Indholdsfortegnelse
- Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet
- Gardena Sileno Minimo 500 – robotplæneklipper med betjening via bluetooth og frostsensor
- Bosch Indego 400 S – Topscorer robotplæneklipper hos Tænk
- Gardena Sileno Life 1000 – innovativ robotplæneklipper med høj ydeevne
- Worx Landroid M – prisvenlig testvinder robotplæneklipper
- AL-KO Robolinho 500 E – robotplæneklipperen til de små haver
- Einhell Freelexo 600 BT robotplæneklipper – komfortabel med mange smarte funktioner
- Ambrogio 4.0 Basic
- Installation af en robotplæneklipper – så nemt er det
- Sådan vedligeholder du din robotplæneklipper
- FAQ
Har du en stor have og tager det for lang tid at vedligeholde græsplænen manuelt? Så kan du med fordel anskaffe dig en robotplæneklipper, som klarer arbejdet for dig.
Ifølge vores gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey kan robotplæneklippere klare mere end du tror – du skal blot se dig for i dit valg af model. Udviklingen i teknologien gør, at du kan finde en maskine til næsten alle størrelser haver – selv til græsplæner med store hældninger og mere udfordrende terræn.
I denne artikel giver vi dig overblik over en række robotplæneklippere i god kvalitet, som har fået eksperternes opmærksomhed, samt vores gør-det-selv eksperts input til, hvordan du installerer og vedligeholder din robotplæneklipper bedst muligt.
Det bør du ifølge eksperten overveje, inden du køber en robotplæneklipper
- Klipning i zoner: Hvis din plæneklipper kan klippe i zoner, vil denne funktion give dig større fleksibilitet og lette arbejdet, samtidig med at den sikrer, at din plæne altid står som du vil have den.
- Størrelsen på din have: Størrelsen på batteriet og det optimale areal varierer fra model til model, hvorfor det er vigtigt at vide, hvor stort et areal robotten skal kunne passe. Hvis du har flere usammenhængende stykker plæne, kan du med fordel overveje om du manuelt kan klippe den ene plæne, eller om de skal forbindes, så robotten kan klare hele arbejdet.
- Terrænet i din have: Hvis du har hældninger eller terrænforskelle i din have, skal din robotplæneklipper kunne klare hældningerne, ellers kan de sætte sig fast. Hvis din plæne er meget ujævn, kan en udjævningen være nødvendig, før du anskaffer dig en robotplæneklipper.
- Teknologi: Mange robotplæneklippere kommer med en tilhørende app, hvorfra de kan styres og indstilles. Andre kommer med et display, hvorfra de kan styres, du skal derfor vurdere hvad du foretrækker. De forskellige modeller indeholder desuden forskellig teknologi, som hjælper dem med at kortlægge og navigere rundt i haven.
- Havens beplantning: Hvis du har større og ældre træer i have, vil de ind i mellem smide grene og kviste på plænen, som du bør fjerne. Hvis du har mange små bede eller en plæne i en atypisk form, bør du sikre dig at modellen kan håndtere dette.
- Klippehøjde- og bredde: Sørg for, at den robotplæneklipper du køber, passer til dine præferencer eller behov. Hvis du vil have din plæne klippet ned i 30 mm, skal den robotplæneklipper du vælger, kunne leve op til kravet.
Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet
I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:
- Officielle og upartiske produkttests
- Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
- Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
- Data og viden om vores læsers præferencer
- Garantier, service og omdømme hos forhandleren
Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.
Gardena Sileno Minimo 500 – robotplæneklipper med betjening via bluetooth og frostsensor
Redaktionens anbefaling
- God anmeldelse på tyske Testberichte.de
- 60 dages returret
- 4,7/5 stjerner baseret på 25.161 anmeldelser på TrustPilot
Om Gardena Sileno Minimo 500
Robotplæneklipperen Gardena Sileno Minimo fås i forskellige størrelser, alt afhængigt af antal m2. Modellen 500 passer til haver på op til 500 m2. Du kan bl.a. betjene den via Bluetooth på en afstand af op til 10 m, hvor du selv kan indstille antal m2, starttid og ønskede klippeintervaller.
Robotplæneklipperen er forsynet med flere smarte funktioner, der bl.a. tæller en frostsensor. Falder temperaturen til omkring frysepunktet, registreres det af sensoren, som indstiller klipningen for at beskytte plænen. Et andet smart tiltag er SensorControl, der beregner, hvor ofte der er brug for en trimning af græsplænen. Maskinen har også de klassiske Gardena-funktioner som CorridorCut og SpotCutting.
Med et lydniveau på blot 57 dB bliver Gardena Sileno Minimo betegnet som en meget lydsvag model.
Gardena-mærket er populært, da det bliver associeret med en høj kvalitet og masser af innovative funktioner for deres forskellige produkter. Det er derfor ét af de mærker, du trygt kan vælge ved køb af en robotplæneklipper. Testberichte.de, som har testet robotplæneklipperen, var glade for den, om end robotplæneklipperen mangler at kunne spore forhindringer.
Fordele
|
Ulemper
|
Udvalgte specifikationer:
- Kan klippe plæner på op til 500 m2
- Max. hældning på op til 25%
- Driftstid: 70 minutter
- Ladetid: 75 minutter
- Klippehøjde: 20-45 mm
- Klippebredde: 16 cm
- Korridorbredde: 60 cm
- Lydniveau: 57 dB
- Vægt: 6,1 kg
Bosch Indego 400 S – Topscorer robotplæneklipper hos Tænk
Bedste testvinder
- Testvinder ved Forbrugerrådet Tænk
- 4/5 stjerner baseret på 40 anmeldelser på Google Shopping
- 30 dages fuld returret

Om Bosch Indego 400 S
Bosch robotplæneklipper er både nem at håndtere og styre og har nogle utrolige smarte funktioner. Når først den er aktiveret, klarer den hele arbejdet selv, og du behøver aldrig mere bekymre dig om at få slået græsplænen.
Derfor anbefaler vi Bosch Indego 400 S
Bosch Indego 400 S udregner den mest effektive rute. Dette sker ved hjælp af teknologi kaldet LogiCut. LogiCut udnytter batteriet bedst muligt, så den sparer strøm. Det smarteste ved Bosch robotplæneklipperen er, at den har endnu en teknologisk funktion, SmartMowing, som anvender vejrprognoser til at planlægge, hvornår den skal klippe. Den klipper altså ikke i regnvejr, men venter, til vejret er fint.
Robotplæneklipperen er yderligere i stand til at kortlægge og klippe op til tre forskellige haver, som har forskellige størrelser. Hvis du altså har en baghave, forhave og noget andet græs, giver dette super god mening! Den kan dermed råde over forskellige græsplæner og husker de forskellige haver. Dette gør arbejdet endnu nemmere for dig.
Indego 400 S kan derudover styres gennem en app og er SmartHome kompatibel. Du kan altså rigtig nørde med at gøre robotplæneklipperen så smart styret som muligt. Selv hvis du ikke er til nørderi, er det stadig super nemt at finde ud af. Indego er nem at få installeret, og den er hurtigt klar til brug.
Fordele
|
Ulemper
|
Udvalgte specifikationer:
- Græsareal: Op til 400 m2
- Ladestation medhører
- Batteritid: 45 min
- Batteri opladning: 45 min
- Hastighed: 40 cm/sek
- Stigning: 27 %
- Klippehøjde: 30-50 mm
- Klippebredde: 19 cm
- Vægt: 7,6 kg
Gardena Sileno Life 1000 – innovativ robotplæneklipper med høj ydeevne
Bedste premiumvalg
- Testscore på 9,4 af 1o hos Easylawnmoving.co.uk
- Testscore på 4,3 af 5 hos BBC’s Gardenerswolrd.com
- 365 dages returret
Om Gardena Sileno Life 1000
Sileno Life er en af Gardenas populære serier inden for robotplæneklippere, og den er kendetegnet ved at levere en høj ydeevne i kombination med stor præcision og en række innovative teknologier.
CorridorCut bidrager f.eks. til, at der kan klippes i korridorbredder à 60 cm, og at maskinen på elegant vis navigerer rundt i selv de mere vanskelige passager. SensorControl hjælper med at holde styr på, om din plæne har brug for at blive trimmet, mens den integrerede frostsensor indstiller klipningen i tilfælde af frostgrader.
Du har bl.a. mulighed for at styre alle indstillinger via Bluetooth. Rækkevidden er 10 meter. Du bestemmer bl.a. starttid og ønskede klippeintervaller.
Gardena Sileno Life 1000 bliver betragtet som et premiumvalg. Prismæssigt ligger den på et højere niveau end lignende modeller. Du får også en god kvalitet over hele linjen, hvilket bliver underbygget af testresultaterne hos både Easylawnmoving.co.uk og Gardenersworld.com.
Fordele
|
Ulemper
|
Udvalgte specifikationer:
- Kan klippe plæner på op til 1000 m2
- Max. hældning på op til 35%
- Driftstid: 65 minutter
- Ladetid: 60 minutter
- Klippehøjde: 20-50 mm
- Klippebredde: 22 cm
- Korridorbredde: 60 cm
- Lydniveau: 57 dB
- Vægt: 8,3 kg
Worx Landroid M – prisvenlig testvinder robotplæneklipper
- Testvinder hos Alt om Data
- Topscorer ved Forbrugerrådet Tænk og Råd&Rön
- God anmeldelse i Aftonbladet
Om Worx Landroid M
Med en online pris langt under de andre testvindere, er Worx Landroid M et godt køb til dig med en mindre have, som ønsker en god og stabil robotplæneklipper. Den bliver anmeldt hos Aftonbladet hvor den får 5/5 stjerner for høj brugervenlighed og driftsikkerhed, og den mindre model til 500 kvadratmeter bliver ligeledes testvinder hos Alt Om Data. Hos Tænk og Råd & Rön anbefales den desuden som et godt køb. Worx Landroid M er dejlig kompakt, så det er let at finde plads til dens ladestation i haven. Alt i alt en rigtig god og billig robotplæneklipper til den mindre have.
Derfor anbefaler vi Worx Landroid M
Worx Landroid M er en intelligent robotplæneklipper med et kompakt design. Den måler kun 40,4 centimeter i bredden og 20,5 centimeter i højden, hvilket muliggør let navigation på selv meget trange områder. Den kan klare et plæneareal på op til 1.000 kvadratmeter afhængigt af hvilken model du vælger, og så er den udstyret med bioklip, så du også med denne maskine får tilført en naturlig gødning til plænen under klipningen.
Worx Landroid M kan forbinde til smartphone og styres herigennem, hvilket muliggør lettere betjening i forhold til hvis du skal hen og betjene den på et indbygget panel.
Fordele
|
Ulemper
|
Udvalgte specifikationer:
- Arbejdsareal: Op til 1.000 kvm.
- Klippehøjde: 30 – 60 mm.
- Opladningstid: 90 min.
- Klippebredde: 18 cm.
- Tyverialarm: Ja, pin-kode
- Vægt: 9 kg.
- Mål: H20,5 x B40,4 cm.
- Maks. plænehældning: 35 %
AL-KO Robolinho 500 E – robotplæneklipperen til de små haver
- Topscorer i test ved Alt om Data
- Kåret som et godt køb i Råd&Røn
Om AL-KO Robolinho 500 E
Denne robotplæneklipper er en god lille letvægter, som klarer sig ganske godt imod den nuværende konkurrence på markedet. Den udmærker sig blandt andet i test hos Råd & Rön hvor den anbefales som godt køb, og hos Alt om Data får den ros for at kunne forcere selv stejle hældninger på op til 45 %. Robotplæneklipperen hører til blandt de billigste modeller på markedet, og anbefales således især til de mindre haver med et lavere klippebehov. Den kan dog fungere på græsplæner helt op til 500 kvadratmeter, så den lille maskine kan mere end øjet måske ser.
Derfor anbefaler vi AL-KO Robolinho 500 E
AL-KO Robolinho 500 E er en simpel og billig robotplæneklipper, som kan klare de mest gængse ting og derudover er i stand til at forcere hældninger højere end konkurrenterne kan.
Robotplæneklipperen er udstyret med et simpelt betjeningspanel og et roterende skær med 4 knive, der kører med op til 4.000 omdrejninger i minuttet. Vægten for hele maskinen er på 7,6 kilo, hvilket er i den lave ende.
Klippebredden er på 20 centimeter, hvilket er en smule mere end på andre tilsvarende robotplæneklippere.
Fordele
|
Ulemper
|
Udvalgte specifikationer:
- Arbejdsareal: 500 kvm.
- Klippehøjde: 25 – 55 mm.
- Opladningstid: 60 min.
- Klippebredde: 20 cm.
- Tyverialarm: Ja
- Vægt: 7,6 kg.
- Mål: H29 x B49 cm.
- Maks. plænehældning: 45 %
Einhell Freelexo 600 BT robotplæneklipper – komfortabel med mange smarte funktioner
Om Einhell Freelexo 600 BT
Einhell Freelexo 600 BT er kendetegnet ved at have en god ydeevne, mens den samtidig er praktisk. Du får en robotplæneklipper, der kan klare ujævne plæner med en hældning på op til 35%.
Derudover er en smart fordel ved modellen, at den har en multizoneindstilling. Det vil sige, at du kan bruge plæneklipperen i din have, selvom den ikke har ensartede kanter.
Robotplæneklipperen kører tilbage til ladestationen af sig selv, når det er nødvendigt.
Derfor anbefaler vi Einhell Freelexo 600 BT
Robotplæneklipperen fra Einhell skiller sig ud på markedet ved at have en god fleksibilitet, og ved at den kan klare et stort areal.
Det gør Einhell Freelexo 600 BT særligt velegnet til dig, som har en større plæne.
Et særligt plus ved modellen er, at det er nemt at indstille klippehøjden fra 20 til 60 mm.
Fordele
|
Ulemper
|
Udvalgte specifikationer:
- Anbefales til plæner på op til 600 kvadratmeter
- Kan klare skråninger med en hældning på 35%
- Pinkode
- Advarselssignal
Ambrogio 4.0 Basic
Testresultater
Denne fleksible robotplæneklipper har scoret 72% ud af 100 hos Robotmowercenter.com. Her scorer den især højt på sikkerhed. Testet positivt af Forbrugerrådet TÆNK.
Om Ambrogio 4.0 Basic Medium
Ambrogio er ikke bare en hvilken som helst robotplæneklipper. Det ses også på prisen, men denne robot er udviklet særligt til at være så præcis som mulig. Den klarer både små og mellemstore haver (800 m2 og 1200 m2), men også de helt store græsarealer på op til 1600 m2. Denne udgave er Medium, så den er sat til 1200 m2, hvilket er det mest almindelige. Du kan også tilføje Light udgaven på 800 m2 eller den helt store på 1600 m2. Dette gør den med helt nøjagtig præcision. Ved tre forskellige batterityper kan man indstille hvor stort et areal, den skal slå.
Hvis din have forandrer sig, eller hvis du har mange genstande, robotplæneklipperen skal udenom, så er Ambrogio helt perfekt for dig. Robotten er meget fleksibel og klarer det meste.
Ambrogio 4.0 Basic kan styres fra en app gennem bluetooth. Dette gør den super nem at operere. På den måde kan du styre den inde fra huset af, og du kan blot aktivere den, og så klarer den hele arbejdet selv. Når du er på arbejde, kan den klippe græsset, og du skal ikke bekymre dig om at få det gjort. Det bliver ikke nemmere.
Derudover er plæneklipperen batteridrevet, hvilket er mere miljøvenligt end benzin. På den måde tager du også et godt valg, der er mere grønt.
Kniven, der slår græsset, er selvrensende, så du behøver ikke engang at rengøre den. Denne udgave er mere luksuriøs, men også præget af kvalitet og fleksibilitet. Dertil kommer, at plæneklipperen kan håndtere et stort græsareal, hvilket ikke altid er tilfældet.
Udvalgte specifikationer:
- Selvrensende
- Stigning: 35 %
- Klippe højde: 20 – 60 mm
- Klippe bredde: 25 cm
- Græsareal: 1200 m2
- Opladning: Automatisk
- Batteri: Lithium
Installation af en robotplæneklipper – så nemt er det
Når du har fundet den helt perfekte robotplæneklipper til din have, ligger der et lille stykke arbejde foran dig, før du kan smække benene op og nyde, at din plæne bliver slået for dig.
Denne guide er en overordnet vejledning, og vi opfordrer til, at du læser vejledningen til præcis den model du har købt, før du går i gang.
Ifølge gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey tilbyder mange forhandlere tilkøb af installation og opsætning. På denne måde kan du hurtigt og nemt få din robot op at køre.
Udlægning af kanttråd
Din robotplæneklipper skal lære din have at kende, dette klares ved hjælp af et afgrænsningskabel. Kablet lægges omkring det område, hvor robotten skal køre. Skal robotten udelukkende køre på græs, kan kablet lægges ved hjælp af pløkker. Skal den køre henover fliser, kan det være nødvendigt at pille fliserne op, for at lægge kanttråden under fliserne.
Har du eksempelvis et blomsterbed midt i din græsplæne, kan afgræsningskablet ligeledes lægges omkring bedet, så du undgår at få beskåret dine haveblomster af robotten.
Placering af ladestationen
Hvor ladestationen skal opstilles, varierer fra model til model. Dette kan læses i manualen. Fælles for alle modellerne er dog, at de skal forbindes til en 230v-stikkontakt.
Hvis du vil være sikker på at din robotplæneklipper holder længe, bør du placere ladestationen i læ og skygge. Det kan desuden være en fordel at købe, eller bygge, en garage til robotten.
Robotten registrere selv sit batteriniveau, og vil returnere til opladning i garagen når dette er nødvendigt.
Indstilling af robotplæneklipperen
Når de praktiske forhold er på plads, skal du have indstillet din robot, til at passe til dine ønsker og behov.
Selvom de fleste moderne robotplæneklippere har tyverisikring, er det værd at have med i dine overvejelser, om du ønsker den skal køre synligt fra omkringliggende veje og stier mens du ikke er hjemme.
For at tage hensyn til eventuelt dyreliv i din have, kan du med fordel kun lade din robotplæneklipper køre i dagtimerne. Så risikerer du ikke at robotten forstyrrer eller skader eksempelvis pindsvin.
Mange modeller giver mulighed for at indstille specifikke zoner i haven, som skal klippes enten mere eller mindre end den resterende del af plænen.
Selvom de fleste modeller sagtens kan køre i dugvådt græs, er det en fordel først at sætte robotten i gang efter morgen dugen er fordampet eller før aftendugen falder.
Husk altid at tjekke din græsplæne for løse sten og grene, så din robotplæneklipper kan passe sit arbejde uforstyrret.
Sådan vedligeholder du din robotplæneklipper
At købe en robotplæneklipper er ikke en helt billig investering, derfor er det en god idé at vedligeholde og passe den løbende, for at sikre optimal funktion og længst mulig levetid.
Guiden er baseret på ekspertviden fra Forbrugerrådet Tænk og vores egen gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey.
Hvis du vil være helt sikker på, at din robotplæneklipper er klar til den kommende sæson, tilbyder mange forhandlere, ifølge Samuel Ringgaard Davey, at udføre service på din robotplæneklipper.
Rengøring
Selvom din robotplæneklipper stort set lever sit eget liv i haven, kan du med fordel, og gerne en gang i ugen, gøre den ren.
Den ugentlige rengøring indebærer fjernelse af græs, blade og grene på både robottens under- og overside. Kør en våd klud eller svamp over robottens overside. På undersiden må der ikke bruges vand, derfor bør du i stedet bruge en tør børste eller svamp.
Tjek og slib knivene
Robotplæneklippere kan have forskellige typer af knive, løse eller fastmonterede.
Har din robotplæneklipper løse knive, bør du sikre dig at knivene ikke er faldet af, eller har taget skade af mødet med en sten eller hundens kødben, på en af sine ture gennem haven. Til nogle modeller medfølger der ekstra knive, til andre kan ekstra knive købes separat.
Hvis din robot har fastmonterede knive, kan disse tages af og slibes, som på en almindelig græsslåmaskine.
Hvis du vil forebygge skader på din robotplæneklippers knive, skal du, ifølge Samuel Ringgaard Davey, tjekke din plæne efter for grene og kviste.
I vinterhi med robotten
På trods af at nogen robotplæneklippere kommer med funktioner som frostsensor, har de ikke godt af at stå ude når temperaturen nærmer sig nul grader. De kolde temperaturer er særligt hårde for batteriet. Derfor råder gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey dig til at demontere batteriet, hvis muligt, da Litium Ion batterier ikke har godt af kulde i længere perioder.
Før du pakker din robotplæneklipper væk for vinteren, bør du rengøre den grundigt og lade batteriet helt op. Men du bør ikke lade den overvintre i opladeren.
Du kan med fordel opbevare opladeren sammen med selve robotten – et sted, hvor der er tørt og lunt.
Husk også at beskytte kanttrådens ender mod fugt, ved eksempelvis at vikle isoleringstape omkring.
Beskrivelse af kilder og tests
Svenske Råd & Rön har i marts 2019 udgivet en ny test af robotplæneklippere. Testen omfatter 9 forskellige modeller, som alle ligger i den lavere prisklasse.
- Plæneklipning 60 %
- Brugervenlighed 20 %
- Brugsanvisning 5 %
- Støj 10 %
- Byggekvalitet 5 %
Det bemærkes i testen at sikkerhed ikke indgår som et kriterie, men hvis robotplæneklipperen fejler på et sikkerhedsparameter kan det trække ned i den samlede bedømmelse.
I testen klarer AL-KO sig ganske godt, og en enkelt af deres modeller anbefales som et godt køb.
Derudover klarede flere af de andre robotplæneklippere sig også fint.
Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemskab hos Råd & Rön.
I denne stortest fra juni 2018 har Aftonbladet i samarbejde med Råd & Rön testet 13 forskellige robotplæneklippere. Den praktiske del af testen forløb over 4 uger, og der er blevet klippet forskellige typer græs med en højde på mellem 20 og 60 millimeter.
I testen er der fokus på følgende kriterier:
- Batteri
- Græsklipning
- Brugervenlighed
Robomow RS615 klarer sig samlet set bedst, og bliver derfor testens vinder. Derudover klarer en række af de testede modeller sig ganske godt, og en enkelt model anbefales som et godt køb.
Du kan læse hele testen ved oprettelse af betalt medlemskab hos Aftonbladet.
Norske Tek.no har i august 2017 testet 7 forskellige robotplæneklippere til priser under 20.000 norske kroner. I testen indgår flere forskellige modeller i forskellige prisklasser fra 10.000 til 19.000 norske kroner.
I testen er robotplæneklipperne vurderet ud fra følgende:
- Hvor godt klipper den
- Hvor ofte skal den klippe for at holde græsset nede
- Hvor præcis er den
- Hvor manøvredygtig er den
- Hvor meget støjer den
- Hvor brugervenlig er den
- Pris
Testens vinder er Husqvarna Automower 315, som klarer sig rigtig godt. På andenpladsen med en næsten lige så god bedømmelse finder vi Gardena Sileno+ 1300, som får en anbefaling af testpanelet. Derudover anbefales flere af de testede modeller, fordi de samlet set klarede testen rigtig godt.
Du kan læse hele testen gratis hos Tek.no.
Aftonbladet har i juni 2017 fået testet 7 forskellige robotplæneklippere. Alle i vidt forskellige prisklasser, hvor det i testen konkluderes at dyrt ikke altid er bedst. Der er tale om en længerevarig test hvor robotplæneklipperne også har været i “vinterhi”, for at teste hvordan de fungerer i sæson nr. 2.
I denne robotplæneklipper test viser det sig, at Worx igen er med i feltet af de bedst bedømte modeller. Den anbefales således som et godt køb, mens den 12.000 kroner dyrere Husqvarna Automower 430x løber med vinderpokalen.
Du kan læse hele testen og se hvad testpanelet synes om alle 7 modeller, ved at oprette et betalt medlemskab hos Aftonbladet.
Se også en tidligere test fra svenske Aftonbladet, der i samarbejde med WiseGuide, har testet seks forskellige robotplæneklippere. Se testen her.
Alt Om Data har i september 2016 testet 3 forskellige robotplæneklippere til hjemmebrug. Det drejer sig om 3 billige modeller, og det vurderes af testpanelet at de billige modeller generelt er blevet bedre.
Robotplæneklipperne er testet ud fra følgende kriterier:
- Kvalitetsindtryk
- Brugervenlighed
- Funktioner
- Ydeevne
- Pris
Testens vinder bliver Worx Landroid, som klarer sig rigtig godt i testen. Den har en fornuftig pris sammenlignet med de 3 testede modeller, men den leverer alligevel varen uden at du behøver holde den nævneværdigt under opsyn. Den er generelt meget velfungerende, og roses blandt andet for at være brugervenlig. Robomow MC400 bliver desuden topscorer, og får ros for at have en god kantklipper-funktion.
Hele testen kan læses gratis hos Alt Om Data, hvor du kan læse en gennemgang af alle 3 testede modeller.
“Er Norges billigste god nok?”
Sådan lyder overskriften i artiklen, hvor 4 robotplæneklippere er blevet testet. Der er tale om de 4 robotplæneklippere Meec, Worx Landroid WG91E, Stiga Autoclip 225S og Bosch Indego, og modellerne ligger i prislejet fra 8.000 til 11.000 NOK.
I testen er robotplæneklipperne blevet prøvekørt på to forskellige plæner. Her har de fået lov at passe græsset i en periode på mindst 2 uger, og efterfølgende er det blevet vurderet hvor godt de forskellige modeller har klaret sig.
Det går knap så godt for testens billigste modeller, Meec og Worx Landroid, som dog alligevel leverer et tilfredsstillende resultat i forhold til prisen. Stiga Autoclip har det også lidt svært på trods af en højere pris, og den ender på samme karakter som de to billige modeller. Bosch Indego er testens klare vinder, da den som eneste model høster 6 ud 6 stjerner.
Hele testen kan læses gratis hos DinSide.no, hvor du kan se testpanelets dom over de 4 testede modeller.
Under overskriften “Gode modeller under 1.500 Euro”, slår også Stiftung Warentest fast, at flere billige robotplæneklippere nu kan følge med de dyrere mærker.
I testen indgår 8 forskellige robotplæneklippere. Der er primært tale om dyrere modeller fra 10.000 kroner og op, som alle er blevet testet ud fra følgende kriterier:
- Klipperesultat 50 %
- Brugervenlighed 30 %
- Energiforbrug og miljø 10 %
- Sikkerhed 10 %
Stiftung Warentest er kendt og anerkendt for at udføre nogle af de mest omfattende produkt-tests i Europa. Det gælder også for de 8 robotplæneklippere, som hver især er blevet testet over tre måneder. De er blevet testet på en gennemsnitlig have med et plæneareal på 300 kvadratmeter, og alle indstillingerne er sat efter hvordan producenterne har anbefalet.
I den omfattende test ender Honda Miimo 300 og Bosch Indego i toppen af testskemaet, da de begge klarer klipningen rigtig godt. Honda Miimo 300 er en smule bedre når det kommer til brugervenlighed, men den koster til gengæld også 1000 Euro mere end Bosch Indego, som klarer sig godt under både klipning og støjniveau.
Hele testen, der er opdateret senest d. 02.04. 2020, kan læses hos Test.de mod oprettelse af betalt abonnement.
Testberichte.de er en tysk hjemmeside, der beskæftiger sig med vurderinger af produkter. De baserer generelt deres bedømmelser på faktorer som testresultater og forskellige tekniske data.
Vi har valgt at citere den tyske testside, fordi den har bragt en test og vurdering af vores omtalte Einhell Freelexo 600 BT. Robotplæneklipperen får ros, og der bliver fremhævet flere fordele ved produktet.
Det gælder blandt andet den evne, modellen har til at klippe fugtige græsplæner, og at du kan justere klippehøjden.
Testen er udført: juli 2020
Du kan se testen her
Testberichte.de har også bragt en test og vurdering af Wolf-Garten LOOPO S300. Modellen får en meget positiv vurdering på flere områder. Dog skriver eksperterne, at det er en ulempe, at robotplæneklipperen er uden skærm.
Overordnet set bliver Wolf-Garten LOOPO S300 vurderet til 5 ud af 5 point med kommentaren ”Meget god”.
Testen er udført: april 2019
Du kan se testen her
Testberichte.de har ligeledes vurderet Gardena Sileno Minimo-modellen, og den bliver bedømt som en rigtig god plæneklipper til de mindre haver, ligesom den ligger på et fornuftigt prisleje. Frostsensoren er desuden et ekstra stort plus.
Testen er udført: April 2021
Du kan se testen her
Easylawnmoving.co.uk
Sitet Easylawwnmoving.co.uk bliver drevet af Mark Haley, og det sigter primært på artikler og tests, der vedrører plæneklippere og haveredskaber.
Easylawwnmoving.co.uk har testet Gardena Sileno Life-modellen. De har testet 750-varianten – og ikke 1000-varianten, der er nævnt i denne artikel. Dog har de samme egenskaber, bortset fra at Gardena Sileno Life 1000 dækker et større areal. Plæneklipperen er testet ud fra kategorier ydelse, egenskaber, holdbarhed, værdi og garanti, og den har fået tildelt karakterer fra 1-10. Gennemsnittet ligger på 9,4, og scoren ligger over 9 i alle kategorier, hvilket vidner om den høje kvalitet på produktet.
Testen er opdateret den: 15. marts 2021
Du kan læse testen her
Gardenersworld.com
Gardener’s World er websitet for BBC-programmet af samme navn. Siden giver en god introduktion til forskellige haveemner som pasning af forskellige haveplanter. Websitet byder også på tests af flere forskellige haveredskaber.
Gardener’s World har testet robotplæneklipperen Gardena Sileno Life, der har fået tildelt karakterer inden for kategorierne opsætning, ydelse, egenskaber og værdi. Karakterskalaen går fra 1-5. Robotplæneklipperen scorer topkarakter i ydelse, og 4 i alle de resterende kategorier. Gennemsnitskarakteren ender derfor på 4,3. Den bliver rost for den store brugervenlighed og god klippebredde. Et af de eneste minusser er, at den efterlader større kanter end andre robotplæneklippere.
Anmeldelsen er udført den: 20. september 2019
Du kan læse anmeldelsen her.
FAQ
Se også: Er sommeren for varm i år? Se vores anmeldelser af de bedste airconditions og badebassiner til haven.
Hvis du vil gøre endnu mere brug af din have så kan du også anskaffe dig et udendørs spa eller et vildmarksbad.
Hvis du mangler et nyt tag, kan du se et prisoverslag i denne artikel.
Læs også: Cylinderklipper test – her er de 5 bedste håndskubbere
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.
Wolf-Garten LOOPO S300 – lille robotplæneklipper til tilsvarende små plæner
Testresultater
Testberichte.de har brag ten test af Wolf-Garten LOOPO S300, der klarer sig godt. Modellen får en score på 5 ud af 5 point, og eksperterne roser den på flere punkter.
Som en styrke skriver de, at du kun kan starte den med en nøgle, ligesom det er tilfældet med trådløse modeller.
Til gengæld nævner de som en svaghed, at der ikke er en skærm på robotplæneklipperen.
Kunderne hos Amazon er generelt også tilfredse med Wolf-Garten LOOPO S300. Her har forbrugerne vurderet produktet til en samlet rating på 3.2 ud af 5 stjerner.
Om Wolf-Garten LOOPO S300
Med robotplæneklipperen fra Wolf-Garten får du en lille maskine, der egner sig rigtig godt til tilsvarende små områder.
Modellen er derfor et oplagt valg for dig, der har en græsplæne på under 300 kvadratmeter, som er den anbefalede maksimumkapacitet.
En særlig fordel ved Wolf-Garten LOOPO S300 er, at den er meget stille. Det er et stort plus i praksis, fordi du på den måde kan sidde i haven og læse eller snakke uden at blive generet af støj.
Derfor anbefaler vi Wolf-Garten LOOPO S300
Wolf-Garten LOOPO S300 adskiller sig fra lignende robotplæneklippere på markedet ved at være lille og stille. Med en vægt på bare 11,5 kg er modellen desuden nem at finde frem og pakke væk.
En smart fordel ved robotplæneklipperen er, at den er børnesikker. Det giver dig som forælder en god ro i maven, hvis du har små børn.
Udvalgte specifikationer:
- Vægt: 11,5 kg
- Lydniveau: 64 dB
- Justerbar klippehøjde
- Anbefales til græsplæner på ca. 200, maks. 300 kvadratmeter
Robomow RS615U
- God anmeldelse – Tænk
- Testvinder – Råd & Rön
- Topscorer – Tek.no
Robomow RS615U får den bedste bedømmelse i både Tænks, Råd & Röns og Aftonbladets robotplæneklipper tests. Den er både effektiv, robust og klarer en plæne på op til 1.600 kvadratmeter.
Derfor anbefaler vi Robomow RS615U
Robomow RS615U er både stor, tung og kraftfuld. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og er især velegnet til dig med en større græsplæne og fugtigt/ujævnt underlag. Den har en god klippebredde og er meget nem at opsætte, så du hurtigt kommer igang med din nye robotplæneklipper. Alt i alt er RS615U nok en af de bedste robotplæneklippere på markedet, hvilket også afspejles i prisen. Den er dog langt fra de dyreste robotplæneklippere på markedet, og dermed er den alligevel et godt køb. Til den lidt større og krævende have, er det nemlig nødvendigt med en god og robust robotplæneklipper.
Om Robomow RS615U
Robomow RS615U er en stor robotplæneklipper med en kampvægt på 20 kilo og en klippebredde på hele 56 centimeter. Den er derfor velegnet til større haver med et plæneareal på op til 1.600 kvadratmeter, men ifølge producenten kan den bruges på plæner helt op til 3.000 kvadratmeter. Den finder selv rundt i haven med dens indbyggede navigationssystem, og klippearealet fastsætter du ved at lægge en kanttråd om plænen. Du kan selv indstille hvor ofte den skal klippe græsset, hvilket betyder at græsset kan klippes groft eller helt fint og spredes i et jævnt lag over hele plænen. Det giver ekstra næring til græsset, som vil se både sundere og pænere ud med tiden.
Robomow RS615U har en indbygget sensor som automatisk stopper klipperen, hvis den løftes mere end 2 centimeter fra jorden. Det kan især være gavnligt, hvis du har husdyr eller børn i haven. Der er desuden monteret sensorer på maskinen så den automatisk stopper, bakker og vender, hvis den støder mod noget hårdt. En nødafbryder er monteret på toppen, så du hurtigt kan stoppe den hvis det bliver nødvendigt.
Udvalgte specifikationer:
- Arbejdsareal: 1.600 kvm. (op til 3.000 kvm.)
- Klippehøjde: 20 – 80 mm.
- Opladningstid: 90 – 110 min.
- Klippebredde: 56 cm.
- Tyverialarm: Ja, 4-cifret kode
- Vægt: 20 kg.
- Mål: H31 x B66 cm.
- Maks. plænehældning: 20 grader
Robomow RC304U
- Topscorer – Tænk
- Topscorer – Råd & Rön
Robomow RC304U er en smart robotplæneklipper, der passer fint til en mindre have. Den klarer sig godt i test, og kommer godt ud i kanterne af plænen.
Derfor anbefaler vi Robomow RC304U
Denne robotplæneklipper klarer sig samlet set godt i test, hvor den får en god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön. I forhold til de store RS-modeller har den et mere kompakt og knapt så klodset design, der passer bedre ind i den almindelige parcelhushave på mellem 500 og 1.000 kvadratmeter. Robotplæneklipperen lader sig dog ikke skræmme af hældninger på op til 20 grader, og batteriet giver 45 til 50 minutters klipning per opladning. Alt i alt er det en god lille kraftkarl, og på nettet kan den købes til en meget fornuftig pris.
Om Robomow RC304U
Robomow RC304U er en stilren robotplæneklipper til den mindre have. Den klarer haver på op til 1.000 kvadratmeter hvor det anbefalede arbejdsområde er højst 500 kvadratmeter, og den trekantede klinge er monteret i et system som gør det muligt at komme helt ud til kanten af plænen. Hvis du ønsker græsplænen holdt meget lav, kan den sættes helt ned til 15 millimeter. Den kan dog også justeres op til 60 millimeter, alt efter hvad du ønsker.
Bredden på RC304U er på 46 centimeter, og til sammenligning med RS-modellens 66 centimeter er den lidt mere adræt og manøvredygtig i smalle passager. Den har desuden en vægt på kun 11,4 kilo, og alle gængse sikkerhedsfunktioner som regnsensor, børnesikring, tyverisikring og løftesikring.
Udvalgte specifikationer:
- Arbejdsareal: Op til 1.000 kvm.
- Klippehøjde: 15 – 60 mm.
- Opladningstid: 50-70 min.
- Klippebredde: 28 cm.
- Tyverialarm: Ja, pin-kode
- Vægt: 11,4 kg.
- Mål: H21 x B46 cm.
- Maks. plænehældning: 20 grader
2 kommentarer
Tjek eventuelt robono.dk hvis I overvejer en Robomow
Hej, og tak for dit input.
Jeg har kigget lidt på siden, men kan ikke finde nogen detaljer om oplevelser og selve forløbet. Kun et par videoer, hvor den tydeligvis larmer mere end gennemsnittet og en stop-knap der ikke reagerer ved tryk.
Kan du uddybe din oplevelse, evt. i en kommentar eller ved at tilføje et afsnit på hjemmesiden?
Jeg tænker det har relevans for os, men også vores og dine læsere :-)
Venlig hilsen
Thomas, Bomagasinet.dk