En kuffert er dit vigtigste redskab på rejsen, da den skal beskytte dine dyrebare ejendele mens du er på farten. Den skal ikke kun være robust, men også nem at håndtere og så let som muligt. Sidstnævnte er især vigtigt hvis du flyver meget, da flyselskaberne sætter grænser for hvor mange kilo du må medbringe uden merpris. Af samme grund er kabinekufferter blevet populære, da næsten alle flyselskaber tillader 5-8 kilo gratis bagage i kabinen.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater, og bringer i denne artikel en oversigt over de 9 bedste rejsekufferter og kabinekufferter lige nu.

 

Travelite Crosslite Antracit Kabinekuffert – prisvinder blandt rejsekufferter


Set til: 854,00Travelite Crosslite Antracit Kabinekuffert

Køb hos RejseGear

 • Topscorer på Testberichte
 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Travelite har lavet en kabinekuffert, som scorer gode point hos anmelderne og forbrugerne. Hos Testberichte får den 1,4 point og ”sehr gut”. Det er særligt for dens høje kvalitet, for den evne til at rulle nemt og for høj sikkerhed på kufferten med en lås. 

Forbrugerne på Amazon giver den 4,7/5 stjerner. En meget begejstret forbruger skriver: ”Jeg er målløs. Denne iøjnefaldende kuffert er stort set den bedste vare, jeg nogensinde har bestilt fra Amazon. Ingen joke”.

Se priser og tilbud på Travelite Crosslite Antracit Kabinekuffert her:

 

Travelite Crosslite Antracit vs. markedet: Travelite har lavet en smart rejsekuffert, der er behagelig at rulle rundt med. På fronten er der en stor lomme, og den har indbygget ekspander fold, så den kan udvide sig, hvis nødvendigt.

Den har 4 hjul med 360-grader, som gør det nemt og behageligt for dig at rulle med den. Hjulene ruller let, så den ikke larmer generende, når du går rundt med den.

Med en TSA-lås og kabellås er der stor sikkerhed på kufferten. Kuffertens design er stilet og elegant, som passer godt til den forretningsrejsende.

Ideel kabinekuffert til den forretningsrejsende både i kvalitet, udseende og størrelse. 

Fordele

 • Høj kvalitet
 • Høj fleksibilitet ved rulning
 • Grebene er behageligt store og polstrede
Ulemper

 • Svagheder i kunstvandingstest

Specifikationer

 • Mål: 55 x 39 x 20
 • 39 liter
 • 2,6 kg

Se den nye EPIC Phantom SL 66 rejsekuffert med integreret lås


Set til: 1.198,00

Køb hos RejseGear

At købe sig en ny rejsekuffert vil altid være lidt sjovt. Du køber noget, der fylder relativt meget plads i dit hjem, taget i betragtning at den er tom det meste af tiden, og du reelt kun bruger den på fly- eller busrejser, hvor bilen ikke er med, og det derfor gælder om at pakke kompakt.

Desto vigtigere er det, at du vælger en kuffert, der har de rette funktioner til at løfte de sporadiske ferieopgaver upåklageligt. Den må gerne være tryg at opbevare ting i, og let at bære hvis du møder en grusvej, og hjulene bogstaveligt talt kommer til kort. Den må også være lydløs, for ingen bryder sig om den skrattende lyd af en kufferts trillen over fliser og riller. Alle disse behov og mange flere løfter den nye EPIC Phantom SL 66 cm rejsekuffert.

Se priser og tilbud på EPIC Phantom SL 66 her:

Kufferten tåler tryk og lufthavnskontrol

Vi er alle ængstelige for vores rejsekufferter, især når vi rejser med fly, og kufferten risikerer hårdhændet behandling i lufthavnen. Men frygt ej, for kufferten er tryg i konstruktion og lås:

 • EPIC Phantom rejsekuffertens skal er særligt let og modstandsdygtig over for tryk, da dens hjørner under fremstilling gives en tykkelse og bøjes på en måde, der gør hele skallen bedre i stand til at tåle pres mod siderne. Den modstandsdygtighed kommer faktisk til trods for, at den er let – blot 3 kg. Den lave vægt kan tilskrives kuffertens design efter various thickness teknologi, altså design der giver variation i tykkelsen.
 • Kufferten har en TSA-godkendt lås, nemlig en lås der lever op til det internationale Travel Sentrys standard for bagagelåse, som sikkerhedsbureauer i lufthavne kan åbne. Det betyder, at tages din kuffert ud til kontrol i lufthavnen, risikerer du ikke, at låsen brydes op, for personalet sidder inde med en master-key til formålet, de kan bruge.

Praktisk at transportere og gøre ren

Tryghedsmæssige fortrin til side byder EPIC Phantom SL 66 også på andre fordele frem for mange andre rejsekufferter. Hjulene er Airspeed Dualtrack, hvilket er fin engelsk betegnelse for, at de er lette, lydsvage og bløde, men samtidigt stærke. En lille cocktail af perfektion til dig, der har traumer efter at vække nabolaget midt om natten ved at trille rejsekuffert rundt.

Et af de på overfladen mere usædvanlige træk ved rejsekufferten er, at den har et enkeltstangshåndtag. At der kun er én stang modsat de typiske to gør kufferten lettere at føre, ligesom stang og håndtag lettere foldes sammen i kufferten. Kufferten er også let at gøre ren, hvis du ligesom Ross i Venner erfarer en shampooeksplosion. Foret på indersiden er nemlig aftageligt og fastgjort med velcro, så det er lige til at rive op, vaske og dutte på igen.

Titan Xenon Arctic – Testvinder


Bedst i test. Titan Xenon Arctic klarer sig rigtig godt hos Testfakta og Allt Om Resor, hvor den får testens højeste bedømmelse for et fejlfrit resultat. Den fås billigt på nettet og i 3 størrelser.

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Allt Om Resor

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Titan Xenon Arctic er, ifølge testpanelet hos Testfakta og Allt Om Resor, en fejlfri kuffert uden skavanker. Den får topkarakter for at være den mest robuste kuffert i testen, hvilket især er vigtigt på lange flyrejser. Udvendigt er kufferten designet med en hård skal af plastik der tåler stød, slag og vandstænk, samt et indbygget teleskophåndtag når du skal trække kufferten. Indvendigt er kufferten fornuftigt delt op, og det bliver således nemt at organisere dine ejendele i de smarte opbevaringsrum. Alt i alt en rigtig god og robust kuffert til dig der rejser langt og sætter pris på orden.

Se priser og tilbud på Titan Xenon Arctic her:

Om: Xenon Arctic kufferten er et resultat af tysk design, som sælges i mere end 30 forskellige lande. Tyske Titan har specialiseret sig i at designe rejsekufferter, og ifølge testpanelerne klarer de opgaven godt.

Indvendigt har kufferten flere forskellige opbevaringsrum, som gør det nemt og enkelt at holde styr på dine ejendele. Dette er især nyttigt på rundrejser eller kortere ture, hvor det er nødvendigt at organisere dine ejendele i kufferten, så du altid kan få fat i en ren bluse, tandbørsten eller en oplader. Kufferten er opdelt således at der er to store rum, som hver kan lukkes af med en skillevæg. I hvert rum er en X-formet rem, som holder dit tøj og andre større ting på plads. Mindre ting som du gerne vil have adgang til uden at skulle rode alle dine ejendele igennem, kan lægges i en af de to indvendige lommer som er monteret på skillevæggene. Det betyder ikke blot at din oplader og andre elektroniske enheder er nemme at få fat i, men også at de ligger inderst i kufferten og dermed er beskyttet af bløde genstande fra begge sider.

Udvendigt er Xenon Arctic kufferten lavet af en polycarbonat skal, som tåler både slag og vandstænk. Der er 4 hjul monteret i bunden, og de kan alle dreje 360 grader. Under transport kan lynlåsene fæstnes i låsesystemet på siden, så kufferten ikke kan åbnes ved et uheld eller af fremmede.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x38x20, 66x46x28 eller 74x53x31 cm.
 • Vægt: 2,5, 3,3 eller 4,1 kg.
 • Kapacitet: 38, 66 eller 104 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

 

EpicPhantom SL – robust rejsekuffert med patenterede hjul-teknologi


Set til: 999,00

Køb hos RejseGear

Type: En flot mellem rejsekuffert, som kan fås i både sort og rød med en masse patenteret teknologi bag sig.

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Fordi det er en god rejsekuffert, hvor du har plads til det allermest nødvendige. Der er virkelig tænkt design ind i den, hvor den med teknologien AirSpeed har gode hjul, som ikke pludselig sidder fast, som du nogle gange kan opleve med billige kufferter. 

Se priser og tilbud på EpicPhantom SL her:

 

Om: EpicPhantom SL er en rejsekuffert, hvor der er tænkt en hel brugeroplevelse ind i den. Den er utrolig let at køre rundt med. Samtidig er den også vandtæt hele vejen. Med det mener vi, at selv lynlåsen er vandtæt, hvilket er noget, som mange producenter ofte glemmer.

Selv materialet er injicerede polypropylenpose, hvilket er hele grunden til, at den er vandtæt. Det gør den også en solid rejsepartner, som du altid kan stole på. Den kan simpelthen godt holde til at få nogle slag og alligevel passe på alle dine værdigenstande. Ja, det er vigtigt i dag, når man rejser rundt.

Der er en godkendt TSA-lås på den, så du kan være sikker på, at alt er, som det skal være. Det indvendige af kufferten kan tages af, så du kan vaske den efter en lang rejse. Med sine 67 liter i kapacitet er det en god mellemkuffert til rejser. Den er perfekt ud fra, hvor meget vægt du alligevel må have med ud at rejse. Selv til bilferier vil den være god, da du let kan smide den op i baggagerummet. 

Der er tale om en god rummelig kuffert, som gør din rejse lidt mere behagelig. 

Specifikationer:

 • Størrelser: 66x45x25cm cm.
 • Vægt: 2,5, 3,3 eller 4,1 kg.
 • Kapacitet: 67 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Rød eller sort (dog kommer det an på forhandleren)
 • Kommer med 5 års garanti

 

Epic Phantom SL – testvindende kuffert til fornuftig pris

Epic Phantom SL

Billig testvinder. Epic Phantom SL klarer sig rigtig godt i test, og er samtidig let og velindrettet. Den fås i 3 størrelser og koster fra under 1.000 kroner på nettet.[/caption]

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 •  Vores anbefaling
 • Topscorer – InsideFlyer

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Epic beviser med deres Phantom SL-kufferter endnu engang, at der ikke er nogen grund til at betale mange penge for at få en af markedets bedste rejsekufferter. Her får nemlig en kuffert som både er robust udvendigt, velindrettet indvendigt og let at trække igennem lufthavnen, hvilket tilsammen gør den til det oplagte valg for dig der ofte er ude at rejse. Kufferten er nem at opdele indvendigt med de forskellige lynlåsrum, og håndtaget er konstrueret således at det kun tager minimal plads fra kuffertens indvendigt opbevaringsrum. Alt i alt er denne kuffert et af de bedste køb, og den kan desuden fås i flere spændende farver.

Se priser og tilbud på Epic Phantom SL her:

 

Om: Phantom SL er produceret af svenske Epic, som har specialiseret sig i både tasker, kufferter, computertasker og andre former for rejseudstyr. Designet er holdt simpelt og funktionelt, men alligevel er der gjort plads til personlighed og forskellighed i de forskellige farvevariationer.

Epic har med det simple design holdt fokus på at udbytte pladsen indvendigt i kufferten optimalt, hvilket eksempelvis ses i de indvendige opbevaringsrum som på denne model er opdelt med lynlås. Det betyder at du ikke behøver udstille alle dine personlige ejendele fordi du skal fiske en oplader frem fra kufferten, da du med lynlåsåbningen kan gemme dine mest personlige ting bedre væk.

Kufferten byder dog stadig på et stort rum med elastiske remme, hvori du kan lægge dine bluser, bukser og andre større ting. Her bliver de holdt på plads af remmene, så det ikke rutsjer rundt under transport.

Et håndtag er monteret indvendigt i kufferten, og dette trækkes op ved tryk på en knap. Du kan enten trække kufferten efter dig eller lade den køre ved siden af dig, da den har 4 drejbare hjul.

Epic Phantom SL fås i flere forskellige farver og størrelser, som passer til både store og små behov.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 66x45x25 eller 76x52x30 cm.
 • Vægt: 2,2, 3 eller 3,8 kg.
 • Kapacitet: 37, 67 eller 95 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

 

American Tourister Soundbox – solid kuffert med høj kapacitet


Topscorer med høj kapacitet. American Tourister Soundbox er velegnet til flyrejser, da den er solidt bygget og meget rummelig med mulighed for udvidelse.

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Topscorer – Testfakta

Derfor anbefaler vi denne kuffert: American Tourister Soundbox er en solid kuffert med en hård skal, der helt uden problemer klarer stød og bump. Hos Testfakta får kufferten den højeste bedømmelse i fald- og stødtesten, hvilket indikerer at netop denne model er særligt robust og dermed velegnet til flyrejser hvor kufferterne skal stå imod lidt af hvert. Udover at være særdeles robust klarer kufferten sig også godt når det kommer til brugervenligheden, og indretningen sikrer en optimal udnyttelse af pladsen indvendigt. De 4 hjul giver desuden den bedste komfort når du går med kufferten, da du selv kan vælge om du vil trække den efter dig eller blot gå med den ved din side. Alt i alt en rigtig god kuffert, som egner sig godt til længere rejser med blandt andet fly.

Se priser og tilbud på American Tourister Soundbox her:

Om: American Tourister er ejet af Samsonite, og det forventes derfor at kufferterne er af en vis kvalitet. Testresultaterne skuffer os dog ikke, og generelt klarer de sig godt i test. Ifølge American Tourister er Soundbox-serien skabt til dig der ønsker en kombination af flot design, robust konstruktion og lav vægt. Soundbox-kufferter kan desuden udvides ved hjælp af lynlås-systemet, så der bliver plads til lidt ekstra shopping på ferien.

Soundbox-serien vandt i 2017 en Red Dot designpris, og kufferten fås i mange forskellige farver. Den kan kendes på det karakteristiske udvendige design med de cirkelformede riller, der præger siderne på kufferten. Indvendigt er det muligt at opdele pladsen i et stort åbent rum med en X-formet rem, samt et stort lukket rum med lynlås. Der er selvfølgelig også små lommer til opbevaring af mindre pladskrævende ting, som er gode at have indenfor rækkevidde når du er på farten. Det kan være opladere og rejsedokumenter, som nemt skal kunne fiskes op og tages i brug når behovet melder sig.

Kufferten er udstyret med et indvendigt teleskophåndtag og 4 hjul. Hver model kan udvides, så pladsen øges med henholdsvis 6, 10 og 13 liter.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 67×46,5×29 eller 77×51,5×29,5 cm.
 • Vægt: 2,6, 3,7 eller 4,2 kg.
 • Kapacitet: 35, 71 eller 97 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

 

Hvilken kuffert skal du vælge?

Når du leder efter en ny kuffert til din forestående rejse, så er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvilke forskellige typer der findes.

En af de vigtigste forskelle er de udvendige materialer. Kufferter kan have en hård skal af plast eller aluminium, eller de kan have en blød “skal”, der typisk består af slidstærk nylon. Alle materialerne er sådan set udmærkede, men der er fordele og ulemper ved alle slags:

Kufferter i aluminium/hård plast:

+ Dine ejendele er godt beskyttet
+ Kufferten har ingen syninger der kan gå op
+ Bedre sikring mod hærværk

– Bliver hurtigt ridset
– Dyr i indkøb

Kufferter i nylon/bløde tekstiler:

+ Let design
+ Slidstærk

– Tåler ikke skarpe genstande
– Skrøbelige ejendele er ikke beskyttet

En kuffert i aluminium eller hård plast er altid at foretrække, hvis du er bekymret for om dine ejendele går i stykker undervejs. Den holder nemlig formen selvom du ikke fylder kufferten helt op, og den hårde udvendige skal sørger for at beskytte det der ligger indeni.

En kuffert i nylon er at foretrække hvis du blot skal på ferie, og derfor primært har pakket tøj og andre hårdføre genstande i din kuffert. Den bliver nemlig ikke så hurtigt ridset udenpå, og når du er på ferie skal du sandsynligvis ikke rejse så meget rundt med kufferten.

Husk låsen, hvis du skal til USA

De fleste kufferter har idag monteret en lås, men det er ikke alle der er godkendt af TSA (Transportation Security Administration). Hvis låsen ikke er TSA-godkendt, bliver tolderne i USA nødt til at bryde din kuffert op hvis de har en begrundet mistanke om at din kuffert indeholder mistænkelige varer. Er låsen derimod TSA-godkendt, hvilket den er i de fleste tilfælde, så har de amerikanske toldmyndigheder en universalnøgle som de kan åbne kufferten med.

Ifølge loven skal din lås være TSA-godkendt ved indrejse i USA, og alle kufferter i denne artikel har indbygget TSA-lås.

Kabinekuffertens vægt og størrelse – hvad er tilladt?

En normal kabinekuffert måler ikke mere end 55 x 40 x 20 centimeter, og så skal den helst veje så lidt som muligt. Det er nemlig begrænset hvor meget du må bringe med dig op i flyet, og enkelte flyselskaber går så meget op i dette at din håndbagage bliver indvejet ved check-in.

Undersøg altid reglerne i dit flyselskab

En kabinekuffert måler som standard ca. 55 x 40 x 20 centimeter, men det er ikke ensbetydende med at den er tilladt hos alle flyselskaber og på alle afgange. Du bør derfor selv undersøge hvad der er tilladt inden afrejse, så du ikke kommer til at medbringe en kuffert der er for stor til kabinen.

På alle flyselskabers hjemmeside er det tydeligt angivet, hvor stor kabinekufferten må være, og hvor mange kilo du må medbringe i håndbagagen.

Det er altid dit eget ansvar at undersøge reglerne hos de enkelte flyselskaber, og du bør aldrig stole blindt på producentens oplysninger – der kan nemlig være sket ændringer i reglerne siden kufferterne kom på markedet, og det er helt op til flyselskaberne hvad de tillader og hvad de ikke gør.

 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Icakuriren (24. april 2018)

Svenske Icakuriren har testet 10 kufferter i forskellige prisklasser, for at finde den bedste. Der er tale om alt fra billige discountmodeller til dyrere luksusmodeller, og de er alle testet af Textil & Läderlaboratoriet Stockholm AB. Testmetoden er standardiseret således at alle kufferterne gennemgår de samme tests, og det er derfor muligt at vurdere dem alle efter samme skala.

Kuffertene har blandt andet været udsat for en faldprøve mod et PVC-belagt betongulv, efter de er blevet fyldt med bagage på 23 kilo. Faldprøven er udført fra forskellige højder, startende fra 45 centimeter og op til 95 centimeter. Hver kuffert er faldtestet 60 gange.

I testen klarer flere kufferter sig godt, men enkelte modeller skuffer også. Du kan se hele testresultatet gratis, ved at klikke dig videre til Icakuriren.

Testfakta (17. december 2017)

Svenske Testfakta har i december 2017 udgivet en ny test af kufferter, som er blevet testet i forskellige discipliner for at finde den bedste. Der er testet i alt 7 forskellige kufferter i flere prisklasser, hvor billigste model kostede 800 svenske kroner og dyreste model kostede 4500 svenske kroner.

Testen har fundet sted på det tyske laboratorie PZT, og her indgår forskellige metoder i den praktiske del af testen. Blandt andet er kufferternes manøvredygtighed testet, og så er holdbarheden af blandt andet håndtag, hjul og lynlås testet for at se hvor robuste de individuelle dele er.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Holdbarhed af håndtag, hjul og lynlås 40 %
 • Fald- og stødtest 30 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Vandtæthed 10 %

De testede kufferter klarer sig alle acceptabelt, men enkelte modeller klarer sig alligevel bedre. Det drejer sig om både Titan Xenon Arctic og American Tourister Soundbox, som begge får en meget høj samlet bedømmelse for blandt andet at være robuste og brugervenlige. Kun en enkelte kuffert, Samsonite Lite Box, vurderes at have god vandtæthed, hvorimod de andre modeller ikke er vandtætte. Denne kuffert er dog samtidig den dyreste af alle de testede modeller.

Hos Testfakta kan du læse testresultatet gratis, samt læse i detaljer hvordan de forskellige kufferter er blevet testet.

InsideFlyer (24. november 2017)

Test af Epic Phantom SL.

I denne test er ovennævnte kuffert blevet testet på en rejse.

Testen rummer en række billeder og beskrivelser af kuffertens forskellige egenskaber, og så gennemgås der både fordele og ulemper.

Kufferten er blevet vurderet ud fra følgende delkriterier:

 • Design
 • Brug
 • Kvalitet
 • Value 4 money

Kufferten får en god samlet bedømmelse på 4,3 ud af 5 stjerner, og roses for at have et flot design, gode hjul og udskiftelige smådele. Det trækker til gengæld ned at den nemt bliver ridset, og at der kun er én stang til håndtaget.

Hele testen kan læses gratis hos InsideFlyer.

Allt om Resor (13. januar 2017)

I denne test indgår 6 letvægtskufferter, som er blevet testet og vurderet på et antal rejser.

Kufferterne er bedømt ud fra følgende delkriterier:

 • Funktionalitet
 • Kvalitet
 • Design

Testens vinder er den indbrudssikre Delsey Segur, men Rimowa Electronic Tag får en lige så høj samlet bedømmelse. Titan Xenon klarer sig ligeledes godt, og det gør Epic Crate Reflex også.

Hele testen kan læses gratis hos Allt om Resor.

Allt Om Resor (4. november 2016)

I november 2016 er 7 kabinekufferter blevet testet. Der er tale om forskellige modeller fra forskellige serier, hvori der i nogle tilfælde også findes større modeller i samme design.

Kufferterne er alle blevet bedømt ud fra disse kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Indretning
 • Hjul
 • Håndtag
 • Udseende
 • Vægt

Da denne test omhandler kabinekufferter, har det været vigtigt at undersøge hvor nemme de enkelte modeller er at håndtere ombord på et fly eller i en lufthavns sikkerhedskontrol, hvor pladsen ofte er trang og hvor du kan have brug for hurtigt at kunne tage elektroniske enheder ud. Det er også vigtigt at hjulene er lette og stillegående, så kufferten er behagelig at trække igennem lufthavnen.

I testen klarer enkelte kufferter sig rigtig godt. Det drejer sig om både Samsonite Uplite og Epic Quantum, der begge får testens bedste bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos Allt Om Resor, der er en del af Expressen.

Allt Om Resor (9. februar 2016)

Expressens rejsesektion, Allt Om Resor, har i februar 2016 testet 8 hårde rejsekufferter. De er alle blevet afprøvet på inden- og udenrigsrejser i og fra Sverige, og så er de blevet transporteret over forskellige overflader, for at se hvordan hjulene og håndtaget er at bruge.

Kufferterne er blevet bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Anvendelse
 • Kvalitet
 • Vægt
 • Design
 • Sikkerhed

I testen klarer Samsonite Firelite sig rigtig godt, og får den højeste samlede bedømmelse. Det er en dyr men også robust kuffert, som er velegnet til forretningsrejsende og andre, der ofte er på farten. Den er godt indrettet og nem at gøre ren, og den vurderes at være pengene værd. Titan Xenon Deluxe klarer sig også godt, og bliver topscorer med en god samlet bedømmelse.

Råd & Rön (22. januar 2016)

Hos svenske Råd & Rön konkluderes det, alle 10 kufferter er robuste og lette at rulle, men at der er stor forskel på hvor vandafvisende de enkelte modeller er.

I testen er kufferterne blevet vurderet ud fra følgende hovedkriterier:

 • Ergonomi 50 %
 • Holdbarhed 50 %

Epic HDX Hexacore klarer sig så godt at den bliver bedst i test som den eneste kuffert, men Samsonite B-Lite 3 får en tilsvarende bedømmelse og kommer tæt på testvinderen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk (november 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i november 2015 testet 10 forskellige kabinekufferter, hvoraf enkelte modeller dog er for store til at måtte tages med ombord hos 12 af de mest populære flyselskaber.

Kufferterne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Holdbarhed

Under de ovennævnte kriterier er en række underkriterier, som kufferterne er blevet bedømt udfra. Blandt andet skal kufferten være nem at manøvrere med og komfortabel i brug, og så skal den være robust og stærk nok til at kunne modstå almindelige strabadser under en rejse.

I testen klarer Epic HDX Hexacore sig rigtig godt, og bliver som eneste kuffert bedst i test.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Aftonbladet (12. juni 2015)

Svenske Aftonbladet har deres Plus-sektion testet 6 kufferter med hård udvendig skal. Testen er foretaget af WiseGuide, og alle kufferterne er i mellemstor størrelse, som er den mest almindelige størrelse for skandinaviske turister.

I testen er kufferterne blevet testet og vurderet ud fra deres egenskaber ved rulning på ujævne overflader, indvendige detaljer og den generelle holdbarhed og slidstyrke. Alle modellerne er blevet pakket med cirka 15 kilo bagage, hvorefter de er blevet taget ud på simulerede udflugter og rejser.

De overordnede kriterier i denne test er følgende:

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Håndtering

Den dyre Rimowa Salsa kuffert ender med at klare sig bedst, og bliver således testvinder. Den får ros for at rulle smidigt og være komfortabel i brug. På den negative side er den en smule dyr. Cavalet Boston anbefales desuden som et godt køb, grundet et overvejende godt testresultat og en fornuftig pris.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Allt Om Resor (22. maj 2015)

I denne kuffert test er 8 forskellige modeller blevet testet af Allt Om Resor, som er en sektion under svenske Expressen. Kufferterne er testet på rejser i og udenfor Sverige i et par måneder, for at give et retvisende billede af hvilke modeller der er bedst.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Funktionalitet
 • Kvalitet
 • Design

Epic GRX Hexacore, Osprey Ozone 80 og Rimowa Salsa Deluxe ender med at få testens bedste samlede bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner. Det er alle gode kufferter, som anbefales af testens panel.

Du kan læse det fulde resultat gratis hos Allt Om Resor, hvor der findes en fuld gennemgang af alle de testede modeller.

Allt Om Resor (6. april 2014)

I april 2014 testede Expressens rejsesektion, Allt Om Resor, 6 forskellige kufferter i hårdt design. Den praktiske test er foretaget i samarbejde med WiseGuide, og alle modellerne er blevet pakket med cirka 10 kilo for at gøre testen så realistisk som muligt.

Kufferterne er blevet kørt rundt på forskellige underlag for at undersøge manøvredygtigheden, og så er holdbarheden også blevet undersøgt.

I testen indgår følgende hovedkriterier i den samlede bedømmelse:

 • Holdbarhed
 • Manøvrering
 • Håndtering
 • Indretning

Titan Xenon kalrer sig bedst, og anbefales af redaktionen. Den får testens højeste bedømmelse og roses blandt andet for en rigtig god indretning, Den er nem at manøvrere med og robust udenpå.

Testfakta (12. april 2013)

Svenske Testfakta har i april 2013 testet 7 forskellige kufferter. I testen skuffer flere kufferter ved at de går i stykker under testen, hvor det især er hjulene og hjørnerne, der har det svært under prøvelserne. Enkelte modeller klarer sig dog også rigtig godt.

I testen er der lagt vægt på følgende hovedkriterier:

 • Håndtagets holdbarhed 20 %
 • Hjulenes holdbarhed 40 %
 • Fald/stød holdbarhed 40 %

Som det ses på kriterierne, er der udelukkende tale om en holdbarhedstest, og her klarer Titan Xenon sig rigtig godt med højeste bedømmelse på alle tre kriterier. Den bliver således bedst i test. Samsonite Firelite følger lige efter, da den også klarer sig godt.

Smartson (2. januar 2012)

I denne test, som senest er opdateret i januar 2012, indgår 8 kufferter i vidt forskellige prisklasser.

Testen er af ældre dato, men de fleste af kufferterne er stadig på markedet. Derfor er den stadig aktuel, og giver et godt fingerpeg om hvilke modeller der stadig er bedst.

Alle kufferterne er udvalgt af et testpanel hos Smartson, som har udvalgt en række mellemstore modeller på mellem 50 og 70 liter. Modellerne skal derfor indcheckes inden afgang. Kufferterne er blevet testet såvel indendørs som udendørs på forskellige overflader, og de har været forsøgt pakket med både tøj og andre personlige ejendele for at simulere hvordan de fungerer på en rejse.

I testen er kufferterne bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Kapacitet
 • Kvalitet
 • Design
 • Funktioner
 • Pris

Testvinderen er Samsonite Cubelite, som får 21 ud af 25 point. Det er desuden testens næstdyreste kuffert. På andenpladsen er testens dyreste kuffert, Rimowa Salsa Deluxe. Endelig finder vi på 4. pladsen Epic Discovery, som nu hedder DiscoveryAIR. Denne anbefales som bedste budgetvalg.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Testberichte

Testberichte er et tysk magasin, som anmelder produkter og sammenligner tests lavet af andre testkilder og forbrugernes vurderinger. 

I testen scorer Travelite gode point med 1,4 og ”sehr gut”. Både professionelle anmeldere og forbrugerne er glade for kufferten, og den har også mange styrker fx ved sin sikkerhed og sit nemme rul. Den gennemgås for, hvad forbrugerne har givet den, og hvad forskellige testmagasiner vurderer om den. 

Du kan se testen her

Carryology

Carryology er et fællesskab af professionelle kuffertdesignere, -sælgere og -nørder, der deler deres viden og ekspertise om bagage med dig. De udforsker, diskuterer og formidler nye og bedre måder at bære dine ejendele, når du skal på farten. Carryology tester og anmelder produkter, deler tips og tricks om rejser og interviewer mennesker og brands med en passion for kufferter. Carryology har anmeldt følgende produkter:

Du kan læse anmeldelsen af PROJECTKIN kabinekuffert her.

 

Se vores artikel om: Gør hverdagen, bilturen eller rejsen mere behagelig med en nakkestøtte

Se vores artikel om: Kuffert test – her er de 9 bedste rejsekufferter lige nu

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Epic Crate Reflex – pæn og velindrettet kuffert lyser i mørket


Topscorer. Epic Crate Reflex lyser i mørket, og har et flot design. Den klarer sig godt i test hos Allt om Resor.

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Topscorer – Allt Om Resor

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Epic er stærkt repræsenteret i denne artikel, men det er ikke uden grund. Deres kufferter har nemlig meget at byde på, og du får ofte meget for pengene. Her er det en innovativ premium-model vi kigger nærmere på, og den klarer sig som andre Epic-kufferter også fortræffeligt i test. Den roses blandt andet for at være velindrettet, let og nem at trække, og så er det en sjov detalje at den reflekterer lys i mørket. Det gør den ikke kun mere sikker, men også lidt mere speciel end andre kufferter. Og til prisen fås næppe heller en bedre kuffert.

 

Om: Epic Crate Reflex er en hardcase kuffert, hvor mantraet har været at skabe en let kuffert uden at gå på kompromis med stilen eller klassen. Det ses eksempelvis på det udvendige design, som er skinnende og findes i flere farver, men også på indretningen som er både praktisk og funktionel.

Kufferten er indrettet med et rum der er lukket af bag lynlås, således at du kan åbne din kuffert og stadig lade dine private ejendele forblive uset, men derudover er systemet også brugbart når du ønsker at organisere og opdele dine ejendele.

Epic Crate Reflex har 4 hjul monteret samt et klassisk håndtag, og der er selvfølgelig også TSA-lås med i prisen. Ifølge producenten er lynlåsene desuden vandtætte, således at den tåler vandstænk uden at indholdet bliver vådt.

Kufferten fås i flere størrelser, og du kan derfor vælge mellem en lille kuffert til kabinen eller større kufferter til indchecket bagage. Vægten varierer fra 2,6 kilo for den mindste model og op til 4 kilo for den største model, og kapaciteten er fra 40 liter og op til hele 103 liter.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 66x46x25 eller 76x54x28 cm.
 • Vægt: 2,6, 3,3 eller 4 kg.
 • Kapacitet: 40, 68 eller 103 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

 

PROJECTKIN Kabinekuffert – Verdens mest  bæredygtige kabinekuffert

Redaktionens anbefaling


 • Topscorer i 2020 på Carryology.com

Kabinekufferten fra ProjectKin er kåret som topscorer af Carryology i 2020. De roser kufferten for at være super innovativ, fordi den er lavet af bæredygtige og miljøvenlige materialer. Derudover fremhæver de, at den har en raffineret æstetik med materialet og farven.

 

Kabinekuffert i bæredygtige materialer: Kabinekufferten fra PROJECTKIN har den perfekte størrelse til at passe ind i bagagehylden hos de fleste luftfartsselskaber. Derfor vil du ikke opleve nogen problemer med at få den med ombord, når du skal på ferie, men kan roligt pakke dine ejendele ned i kufferten.

Kabinekufferten adskiller sig fra andre kabinekufferter, fordi den er lavet af bæredygtige materialer. Skallen er lavet af naturligt fiber, der er biologisk nedbrydelig. Den er lavet af ren hørlinned, der er et bæredygtigt alternativ til nylon og bomuld og som også er vand- og varmebestandigt.

Fordi materialet er organisk, skal du være varsom med at rengøre kufferten udenpå med barske eller slibende materialer og rengøringsmidler. Den kan bedst tåle at blive rengjort med en blød, fugtig klud og mild sæbe.

En kuffert du kan have i mange år: Den har en flot læderbeklædning og det eneste, der er af plast, er de 360o støjsvage og forstærkede drejehjul. Hjulene skal kunne holde til lidt af hvert, så de er lavet i plast, så du ikke skal bekymre dig om, at de går i stykker på det mest ubelejlige tidspunkt. Lynlåsen er en dobbelt spole lynlås og så har kufferten en indbygget tre-trins kombinationslås, så dine ting er sikret, hvis du skal slippe dem af syne et øjeblik.

Kabinekufferten ligger i den høje prisklasse, men til gengæld får du en højkvalitets kabinekuffert, som du kan have i mange år. Prisen er også i den høje ende, fordi der er brugt de bedst mulige materialer, samtidig med at der er taget større hensyn til miljøet end med traditionelle kufferter.

Fordele:

 • Miljøvenlig
 • Innovativt design
 • 360o drejehjul
 • Læderpolstring
Ulemper:

 • Høj pris

Specifikationer:

 • Størrelse: 55 x 40 x 23 cm
 • Vægt: 3 kg
 • 360o drejehjul
 • Læderpolstring
 • Indbygget tre-trins kombinationslås
 • Vand og varmebestandig

American Tourister Bon Air – robust kuffert med god pladsudnyttelse


Topscorer med god indretning. American Tourister Bon Air er meget velegnet til flyrejser. Den klarer sig godt i test og kan både købes som kabinekuffert og større rejsekuffert.

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne kuffert: American Tourister Bon Air er en flot kuffert, som fås i flere farver. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den får en god samlet bedømmelse. Udvendigt er den lavet af polypropylen, som er et hårdført og slagfast materiale. Indvendigt er pladsen udnyttet optimalt, og det er således nemt at få plads til både tøj og andre personlige ejendele. Kufferten har desuden 4 hjul og et håndtag der kan låses i flere højder. Du kan således nemt trille afsted med kufferten i lufthavnen, uden at blive træt i armen. Alt i alt en rigtig god kombination af pris og egenskaber.

Om: American Tourister er oprindeligt grundlagt i USA i 1933, men har siden 1993 været ejet af Samsonite. Tilsammen udgør de to mærker en stor del af det samlede marked for kufferter, hvor Bon Air ifølge producenten er deres mest populære hardcase kuffert.

Mens Samsonite har sit primære fokus på den forretningsrejsende, er American Tourister rettet mod turister. Det ses også på deres store sortiment af rygsække og Disney-kufferter, som appellerer til børn og unge.

Den hårde Bon Air-kuffert har en ydre skal af polypropylen, som er et let plastikmateriale med god slagfasthed. Alle seriens modeller har 4 hjul og et håndtag, der kan låses i to højder. Derudover har de også allesammen TSA-lås, mens de to store modeller har håndtag i siden for nemmere løft.

Da det er en hardcase kuffert, er der ingen udvendige rum. Indvendigt er der et par elastiske remme i den ene side, som holder tøjet på plads. I den anden side er der lynlåsrum og lommer, hvori du kan opbevare mere tøj eller andre personlige ejendele.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 66x46x25,5 eller 75×54,5×29 cm.
 • Vægt: 2,5, 3,5 eller 4,2 kg.
 • Kapacitet: 31,5, 57,5 eller 91 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

Samsonite B-Lite 3 – lille og let kabinekuffert til korte rejser


Samsonite-B-Lite-3-Kuffert

Type: Kabinekuffert. Fås også i store størrelser, som kan fremsøges hos forhandleren. Fås i flere farver.

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne kuffert: B-Lite 3 er den perfekte kuffert til dig der typisk rejser et par dage ad gangen, og derfor ikke har stort pladsbehov. Den er let og velegnet som kabinekuffert, men fås også i større modeller til indchecket bagage. B-Lite 3 klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og så er den lavet i slidstærkt nylon med beskyttelse langs alle kanter, hvilket sikrer en god holdbarhed. Alt i alt en rigtig god og handy kuffert, der er godkendt til medbringelse i kabinen hos mange forskellige flyselskaber.

Om: Samsonite B-Lite 3 er en billig kuffert når man tager mærket i betragtning, og så er den holdt i et let og traditionelt design. Udvendigt er der således blød nylon med opbevaringsrum, forstærket kantbeskyttelse og et integreret teleskophåndtag, mens der indvendigt er et stort rum med X-formet fleksibel sele og et lille rum bag lynlås.

Kufferten er velegnet til brug som kabinekuffert, men fås også i større modeller der kan medtages som indchecket bagage. Der er monteret 4 drejbare hjul i bunden, og lynlåsene kan låses på siden, så du forebygger adgang til kuffertens indhold uden din accept. Der er desuden håndtag i top og på siden.

B-Lite 3 fås i mange forskellige størrelser, og vi anbefaler at du tager et kig på dem alle hos forhandleren.

Specifikationer:

 • Størrelser: Fra 55x40x20 cm.
 • Vægt: Fra 2,2 kg.
 • Kapacitet: Fra 36,5 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

Læs også: Luftmadras guide – her er 18 af de bedste

Epic Quantum


Godt køb. Hos Smartson er forgængeren af denne kuffert blevet testet og vurderet til at være et rigtig godt køb. Den fås fra cirka 600 kroner på nettet.

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i sort.

 • Topscorer – Smartson

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Denne kuffert gik før under navnet DiscoveryAIR, men er nu i sin tredje version omdøbt til DiscoveryULTRA. Selvom Epic DiscoveryULTRA var testens billigste model, klarede den sig alligevel rigtig godt. Den anbefales således som “bedste budgetvalg” af Smartson, hvor den placeres over flere dyrere modeller. Kufferten er således et rigtig godt valg for dig der er førstegangsrejsende, og som bare gerne vil have en god rejsekuffert til en fornuftig pris.

 

Om: Epic DiscoveryULTRA hører til blandt de billigere kufferter, hvor designet og indretningen er holdt simpelt og rent. Alle kufferter har en TSA-lås som myndighederne i USA kan låse op uden problemer, hvilket er nyttigt hvis du rejser den vej. Den har desuden en udvendig lomme, som blandt andet kan bruges til opbevaring af rejsedokumenter. Dette kan især være nyttigt i den lille model, da denne kan medbringes i kabinen.

Kufferten har to hjul i den ene side, hvilket kun gør det muligt at trække kufferten bag sig. Den fås dog også i en udgave med 4 hjul, men den er en smule dyrere.

Udvendigt er kufferten lavet af et nylonmateriale, som er med til at bringe vægten ned. Den har desuden beskyttelse på alle udsatte kanter. Indvendigt er kufferten delt op i en stor nedre del og en mindre øvre del, som i den mellemstore og store model kan udvides hvis der bliver behov for ekstra plads. Der er både remme i toppen og i bunden, samt net der kan anvendes hvis pladsen i kufferten skal deles op.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 67x43x30 eller 77x48x33 cm.
 • Vægt: 2,5, 3,1 eller 3,6 kg.
 • Kapacitet: 36, 61-71 eller 89-103 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren

FAQ

Hvilket kuffert-brand laver de mest holdbare kufferter?
Når det kommer til at skabe holdbare kufferter, så er Samsonite klart en af de brands, som bedst formår at gøre det. Brandets kufferter bliver ofte rost af både forbrugere og forbrugstests for deres gode holdbarhed, som gør, at kufferterne sagtens kan holde til en smule knubs i lufthavnen.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en kuffert?
Når du skal købe en kuffert, skal du først og fremmest tænke over, hvilken størrelse kufferten skal have, så du kan få plads til alt din bagage. Dertil bør du også overveje, hvilken kvalitet kufferten skal have. Jo bedre kvalitet den er lavet i, jo bedre holder kufferten i længden.
Foretrækker flyselskaber bløde eller hårde kufferter?
Flyselskaber foretrækker som sådan ikke en bestemt type kuffert frem for en anden, så længe kufferten overholder deres regler for dimensioner. Dog kan en hård kuffert beskytte dine ejendele bedre med de knubs, de kan få i lufthavnen. På den anden side er bløde tasker nemmere at tjekke for lufthavnspersonalet.
Har flyselskaber en begrænsning på kufferters størrelser?
Ja, flyselskaber har begrænsninger på kufferters størrelse. Dog varierer størrelsen ofte en smule fra flyselskab til flyselskab, hvormed du altid bør tjekke reglerne for det flyselskabs, som du skal flyve med. Dog bliver de fleste kufferter lavet i en størrelse, som du godt kan have med ombord på fly.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

 1. Hej Thomas
  Jeg læste din anmeldelse og var rigtig glad for flere af dine punkter, specialt TSA-låsen, det vidste jeg slet ikke.
  Men jeg tænke om der evt. kommer en lignende anmeldelse af kufferter for 2017?

  • Hej Siri

   Tak for din kommentar. Ja, TSA-låsen er nyttig at have på kufferten hvis du ønsker at have den med til USA.

   I forhold til artiklen, så er de anbefalede kufferter stadig gode. Det kan godt være at artiklen bliver opdateret med nye produkter, men det bliver først når der kommer nye testresultater som er relevante for kufferter solgt på det danske marked. Det er muligt at det bliver til foråret, hvor rejseaktiviteten generelt øges.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar