Når efterår og vinter står for skud, er det for duge et tegn på, at der skal tændes op i brændeovnen. Der er noget helt specielt over at lade en brændeovn varme hjemmet op. Det skaber en følelse af hygge, og der er intet bedre end at lytte til de knitrende lyde fra brændeovnen. Er du på udkig efter en brændeovn, eller trænger din gamle til en udskiftning? Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken brændeovn du vælger, derfor har vi her testet en lang række brændeovne. 

Brændeovne findes i et hav af modeller og variationer, herunder:

 • Konvektionsovne
 • Stålovne
 • Brændeovne med eller uden naturmaterialer som eksempelvis sandsten og fedtsten

I denne test vil der blive fokuseret på ting såsom brændeovnenes respektive kvaliteter, hvordan de benyttes samt ideelle placeringsmuligheder. De nævnte brændeovne kan klart anbefales. De er alle i skarp kvalitet, og de rummer forskellige funktioner og kvaliteter. Mange af dem kan tilmed købes hjem med gratis fragt, og skulle du brænde inde med spørgsmål eller have brug for ekstra vejledning angående brændeovnene, så er du velkommen til at tage kontakt.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Morsø 1412 – miljøvenlig brændeovn

Vores anbefaling


 • Perfekt til mindre hjem eller fritidsboliger

Morsø 1412 brændeovn – perfekt til mindre hjem eller fritidsboligerVi anbefaler Morsø 1412 som det bedste valg af brændeovn. Hvis du vælger denne brændeovn, får du et innovativt produkt, som ikke blot er flot designet, men som også anvender en forbedret forbrændingsteknik. 

Forbrændingsteknikken har Morsø forbedret gennem flere forskellige tiltag. Først og fremmest har producenten indsat et ekstra selvregulerende kammer, der kan optimere lufttilstrømningen øverst i brændeovnen. Den ekstra lufttilstrømning skaber ekstra forbrænding, som herefter sikrer, at samtlige skadelige partikler bliver afbrændt. Det er ikke blot godt for effektiviteten, det er også godt for miljøet.

Denne brændeovn fra Morsø er velegnet til mindre boliger eller fritidshuse, hvor du ikke har det største behov for at fyre op året rundt. Det anbefales, at denne brændeovn ikke anvendes som den eneste varmekilde, hvis boligen er mere end 60 kvadratmeter. Dette må siges at være den eneste ulempe ved denne smarte brændeovn. Kapaciteten afspejles dog også i prisen.

Gode ting ved denne brændeovn

 • Lækkert design
 • Forbedret forbrændingsteknik
 • Lav pris
 • Miljøvenlig

Morsø 1412 vs. markedet

Der findes en del brændeovne på markedet og i denne oversigt, som kan opvarme et større areal, end Morsø 1412. Det er dog ikke kapaciteten, du betaler for, når du vælger denne model. Her betaler du derimod for en klassisk brændeovn med et yderst charmerende design.
Denne model placerer sig cirka i midten af prisniveauet, hvis det sammenlignes med de resterende produkter i denne testoversigt.

 

TermaTech TT20R – Lille brændeovn med afrundede sider


Er du på udkig efter en brandeovn i et tidløst, skandinavisk og minimalistisk design, så er denne TT20R brændeovn lige noget for dig. Med sit enkle design og de afrundede sider passer den til ethvert hjem og kan let gå til indretningen i boligen. 

Der er taget højde for anvendelighed og funktionalitet, når det kommer til TT20R brændeovnen. Den er udstyret med mange funktionaliteter og teknologier, der gør denne brændeovn mere miljøvenlig og praktisk, herunder:

 • Håndtaget er designet således, at det køler sig selv ned, så du undgår at brænde fingrene. Du har mulighed for altid at have brænde lige ved hånden, da der er gjort plads til brænde nederst, hvilket øger funktionaliteten. 
 • Brændeovnen er også udstyret med en stor og let askeskuffe, sådan at du med lethed kan undgå askestøv i hele huset, når asken fjernes fra brændeovnen. 
 • Mulighederne for at placere denne brændeovn i hjemmet er mange, da du kan tilslutte skorstenen ovenud eller bagud – lige som du ønsker.

Alt i alt er der altså tænkt på selv den mindste detalje for at producere denne funktionelle brændeovn med de nyeste teknologier, hvilket gør den praktisk og let at anvende. 

Denne brændovn er svanemærket, miljøvenlig og opfylder de mange vigtige EU-krav, hvad angår brændeovne. Det miljøvenlige kommer til udtryk ved, at luftforbrændingen er gjort så effektiv som muligt ved hjælp af en regulator. Brændeovnen er udstyret med en regulator nedenunder lågen, således at den forbliver kold. Regulatoren sørger for at forhindre, at brændeovnen fejlbetjenes.

Det er også muligt at tilkøbe ekstraudstyr til denne type brændeovn, hvis du ønsker det. Du kan eksempelvis købe følgende ting: 

 • Rustfrie ribber, hvilket skaber et mere eksklusivt look
 • Drejebar låge til bunden, hvis du ønsker at lukke brændet inde i et lille rum – drejebaren fås tilmed med eller uden integreret pejsesæt
 • Frisk lufttilførsel

 

Morsø 1442 brændeovn – Effektiv og miljøvenlig


Morsø 1442 brændeovn – Effektiv og miljøvenligMorsø 1442 er anbefalet af Pejsen.com. 1442 modellen er, ligesom 1412 modellen, designet ligesom den helt klassiske Morsø brændeovn. Denne model er dog også forbedret. Derfor kan du beholde det klassiske design og herudover opleve fordelene ved at have en mere effektiv og miljøvenlig brændeovn. 

Morsø 1442 bliver fremstillet med stor opmærksomhed på miljøet. Det ses tydeligst gennem dens brug af konventionsprincippet. Det betyder, at varmen bliver fordelt jævnt i hele boligen. Derved har du ikke brug for at købe ekstra udstyr eller en ekstra varmekilde til de yderste rum i boligen. Hvis du vælger denne brændeovn, får du derfor en varmekilde, som er optimal for både miljøet og din økonomi. 

Det anbefales, at denne brændeovn anvendes i boliger op til end 75 kvadratmeter. Den er kompakt og i forhold til sin størrelse, er den ganske effektiv. Den er perfekt til mindre helårsboliger eller til brug i sommerhuset.

Gode ting ved denne brændeovn

 • Miljøvenlig
 • Effektiv
 • Klassisk design
 • Jævn fordeling af varme

Morsø 1442 vs. markedet

Dette er en af de eneste modeller i vores oversigt, som kombinerer det nutidige med det klassiske. Her får du en nutidig og effektiv brændeovn, som er designet som en god gammeldags brændeovn. Derved får du både æstetik og effektivitet – og det er, hvad der adskiller denne brændeovn fra markedet.

 

TermaTech TT20Bazic Rund


Med denne brændeovn får du en ovn i flot klassisk design med afrundede kanter. Lige netop denne brændeovn er en anelse mindre end de andre brændeovne i serien, hvorfor den er særligt velegnet til små rum eller sommerhuse samt udlejningshuse for eksempel.

Brændeovnen fås i sort med en flot mat finish, så der er ingen undskyldning for at anskaffe sig denne model, da den med lethed kan passe ind i ethvert hjem. Brændeovnen har et blødt udtryk, og er udstyret med en stor glaslåge, hvilket giver mulighed for at betragte de dansende flammer. Du kan være sikker på at skabe en særligt udtryk og en hyggelig stemning med denne brændeovn – det er næsten som et nyt maleri til stuen.  

Hvorfor vælge TT20Bazic rund?

 • Den er udstyret med et sort håndtag i børstet stål, hvilket er et langtidsholdbart materiale
 • Under brændeovnen er der plads til træ, så du har mulighed for at have brænde lige ved hånden
 • Let at anvende grundet den moderne teknologi

Brændeovnens energiydelse ligger på 5kW, den er energimærke C og har en virkningsgrad på 83,5%. Brændeovnen er en konvektionsovn, hvilket vil sige, at den er udmærket til at fordele varmen ensartet. Altså er denne type langt mere miljøvenlig, end de klassiske stråleovne. 

Hvis du ønsker det, så findes der en lang række ekstraudstyr, der kan tilkøbes denne model, herunder: 

 • 360-graders-låge til bunden – det kan skabe et mere lukket design
 • Gulvplade, der er tilpasset lige netop denne model: TT20Bazic
 • Pejsesæt, der kan monteres ved brændfaget – det er smart at have et pejsesæt ved hånden

Der er et hav af fordele ved lige præcis denne brandeovn. Der er især lagt fokus på, at den skal være funktionsdygtig og let anvendelig for alle og enhver. Den er tilmed bedst til prisen, hvis man sammenligner med andre lignende brændeovne.

 

Morsø 2B lille brændeovn – kan opvarme op til 90 m2


Morsø 2B standard brændeovn – kan opvarme op til 90 m2Morsø 2b er en lille brændeovn. Hvis du elsker designet og ideen bag de to ovenstående brændeovne fra Morsø, men gerne vil have en lidt mere effektiv brændeovn med større kapacitet, så er 2B udgaven perfekt for dig. Denne brændeovn kan opvarme boliger på op til 90 kvadratmeter. Derved kan den bruges i mindre byhuse eller i langt de fleste danske sommerhuse. 

Denne model er en relancering af den originale ”skovovn”, som blevet lanceret i 1930’erne. Designet er næsten identisk, så hvis du gerne vil have en klassisk og smuk brændeovn i dit hjem, behøves du ikke at lede længere. Modellen er dog blevet optimeret på flere parametre i forhold til den originale brændeovn fra 30’erne. 

Den største forskel ses i forbrændingsteknikken, som er blevet optimeret, så brændeovnen er bedre for både klima og privatøkonomi. 

2B brændeovnen fra Morsø er særligt praktisk, da den kan rumme store brændestykker med en længde på helt op til 45 centimeter. Så hvis du er træt af at skulle kløve brænde i bittesmå stykker, så er denne et godt valg for dig.

Gode ting ved denne brændeovn

 • Praktisk design
 • Smukt og klassisk udtryk
 • Opvarmer op til 90 kvadratmeter
 • Beregnet til både træ og briketter

Morsø 2B standard vs. markedet

Selvom Morsø 2B ikke ligner en ny og moderne brændeovn, så er den faktisk meget praktisk i forhold til mange andre populære brændeovne på markedet. En af de største fordele, som adskiller denne brændeovn fra andre modeller, er den praktiske, aflange form. 

TermaTech TT20


Denne TermaTech TT20 brændovn giver dig en elegant og enkel brandeovn. Der er taget højde for, at den skal være nem at betjene samt være funktionel. Dette skinner klart igennem, og der er adskillige fordele ved denne brændeovn, såsom:

 • Der er plads til masser af træ i bunden, hvilket giver dig mulighed for altid at have brænde ved hånden
 • Håndtaget til glaslågen køles ned automatisk, hvilket sikrer dig, at du ikke brænder dine fingre
 • Den er udstyret med en stor brændelåge, hvilket kommer brændte fingre til livs samtidig med, at det skaber en hyggelig stemning i rummet, når man kan se på flammerne
 • Askeskuffen er let, stor og kommer med låg, hvilket sørger for, at du ikke får askestøv rundt omkring i huset, når den indimellem skal tømmes.

Brændeovnen er en super miljøvenlig en af slagsen. Den er nemlig udstyret med en regulator, der styre luften fra forbrændingen i brændeovnen. Regulatoren er placeret lige under lågen, hvilket sikrer, at den forbliver kold. Regulatoren har også til opgave at forhindre, at brændeovnen ikke fejlbetjenes – på den måde får du en effektiv forbrænding, der er yderst energivenlig. 

Til denne brændeovn kan du købe meget forskelligt ekstraudstyr, hvis du finder behov for det. Du kan blandt andet tilkøbe følgende ting:

 • Drejelåge til træet forneden, hvis du går efter et ens og enkelt udtryk på brændeovnens front – det kan også øge funktionaliteten
 • Pejsesæt til drejelågen
 • Form-tilpasset gulvplade
 • Kælvefang
 • Varmelagring, hvilket optimerer eftervarmen yderligere
 • Stillefødder
 • Rustfrie ribber, hvilket kan bidrage med et eksklusivt look

TT20 brændeovnen er altså en af de brændeovne på markedet, hvor funktionaliteten er i top. Den er produceret med fokus på en høj, effektiv samt ren forbrænding – virkningsgraden er på over 83%. Derudover opfylder den de vigtigste EU-krav på området. Som en ekstra fordel, så er denne brændeovn særdeles billig med sine mange funktioner taget i betragtning.

 

TermaTech brændeovn model TT20 basic sort


Denne TermaTech brænde ovn er en kombination af moderne teknologi og klassisk design. Denne model, TT20 Bazic, fås i enten sort eller grå. Disse farver kan med lethed blende sammen med boligindretningen i ethvert hjem.

Denne model har ben, der kan minde op benene på de gamle ovne, som var lavet i støbejern. Ovnens glaslåge er derudover forholdsvis stor, når man tager ovnens størrelse i betragtning. Det er med til at skabe et varmt og behageligt udtryk, da de smukke flammer skinner klart igennem. Den store glaslåge har desuden også et praktisk formål, nemlig at det bliver markant lettere at tilføre brænde til ovnen uden at brænde fingrene. Brændeovnens håndtag er lavet i stål, hvilket skaber en pæn kontrast til den sorte eller grå farve. Det bidrager til et unikt og minimalistisk design, der rummer det klassiske såvel som det moderne. 

Denne type brændeovn er velegnet til dig, der ønsker en brændeovn, der kan passe ind adskillige steder. Den er nemlig ikke særlig stor, og er derfor ideel til rum, der har lavt til loftet eller sommerhuse og udlejningshuse. Med denne brændeovn har du også mulighed for at tilslutte skorstenen enten bagud eller ovenud, hvilket gør den endnu mere fleksibel og øger mulighederne for placering af ovnen. Med denne brændeovn kan du derfor afprøve adskillige placeringer i hjemmet. 

Brændeovnens energiklasse er C, og den er i stand til at opvarme rum på 30-120 kvm med en virkningsgrad på 83,5%. Det øger dermed fleksibiliteten, da den kan bruges i en lang række forskellige rum. Med denne TermaTech brændeovn kan du være sikker på at få en ovn, hvor varmeoptimeringen er på sin plads. Denne type brændeovn er nemlig en konvektionsovn, og er derfor rigtig god til at fordele varmen ensartet i rummet. Vælger du denne type ovn, får du altså en brændeovn baseret på topmoderne teknologi, såsom rudeskyl ved glaslågen, hvilket er med til, at den automatisk gør glaslågen rent. Er du på udkig efter en brændeovn, der er hurtig og let at anvende, så er netop denne et ideelt valg. 

Du kan også tilkøbe en stor mængde ekstraudstyr til denne model, herunder: 

 • Gulvplader, der er tilpasset ovnen
 • 360°-drejelåge til brændefag, hvis du ikke har lyst til, at der er åbent
 • Pejsesæt til lågen
 • Kælvefang
 • Stillefødder
 • Varmelagring, der især er godt, hvis du ønsker yderligere varmeoptimering
 • Rustfrie ribber, hvilket kan give et mere luksuriøst look

 

Brændeovn afrundet med fedtsten TT21RS


Brændeovn afrundet med fedtsten TT21RS

Denne TT21RS brændeovn er med fedtsten på siderne såvel som på toppen og fås i en sort eller grå farve. Her kan du naturligvis vælge den farve, der passer bedst til indretningen i hjemmet. Brændeovnens flotte og rå design gør den til et yderst dekorativt møbel, der kan pryde hjemmet samt skabe en hyggelig stemning, imens den varmer hjemmet op.

Der er mange gode grunde til at vælge en brændeovn med fedtsten, herunder:

 • Fedtstenene optager varmen og skaber eftervarme, hvilket bidrager til, at varmelagringen er i top
 • Fedtsten er lette at vedligeholde

Denne type brændeovn er altså velegnet og særdeles effektiv til varmeudnyttelse. Udover at fedtsten har en lang række funktionelle fordele, så er fedtsten er et naturprodukt, der er yderst smukt og skaber et naturligt look. Du er garanteret en unik brændeovn grundet fedtstenene, da de varierer i struktur såvel som på overfladen. 

Denne brændeovn har tilmed et hav af praktiske funktioner, der er med til at øge brugervenligheden samt sikrer dig en brændeovn i topkvalitet. Der er for eksempel funktioner, såsom:

 • Låge i støbejern med en magnet-lukkemekanisme, hvilket er en super praktisk funktion. 
 • Stor og let askeskuffe, hvilket gør den let at rengøre, uden at askestøv forekommer i hele hjemmet
 • Selvnedkølende håndtag til lågen, således at du altid vil kunne åbne brændeovnen uden at brænde sig
 • Brændeovnen er en konvektionsovn, og det vil sige, at varmefordelingen er super effektiv. Det bidrager også til at ovnens sider ikke bliver brandvarme, og du kan derfor placere ting ved siden af brændeovnen uden problemer
 • Der er plads til at placere træ forneden, sådan at du altid har brænde lige ved hånden – det åbne brændefag er tilmed med til at skabe et rustikt udtryk

Konvektionsteknologien samt fedtstenene er med til at gøre denne brænde ovn energibesparende og yderst funktionel. Den er i stand til at varme op til 30-120 kvm med en virkningsgrad på 83,5%. Brændeovnen er derfor ideel til en lang række forskellige rum, og især hvis du vil have at et rum skal opvarmes hurtigt. 

Til denne brændeovn kan du købe en lang række ekstraudstyr, såsom:

 • Varmelagringsmodul
 • Brændefagssten – hvilket sikrer en endnu bedre og miljøvenlig varmelagring
 • Brændefagslåge – hvis du ikke ønsker at have et åbent rum til træet, det skaber tilmed et mere enkelt udtryk

 

SKAL brændeovn – Billig brændeovn


SKAL brændeovn

 • Enkel og effektiv brændeovn i smukt design

Denne brændeovn fra SKAL er perfekt for dig, som ønsker en flot og stilren brændeovn, der ikke kun kan levere en dejlig varme, men som også kan skabe lidt hygge i stuen, eller i andre værelser, hvor du ønsker at skrue ekstra op for hyggen. Brændeovnen indeholder blandt andet et smart, integreret rum, der er tilegnet opbevaring af brændestykker eller andet, som du skulle have brug for at opbevare til din brændeovn. 

SKAL brændeovnen er derudover også kåret som bestseller hos frishop.dk

Derfor bør du vælge denne brændeovn:

 • Bestseller hos frishop.dk
 • Smukt og stilrent design
 • Robust og yderst effektiv
 • Leveres med ovnhandske
 • Indeholder dele, der let kan udskiftes

Udvalgte specifikationer: 

 • Farve: sort
 • Materiale: stål
 • Energiklasse: C
 • Opvarmer fra m2: 30
 • Opvarmer op til m2: 135
 • Producent: Kaminexperten
 • Højde i cm: 82
 • Bredde i cm: 42,50 
 • Dybde i cm: 32,20 
 • Vægt i kg: 66

Om denne brændeovn

En af fordelene ved netop denne brændeovn fra SKAL er, at den har et elegant og stilrent design, som gør, at den kan passe perfekt ind i de fleste rum og hjem. Det firkantede udseende og den klassiske sorte farve fuldender det klassiske og flotte look. Ønsker du at skrue ekstra op for hyggen, og kigge direkte ind i den flotte ild, kan du kigge gennem brændeovnens glaslåge og opleve de dansende flammer. 

SKAL brændeovnen vs. markedet 

I forhold til mange andre brændeovne på markedet har brændeovnen fra SKAL nogle ekstra isolerede vermiculite plader. Disse plader gør, at du er sikret ekstra høj varme og høje temperaturer. Derudover gør vermiculite pladerne også, at du i kammeret opnår en renere og bedre forbrænding og udnyttelse af træet. Du får altså en masse for pengene ved køb af denne SKAL brændeovn – så det er bare med at få fingrene i en!

 

Varde Shape 2 brændeovn


Varde Shape 2 brændeovnHvis du ikke har brug for en meget stor brændeovn, men i stedet er på udkig efter en mindre model med masser af personlighed og høj ydeevne, så er Shape 2 fra Varde Ovne et rigtig godt bud. 

Det er en af deres mindre og lavere modeller, der måler bare 102 cm. Den er udformet af sort stål, og alle dele på ovnen er lavet i det flotteste stål. Selve designet er rundt og har bløde former, mens der er sparet på diameteren, så resultatet er blevet en slank og elegant brændeovn, der passer perfekt ind i det hyggelige hjem. 

Der er rigtig mange gode visuelle grunde til at købe en Shape 2 brændeovn fra Varde Ovne, men naturligvis er det også vigtigt, at ydelsen og brugen af ovnen også er i top. 

Shape 2 yder 5 kW og kan opvarme rum på mellem 30 og 105 m2 – der er altså godt gang i den lille ovn, der sagtens kan varme store rum op også. Brændkammeret måler 26 cm i bredden og er udformet ergonomisk korrekt, så det er nemt at tænde op i ovnen samt at rengøre den efterfølgende. 

Du kan frit vælge, hvor i hjemmet du ønsker at stille din Shape 2 brændeovn, for røgrøret kan monteres både på toppen og bagud. Den flotte brændeovn med de runde former passer eksempelvis perfekt ind i et hjørne, hvor den kan være med til at bryde de skarpe vinkler. 

Luftreguleringen på Shape 2 er nem at regulere, hvilket betyder, at det bliver nemmere for dig at sikre optimal udnyttelse af dit brænde. I øvrigt sidder luftreguleringen elegant placeret lige under toppen på brændeovnen. 

Med AirBox system i selve ovnen, tager den ikke luften indefra men udefra i stedet. Det er særligt en smart løsning, hvis du har et nyere hus. 

 

Varde Aura 3 – lille brændeovn med ståltop


Varde Aura 3 brændeovn med ståltopDen fine Aura 3 model fra Varde Ovne er den mindste model i Aura-serien, og den er derfor helt perfekt til et mindre hjem, hvor din brændeovn ikke skal tage hverken meget plads eller opmærksomhed. 

Den lille størrelse gør Aura 3 nem at installere i huset, særligt også fordi du kan montere røgrøret både på toppen eller bagud på ovnen. Har du et lille indhak i stuen, kan Aura 3 brændeovnen passe helt perfekt ind. 

Men du må ikke lade den lille størrelse narre dig, der er stadig tale om en virkelig god brændeovn, der absolut kan yde meget, selvom man måske ikke skulle tro det med dens kun 87 cm højde.

Aura 3 yder 5 kW og kan opvarme rum på mellem 30 og 105 m2 – ikke dårligt for en brændeovn af mindre statur.

Samtidig ser den flot og minimalistisk ud med sit sorte stål finish, der dækker hele vejen rundt om ovnen. Aura 3 har nemlig også en ståltop, og alt fra rist og bund til røgafgang er ligegledes fremstillet i stål. 

Håndtaget på Aura 3 er minimalistisk designet og peger nedad, hvilket tager mindre fokus fra selve brændeovnen og bibeholder den minimalistiske, skandinaviske stil på Aura 3. Det er tempereret, så du ikke brænder fingrene, hvis du åbner brændeovnen. 

Der er også tænkt over vedligeholdelsen på Aura 3, og den er derfor nem at rengøre. Samtidig er den nem at bruge, og du kan tilmed regulere luften, så du kan sikre dig den bedste udnyttelse af brændet. 

Med den store glaslåge på den lille brændeovn, kan du altid se alt, der foregår, og det gør Aura 3 til både en økonomisk og stilistisk virkelig god beslutning, når du står og skal købe din næste brændeovn, der kan holde i mange år frem.

 

Morsø 4043 brændeovn 


Morsø 4043 brændeovnDenne flotte brændeovn fra Morsø har et flot og unikt design, der passer godt ind i det moderne danske hjem. Den tager ikke for meget fokus og vil uden tvivl være flot i din stue. Det sorte finish giver et elegant udtryk til brændeovnen. 

Ovnen er forholdsvis høj og har fine, rene flader, samt et stort vindue foran, der er udstyret med en flot glasrude. Brændkammeret er stort, hvilket gør Morsø 4043 til en brændeovn, der er nem at påfylde nyt træ. Betjeningen er ovnen er dejlig nem, så selv hvis det er din første brændeovn, kan du finde ud af det. 

Håndtaget foran er flot og sølvfarvet, hvilket bryder den sorte farve på fineste vis. Håndtaget er også altid koldt, så du ikke brænder dig, når du skal åbne brændeovnen.

Glasset i ovnen er sodefrit og askeskuffen er nem at tømme, hvilket gør hele rengøringen og vedligeholdelse af din Morsø brændeovn nem. De strengeste miljøkrav er opfyldt med denne 4043 model, så du behøver ikke at få dårlig samvittighed, når du tænder op.

Brændeovnen kan yde mellem 3 og 6 kW og opvarmer rum og hjem på mellem 45 og 90 m2. Den fylder 98 x 45,9 x 36,4 cm og står på gulvet. Den vejer 98 kg og har en røgafgang på 15 cm på både top og bag. 

Afstand til brændbart materiale bag ovnen er 20 cm, mens det er 40 cm til siden. 

Selve brændkammeret er 30 cm i bredden, og det er som nævnt nemt at betjene og fylde op i, når der er brug for det. 

Med denne Morsø brændeovn får du en ovn i en rigtig fornuftig priskategori, som du kan bruge i mange år frem, og som har mange forskellige anvendelser og vil se godt ud i din stue. 

 

Aduro 9-4 konvektionsbrændeovn – væghængt brændeovn i sort


Aduro 9-4 væghængt brændeovn i sortHvis du er på udkig efter en smuk og tidsløs brændeovn, der ikke ser for klodset ud i dit hjem, så er denne ævn fra Aduro et rigtig godt bud. 

Det er væghængt brændeovn, så du slipper for at have den stående på gulvet som med mange andre af de brændeovne, vi har anmeldt her på siden. Det gør denne brændeovn fra Aduro unik, og den er helt sikkert et ekstra kig værd. 

Aduro er kendt for at lave nogle gode og solide brændeovne, der har effektive brændkamre, som er nemme at tænde op i. Det gør sig absolut også gældende for denne model, der er den første væghængte brændeovn fra mærket.

 

Hvis du har et rum med mange tunge møbler i eller ikke ret meget plads, så vil det være ideelt at vælge denne svævende brændeovn fra Aduro. Den vil virke mindre og mere elegant i dit rum. 

Brændeovnen er en konvektionsovn med rudeskyl, der kan yde mellem 3 og 9 kW og opvarme mellem 30 og 140 m2. Den er dermed meget alsidig og kan passe til mange forskellige anvendelser og forskellige hjem. 

Den har derudover en møbleringsafstand på 90 cm og afstand til brændbart materiale bagud er 15 cm. Brændeovnen bruger enten træ eller træbriketter som brændsel i sit brændkammer på 40 cm bredde. 

Den svævende brændeovn måler 752 x 500 x 460 mm og skal som nævnt monteres på væggen. Den kommer i en flot sort farve, der passer perfekt ind i det moderne, danske hjem. 

Ovnen kommer med Aduro-tonic automatik, der gør den nem at fyre op i og betjene. Virkningsgraden er på 81,3%. 

Så hvis du leder efter den perfekte moderne brændeovn, der kan monteres på væggen og er nem at betjene, så er denne model fra Aduro helt oplagt. 

 

Varde Aura 1 Brændeovn


Varde Aura 1 brændeovnDenne flotte stilrene brændeovn i sort stål er en del af den kendte Aura serie fra Varde brændeovne. Hvis du allerede har stiftet bekendtskab med denne serie, så ved du nogenlunde, hvad du får.

Hvis du aldrig har set en Varde Auro brændeovn før, så kan du forvente en stilren designerovn, hvor der er tænkt funktionalitet ned i mindste detalje.

Blandt nogle af disse detaljer er det værd at bemærke:

 • Energiklasse C
 • Rum under brændeovnen til opbevaring af brænde
 • Tempereret håndtag
 • Det hele er lavet støbejern
 • Røgrøret kan monteres bagved eller i toppen
 • Virkningsgrad på 81%

Selve brændeovnen er 100 cm i højden, hvor ca. halvdelen af dette er brændekammer. Derfor er Varde Aura 1 brændeovn et godt valg til dig, som ikke ønsker at have brænde til at stå ved siden af brændeovnen. Her kan du placere det under, så du ikke lægger mærke til det i din dagligdag.

Det tempereret håndtag gør, at du kan åbne og lukke lågen, når du skal have ny brænde i, uden at du skal bekymre dig om at brænde dine hænder. Det gør den også god at have, selv hvis du har børn, da du skal være mindre bekymret for at have dem sammen med brændeovnen.

Den passer i alle slags hjem. Om du har en klassisk eller moderne stil, så er det en flot stilren brændeovn i støbejern med en vægt på 104 kg. Desuden kan du både montere røgrøret bagved eller i toppen, alt efter hvad der passer bedst ind i dit hjem. Det gør den også til en brændeovn, som næsten alle hjem kan benytte.

Hvis du er på udkig efter en god brændeovn i et stilrent design, så er denne brændeovn det rigtige valg for dig. Den fås også til en god pris.

 

Varde Samsø brændeovn


Varde Samsø brændeovnVarde Samsø brændeovn kommer i sort stål og passer perfekt ind i det moderne hjem. Hvor de også har andre brændeovne med runde former, så er denne mere firkantet. Dog har er siderne en smule runde. Men der er ingen tvivl om, at du får en minimalistisk brændeovn, som du kan sidde foran i timevis.

Du har godt udsyn til flammerne, da den kommer med rudeskylsfunktion. Den gør, at du hele tiden har et flot stykke glas ud til rummet, hvor du har placeret din Varde Samsø brændeovn. Dette kræver dog, at du altid optænder korrekt, men da du både får en brugsanvisning med og de har en række guides på deres hjemmeside, så burde dette ikke være noget problem.

 

Den er i energiklasse C med en drifteffekt på 3-7 KW. Selve udseende er selve brandkammeret øverst, som fylder 38 cm i højden 30 cm i bredden og med en dybde på 26 cm. Hele brændeovnen har en højde på 100 cm. 

Lige under brandekammeret har du askeskuffen, derved er den let at holde ren. Især da den også har den førnævnte rudeskylsfunktion. Under her finder du et hulrum, hvor du kan lægge dit brænde. Så den er god at vælge, hvis du gerne vil have din brænde liggende fremme, fremfor i mange andre modeller hvor det er gemt væk.

Om du vil have røgen ud bagved eller i toppen, er op til dig, for med Varde Samsø brændeovn har du mulighed for begge dele.  Til denne anbefales det at du køber handsker, så du ikke risikerer at brænde dig. 

Den har en rimelig pris i forhold til, hvad du får for pengene. Især pga. det flotte sorte ståldesign gør, at den passer ind i de fleste moderne hjem. Vi kan varmt anbefale den.

 

Morsø Brændeovn 6148


Morsø Brændeovn 6148Denne Morsø Brændeovn 6149 er det helt rigtige valg for dig, som leder efter en smuk minimalistisk brændeovn. Den er lidt af en designers drøm på den måde, som den ser ud.

Den står på det, som ligner en rund piedestal og hele brændeovnen er i sort, så det er svært at se udenom denne brændeovn, hvis du leder efter mere end bare en brændeovn. For her kan mærke, hvordan de har tænkt design ind i hele oplevelsen. 

Den kan både brænde træ og træbriketter, da den kun består af brandkammer og piedestal, skal du købe en separat brandspand. Den har en god forbrændingsteknisk, så den skulle stort set brænde alle gasser og derfor er den også relativ god for miljøet.

Du har mulighed for røgafgang i toppen eller bagved den. Du kan endda også tilkøbe, så du kan få det under, hvis det passer bedre ind i dit hjem. På den måde vil det se ud som om, at den står for sig selv og den vil nærmere ligne et kunstværk end en brændeovn.

Morsø Brændeovn 6148 er især god til mindre rum, da det ikke er den største brændeovn. Men den kan selvfølgelig også altid bruges som supplement til andre varmekilder. 

Hvis du er på udkig efter en minimalistisk ovn, hvor du måske endda slet ikke ønsker, at man kan se røgudgangen, så finder du ikke en bedre brændeovn end denne fra Morsø. For her er design tænkt ind som sådan en integreret del, at mange kalder den for et rent kunstværk.

Alle moderne hjem vil kunne få den til at passe ind med det samme. Den er i den lidt dyre ende, fordi den er så smuk, men den er alle pengene værd, da design går hånd i hånd med miljø.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Woodburning stove Patty Langå 7 kw 


Patty Langå brændeovnen er et godt valg til dig, der elsker, når god kvalitet og design går op i en højere enhed. Produktet er en af de nyeste modeller på markedet fra en anerkendt italiensk brændeovns-producent, hvilket blandt andet forklarer, hvorfor denne model er iblandt folkets favoritter.   

Den fås i en sort farve, og der er derfor rig mulighed for at den kan blende ind i langt de fleste omgivelser. Denne brændeovn er en anelse rund som en cylinder, og den egner sig derfor godt til at blive placeret op ad ydervægge samt hjørner. Den kan skabe den perfekte stemning til en hyggekrog. Den matte finish er i høj kvalitet, hvilket træder tydeligt frem. Med sit unikke design kan du betragte den som et ekstra dekorativt møbel til rummet. 

Brændeovnen kan yde op til 7 kW, og er energimærket med C, hvorfor den er iblandt de førende brændeovne, når det kommer til rumopvarmning. Den fås uden røgrør, hvilket betyder, at det er nødvendigt at tilkøbe disse separat. Vi anbefaler en 150 mm røgrørspakke til denne model.

Se vores artikel om: Indbygget biopejs – Et nyt samlingspunkt


Gode råd til valg af brændeovn

Med denne test af adskillige brændeovne bør du være godt rustet til at finde lige netop den brændeovn, der passer perfekt til hjemmet samt dine behov. Alligevel er der et par ting, som du bør være opmærksom på, når den rette brændeovn skal findes, og dem vil vi komme nærmere ind på nedenfor.

Du bør blandt andet overveje følgende, når du skal ud og anskaffe dig en brændeovn: 

 • Vælg efter lige netop dit behov – der findes et hav af forskellige brændeovne, og det kan virke uoverskueligt at finde rundt i denne jungle. Dette har vores test forhåbentligt hjulpet på, men det er vigtigt, at du hele tiden har dit behov for øje. Brændeovnen skal passe til dit hjem og det budget, du har. På den måde bliver det lidt lettere at finde en brændeovn, som du kan blive glad for.
 • Overvej udseendet – for mange er udseendet afgørende for, hvilken type brændeovn man vælger. Du skal naturligvis vælge en brændeovn, der passer til din egen stil og vælge lige netop din favorit. Tag også højde for hvad der passer bedst ind i indretningen i din bolig, og hvad der er plads til. Langt de fleste brændeovne fås i et enkelt og stilrent design, hvilket passer godt ind i langt de fleste hjem.
 • Tænk over prisen – prisen er for de fleste den afgørende faktor, når den nye brændeovn skal findes. Det er naturligvis ikke altid den dyreste brændeovn, som er den bedste – og nogle gange er man nødt til at gå på kompromis med pris eller brændeovnens funktioner, hvis det hele skal passe sammen. Læg derfor et budget inden du går på jagt efter den rette brændeovn, da det kan overskueliggøre markedet, hvis det begrænses til dit budget.
 • Brændeovnens effekt har stor betydning for, hvilken brændeovn du bør vælge. Har du udelukkende behov for at opvarme et lille rum, skal du ikke bruge penge på en brændeovn, der er i stand til at opvarme langt større arealer. Hav derfor dette i baghovedet, når du går på jagt i junglen af brændeovne på markedet. 

Vi håber, at denne test af brændeovne har vist sig at være nyttig, når du skal ud og købe ny brændeovn til hjemmet. Disse modeller er nøje udvalgt fra det danske marked, og du kan være sikker på, at du får en god og utrolig effektiv brændeovn for pengene, hvis du vælger en af disse brændeovne. Du ønskes god fornøjelse i jagten på den rette brændeovn, som du kan have glæde af i mange år frem.

Læs også vores artikel om: Bålfad – her er de 19 bedste bålsteder til haven

Læs også: Opdater dit køkken med hæklede grydelapper

Læs også vores artikel om: Lofthængt biopejs – få det varmere

Læs også: Indbygget biopejs – Et nyt samlingspunkt

FAQ

Hvilken brændeovn er den bedste?
Der findes en lang række gode brændeovne på markedet, men nogle af de modeller, som skiller sig ud fra mængden, er blandt andet modellen Morsø 1412 brændeovn. Brændeovnen har fået nogle gode anmeldelser, og den bliver især anbefalet til mindre hjem, hvor den kan sørge for opvarmningen.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en brændeovn?
Når du skal købe en brændeovn, så er det vigtigt, at du er opmærksom på at finde en ovn, som passer i størrelsen til det rum, som den hovedsageligt skal varme op. På den måde sikrer du dig bedst en god og effektiv opvarmning af dit hjem.
Er det pengene værd at købe en dyr brændeovn?
Hvis du søger en brændeovn, som er lavet i en super god kvalitet, eller måske har et helt specielt design, så kan det godt være pengene værd at købe en dyrere brændeovn. Dog kan du også finde gode og effektive brændeovne til en overkommelig pris, hvis du ønsker det.
Hvor lang tid holder støbejerns brændeovne?
Når du køber en støbejerns brændeovn, kan du regne med, at ovnen vil kunne holde 10 til 20 år. Dog afhænger brændeovnens levetid af, hvilken kvalitet støbejernet er i. Nogle billige støbejerns ovne har en dårlig holdbarhed, da de nogle gange kan holde så lidt som to til tre år.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar