En emhætte til indbygning i overskab er det perfekte valg for dig med et mindre køkken. Den indbygges nemlig i overskabet og kræver derfor ikke meget plads, hvilket er en fordel når pladsen er trang.

Vi tager i denne artikel et kig på følgende typer emhætter til indbygning:

 • Udtræksemhætter – billig løsning, som er velegnet til små eller ældre køkkener, da de kan indbygges under et overskab i standardstørrelse.
 • Indsatsemhætter – skal indbygges i et overskab og er således en mere diskret løsning, der foretrækkes til nyere køkkener. Koster typisk en smule mere.

Alle emhætterne har interne motorer, og vi har i alt fundet 6 forskellige modeller til indbygning.


Udtræksemhætter

Udtræksemhætter er perfekte til det lille eller ældre køkken, hvor der ikke er meget plads. Den kan nemt monteres under et overskab i standardstørrelse, og betjeningen er simpel. Prisen er som regel også meget fornuftig, og derfor anbefales denne type emhætte til indbygning i både små og ældre køkkener.


Bosch DFS067E51

Bosch DFS067E51 er en populær og kraftfuld udtræksemhætte til indbygning. Den får mange positive anmeldelser og roses blandt andet for at være støjsvag og effektiv.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.249,00 3.249,00 Til butik »
3.249,00 3.249,00 Til butik »
3.299,00 3.299,00 Til butik »
3.699,00 3.699,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne emhætte til indbygning: Hvis du gerne vil betale lidt ekstra for en indbygningsemhætte der både er støjsvag og effektiv, så er Bosch DFS067E51 det rette valg. Emhætten er lavet til indbygning under et 60 centimeter bredt overskab, og den roses generelt af køberne for både at have et effektivt sug og en støjsvag motor. Dette er især fordelagtigt i mindre køkkener der ligger i åben forbindelse med spiseområdet, da emhætten så kan forblive tændt til de sidste rester mados er suget ud.Denne indbygningsemhætte er desuden udstyret med 2 energivenlige LED-spots, der giver et godt lys over kogepladen. Alt i alt er den et rigtig godt valg for dig der ønsker en god, støjsvag og effektiv emhætte til indbygning.

Om: Denne Bosch emhætte skal indbygges under et overskab. Den har et udtræk med fedtfilter monteret, som klikkes af ved hjælp af et lille håndtag. Det årlige energiforbrug ligger på 35,4 kWh, hvilket placerer emhætten i energiklasse A. Den har kapacitet til højst 710 m3/t, hvilket er højt i forhold til andre indbygningsemhætter med udtræk. På trods af dette er lydniveauet ganske lat, og med 55 decibel ved højeste hastighed larmer den mindre end lydniveauet for en normal samtale (60 decibel).

Emhætten er designet i rustfrit stål, og der er i alt 5 hastighedsindstillinger hvoraf de 2 højeste er intensivtrin. Der kan også indstilles et 6 minutters eftersug, så udsugningen automatisk slukker og du kan spise din aftensmad uden at skulle rejse dig og slukke den efterfølgende.

På denne indbygningsemhætte er monteret 2 LED-spots på 3 Watt hver. På grund af SoftLight-funktionen tændes og slukkes lyset gradvist, og der er ligeledes en indbygget lysdæmperfunktion. Emhætten styres ved hjælp af trykknapper, og du kan se det valgte hastighedstrin i det lille digitale display.

Detaljer:

 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 35,4 kWh
 • Kapacitet, maks.: 710 m3/t
 • Lydniveau, maks.: 55 dB
 • Hastighedstrin: 5
 • Eftersug: Ja, 6 minutter
 • Kanaltilslutning: Ø 15 cm.
 • Kan bruges til recirkulation: Ja
 • Lys: 2 x 3W LED

Siemens LI64MA530

Denne emhætte til udtræk har et fint og stilrent design, og derfor er den velegnet til indbygning i et køkken af nyere dato. Den er desuden yderst populær blandt køberne, der blandt andet er glade for at den kan lave eftersug.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Til butik »
1.999,00 1.999,00 Til butik »
2.049,00 2.049,00 Til butik »
2.399,00 2.399,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne emhætte til indbygning: Siemens LI64MA530 er en god og funktionel sølvfarvet emhætte til indbygning. Den er populær blandt køberne, hvor den blandt andet roses for at være effektiv, nem at anvende og støjsvag. Altsammen vigtigt kriterier i et mindre køkken, hvor madlavningen helst skal være så nem som muligt. En særligt nyttig funktion er det automatiske eftersug, som aktiveres i 10 minutter hvis emhætten skubbes ind mens den stadig er tændt. Dermed skal du ikke selv høje øje med tiden eller huske at slukke den, så du sparer på strømmen.

Om: Siemens LI64MA530 er en stilren sølvfarvet emhætte til indbygning. Dens årlige energiforbrug estimeres til 20 kWh og placeres derfor i energiklasse A, hvilket i skrivende stund er den næstbedste klasse til emhætter. Den har en kapacitet på op til 420 m3/timen, hvilket er udmærket for en emhætte af denne størrelse.

Emhætten fra Siemens kræver indbygning under et normalt overskab med en bredde på 60 centimeter. For at emhætten kan aktiveres, skal du trække udtrækket ud. Herefter kan den betjenes ved hjælp af knapper, der gør det muligt at vælge sugestyrke og tænde/slukke lyset. Emhætten kan både slukkes ved et tryk på tænd/sluk knappen, eller ved at du skubber udtrækket ind. Hvis du skubber udtrækket ind, aktiveres desuden et eftersug på 10 minutter.

Der sidder i denne emhætte to fedtfiltre, som kan klikkes ud og vaskes i hånden eller opvaskemaskine. Den har desuden to LED-lamper med 3 Watt i hver.

Detaljer:

 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 20 kWh
 • Kapacitet, maks.: 420 m3/t
 • Lydniveau, maks.: 59 dB
 • Hastighedstrin: 3
 • Eftersug: Ja, 10 minutter
 • Kanaltilslutning: Ø 12/15 cm.
 • Kan bruges til recirkulation: Ja
 • Lys: 2 x 3W LED

Electrolux LFU316W

Dette er et af de bedste køb du kan gøre dig, hvis du er ude efter en billig emhætte med gode egenskaber. Electrolux LFU316W får nemlig gode anmeldelser og er set til kun 1.519,00  kr.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.519,00 1.519,00 Til butik »
1.519,00 1.519,00 Til butik »
1.519,00 1.519,00 Til butik »
1.919,00 1.919,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne emhætte til indbygning: Hvis du har et lidt ældre køkken og pladsen samtidig er sparsom, så er denne emhætte det rette valg til indbygning under et overskab. Den har et klassisk hvidt design der passer fint ind i de fleste typer køkkener, så længe det er lavet i standardmål. Indbygningsemhætten er en efterfølger til en model, der roses af flere købere for at være både effektiv, støjsvag og brugervenlig, så her får du altså en rigtig god emhætte til en meget fordelagtig pris.

Om: Electrolux LFU316W er en klassisk hvid emhætte til indbygning under et overskab med bredde på 60 centimeter. Denne type emhætte findes normalt i ældre køkkener over komfuret, og hvis du i forvejen har en emhætte af denne type kan du nemt udskifte den med denne nyere og bedre model.

Emhætten har et simpelt design med en glasklap, der slås ud når den skal bruges. 2 skydeknapper bruges henholdsvis til at tænde/slukke for emhætten og styre de 4 hastighedstrin, hvor det højeste trin er et intensivtrin. I højeste trin har denne emhætte et lydniveau på 69 decibel, mens den på laveste trin har et lydniveau på 45 decibel.

I denne emhætte er der indbygget 2 LED-spots, som giver et klart lys og et godt overblik over kogepladen. Den har desuden monteret et vaskbart fedtfilter i en kassette, som kan klikkes ud af emhætten og sættes i opvaskemaskinen.

Detaljer:

 • Energiklasse: D
 • Årligt energiforbrug: 83,5 kWh
 • Kapacitet, maks.: 336 m3/t
 • Lydniveau, maks.: 69 dB
 • Hastighedstrin: 4
 • Eftersug: Nej
 • Kanaltilslutning: Ø 12,5 cm.
 • Kan bruges til recirkulation: Ja
 • Lys: 2 x LED

Indsatsemhætter

Indsatsemhætter minder meget om udtræksemhætter. Dog er de mere integrerede i overskabet, da de bygges op i selve overskabet og dermed ikke ses på skabets front. Det er således en pæn og diskret løsning, som typisk er en smule dyrere. Vær også opmærksom på at indsatsemhætter fås i mange forskellige indbygningsmål, og derfor skal du vælge en model der passer til dine overskabe.


Silverline SL 1170 Astec

Silverline SL 1170 Astec er en bred indsatsemhætte, som dermed er særligt egnet til større kogeplader. Den roses blandt andet for at være støjsvag og nem at anvende.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.149,00 2.149,00 Til butik »
2.149,00 2.149,00 Til butik »
2.249,00 2.249,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne emhætte til indbygning: Silverline SL 1170 Astec er en ekstra bred indsatsemhætte på 790 millimeter, hvilket betyder at den passer godt sammen med en bred kogeplade. Den får generelt ros af køberne, som blandt andet vurderer at den er nem at anvende, støjsvag og effektiv. De to indbyggede LED-spots giver desuden et godt lys, som er med til at skabe overblik ved gryder og pander. Den interne motor giver et godt sug, og der medfølger desuden en fjernbetjening så emhætten kan betjenes på afstand. Til prisen er denne indsatsemhætte et rigtig godt valg. Den fås til en pris på omkring 2.000 kroner, hvilket er yderst fornuftigt.

Om: Denne emhætte skal indbygges i et overskab eller en kasse til formålet, hvor den så vil sidde diskret uden at gøre for meget væsen af sig. Den kan kun ses fra bunden af overskabet, hvorved mange foretrækker denne type emhætter til det stilrene og simpelt indrettede køkken.

Det årlige energiforbrug anslås for denne emhætte at være på 46 kWh. Den har desuden 4 hastigheder, og lydniveauet går fra 47 decibel ved laveste indstilling, og op til 69 decibel ved højeste indstilling. Der er desuden mulighed for at aktivere en eftersug funktino, og den medfølgende fjernbetjening gør det ligeledes muligt at betjene den på afstand.

Der sidder i alt 3 fedtfiltre i denne emhætte, og de er alle lavet af aluminium. De tåler desuden opvaskemaskine, hvorved de nemt kan vaskes efter behov.

Detaljer:

 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 46 kWh/år
 • Kapacitet, maks.: 737 m3/t
 • Lydniveau, maks.: 69 dB
 • Hastighedstrin: 4
 • Eftersug: Ja
 • Kanaltilslutning: Ø 15 cm.
 • Kan bruges til recirkulation: Ja
 • Lys: 2 x LED

Witt WS 90370 S-2

Witt WS 90370 S-2 er en større og mere stilren emhætte, der har en høj kapacitet og lavt energiforbrug. Den får gode anmeldelser og anbefales til det nye køkken.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.199,00 6.199,00 Til butik »
6.199,00 6.199,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne emhætte til indbygning: Witt WS 90370 S-2 har alt hvad du måtte ønske dig af en ny og moderne emhætte til indbygning: 4 LED-spots på 2,1 Watt hver, udtagelige fedtfiltre og trykknapper til betjening af alle funktionerne. Den fås desuden stor ros af køberne, som især er glade for dens høje effektivitet. En smart funktion er eftersugningen, der kan aktiveres via tryk på en knap. Herefter slukker emhætten automatisk  efter 10 minutter, så du ikke selv skal huske at slukke den. Den er et godt køb for dig der ønsker en emhætte i et mere stilrent og luksuriøst design, hvor lyset og funktionerne er i fokus.

Om: Witt WS 90370 S-2 er en emhætte til indbygning i overskabe. Den har en bredde på 70 centimeter og er forholdsvist tung, så her kræves lidt planlægning og viden om beslag inden montering.

Emhætten har et årligt energiforbrug på 58 kWh, hvilket betyder at emhætten sniger sig op i energiklasse B. På trods af dette har den en maksimal kapacitet på 697 m3/timen, hvilket er forholdsvist højt. Hastigheden justeres i 4 trin, hvor højeste trin er et intensivtrin. Du kan også aktivere eftersug, så emhætten selv slukker efter 10 minutter.

I denne emhætte kommer du til fedtfiltret ved at åbne klappen, der sidder monteret på hængsler. Herefter kan fedtfiltret pilles ud og vaskes i opvaskemaskinen, hvilket det i brugsanvisningen anbefales at gøre mindst én gang hver anden måned.

Under emhætten er hele 4 LED-spots monteret, hvilket sikrer et godt overblik over kogepladen.

Detaljer:

 • Energiklasse: B
 • Årligt energiforbrug: 58 kWh/år
 • Kapacitet, maks.: 697 m3/t
 • Lydniveau, maks.: 58 dB
 • Hastighedstrin: 4
 • Eftersug: Ja, 10 minutter
 • Kanaltilslutning: Ø 15 cm.
 • Kan bruges til recirkulation: Ja
 • Lys: 4 x 2,1W LED

Thermex Integro 51

Dette er en flot og stilren emhætte, der skal indbygges i et overskab. Den får gode anmeldelser og har et godt sug, hvilket udløser ros hos flere købere.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.639,00 3.639,00 Til butik »
4.039,00 4.039,00 Til butik »
4.039,00 4.039,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne emhætte til indbygning: Thermex Integro 51 er en god og energivenlig emhætte, der får ros af køberne for at have et godt sug og for at være nem at bruge. Betjeningen foregår nemlig via en drejeknap, som kan skjules når den ikke bruges. Fedtfilteret er desuden todelt, så du nemt kan afmontere dem og sætte dem i opvaskemaskinen. Til prisen er denne indsatsemhætte således et rigtig godt valg.

Om: Thermex Integro 51 er en integrerbar emhætte med en bredde på 60 centimeter. Den skal indbygges i et overskab, men i modsætning til andre integrerbare emhætter sættes denne op i stedet for bunden i et overskab med en dybde på 30 centimeter.

Indbygningsemhætten fra Thermex har et årligt energiforbrug på kun 48 kWh, hvilket bringer den op i energiklasse A. På trods af dette er kapaciteten på hele 612 m3/timen, hvilket er ganske fornuftigt. Sugestyrken kan indstilles i 3 separate hastighedstrin, hvilket reguleres ved hjælp af en integreret drejeknap der kan skjules når den ikke bruges.

Der er monteret 2 LED-spots bagest i denne emhætte.

Detaljer:

 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 48 kWh
 • Kapacitet, maks.: 612 m3/t
 • Lydniveau, maks.: 66 dB
 • Hastighedstrin: 3
 • Eftersug: Nej
 • Kanaltilslutning: Ø 15 cm.
 • Kan bruges til recirkulation: Ja
 • Lys: 2 x LED

Sådan vælger du den rette emhætte til indbygning

Når du skal ud og have en ny emhætte til indbygning, er der visse kriterier der skal være opfyldte. Først og fremmest skal du sikre dig at emhættens indbygningsmål passer til dine overskabe, men du skal også sikre dig at du vælger en model med en tilstrækkelig kapacitet. Ydermere er det en god idé at overveje hvilke funktioner og egenskaber du ønsker, så herunder får du en hurtig guide i de vigtigste kriterier for valg af indbygningsemhætte:

Størrelse – passer den til dit overskab? 

En af de vigtigste faktorer er emhættens størrelse. Faktisk skal du både kigge på emhættens udvendige størrelse men også indbygningsmålene, som definerer hvor meget plads emhætten kræver i eller under overskabet.

Kapacitet – sådan beregner du dit behov

På de fleste emhætter er angivet en maksimal kapacitet, hvilket typisk står som antal kubikmeter (m3) per time. Dette skal ganges med 10, og resultat skal gerne svare til eller være større end køkkenets rumfang.

Eksempelvis er en emhætte med kapacitet på 610 m3/timen velegnet til rum med et rumfang på højst 6100 m3.

Lys – skal du vælge LED eller halogen?

LED-lyskilder vil altid være at foretrække, fordi de holder længere og giver et klarere lys. Halogen-lyskilder er også gode, men de holder knapt så længe og skal derfor udskiftes oftere. Der findes også lysstofrør som holder i årevis, og disse giver også et godt og klart lys over kogepladen.

Fedtfiltre – kan de være i opvaskemaskinen?

Afhængigt af din opvaskemaskines størrelse, bør du gå efter emhætter med små fedtfiltre der nemt kan klikkes af og vaskes i maskine. Har du en lille opvaskemaskine er det ikke sikkert at den har plads til alle størrelser fedtfiltre, så det kan være en fordel af vælge en emhætte med todelt fedtfilter.

Eftersug – hvorfor er det en god ide?

Med eftersug kan du indstille din emhætte til at fortsætte udsugningen i et bestemt tidsrum. Det er egentlig blot en automatisk slukfunktion, men den er ganske nyttig. Eftersug gør det nemlig muligt at fortsætte udsugningen i de anbefalede 5-10 minutter efter du har lavet mad, for at den sidste mados og damp suges ud af rummet.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar