Induktionskogeplader er det mest populære valg i alle nye køkkener, og det med god grund: De opvarmer gryder og pander på få sekunder, er nemme at rengøre og temperaturen reguleres hurtigere end på konventionelle kogeplader. Induktionskogepladen er således det perfekte valg til hverdagsmadlavningen, hvor det skal være nemt og hurtigt at koge og stege.

Vi har til denne artikel gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, hvorved vi har fundet 6 af de bedste induktionskogeplader netop nu.

Opsummering – her er de bedste induktionskogeplader lige nu

Som en del af vores researcharbejde har vi undersøgt, om enkelte kogeplader skiller sig særligt ud, eksempelvis ved at klare sig særligt godt i test, eller få flere positive køberanmeldelser end gennemsnittet. Herunder kan du se hvilke induktionskogeplader, vi anbefaler som særligt gode netop nu:

Siemens EH651FEB1E

Bedste all-round induktionskogeplade

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Testfakta

Bedste pris: 2.994,00

Køb hos Skousen

Whirlpool ACM 816/BA

Bedste budgetvenlige induktionskogeplade

 • Gode anmeldelser

Bedste pris: 2.359,00

Køb hos Whiteaway

Siemens EH875FFB1E

Bedste XL-induktionskogeplade (81,2 cm.)

 • Gode anmeldelser

Bedste pris: 4.999,00

Køb hos Whiteaway

Siemens EH651FEB1E

Effektiv testvinder. Siemens EH651FEB1E induktionskogepladen bliver bedst i test da den er effektiv, energivenlig og let at bruge. Den fås desuden til en rigtig god pris på nettet.


siemens-induktionskogeplader-eh651fe17e
Siemens EH651FEB1E.

Set til: 2.994,00

Køb hos Skousen

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Testfakta
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EH651FE17E: Denne induktionskogeplade klarer sig rigtig godt i test, og fås til en meget fornuftig pris på nettet. Den udmærker sig blandt andet på effektiviteten, energiforbruget, rengøringen og temperaturstabilitet. Altsammen kriterier, der gør den uundværlig i en travl hverdag hvor madlavningen skal være så nem og hurtig som muligt. Med en bredde på 59,2 centimeter er den velegnet til både store og små køkkener, og kogezonerne er velproportionerede i forhold til behovet. Alt i alt en rigtig god kogeplade med induktion, som til en pris på under 3.000 kroner er et rigtig godt køb.

Om: Siemens EH651FEB1E er en stilren kogeplade med induktion. Der er ingen ramme men derimod facetslebne kanter, hvilket giver et rent og let udtryk. Det letter desuden rengøringen da der ikke kan samle sig fedt- og madrester langs kanterne, og på induktionskogeplader kan det heller ikke brænde sig fast på samme måde som på konventionelle modeller.

Der er i alt 4 induktionskogezoner, hvor den største kogezone måler 21 centimeter i diameter. Betjeningspanelet er digitalt og berøringsfølsomt med røde tal og bogstaver, der lyser op så du hele tiden kan se præcist hvad trin dine gryder og pander står på. Der er booster-funktion i alle kogezoner, hvilket især er effektivt når en gryde med vand skal bringes hurtigt i kog, og så er der desuden en powerManagement funktion, som gør at du kan reducere den maksimale effekt i kogezonerne og dermed spare energi.

Kogezonerne kan indstilles i 17 varmetrin, og der er indbygget timer, minutur, restvarmeindikator, sikkerhedsafbryder og børnesikring.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 592 mm
 • Antal kogezoner: 4
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Nej
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
4.499,00 kr. 0,00 kr. 2.994,00 kr. Til butik »
4.499,00 kr. 0,00 kr. 2.994,00 kr. Til butik »
3.094,00 kr. 0,00 kr. 3.094,00 kr. Til butik »

Gorenje IT614CSC

God induktionskogeplade til fornuftig pris. Gorenje IT614CSC får rigtig mange positive anmeldelser af køberne, og den fås på nettet til en meget fornuftig pris.


Gorenje IT614CSC.

Set til: 2.359,00

Køb hos Whiteaway

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Gorenje IT614CSC: Gorenje har førhen klaret sig rigtig godt i test af induktionskogeplader, og det er således ikke uden grund at vi anbefaler denne model. Gorenje IT614CSC indgår dog ikke i nogle officielle tests endnu, men baseret på de mange positive brugeranmeldelser er der god grund til at tro den ville klare sig godt. Blandt de mange positive brugeranmeldelser peges der eksempelvis på at den hurtigt varmer en gryde eller stegepande op, samt at betjeningspanelet er nemt og overskueligt at finde ud af. Til en pris på under 3.000 kroner er denne induktionskogeplade med 4 kogezoner således et særdeles godt valg.

Om: Gorenje IT614CSC er en simpel induktionskogeplade med 4 kogezoner, som er lette at adskille fra hinanden på grund af de tydelige markeringer.

Induktionskogepladen har flere store og små zoner, hvor den største kogezone er på 20,5 centimeter, de to mellemste er på 16,5 centimeter og den mindste er på 18,5 centimeter. Der er desuden facetslebet glaskant hele vejen rundt, og denne gør det nemt at holde kogepladen ren. I modsætning til kogeplader med metalkanter, er der nemlig ingen små revner hvor madrester kan indlejres.

Betjeningspanelet er designet således, at der kun er en enkelt knap til indstilling af varmeniveauet for alle kogezoner. Det betyder at du først skal tænde kogepladen, hvorefter du vælger den ønskede kogezone og dernæst indstiller varmeniveauet. Det er tydeligt angivet på betjeningspanelet, hvilke knapper der tilhører de pågældende kogezoner. Det er desuden muligt at indstille et minutur for hver kogezone, samt låse kogepladen så børn ikke kan tænde den ved et uheld.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 59,5 mm
 • Antal kogezoner: 4
 • Indbygningshøjde: 71 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Nej
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.459,00 kr. 0,00 kr. 2.359,00 kr. Til butik »
2.950,00 kr. 0,00 kr. 2.659,00 kr. Til butik »
2.950,00 kr. 0,00 kr. 2.950,00 kr. Til butik »

Siemens EH875FFB1E

Populær induktionskogeplade med ekstra bredde. Siemens klarer sig normalt godt i test, og denne populære model er hele 81,2 centimeter bred med 5 kogezoner.


Siemens EH875FFB1E.

Set til: 4.999,00

Køb hos Whiteaway

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EH875FFB1E: Siemens klarer sig sædvanligvis godt i test, og det er da også en af deres induktionskogeplade der i skrivende stund er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. EH875FFB1E er dog ikke blevet testet, men på baggrund af de yderst positive køberanmeldelser vurderer vi at den er et rigtig godt valg for dig der ønsker bedre plads omkring hver kogezone. Denne induktionskogeplade er nemlig 81,2 centimeter bred og har hele 5 kogezoner, hvilket betyder at der både er bedre plads og flere muligheder for at multitaske med gryder og pander. I forhold til at denne kogeplade er ekstra bred, er prisen ganske attraktiv. Den er således et rigtig godt køb for dig med større behov.

Om: Siemens EH875FFB1E er en induktionskogeplade med 5 kogezoner og facetsleben front, som er forstærket af en slank kant bestående af rustfrit stål. Denne kant beskytter blandt andet glasset i hjørnerne, så du undgår at slå dem i stykker hvis en gryde eller pande placeres uheldigt.

Induktionskogepladen fra Siemens har i alt 5 kogezoner, hvoraf de 4 er normale zoner med gryderegistrering, og den sidste er en automatisk oval dobbeltzone. Det betyder at dine muligheder for at lave forskellige retter udvides, da du kan bruge flere typer gryder, potter og pander hertil.

Siemens EH875FFB1E har i alt 17 effekttrin for hver zone, samt en PowerBoost-funktion der øger effekten med op til 50 % for at opvarme gryden eller panden hurtigere. Derudover har induktionskogepladen en indbygget timer, et indbygget minutur samt en enkelt monoslider der lader dig styre effekten for alle kogezoner.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 812 mm
 • Antal kogezoner: 5
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Ja
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
10.599,00 kr. 0,00 kr. 4.999,00 kr. Til butik »
9.699,00 kr. 0,00 kr. 7.199,00 kr. Til butik »

Eico EIFW 70

Stilren kogeplade på 70 centimeter. Eici EIFW 70 får gode anmeldelser af køberne, som roser den for at leve op til forventningerne. Designet er desuden stilrent, og prisen meget rimelig.


Eico EIFW 70.

Set til: 7.468,00

Køb hos Wupti

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Eico EIFW 70: Hvis du ønsker en induktionsplade med lidt ekstra bredde, kan du med fordel vælge Eico EIFW 70. Den måler nemlig 70 centimeter i bredden og giver således ekstra plads til gryder og pander, uden at det bliver for meget. Kogepladen har 4 lige store kogezoner på 21 centimeter, og som en ekstra nyttig feature har den en hold-varm funktion, der sikrer en temperatur mellem 42 og 70 grader. Dette er nyttigt til alt fra tilberedning af bearnaisesauce til smeltning af chokolade, eller når du skal holde færdigtilberedt mad varmt til servering. Alt i alt en rigtig god og flot kogeplade, som fås på nettet til en rigtig god pris.

Om: Eico EIFW 70 er en stilren induktionskogeplade med facetslebet kant i front. Kogepladen er således nem at holde ren, og når den ikke bruges går den næsten i ét med mørke køkkenbordplader. Alle 4 kogezoner har en diameter på 21 centimeter, og de opvarmes i 9 trin.

Som en særlig funktion har denne induktionskogeplade en Keep Warm-funktion, som kan aktiveres og indstilles i 3 trin fra 42 til 70 grader. Således kan du eksempelvis bruge funktionen til at smelte chokolade, da dette har smeltepunkt omkring de 42 grader, tilberede en hjemmelavet bearnaise direkte på kogepladen eller blot holde den færdigtilberedte mad varm indtil servering.

Kogepladen har desuden boost-funktion og Stop-And-Go funktion, og så er der selvfølgelig gryderegistrering og størrelsestilpasning. Betjeningspanelet lyser op i hvid, og kogezonerne er blot markeret med et lille plus i midten.

Opsummering:

 • Ramme: Facet i front
 • Bredde: 700 mm
 • Antal kogezoner: 4
 • Indbygningshøjde: 47 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Ja
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
7.468,00 kr. 0,00 kr. 7.468,00 kr. Til butik »

Siemens EX851FVC1E

Sensorstyret kogeplade med gode anmeldelser. Siemens EX851FVC1E får gode anmeldelser af køberne, og kan indstilles så din mad aldrig brænder på.


Siemens EX851FVC1E.

Set til: 5.999,00

Køb hos Whiteaway

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EX851FVC1E: Siemens klarer sig generelt godt i test, og vi vurderer denne kogeplade til at være et godt køb af flere grunde. Først og fremmest fordi den får rigtig gode anmeldelser af køberne, men også fordi den har indbygget stegesensor der kan indstilles i 4 trin og dermed holde en fast temperatur så din mad ikke brænder på. Kogepladen har en god størrelse og 5 gode kogezoner, hvoraf 2 af zonerne kan anvendes sammen eller hver for sig. Designet er desuden holdt simpelt og stilrent, hvilket betyder at kogepladen er nemmere at rengøre.

Om: Siemens EX851FVC1E hører til Siemens iQ700-serien, og kategoriseres som en af de mere avancerede modeller. Induktionskogepladen har i alt 5 zoner, hvoraf en enkelt er ekstra stor og 2 af felterne er fleksible og enten kan kobles sammen eller bruges hver for sig. De kan således eksempelvis bruges sammen med en teppanyaki-plade, som er rektangulær.

Kogepladen fra Siemens har desuden fryingSensor Plus, som gør det muligt at indstille temperaturen på 4 niveauer så kogezonen holder en fast temperatur. Dette betyder at din mad ikke brænder på, hvilket blandt andet er brugbart til mad der skal simre eller koge i længere tid ad gangen.

Siemens EX851FVC1E har facetslebne kanter og måler 80,2 centimeter i bredden.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 802 mm
 • Antal kogezoner: 5
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Nej
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
11.699,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »
10.799,00 kr. 0,00 kr. 7.949,00 kr. Til butik »

Witt WIF 90-5

Stor induktionskogeplade med 5 zoner. Witt WIF 90-5 er perfekt til det store køkken, hvor der ønskes ekstra plads mellem gryder og pander.


Witt WIF 90-5.

Set til: 8.549,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Witt WIF 90-5: Witt WIF 90-5 er den perfekte kogeplade, hvis det skal være luksuriøst uden at blive for dyrt. Den måler 88 centimeter i bredden og har hele 5 zoner, så der er ekstra plads at udfylde sig på. Kogepladen indgår ikke i nogen tests, men køberne er meget positive og roser blandt andet kogepladen for at være effektiv og brugervenlig. Så hvis du har et ønske om en smart, stor og effektiv kogeplade med god plads, er Witt WIF 90-5 det rette valg.

Om: 

Witt WIF 90-5 er en stor induktionskogeplade på 88 centimeter med 5 zoner. Den har 4 kogezoner med en diameter på 21 centimeter og en enkelt kogezone som kan justeres mellem en diameter på 14 og 26 centimeter, så der bliver plads til selv store stegepander og gryder.

Kogepladen er designet med digitalt berøringsfølsomt betjeningspanel, hvor tal og bogstaver lyser op i rød farve. Der er 9 varmetrin i hver zone, Keep Warm-funktion ved 70 grader, pausefunktion, boosterfunktion og timerfunktion på alle 5 zoner.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 880 mm
 • Antal kogezoner: 5
 • Indbygningshøjde: 52 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Ja
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
8.995,00 kr. 0,00 kr. 8.549,00 kr. Til butik »
9.879,00 kr. 0,00 kr. 9.389,00 kr. Til butik »
9.879,00 kr. 0,00 kr. 9.879,00 kr. Til butik »

Almindelige eller induktionskogeplader – hvad er bedst?

Udenpå ligner de almindelige keramiske kogeplader og induktionskogeplader hinanden. Overfladerne er af hærdet glas, og der er typisk optegnet 4 eller 5 kogezoner. Da overfladen er af hærdet glas og betjeningspanelet typisk er berøringsfølsomt og integreret i dette glas, er de nemme at rengøre og meget stilrene.

Vi gennemgår her de to slags kogeplader, så du får et godt indblik i hvordan de fungerer samt fordele og ulemper:

Keramiske kogeplader – billige i indkøb, dyre i drift

Keramiske kogeplader fungerer i princippet på samme måde som de gammeldags massekogeplader. Dog er overfladen udført i hærdet sortfarvet glas. Under hver kogezone sidder et varmelegeme, der typisk ses som en rødlig spiral, når det er tændt. Tænk konstaterer i deres test af keramiske kogeplader at der ikke er særlig stor forskel på hvor godt keramiske kogeplader varmer, men at der er stor forskel på brugervenligheden.

Keramiske kogeplader er generelt en smule billigere i anskaffelse sammenlignet med induktionskogeplader, og så kan du bruge alle dine gryder og pander, hvorimod induktionskogeplader kræver at grydens bund er lavet i et magnetisk materiale. Til gengæld er de længere tid om at blive varme, og det betyder at de bruger mere el end induktionskogepladerne.

Fordele:

 • Billige i anskaffelse
 • Passer til alle dine gryder og pander

Ulemper:

 • Højt energiforbrug sammenlignet med induktion
 • Langsomt temperaturskift og opvarmning

Induktionskogeplader – effektive, sikre og dyre i indkøb

Induktionskogeplader fungerer helt anderledes end andre slags kogeplader. For mens andre kogeplader har et varmelegeme som varmes op og overfører varme til bunden af gryder og pander, så har induktionskogeplader en elektrisk spole, der skaber et elektromagnetisk felt hvor bunden i gryden eller panden opvarmes.

Det smarte ved induktionskogeplader er at der ikke er lige så meget varmespild, da opvarmningen foregår i selve gryden eller panden. Ligeledes er de mere sikre, da kogezonerne slet ikke bliver varme medmindre der står en gryde eller en pande ovenpå disse. Lige så snart man fjerner gryden eller panden, registreres det og kogepladen slår fra indtil der slukkes manuelt eller automatisk (afhængigt af model).

En af de større ulemper ved induktionskogeplader er at dine gryder og pander skal kunne fungere sammen med disse. Det vil sige at de skal have en magnetisk bund, ellers kan varmen ikke overføres. Og skal du også ud og anskaffe nye gryder og pander, kan induktionskogepladerne blive en dyr anskaffelse. Idag er de fleste gryder og pander dog lavet til brug på induktionskogeplader, men det kan alligevel være en god idé at undersøge dine egne gryder og pander inden du vælger induktion frem for andre varmekilder.

Er du i tvivl om dine gryder og pander fungerer til induktionskogeplader? Prøv at sætte en magnet mod bunden af disse. Hvis magneten sidder fast er bunden magnetisk, og de fungerer dermed sammen med induktionskogeplader.

Fordele:

 • Effektiv opvarmning og temperaturskift
 • Høj sikkerhed – kogezonerne bliver ikke varme

Ulemper:

 • Kan være dyrere i anskaffelse
 • Passer kun til gryder og pander med magnetisk bund

Testkilder

Der er blevet foretaget en række danske og svenske tests af kogeplader – både keramiske og med induktion. Disse tests har vi selvfølgelig gennemgået som en del af vores research. Herunder får du indblik i hvilke tests der har haft indflydelse på vores vurderinger:

Råd & Rön (24. maj 2017)

Hos Råd & Rön er 8 induktionskogeplader blevet testet i maj 2017. Der er tale om mindre modeller med en bredde på op til 60 centimeter og 4 kogezoner, hvor priserne svinger fra cirka 2.000 til 5.000 kroner.

Der er fokus på følgende kriterier i den samlede vurdering:

 • Madlavning 35 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 10 %

Måden der er testet på, er ved at bage pandekager på de forskellige kogezoner. Dette for at undersøge hvor ensartet de forskellige kogeplader varmer op. Der er desuden undersøgt hvor gode kogepladerne er til at holde en lav temperatur, ligesom flexzonerne er testet ved at se hvordan mel brunes under opvarmning. Effektiviteten er testet ved at bringe vand i kog, hvorved der tages tid.

I testen bliver en enkelt induktionskogeplade bedst i test, mens de resterende modeller klarer sig godt eller over middel.

Testen er ikke gratis, men du kan for et beskedent beløb købe dig adgang til resultaterne og læse detaljerede vurderinger af de enkelte modeller.

Tænk (18. maj 2017)

Hos Forbrugerrådet Tænk er der i maj 2017 blevet testet i alt 13 kogeplader med induktion.

I testen er der fokus på hvor effektive kogepladerne er, og hvor hurtige de er til at varme op til kogepunktet. Det er desuden blevet vurderet hvor gode kogepladerne er til at fordele varmen ligeligt, samt hvor stabilt de kan holde en lavere temperatur i længere tid. Brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug er ligeledes målt.

Kriterierne i den samlede bedømmelse fordeler sig således:

 • Funktion
 • Energiforbrug
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Sikkerhed

I testen bliver en enkelt model bedst i test, mens de resterende modeller får blandede bedømmelser fra god til lige over middel. Du kan selv gå i dybden med testresultaterne ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk. Derved får du adgang til alle tests på siden og nyttige tillægsartikler.

Stiftung Warentest (29. januar 2015)

Den tyske testportal, Stiftung Warentest, er Tysklands største forbrugerorganisation med daglige udgivelser af omfattende test og rådgivende artikler. I januar 2015 testede de således 19 forskellige keramiske kogeplader med og uden induktion.

Kogepladerne er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Effektivitet 45 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Betjening 30 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Støj 5 %

I testen ser vi, at effektivitet vægtes højst. Under effektivitet hører blandt andet kogetid, varmefordeling og opvarmningstid ved smeltning af blandt andet chokolade. Derudover vægter energiforbrug og brugervenlighed også højt.

I testen klarer Miele KM 5812 og Siemens ET645HN17 sig godt blandt de almindelige keramiske kogeplader, men det er blandt induktionskogepladerne at vi finder de bedste modeller. Således bliver både Bosch PIB645B17E og Siemens EH645BB17 testvindere med testens bedste bedømmelse, da de klarer sig godt på alle parametre i testen.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Testfakta (13. september 2013)

Den svenske testportal foretog i september 2013 en test af 9 forskellige induktionskogeplader. Testen viser, at kogeplader med induktion er effektive og stabile i brug, men at flere modeller kan være svære at rengøre.

Her er de kriterier, som Testfakta vurderer kogepladerne efter:

 • Effektivitet 20 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Rengøring 20 %
 • Temperaturfordeling 20 %

Vi ser i denne test, at alle parametre vægter lige højt i den samlede bedømmelse. Siemens EH651FE17E klarer sig således bedst, da denne model er både effektiv og meget energivenlig. Den holder desuden en jævn og stabil temperatur, hvilket er vigtigt ved blandt andet stegning.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Induktionskogeplade test – her er de 6 bedste
4.5 (89.09%) 11 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar