Har du en stor have og tager det for lang tid at vedligeholde græsplænen manuelt? Så kan du med fordel anskaffe dig en robotplæneklipper, som klarer arbejdet for dig.

Ifølge vores gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey kan robotplæneklippere klare mere end du tror – du skal blot se dig for i dit valg af model. Udviklingen i teknologien gør, at du kan finde en maskine til næsten alle størrelser haver – selv til græsplæner med store hældninger og mere udfordrende terræn.

I denne artikel giver vi dig overblik over en række robotplæneklippere i god kvalitet, som har fået eksperternes opmærksomhed, samt vores gør-det-selv eksperts input til, hvordan du installerer og vedligeholder din robotplæneklipper bedst muligt.

Hvad skal man overveje, før man køber en robotplæneklipper?

Areal

Hvis arealet er mindre end 600 kvadratmeter, skal du kigge efter en robotplæneklipper, der er lille og smidig. Hvis din have er mellem 1000 og 1500 kvadratmeter, så anbefaler vi en robotplæneklipper med lidt længere batterilevetid. Er din have er på 2000 kvadratmeter eller mere, bør du finde en robotplæneklipper med en større klippebredde og særligt skarpe skæreknive. Og sidst men ikke mindst, så skal du tage din haves terræn med i overvejelserne, da det er vigtigt, at din robotplæneklipper kan klare hældninger og ujævnt terræn, hvis det skulle være tilfældet.

Batteri og ydeevne

Det tager typisk 100 minutter at oplade en robotplæneklipper, og du behøver ikke at sætte den til opladning selv, da den selv kører ind og oplader, når der er brug for det. Batterilevetiden samt klippebredden varierer afhængigt af plæneklipperens anbefalede areal. Afhængigt af modellens klippebredde anvendes forskellige skæreknive. Skæreknivenes højde kan ofte justeres, og hvis man har en have med hældninger og mange ujævnheder, så er en høj maksimal højde at fortrække. Hvis man har en ujævn græsplæne, så er robotplæneklipperens hjul og ydeevne vigtig, da den skal kunne bevæge sig op og ned af hældninger uden problemer.

Funktioner

Skulle du have en have, der har mange små passager, forhindringer og trænge områder, så bør du se efter en robotplæneklipper med skarpe sensorer, der kan monitorere dens bevægelser. Har du en stor have, så bør du lede efter en større model med længere batterilevetid – og da større arealer kræver mere tid at klippe, kan vejrbestandige robotplæneklippere også være værd at overveje. Nogle robotplæneklippere kan kun styres manuelt, mens andre kan forbindes til din smartphone via WiFi, Bluetooth og apps, så du kan indstille den i tråd med husstandens vaner og præferencer. Robotplæneklippere fås også med forskellige grader af tyverisikkerhed, så det er også værd at tage med i overvejelserne, alt afhængig af hvor den skal placeres. Skulle du have børn eller kæledyr, så bør du også sørge for, at den stopper automatisk, hvis den tipper eller bliver løftet.

 

Pris

De dyreste robotplæneklippere starter ved 14.000 kr., og inkluderer længere batterilevetid, ekstra sensorer og en konstruktion i topklasse. De kommer ofte med ekstra smarte funktioner, som gør det muligt at lave personlige indstillinger på dem. De billigere modeller kan findes til omkring 4.000 kr., og er oplagte til mindre græsplæner, mens de har færre funktioner og er lettere at bruge. Batterilevetid, klippebredde og deres evne til at køre op ad bakker er generelt dårligere. De har også et enklere og mere simpelt design.

Kunde- og ekspertanmeldelser

Det er altid en god idé at tage et kig på, hvad kunder, der har købt en given robotplæneklipper, har sagt om den, samt hvor godt den fungerede for dem. Kundeanmeldelser kan fortælle dig, om enheden er enkel at bruge, og om dens funktioner er effektive. Ekspertanmeldelser vurderer, hvor godt robotplæneklipperen fungerer under mere vanskelige forhold, sammenligner den med konkurrerende modeller, og ser, hvordan de klarer sig i forhold til forgængere eller markedet. Nedenfor finder du oplysninger om hver enkelt model, herunder kunde- og ekspertanmeldelser, så du kan læse, hvilken model der er den rigtige for dig.

arrow-more

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Gardena Sileno Minimo 500 – robotplæneklipper med betjening via bluetooth og frostsensor


Bedst til prisen

 • God anmeldelse på tyske Testberichte.de
 • 60 dages returret
 • 4,7/5 stjerner baseret på 25.161 anmeldelser på TrustPilot
Gardena Sileno Minimo 500

 

Om Gardena Sileno Minimo 500
Robotplæneklipperen Gardena Sileno Minimo fås i forskellige størrelser, alt afhængigt af antal m2. Modellen 500 passer til haver på op til 500 m2. Du kan bl.a. betjene den via Bluetooth på en afstand af op til 10 m, hvor du selv kan indstille antal m2, starttid og ønskede klippeintervaller. 

Robotplæneklipperen er forsynet med flere smarte funktioner, der bl.a. tæller en frostsensor. Falder temperaturen til omkring frysepunktet, registreres det af sensoren, som indstiller klipningen for at beskytte plænen. Et andet smart tiltag er SensorControl, der beregner, hvor ofte der er brug for en trimning af græsplænen. Maskinen har også de klassiske Gardena-funktioner som CorridorCut og SpotCutting.  

Med et lydniveau på blot 57 dB bliver Gardena Sileno Minimo betegnet som en meget lydsvag model.

Derfor anbefaler vi Gardena Sileno Minimo 500
Gardena-mærket er populært, da det bliver associeret med en høj kvalitet og masser af innovative funktioner for deres forskellige produkter. Det er derfor ét af de mærker, du trygt kan vælge ved køb af en robotplæneklipper. Testberichte.de, som har testet robotplæneklipperen, var glade for den, om end robotplæneklipperen mangler at kunne spore forhindringer.

Fordele

 • Nem betjening via app
 • Integreret frostsensor
 • God til haver med en uregelmæssig form
Ulemper

 • Kan ikke spore forhindringer

Udvalgte specifikationer:

 • Kan klippe plæner på op til 500 m2
 • Max. hældning på op til 25%
 • Driftstid: 70 minutter
 • Ladetid: 75 minutter
 • Klippehøjde: 20-45 mm
 • Klippebredde: 16 cm
 • Korridorbredde: 60 cm
 • Lydniveau: 57 dB
 • Vægt: 6,1 kg

Se mere om produktet her


Robomow RK1000 – den flittige og sikre robotplæneklipper


Vores anbefaling

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • Testvinder hos Råd & Rön

Robomow RK1000 er en robotplæneklipper med et touchscreen-betjeningspanel med høj skærmopløsning. Dette giver en meget brugervenlig oplevelse, da du nemt kan navigere mellem alle dens funktioner. Det intuitive design sikrer, at du ikke behøver at være noget teknologisk geni for at betjene denne robotplæneklipper.

 • Touchscreen-betjeningspanel med høj opløsning
 • Smart navigationssystem
 • Flydende plæneklipperdæk

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Robomow RK1000

90 minutters batteritid

Robomow RK1000 er en high-end model sammenlignet med andre robotplæneklippere på markedet. Med en klippebredde på 21 cm har den en større klippebredde end de 18 cm, som er gennemsnittet. Den kan nemt håndtere højt græs på grund af dens høje maksimale klippehøjde på 10 cm – hvilket også er en del over markedsgennemsnittet på 6 cm. Det tager 45 minutter at genoplade den, den kan køre i 90 minutter, og så vejer den kun 10,5 kg, hvilket gør det nemt at flytte rundt på den sammenlignet med lignende modeller.

Sikker for børn og kæledyr

Robomow RK1000 leveres med en løfte- og vippesensor. Denne funktion slukker automatisk for kniven, hvis nogen forsøger at løfte eller vippe plæneklipperen, hvilket gør den mere sikker, hvis man har nysgerrige børn og kæledyr. Dens støjniveau på 64 dB flugter med markedsgennemsnittet. Det betyder, at du kan fortsætte dine aktiviteter, uden at blive forstyrret af din robotplæneklipper.

Klarer 45% hældning

Sammenligner man Robomow RK1000 med andre robotplæneklippere på markedet, er det klart, at dette produkt skiller sig ud med hensyn til kraft og ydeevne. Andre robotplæneklippere kan ofte kun klare en hældning på maks. 20%, mens Robomow RK1000 kan klare hældninger på op til 45%. Derudover har mange robotplæneklippere en anbefalet arealstørrelse på 500-600 m², mens Robomow RK1000 kan klare haver på op til 1000 m².

Hvad siger eksperterne om Robomow RK1000

Robotplæneklipperen Robomow RK1000 var den bedste i robotplæneklipper-testen foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Den fik en score på 88 ud af 100, ud fra hvor godt den klipper græs, hvor let den er at betjene, og hvor god den er til at undgå forhindringer. I kategorien støj blev den vurderet som “god”.

Fordele

 • Klipper meget tæt på kanterne
 • Klippesystem med 4 drejelige knive
 • Tyverisikring med 4-cifret pinkode
 • Løfte- og vippesensor
 • Nødstop
Ulemper

 • Genopladningstiden er lidt lang
 • Kan ikke forbindes via en app

Bomagasinets Vurdering

Robomow RK1000 har et klippesystem med 4 drejelige knive, hvilket sikrer, at den let kan slå højt græs. Derudover har den en nødstop-funktion i tilfælde af uheld. Den har en lidt lang opladningstid, hvilket kan være en ulempe for nogle, men denne model er stadig et godt valg for folk, der har en stor græsplæne.

Specifikationer:

 • Klippebredde: 21 cm
 • Maks. klippehøjde: 10 cm
 • Min. klippehøjde: 2 cm
 • Støjniveau: 64 dB
 • Anbefalet område: 1000 m²
 • Opladningstid: 45 min.
 • Batterilevetid: 90 min
 • Vægt: 10,5 kg

Se mere om produktet her


Worx Landroid M – prisvenlig testvinder robotplæneklipper


 • Testvinder hos Alt om Data
 • Topscorer ved Forbrugerrådet Tænk og Råd&Rön
 • God anmeldelse i Aftonbladet

Om Worx Landroid M
Med en online pris langt under de andre testvindere, er Worx Landroid M et godt køb til dig med en mindre have, som ønsker en god og stabil robotplæneklipper. Den bliver anmeldt hos Aftonbladet hvor den får 5/5 stjerner for høj brugervenlighed og driftsikkerhed, og den mindre model til 500 kvadratmeter bliver ligeledes testvinder hos Alt Om Data. Hos Tænk og Råd & Rön anbefales den desuden som et godt køb. Worx Landroid M er dejlig kompakt, så det er let at finde plads til dens ladestation i haven. Alt i alt en rigtig god og billig robotplæneklipper til den mindre have.

Derfor anbefaler vi Worx Landroid M
Worx Landroid M er en intelligent robotplæneklipper med et kompakt design. Den måler kun 40,4 centimeter i bredden og 20,5 centimeter i højden, hvilket muliggør let navigation på selv meget trange områder. Den kan klare et plæneareal på op til 1.000 kvadratmeter afhængigt af hvilken model du vælger, og så er den udstyret med bioklip, så du også med denne maskine får tilført en naturlig gødning til plænen under klipningen.

Robotplæneklipperen opsættes ved hjælp af kantafgrænsning, som skal lægges langs kanterne på din plæne. Du kan desuden indstille en pin-kode, som skal indtastes før du kan få adgang til robotplæneklipperens betjeningspanel. Der er selvfølgelig også regnsensor, og så slukker den automatisk hvis den løftes eller vippes.

Worx Landroid M kan forbinde til smartphone og styres herigennem, hvilket muliggør lettere betjening i forhold til hvis du skal hen og betjene den på et indbygget panel.

Fordele

 • God pris
 • Høj brugervenlighed og driftssikkerhed
 • Kompakt ladestation
Ulemper

 • Bedst til mindre plæner

Udvalgte specifikationer:

 • Arbejdsareal: Op til 1.000 kvm.
 • Klippehøjde: 30 – 60 mm.
 • Opladningstid: 90 min.
 • Klippebredde: 18 cm.
 • Tyverialarm: Ja, pin-kode
 • Vægt: 9 kg.
 • Mål: H20,5 x B40,4 cm.
 • Maks. plænehældning: 35 %

Se mere om produktet her


Stihl RMI 632 – Robotplæneklipperen til store arealer


Bedste Premium valg

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Stihl RMI 632 er en kraftfuld robotplæneklipper med høj ydeevne, der leveres med Stihls iMOW-robotteknologi, hvilket betyder, at den kan slå græs på bakker og skråninger med stor præision. Modellerne i RMI 6-serien kan slå græs på arealer med en hældning på op til 45 %.

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • Hjul med trækmønster
 • iMOW-robotteknologi

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Stihl RMI 632

Velegnet til store haver

Hvis du leder efter en robotplæneklipper, som kan slå store arealer, så er Stihl RMI 632 et glimrende valg, da det anbefalede areal er 3000 m2 – hvilket iøvrigt er langt over markedsgennemsnittet. Derudover har den en klippebredde på 28 cm, hvilket også er breddere end de fleste andre modeller i samme klasse.

Selvrensende hjul

RMI 632’s hjul har et unikt design, der giver hjulene rigtig godt træk på forskellige underlag og stejle skråninger. Det unikke mønster er desuden selvrensende. Modellen kommer også med en hældningssensor, der konstant overvåger robotplæneklipperens postition, og derfra justerer hastigheden for at sikre, at robotplæneklipperen slår græsset ensartet uanset terræn. 

Regnsensor

Med et støjniveau på kun 59 dB, er RMI 632 betydeligt mere støjsvag end den gennemsnitlige robotplæneklipper. Det tager desuden ca. 90 minutter at oplade RMI 632. Robotplæneklipperens hjem – også kaldet ladestationen – er også der, hvor den oplades. Robotplæneklipperen kan også registrere hvis det regner, hvorefter den stopper med at slå græs og automatisk returnerer til sin ladestation.

Hvad siger eksperterne om Stihl RMI 632?

Stihl RMI 632 har fået fremragende anmeldelser fra flere eksperter. Eksperterne har givet maskinen høje karakterer for dens ydeevne på ujævne græsplæner og skråninger samt dens alsidighed i forhold til forskellige terræner. RMI 632 roses også for at klippe rent og jævnt samt for at håndtere højt og vådt græs godt.

Fordele

 • Tilpasning af hastigheden på skråninger
 • Kan tilpasse dens rute mens den er i brug
 • Smart opladningssystem
 • Smart mulching-klippedæk
 • Kontrolpanel kan fjernes
Ulemper

 • Ladestationens placering er begrænset
 • Man skal selv trimme græsset omkring ladestationen

Bomagasinets Vurdering

Stihl RMI 632-robotplæneklipperen er designet til større haver og har flere smarte funktioner. STIHL iMOW®-robotplæneklipperens betjeningspanel med integreret og tydeligt display bruges til enkel opsætning, manuel styring og hurtig adgang til informationer. Det tydelige display gør det også muligt at bruge kontrolpanelet i stærkt dagslys. De eneste ulemper er, at ladestationen kun kan placeres visse steder, og at man selv skal trimme græsset omkring. Det er helt klart en af de bedre robotplæneklippere på markedet, hvis du har en stor have.

Specifikationer:

 • Klippebredde: 28 cm
 • Maks. klippehøjde: 6 cm
 • Min. klippehøjde: 2 cm
 • Støjniveau: 59 dB
 • Anbefalet område: 3000 m²
 • Opladningstid: 60 min
 • Batterilevetid: 90 min
 • Vægt: 14 kg

Se mere om produktet her


AL-KO Robolinho 500 E – robotplæneklipperen til de små haver


 • Topscorer i test ved Alt om Data
 • Kåret som et godt køb  i Råd&Røn

 

Om AL-KO Robolinho 500 E
Denne robotplæneklipper er en god lille letvægter, som klarer sig ganske godt imod den nuværende konkurrence på markedet. Den udmærker sig blandt andet i test hos Råd & Rön hvor den anbefales som godt køb, og hos Alt om Data får den ros for at kunne forcere selv stejle hældninger på op til 45 %. Robotplæneklipperen hører til blandt de billigste modeller på markedet, og anbefales således især til de mindre haver med et lavere klippebehov. Den kan dog fungere på græsplæner helt op til 500 kvadratmeter, så den lille maskine kan mere end øjet måske ser.

Derfor anbefaler vi AL-KO Robolinho 500 E
AL-KO Robolinho 500 E er en simpel og billig robotplæneklipper, som kan klare de mest gængse ting og derudover er i stand til at forcere hældninger højere end konkurrenterne kan.

Robotplæneklipperen er udstyret med et simpelt betjeningspanel og et roterende skær med 4 knive, der kører med op til 4.000 omdrejninger i minuttet. Vægten for hele maskinen er på 7,6 kilo, hvilket er i den lave ende.

Under drift er dens støjniveau på 60 decibel, hvilket er i den lave ende. Den kan køre i op til 50 minutter på det medfølgende batteri, og efterfølgende skal den oplade i 60 minutter. Batteriet er på 20 Volt, og har en kapacitet på 2,25 Ah.

Klippebredden er på 20 centimeter, hvilket er en smule mere end på andre tilsvarende robotplæneklippere.

Fordele

 • Let i vægt
 • Kan klare stejle hældninger
 • Lavt lydniveau
 • Simpelt betjeningspanel
Ulemper

 • Bedst til mindre haver med lavt klippebehov
 • Mindre klippebredde end andre modeller

Udvalgte specifikationer:

 • Arbejdsareal: 500 kvm.
 • Klippehøjde: 25 – 55 mm.
 • Opladningstid: 60 min.
 • Klippebredde: 20 cm.
 • Tyverialarm: Ja
 • Vægt: 7,6 kg.
 • Mål: H29 x B49 cm.
 • Maks. plænehældning: 45 %

Se mere om produktet her


Husqvarna Automower 310 Mark II – den intelligente robotplæneklipper


Det intelligente valg

 • Testvinder hos PriceRunner

Husqvarna Automower 310 Mark II er en intelligent plæneklipper, der kan forbindes til din smartphone ved hjælp af Automower® Connect@Home. Automower 310 er udstyret med en Bluetooth-forbindelse, der gør det muligt at betjene plæneklipperen og styre den fra din telefon. Du kan bede den om at starte, stoppe og parkere samt kontrollere og justere indstillinger hurtigt med denne trådløse teknologi. Det er muligt at kommunikere med din robotplæneklipper på op til 30 meters afstand.

 • Testvinder hos PriceRunner
 • Automower Connect@HOME
 • Systematisk passage-klipning

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Husqvarna Automower 310 Mark II

Systematisk græsslåning i passager

Husqvarna Automower 310 Mark II robotplæneklipperen er en af de mest intelligente og avancerede modeller på markedet. En af dens bedste funktioner er systematisk passage-klipning, som automatisk ændrer klippemønsteret for at opnå gode resultater i smalle passager.

22 cm klippebredde

Den har en klippebredde på 22 centimeter, hvilket er bredere end de fleste robotplæneklippere og gør det muligt at klippe mere græs på kortere tid. Det er også en af de mere støjsvage robotplæneklippere på markedet med et støjniveau på kun 59 decibel, mens den er i brug. Det anbefalede græsareal for Husqvarna Automower 310 Mark II er ca. 1000 m². Robotplæneklipperens batteri tager kun 60 minutter at oplade og har en forventet batteritid på 70 minutter.

Bygget til det barske nordiske klima

Husqvarna Automower 310 Mark II er designet med store grovmønstrede hjul, der har et meget godt træk selv i vådt og kuperet terræn. Den kan nemt køre op ad bakker, der har en hældning på op til 40 procent. Den er fuldstændig vejrbestandig, hvilket betyder, at den kan klare alt slags vejr. Det barske nordiske klima er altså ingen udfordring for denne robotplæneklipper.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Husqvarna Automower 310 Mark II er blevet evalueret af eksperter og forbrugere, og det lader til, at langt de fleste mener, at dette er en super god robotplæneklipper. Forbrugerne er især glade for dens enkle opsætning og konstruktion, hvilket gør den til en langtidsholdbar model. Denne model er også blevet anerkendt for dens brugervenlighed og at den kan klare sig under mange forskellige arbejdsforhold.

Fordele

 • Frostsikring
 • Forskellige profiler til forskellige terræner
 • Vejrbestandig
 • Kan vaskes med haveslange
 • Meget enkel opsætning
Ulemper

 • Opdaterer ikke automatisk
 • Kun i stand til at oprette forbindelse via Bluetooth i standardudgaven

Bomagasinets Vurdering

Husqvarna Automower 310 Mark II er ret enkel at sætte op og installere, og den fungerer rigtig godt fra starten. Den har mange gode funktioner i forhold til andre robotplæneklippere, såsom frostsikring, vejrtimer, forskellige profiler osv. Selvom det kunne være fedt, at man kunne forbinde den via andet end Bluetooth, så er Husqvarna Automower 310 Mark II en oplagt mulighed, hvis du har en snørklet og mellemstor have.

Specifikationer:

 • Klippebredde: 22 cm
 • Maks. klippehøjde: 5 cm
 • Min. klippehøjde: 2 cm
 • Støjniveau: 59 dB
 • Anbefalet område: 1000 m²
 • Opladningstid: 60 min
 • Batterilevetid: 70 min
 • Vægt: 9,4 kg

Se mere om produktet her


Bosch Indego M+ 700 – alsidig til mellemstore plæner mulighed


Bedste allround-valg

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch Indego M+ 700 kan klippe flere slags græsarealer og smalle gangarealer på én gang, så længe de ikke overstiger 700 m2. Samtidig er Indego BorderCut, SmartMowing og LogiCut blandt de smarte funktioner, der er tilgængelige med denne robotplæneklipper. Det er ganske enkelt en af de mest prisværdige robotplæneklippere på markedet, og den fås til en overkommelig pris.

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • MultiArea-klipning
 • Børsteløs moto

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Bosch Indego M+ 700

Børsteløs motor

Bosch Indego M+ 700 er udstyret med en børsteløs motor. Børsteløse motorer producerer mindre friktion, så der går mindre energi tabt. Dette forbedrer ikke kun effektiviteten, men bidrager også til en længere levetid. Bosch Indego M+ 700 har heller ikke noget problem med kuperede terræner, da den klarer hældninger på op til 27%. Der medfølger også et afgrænsningskabel på 175 m.

Mange smarte funktioner

Bosch robotplæneklipperen kommer med en række smarte funktioner, der hjælper dig med at slå græsset i din have hurtigt effektivt. Vi kan f.eks. fremhæve funktionen Indego BorderCut, hvor plæneklipperen starter med at klippe kanterne, før den går videre til at klippe resten af græsset. SmartMowing-funktionen hjælper med at afgøre, om vejrforholdene er gode nok til, at plæneklipperen kan klippe græsset på den bedst mulige måde. LogiCut er en funktion, der gør det muligt at planlægge den bedst mulige rute.

Alsidig og nem at bruge

Bosch Indego M+ 700 slår græsset i fine og lige linjer, og efterlader ikke uslået græstotter. Den er støjsvag, hvilket betyder at din nabo trygt kan sove videre, selvom robotplæneklipperen er i gang. Bosch Indego M+ 700 kan nemt justeres og indstilles via den gratis app, som fås både til iOS- og Android-enheder. Robotplæneklipperen er også nem at sætte op og komme i gang med.

Hvad siger eksperterne om Bosch Indego M+ 700?

Bosch Indego M+ 700 er højt vurderet af eksperter, som vurderer at det er en rigtig god robotplæneklipper, der klipper græsset rigtig flot. Robotplæneklipperen har desuden fået høje karakterer for sin evne til at klippe i lige linjer og give græsplænen en flot finish. Bosch Indego M+ 700 roses også for dens funktion, der viser et kort over græsplænen i appen med en “live-position” af robotplæneklipperen.

Fordele

 • BorderCut til pæne kanter
 • LogiCut planlægger de bedste ruter
 • SmartMowing vurderer vejrforholdene
 • SpotMow til græsslåning under havemøbler
 • 3 drejelige knive
Ulemper

 • Begrænset klippehøjde på 3-5 cm
 • Ingen græsopsamler

Bomagasinets Vurdering

Bosch Indego M+ 700 er super god til flade græsplæner. Her klipper den ubesværet, og du kan vælge klippehøjden i intervallet 3-5 cm, og den klarer våde vejrforhold bemærkelsesværdigt godt. Det er ret praktisk i betragtning af det danske sommervejr, som ofte kan give kraftige regnbyger. En ting vi dog bør nævne er, at Bosch Indego M+ 700 ikke leveres med en græsopsamler. Dette er ikke et stort problem, da robotplæneklipperen gør et godt stykke arbejde med at mulche græsset, mens den slår det.

 • Specifikationer:
 • Klippebredde: 19 cm
 • Maks. klippehøjde: 5 cm
 • Min. klippehøjde: 3 cm
 • Støjniveau: 61 dB
 • Anbefalet område: 700 m²
 • Opladningstid: 60 min
 • Batterilevetid: 75 min
 • Vægt: 7,6 kg

Se mere om produktet her


Einhell Freelexo 600 BT robotplæneklipper – komfortabel med mange smarte funktioner


 • Scorer 5 ud af 5 hos tyske Testberichte.de
 • 4,1 ud af 5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Amazon

 

Einhell Freelexo 600 BT robotplæneklipper – styring via app, komfortabel og med mange funktioner

 

Om Einhell Freelexo 600 BT
Einhell Freelexo 600 BT er kendetegnet ved at have en god ydeevne, mens den samtidig er praktisk. Du får en robotplæneklipper, der kan klare ujævne plæner med en hældning på op til 35%. 

Derudover er en smart fordel ved modellen, at den har en multizoneindstilling. Det vil sige, at du kan bruge plæneklipperen i din have, selvom den ikke har ensartede kanter. 

Robotplæneklipperen kører tilbage til ladestationen af sig selv, når det er nødvendigt. 

Derfor anbefaler vi Einhell Freelexo 600 BT
Robotplæneklipperen fra Einhell skiller sig ud på markedet ved at have en god fleksibilitet, og ved at den kan klare et stort areal. 

Det gør Einhell Freelexo 600 BT særligt velegnet til dig, som har en større plæne. 

Et særligt plus ved modellen er, at det er nemt at indstille klippehøjden fra 20 til 60 mm.  

Fordele

 • Kan klare ujævne overflader
 • Programmerbare zoner
 • Regnsensor
Ulemper

 • Batteri og ladestation skal købes separat

Udvalgte specifikationer:

 • Anbefales til plæner på op til 600 kvadratmeter
 • Kan klare skråninger med en hældning på 35%
 • Pinkode
 • Advarselssignal

Se mere om produktet her

 


Gardena Sileno Life 1000 – innovativ robotplæneklipper med høj ydeevne


Bedste Kompakt Valg

 • Testscore på 9,4 af 1o hos Easylawnmoving.co.uk
 • Testscore på 4,3 af 5 hos BBC’s Gardenerswolrd.com
 • 365 dages returret
Gardena Sileno Life 1000

 

Om Gardena Sileno Life 1000
Sileno Life er en af Gardenas populære serier inden for robotplæneklippere, og den er kendetegnet ved at levere en høj ydeevne i kombination med stor præcision og en række innovative teknologier.

CorridorCut bidrager f.eks. til, at der kan klippes i korridorbredder à 60 cm, og at maskinen på elegant vis navigerer rundt i selv de mere vanskelige passager. SensorControl hjælper med at holde styr på, om din plæne har brug for at blive trimmet, mens den integrerede frostsensor indstiller klipningen i tilfælde af frostgrader.

Du har bl.a. mulighed for at styre alle indstillinger via Bluetooth. Rækkevidden er 10 meter. Du bestemmer bl.a. starttid og ønskede klippeintervaller.

Derfor anbefaler vi Gardena Sileno Life 1000
Gardena Sileno Life 1000 bliver betragtet som et premiumvalg. Prismæssigt ligger den på et højere niveau end lignende modeller. Du får også en god kvalitet over hele linjen, hvilket bliver underbygget af testresultaterne hos både Easylawnmoving.co.uk og Gardenersworld.com.

Fordele

 • Lydsvag og let
 • Gode og rene klippeegenskaber
 • Intuitiv menu
 • SensorControl
 • Fungerer også godt i regnen
Ulemper

 • Relativt høj pris

Udvalgte specifikationer:

 • Kan klippe plæner på op til 1000 m2
 • Max. hældning på op til 35%
 • Driftstid: 65 minutter
 • Ladetid: 60 minutter
 • Klippehøjde: 20-50 mm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Korridorbredde: 60 cm
 • Lydniveau: 57 dB
 • Vægt: 8,3 kg

Se mere om produktet her


Installation af en robotplæneklipper – så nemt er det

Når du har fundet den helt perfekte robotplæneklipper til din have, ligger der et lille stykke arbejde foran dig, før du kan smække benene op og nyde, at din plæne bliver slået for dig.

Denne guide er en overordnet vejledning, og vi opfordrer til, at du læser vejledningen til præcis den model du har købt, før du går i gang.

Ifølge gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey tilbyder mange forhandlere tilkøb af installation og opsætning. På denne måde kan du hurtigt og nemt få din robot op at køre.

Udlægning af kanttråd

Din robotplæneklipper skal lære din have at kende, dette klares ved hjælp af et afgrænsningskabel. Kablet lægges omkring det område, hvor robotten skal køre. Skal robotten udelukkende køre på græs, kan kablet lægges ved hjælp af pløkker. Skal den køre henover fliser, kan det være nødvendigt at pille fliserne op, for at lægge kanttråden under fliserne.

Har du eksempelvis et blomsterbed midt i din græsplæne, kan afgræsningskablet ligeledes lægges omkring bedet, så du undgår at få beskåret dine haveblomster af robotten.

Placering af ladestationen

Hvor ladestationen skal opstilles, varierer fra model til model. Dette kan læses i manualen. Fælles for alle modellerne er dog, at de skal forbindes til en 230v-stikkontakt.

Hvis du vil være sikker på at din robotplæneklipper holder længe, bør du placere ladestationen i læ og skygge. Det kan desuden være en fordel at købe, eller bygge, en garage til robotten.

Robotten registrere selv sit batteriniveau, og vil returnere til opladning i garagen når dette er nødvendigt.

Indstilling af robotplæneklipperen

Når de praktiske forhold er på plads, skal du have indstillet din robot, til at passe til dine ønsker og behov.

Selvom de fleste moderne robotplæneklippere har tyverisikring, er det værd at have med i dine overvejelser, om du ønsker den skal køre synligt fra omkringliggende veje og stier mens du ikke er hjemme.

For at tage hensyn til eventuelt dyreliv i din have, kan du med fordel kun lade din robotplæneklipper køre i dagtimerne. Så risikerer du ikke at robotten forstyrrer eller skader eksempelvis pindsvin.

Mange modeller giver mulighed for at indstille specifikke zoner i haven, som skal klippes enten mere eller mindre end den resterende del af plænen.

Selvom de fleste modeller sagtens kan køre i dugvådt græs, er det en fordel først at sætte robotten i gang efter morgen dugen er fordampet eller før aftendugen falder.

Husk altid at tjekke din græsplæne for løse sten og grene, så din robotplæneklipper kan passe sit arbejde uforstyrret.


Sådan vedligeholder du din robotplæneklipper

At købe en robotplæneklipper er ikke en helt billig investering, derfor er det en god idé at vedligeholde og passe den løbende, for at sikre optimal funktion og længst mulig levetid.

Guiden er baseret på ekspertviden fra Forbrugerrådet Tænk og vores egen gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey.

Hvis du vil være helt sikker på, at din robotplæneklipper er klar til den kommende sæson, tilbyder mange forhandlere, ifølge Samuel Ringgaard Davey, at udføre service på din robotplæneklipper.

Rengøring

Selvom din robotplæneklipper stort set lever sit eget liv i haven, kan du med fordel, og gerne en gang i ugen, gøre den ren.

Den ugentlige rengøring indebærer fjernelse af græs, blade og grene på både robottens under- og overside. Kør en våd klud eller svamp over robottens overside. På undersiden må der ikke bruges vand, derfor bør du i stedet bruge en tør børste eller svamp.

Tjek og slib knivene

Robotplæneklippere kan have forskellige typer af knive, løse eller fastmonterede.

Har din robotplæneklipper løse knive, bør du sikre dig at knivene ikke er faldet af, eller har taget skade af mødet med en sten eller hundens kødben, på en af sine ture gennem haven. Til nogle modeller medfølger der ekstra knive, til andre kan ekstra knive købes separat.

Hvis din robot har fastmonterede knive, kan disse tages af og slibes, som på en almindelig græsslåmaskine.

Hvis du vil forebygge skader på din robotplæneklippers knive, skal du, ifølge Samuel Ringgaard Davey, tjekke din plæne efter for grene og kviste.

I vinterhi med robotten

På trods af at nogen robotplæneklippere kommer med funktioner som frostsensor, har de ikke godt af at stå ude når temperaturen nærmer sig nul grader. De kolde temperaturer er særligt hårde for batteriet. Derfor råder gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey dig til at demontere batteriet, hvis muligt, da Litium Ion batterier ikke har godt af kulde i længere perioder.

Før du pakker din robotplæneklipper væk for vinteren, bør du rengøre den grundigt og lade batteriet helt op. Men du bør ikke lade den overvintre i opladeren.

Du kan med fordel opbevare opladeren sammen med selve robotten – et sted, hvor der er tørt og lunt.

Husk også at beskytte kanttrådens ender mod fugt, ved eksempelvis at vikle isoleringstape omkring.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Råd & Rön

Svenske Råd & Rön har i marts 2019 udgivet en ny test af robotplæneklippere. Testen omfatter 9 forskellige modeller, som alle ligger i den lavere prisklasse.

 • Plæneklipning 60 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Brugsanvisning 5 %
 • Støj 10 %
 • Byggekvalitet 5 %

Det bemærkes i testen at sikkerhed ikke indgår som et kriterie, men hvis robotplæneklipperen fejler på et sikkerhedsparameter kan det trække ned i den samlede bedømmelse.

I testen klarer AL-KO sig ganske godt, og en enkelt af deres modeller anbefales som et godt køb.

Derudover klarede flere af de andre robotplæneklippere sig også fint.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemskab hos Råd & Rön.

Aftonbladet

I denne stortest fra juni 2018 har Aftonbladet i samarbejde med Råd & Rön testet 13 forskellige robotplæneklippere. Den praktiske del af testen forløb over 4 uger, og der er blevet klippet forskellige typer græs med en højde på mellem 20 og 60 millimeter.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Batteri
 • Græsklipning
 • Brugervenlighed

Robomow RS615 klarer sig samlet set bedst, og bliver derfor testens vinder. Derudover klarer en række af de testede modeller sig ganske godt, og en enkelt model anbefales som et godt køb.

Du kan læse hele testen ved oprettelse af betalt medlemskab hos Aftonbladet.

Tek.no

Norske Tek.no har i august 2017 testet 7 forskellige robotplæneklippere til priser under 20.000 norske kroner. I testen indgår flere forskellige modeller i forskellige prisklasser fra 10.000 til 19.000 norske kroner.

I testen er robotplæneklipperne vurderet ud fra følgende:

 • Hvor godt klipper den
 • Hvor ofte skal den klippe for at holde græsset nede
 • Hvor præcis er den
 • Hvor manøvredygtig er den
 • Hvor meget støjer den
 • Hvor brugervenlig er den
 • Pris

Testens vinder er Husqvarna Automower 315, som klarer sig rigtig godt. På andenpladsen med en næsten lige så god bedømmelse finder vi Gardena Sileno+ 1300, som får en anbefaling af testpanelet. Derudover anbefales flere af de testede modeller, fordi de samlet set klarede testen rigtig godt.

Du kan læse hele testen gratis hos Tek.no.

Aftonbladet

Aftonbladet har i juni 2017 fået testet 7 forskellige robotplæneklippere. Alle i vidt forskellige prisklasser, hvor det i testen konkluderes at dyrt ikke altid er bedst. Der er tale om en længerevarig test hvor robotplæneklipperne også har været i “vinterhi”, for at teste hvordan de fungerer i sæson nr. 2.

I denne robotplæneklipper test viser det sig, at Worx igen er med i feltet af de bedst bedømte modeller. Den anbefales således som et godt køb, mens den 12.000 kroner dyrere Husqvarna Automower 430x løber med vinderpokalen.

Du kan læse hele testen og se hvad testpanelet synes om alle 7 modeller, ved at oprette et betalt medlemskab hos Aftonbladet.

Se også en tidligere test fra svenske Aftonbladet, der i samarbejde med WiseGuide, har testet seks forskellige robotplæneklippere. Se testen her.

Alt om Data

Alt Om Data har i september 2016 testet 3 forskellige robotplæneklippere til hjemmebrug. Det drejer sig om 3 billige modeller, og det vurderes af testpanelet at de billige modeller generelt er blevet bedre.

Robotplæneklipperne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Kvalitetsindtryk
 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Ydeevne
 • Pris

Testens vinder bliver Worx Landroid, som klarer sig rigtig godt i testen. Den har en fornuftig pris sammenlignet med de 3 testede modeller, men den leverer alligevel varen uden at du behøver holde den nævneværdigt under opsyn. Den er generelt meget velfungerende, og roses blandt andet for at være brugervenlig. Robomow MC400 bliver desuden topscorer, og får ros for at have en god kantklipper-funktion.

Hele testen kan læses gratis hos Alt Om Data, hvor du kan læse en gennemgang af alle 3 testede modeller.

DinSide

“Er Norges billigste god nok?”

Sådan lyder overskriften i artiklen, hvor 4 robotplæneklippere er blevet testet. Der er tale om de 4 robotplæneklippere Meec, Worx Landroid WG91E, Stiga Autoclip 225S og Bosch Indego, og modellerne ligger i prislejet fra 8.000 til 11.000 NOK.

I testen er robotplæneklipperne blevet prøvekørt på to forskellige plæner. Her har de fået lov at passe græsset i en periode på mindst 2 uger, og efterfølgende er det blevet vurderet hvor godt de forskellige modeller har klaret sig.

Det går knap så godt for testens billigste modeller, Meec og Worx Landroid, som dog alligevel leverer et tilfredsstillende resultat i forhold til prisen. Stiga Autoclip har det også lidt svært på trods af en højere pris, og den ender på samme karakter som de to billige modeller. Bosch Indego er testens klare vinder, da den som eneste model høster 6 ud 6 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos DinSide.no, hvor du kan se testpanelets dom over de 4 testede modeller.

Stiftung Warentest

Under overskriften “Gode modeller under 1.500 Euro”, slår også Stiftung Warentest fast, at flere billige robotplæneklippere nu kan følge med de dyrere mærker.

I testen indgår 8 forskellige robotplæneklippere. Der er primært tale om dyrere modeller fra 10.000 kroner og op, som alle er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Klipperesultat 50 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Energiforbrug og miljø 10 %
 • Sikkerhed 10 %

Stiftung Warentest er kendt og anerkendt for at udføre nogle af de mest omfattende produkt-tests i Europa. Det gælder også for de 8 robotplæneklippere, som hver især er blevet testet over tre måneder. De er blevet testet på en gennemsnitlig have med et plæneareal på 300 kvadratmeter, og alle indstillingerne er sat efter hvordan producenterne har anbefalet.

I den omfattende test ender Honda Miimo 300 og Bosch Indego i toppen af testskemaet, da de begge klarer klipningen rigtig godt. Honda Miimo 300 er en smule bedre når det kommer til brugervenlighed, men den koster til gengæld også 1000 Euro mere end Bosch Indego, som klarer sig godt under både klipning og støjniveau.

Hele testen, der er opdateret senest d. 02.04. 2020, kan læses hos Test.de mod oprettelse af betalt abonnement.

Testberichte.de

Testberichte.de er en tysk hjemmeside, der beskæftiger sig med vurderinger af produkter. De baserer generelt deres bedømmelser på faktorer som testresultater og forskellige tekniske data.

Vi har valgt at citere den tyske testside, fordi den har bragt en test og vurdering af vores omtalte Einhell Freelexo 600 BT. Robotplæneklipperen får ros, og der bliver fremhævet flere fordele ved produktet. 

Det gælder blandt andet den evne, modellen har til at klippe fugtige græsplæner, og at du kan justere klippehøjden. 

Testen er udført: juli 2020
Du kan se testen her 

Testberichte.de har også bragt en test og vurdering af Wolf-Garten LOOPO S300. Modellen får en meget positiv vurdering på flere områder. Dog skriver eksperterne, at det er en ulempe, at robotplæneklipperen er uden skærm. 

Overordnet set bliver Wolf-Garten LOOPO S300 vurderet til 5 ud af 5 point med kommentaren ”Meget god”. 

Testen er udført: april 2019
Du kan se testen her

Testberichte.de har ligeledes vurderet Gardena Sileno Minimo-modellen, og den bliver bedømt som en rigtig god plæneklipper til de mindre haver, ligesom den ligger på et fornuftigt prisleje. Frostsensoren er desuden et ekstra stort plus.

Testen er udført: April 2021
Du kan se testen her

Easylawnmoving.co.uk

Sitet Easylawwnmoving.co.uk bliver drevet af Mark Haley, og det sigter primært på artikler og tests, der vedrører plæneklippere og haveredskaber.

Easylawwnmoving.co.uk har testet Gardena Sileno Life-modellen. De har testet 750-varianten – og ikke 1000-varianten, der er nævnt i denne artikel. Dog har de samme egenskaber, bortset fra at Gardena Sileno Life 1000 dækker et større areal. Plæneklipperen er testet ud fra kategorier ydelse, egenskaber, holdbarhed, værdi og garanti, og den har fået tildelt karakterer fra 1-10. Gennemsnittet ligger på 9,4, og scoren ligger over 9 i alle kategorier, hvilket vidner om den høje kvalitet på produktet.

Testen er opdateret den: 15. marts 2021
Du kan læse testen her

Gardenersworld.com

Gardener’s World er websitet for BBC-programmet af samme navn. Siden giver en god introduktion til forskellige haveemner som pasning af forskellige haveplanter. Websitet byder også på tests af flere forskellige haveredskaber.

Gardener’s World har testet robotplæneklipperen Gardena Sileno Life, der har fået tildelt karakterer inden for kategorierne opsætning, ydelse, egenskaber og værdi. Karakterskalaen går fra 1-5. Robotplæneklipperen scorer topkarakter i ydelse, og 4 i alle de resterende kategorier. Gennemsnitskarakteren ender derfor på 4,3. Den bliver rost for den store brugervenlighed og god klippebredde. Et af de eneste minusser er, at den efterlader større kanter end andre robotplæneklippere.

Anmeldelsen er udført den: 20. september 2019
Du kan læse anmeldelsen her.

 

FAQ

Hvilke er de bedste selvkørende græsslåmaskiner?
Den bedste selvkørende græsslåmaskine afhænger af dit behov – har du en lille plæne, så kan en handy og smart lille maskine sagtens klare arbejdet. Råder du derimod over et større areal, så er det en god idé at skaffe dig flere græsslåmaskiner eller én med en kraftig motor!
Hvordan vælger jeg en robotplæneklipper?
En robotplæneklipper er en handy lille maskine, der fungerer bedst til en jævn grund med få bede. Hvis din grund hælder, skal du finde en specialmaskine. Har du mange bede, skal du huske at skærme dem af, så plæneklipperen ikke kører dem ned.
Er robotplæneklippere pengene værd?
En robotplæneklipper er en super god investering, hvis du har et stort græsareal. Plæneklipperen holder det ved lige, uden at du skal gøre noget. Hvis du har mange bede, er en robotplæneklipper ikke det bedste valg – i så fald skal de i hvert fald skærmes af.
Hvordan fungerer en robotplæneklipper?
En robotplæneklipper fungerer ved, at du skærmer et område af med en bestemt censortråd, der fortæller plæneklipperen, hvor den må køre til. Derefter aktiverer den sig selv, når græsset trænger til klipning, og kører selv “i hus”, når den skal lades op. Så er den altid klar til brug!

 

Se også: Er sommeren for varm i år? Se vores anmeldelser af de bedste airconditions og badebassiner til haven.

Hvis du vil gøre endnu mere brug af din have så kan du også anskaffe dig et udendørs spa eller et vildmarksbad.

Hvis du mangler et nyt tag, kan du se et prisoverslag i denne artikel.

Læs også: Cylinderklipper test – her er de 5 bedste håndskubbere


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Ambrogio 4.0 Basic 


Ambrogio 4.0 Basic – den fleksible robot

Testresultater
Denne fleksible robotplæneklipper har scoret 72% ud af 100 hos Robotmowercenter.com. Her scorer den især højt på sikkerhed. Testet positivt af Forbrugerrådet TÆNK.

Om Ambrogio 4.0 Basic Medium
Ambrogio er ikke bare en hvilken som helst robotplæneklipper. Det ses også på prisen, men denne robot er udviklet særligt til at være så præcis som mulig. Den klarer både små og mellemstore haver (800 m2 og 1200 m2), men også de helt store græsarealer på op til 1600 m2. Denne udgave er Medium, så den er sat til 1200 m2, hvilket er det mest almindelige. Du kan også tilføje Light udgaven på 800 m2 eller den helt store på 1600 m2. Dette gør den med helt nøjagtig præcision. Ved tre forskellige batterityper kan man indstille hvor stort et areal, den skal slå. 

Hvis din have forandrer sig, eller hvis du har mange genstande, robotplæneklipperen skal udenom, så er Ambrogio helt perfekt for dig. Robotten er meget fleksibel og klarer det meste. 

Ambrogio 4.0 Basic kan styres fra en app gennem bluetooth. Dette gør den super nem at operere. På den måde kan du styre den inde fra huset af, og du kan blot aktivere den, og så klarer den hele arbejdet selv. Når du er på arbejde, kan den klippe græsset, og du skal ikke bekymre dig om at få det gjort. Det bliver ikke nemmere. 

Derudover er plæneklipperen batteridrevet, hvilket er mere miljøvenligt end benzin. På den måde tager du også et godt valg, der er mere grønt. 

Kniven, der slår græsset, er selvrensende, så du behøver ikke engang at rengøre den. Denne udgave er mere luksuriøs, men også præget af kvalitet og fleksibilitet. Dertil kommer, at plæneklipperen kan håndtere et stort græsareal, hvilket ikke altid er tilfældet. 

Udvalgte specifikationer:

 • Selvrensende
 • Stigning: 35 %
 • Klippe højde: 20 – 60 mm
 • Klippe bredde: 25 cm
 • Græsareal: 1200 m2
 • Opladning: Automatisk
 • Batteri: Lithium

Bosch Indego 400 S


 

 

Bosch Indego 400 S – Testvinder hos TÆNK

Om Bosch Indego 400 S
Bosch robotplæneklipper er både nem at håndtere og styre og har nogle utrolige smarte funktioner. Når først den er aktiveret, klarer den hele arbejdet selv, og du behøver aldrig  mere bekymre dig om at få slået græsplænen. 

Derfor anbefaler vi Bosch Indego 400 S
Bosch Indego 400 S udregner den mest effektive rute. Dette sker ved hjælp af teknologi kaldet LogiCut. LogiCut udnytter batteriet bedst muligt, så den sparer strøm. Det smarteste ved Bosch robotplæneklipperen er, at den har endnu en teknologisk funktion, SmartMowing, som anvender vejrprognoser til at planlægge, hvornår den skal klippe. Den klipper altså ikke i regnvejr, men venter, til vejret er fint. 

Robotplæneklipperen er yderligere i stand til at kortlægge og klippe op til tre forskellige haver, som har forskellige størrelser. Hvis du altså har en baghave, forhave og noget andet græs, giver dette super god mening! Den kan dermed råde over forskellige græsplæner og husker de forskellige haver. Dette gør arbejdet endnu nemmere for dig. 

Indego 400 S kan derudover styres gennem en app og er SmartHome kompatibel. Du kan altså rigtig nørde med at gøre robotplæneklipperen så smart styret som muligt. Selv hvis du ikke er til nørderi, er det stadig super nemt at finde ud af. Indego er nem at få installeret, og den er hurtigt klar til brug. 

Fordele

 • Nem at håndtere og styre
 • Smarte ekstrafunktioner
 • Kan kortlægge op til tre haver
 • Styres gennem app eller SmartHome
Ulemper

 • Bedst til mindre haver

Udvalgte specifikationer:

 • Græsareal: Op til 400 m2
 • Ladestation medhører
 • Batteritid: 45 min
 • Batteri opladning: 45 min
 • Hastighed: 40 cm/sek
 • Stigning: 27 %
 • Klippehøjde: 30-50 mm
 • Klippebredde: 19 cm
 • Vægt: 7,6 kg

Wolf-Garten LOOPO S300 – lille robotplæneklipper til tilsvarende små plæner


Wolf-Garten LOOPO S300 – lille robotplæneklipper til tilsvarende små plænerTestresultater

Testberichte.de har brag ten test af Wolf-Garten LOOPO S300, der klarer sig godt. Modellen får en score på 5 ud af 5 point, og eksperterne roser den på flere punkter. 

Som en styrke skriver de, at du kun kan starte den med en nøgle, ligesom det er tilfældet med trådløse modeller. 

Til gengæld nævner de som en svaghed, at der ikke er en skærm på robotplæneklipperen. 

Kunderne hos Amazon er generelt også tilfredse med Wolf-Garten LOOPO S300. Her har forbrugerne vurderet produktet til en samlet rating på 3.2 ud af 5 stjerner. 

Om Wolf-Garten LOOPO S300

Med robotplæneklipperen fra Wolf-Garten får du en lille maskine, der egner sig rigtig godt til tilsvarende små områder. 

Modellen er derfor et oplagt valg for dig, der har en græsplæne på under 300 kvadratmeter, som er den anbefalede maksimumkapacitet. 

En særlig fordel ved Wolf-Garten LOOPO S300 er, at den er meget stille. Det er et stort plus i praksis, fordi du på den måde kan sidde i haven og læse eller snakke uden at blive generet af støj. 

Derfor anbefaler vi Wolf-Garten LOOPO S300

Wolf-Garten LOOPO S300 adskiller sig fra lignende robotplæneklippere på markedet ved at være lille og stille. Med en vægt på bare 11,5 kg er modellen desuden nem at finde frem og pakke væk. 

En smart fordel ved robotplæneklipperen er, at den er børnesikker. Det giver dig som forælder en god ro i maven, hvis du har små børn.

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt: 11,5 kg
 • Lydniveau: 64 dB
 • Justerbar klippehøjde
 • Anbefales til græsplæner på ca. 200, maks. 300 kvadratmeter

Robomow RS615U


 • God anmeldelse – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Tek.no

Robomow RS615U får den bedste bedømmelse i både Tænks, Råd & Röns og Aftonbladets robotplæneklipper tests. Den er både effektiv, robust og klarer en plæne på op til 1.600 kvadratmeter.

Derfor anbefaler vi Robomow RS615U

Robomow RS615U er både stor, tung og kraftfuld. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og er især velegnet til dig med en større græsplæne og fugtigt/ujævnt underlag. Den har en god klippebredde og er meget nem at opsætte, så du hurtigt kommer igang med din nye robotplæneklipper. Alt i alt er RS615U nok en af de bedste robotplæneklippere på markedet, hvilket også afspejles i prisen. Den er dog langt fra de dyreste robotplæneklippere på markedet, og dermed er den alligevel et godt køb. Til den lidt større og krævende have, er det nemlig nødvendigt med en god og robust robotplæneklipper.

Om Robomow RS615U

Robomow RS615U er en stor robotplæneklipper med en kampvægt på 20 kilo og en klippebredde på hele 56 centimeter. Den er derfor velegnet til større haver med et plæneareal på op til 1.600 kvadratmeter, men ifølge producenten kan den bruges på plæner helt op til 3.000 kvadratmeter. Den finder selv rundt i haven med dens indbyggede navigationssystem, og klippearealet fastsætter du ved at lægge en kanttråd om plænen. Du kan selv indstille hvor ofte den skal klippe græsset, hvilket betyder at græsset kan klippes groft eller helt fint og spredes i et  jævnt lag over hele plænen. Det giver ekstra næring til græsset, som vil se både sundere og pænere ud med tiden.

Robomow RS615U har en indbygget sensor som automatisk stopper klipperen, hvis den løftes mere end 2 centimeter fra jorden. Det kan især være gavnligt, hvis du har husdyr eller børn i haven. Der er desuden monteret sensorer på maskinen så den automatisk stopper, bakker og vender, hvis den støder mod noget hårdt. En nødafbryder er monteret på toppen, så du hurtigt kan stoppe den hvis det bliver nødvendigt.

Udvalgte specifikationer:

 • Arbejdsareal: 1.600 kvm. (op til 3.000 kvm.)
 • Klippehøjde: 20 – 80 mm.
 • Opladningstid: 90 – 110 min.
 • Klippebredde: 56 cm.
 • Tyverialarm: Ja, 4-cifret kode
 • Vægt: 20 kg.
 • Mål: H31 x B66 cm.
 • Maks. plænehældning: 20 grader

Robomow RC304U


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Robomow RC304U er en smart robotplæneklipper, der passer fint til en mindre have. Den klarer sig godt i test, og kommer godt ud i kanterne af plænen.

Derfor anbefaler vi Robomow RC304U

Denne robotplæneklipper klarer sig samlet set godt i test, hvor den får en god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön. I forhold til de store RS-modeller har den et mere kompakt og knapt så klodset design, der passer bedre ind i den almindelige parcelhushave på mellem 500 og 1.000 kvadratmeter. Robotplæneklipperen lader sig dog ikke skræmme af hældninger på op til 20 grader, og batteriet giver 45 til 50 minutters klipning per opladning. Alt i alt er det en god lille kraftkarl, og på nettet kan den købes til en meget fornuftig pris.

Om Robomow RC304U

Robomow RC304U er en stilren robotplæneklipper til den mindre have. Den klarer haver på op til 1.000 kvadratmeter hvor det anbefalede arbejdsområde er højst 500 kvadratmeter, og den trekantede klinge er monteret i et system som gør det muligt at komme helt ud til kanten af plænen. Hvis du ønsker græsplænen holdt meget lav, kan den sættes helt ned til 15 millimeter. Den kan dog også justeres op til 60 millimeter, alt efter hvad du ønsker.

Bredden på RC304U er på 46 centimeter, og til sammenligning med RS-modellens 66 centimeter er den lidt mere adræt og manøvredygtig i smalle passager. Den har desuden en vægt på kun 11,4 kilo, og alle gængse sikkerhedsfunktioner som regnsensor, børnesikring, tyverisikring og løftesikring.

Udvalgte specifikationer:

 • Arbejdsareal: Op til 1.000 kvm.
 • Klippehøjde: 15 – 60 mm.
 • Opladningstid: 50-70 min.
 • Klippebredde: 28 cm.
 • Tyverialarm: Ja, pin-kode
 • Vægt: 11,4 kg.
 • Mål: H21 x B46 cm.
 • Maks. plænehældning: 20 grader

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

  • Bomagasinet Svar

   Hej, og tak for dit input.

   Jeg har kigget lidt på siden, men kan ikke finde nogen detaljer om oplevelser og selve forløbet. Kun et par videoer, hvor den tydeligvis larmer mere end gennemsnittet og en stop-knap der ikke reagerer ved tryk.

   Kan du uddybe din oplevelse, evt. i en kommentar eller ved at tilføje et afsnit på hjemmesiden?

   Jeg tænker det har relevans for os, men også vores og dine læsere :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar