Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Ventilatorer til brændeovne? En test-oversigt over 10 af de bedste modeller ifølge anmeldelser og kunders erfaringer

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Ventilatorer til brændeovne? En test-oversigt over 10 af de bedste modeller ifølge anmeldelser og kunders erfaringer

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

De fleste er ikke klar over de fordele, en ventilator til brændeovn har, eller hvordan de kan hjælpe med at opvarme dit hjem. De er nemlig ganske effektive, netop fordi en ventilator kun udnytter den varmeenergi, som brændeovnen selv producerer.

Du kan altså spare på energien ved at købe en ventilator til brændeovnen, og for at hjælpe dig med at vælge den allerbedste til netop dine behov, viser vi herunder konkrete anbefalinger.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit ventilatorer til brændeovne

Aduro Stove
Lager

Aduro Stove

Premium valg Gå til bedste pris
769 Kr. hos Silvan
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste ventilatorer til brændeovne i test-guiden 2024:

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte ventilatorer til brændeovne

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Premium valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aduro Stove
Ventilator med høj luftstrøm

Dagens bedste priser og tilbud på Aduro Stove:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Høj luftstrøm med optimal fordeling
 • Selvregulerende hastighed
 • Automatisk drift

Aduro Stove er en ventilator i særklasse, som er oplagt til dig, der ikke har noget imod at betale lidt mere for ekstra kvalitet og ydeevne.

Grunde til at købe

 • God varmefordeling
 • Effektiv
 • Håndtag for lettere håndtering

Grunde til at undgå

 • Relativt dyr

Anmeldelse: Produktanalyse af Aduro Stove

Detaljer

 • Dimensioner: 21 x 14 x 12 cm
 • Driftstemperatur: 65-345 C
 • Max. luftstrøm: 255 m³/h
 • Antal vinger: 4

Luftgennemstrømning og effektivitet
Ventilatorens maksimale luftstrøm på 255 CFM (kubikfod pr. minut) fordeler varmen jævnt rundt i rummet – en normal effektiv ventilator har typisk lidt over 150 CFM, hvorfor netop denne model alene på specifikationerne må betragtes som værende ekstra effektiv.

En anden fordel ved den automatiske ventilator er, at du sparer på elektriciteten. Du behøver ikke at bekymre dig om at tænde for ventilatoren, skifte batterier eller lade den – idet den kører helt automatisk, så snart brændeovnen når en vis temperatur.

Sådan fungerer ventilatoren 
Aduros ventilator aktiveres, når temperaturen på overfladen af brændeovnen når 65 °C eller derover. En varmefølsom fjeder vil derefter gradvist aktivere turbinen, der er en del af ventilatorens indvendige mekanisme. Luftstrømmen vil derfor stige i takt med, at overfladetemperaturen på brændeovnen stiger.

Hvis ventilatoren bliver for varm, fungerer den ikke lige så godt, og i værste fald kan den faktisk ødelægges. Hvis overfladetemperaturen overstiger 345 °C, skal du derfor fjerne blæseren fra brændeovnen. Husk at bruge handsker og bære den i håndtaget for at undgå forbrændinger.

Mere om Aduro Stove

Detaljer

 • Dimensioner: 21 x 14 x 12 cm
 • Driftstemperatur: 65-345 C
 • Max. luftstrøm: 255 m³/h
 • Antal vinger: 4

Redaktionens vurdering

Ventilatoren fra Aduro har mange fordele og er effektiv. Samtidig har den et håndtag på toppen, der gør den nem at håndtere. Vores vurdering er, at modellen har lidt ekstra at byde på rent kvalitetsmæssigt, hvilket dog også afspejles i prisen – og netop derfor er den vores premium valg.

5 ting du skal overveje, før du køber ventilatorer til brændeovne

 • Type

  Når du er på jagt efter en ventilator til en brændeovn, har du overvejende to muligheder: selv- eller varmedrevet og elektrisk eller batteridrevet. De selvforsynende ventilatorer kræver blot varmen fra en brændeovn eller pejs som energikilde. Når en ventilator placeres på en brændeovn, der er tændt, overføres varmen fra Peltier-enhedens bund op gennem ventilatoren. Med andre ord, så er en varmedrevet ventilator til brændeovn selvkørende. Det gør varmedrevne ventilatorer energieffektive, fordi de ikke kræver ekstra strøm. Vi foreslår at vælge selvforsynende ventilatorer frem for elektriske ventilatorer, da de både sparer energi og penge.

 • Størrelse

  Da de fleste ventilatorer til brændeovne er omkring 20 cm høje, er størrelsen ikke udslagsgivende, når det kommer til at finde den rette model. Enhver ventilator kan fungere med en stor brændeovn, så det kan tilmed være en idé at købe to af dem, hvis du har en stor brændeovn og et stort rum, der skal varmes op. Du skal også være opmærksom på, at din brændeovn helst skal have en plan overflade, som ventilatoren skal kunne stå på. Fordelen ved at finde en lille ventilator til brændeovne er, at de er nemmere at gemme væk, når du ikke bruger den.

 • Støjniveau

  Ventilatorer har det med at støje, men det er ofte ikke tilfældet med ventilatorer til brændeovne. Dertil er det godt at vide, at blæseren er mere støjsvag, jo flere vinger den har. Ventilatorer med flere arme larmer mindre, fordi de ikke skal køre med lige så høj hastighed for at flytte samme mængde luft. Vi anbefaler derfor, at du ser efter en model med fire eller fem arme/vinger.

 • Pris

  Prisen på en ventilator til en brændeovn varierer fra ca. 300 – 1.600 kr. Vi har inkluderet de modeller, som ligger i mellemprisklassen. Du kan købe en super god ventilator til din brændeovn til mellem 400 og 800 kr., som både er selvforsynende, støjsvag, energieffektiv og har et flot design.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Det er typisk en god idé at læse både kunde- og ekspertanmeldelser, inden du køber noget, da de kan give dig mere viden om et givent produktet. Vi har derfor inkluderet kundeanmeldelser og ekspertanmeldelser i vores artikel, så du kan læse lidt om de tekniske detaljer, inden du køber en ventilator.

FAQ

Hvordan finder jeg den bedste ventilatorer til brændeovne?
Det kommer meget an på, hvad du selv går efter. Først og fremmest skal din brændeovn have en plan overflade, så du har et sted at sætte den. Driftsmetoden, størrelsen, støjniveau og prisen er yderligere afgørende aspekter, som du selv skal afveje, for at finde den bedste model for dig. Ønsker du den mest effektive opvarmning, anbefaler vi en varmedreven (selvdreven) ventilator til brændeovn, da den ikke bruger yderligere energi.
Hvordan installerer man en ventilator til brændeovne?
Det er faktisk super simpelt at installere en ventilator til brændeovn. Du skal blot placere den på en plan og vandret overflade på din brændeovn, og så (hvis det er en varmedrevet ventilator) klarer den resten selv. Du kan med fordel placere ventilatoren tæt på bagsiden af brændeovnen eller ved røret, da det er her, der genereres mest varme.
Hvilke fordele er der ved en ventilator til brændeovne?
Der er kort sagt en del - særligt når du bor i et koldt klima, som i Danmark. Først og fremmest er de langt mere effektive til at sprede varme i dit hjem end andre konventionelle måder, da de ikke skal tilkobles strøm, men blot bruger den energi og varme, der i forvejen genereres fra brændeovnen. Vi gør dog opmærksom på, at det kun er gældende for den varmedrevne ventilator, og ikke den eldrevne.

Hvad er en brændeovns ventilator?

En brændeovns ventilator er en lille ventilator, som du placerer på brændeovnen. Den hjælper med at fordele varmen ud i rummet, så du får et bedre indeklima.

Hvordan fordeler man varmen fra en brændeovn?

En af de vigtigste, men ofte oversete redskaber til netop dette, er en ventilator. En ventilator til en brændeovnen er med til at sikre, at varmen fra brændeovnen spredes i hele rummet, så alle kan få gavn af den, i stedet for at varmen centreres omkring selve brændeovnen. Ventilatoren fungerer ved at suge den opvarmede luft ind i nærheden af brændeovnen og derefter cirkulere den gennem rummet.

Det er vigtigt at sørge for, at du vælger en ventilator ud fra din brændeovns størrelse og type. Nogle modeller findes i størrelser, der er designet specielt til de enkelte modeller af brændeovne, mens andre ventilatorer er mere universelle. Med den rigtige ventilator til brændeovn kan du nemt og enkelt optimere varmefordelingen i dit hjem uden at betale en krone ekstra på varme- og energiregningen.

Hvad koster en ventilator til brændeovn?

Ventilatorer til brændeovne findes i mange forskellige prislejer. De billigste ventilatorer starter fra omkring 300 kr, men de fleste ventilatorer til brændeovne koster omkring 600 kr. Du kan dog finde ventilatorer, der kan koste helt op til 1.800 kr. og endda lidt mere. Prisen varierer alt efter hvor støjsvag den er, strømforbrug og selvfølgelig mærket.

Hvordan virker en ventilator til brændeovn?

En ventilator til brændeovn fungerer ved at “skubbe” den varme luft, som brændeovnen producerer, ud i hele rummet. Hver model har en starttemperatur, som brændeovnen skal nå, før bladene begynder at dreje rundt. Bladene på ventilatoren drejer hurtigere, jo højere temperaturen er.

Det er dog værd at bemærke, at for høje temperature kan beskadige eller ødelægge din ventilator. Det sker dog sjældent, men husk altid at tjekke, hvor høj temperatur den kan klare. I sammenligning med konventionelle opvarmningsmetoder hjælper en ventilator med at sprede varmen uden energi, hvilket gør opvarmning af hjemmet mere effektivt.

Er en ventilator til brændeovn effektiv?

Kort sagt er svaret ja!

Størstedelen af den varme, der skabes af en brændeovn og pilleovn, undslipper gennem skorstenen, mens den resterende varme er mere centreret omkring brændeovnen.

Når en ventilator er installeret, fanger vingerne den varme, som brændeovnen producerer, og spreder den jævnt i hele rummet. Vær opmærksom på, at selvom ventilatorer til brændeovne altid er bedre til at sprede varmen, end en brændeovn selv er, så virker de bedst i små eller mellemstore rum.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme