En hækkeklipper er en uvurderlig hjælp, når hækken skal klippes ensartet og hurtigt. Men hvilke hækkeklippere er egentlig bedst?

Vi har undersøgt testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland for at finde frem til de 16 bedste hækkeklippere ifølge eksperterne.

Det skal du overveje, før du køber ny hækkeklipper:

 • Skal den være med eller uden ledning?
 • Skal den være batteridrevet?
 • Skal den være benzindrevet?

Samtlige modeller har både fordele og ulemper. En hækkeklipper med ledning er støjsvag og skal aldrig genoplades, men den har til gengæld altid brug for adgang til strømudtag og motoren er ikke den mest kraftfulde.

Den batteridrevne klipper kan bruges overalt, er let i vægt og billig i pris. Men du er tvunget til at tænke på levetiden på batteriet, hvor én opladning måske ikke er tilstrækkeligt til hele hækken.

Den benzindrevne hækkeklipper har en stærk motor og kan klare de fleste udfordringer i haven, men den larmer også meget og er tung at bære rundt på.

Som du kan læse, er modellerne meget forskellige og kan derfor møde individuelle præferencer og behov. Så du skal tænke over, hvad du er mest tryg ved, og hvad du får mest brug for i netop din have.

I den forbindelse er det også en god idé at tænke over hvor stor snitstyrke og klippebredde, du får brug for, og hvor højt du vægter både komfort og sikkerhed, når du skal købe en ny hækkeklipper.

Bosch AHS 55-20 Li

Bedste akku hækkeklipper for de fleste

 • 5/5 stjerner – Gør Det Selv

Makita DUH523Z

Bedste akku hækkeklipper til mindre haver

 • Testvinder – Testfakta (forgænger)
 • Topscorer – Gør Det Selv

Bosch AHS 65-34

Bedste all-round hækkeklipper med ledning

 • Testvinder – Gør Det Selv

Akku hækkeklipper: Hækkeklipper med batteri

En akku hækkeklipper er nem at have med rundt, og du skal aldrig bekymre dig om forlængerledningen. Den er særdeles velegnet til den mindre have, og du kommer hurtigt hele vejen rundt.

Batteriets levetid er faktisk dens eneste begrænsning. Drifttiden skønnes i gennemsnit til 45-50 minutter, men hvis hækken er særligt krævende, så forkortes denne naturligvis. For de fleste vil dette ikke være et problem, men hvis du har en stor eller grov hæk, så er det en god idé at vælge en hækkeklipper med ledning i stedet.

Hækkeklipper med ledning: Mere kraft og lavere pris

Disse hækkeklippere kræver tilslutning til 230V nettet, og kan i dag købes for priser helt ned til få hundrede kroner. De kører ufortrødent i al den tid det tager at klippe hækken, og så skal du aldrig bekymre dig om batterier der skal lades op eller bliver sløve med tiden.

En hækkeklipper med ledning har naturligvis også sine begrænsninger. Du slipper nemlig ikke for at skulle investere i en god forlængerledning, så du kan nå hele vejen rundt i haven. Ledningen kan desuden udgøre et lille irritationsmoment, da den på nogle modeller har sin egen vilje og gerne sidder i vejen.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Makita DUH502Z – Vores anbefaling


hækkeklipper
 • Bedste Akku hækkeklipper

Set til: 1.619,00

Køb hos Frishop

Hvis havens planter kalder på tungere maskiner, er DUH502Z 18V li-ion det oplagte valg. Vi mener, det er den bedste Akku hækkeklipper, du kan få fingre i. Derfor er maskinen også vores anbefaling.

Bag det sorte og grønne ydre på hækkeklipperen, gemmer der sig en fornuftig motor og et skær på 50 centimeter, der ubesværet tager grene på op til 20 millimeter.

Om Makita akku DUH502Z:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Batteri:  1,5 til 6,0 Ah
 • Vægt: 3,2 kg.

Makita akku DUH502Z er en tung hækkeklipper med en vægt på 3,2 kilo. Det skyldes ikke mindst det kraftige batteri, men også det lange skær på 50 centimeter og den generelt robuste konstruktion. Det gør maskinen til en god og kraftig hækkeklipper.

Skæret har en knivbeskytter på spidsen, der sikrer hækkeklipperen mod tilbageslag når du beskærer tæt ved jorden eller mod rækværk og lignende. Knivafstanden er på 18 millimeter, hvilket gør den i stand til at klippe de lidt større grene.

Vores vurdering: Makita akku DUH502Z er et rigtig godt køb til dig, der ønsker en kraftig hækkeklipper med gode klippeegenskaber. Byggekvaliteten er generelt god, og prisen meget fornuftig. Den er et særligt godt køb for dig, der har en mellemstor have.

Fordele

 • Snitlængde på 50 cm
 • Kan klippe tykke grene
 • God kvalitet
 • God pris
 • Kraftig hækkeklipper
Ulemper

 • Tung hækkeklipper

Se priser og tilbud på Makita akku DUH502Z her:

 

Bosch AHS 50-20 Li

Bedst til prisen


Set til: 849

Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 Li er en smart hækkeklipper med batteri til en fornuftig pris. Den har masser af kræfter, og lades hurtigt op.

Hvis hækken kræver lidt mere power og god kapacitet, er Bosch AHS 50-20 det oplagte valg. Modellen er især kendt for sin styrke, og med en snitlængde på 50 centimeter samt knivafstand på 2 centimeter, får du hurtigt klippet den genstridige hæk.

Om Bosch AHS 50-20:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 20 mm.
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Driftstid: 50 min.
 • Vægt: 2,5 kg.

Bosch AHS 50-20 Li hækkeklipperen har en vægt på 2,5 kilo., hvilket er ganske fornuftigt for en hækkeklipper i denne størrelsesorden. Der medfølger ikke et batteri, men dette kan tilkøbes efter ønske. Fidusen heri er at du måske i forvejen har et Bosch-produkt med et Power For ALL batteri på 18 Volt, hvorved du så ikke behøver at købe endnu et dyrt batteri. Bosch’ batterisystem passer nemlig til flere enheder under samme serie, hvilket er smart da batterier ofte udgør en betragtelig del af maskinens samlede pris.

Denne hækkeklipper har en knivbeskytter, som gør skæring langs mur og jord mere sikker. Som en særlig detalje er den desuden udstyret med et elektronisk Anti Blocking system, så du undgår motorstop og lignende problemer, hvis hækkeklipperen støder på forhindringer.

Håndtaget er formet så du opnår den bedst mulige balance, så du aflastes i ryg og skuldre under arbejdet. 3-knaps sikkerheden forebygger ligeledes at hækkeklipperen starter ved et uheld.

Vores vurdering: Bosch AHS 50-20 Li er en god og driftssikker hækkeklipper med masser af saft og kraft. Den er særligt velegnet til dig med en krævende hæk, og kniven på 50 centimeter gør arbejdet nemt og effektivt. Vægten er desuden i den fornuftige ende, og batterierne passer også til andre maskiner i samme serie. Alt i alt et suverænt køb til den lille men krævende have.

Fordele

 • Kraftig hækkeklipper
 • Lader hurtigt op
 • God pris
 • Anti-blocking system
 • 3-knaps sikkerhed
Ulemper

 • Batteri medfølger ikke

Se priser og tilbud på Bosch AHS 50-20 Li her:

 

 

Black+Decker 18V – hækkeklipper med batteri og lader


Black+Decker 18V - Hækkeklipper med lader og Ah batteriSet til: 679,00

Køb hos Proshop

 

Her er der tale om en 50 cm lang hækkeklipper fra Black+Decker. En af de helt klare fordele ved netop denne kraftige hækkeklipper er det faktum, at den er batteridrevet, da dette også mindsker indånding af skadelige dampe. 

Modellen kommer med et 4,0 Ah batteri og medfølgende lader. Endvidere er der her tale om en hækkeklipper til en forholdsvis billig pris, hvor du virkelig får noget for pengene. Med andre ord er denne hækkeklipper i særdeleshed velegnet til dig, der både ønsker effektivitet, kvalitet og komfort til en skarp pris. Modellens samlede vægt fordeler sig på blot 3,24 kg, og hermed er der tale om en hækkeklipper, der er forholdsvist nem at bevæge sig rundt med. Endvidere kan det om denne klipper siges, at dette er en model med 18 volt, og derfor er dette også en yderst kraftfuld hækkeklipper, der egner sig til flere forskellige klippeopgaver i både større og mindre omfang. Modellen bliver som allerede nævnt drevet af et batteri, hvilket betyder, at den er ledningsfri og derfor nem at styre rundt, uden man skal være bange for at klippe ledningen og derved strømmen til hækkeklipperen over under brug. Hækkeklipperen kan tage grenstørrelser op til 18 mm og derved også kraftigere hække og buskadser.

Hækkeklipperens specifikationer og egenskaber

Denne hækkeklipper kommer med den såkaldte Power Command teknologi, der har til formål at sikre dig et rent og præcist snit gennem grene og hække i forskellige størrelsesordener. Endvidere er det denne teknologi, der medvirker til en mindskelse af skader ved klipning, der kunne sætte sine spor på enten hækkeklipperens klinge eller selve hækken. Når det gælder modellens yderligere egenskaber, kan blandt disse nævnes en 2-håndsafbryder, der højner sikkerheden, når maskinen er i brug ved at forhindre uhensigtsmæssige og utilsigtede starter i at opstå. Et af kendetegnene ved netop denne hækkeklipper er da også modellens slidstærke kvalitet samt de mange initiativer, der er taget i forhold til sikkerheden ved brug af hækkeklipperen. Et andet parameter, hvorpå det ses, at dette er en hækkeklipper i høj kvalitet er, blandt andet, når man tager et kig på modellens håndtag. Her er der lagt vægt på at skabe et ergonomisk håndtag med flere forskellige grebsmuligheder. De har til formål at øge kontrollen og komforten, så du kan holde ud at bruge hækkeklipperen i længere tid af gangen. 

Fordele

 • God pris
 • Let i vægt
 • Kraftig hækkeklipper
 • Ledningsfri
 • Ergonomisk håndtag
Ulemper

 • I nogle butikker medfølger lader og batteri ikke

Se priser og tilbud på Black+Decker 18V her:

 

Makita UH6580 – Det bedste klipperesultat


Makita UH6580

 • Topscorer med 5. plads i juni 2020 hos Forbrugerrådet Tænk
 • 4,6 ud af 5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Amazon.co.uk
 • Topscorer med 4. plads i august 2019 hos Råd&Rön

Hækkeklipperen med batteri fra Makita med ekstra langt sværd er topscorer hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den ligger som nummer 5 ud af de testede modeller. Den får ros for at være kraftig og effektiv, så du nemt kan få et af de allerbedste resultater, når du svinger det lange sværd på 65 cm. Det er derfor hurtigt at klippe dine hække, fordi du kan ordne mere overflade ad gangen.

Dette tilslutter anmeldelsen i Råd&Rön sig, hvor modellen scorer højt i mange af deres tests. I forhold til lydniveau er den ikke topscorer, men du bruger heldigvis hækkeklipperen udendørs.

Hækkeklipperen er designet med et behageligt ringformet greb, der giver flere ergonomiske arbejdsstillinger, når du skal ordne hæk.

Du slipper for at bekymre dig om generende ledninger, der kunne ryge i forbifarten, for modellen er ledningsfri og kan genoplades. En praktisk kvikstop-funktion forhindrer, at hækkeklipperen fortsætter med at klippe i situationer, hvor du har mistet kontrollen med den.

Med til Makita UH6580 følger en beskyttelseskappe til klingen, en krog og holder til ledning.

Derfor skal du vælge Makita UH6580

 • De bedste klipperesultater
 • Meget kraftig model
 • Langt sværd på 65 cm

Makita UH6580 vs. markedet

Modellen fra Makita er forholdsvis tung med 4,3 kg mod mange af oversigtens modeller, der er næsten halvt så tunge i sig selv.

Du skal dog huske, at modellen ikke kommer komplet, men at Makitas produkter fremstilles, så du skal tilkøbe batteri ved siden af. Det skyldes, at Makita bruger samme batterier til alle deres forskellige apparater, så du kan have ét batteri til forskelligt udstyr.

Inklusiv batteri vejer hækkeklipperen fra Makita 5,4 kg, så der er endnu mere at skulle bevæge dig rundt med. 

Har du store områder med hæk eller buske, der skal ordnes jævnligt, så er det praktisk med en kraftig hækkeklipper med ekstra langt sværd. Makita UH6580 er 65 cm i længden, men det betyder også ekstra vægt. Du kan derfor overveje, om du har kræfterne til at klippe hæk med den store model fra Makita, før du investerer i den.

Specifikationer: 

 • Snitlængde: 65 cm
 • Knivafstand: 21 mm
 • Maksimal grenstørrelse: 18 mm
 • Batteri: 18 Volt, 2,5 Ah (medfølger IKKE)
 • Watt: 670
 • Vægt: 4,3 kg.
Fordele

 • Ekstra langt sværd
 • Ergonomisk håndtag
 • Ledningsfri
 • Kvik-stop funktion
 • Kraftig hækkeklipper
Ulemper

 • Kan larme
 • Forholdsvis tung
 • Batteri medfølger ikke

Se priser og tilbud på Einhell GE-EH 6560 her:

 

Einhell GE-EH 6560 – høj kvalitet til lavpris


Einhell GE-EH 6560Set til: 1.082

Køb hos CDON DK

 • Kåret til godt køb i juni 2020 af Forbrugerrådet Tænk
 • 4,4 stjerner ud af 5 i forbrugeranmeldelser på Amazon.co.uk

I samlet bedømmelse scorer Einhell GE-EH 6560 81 point ud af 100 i Forbrugerrådet Tænks tests af hækkeklippere. Det er derfor en model, der lever fint op til forventningerne, men ikke kan slå de helt store testvindere ifølge Tænk.

Einhell GE-EH 6560 er også en favorit blandt forbrugerne, der på Amazon.co.uk giver modellen 4,4 stjerner ud af 5. Forbrugerne sætter pris på det lange sværd på 60 cm, men understreger at modellen bedst håndterer mindre grene. Maskinen kan komme til at ”plukke” hækken, hvis du ikke væbner dig med tålmodighed og lader bladet gøre arbejdet i eget tempo.

Med en sværdlængde på 60 cm, kan du komme langt med den batteridrevne model fra Einhell.

Lydniveauet er ikke imponerende, og Einhell GE-EH 6560 larmer meget, både når den skal klare store og små opgaver. Maskinen kan komme op på 95 dB under arbejde.

Det kan anbefales, at du tager et par gode høretelefoner eller høreværn på, når du arbejder med maskiner som Einhell GE-EH 6560 tæt ved øret.

Derfor skal du vælge Einhell GE-EH 6560

 • God hækkeklipper til prisen
 • En af de lettere modeller
 • Bedst til tynde grene

Einhell GE-EH 6560 vs. markedet
Einhell GE-EH 6560 er perfekt, hvis du ikke har store muller til at slæbe rundt på en tung hækkeklipper. Med en kampvægt på kun 3,8 kg er Einhell GE-EH 6560 en af oversigtens letteste modeller. Har du begrænset med kræfter i armene og skuldrene, kan det derfor være den helt rigtige model for dig. Den er ikke så hård at gå med, når du skal kunne manøvrere den rundt, når hækken skal klippes og busken beskæres.

Prisen er meget fordelagtig, hvis du vælger Einhell GE-EH 6560, så budgettet nemt kan overholdes. Drømmer du om flere kræfter, skal der dog mere til.

Vores vurdering: Einhell GE-EH 6560 er en fin hækkeklipper, hvis du en gang imellem skal tage hele ejendommens hække. Det er en fordel ofte at være over det, for Einhell GE-EH 6560 kan bedst håndtere mindre grene af gangen.

Du kan dog arbejde hurtigt og effektivt med det lange 60 cm sværd, og så er modellen let at slæbe rundt på, så du ikke bliver så hurtigt træt i armene.

Fordele

 • Langt sværd
 • Ledningsfri
 • Let i vægt
 • God pris
Ulemper

 • Bedst til mindre grene
 • Larmer meget

Specifikationer: 

 • Snitlængde: 60 cm
 • Knivafstand: 30 mm
 • Motoreffekt: W650
 • Længde af opladerkabel: 20 cm
 • Støjniveau: 95 dB
 • Vægt: 3,8 kg

Se priser og tilbud på Einhell GE-EH 6560 her:

 

Makita DUH523Z – støjsvag letvægter med godt skær


Topscorer: Makita DUH523Z sælges uden batteri og lader, og fås derfor til en god pris. Den er derfor et godt køb for dig, der i forvejen har et 18 Volt batterisæt fra Makita.

Set til: 716,00

Køb hos Frishop

Denne hækkeklipper klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, og en tilsvarende model (DUH523SY) bliver bedst i test hos Testfakta. Makita DUH523Z er en let maskine med et godt ergonomisk greb, der gør den let at arbejde med. Den skærer sig ubesværet igennem grene på op til 15 millimeter, og egner sig godt til den årlige beskæring af fine hækplanter.

Makita DUH523Z har en kampvægt på 3,4 kilo, og tager man størrelsen i betragtning er den en letvægter i forhold til andre modeller i samme klasse. Makita hækkeklippere sælges typisk uden batteri og lader, da Makita benytter sig af samme batteri- og ladesystem til alle deres 18 Volt redskaber. Du kan derfor med fordel undersøge om du har passende batterier i forvejen, så du kan spare udgiften ved at købe en hækkeklipper der passer til.

Hækkeklipperen har et forholdsvist langt skær på 52 centimeter. Den har en motor med blød opstart, som sikrer den mod utilsigtet opstart under strømafbrydelser. Der er desuden indbygget en beskyttelse mod overbelastning, samt advarselslampe der blinker ved overbelastning.

Håndtaget på Makita DUH523Z er formet så du har et godt overhåndsgreb, uanset hvilken vinkel du holder hækkeklipperen i. Grebet er desuden gummibelagt.

Vores vurdering: Makita DUH523Z er en god, let og ergonomisk hækkeklipper til den almindelige årlige beskæring af hækplanter. Den klarer sig godt i test, og roses blandt andet for at være støjsvag og meget nem at håndtere. Det konstateres desuden, at den sagtens kan klippe enkelte grene på op til 15 millimeters tykkelse, og således er den bedst egnet til mindre hækplanter som liguster og buksbom.

Fordele

 • Godt ergonomisk greb
 • Let i vægt
 • Beskyttelse mod overbelastning
 • Støjsvag
Ulemper

 • Batteri og lader medfølger ikke

Specifikationer: 

 • Snitlængde: 52 cm.
 • Knivafstand: 15 mm.
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 1.350 slag/min.
 • Vægt: 3,5 kg.

 

Se priser og tilbud på Makita DUH523Z her:

 

Al-Ko HT 4055 – velegnet til gør-det-selv gartneren


Al-Ko HT 4055

 • Topscorer med 2. plads i juni 2020 på Pricerunner
 • God anmeldelse med 5 stjerner ud af 5 i april 2020 på tyske Testberichte.de

Pricerunner har lavet en test af flere hækkeklippere på markedet ud fra parametrene: Brugervenlighed, ydeevne, konstruktion og ergonomi. Her indgår Al-Ko HT 4055 som nummer 2 i testen, hvor den kåres til ”Bedste lavprisvalg”. Modellen er også en af oversigtens billigere udgaver, der egner sig fortræffeligt til dig, der klipper hæk en gang imellem.

Hækkeklipperen Al-Ko HT 4055 er udstyret med et praktisk håndtag med en bue og gummibelægning, der giver et godt greb. Det er nemt at komme til de forskellige knapper, for de sidder praktisk placeret i forhold til håndtaget, så både venstre- og højrehåndede uden problem kan bruge den.

Du kan ikke tage de mest vildtvoksende grene med din Al-Ko HT 4055, men den klarer fint både tynde og middeltykke grene op til 1,5 cm uden besvær.

Når først batteriet er ladet op, kan den køre i lang tid, hvis du ikke belaster den for hårdt med tungere arbejde.

Derfor skal du vælge Al-Ko HT 4055

 • God til DIY-gartneren
 • Bælte til batteriet for nem håndtering
 • God til tyndere grene

Al-Ko HT 4055 vs. markedet:
Sammenlignet med de andre hækkeklippere i vores oversigt, så er Al-Ko HT 4055 et både prisvenligt og praktisk valg. Modellen snyder lidt med sværdlængden, for selvom den hos flere forhandlere står med en sværdlængde på 60 cm, så måler det reelt set 55 cm, fordi de yderste tænder mangler på klingen.

Fordi det kan blive tungt at gå med en hækkeklipper med batteri i længden, kan du tilkøbe et smart batteribælte til din Al-Ko HT 4055. Med batteri vejer sættet samlet over 4 kg, hvilket kan være hårdt ved særligt skuldre og overarme. Du slipper derfor for de trætte arme, når du kan aflaste dem ved at komme batteriet til Al-Ko HT 4055 i bæltet.

Vores vurdering: Du skal vælge Al-Ko HT 4055, hvis du skal bruge en prisvenlig hækkeklipper, der kan klare småtterier og grene omkring en 1 cm i diameter.

Du kan lette arbejdsbyrden helt bogstaveligt ved at investere i det smarte batteribælte, der er særligt udviklet til Al-Ko HT 4055.

Fordele

 • Billig hækkeklipper
 • Knapper er placeret praktisk
 • Batteriet holder længe
Ulemper

 • Larmer meget
 • Bedst til tynde grene
 • Forholdsvis tung

Specifikationer:

 • Snitlængde: 55 cm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Batteri: 40 Volt, 5 Ah (medfølger IKKE)
 • Batteritid: 2 timer og 41 minutter
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Lydniveau: 90,5 dB
 • Vægt: 2,612 kg (4,044 kg inkl. batteri)

Se priser og tilbud på Al-Ko HT 4055 her:

 

Metabo HS 45 – let håndtering med kortere sværdlængde


Metabo HS 45

 • Topscorer med 4. plads i maj 2015 hos Råd&Rön
 • 4,5 stjerner ud af 5 i forbrugeranmeldelser på Amazon.de

Hos Råd&Rön, der svarer til den svenske udgave af Forbrugerrådet Tænk, har de anmeldt hækkeklipperen Metabo HS 45. Generelt klarer modellen sig ok i de forskellige tests og scorer lige over middel i de fleste opgaver fra liguster- og bøgehække til balancepunkt og støjniveau. Det sikrer modellen Metabo HS 45 en 4. plads i testoversigten over forskellige hækkeklippere på Råd&Röns hjemmeside.

Forbrugerne tilslutter sig bedømmelsen fra Råd&Rön, hvor modellen særligt roses, fordi snittet er helt rent. Du skal derfor ikke over det samme sted igen, når hækkeklipperen klipper pænt i første hug.

Når du skal ordne hækken, så er Metabo HS 45 et fikst valg. Ud af det 55 cm lange sværd, så er 42 cm af det anvendeligt, når du klipper hæk. Det giver derfor en af oversigtens korteste sværd, der også begrænser, hvor langt du kan nå ad gangen.

Fordelene ved et kortere sværd er dog, at maskinen ikke bliver lang og ustyrlig, men nemmere at håndtere i praksis – særligt hvis du har kortere arme eller mindre styrke i arme og overkrop.

Skulle du miste grebet, så slukker Metabo HS 45 automatisk, når du slipper håndtaget. Det er en ekstra sikring, så du ikke risikerer uheld under arbejdet.

Derfor skal du vælge Metabo HS 45

 • Nem at håndtere
 • Rene snit
 • Meget brugervenlig

Metabo HS 45 vs. markedet:
Med en hækkeklipper kan det være afgørende, hvor langt sværdet er. Sværdet sætter begrænsningerne for, hvor langt du kan nå fra ét punkt, og hvor tung og håndterbar maskinen er. Metabo HS 45 er en kortere model, der også vægtmæssigt er i den lave ende. Den egner sig derfor perfekt, hvis du ønsker en fiks og handy model.

Metabo HS 45 klarer fint grene op til den tykkelse af 1 cm, og snittene er rene i første omgang. Du slipper derfor for at klippe efter, når du har været over hækken med din hækkeklipper fra Metabo.

Vores vurdering: Metabo HS 45 er en fin hækkeklipper til prisen, der er meget brugervenlig og nem at svinge med, selvom kræfterne ikke er de største. Et kortere blad betyder, at du skal bruge lidt længere tid på at klippe hækken, men du bliver samtidigt mindre træt i armene, fordi hækkeklipperen fra Metabo vejer mindre end mange af de andre modeller i vores oversigt over de bedste hækkeklippere på markedet.

Fordele

 • Rent snit
 • Slukker automatisk når du slipper håndtaget
 • Meget brugervenlig
 • Lav vægt
Ulemper

 • Kort sværd

Specifikationer:

 • Snitlængde: 55 cm
 • Knivafstand: 28 mm
 • Motoreffekt: 450 W
 • Vægt: 3,4 kg

 

Makita UH4570 – effektiv testvinder til mindre haver


Bedst i test: Makita UH4570 bliver bedst i test hos Tænk, hvor den roses for at være brugervenlig og effektiv. Den anbefales især til mindre haver.

Set til: 1.201,00

Køb hos Frishop

Makita er et velkendt mærke blandt professionelle og semiprofessionelle gør-det-selv folk, der sætter pris på kvalitet. Med sine alsidige funktioner og gode bedømmelser i test, er denne hækkeklipper et godt valg til dig der søger god kvalitet til en fornuftig pris.

Makita UH4570 har en snitlængde på 45 centimeter og en motor der yder 550 Watt. Den er derfor velegnet til smalle hække, hvor selv tykke grene på op til 18 millimeter kan klippes uden problemer.

Grebet på UH4570 er tredelt, så du kan stå i flere forskellige arbejdspositioner og samtidig fastholde et godt greb om hækkeklipperen.

Af sikkerhedsfunktioner kan blandt andet nævnes skridkobling og kvikstop, som sikrer hækkeklipperen hvis du eksempelvis taber den eller hvis sværdet giver bagslag.

Vores vurdering: Makuta UH4570 er en fornuftig og højtydende hækkeklipper, der passer godt til både den grove og den fine hæk. Den klipper præcist og upåklageligt, og så giver grebet en god balance og optimal føling med hækkeklipperen og dens bevægelser. Alt i alt en god og alsidig maskine til den lille have, hvor den kompakte bladlængde gør det nemt at komme rundt i hjørner og kroge.

Fordele

 • Velegnet til mindre haver
 • Tredelt greb
 • Skridkobling og kvik-stop
Ulemper

 • Kortere bladlængde

Specifikationer:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Effekt: 550 Watt
 • Slagantal: 1.600 slag/min.
 • Vægt: 3,6 kg.

Se priser og tilbud på Makuta UH4570 her:

 

Gardena EasyCut 450/50 – let lavprisklipper til fornuftig pris


Godt køb: Gardenas EasyCut-serie klarer sig generelt fint i test, og en tidligere model har blandt andet fået en købsanbefaling hos Gør Det Selv. EasyCut 450/50 er en ny og forbedret model.

Set til: 649,00

Køb hos Frishop

Den lette elektriske hækkeklipper fra Gardena er nu blevet redesignet og optimeret, så den er meget lettere end før. Således er vægten bragt ned på små 2,76 kilo, uden at ydeevnen er forringet. Hækkeklipperen er derfor særdeles anbefalelsesværdig til lettere havearbejde. Magasinet Gør Det Selv vurderer i deres test af forgængeren EasyCut 46, at balance og ergonomi er i top, og selvom motoren “kun” er på 450 Watt, så formår den at udnytte hver enkelt Watt optimalt.

Den lille Gardena hækkeklipper har en snitlængde på 45 centimeter og en knivafstand på 18 mm. Håndtaget har en stor startknap på toppen. Denne gør det muligt at arbejde effektivt med hækkeklipperen i flere positioner.

På denne billige hækkeklipper er der monteret en knivbeskytter for enden, så du er sikret mod bagslag og beskadigelse af hækkeklipperen.

Vores vurdering: Den lille elektriske hækkeklipper fra Gardena overrasker positivt i test hos blandt andet Gør Det Selv. Den fås til lige over 500 kroner på nettet, hvilket er en stærk pris for en hækkeklipper af denne kaliber. Alt i alt et rigtig godt køb til den lille have.

Fordele

 • Let i vægt
 • Knivbeskytter for enden
 • God balance og ergonomi
Ulemper

 • Motor er kun på 450W

Specifikationer:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Effekt: 450 Watt
 • Vægt: 2,76 kg.

Se priser og tilbud på Gardena EasyCut 450/50 her:

 

 


Guide: Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

En hækkeklipper er et godt værktøj at have ved hånden, hvis du vil klare flere forskellige opgaver i din have og ved dit hus. En hækkeklipper kan ikke udelukkende bruges til at klippe hæk; den kan i virkeligheden bruges i mange sammenhænge, hvor du har brug for råstyrke og skarpe klinger. 

Det kan være svært at finde ud af, hvilken hækkeklipper der er den helt rette. Skal du gå efter en hækkeklipper, der er alsidig eller enkel? Skal den køre på el eller benzin? Har du brug for en lang eller en kort klinge? Der er flere forskellige parametre, du skal forholde dig til, og derfor bør du som det første overveje grundigt, hvad du skal bruge din hækkeklipper til.

Hvad skal du bruge hækkeklipperen til?

Tag et kig på din have og vurder så de forskellige opgavers omfang. Hvor stor er den hæk, du skal klippe? Hvor tykke er grenene, og hvor tætte er de? Skal klipningen være præcis, eller kan du sagtens klare det hurtigt med nogle grove træk? Er der mindre hække, som skal trimmes mere nænsomt? Skal græsset tages i samme omgang med hækkeklipperen? Har du en træstub, der skal fjernes? 

På baggrund af dine arbejdsopgaver, kan du vurdere motorkraft og hvor høj præcision, din hækkeklipper skal levere. Du kan vælge, om din hækkeklipper får sine kræfter fra benzin, batteri eller elkabel.

Benzindrevet hækkeklipper

Hvis du har brug for råstyrke til de mere tykke og tætte buske, skal du overveje en benzindreven hækkeklipper. Da du kan hælde benzin i tanken, er du fri for irriterende ledninger, og det giver en mere smidig og mobil hækkeklipper.

Ulempen ved en benzindreven hækkeklipper er dog, at den er tungere end andre hækkeklippere. Den kræver også mere rengøring og vedligeholdelse.

Elektrisk hækkeklipper

Modsætningen til den klassiske benzindreven hækkeklipper er modellerne, der får strøm gennem et elkabel. Med elektriske hækkeklippere har du meget råstyrke mellem hænderne, og den konstante strømtilførsel sikrer, at du kan arbejde i lang tid af gangen.

Du mister dog meget mobilitet og fleksibilitet, da du skal arbejde rundt om et kabel, der kan blive klippet over, hvis du ikke er opmærksom. Derfor bør du vælge en elektrisk hækkeklipper, hvis du har en mindre have, hvor rækkevidden ikke er en begrænsning.

Batteridrevet hækkeklipper

Den sidste kategori er den batteridrevne hækkeklipper, som bliver mere og mere populær. Det skyldes i høj grad, at den giver dig frihed til at bevæge dig, som du vil uden ledninger og behov for benzin. Ofte er en batteridrevet hækkeklipper mere støjsvag end de to andre udgaver.

En batteridreven hækkeklipper er ideel til mellemstore haver, hvor du har flere forskellige opgaver, der skal klares. Der er dog ulemper ved batterier. Du skal konstant være opmærksom på, at du har strøm nok på batteriet til opgaven. Den batteridrevne udgave er ofte også begrænset i, hvor stor styrke og kraft maskinen har.

Klingen på din hækkeklipper

Selvom motoren og hastigheden har en del at sige, når det kommer til hækkeklipperes præcision, spiller klingen også en stor rolle. Du skal overveje, om det skal være en enkelt- eller dobbeltsidede klinge, om den skal være kort eller lang, og hvor stor afstanden mellem tænderne skal være.

En enkeltsidet hækkeklipper er ideel, når du skal dække større arealer på én gang. Klingen vil være længere og lettere, hvis tænderne kun sidder på den ene side, så du lettere kan skære lige sektioner i hækken. Omvendt er den dobbeltsidede hækkeklipper et godt valg, hvis du skal forme dine hække. Du kan tilføje et håndtag, så hækkeklipperen bliver nemmere at styre. På den måde kan du snildt trimme alle sider og kanter.

Når det kommer til formgivning af hække, er en kortere klinge ideel. På den måde kan du nemmere styre din hækkeklipper skal gå i aktion, og en kortere klinge vejer også mindre end en længere model. En lang klinge derimod er god at have ved hånden, når du skal dække større arealer på én gang, eller hvis du skal nå højere op end brysthøjde. 

Afstanden mellem tænderne

Afstanden mellem hver enkelt tand – også kendt som ”tandmellemrum”, er også relevant at overveje. Alt efter hvor tykke grenene er, skal du vælge en model med et passende tandmellemrum. En god tommelfingerregel er, at hvis du skal arbejde med tykke grene, skal tand-mellemrummet gerne være over 20 mm. Mindre grene har brug for kortere afstand mellem hver tand.

Sikkerhed

Sikkerheden er det sidste afgørende element, du bør overveje, inden du investerer i en ny hækkeklipper. Du kan enten spørge din lokale forhandler til råds, da de kan sætte dig ind i specifikationerne ved de enkelte hækkeklippere. Du bør især holde øje med, om der er dobbelt-kontakt og tohåndsbetjening, da de ekstra funktioner ofte øger sikkerheden.

Kilder: Johannes-Fog.dk, McCulloch.com og Husqvarna.com

Testkilder

I vores søgen efter de bedste hækkeklippere på markedet, har vi gennemlæst en række nyere test fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Det er på baggrund af disse test, at vi har vurderet hvilke hækkeklippere der kan anbefales som de bedste på markedet lige nu. Herunder får du indblik i de testresultater vi har undersøgt:

Gør Det Selv

I magasinet Gør Det Selv anmeldes hækkeklippere fra tid til anden individuelt. Der gives således en karakter fra 0 til 5 stjerner, samt en kort beskrivelse af den enkelte hækkeklipper.

I denne artikel har vi medtaget følgende hækkeklipper tests:

I disse tests gennemgås kriterier som brugervenlighed, ergonomi, kapacitet og sikkerhed. De kan desuden tilgås uden medlemsskab hos Gør Det Selv.

Gør Det Selv (10/2016)

Gør Det Selv er et nordisk magasin til hus- og have folket, som rummer guides, tips og testresultater. I deres 10. udgave fra 2016 har de testet 7 populære hækkeklippere, som alle er elektriske med ledning.

I testen er der overordnet fokus på følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Robusthed
 • Kapacitet
 • Sikkerhed

Flere hækkeklippere klarer sig godt i testen, men det er altså Bosch AHS 65-34 der klarer sig bedst. Derudover får Stiga SHT 600 et “Godt Køb”-stempel, mens en enkelt hækkeklipper får en karakter under middel.

Du kan læse hele testen ved at købe et abonnement hos Gør Det Selv. Her får du desuden indblik i hvordan testen fandt sted, samt konkrete oplysninger om hvordan de enkelte modeller klarer sig i de forskellige tests.

Testfakta (3. juni 2016)

I denne test er 6 akku hækkeklippere blevet testet af et uvildigt laboratorie i Tyskland. De er blevet testet på deres klippeegenskaber, støjniveau, vibrationer, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Klippeegenskaber 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støj og vibrationer 20 %
 • Drifts- og ladetid 20 %

Flere af de testede hækkeklippere har gode klippeegenskaber, er støjsvage og har en god drifttid. Enkelte modeller er dog helt nede på 19 minutters drift på et fuldt opladt batteri, mens andre modeller kan klare næsten en time.

Testvinderen bliver Makita DUH523SY, der samlet set klarer sig bedst. Black & Decker GTC18502PC-QW kommer lige efter, med længste drifttid.

Du kan læse hele testen gratis og uden medlemsskab hos Testfakta.

Tænk (28. maj 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i maj 2015 testet 20 forskellige hækkeklippere, hvoraf 12 er med batteri og 8 er med ledning.

I testen vurderes der at være stor forskel på effektivitet og kvalitet, og hækkeklipperne er alle vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Batteri og lader 10 %
 • Brugervenlighed 20 %

I testen klarer de to batterimodeller Stihl HSA 66 og Ryobi RHT36C5525 sig suverænt, mens Bosch AHS 480-24T er eneste model med ledning, der bliver bedst i test.

Du kan læse hele testen hos Tænk, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. maj 2015)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön bragte en test af 18 hækkeklippere i slutningen af maj 2015. Der er både talte om modeller med batteri og ledning, og de er alle rangeret i samme testskema.

I denne test er der fokus på følgende kriterier:

Batteri hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Betjening 20 %
 • Batteri og lader 10 %

Ledning hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 60 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Betjening 20 %

Hos Råd & Rön bliver Stihl HSA 66 og Stihl HSE 52 bedst i test, da de samlet set klarer sig godt. Det er dog især den robuste konstruktion og klippeegenskaberne, der får gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Gør Det Selv (7/2015)

Gør Det Selv er et trykt magasin, der udkommer i Danmark en gang månedligt. I samme forbindelse udgiver de også artiklerne som online-udgaver, så du kan købe adgang til et bestemt antal artikler.

I deres 7. magasin i 2015 blev 12 hækkeklippere med ledning og batteri testet efter følgende kriterier:

 • Balance 30 %
 • Ydeevne 30 %
 • Betjening 40 %

Balancen er vigtig for håndteringen og ergonomien, og dette kriterie afgør hvor nem og sikker den er at bruge. Ydeevnen bestemmer hvor god hækkeklipperen er til at klippe store og små grene, og så vurderes snittene efter hvor rene de er. Betjeningen af maskinen vurderes ved at undersøge hvordan knapper, greb og håndstilling virker, og om den er god eller dårlig at arbejde med i længere tid.

I denne hækkeklipper test bliver Ryobi RHT 1851 R 15 og Stiga SHT 700 bedst i test. Det er blandt andet den fænomenale balance, styrke og ydeevne, der gør udslaget. Gardena EasyCut 46 anbefales på sidelinjen som et godt køb, da du får en suveræn hækkeklipper for meget små penge.

Hele testen kan læses hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Klikk (8. april 2014)

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har i 2014 testet 6 forskellige hækkeklippere med ledning.

Alle 6 hækkeklippere er blevet testet ud fra disse kriterier:

 • Klippekvalitet/effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Vægt

I testen overrasker Stihl HSE 61 positivt, da den er en klasse for sig. Den klipper hurtigt og pænt med lavt støjniveau, har god rækkevidde og godt tillægsgreb så du kan nå svært tilgængelige grene. Den er især god til grove hække, og kvaliteten vurderes at være i top. To IKRA Flexotrim hækkeklippere vurderes også at præstere over middel, ligesom Bosch AHS 480-24T klarer sig fint i testen.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (30. august 2012)

Det store og særdeles anerkendte tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest har i 2012 testet hele 19 forskellige hækkeklippere. 7 af disse er batteridrevne, mens de resterende 12 er med ledning.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Ydeevne 30 %
 • Håndtering 35 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Batteri og oplader 15 %

I testen vurderes Metabo AHS 36 V, Stihl HSA 65, Bosch AHS 50-26, Metabo HS 55 og Stihl HSE 52 at være blandt de bedste hækkeklippere på markedet. Det er blandt andet ydeevnen og kvaliteten, der trækker op, men også den gode balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Politiken (11. juni 2012)

Politikens haveeksperter har i juni 2012 testet 8 forskellige hækkeklippere. Der er tale om både batteridrevne modeller samt modeller med ledning.

Hækkeklipperne blev testet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Effektivitet
 • Klipperesultat
 • Balance

Det vurderes i testen at der er stor forskel på de forskellige hækkeklipperes formåen, og enkelte modeller flosser endda grenene i stedet for at klippe dem rent over.

Du kan læse hele testen hos Politiken, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Idényt (26. april 2011)

Tilbage i april 2011 foretog Idényt en test af 5 forskellige hækkeklippere. Testen er baseret på hækkeklippernes egenskaber ved klipning af ligusterhæk, og de 5 testede hækkeklippere er udvalgt efter producenternes egne anbefalinger.

Alle hækkeklipperne blev vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Styrke
 • Betjening
 • Støjniveau

I testen får Black & Decker GT510 og Bosch AHS 600-24 ST en høj karakter, da de er kraftige og lette at bruge. Black & Decker har en lille fordel i den lave vægt, og derfor lander den på testens højeste karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Idényt.

Testfakta (16. juli 2010)

Testfakta har i 2010 sendt 8 forskellige hækkeklippere med ledning til et laboratorium i England, hvor de er blevet testet ud fra deres egenskaber og præstationer.

Samtlige hækkeklippere er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klippeeffektivitet 20 %
 • Klipperesultat 20 %
 • Betjening 30 %
 • Håndtag 15 %
 • Støjniveau og vibrationer 15 %

Tre hækkeklippere distancerer sig fra resten i denne hækkeklipper test: Stihl HSE 51, Bosch AH5550-24ST og Gardena ErgoCut 48. Disse tre hækkeklippere præsterer fænomenalt, og får en særdeles høj bedømmelse for klippeeffektivitet og klipperesultat, ligesom de alle vurderes at være nemme at betjene og robuste i brug.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta.

Gør Det Selv (9/2010)

(Testen er ikke længere online.)

I denne interessante test fra 2010 er 6 akku hækkeklippere blevet testet.

Alle hækkeklipperne er i denne test blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi 40 %
 • Styrke 30 %
 • Funktion 20 %
 • Betjening 10 %

I testen vægtes det således højt, om hækkeklipperen er behagelig og nem at bruge, hvilket især har betydning hvis du skal bruge den i længere tid ad gangen.

Bosch AHS 48 Li bliver bedst i test, da den vurderes at være særdeles ergonomisk uden at det går ud over styrken og klipperesultatet. Den er let som en fjer, og grundet en særlig slibning af skærene er den effektiv i brug. Stihl HSA 65 er med i toppen, da den vurderes at være en semiprofessionel slider, der klarer stort set alle opgaver uden brok.

Du kan læse hele testen hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (27. april 2007)

Helt tilbage i 2007 testede Råd & Rön 10 forskellige hækkeklippere. Der er tale om modeller med enten ledning eller batteri.

I testen er hækkeklipperne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klipperesultat 40 %
 • Betjening 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Brugsanvisning 5 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Funktioner 5 %

Makita UH5540 bliver bedst i test, men både Black & Decker GT 535 og Bosch AHS 480-24T får meget positive bedømmelser for et flot klipperesultat og god balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Johannes Fog Blog

På denne blog kan du få kvalificeret rådgivning, når det kommer til gør-det-selv-arbejdet. Johannes Fog består af et designhus og flere byggecentre, og dermed er indehaverne af bloggen specialister i denne type projekter, fremgangsmåder og redskaber.

Vi har gjort brug af artiklen ”Guide: Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?”.

Artiklen er udgivet den: 28. maj 2018.
Du kan se artiklen her

McCulloch

McCulloch er en amerikansk producent af motorsave og haveredskaber, og de har siden grundlæggelsen i 1943 guidet deres kunder til, hvordan de opnår de bedste resultater. Det ses også på deres hjemmeside, hvor de har flere blogindlæg og guides til fri afbenyttelse. 

Vi har fundet inspiration i artiklen ”Ting, du bør overveje, før du køber en hækkeklipper”, der guider kunderne til at træffe det rette valg.

Du kan se artiklen her

Husqvarna

Husqvarna retter især sine produkter til fagfolk inden for skov-, park- og have-områderne, men deres produkter an også i høj grad anvendes af hverdags-gør-det-selv-personen. Derfor kan man på deres hjemmeside finder mange interessante artikler, der hjælper én godt på vej.

Vi har fundet mange informationer i artiklen ”Ting, du bør overveje, før du køber en hækkeklipper”, som vi har brugt i vores guide.

Du kan se artiklen her

Læs også: Få overblik over de bedst brændekløvere på markedet

FAQ

🤩 Hvilke hækkeklippere er de bedste?

Du skal forholde dig både til motorkraft (antal Watt), støjniveau og vægt, når du skal have købt den bedste hækkeklipper. Haveredskaberne findes i mange udgaver og designs, så du kan vælge dén model, som passer til typen af din hæk (i forhold til både tæthed og størrelse).

🧐 Hvad skal jeg holde øje med ved køb af hækkeklipper?

Det er særligt motoreffekt, længde af kniv og design, du skal holde øje med, når du vil have den bedste hækkeklipper. Du skal vælge en model, som matcher dit behov for beskæring af buske og hække. Designmæssigt er det værd at overveje, om du vil have en trådløs model.

🤔 Hvilken hækkeklipper er bedst – med ledning eller ledningsfri?

Har du en stor grund med kompakte hække, kan det være en fordel at arbejde med ledningsfri hækkeklipperr. Disse hører til de moderne udgaver, og de findes i flere designs. Er du på udkig efter en funktionel og budgetvenlig model, kan en hækkeklipper med ledning være det rette valg.

🤓 Er en hækkeklipper pengene værd?

Både praktisk, tidsmæssigt og komfortmæssigt er det værd at købe en hækkeklipper. Arbejdet med klipning kommer til at gå effektivt og let sammenholdt med, hvis du skulle bruge en hækkesaks. Der findes mange udgaver af hækkeklippere på markedet, så du kan vælge en model, der matcher dit økonomiske budget.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bosch AHS 45-16 – finklip til lavpris


Bosch-AHS-50-16-Haekkeklipper
Godt køb: Denne Bosch hækkeklipper er både let og kompakt, hvilket gør den egnet til mindre opgaver. Dens storebror får topkarakter hos Stiftung Warentest.

Denne hækkeklipper er det perfekte valg for dig der søger en let og billig maskine, der kan klare en mindre hæk uden problemer. Den er en del af en serie kompakte lavprishækkeklippere, og hos Stiftung Warentest bemærkes det blandt andet at storebroren AHS 50-16 har en god og sikker konstruktion. Dette er især vigtigt når der skal formklippes i forskellige positioner. AHS 45-16 adskiller sig udelukkende på snitlængden, som er 5 centimeter kortere. Dermed er den velegnet til brug i mindre haver.

Denne lille hækkeklipper har en snitlængde på 45 centimeter. Knivafstanden er på 16 mm, hvilket i kombination med motoren på 420 Watt giver mulighed for at klippe små og mellemstore grene.

Bosch AHS 45-16 med en sikkerhedsanordning, så motoren kun kan tændes hvis begge hænder er placert på grebet.

Vores vurdering: Bosch AHS 45-16 er en lille og let hækkeklipper til en ganske overkommelig pris. Den har ingen knivbeskytter ude i enden, og derfor anbefales det at bruge maskinen med omtanke. Byggekvaliteten og sikkerheden vurderes af Stiftung Warentest til at være i top, og på baggrund af disse oplysninger vurderer vi at den er et godt køb til prisen.

Fordele

 • Lille og let
 • God pris
 • God til små og mellemstore grene
Ulemper

 • Ingen knivbeskytter i enden
 • Skal betjenes med to hænder

Specifikationer: 

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 16 mm.
 • Effekt: 420 Watt
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 2,6 kg.

Bosch AHS 55-20 Li – alsidig hækkeklipper med batteri


5/5 stjerner: Bosch AHS 55-20 Li klarer sig godt i test hos Gør Det Selv. Den roses for at være både let og alsidig, da den vejer 2,6 kilo og beskærer grene op til 25 millimeter.

Bosch AHS 55-20 Li er det perfekte valg til dig der ønsker en alsidig hækkeklipper med en meget lav kampvægt og rigtig gode egenskaber. Den har en god og kraftig kniv med savefunktion i det forreste område, som gør den i stand til at tygge sig gennem grene på op til 25 millimeter. Gør Det Selv giver denne hækkeklipper 5 ud af 5 stjerner, og finder intet negativt ved den. Den er denne artikels bud på en billig hækkeklipper.

Om Bosch AHS: 

Bosch AHS 55-20 Li er en stor og kraftig hækkeklipper, som samtidig er lettere end andre modeller. Den vejer nemlig kun 2,6 kilo, hvilket er et stykke under gennemsnittet for batteridrevne hækkeklippere i denne størrelse. Den bruger et 18 Volt batteri, som ikke medfølger. Har du i forvejen Bosch-batterier på 18 Volt til den grønne serie, kan de bruges. Alternativt kan du købe batteriet separat. Bosch bruger system-batterier, som passer til alle deres værktøjer i samme serie – enten den grønne serie eller den blå serie.

Den grønne AHS 55-20 Li hækkeklipper med batteri er født med en knivbeskytter, som sikrer dit rækværk og hegn mod skæret. Udover dette har har hækkeklipperen selvfølgelig også et antiblokeringssystem, så skæret ikke sætter sig fast mens du klipper hækken. Forrest på denne hækkeklipper er desuden en række specialtænder, som tygger sig igennem grene på op til 25 millimeter. Det fungerer på samme måde som en almindelig sav, og således kan du skære ind i hækken eller busken.

Det runde håndtag betyder, at du har et godt greb uanset hvilken vinkel du holder hækkeklipperen i. Og med Bosch’ nyudviklede Syneonchip indbygget, bliver motoren automatisk gearet til at proportionere kraften i forhold til klippeopgaven. Det giver i mange tilfælde en længere drifttid, da batteriet holder længere når hækkeklipperen kører på lavere blus.

Vores vurdering: Bosch AHS 55-20 Li er en af de bedste hækkeklippere til den mellemstore have. Den er ikke blot et haveredskab men et højteknologisk hjælpemiddel, der gør det let og enkelt at holde hækken ved lige. Den er lettere end nogle af de tidligere modeller, og det er en stor fordel at du kan benytte alle grønne 18 Volt-batterier fra Bosch. Batterier er nemlig dyre, men med Bosch’ system kan du bruge det samme batteri til flere forskellige maskiner.

Fordele

 • Let i vægt
 • Savefunktion i enden
 • Kraftig hækkeklipper
 • Anti-blokeringssystem
 • Billig hækkeklipper
Ulemper

 • Batteri medfølger ikke

Specifikationer: 

 • Snitlængde: 55 cm.
 • Knivafstand: 20 mm. (snitstyrke op til 25 mm. forrest)
 • Batteri: 18 Volt, 2,5 Ah (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Driftstid: Op til 200 kvm.
 • Vægt: 2,6 kg.

 

Bosch AHS 65-34 – Bedste premiumvalg


Bedst i test: Bosch AHS 65-34 er en særdeles kraftfuld hækkeklipper med en høj knivafstand på 34 millimeter. Den er blevet kåret som “Bedst i test” hos Gør Det Selv, og vi giver maskinen stemplet som det bedste premiumvalg.

Bosch AHS 65-34 er velegnet til de store og krævende haver, hvor en Akku hækkeklipperen ikke rækker.

Om Bosch AHS 65-34:

 • Snitlængde: 65 cm.
 • Knivafstand: 34 mm.
 • Effekt: 700 Watt
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 3,8 kg.

Bosch AHS 65-34 er en kraftfuld hækkeklipper med ledning. Den har en snitlængde på hele 65 centimeter, hvilket gør det muligt at klippe hækken hurtigt og effektivt. Knivafstanden er desuden på 34 millimeter, så den tager også tykkere grene uden problemer.

Forenden af skæret er monteret en knivbeskytter, og så kan den desuden stoppe hvis den blokeres. Det er funktioner som disse der er med til at øge hækkeklipperens holdbarhed, samt sikrer mod ubehagelige bagslag.

Det tredelte håndtag har separate sikkerhedsknapper, hvilket betyder at den kun kan betjenes med to hænder. Den er desuden AGR-certificeret, hvilket betyder at den er skånsom mod ryggen.

Vores vurdering: Bosch AHS 65-34 er det optimale valg, når der søges masser af styrke og høj kapacitet. Dens lange skær gør det muligt at klippe både brede og store hække på kort tid, hvilket er en fordel i den store have. Selvom Bosch har reduceret vægten i forhold til tidligere modeller, er den desværre stadig i den lidt høje ende. Dette må dog forventes, hvis du søger en kraftfuld hækkeklipper til krævende opgaver.

Fordele

 • God til store og krævende haver
 • Brugervenlig
 • Effektiv
 • Langt skær
Ulemper

 • Lidt tung
 • Har ledning
 • Skal betjenes med to hænder

 

Gardena EasyCut Li-18/50


Topscorer: Gardena EasyCut Li-18/50 klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, og fås i sæt med tilhørende batteri og lader.

Gardena EasyCut Li-18/50 er det oplagte køb til dig, der ønsker en billig løsning med alt inkluderet. Den er god til lette hækplanter, som den beskærer uden besvær. Hækkeklipperen klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, hvor den generelt får ros for de gode egenskaber.

Gardena EasyCut Li-18/50 er en let hækkeklipper med en vægt på kun 2,9 kilo. Den ligner til forveksling hækkeklippere fra Bosch, Black & Decker og Makita, og grebet er ligeledes ergonomisk uanset vinklen du beskærer i. Til dette sæt medfølger både batteri og lader, så det er en god begynderhækkeklipper til dig der ikke har en masse akku værktøj i forvejen.

Hækkeklipperen fra Gardena har en knivafstand på 16 millimeter, hvilket er i den lave ende. Det betyder at den primært egner sig til beskæring af lette hækplanter som buksbom og liguster, men den kan også tage enkelte tykkere grene på op til 16 millimeter.

Af sikkerhedsfunktioner kan nævnes stødbeskytteren for enten af skæret, som beskytter mod tilbageslag når der beskæres tæt ved jorden. Hækkeklipperen har desuden 2-håndsafbryder, og på overhåndsgrebet kan du holde hvor som helst og stadig betjene den.

Vores vurdering: Gardena EasyCut Li-18/50 er det perfekte valg til dig, der ønsker et billigt startsæt med alt inkluderet. Den klarer sig godt i test og roses for de gode egenskaber, ligesom byggekvaliteten generelt virker robust og pålidelig. Den er således et godt valg til den mindre have, hvor det primært er lette hækplanter der skal beskæres.

Fordele

 • God pris
 • Let i vægt
 • Ergonomisk greb
 • Stødbeskytter
 • Batteri og lader medfølger
Ulemper

 • Lav knivafstand

Specifikationer:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 16 mm.
 • Batteri: 18 Volt, 2,0 Ah
 • Driftstid: 60 min.
 • Vægt: 2,9 kg.

 

Bosch AHS 480-24 T


Bosch-AHS-480-24-Haekkeklipper
Bedst i test: Bosch AHS 480-24 klarer sig godt så godt, at den bliver bedst i test hos Tænk. Det er især dens gode klippeegenskaber, der udløser anbefalingen.

Bosch AHS 480-24 er en suveræn lavpris-hækkeklipper. Den bliver bedst i test hos Tænk og topscorer hos Råd & Rön, hvor den roses for at præstere suverænt. Den er ifølge Tænk velegnet til at både store og små grene, som den klipper med et flot resultat. Snitlængden er på 48 centimeter, og så kan hækkeklipperen benyttes uanset om du er venstre- eller højrehåndet.

Bosch AHS 480-24 T hækkeklipperen har en snitlængde på 48 centimeter, hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt. Knivafstanden er dog på hele 24 mm, hvilket er imponerende i forhold til maskinens størrelse.

Det særlige greb på denne hækkeklipper gør det muligt for både højre- og venstrehåndede at holde optimalt. De 4 kontakt-positioner betyder nemlig, at sikkerhedskriterierne overholdes, uanset om du benytter hækkeklipperen i den ene eller den anden position.

Bosch AHS 480-24 T er monteret med knivbeskyttelse, så du ikke skal bekymre dig for bagslag eller skader ved klipning langs mure og jorden.

Vores vurdering: Denne hækkeklipper er et godt køb til prisen. Den skærer fint og præcist igennem mindre og større grene, og testpanelet hos både Tænk og Råd & Rön roser den især for at virke solid, holdbar og robust. Den høje vægt gør den desværre uegnet til længere tids arbejde i forskellige højder og positioner, da du risikerer at få bøvl med ryg og skuldre. Men til villahaven er den særdeles velegnet.

Fordele

 • God pris
 • Kan bruges af højre- og venstrehåndede
 • Stor knivafstand
 • Holdbar
Ulemper

 • Forholdsvist kort sværd
 • Høj vægt

Specifikationer:

 • Snitlængde: 48 cm.
 • Knivafstand: 24 mm.
 • Effekt: 550 Watt
 • Slagantal: 2.800 slag/min.
 • Vægt: 3,9 kg.

 

Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40V 


Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40V

Skal du bruge en kraftfuld hækkeklipper til batteri, så er denne udgave fra Grouw et godt valg. Den kraftfulde maskine er lavet med en kampvægt på kun 3,72 kg, så du let kan kontrollere det store sværd på 54 cm.

Om Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40V:

Den høje arbejdslængde sikrer, at du kan nå så meget af hækken som muligt. Klipperne kan tage grene med en tykkelse på op til 18 mm, så der er ikke mange hække, du ikke vil kunne ondulere med Grouw 17950 Akku Hækkeklipper.

Du køber denne maskine uden batteri og oplader, så du selv kan vælge hvilket antal opladere og batterier, du har brug for. 

Skal du bruge ekstra mange kræfter, så bør du gå efter Grouw 17950 Akku Hækkeklipper. Denne hækkeklipper har en yderst kraftig motor med hele 40 Volt, et langt sværd på 54 cm og en god vægt, så du let kan klare selv de største hække uden det store besvær.

Specifikationer

 • Snitlængde: 54 cm
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Batteri: 40 Volt (medfølger ikke)
 • Driftstid: ca. 60 min.
 • Vægt: 3,72 kg inkl. batteri

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar