Hvis du har hus eller sommerhus med brændeovn, så har du nok brugt en time eller to på at kløve noget træ, men i en travl hverdag, kan det hurtigt blive en sur pligt, men det er der ingen grund til, slet ikke når det rette værktøj kan gøre arbejdet både hurtigere og sjovere. Der er noget ved stort værktøj, der får os alle sammen til at blive lidt gladere for at udføre håndværk, og en brændekløver er ingen undtagelse.

Her får du en hurtig oversigt over nogen af de allerbedste brændekløvere på markedet, og du kan garanteret finde en, der passer til lige netop dit behov, og som samtidig passer med dit budget.

ALKO LSH 520/5 – perfekt til hjemmekløvning


ALKO LSH 520 5 - braendeklovereSet til: 2.458 Kr.

Køb hos BygXtra

 • Testvinder på svenske bygghemma.se
 • 2. plads på bedsteitest.dk

Om ALKO LSH 520/5

Helt generelt en virkelig fornuftig, god og sikker brændekløver til hjemmet. Med et kløvetryk på 5 tons kløver ALKO LSH 520/5 så meget brænde, at du må dele med naboen. 

Den har en ydeevne på 2.2 kW, hvilket betyder at intet træ, hvor hårdt og bøvlet det så end måtte være, undgår at blive kløvet.

Desuden er sikkerheden helt i top, da der er installeret 2-hånds sikkerhedsbetjening. Det vil sige, at du kun kan betjene maskinen, når dine hænder er i sikkerhed, og når du er helt klar til at kløve. 

Med en maksimal kløvelængde på hele 52 cm er det svært at forestille sig, hvilke stubbe fra træet i baghaven du ikke kan kløve. 

Brændekløveren kommer også med et monterbart understel med hjul, så den let kan transporteres – det bliver ikke nemmere at få kløvet alt det træ, du skulle få brug for. 

ALKO LSH 520/5 har også vundet indtryk på flere hjemmesider, og på “bedstitest” hæfter de sig især ved: ”Maskinen er nemlig fremstillet i slidstærke materialer, som gør den robust og modstandsdygtig. Der er desuden minimal risiko for korrosion, da samtlige dele af stål er blevet pulverlakeret.” Med den dom slås den lange og gode holdbarhed altså også fast med fuld kraft. 

ALKO LSH 520/5 vs. markedet

Der er selvfølgelig en årsag til, at denne brændekløver er særlig populær både blandt forbrugerne og blandt eksperterne. Og det, der stikker ud, når det gælder ALKO LSH 520/5, er hvor let anvendelig, og hvor god den er at bruge. 

Brændekløveren gør hele arbejdet. Den låser stammen fast, kløver med højt tryk og er utrolig trofast. Du får svært ved at finde et lige så sikkert og godt valg.

Produktet er trimmet for unødige gadgets og ting, der kan komme i vejen og forringe produktet. Du får en slidstærk brændekløver, der med dig, til du hopper i graven. 

Altså er det et trimmet produkt, men samtidig er der taget højde for det essentielle. Sikkerheden er i top, trykkræften findes knap bedre, og den kan følge dig, hvor end du går. 

AL-KO har haft i sinde at skabe en let anvendelig, holdbar og god brændekløver, der skiller sig ud ved at være perfekt til at kløve brænde og intet andet. 

Derfor anbefaler vi ALKO LSH 520/5

Vi anbefaler derfor brændekløveren, fordi den er svær at komme udenom, både hvis du er ny som elektrisk brændekløver, eller hvis du har prøvet kræfter med andre produkter. 

Den kan klare ethvert kløvejob, og du mister hverken fingre eller bliver sur og irriteret over, at den ikke fungerer eller ikke lige rækker derhen, hvor du har brændestablen. 

Du får et praktisk og lækkert produkt, du kan bruge i mange år ud i fremtiden, derfor skal ALKO LSH 520/5 anbefales.  

Specifikationer

 • Let at transportere 
 • 2-hånds sikkerhedsbetjening
 • 2.2 kW ydelse 
 • Kløver brændestykker optil 52 cm.
 • God holdbarhed

Ryobi RLS4A – bedst i test


Set til: (Produktet er udgået)Ryobi RLS4A

Køb hos (Produktet er udgået)

Hvis du har brug for en fantastisk brændekløver, der virkelig kan få skåret noget træ over, og samtidig har en solid konstruktion og er nem at flytte rundt på, så behøver du ikke se meget længere end Ryobi RLS4A, der kan levere det hele og lidt til.

Om Ryobi RLS4A

Ryobi RLS4A er en yderst stærk trækløver, der kan levere en trykkraft på hele 4 tons. Samtidig er den udviklet med en meget stærk ramme, der sørger for at holde træet på plads imens du arbejder, og selvfølgelig er den udstyret med store, holdbare hjul, der gør den let at transportere, og en komfortabel gummibelægning på håndtaget, der gør den nem at manøvrere.

Der er tale om en solid brændekløver af ekstremt høj kvalitet og med en trykkraft på 4 ton og en ydeevne på 1500 W er der i særdeleshed tale om et solidt stykke værktøj, der ydermere har en maksimal kløvelængde på hele 52 cm.

Når det kommer til Ryobi RLS4A er der to ting, der skal bemærkes, som gør, at den er blandt de allerbedste valg. Den ene ting er vægten, der på omkring 45 kilo gør den lettere at komme omkring med end mange andre trækløvere, og det andet er lydtrykket, der på lige over 68 dB, faktisk er ganske lavt, selvom du måske vil have glæde af et høreværn alligevel.

Specifikationer

 • Trykkraft: 4 ton
 • Kabellængde: 12 m
 • Ydeevne: 1500 W
 • Vægt: 45,5 kg
 • Lydtryk: 68,6 dB
 • Maksimal kløvelængde: 52 cm.

Texas Power Split 830 V– premium valg


Set til: 5.499,00Texas Power Split 830 V

Køb hos Texas

Hvis du er typen, der ikke går ned på udstyr, og som gerne vil betale lidt ekstra, for noget virkelig potent kram, så er Texas Power Split 830 V bestemt trækløveren for dig, for her er der nemlig tale om en ekstremt effektiv brændekløve, der kan tage hånd om selv de mest genstridige kævler.

Om Texas Power Split 830 V

Texas Power Split 830 V er en elektrisk brændekløver ud over det sædvanlige. Med en effekt på 3000W og et 380 volt stik, kan den nemlig levere hele 8 tons tryk, hvilket betyder, at der ikke er mange opgaver, den må vige tilbage fra.

Power Split 830 V kløver lodret, hvilket betyder, at du bare skal stille brændet på platformen, der er placeret i en meget naturlig arbejdshøjde. Derefter klarer Power Split 830 V resten. Du skal dog bemærke, at Texas Power Split 830 V har en kløvelængde på 25 – 50 cm, hvilket gør, at kløvelængden her er lidt kortere end den eksempelvis er på en Ryobi.

En kæmpe fordel ved Texas Power Split 830 V ligger i den variable kløvelængde, der er enormt let at indstille, og som kan varieres trinløst, hvilket betyder, at det er en brændekløver, der både er let at arbejde med, og som er i stand til at overkomme de fleste opgaver.

Specifikationer

 • Trykkraft: 8 ton
 • Ydeevne: 3000 W
 • Vægt: 105 kg
 • Lydtryk: 94 dB
 • Kløvelængde: 25 – 50 cm.

ALKO LSH 370/4 brændekløver 1500W – bedst til prisen


Set til: 2.003,00ALKO LSH 370 4 brændekløver 1500W

Køb hos Frishop

Hvis du bare leder efter en brændekløver, der kan hjælpe med at kløve brænde til din brændeovn hjemme i stuen, så er der ikke nødvendigvis nogen grund til at kigge på allerøverste hylde, men der er samtidig heller ikke nogen grund til at købe noget, der er af ringe kvalitet, og det er præcis her ALKO LSH 370/4 kommer ind i billedet.

Om ALKO LSH 370/4

ALKO LSH 370/4 er en lille, kompakt og meget pladsbesparende brændekløver, men samtidig er den udstyret med en meget pålidelig 230 volts motor, der kan yde helt op til 1,5 kW. Samtidig kan den kløve brænde med en længde på op til 37 cm, og den leverer et tryk på helt op til 4 tons.

En af de helt store fordele ved ALKO LSH 370/4 er den lave vægt på bare 48 kg, der ikke på nogen måde er gået ud over brændekløverens stabilitet. Ligeledes er trækløveren fra ALKO udviklet i meget slidstærke materialer, hvilket betyder, at du er noget nær garanteret en lang levetid på brændekløveren.

Specifikationer

 • Trykkraft: 4 ton
 • Ydeevne: 1500 W
 • Vægt: 48 kg
 • Kløvelængde: 37 cm.

Grouw 1500W – et stærkt valg


Set til: (Produktet er udgået)Grouw 1500W

Køb hos (Produktet er udgået)

Hvis du har brug for en stærk brændekløver, der står monteret på en stabil ramme, men samtidig er til at flytte omkring på, så bør du måske se nærmere på denne brændekløver fra Grouw, der bestemt er et af de stærkeste valg på markedet lige nu.

Om Grouw 1500 W

Brændekløveren fra Grouw er en solid kløvemaskine med en effekt på hele 1500 W og en trykkapacitet der når helt op på 5 tons, hvilket er en del over andre brændekløvere i samme prislege. Brændekløveren er med til at sikrer dig en hurtig og effektiv arbejdsgang.

En af de største fordele ved brændekløveren fra Grouw er, at stativet er designet i en højde, der sørger for, at du får en meget bekvem arbejdsstilling, samtidig med, at det står ekstremt stabilt. Dette er med til at gøre opgaven med at kløve brænde noget mere behagelig end den havde været, hvis du skulle gøre det med en gammeldags økse.

Specifikationer

 • Trykkraft: 5 ton
 • Ydeevne: 1500 W
 • Vægt: 65 kg
 • Kløvelængde: 52 cm.

Hvilken brændekløver skal jeg vælge?

Hvilken brændekløver der er den bedste for dig, kommer i høj grad an på, hvad din situation er, og fordi der er tale om en relativt stor investering, når det kommer til brændekløvere, så kan det være en god idé at prøve et par forskellige inden du beslutter dig. Det kan du enten gøre ved at lægge lidt penge i brændekløver leje. Du kan også finde en brændekløver i Jem og Fix eller en brændekløver i Biltema, som du kan få lov til at inspicere.  

Når det så er sagt, så er alle trækløverne vi har med på denne liste bestemt anbefalelsesværdige, og det er svært at forestille sig, at du skulle gå galt i byen med en af dem.

Testkilder

Vi har benyttet os af en række forskellige tests, anmeldelser og forbrugeranmeldelser i udarbejdelsen af denne liste over de bedste brændekløvere på markedet. Nedenfor kan du se et udvalg af de tests som listen her er baseret på.

Gør Det Selv

https://goerdetselv.dk/vaerktoej/havemaskiner/test-af-braendekloevere

Gør Det Selv er et magasin for håndværks- og hobbyfolket og de tester og anmelder et bredt udvalg af forskelligt værktøj, og deres test af brændekløvere har været brugt i udarbejdelsen af denne liste.

Test-vergleiche.com

https://test-vergleiche.com/da/tr%C3%A6-splitter-test/

Test-vergleiche er et tysk testmagasin, der tester alt fra fladskærme til proptrækkere, og deres test af brændekløvere og træsplittere har været brugt til at udarbejde denne liste over de bedste brændekløvere på markedet lige nu.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar