Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Guide: Her er de 8 bedste induktionskogeplader på markedet

Guide: Her er de 8 bedste induktionskogeplader på markedet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Induktionskogeplader er den mest populære form for kogeplader i alle nye køkkener, og det med god grund. De opvarmer gryder og pander på få sekunder, er nemme at rengøre og temperaturen reguleres hurtigere end på konventionelle kogeplader. Induktionskogepladen er dermed det optimale valg til hverdagsmadlavningen, hvor det skal være nemt og hurtigt at koge eller stege din mad.

Vi har til artiklen gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, hvormed vi har fundet de bedste induktionskogeplader på markedet lige nu.

Sidste ændring: 14. februar 2023

Vi har rykket Bosch PIE611FC5Z til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

De 8 bedste induktionskogeplade i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Vores favorit induktionskogeplade

Ztove Induktionskogeplade

Bedste brugervenlige kogeplade Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

AEG IKB84431FB

Vores anbefaling Gå til bedste pris
7.695 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
7.695 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

AEG IKB64301FB

Bomagasinet anbefaler Gå til bedste pris
3.199 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
3.199 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Siemens EX875LVC1E

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris
7.243 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
7.243 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Samsung NZ84J9770EK-EF

Gå til bedste pris
9.999 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
9.999 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Eico EIFW 80

Gå til bedste pris
5.999 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
5.999 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Siemens EX851FVC1E

Gå til bedste pris
9.999 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
9.999 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Witt WIF 90-5

Gå til bedste pris
11.999 Kr. - I samarbejde med Pricerunner
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
11.999 Kr.
I samarbejde med Pricerunner

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bedste brugervenlige kogeplade

Ztove Induktionskogeplade
Innovativ kogeplade med temperaturstyring

Dagens bedste priser og tilbud på Ztove Induktionskogeplade:

 • Ny og innovativ temperaturstyring (± 1 ºC)
 • To stk. valgfri Ztove kogegrej medfølger
 • Indbygget riskoger, frituregryde, sousvide m.

Grunde til at købe

 • Fremtidssikret kogeplade mht. teknologi, innovation og holdbarhed
 • Intet mad koger over eller brænder på, da temperaturen kan holdes præcis og konstant
 • Kan erstatte din riskoger, frituregryde og sous vide
 • 5 års garanti og 100 dages prøveperiode

Grunde til at undgå

 • Ekstra funktioner kræver Ztove kogegrej. Dog medfølger to stk.
 • Lidt højere pris

Ztove er en dansk virksomhed med hovedkvarter i Odense, der blev grundlagt i 2016. De er kendt for deres opfindelse af temperaturstyring til kogeplader, som har revolutioneret måden, vi laver mad på.

Ztoves induktionskogeplade er den mest brugervenlige på markedet, da du med deres system er i stand til temperaturstyre Ztove kogegrejet helt ned til 1 ºC præcision, hvilket må siges at være fremtiden inden for induktion. Du får derudover alle de fordele, du kender fra en traditionel induktionskogeplade, heriblandt hurtig opvarmning, høj sikkerhed og nem rengøring.

Længes du efter nemmere madlavning i hverdagen samtidigt med, at du gerne vil fremtidssikre dit køkken, så er Ztove systemet det bedste valg for dig.

Mere om Ztove Induktionskogeplade

Detaljer

 • Brand: Ztove
 • Størrelser: 60 cm, 70 cm, 80 cm, 90 cm
 • Antal kogezoner: 4, 5, 6 stk
 • Elektronisk betjeningspanel: SliderTouch og igennem Ztove appen

Præcis temperaturstyring
Ztoves gryder og pander har indbyggede temperatursensorer, som kommunikerer direkte med Ztoves induktionskogeplade. Det betyder, at du præcist kan indstille temperaturen til dit madlavningsbehov – f.eks. 170 °C til kyllingebryst. Dertil justerer Ztove systemet selv varmen automatisk.

Hælder du f.eks. noget koldt på panden, vil panden selv skrue op, og hvis du lader panden stå i lang tid, holder den temperaturen uden at blive for varm. Du er med andre ord altså sikker på, at din pande forbliver 170 °C, hvilket sikrer, at du får samme resultat – hver gang.

Ifølge CEO, Charlotte Jacobsen, giver temperaturstyring hende ro i køkkenet og mulighed for at fokusere på andre ting som at lave salat, dække bord og tage imod gæster. “Om 10 år vil ingen forestille sig at købe en induktionskogeplade uden temperaturstyring” fortæller hun.

Erstatter dine andre køkkenredskaber
Udover at Ztove systemet gør den almindelige madlavning nemmere, så kan den faktisk også erstatte flere af dine andre køkkenredskaber. Den præcise temperaturstyring og Ztove appen gør nemlig, at du kan tilberede sous vide, koge perfekte ris og bruge systemet som frituregryde.

5 års garanti og 100 dages prøveperiode
Som noget unikt giver Ztove også hele 5 års garanti på systemet samt en 100 dages prøveperiode. Det giver dig altså sikkerhed og rig mulighed for afprøve systemet i trygge rammer derhjemme, hvor du kan få pengene tilbage, hvis ikke du er tilfreds.

Vi har fået mulighed for at give fri montering til vores læsere. Du kan få dette ved at benytte rabatkoden “Fri” i kassen.

Bomagasinet's vurdering

Vi anbefaler Ztove induktionskogepladen på baggrund af dens innovative temperaturstyring, som er med til at gøre madlavningen markant nemmere i hverdagen – med ensartede resultater hver gang. Vi er derudover begejstrede over, at systemet kan erstatte flere andre køkkenredskaber i hjemmet, så det hele samles i ét system i stedet.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan Ztove systemet virker, og hvad man kan bruge det til, så har Ztove produceret en video-serie ved navn “Ztove Masterclass”, hvor de inviterer eksperter ind og udforsker madlavning med temperaturstyring, som du kan se nedenunder:

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Vores anbefaling

AEG IKB84431FB
godt anmeldt af eksperter og forbrugere

 • 10 ud af 10 stjerner hos Revoo 
 • 5 ud af 5 stjerner hos John Lewis
 • Topscorer hos Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på AEG IKB84431FB:

 • DirectAccess skyderen touch-betjening
 • Forskellige smarte, avancerede funktioner
 • Ridsefaste materialer

Grunde til at købe

 • Ekstra sikkerhed
 • God temperaturkontrol 
 • Hoob2Hoob-funktion
 • MaxiSense-kogezoner
 • PowerBoost-funktion

Grunde til at undgå

 • Kontrolpanelet kan være lidt besværligt at bruge, hvis det er vådt eller snavset

AEG IKB84431FB gør madlavningen nem og effektiv, da det moderne design er let at betjene, og kogepladen har fire kogezoner, som man kan benytte.

Kogepladen har en æstetisk skrå facet, og en sort keramisk overflade, hvor det hærdede glas er ridsefast og nemt at tørre over efter madlavningen.

Betjeningen med touch-knapper er simpel og hurtig, og med et enkelt tryk kan du vælge den ønskede varmeindstilling, og du kan bruge fingeren til at justere temperaturen.

AEG IKB84431FB vs. markedet

AEG IKB84431FB er topscorer hos Råd & Rön med 72 ud af 100 point, hvor den får en samlet score på 8 ud af 10 point for brugervenlighed. Råd & Rön giver også 9 ud af 10 point for rengøring og betjening af kogepladen, og så får den 8 ud af 10 point for brugen af alle zoner på samme tid. Til sidst giver de 7 ud af 10 point for modellens egenskaber inden for madlavning.

Derudover er forbrugerne også rigtig tilfredse med produktet. Hos Revoo får den 10 ud af 10 stjerner, og kunderne giver den mellem 9 og 10 stjerner på alle parametre som indebærer design, kvalitet, ydeevne, rengøring, funktionalitet og værdi for pengene.

Mere om AEG IKB84431FB

Detaljer

 • Dimensioner: 4,4 x 78 x 52 cm
 • Effekt: 7350 W
 • Antal kogezoner: 4

Hver kogezone er udstyret med den smarte MaxiSense-funktion, hvilket betyder, at kogezonerne automatisk registrerer pander og gryder og tilpasser sig deres størrelse. Du skal blot stille panden eller gryden, så den dækker krydset på kogezonen.

PowerBoost-funktionen er effektiv til hurtigt at tilføre mere varme til kogezonen, og funktionen fungerer i op til 10 minutter, hvor den effektiviserer madlavningen.

Derudover har modellen en unik Hob2Hood-funktion, som giver optimal betjening af din emhætte. Din kogesektion regulerer automatisk udsugningen, afhængigt af madens tilberedning, men sørg dog for at tjekke, at din emhætte er kompatibel med funktionen.

Du kan tage tid på din tilberedning ved hjælp af en timer. Øko-timeren hjælper dig med at spare på energien ved at udnytte restvarmen. Ved hjælp af en restvarmeindikator kan du holde øje med, om kogezonen stadig er varm, så du undgår at brænde dig. For ekstra sikkerhed er AEG induktionskogepladen børnesikret.

Med mere end 130 års erfaring kan du være sikker på, at AEG ved, hvad de foretager sig. Der er tænkt ned i detaljen under udviklingen af AEG IKB84431FB. Virksomheden vil gerne fremkalde en følelse i dig af at have kontrol over madlavningen. I deres design har de ikke alene fokus på dit behov i dag. De vil også imødekomme dit behov i morgen.

Bomagasinet anbefaler

AEG IKB64301FB
stilrent design

Dagens bedste priser og tilbud på AEG IKB64301FB:

 • Kan koge vand på under 90 sekunder
 • Justerer automatisk ventilatorens hastighed
 • Indbygget timer og praktiske funktioner

Grunde til at købe

 • Let at vedligeholde
 • Fire kogefelter 
 • PowerBoost-funktion 
 • Stop&Go-funktion 
 • Brugervenlig betjening

Grunde til at undgå

 • Kan være vanskelige at montere

Induktionskogepladen fra AEG har en smuk facetramme, der gør den stilren at se på, og som passer ind i et hvert moderne køkken.

Kogepladen har fire kogefelter i forskellig størrelse, så du altid kan vælge det kogefelt, der passer til dine gryder og pander.

Som en fordel er AEG IKB64301FB designet med OptiHeat Control, som giver dig mulighed for at udnytte restvarme , hvilket både er smart for dig og miljøet.

Mere om AEG IKB64301FB

Detaljer

 • Effekt: 7350 W
 • Antal kogezoner: 4
 • Dimensioner: 4,4 x 52 x 60 cm

Nogle af de fordelagtige funktioner hos AEG IKB64301FB er den smarte PowerBost-funktion, som sikrer en hurtig opkogning eller sautering.

Derudover har modellen også en Stop&Go indstilling, som gør det muligt at sætte tilberedningen på pause, hvis du bliver forstyrret under din madlavning.

Til sidst har den også en DirekTouch funktion, hvor du kan vælge varmetrin med blot et enkelt tryk. De moderne funktioner gør det til sammen nemt og intuitivt at lave god mad med induktionskogepladen.

Bedste praktiske valg

Siemens EX875LVC1E
induktionskogeplade, der giver en fantastisk madlavningsoplevelse

 • God score på 65 ud af 100 – Råd & Rön
 • Brugervurdering på 4,5 ud af 5 stjerner – Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens EX875LVC1E:

 • Timer med slukkefunktion
 • Innovativ touchSlider-teknologi
 • Fleksible kogezoner

Grunde til at købe

 • Stor brugervenlighed
 • Praktisk placering af kogeplader
 • Nem at rengøre
 • God sammenhæng mellem kvalitet og pris

Grunde til at undgå

 • Større energiforbrug i standby mode

Blandt forbrugere og eksperter er Siemens EX876LVC1E induktionskogeplade højt rangeret. Den får gode testresultater på de samlede bedømmelser fra eksperter hos svenske Råd & Rön.

Siemens EX875LVC1E vs. markedet

Induktionskogepladen fra Siemens adskiller sig fra andre produkter på markedet ved at have regulerbare kogezoner. Kogezonerne reguleres i takt med, at du stiller dit kogegrej på pladen. Det er muligt at stege hårdt, simre og at holde maden varm på én og samme tid.

Med FryingSensor Plus registrerer induktionskogepladen dine bevægelser med kogegrejet på overfladen. Temperaturen kontrolleres, så din mad aldrig brænder på.

Mere om Siemens EX875LVC1E

Detaljer

 • Farve: sort
 • Dimensioner: 52 cm x 81 x 0,6 cm
 • Type: indbygning
 • Indbygningshøjde: 5 cm
 • Antal kogezoner: 5
 • Effekt: 7400 W

Råd & Rön giver en lignende vurdering af produktet med en samlet vurdering på 65 ud af 100. Funktionen af induktionskogepladen fremhæves, hvor du får den fulde effekt ved anvendelse af magnetiske kogegrej. Blandt forbrugerne opnås en samlet score på 4,5 ud af 5 stjerner fra Amazons webshop.

Siemens EX875LVC1E er en induktionskogeplade, der har mange praktiske funktioner. Induktionskogepladen har en høj brugervenlighed, der gør det nemt at lave enhver ret på komfuret i køkkenet. Opdelingen af kogepladerne sker ved PowerMove Plus. Kogezonerne reguleres og aktiveres, når du stiller dit kogegrej på pladen – helt automatisk.

Den glaskeramiske induktionskogeplade Siemens EX875LVC1E er til dig der ønsker kvalitet, og en gennemført madlavnings-oplevelse. Kogepladen har et harmonisk og fornuftigt forhold mellem pris, design, funktionalitet og ydeevne.

Forkort tilberedningstiden med PowerBoost-funktionen

PowerBoost-funktionen kan aktiveres for at mindske tilberedningstiden af dine retter. Ved at bruge funktionen øger du effekten af tilberedning med op til 50%. Det er muligt at optimere effekten af din madlavning og tilberede selv større portioner med en boostet hastighed.

Kontroller energiforbruget under madlavningen

Med den glaskeramiske induktionskogeplade fra Siemens kan du kontrollere energiforbruget under madlavningen. Energiforbruget vil hele tiden indikeres på touch displayet.

Hvis du interesserer dig for bæredygtig madlavning og ønsker det mindst mulige energiforbrug, er kogepladen fra Siemens og visningen af energiforbruget en ekstra smart funktion. Ved brug af forskellige gryder og pander registreres energiforbruget også forskelligt. Med den unikke funktion får du stillet nysgerrigheden under madlavningen og kan rette ind, hvis du vil minimere strømforbruget mest muligt.

Opnå en hurtig og optimeret rengøring af din induktionskogeplade

Med kogepladen fra Siemens slipper du for en langsommelig og hård rengøring. Rengøringen kan foretages kort tid efter anvendelsen. Kogepladen formår at blive hurtig varm, men også hurtigt kold. Kogepladen er konstrueret til en let rengøring, hvor eventuelle madrester ikke brænder fast i overfladen. Den kan derfor nemt at tørre af med en våd klud og være klar til brug.

Samsung NZ84J9770EK-EF
alsidig induktionskogeplade med godt design og høj brugervenlighed

 • 4,5 ud af 5 stjerner – Amazon
 • 4,5 ud af 5 stjerner – TrustedReviews

Dagens bedste priser og tilbud på Samsung NZ84J9770EK-EF:

Grunde til at købe

 • Fantastisk design
 • Ekstra stor kogezone
 • Nem aflæsning af display
 • Virtuelle flammer der ændrer farve og intensitet

Grunde til at undgå

 • Magnetisk drejeknap er ikke nem at betjene
 • Opvarmningstiden er kun moderat

Samsung NZ84J9770EK-EF induktionskogeplade er populær blandt både forbrugere og eksperter. Hos Amazon har forbrugerne samlet set anmeldt produktet til 4,5 ud af 5 stjerner. Forbrugerne, der allerede har afprøvet produktet, beskriver blandt andet det stilrene design og alsidige funktionalitet i deres kommentarer.

Samsung NZ84J9770EK-EF vs. markedet

Med induktionskogepladen fra Samsung får du ikke blot en induktionskogeplade, der kan klare de nødvendige opgaver under madlavningen. Med induktionskogepladen fra Samsung får du en høj kvalitet med lækre detaljer og et unikt design. Kogepladen har den effektfulde virtuelle funktion, der giver en gasflamme-look-a-like, der skifter farve og intensitet, når kogepladen er i brug.

Samsung NZ84J9770EK-EF er en induktionskogeplade, der passer perfekt ind i alle stilfulde køkkener. Induktionskogepladen er til dig, der både lægger vægt på kvalitet, funktionalitet og ydeevne men i høj grad også et lækker design med smarte stilfulde detaljer.

I forhold til induktionskogeplader i samme prisklasse får du ved Samsung NZ84J9770EK-EF særligt meget for pengene.

Mere om Samsung NZ84J9770EK-EF

Detaljer

 • Effekt: 7000 W
 • Farve: sort
 • Dimensioner: D: 52 cm, B: 80 cm og H: 0,5 cm
 • Type: indbygning
 • Indbygningshøjde: 6 cm
 • Antal kogefelter: 4

Blandt eksperter opnår induktionskogepladen fra Samsung samme vurdering. TrustedReviews har anmeldt induktionskogepladen i 2018 og beskriver særligt designet. Det giver en kvalitetsfølelse, når du står med den virtuelle gasflamme og kokkererer.

Samsung NX84J9770EK-EF er en induktionskogeplade i højeste klasse. Kogepladen kommer i et unikt og innovativt design, der passer ind i ethvert stilfuldt køkken. Kogepladen er 80 cm bred og har 4 kogepunkter.

De to kogepunkter kan udvides ved behov for en større varmeflade, så kogepladen fra Samsung giver dig fleksibilitet ved større gryder og pander. Kogeplade-zonerne kan reguleres efter behov i størrelse, kombineres eller anvendes hver for sig.

Innovative budgetvenlige funktioner

Samsung NZ84J9770EK-EF er en induktionskogeplade med alsidige funktioner. Ud over induktions-funktioner har kogepladen en børnesikring, der beskytter de livlige fingre mod uhensigtsmæssig regulering og start.

Kogepladen har PowerBooster funktion, der er med til at give en hurtigere opvarmning af kogezonerne, så du ikke skal vente.

Restvarme-indikatoren fortæller, hvilke kogeflader der stadig er varme. Restvarmen fra kogepladerne sænkes hurtigt med QuickStop funktionen. Samsung induktionskogepladen har mange funktioner og et høj kvalitetsudtryk til en budgetvenlig pris.

Eico EIFW 80
induktionsplade med brugervenlig betjening

Dagens bedste priser og tilbud på Eico EIFW 80:

Grunde til at købe

 • Passer til de fleste køkkener
 • Funktion til at holde varmen
 • Stilfuld facetteret ramme
 • Brugervenlig betjening

Grunde til at undgå

 • Der forventes en vis støj under drift

Stilren kogeplade på 80 centimeter. Eici EIFW 80 får gode anmeldelser af køberne, som roser den for at leve op til forventningerne. Designet er desuden stilrent, og prisen meget rimelig.

Derfor anbefaler vi Eico EIFW 80

Detaljer

 • Ramme: Facet i front
 • Bredde: 78 mm
 • Antal kogezoner: 4
 • Indbygningshøjde: 47 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Keep-warm funktion: Ja

Hvis du ønsker en induktionsplade med lidt ekstra bredde, kan du med fordel vælge Eico EIFW 80. Den måler nemlig 80 centimeter i bredden og giver således ekstra plads til gryder og pander, uden at det bliver for meget. Kogepladen har 4 lige store kogezoner på 21 centimeter, og som en ekstra nyttig feature har den en hold-varm funktion, der sikrer en temperatur mellem 42 og 70 grader. Dette er nyttigt til alt fra tilberedning af bearnaisesauce til smeltning af chokolade, eller når du skal holde færdigtilberedt mad varmt til servering. Alt i alt en rigtig god og flot kogeplade, som fås på nettet til en rigtig god pris.

Mere om Eico EIFW 80

Eico EIFW 80 er en stilren induktionskogeplade med facetslebet kant i front. Kogepladen er således nem at holde ren, og når den ikke bruges går den næsten i ét med mørke køkkenbordplader. Alle 4 kogezoner har en diameter på 21 centimeter, og de opvarmes i 9 trin.

Som en særlig funktion har denne induktionskogeplade en Keep Warm-funktion, som kan aktiveres og indstilles i 3 trin fra 42 til 70 grader. Således kan du eksempelvis bruge funktionen til at smelte chokolade, da dette har smeltepunkt omkring de 42 grader, tilberede en hjemmelavet bearnaise direkte på kogepladen eller blot holde den færdigtilberedte mad varm indtil servering.

Kogepladen har desuden boost-funktion og Stop-And-Go funktion, og så er der selvfølgelig gryderegistrering og størrelsestilpasning. Betjeningspanelet lyser op i hvid, og kogezonerne er blot markeret med et lille plus i midten.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Siemens EX851FVC1E
induktionskogeplade med sensorstyring

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens EX851FVC1E:

Grunde til at købe

 • 5 kogezoner
 • Sensor til stegning
 • Tilpasser sig til dit kogegrej
 • Timer og stopfunktion

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse

Sensorstyret kogeplade med gode anmeldelser. Siemens EX851FVC1E får gode anmeldelser af køberne, og kan indstilles så din mad aldrig brænder på.

Derfor anbefaler vi Siemens EX851FVC1E

Detaljer

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 802 mm
 • Antal kogefelter: 5
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Keep-warm funktion: Nej

Siemens klarer sig generelt godt i test, og vi vurderer denne kogeplade til at være et godt køb af flere grunde. Først og fremmest fordi den får rigtig gode anmeldelser af køberne, men også fordi den har indbygget stegesensor der kan indstilles i 4 trin og dermed holde en fast temperatur så din mad ikke brænder på. Kogepladen har en god størrelse og 5 gode kogezoner, hvoraf 2 af zonerne kan anvendes sammen eller hver for sig. Designet er desuden holdt simpelt og stilrent, hvilket betyder at kogepladen er nemmere at rengøre.

Mere om Siemens EX851FVC1E

Siemens EX851FVC1E hører til Siemens iQ700-serien, og kategoriseres som en af de mere avancerede modeller. Induktionskogepladen har i alt 5 zoner, hvoraf en enkelt er ekstra stor og 2 af felterne er fleksible og enten kan kobles sammen eller bruges hver for sig. De kan således eksempelvis bruges sammen med en teppanyaki-plade, som er rektangulær.

Kogepladen fra Siemens har desuden fryingSensor Plus, som gør det muligt at indstille temperaturen på 4 niveauer så kogezonen holder en fast temperatur. Dette betyder at din mad ikke brænder på, hvilket blandt andet er brugbart til mad der skal simre eller koge i længere tid ad gangen.

Siemens EX851FVC1E har facetslebne kanter og måler 80,2 centimeter i bredden.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Witt WIF 90-5
kraftfuld induktionskogeplade med 9 trin

 • Gode anmeldelser

Dagens bedste priser og tilbud på Witt WIF 90-5:

Grunde til at købe

 • Sort, let at rengøre glas
 • Kraftfuld
 • Jævn varmefordeling
 • 9 varmetrin
 • Stilfuldt design

Grunde til at undgå

 • Ingen Wi-Fi eller fleksible kogezoner

Stor induktionskogeplade med 5 zoner. Witt WIF 90-5 er perfekt til det store køkken, hvor der ønskes ekstra plads mellem gryder og pander.

Derfor anbefaler vi Witt WIF 90-5

Detaljer

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 880 mm
 • Antal kogefelter: 5
 • Indbygningshøjde: 52 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Keep-warm funktion: Ja

Witt WIF 90-5 er den perfekte kogeplade, hvis det skal være luksuriøst uden at blive for dyrt. Den måler 88 centimeter i bredden og har hele 5 zoner, så der er ekstra plads at udfylde sig på. Kogepladen indgår ikke i nogen tests, men køberne er meget positive og roser blandt andet kogepladen for at være effektiv og brugervenlig. Så hvis du har et ønske om en smart, stor og effektiv kogeplade med god plads, er Witt WIF 90-5 det rette valg.

Mere om Witt WIF 90-5

Witt WIF 90-5 er en stor induktionskogeplade på 88 centimeter med 5 zoner. Den har 4 kogezoner med en diameter på 21 centimeter og en enkelt kogezone som kan justeres mellem en diameter på 14 og 26 centimeter, så der bliver plads til selv store stegepander og gryder.

Kogepladen er designet med digitalt berøringsfølsomt betjeningspanel, hvor tal og bogstaver lyser op i rød farve. Der er 9 varmetrin i hver zone, Keep Warm-funktion ved 70 grader, pausefunktion, boosterfunktion og timerfunktion på alle 5 zoner.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Opsummering: De 8 bedste induktionskogeplade

Se hele tabellen

Se 4 tidligere anmeldte produkter

Siemens EX878LYV5E - indbygget induktionskogeplade i høj kvalitet 

Bosch PIE611FC5Z - Innovativ induktionskogeplade til perfekt stegning

GORENJE IT643BCSC induktionskogeplade - hurtig kogning med personlig tilpasning

Bosch PXX995KX5E

FAQ

Hvad er en induktionskogeplade, og hvordan virker den?
En induktionskogeplade er en speciel type kogeplade, som virker ved hjælp af magnetisme. I modsætning til almindelige kogeplader, så opvarmer induktionskogeplader kun gryder og pander, som er magnetiske. Dermed føles selve kogepladen altså ikke varm, når du rører den, selvom den er tændt, da huden ikke er magnetisk.
Kan jeg bruge en almindelig pande på en induktionskogeplade?
Hvorvidt du kan bruge en almindelig pande på en induktionskogeplade eller ej, det afhænger af, om din pande er magnetisk. Hvis den ikke er det, så kan du ikke bruge dem. Du kan tjekke, om din pande er magnetisk, ved at sætte en magnet fast på den.
Er induktionskogeplader pengene værd?
Ja induktionskogeplader er helt bestemt pengene værd. Ikke nok med at de er sikrere at bruge, da de kun opvarmer gryderne og panderne, så opvarmer de også indholdet i gryden meget hurtigere. Dermed kan det være mere energibesparende at lave mad på en induktionskogeplade.
Er det bedst at have induktion eller keramiske kogeplader?
Generelt er induktionskogeplader meget mere effektive end keramiske kogeplader, da induktion kun bruger energi på at opvarme de magnetiske gryder og pander, hvorimod keramiske kogeplader opvarmer hele kogepladen, uanset om der står noget eller ej. Derudover bliver induktionskogeplader kun svagt varme, hvorimod du kan brænde dig på keramiske kogeplader.

Almindelige eller induktionskogeplader – hvad er bedst?

Udenpå ligner de almindelige keramiske kogeplader og induktionskogeplader hinanden, hvor overfladerne er af hærdet glas, og der typisk er optegnet 4 eller 5 kogezoner. Da overfladen er af hærdet glas og betjeningspanelet typisk er touch og integreret i glasset, er de nemme at rengøre og meget stilrene.

Vi gennemgår her de to slags kogeplader, så du får et godt indblik i, hvordan de fungerer og adskiller sig fra hinanden samt fordele og ulemper:

Keramiske kogeplader – billige i indkøb, dyre i drift

Keramiske kogeplader fungerer i princippet på samme måde som de gammeldags massekogeplader, men overfladen på keramiske kogeplader er udført i hærdet sortfarvet glas. Under hver kogezone sidder et varmelegeme, der typisk ses som en rødlig spiral, når det er tændt.

Keramiske kogeplader er generelt en smule billigere i anskaffelse sammenlignet med induktionskogeplader, og du kan bruge alle dine gryder og pander, hvorimod induktionskogeplader kræver at grydens bund er lavet i et magnetisk materiale. Til gengæld er de længere tid om at blive varme på keramiske kogeplader, og det betyder, at der bruges mere el.

Fordele:

 • Billige i anskaffelse
 • Passer til alle dine gryder og pander

Ulemper:

 • Højt energiforbrug sammenlignet med induktion
 • Langsomt temperaturskift og opvarmning

Induktionskogeplader – effektive, sikre og dyre i indkøb

Induktionskogeplader fungerer anderledes end andre slags kogeplader. Mens andre kogeplader har et varmelegeme som varmes op og overfører varme til bunden af gryder og pander, har induktionskogeplader en elektrisk spole, der skaber et elektromagnetisk felt, hvor bunden i gryden eller panden opvarmes.

Det smarte ved induktionskogeplader er, at der ikke er lige så meget varmespild, da opvarmningen foregår i selve gryden eller panden. Ligeledes er de mere sikre, da kogezonerne ikke bliver varme medmindre der står en gryde eller en pande ovenpå. Lige så snart man fjerner gryden eller panden, registreres det og kogepladen slår fra indtil der slukkes manuelt eller automatisk afhængigt af modellen.

En af de større ulemper ved induktionskogeplader er, at dine gryder og pander skal have en magnetisk bund, da varmen ellers ikke overføres. Skal du også ud og anskaffe nye gryder og pander, kan induktionskogepladerne blive en dyr anskaffelse. Dog er de fleste gryder og pander i dag lavet til brug på induktionskogeplader, men det kan alligevel være en god idé at undersøge dine egne gryder og pander, inden du vælger induktion frem for andre varmekilder.

Er du i tvivl om dine gryder og pander fungerer til induktionskogeplader, kan du sætte en magnet mod bunden af disse. Hvis magneten sidder fast er bunden magnetisk, og de fungerer dermed sammen med induktionskogeplader.

Fordele:

 • Effektiv opvarmning og temperaturskift
 • Høj sikkerhed – kogezonerne bliver ikke varme

Ulemper:

 • Kan være dyrere i anskaffelse
 • Passer kun til gryder og pander med magnetisk bund

Andre køkkenredskaber

Induktionskogeplader er innovative køkkenapparater, der har vundet enorm popularitet i de seneste år. Disse kogeplader tilbyder en række unikke funktioner, der gør madlavning til en problemfri og effektiv oplevelse. Hvis du overvejer at opgradere din køkkensammensætning, kan du være interesseret i at lære mere om den fascinerende verden af induktionskogeplader og deres relaterede apparater.

En bemærkelsesværdig funktion, der ofte integreres med induktionskogeplader, er loftsmonterede emfang. Disse emfang er designet til at udtrække røg, damp og lugt direkte fra ovnen ovenfra, hvilket eliminerer behovet for konventionelle vægmonterede eller ø-hætter. Ved at installere et loftsmonteret emfang opnår man en elegant og pladsbesparende løsning i køkkenet.

Ud over emfang er multifunktionelle ovne også en vigtig del af et moderne køkken. Disse ovne kombinerer flere madlavningsteknologier og -funktioner i én enhed, hvilket giver stor fleksibilitet og bekvemmelighed under madlavningen. Hvis du ønsker at udforske de mange fordele ved multifunktionelle ovne, kan du læse mere i denne artikel: [Multifunktionelle ovne](link til artiklen om multifunktionelle ovne).

Når vi taler om induktionskogeplader og ovne, kan vi ikke undgå at nævne emhætter. Emhætter spiller en vigtig rolle i at opretholde et sundt og behageligt køkkenmiljø ved at fjerne damp, fedt og lugt fra madlavningen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Hos Råd & Rön er 8 induktionskogeplader blevet testet i maj 2017. Der er tale om mindre modeller med en bredde på op til 60 centimeter og 4 kogezoner, hvor priserne svinger fra cirka 2.000 til 5.000 kroner.

Der er fokus på følgende kriterier i den samlede vurdering:

 • Madlavning 35 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 10 %

Måden der er testet på, er ved at bage pandekager på de forskellige kogezoner. Dette for at undersøge hvor ensartet de forskellige kogeplader varmer op. Der er desuden undersøgt hvor gode kogepladerne er til at holde en lav temperatur, ligesom flexzonerne er testet ved at se hvordan mel brunes under opvarmning. Effektiviteten er testet ved at bringe vand i kog, hvorved der tages tid.

I testen bliver en enkelt induktionskogeplade bedst i test, mens de resterende modeller klarer sig godt eller over middel.

Testen er ikke gratis, men du kan for et beskedent beløb købe dig adgang til resultaterne og læse detaljerede vurderinger af de enkelte modeller.

I Råd&Rön anmeldes kogepladen Siemens EC875LV1E. Den får en samlet vurdering på 65%. Bedømmelsen er baseret på blandt andet brugervenlighed, design og funktionsydelsen sammen med brugeranmeldelserne på produktet. Siemens EC875LV1E klarer sig flot indenfor særligt madlavning og brugervenlighed, mens energiforbruget får laveste karakter.

Du kan se anmeldelsen her

Råd&Rön tester og anmelder Siemens EX878LYV5E. Her opnås en samlet bedømmelse på 66 ud af 100. I undersøgelsen bliver testresultatet blandt andet vurderet ud fra sammenhængen mellem kvalitet og ydeevne. I den samlede bedømmelse vægter særligt madlavning, brugervenlighed og støjniveauet højt, men energiforbruget trækker scoren ned.

Du kan se anmeldelsen her

Stiftung Warentest

Den tyske testportal, Stiftung Warentest, er Tysklands største forbrugerorganisation med daglige udgivelser af omfattende test og rådgivende artikler. I januar 2015 testede de således 19 forskellige keramiske kogeplader med og uden induktion.

Kogepladerne er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Effektivitet 45 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Betjening 30 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Støj 5 %

I testen ser vi, at effektivitet vægtes højst. Under effektivitet hører blandt andet kogetid, varmefordeling og opvarmningstid ved smeltning af blandt andet chokolade. Derudover vægter energiforbrug og brugervenlighed også højt.

I testen klarer Miele KM 5812 og Siemens ET645HN17 sig godt blandt de almindelige keramiske kogeplader, men det er blandt induktionskogepladerne at vi finder de bedste modeller. Således bliver både Bosch PIB645B17E og Siemens EH645BB17 testvindere med testens bedste bedømmelse, da de klarer sig godt på alle parametre i testen.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Testfakta

Den svenske testportal foretog i september 2013 en test af 9 forskellige induktionskogeplader. Testen viser, at kogeplader med induktion er effektive og stabile i brug, men at flere modeller kan være svære at rengøre.

Her er de kriterier, som Testfakta vurderer kogepladerne efter:

 • Effektivitet 20 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Rengøring 20 %
 • Temperaturfordeling 20 %

Vi ser i denne test, at alle parametre vægter lige højt i den samlede bedømmelse. Siemens EH651FE17E klarer sig således bedst, da denne model er både effektiv og meget energivenlig. Den holder desuden en jævn og stabil temperatur, hvilket er vigtigt ved blandt andet stegning.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

TrustedReviews

TrustedReviews tilbyder anmeldelser undersøgt af eksperter indenfor de respektive produkters område. Der gives gennem deres anmeldelser grundige uafhængige beskrivelser. Anmeldelserne er udført ud fra personlige tests, brugeranmeldelser samt sammenlignelige specifikationer.

TrustedReviews har lavet en anmeldelse på induktionskogepladen Samsung NZ84J9770EK-EF. Samlet set opnår kogepladen en vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er blandt andet baseret på designet og forholdet mellem pris, funktionalitet og ydeevne. Generelt klarer induktionskogepladen det godt på alle parametre.

Du kan se anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Trustpilot

Trustpilot.com er en platform for forbrugeranmeldelser, der giver enkeltpersoner mulighed for at afgive feedback og vurderinger om en virksomheds produkter, tjenester eller generelle kundeoplevelse. Platformen er designet til at hjælpe virksomheder med at få indsigt og forbedre deres omdømme ved at indsamle og offentliggøre kundeanmeldelser på ét sted. Da Ztove.com har modtaget rigtig god feedback, har vi inkluderet dem i vores oversigt.

Du kan se anmeldelserne her.

Amazon

Amazon er en af verdens største platforme indenfor international handel. På Amazon kan der købes produkter i enhver kategori. Ud fra en brugervurdering, giver Amazon et nøje indblik i et produkts tilfredshed hos de private brugere.

Blandt forbrugerne på Amazon bedømmes Samsung NZ84J9770EK-EF. Induktionskogepladen opnår en samlet vurdering på 4,5 stjerner ud af 5 stjerner. Anmeldelserne opdateres løbende, når nye forbrugere skriver anmeldelser på webshoppen.

Du kan se anmeldelserne her

Amazons forbrugere har givet tilbagemeldinger på induktionskogepladen Siemen EX875LVC1E. Her opnås en samlet vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er baseret på mere end 38 forbrugere, der allerede har afprøvet produktet.

Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme