Er det muligt at finde et klimaanlæg til hjemmet, som både fungerer tilfredsstillende, er miljørigtigt og i øvrigt fungerer på alle de andre parametre, der er så vigtige for os, når vi skal vælge det rigtige udstyr?

Det har vi kigget nærmere på i denne store aircondition-test, hvor vi vil se nærmere på de bedste klimaanlæg til hjemmet, som er på markedet lige nu. Læs med her, og bliv guidet til det rette valg uanset dit behov.

Hvilken airconditioner skal du vælge?

Inden du begiver dig ud og køber en airconditioner, er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser om dine behov. Hvis du udelukkende ønsker at sænke temperaturen i dit soveværelse, er der sjældent brug for, at du anskaffer dig en model, som har kræfter til at afkøle et større hjem. Du vil nemlig hurtigt opdage, at du kan finde mange forskellige modeller, der adskiller sig fra hinanden på en lang række punkter.

Herunder kan du læse mere om vores fire testvindere, ligesom vi til hver enkelt model giver dig et alternativ. Så får du de bedste muligheder for at træffe et valg, som du ikke senere fortryder.

Testvinder i kategorien “Bedste mini aircondition”

 

bedst i test arctic air mini aircondition
Klik på billedet for at se nærmere
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Til butik »

Hvis du er vant til at bruge aircondition, når du er på ferie, har det sikkert været med den hensigt at sænke temperaturen på hotelværelset. Og det er naturligvis én af de funktioner, som vi sætter pris på i varmen. Men du skal være opmærksom på, at en airconditioner også er med til at friske luften op og affugte det rum, som den står i.

Nu kan det godt være, at du plejer at høre, at størrelsen ikke betyder noget. Men denne originale Arctic Air – mini aircondition har faktisk mange flere kræfter, end du umiddelbart skulle tro. Den bruger et fordampningsfilter til at nedkøle luften med. Det betyder med andre ord, at du blot skal fylde 750 ml ganske almindeligt vand på den, hvorefter den går i gang med at forfriske din bolig.

Faktisk kan den på en enkelt opfyldning klare en tur på 8 timer og nedkøle ethvert rum. Husk dog på, at du skal slutte den til strømmen. Arctic Air er kompakt, lille og smart. Derfor skal du heller ikke døje med at finde plads til den i køkkenskabet de dage, hvor du ikke har brug for den. Og det er naturligvis let at placere den et diskret sted i hjemmet, medmindre du har lyst til at vise den frem.

evaSmart grå personlig aircondition

Der er naturligvis alternativer til denne model.

Og lige her finder du en evaSMART, som du med fordel kan se nærmere på. Her er der tænkt meget på designet, ligesom du har mulighed for at ændre på den belysning, som modellen udsender. Alt i alt er der tale om en lille og robust aircondition med sit helt eget udtryk, hvor kvalitet og udtryk naturligvis går hånd i hånd.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.195,00 2.195,00 Til butik »

Testvinder i kategorien “Bedste lavpris mini aircondition”

Går du med tanker om at finde dig et mindre til klimaanlæg til soveværelset, campingvognen eller et andet sted, hvor du ikke har så mange kvadratmeter at friske op, er denne billige model KoolDown Mini Aircondition et absolut godt sted at rette blikket hen. Her får du nemlig en velfungerende aircondition, som tilmed er meget billig.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Til butik »

Selvom modellen er både lille, billig og kompakt, bliver du ikke snydt for en række funktioner, der øger din glæde ved den. For det første kan du skifte mellem tre niveauer med hensyn til styrke, og du kan simpelthen lade den op via et USB-kabel. Det betyder, at du bare kan tilslutte den og efterfølgende nyde, hvordan rummet bliver mere behageligt at færdes i. Det er altså slut med batterier og en strømregning, der løber løbsk. Husk bare på, at du skal fylde vand på den, inden du går i gang.

Det er vanskeligt at finde et produkt, der på den ene side er så brugervenligt og effektivt, og på den anden side ikke koster særligt meget. Og netop disse parametre er med til at gøre indtrykket af modellen så fuldendt, at den er en klar vinder. Når klimaanlægget så også virker efter hensigten og forsyner dig med frisk luft, er sagen hel klar.

(kun få tilbage d. 27. juni 2019)

tre pile op grå

Kunne du tænke dig et andet billigt klimaanlæg, er der modellen Ceramic Heater, der udover kølefunktionen også kan give dig varmen i de kolde måneder. Her får du også en kompakt model, som passer godt til soveværelset eller campingvognen. Airconditioneren er udstyret med sikkerhedsudstyr, så du er sikker på, at varmen aldrig bliver for høj.

ceramic heater aircondition test

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
346,00 346,00 Til butik »

Testvinder i kategorien “Bedste store aircondition”

Når du skal kåre vinderen i kategorien “Bedste store aircondition”, finder du hurtigt ud af, at markedet er fyldt med gode klimaanlæg, som hver især præsterer meget fint. Alligevel har det ikke været svært at kåre vinderen, som bærer det mundrette navn “De’Longhi airconditionanlæg – Pac AN112. Men vi lover dig, at klimaanlægget er meget mere end et fint navn. Og herunder kan du læse hvorfor.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.699,00 4.699,00 Til butik »

Selve anlægget er smukt udformet med glatte linjer og et futuristisk udtryk. Men du skal ikke lade dig narre, Bag det stille ydre gemmer der sig en maskine, som både kan affugte din kælder og temperere stuen, når det bliver for varmt. Ja faktisk kan klimaanlægget temperere hele 44 kvadratmeter ad gangen og på den måde gøre flere rum i dit hjem mere behagelige at færdes i.

Modellen her fra De’Longhi har tre forskellige hastigheder, mulighed for timerindstilling og kan affugte hele 36 liter pr. døgn. Og så skal du ikke være bange for, at klimaanlægget kommer til at stå at larme. Med et maks. lydniveau på 63 decibel vil du knapt bemærke, at det er til stede. Her får du uden tvivl det bedste store klimaanlæg på markedet lige nu. Og du vil hurtigt opleve, hvordan brugervenlighed, æstetik og nøjsom brug af el gør brugen af klimaanlægget til en leg.

Ønsker du dig et andet stort klimaanlæg, er der naturligvis også mulighed for det.

Electrolux har lavet en model, som er med til at sørge for et godt indeklima både ved hjælp af aircondition og affugtning.

Modellen er energiklasse A, og anlægget er stort nok til at tage sig af 40 kvadratmeter bolig, ligesom der er tale om et særdeles moderat lydniveau.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.199,00 4.199,00 Til butik »

Testvinder i kategorien “Bedste lavpris store aircondition”

pac 8 kgk airconditionDu kan få brug for en stor aircondition, hvis behovet for at sænke temperaturen er meget udtalt, ligesom større rum naturligvis kalder på større maskineri. En stor aircondition skal leve op til mange ting, førend den kan lade sig kåre vinder. For det første skal den naturligvis udføre arbejdet, men den skal også være brugervenlig og let at starte op.

Modellen Aircondition KGK Pac-8 lever på fin vis op til alle de krav, som vi må stille til en stor aircondition i dag. Og da den på samme tid ikke koster spidsen af en jetjæger, er der tale om et produkt, som vi var nødt til at kåre som vinder. Brug denne model både i mindre butikker, serverrum og store boliger. Ja, præcis der, hvor behovet opstår, og de mindre modeller ikke kan følge med.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.685,00 2.734,00 Til butik »

Og nu skal du ikke tro, at du er nødt til at alliere dig med en VVS’er for at få gang i maskinen. Du skal blot slutte den til strømnettet, hvorefter den er klar til at gøre dit liv lidt mere behageligt. Det er i øvrigt en mobil model, så du let og elegant kan flytte den fra et rum til et andet uden de store problemer, da den også kun vejer 20 kilo.

Aircondition til alle formål og priser

Som du kan læse i det ovenstående, finder du airconditions i mange former og prislejer og med en række forskellige funktioner. Her er det især vigtigt, at du er opmærksom på, at en del klimaanlæg sælges med en tilhørende affugter-funktion. Og den betaler du naturligvis ekstra for. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du reelt har behov for at affugte dit hjem. Det vil nemlig oftest gøre sig gældende i situationer, hvor du har en kælder eller på anden vis er havnet i et hjem med en høj grad af fugtighed.

Derfor kan det godt svare sig, at du fravælger affugtningsfunktionen og bruger de ekstra penge på at købe et klimaanlæg af en bedre kvalitet. Så er der også en stor chance for, at du får en aircondition, som har et fornuftigt energimærke og sparer dig penge på strøm. Ligesom de dyrere modeller er mere effektive og holder bedre.

Vælg dit klimaanlæg med omhu

Uanset om du er på udkig efter aircondition til dit soveværelse, din campingvogn eller hele hjemmet, skal du altid vælge dit nye klimaanlæg med omhu. Her gælder det om, at du er særligt opmærksom på de forhold, som vi har beskæftiget os med i det ovenstående.

Men det gælder også, at du skal lægge mærke til, om dit nye klimaanlæg skal bruge strøm. Og i så fald hvor meget. Og du skal lægge mærke til støjniveauet, hvilket spiller en stor rolle, såfremt du skal bruge klimaanlægget et sted, hvor du færdes meget. Herfra skal du under alle omstændigheder lyde et stort held og lykke med at finde præcis den aircondition, som passer til dine behov.

Kilder om klima og miljø og aircondition 

This post has a rating of 4.67 stars based on 12 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar