Et vigtigt element i et behageligt og sundt soveklima, det er den luftkvalitet vi sover i. Luften må helst ikke være for varm, for fugtig eller for stillestående. For at få en bedre luftkvalitet og et mere behageligt soverum, så kan det være en rigtig god idé at investere i en ventilator. 

Hvis du også er interesseret i denne mulighed og godt kunne tænke dig at vide mere, så er du kommet til rette sted. Vi guider dig gennem de bedste lydløse ventilatorer til soveværelset, og hjælper dig med hvad du skal overveje, inden du køber. 

Opsummering: Her er de 3 bedste lydløse ventilatorer

Der er mange gode ventilatorer på markedet. Her i artiklen er der mange gode valg, men det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige til dig og dine behov.

(AFP: Error loading price from price table)

Bedste pris: 270,00

Bedste allround

Ti styrkeniveauer

Kan både køling og varme

Bedst i kvalitet

(AFP: Error loading price from price table)

Bedste pris: 899,00

4/5 stjerner

Bedst anbefalet af brugere

10 års prisgaranti

Vores anbefaling

(AFP: Error loading price from price table)

Bedste pris: 695,00

Kun 26,5 dB 

Diskret, elegant og moderne

Lavt energiforbrug

Bedst til prisen

 

Westinghouse Airplane loftventilator – det sikre valg 


Set til: 899,00

Køb hos Elvvs.dk


Testresultater 

Denne loftventilator klarer sig både godt hos eksperter og forbrugere. Blandt andet roses den for sin robusthed, sin kraftfulde styrke og sin brugervenlighed. Desuden giver Westinghouse hele 10 års garanti på motoren, når du vælger denne ventilator. Ventilator.org kvitterer med 4/5 stjerner. Derfor kåres denne ventilator som det bedste sikre valg. 

Om Westinghouse Airplane loftventilator

Denne Westinghouse Airplane ventilator er en klassisk loftventilator, som altså monteres i loftet og giver et behageligt og kontinuerligt vindpust, som fordeler sig godt i rummet. Denne loftventilator passer til et loft, som hælder op til maks. 40 grader. Støjniveauet er behageligt lavt på denne ventilator, og ligger på 49 dB, hvilket svarer til almindeligt samtaleniveau i hjemmet. 

Ventilatoren er udformet i et smart og moderne design, hvor bladene ligner en propel fra et fly. Farverne er sølv og grå, og den passer således diskret og fint ind i langt de fleste skandinaviske soveværelser. Den kan både dreje med og mod urets retning, og kan være en god investering i dit soveværelse både sommer og vinter: Om vinteren kan den fordele temperaturen i rummet bedre, og i sommerhalvåret kan den give ønsket oplevelse af et køligere soverum. 

Den anbefales i rum på op til 15 kvm, og derfor egner den sig således ikke rigtigt til de større soveværelser, hvor det anbefales at finde en ventilator, som kan klare en lidt højere kapacitet på en tilfredsstillende måde. Ventilatoren kommer med et klassisk snoretræk, hvor du tænder og slukker for maskinen. Både fjernbetjening og vægkontakt kan tilkøbes separat, så du kan få endnu mere lethed ved at benytte denne ventilator. 

Derfor bør du vælge denne ventilator til soveværelset: 

 • Bedste sikre valg! 
 • Et slidstærkt og robust valg 
 • Flot, diskret og moderne design
 • Hele 10 års garanti på motoren 
 • Passer til rum op til 15 kvm 
 • Fjernbetjening og vægkontakt kan købes separat
 • 49 dB

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også: de fem bedste smartphones og bedste klimaanlæg til hjemmet

Westinghouse Industrial loftventilator – bedst til større soveværelser 


Set til: 749,00

Køb hos Elvvs.dk

Testresultater

Endnu en skøn loftventilator fra Westinghouse. Hvis du er på udkig efter en solid ventilator, og i øvrigt går mere op i performance end udseende, så er denne en overvejelse værd. Tyske Ventilator.org roser den for sin høje ydeevne og lange levetid, og kvitterer med en score på 4,5/5 stjerner. Denne ventilator kåres som den bedste til de større soveværelser. 

Om Westinghouse Industrial loftventilator

Denne ventilator fra amerikanske Westinghouse har en imponerende diameter på hele 122 cm, og passer således rigtig godt til det lidt større soveværelse. Faktisk kan denne ventilator effektivt cirkulere luften i et rum på op til 20 kvm, hvilket gør den rigtig god til hjemmets største soveværelse (også sommetider kaldt ”master bedroom”). 

Der er igen tale om en trebladet rotor, og denne model er udformet i et simpelt design. Farven på ventilatoren er hvid, og den falder således naturligt og diskret ind i de fleste moderne soveværelser i Danmark i dag. 

Denne model har hele tre forskellige hastighedstrin, og det gør den nem at tilpasse dine behov, som ofte vil skifte i løbet af året, når temperaturen og luftfugtighed samtidig varierer. Lige som den anden model fra Westinghouse kan denne ventilator også skifte retning, så du selv kan bestemme, hvad du foretrækker. 

Lydniveauet er ganske rimeligt for også denne ventilator og ligger på 57 dB. Det er en smule højere end Airplane modellen, men til gengæld passer denne også til et større rum. Igen får du hele 10 års garanti på motoren. 

Derfor bør du vælge denne ventilator til soveværelset: 

  • Bedst til det større soveværelse! 
  • Robust udformning og lang holdbarhed 
  • Hvidt, klassisk og diskret design 
  • Passer til helt op til 20 kvm værelse 
  • Tre hastigheder 
  • Klassisk snoretræk
  • Hele 10 års garanti på motoren 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også: de 9 bedste trådløse højtalere og bedste mesh-netværk i test

S&P Silent 100 loftventilator – bedste til små soveværelser 


Set til: 695,00

Køb hos Elvvs.dk

Testresultater

Denne ventilator er som skabt til at være både usynlig og absolut lydløs. Det er en af de mest lydløse ventilatorer, du kan få som installation til hjemmet, men til gengæld passer den kun til mindre rum. Derfor kåres den til bedste lydløse ventilator til små soveværelser. 

Om S&P Silent 100 loftventilator

Det er ikke for sjov, at denne ventilator hedder Silent 100. Den har nemlig et absolut imponerende støjniveau på kun 26,5 dB! Dette lydniveau kan sammenlignes med blade, der rasler eller en sagte hvisken, og du får altså her en ventilator, som du med garanti nærmest ikke vil lægge mærke til, er der. Til sammenligning vurderes støjen fra en almindelig computer at ligge på ca. 40 dB, mens larmen fra et gennemsnitligt køleskab er på ca. 50 dB, og lydniveauet som en aircondition udsender er på omkring 60 dB. 

Udover denne store fordel får du med denne ventilator også et utroligt lav energiforbrug. Faktisk har den en effekt på kun 8 watt, hvilket igen er imponerende i forhold til andre industristandarder. Samtidig får du også en høj luftmængde og en god trykevne, så du er sikret god ventilation og et sundt indeklima. Det gør denne ventilator som et af de allerbedste valg til hjemmets mindre rum. 

Derfor bør du vælge denne ventilator til soveværelset: 

 • Bedste ventilator til små soveværelser! 
 • Næsten usynlig og næsten helt lydløs 
 • Diskret, elegant og moderne design 
 • Lavt energiforbrug 
 • Høj luftmængde
 • God trykevne 
 • Utroligt støjsvag: 26,5 dB

Læs også:  Powerbank test og bedste bredbånd i hjemmet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dyson AM09 Hot + Cool – bedste allround 


Set til: 270,00

Køb hos Wattoo.dk

Testresultater

Denne model er allerede lidt af en darling blandt eksperter og forbrugere, som er faldet for det stilrene design og de utroligt mange lækre funktioner, som medfølger denne AM09 model fra Dyson. TechRadar giver den hele 4,5 ud af 5 stjerner, og trods den lidt højere pris, kåres denne ventilator altså som den bedste allround blandt de støjsvage modeller til soveværelset. 

Om Dyson AM09 Hot + Cool

Denne ventilator er lidt bedre end mange andre af de bedste ventilatorer på markedet lige nu. Og det er den af flere årsager. Blandt andet har den en uovertruffen fordel idet, at den både kan blæse kold luft og varm luft. Det betyder, at du med denne model for en smart ventilator til soveværelset, som altså kan køle ned i de varme sommermåneder og varme op i løbet af det koldere vinterhalvår. 

Som med de andre Dyson modeller, medfølger her også en lille smart fjernbetjening, som har sin plads øverst på ventilatoren. Her glider den nemt på plads på grund af magnetisme og det elegante, buede design. Du kan nyde godt af herlige funktioner såsom hele ti hastighedsniveauer og desuden en praktisk timer-funktion. 

En stor fordel ved denne ventilator er, at den ikke har blade eller vinger, og det gør den både mere elegant, nemmere at gøre ren, og mere sikker i forhold til fingre og hårtotter, som ellers godt kan sætte sig fast i en almindelig ventilator, som kører. 

Den er ganske støjsvag, men udsender stadig mere støj end de allermest støjsvage modeller, som er fremhævet i denne artikel. Når den kører på sit maks. niveau, ligger den på omkring 64 dB, hvilket stadig er ganske fornuftigt, men som minder mere om støjniveauet fra en almindelig aircondition. Til gengæld har den altså de andre lækre funktioner, og hvis man kan leve med et lidt højere støjniveau, så kan man få rigtig god glæde af denne model. 

Derfor bør du vælge denne ventilator til soveværelset: 

 • Bedste allround ventilator til soveværelset! 
 • Mulighed for både køling og varme
 • Praktisk fjernbetjening, som passer oven på ventilatoren 
 • Timer-funktion 
 • Hele ti styrkeniveauer
 • Lækkert design 
 • Nem at rengøre 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også: De 8 bedste routere på markedet og printer test

Honeywell Turbo Force ventilator – bedste lille på budget 


Set til: 258,00

Køb hos Proshop

Der er her tale om en ganske lille, men stadig kraftfuld sag af en ventilator. Den får roser for sit kompakte design og sin absolutte lydløse performance. Derfor kåres den også som den bedste lille model på budget.  

Om Honeywell Turbo Force ventilator

Måske tænker du, at den ikke ser ud af meget, men lad ikke størrelsen narre dig. Når det kommer til performance, er denne lille Honeywell Turbo Force ventilator nemlig uden sidestykke. Den er utrolig praktisk til dig, som gerne vil have en lille ventilator til dit soveværelse, og samtidig ønsker muligheden for at flytte rundt på den efter behov. For eksempel passer den godt til både natbordet, kommoden og vindueskarmen, og kan i øvrigt også vægmonteres. En af de helt store fordele ved at købe en lille ventilator, er at den nemt kan pakkes væk og opbevares, når du ikke ønsker at bruge den i en periode. 

På den af den lille og kompakte størrelse, er det desuden muligt at bruge den i andre rum, og også nemt at tage den med på ferie, hvis du ønsker ekstra ventilation i din campingvogn eller på din båd. Den har et stort drejningsområde, og har tre indstillingsniveauer. På den måde kan du nemt sikre dig god ventilation i dit soveværelse, selvom du altså kun har en lille ventilator. Desuden er lydniveauet på denne lille ventilator kun 42 dB, og du skal derfor ikke være nervøs for at få din nattesøvn ødelagt, selvom du har denne kørende i baggrunden. 

Prisen er ganske overkommelige, og denne model ligger bestemt i den meget prisvenlige ende af skalaen for ventilatorer, som præsenteres i denne artikel. Denne ventilator er med andre ord helt perfekt til dig, som ønsker stor kraft fra en lille maskine til en beskeden pris, og desuden kan lide stor fleksibilitet og råderum. 

Derfor bør du vælge denne ventilator til soveværelset: 

 • Bedste lille på budget 
 • Utrolig kraftfuld 
 • Kompakt design 
 • Lavt energiforbrug 
 • Tre styrkeniveauer 
 • Perfekt til natborde eller vindueskarmen 
 • Kan vægmonteres
 • Kun 42 dB! 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvorfor en ventilator i soveværelset er vigtig 

Vi bruger i gennemsnit otte timer på at sove hver dag i løbet af hele vores liv. Det vil sige, at vi faktisk bruger godt en tredjedel af hele vores liv i soveværelset. Og netop derfor skal netop dette rum også danne rammer for en god nats søvn og et sundt soveklima, så vi har de bedste forudsætninger for at få mest muligt ud af de sidste to tredjedele af vores liv; de vågne timer. 

Alt for mange danskere oplever at sove for varmt og for fugtigt – og særligt er dette altså et problem i de varme og lumre sommermåneder. Derfor er det en god idé at investere i en ventilator, så du kan opnå en mere behagelig søvn. Desuden holder dit sengetøj og din madras sig bedre og sundt over længere tid, når du ikke sveder unødigt ned idet. 

Derfor bør dine ventilatorer være lydløse – særligt i soveværelset 

En af de allerstørste trusler mod vores helbred i dag er faktisk støj. Alt for mange danskere lever med et for højt og kontinuerligt højt støjniveau i løbet af deres dagligdag, og dette kan føre til store gener og faktisk også sygdomme senere i livet. 

Først og fremmest er støj ofte kilde til koncentrationsbesvær, tyngde i hovedet, træthed, uoplagthed og hovedpine. Det kan skade både dit humør og forringe dit ve og vel ganske betydeligt. Særligt er støj, som varer ved over en længere periode, ganske problematisk for os. Soveværelset bør være et sted, hvor vi kan finde ro, komfort og velbehag uden at gå på kompromis med støj eller andre gener. Netop derfor bør du kraftigt overveje at investere i netop en lydløs eller ganske støjsvag ventilator til soveværelset. For selvom du måske ikke bemærker støjen fra en larmende ventilator efter noget tid, så vil den alligevel genere din hjerne og formentlig give dig en mere forstyrret søvn i løbet af natten end en støjsvag model vil gøre. 

Hvis du gerne vil have både sundt og behageligt soveklima, og samtidig en uforstyrret nattesøvn, så er en lydløs ventilator til soveværelset den bedste investering du kan gøre for dig selv. 

Hvilken type ventilator passer til dig?

For at finde den rette ventilator til dit behov, så bør du først og fremmest overveje, hvilken type der passer ind i din livsstil. Der er nemlig ingen særlig modeltype, som er bedre end andre, og for at finde frem til din favorit, bør du egentlig blot overveje, om du har en æstetisk præference, samt hvordan dit behov for ventilation i soveværelset er. 

 I soveværelset foretrækker mange mennesker, at indretningen skal være diskret og afbalanceret, så det bliver et rum i harmoni, som udtrykker ro og velvære. Af denne grund kan mange godt lide, at ventilatoren er placeret i loftet og altså indgår som en integreret del af rummet. På den måde slipper du for løse ledninger og for at optage gulvplads. 

Hvis du gerne vil have den integrerede oplevelse af din ventilator, men ikke bryder dig om en klassisk loftventilator til soveværelset, så kan du i stedet overveje en ventilator, som kan vægmonteres. Det er også diskret – og du slipper igen for ledninger – og til gengæld kan du så reservere loftet til elegante belysningsmuligheder. 

Er du derimod mere til fleksibilitet og valgfrihed til at ommøblere løbende, så kan det være, at du skal overveje en fritstående ventilator – enten til gulvet eller til et bord eller en vindueskarm. Fordelen ved disse er, at du nemt kan flytte rundt på den efter smag og behag, og du kan ligeledes bedre dreje og hælde dem, hvis du ønsker at luftcirkulationen skal ændres lidt fra dag til dag. 

Sådan finder du din lydløse ventilator til den bedste pris 

For at finde din favorit model til den allerbedste pris, bør du overveje at undersøge, hvor du kan købe den billigst. Dette overblik får du nemt gennem nogle af de mange hjemmesider, som i dag tilbyder prissammenligning af specifikke produkter på tværs af alle forhandlere. Du indtaster blot navnet på modellen, og herefter præsenteres du for, hvor ventilatoren kan købes til den billigste pris. Ofte bliver du også informeret om prisen på fragt samt leveringstid. 

Derudover kan du med fordel holde øje med udsalg, tilbud og kampagner, hvor der tit vil være mange penge at spare. Særligt på de dyrere modeller, vil det i disse tilfælde være muligt at gøre et kup og nogle gange spare flere tusinde kroner. 

Når du køber en ventilator på nettet, har du samtidig adgang til et bred overblik over andre forbrugeres erfaringer med det givne produkt, og du kan således få indblik i, om modellen lever op til sine løfter, og om den fungerer tilfredsstillende i praksis. Det er en stor fordel i forhold til at skulle overskue udvalget i en fysisk butik, hvor vi ofte foretager køb på mavefornemmelse.

Se også denne lignende artikel på vores side: TEST – hvilken bordventilator skal redde dig i sommervarmen?

Testkilder: 

For at kunne bringe denne artikel med oversigt over de bedste lydløse og støjsvage ventilatorer på markedet lige nu, har vi anvendt forskellige testkilder. Dem kan du læse mere om herunder. 

TechRadar – TechRadar er den største britisk-baserede nyheds- og anmeldelses-site for forbrugerteknologi, og deres redaktionelle uafhængighed bliver støttet af teknologiforlaget Future plus objektive testdata fra TechRadar Labs. Deres erfarne skribenter, der opererer fra kontorer i London, Bath, San Francisco, New York og Sydney, arbejder under Futures 20-årige politik for garanti for redaktionel uafhængighed.

Ventilator.org – en tysk uafhængig forbrugerportal for alle mulige forskellige ventilatorer og lignende apparater til hjemmet. De vurderer alle produkter i forhold til både specifikationer, performance, ydeevne og robusthed og i forhold til, hvordan et produkt tages imod af forbrugerne. 

Læs også vores artikel om: TEST – De bedste ventilatorer til badeværelset

Læs også: Aktivitetsmåler test – her er de 6 bedste fitness trackere

Se vores artikel om: Philips Hue – testvindende smart elpære

Læs også vores artikel om: Sammenligning af tests: 5 fede vinduesvasker-robotter

FAQ

🏆 Hvilke Ventilatorer er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Ventilatorer på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Ventilatorer?

Ventilatorer vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny Ventilatorer?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Ventilatorer til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Sandra M. Henriksen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar