Induktionskogeplader er det mest populære valg i alle nye køkkener, og det med god grund: De opvarmer gryder og pander på få sekunder, er nemme at rengøre og temperaturen reguleres hurtigere end på konventionelle kogeplader. Induktionskogepladen er således det perfekte valg til hverdagsmadlavningen, hvor det skal være nemt og hurtigt at koge og stege.

Vi har til denne artikel gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, hvorved vi har fundet 16 af de bedste induktionskogeplader netop nu.

Opsummering – her er de bedste induktionskogeplader lige nu

Som en del af vores researcharbejde har vi undersøgt, om enkelte kogeplader skiller sig særligt ud, eksempelvis ved at klare sig særligt godt i test, eller få flere positive køberanmeldelser end gennemsnittet. Herunder kan du se hvilke induktionskogeplader, vi anbefaler som særligt gode netop nu:

Siemens EH651FEB1E

Bedste all-round induktionskogeplade

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Testfakta

Bedste pris: 3.470,00

Køb hos Elgiganten

Siemens EH875FFB1E

Bedste XL-induktionskogeplade (81,2 cm.)

 • Gode anmeldelser

Bedste pris: 7.395,00

Køb hos Nyvo.dk

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

AEG IKB84431FB – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk


AEG IKB84431FB

 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • 10 ud af 10 stjerner hos Revoo 
 • 5 ud af 5 stjerner hos John Lewis
 • Topscorer hos Råd & Rön

Gode ting ved AEG IKB84431FB

 • Ekstra sikkerhed
 • God temperaturkontrol 
 • Hoob2Hoob-funktion
 • MaxiSense-kogezoner
 • PowerBoost-funktion

Om AEG induktionskogeplade

AEG IKB84431FB gør madlavningen effektiv og fleksibel. Det moderne design er let at betjene for brugeren. Kogepladen har fire kogezoner, som mange foretrækker. 

Kogepladen har en æstetisk skrå facet, og dens sorte overflade er keramisk. Det hærdede glas er ridsefast og nemt at tørre over efter madlavningen. Betjeningen med touch-knapper er simpel og hurtig. Med et enkelt tryk kan du vælge den ønskede varmeindstilling, og du kan bruge fingeren til at justere temperaturen. 

Hver kogezone er udstyret med den smarte MaxiSense-funktion. Det betyder, at kogezonerne automatisk registrerer pander og gryder og tilpasser sig deres størrelsen. Stil blot panden eller gryden, så den dækker krydset på kogezonen. PowerBoost-funktionen er effektiv til hurtigt at tilføre mere varme til kogezonen. Funktionen fungerer i op til 10 minutter, hvor den effektiviserer madlavningen. 

Induktionskogepladen har en unikt Hob2Hood-funktion, som giver en ideel betjening af din emhætte. Din kogesektion regulerer automatisk udsugningen, afhængigt af madens tilberedning. Sørg dog for at tjekke, at din emhætte er kompatibel med funktionen. 

Du kan tage tid på din tilberedning ved hjælp af en timer. Øko-timeren hjælper dig med at spare på energien ved at udnytte restvarmen. Ved hjælp af en restvarmeindikator kan du holde øje med, om kogezonen stadig er varm, så du undgår at brænde dig. For ekstra sikkerhed er AEG induktionskogepladen børnesikret. 

Med mere end 130 års erfaring kan du være sikker på, at AEG ved, hvad de foretager sig. Der er tænkt ned i detaljen under udviklingen af AEG IKB84431FB. Virksomheden vil gerne fremkalde en følelse i dig af at have kontrol over madlavningen. I deres design har de ikke alene fokus på dit behov i dag. De vil også imødekomme dit behov i morgen. 

AEG induktionskogeplade måler 78 centimeter i bredden og 52 centimeter i dybden. 

AEG IKB84431FB vs. markedet

AEG IKB84431FB er testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. Rådet begrunder det med, at kogepladen klarer sig godt på alle testparametre. De giver kogepladen en god bedømmelse på både funktion, brugervenlighed og sikkerhed. Ikke mindst giver rådet grøn markering for indstilling af kogepladen, elsikkerhed, temperaturkontrol og anvendelsen af ekstrafunktioner. Induktionskogepladen er topscorer hos Råd & Rön med 72 ud af 100 point. Her får den en samlet score på 8 ud af 10 point for dens administrerbarhed. Råd & Rön giver den 9 ud af 10 point for rengøring og betjening af kogepladen, og den får 8 ud af 10 point for brugervejledning og brug af alle zoner på én gang. For dens egenskaber inden for madlavning giver Råd & Rön den 7 ud af 10 point.

Også forbrugerne er rigtig tilfredse med produktet her. Hos Revoo får den maksimal stjernebedømmelse på 10 ud af 10 stjerner. Kunderne giver den 9 til 10 stjerner på alle parametre. Både design, kvalitet, ydeevne, rengøring, funktionalitet og værdi for pengene. 

Se priser og tilbud på AEG IKB84431FB her:

Electrolux HOF850BMF – Topscorer hos fagfolk og forbrugere


Electrolux HOF850BMF

 • 5 ud af 5 stjerner hos Electrolux
 • Topscorer hos Råd & Rön

Gode ting ved Electrolux HOF850BMF

 • Stilsikkert design
 • Hob²Hood-funktion
 • Timer-funktion
 • DirectAccess slider touch
 • PowerBoost-funktion

Om Electrolux induktionskogeplade

Med Electrolux HOF850BMF får du en energibesparende kogeplade til hurtigere madtilberedning. Electrolux induktionskogeplade er et enestående produkt med øjeblikkelig varmeregulering og ekstra høj sikkerhed. 

Denne model er et oplagt valg til de fleste køkkener med sine fire kogezoner. Kogepladen har et stilrent udtryk med en glat glasoverflade i sort klassisk farve. Facetrammen, som er en skrå glaskant, giver et elegant udtryk. Betjeningspanelet er rødt.

Kogepladen har PowerBoost-funktion, så den opvarmer endnu mere effektivt og hurtigt end en induktionskogeplade i forvejen gør. Boost-funktionen tilfører ekstra effekt til kogezonen i op til 10 minutter. Med Hoob2Hood-funktion kan du styre emhættens udsugning direkte fra kogesektionen. Hoob2Hood-funktionen tænder kogesektionen, og din emhætte tilpasser helt automatisk udsugningen til din madtilberedning. Det kræver dog, at din emhætte understøtter funktionen.  

Du kan nemt og intuitivt indstille temperaturen med induktionskogepladen fra Electrolux. Ved hjælp af tjekket DirectAccess slider touch-betjening kan du ved et enkelt tryk sætte den nøjagtige indstilling. For en lavere eller højere temperatur lader du bare fingeren glide over glasset. 

Electrolux induktionskogeplade er en sikker og tryg løsning til dit køkken. Børnesikring hindrer uforvarende betjening af induktionskogepladen. Først når børnesikringen er slået fra, kan kogesektionen tændes. Automatisk sikkerhedsslukning giver en sikker kogeplade, mens funktionslås sikrer, at du ikke ved en fejl ændrer på indstillingerne, når kogesektionen er tændt. 

Det er muligt at indstille timeren på din kogeplade, som giver dig besked, når tiden er gået. Retsvarmen udnyttes optimalt ved brug af øko-timeren, som slukker lidt før den indstillede tid. Du kan også gøre brug optællingstimeren, som fortæller, hvor længe kogezonen har været tændt. Lyden kan slås til og fra for alle standard-funktioner på nær alarm og sikkerhedsfunktioner. Kogepladen måler 78 centimeter i bredden og 52 centimeter i dybden.

Electrolux HOF850BMF vs. markedet

Electrolux HOF850BMF har fået en højere bedømmelse af både fagfolk og forbrugere end lignende produkter på markedet i samme prisklasse. 

Induktionskogepladen er topscorer hos Råd og Rön med 72 ud af 100 point. Her har den fået en flot bedømmelse af dens administrerbarhed med en samlet score på 8 ud af 10 point. Råd og Rön giver kogepladen 9 ud af 10 point for rengøring og betjening af kogepladen. Den får 8 ud af 10 point for brugervejledning og brug af alle zoner på én gang. For dens egenskaber omkring madlavning tildeles den 7 ud af 10 point af Råd & Rön.

Electrolux HOF850BMF får 5 ud af 5 stjerner hos Electrolux’ egen hjemmeside. Designet får maksimal stjernebedømmelse, både hvad angår design, funktion og kvalitet. En meget tilfreds kunde omtaler produktet som en ”fremragende kogeplade” og begrunder det med, at den er ”let at håndtere, opvarmes hurtigt” og har et ”minimalistisk og stilfuldt design”.

Produktet høje bedømmelser fra både fagfolk og forbrugere er din garanti for et godt køb.

Se priser og tilbud på Electrolux HOF850BMF her:

AEG IKB64301FB induktionskogeplade – stilrent design og miljøvenlig


AEG IKB64301FB

Testresultater

 • AEG IKB64301FB blev kåret som bedst i test i Forbrugerrådet TÆNKs test af kogeplader i maj 2020. 

Gode ting ved AEG IKB64301FB

 • Bedst i test hos TÆNK
 • Fire kogefelter 
 • PowerBoost-funktion 
 • Stop&Go-funktion 

Om AEG induktionskogeplade

Denne induktionskogeplade fra AEG har en smuk facetramme, der gør den stilren at se på, og som passer perfekt ind i et hvert moderne køkken.

Kogepladen har fire kogefelter i forskellig størrelse, så du altid kan vælge netop det kogefelt, der passer til dine gryder og pander. 

Som en suveræn fordel er denne induktionskogeplade designet med OptiHeat Control, som giver dig mulighed for at udnytte restvarme – det er både smart for dig og miljøet.  

Tre andre lækre funktioner er den smarte PowerBost-funktion (hurtig opkogning eller sautering), Stop&Go indstilling (sæt tilberedningen på pause) og DirekTouch (vælg varmetrin med ét tryk), som alle gør det nemt og intuitivt at lave skøn mad. Alt i alt en skøn kogeplade med mange moderne funktioner.  

Se priser og tilbud på AEG IKB64301FB her:

Samsung NZ84J9770EK-EF – alsidig induktionskogeplade med godt design og høj brugervenlighed


Samsung NZ84J9770EK-EF

Testresultater

 • 4,5 ud af 5 stjerner – Amazon
 • 4,5 ud af 5 stjerner – TrustedReviews

Samsung NZ84J9770EK-EF induktionskogeplade er populær blandt både forbrugere og eksperter. Hos Amazon har forbrugerne samlet set anmeldt produktet til 4,5 ud af 5 stjerner. Forbrugerne, der allerede har afprøvet produktet, beskriver blandt andet det stilrene design og alsidige funktionalitet i deres kommentarer.

Blandt eksperter opnår induktionskogepladen fra Samsung samme vurdering. TrustedReviews har anmeldt induktionskogepladen i 2018 og beskriver særligt designet. Det giver en kvalitetsfølelse, når du står med den virtuelle gasflamme og kokkererer.

Om Samsung NZ84J9770EK-EF

Samsung NX84J9770EK-EF er en induktionskogeplade i højeste klasse. Kogepladen kommer i et unikt og innovativt design, der passer ind i ethvert stilfuldt køkken. Kogepladen er 80 cm bred og har 4 kogepunkter.

De to kogepunkter kan udvides ved behov for en større varmeflade, så kogepladen fra Samsung giver dig fleksibilitet ved større gryder og pander. Kogeplade-zonerne kan reguleres efter behov i størrelse, kombineres eller anvendes hver for sig. 

Innovative budgetvenlige funktioner

Samsung NZ84J9770EK-EF er en induktionskogeplade med alsidige funktioner. Ud over induktions-funktioner har kogepladen en børnesikring, der beskytter de livlige fingre mod uhensigtsmæssig regulering og start.

Kogepladen har PowerBooster funktion, der er med til at give en hurtigere opvarmning af kogezonerne, så du ikke skal vente.

Restvarme-indikatoren fortæller, hvilke kogeflader der stadig er varme. Restvarmen fra kogepladerne sænkes hurtigt med QuickStop funktionen. Samsung induktionskogepladen har mange funktioner og et høj kvalitetsudtryk til en budgetvenlig pris. 

Samsung NZ84J9770EK-EF vs. markedet

Med induktionskogepladen fra Samsung får du ikke blot en induktionskogeplade, der kan klare de nødvendige opgaver under madlavningen. Med induktionskogepladen fra Samsung får du en høj kvalitet med lækre detaljer og et unikt design. Kogepladen har den effektfulde virtuelle funktion, der giver en gasflamme-look-a-like, der skifter farve og intensitet, når kogepladen er i brug.

Samsung NZ84J9770EK-EF er en induktionskogeplade, der passer perfekt ind i alle stilfulde køkkener. Induktionskogepladen er til dig, der både lægger vægt på kvalitet, funktionalitet og ydeevne men i høj grad også et lækker design med smarte stilfulde detaljer. 

I forhold til induktionskogeplader i samme prisklasse får du ved Samsung NZ84J9770EK-EF særligt meget for pengene. 

Fordele

 • Fantastisk design
 • Ekstra stor kogezone
 • Nem aflæsning af display
 • Virtuelle flammer der ændrer farve og intensitet
Ulemper

 • Magnetisk drejeknap er ikke nem at betjene
 • Opvarmningstiden er kun moderat

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Dimensioner: D: 52 cm, B: 80 cm og H: 0,5 cm
 • Type: indbygning
 • Indbygningshøjde: 6 cm
 • Antal kogefelter: 4

Se priser og tilbud på Samsung NZ84J9770EK-EF her:

Siemens EX875LVC1E – induktionskogeplade, der giver en fantastisk madlavningsoplevelse


Siemens EX875LVC1E

Testresultater

 • God bedømmelse på 64% – Forbrugermagasinet Tænk
 • God score på 65 ud af 100 – Råd & Rön
 • Brugervurdering på 4,5 ud af 5 stjerner – Amazon

Blandt forbrugere og eksperter er Siemens EX876LVC1E induktionskogeplade højt rangeret. Den får gode testresultater på de samlede bedømmelser fra eksperter hos både Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk giver en samlet vurdering på 64% baseret på blandt andet funktion og brugervenlighed, der trækker bedømmelsen op.

Råd & Rön giver en lignende vurdering af produktet med en samlet vurdering på 65 ud af 100. Funktionen af induktionskogepladen fremhæves, hvor du får den fulde effekt ved anvendelse af magnetiske kogegrej. Blandt forbrugerne opnås en samlet score på 4,5 ud af 5 stjerner fra Amazons webshop.

Om Siemens EX875LVC1E

Siemens EX875LVC1E er en induktionskogeplade, der har mange praktiske funktioner. Induktionskogepladen har en høj brugervenlighed, der gør det nemt at lave enhver ret på komfuret i køkkenet. Opdelingen af kogepladerne sker ved PowerMove Plus. Kogezonerne reguleres og aktiveres, når du stiller dit kogegrej på pladen – helt automatisk.

Den glaskeramiske induktionskogeplade Siemens EX875LVC1E er til dig der ønsker kvalitet, og en gennemført madlavnings-oplevelse. Kogepladen har et harmonisk og fornuftigt forhold mellem pris, design, funktionalitet og ydeevne. 

Forkort tilberedningstiden med PowerBoost-funktionen

PowerBoost-funktionen kan aktiveres for at mindske tilberedningstiden af dine retter. Ved at bruge funktionen øger du effekten af tilberedning med op til 50%. Det er muligt at optimere effekten af din madlavning og tilberede selv større portioner med en boostet hastighed. 

Kontroller energiforbruget under madlavningen

Med den glaskeramiske induktionskogeplade fra Siemens kan du kontrollere energiforbruget under madlavningen. Energiforbruget vil hele tiden indikeres på touch displayet.

Hvis du interesserer dig for bæredygtig madlavning og ønsker det mindst mulige energiforbrug, er kogepladen fra Siemens og visningen af energiforbruget en ekstra smart funktion. Ved brug af forskellige gryder og pander registreres energiforbruget også forskelligt. Med den unikke funktion får du stillet nysgerrigheden under madlavningen og kan rette ind, hvis du vil minimere strømforbruget mest muligt.

Opnå en hurtig og optimeret rengøring af din induktionskogeplade

Med kogepladen fra Siemens slipper du for en langsommelig og hård rengøring. Rengøringen kan foretages kort tid efter anvendelsen. Kogepladen formår at blive hurtig varm, men også hurtigt kold. Kogepladen er konstrueret til en let rengøring, hvor eventuelle madrester ikke brænder fast i overfladen. Den kan derfor nemt at tørre af med en våd klud og være klar til brug.

Siemens EX875LVC1E vs. markedet

Induktionskogepladen fra Siemens adskiller sig fra andre produkter på markedet ved at have regulerbare kogezoner. Kogezonerne reguleres i takt med, at du stiller dit kogegrej på pladen. Det er muligt at stege hårdt, simre og at holde maden varm på én og samme tid.

Med FryingSensor Plus registrerer induktionskogepladen dine bevægelser med kogegrejet på overfladen. Temperaturen kontrolleres, så din mad aldrig brænder på. 

Fordele

 • Stor brugervenlighed
 • Praktisk placering af kogeplader
 • Nem at rengøre
 • God sammenhæng mellem kvalitet og pris
Ulemper

 • Større energiforbrug i standby mode
 • Kræver særligt kogegrej for at anvende de fleksible kogezoner optimalt

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Dimensioner: D: 52 cm, B: 81 cm og H: 0,6 cm
 • Type: indbygning
 • Indbygningshøjde: 5 cm
 • Antal kogefelter: 5

Se priser og tilbud på Siemens EX875LVC1E her:

Siemens EX878LYV5E – indbygget induktionskogeplade i høj kvalitet 


Siemens EX878LYV5E

Testresultater

 • Samlet bedømmelse på 66 ud af 100 – Råd & Rön

Råd&Rön har testet 88 induktionskogeplader, hvor Siemens EX878LYV5E opnår en god samlet bedømmelse på 66 ud af 100. I testen bliver der for induktionskogepladen fra Siemens fremhævet den høje kvalitet og funktionaliteten. Prisen er moderat ud fra ydeevnen. 

Om Siemens EC878LYV5E

Den glaskeramiske induktionskogeplade fra Siemens giver dig et stilet design. Det er en kogeplade, der passer i indretningen på de fleste køkkener.

Kvaliteten er høj og funktionerne er talrige. Siemens EC878LYV5E beskrives som en moderne og innovativ flex-induktions kogeplade. Der er mulighed for en fleksibel anvendelse af kogepladerne, der tilpasser sig til det kogegrej, der anvendes.

Udover den basale børnesikring øges sikkerheden med Siemens EC878LYV5E. Der er i kogepladen en sikkerhedsafbryder, der hurtigt afbryder varmeproduktionen fra kogepladen, hvis det skulle være nødvendigt. 

Siemens EC878LYV5E er en induktionskogeplade, der egner sig til dig der vægter kvalitet og optimal sikkerhed. Kogepladen fra Siemens giver dig innovative løsninger, der muliggør ny madlavning i køkkenet. 

En induktionskogeplade med alsidige funktioner, der giver madlavning i høj kvalitet 

Der kan tælles mange funktioner indbygget i funktionskogepladen fra Siemens. Alsidigheden giver mange muligheder for en unik tilpasset madlavning i høj kvalitet. Kogepladen har talrige indstillingsmuligheder.

Ved at anvende funktionen med Boost, øges temperaturen hurtigt. De reaktive kogeplader køler hurtigt ned efter brug, når du er færdig igen.

Du kan sætte en timer for hver kogesektion, så du holder styr på tilberedningen. Timerfunktionen sikrer, at kogepladens område slukkes efter det valgte interval.

Rengøringen forsimples med Siemens overfladekonstruktion, der efterlader minimale brugsspor og ingen fingeraftryk. 

Kontroller og betjen din kogeplade med HomeConnect 

Kogepladen fra Siemens har funktionen HomeConnect. Teknologien kobles op til din wifi-forbindelse i hjemmet og fungerer med en tilhørende app. Funktionen og tilkoblingssystemet er særligt for Siemens’ innovative produkter.

Udover den smarte HomeConnect funktion, kan du tilkoble en Siemens emhætte til kogepladen. Ved brug af app’en til at tænde for funktionerne, kan du ikke kun opvarme dine madretter. Det er muligt at starte og betjene din Siemens emhætte via kogepladen direkte med HomeConnect.

Siemens EC878LYV5E vs. markedet

Sammenlignet med andre produkter på markedet i samme prisklasse er induktionskogepladen EC878LYV5E særlig. Den innovative teknologi i form af Siemens HomeConnect wi-fi-tilkobling gør, at du kan betjene og kontrollere din kogeplade fra din telefon eller andre enheder. Med den tilhørende app kan du betjene dine kogeplader let og enkelt.

Appen giver dig mulighed for at hente opskrifter ned fra en større samling online. Ved at registrere hvilken type madlavning og hvilken specifik ret, du ønsker at tilberede, fortæller app’en, hvordan du bør indstille dine kogeplader for en lettere og mere perfekt tilberedning. 

Fordele

 • Talrige indstillingsmuligheder
 • Sikkerhedsfunktioner
 • God kogeplade til lave temperaturer
 • Op til 4 kogezoner kan anvendes på samme tid
Ulemper

 • I en højere prisklasse 
 • Større strømforbrug

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Dimensioner: D: 52 cm, B: 81 cm og H: 0,4 cm
 • Type: indbygning
 • Indbygningshøjde: 5 cm
 • Antal kogefelter: 4

Se priser og tilbud på Siemens EX878LYV5E her:

Electrolux HOI630MF induktionskogeplade – innovativt design med Hob2Hood


ELECTROLUX HOI630MF

Testresultater

Electrolux HOI630MF induktionskogeplade blev kåret som bedst i test i Forbrugerrådet TÆNKs test af kogeplader i maj 2020.

Gode ting ved Electrolux HOI630MF

 • Bedst i test hos TÆNK
 • Fire induktionsfelter 
 • PowerBoost-funktion 
 • Pause- og timer-funktion 

Om Electrolux HOI630MF induktionskogeplade 

Svenske Electrolux har i mange årtier været kendt som en af de mest banebrydende producenter af hårde hvidevare. Med HOI630MF induktionskogeplade har de skabt en uovertruffen arbejdsstation, som hurtigt bliver centrum for alle dine fremtidige kulinariske udfoldelser. 

Du har nem adgang til de fire induktionszoner via intuitiv touch-funktion. Nyd blandt andet den smarte pause-funktion og indstil en timer, så du er sikker på, at kartofler eller pasta aldrig koger for længe. 

Som en usandsynlig praktisk funktion, er HOI630MF designet med Hob2Hood, som automatisk og trådløst forbinder kogesektionen med emhætten. På den måde matcher emhættens sugestyrke altid efter effekten på induktionsfelterne. HOI630MF er et fremragende valg til dig, som vil give dig selv mulighed for at fokusere på netop madlavningen, når du er i køkkenet. 

Se priser og tilbud på Electrolux HOI630MF her:

Bosch Series 6 induktionskogeplade PIE611FC5Z – Perfekte bøffer hver gang


Kaitlente Bosch PIE611FC5Z

Testresultater

Bosch PIE611FC5Z induktionskogeplade blev testet grundigt i Råd og Rön’s test af induktionskogeplader, som blev foretaget i august 2020. 

Gode ting ved Electrolux HOI630MF

 • Rammeløst design 
 • Timer-funktion
 • QuickStart-funktion
 • ReStart-funktion 
 • PerfectFry-funktion 

Om Bosch PIE611FC5Z induktionskogeplade 

Her er der tale om en induktionskogeplade, som modsat de to ovenstående er udført i et rammeløst og spændende design. Som med de andre to modeller, er der også fire induktionsfelter, og disse har alle mulighed for smart PowerBoost-funktion, så du hurtigt kan få stegt eller kogt dine retter. 

QuickStart-funktionen detekterer selv, når du sætter en pande eller gryde på kogefeltet, hvilket får dig nemt i gang. Anvend desuden ReStart-funktionen for en nem tilbagevenden til den sidste indstilling på kogefeltet. 

Som en ekstra skøn funktion, har Bosch PIE611FC5Z den smarte PerfectFry-funktion, som lader dig styre og regulere temperaturen ned til mindste detalje, hvilket gør det nemt at stege de perfekte bøffer hver gang. Det er især med denne funktion, at PIE611FC5Z kogepladen adskiller sig fra de andre modeller på markedet. 

Se priser og tilbud på Bosch PIE611FC5Z her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Siemens EH651FEB1E

Effektiv testvinder. Siemens EH651FEB1E induktionskogepladen bliver bedst i test da den er effektiv, energivenlig og let at bruge. Den fås desuden til en rigtig god pris på nettet.


siemens-induktionskogeplader-eh651fe17e
Siemens EH651FEB1E.

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Testfakta
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EH651FE17E: Denne induktionskogeplade klarer sig rigtig godt i test, og fås til en meget fornuftig pris på nettet. Den udmærker sig blandt andet på effektiviteten, energiforbruget, rengøringen og temperaturstabilitet. Altsammen kriterier, der gør den uundværlig i en travl hverdag hvor madlavningen skal være så nem og hurtig som muligt. Med en bredde på 59,2 centimeter er den velegnet til både store og små køkkener, og kogezonerne er velproportionerede i forhold til behovet. Alt i alt en rigtig god kogeplade med induktion, som til en pris på under 3.000 kroner er et rigtig godt køb.

Om: Siemens EH651FEB1E er en stilren kogeplade med induktion. Der er ingen ramme men derimod facetslebne kanter, hvilket giver et rent og let udtryk. Det letter desuden rengøringen da der ikke kan samle sig fedt- og madrester langs kanterne, og på induktionskogeplader kan det heller ikke brænde sig fast på samme måde som på konventionelle modeller.

Der er i alt 4 induktionskogezoner, hvor den største kogezone måler 21 centimeter i diameter. Betjeningspanelet er digitalt og berøringsfølsomt med røde tal og bogstaver, der lyser op så du hele tiden kan se præcist hvad trin dine gryder og pander står på. Der er booster-funktion i alle kogezoner, hvilket især er effektivt når en gryde med vand skal bringes hurtigt i kog, og så er der desuden en powerManagement funktion, som gør at du kan reducere den maksimale effekt i kogezonerne og dermed spare energi.

Kogezonerne kan indstilles i 17 varmetrin, og der er indbygget timer, minutur, restvarmeindikator, sikkerhedsafbryder og børnesikring.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 592 mm
 • Antal kogezoner: 4
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Nej

Se priser og tilbud på Siemens EH651FEB1E her:

Bosch PIE611FC5Z – Innovativ induktionskogeplade til perfekt stegning


Bosch PIE611FC5Z

Gode ting ved Bosch PIE611FC5Z

 • Rammeløst design 
 • PerfectFry-funktion 
 • Timer-funktion
 • ReStart-funktion 
 • QuickStart-funktion

Om Bosch induktionskogeplade

Bosch PIE611FC5Z er en innovativ induktionskogeplade til den moderne bruger. Det rammeløse design med den sorte overflade skaber et stilsikkert og elegant udtryk. Induktionskogepladen er nem at rengøre. Den har fire kogezoner og passer derfor ideelt ind i de fleste danske køkkener. 

Med PIE611FC5Z fra Bosch følger en masse fordele. Med denne model kan du nemt opnå et perfekt stegeresultat hver gang. Det skyldes sensorfunktionen PerfectFry med fire temperaturindstillinger. Funktionen aktiveres via kogepladens betjening, hvor du kan styre temperaturen som ønsket. QuickStart-funktion sørger for, at induktionskogepladen automatisk genkender den kogezone, som du har placeret kogegrej på. På den måde kommer du hurtigere i gang med tilberedningen. 

PowerBoost-funktion for alle fire kogezoner øger effekten og forkorter opvarmningstiden. DirectSelect betjening giver let niveaustyring af kogezonerne og gør det enkelt at styre varmen. Med ReStart-funktion bliver det muligt at anvende den seneste indstilling på kogefeltet. Det er for eksempel brugbart, hvis du har spildt væske, og der derfor er behov for at kogezonen slukker. 

Med denne induktionskogeplade er der tænkt ekstra sikkerhed ind i designet. Gryderegistrering sørger for, at kogezonerne ikke tænder eller varmer, når der ikke er kogegrej på dem. Induktionskogepladen har også elektronisk børnesikring, som forhindrer utilsigtet betjening af kogepladen. PowerManagement-funktion gør det muligt at reducere kogezonernes maksimale effekt. Induktionskogeplader er generelt kendt for kun at opvarme gryden eller panden og ikke kogepladen. Det gør sig naturligvis også gældende for Bosch PIE611FC5Z.

Induktionskogepladen fra Bosch har timer med sluk-funktion til hver enkelt kogezone. På den måde undgår du at skulle finde æggeuret eller mobilens stopur frem. Du skal heller ikke bekymre dig om, om du hører æggeuret eller mobilen går ud. Sikkerheden er helt optimal med Bosch PIE611FC5Z. 

Bosch er en førende international virksomhed kendt for sine innovative og effektive løsninger. De har meget fokus på at skabe produkter, der på bæredygtig vis sparer på energien. Induktionskogepladen med modelnavn PIE611FC5Z er en del af Bosch Series 6. 

Induktionskogepladen har 17 effekttrin. Med det menes, at du kan styre varmen på de enkelte kogeplader fra 1 til 17. Produktet har dimensionerne 5 x 59 x 52 centimeter (cirkamål).  

Bosch PIE611FC5Z vs. markedet

Bosch PIE611FC5Z skiller sig ud fra lignende produkter fra markedet ved at være ekstra innovativ. Ved køb af modellen følger en masse fordele. Også flere end du får med andre produkter i denne prisklasse. Særligt sensorfunktionen PerfectFry får produktet til at skille sig ud og har gjort, at produktet har opnået stor popularitet. Med PerfektFry-funktionen bliver stegeresultatet helt optimalt. 

Andre spændende funktioner er QuickStart-funktionen for automatisk genkendelse af kogegrej og ReStart-funktionen, som gør det muligt at anvende den seneste indstilling på kogefeltet. 

Designet er gennemtænkt, så funktionerne tilsammen giver en ekstra sikker, nøjagtig og effektiv induktionskogeplade. Alle funktionerne lever op til det, de skal og lover. Med tanke på alt det, du får foræret med Bosch PIE611FC5Z, er produktet super prisvenligt.

Se priser og tilbud på Bosch PIE611FC5Z her:

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Siemens EH875FFB1E

Populær induktionskogeplade med ekstra bredde. Siemens klarer sig normalt godt i test, og denne populære model er hele 81,2 centimeter bred med 5 kogezoner.


Siemens-eh875ffb1e-kogeplade
Siemens EH875FFB1E.

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EH875FFB1E: Siemens klarer sig sædvanligvis godt i test, og det er da også en af deres induktionskogeplade der i skrivende stund er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. EH875FFB1E er dog ikke blevet testet, men på baggrund af de yderst positive køberanmeldelser vurderer vi at den er et rigtig godt valg for dig der ønsker bedre plads omkring hver kogezone. Denne induktionskogeplade er nemlig 81,2 centimeter bred og har hele 5 kogezoner, hvilket betyder at der både er bedre plads og flere muligheder for at multitaske med gryder og pander. I forhold til at denne kogeplade er ekstra bred, er prisen ganske attraktiv. Den er således et rigtig godt køb for dig med større behov.

Om: Siemens EH875FFB1E er en induktionskogeplade med 5 kogezoner og facetsleben front, som er forstærket af en slank kant bestående af rustfrit stål. Denne kant beskytter blandt andet glasset i hjørnerne, så du undgår at slå dem i stykker hvis en gryde eller pande placeres uheldigt.

Induktionskogepladen fra Siemens har i alt 5 kogezoner, hvoraf de 4 er normale zoner med gryderegistrering, og den sidste er en automatisk oval dobbeltzone. Det betyder at dine muligheder for at lave forskellige retter udvides, da du kan bruge flere typer gryder, potter og pander hertil.

Siemens EH875FFB1E har i alt 17 effekttrin for hver zone, samt en PowerBoost-funktion der øger effekten med op til 50 % for at opvarme gryden eller panden hurtigere. Derudover har induktionskogepladen en indbygget timer, et indbygget minutur samt en enkelt monoslider der lader dig styre effekten for alle kogezoner.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 812 mm
 • Antal kogezoner: 5
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Ja

Se priser og tilbud på Siemens EH875FFB1E her:

GORENJE IT643BCSC induktionskogeplade – hurtig kogning med personlig tilpasning


GORENJE IT643BCSC


Med dette produkt medfølger der 4 kogeplader i sort slebent glasfinish. Kogepladerne byder udover deres basisfunktionalitet på mange ekstra features. Deres forskellige indstillinger kan bl.a. ændres, så du selv bestemmer længden og tonen på de forskellige lydsignaler, som kogepladerne bruger.

Derudover har produktet såkaldt recall teknologi, hvilket vil sige, at du nemt kan genaktivere dine indstillinger, hvis du ved en fejl kommer til at slukke for kogepladerne under brug. Dette kan være et smart feature, for hvis du er vant til at have gang i mange potter og pander ad gangen i din madlavning, er det rart, hvis disse små svipsere kan undgås.

Af andre features, kan du også finde timerfunktioner, som hjælper dig med at tilberede maden med stor præcision. Blandt de mange præindstillinger kan du bl.a. finde funktioner, som hjælper dig med at koge dine æg, som du ønsker dem. Disse timere er ekstra features, som fungerer uafhængigt af kogepladerne selv. Hvis du er eventyrlysten, kan du altså med denne induktionsplade ligefrem få et indbygget vækkeur med i købet.

Derfor anbefaler vi GORENJE IT643BCSC

Til at starte med, er der mange positive aspekter ved induktionsteknologien som sådan, som virkelig kommer til deres ret med denne kogeplade. Med induktion vil du pludselig opleve en markant forøgelse af din effektivitet i køkkenet, da det ganske enkelt går stærkere end traditionelle kogeplader. 

Alle de smarte ekstra features i produktet, hjælper med at overkomme de små mindre ubekvemmeligheder, der kan være forbundet med at bruge teknologien: Du får med recall-teknologien mulighed for at undgå scenariet, hvor din induktionskogeplade pludselig “glemmer” dine velovervejede indstillinger – dette er ellers et problem, som kan optræde ved mange andre kogeplader.

Derudover har du med timerteknologien, som følger med i købet, god mulighed for at lære din induktionsplade og dens styrke at kende med en let indlæringskurve. Pladens timerindstillinger ligger inde med informationen til at hjælpe dig med at undgå slatten pasta og stenhårde kogte æg, når du begynder at inkorporere den i din daglige kogekunst.

Se priser og tilbud på GORENJE IT643BCSC her:

Eico EIFW 80

Stilren kogeplade på 80 centimeter. Eici EIFW 80 får gode anmeldelser af køberne, som roser den for at leve op til forventningerne. Designet er desuden stilrent, og prisen meget rimelig.


Eico-EIFW-70-Induktionskogeplade
Eico EIFW 80.

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Eico EIFW 80: Hvis du ønsker en induktionsplade med lidt ekstra bredde, kan du med fordel vælge Eico EIFW 80. Den måler nemlig 80 centimeter i bredden og giver således ekstra plads til gryder og pander, uden at det bliver for meget. Kogepladen har 4 lige store kogezoner på 21 centimeter, og som en ekstra nyttig feature har den en hold-varm funktion, der sikrer en temperatur mellem 42 og 70 grader. Dette er nyttigt til alt fra tilberedning af bearnaisesauce til smeltning af chokolade, eller når du skal holde færdigtilberedt mad varmt til servering. Alt i alt en rigtig god og flot kogeplade, som fås på nettet til en rigtig god pris.

Om: Eico EIFW 80 er en stilren induktionskogeplade med facetslebet kant i front. Kogepladen er således nem at holde ren, og når den ikke bruges går den næsten i ét med mørke køkkenbordplader. Alle 4 kogezoner har en diameter på 21 centimeter, og de opvarmes i 9 trin.

Som en særlig funktion har denne induktionskogeplade en Keep Warm-funktion, som kan aktiveres og indstilles i 3 trin fra 42 til 70 grader. Således kan du eksempelvis bruge funktionen til at smelte chokolade, da dette har smeltepunkt omkring de 42 grader, tilberede en hjemmelavet bearnaise direkte på kogepladen eller blot holde den færdigtilberedte mad varm indtil servering.

Kogepladen har desuden boost-funktion og Stop-And-Go funktion, og så er der selvfølgelig gryderegistrering og størrelsestilpasning. Betjeningspanelet lyser op i hvid, og kogezonerne er blot markeret med et lille plus i midten.

Opsummering:

 • Ramme: Facet i front
 • Bredde: 78 mm
 • Antal kogezoner: 4
 • Indbygningshøjde: 47 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Ja

Se priser og tilbud på Eico EIFW 80 her:

Siemens EX851FVC1E

Sensorstyret kogeplade med gode anmeldelser. Siemens EX851FVC1E får gode anmeldelser af køberne, og kan indstilles så din mad aldrig brænder på.


SIEMENS-EX851FVC1E-kogeplade
Siemens EX851FVC1E.

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EX851FVC1E: Siemens klarer sig generelt godt i test, og vi vurderer denne kogeplade til at være et godt køb af flere grunde. Først og fremmest fordi den får rigtig gode anmeldelser af køberne, men også fordi den har indbygget stegesensor der kan indstilles i 4 trin og dermed holde en fast temperatur så din mad ikke brænder på. Kogepladen har en god størrelse og 5 gode kogezoner, hvoraf 2 af zonerne kan anvendes sammen eller hver for sig. Designet er desuden holdt simpelt og stilrent, hvilket betyder at kogepladen er nemmere at rengøre.

Om: Siemens EX851FVC1E hører til Siemens iQ700-serien, og kategoriseres som en af de mere avancerede modeller. Induktionskogepladen har i alt 5 zoner, hvoraf en enkelt er ekstra stor og 2 af felterne er fleksible og enten kan kobles sammen eller bruges hver for sig. De kan således eksempelvis bruges sammen med en teppanyaki-plade, som er rektangulær.

Kogepladen fra Siemens har desuden fryingSensor Plus, som gør det muligt at indstille temperaturen på 4 niveauer så kogezonen holder en fast temperatur. Dette betyder at din mad ikke brænder på, hvilket blandt andet er brugbart til mad der skal simre eller koge i længere tid ad gangen.

Siemens EX851FVC1E har facetslebne kanter og måler 80,2 centimeter i bredden.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 802 mm
 • Antal kogezoner: 5
 • Indbygningshøjde: 51 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Nej

Se priser og tilbud på Siemens EX851FVC1E her:

Witt WIF 90-5

Stor induktionskogeplade med 5 zoner. Witt WIF 90-5 er perfekt til det store køkken, hvor der ønskes ekstra plads mellem gryder og pander.


WITT-WIF-90-5-Induktionskogeplade

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Witt WIF 90-5: Witt WIF 90-5 er den perfekte kogeplade, hvis det skal være luksuriøst uden at blive for dyrt. Den måler 88 centimeter i bredden og har hele 5 zoner, så der er ekstra plads at udfylde sig på. Kogepladen indgår ikke i nogen tests, men køberne er meget positive og roser blandt andet kogepladen for at være effektiv og brugervenlig. Så hvis du har et ønske om en smart, stor og effektiv kogeplade med god plads, er Witt WIF 90-5 det rette valg.

Om: 

Witt WIF 90-5 er en stor induktionskogeplade på 88 centimeter med 5 zoner. Den har 4 kogezoner med en diameter på 21 centimeter og en enkelt kogezone som kan justeres mellem en diameter på 14 og 26 centimeter, så der bliver plads til selv store stegepander og gryder.

Kogepladen er designet med digitalt berøringsfølsomt betjeningspanel, hvor tal og bogstaver lyser op i rød farve. Der er 9 varmetrin i hver zone, Keep Warm-funktion ved 70 grader, pausefunktion, boosterfunktion og timerfunktion på alle 5 zoner.

Opsummering:

 • Ramme: Facetslebne glaskanter
 • Bredde: 880 mm
 • Antal kogezoner: 5
 • Indbygningshøjde: 52 mm
 • Boosterfunktion: Ja
 • Hold-varm funktion: Ja

Se priser og tilbud på Witt WIF 90-5 her:

Bosch PXX995KX5E


Bosch PXX995KX5E

Om Bosch PXX995KX5E

Bosch PXX995KX5E er en induktionskogeplade af høj kvalitet. Kogepladen har en god bredde og har 8 kogezoner. Antallet af kogezoner og den ekstra bredde giver dig mulighed for at lave komplicerede retter på kogepladen.

Betjeningen af induktionskogepladen er intuitiv. Det integrerede touch-panel giver dig en overskuelighed i forhold til at skulle kontrollere mange gryder og pander på samme tid. Kogepladen har talrige funktioner og giver dig mulighed for en stor fleksibilitet under madlavningen.

Bosch PXX995KX5E er til dig, der ønsker den højeste kvalitet og flest mulige funktioner i din madlavning. Induktionskogepladen har en god brugervenlig med et overskueligt betjeningspanel. Det stilrene design og minimalistiske udtryk, passer ind i ethvert køkken.

Induktionskogepladen der giver dig mere plads til madlavningen

Med en stor bredde og 8 kogezoner har du med induktionskogepladen fra Bosch rigelige muligheder for de store udfoldelser i køkkenet. Af de talrige funktioner kan blandt andet nævnes FlexInduction.

FlexInduction giver dig mulighed for at anvende de gryder og pander i den størrelse, der er behov for. Kogepladerne på kogepladen tilpasser sig størrelsen på dit kogegrej. Uanset om du anvender én enkelt lille kasserolle eller mange gryder og pander, tilpasser kogeområderne på kogepladen sig automatisk.

Kogezonerne kan forbindes, hvis du har behov for at anvende særligt stort kogegrej. En mulighed er at anvende kogepladen i et stort område og kunne stege en hel bradepande eller grillpande.

Lad dine Bosch enheder arbejde sammen med HomeConnect

Kogepladen fra Bosch er med den tilhørende funktion HomeConnect. Med HomeConnect kan dine enheder arbejde sammen. Funktionen er koblet op på din wi-fi-forbindelse og kan observeres og betjenes ved hjælp af dine trådløse enheder. HomeConnect gør det muligt at tilkoble din emhætte til kogepladens brugerpanel. Det bliver muligt at kontrollere og betjene din emhætte fra kogepladen direkte.

Bosch PXX995X5E vs. markedet

Der er flere ting, der skiller sig ud ved kogepladen fra Bosch. Sammenlignet med andre produkter i samme prisklasse får du en ekstra bred kogeplade. Den ekstra bredde har 8 kogezoner og giver dig mulighed for kompliceret madlavning.

En af ulemperne ved induktionskogeplader er, at kogezonerne slukkes og skal starte på ny, hvis der eksempelvis er en gryde, der koger over. Med kogepladen fra Bosch genstarter dine kogezone, efter gryden skulle koge over.

Det er med kogepladen fra Bosch muligt at rykke dit kogegrej rundt på hele overfladen uden at skulle regulere temperaturen løbende. Induktionskogepladen husker de sidst anvendte indstillinger for den specifikke gryde eller pande. Skulle du have behov for at flytte dit kogegrej til et andet område på overfladen, reguleres temperaturen til den sidst anvendte for gryden.

Fordele

 • Kraftfuld
 • Præcis
 • Køler forholdsvist hurtigt kogepladen ned
 • Moderne og brugervenligt touch-panel
Ulemper

 • På sin vis en besværlig temperaturkontrol
 • Prisen er i den høje ende

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Dimensioner: D: 53 cm, B: 92 cm og H: 0,6 cm
 • Type: indbygning
 • Indbygningshøjde: 5 cm
 • Antal kogefelter: 8

Se priser og tilbud på Bosch PXX995KX5E her:

Almindelige eller induktionskogeplader – hvad er bedst?

Udenpå ligner de almindelige keramiske kogeplader og induktionskogeplader hinanden. Overfladerne er af hærdet glas, og der er typisk optegnet 4 eller 5 kogezoner. Da overfladen er af hærdet glas og betjeningspanelet typisk er berøringsfølsomt og integreret i dette glas, er de nemme at rengøre og meget stilrene.

Vi gennemgår her de to slags kogeplader, så du får et godt indblik i hvordan de fungerer samt fordele og ulemper:

Keramiske kogeplader – billige i indkøb, dyre i drift

Keramiske kogeplader fungerer i princippet på samme måde som de gammeldags massekogeplader. Dog er overfladen udført i hærdet sortfarvet glas. Under hver kogezone sidder et varmelegeme, der typisk ses som en rødlig spiral, når det er tændt. Tænk konstaterer i deres test af keramiske kogeplader at der ikke er særlig stor forskel på hvor godt keramiske kogeplader varmer, men at der er stor forskel på brugervenligheden.

Keramiske kogeplader er generelt en smule billigere i anskaffelse sammenlignet med induktionskogeplader, og så kan du bruge alle dine gryder og pander, hvorimod induktionskogeplader kræver at grydens bund er lavet i et magnetisk materiale. Til gengæld er de længere tid om at blive varme, og det betyder at de bruger mere el end induktionskogepladerne.

Fordele:

 • Billige i anskaffelse
 • Passer til alle dine gryder og pander

Ulemper:

 • Højt energiforbrug sammenlignet med induktion
 • Langsomt temperaturskift og opvarmning

Induktionskogeplader – effektive, sikre og dyre i indkøb

Induktionskogeplader fungerer helt anderledes end andre slags kogeplader. For mens andre kogeplader har et varmelegeme som varmes op og overfører varme til bunden af gryder og pander, så har induktionskogeplader en elektrisk spole, der skaber et elektromagnetisk felt hvor bunden i gryden eller panden opvarmes.

Det smarte ved induktionskogeplader er at der ikke er lige så meget varmespild, da opvarmningen foregår i selve gryden eller panden. Ligeledes er de mere sikre, da kogezonerne slet ikke bliver varme medmindre der står en gryde eller en pande ovenpå disse. Lige så snart man fjerner gryden eller panden, registreres det og kogepladen slår fra indtil der slukkes manuelt eller automatisk (afhængigt af model).

En af de større ulemper ved induktionskogeplader er at dine gryder og pander skal kunne fungere sammen med disse. Det vil sige at de skal have en magnetisk bund, ellers kan varmen ikke overføres. Og skal du også ud og anskaffe nye gryder og pander, kan induktionskogepladerne blive en dyr anskaffelse. Idag er de fleste gryder og pander dog lavet til brug på induktionskogeplader, men det kan alligevel være en god idé at undersøge dine egne gryder og pander inden du vælger induktion frem for andre varmekilder.

Er du i tvivl om dine gryder og pander fungerer til induktionskogeplader? Prøv at sætte en magnet mod bunden af disse. Hvis magneten sidder fast er bunden magnetisk, og de fungerer dermed sammen med induktionskogeplader.

Fordele:

 • Effektiv opvarmning og temperaturskift
 • Høj sikkerhed – kogezonerne bliver ikke varme

Ulemper:

 • Kan være dyrere i anskaffelse
 • Passer kun til gryder og pander med magnetisk bund

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön (24. maj 2017)

Hos Råd & Rön er 8 induktionskogeplader blevet testet i maj 2017. Der er tale om mindre modeller med en bredde på op til 60 centimeter og 4 kogezoner, hvor priserne svinger fra cirka 2.000 til 5.000 kroner.

Der er fokus på følgende kriterier i den samlede vurdering:

 • Madlavning 35 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 10 %

Måden der er testet på, er ved at bage pandekager på de forskellige kogezoner. Dette for at undersøge hvor ensartet de forskellige kogeplader varmer op. Der er desuden undersøgt hvor gode kogepladerne er til at holde en lav temperatur, ligesom flexzonerne er testet ved at se hvordan mel brunes under opvarmning. Effektiviteten er testet ved at bringe vand i kog, hvorved der tages tid.

I testen bliver en enkelt induktionskogeplade bedst i test, mens de resterende modeller klarer sig godt eller over middel.

Testen er ikke gratis, men du kan for et beskedent beløb købe dig adgang til resultaterne og læse detaljerede vurderinger af de enkelte modeller.

I Råd&Rön anmeldes kogepladen Siemens EC875LV1E. Den får en samlet vurdering på 65%. Bedømmelsen er baseret på blandt andet brugervenlighed, design og funktionsydelsen sammen med brugeranmeldelserne på produktet. Siemens EC875LV1E klarer sig flot indenfor særligt madlavning og brugervenlighed, mens energiforbruget får laveste karakter.

Du kan se anmeldelsen her

Råd&Rön tester og anmelder Siemens EX878LYV5E. Her opnås en samlet bedømmelse på 66 ud af 100. I undersøgelsen bliver testresultatet blandt andet vurderet ud fra sammenhængen mellem kvalitet og ydeevne. I den samlede bedømmelse vægter særligt madlavning, brugervenlighed og støjniveauet højt, men energiforbruget trækker scoren ned.

Du kan se anmeldelsen her

Tænk (18. maj 2017)

Hos Forbrugerrådet Tænk er der i maj 2017 blevet testet i alt 13 kogeplader med induktion.

I testen er der fokus på hvor effektive kogepladerne er, og hvor hurtige de er til at varme op til kogepunktet. Det er desuden blevet vurderet hvor gode kogepladerne er til at fordele varmen ligeligt, samt hvor stabilt de kan holde en lavere temperatur i længere tid. Brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug er ligeledes målt.

Kriterierne i den samlede bedømmelse fordeler sig således:

 • Funktion
 • Energiforbrug
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Sikkerhed

I testen bliver en enkelt model bedst i test, mens de resterende modeller får blandede bedømmelser fra god til lige over middel. Du kan selv gå i dybden med testresultaterne ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk. Derved får du adgang til alle tests på siden og nyttige tillægsartikler.

Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt induktionskogepladen Siemens EC875LV1E. Her opnås samlet set en god vurdering på 64%. Vurderingen er blandt andet baseret på brugervenlighed, design, funktionalitet og sammenhængen mellem pris og ydeevne. Særligt godt klarer den sig i brugervenlighed og har et lavt støjniveau. 

Du kan se anmeldelsen her

Stiftung Warentest (29. januar 2015)

Den tyske testportal, Stiftung Warentest, er Tysklands største forbrugerorganisation med daglige udgivelser af omfattende test og rådgivende artikler. I januar 2015 testede de således 19 forskellige keramiske kogeplader med og uden induktion.

Kogepladerne er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Effektivitet 45 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Betjening 30 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Støj 5 %

I testen ser vi, at effektivitet vægtes højst. Under effektivitet hører blandt andet kogetid, varmefordeling og opvarmningstid ved smeltning af blandt andet chokolade. Derudover vægter energiforbrug og brugervenlighed også højt.

I testen klarer Miele KM 5812 og Siemens ET645HN17 sig godt blandt de almindelige keramiske kogeplader, men det er blandt induktionskogepladerne at vi finder de bedste modeller. Således bliver både Bosch PIB645B17E og Siemens EH645BB17 testvindere med testens bedste bedømmelse, da de klarer sig godt på alle parametre i testen.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Testfakta (13. september 2013)

Den svenske testportal foretog i september 2013 en test af 9 forskellige induktionskogeplader. Testen viser, at kogeplader med induktion er effektive og stabile i brug, men at flere modeller kan være svære at rengøre.

Her er de kriterier, som Testfakta vurderer kogepladerne efter:

 • Effektivitet 20 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Rengøring 20 %
 • Temperaturfordeling 20 %

Vi ser i denne test, at alle parametre vægter lige højt i den samlede bedømmelse. Siemens EH651FE17E klarer sig således bedst, da denne model er både effektiv og meget energivenlig. Den holder desuden en jævn og stabil temperatur, hvilket er vigtigt ved blandt andet stegning.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Amazon

Amazon er en af verdens største platforme indenfor international handel. På Amazon kan der købes produkter i enhver kategori. Ud fra en brugervurdering, giver Amazon et nøje indblik i et produkts tilfredshed hos de private brugere. 

Blandt forbrugerne på Amazon bedømmes Samsung NZ84J9770EK-EF. Induktionskogepladen opnår en samlet vurdering på 4,5 stjerner ud af 5 stjerner. Anmeldelserne opdateres løbende, når nye forbrugere skriver anmeldelser på webshoppen.

Du kan se anmeldelserne her

Amazons forbrugere har givet tilbagemeldinger på induktionskogepladen Siemen EX875LVC1E. Her opnås en samlet vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er baseret på mere end 38 forbrugere, der allerede har afprøvet produktet. 

Du kan se anmeldelserne her

TrustedReviews

TrustedReviews tilbyder anmeldelser undersøgt af eksperter indenfor de respektive produkters område. Der gives gennem deres anmeldelser grundige uafhængige beskrivelser. Anmeldelserne er udført ud fra personlige tests, brugeranmeldelser samt sammenlignelige specifikationer. 

TrustedReviews har lavet en anmeldelse på induktionskogepladen Samsung NZ84J9770EK-EF. Samlet set opnår kogepladen en vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er blandt andet baseret på designet og forholdet mellem pris, funktionalitet og ydeevne. Generelt klarer induktionskogepladen det godt på alle parametre.

Du kan se anmeldelsen her.

Læs også: Induktionskomfur test-oversigt og om de bedste pander eller gryder.

Hvis du er glad for at lave mad, så kan du også med fordel tage et kig på vores kokkenive testguide.

FAQ

Hvad er en induktionskogeplade, og hvordan virker den?
En induktionskogeplade er en speciel type kogeplade, som virker ved hjælp af magnetisme. I modsætning til almindelige kogeplader, så opvarmer induktionskogeplader kun gryder og pander, som er magnetiske. Dermed føles selve kogepladen altså ikke varm, når du rører den, selvom den er tændt, da huden ikke er magnetisk.
Kan jeg bruge en almindelig pande på en induktionskogeplade?
Hvorvidt du kan bruge en almindelig pande på en induktionskogeplade eller ej, det afhænger af, om din pande er magnetisk. Hvis den ikke er det, så kan du ikke bruge dem. Du kan tjekke, om din pande er magnetisk, ved at sætte en magnet fast på den.
Er induktionskogeplader pengene værd?
Ja induktionskogeplader er helt bestemt pengene værd. Ikke nok med at de er sikrere at bruge, da de kun opvarmer gryderne og panderne, så opvarmer de også indholdet i gryden meget hurtigere. Dermed kan det være mere energibesparende at lave mad på en induktionskogeplade.
Er det bedst at have induktion eller keramiske kogeplader?
Generelt er induktionskogeplader meget mere effektive end keramiske kogeplader, da induktion kun bruger energi på at opvarme de magnetiske gryder og pander, hvorimod keramiske kogeplader opvarmer hele kogepladen, uanset om der står noget eller ej. Derudover bliver induktionskogeplader kun svagt varme, hvorimod du kan brænde dig på keramiske kogeplader.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar