En robotplæneklipper fra Worx er en god investering for dig med en almindelig have. Den klarer sig rigtig godt i test og fås i kompakte størrelser, så den nemt kommer rundt i selv trange passager.

I denne artikel har vi kigget nærmere på disse 3 Worx robotplæneklippere:

Robotplæneklippere fra Worx er perfekte til almindelige haver

Hvis du synes det er spild af tid at slå græsset 2-3 gange om ugen, så er en robotplæneklipper en rigtig god investering. De er billigere og bedre end tidligere, og vil du have mest robotplæneklipper for dine penge, så giver Worx Landroid modellerne masser af smæk for skillingen.

En Worx robotplæneklipper er et godt valg til den almindelige og jævne have ved rækkehuset, parcelhuset eller sommerhuset. De små modeller er meget kompakte, og kan derfor slå græs i selv meget smalle passager. Nye testresultater peger desuden på Worx som en af de bedste lavpris-robotter på markedet lige nu.

Worx Landroid M 800 – billigste robotplæneklipper til små haver

Worx-Mii-800-Robotplaeneklipper
Bedst i test. Worx Landroid M-serien bliver bedst i test hos Aftonbladet og placeres i toppen af testskemaet hos Råd & Rön. Den vurderes at være brugervenlig og stabil i drift.
Bedste pris: 5.599,00 (RobotEksperten)

Derfor anbefaler vi Worx Landroid M 800: Denne lille robotplæneklipper den mindste af de i alt 4 Worx Landroid robotter. Den er en del af Landroid M-serien, som for nylig blev bedst i test hos Aftonbladet og topscorer hos Råd & Rön (links til testresultater i bunden af artiklen). Det er især dens stabile drift og høje brugervenlighed, der trækker op. Den er nemlig lige til at starte efter den er blevet pakket ud af kassen, og fungerer ved at der lægges kantafgrænsning ned langs plænens kanter. Worx Landroid M 800 er en fiks lille robotplæneklipper til små haver med smalle passager.

Om: Worx Landroid M 800 er anbefalet til en græsplæne på op til 800 kvadratmeter.

Den er udstyret med et genopladeligt Li-Ion batteri, som giver op til 1 times kørsel i fladt terræn, og den er fuldt opladt på ca. halvanden time. En af maskinens fordele er naturligvis den ringe størrelse. Den måler nemlig kun 37 centimeter i bredden og vejer 8,9 kg, hvilket gør det muligt for den lille Worx robotplæneklipper at komme igennem på steder med dårlig plads.

Støjniveauet ligger på højst 63 dB, hvilket svarer nogenlunde til en almindelig støvsuger på mellemhøj sugestyrke. Den tilpasser sig automatisk terrænet, og klarer hældninger på op til 20 grader.

Som med andre Worx robotplæneklippere er den lille Landroid M 800 udstyret med en sensor, som automatisk slukker motoren hvis den vippes eller løftes. Af andre sikkerhedsforanstaltninger kan nævnes en 4-cifret pinkode-lås, som skal indtastes for at opnå adgang til robotplæneklipperens betjeningspanel. En indbygget regnsensor sørger desuden for at Worx Landroid kører til ladestationen når det regner.

Detaljer:

 • Arbejdsareal: 800 kvm.
 • Klippehøjde: 20 – 60 mm.
 • Opladningstid: 90 min.
 • Klippebredde: 18 cm.
 • Tyverialarm: Ja, pin-kode
 • Vægt: 8,9 kg.
 • Bredde: 37 cm.
 • Maks. hældning: 20 grader
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.599,00 kr. 0,00 kr. 5.599,00 kr. Til butik »

Worx Landroid M 1000 – suveræn til mellemstore haver

Worx-Landroid-Robotplaeneklipper
Bedst i test. Den store model i Worx Landroid M-serien klarer et areal på op til 1.000 kvm, og så blev den for nylig bedst i test hos Aftonbladet.
Bedste pris: 6.680,00 (10-4 Byggemarked)

Derfor anbefaler vi Worx Landroid M 1000: Dette er den eksakte Worx robotplæneklipper, som blev bedst i test hos Aftonbladet og topscorer hos Råd & Rön. Dens knivtype er lidt kraftigere end på den lille Landroid M 800 robotplæneklipper, men størrelsen og vægten er den samme. Denne model er velegnet til den mellemstore have på op til 1.000 kvadratmeter, og der medfølger længere grænsekabel og flere søm. Den er fuldt opladt på halvanden time og klarer ca. en times drift på en flad græsplæne. Alt i alt en suveræn robotplæneklipper til parcelhusgrunden, sommerhuset eller lignende.

Om: Worx Landroid M 1000 er en lille robotplæneklipper med stor kapacitet. Den er anbefalet til et areal op til 1.000 kvadratmeter.

Denne model ligner til forveksling den lille MII 800 robot. Forskellen er dog til at se hvis man løfter den, da den er udstyret med en 4-bladet knivtype i stedet for den lidt mindre 3-bladede knivtype på Landroid M 800. Det gør den i stand til at arbejde på et lidt større areal, selvom den er lige så kompakt og let.

Opladningstiden er også på denne model en halvanden time, og det vurderes at robotplæneklipperen kan køre en time på hver opladning. Der er ligeledes indbygget regnsensor, vippe/løftesensor og PIN-kode sikring til betjeningspanelet. Batteriet er designet så det nemt kan afmonteres og udskiftes.

Klippebredden er på 18 centimeter, hvilket er det samme som hos Landroid M 800. Den klarer således også smalle passager, hvilket er nyttigt i den lille have med små gangstier og lignende.

Detaljer:

 • Arbejdsareal: 1.000 kvm.
 • Klippehøjde: 20 – 60 mm.
 • Opladningstid: 90 min.
 • Klippebredde: 18 cm.
 • Tyverialarm: Ja, pin-kode
 • Vægt: 8,9 kg.
 • Bredde: 37 cm.
 • Maks. plænehældning: 20 grader
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
6.680,00 kr. 0,00 kr. 6.680,00 kr. Til butik »
6.680,00 kr. 0,00 kr. 6.680,00 kr. Til butik »

Worx Landroid L 1500 – mere styrke til større haver

Worx-Landroid-LII-1500-Robotplaeneklipper
Mere styrke: Til den store have er denne Worx robotplæneklipper et godt valg. Landroid L 1500 klarer et areal på op til 1.500 kvm og oplades til 100% på halvanden time.
Bedste pris: 7.488,00 (RobotEksperten)

Derfor anbefaler vi Worx Landroid L 1500: Med et 3-blads knivsystem og en klippebredde på hele 22 centimeter, er Landroid L 1500 perfekt til den større have. Den anbefales til arealer på op til 1.500 kvadratmeter, hvilket svarer til en stor have med masser af plads. Den larmer mindre end de små Landroid M robotter, og så har den en vægt på kun 11 kg, hvilket er imponerende i forhold til dens kapacitet. Alt i alt en suveræn robotplæneklipper til den større have.

Om: Worx Landroid L er en stor letvægts-robot med høj kapacitet. Dens 3-blads knivsystem betyder præcis klipning ned til 20 mm, samt klippebredde på hele 22 centimeter.

Det medfølgende Li-Ion batteri kan nemt af- og på monteres, og så er det kun halvanden time om at blive fuldt opladt. Landroid L har en vurderet drifttid på ca. 1 time mellem hver opladning.

Landroid L er en smule større end M-modellerne, og måler således 52 centimeter i bredden. Det betyder naturligvis at den har svært ved at klare de smalle passager, men til gengæld er den hurtigere til at slå græsset på plænen.

Også på denne model er der vippe- og løftesensorer så du undgår ulykker, ligesom en regnsensor sørger for at robotten automatisk returnerer til ladestationen ved regnvejr. En 4-cifret PIN-kode beskytter ligeledes mod uønsket adgang til betjeningspanelet.

Detaljer:

 • Arbejdsareal: 1.500 kvm.
 • Klippehøjde: 20 – 60 mm.
 • Opladningstid: 90 min.
 • Klippebredde: 22 cm.
 • Tyverialarm: Ja, pin-kode
 • Vægt: 11 kg.
 • Bredde: 52 cm.
 • Maks. plænehældning: 20 grader
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
7.488,00 kr. 0,00 kr. 7.488,00 kr. Til butik »
7.489,00 kr. 0,00 kr. 7.489,00 kr. Til butik »

Opsætning af din Worx Landroid robotplæneklipper

WordGarden har lavet denne video, som på dansk guider dig igennem de forskellige opsætninger:

Opsætningen foregår som følger:

 • Find et passende sted til ladestationen. Der skal være 2 meters fri passage foran ladestationen.
 • Fastgør afgrænsningskablet. Placer det på græsplænen, og sæt en pløk for hver 80 centimeter (gøres bedst på en helt nyklippet plæne).
 • Foretag en prøvekørsel af din Landroid robotplæneklipper. Den kører herefter langs hele afgrænsningskabel, og hvis kablet er lagt korrekt returnerer den til ladestationen.

Du kan efterfølgende programmere din robotplæneklipper til at følge en bestemt klippecyklus og en valgfri klippehøjde.

Husk, at du altid kan købe ekstra afgrænsningskabel på nettet og hos enkelte byggemarkeder (typisk dem, som i forvejen fører Worx i deres sortiment).

Worx Landroid fås nu med WiFi

Flere nye modeller har set dagens lys, og de bliver hele tiden smartere end før. Det nye er at robotplæneklippere i stadigt højere grad kan tilsluttes hjemmenetværket, hvorfra de så kan styres ved hjælp af en app. Robotplæneklipperen fra Worx kan således fjernbetjenes fra hele verden, så længe den er forbundet til hjemmenetværket og du har forbindelse via Worx’ egen app.

Overvåg og fjernstyr din robotplæneklipper fra din smartphone

Appen fås til både iOS og Android-enheder, og ved hjælp af denne kan du altid følge med i hvad din robotplæneklipper laver. Du kan også fjernstyre den og starte/stoppe den, og du kan hele tiden opsætte og redigere klippeprogrammet så det passer din græsplæne.

Herunder kan du se hvordan det fungerer:

Kilder og links

Herunder får du overblik over nyttige kilder og links, som har indgået i vores research af Worx robotplæneklippere:

Worx Landroid – Officiel dansk hjemmeside

Her kan du læse alt hvad der er værd at vide om alle robotplæneklipperne fra Worx. Der er værdifulde informationer om størrelser, typer og garantiordninger, ligesom du kan registrere din robotplæneklipper og modtage et helt års ekstra garanti.

Du kan desuden se en række videoer af hvordan Worx Landroid robotterne fungerer i praksis.

Aftonbladet (12. juni 2017)

I juni 2017 udgav svenske Aftonbladet en ny test af 7 forskellige robotplæneklippere. Der er tale om en længerevarig test over 2 sæsoner, for at finde ud af hvor godt de forskellige testede modeller klarer sig i “vinterhi”. Blandt de testede haverobotter er både dyre og billige modeller, og det skal vise sig at pris ikke altid hænger sammen med kvalitet.

Worx robotplæneklipperen klarer sig nemlig endnu en gang bedre end flere dyrere konkurrenter, og derfor anbefales den i testen som et godt køb. Vinderen blev Husqvarna Automower 430x, men til en pris der ligger mere end 14.000 kroner højere end modellen fra Worx, skal den også kunne mere.

Du kan læse nøjagtigt hvad testpanelet mener om alle 7 testede robotplæneklippere og se hvorfor Worx robotplæneklipperen anbefales som et godt køb, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Aftonbladet (12. maj 2014)

I samarbejde med testportalen WiseGuide har Aftonbladet foretaget en test af 6 forskellige robotplæneklippere i 2014.

De er alle blevet vurderet ud fra deres drift/sikkerhed, det færdige klipperesultat og den generelle brugervenlighed. Testen af hver enkelt robotplæneklipper løb over to uger, og de er alle blevet testet på forskellige typer græs.

I testen ender Worx Landroid M som bedst i test, da den overrasker positivt med topkarakter i brugervenlighed og drift/sikkerhed. Den er billig og kompakt, hvilket er fordelagtigt i forhold til andre robotplæneklippere i denne klasse.

Råd & Rön (26. marts 2014)

Den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk foretog i 2014 en stor test af robotplæneklippere.

De er alle blevet vurderet ud fra deres klippeevner, brugervenlighed, den medfølgende brugsanvisning, støjniveau, batteri og energiforbrug.

I testen ender Robomow MS 1000 og Viking MI 632 som bedst i test, mens Worx Landroid M bliver testens topscorer på en delt 3. plads sammen med Stiga Autoclip 125.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Aksel Ebbesen Svar

  Det er ikke smart at skrive, at en Worx 800 kan købes for kr. 5.034 hos Roboteksperten, når prisen rent faktisk er kr. 5.171
  Jeg er helt opmærksom på, at dette er en affiliate-side, men det er tilladt at følge op på det, man skriver om.

  • Thomas Svar

   Hej Aksel,
   Mange tak for din feedback, og jeg beklager din oplevelse. Jeg arbejder løbende på at gøre siden bedre, og bruger faktisk meget tid på at holde priserne opdaterede. Desværre har jeg ikke mulighed for at opdatere priserne i det øjeblik forretningen opdaterer dem, da jeg ikke har indflydelse på de enkelte forretninger og deres tidspunkter for nye prissætninger.
   Jeg håber dog alligevel at du fandt min artikel brugbar, og jeg har skrevet på min to-do liste at jeg skal forbedre arbejdsgangen omkring at holde priserne opdaterede.
   Fortsat god aften.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar