Med en cylinderklipper får du en rigtig flot græsplæne. Det mener flere eksperter, deriblandt havebrugskonsulent Jens Andersen. Han udtaler til Bolius at plænen bliver mere ensartet og græsset mere grønt med en cylinderklipper, fordi den rejser stråene op og klipper dem i samme højde uden at flosse enderne.

De mest populære cylinderklippere er små håndskubber-modeller som både er nemme at vedligeholde, pladsbesparende og lette at arbejde med. Du får desuden lidt motion ved at bruge håndskubberen, og så larmer den ikke.

Fordelene er med andre ord mange, og til alle haver under 500 kvadratmeter er cylinderklipperen det perfekte valg. Vi har gennemgået de nyeste testresultater og anmeldelser, og guider dig i denne artikel til de 8 bedste håndskubbere netop nu.

AL-KO Gudenaa GU 400 – bedste cylinderklipper

Redaktionens Anbefaling

AL-KO-Gudenaa-GU-400-cylinderklipper

Denne håndskubber er både robust og stærk. Den får rigtig mange positive anmeldelser fra køberne, der roser den for at være let og effektiv at arbejde med. Gudenaa GU 400 er det bedste valg til den lidt større have op til 500 kvadratmeter.

Derfor anbefaler vi den: Denne cylinderklipper er en klassisk håndplæneklipper, som har eksisteret på markedet i mange år. Den er robust, solidt bygget og effektiv i brug. Knivene er desuden selvskærpende, så denne cylinderklipper kræver kun minimal vedligeholdelse. Et meget stort antal købere er glade for denne cylinderklipper, som de blandt andet roser for at være brugervenlig og effektiv.Og da AL-KO generelt klarer sig godt i test med deres plæneklippere, er vi ikke i tvivl om dens gode egenskaber. Denne håndskubber-model er et godt valg til græsplænen med et areal på op til 500 kvadratmeter.

Se priser og tilbud på AL-KO Gudenaa GU 400 her:

 

Om: AL-KO Gudenaa GU 400 er en almindelig cylinderklipper i en klassisk konstruktion, der overvejende er lavet af stål. Den har et ergonomisk håndtag og store hjul på 22 centimeter i diameter, samt bagudkast af afklippet græs.

Cylinderklipperen har en knivcylinder med 5 knive, der er lavet af hærdet stål. Den har en diameter på 15 centimeter, og knivene er selvskærpende. Det betyder at de slibes løbende på grund af den lette friktion med kontaktfladen, så du ikke selv behøver gøre det. Det anbefales dog alligevel at tjekke knivene med jævne mellemrum, og slibe dem en enkelt gang for hver sæson.

Gudenaa GU 400 har en vægt på 13 kilo, og dens klippehøjde kan justeres i 4 trin fra 18 til 34 millimeter.

Detaljer:

 • Klippebredde: 40 cm.
 • Vægt: 13 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (18 – 34 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

Wolf Garten TT 380 DL – praktisk og velkørende cylinderklipper

Bedste Testvinder

 • God bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk
 • Meget god bedømmelse af Wolf Garten TT

 

Wolf Garten TT 380 DL

Med Wolf Garten TT 380 DL får du en praktisk cylinderklipper, som har præsteret godt i en test, der er foretaget af Forbrugerrådet Tænk. 

Eksperterne fra Tænk giver modellen en samlet bedømmelse på 63% med kommentaren ”God”. 

Testpanelet roser Wolf Garten TT 380 DL på flere områder; især på de parametre der handler om støj og konstruktion. Håndskubberen bliver i den kategori vurderet til ”Meget god”. 

Dog mener eksperterne fra Tænk ikke, at den samlede plæneklipning er på samme niveau. Derfor får Wolf Garten TT 380 DL bedømmelsen ”Middel”. 

Det er ikke kun fagfolk, men også brugere, som roser plæneklipperen fra Wolf Garten. Hos Amazon.co.uk vurderer kunderne modellen til en samlet rating på 4.3 på baggrund af mere end 130 anmeldelser.

 

Om Wolf Garten TT 380 DL

Cylinderklipperen fra Wolf Garten er kendetegnet ved at være støjsvag, når du bruger den. Det er generelt vigtigt for en håndskubber, fordi du på den måde ikke generer dine omgivelser – eller dine sarte ører. 

Plæneklipperen er solidt konstrueret, selvom den ikke vejer meget. Det letter dit arbejde, når du skal slå græs, fordi du ikke skal skubbe rundt på mere end 9 kg.

Wolf Garten TT 380 DL vs. markedet

Wolf Garten TT 380 DL adskiller sig fra andre plæneklippere ved den lette vægt, mens den samtidig er nem for dig at samle. 

Modellen larmer ikke ret meget, og ikke bare eksperterne fra Tænk, men også brugere af cylinderklipperen roser den. 

En ulempe er dog, at der ikke er en kurv, som kan opsamle græs.

Fordele

 • Meget lave støjniveauer
 • Sikkert bygget
 • Letvægt
 • Nem for dig at samle

Ulemper

 • Ingen kurv til opsamling af græs
 • Gear af plastik kan blive slidt med tiden

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 9 kg
 • Klippeareal: ca. 200 kvadratmeter
 • Klippebredde: 38 cm
 • Klippehøjde min./maks.: 13/38 mm

Bosch AHM 30 – kompakt håndskubber til små haver

Bedst til prisen

Bosch-AHM-30-cylinderklipperHar du en lille have på op til 250 kvadratmeter, er Bosch AHM 30 det rette valg. Den har en vægt på kun 6,4 kilo, og så fylder den ikke meget i skuret.

Derfor anbefaler vi den: Bosch plæneklippere klarer sig generelt godt i test, og køberne er generelt meget positive. Bosch AHM 30 er en fortrinlig lille håndplæneklipper, der særligt anbefales til mindre haver. Den er nemlig ganske kompakt og vejer kun 6,4 kilo, hvilket er markant lettere end andre cylinderklippere. Du kan således nemt tage den frem og klippe græsset i den lille have på op til 250 kvadratmeter.

Se priser og tilbud på Bosch AHM 30 her:

 

Om: Bosch AHM 30 er en forholdsvis simpel cylinderklipper, der primært anbefales til mindre haver på op til 250 kvadratmeter. Det kan være den lille have ved rækkehuset eller stuelejligheden, hvor den udendørs opbevaringsplads som regel også er lille. Denne håndskubber-model er dog både let og kompakt, så den nemt kan gemmes væk efter brug.

Den lille cylinderklipper fra Bosch har et simpelt håndtag og bagudkast af afklippet græs. Derudover har den trinløs højdejustering, som ikke kræver værktøj. Højden kan indstilles fra 12 til 40 millimeter. Cylindervalsen har en bredde på 30 centimeter, og den har 4 knive monteret. Ifølge Bosch er disse vedligeholdelsesfrie, men det anbefales dog alligevel at efterse dem med jævne mellemrum og eventuelt slibe cylinderklipperne en enkelt gang i løbet af sæsonen.

Bosch AHM 30 er med en vægt på 6,4 kilo i den absolut lette ende af skalaen.

Detaljer:

 • Klippebredde: 30 cm.
 • Vægt: 6,4 kg.
 • Højdeindstillinger: Trinløs (12 – 40 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

Fiskars StaySharp Max – avanceret cylinderklipper med flere funktioner

Fiskars-StaySharp-Max-Cylinderklipper

Fiskars StaySharp Max anbefales i test og har et specielt design, der gør det muligt at klippe græsset helt tæt på kanterne. Hjulene er nemlig monteret foran og bagved klippecylinderen, så de ikke er i vejen. Dermed er den perfekt til større haver på op til 500 kvadratmeter

Derfor anbefaler vi den: Fiskars StaySharp Max er en avanceret cylinderklipper, der gør det muligt at klippe græsset helt tæt på mure og blomsterbede. Det kan lade sig gøre fordi hjulene er monteret foran og bagved klippecylinderen, hvor de på andre cylinderklippere er monteret på siden af selve klippecylinderen. StaySharp Max er desuden stor og robust, så den er især velegnet til større haver på op til 500 kvadratmeter.

Se priser og tilbud på Fiskars StaySharp Max her:

 

Om: Fiskars StaySharp Max er en særlig cylinderklipper, som har et grundlæggende anderledes design end andre håndskubber-modeller. Den er også tungere, hvilket netop skyldes den specielle konstruktion. Til gengæld er det med denne model muligt at komme helt tæt på husmuren og blomsterbedene, så du ikke skal ud med kantskæreren eller græstrimmeren og tage de tilbagestående totter.

Cylinderklipperen fra Fiskars har et ergonomisk håndtag og store hjul, der ifølge producenten ikke efterlader spor i græsset. Den har desuden forudkast, så græsset kastes foran håndskubberen. Dermed fordeles det bedre ned imellem græsstråene, og klipper du plænen ofte kan afklippet græs fungere som naturlig gødning.

Denne cylinderklipper har en vægt på 23,5 kilo, så den er tungere end de traditionelle modeller. Klippehøjden kan justeres i 4 trin ved hjælp af et gult håndtag, så du kan klippe græsset i højder fra 25 millimeter til 100 millimeter. Den har desuden vedligeholdelsesfrie knive, men det anbefales dog alligevel at efterse og slibe mindst en gang hver sæson.

Detaljer:

 • Klippebredde: 61 cm.
 • Vægt: 23,5 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (25 – 100 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

Gardena Classic cylinderplæneklipper 330 – den miljøvenlige

Gardena Classic cylinderplæneklipper 330

Testresultater

Gardena Classic cylinderplæneklipper 330 er godt anmeldt med 4,6 ud af 5 hos 18 brugerne på PriceRunner.

Om Gardena Classic cylinderplæneklipper 330

Denne plæneklipper fra Gardena skal du vælge, hvis du gerne vil slå dit græs på en miljøvenlig måde. Derudover er plæneklipperen ned at anvende, da du blot skal skubbe den henover græsset, hvor den klipper græsset, som hvis det blev klippet med en saks. Den anvender sig bedst til mindre græsplæner. 

Se priser og tilbud på Gardena Classic cylinderplæneklipper 330 her:

 

Klippehøjden kan justeres på hele 4 trin. Du kan dermed nemt justere, hvordan du gerne vil have dit græs klippet.

Plæneklipperen skal du vælge, hvis du gerne vil klippe dit græs på en miljøvenlig måde. Det er klart, at det er for hårdt at skulle klippe det med et gammelt haveredskab, men denne plæneklipper fungerer næsten på samme måde. Den klipper græsset, som hvis det blev klippet med en saks. Samtidig får du selv lidt motion, da du skal skubbe den. 

Kniven og cylinder har ingen kontakt, når du klipper græsset. Dette betyder, at plæneklippen er nem at skubbe og samtidig ikke støjer.  

Håndtaget på plæneklipperen kan deles, hvormed den bliver mindre og nemmere kan stå de fleste steder. Håndtaget er nemt at holde fast i, så du kan bære den rundt eller nemt sætte den tilbage i garagen, når du er færdig. 

Udvalgte specifikationer

 • Cylinderklipper
 • Uden batteri
 • Manuel
 • Klippehøjde minimum: 12 mm
 • Klippehøjde maksimum: 42 mm
 • Klippebredde: 33 cm
 • Håndtag kan deles
 • Til græsplæner op til 150 m2

Gardena Comfort 400 C – cylinderklipper med sammenklappeligt håndtag

Gardena-Comfort-400-C-cylinderklipper

Gardena Comfort 400 C er det perfekte valg, hvis du søger en pladsbesparende cylinderklipper. Håndtaget kan nemlig klappes ned, og dermed optager den mindre plads i skuret.

Derfor anbefaler vi den: Gardena Comfort 400 C har et sammenklappeligt håndtag, og dermed er den særdeles pladsbesparende. Den er desuden meget populær hos køberne, som generelt er meget glade for den. Denne håndskubber-model roses blandt andet for at være effektiv, støjsvag og brugervenlig, så den er med andre ord god på alle de vigtigste punkter. Gardena klarer sig desuden godt i test af andre redskaber til haven, da byggekvaliteten generelt anses for at være god. Alt i alt er denne cylinderklipper et godt valg til den mindre have på op til cirka 250 kvadratmeter.

Se priser og tilbud på Gardena Comfort 400 C her:

 

Om: Gardena Comfort 400 C er en sammenklappelig cylinderklipper, som dermed kræver mindre opbevaringsplads. Et enkelt beslag kan løsnes, hvorved håndtaget kan klappes ned. Dermed halveres højden, og den kan således sættes på en hylde eller – eksempelvis – lægges i en udendørs opbevaringsboks.

Cylinderklipperen fra Gardena har en klippebredde på 40 centimeter, og klippehøjden kan justeres i 4 trin fra 12 millimeter til 42 millimeter. Ifølge producenten anbefales denne håndskubber-model til plænearealer op til 250 kvadratmeter.

Gardena Comfort 400 C har en vægt på 9,4 kilo.

Detaljer:

 • Klippebredde: 40 cm.
 • Vægt: 9,4 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (12 – 42 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Ja

Det siger eksperten: Flottere plæne med cylinderklipper

Der findes overordnet 2 forskellige typer af plæneklippere:

 • Rotorklippere
 • Cylinderklippere

Og selvom de alle går under termen “plæneklippere”, er det forskelligt hvordan græsplænen behandles. Rotorklipperne “slår” nemlig græsstrående over med roterende knive, mens cylinderklipperne klipper græsstrående på samme måde som en saks gør det.

Ifølge Jens Andersen, som udtaler sig til denne artikel hos Bolius, er der flere fordele ved at vælge en cylinderklipper. Den støjer mindre, er bedre for miljøet og så efterlader den græsplænen flottere og grønnere end rotorklippere er i stand til.

Cylinderklipperen har dog også sine begrænsninger, da den kan have svært ved at klippe langt græs. Her har den nemlig en tendens til at få græsset “galt i halsen”, og så bliver det pludselig en sur tjans at klippe plænen. Det samme gælder for meget store græsplæner på over 500 kvadratmeter – her er du formentlig også bedre tjent med en motoriseret plæneklipper, medmindre du ser det som en spændende udfordring at klippe den med håndskubberen.

Læs også: Hækkeklipper test – her er de 11 bedste lige nu


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk har testet og bedømt Wolf Garten TT 380 DL, som er med på listen. Testpanelet har undersøgt og kigget på parametre som brugervenlighed, sikkerhed, støj, konstruktionens kvalitet og den samlede plæneklipning. 

Cylinderklipperen fra Wolf Garten præsterer generelt godt, og Tænk roser især det lave støjniveau og den gode sikkerhed. Til gengæld vurderer de ikke, at den samlede plæneklipning er lige så god, men middel.

Testen er udført: april 2018
Du kan se testen her

Amazon.co.uk

Amazon.co.uk er en stor netbutik, hvor du kan købe varer i rigtig mange forskellige afskygninger. Kunderne har mulighed for at anmelde produkterne, og andre forbrugere kan se bedømmelserne. 

Forbrugerne hos Amazon.co.uk har anmeldt Wolf Garten TT 380 DL. Modellen er generelt meget populær blandt kunderne hos webshoppen. 

Mere end 130 brugere har givet deres mening til kende, og plæneklipperen bliver vurderet til en rating på 4.3 ud af 5 stjerner. Flere kunder nævner, at den lave pris er en fordel.

Du kan se anmeldelserne her

TV2 Fri

TV 2 Fri er én af Danmarks nyere Tv-kanaler, der blev lanceret i 2013. Der er her særligt fokus på fritids- og friluftslivet, og professionelle anmeldere vurderer ofte, hvilke produkter der er værd at investere i. Flere af programmerne på TV 2 Fri har opnået seertal over 100.000.

På TV 2 Fris liste over de bedste plæneklippere til privathaven opnår AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort førstepladsen og slår de dyrere, benzindrevne plæneklippere. Det skyldes blandt andet, at den er nem og brugervenlig at skubbe, og da den ikke vejer for meget, er den praktisk at finde frem på alle tidspunkter. Med dens klippebredde på 38 centimeter kan den klippe større arealer, samtidig med at den ikke fylder for meget i skuret.

Anmeldelsen er udført d. 16. jun. 2015
Du kan læse hele anmeldelsen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort – testvinder hos TV2 Fri

AL-KO-SoftTouch-38-HM-cylinderklipper

Denne cylinderklipper blev bedst i test hos TV2 Fri, som lod den konkurrere mod 3 motoriserede rotorplæneklippere. Den fik ros for at være både nem og hurtig at skubbe, og til den lille have er den således et perfekt valg.

Derfor anbefaler vi den: AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort er et rigtig godt valg til den mindre have på op til 250 kvadratmeter. Den fås til en lav pris og klarer sig godt i test, hvor den vinder over 3 motoriserede rotorplæneklippere. Den vandt, da den både var nem at skubbe og effektiv at anvende. Samtidig er denne håndplæneklipper ikke særlig tung selvom klippebredden er på 38 centimeter, hvilket de fleste købere også er glade for.

 

Om: AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort er en lille og let cylinderklipper, som har et polstret håndtag for øget betjeningskomfort. Den har desuden store hjul med en diameter på 22 centimeter, samt klippecylinder på 12,8 centimeter med 5 stålknive.

Vægten på denne håndplæneklipper er holdt så lav som muligt, hvilket blandt andet skyldes de lette hjul og skjoldet af plast. Den vejer således kun lige under 8 kilo, hvilket er mindre end tilsvarende AL-KO modeller. Designet er desuden holdt så simpelt som muligt, og den kan samles uden brug af værktøj.

Der kan til denne cylinderklipper tilkøbes en græsopsamler på 41 liter, hvis du ønsker at opsamle græsset i stedet for at lade det ligge. Klippehøjden kan på SoftTouch 38 HM Comfort justeres i 4 niveauer, fra 14 til 35 millimeter.

Detaljer:

 • Klippebredde: 38 cm.
 • Vægt: 7,9 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (14 – 35 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

AL-KO SoftTouch 3.8 HM Classic – støjsvag og præcis håndplæneklipper

AL-KO SoftTouch 2.8 HM Classic

Testresultater

AL-KO SoftTouch Classic cylinderplæneklipper er blevet bedømt til 3,9 stjerner ud af 5 af forbrugere hos Pricerunner.

Om AL-KO SoftTouch 3.8 KM Classic cylinderplæneklipper

AL-Kos cylinderplæneklipper har 5 knive til at klippe græsset perfekt og fylder opsamleren ensartet. Cylinderplæneklipperen er kendetegnet ved at være støjsvag og nem at manøvre rundt. Den er ikke helt så kvalificeret som Gardenas cylinderplæneklipperen, der minder meget om, men et rigtig godt alternativ for en cylinderplæneklipper.

 

Plæneklipperen er meget handy at håndtere, og den skal også skubbes manuelt. Den er god til at udligne små ujævnheder på græsplænen, hvilket er rigtig praktisk. Den er på den måde skånsom mod din græsplæne og passer godt på den. Hjulene er på 22 centimeter, og maskinen er let i vægt, hvilket gør den nem at skubbe. Så selvom hjulene er store, er den stadig let i forhold til andre plæneklippere.

AL-KO SoftTouch 3.8 HM Classic er robust og enkel at håndtere. Den er for dig, der gerne vil have dit græs klippet præcist og samtidig have en plæneklipper, der er nem at have med at gøre og som ikke støjer virkelig meget, mens arbejdet står på.

Den er billigere end Bosch, Fiskar og Gardena, hvilket også betyder færre funktioner, men hvis du ikke har brug for disse, er den et lidt billigere alternativ.

Fordele

 • Let justering af underkniv og klipphøjde
 • Let at manøvrere
 • Støjsvag
Ulemper

 • Færre funktioner end andre tilsvarende modeller

Udvalgte specifikationer:

 • Cylinder
 • Klippecylinder: 128 mm / 5 knive
 • Til græsplæner op til 150 m2
 • Klippebredde: 28 cm
 • Klippehøjde minimum: 14 mm
 • Klippehøjde maksimum: 35 mm
 • Indstilling af klippehøjde: 4 trin
 • Vægt: 7 kg

FAQ

🤔Hvilken cylinder plæneklipper er den bedste?

AL-KO Gudenaa GU 400 er blevet kåret som den bedste cylinderplæneklipper, også kendt som en håndskubber plæneklipper, at Bomagasinet.dk. Den har fået mange positive anmeldelser og er et udmærket køb, hvis du kun har et lille eller begrænset græsareal at vedligeholde.

🤓 Kan en håndskubber plæneklipper slå højt græs?

En håndskubber plæneklipper er ikke beregnet til højt græs, men til at holde et mindre område vedlige. Desto højere, græsset er, desto sværere bliver det at bruge håndskubberen. En håndskubber er bedst til kortere eller medium længde, eller til at ordne et lille område.

🧐 Hvilke fordele er der ved en håndskub-plæneklipper?

En håndskubber er en praktisk plæneklipper, der hurtigt kan tages frem og ikke forurener. Det er en god måde at få husstandens børn til at hjælpe til, da der ikke er nogen farlig maskine involveret. Yngre børn bør aldrig lege med en håndskubber.

🤔 Hvornår bør jeg skærpe min håndskupper græsslåmaskine?

Når græsslåmaskinen ikke længere gør sit job, som den burde, er det tid til at skærpe klingerne. Hvis det bliver for hårdt at køre med den, og græsset ikke er højere end sædvanligt, kan det være et tegn på, at græsslåmaskinen trænger til et eftersyn.

Læs også Cylinderklipper test: Hvilken passer bedst til din græsplæne? udgivet af test-basen.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar