En akku græstrimmer er uundværlig når der skal fjernes græs og ukrudt langs kanter, sten og stolper. Du slipper nemlig for besværet med forlængerledning eller larmende benzinmotor, hvilket betyder at du kommer hurtigt igang og ikke skal bekymre dig om støjniveauet. Men hvilke modeller er bedst?

Vi har undersøgt de nyeste testresultater, og dommen er klar: Batteridrevne græstrimmere har masser af kræfter. Dog bør du undgå de helt billige modeller, da batteriet ofte er for lille. Batteriet i sig selv udgør en stor del af græstrimmerens samlede pris, og derfor har de billige modeller små batterier. Vi har fundet 8 græstrimmere i forskellige prisklasser, som alle er rigtig gode. Læs mere om dem i denne artikel.

Opsummering – her er vores anbefalinger

Enkelte græstrimmere skiller sig ud, fordi de klarer sig særligt godt i uafhængige tests. Herunder kan du se hvilke modeller vi mener er bedst lige nu.

Bosch ART 26-18 LI

Bedste græstrimmer til normale haver

 • Testvinder – Idényt
 • Testvinder – Klikk.no

Bedste pris: 1.049,00

Køb hos Frishop

Bosch AdvancedGrassCut 36

Bedste græstrimmer til krævende opgaver

 • Testvinder – Råd & Rön

Bedste pris: 1.886,00

Køb hos Frishop

Bosch ART 26-18 LI – handy testvinder til en fornuftig pris

Bosch ART 26-18 LI er en lille og let græstrimmer til dig der gerne vil trimme kanter og hjørner. Den fås til en lav pris og bliver testvinder hos både Idényt og Klikk.no.


Bosch-ART-26-18-LI-Graestrimmer
Bosch ART 26-18 LI.

Set til: 1.049,00

Køb hos Frishop

 • Testvinder – Idényt
 • Testvinder – Klikk.no
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Politiken
 • Topscorer – Gør Det Selv

Derfor anbefaler vi denne græstrimmer: Bosch ART 26-18 LI er sandsynligvis en af de mest populære små græstrimmere herhjemme. Den bliver bedst i test hos både Idényt og Klikk.no, og testpanelerne roser den blandt andet for at være både stærk og komfortabel i brug, og batterierne lades hurtigt op. ART 26-18 LI er blandt andet velegnet til dig med mindre behov, og den er ganske fin når der skal trimmes græs og ukrudt langs kanter i haven og indkørslen. Alt i alt en rigtig fornuftig græstrimmer, som ikke koster mere end en tusindlap i anskaffelse.

Om: Bosch ART 26-18 LI er en lille græstrimmer i et mere kompakt design. Den er velegnet til lettere klippearbejde i den almindelige have, og har en klippediameter på i alt 26 centimeter. Græstrimmeren kan indstilles fra 80 til 115 centimeter i højden, hvilket giver mulighed for en ergonomisk korrekt arbejdsstilling. Den har desuden dobbelte plastknive i stedet for den klassiske snor, hvilket giver et mere effektivt skær.

I denne græstrimmer kræves der et lithium-ion batteri på 18 Volt, som skal tilkøbes. Batteriet hører til Bosch’ Power4All serie, hvilket betyder at det også passer til andre akku-redskaber i denne serie. Det kan derfor være en fordel at købe denne Bosch græstrimmer hvis du i forvejen har et par Power4All batterier, så du på den måde kan spare på batteriudgifterne og altid have et reservebatteri i nærheden.

ART 26-18 LI har en vægt på kun 2,5 kilo, hvilket placerer græstrimmeren i den lette ende. Du kan også købe den med tilhørende batteri, hvis du ikke har dette i forvejen. Derved sparer du penge, da batterierne kan være bekostelige.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V (skal tilkøbes)
 • Klippediameter: 26 cm.
 • Højdeindstilling: 80 – 115 cm.
 • Skæresystem: Dobbelte plastknive
 • Vægt: 2,5 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
1.049,00 1.049,00 Til butik »

Bosch AdvancedGrassCut 36 – kraftkarl med stor kapacitet

Bosch AdvancedGrassCut 36 er en stærk græstrimmer med et større batteri, som er velegnet til den større og mere krævende have. Det ekstra greb kan justeres i både vinkel og position.


Bosch AdvancedGrassCut 36.

Set til: 1.886,00

Køb hos Frishop

 • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne græstrimmerDette er storebroren til Bosch ART 26-18 LI. Den har et større batteri og en kraftigere motor, hvilket gør den velegnet til større og mere krævende klippeopgaver. Den har et dobbelt tråd-skæresystem, hvilket sikrer en god vibrationsfri balance og et hurtigt klipperesultat. Det ekstra greb ligner til forveksling det, som også sidder på andre Bosch-trimmere, men her kan positionen både justeres i højden og i vinklen, så du kan opnå den bedst mulige balance og det bedste greb. Med en klippediameter på 30 centimeter kommer du hurtigt igennem trimmearbejdet, og den er således et godt køb til den krævende have.

Om: Bosch AdvancedGrassCut 36 er en kraftig græstrimmer på 4,1 kilo. Den er velegnet til både lettere klippearbejde og lidt tungere opgaver såsom rydning af ukrudt og andre uønskede vækster, og klippediameteren på 30 centimeter gør det muligt at klippe større områder hurtigt. Denne model er ikke udstyret med et teleskopgreb, men det ekstra greb kan til gengæld vippes og positioneres, så det sidder nøjagtigt som du ønsker det. Som på andre græstrimmere er der også på denne model et flertrins-sikkerhedssystem, som modvirker utilsigtet aktivering af motoren. Men på Bosch-trimmerne er den ene sikkerhedsknap monteret på venstre side af grebet, hvilket betyder at du kun kan holde den i højre hånd. Venstrehåndede må derfor kigge sig om efter andre modeller, eller holde græstrimmeren med højre hånd – hvilket heldigvis nemt kan tillæres.

Denne græstrimmer er udstyret med et dobbelt tråd-skæresystem, hvilket ifølge producenten giver en god og effektiv skærekvalitet. Det kan lade sig gøre fordi vibrationerne mindskes, og dermed bliver klipningen mere jævn. Der medfølger et genopladeligt lithium-ion batteri på 36 Volt med 2,0 Amperetimer, men du kan også bruge passende Bosch-batterier som du i forvejen har til andre haveredskaber fra Bosch. Systembatterierne fås med enten 2,0 Ah eller 4,0 Ah. Udover batteri og lader er der inkluderet en beskyttelsesbøjle, som du kan slå ned over skæret for beskyttelse af blomster og andre sarte haveartikler.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 36V 2,0 Ah
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Vægt: 4,1 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
1.886,00 1.886,00 Til butik »
1.872,00 1.921,00 Til butik »
1.946,65 1.946,65 Til butik »
1.999,00 1.999,00 Til butik »

Ryobi OLT1832 – let og effektiv testvinder

Ryobi OLT1832 er en billig og simpel græstrimmer, men alligevel bliver den udnævnt som bedst i test blandt 7 testede modeller hos Testfakta.


Ryobi OLT1832.

Set til: 474,00

Køb hos Frishop

 • Testvinder – Testfakta

Derfor anbefaler vi denne græstrimmerRyobi OLT1832 er en god og billig græstrimmer, som kan klippe med en bredde på mellem 25 og 30 centimeter. Den klarer sig rigtig godt i test, og hos Testfakta udnævnes den som vinder ud af 7 testede modeller i samme prisklasse. Den præsterer godt på flere områder, er effektiv i brug og holder længe på en opladning. Derudover er det en fordel at den er en del af ONE+ batterisystemet, som betyder at du kan bruge de samme batterier til flere forskellige Ryobi redskaber. Alt i alt får du med denne græstrimmer en god alt-i-én løsning til den mindre have, uden at sprænge budgettet.

Om: Ryobi OLT1832 er en lille og let græstrimmer på 2,3 kilo uden batteri, og med batteri indsat er vægten på 2,7 kilo. Den viste model leveres uden batteri og lader, hvilket således kan købes separat. Dog hører batteriet under Ryobis ONE+ system, hvilket betyder at hvis du i forvejen har ONE+ redskaber fra Ryobi, kan du med stor sandsynlighed bruge de samme batterier til flere redskaber og dermed spare penge.

Klippebredden på denne græstrimmer er på mellem 25 og 30 centimeter, og med EasyEdge-funktionen kan du hurtigt skifte mellem kantklipning og trimning.

Håndtaget sidder på et teleskopskaft, som dermed kan justeres i højden og tilpasses brugeren. Det er desuden muligt at vinkle hovedet i flere retninger, således at den passer optimalt til behovet. Der medleveres en automatisk spole, som fører tråden frem efter behov.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V (skal tilkøbes)
 • Klippediameter: 25-30 cm.
 • Skæresystem: Enkelttrådsføring
 • Vægt: 2,7 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
474,00 474,00 Til butik »
462,00 511,00 Til butik »

Black & Decker GLC 3630 – kraftfuld testvinder med gode egenskaber

Black Decker GLC 3630 er en multifunktionel testvinder med et kraftfuldt klippesystem. Græstrimmeren får bl.a. ros for at være god til både fint og groft havearbejde.


Black Decker GLC 3630.

Set til: 279,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Aftonbladet

Derfor anbefaler vi denne græstrimmer: Black & Decker er ikke repræsenteret særlig bredt i test af græstrimmere, men denne model formår alligevel at få en rigtig god bedømmelse. GLC 3630 bliver bedst i test hos Aftonbladet, hvor den roses for at være både kraftfuld og robust. Den er god til både højt græs og ukrudt, men også til præcisionsklipning langs kanter og blomsterbede. Græstrimmeren fra Black & Decker har desuden så høj styrke, at den ifølge testpanelet kan sammenlignes med en benzindrevet model. Alt i alt en rigtig god og alsidig græstrimmer, til dig med mange hjørner og kanter i haven.

Om: Black & Decker GLC 3630 er lidt af en sværvægter med en totalvægt på 3,5 kilo, men den er dog ikke blandt de tungeste i sin kategori. Den er velegnet til trimning af både højt og lavt græs, samt klipning langs kanter. Klippediameteren er på 30 centimeter, så du kommer hurtigt gennem den lidt større have med denne græstrimmer. Modellen har et justerbart teleskopskaft, som gør det muligt at tilpasse græstrimmeren efter din højde. Det betyder at du kan opnå en god arbejdsstilling, så du kan stå oprejst og betjene maskinen uden problemer. Skæresystemet består af en enkelttråd med automatisk fremføring, og klippesystemet kan hurtigt skifte fra græs- til kantklipning når det er nødvendigt. Græstrimmeren har både ECO mode for længere drifttid, samt TURBO mode for højt antal omdrejninger og øget effektivitet.

Græstrimmeren har et aftageligt Lithium-Ion batteri, som kan tages af og skiftes efter behov. Det er på 36 Volt, og ifølge producenten kan du klippe op til 3750 meter på en opladning. En lille beskyttelsesbøjle kan slås op og ned efter behov, hvis du eksempelvis skal trimme tæt på planter eller sarte havedekorationer.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 36V
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Enkelttrådsføring
 • Vægt: 3,5 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
279,00 279,00 Til butik »
1.389,00 1.389,00 Til butik »

Stiga SGT 48 AE – højtydende testvinder med kraftfuldt batteri

Stiga SGT 48 AE klarer selv genstridige haver, og er det rette valg til krævende opgaver. Den bliver bedst i test hos Aftonbladet, hvor den roses for at være præcis og effektiv.


Stiga SGT 48 AE.

Set til: 1.599,70

Køb hos 10-4 online byggecenter

 • Testvinder – Aftonbladet

Derfor anbefaler vi denne græstrimmer: Stiga SGT 48 AE skærer sig nådesløst til tops i Aftonbladets test af 6 græstrimmere. Den er både kraftig, effektiv og smidig at arbejde med. Af den grund bliver den bedst i test, og anbefales både til groft og fint arbejde. Intet står i vejen for denne græstrimmer, som er et rigtig godt køb for dig der i forvejen har batteridrevne havemaskiner fra Stiga. Den fås nemlig både med eller uden batteri, og derfor kan du med fordel købe den hvis du allerede har batterier liggende hjemme.

Om: Stiga SGT 48 AE er en mellemstor græstrimmer med en vægt på 3,1 kilo uden batteri. Den er velegnet til grovere arbejde med tæt ukrudt, men den kan også vinkles til skæring af kanter og lignende præcisionsarbejde. Klippebredden er på 30 centimeter hvilket er fornuftigt, og kombineret med en effektiv klipning kommer du hurtigt i mål med havens opgaver. Den dobbelte nylontråd fremføres automatisk i takt med at den bruges, og motoren kan vinkles og køres langs kanter så du opnår præcise kantklipninger i haven.

Der medfølger et kraftigt 48 Volt batteri med kapacitet til 2,0 Ah til denne græstrimmer. Du kan dog også købe den uden batterier, hvis du i forvejen har passende Stiga-batterier liggende hjemme.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 48V 2,0 Ah
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Dobbelt trådsystem
 • Vægt: 3,1 kg. (uden batteri)
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
1.550,70 1.599,70 Til butik »
1.795,00 1.795,00 Til butik »

Gardena EasyCut Li-18/23R – let og brugervenlig testvinder

Gardena EasyCut Li-18/23R er en let og brugervenlig græstrimmer til klipning af græs langs kanter og rydning af let ukrudt. Den bliver bedst i test hos Råd & Rön.


GARDENA-EasyCut-Li-18-23R-Graestrimmer
Gardena EasyCut Li-18/23R.

Set til: 930,68

Køb hos Plantetorvet

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Testfakta

Derfor anbefaler vi denne græstrimmerGardena klarer sig generelt fint i test af havemaskiner, og EasyCut Li-18/23R er ingen undtagelse. Den klarer sig især godt i Råd & Röns græstrimmer test, hvor den udmærker sig ved at være let at tage i brug og vedligeholde. Derudover klipper den græsset rigtig godt langs kanter. Ukrudt kan den også tage, men vi vurderer at den er bedst til lettere opgaver i haven. På trods af at denne græstrimmer har et større batteri end Bosch ART 26-18 LI, vejer den kun 2,8 kilo. Dermed er det en rigtig god græstrimmer til dig, der primært skal bruge den til klipning af kanter og rydning af let ukrudt.

Om: Gardena EasyCut Li-18/23R er en letvægter med en totalvægt på 2,8 kilo. Den er velegnet til let klippe- og trimmearbejde i haven, og den har en klippediameter på 23 centimeter. Græstrimmeren har et justerbart teleskophåndtag i stil med det på Bosch ART 26-18 Li, og det kan således indstilles i højden så du kan opnå en ergonomisk korrekt arbejdsstilling ved brug af maskinen. Skæresystemet består af en enkelt plastkniv, som ifølge producenten er støjsvagt og fri for kraftige vibrationer ved korrekt montering. Dette bekræftes desuden af målingerne hos Råd & Rön, hvor græstrimmeren får en positiv bedømmelse på vibrations- og støjniveau.

Denne græstrimmer er fra producenten udstyret med et aftageligt lithium-ion batteri på 18 Volt med 2,0 Amperetimer. Batteriet er således en smule større end på Bosch ART 26-18 LI. Også på denne model er der monteret en bøjle foran skæret, som kan klappes ud hvis du ønsker at beskytte planter og sarte havedekorationer mod mærker plastkniven.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V 2,0 Ah
 • Klippediameter: 23 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Plastkniv
 • Vægt: 2,8 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
930,68 930,68 Til butik »
987,30 987,30 Til butik »
948,00 997,00 Til butik »

AL-KO GTLi 18V Comfort – fornuftig græstrimmer til let havearbejde

AL-KO GTLi 18V Comfort er god til kanterne i den lille have. Den klarer sig godt i test, og hører til blandt de billigere græstrimmere.


AL-KO GTLi 18V Comfort.

Set til: 279,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Klikk.no

Derfor anbefaler vi denne græstrimmer: AL-KO GTLi 18V Comfort er et fornuftigt valg til den nemme have, hvor det primært er græs der skal trimmes. Den bliver topscorer i norsk test, hvor Klikk.no har kigget nærmere på 7 græstrimmere. Den udmærker sig dog ikke kun på de gode egenskaber men også på prisen, som er den laveste af de 7 testede modeller. GTLi 18V Comfort er således et rigtig godt køb for dig, der ønsker en lille let græstrimmer til et fint klipperesultat.

Om: AL-KO GTLi 18V Comfort er en lille og let græstrimmer på 2,4 kilo. Den er særligt velegnet til let klippe- og trimmearbejde af græs, som er de mest forekommende opgaver i helt almindelige haver. Klippebredden er på 25 centimeter hvilket er fornuftigt. Den er dog ikke blandt de hurtigste modeller, men kan du leve med at ofre lidt af effektiviteten får du til gengæld en rigtig fin kantklipning. Også denne model har automatisk fremføring af enkelt nylontråd, og trimmerhovedet er svingbart så der nemt kan skiftes mellem græstrimning og kantklipning.

Græstrimmeren er udstyret med et 18 Volt Lithium-Ion batteri med 1,3 Amperetimer. Batterikapaciteten er en smule lavere end andre modeller, men det betyder også at opladningstiden reduceres og vægten på græstrimmeren holdes nede. På denne model er der en lille beskyttelsesbøjle foran, som kan klappes op og ned efter behov.

Specifikationer:

 • Batteri: Lithium-ion 18V 1,3 Ah
 • Klippediameter: 25 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Enkelttrådsføring
 • Vægt: 2,4 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
279,00 279,00 Til butik »

Gardena ComfortCut Li-18/23R – billig græstrimmer med teleskophåndtag

Gardena Comfortcut Li-18/23R minder til forveksling om EasyCut med samme modelnavn, og denne model klarer sig da også godt i test.


Gardena Comfortcut Li-18/23R.

Set til: 1.085,00

Køb hos Homeshop.dk

 • Godt køb – Gør Det Selv

Derfor anbefaler vi denne græstrimmerGardena ComfortCut Li-18/23R klarer sig rigtig godt i test, og anbefales hos Gør Det Selv som et godt køb. Som med andre akku græstrimmere benytter denne model sig også af et systembatteri, der passer til andre redskaber i samme serie. Det er en let og brugervenlig græstrimmer til forefaldende opgaver i den mindre have, hvor den både er god til kantklipning og trimning af græs og ukrudt på steder hvor plæneklipperen ikke kan komme frem. Da den på de fleste områder er identisk med EasyCut Li-18/23R, kan det godt betale sig at tjekke priser på de to modeller og gå efter den billigste.

Om: Gardena ComfortCut Li-18/23R er en lille og let græstrimmer med en vægt på 2,8 kilo. Den drives af et batteri på 18 Volt, og på trods af den lave pris leveres den med et batteri på 2,6 Ah.

Ifølge Gardena har du med dette batteri 50 minutters klippetid på en 3 timers opladning, hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt.

Klippebredden på denne græstrimmer er på 23 centimeter, og den benytter RotorCut knive af plastik, som ifølge Gardena sænker støjniveauet og klipper lettere igennem både græs og ukrudt.

Der er monteret en bøjle foran skæret, som kan tages i brug hvis du trimmer langs kanter eller planter du ikke ønsker at beskadige.

Specifikationer:

 • Batteri: 1 stk. lithium-ion 18V 2,6 Ah
 • Klippediameter: 23 cm.
 • Højdeindstilling: Ja – teleskophåndtag
 • Skæresystem: Plastkniv
 • Vægt: 2,8 kg.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
1.036,00 1.085,00 Til butik »
1.106,45 1.106,45 Til butik »

Volt er ikke altafgørende – Amperetimer (Ah) er også vigtigt

Når du kigger efter en ny græstrimmer, findes der modeller med eksempelvis 18 Volt batterier, 36 Volt batterier og 40 Volt batterier. Jo højere spændingen (Volt) er på batterierne, jo kraftigere er de. Det betyder med andre ord, at motorerne kan laves kraftigere, jo flere Volt der er på batterierne.

Her er det dog vigtigt at bemærke, at batteriets kapacitet eller Ah (forkortelse for Amperetimer) også har noget at sige. Litium-ion batterierne er nemlig stadig meget dyre at producere og købe ind, og derfor putter mange producenter nogle kraftige batterier med meget ringe kapacitet i deres produkter, så de kan sælges billigt.

Derfor er det en rigtig god idé at være opmærksom på hvor høj kapacitet der er på batterierne i den græstrimmer, som du er ved at købe.

Jo højere kapacitet (Ah), jo længere driftstid får du på din græstrimmer.

Ledning, akku eller benzin – hvad er bedst?

Forskellige behov kræver forskellige maskiner. Dette gælder selvfølgelig også for græstrimmere, som findes i billige versioner med ledning, lidt dyrere versioner med batteri eller store versioner til benzin. Men hvad er egentlig bedst, og hvad har du behov for?

Herunder vil vi kort ridse op, hvilke markante fordele og ulemper, der er ved de forskellige typer:

Græstrimmer med ledning – billigt og besværligt

En græstrimmer med ledning har den åbenlyse ulempe, at du skal trække strøm via kabel, for at den kan fungere. Det betyder at du skal ud og investere i lange forlængerledninger, som skal være godkendt til udendørs brug, og desuden skal du hele tiden være på vagt så du ikke snubler i ledningen eller andre snubler i ledningen, for den sags skyld. Disse græstrimmere er blandt de billigste i anskaffelse hvis man ser bort fra prisen på forlængerledningen, og du skal ikke bruge tid på at sætte batterier til opladning.

Græstrimmer med batteri – fleksibelt og dyrt

En akku græstrimmer er først og fremmest væsentligt dyrere end tilsvarende modeller med ledning, da lithium-ion batterierne stadig er relativt dyre. Desuden kræves der et batteri med en høj kapacitet, hvilket igen er med til at trække prisen op. Til gengæld skal du aldrig tænke på forlængerledninger, og du kan således nemt og hurtigt komme igang med at trimme græs langs kanterne eller rydde uønsket ukrudt af vejen.

Græstrimmer med benzin – kraftfult og besværligt

Benzindrevne græstrimmere er et sjældent syn hos private, men benyttes i vidt omfang af fagfolk i anlægsbranchen, som arbejder på forskellige lokationer, hvor der ikke nødvendigvis er mulighed for at trække strøm. Her kommer akku græstrimmerne simpelthen til kort, og benzintrimmerne er derfor en rigtig god løsning. De har uanede kræfter og kan rydde store arealer med uønsket plantevækst på meget kort tid. Den største ulempe ved benzindrevne græstrimmere er dog at de støjer rigtig meget, og osen kan være ubehagelig at indånde. Du kommer heller ikke udenom at skulle blande benzin og olie manuelt inden påfyldning.

Undgå skader – hold sikkerheden i top

Sikkerhedsbriller er et must, især når du trimmer vertikalt langs kanter.

På trods af græstrimmerens uskyldige udseende, kan brugen af den medføre alvorlige ulykker, hvis du ikke er forsigtig. Vi kommer herunder med nogle konkrete forslag til hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste mod ulykker under brug:

Stop græstrimmeren, hvis andre nærmer sig

Det være sig mennesker og dyr. Vi anbefaler en sikkerhedsafstand på ca. 15 meter, da der er fare for rikochettering ved brug af græstrimmeren. Dette anbefales også af Ryobi.

Brug sikkerhedsbriller

Af samme årsag som beskrevet ovenfor, er det en rigtig god idé at bære sikkerhedsbriller ved brug af græstrimmeren. Løstfarende partikler kan, især ved vertikal kantskæring, blive hvirvlet op og beskadige/irritere hornhinden.

Brug aldrig på vådt eller fugtigt græs

Det frarådes kraftigt, at anvende græstrimmeren og/eller andre elektriske redskaber, efter duggen er faldet eller hvis græsset er vådt/fugtigt efter et regnskyl. Det kan i bedste tilfælde få redskaberne til at kortslutte, men du risikerer også at få stød.

Opbevar aldrig batteriet med metalgenstande – brandfare

Hvis du afmonterer batteriet og opbevarer det på værkstedet eller lignende, anbefales det at opbevare det i en kasse for sig selv. Hvis polerne kortsluttes, kan der opstå brand eller udslip af batterivæske. Det er både farligt og skadeligt for dig selv og miljøet. Når batteriet oplades, bør det altid foregå indendørs i et tørt og opvarmet rum – eksempelvis i bryggerset eller garagen. Lad ikke batteriet sidde i opladeren længere end højst nødvendigt. For langt ophold i opladeren kan beskadige lithium-ion batterier. Omvendt kan det også være ødelæggende for lithium-ion batterier at aflade fuldstændigt. Det optimale er derfor at holde lithium-ion batterierne på mellem 30 % og 80 %.

Testkilder

For at finde frem til de bedste græstrimmere lige nu, har vi undersøgt testresultater fra både Danmark og udland. Dermed har vi haft mulighed for, på tværs af forskellige testresultater, at vurdere hvilke græstrimmere der klarer sig bedst. Nogle modeller klarer sig endda godt i flere uafhængige test, hvilket vi ser som et godt kvalitetssignal.

Herunder får du overblik over de græstrimmer test, vi har benyttet i vores research:

Gør Det Selv (30. juni 2018)

Gør Det Selv har testet 7 forskellige batteridrevne græstrimmere, som alle befinder sig blandt de mest solgte modeller på markedet.

I testen har der blandt andet været fokus på brugervenligheden, indstillingsmulighederne, og naturligvis egenskaberne i forskellige brugssituationer.

En enkelt græstrimmer udmærkede sig og blev bedst i test, mens en anden blev udnævnt som et godt køb på grund af et overordnet godt testresultat og en lav købspris.

Testen kan gennemgås mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Gør Det Selv.

Råd & Rön (16. maj 2018)

Hos svenske Råd & Rön er 13 forskellige græstrimmere blevet testet i maj 2018. Det drejer sig udelukkende om batteridrevne græstrimmere, som også kaldes for akku græstrimmere.

Testen er baseret på følgende kriterier:

 • Trimning 50 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Batteri 20 %
 • Trådfremføring 10 %

Som det ses herover, vægtes selve trimningen med 50 %, men både brugervenlighed og batteriet vægtes også højt. Græstrimmeren skal nemlig helst være nem at bruge og have et godt batteri, så du kan nå rundt i hele haven uden at batteriet tømmes. Hertil er opladningstiden selvfølgelig også vigtig, da du næppe ønsker at vente en halv dag på at få græstrimmeren ladet helt op.

Flere af de kendte mærker er repræsenteret i toppen af testskemaet, heriblandt Bosch, som vinder testen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle græstrimmerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Aftonbladet (19. juli 2017)

Aftonbladet har i juli måned testet 6 forskellige græstrimmere, som alle er batteridrevne. Det drejer sig om både dyre og billige modeller, for at få græstrimmere med i alle pris- og behovsklasser.

I testen klarer flere billige modeller sig faktisk rigtig godt, og Stiga SGT 48 AE ender med at blive testens vinder. Derudover anbefales Worx WG169E som det smidige og økonomiske valg, mens flere andre billige modeller også får gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen og se hvordan de enkelte modeller klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Testfakta (2. juli 2017)

I denne test er 7 forskellige græstrimmere blevet testet. Det drejer sig om 7 akku græstrimmere i forskellige prisklasser, fra 800 svenske kroner og op til 1.600 svenske kroner.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Klippekvalitet og effektivitet 60 %
 • Batteri, kapacitet og opladning 20 %
 • Brugervenlighed og ergonomi 20 %

Testens vinder bliver i denne omgang Ryobi OLT1832, som samlet set klarer sig bedst. Lige efter kommer både Gardol Gate, Jula Meec, Clas Ohlson Cocraft LXC og Gardena EasyCut Li 18/23R, som også får gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle testede græstrimmere klarede sig, ved at gå til Testfakta. Testen er gratis tilgængelig og kræver ikke medlemsskab.

Gør Det Selv (9/2015)

I denne test er 4 benzindrevne græstrimmere blevet testet sammen med 4 græstrimmere med ledning.

Græstrimmerne er alle blevet testet på en tilgroet græsplæne med mulighed for at sætte alle græstrimmerne på en alvorlig prøve. De er ligeledes blevet testet på et område med brændenælder, for at se hvor gode de er til at rydde ukrudt. Komforten er også blevet testet, og her er det blandt andet blevet undersøgt hvor godt grebet er på de enkelte modeller, ligesom det er blevet undersøgt og vurderet hvor behagelige de er at bruge i længden.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Styrke 40 %
 • Funktion 30 %
 • Betjening 30 %

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 8 modeller klarer sig, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Gør Det Selv.

Aftonbladet (5. juli 2015)

Svenske Aftonbladet har i deres Plus-sektion fået testet 6 forskellige batteridrevne græstrimmere. Testen er foretaget i samarbejde med WiseGuide, som står for at afvikle den praktiske del af testen.

I testen har græstrimmerne været udsat for nogle forskellige scenarier. De er alle blevet sluppet løs i en klassisk parcelhushave, hvor de er blevet kørt igennem højt og lavt græs, ligesom det er blevet afprøvet hvor gode de er til at trimme kanterne langs en nyklippet græsplæne.

Græstrimmerne er hos Aftonbladet blevet vurderet ud fra disse kriterier:

 • Betjening
 • Kapacitet
 • Kvalitet

Black & Decker 36V græstrimmer med 30 cm. klippediameter og 2,0 Ah batteri bliver bedst i test med højeste bedømmelse, da den klarer sig godt på alle parametre. Den har en god styrke, klipper præcist og så er den let at anvende. Ryobi RLT36 klarer sig også rigtig godt og ender på en andenplads. Den roses blandt andet for at være kraftfuld og effektiv, og det eneste den mangler i forhold til testvinderen er en lidt højere præcision. Den anbefales især til dig, der ønsker en græstrimmer til groft trimmearbejde.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 6 modeller klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Klikk.no (24. juni 2015)

I denne test indgår 7 forskellige græstrimmere, som alle er testet af Bjørnhild Fjeld og Tore Fjeld, der sammen har udgivet havebogen ved navn ‘Hageguiden – Nybegynnerens vei til grønne gleder’. Det er en norsk bog, og testen er da også foregået på norsk jord.

Græstrimmerne er blevet udsat for en praktisk test, hvor kanterne langs græsplænen er blevet klippet til. Desuden er modellerne blevet vurderet ud fra deres evne til at klippe kanter langs en skråning, ligesom de er blevet brugt til at fjerne ukrudt. Der er med andre ord tale om en test af hvordan de klarer helt almindelige hverdagsopgaver i en almindelig parcelhushave, hvor der eventuelt kan forekomme kuperet terræn.

Modellerne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Klipperesultat
 • Håndtering af ukrudt

I testen finder vi Bosh ART 26-18 LI på en førsteplads, og den har som eneste græstrimmer i testen fået terningkast 6 ud af 6. Græstrimmeren roses for at være meget brugervenlig, præcis og med god styrke til at klare de gængse opgaver i haven. Det er samtidig en lille og let græstrimmer, som er let og komfortabel at betjene i hverdagen.

Aftonbladet (18. juni 2014)

Svenske Aftonbladet har til denne artikel fået testet 6 forskellige akku græstrimmere i det lave prisleje. Bag den praktiske del af testen står WiseGuide, som også har vurderet de enkelte modeller.

Hver model er blevet testet på flere scenarier: I en have langs kantsten, husmure og rundt om træer og buske, langs bakker og i en eng med vildt græs og blomster, og til sidst langs hegn og grøfter med store mængder ukrudt, vildt græs og gammelt tørt græs på bunden.

Alle modellerne er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Betjening
 • Kapacitet
 • Kvalitet

Testvinderen bliver en 18V græstrimmer fra Rusta, da den er effektiv og let at betjene og vedligeholde. Cotech LXC GT 18 kommer på en andenplads og anbefales som et godt køb. Den roses for at have en meget kort opladningstid.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 6 modeller klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Råd & Rön (21. maj 2014)

Svenske Råd & Rön har i maj 2014 testet 9 forskellige akku græstrimmere. Modellerne befinder sig i vidt forskellige prisklasser, og de er alle blevet testet ud fra de samme kriterier. Græstrimmerne er blandt andet blevet afprøvet på vandrette græskanter, lodrette græskanter, stakit, højt græs og på områder tilgroet med ukrudt.

I den samlede bedømmelse indgår følgende kriterier:

 • Trimning 40 %
 • Betjening 30 %
 • Batteri 20 %
 • Skæresystem 10 %
 • Sikkerhed 0 %*

*Sikkerhed tæller ikke med i den samlede bedømmelse, men hvis der findes fejl eller mangler, som vurderes at udgøre en sikkerhedsrisiko, trækkes den samlede bedømmelse ned.

I testen klarer Gardena EasyCut Li-18/23 sig rigtig godt. Den får testens højeste samlede bedømmelse, og udmærker sig især på at være nem at betjene og vedligeholde, og så giver den et fint og præcist resultat på de testede områder. Clas Ohlson Cotech LXC GT18 klarer sig ligeledes godt og anbefales som godt køb. Med i toppen af testskemaet er også Bosch ART 26-18 LI, som også klarer sig fint på alle parametre. Den er dog bedst egnet til trimning af kanter og let ukrudt, da den ikke klarede sig godt mod kraftigt ukrudt.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 9 græstrimmere klarer sig, mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Gør Det Selv (6/2014)

I denne test er 8 forskellige akku græstrimmere blevet testet og vurderet af håndværkermagasinet Gør Det Selv. Der er tale om græstrimmere i flere forskellige prisklasser, som er blevet testet op mod hinanden for at give et indblik i hvilke modeller der klarer sig godt og hvordan de klarer sig i forhold til hinanden. Der er således tale om både små og store modeller.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Styrke 30 %
 • Funktion 25 %
 • Betjening 25 %
 • Ergonomi 20 %

Som det ses herover, er de fire kriterier vægtet næsten ligeligt. Det skyldes, at alle fire kriterier har en høj prioritet når det kommer til valget af den bedste græstrimmer. Styrken er nemlig ikke meget vigtigere end græstrimmerens funktionalitet og betjeningsmuligheder, ligesom ergonomien og komforten ved brug også er meget vigtig. Græstrimmeren får dig nemlig ned i en naturligt akavet position, og det kan godt give nogle problemer med kroppen, hvis du skal bruge græstrimmeren ofte. Derfor vægtes ergonomi højt i testen, ligesom betjening og funktioner også er vigtige.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 8 græstrimmere klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Gør Det Selv.

Politiken (5. august 2013)

Hos Politikens Forbrug & Liv sektion er 6 forskellige akku græstrimmere blevet testet og vurderet af eksperter. De to dommere er henholdsvis en havearkitekt og en gartner, som har fået til opgave at teste de 6 græstrimmere.

Alle modellerne er blevet testet på forskellige områder, eksempelvis græskanter og ukrudt. De har også forsøgt sig med klipning af brændenælder og mosebunke, som typisk kræver en del flere kræfter. Et mindre testpanel bestående af et par fagfolk og en almindelig forbruger har ligeledes afprøvet græstrimmerne i praksis.

Alle modellerne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Effektivitet
 • Færdige klipperesultater
 • Brugervenlighed

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 6 græstrimmere klarer sig, mod oprettelse af abonnement på Politiken.dk.

Idényt (5. september 2011)

Hos Idényt har man i september 2011 testet 6 forskellige akku græstrimmere. Alle græstrimmerne bestod testen med tilfredsstillende resultat, men enkelte modeller klarede det bedre end andre.

For at finde de bedste græstrimmere, har redaktionen bedt producenterne om at fremsende de græstrimmere, som de vurderer til at egne sig bedst til en almindelig parcelhushave, som primært består af græs med enkelte blomsterbede, nogle få træer, et område med ukrudt, et gyngestativ og en sandkasse. Dermed er grundlaget for nogle gode testscenarier sikret, og de 6 fremsendte græstrimmere har hver gennemgået tilsvarende prøvelser. Græstrimmerne er blevet testet af et panel bestående af både kvinder og mænd, og for at klare testen skal de kunne trimme haven med et tilfredsstillende resultat. Det vil sige at græs langs kanter skal kunne trimmes til et pænt udseende mens det lille område med ukrudt skal kunne holdes nede.

Som sagt klarer alle de testede modeller sig fint, men enkelte modeller skiller sig ud. Bosch ART 26-18 LI ender således med at blive testvinder, da den klarede sig godt på alle vigtige parametre: Styrke, resultat, ergonomi og vægt. Gardena AccuCut 450 LI får samme bedømmelse, og klarer sig ligeledes godt. Græstrimmeren med den laveste bedømmelse blev Texas TSL 18 LI, da den larmede og føltes meget plastikagtig og uholdbar.

Du kan læse hele testen gratis hos Idényt.

Smartson (15. juli 2011)

Hos svenske Smartson er hele 11 forskellige græstrimmere blevet testet. Det drejer sig igen om akku græstrimmere, som alle retter sig mod almindelige parcelhushaver.

Testpanelet har afprøvet alle græstrimmerne i en stor have med forskellig beplantning, lette græsplæner, græs med ukrudt og mere tæt beplantning m.m. Alle maskinerne er testet af personer med højder mellem 165 og 195 centimeter for at give et indtryk af hvor gode de er til forskellige mennesker.

Grætrimmerne er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Design
 • Kvalitet
 • Funktioner
 • Kapacitet
 • Pris

I testen klarer Ryobi RLT36 sig samlet set bedst og bliver testvinder. Den er let og smidig at arbejde med, nem at betjene og egnet til både højre- og venstrehåndede. Styrkemæssigt minder den om benzindrevne græstrimmere, og den formår at klippe sig igennem selv vanskeligt ukrudt. Bosch ART 26-18 LI klarer sig også godt, men får en lavere bedømmelse. Den roses blandt andet for at være en letvægter med gode manøvreegenskaber, og så er den let at vedligeholde.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Denne side er anmeldt af: Alma S. Johnsen Rating 5/5

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar