Når efterår og vinter står for skud, er det for duge et tegn på, at der skal tændes op i brændeovnen. Der er noget helt specielt over at lade en brændeovn varme hjemmet op. Det skaber en følelse af hygge, og der er intet bedre end at lytte til de knitrende lyde fra brændeovnen. Er du på udkig efter en brændeovn, eller trænger din gamle til en udskiftning? Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken brændeovn du vælger, derfor har vi her testet en lang række brændeovne. 

Brændeovne findes i et hav af modeller og variationer, herunder:

 • Konvektionsovne
 • Stålovne
 • Brændeovne med eller uden naturmaterialer som eksempelvis sandsten og fedtsten

Det er naturligvis vigtigt at tage højde for brændeovnens funktioner, når du skal vurdere, hvilken model der passer til lige præcis dine behov. De duge farver som brændeovne fås i, kan tilmed også have betydning for valg af brændeovn. 

En brændeovn kan bidrage med en særlig stemning til rummet og gøre det langt mere hyggeligt. Den kan også skabe varme, fysisk såvel som stemningsmæssigt, med flammernes fine farver. Duge af varianterne i denne artikel har store låger, hvilket giver dig mulighed for at betragte synet af ilden som et maleri på et dekorativt møbel. Netop denne årsag er grunden til, at duge vælger at anskaffe sig en brændeovn. 

Brændovne tjener et utal af funktioner foruden opvarmning. Dog er det selvfølgelig stadig vigtigt at overveje, hvilke rum og arealer du har brug for at få opvarmet, når den rette brændeovn skal findes. Derudover bør du også være opmærksom på, at brændeovnen har fået de vigtige og relevante godkendelser. 

Forinden købet af brændeovn er det vigtigt, at du tjekker forholdene i dit hjem. Du skal nemlig sikre dig, at det er lovligt at have en brændeovn i lige præcis din bolig. Du kan eventuelt rådføre dig med en skorstensfejer først, da du på den måde kan få en masse gode råd i forhold til istandsættelse, rengøring og så videre. 

I denne test vil der blive fokuseret på ting såsom brændeovnenes respektive kvaliteter, hvordan de benyttes samt ideelle placeringsmuligheder. De nævnte brændeovne kan klart anbefales. De er alle i skarp kvalitet, og de rummer forskellige funktioner og kvaliteter. Mange af dem kan tilmed købes hjem med gratis fragt, og skulle du brænde inde med spørgsmål eller have brug for ekstra vejledning angående brændeovnene, så er du velkommen til at tage kontakt.

Woodburning stove Patty Langå 7 kw 

Patty Langå brændeovnen er et godt valg til dig, der elsker, når god kvalitet og design går op i en højere enhed. Produktet er en af de nyeste modeller på markedet fra en anerkendt italiensk brændeovns-producent, hvilket blandt andet forklarer, hvorfor denne model er iblandt folkets favoritter.   

Den fås i en sort farve, og der er derfor rig mulighed for at den kan blende ind i langt de fleste omgivelser. Denne brændeovn er en anelse rund som en cylinder, og den egner sig derfor godt til at blive placeret op ad ydervægge samt hjørner. Den kan skabe den perfekte stemning til en hyggekrog. Den matte finish er i høj kvalitet, hvilket træder tydeligt frem. Med sit unikke design kan du betragte den som et ekstra dekorativt møbel til rummet. 

Brændeovnen kan yde op til 7 kW, og er energimærket med A+, hvorfor den er iblandt de førende brændeovne, når det kommer til rumopvarmning. Den fås uden røgrør, hvilket betyder, at det er nødvendigt at tilkøbe disse separat. Vi anbefaler en 150 mm røgrørspakke til denne model.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
8.120,00 8.120,00 Til butik »

TermaTech brændeovn model TT20 – Bazic – Sort

Denne TermaTech brænde ovn er en kombination af moderne teknologi og klassisk design. Denne model, TT20 Bazic, fås i enten sort eller grå. Disse farver kan med lethed blende sammen med boligindretningen i ethvert hjem.

Denne model har ben, der kan minde op benene på de gamle ovne, som var lavet i støbejern. Ovnens glaslåge er derudover forholdsvis stor, når man tager ovnens størrelse i betragtning. Det er med til at skabe et varmt og behageligt udtryk, da de smukke flammer skinner klart igennem. Den store glaslåge har desuden også et praktisk formål, nemlig at det bliver markant lettere at tilføre brænde til ovnen uden at brænde fingrene. Brændeovnens håndtag er lavet i stål, hvilket skaber en pæn kontrast til den sorte eller grå farve. Det bidrager til et unikt og minimalistisk design, der rummer det klassiske såvel som det moderne. 

Denne type brændeovn er velegnet til dig, der ønsker en brændeovn, der kan passe ind adskillige steder. Den er nemlig ikke særlig stor, og er derfor ideel til rum, der har lavt til loftet eller sommerhuse og udlejningshuse. Med denne brændeovn har du også mulighed for at tilslutte skorstenen enten bagud eller ovenud, hvilket gør den endnu mere fleksibel og øger mulighederne for placering af ovnen. Med denne brændeovn kan du derfor afprøve adskillige placeringer i hjemmet. 

Brændeovnens energiklasse er A+, og den er i stand til at opvarme rum på 30-120 kvm med en virkningsgrad på 83,5%. Det øger dermed fleksibiliteten, da den kan bruges i en lang række forskellige rum. Med denne TermaTech brændeovn kan du være sikker på at få en ovn, hvor varmeoptimeringen er på sin plads. Denne type brændeovn er nemlig en konvektionsovn, og er derfor rigtig god til at fordele varmen ensartet i rummet. Vælger du denne type ovn, får du altså en brændeovn baseret på topmoderne teknologi, såsom rudeskyl ved glaslågen, hvilket er med til, at den automatisk gør glaslågen rent. Er du på udkig efter en brændeovn, der er hurtig og let at anvende, så er netop denne et ideelt valg. 

Du kan også tilkøbe en stor mængde ekstraudstyr til denne model, herunder: 

 • Gulvplader, der er tilpasset ovnen
 • 360°-drejelåge til brændefag, hvis du ikke har lyst til, at der er åbent
 • Pejsesæt til lågen
 • Kælvefang
 • Stillefødder
 • Varmelagring, der især er godt, hvis du ønsker yderligere varmeoptimering
 • Rustfrie ribber, hvilket kan give et mere luksuriøst look

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
7.199,00 7.199,00 Til butik »

TermaTech TT20Bazic Rund

Med denne brændeovn får du en ovn i flot klassisk design med afrundede kanter. Lige netop denne brændeovn er en anelse mindre end de andre brændeovne i serien, hvorfor den er særligt velegnet til små rum eller sommerhuse samt udlejningshuse for eksempel.

Brændeovnen fås i sort med en flot mat finish, så der er ingen undskyldning for at anskaffe sig denne model, da den med lethed kan passe ind i ethvert hjem. Brændeovnen har et blødt udtryk, og er udstyret med en stor glaslåge, hvilket giver mulighed for at betragte de dansende flammer. Du kan være sikker på at skabe en særligt udtryk og en hyggelig stemning med denne brændeovn – det er næsten som et nyt maleri til stuen.  

Hvorfor vælge TT20Bazic rund?

 • Den er udstyret med et sort håndtag i børstet stål, hvilket er et langtidsholdbart materiale
 • Under brændeovnen er der plads til træ, så du har mulighed for at have brænde lige ved hånden
 • Let at anvende grundet den moderne teknologi

Brændeovnens energiydelse ligger på 5kW, den er energimærke A+ og har en virkningsgrad på 83,5%. Brændeovnen er en konvektionsovn, hvilket vil sige, at den er udmærket til at fordele varmen ensartet. Altså er denne type langt mere miljøvenlig, end de klassiske stråleovne. 

Hvis du ønsker det, så findes der en lang række ekstraudstyr, der kan tilkøbes denne model, herunder: 

 • 360-graders-låge til bunden – det kan skabe et mere lukket design
 • Gulvplade, der er tilpasset lige netop denne model: TT20Bazic
 • Pejsesæt, der kan monteres ved brændfaget – det er smart at have et pejsesæt ved hånden

Der er et hav af fordele ved lige præcis denne brandeovn. Der er især lagt fokus på, at den skal være funktionsdygtig og let anvendelig for alle og enhver. Den er tilmed bedst til prisen, hvis man sammenligner med andre lignende brændeovne.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
7.649,00 7.649,00 Til butik »

TermaTech TT20

Denne TermaTech TT20 brændovn giver dig en elegant og enkel brandeovn. Der er taget højde for, at den skal være nem at betjene samt være funktionel. Dette skinner klart igennem, og der er adskillige fordele ved denne brændeovn, såsom:

 • Der er plads til masser af træ i bunden, hvilket giver dig mulighed for altid at have brænde ved hånden
 • Håndtaget til glaslågen køles ned automatisk, hvilket sikrer dig, at du ikke brænder dine fingre
 • Den er udstyret med en stor brændelåge, hvilket kommer brændte fingre til livs samtidig med, at det skaber en hyggelig stemning i rummet, når man kan se på flammerne
 • Askeskuffen er let, stor og kommer med låg, hvilket sørger for, at du ikke får askestøv rundt omkring i huset, når den indimellem skal tømmes.

Brændeovnen er en super miljøvenlig en af slagsen. Den er nemlig udstyret med en regulator, der styre luften fra forbrændingen i brændeovnen. Regulatoren er placeret lige under lågen, hvilket sikrer, at den forbliver kold. Regulatoren har også til opgave at forhindre, at brændeovnen ikke fejlbetjenes – på den måde får du en effektiv forbrænding, der er yderst energivenlig. 

Til denne brændeovn kan du købe meget forskelligt ekstraudstyr, hvis du finder behov for det. Du kan blandt andet tilkøbe følgende ting:

 • Drejelåge til træet forneden, hvis du går efter et ens og enkelt udtryk på brændeovnens front – det kan også øge funktionaliteten
 • Pejsesæt til drejelågen
 • Form-tilpasset gulvplade
 • Kælvefang
 • Varmelagring, hvilket optimerer eftervarmen yderligere
 • Stillefødder
 • Rustfrie ribber, hvilket kan bidrage med et eksklusivt look

TT20 brændeovnen er altså en af de brændeovne på markedet, hvor funktionaliteten er i top. Den er produceret med fokus på en høj, effektiv samt ren forbrænding – virkningsgraden er på over 83%. Derudover opfylder den de vigtigste EU-krav på området. Som en ekstra fordel, så er denne brændeovn særdeles billig med sine mange funktioner taget i betragtning.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
7.649,00 7.649,00 Til butik »

TermaTech TT20S

TermaTech TT20s brændeovnen kommer med fedtsten på siderne såvel som på toppen. Brændeovnens lige sider bidrager til et langt mere simpelt udtryk og kan med sit enkle design med lethed passe ind i boligen. Den fås i både sort eller grå, og du kan derfor vælge den farve, der passer bedst ind i boligindretningen.

Hvorfor vælge en brændeovn med fedtsten?

 • Fedtsten er et naturprodukt
 • Fedtsten har til opgave at hjælpe brændeovnen med at optage samt gemme varmen i lang tid, hvilket øger ovnens effektivitet
 • Den lyse fedtsten skaber et helt unikt udtryk, da der ikke er to TT20s-brændeovne, der er ens – du får altså en helt speciel og unik brændeovn til hjemmet

Brændeovnens sorte låge, fine glasrude og håndtag i børstet stål er med til at komplimentere fedtstenen. Den store glaslåge øger anvendeligheden, da du let kan håndtere brændet og mindsker risikoen for, at du brænder dine fingre undervejs. Derudover er brændeovnen udstyret med rudeskyl, hvilket bidrager til en rude, der altid er ren og klar. Ønsker du altid at have brænde lige ved hånden, så er der plads til dette forneden. Denne brændeovn altså en let anvendelig en af slagsen på mange faconer, og den er altid let at rengøre. 

TermaTech TT20s brændeovnen er en konvektionsovn. Det vil sige, at fordelingen af varmen bliver langt mere ensartet. Derudover er der mulighed for at udstyre ovnen med frisklufttilslutning. Alt i alt er denne brændeovn topmoderne, når det kommer til teknologi og funktioner.

Til denne brændeovn kan du tilkøbe følgende ekstraudstyr:

 • En gulvplade, der er tilpasset specifikt til denne brændeovn
 • En drejelåge til træet nedenfor
 • Pejsesæt, hvilket kan monteres inde i brændefaget på lågen – således kan du opbevare lighter, tændblokke og optændingspinde under brændeovnen, uden at det ligger synligt fremme

TT20s brændeovnen har energimærke A+, yder 5kW, vejer 154 kg og har modtaget vigtige godkendelser. Som et ekstra plus, så er denne ovn gratis i fragt.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

TermaTech brændeovn med sandsten TT20SA

Denne TermaTech brændeovn er en klassisk model med sandsten. Denne brændeovn er noget helt særligt, da den lyse farve på brændeovnen skiller sig ud fra den typiske sorte brændeovn.

Hvorfor vælge en brænde ovn med sandsten?

 • Sandstenen forlænger tiden, hvor ovnen afgiver varme – har du tidligere haft oliefyr eller lignende, så vil du i særdeleshed blive glad for denne eftervarme
 • Langt mere energivenlig brændeovn, der kan spare dig for energi og dermed penge
 • Sandstenene bidrager til en speciel, hyggelig og behagelig stemning
 • De lyse sandsten komplimenterer langt de fleste møbler og vil uden tvivl pryde boligen
 • Der er ikke to brændeovne, der er ens, grundet sandstenens unikke udtryk

Brændeovnens store glaslåge skaber en form for malerisk billede, da du får mulighed for at betragte de smukke, dansende flammer i stor grad. Håndtaget er af stål, og fronten er i støbejern. De mange forskellige materialer, som denne ovn rummer, giver den et mere specielt og livligt udtryk. 

Forneden er der plads til træ, hvilket er super praktisk. Du vil altid have dit brænde lige ved hånden, når du skal bruge det. Derudover er der påmonteret et pejsesæt, hvilket du altså slipper for at tilkøbe. Brændeovnen har energimærke A+, yder 5kW og har en virkningsgrad på 83,4%. Ved køb af denne brændeovn er der 5 års garanti, så opstår der problemer med brændeovnen, så er du sikret. Modellen TT20SA er med sit simple design let at rengøre, og du er garanteret en elegant, klassisk og praktisk brændeovn kombineret med den nyeste teknologi.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

Brændeovn med afrundede sider TT20R

Er du på udkig efter en brandeovn i et tidløst, skandinavisk og minimalistisk design, så er denne TT20R brændeovn lige noget for dig. Med sit enkle design og de afrundede sider passer den til ethvert hjem og kan let gå til indretningen i boligen. 

Der er taget højde for anvendelighed og funktionalitet, når det kommer til TT20R brændeovnen. Den er udstyret med mange funktionaliteter og teknologier, der gør denne brændeovn mere miljøvenlig og praktisk, herunder:

 • Håndtaget er designet således, at det køler sig selv ned, så du undgår at brænde fingrene. Du har mulighed for altid at have brænde lige ved hånden, da der er gjort plads til brænde nederst, hvilket øger funktionaliteten. 
 • Brændeovnen er også udstyret med en stor og let askeskuffe, sådan at du med lethed kan undgå askestøv i hele huset, når asken fjernes fra brændeovnen. 
 • Mulighederne for at placere denne brændeovn i hjemmet er mange, da du kan tilslutte skorstenen ovenud eller bagud – lige som du ønsker.

Alt i alt er der altså tænkt på selv den mindste detalje for at producere denne funktionelle brændeovn med de nyeste teknologier, hvilket gør den praktisk og let at anvende. 

Denne brændovn er svanemærket, miljøvenlig og opfylder de mange vigtige EU-krav, hvad angår brændeovne. Det miljøvenlige kommer til udtryk ved, at luftforbrændingen er gjort så effektiv som muligt ved hjælp af en regulator. Brændeovnen er udstyret med en regulator nedenunder lågen, således at den forbliver kold. Regulatoren sørger for at forhindre, at brændeovnen fejlbetjenes.

Det er også muligt at tilkøbe ekstraudstyr til denne type brændeovn, hvis du ønsker det. Du kan eksempelvis købe følgende ting: 

 • Rustfrie ribber, hvilket skaber et mere eksklusivt look
 • Drejebar låge til bunden, hvis du ønsker at lukke brændet inde i et lille rum – drejebaren fås tilmed med eller uden integreret pejsesæt
 • Frisk lufttilførsel

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
8.096,00 8.096,00 Til butik »

Brændeovn afrundet med fedtsten TT20RS

Denne TT20RS brændeovn er med fedtsten, hvilket vil sige, at den altså holder markant bedre på varmen. Derudover er den flotte stenbeklædning elegant samt dekorativ at se på. Brændeovnens front er lavet af støbejern, ligeledes er lågen – derfor står fronten i kontrast til fedtstenene, hvilket skaber et flot udtryk. 

Hvad er fordelene ved en brændeovn med fedtsten?

 • Fedtsten er et naturprodukt, der sikrer langt bedre varmeopsamling
 • Når først fedtstenene er varmet op, står de i lang tid og afgiver varme – selv efter brændet er slukket
 • Eftervarmen gør denne brændeovn mere miljøvenlig, hvis blot eftervarmen også benyttes til opvarmning
 • Fedtstenene skaber et unikt og smukt design, der kan blende ind i boligindretningen i ethvert hjem

Denne brændeovn har også en anden praktisk funktion, nemlig at håndtaget nedkøles automatisk. På den måde kan du betjene brændeovnen uden at risikere at brænde fingrene. Denne brændeovn er en konvektionsovn, hvilket vil sige, at du får en langt mere ensartet varmefordeling. Konvektionsovne bliver desuden heller ikke nær så varme på toppen, som de gængse stråleovne. 

Med denne brændeovn kan du nyde synet af de flotte flammer, da den er udstyret med en stor glaslåge. Det gør det også markant nemmere at tilføre brænde uden at brænde fingrene. Produktet har tilmed integreret rudeskyl, så du slipper for rengøring af lågen og kan altid nyde de smukke flammer.

Til denne brændeovn kan du købe en lang række ekstraudstyr, blandt andet: 

 • Sokkelsten
 • Varmelagringsmodul, således du kan udnytte eftervarmen på bedstevis – dette er også lavet af fedtsten, hvilket skaber et ensartet udtryk

Ved tilkøb af sokkelsten og varmelagringsmodul er du garanteret en endnu bedre varmeafgivelse og en langt mere effektiv varmeopsamling. Derudover gør disse tilkøb det også muligt for brændeovnen at afgive varme i op til hele 13 timer efter sidste fyrring. Det er med til at gøre denne brændeovn yderst klimavenlig. 

Høj effektivitet, miljøvenlig, let anvendelig og høj kvalitet er kendetegnene på denne type brændeovn, og er derfor et ideelt valg, hvis du er på udkig efter en ny brændeovn. For at øge mulighederne for brændeovnens placering, er det muligt at tilslutte skorstenen både ovenud eller bagud.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

Se vores artikel om: Indbygget biopejs – Et nyt samlingspunkt

Brændeovn med afrundede sider TT21R

Denne brændeovn er yderst moderne og kommer i et flot, skandinavisk design. De afrundede sider er også med til at skabe et blødt udtryk, der gør den velegnet til en lang række placeringer i hjemmet.

Denne brændeovn har plads til brænde forneden, og den er produceret i støbejern, hvilket øger ovnens levetid samt bidrager til stabilitet. Den vejer hele 121 kg, hvilket blot viser, at den er god og solid. Brændeovnens look er ganske fornemt og klassisk, hvilket gør, at den kan passe ind i langt de fleste hjem.

TT21R brændeovnen har en lang række smarte funktioner, såsom:

 • Smart og funktionel lukkemekanisme til glaslågen, hvilket gør det let og hurtigt at tilføre brænde
 • Brændeovnen er udstyret med et rum nederst til brænde, således at du altid har brænde lige ved hånden – det gør det altså endnu lettere at tilføre brænde til brændeovnen
 • Der er installeret rudeskyl, hvilket vil sige, at glasset rengøres automatisk
 • Brændeovnen har en askeskuffe, der også er yderst nem at rengøre – og der bliver derudover længere tid mellem hver tømning af aske

Denne brændeovn er altså yderst nem at betjene og er udstyret med masser af smarte funktioner baseret på den nyeste teknologi indenfor området. Brændeovnen er tilmed udstyret med en regulator, der er med til at regulere luftforbrændingen. Det forhindrer at brændeovnen fejlbetjenes, og du er garanteret en så ren luftforbrænding som overhovedet muligt. 

Brændeovnen er en konvektionsovn – og hvad betyder det? Jo, den fordeler varmen langt mere effektivt og ensartet end stråleovne. Alt i alt er denne brændeovn altså let anvendelig, effektiv og miljøvenlig, hvilket også kommer til udtryk gennem de mange godkendelser, som denne brændeovn har erhvervet sig. 

Til denne brændeovn kan du blandt andet købe en formstøbt gulvplade, der passer til lige nøjagtig denne brændeovn. Der er også mulighed for at købe brændefagslåge og meget mere.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

TermaTech brændeovn model TT21RL – Sort

Denne TermaTech brændeovn i modellen TT21RL er velegnet til rum, der ikke har så højt til loftet, herunder små run, sommerhuse samt udlejningshuse. Det er den netop fordi, at den er 10 cm lavere end TT21R i samme brændeovnsserie, og den vil derfor fremstå naturlig i højden i lav loftshøjde.

Brændeovnen har et minimalistisk og praktisk design, og der er tænkt på masser af små detaljer. De fine, bløde, afrundede hjørner skaber et let og lækkert udtryk, der med fordel kan ses som et ekstra møbel, der kan pynte i ens bolig. Den sorte farve er med til at understøtte det enkle og stilrene udtryk. 

Brændeovnens smarte funktioner:

 • Denne brændeovns topplade, låge og brændkammerbund er fremstillet i støbejern, hvilket er et solidt materiale, der bidrager til en langtidsholdbar brændeovn. 
 • Støbejernslågen er udstyret med varmebestandige magneter, hvilket giver den et moderne præg. 
 • For at brændeovnen kan blive så let at betjene som muligt, så er der tilmed sat fjedre i lågen. 
 • Brændefaget er aflukket, således at brændeovnen får et mere enkelt udtryk, og du slipper dermed også for at der ligger stykker af træ rundt omkring brændeovnen. 
 • Integreret rudeskyl til glasruden, således ruden rengøres automatisk
 • Rummelig askeskuffe, som er nem at betjene – det bidrager til, at du ikke får askestøv ud i huset

Denne brændeovn er altså let anvendelig, har mange funktioner og er aldeles fleksibel. Brændeovnen er velegnet til hjørnevægge, ydervægge eller som fritstående, og er derfor yderst fleksibel. Du kan altså placere brændeovnen, lige hvor du ønsker det. Brændeovnen kan tilmed tilsluttes skorstenen ovenud eller bagud, hvilket igen bidrager til en stor grad af fleksibilitet. Den har en varmeydelse på 5kW og lever naturligvis op til EU’s krav til brændeovne.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

Brændeovn afrundet med fedtsten TT21RS

Denne TT21RS brændeovn er med fedtsten på siderne såvel som på toppen og fås i en sort eller grå farve. Her kan du naturligvis vælge den farve, der passer bedst til indretningen i hjemmet. Brændeovnens flotte og rå design gør den til et yderst dekorativt møbel, der kan pryde hjemmet samt skabe en hyggelig stemning, imens den varmer hjemmet op.

Der er mange gode grunde til at vælge en brændeovn med fedtsten, herunder:

 • Fedtstenene optager varmen og skaber eftervarme, hvilket bidrager til, at varmelagringen er i top
 • Fedtsten er lette at vedligeholde

Denne type brændeovn er altså velegnet og særdeles effektiv til varmeudnyttelse. Udover at fedtsten har en lang række funktionelle fordele, så er fedtsten er et naturprodukt, der er yderst smukt og skaber et naturligt look. Du er garanteret en unik brændeovn grundet fedtstenene, da de varierer i struktur såvel som på overfladen. 

Denne brændeovn har tilmed et hav af praktiske funktioner, der er med til at øge brugervenligheden samt sikrer dig en brændeovn i topkvalitet. Der er for eksempel funktioner, såsom:

 • Låge i støbejern med en magnet-lukkemekanisme, hvilket er en super praktisk funktion. 
 • Stor og let askeskuffe, hvilket gør den let at rengøre, uden at askestøv forekommer i hele hjemmet
 • Selvnedkølende håndtag til lågen, således at du altid vil kunne åbne brændeovnen uden at brænde sig
 • Brændeovnen er en konvektionsovn, og det vil sige, at varmefordelingen er super effektiv. Det bidrager også til at ovnens sider ikke bliver brandvarme, og du kan derfor placere ting ved siden af brændeovnen uden problemer
 • Der er plads til at placere træ forneden, sådan at du altid har brænde lige ved hånden – det åbne brændefag er tilmed med til at skabe et rustikt udtryk

Konvektionsteknologien samt fedtstenene er med til at gøre denne brænde ovn energibesparende og yderst funktionel. Den er i stand til at varme op til 30-120 kvm med en virkningsgrad på 83,5%. Brændeovnen er derfor ideel til en lang række forskellige rum, og især hvis du vil have at et rum skal opvarmes hurtigt. 

Til denne brændeovn kan du købe en lang række ekstraudstyr, såsom:

 • Varmelagringsmodul
 • Brændefagssten – hvilket sikrer en endnu bedre og miljøvenlig varmelagring
 • Brændefagslåge – hvis du ikke ønsker at have et åbent rum til træet, det skaber tilmed et mere enkelt udtryk

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

Læs også: Find den bedste gasovn lige her

TermaTech brændeovn model TT21RH – Sort

Denne store brandeovn er høj og slank, hvilket er med til at få ilden op i øjenhøjde. Det skaber et enkelt og elegant design, der kan pryde ethvert hjem og passe ind i enhver boligindretning. På trods af at denne brændeovn er høj, så er modellen stadig dyb og bred, og der er dermed endnu mere plads til at opbevare træ forneden.

Modellen er velegnet i et hjem, hvor der er plads til, at den kan blive set. Mulighederne for placering af denne brændeovn er mange, hvilket gør den yderst fleksibel. Den kan eksempelvis placeres op ad hjørnevægge, ydervægge samt fritstående. 

Der er taget højde for selv de mindste detaljer på denne brændeovn, såsom:

 • Blændplade på brændfaget, hvilket bidrager til en simpel og elegant finish
 • Håndtaget er fremstillet i stål og er forholdsvis langt, hvilket skaber en fin kontrast til brændeovnens sorte farve
 • Toppladen, lågen og brændkammerbunden er lavet af støbejern, hvilket gør brændeovnen endnu mere solid og øger levetiden. Der er taget højde for at brændeovnen skulle være i topkvalitet, og kombinationen af stål og støbejern har resulteret i en stabil og robust brændeovn
 • Der medfølger en stor, rummelig askeskuffe med låg, hvilket gør det let at rengøre og tømme brændeovnen for aske
 • Lågen har varmebestandige magneter, der giver en praktisk lukkemekanisme
 • Der er monteret fjedre i lågen, hvilket påviser, at denne brændeovn besidder funktioner baseret på de nyeste teknologier på området

Derudover er det muligt at tilslutte røgrør bagud såvel som i toppen, hvilket også gælder for skorstenen, der kan tilsluttes bagud og ovenud. Der er også mulighed for at integrere et pejsesæt på blændpladen, således det skjules i brændkammeret. 

Brændeovnen er en konvektionsovn, og der er fokuseret på moderne teknologi for at få en effektiv varmeydelse, der for denne brændeovn ligger på 5 kW. Konvektionsovne er ideelle når det kommer til at fordele varmen effektivt og samtidig ensartet. På den måde er denne type brændeovn endnu mere miljøvenlig end de klassiske, ældre brændeovne.  

Er du på udkig efter en brændeovn, der rummer adskillige praktiske funktioner, lang holdbarhed og er i et flot design? Så er denne brændeovn perfekt til dig.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

TermaTech brændeovn model TT21RLS – Sort med fedtsten

TermaTech brændeovnen i modellen TT21RLS er en rustik, kompakt og tidløs brændeovn med fedtsten på siderne. På en kold vinteraften er denne fine ovn perfekt til at varme hjemmet op, og der er mange fine detaljer ved denne ovn, der gør den fleksibel, let anvendelig og praktisk. Brændeovnens sorte farve og fedtstenene kan passe ind i ethvert hjem, da designet er utrolig minimalistisk og stilrent.

Der mange fordele ved at vælge en brændeovn med fedtsten, såsom: 

 

 • Fedtsten hjælper med at holde på varmen
 • Fedtstenene optimerer eftervarmen
 • Der er ikke to brændeovne med fedtsten, som er ens, og du er derfor garanteret en helt unik brændeovn, der kan pynte i boligen 

Denne brændeovn er en konvektionsovn. Konvektionsovne er sublime til at fordele varmen ensartet i rummet, og er derfor med til at varmeoptimere. Dette er yderst miljøvenligt, men kan naturligvis også spare dig for en masse penge, da du ikke behøver nær så meget træ til opvarmning af hjemmet.

Brændeovnens topplade, brændkammer samt håndtag er fremstillet i støbejern, hvilket skaber en fin kontrast til fedtstenene. Det skaber derudover et råt udtryk. Støbejernet er udover det rå udtryk også med til at sikre øget stabilitet og længere holdbarhed. 

Denne brændeovn har en masse praktiske funktioner, der er baseret på moderne teknologi, som du uden tvivl vil nyde godt af, hvis du vælger denne brændeovn. Det er eksempelvis:

 • Lågen har påmonteret varmefaste magneter, hvilket kan mærkes, når lågen er lukket. Det hjælper på at holde på varmen og skaber en behagelig eftervarme
 • Brændeovnens glasrude er udstyret med integreret rudeskyl, hvilket sørger for, at ruden gøres rent helt automatisk – på den måde er du altid sikret en ren og klar rude, så du kan betragte de smukke flammer fra brændeovnen
 • Luften kan reguleres ved at skyde det lille håndtag ved lågen ud til siden
 • Lufttilførslen ved reguleringshåndtaget er meget let at gå til, og der er taget højde for brugervenligheden. Det er tilmed selvnedkølende, så du skal ikke frygte at brænde fingrene

Denne type brændeovn, TT21RLS, har erhvervet sig mange vigtige godkendelser, og den overholder EU’s krav til brændeovne. Denne brændeovn kombinerer moderne teknologi, lang holdbarhed og et flot design. Virkningsgraden er på 83,5%, og den er i stand til at varme rum op fra 30-120 kvm. Der er altså stor fleksibilitet, da den kan varme små såvel som store rum op.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
0,00 0,00 Til butik »

Gode råd til valg af brændeovn

Med denne test af adskillige brændeovne bør du være godt rustet til at finde lige netop den brændeovn, der passer perfekt til hjemmet samt dine behov. Alligevel er der et par ting, som du bør være opmærksom på, når den rette brændeovn skal findes, og dem vil vi komme nærmere ind på nedenfor.

Du bør blandt andet overveje følgende, når du skal ud og anskaffe dig en brændeovn: 

 • Vælg efter lige netop dit behov – der findes et hav af forskellige brændeovne, og det kan virke uoverskueligt at finde rundt i denne jungle. Dette har vores test forhåbentligt hjulpet på, men det er vigtigt, at du hele tiden har dit behov for øje. Brændeovnen skal passe til dit hjem og det budget, du har. På den måde bliver det lidt lettere at finde en brændeovn, som du kan blive glad for.
 • Overvej udseendet – for mange er udseendet afgørende for, hvilken type brændeovn man vælger. Du skal naturligvis vælge en brændeovn, der passer til din egen stil og vælge lige netop din favorit. Tag også højde for hvad der passer bedst ind i indretningen i din bolig, og hvad der er plads til. Langt de fleste brændeovne fås i et enkelt og stilrent design, hvilket passer godt ind i langt de fleste hjem.
 • Tænk over prisen – prisen er for de fleste den afgørende faktor, når den nye brændeovn skal findes. Det er naturligvis ikke altid den dyreste brændeovn, som er den bedste – og nogle gange er man nødt til at gå på kompromis med pris eller brændeovnens funktioner, hvis det hele skal passe sammen. Læg derfor et budget inden du går på jagt efter den rette brændeovn, da det kan overskueliggøre markedet, hvis det begrænses til dit budget.
 • Brændeovnens effekt har stor betydning for, hvilken brændeovn du bør vælge. Har du udelukkende behov for at opvarme et lille rum, skal du ikke bruge penge på en brændeovn, der er i stand til at opvarme langt større arealer. Hav derfor dette i baghovedet, når du går på jagt i junglen af brændeovne på markedet. 

Vi håber, at denne test af brændeovne har vist sig at være nyttig, når du skal ud og købe ny brændeovn til hjemmet. Disse modeller er nøje udvalgt fra det danske marked, og du kan være sikker på, at du får en god og utrolig effektiv brændeovn for pengene, hvis du vælger en af disse brændeovne. Du ønskes god fornøjelse i jagten på den rette brændeovn, som du kan have glæde af i mange år frem.

Læs også vores artikel om: Lofthængt biopejs – få det varmere

Du kan også være interesseret i at læse op 10 Bedste Brændeovnsventilatorer i 2019 – Anmeldelser

Læs også: Indbygget biopejs – Et nyt samlingspunkt

This page has been reviewed by: Mikkel Olesen Rating 10/10

This post has a rating of 4.19 stars based on 16 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar