Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Bedste Worx robotplæneklippere? En test-oversigt med anbefalinger og analyse

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Bedste Worx robotplæneklippere? En test-oversigt med anbefalinger og analyse

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

En robotplæneklipper fra Worx er en god investering, hvad enten du har en lille, mellemstor eller stor have. Modellerne klarer sig godt i test og fås i kompakte størrelser, så den nemt kommer rundt i selv trange passager. Dertil har de nyeste modeller efterhånden nået et teknologisk og prismæssigt niveau, der gør dem yderst populære.

Vi har derfor gennemgået testresultater og giver i vores artikel et overblik over de 2 forskellige robotplæneklipper-serier fra Worx.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit robotplæneklippere

Worx Landroid M
Lager

Worx Landroid M

Bedst til mellemstore haver Gå til bedste pris
3.895 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Worx Landroid L
Lager

Worx Landroid L

Bedst til større haver Gå til bedste pris
10.295 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Opsummering - her er de 3 robotserier fra Worx

Worx kalder deres robotplæneklippere for Landroid efterfulgt af et bogstav, der betegner serien. Der findes en lille Landroid S-model, en mellemstor Landroid M-model og en stor Landroid L-model. Herunder får du hurtigt overblik over de 3 modeller, vi omtaler i artiklen.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte robotplæneklippere

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedst til mellemstore haver test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Worx Landroid M
billig robotplæneklipper til mellemstore haver

 • Testvinder - Aftonbladet
 • Testvinder - Alt om Data
 • Godt køb - Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid M:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Opdatering: Worx Landroid M er fra 2019 opdateret med nyt design og nye funktioner.

Anbefalet plæneareal: Fra 500 kvadratmeter og op til 1.000 kvadratmeter.

Grunde til at købe

 • Opdateret design og nye funktioner
 • Velegnet til mellemstore plæner
 • Kommer med et kraftfuldt batteri
 • Klippehøjden kan nemt justeres fra 30 til 60 millimeter

Grunde til at undgå

 • Begrænset skærebredde

Det kan vi lide

Detaljer

 • Arbejdsareal: Op til 1.000 m2
 • Klippehøjde: 30 - 60 mm
 • Opladningstid: 90 min
 • Klippebredde: 18 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Mål: H20,5 x B40,4 cm
 • Maks. plænehældning: 35 %

Worx Landroid M er i flere omgange blevet udnævnt som testvinder over dyrere modeller, og ifølge testpanelerne får du rigtig meget robotplæneklipper for pengene.

Det er samtidig en letvægter med en vægt på kun 9 kg, samt bredde på 40,4 centimeter. Dermed er det muligt for robotten at komme rundt på selv trange områder og passager, hvilket gør den velegnet til haven med flere små kroge og blomsterbede.

Også denne model har mulighed for batteriskift, hvilket betyder, at du kan tilkøbe et reservebatteri eller benytte batterier fra andre 20 Volt redskaber fra Worx.

Mere om Worx Landroid M

Modellen fås med kapacitet til plænestørrelser på op til 1.000 kvadratmeter, hvilket svarer til den typiske danske villahave. På trods af den højere kapacitet er målene dog beskedne, da den kun er 40,4 centimeter bred, 55,8 centimeter lang og 20,5 centimeter høj.

Klippebredden er desuden på 18 centimeter, hvilket er uændret fra tidligere års modeller.

Det medfølgende batteri er en smule større end i den billigere Landroid S-serie. Du får således et batteri på 20 Volt med op til 4,0 Ah, hvilket giver motoren flere kræfter at arbejde med. Køretiden er på cirka 60 minutter, mens ladetiden er på cirka 90 minutter.

Klippehøjden kan dertil justeres fra 30 til 60 millimeter.

Til Landroid M medfølger blandt andet en oplader, ekstra knive, en ladestation med 15 meter forlængerledning, et sæt pløkker, afgrænsningskabel og 8 skruer til ladestation.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Worx Landroid L med andre robotplæneklippere, og vi mener, at den skiller sig ud af tre hovedårsager. For det første er dens store klippekapacitet perfekt til større græsplæner på op til 2.000 kvadratmeter. Det betyder, at den kan klare store områder uden problemer, hvilket gør det lettere for dig at vedligeholde din plæne. For det andet giver den justerbare klippehøjde mulighed for tilpasning efter dine behov. Det er rart at have mulighed for at indstille klippehøjden, så plænen altid får den perfekte længde.

Endelig sikrer den anslåede driftstid på 60 minutter effektiv vedligeholdelse af plænen. Det betyder, at du kan klippe din græsplæne på én gang uden at skulle bekymre dig om at oplade robotplæneklipperen.

En funktion, vi virkelig godt kan lide, er det ekstra tilbehør, der følger med – herunder ekstra knive, en ladestation med en 15 meter lang forlængerledning og skruer til installation. Det er praktisk at have alt dette med i pakken, da du ikke behøver at købe ekstra tilbehør separat. Vi må dog nævne, at dens størrelse og vægt gør den mere besværlig at transportere og opbevare. Det kan være en ulempe, hvis du skal flytte den rundt ofte.

På trods af dette er Landroid L stadig det bedste valg til større haver.

Bedst til større haver test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Worx Landroid L
robust maskine til store haver

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid L:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • WiFi- og Bluetooth-forbindelse
 • PowerShare-batteri
 • Drejeknap og LCD-display

Opdatering: Worx Landroid L er fra 2019 opdateret med nyt design og nye funktioner.

Anbefalet plæneareal: Fra 1.500 kvadratmeter og op til 2.000 kvadratmeter.

Worx Landroid L er en stor og kraftfuld robotplæneklipper, som passer til store plæner på op til 2.000 kvadratmeter.

Grunde til at købe

 • Velegnet til store græsplæner
 • Justerbar klippehøjde
 • Den har en estimeret driftstid på ca 60 minutter
 • Ekstra tilbehør medfølger

Grunde til at undgå

 • Størrelsen og vægten gør den mere besværlig at transportere og opbevare

Det kan vi lide

Detaljer

 • Arbejdsareal: Op til 2.000 kvm
 • Klippehøjde: 30 - 60 mm
 • Opladningstid: 2 timer
 • Klippebredde: 22 cm
 • Vægt: 10,5 kg
 • Mål: H22,5 x B44,5 cm
 • Maks. plænehældning: 35 %

Landroid L er den største og mest kraftfulde robotplæneklipper fra Worx og dermed også det rette valg til den store have.

Den har en højere klippebredde og arbejder derfor mere effektivt end de små modeller, men vægten er alligevel holdt nede på små 10,5 kg. Til den store have er det desuden rart at robotten har en sort-orange kappe, som “lyser” op i haven og gør det nemt at se den.

Mere om Worx Landroid L

Modellen måler 44,5 centimeter i bredden, 63 centimeter i dybden og har desuden en klippebredde på 22 centimeter, så den kan klippe et større areal på kortere tid. Sidstnævnte er uændret fra tidligere modeller, og derudover er den mere kompakt end førhen.

Køretiden anslås til cirka 60 minutter, og klippehøjden kan justeres fra 30 til 60 millimeter efter behov. Der sidder et batteri på 20 Volt med 4,0 Ah i robotten, hvilket giver ekstra kraft til motoren. Ladetiden er på cirka 2 timer, men det er muligt at tage batteriet ud og bytte det med et nyt, hvilket kan være praktisk i visse situationer.

Der medfølger blandt andet ekstra knive, en ladestation med 15 meter forlængerledning, skruer til ladestation, samt pløkker og afgrænsningskabel.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Emerio EB-115560 med andre æggekogere på markedet, og den skiller sig ud af tre grunde. For det første tilbyder den forskellige tilberedningsmuligheder og et smart design til en rimelig pris, som vi virkelig godt kan lide. For det andet kan den koge op til 6 æg på én gang og indikerer, når de er færdige med lys- og lydsignaler, hvilket gør den praktisk at bruge. Det gør processen lettere for dig, og du kan lave flere æg på samme tid. Endelig har den et opbevaringsrum til målebægeret, hvilket sikrer nem adgang og minimerer rod. Det er en praktisk detalje, som vi sætter pris på.

Der er dog en funktion, vi ikke er så begejstrede for, og det er stemmefunktionen, som kan være lidt irriterende. Det ville være bedre, hvis der var en mulighed for at slå den fra.

Men alt i alt anbefaler vi stadig Emerio EB-115560 som et praktisk valg. Den har en god kapacitet, funktionalitet og er fremstillet af BPA-frit plastmateriale. Derfor mener vi, at den giver god værdi for pengene.

FAQ

Hvilke Worx robotplæneklippere er de bedste?
Nogle af Worx' bedste robotplæneklippere er Landroid S, Landroid M og Landroid L, som alle har fået gode anmeldelser i en række tests.
Hvordan vælger jeg en robotplæneklipper?
Når du skal vælge en robotplæneklipper, bør du først og fremmest overveje prisen og kapaciteten. Førstnævnte er selvfølgelig altid vigtigt, mens kapaciteten bør vælges ud fra størrelsen på din have.
Er Worx robotplæneklippere gode?
Worx robotplæneklippere er generelt gode og praktiske, som helt bestemt er pengene værd. Worx' modeller har ofte lav vægt, og så er de nemme at samle selv, hvilket er en stor fordel. Dertil er de generelt gode til at slå græsset pænt i hele haven.
Hvad er fordelene ved Worx Landroid?
Worx Landroid er en af de nyeste serier af robotplæneklippere, som har den store fordel, at de er udstyret med den såkaldte ”Bumper to Bumper” teknologi. Det betyder, at modellerne klipper hver eneste centimeter af græsplænen.

Robotplæneklippere fra Worx er velegnede til mindre haver

Hvis du ikke bryder dig om jævnligt at slå græsset, så er en robotplæneklipper en god investering. De er billigere og blevet markant bedre end førhen, hvilket betyder, at flere og flere køber en robot frem for en almindelig plæneklipper.

En Worx robotplæneklipper er et godt valg til den almindelige og jævne have ved rækkehuset, parcelhuset eller sommerhuset. De små modeller er meget kompakte og kan derfor slå græs i selv meget smalle passager. Nye testresultater peger desuden på Worx som en af de bedste lavpris-robotter på markedet lige nu.

Opsætning af din Worx Landroid robotplæneklipper

Worx International har lavet denne video, som på dansk guider dig igennem de forskellige opsætninger:

Opsætningen foregår som følger:

 • Find et passende sted til ladestationen. Der skal være 2 meters fri passage foran ladestationen.
 • Fastgør afgrænsningskablet. Placer det på græsplænen, og sæt en pløk for hver 80 centimeter (gøres bedst på en helt nyklippet plæne).
 • Foretag en prøvekørsel af din Landroid robotplæneklipper. Den kører herefter langs hele afgrænsningskabel, og hvis kablet er lagt korrekt, returnerer den til ladestationen.

 

Du kan efterfølgende programmere din robotplæneklipper til at følge en bestemt klippecyklus og en valgfri klippehøjde.

Husk, at du altid kan købe ekstra afgrænsningskabel på nettet og hos enkelte byggemarkeder (typisk dem, som i forvejen har Worx i deres sortiment).

Worx Landroid fås med WiFi og appstyring

Robotplæneklippere bliver hele tiden mere avanceret, hvilket har resulteret i, at de nyeste nu kan tilsluttes dit WiFi og endda styres via apps. Robotplæneklipperne fra Worx kan derfor betjenes fra hele verden, så længe den er forbundet til dit WiFi, og du har forbindelse via Worx’ egen app.

Overvåg og fjernstyr din robotplæneklipper fra din smartphone

App’en fås til både iOS og Android, og ved hjælp af den kan du altid følge med i hvad din robotplæneklipper laver. Du kan også fjernstyre den og starte/stoppe den, og så kan du justere, opsætte og redigere klippeprogrammet, som det passer dig.

Herunder kan du se, hvordan det fungerer:

Læs også vores artikel om: Robotplæneklipper test – her er de bedste

 

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Worx Landroid - Den danske hjemmeside

Her kan du læse alt hvad der er værd at vide om alle robotplæneklipperne fra Worx. Der er værdifulde informationer om størrelser, typer og garantiordninger, ligesom du kan registrere din robotplæneklipper og modtage et helt års ekstra garanti.

Du kan desuden se en række videoer af hvordan Worx Landroid robotterne fungerer i praksis.

Råd & Rön (16. marts 2018)

Svenske Råd & Rön har i marts 2018 udgivet en test af 30 forskellige robotplæneklippere. I testen inkluderes 4 modeller fra Worx, deriblandt modeller fra både S- og M serierne.

De er alle blevet vurderet ud fra deres klippeevner, brugervenlighed, den medfølgende brugsanvisning, støjniveau, batteri og energiforbrug.

Worx klarer sig generelt godt i denne test, hvor flere modeller anbefales som gode køb.

Aftonbladet (12. juni 2017)

I juni 2017 udgav svenske Aftonbladet en ny test af 7 forskellige robotplæneklippere. Der er tale om en længerevarig test over 2 sæsoner, for at finde ud af hvor godt de forskellige testede modeller klarer sig i “vinterhi”. Blandt de testede haverobotter er både dyre og billige modeller, og det skal vise sig at pris ikke altid hænger sammen med kvalitet.

Worx robotplæneklipperen klarer sig nemlig endnu en gang bedre end flere dyrere konkurrenter, og derfor anbefales den i testen som et godt køb. Vinderen blev Husqvarna Automower 430x, men til en pris der ligger mere end 14.000 kroner højere end modellen fra Worx, skal den også kunne mere.

Du kan læse nøjagtigt hvad testpanelet mener om alle 7 testede robotplæneklippere og se hvorfor Worx robotplæneklipperen anbefales som et godt køb, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Alt om Data (26. september 2016)

Hos Alt om Data er 3 forskellige robotplæneklippere blevet testet. De 3 modeller er alle i det billigere segment, og det vurderes af testpanelet at de billige modeller generelt er blevet bedre end førhen.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Ydeevne
 • Pris

Worx Landroid M ender med at blive testens vinder, da den overordnet klarede sig rigtig godt. Den har en lav pris i forhold til de andre modeller i testen, men klarede sig allerede rigtig godt.

Du kan læse hele testen gratis hos Alt om Data, og se hvordan alle 3 testede modeller klarede sig i forhold til hinanden.

Aftonbladet (12. maj 2014)

I samarbejde med testportalen WiseGuide har Aftonbladet foretaget en test af 6 forskellige robotplæneklippere i 2014.

De er alle blevet vurderet ud fra deres drift/sikkerhed, det færdige klipperesultat og den generelle brugervenlighed. Testen af hver enkelt robotplæneklipper løb over to uger, og de er alle blevet testet på forskellige typer græs.

I testen ender Worx Landroid M som bedst i test, da den overrasker positivt med topkarakter i brugervenlighed og drift/sikkerhed. Den er billig og kompakt, hvilket er fordelagtigt i forhold til andre robotplæneklippere i denne klasse.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme