Det kan være meget belastende at kæmpe med ikke at kunne holde tæt om natten; er du voksen, er det i sig selv svært at have denne problematik, og småbørnsforældre vil også kunne genkende frustrationen. Men med et vådliggerlagen er det muligt at finde frem til en løsning på problemet!

Vi har i nedenstående oversigt gennemgået otte forskellige vådliggerlagener, og således fundet frem til nogle af de bedste på markedet. På denne måde slipper du som forbruger for at skulle undersøge, hvilke vådliggerlagener, der er gode, da du her får et overblik over nogle praktiske vådliggerlagener af høj kvalitet. Her på siden er vi vilde med vådliggerlagener, eftersom de kan gøre natten langt nemmere for både børn og voksne. Det kan som voksen være svært at skulle kæmpe med ikke at kunne holde tæt i løbet af natten, og det er ligeledes hårdt for nybagte forældre at skulle skifte og rengøre madrassen klokken tre om natten. Med et vådliggerlagen er det muligt at blive fri for disse problematikker, eftersom det er en meget praktisk løsning. Læs med her!

Cocoon Company Vådliggerlagen – Hvidt kvalitetsvådliggerlagen til din baby

Cocoon Company Vådliggerlagen Hvidt kvalitetsvådliggerlagen til din baby

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dette vådliggerlagen fra Cocoon Company er et rigtig godt bud på et vådliggerlagen af god kvalitet, der kan bruges til din baby eller dit barn. Vådliggerlagenet vil kunne beskytte dine børn mod uheld i sengen, eftersom du som forælder, ikke skal tænke på, om tisset ryger hele vejen igennem madrassen. På denne måde kan du sove roligt og trygt om natten, og du slipper for at skulle kæmpe med rengøringen af madrassen efterfølgende. Det smarte ved lige netop dette vådliggerlagen er, at der i alle hjørner er elastikker, således du vil kunne fæstne lagenet til madrassen. På denne måde kan din baby altså få den maksimale komfort, og lagenet vil skulle placeres under det almindelige lagen, som det er tilfældet med andre vådliggerlagener. 

Materialer: Cocoon Company vådliggerlagenet er produceret af ubehandlet bomulds-flannel, så der er derfor tale om et vådliggerlagen af høj kvalitet. Hvis du går op i, hvordan dine genstande i hjemmet er produceret, er dette vådliggerlagen et godt bud. Der er derudover en TPU-membran i lagenet, hvilket er med til at sikre, at det ikke er muligt at tisse igennem madrassen. TBU-membranen er derudover med til at gøre, at barnet kan ånde gennem lagenet og ligge behageligt. 

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 70×140 cm
 • Vådliggerlagenet er fremstillet af 100% bomulds-fannel med en bionedbrydelig TPU-membran
 • Oekotex 100-certificeret

Velfont faconsyet vådliggerlagen – Faconsyet, mørkegråt vådliggerlagen med høj åndbarhed

Velfont faconsyet vådliggerlagen Faconsyet, mørkegråt vådliggerlagen med høj åndbarhed

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du er mere på jagt efter et vådliggerlagen, hvor det er muligt at benytte det uden at andet lagen oven på, vil dette faconsyede vådliggerlagen fra Velfont være et godt bud. Der er her tale om et mørkegråt vådliggerlagen, der er faconsyet til en madras – på denne måde vil vådliggerlagenet altså passe til din madras uden at folde. Dette kan være med til at sikre yderligere komfort. Det er derudover produceret i et åndbart materiale, hvilket gør det meget behageligt at sove på, og du kan derfor ikke nødvendigvis mærke, at det er et vådliggerlagen til voksne, du sover på. Vådliggerlagenet er selvfølgelig vandtæt, så det er derfor muligt at sove godt, selvom uheldet skulle være ude. Du vil opleve, at det er let at rengøre lagenet efterfølgende, da det kan vaskes på 40 grader. Har du ikke tid til at vente på, at lagenet tørrer, er det også muligt at give det en tur i tørretumbleren. 

Vådliggerlagenet kan nemt bruges til voksne, og derfor også til en større størrelse madrasser. Det kan være en god investering at købe et vådliggerlagen, da det kan være med til at forlænge din madras’ levetid, og du slipper for en hel del rengøring.

Materialer: Lagenet fra Velfont er fremstillet i materialer, der er sunde for din hud og din krop. Det er lavet af Oeko-Tex certificeret bomuld, hvilket er med til at gøre det blødt og behageligt at ligge på. Vådliggerlagenet er fri for miljø- og sundhedsskadelige stoffer, så det er derfor muligt at købe lagenet med god samvittighed. 

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 90×200
 • Vådliggerlagenet fra Velfont er produceret i bomuld
 • Oekotex 100-certificeret
 • Kan vaskes på 40 grader, og det må komme i tørretumbleren

Vådliggerlagen med elastik fra Nørgaard Madsen – Et lille vådliggerlagen velegnet til en baby

Vådliggerlagen med elastik fra Nørgaard Madsen Et lille vådliggerlagen velegnet til en baby

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dette vådliggerlagen fra Nørgaard Madsen er set ved babysam.dk, og der er her tale om et godt vådliggerlagen til din baby. Hvis du ikke har råd til at bruge en stor sum penge på et vådliggerlagen til din baby, kan dette lagen være et godt bud, eftersom det befinder sig i en billigere prisklasse. Men selvom lagenet er billigere end andre, betyder det ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten. 

Lagenet lever op til kriterierne for, hvad et vådliggerlagen skal kunne; nemlig at beskytte mod fugt. Dette betyder altså, at der ikke sker noget ved, hvis dit barn skulle komme til at tisse i sengen. Det kan være en god vished at have, hvis barnet for eksempel skal lære at sove uden ble – du skal kort sagt ikke bekymre dig om at skulle bruge lang tid på at rengøre madrassen, hvis uheldet skulle være ude. 

Vådliggerlagenet har elastik i enderne, hvilket er med til at sikre, at lagenet ligger fast på dit barns madras. 

Materialer: Dette vådliggerlagen er fremstillet i bomulds-flonel og membran, hvilket både er med til at sikre, at lagenet er åndbart og vandtæt. Bomulden er med til at give din baby et behageligt underlag at ligge på. Det er samtidig nemt at rengøre, eftersom det kan vaskes på 60 grader. 

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 70×140 cm 
 • Vådliggerlagenet har elastik i enderne
 • Oekotex 100-certificeret
 • Kan vaskes på 60 grader

Nsleep vådliggerlagen til juniorsenge – Et blødt vådliggerlagen produceret med GOTS bomuld samt kapok-fibre

Nsleep vådliggerlagen til juniorsenge Et blødt vådliggerlagen produceret med GOTS bomuld samt kapok-fibre

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med dette vådliggerlagen fra Nsleep er der tale om et vådliggerlagen, der opfylder mange kriterier. Lagenets overside er beklædt af GOTS certificeret bomuld, og det vil derfor være meget behageligt for en baby eller et lidt større barn at sove på. Undersiden er coatet, hvilket medfører, at vådliggerlagenet er vandtæt, og det er samtidig med at sikre, at lagenet ligger fast på madrassen og bliver på plads i løbet af natten. Der er derudover tale om et stræklagen, så det er således muligt at dække hele madrassen med vådliggerlagenet. 

Dette vådliggerlagen adskiller sig fra andre på markedet, eftersom det er muligt at vaske lagenet på 90 grader. På denne måde er det muligt at sikre, at vådliggerlagenet er fuldstændig rengjort.

Materialer: Vådliggerlagenet er produceret med kapok-fibre, hvilket er et materiale, der sikrer, at barnet kan holde varmen uden at komme til at svede, når det ligger på lagenet. Fibrene medfører, at der er tale om et fugtfrit vådliggerlagen, og dette kan i sidste ende være med til at sikre madrassens levetid. Hvis du har et barn, der lider af husstøvallergi, er dette lagen også et oplagt valg, eftersom husstøvet ikke vil overleve i kapok-fibrene. 

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 70×160 cm
 • Vådliggerlagenet er produceret af GOTS bomuld
 • Fremstillet af kapok-fibre 
 • Kan vaskes på 90 grader

Night & Day vådliggerlagen – Et vådliggerlagen til voksne, der er fri for skadelige kemikalier

Night & Day vådliggerlagen Et vådliggerlagen til voksne, der er fri for skadelige kemikalier

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du er på udkig efter et vådliggerlagen til større børn eller voksne, er det værd at tage et kig på dette vådliggerlagen fra Night & Day, der forhandles ved Soveland. Der er her tale om et vådliggerlagen af høj kvalitet, der gør det muligt at sove på et blødt og behageligt underlag. Lagenet er fremstillet af 100% bomuldsjersey på oversiden, mens der er pvc på undersiden, der sikrer, at lagenet holder sig fast på madrassen og beskytter mod væsker. 

Vådliggerlagenet er behageligt at sove på, eftersom det er et smidigt lagen, der passer til sengen. Dette gør det muligt at ligge i sengen uden, at der kommer folder, der kan irritere. 

Materialer: Dette vådliggerlagen adskiller sig fra mange andre på markedet, eftersom det er 100% fri for skadelige kemikalier. Det er produceret med Oeko-Tex certificerede tekstiler, så det er samtidig også et lagen, der er produceret under ordentlige forhold. 

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 90×200 cm
 • Lag af PVC gør vådliggerlagenet vandtæt 
 • Kan benyttes til spring- og boxmadrasser
 • Fri for skadelige kemikalier
 • Kan vaskes på 60 grader

Oopsy vådliggerlagen – Et vådliggerlagen til voksne, der er fri for skadelige kemikalier

Oopsy vådliggerlagen Et vådliggerlagen til voksne, der er fri for skadelige kemikalier

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dette vådliggerlagen for Oopsy er produceret i lækre og bløde materialer, der er med til at give en baby en god nattesøvn. Overfladen er quiltet og er lavet af mikrofibre, hvilket er med til at sikre, at væsken hurtigt kan trænge ned i lagenet, så underlagenet stadig virker tørt. Det er en klar fordel, at væsken nemt og hurtigt kan trænge ned gennem mikrofibrene, da dette medfører, at barnet stadig kan sove i en varm og tør seng. 

Oopsy vådliggerlagenet er produceret i åndbare materialer, således en baby kan få en god nattesøvn, når det ligger på lagenet. Undersiden af lagenet er belagt af PU, og dette medfører, at væsken ikke kan trænge igennem.

En fordel ved dette lagen er derudover, at det er muligt at vaske lagenet mange gange uden, at det har en betydning for lagenets efterfølgende sugeevne. Der hører vinger med til lagenet, og dette sikrer, at lagenet ligger godt fast på madrassen.

Materialer: Oopsy vådliggerlagnet er fremstillet af flere forskellige materialer. Forsiden af lagenet er lavet af microfiber polyester, hvilket er med til at give lagenet en blød overflade. Absorberingslaget er fremstillet af viskose og polyester, og slutteligt er bagsiden lavet af PU-coated polyester. 

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 90×70 cm 
 • Vådliggerlagenet har en absorberingsevne på ca. 3,5 liter med m2 
 • Kan vaskes på 60 grader 
 • Der hører vinger med til lagenet, der sættes fast under madrassen, så lagenet bliver på sin plads

BabyDan Vådliggerlagen – Et praktisk vådliggerlagen til din baby, der både passer til lift og kombivogn

BabyDan Vådliggerlagen Et praktisk vådliggerlagen til din baby, der både passer til lift og kombivogn

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

BabyDan Vådliggerlagenet er et mindre vådliggerlagen, der passer perfekt til en lift eller kombivogn. Det kan nemlig være en meget god idé at investere i et vådliggerlagen til en babys lift, da der også kan ske uheld, mens barnet ligger i denne. Hvis barnet er ude på tur, og det ikke er muligt at komme på toilettet, kan det være praktisk at have et vådliggerlagen liggende i liften. Den lille størrelse medfører samtidig også, at det er praktisk at have med på farten. Der sidder en elastikkant i lagenet, hvilket er med til at gøre, at lagenet bliver på plads i vognet, og det kan være rart ikke at skulle bekymre sig om, hvorvidt lagenet er rullet helt sammen i liften.

Materialer: Dette vådliggerlagen er produceret i 100% bomuld, og dette er med til at sikre, at barnet kan ligge blødt og behageligt i liften eller kombivognen. Der er derudover tale om en åndbar Polyuethane membran, således barnet også kan ånde i liften. Det er værd at bemærke, at lagenet med tiden og med flere vasketure kan krybe med cirka 3% – men dette er højst sandsynligt ikke noget, du vil bemærke. 

Specifikationer: 

 • Et mindre og praktisk lagen på størrelsen 30×75 cm.
 • Den mindre størrelse gør, at vådliggerlagenet kan passe til en lift eller kombivogn.  
 • Oekotex 100-certificeret
 • Vådliggerlagenet er fremstillet af 100% bomuld, hvilket er med til at sikre en blød oplevelse for barnet. 

SEBRA vådliggerlagen, Junior – Åndbart vådliggerlagen til børn

SEBRA vådliggerlagen, Junior Åndbart vådliggerlagen til børn

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med et vådliggerlagen fra SEBRA, er barnet sikret en god søvn – og dermed også forældrene. Det kan nemlig være befriende let og enkelt at kunne fjerne det praktiske vådliggerlagen, hvis uheldet skulle være ude en sen aften eller nat. Det er tiltænkt, at der lægges et almindeligt lagen henover SEBRA vådliggerlagnet, således barnet kan sove så blødt som muligt. Der er en elastikkant, der er med til at sikre, at lagenet holdes på plads. Barnet vil kunne sove trygt og godt, eftersom der er en blød jerseyfront.

Materialer: SEBRA vådliggerlagnet er produceret i 100% bomuld med en PU-membran. Membranen på bagsiden er med til at sikre, at lagenet er vandtæt, og det gør også lagnet åndbart for barnet.

Specifikationer: 

 • Dimensioner: 160x70cm
 • Kan vaskes på 60 grader 
 • Fremstillet af 100% bomuld med en åndbar PU-membran
 • GOTS-certificeret 

Afrunding

Når du skal finde ud af hvilket vådliggerlagen, der ville passe til dit behov, er det først og fremmest vigtigt at finde ud af, hvilke kriterier lige netop dit vådliggerlagen skal overholde. Er det vigtigt for dig, at det er produceret i 100% bomuld og at det er muligt at ånde igennem det, eller er du mere tilhænger af en lidt billigere løsning? Der er mange muligheder, og som det gør sig gældende med så mange andre produkter, handler det i høj grad om at gøre op med sig selv, hvor mange penge, man ønsker at bruge på det givne produkt, og derved hvor god kvaliteten skal være.

Hvis du er på udkig efter et vådliggerlagen til en baby, bør du også overveje, om du skal købe et praktisk vådliggerlagen, som det vil være muligt at have med på tur i babyliften. Det er således værd at gøre sig overvejelser omkring, hvilken størrelse vådliggerlagnet skal have – og dette gør sig gældende uanset om det er til en baby eller til en voksen. Mål madrassen op i hjemmet, så du på denne måde ved, hvilke mål, du skal gå efter. Det er ved langt fleste vådliggerlagner muligt at vaske dem på cirka 60 grader, hvilket er med til at sikre, at de kan blive ordentligt rengjort. Hvis det er vigtigt for dig, at du kan være helt sikker på, at der ikke er brugt sundheds- eller miljøskadelige kemikalier til at fremstille vådliggerlagnet, er det også muligt at vælge løsninger, der opfylder dette behov. Derudover har de fleste vådliggerlagner i denne oversigt også elastikker for enden, hvilket betyder, at lagnet bliver på plads. Dette kan i sidste ende være med til at give både en baby og en voksen en langt bedre soveoplevelse, eftersom lagenet ikke vil folde.  

Andre relevante artikler

Hvis du er på jagt efter et vådliggerlagen til en baby, kan det også være en god idé at overveje, hvorvidt du burde investere i en babynest. En babynest er nemlig med til at give maksimal komfort til barnet, således det kan have let ved at falde i søvn, når det er med på farten. Er babyen for eksempel faldet i søvn i bilen på vej hjem, slipper du med en babynest for at skulle vække din baby og forstyrre dets søvnrytme. I stedet kan du let og enkelt bære barnet ind i seng, og det har mulighed for at sove videre imens.

Et andet godt bud på et hjælpemiddel, der kan gøre dagligdagen langt lettere med småbørn, er en ammepude. Det er med en ammepude muligt at kunne sidde afslappet, mens barnet får mælk, og det vil helt sikkert være at foretrække ikke at skulle bære barnet selv. 

Er du på udkig efter et vådliggerlagen til voksne, kan det også være værd at undersøge, om du skulle købe en ny rullemadras til hjemmet – den kan nemlig være meget praktisk at have. 

Denne side er anmeldt af: Frederikke Petersen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar