En hækkeklipper koster fra få hundrede kroner og opefter, og den er en uvurderlig hjælp når hækken skal klippes ensartet og hurtigt.

Men hvilke hækkeklippere er egentlig bedst, og skal du vælge en hækkeklipper med batteri eller ledning? Vi har undersøgt testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, for at finde frem til de 12 bedste hækkeklippere lige nu.

Opsummering – her er de bedste hækkeklippere lige nu

Vi har igennem flere år læst og gennemgået de nyeste tests og anmeldelser af hækkeklippere, for at finde de bedste til hjemmebrug. Herunder kan du se hvilke hækkeklippere vi mener er bedst netop nu.

Bosch AHS 55-20 Li

Bedste akku hækkeklipper for de fleste

 • 5/5 stjerner – Gør Det Selv

Bedste pris: 719,00

Køb hos Frishop

Makita DUH523Z

Bedste akku hækkeklipper til mindre haver

 • Testvinder – Testfakta (forgænger)
 • Topscorer – Gør Det Selv

Bedste pris: 698,00

Køb hos 10-4 online byggecenter

Bosch AHS 65-34

Bedste all-round hækkeklipper med ledning

 • Testvinder – Gør Det Selv

Bedste pris: 1.253,00

Køb hos Proshop

Akku hækkeklipper – hurtigt igang og nem at bruge

En akku hækkeklipper er nem at have med rundt, og du skal aldrig bekymre dig om forlængerledningen. Den er særdeles velegnet til den mindre have, og du kommer hurtigt hele vejen rundt.

Batteriets levetid er faktisk dens eneste begrænsning. Drifttiden skønnes i gennemsnit til 45-50 minutter, men hvis hækken er særligt krævende, så forkortes denne naturligvis. For de fleste vil dette ikke være et problem, men hvis du har en stor eller grov hæk, så er det en god idé at vælge en hækkeklipper med ledning i stedet.

Vi har fundet 6 akku hækkeklippere, som vi mener er værd at kigge nærmere på:

Bosch AHS 55-20 Li – alsidig hækkeklipper med gode egenskaber


5/5 stjerner: Bosch AHS 55-20 Li klarer sig godt i test hos Gør Det Selv. Den roses for at være både let og alsidig, da den vejer 2,6 kilo og beskærer grene op til 25 millimeter.

Set til: 719,00

Køb hos Frishop

Bosch AHS 55-20 Li er det perfekte valg til dig der ønsker en alsidig hækkeklipper med en meget lav kampvægt og rigtig gode egenskaber. Den har en god og kraftig kniv med savefunktion i det forreste område, som gør den i stand til at tygge sig gennem grene på op til 25 millimeter. Gør Det Selv giver denne hækkeklipper 5 ud af 5 stjerner, og finder intet negativt ved den.

Om Bosch AHS 54-20:

 • Snitlængde: 55 cm.
 • Knivafstand: 20 mm. (snitstyrke op til 25 mm. forrest)
 • Batteri: 18 Volt, 2,5 Ah (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Driftstid: Op til 200 kvm.
 • Vægt: 2,6 kg.

Bosch AHS 55-20 Li er en stor og kraftig hækkeklipper, som samtidig er lettere end andre modeller. Den vejer nemlig kun 2,6 kilo, hvilket er et stykke under gennemsnittet for batteridrevne hækkeklippere i denne størrelse. Den bruger et 18 Volt batteri, som ikke medfølger. Har du i forvejen Bosch-batterier på 18 Volt til den grønne serie, kan de bruges. Alternativt kan du købe batteriet separat. Bosch bruger system-batterier, som passer til alle deres værktøjer i samme serie – enten den grønne serie eller den blå serie.

Den grønne AHS 55-20 Li hækkeklipper er født med en knivbeskytter, som sikrer dit rækværk og hegn mod skæret. Udover dette har har hækkeklipperen selvfølgelig også et antiblokeringssystem, så skæret ikke sætter sig fast mens du klipper hækken. Forrest på denne hækkeklipper er desuden en række specialtænder, som tygger sig igennem grene på op til 25 millimeter. Det fungerer på samme måde som en almindelig sav, og således kan du skære ind i hækken eller busken.

Det runde håndtag betyder, at du har et godt greb uanset hvilken vinkel du holder hækkeklipperen i. Og med Bosch’ nyudviklede Syneonchip indbygget, bliver motoren automatisk gearet til at proportionere kraften i forhold til klippeopgaven. Det giver i mange tilfælde en længere drifttid, da batteriet holder længere når hækkeklipperen kører på lavere blus.

Vores vurdering:

Bosch AHS 55-20 Li er en af de bedste hækkeklippere til den mellemstore have. Den er ikke blot et haveredskab men et højteknologisk hjælpemiddel, der gør det let og enkelt at holde hækken ved lige. Den er lettere end nogle af de tidligere modeller, og det er en stor fordel at du kan benytte alle grønne 18 Volt-batterier fra Bosch. Batterier er nemlig dyre, men med Bosch’ system kan du bruge det samme batteri til flere forskellige maskiner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Makita DUH523Z – støjsvag letvægter med godt skær


Topscorer: Makita DUH523Z sælges uden batteri og lader, og fås derfor til en god pris. Den er derfor et godt køb for dig, der i forvejen har et 18 Volt batterisæt fra Makita.

Set til: 698,00

Køb hos 10-4 online byggecenter

Denne hækkeklipper klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, og en tilsvarende model (DUH523SY) bliver bedst i test hos Testfakta. Makita DUH523Z er en let maskine med et godt ergonomisk greb, der gør den let at arbejde med. Den skærer sig ubesværet igennem grene på op til 15 millimeter, og egner sig godt til den årlige beskæring af fine hækplanter.

Om Makita DUH523Z:

 • Snitlængde: 52 cm.
 • Knivafstand: 15 mm.
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 1.350 slag/min.
 • Vægt: 3,5 kg.

Makita DUH523Z har en kampvægt på 3,4 kilo, og tager man størrelsen i betragtning er den en letvægter i forhold til andre modeller i samme klasse. Makita hækkeklippere sælges typisk uden batteri og lader, da Makita benytter sig af samme batteri- og ladesystem til alle deres 18 Volt redskaber. Du kan derfor med fordel undersøge om du har passende batterier i forvejen, så du kan spare udgiften ved at købe en hækkeklipper der passer til.

Hækkeklipperen har et forholdsvist langt skær på 52 centimeter. Den har en motor med blød opstart, som sikrer den mod utilsigtet opstart under strømafbrydelser. Der er desuden indbygget en beskyttelse mod overbelastning, samt advarselslampe der blinker ved overbelastning.

Håndtaget på Makita DUH523Z er formet så du har et godt overhåndsgreb, uanset hvilken vinkel du holder hækkeklipperen i. Grebet er desuden gummibelagt.

Vores vurdering:

Makita DUH523Z er en god, let og ergonomisk hækkeklipper til den almindelige årlige beskæring af hækplanter. Den klarer sig godt i test, og roses blandt andet for at være støjsvag og meget nem at håndtere. Det konstateres desuden, at den sagtens kan klippe enkelte grene på op til 15 millimeters tykkelse, og således er den bedst egnet til mindre hækplanter som liguster og buksbom.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40V – Ekstra kraftfuld hækkeklipper


Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40VSet til: 599,00

Køb hos Toolworld

Skal du bruge en kraftfuld hækkeklipper til batteri, så er denne udgave fra Grouw et godt valg. Den kraftfulde maskine er lavet med en kampvægt på kun 3,72 kg, så du let kan kontrollere det store sværd på 54 cm.

Om Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40V:

Den høje arbejdslængde sikrer, at du kan nå så meget af hækken som muligt. Klipperne kan tage grene med en tykkelse på op til 18 mm, så der er ikke mange hække, du ikke vil kunne ondulere med Grouw 17950 Akku Hækkeklipper.

Du køber denne maskine uden batteri og oplader, så du selv kan vælge hvilket antal opladere og batterier, du har brug for. 

Skal du bruge ekstra mange kræfter, så bør du gå efter Grouw 17950 Akku Hækkeklipper. Denne hækkeklipper har en yderst kraftig motor med hele 40 Volt, et langt sværd på 54 cm og en god vægt, så du let kan klare selv de største hække uden det store besvær.

Specifikationer

 • Snitlængde: 54 cm
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Batteri: 40 Volt (medfølger ikke)
 • Driftstid: ca. 60 min.
 • Vægt: 3,72 kg inkl. batteri

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Black+Decker 18V – Hækkeklipper med lader og Ah batteri


Black+Decker 18V - Hækkeklipper med lader og Ah batteri

Set til: 649,00

Køb hos 10-4 online byggecenter

Her er der tale om en 50 cm lang hækkeklipper fra Black+Decker. Modellen kommer med et 4,0 Ah batteri og medfølgende lader. Endvidere er der her tale om en hækkeklipper til en forholdsvis billig pris, hvor du virkelig får noget for pengene. Med andre ord er denne hækkeklipper i særdeleshed velegnet til dig, der både ønsker effektivitet, kvalitet og komfort til en skarp pris. Modellens samlede vægt fordeler sig på blot 3,24 kg, og hermed er der tale om en hækkeklipper, der er forholdsvist nem at bevæge sig rundt med. Endvidere kan det om denne klipper siges, at dette er en model med 18 volt, og derfor er dette også en yderst kraftfuld hækkeklipper, der egner sig til flere forskellige klippeopgaver i både større og mindre omfang. Modellen bliver som allerede nævnt drevet af et batteri, hvilket betyder, at den er ledningsfri og derfor nem at styre rundt, uden man skal være bange for at klippe ledningen og derved strømmen til hækkeklipperen over under brug. Hækkeklipperen kan tage grenstørrelser op til 18 mm og derved også kraftigere hække og buskadser.

Hækkeklipperens specifikationer og egenskaber

Denne hækkeklipper kommer med den såkaldte Power Command teknologi, der har til formål at sikre dig et rent og præcist snit gennem grene og hække i forskellige størrelsesordener. Endvidere er det denne teknologi, der medvirker til en mindskelse af skader ved klipning, der kunne sætte sine spor på enten hækkeklipperens klinge eller selve hækken. Når det gælder modellens yderligere egenskaber, kan blandt disse nævnes en 2-håndsafbryder, der højner sikkerheden, når maskinen er i brug ved at forhindre uhensigtsmæssige og utilsigtede starter i at opstå. Et af kendetegnene ved netop denne hækkeklipper er da også modellens slidstærke kvalitet samt de mange initiativer, der er taget i forhold til sikkerheden ved brug af hækkeklipperen. Et andet parameter, hvorpå det ses, at dette er en hækkeklipper i høj kvalitet er, blandt andet, når man tager et kig på modellens håndtag. Her er der lagt vægt på at skabe et ergonomisk håndtag med flere forskellige grebsmuligheder. De har til formål at øge kontrollen og komforten, så du kan holde ud at bruge hækkeklipperen i længere tid af gangen. 

Til dig, der ønsker at undgå skadelige kemikalier

En af de helt klare fordele ved netop denne hækkeklipper er det faktum, at den er batteridrevet, da dette også mindsker indånding af skadelige dampe. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gardena EasyCut Li-18/50 – god hækkeklipper til lille have


Topscorer: Gardena EasyCut Li-18/50 klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, og fås i sæt med tilhørende batteri og lader.

Set til: 961,59

Køb hos Plantetorvet

Gardena EasyCut Li-18/50 er det oplagte køb til dig, der ønsker en billig løsning med alt inkluderet. Den er god til lette hækplanter, som den beskærer uden besvær. Hækkeklipperen klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, hvor den generelt får ros for de gode egenskaber.

Om Gardena EasyCut Li-18/50:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 16 mm.
 • Batteri: 18 Volt, 2,0 Ah
 • Driftstid: 60 min.
 • Vægt: 2,9 kg.

Gardena EasyCut Li-18/50 er en let hækkeklipper med en vægt på kun 2,9 kilo. Den ligner til forveksling hækkeklippere fra Bosch, Black & Decker og Makita, og grebet er ligeledes ergonomisk uanset vinklen du beskærer i. Til dette sæt medfølger både batteri og lader, så det er en god begynderhækkeklipper til dig der ikke har en masse akku værktøj i forvejen.

Hækkeklipperen fra Gardena har en knivafstand på 16 millimeter, hvilket er i den lave ende. Det betyder at den primært egner sig til beskæring af lette hækplanter som buksbom og liguster, men den kan også tage enkelte tykkere grene på op til 16 millimeter.

Af sikkerhedsfunktioner kan nævnes stødbeskytteren for enten af skæret, som beskytter mod tilbageslag når der beskæres tæt ved jorden. Hækkeklipperen har desuden 2-håndsafbryder, og på overhåndsgrebet kan du holde hvor som helst og stadig betjene den.

Vores vurdering:

Gardena EasyCut Li-18/50 er det perfekte valg til dig, der ønsker et billigt startsæt med alt inkluderet. Den klarer sig godt i test og roses for de gode egenskaber, ligesom byggekvaliteten generelt virker robust og pålidelig. Den er således et godt valg til den mindre have, hvor det primært er lette hækplanter der skal beskæres.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch AHS 50-20 Li – kraftkarl med hurtigopladning


Anbefalet: Bosch AHS 50-20 Li er en smart hækkeklipper til en fornuftig pris. Den har masser af kræfter, og lades hurtigt op.

Set til: 775,00

Køb hos Frishop

Hvis hækken kræver lidt mere power og god kapacitet, er Bosch AHS 50-20 det oplagte valg. Denne model er især kendt for dens styrke, og med en snitlængde på 50 centimeter samt knivafstand på 2 centimeter, får du hurtigt klippet den genstridige hæk.

Om Bosch AHS 50-20:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 20 mm.
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Driftstid: 50 min.
 • Vægt: 2,5 kg.

Bosch AHS 50-20 Li hækkeklipperen har en vægt på 2,5 kilo., hvilket er ganske fornuftigt for en hækkeklipper i denne størrelsesorden. Der medfølger ikke et batteri, men dette kan tilkøbes efter ønske. Fidusen heri er at du måske i forvejen har et Bosch-produkt med et Power For ALL batteri på 18 Volt, hvorved du så ikke behøver at købe endnu et dyrt batteri. Bosch’ batterisystem passer nemlig til flere enheder under samme serie, hvilket er smart da batterier ofte udgør en betragtelig del af maskinens samlede pris.

Denne hækkeklipper har en knivbeskytter, som gør skæring langs mur og jord mere sikker. Som en særlig detalje er den desuden udstyret med et elektronisk Anti Blocking system, så du undgår motorstop og lignende problemer, hvis hækkeklipperen støder på forhindringer.

Håndtaget er formet så du opnår den bedst mulige balance, så du aflastes i ryg og skuldre under arbejdet. 3-knaps sikkerheden forebygger ligeledes at hækkeklipperen starter ved et uheld.

Vores vurdering:

Bosch AHS 50-20 Li er en god og driftssikker hækkeklipper med masser af saft og kraft. Den er særligt velegnet til dig med en krævende hæk, og kniven på 50 centimeter gør arbejdet nemt og effektivt. Vægten er desuden i den fornuftige ende, og batterierne passer også til andre maskiner i samme serie. Alt i alt et suverænt køb til den lille men krævende have.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Makita akku hækkeklipper DUH502Z 18V li-ion


hækkeklipper

Set til: 1.802,00

Køb hos 10-4 online byggecenter

Hvis havens planter kalder på tungere maskiner, så er DUH502Z det oplagte valg. Bag det sort-grønne ydre gemmer der sig en fornuftig motor og et skær på 50 centimeter, der ubesværet tager grene på op til 20 millimeter.

Om Makita akku DUH502Z:

 • Snitlængde: 50 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Batteri:  1,5 til 6,0 Ah
 • Vægt: 3,2 kg.

Makita akku DUH502Z er en tung hækkeklipper med en vægt på 3,2 kilo. Dette skyldes ikke mindst det kraftige batteri, men også det lange skær på 50 centimeter og den generelt robuste konstruktion.

Skæret har selvfølgelig en knivbeskytter på spidsen, der sikrer hækkeklipperen mod tilbageslag når du beskærer tæt ved jorden eller mod rækværk og lignende. Knivafstanden er på 18 millimeter, hvilket gør den i stand til at klippe de lidt større grene.

Vores vurdering:

Makita akku DUH502Z er et rigtig godt køb til dig, der ønsker en kraftig hækkeklipper med gode klippeegenskaber. Byggekvaliteten er generelt god, og prisen meget fornuftig. Den er således et godt køb for dig, der har en mellemstor have.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hækkeklipper med ledning – mere kraft og lavere pris

Disse hækkeklippere kræver tilslutning til 230V nettet, og kan i dag købes for priser helt ned til få hundrede kroner. De kører ufortrødent i al den tid det tager at klippe hækken, og så skal du aldrig bekymre dig om batterier der skal lades op eller bliver sløve med tiden.

En hækkeklipper med ledning har naturligvis også sine begrænsninger. Du slipper nemlig ikke for at skulle investere i en god forlængerledning, så du kan nå hele vejen rundt i haven. Ledningen kan desuden udgøre et lille irritationsmoment, da den på nogle modeller har sin egen vilje og gerne sidder i vejen.

Herunder har vi kigget nærmere på 5 gode elektriske hækkeklippere, som vi mener er værd at overveje:

Bosch AHS 65-34 – kraftfuld testvinder til større opgaver


Bedst i test: Bosch AHS 65-34 er en særdeles kraftfuld hækkeklipper med høj knivafstand på 34 millimeter. Den er bedst i test hos Gør Det Selv.

Set til: 1.253,00

Køb hos Proshop

Bosch AHS 65-34 er særdeles kraftfuld og velegnet til de store og krævende haver, hvor en akku hækkeklipper ikke rækker. Den er bedst i test hos Gør Det Selv, og roses blandt andet for at være brugervenlig og effektiv.

Om Bosch AHS 65-34:

 • Snitlængde: 65 cm.
 • Knivafstand: 34 mm.
 • Effekt: 700 Watt
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 3,8 kg.

Bosch AHS 65-34 er en kraftfuld hækkeklipper med ledning. Den har en snitlængde på hele 65 centimeter, hvilket gør det muligt at klippe hækken hurtigt og effektivt. Knivafstanden er desuden på 34 millimeter, så den tager også tykkere grene uden problemer.

For enden af skæret er monteret en knivbeskytter, og så kan den desuden stoppe hvis den blokeres. Det er funktioner som disse der er med til at øge hækkeklipperens holdbarhed, samt sikrer mod ubehagelige bagslag.

Det tredelte håndtag har separate sikkerhedsknapper, hvilket betyder at den kun kan betjenes med to hænder. Den er desuden AGR-certificeret, hvilket betyder at den er skånsom mod ryggen.

Vores vurdering:

Bosch AHS 65-34 er det optimale valg, når der søges masser af styrke og høj kapacitet. Dens lange skær gør det muligt at klippe både brede og store hække på kort tid, hvilket er en fordel i den store have. Selvom Bosch har reduceret vægten i forhold til tidligere modeller, er den desværre stadig i den lidt høje ende. Dette må dog forventes, hvis du søger en kraftfuld hækkeklipper til krævende opgaver.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch AHS 480-24 T – højtydende testvinder til fornuftig pris


Bosch-AHS-480-24-Haekkeklipper
Bedst i test: Bosch AHS 480-24 klarer sig godt så godt, at den bliver bedst i test hos Tænk. Det er især dens gode klippeegenskaber, der udløser anbefalingen.

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Bosch AHS 480-24 er en suveræn lavpris-hækkeklipper. Den bliver bedst i test hos Tænk og topscorer hos Råd & Rön, hvor den roses for at præstere suverænt. Den er ifølge Tænk velegnet til at både store og små grene, som den klipper med et flot resultat. Snitlængden er på 48 centimeter, og så kan hækkeklipperen benyttes uanset om du er venstre- eller højrehåndet.

Om Bosch AHS 480-24 T:

 • Snitlængde: 48 cm.
 • Knivafstand: 24 mm.
 • Effekt: 550 Watt
 • Slagantal: 2.800 slag/min.
 • Vægt: 3,9 kg.

Bosch AHS 480-24 T hækkeklipperen har en snitlængde på 48 centimeter, hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt. Knivafstanden er dog på hele 24 mm, hvilket er imponerende i forhold til maskinens størrelse.

Det særlige greb på denne hækkeklipper gør det muligt for både højre- og venstrehåndede at holde optimalt. De 4 kontakt-positioner betyder nemlig, at sikkerhedskriterierne overholdes, uanset om du benytter hækkeklipperen i den ene eller den anden position.

Bosch AHS 480-24 T er monteret med knivbeskyttelse, så du ikke skal bekymre dig for bagslag eller skader ved klipning langs mure og jorden.

Vores vurdering:

Denne hækkeklipper er et godt køb til prisen. Den skærer fint og præcist igennem mindre og større grene, og testpanelet hos både Tænk og Råd & Rön roser den især for at virke solid, holdbar og robust. Den høje vægt gør den desværre uegnet til længere tids arbejde i forskellige højder og positioner, da du risikerer at få bøvl med ryg og skuldre. Men til villahaven er den særdeles velegnet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Makita UH4570 – effektiv testvinder til mindre haver

Bedst i test: Makita UH4570 bliver bedst i test hos Tænk, hvor den roses for at være brugervenlig og effektiv. Den anbefales især til mindre haver.

Set til: 1.169,00

Køb hos Frishop

Makita er et velkendt mærke blandt professionelle og semiprofessionelle gør-det-selv folk, der sætter pris på kvalitet. Med sine alsidige funktioner og gode bedømmelser i test, er denne hækkeklipper et godt valg til dig der søger god kvalitet til en fornuftig pris.

Om Makita UH4570:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Effekt: 550 Watt
 • Slagantal: 1.600 slag/min.
 • Vægt: 3,6 kg.

Makita UH4570 har en snitlængde på 45 centimeter og en motor der yder 550 Watt. Den er derfor velegnet til smalle hække, hvor selv tykke grene på op til 18 millimeter kan klippes uden problemer.

Grebet på UH4570 er tredelt, så du kan stå i flere forskellige arbejdspositioner og samtidig fastholde et godt greb om hækkeklipperen.

Af sikkerhedsfunktioner kan blandt andet nævnes skridkobling og kvikstop, som sikrer hækkeklipperen hvis du eksempelvis taber den eller hvis sværdet giver bagslag.

Vores vurdering:

Makuta UH4570 er en fornuftig og højtydende hækkeklipper, der passer godt til både den grove og den fine hæk. Den klipper præcist og upåklageligt, og så giver grebet en god balance og optimal føling med hækkeklipperen og dens bevægelser. Alt i alt en god og alsidig maskine til den lille have, hvor den kompakte bladlængde gør det nemt at komme rundt i hjørner og kroge.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch AHS 45-16 – finklip til lavpris


Bosch-AHS-50-16-Haekkeklipper
Godt køb: Denne Bosch hækkeklipper er både let og kompakt, hvilket gør den egnet til mindre opgaver. Dens storebror får topkarakter hos Stiftung Warentest.

Set til: 440,00

Køb hos Frishop

Denne hækkeklipper er det perfekte valg for dig der søger en let og billig maskine, der kan klare en mindre hæk uden problemer. Den er en del af en serie kompakte lavprishækkeklippere, og hos Stiftung Warentest bemærkes det blandt andet at storebroren AHS 50-16 har en god og sikker konstruktion. Dette er især vigtigt når der skal formklippes i forskellige positioner. AHS 45-16 adskiller sig udelukkende på snitlængden, som er 5 centimeter kortere. Dermed er den velegnet til brug i mindre haver.

Om Bosch AHS 45-16:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 16 mm.
 • Effekt: 420 Watt
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 2,6 kg.

Denne lille hækkeklipper har en snitlængde på 45 centimeter. Knivafstanden er på 16 mm, hvilket i kombination med motoren på 420 Watt giver mulighed for at klippe små og mellemstore grene.

Bosch AHS 45-16 med en sikkerhedsanordning, så motoren kun kan tændes hvis begge hænder er placert på grebet.

Vores vurdering:

Bosch AHS 45-16 er en lille og let hækkeklipper til en ganske overkommelig pris. Den har ingen knivbeskytter ude i enden, og derfor anbefales det at bruge maskinen med omtanke. Byggekvaliteten og sikkerheden vurderes af Stiftung Warentest til at være i top, og på baggrund af disse oplysninger vurderer vi at den er et godt køb til prisen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gardena EasyCut 450/50 – let lavprisklipper til fornuftig pris


Godt køb: Gardenas EasyCut-serie klarer sig generelt fint i test, og en tidligere model har blandt andet fået en købsanbefaling hos Gør Det Selv. EasyCut 450/50 er en ny og forbedret model.

Set til: 514,00

Køb hos Proshop

Den lette elektriske hækkeklipper fra Gardena er nu blevet redesignet og optimeret, så den er meget lettere end før. Således er vægten bragt ned på små 2,76 kilo, uden at ydeevnen er forringet. Hækkeklipperen er derfor særdeles anbefalelsesværdig til lettere havearbejde. Magasinet Gør Det Selv vurderer i deres test af forgængeren EasyCut 46, at balance og ergonomi er i top, og selvom motoren “kun” er på 450 Watt, så formår den at udnytte hver enkelt Watt optimalt.

Om Gardena EasyCut 450/50:

 • Snitlængde: 45 cm.
 • Knivafstand: 18 mm.
 • Effekt: 450 Watt
 • Vægt: 2,76 kg.

Den lille Gardena hækkeklipper har en snitlængde på 45 centimeter og en knivafstand på 18 mm. Håndtaget har en stor startknap på toppen. Denne gør det muligt at arbejde effektivt med hækkeklipperen i flere positioner.

På denne billige hækkeklipper er der monteret en knivbeskytter for enden, så du er sikret mod bagslag og beskadigelse af hækkeklipperen.

Vores vurdering:

Den lille elektriske hækkeklipper fra Gardena overrasker positivt i test hos blandt andet Gør Det Selv. Den fås til lige over 500 kroner på nettet, hvilket er en stærk pris for en hækkeklipper af denne kaliber. Alt i alt et rigtig godt køb til den lille have.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Testkilder

I vores søgen efter de bedste hækkeklippere på markedet, har vi gennemlæst en række nyere test fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Det er på baggrund af disse test, at vi har vurderet hvilke hækkeklippere der kan anbefales som de bedste på markedet lige nu. Herunder får du indblik i de testresultater vi har undersøgt:

Gør Det Selv

I magasinet Gør Det Selv anmeldes hækkeklippere fra tid til anden individuelt. Der gives således en karakter fra 0 til 5 stjerner, samt en kort beskrivelse af den enkelte hækkeklipper.

I denne artikel har vi medtaget følgende hækkeklipper tests:

I disse tests gennemgås kriterier som brugervenlighed, ergonomi, kapacitet og sikkerhed. De kan desuden tilgås uden medlemsskab hos Gør Det Selv.

Gør Det Selv (10/2016)

Gør Det Selv er et nordisk magasin til hus- og have folket, som rummer guides, tips og testresultater. I deres 10. udgave fra 2016 har de testet 7 populære hækkeklippere, som alle er elektriske med ledning.

I testen er der overordnet fokus på følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Robusthed
 • Kapacitet
 • Sikkerhed

Flere hækkeklippere klarer sig godt i testen, men det er altså Bosch AHS 65-34 der klarer sig bedst. Derudover får Stiga SHT 600 et “Godt Køb”-stempel, mens en enkelt hækkeklipper får en karakter under middel.

Du kan læse hele testen ved at købe et abonnement hos Gør Det Selv. Her får du desuden indblik i hvordan testen fandt sted, samt konkrete oplysninger om hvordan de enkelte modeller klarer sig i de forskellige tests.

Testfakta (3. juni 2016)

I denne test er 6 akku hækkeklippere blevet testet af et uvildigt laboratorie i Tyskland. De er blevet testet på deres klippeegenskaber, støjniveau, vibrationer, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Klippeegenskaber 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støj og vibrationer 20 %
 • Drifts- og ladetid 20 %

Flere af de testede hækkeklippere har gode klippeegenskaber, er støjsvage og har en god drifttid. Enkelte modeller er dog helt nede på 19 minutters drift på et fuldt opladt batteri, mens andre modeller kan klare næsten en time.

Testvinderen bliver Makita DUH523SY, der samlet set klarer sig bedst. Black & Decker GTC18502PC-QW kommer lige efter, med længste drifttid.

Du kan læse hele testen gratis og uden medlemsskab hos Testfakta.

Tænk (28. maj 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i maj 2015 testet 20 forskellige hækkeklippere, hvoraf 12 er med batteri og 8 er med ledning.

I testen vurderes der at være stor forskel på effektivitet og kvalitet, og hækkeklipperne er alle vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Batteri og lader 10 %
 • Brugervenlighed 20 %

I testen klarer de to batterimodeller Stihl HSA 66 og Ryobi RHT36C5525 sig suverænt, mens Bosch AHS 480-24T er eneste model med ledning, der bliver bedst i test.

Du kan læse hele testen hos Tænk, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. maj 2015)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön bragte en test af 18 hækkeklippere i slutningen af maj 2015. Der er både talte om modeller med batteri og ledning, og de er alle rangeret i samme testskema.

I denne test er der fokus på følgende kriterier:

Batteri hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Betjening 20 %
 • Batteri og lader 10 %

Ledning hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 60 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Betjening 20 %

Hos Råd & Rön bliver Stihl HSA 66 og Stihl HSE 52 bedst i test, da de samlet set klarer sig godt. Det er dog især den robuste konstruktion og klippeegenskaberne, der får gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Gør Det Selv (7/2015)

Gør Det Selv er et trykt magasin, der udkommer i Danmark en gang månedligt. I samme forbindelse udgiver de også artiklerne som online-udgaver, så du kan købe adgang til et bestemt antal artikler.

I deres 7. magasin i 2015 blev 12 hækkeklippere med ledning og batteri testet efter følgende kriterier:

 • Balance 30 %
 • Ydeevne 30 %
 • Betjening 40 %

Balancen er vigtig for håndteringen og ergonomien, og dette kriterie afgør hvor nem og sikker den er at bruge. Ydeevnen bestemmer hvor god hækkeklipperen er til at klippe store og små grene, og så vurderes snittene efter hvor rene de er. Betjeningen af maskinen vurderes ved at undersøge hvordan knapper, greb og håndstilling virker, og om den er god eller dårlig at arbejde med i længere tid.

I denne hækkeklipper test bliver Ryobi RHT 1851 R 15 og Stiga SHT 700 bedst i test. Det er blandt andet den fænomenale balance, styrke og ydeevne, der gør udslaget. Gardena EasyCut 46 anbefales på sidelinjen som et godt køb, da du får en suveræn hækkeklipper for meget små penge.

Hele testen kan læses hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Klikk (8. april 2014)

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har i 2014 testet 6 forskellige hækkeklippere med ledning.

Alle 6 hækkeklippere er blevet testet ud fra disse kriterier:

 • Klippekvalitet/effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Vægt

I testen overrasker Stihl HSE 61 positivt, da den er en klasse for sig. Den klipper hurtigt og pænt med lavt støjniveau, har god rækkevidde og godt tillægsgreb så du kan nå svært tilgængelige grene. Den er især god til grove hække, og kvaliteten vurderes at være i top. To IKRA Flexotrim hækkeklippere vurderes også at præstere over middel, ligesom Bosch AHS 480-24T klarer sig fint i testen.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (30. august 2012)

Det store og særdeles anerkendte tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest har i 2012 testet hele 19 forskellige hækkeklippere. 7 af disse er batteridrevne, mens de resterende 12 er med ledning.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Ydeevne 30 %
 • Håndtering 35 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Batteri og oplader 15 %

I testen vurderes Metabo AHS 36 V, Stihl HSA 65, Bosch AHS 50-26, Metabo HS 55 og Stihl HSE 52 at være blandt de bedste hækkeklippere på markedet. Det er blandt andet ydeevnen og kvaliteten, der trækker op, men også den gode balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Politiken (11. juni 2012)

Politikens haveeksperter har i juni 2012 testet 8 forskellige hækkeklippere. Der er tale om både batteridrevne modeller samt modeller med ledning.

Hækkeklipperne blev testet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Effektivitet
 • Klipperesultat
 • Balance

Det vurderes i testen at der er stor forskel på de forskellige hækkeklipperes formåen, og enkelte modeller flosser endda grenene i stedet for at klippe dem rent over.

Du kan læse hele testen hos Politiken, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Idényt (26. april 2011)

Tilbage i april 2011 foretog Idényt en test af 5 forskellige hækkeklippere. Testen er baseret på hækkeklippernes egenskaber ved klipning af ligusterhæk, og de 5 testede hækkeklippere er udvalgt efter producenternes egne anbefalinger.

Alle hækkeklipperne blev vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Styrke
 • Betjening
 • Støjniveau

I testen får Black & Decker GT510 og Bosch AHS 600-24 ST en høj karakter, da de er kraftige og lette at bruge. Black & Decker har en lille fordel i den lave vægt, og derfor lander den på testens højeste karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Idényt.

Testfakta (16. juli 2010)

Testfakta har i 2010 sendt 8 forskellige hækkeklippere med ledning til et laboratorium i England, hvor de er blevet testet ud fra deres egenskaber og præstationer.

Samtlige hækkeklippere er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klippeeffektivitet 20 %
 • Klipperesultat 20 %
 • Betjening 30 %
 • Håndtag 15 %
 • Støjniveau og vibrationer 15 %

Tre hækkeklippere distancerer sig fra resten i denne hækkeklipper test: Stihl HSE 51, Bosch AH5550-24ST og Gardena ErgoCut 48. Disse tre hækkeklippere præsterer fænomenalt, og får en særdeles høj bedømmelse for klippeeffektivitet og klipperesultat, ligesom de alle vurderes at være nemme at betjene og robuste i brug.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta.

Gør Det Selv (9/2010)

(Testen er ikke længere online.)

I denne interessante test fra 2010 er 6 akku hækkeklippere blevet testet.

Alle hækkeklipperne er i denne test blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi 40 %
 • Styrke 30 %
 • Funktion 20 %
 • Betjening 10 %

I testen vægtes det således højt, om hækkeklipperen er behagelig og nem at bruge, hvilket især har betydning hvis du skal bruge den i længere tid ad gangen.

Bosch AHS 48 Li bliver bedst i test, da den vurderes at være særdeles ergonomisk uden at det går ud over styrken og klipperesultatet. Den er let som en fjer, og grundet en særlig slibning af skærene er den effektiv i brug. Stihl HSA 65 er med i toppen, da den vurderes at være en semiprofessionel slider, der klarer stort set alle opgaver uden brok.

Du kan læse hele testen hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (27. april 2007)

Helt tilbage i 2007 testede Råd & Rön 10 forskellige hækkeklippere. Der er tale om modeller med enten ledning eller batteri.

I testen er hækkeklipperne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klipperesultat 40 %
 • Betjening 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Brugsanvisning 5 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Funktioner 5 %

Makita UH5540 bliver bedst i test, men både Black & Decker GT 535 og Bosch AHS 480-24T får meget positive bedømmelser for et flot klipperesultat og god balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Læs også: Få overblik over de bedst brændekløvere på markedet

FAQ

🏆 Hvilke Hækkeklipper er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Hækkeklipper på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Kan du læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Hækkeklipper?

Hækkeklipper vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny Hækkeklipper?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Hækkeklipper til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Julie P. Sørensen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder.Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar