Er det muligt at finde et klimaanlæg til hjemmet, som både fungerer tilfredsstillende, er miljørigtigt og i øvrigt fungerer på alle de andELECTROLUX AirFlower Well P7re parametre, der er så vigtige for os, når vi skal vælge det rigtige udstyr?

Det har vi kigget nærmere på i denne store aircondition-test, hvor vi vil se nærmere på de bedste klimaanlæg til hjemmet, som er på markedet lige nu. Læs med her, og bliv guidet til det rette valg uanset dit behov.

Hvilken airconditioner skal du vælge?

Inden du begiver dig ud og køber en airconditioner, er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser om dine behov. Hvis du udelukkende ønsker at sænke temperaturen i dit soveværelse, er der sjældent brug for, at du anskaffer dig en model, som har kræfter til at afkøle et større hjem. Du vil nemlig hurtigt opdage, at du kan finde mange forskellige modeller, der adskiller sig fra hinanden på en lang række punkter.

Herunder kan du læse mere om vores fire topscorere, ligesom vi til hver enkelt model giver dig et alternativ. Så får du de bedste muligheder for at træffe et valg, som du ikke senere fortryder.

Topscorer i kategorien “Bedste mini aircondition”


Set til: 499,00

 Køb hos Manillo.dk

Indendørs mini arctic airconditioner

Testresultater

Flere tests har ikke været længe om at konkludere, at netop denne maskine er den absolut bedste mini aircondition, som kan fås for penge netop nu. Og apropos prisen, så er den faktisk også virkelig attraktiv i forhold til mange andre løsninger på markedet i disse år. Den vinder point for sin kraft, sin størrelse og sin nemme tilgang, der gør den nem at bruge, nem at flytte rundt og nem at opbevare, når den ikke bruges. Hos Bedst i Test, som samler en masse forbrugervarer og tester dem, fik denne aircondition en flot omtale. Her placerede den sig i top tre over de bedste små aircondition. I denne test var det særligt i forhold til lydniveau, luftrensning og luftfugtning, at Arctic Air scorede højt.

Om Arctic Air

Denne lille aircondition er den perfekte følgesvend på en varm sommerdag. Den lille størrelse gør den praktisk og nem at flytte rundt, så du kan nyde afkølet luft, hvor end du befinder dig. Selvom den er lille, skal du dog ikke tage fejl af dens performance. Du får nemlig en utrolig kraftfuld aircondition, som med sin lille 750 ml vandbeholder, stadig formår at nedkøle et rum i op til otte timer. Det er for eksempel helt ideelt, hvis du arbejder hjemme, nyder weekenden i hjemmet eller ønsker at køle dit soveværelse ned om natten. Ventilatoren er stort set lydløs, og har desuden tre hastigheder, så du nemt kan tilpasse den efter behov. Den både køler, renser og fugter luften, og den har et imponerende lavt energiniveau på 350 w, hvilket gør den til en miljøvenlig løsning i sommervarmen.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Topscorer mini aircondition
 • Lille, praktisk og nem at anvende
 • Er nem at flytte rundt og nem at opbevare
 • Op til 8 timers nonstop drift
 • Køler, renser og fugter luften
 • Miljøvenlig løsning med energiforbrug på 350 w

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Topscorer i kategorien “Bedste lavpris mini aircondition”

Går du med tanker om at finde dig et mindre til klimaanlæg til soveværelset, campingvognen eller et andet sted, hvor du ikke har så mange kvadratmeter at friske op, er denne billige model KoolDown Mini Aircondition et absolut godt sted at rette blikket hen. Her får du nemlig en velfungerende aircondition, som tilmed er meget billig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Selvom modellen er både lille, billig og kompakt, bliver du ikke snydt for en række funktioner, der øger din glæde ved den. For det første kan du skifte mellem tre niveauer med hensyn til styrke, og du kan simpelthen lade den op via et USB-kabel. Det betyder, at du bare kan tilslutte den og efterfølgende nyde, hvordan rummet bliver mere behageligt at færdes i. Det er altså slut med batterier og en strømregning, der løber løbsk. Husk bare på, at du skal fylde vand på den, inden du går i gang.

Det er vanskeligt at finde et produkt, der på den ene side er så brugervenligt og effektivt, og på den anden side ikke koster særligt meget. Og netop disse parametre er med til at gøre indtrykket af modellen så fuldendt, at den er en klar vinder. Når klimaanlægget så også virker efter hensigten og forsyner dig med frisk luft, er sagen hel klar.

Kunne du tænke dig et andet billigt klimaanlæg, er der modellen Ceramic Heater, der udover kølefunktionen også kan give dig varmen i de kolde måneder. Her får du også en kompakt model, som passer godt til soveværelset eller campingvognen. Airconditioneren er udstyret med sikkerhedsudstyr, så du er sikker på, at varmen aldrig bliver for høj.

ceramic heater aircondition test

Topscorer i kategorien “Bedste store aircondition”

Når du skal kåre vinderen i kategorien “Bedste store aircondition”, finder du hurtigt ud af, at markedet er fyldt med gode klimaanlæg, som hver især præsterer meget fint. Alligevel har det ikke været svært at kåre vinderen, som bærer det mundrette navn “De’Longhi airconditionanlæg – Pac AN112. Men vi lover dig, at klimaanlægget er meget mere end et fint navn. Og herunder kan du læse hvorfor.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Selve anlægget er smukt udformet med glatte linjer og et futuristisk udtryk. Men du skal ikke lade dig narre, Bag det stille ydre gemmer der sig en maskine, som både kan affugte din kælder og temperere stuen, når det bliver for varmt. Ja faktisk kan klimaanlægget temperere hele 44 kvadratmeter ad gangen og på den måde gøre flere rum i dit hjem mere behagelige at færdes i.

Modellen her fra De’Longhi har tre forskellige hastigheder, mulighed for timerindstilling og kan affugte hele 36 liter pr. døgn. Og så skal du ikke være bange for, at klimaanlægget kommer til at stå at larme. Med et maks. lydniveau på 63 decibel vil du knapt bemærke, at det er til stede. Her får du uden tvivl det bedste store klimaanlæg på markedet lige nu. Og du vil hurtigt opleve, hvordan brugervenlighed, æstetik og nøjsom brug af el gør brugen af

klimaanlægget til en leg.

Ønsker du dig et andet stort klimaanlæg, er der naturligvis også mulighed for det.

Electrolux har lavet en model, som er med til at sørge for et godt indeklima både ved hjælp af aircondition og affugtning.

Modellen er energiklasse A, og anlægget er stort nok til at tage sig af 40 kvadratmeter bolig, ligesom der er tale om et særdeles moderat lydniveau.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Topscorer i kategorien “Bedste lavpris store aircondition”

pac 8 kgk airconditionDu kan få brug for en stor aircondition, hvis behovet for at sænke temperaturen er meget udtalt, ligesom større rum naturligvis kalder på større maskineri. En stor aircondition skal leve op til mange ting, førend den kan lade sig kåre vinder. For det første skal den naturligvis udføre arbejdet, men den skal også være brugervenlig og let at starte op.

Modellen Aircondition KGK Pac-8 lever på fin vis op til alle de krav, som vi må stille til en stor aircondition i dag. Og da den på samme tid ikke koster spidsen af en jetjæger, er der tale om et produkt, som vi var nødt til at kåre som vinder. Brug denne model både i mindre butikker, serverrum og store boliger. Ja, præcis der, hvor behovet opstår, og de mindre modeller ikke kan følge med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Og nu skal du ikke tro, at du er nødt til at alliere dig med en VVS’er for at få gang i maskinen. Du skal blot slutte den til strømnettet, hvorefter den er klar til at gøre dit liv lidt mere behageligt. Det er i øvrigt en mobil model, så du let og elegant kan flytte den fra et rum til et andet uden de store problemer, da den også kun vejer 20 kilo.

ELECTROLUX AirFlower Well P7 – en af de bedste premium løsninger

Set til: 6.299,00

Electrolux AirFlower Aircondition

Testresultater

Bedst i Test tøvede ikke et sekund med at udpege denne lækre aircondition maskine som blandt top tre af de bedste premium modeller på markedet i disse år. Særligt var de begejstrede for den praktiske fjernbetjening, det lave lydniveau, og den effektive affugtning, som alt i alt gør at denne model rangerer højt, når det kommer til de bedste aircondition modeller, du kan få.

Om Electrolux AirFlower Well P7

Denne model er lidt bedre end andre gode modeller, og det ses ganske hurtigt. Der er ikke sparet på de lækre funktioner, og du får for eksempel både køle- og varmeeffekt med AirFlower Well P7. Køleeffekten er 2,6kW og varmeeffekten er 2,1kW. Desuden har du en praktisk og smart fjernbetjening, som gør den nem at indstille, selvom du er placeret behageligt i sofaen eller lænestolen.

Denne model har også affugtningsfunktion, timer-funktioner, udskudt start og kan i øvrigt forbindes via WiFi. Derudover er AirFlower Well P7 ganske lydsvag, og støjer højst omkring en 64 dB, hvilket er imponerende for denne store model. Desuden er den energiklasse A+, hvilket gør den attraktiv for dig, som ønsker et lavt energiforbrug og en ditto miljøbelastning.

AirFlower Well P7 er bedst egnet til rum på maks. 24 kvm, og passer derfor perfekt ind i de fleste stuer, soveværelser, hjemmekontorer og lignende. Det flotte design gør den ideel til det moderne hjem, som ikke vil gå på kompromis med god smag og høj kvalitet.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Blandt de bedste premium aircondition modeller overhovedet
 • Både køleeffekt og varmeeffekt
 • Mange lækre funktioner; bl.a. timer, udskudt start og WiFi opkobling
 • Kan styres med fjernbetjening
 • Flot og elegant design
 • Energiklasse A+
 • Støjsvag med maks. 64 dB

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Whirlpool PACW29COL Air Conditioner – Flytbar klimaanlæg anbefalet af TÆNK

Testresultater

Det er en god idé at gøre brug af testanbefalinger fra nogle af de mest pålidelige og troværdige kilder, når du køber elektronik og maskiner til hjemmet. Forbrugermagasinet TÆNK har i deres test omkring bedste, mobile airconditioner anbefalet denne model fra Whirlpool.

Om Whirlpool PACW29COL

Et flytbart klimaanlæg som Whirlpool PACW29COL er med til at skabe komfort og fysisk trivsel i løbet af årets kolde og varme måneder. Klimaanlægget fra Whirlpool er det perfekt valg for dig, hvis du vil have en fornuftige, supplerende varmekilde, der kan bruges både sommer og vinter. 

Whirlpool PACW29COL er et klimaanlæg, der giver dig masser af kvalitet for pengene. Du får en effektiv og brugervenlig airconditioner, der bærer den bedste miljømærkning. 

Modellen hører til Energiklasse A, der er det rette mærke at gå efter, når du vil have et klimaanlæg, der sparer mest på strømmen. 

Selvom kvalitetsmaskiner med Energiklasse A generelt er dyrere i købspris, skal du være opmærksom på, at modeller med lavere energiklasser samlet set kan være dyrere for dig. De bruger mere strøm, så dine elregninger bliver højere, end når du vælger produkter med den bedste og fineste energimærkning. 

Det flytbare klimaanlæg fra Whirlpool er en støjsvag maskine, der er egnet til rum på omkring 30m2. Du kan let flytte rundt på anlægget med de praktiske hjul på undersiden. 

Der følger 5 års garanti med på din airconditioner, så du har dækning i tilfælde af, at maskinen skulle miste kapacitet eller funktion indenfor de første mange år. 

Udvalgte specifikationer 

 • Energiklasse A
 • Anbefalet til rum på op til 30m2
 • Maksimum støjniveau: 52dB
 • Transporthjul under anlæg 
 • 5 års produktgaranti fra forhandler 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvorfor er et klimaanlæg eller en aircondition nødvendig i en bolig?

Flere og flere mener, at jordkloden gennemgår nogle markante klimaforandringer i disse år, og meteorologer og eksperter i Danmark mener også i stigende grad, at netop dette fænomen er årsag til de voldsomme vejrfænomener, som vi har oplevet de sidste par år. Dette stiller store krav til vores evne til at tilpasse os, og det kan hurtigt blive ulideligt, når vejret slår om flere gange i løbet af ganske få dage. For eksempel har de sidste par somre budt på enormt høje temperaturer, og også en ganske høj fugtighed i luften, hvilket er en udfordring for mange beboere, der gisper i varmen i de danske huse, som ofte ikke er bygget til at akkommodere så voldsomme temperaturskift.

Med et klimaanlæg eller en aircondition er du sikret både en mere ensartet og mere behagelig temperatur indendørs. Desuden kan flere af modellerne i dag også regulerer luftfugtighed, så du opnår et langt sundere og mere rart indeklima for alle hjemmets beboere. Dette er både en fordel i løbet af dagen, hvor vi kan opleve irritation og træthed, hvis det er for koldt eller varmt, men det er bestemt også vigtigt om natten for at sikre os, at vi får et behageligt soveklima, og er udhvilede når vi vågner.

Hvad er forskellen på en aircondition og et klimaanlæg?

Sommetider bliver aircondition og klimaanlæg brugt i flæng, og måske er du selv i tvivl om, hvorvidt det er det samme. Men der er faktisk en forskel på de to maskiner.

En aircondition er en maskine, som nedkøler luften i forhold til, hvad du har indstillet den til (typisk styrke og hastighed). Den skal du altså selv regulerer alt efter dit behov, og når temperaturen ændrer sig (for eksempel fra morgen til aften).

Et klimaanlæg derimod kan indstilles på en ønsket temperatur (for eksempel 20 grader), som den så bibeholder hele dagen af sig selv. Det betyder i mange tilfælde også, at klimaanlæg også er i stand til at varme, hvis temperaturen falder under det ønskede punkt.

En aircondition er derfor god til at køle konstant, hvorimod et klimaanlæg er bedst, hvis du ønsker en konstant temperatur et sted. Som tommelfingerregel er et klimaanlæg en lidt dyrere løsning.

Læs også: Parasoller til terrassen og haven – Her er de 10 bedste.

Kend dine ønsker og behov for at finde den rette model

For at finde den bedste aircondition eller klimaanlæg til dig, nytter det ikke noget blot at vælge den bedste i test, eller den som der sælges flest af. Det handler nemlig om at udvælge netop den model, som passer til de krav og behov, som du har.

Noget af det primære, du bør overveje, inden du køber, er hvilke funktioner du gerne vil have. Dette afgør hvilken type model, du skal lede efter, og vil i mange tilfælde være den primære faktor, som ændrer prisen.

Disse spørgsmål kan du med fordel stille dig selv, for at snævre dig ind på, hvilken aircondition eller klimaanlæg, du skal anskaffe dig:

 • Hvilken funktion skal maskinen primært have? De fleste ønsker en maskine, som kan nedkøle luften konstant, og derfor er en aircondition et stærkt valg. Men ønsker du derimod at kunne bibeholde en konstant temperatur (for eksempel i et arkiv, et serverrum eller i din vinkælder), så er en maskine med klimaanlæg, det du bør vælge.
 • Har du brug for mere end én funktion? Skal du blot bruge en luftkøler, eller er du også interesserede i affugtning? Skal den kun kunne køle eller skal den også have en varmeeffekt for at kunne holde temperaturen i et rum, når vejret slår om? Køb kun de funktioner, du har brug for, for at få den bedste model til prisen. Du skal til gengæld ikke gå ned på funktioner, som du regner med at kunne få glæde af.
 • Er der nogle særlige smarte funktioner, du ønsker? Ville det være tiltalende med en fjernbetjening eller en timer-funktion, så fokusér din søgning herefter. Forsøg at finde en model, som kun har netop de funktioner, som du vil have, og ikke alle mulige andre, du ikke får brug for.

Hvor og hvordan skal den nye aircondition eller klimaanlæg bruges?

For yderligere at gøre beslutningen nemmere om, hvilken aircondition eller klimaanlæg, du skal vælge, bør du tænke grundigt over, hvor den primært skal bruges.

Er det til spisestuen, stuen eller andre større rum, kan det være en fordel med en model, som er lidt større og som har kapaciteten til at køle et større areal ned effektivt.

Ønsker du derimod at få nedkøling og eventuelt affugtning i et mindre rum som for eksempel soveværelse eller badeværelse, eller måske en båd eller campingvogn, så kan et mobilt klimaanlæg være netop det rette valg til dig. Hvis du er i tvivl om dit behov for, hvor den primært skal stå – altså hvis du ikke søger en aircondition til ét særligt rum – så kan det være en god idé at vælge en model, som er mobil og nem at transportere rundt i hjemmet og slutte til efter behov.

Dette bør du også overveje, inden du køber

Udover de nævnte faktorer, bør du også stille dig selv et par sidste spørgsmål, for at kunne finde frem til det rette klimaanlæg eller aircondition til netop dit hjem. De vigtigste spørgsmål til sidst er disse:

 • Størrelse: Har du god plads til din aircondition eller foretrækker du en mindre model, som nemt kan pakkes væk, når den ikke bruges? Dette spørgsmål vil være afgørende for, at du finder en model, som passer ind i din livsstil.
 • Effekt: Hvis du bor i en lejlighed eller et hus med flere mindre rum, kan det være rigeligt med en lille airconditioner, som nemt kan flyttes rundt. Disse har typisk rigelig effekt til at køle denne størrelse rum ned. Har du derimod et hus med store, åbne rum kan det være en fordel med en stor aircondition, som har en større effekt og typisk også en større vandbeholder. Jo større vandbeholder, desto flere liter kan maskinen affugte per døgn.
 • Pris: Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig også vælge en model, som passer til din pengepung. I denne artikel har vi forsøgt at fremhæve både de rigtige gode modeller, og de modeller som er rigtigt gode til prisen. Alle skal nemlig have mulighed for effektiv og energivenlig nedkøling i sommervarmen!

Sådan finder du den bedste pris

Før i tiden var det sådan, at mange bevidst valgte klimaanlæg og aircondition i hjemmet fra på grund af prisen. Samtidig var disse gamle modeller ofte meget klodsede, store og decideret ucharmerende. Heldigvis har den teknologiske udvikling indhentet os, og der er derfor muligt at finde elegante og moderne modeller, som heller ikke engang koster en formue.

For at finde den bedste pris bør du selvfølgelig gøre dig klart, hvilke funktioner og hvilken type af aircondition eller klimaanlæg, du er på udkig efter. Når først du er blevet bevidst om dette, kan du med fordel besøge en af de smarte hjemmesider på nettet, som sammenligner priser på tværs af forskellige butikker. På den måde kan du sikre dig, at du får den allerbedste pris på den model, som du er interesseret i at købe.

Bør du købe aircondition eller klimaanlæg på nettet?

Der findes et hav af gode forretninger, som sælger aircondition og klimaanlæg i dag, og en del af dem er også på nettet. Faktisk kan du ofte spare utroligt mange penge ved at købe disse maskiner på nettet, fordi de typisk ikke har en fysisk butik og et stort personale, som de skal honorere. Det kommer dig til gode som forbruger.

Du kan trygt handle på langt de fleste webshops, som findes i dag, og som udgangspunkt er du allerede rigtig godt sikret, hvis hjemmesiden er dansk. Typisk får du herigennem favorable priser, god kundeservice, hurtig (og sommetider gratis) levering, samt selvfølgelig altid to års reklamationsret.

Du kan derfor roligt købe din næste aircondition på nettet.

Kilder om klima og miljø og aircondition 

Læs også: Indbygningsovn test – her er de 10 bedste

Læs også: Radiator test – Find den perfekte radiator til dit hjem

FAQ

???? Hvilke Aircondition er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Aircondition på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes Aircondition?

Aircondition vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny Aircondition?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Aircondition til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Aksel N. Koch Rating 5/5

Dette indlæg har fået 4.67 stjerner baseret på 12 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment