Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Brændeovn test-oversigt: Vores anmeldelser og research af brændeovne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Brændeovn test-oversigt: Vores anmeldelser og research af brændeovne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Der er noget helt specielt over at lade en brændeovn varme hjemmet op – for de fleste skaber det nemlig en følelse af hygge, hvor man kan sidde samlet og lytte til de knitrende lyde.

Er du på udkig efter en ny brændeovn, er det ikke helt ligegyldigt hvilken model, du vælger, og derfor har vi her samlet et overblik over 7 af de bedste brændeovne, som du kan læse mere om herunder:

Seneste ændring:

Vi har rykket Morsø 1412, TermaTech TT20R, Morsø 1442, TermaTech TT20Bazic, Morsø 2B, TermaTech TT20, TT21RS, SKAL til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

3. januar 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Godt valg til små hjem test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Morsø 1412

 • Perfekt til mindre hjem eller fritidsboliger

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø 1412:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fremstillet af robust støbejern
 • Askehylde og askebæger
 • Opvarmer op til 60 m² boligareal

Morsø 1412 er et innovativt produkt, som ikke blot har et flot designet, men som også anvender en forbedret forbrændingsteknik. 

Forbrændingsteknikken har Morsø nemlig forbedret gennem lang tid, hvor producenten først og fremmest har indsat et ekstra selvregulerende kammer, der kan optimere lufttilstrømningen øverst i brændeovnen. På den måde skabes der ekstra forbrænding, som herefter sikrer, at samtlige skadelige partikler bliver afbrændt. 

1412 er velegnet til mindre boliger eller fritidshuse, hvor du ikke har det største behov for at fyre op året rundt. Det anbefales, at brændeovnen ikke anvendes som den eneste varmekilde, hvis boligen er mere end 60 kvadratmeter. 

Mere om Morsø 1412

Detaljer

 • Dimensioner (H x B x D): 70 x 39 x 37 cm
 • Vægt: 70 kg

Der findes en del brændeovne på markedet, som kan opvarme et større areal, end Morsø 1412 kan. Det er dog ikke kapaciteten, du betaler for, men snarere designet og effektiviteten.

Modellen placerer sig prismæssigt ca. i midten.

 

Godt valg i premiumklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

TermaTech TT20R
Lille brændeovn med afrundede sider

Dagens bedste priser og tilbud på TermaTech TT20R:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Afrundede stålsider
 • 360° svingdør
 • Koldt håndtag

Er du på udkig efter en brændeovn i et tidløst, skandinavisk og minimalistisk design, så er TT20R lige noget for dig. Med sit enkle design og de afrundede sider passer den til ethvert hjem og kan tilpasses indretningen i boligen. 

Der er også taget højde for anvendelighed og funktionalitet, da den bl.a. er udstyret med et håndtag, der køler sig selv ned, så du undgår at brænde fingrene og en stor, let askeskuffe, så du undgår askestøv i hele huset.

 

Mere om TermaTech TT20R

Detaljer

 • Dimensioner (H x B x D): 107 x 51 x 42 cm
 • Vægt: 183 kg

Der er altså tænkt på selv den mindste detalje med TT20R, hvilket gør den praktisk og let at anvende. 

Brændeovnen er desuden svanemærket og opfylder de mange EU-krav, hvad angår brændeovne. Luftforbrændingen er f.eks. gjort så effektiv som muligt ved hjælp af en regulator, og så kan du dertil tilkøbe følgende: 

 • Rustfrie ribber, hvilket skaber et mere eksklusivt look
 • Drejebar låge til bunden, hvis du ønsker at lukke brændet inde i et lille rum – drejebaren fås tilmed med eller uden integreret pejsesæt
 • Frisk lufttilførsel
God brændeovn til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø 1442 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Giver ikke nogen strålevarme
 • Vinduet holder sig rent i lang tid
 • Aftageligt håndtag

Morsø 1442 er anbefalet af Pejsen.com og er, ligesom 1412, designet som den helt klassiske Morsø brændeovn. 

Morsø 1442 er produceret med konventionsprincippet, hvilket betyder, at varmen fordeles jævnt i hele boligen. Derved har du ikke brug for at købe ekstra udstyr eller en ekstra varmekilde til de yderste rum i boligen. 

Mere om Morsø 1442

Detaljer

 • Dimensioner (H x B x D): 71,5 x 39 x 37 cm
 • Vægt: 80 kg

Brændeovnen anbefales til boliger op til 75 kvadratmeter. Den er kompakt og i forhold til sin størrelse, er den ganske effektiv. Den er perfekt til mindre helårsboliger eller til brug i sommerhuset.

Morsø 1442 vs. markedet
Dette er en af de eneste modeller i vores oversigt, som kombinerer det nutidige med det klassiske. Her får du en nutidig og effektiv brændeovn, som er designet som en god gammeldags brændeovn. Derved får du både æstetik og effektivitet – og det er, hvad der adskiller den fra markedet.

Dagens bedste priser og tilbud på TermaTech TT20Bazic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Med denne brændeovn får du en ovn i flot klassisk design med afrundede kanter. Lige netop denne model er en anelse mindre end de andre brændeovne i serien, hvorfor den er særligt velegnet til små rum eller sommerhuse samt udlejningshuse.

Brændeovnen fås i sort med en flot mat finish og passer derfor med lethed ind i ethvert hjem. Brændeovnen har et blødt udtryk og er udstyret med en stor glaslåge, hvilket giver mulighed for at se på de dansende flammer. 

Mere om TermaTech TT20Bazic

Detaljer

 • Effekt: 5 kW
 • Dimensioner (H x B x D): 96 x 53 x 42
 • Vægt: 110 kg

Hvorfor vælge TT20Bazic?

 • Den er udstyret med et sort håndtag i børstet stål, hvilket er et langtidsholdbart materiale
 • Under brændeovnen er der plads til træ, så du har mulighed for at have brænde lige ved hånden
 • Let at anvende grundet den moderne teknologi

Brændeovnens energiydelse ligger på 5kW, den har energimærke C og en virkningsgrad på 83,5%. Brændeovnen er en konvektionsovn, hvilket vil sige, at den er god til at fordele varmen jævnt. 

 

Morsø 2B
kan opvarme op til 90 m2

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø 2B:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du elsker designet og ideen bag Morsø 1412 og 1442, men gerne vil have en lidt mere effektiv brændeovn med større kapacitet, så er 2B udgaven perfekt for dig. Denne brændeovn kan opvarme boliger på op til 90 kvadratmeter. Derved kan den bruges i mindre byhuse eller i langt de fleste danske sommerhuse. 

Modellen er en relancering af den originale ”skovovn”, som blev præsenteret i 1930’erne. Designet er næsten identisk, så hvis du gerne vil have en klassisk og smuk brændeovn i dit hjem, behøves du ikke at lede længere.

Modellen er naturligvis blevet optimeret på flere parametre i forhold til den originale brændeovn fra 30’erne. 

Mere om Morsø 2B

Detaljer

 • Effekt: 5.1 kW
 • Dimensioner (H x B x D): 71 x 36,5 x 72 cm
 • Vægt: 76 kg

Den største forskel ses i forbrændingsteknikken, som er blevet optimeret markant. 

2B er også praktisk, da den kan rumme store brændestykker med en længde på helt op til 45 centimeter – så hvis du er træt af at skulle kløve brænde i bittesmå stykker, så er denne et godt valg for dig.

 

Morsø 2B vs. markedet

Selvom Morsø 2B ikke ligner en ny og moderne brændeovn, så er den faktisk meget praktisk i forhold til mange andre populære brændeovne på markedet. En af de største fordele, som adskiller denne brændeovn fra andre modeller, er den praktiske, aflange form.

Dagens bedste priser og tilbud på TT21RS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

TT21RS er med fedtsten på siderne såvel som på toppen og fås i en sort eller grå farve. Her kan du naturligvis vælge den farve, der passer bedst til indretningen i hjemmet. Brændeovnens flotte og rå design gør den til et yderst dekorativt møbel, der kan pryde hjemmet samt skabe en hyggelig stemning, imens den varmer hjemmet op.

Der er mange gode grunde til at vælge en brændeovn med fedtsten, herunder:

 •  Fedtstenene optager varmen og skaber eftervarme, hvilket bidrager til, at varmelagringen er i top
 •  Fedtsten er lette at vedligeholde

Mere om TT21RS

Detaljer

 • Effekt: 5 kW
 • Dimensioner (H x B x D): 107,5 x 53 x 42 cm
 • Vægt: 168 kg

Denne type brændeovn er altså velegnet og særdeles effektiv til varmeudnyttelse. Udover at fedtsten har en lang række funktionelle fordele, så er fedtsten også et naturprodukt, der er yderst smukt og skaber et naturligt look.  

Denne brændeovn har tilmed mange praktiske funktioner, der er med til at øge brugervenligheden samt sikre dig en brændeovn i topkvalitet. Der er for eksempel funktioner, såsom:

 • Låge i støbejern med en magnet-lukkemekanisme, hvilket er en super praktisk funktion. 
 • Stor og let askeskuffe, hvilket gør den let at rengøre, uden at askestøv forekommer i hele hjemmet
 • Selvnedkølende håndtag til lågen, således at du altid vil kunne åbne brændeovnen uden at brænde sig
 • Brændeovnen er en konvektionsovn, og det vil sige, at varmefordelingen er super effektiv. Det bidrager også til at ovnens sider ikke bliver brandvarme, og du kan derfor placere ting ved siden af brændeovnen uden problemer
 • Der er plads til at placere træ forneden, sådan at du altid har brænde lige ved hånden – det åbne brændefag er tilmed med til at skabe et rustikt udtryk

 

Konvektionsteknologien samt fedtstenene er med til at gøre denne brænde ovn energibesparende og yderst funktionel. Den er i stand til at varme op til 30-120 kvm med en virkningsgrad på 83,5%. 

Til denne brændeovn kan du købe en lang række ekstraudstyr, såsom:

 • Varmelagringsmodul
 • Brændefagssten – hvilket sikrer effektiv varmelagring
 • Brændefagslåge – hvis du ikke ønsker at have et åbent rum til træet, det skaber tilmed et mere enkelt udtryk

Varde Shape 2
lille brændeovn med nem rengøring

Dagens bedste priser og tilbud på Varde Shape 2 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du ikke har brug for en meget stor brændeovn, men i stedet er på udkig efter en mindre model med masser af personlighed og høj ydeevne, så er Shape 2 fra Varde Ovne et rigtig godt bud. 

Det er en af deres mindre og lavere modeller, der måler 102 cm. Den er udformet af sort stål og selve designet er rundt og har bløde former.

Grunde til at købe

 • Høj ydeevne på mindre plads
 • Ergonomisk designet til nem brug og rengøring.
 • Alsidige placeringsmuligheder med bag- eller topmonteret udstødning.
 • Brugervenlig luftregulering for optimal effektivitet
 • AirBox-system til smart eksternt luftindtag.

Grunde til at undgå

 • Begrænsede størrelsesmuligheder (102 cm)
 • Måske ikke egnet til opvarmning af større områder (over 105 m2).

Mere om Varde Shape 2

Detaljer

 • Effekt: 5 kW
 • Dimensioner (H x B x D): 102 x 52 x 41 cm
 • Vægt: 130 kg

Shape 2 yder 5 kW og kan opvarme rum på mellem 30 og 105 m2 – der er altså godt gang i den lille ovn, der sagtens kan varme store rum op også. Brændkammeret måler 26 cm i bredden og er udformet ergonomisk korrekt, så det er nemt at tænde op samt at rengøre den efterfølgende. 

Du kan frit vælge, hvor i hjemmet du ønsker at stille din Shape 2, for røgrøret kan monteres både på toppen og bagud. Modellen passer eksempelvis perfekt ind i et hjørne, hvor den kan være med til at bryde skarpe vinkler. 

Luftreguleringen på Shape 2 er nem at regulere, hvilket betyder, at det bliver nemmere for dig at sikre optimal udnyttelse af dit brænde. I øvrigt er luftreguleringen placeret lige under toppen på brændeovnen. 

Med AirBox system i selve ovnen, tager den ikke luften indefra men udefra i stedet, som er en særlig smart løsning, hvis du har et nyere hus. 

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Varde Shape 2 af et par vigtige grunde. For det første gør dens kompakte størrelse og stilfulde design den til et godt valg til mindre rum. For det andet imponerer dens høje ydeevne virkelig. Den opvarmer effektivt rum på mellem 30 og 105 m2, hvilket er perfekt til de fleste behov. Det ergonomiske design gør det også nemt for dig at bruge og rengøre ovnen, hvilket vi virkelig sætter pris på. Vi er også glade for de alsidige placeringsmuligheder med mulighed for udsugning bagfra eller ovenfra. Det giver dig fleksibilitet til at placere ovnen, hvor det passer bedst. Den brugervenlige luftregulering er også en stor fordel, da den hjælper dig med at opnå optimal effektivitet.

Dog ville vi ønske, at størrelsesmulighederne var lidt mere omfattende, da det ville give dig endnu flere valgmuligheder. Derudover skal du være opmærksom på, at denne ovn måske ikke er velegnet til opvarmning af større områder på over 105 m2.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Varde Shape 2 på grund af dens imponerende ydeevne og praktiske funktioner.

FAQ

Hvilken brændeovn er den bedste?
Der findes en lang række gode brændeovne på markedet, men nogle af de modeller, som skiller sig ud fra mængden, er blandt andet Morsø 1412. Brændeovnen har fået gode anmeldelser, og den bliver især anbefalet til mindre hjem.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en brændeovn?
Når du skal købe en brændeovn, er det vigtigt, at du er opmærksom på at finde en ovn, der størrelsesmæssigt passer til det rum, den hovedsageligt skal varme op. På den måde sikrer du dig bedst en god og effektiv opvarmning af dit hjem.
Hvis du leder efter en brændeovn i højeste kvalitet eller med et specielt design, kan det godt være pengene værd at købe en dyrere brændeovn. Dog kan du også finde gode og effektive brændeovne til mere overkommelige priser.
Hvor lang tid holder støbejerns brændeovne?
Støbejerns brændeovne holder normalvis i 10-20 år. Dog afhænger brændeovnens levetid af støbejernets kvalitet.

Gode råd til valg af brændeovn

Der er et par ting, du bør være opmærksom på, når den rette brændeovn skal findes, og dem vil vi komme nærmere ind på nedenfor.

Du bør blandt andet overveje følgende: 

 • Vælg efter lige netop dit behov – der findes et hav af forskellige brændeovne, og det er derfor vigtigt, at du hele tiden har dit behov for øje. Ved at finde en brændeovn, der både passer til dit hjem og dit budget, bliver processen nemmere. 
 • Overvej design – for mange er design afgørende for hvilken type brændeovn, man vælger. Du skal naturligvis vælge en brændeovn, der passer til din egen stil og vælge lige netop din favorit. Tag også højde for hvad der passer bedst ind i indretningen i din bolig, og hvad der er plads til. Langt de fleste brændeovne fås i et enkelt og stilrent design, hvilket passer til langt de fleste hjem.
 • et uvildigt testpanelover prisen – prisen er for de fleste den afgørende faktor, når den nye brændeovn skal findes. Det er naturligvis ikke altid den dyreste brændeovn, som er den bedste – og nogle gange er man nødt til at gå på kompromis med pris eller brændeovnens funktioner, hvis det hele skal passe sammen. Læg derfor et budget inden du går på jagt efter den rette brændeovn, da det kan overskueliggøre mulighederne.
 • Brændeovnens effekt har stor betydning for hvilken brændeovn, du bør vælge. Har du udelukkende behov for at opvarme et lille rum, skal du ikke bruge penge på en brændeovn, der er i stand til at opvarme langt større arealer. Hav derfor dette i baghovedet, når du går på jagt. Hvis du kunne tænke dig en mindre brændeovn, men har et større rum, så vil en ventilator til brændeovnen varme lokalet op.

 

Du ønskes god fornøjelse i jagten på den rette brændeovn, som du kan have glæde af i mange år frem. Hvis du er på udkig efter en pilleovn, så bør du også tjekke vores test-guide til pilleovne. Her har vi samlet en række af de bedste pilleovne på det danske marked, så du kan få en god idé om hvilken model, der passer bedst til dit hjem.

Brændeovne og pilleovne

Brændeovne er en klassisk og hyggelig måde at opvarme dit hjem på, men de kræver regelmæssig opmærksomhed og vedligeholdelse, samt brændsel som brænde og tændstikker. Hvis du ønsker en mere energieffektiv og automatiseret opvarmningsløsning, kan du overveje at skifte til en pilleovn.

Pilleovne bruger træpiller som brændstof og er kendt for deres energieffektivite. Træpiller er en vedvarende energikilde og har et lavt CO2-udslip sammenlignet med fossile brændstoffer.

Pilleovne er også nemme at betjene og vedligeholde. De er udstyret med automatiske tænd- og slukfunktioner og kan programmeres til at følge en bestemt varmeplan. Træpillerne opbevares i et indbygget lager, hvilket gør det nemt at fylde op og mindske behovet for konstant opsyn.

Selvom pilleovne ikke har den samme traditionelle charme som brændeovne, tilbyder de en række fordele i form af effektivitet og brugervenlighed. Hvis du er på udkig efter en effektiv opvarmnings løsning, så er en pilleovn et oplagt valg.

 

Alternativ varmekilde

Brændeovne er en hyggelig og populær varmekilde, der bruger træ som brændstof for at skabe en behagelig varme i boligen. De har en særlig charme og skaber ofte et nostalgisk og romantisk miljø. Dog findes der også et andet effektivt alternativ. Luft til luft varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe er en type varmepumpe, der udnytter energi fra luften udenfor og omdanner den til varme til opvarmning af boligen.

Ved at overveje en luft til luft varmepumpe som alternativ til en brændeovn, kan du opnå en mere energieffektiv opvarmning af din bolig. Varmepumpen kan også fungere som aircondition om sommeren, hvilket giver et behageligt indeklima året rundt.

Hvis du er interesseret i at skifte fra en brændeovn til en mere økonomisk opvarmningsløsning, kan en luft til luft varmepumpe være det ideelle valg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme