Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Aftrækstørretumbler test-guide: Vores vurdering af 10 af de bedste aftrækstørretumblere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Aftrækstørretumbler test-guide: Vores vurdering af 10 af de bedste aftrækstørretumblere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Aftrækstørretumblere er et billigt og effektivt alternativ til en kondenstørretumbler, og de egner sig især til rum, der ikke tåler megen fugt – eksempelvis et kælderrum, som i forvejen kan være svært at holde tørt. Aftrækstørretumblere sender nemlig dampen fra tøjet ud i det fri, hvorimod kondenstørretumblere normalt sender en lille procentdel af dampen ud i rummet.

Til vores artikel har vi gennemgået udvalget hos forskellige webshops og fundet frem til de bedste og mest populære aftrækstørretumblere. Vi har i alt udvalgt 2 på baggrund af positive anmeldelser, som du kan læse mere om herunder.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit aftrækstørretumblere

Electrolux EDE1072PDW
Ukendt Lager

Electrolux EDE1072PDW

Bedst vurderet af kunderne Gå til bedste pris
3.895 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Blomberg TAF 7231E
Lager

Blomberg TAF 7231E

Godt praktisk valg Gå til bedste pris
5.999 Kr. hos Lavprishvidevarer
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte aftrækstørretumblere

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedst vurderet af kunderne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Electrolux EDE1072PDW
billig aftrækstørretumbler med stor åbning

 • 4,8/5 stjerner hos Amazon
 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Electrolux EDE1072PDW :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Gør strygningen nemmere og hurtigere
 • Ideel til husholdninger på 3-4 personer
 • Ekstra stor lugeåbning

Electrolux EDE1072PDW er stort set identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og derfor kan det betale sig at tjekke priserne på begge modeller – der kan nemlig være penge at spare. Betjeningspanelet er en smule anderledes, men funktionerne er ens.

Grunde til at købe

 • Døren kan hængsles i både højre og venstre side
 • Har et støjniveau på 64 dB
 • Nem installation

Grunde til at undgå

 • Relativ højt energiforbrug på 512 kWh/år

Derfor anbefaler vi Electrolux EDE1072PDW

Detaljer

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Kapacitet: 7 kg
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil
 • Dimensioner: 60 x 63 x 85 cm

Electrolux EDE1072PDW får mange gode anmeldelser fra køberne, hvilket vidner om, at den overordnet set gør det godt. Og med en tromlekapacitet på 7 kg er behovet opfyldt hos en mindre familie på 3-4 personer.

Mere om Electrolux EDE1072PDW

Aftrækstørretumbleren fra Electrolux har et årligt energiforbrug på 512 kWh og er i energiklasse C, hvilket er normalt for tørretumblere med aftræk. Den har kapacitet på 7 kg i tromlen, hvilket svarer til behovet for en familie på 3-4 personer. Den påmonterede låge kan både hængsles i højre eller venstre side, og den kræver blot et lille tryk for at åbne.

Støjniveauet ligger på 64 dB, og der kan monteres aftræk i både venstre side, højre side eller bagtil.

Bomagasinets vurdering

Vores tre favoritfunktioner ved Blomberg TAF 7231E er den sensorstyrede tørring, de praktiske programmer og den smarte timerfunktion. Vi elsker, hvordan sensorteknologien sikrer, at dit tøj aldrig bliver overtørret. Den måler nøjagtigt fugtniveauet i dit vasketøj for at bestemme den optimale tørretid. På den måde kan du være sikre på, at dit tøj altid bliver godt og skånsomt tørret.

Derudover er de forskellige programmer virkelig praktiske. Uanset om du har brug for at tørre skjorter skånsomt eller håndklæder med høj varme, har Blomberg TAF 7231E et program til det. Det giver dig mulighed for at tilpasse tørreprocessen efter forskellige stoftyper og tørringsbehov.

Men vi skal også være ærlige og påpege, at energieffektiviteten ikke er den bedste med en energiklasse på C. Det betyder, at du må forvente en lidt højere energiforbrug end med nogle andre tørretumblere på markedet.

Alt i alt er Blomberg TAF 7231E stadig et godt valg. Du kan stole på dens effektive tørreevner og nyttige funktioner.

Godt praktisk valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Blomberg TAF 7231E
Sensorstyret aftrækstørretumbler 

Dagens bedste priser og tilbud på Blomberg TAF 7231E:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Sensorstyret tørring
 • Forskellige praktiske programmer
 • Smart timer-funktion

Her er der tale om en sensorstyret aftrækstørretumbler fra Blomberg. Modellen kan rumme hele 7 kg tøj og henvender sig derfor til langt de fleste husstande med 3-4 personer. 

Grunde til at købe

 • Eliminerer overtørring
 • Forskellige praktiske programmer
 • Smart timer-funktion (udskudt startfunktion for at øge belejligheden)
 • 7 kg (stor kapacitet, der passer til de fleste husholdninger)
 • energi-effektiv

Grunde til at undgå

 • Energiklasse C er ikke den mest energieffektive

Mere om Blomberg TAF 7231E

Detaljer

 • Kapacitet: 7 kg
 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 519 kWh/år
 • Dimensioner: 59,7 x 58,4 x 85,6 cm

Sensorstyring og andre brugbare funktioner

Når man Blomberg TAF 7231E er det svært at komme uden om dens mange gode og brugbare funktioner. Her kan blandt andet nævnes modellens sensorstyrede teknologi, hvilket gør, at du til hver en tid undgår unødig overtørring af tøjet.

Dertil er modellen udstyret med en sensor, der har til formål at måle, hvor høj restfugtigheden i tøjet er efter vask, for derefter at bestemme, hvor lang og intensiv en tørretid, der er brug for.

En anden funktion, der gør tørretumbleren praktisk i en travl hverdag, er ”udskudt start”. Her har du mulighed for at fastsætte en tid, hvor du ønsker tørringen af dit tøj skal påbegyndes. Funktionen er smart til dig, der ønsker struktur og som gerne vil undgå at komme hjem til krøllet tøj, der har ligget for længe. Det er også muligt at stille modellen ovenpå en vaskemaskine, så du får en pladsbesparende vaskesøjle.

Tørretumbleren har en vægt på 30 kg og en bredde på 59,7 cm, en dybde på 58,4 cm og en højde på 85,6 cm. Derudover ligger modellen i energiklasse C, har et anslået årligt energiforbrug på 519,5 kWh og et støjniveau på 67 dB, hvilket er ganske normalt for en tørretumbler i denne størrelse. 

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Malva-kommoden på grund af dens elegante og raffinerede design. Den er lavet af solidt træ og fås enten i sortbejdset eg eller sortlakeret birk, hvilket fremhæver træets naturlige struktur. Med sine fire rummelige skuffer og en mindre skuffe øverst er der masser af opbevaringsplads, perfekt til garderoben eller entréen. Med dimensionerne på 94 cm i højden, 70 cm i bredden og 31 cm i dybden er det et kompakt, men alligevel rummeligt møbel.

Vi værdsætter den solide konstruktion og muligheden for at vælge mellem forskellige overflader. Dog kræver det regelmæssig vedligeholdelse for at holde det pænt. Til trods for dette vil vi anbefale Malva-kommoden på grund af dens stilfulde design og praktiske opbevaringsmuligheder.

FAQ

Hvilken aftrækstørretumbler er den bedste?
Der findes flere rigtig gode aftrækstørretumblere på markedet i øjeblikket, men nogle af de absolut bedste modeller er blandt andet Electrolux EDE1072PDW, Blomberg TAF 7231E og AEG T7517AV.
Er det usundt at indånde udstødningen fra en aftrækstørretumbler?
Ja, det er yderst usundt og kan være decideret farligt at indånde udstødningen fra en aftrækstørretumbler. Det skyldes, at udstødningen indeholder CO2. Hvis du derfor ikke har god nok ventilation, kan CO2’en ophobe sig i dit hjem, hvilket er farligt.
Er udstødningen fra en aftrækstørretumbler skadeligt?
Ja, da udstødningen fra en aftrækstørretumbler hovedsageligt består af CO2, så kan det være skadeligt at indånde det. Derfor er det vigtigt at sørge for, at din aftrækstørretumbler altid har god ventilation, og at der ikke ophober sig støv og skidt, som kan hindre ventilationen.

Skal du vælge en aftrækstørretumbler?

En aftrækstørretumbler er billigere end kondenstørretumblere, og samtidig bliver der ikke ledt lige så meget restfugt ud i lokalet, ligesom du slipper for at skulle tømme en beholder med kondensvand løbende. Det betyder dog også, at du skal kunne lave aftræk – ellers kan du ikke bruge en aftrækstørretumbler. Herunder har vi opstillet en række fordele og ulemper ved tørretumblere med aftræk:

Fordele:

 • Billig at anskaffe
 • Lav udledning af fugt i rummet
 • Nemme at bruge

Ulemper:

 • Kræver aftræk til det fri
 • Bruger mere energi

En aftrækstørretumbler er med andre ord et godt valg til dig, der for det meste tørrer tøjet udendørs, men engang imellem ønsker at have mulighed for at tørre tøjet nemt og hurtigt. De bruger lidt mere energi end kondenstørretumblere, men til gengæld findes der gode modeller som koster under en tredjedel af hvad gode kondenstørretumblere gør.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Har du brug for nemt at finde produkter hos forskellige forhandlere og sammenligne priser, er Google Shopping en stor hjælp. På undersiden til Google kan du nemt få et overblik over markedet, og forbrugerne har også mulighed for at anmelde produkterne.

Forbrugerne på Google Shopping har anmeldt AEG T75170AV, der er testet i praksis af almindelige købere i eget hjem. Aftrækstørretumbleren har fået anmeldelser af mere end 110 forbrugere, der sammenlagt giver en gennemsnitlig bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Generelt er forbrugerne meget tilfredse med den hurtige tørring af tøj.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme