Udestue pris: Komplet købeguide og gode råd til dit valg

Udestue pris: Komplet købeguide og gode råd til dit valg

Der er mange, der drømmer om at få sig en udestue. Og det med god grund. Der er nemlig flere fordele ved en sådan. Væsentligst er det dog, at en sådan hurtigt vil blive til det rum i dit hjem, som du sætter mest pris på. Det vil komme til at være en naturlig forlængelse af dit hjem, hvorfor du pludselig vil opleve, at du får mere plads og rum.

Derudover er det også et rum, som du kan bruge hele året rundt. Om sommeren kan du sidde herude og nyde din frokost, læse en god bog eller nyde et glas kold vin. Og fordi at udestuen er blevet godt opvarmet af solens stråler i løbet af dagen, kan du også med fordel blive siddende ude i den, når aftenen begynder at falde på. Det vil nemlig blive ved med at være lunt inde i din udestue.

Om vinteren kan du bruge din udestue til at skabe en hyggelig krog. Du kan fylde den med bløde puder og masser af plaider og så blot slænge dig i de skønne materialer med en god kop kaffe. Det er også noget af det hyggeligste, du kan opleve, og især hvis det for eksempel regner eller sner, vil du blot have lyst til at finde den gode bog frem og lægge dig godt til rette i flere timer.

En udestue er således et rum, der kan bringe dig masser af glæde i dit hjem, og det er lige meget, hvad tid på året, der er tale om. Det er således også en investering, som der vil blive ved med at tjene sig selv ind, idet du vil opleve, hvor meget brug du kommer til at gøre af det nye rum, som du får skabt dig.

Dog er det ikke bare lige sådan at få sig en udestue. Det er noget, som det anbefales, at du får professionel hjælp til. Der er nemlig mange ting, der kan gå galt og føre til merudgifter lige såvel, som der er mange ting, som det er vigtigt, at man har styr på i byggeprocessen, hvorfor det er bedre at alliere sig ed en fagperson, der har stor erfaring på området.

Og en sådan kan du finde, hvis du tager et kig online på 3byggetilbud.dk. Her har du nemlig mulighed for helt gratis og ganske uforpligtende at indhente tre tilbud fra håndværkere, der står klar til at hjælpe dig i mål med dine drømme og dine ønsker for en udestue i forlængelse af dit hjem. Og det hele foregår ganske let. Du skal blot udfylde en formular med dine kontaktoplysninger samt en beskrivelse af dit byggeprojekt, og så vil flere fagmænd byde ind med gode tilbud. Mellem 24 og 48 timer efter vil du således have tre tilbud, som du helt selv kan vælge, om du har lyst til at gøre brug af.

En udestue bliver en naturlig forlængelse af hjemmet

Der er flere grunde til, at en udestue vil blive den forlængelse af dit hjem, som du kommer til at sætte størst pris på. Her er der for eksempel tale om:

 • Du kan nyde alle årstider samtidig med, at du føler, at du befinder dig udendørs
 • Du kan bruge det ekstra rum til alt fra opbevaring og kreativ udfoldelse til lounge
 • Du får føjet flere kvadratmeter til din bolig
 • Din bolig vil stige i værdi
 • Din bolig vil synes mere tiltrækkende for potentielle købere
 • Du skaber et perfekt supplement til din nuværende bolig

 

Når først du får dig en udestue, vil du opleve den store frihed, som du pludselig kan føle i dit eget hjem. Pludselig vil du nemlig have mulighed for at skabe dig et mere naturligt uderum, som kan bringe noget friskt og fornyet ind i din nuværende indretning. Med en udestue kan du nyde sommeren såvel som vinteren samtidig med, at du får en fornemmelse af, at du befinder dig udendørs.

Du kan således bruge udestuen som et ekstra rum og dermed skabe dig en hyggelig krog, der vil bringe dig masser af glæde i fremtiden. Du kan bruge denne, når du får gæster på besøg, som du skal hygge dig med, eller når du har brug for noget tid alene, så du kan finde ro og afslapning. Det er også et rum, der er helt ideelt, hvis du har en hobby blandt andet inden for den kreative verden. Det være sig for eksempel at male malerier. Her vil du nemlig have mulighed for at få præcis den inspiration, som der er behov for, når du skal have sammensat det helt perfekte kunstværk. Du kan skue ud over din have og se, hvordan det hele udfolder sig, og selvom det regner, kan du blot nyde det frie udsyn til de grønne områder.

Du kan således også få et rum, der betyder, at du får flere kvadratmeter tilføjet din nuværende bolig. Og derfor vil du få flere muligheder for at få plads til alle dine ting og møbler. Det er således også noget, der vil give et udslag, når det kommer til værdien af din bolig. Både fordi der tilføjes flere kvadratmeter og fordi, at der skabes et helt perfekt rum, som giver så mange gode muligheder for udfoldelse, er det noget, der vil øge værdien.

Går du med nogle drømme om at sælge dit hjem engang i fremtiden, er det således et godt trick, når du gerne vil have en så stor økonomisk gevinst som overhovedet muligt, lige såvel som det også er noget, der vil tiltrække potentielle købere. Din bolig vil pludselig synes mere interessant for dem, og de vil opleve den samme frihed med det skønne uderum, som du har skabt, som du vil kunne nyde selv mange år ud i fremtiden.

Og sørger du for at skabe dig en udestue, der går i forlængelse af den indretning, der i forvejen forefindes i dit hjem, vil du også få skabt dig et perfekt supplement. Udestuen vil således synes sammenhængende med resten af hjemmet og ikke komme til at skille sig ud og virke for bastant, og derfor vil det blot se ud som om, at det er noget, som der altid har hørt til huset.

Vil du gerne modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud til en udestue?

⭐️ Klik her, og skriv dig op til 3 gratis og uforpligtende tilbud ⭐️ 

Fordele og ulemper ved en udestue

Med alt det sagt ovenfor er der således rigtig mange fordele ved at få bygget sig en udestue i forlængelse af ens hjem. Dog er der mange flere ting, som der kan være med til at overbevise dig om, at du straks bør indhente tre tilbud online fra nogle håndværkere, således du kan få bygget den udestue, som du drømme rom. Her er der tale om:

 • De kvadratmeter, som du tilføjer, er væsentligt billigere i forhold til en tilbygning
 • En udestue kan være hurtig at få etableret
 • Du får et bedre og mere naturligt lys i dit hjem

 

Det betyder, at du meget billigt kan gøre noget godt for din bolig såvel som dig selv. Hvor billigt det er, afhænger dog meget af dine behov for en udestue og den håndværker, som du vælger at gøre brug af. Og vælger du fornuftigt, vil du også opleve, at du kan have en flot udestue inden for ganske kort tid. Det betyder, at du ikke skal til at gennemgå en længere proces, hvor du føler dig hæmmet og begrænset i dit eget hjem, fordi du ikke kan bruge det, som du er vant til i forbindelse med byggeprocessen. Det er således kun en kort periode frem for en længere tilvænningsproces, der er tale om, og derfor er det noget, som alle burde overkomme i forbindelse med deres hverdag.

Det gode lys, som der kommer ind, vil også få dit hjem til at synes større og mere let. Der er intet, der er så smukt som det naturlige lys, og derfor er det med at udnytte det, når man har mulighed for det. Det vil få dig til at se helt anderledes på dit hjem og den måde, som du har valgt at indrette det på, og det vil derfor også få dig til at føle dig mere befriet inden for de rammer, du bor i. Det naturlige lys er dog også meget sundere, end det som der kommer fra elpærer, og derfor vil du også have lettere ved at blive frisk og få den energi, som du har behov for, når du har en travl hverdag, som du altid skal have den rette motivation til.

Der er dog desværre også nogle ulemper ved at få etableret sig en udestue. Her er der især tale om:

 • Du får en forhøjet varmeregning, hvis ikke den er bygget korrekt
 • En udestue må ikke bruges som egentlig beboelse
 • Du skal søge om byggetilladelse, før du opføre en udestue

 

Det er således igen vigtigt at påpege, at du bør alliere dig med en dygtig håndværker, når du vil have etableret en udestue. På den måde slipper du nemlig for dumme fejl, der kan komme til at koste dig dyrt både nu og i fremtiden blandt andet i forhold til dit energiudslip. Det er dog især i de kolde måneder, at der kan være behov for en opvarmet udestue, mens den ofte vil klare det helt fint selv via solens stråler i sommerperioden. Er din udestue bygget korrekt, vil den dog være særdeles tæt, og du vil derfor ikke opleve et så stort varmetab.

Og så må du ikke bruge din udestue til egentlig beboelse. Det betyder, at dette ikke kan blive det helt perfekte teenageværelse, hvor meget din teenager end plager dig. Det skydels blandt andet de former for brandfare, som der hviler i sådan en form for et rum, og derfor er det blot et rum, man kan opholde sig i. At tage et nat, hvor man sover i den friske luft og det naturlige lys, når sommeren står for døren, gør dog ikke nogen skade. Det må bare ikke blive til en vane, der griber alt for meget om sig.

Når du gerne vil have bygget en udestue, skal du via kommunen. Denne skal nemlig give dig den tilladelse, som der er behov for. Her tages der for eksempel hensyn til den plads, som der er til en udestue samt de gener, som det kan koste en nabo, hvis du får etableret en udestue. Det kan godt være en lang proces at komme igennem, men ofte betaler den sig, og derfor vil det oftest opleves, at der bliver givet lov til en udestue – hvis blot ikke den er alt for stor og kommer til at tage for mange kvadratmeter af den omkringliggende have.

Fordele og ulemper ved en udestue

Kan man bygge en udestue selv?

Det er muligt at bygge en udestue selv, dog er det ikke noget, der anbefales, at man kaster sig ud i, medmindre man har erfaring og stor ekspertise inden for det område. Det er nemlig noget, der hurtigt kan gå grueligt galt, hvorfor det blot vil blive meget dyrere og langt mere tidskrævende, end det egentlig burde. Og så vil du slet ikke få den gode oplevelse med din udestue, som du burde. I stedet for at være et skønt frirum for dig, vil det nærmere blive til en byrde.

Bygger dug selv en udestue er der for eksempel en lang række regler, love og bestemmelser, som du skal forholde dig til. Både i forhold til beliggenhed, byggetilladelse og den konstruktion, som du opfører. Og det betyder, at der ligger et stort forarbejde forud, før du kaster dig ud i selve byggeprocessen. Det er noget, der kræver masser af tid og masser af tålmodighed, og ofte vil denne proces tage modet fra folk, før de overhovedet kommer i gang.

Derudover skal den bygges, så den er stabil, sikker og tæt. Er det ikke tilfældet, kan det for eksempel føre til, at der i den opleves et meget stort varmetab lige såvel, som den måske ikke er sikker at færdes i.

Det anbefales derfor, at du indhenter tre tilbud online og gør brug af det, som der stemmer bedst overens med dine ønsker og dine behov. Og når du får hele tre tilbud at vælge mellem, kan du også sammenligne dem på de parametre, som der betyder noget for dig. Det være sig for eksempel alt fra prisen til de materialer, som der bruges.

Hvis du får en god håndværker til at klare arbejdet for dig, vil du også have garanti på det arbejde, som der udføres, og derfor vil du ikke komme til at opleve en masse problemer med din forsikring, hvis det engang skulle blive relevant at inddrage dem. Forsikringen skal for eksempel ændre policen på din bolig, således den kommer til at stemme overens med den nye tilføjelse, og det er denne ændring af din boligforsikring, der kan have en indflydelse, hvis du en dag får behov for en udbetaling blandt andet i form af en erstatning. Her kan der for eksempel være tale om skader på grund af vejret blandt andet en kraftig storm eller en brand.

Når du får hjælp fra en håndværker, som har givet dig et godt tilbud på det arbejde, som du skal have udført, kan du desuden også være sikker på, at din udestue kommer til at synes perfekt sammensat med din bolig. Her hviler der nemlig en stor erfaring, og derfor får du de rette råd og den gode vejledning, der fører til, at du tager de valg og de beslutninger, som vil gøre dig mest tilfreds med dit endelige resultat. Her vil du blandt andet have mulighed for at få rådgivning i forhold til størrelse, form, materialer, farver og meget mere. Og det er alt sammen noget, som kræver indsigt, før man kan forholde sig til det.

Læs også: Prisen på at få bygget dit brændeskur – her er den fulde købeguide.

Kan man bygge en udestue selv?

Hvad koster det at få en udestue?

Det er svært at give et endeligt estimat på, hvad det for dig vil koste at få etableret en udestue i forbindelse med dit hjem. Når det kommer til prisen, er der nemlig mange ting, der spiller ind. Her er der for det første tale om den udestue, som du gerne vil have bygget. Er det blot en udgave, der betragtes som værende standard, eller har du måske fået udarbejdet en arkitekttegnet model, der kommer til at kræve lidt mere arbejde og snilde fra en håndværker? Jo mere unik din bygning skal være, jo dyrere vil det oftest være at få den etableret.

Derudover tyder meget på, at det er dyrere at få etableret en udestue, hvis man bor for eksempel på Sjælland eller i de større byområder, som der findes rundt omkring i landet. Bor du i en mindre by, i et landligt område eller blot i Jylland, vil du således opleve billigere priser end så mange andre. Din beliggenhed betyder derfor også meget for den endelige pris.

Størrelsen på den udestue, som du gerne vil have har selvfølgelig også en betydning. For mens nogle blot skal have et mindre rum føjet til deres bolig, som de kan nyde rundt om et mindre bord, er der andre, der drømmer om en større forandring. Jo større en udestue, som du gerne vil have, jo højere end pris skal du selvfølgelig også forvente, idet der ofte er tale om priser, der udregnes ud fra kvadratmeter samt de timer, som der skal lægges i arbejdet, før det endelige resultat viser sig.

Sidst men ikke mindst har de materialer, som der skal gøres brug af også noget at skulle have sagt. Og her kan det ikke komme som nogen overraskelse, at kvalitet selvfølg er en del dyrere end billigere materialer, men det er dog kvalitet, der holder bedst, hvorfor det klart anbefales at gå efter produkter og materialer af en god kvalitet.

Selvom du vælger at gøre brug af et tilbud, du kan få online, kan du måske med fordel spare nogle penge, hvis du selv køber de materialer, som der skal bruges. Du bør derfor forud for byggeprocessen foretage en sammenligning på at få bygget en udestue, både hvor din håndværker selv medbringer materialer, og hvor du sørger for at anskaffe dem. Måske er der her tale om en meget betydelig forskel i prisen blot for et mindre stykke arbejde, som du selv skal tage dig af.

Når du gerne vil være sikker på, at du får givet den endelige slutpris, skal du således for at opsummere forholde dig til faktorer såsom:

 • Den grad af unikhed, som du ønsker for din udestue
 • Din geografi
 • Størrelsen på den udestue, du gerne vil have etableret
 • De materialer og den kvalitet udestuen skal bygges af
 • De individuelle priser for forskellige håndværkere
 • Priserne på materialer generelt

 

Så skal du også vide, at der findes to forskellige former for udestuer, og disse kan have en stor betydning i prisen. Her er der tale om:

 • En sommerudestue
 • En vinterudestue

 

Du skal være opmærksom på, at der findes nogle meget billige udgaver af udestuer. Disse kan faktisk koste helt ned til 21.000 kroner. Dem skal du dog selv samle, og så skal du også vide, at de oftest kun kan bruges gennem sommerperioden, idet den ikke er lige så godt isoleret, som de lidt dyrere modeller. Den er dog skøn til de lune sommerdage og aftner.

I den lidt dyrere ende finder du vinterstuerne. Og de er bygget med det, som der kaldes for superlavenergivinduer eller termovinduer, og det betyder, at de giver en optimal form for isolering samtidig med, at de lader det lune sollys trænge ind uden, at varmen slipper ud.

Når du gerne vil være sikker på, at du tager det rette valg, bør du søge rådgivning hos en håndværker, der har erfaring og ekspertise inden for området. På den måde får du nemlig den udestue, der egner sig bedst til dine behov og den bolig, som udestuen skal bygges i forlængelse af.

Se også: Ny udestue? Få inspiration, tips og priseksempler skrevet af håndværker.dk.

Se også artiklerne: Symaskine test – her er de 8 bedste symaskiner

Læs også vores artikel om: Termotag – De bedste tag til overdækning af drivhuse, carporte, entréer og udestuer

Hvad koster det at få en udestue?

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme