Med en cylinderklipper får du en rigtig flot græsplæne. Det mener flere eksperter, deriblandt havebrugskonsulent Jens Andersen. Han udtaler til Bolius at plænen bliver mere ensartet og græsset mere grønt med en cylinderklipper, fordi den rejser stråene op og klipper den i samme højde uden at stråene flosses.

De mest populære cylinderklippere er små håndskubber-modeller som både er nemme at vedligeholde, pladsbesparende og lette at arbejde med. Du får desuden lidt motion ved at bruge håndskubberen, og så larmer den ikke.

Fordelene er med andre ord mange, og til alle haver under 500 kvadratmeter er cylinderklipperen det perfekte valg. Vi har gennemgået de nyeste testresultater og anmeldelser, og guider dig i denne artikel til de 5 bedste håndskubbere netop nu.

AL-KO Gudenaa GU 400 – bedste cylinderklipper

Denne håndskubber er både robust og stærk. Den får rigtig mange positive anmeldelser fra køberne, der roser den for at være let og effektiv at arbejde med. Gudenaa GU 400 er det bedste valg til den lidt større have op til 500 kvadratmeter.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
855,00 kr. 0,00 kr. 855,00 kr. Til butik »
877,00 kr. 0,00 kr. 877,00 kr. Til butik »
899,45 kr. 0,00 kr. 899,45 kr. Til butik »
1.295,00 kr. 0,00 kr. 1.295,00 kr. Til butik »
1.299,00 kr. 0,00 kr. 1.299,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Denne cylinderklipper er en klassisk håndskubber-model, som har eksisteret på markedet i mange år. Den er robust, solidt bygget og effektiv i brug. Knivene er desuden selvskærpende, så denne cylinderklipper kræver kun minimal vedligeholdelse. Et meget stort antal købere er glade for denne cylinderklipper, som de blandt andet roser for at være brugervenlig og effektiv.Og da AL-KO generelt klarer sig godt i test med deres plæneklippere, er vi ikke i tvivl om dens gode egenskaber. Denne håndskubber-model er et godt valg til græsplænen med et areal på op til 500 kvadratmeter.

Om: AL-KO Gudenaa GU 400 er en almindelig cylinderklipper i en klassisk konstruktion, der overvejende er lavet af stål. Den har et ergonomisk håndtag og store hjul på 22 centimeter i diameter, samt bagudkast af afklippet græs.

Cylinderklipperen har en knivcylinder med 5 knive, der er lavet af hærdet stål. Den har en diameter på 15 centimeter, og knivene er selvskærpende. Det betyder at de slibes løbende på grund af den lette friktion med kontaktfladen, så du ikke selv behøver gøre det. Det anbefales dog alligevel at tjekke knivene med jævne mellemrum, og slibe dem en enkelt gang for hver sæson.

Gudenaa GU 400 har en vægt på 13 kilo, og dens klippehøjde kan justeres i 4 trin fra 18 til 34 millimeter.

Detaljer:

 • Klippebredde: 40 cm.
 • Vægt: 13 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (18 – 34 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

Bosch AHM 30 – kompakt håndskubber til små haver

Har du en lille have på op til 250 kvadratmeter, er Bosch AHM 30 det rette valg. Den har en vægt på kun 6,4 kilo, og så fylder den ikke meget i skuret.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
528,00 kr. 0,00 kr. 528,00 kr. Til butik »
495,80 kr. 89,00 kr. 584,80 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Bosch plæneklippere klarer sig generelt godt i test, og køberne er generelt meget positive. Bosch AHM 30 er en fortrinlig lille håndskubber-model, der særligt anbefales til mindre haver. Den er nemlig ganske kompakt og vejer kun 6,4 kilo, hvilket er markant lettere end andre cylinderklippere. Du kan således nemt tage den frem og klippe græsset i den lille have på op til 250 kvadratmeter.

Om: Bosch AHM 30 er en forholdsvis simpel cylinderklipper, der primært anbefales til mindre haver på op til 250 kvadratmeter. Det kan være den lille have ved rækkehuset eller stuelejligheden, hvor den udendørs opbevaringsplads som regel også er lille. Denne håndskubber-model er dog både let og kompakt, så den nemt kan gemmes væk efter brug.

Den lille cylinderklipper fra Bosch har et simpelt håndtag og bagudkast af afklippet græs. Derudover har den trinløs højdejustering, som ikke kræver værktøj. Højden kan indstilles fra 12 til 40 millimeter. Cylindervalsen har en bredde på 30 centimeter, og den har 4 knive monteret. Ifølge Bosch er disse vedligeholdelsesfrie, men det anbefales dog alligevel at efterse dem med jævne mellemrum og eventuelt slibe cylinderklipperne en enkelt gang i løbet af sæsonen.

Bosch AHM 30 er med en vægt på 6,4 kilo i den absolut lette ende af skalaen.

Detaljer:

 • Klippebredde: 30 cm.
 • Vægt: 6,4 kg.
 • Højdeindstillinger: Trinløs (12 – 40 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort – testvinder hos TV2 Fri

Denne cylinderklipper blev bedst i test hos TV2 Fri, som lod den konkurrere mod 3 motoriserede rotorplæneklippere. Den fik ros for at være både nem og hurtig at skubbe, og til den lille have er den således et perfekt valg.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
442,00 kr. 0,00 kr. 442,00 kr. Til butik »
649,00 kr. 0,00 kr. 649,00 kr. Til butik »
679,00 kr. 39,00 kr. 718,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort er et rigtig godt valg til den mindre have på op til 250 kvadratmeter. Den fås til en lav pris og klarer sig godt i test, hvor den vinder over 3 motoriserede rotorplæneklippere. Den vandt, da den både var nem at skubbe og effektiv at anvende. Samtidig er denne håndskubber-model ikke særlig tung selvom klippebredden er på 38 centimeter, hvilket de fleste købere også er glade for.

Om: AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort er en lille og let cylinderklipper, som har et polstret håndtag for øget betjeningskomfort. Den har desuden store hjul med en diameter på 22 centimeter, samt klippecylinder på 12,8 centimeter med 5 stålknive.

Vægten på denne håndskubber-model er holdt så lav som muligt, hvilket blandt andet skyldes de lette hjul og skjoldet af plast. Den vejer således kun lige under 8 kilo, hvilket er mindre end tilsvarende AL-KO modeller. Designet er desuden holdt så simpelt som muligt, og den kan samles uden brug af værktøj.

Der kan til denne cylinderklipper tilkøbes en græsopsamler på 41 liter, hvis du ønsker at opsamle græsset i stedet for at lade det ligge. Klippehøjden kan på SoftTouch 38 HM Comfort justeres i 4 niveauer, fra 14 til 35 millimeter.

Detaljer:

 • Klippebredde: 38 cm.
 • Vægt: 7,9 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (14 – 35 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

Gardena Comfort 400 C – cylinderklipper med sammenklappeligt håndtag

Gardena Comfort 400 C er det perfekte valg, hvis du søger en pladsbesparende cylinderklipper. Håndtaget kan nemlig klappes ned, og dermed optager den mindre plads i skuret.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
803,00 kr. 0,00 kr. 803,00 kr. Til butik »
1.095,00 kr. 0,00 kr. 1.095,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Gardena Comfort 400 C har et sammenklappeligt håndtag, og dermed er den særdeles pladsbesparende. Den er desuden meget populær hos køberne, som generelt er meget glade for den. Denne håndskubber-model roses blandt andet for at være effektiv, støjsvag og brugervenlig, så den er med andre ord god på alle de vigtigste punkter. Gardena klarer sig desuden godt i test af andre redskaber til haven, da byggekvaliteten generelt anses for at være god. Alt i alt er denne cylinderklipper et godt valg til den mindre have på op til cirka 250 kvadratmeter.

Om: Gardena Comfort 400 C er en sammenklappelig cylinderklipper, som dermed kræver mindre opbevaringsplads. Et enkelt beslag kan løsnes, hvorved håndtaget kan klappes ned. Dermed halveres højden, og den kan således sættes på en hylde eller – eksempelvis – lægges i en udendørs opbevaringsboks.

Cylinderklipperen fra Gardena har en klippebredde på 40 centimeter, og klippehøjden kan justeres i 4 trin fra 12 millimeter til 42 millimeter. Ifølge producenten anbefales denne håndskubber-model til plænearealer op til 250 kvadratmeter.

Gardena Comfort 400 C har en vægt på 9,4 kilo.

Detaljer:

 • Klippebredde: 40 cm.
 • Vægt: 9,4 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (12 – 42 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Ja

Fiskars StaySharp Max – avanceret cylinderklipper med flere funktioner

Fiskars StaySharp Max anbefales i test og har et specielt design, der gør det muligt at klippe græsset helt tæt på kanterne. Hjulene er nemlig monteret foran og bagved klippecylinderen, så de ikke er i vejen. Dermed er den perfekt til større haver på op til 500 kvadratmeter

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.569,00 kr. 0,00 kr. 1.569,00 kr. Til butik »
1.788,00 kr. 0,00 kr. 1.788,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Fiskars StaySharp Max er en avanceret cylinderklipper, der gør det muligt at klippe græsset helt tæt på mure og blomsterbede. Det kan lade sig gøre fordi hjulene er monteret foran og bagved klippecylinderen, hvor de på andre cylinderklippere er monteret på siden af selve klippecylinderen. StaySharp Max er desuden stor og robust, så den er især velegnet til større haver på op til 500 kvadratmeter.

Om: Fiskars StaySharp Max er en særlig cylinderklipper, som har et grundlæggende anderledes design end andre håndskubber-modeller. Den er også tungere, hvilket netop skyldes den specielle konstruktion. Til gengæld er det med denne model muligt at komme helt tæt på husmuren og blomsterbedene, så du ikke skal ud med kantskæreren eller græstrimmeren og tage de tilbagestående totter.

Cylinderklipperen fra Fiskars har et ergonomisk håndtag og store hjul, der ifølge producenten ikke efterlader spor i græsset. Den har desuden forudkast, så græsset kastes foran håndskubberen. Dermed fordeles det bedre ned imellem græsstråene, og klipper du plænen ofte kan afklippet græs fungere som naturlig gødning.

Denne cylinderklipper har en vægt på 23,5 kilo, så den er tungere end de traditionelle modeller. Klippehøjden kan justeres i 4 trin ved hjælp af et gult håndtag, så du kan klippe græsset i højder fra 25 millimeter til 100 millimeter. Den har desuden vedligeholdelsesfrie knive, men det anbefales dog alligevel at efterse og slibe mindst en gang hver sæson.

Detaljer:

 • Klippebredde: 61 cm.
 • Vægt: 23,5 kg.
 • Højdeindstillinger: 4 trin (25 – 100 mm.)
 • Sammenklappeligt håndtag: Nej

Det siger eksperten: Flottere plæne med cylinderklipper

Der findes overordnet 2 forskellige typer af plæneklippere:

 • Rotorklippere
 • Cylinderklippere

Og selvom de alle går under termen “plæneklippere”, er det forskelligt hvordan græsplænen behandles. Rotorklipperne “slår” nemlig græsstrående over med roterende knive, mens cylinderklipperne klipper græsstrående på samme måde som en saks gør det.

Ifølge Jens Andersen, som udtaler sig til denne artikel hos Bolius, er der flere fordele ved at vælge en cylinderklipper. Den støjer mindre, er bedre for miljøet og så efterlader den græsplænen flottere og grønnere end rotorklippere er i stand til.

Cylinderklipperen har dog også sine begrænsninger, da den kan have svært ved at klippe langt græs. Her har den nemlig en tendens til at få græsset “galt i halsen”, og så bliver det pludselig en sur tjans at klippe plænen. Det samme gælder for meget store græsplæner på over 500 kvadratmeter – her er du formentlig også bedre tjent med en motoriseret plæneklipper, medmindre du ser det som en spændende udfordring at klippe den med håndskubberen.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar