Når efterår og vinter står for skud, er det for duge et tegn på, at der skal tændes op i brændeovnen. Der er noget helt specielt over at lade en brændeovn varme hjemmet op. Det skaber en følelse af hygge, og der er intet bedre end at lytte til de knitrende lyde fra brændeovnen. Er du på udkig efter en brændeovn, eller trænger din gamle til en udskiftning? Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken brændeovn du vælger, derfor har vi her testet en lang række brændeovne. 

Brændeovne findes i et hav af modeller og variationer, herunder:

 • Konvektionsovne
 • Stålovne
 • Brændeovne med eller uden naturmaterialer som eksempelvis sandsten og fedtsten

Det er naturligvis vigtigt at tage højde for brændeovnens funktioner, når du skal vurdere, hvilken model der passer til lige præcis dine behov. De duge farver som brændeovne fås i, kan tilmed også have betydning for valg af brændeovn. 

En brændeovn kan bidrage med en særlig stemning til rummet og gøre det langt mere hyggeligt. Den kan også skabe varme, fysisk såvel som stemningsmæssigt, med flammernes fine farver. Duge af varianterne i denne artikel har store låger, hvilket giver dig mulighed for at betragte synet af ilden som et maleri på et dekorativt møbel. Netop denne årsag er grunden til, at duge vælger at anskaffe sig en brændeovn. 

Brændovne tjener et utal af funktioner foruden opvarmning. Dog er det selvfølgelig stadig vigtigt at overveje, hvilke rum og arealer du har brug for at få opvarmet, når den rette brændeovn skal findes. Derudover bør du også være opmærksom på, at brændeovnen har fået de vigtige og relevante godkendelser. 

Forinden købet af brændeovn er det vigtigt, at du tjekker forholdene i dit hjem. Du skal nemlig sikre dig, at det er lovligt at have en brændeovn i lige præcis din bolig. Du kan eventuelt rådføre dig med en skorstensfejer først, da du på den måde kan få en masse gode råd i forhold til istandsættelse, rengøring og så videre. 

I denne test vil der blive fokuseret på ting såsom brændeovnenes respektive kvaliteter, hvordan de benyttes samt ideelle placeringsmuligheder. De nævnte brændeovne kan klart anbefales. De er alle i skarp kvalitet, og de rummer forskellige funktioner og kvaliteter. Mange af dem kan tilmed købes hjem med gratis fragt, og skulle du brænde inde med spørgsmål eller have brug for ekstra vejledning angående brændeovnene, så er du velkommen til at tage kontakt.

Woodburning stove Patty Langå 7 kw 


Patty Langå brændeovnen er et godt valg til dig, der elsker, når god kvalitet og design går op i en højere enhed. Produktet er en af de nyeste modeller på markedet fra en anerkendt italiensk brændeovns-producent, hvilket blandt andet forklarer, hvorfor denne model er iblandt folkets favoritter. 

Den fås i en sort farve, og der er derfor rig mulighed for at den kan blende ind i langt de fleste omgivelser. Denne brændeovn er en anelse rund som en cylinder, og den egner sig derfor godt til at blive placeret op ad ydervægge samt hjørner. Den kan skabe den perfekte stemning til en hyggekrog. Den matte finish er i høj kvalitet, hvilket træder tydeligt frem. Med sit unikke design kan du betragte den som et ekstra dekorativt møbel til rummet. 

Brændeovnen kan yde op til 7 kW, og er energimærket med A+, hvorfor den er iblandt de førende brændeovne, når det kommer til rumopvarmning. Den fås uden røgrør, hvilket betyder, at det er nødvendigt at tilkøbe disse separat. Vi anbefaler en 150 mm røgrørspakke til denne model.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Varde brændeovn Cardif


Varde brændeovn CardifDenne flotte runde brændeovn fra Varde passer perfekt ind i de fleste danske hjem. Vi er kendt for at have en lys og rummelig indretning og det er præcis her, at en Varde brændeovn Cardif passer perfekt ind i alle dagligstuer.

De har tænkt på det hele, da de designede den, men den er meget mere end flot design. Den er utrolig let at betjene og der er masser af plads til brænde i den. Den har en virkningsgrad på 80%. 

Den har et tempererede håndtag, som betyder, at du kan bruge det, selv når din Varde Cardif brændeovn benyttes. Så hvis du skal have mere træ på, så åbner du bare op for den og smider det i. Det er altid rart at se, når der er tænkt design og brugervenlighed ind i samme produkt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

For at gøre rengøring let har den rudeskylsfunktion. Det gør, at når der er kommer sod på glasset, så kan den selv være med til at fjerne det. Det er klart, at der stadigvæk vil være noget rengøring for dig, men det bliver varmet så meget op, at du derefter kan fjerne det hele med en klud.

Der er utrolig meget plads i den, da den har et stort brændekammer. Målene på den er:

 • Højde: 44 cm
 • Bredde: 44 cm
 • Dybde: 36 cm

Hele brændeovnen er 90 cm høj og selve brændekammeret er placeret oppe, så den varmer maksimalt i dit hjem. 

Hvis du er på udkig efter en brændeovn, hvor der er tænkt funktionalitet og design ind i den, så er Varde Cardif modellen det helt rigtige valg for dig. Hvis du har et moderne hjem, så kommer den til at passe lige ind og giver endda en del charme med sin flotte matte sorte stål.

Varde Seattle brændeovn


Varde Seattle brændeovnSeattle brændeovnen fra Varde Ovne er et sikkert valg, hvis du leder efter en klassisk flot brændeovn, der har en god moderat størrelse og kan varme dit hjem effektivt op. Seattle brændeovnen kan prale med at have energimærke A+ og kan med sin ydelse på 6 kW varme rum mellem 45 og 120 m2 behageligt op. 

Udseendemæssigt får du en flot brændeovn i flot sort støbejern, der passer perfekt ind i det moderne hjem. Med de bløde former tager den ikke så meget fokus som nogle af de mere kantede modeller, og med det store glasareal i lågen, har du flot udsyn til flammerne, når ovnen er tændt. 

Seattle modellen kommer med et stort brændkammer, der betyder, at du kan få plads til træstykker på helt op til 35 cm. Selve brændeovnen har et slankt design og måler 120 cm i højden og 38 cm i dybden. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Når du skal montere din Seattle brændeovn, kan du både top- og bagudmontere den, så der er frit valg, når det kommer til placeringen af brændeovnen i dit hjem. 

Selve håndtaget på brændeovnen er sølvfarvet, hvilket bryder det ellers sorte farvetema, der er på ovnen. Håndtaget er naturligvis tempereret, så du slipper for at brænde fingrene, når du skal åbne lågen. 

Rengøring er noget, der altid er tænkt over, når det kommer til brændeovne fra Varde Ovne – derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at det er nemt at rengøre og bruge din Seattle brændeovn, så selvom du ikke har haft en brændeovn før, så kan du roligt kaste dig over denne. 

Hvis du gerne vil have det bedste udsyn til de flotte flammer i brændeovnen, så er netop denne Seattle model et sikkert valg, da du får et stort glasareal, der gør netop dette muligt.

Varde Shape 2 brændeovn


Varde Shape 2 brændeovnHvis du ikke har brug for en meget stor brændeovn, men i stedet er på udkig efter en mindre model med masser af personlighed og høj ydeevne, så er Shape 2 fra Varde Ovne et rigtig godt bud. 

Det er en af deres mindre og lavere modeller, der måler bare 102 cm. Den er udformet af sort stål, og alle dele på ovnen er lavet i det flotteste stål. Selve designet er rundt og har bløde former, mens der er sparet på diameteren, så resultatet er blevet en slank og elegant brændeovn, der passer perfekt ind i det hyggelige hjem. 

Der er rigtig mange gode visuelle grunde til at købe en Shape 2 brændeovn fra Varde Ovne, men naturligvis er det også vigtigt, at ydelsen og brugen af ovnen også er i top. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Shape 2 yder 5 kW og kan opvarme rum på mellem 30 og 105 m2 – der er altså godt gang i den lille ovn, der sagtens kan varme store rum op også. Brændkammeret måler 26 cm i bredden og er udformet ergonomisk korrekt, så det er nemt at tænde op i ovnen samt at rengøre den efterfølgende. 

Du kan frit vælge, hvor i hjemmet du ønsker at stille din Shape 2 brændeovn, for røgrøret kan monteres både på toppen og bagud. Den flotte brændeovn med de runde former passer eksempelvis perfekt ind i et hjørne, hvor den kan være med til at bryde de skarpe vinkler. 

Luftreguleringen på Shape 2 er nem at regulere, hvilket betyder, at det bliver nemmere for dig at sikre optimal udnyttelse af dit brænde. I øvrigt sidder luftreguleringen elegant placeret lige under toppen på brændeovnen. 

Med AirBox system i selve ovnen, tager den ikke luften indefra men udefra i stedet. Det er særligt en smart løsning, hvis du har et nyere hus. 

Varde Aura 3 brændeovn med ståltop


Varde Aura 3 brændeovn med ståltopDen fine Aura 3 model fra Varde Ovne er den mindste model i Aura-serien, og den er derfor helt perfekt til et mindre hjem, hvor din brændeovn ikke skal tage hverken meget plads eller opmærksomhed. 

Den lille størrelse gør Aura 3 nem at installere i huset, særligt også fordi du kan montere røgrøret både på toppen eller bagud på ovnen. Har du et lille indhak i stuen, kan Aura 3 brændeovnen passe helt perfekt ind. 

Men du må ikke lade den lille størrelse narre dig, der er stadig tale om en virkelig god brændeovn, der absolut kan yde meget, selvom man måske ikke skulle tro det med dens kun 87 cm højde. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Aura 3 yder 5 kW og kan opvarme rum på mellem 30 og 105 m2 – ikke dårligt for en brændeovn af mindre statur. 

Samtidig ser den flot og minimalistisk ud med sit sorte stål finish, der dækker hele vejen rundt om ovnen. Aura 3 har nemlig også en ståltop, og alt fra rist og bund til røgafgang er ligegledes fremstillet i stål. 

Håndtaget på Aura 3 er minimalistisk designet og peger nedad, hvilket tager mindre fokus fra selve brændeovnen og bibeholder den minimalistiske, skandinaviske stil på Aura 3. Det er tempereret, så du ikke brænder fingrene, hvis du åbner brændeovnen. 

Der er også tænkt over vedligeholdelsen på Aura 3, og den er derfor nem at rengøre. Samtidig er den nem at bruge, og du kan tilmed regulere luften, så du kan sikre dig den bedste udnyttelse af brændet. 

Med den store glaslåge på den lille brændeovn, kan du altid se alt, der foregår, og det gør Aura 3 til både en økonomisk og stilistisk virkelig god beslutning, når du står og skal købe din næste brændeovn, der kan holde i mange år frem.

Morsø 4043 brændeovn 


Morsø 4043 brændeovnDenne flotte brændeovn fra Morsø har et flot og unikt design, der passer godt ind i det moderne danske hjem. Den tager ikke for meget fokus og vil uden tvivl være flot i din stue. Det sorte finish giver et elegant udtryk til brændeovnen. 

Ovnen er forholdsvis høj og har fine, rene flader, samt et stort vindue foran, der er udstyret med en flot glasrude. Brændkammeret er stort, hvilket gør Morsø 4043 til en brændeovn, der er nem at påfylde nyt træ. Betjeningen er ovnen er dejlig nem, så selv hvis det er din første brændeovn, kan du finde ud af det. 

Håndtaget foran er flot og sølvfarvet, hvilket bryder den sorte farve på fineste vis. Håndtaget er også altid koldt, så du ikke brænder dig, når du skal åbne brændeovnen. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Glasset i ovnen er sodefrit og askeskuffen er nem at tømme, hvilket gør hele rengøringen og vedligeholdelse af din Morsø brændeovn nem. De strengeste miljøkrav er opfyldt med denne 4043 model, så du behøver ikke at få dårlig samvittighed, når du tænder op. 

Brændeovnen kan yde mellem 3 og 6 kW og opvarmer rum og hjem på mellem 45 og 90 m2. Den fylder 98 x 45,9 x 36,4 cm og står på gulvet. Den vejer 98 kg og har en røgafgang på 15 cm på både top og bag. 

Afstand til brændbart materiale bag ovnen er 20 cm, mens det er 40 cm til siden. 

Selve brændkammeret er 30 cm i bredden, og det er som nævnt nemt at betjene og fylde op i, når der er brug for det. 

Med denne Morsø brændeovn får du en ovn i en rigtig fornuftig priskategori, som du kan bruge i mange år frem, og som har mange forskellige anvendelser og vil se godt ud i din stue. 

Aduro 9-4 væghængt brændeovn i sort 


Aduro 9-4 væghængt brændeovn i sortHvis du er på udkig efter en smuk og tidsløs brændeovn, der ikke ser for klodset ud i dit hjem, så er denne ævn fra Aduro et rigtig godt bud. 

Den er væghængt, så du slipper for at have den stående på gulvet som med mange andre af de brændeovne, vi har anmeldt her på siden. Det gør denne brændeovn fra Aduro unik, og den er helt sikkert et ekstra kig værd. 

Aduro er kendt for at lave nogle gode og solide brændeovne, der har effektive brændkamre, som er nemme at tænde op i. Det gør sig absolut også gældende for denne model, der er den første væghængte brændeovn fra mærket.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du har et rum med mange tunge møbler i eller ikke ret meget plads, så vil det være ideelt at vælge denne svævende brændeovn fra Aduro. Den vil virke mindre og mere elegant i dit rum. 

Brændeovnen er en konvektionsovn med rudeskyl, der kan yde mellem 3 og 9 kW og opvarme mellem 30 og 140 m2. Den er dermed meget alsidig og kan passe til mange forskellige anvendelser og forskellige hjem. 

Den har derudover en møbleringsafstand på 90 cm og afstand til brændbart materiale bagud er 15 cm. Brændeovnen bruger enten træ eller træbriketter som brændsel i sit brændkammer på 40 cm bredde. 

Den svævende brændeovn måler 752 x 500 x 460 mm og skal som nævnt monteres på væggen. Den kommer i en flot sort farve, der passer perfekt ind i det moderne, danske hjem. 

Ovnen kommer med Aduro-tonic automatik, der gør den nem at fyre op i og betjene. Virkningsgraden er på 81,3%. 

Så hvis du leder efter den perfekte moderne brændeovn, der kan monteres på væggen og er nem at betjene, så er denne model fra Aduro helt oplagt. 

Varde Aura 1 Brændeovn


Varde Aura 1 brændeovnDenne flotte stilrene brændeovn i sort stål er en del af den kendte Aura serie fra Varde brændeovne. Hvis du allerede har stiftet bekendtskab med denne serie, så ved du nogenlunde, hvad du får.

Hvis du aldrig har set en Varde Auro brændeovn før, så kan du forvente en stilren designerovn, hvor der er tænkt funktionalitet ned i mindste detalje.

Blandt nogle af disse detaljer er det værd at bemærke:

 • Energiklasse A+
 • Rum under brændeovnen til opbevaring af brænde
 • Tempereret håndtag
 • Det hele er lavet støbejern
 • Røgrøret kan monteres bagved eller i toppen
 • Virkningsgrad på 81%

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Selve brændeovnen er 100 cm i højden, hvor ca. halvdelen af dette er brændekammer. Derfor er Varde Aura 1 brændeovn et godt valg til dig, som ikke ønsker at have brænde til at stå ved siden af brændeovnen. Her kan du placere det under, så du ikke lægger mærke til det i din dagligdag.

Det tempereret håndtag gør, at du kan åbne og lukke lågen, når du skal have ny brænde i, uden at du skal bekymre dig om at brænde dine hænder. Det gør den også god at have, selv hvis du har børn, da du skal være mindre bekymret for at have dem sammen med brændeovnen.

Den passer i alle slags hjem. Om du har en klassisk eller moderne stil, så er det en flot stilren brændeovn i støbejern med en vægt på 104 kg. Desuden kan du både montere røgrøret bagved eller i toppen, alt efter hvad der passer bedst ind i dit hjem. Det gør den også til en brændeovn, som næsten alle hjem kan benytte.

Hvis du er på udkig efter en god brændeovn i et stilrent design, så er denne brændeovn det rigtige valg for dig. Den fås også til en god pris.

Varde Samsø brændeovn


Varde Samsø brændeovnVarde Samsø brændeovn kommer i sort stål og passer perfekt ind i det moderne hjem. Hvor de også har andre brændeovne med runde former, så er denne mere firkantet. Dog har er siderne en smule runde. Men der er ingen tvivl om, at du får en minimalistisk brændeovn, som du kan sidde foran i timevis.

Du har godt udsyn til flammerne, da den kommer med rudeskylsfunktion. Den gør, at du hele tiden har et flot stykke glas ud til rummet, hvor du har placeret din Varde Samsø brændeovn. Dette kræver dog, at du altid optænder korrekt, men da du både får en brugsanvisning med og de har en række guides på deres hjemmeside, så burde dette ikke være noget problem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den er i energiklasse A+ med en drifteffekt på 3-7 KW. Selve udseende er selve brandkammeret øverst, som fylder 38 cm i højden 30 cm i bredden og med en dybde på 26 cm. Hele brændeovnen har en højde på 100 cm. 

Lige under brandekammeret har du askeskuffen, derved er den let at holde ren. Især da den også har den førnævnte rudeskylsfunktion. Under her finder du et hulrum, hvor du kan lægge dit brænde. Så den er god at vælge, hvis du gerne vil have din brænde liggende fremme, fremfor i mange andre modeller hvor det er gemt væk.

Om du vil have røgen ud bagved eller i toppen, er op til dig, for med Varde Samsø brændeovn har du mulighed for begge dele.  Til denne anbefales det at du køber handsker, så du ikke risikerer at brænde dig. 

Den har en rimelig pris i forhold til, hvad du får for pengene. Især pga. det flotte sorte ståldesign gør, at den passer ind i de fleste moderne hjem. Vi kan varmt anbefale den.

Morsø Brændeovn 6148


Morsø Brændeovn 6148Denne Morsø Brændeovn 6149 er det helt rigtige valg for dig, som leder efter en smuk minimalistisk brændeovn. Den er lidt af en designers drøm på den måde, som den ser ud.

Den står på det, som ligner en rund piedestal og hele brændeovnen er i sort, så det er svært at se udenom denne brændeovn, hvis du leder efter mere end bare en brændeovn. For her kan mærke, hvordan de har tænkt design ind i hele oplevelsen. 

Den kan både brænde træ og træbriketter, da den kun består af brandkammer og piedestal, skal du købe en separat brandspand. Den har en god forbrændingsteknisk, så den skulle stort set brænde alle gasser og derfor er den også relativ god for miljøet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Du har mulighed for røgafgang i toppen eller bagved den. Du kan endda også tilkøbe, så du kan få det under, hvis det passer bedre ind i dit hjem. På den måde vil det se ud som om, at den står for sig selv og den vil nærmere ligne et kunstværk end en brændeovn. 

Morsø Brændeovn 6148 er især god til mindre rum, da det ikke er den største brændeovn. Men den kan selvfølgelig også altid bruges som supplement til andre varmekilder. 

Hvis du er på udkig efter en minimalistisk ovn, hvor du måske endda slet ikke ønsker, at man kan se røgudgangen, så finder du ikke en bedre brændeovn end denne fra Morsø. For her er design tænkt ind som sådan en integreret del, at mange kalder den for et rent kunstværk.

Alle moderne hjem vil kunne få den til at passe ind med det samme. Den er i den lidt dyre ende, fordi den er så smuk, men den er alle pengene værd, da design går hånd i hånd med miljø.

TermaTech TT20Bazic Rund


Med denne brændeovn får du en ovn i flot klassisk design med afrundede kanter. Lige netop denne brændeovn er en anelse mindre end de andre brændeovne i serien, hvorfor den er særligt velegnet til små rum eller sommerhuse samt udlejningshuse for eksempel.

Brændeovnen fås i sort med en flot mat finish, så der er ingen undskyldning for at anskaffe sig denne model, da den med lethed kan passe ind i ethvert hjem. Brændeovnen har et blødt udtryk, og er udstyret med en stor glaslåge, hvilket giver mulighed for at betragte de dansende flammer. Du kan være sikker på at skabe en særligt udtryk og en hyggelig stemning med denne brændeovn – det er næsten som et nyt maleri til stuen. 

Hvorfor vælge TT20Bazic rund?

 • Den er udstyret med et sort håndtag i børstet stål, hvilket er et langtidsholdbart materiale
 • Under brændeovnen er der plads til træ, så du har mulighed for at have brænde lige ved hånden
 • Let at anvende grundet den moderne teknologi

Brændeovnens energiydelse ligger på 5kW, den er energimærke A+ og har en virkningsgrad på 83,5%. Brændeovnen er en konvektionsovn, hvilket vil sige, at den er udmærket til at fordele varmen ensartet. Altså er denne type langt mere miljøvenlig, end de klassiske stråleovne. 

Hvis du ønsker det, så findes der en lang række ekstraudstyr, der kan tilkøbes denne model, herunder: 

 • 360-graders-låge til bunden – det kan skabe et mere lukket design
 • Gulvplade, der er tilpasset lige netop denne model: TT20Bazic
 • Pejsesæt, der kan monteres ved brændfaget – det er smart at have et pejsesæt ved hånden

Der er et hav af fordele ved lige præcis denne brandeovn. Der er især lagt fokus på, at den skal være funktionsdygtig og let anvendelig for alle og enhver. Den er tilmed bedst til prisen, hvis man sammenligner med andre lignende brændeovne.

TermaTech TT20


Denne TermaTech TT20 brændovn giver dig en elegant og enkel brandeovn. Der er taget højde for, at den skal være nem at betjene samt være funktionel. Dette skinner klart igennem, og der er adskillige fordele ved denne brændeovn, såsom:

 • Der er plads til masser af træ i bunden, hvilket giver dig mulighed for altid at have brænde ved hånden
 • Håndtaget til glaslågen køles ned automatisk, hvilket sikrer dig, at du ikke brænder dine fingre
 • Den er udstyret med en stor brændelåge, hvilket kommer brændte fingre til livs samtidig med, at det skaber en hyggelig stemning i rummet, når man kan se på flammerne
 • Askeskuffen er let, stor og kommer med låg, hvilket sørger for, at du ikke får askestøv rundt omkring i huset, når den indimellem skal tømmes.

Brændeovnen er en super miljøvenlig en af slagsen. Den er nemlig udstyret med en regulator, der styre luften fra forbrændingen i brændeovnen. Regulatoren er placeret lige under lågen, hvilket sikrer, at den forbliver kold. Regulatoren har også til opgave at forhindre, at brændeovnen ikke fejlbetjenes – på den måde får du en effektiv forbrænding, der er yderst energivenlig. 

Til denne brændeovn kan du købe meget forskelligt ekstraudstyr, hvis du finder behov for det. Du kan blandt andet tilkøbe følgende ting:

 • Drejelåge til træet forneden, hvis du går efter et ens og enkelt udtryk på brændeovnens front – det kan også øge funktionaliteten
 • Pejsesæt til drejelågen
 • Form-tilpasset gulvplade
 • Kælvefang
 • Varmelagring, hvilket optimerer eftervarmen yderligere
 • Stillefødder
 • Rustfrie ribber, hvilket kan bidrage med et eksklusivt look

TT20 brændeovnen er altså en af de brændeovne på markedet, hvor funktionaliteten er i top. Den er produceret med fokus på en høj, effektiv samt ren forbrænding – virkningsgraden er på over 83%. Derudover opfylder den de vigtigste EU-krav på området. Som en ekstra fordel, så er denne brændeovn særdeles billig med sine mange funktioner taget i betragtning.

Brændeovn med afrundede sider TT20R


Er du på udkig efter en brandeovn i et tidløst, skandinavisk og minimalistisk design, så er denne TT20R brændeovn lige noget for dig. Med sit enkle design og de afrundede sider passer den til ethvert hjem og kan let gå til indretningen i boligen. 

Der er taget højde for anvendelighed og funktionalitet, når det kommer til TT20R brændeovnen. Den er udstyret med mange funktionaliteter og teknologier, der gør denne brændeovn mere miljøvenlig og praktisk, herunder:

 • Håndtaget er designet således, at det køler sig selv ned, så du undgår at brænde fingrene. Du har mulighed for altid at have brænde lige ved hånden, da der er gjort plads til brænde nederst, hvilket øger funktionaliteten. 
 • Brændeovnen er også udstyret med en stor og let askeskuffe, sådan at du med lethed kan undgå askestøv i hele huset, når asken fjernes fra brændeovnen. 
 • Mulighederne for at placere denne brændeovn i hjemmet er mange, da du kan tilslutte skorstenen ovenud eller bagud – lige som du ønsker.

Alt i alt er der altså tænkt på selv den mindste detalje for at producere denne funktionelle brændeovn med de nyeste teknologier, hvilket gør den praktisk og let at anvende. 

Denne brændovn er svanemærket, miljøvenlig og opfylder de mange vigtige EU-krav, hvad angår brændeovne. Det miljøvenlige kommer til udtryk ved, at luftforbrændingen er gjort så effektiv som muligt ved hjælp af en regulator. Brændeovnen er udstyret med en regulator nedenunder lågen, således at den forbliver kold. Regulatoren sørger for at forhindre, at brændeovnen fejlbetjenes.

Det er også muligt at tilkøbe ekstraudstyr til denne type brændeovn, hvis du ønsker det. Du kan eksempelvis købe følgende ting: 

 • Rustfrie ribber, hvilket skaber et mere eksklusivt look
 • Drejebar låge til bunden, hvis du ønsker at lukke brændet inde i et lille rum – drejebaren fås tilmed med eller uden integreret pejsesæt
 • Frisk lufttilførsel

TermaTech brændeovn model TT20 – Bazic – Sort


Denne TermaTech brænde ovn er en kombination af moderne teknologi og klassisk design. Denne model, TT20 Bazic, fås i enten sort eller grå. Disse farver kan med lethed blende sammen med boligindretningen i ethvert hjem.

Denne model har ben, der kan minde op benene på de gamle ovne, som var lavet i støbejern. Ovnens glaslåge er derudover forholdsvis stor, når man tager ovnens størrelse i betragtning. Det er med til at skabe et varmt og behageligt udtryk, da de smukke flammer skinner klart igennem. Den store glaslåge har desuden også et praktisk formål, nemlig at det bliver markant lettere at tilføre brænde til ovnen uden at brænde fingrene. Brændeovnens håndtag er lavet i stål, hvilket skaber en pæn kontrast til den sorte eller grå farve. Det bidrager til et unikt og minimalistisk design, der rummer det klassiske såvel som det moderne. 

Denne type brændeovn er velegnet til dig, der ønsker en brændeovn, der kan passe ind adskillige steder. Den er nemlig ikke særlig stor, og er derfor ideel til rum, der har lavt til loftet eller sommerhuse og udlejningshuse. Med denne brændeovn har du også mulighed for at tilslutte skorstenen enten bagud eller ovenud, hvilket gør den endnu mere fleksibel og øger mulighederne for placering af ovnen. Med denne brændeovn kan du derfor afprøve adskillige placeringer i hjemmet. 

Brændeovnens energiklasse er A+, og den er i stand til at opvarme rum på 30-120 kvm med en virkningsgrad på 83,5%. Det øger dermed fleksibiliteten, da den kan bruges i en lang række forskellige rum. Med denne TermaTech brændeovn kan du være sikker på at få en ovn, hvor varmeoptimeringen er på sin plads. Denne type brændeovn er nemlig en konvektionsovn, og er derfor rigtig god til at fordele varmen ensartet i rummet. Vælger du denne type ovn, får du altså en brændeovn baseret på topmoderne teknologi, såsom rudeskyl ved glaslågen, hvilket er med til, at den automatisk gør glaslågen rent. Er du på udkig efter en brændeovn, der er hurtig og let at anvende, så er netop denne et ideelt valg. 

Du kan også tilkøbe en stor mængde ekstraudstyr til denne model, herunder: 

 • Gulvplader, der er tilpasset ovnen
 • 360°-drejelåge til brændefag, hvis du ikke har lyst til, at der er åbent
 • Pejsesæt til lågen
 • Kælvefang
 • Stillefødder
 • Varmelagring, der især er godt, hvis du ønsker yderligere varmeoptimering
 • Rustfrie ribber, hvilket kan give et mere luksuriøst look

Se vores artikel om: Indbygget biopejs – Et nyt samlingspunkt

Gode råd til valg af brændeovn

Med denne test af adskillige brændeovne bør du være godt rustet til at finde lige netop den brændeovn, der passer perfekt til hjemmet samt dine behov. Alligevel er der et par ting, som du bør være opmærksom på, når den rette brændeovn skal findes, og dem vil vi komme nærmere ind på nedenfor.

Du bør blandt andet overveje følgende, når du skal ud og anskaffe dig en brændeovn: 

 • Vælg efter lige netop dit behov – der findes et hav af forskellige brændeovne, og det kan virke uoverskueligt at finde rundt i denne jungle. Dette har vores test forhåbentligt hjulpet på, men det er vigtigt, at du hele tiden har dit behov for øje. Brændeovnen skal passe til dit hjem og det budget, du har. På den måde bliver det lidt lettere at finde en brændeovn, som du kan blive glad for.
 • Overvej udseendet – for mange er udseendet afgørende for, hvilken type brændeovn man vælger. Du skal naturligvis vælge en brændeovn, der passer til din egen stil og vælge lige netop din favorit. Tag også højde for hvad der passer bedst ind i indretningen i din bolig, og hvad der er plads til. Langt de fleste brændeovne fås i et enkelt og stilrent design, hvilket passer godt ind i langt de fleste hjem.
 • Tænk over prisen – prisen er for de fleste den afgørende faktor, når den nye brændeovn skal findes. Det er naturligvis ikke altid den dyreste brændeovn, som er den bedste – og nogle gange er man nødt til at gå på kompromis med pris eller brændeovnens funktioner, hvis det hele skal passe sammen. Læg derfor et budget inden du går på jagt efter den rette brændeovn, da det kan overskueliggøre markedet, hvis det begrænses til dit budget.
 • Brændeovnens effekt har stor betydning for, hvilken brændeovn du bør vælge. Har du udelukkende behov for at opvarme et lille rum, skal du ikke bruge penge på en brændeovn, der er i stand til at opvarme langt større arealer. Hav derfor dette i baghovedet, når du går på jagt i junglen af brændeovne på markedet. 

Vi håber, at denne test af brændeovne har vist sig at være nyttig, når du skal ud og købe ny brændeovn til hjemmet. Disse modeller er nøje udvalgt fra det danske marked, og du kan være sikker på, at du får en god og utrolig effektiv brændeovn for pengene, hvis du vælger en af disse brændeovne. Du ønskes god fornøjelse i jagten på den rette brændeovn, som du kan have glæde af i mange år frem.

Læs også: Opdater dit køkken med hæklede grydelapper

Læs også vores artikel om: Lofthængt biopejs – få det varmere

Du kan også være interesseret i at læse op 10 Bedste Brændeovnsventilatorer i 2019 – Anmeldelser

Læs også: Indbygget biopejs – Et nyt samlingspunkt

This page has been reviewed by: Mikkel Olesen Rating 10/10

Dette indlæg har fået 4.19 stjerner baseret på 16 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar