En luftrenser kan forbedre dit indeklima ved at nedbringe mængden af snavs, støv, pollen og lugte i hjemmet. Dermed kan du opnå en bedre søvnkvalitet, hvilket er afgørende for dit almene velbefindende. Der er dog stor forskel på luftrensernes effektivitet og egenskaber, så det kan være en god idé at tjekke de nyeste tests for at sikre dig at du vælger den bedste.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste tests og anmeldelser af luftrensere. I alt har vi fundet frem til 7 af de bedste luftrensere, og du kan læse mere om dem herunder.

Blueair Classic 405 – bedste luftrenser til større rum


Blueair-Classic-405-Luftrenser

Denne luftrenser er bedst i test hos Testfakta. Den har testens højeste kapacitet ved støjsvag indstilling, og derfor er den velegnet til brug i større rum.

Derfor anbefaler vi den: Blueair Classic 405 er en god og effektiv luftrenser, der kan filtrere effektivt selv ved lav effekt. Det betyder at du kan have den stående i et større soveværelse, uden at blive generet af at have den kørende. Derudover er den også nem at betjene, og du kan tilkoble en app hvis du ønsker at styre den via en smartphone eller tablet. Med det neutrale look er den desuden et godt valg til det moderne indrettede hjem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om: Blueair Classic 405 er en luftrenser til større rum, og ifølge producenten fungerer den optimalt i rum på op til 41 kvadratmeter. Den kan desuden reguleres i 3 valgfri hastighedstrin, hvor støjniveauet er fra 32 til 52 decibel. Ifølge Testfakta er et acceptabelt støjniveau for luftrensere på 37 decibel, hvilket svarer til lyden fra en almindelig ventilator.

Luftrenseren fra Blueair har Wifi-forbindelse, hvilket betyder at du kan koble den til dit hjemmenetværk og styre den via din app. Dette er eksempelvis nyttigt når du ligger i sengen og ønsker at kontrollere luftrenseren uden at rejse dig.

Blueair Classic 405 renser luften ved hjælp af et klassisk partikelfilter og ionisering. Det monterede partikelfilter er af typen HEPA, og en indikator viser hvornår filteret skal udskiftes.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 41 kvm.
 • Støjniveau: 32 – 52 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter og ionisering
 • Effekt: 15 – 90 Watt
 • Mulighed for app-styring: Ja (via Wifi)
 • Vægt: 14 kg.

Coway AP-1008CH – bedste luftrenser til mindre rum


Coway-ap-1008ch-luftrenser

Denne luftrenser er bedst i test hos Testfakta, hvor den fik en meget høj samlet bedømmelse. Den er således både effektiv, støjsvag og brugervenlig. Prisen er desuden meget fornuftig, så her får du meget for pengene.

Derfor anbefaler vi den: Coway AP-1008CH er en let og billig luftrenser, der ifølge tests er effektiv og støjsvag. Den kan ifølge producenten klare rum på op til 73 kvadratmeter, men skal Astma & Allergiforbundets krav overholdes, er arealet på 19 kvadratmeter. Det hænger sammen med at luften bør renses mindst 2 gange i timen, hvilket denne luftrenser ifølge test kan klare i et rum på op til 19 kvadratmeter. Dette er dog mere end rigeligt for de fleste, da soveværelset som oftest er omkring 15 kvadratmeter eller mindre. Luftrenseren er således et godt køb til soveværelset i standardstørrelse.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om: Coway AP-1008CH er en let luftrenser på kun 7 kilo, hvilket er lavere end tilsvarende modeller. Skal Astma & Allergiforbundets anbefalinger om luftgennemstrømning og -udskiftning følges, er luftrenseren egnet til brug på arealer op til 19 kvadratmeter. Dette er tilstrækkeligt for de fleste, da et soveværelse som regel er på cirka 15 kvadratmeter eller mindre.

Luftrenseren kan indstilles i 4 hastighedstrin, hvor støjniveauet bevæger sig fra kun 22 decibel og op til 48 decibel. Et tåleligt støjniveau ligger på højst 37 decibel, hvilket denne luftrenser således kan overholde.

Da prisen er i den lave ende, medfølger der ikke fjernbetjening eller mulighed for app-styring. Den har dog et betjeningspanel i toppen, så den nemt kan justeres efter behov. Filtreringen foregår via et antibakterielt kulfilter og et HEPA partikelfilter. Det medfølgende kulfilter kræver regelmæssig udskiftning, hvis det skal kunne opretholde sin effektivitet.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 73 kvm. (anbefalet op til 19 kvm.)
 • Støjniveau: 22 – 48 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter og kulfilter
 • Effekt: 45 Watt
 • Mulighed for app-styring: Nej
 • Vægt: 7 kg.

Philips luftrenser AC2887 – den klimavenlige


Philips luftrenser AC2887Testresultater

Philips AC2887 luftrenser har fået 4,5 ud af 5 stjerner hos 882 anmeldere på Amazon

Derfor anbefaler vi den: 

Luftrenseren har 3 forskellige indstillinger for rensning. Det kan være en indstilling for ekstra følsom tilstand eller en kraftigere en for bakterier og virus. Denne luftrenser har også Philips’ grønne logo, hvilket er produkter, der reducerer energiforbrug og CO2-udledning. Dette gør de ved energieffektivitet, emballagen, undgå farlige stoffer og bruge genbrug så vidt muligt.

i samarbejde med PriceRunner

 

Om Philips luftrenser

Philips luftrenser burger AeraSense, der er en innovativ teknologi, som registrerer skadelige partikler, der er mindre end PM2.5. Den sikrer, at luftrenseren renser luften og gør den mere renlig. Når luftrenseren er i dvaletilstand, støjer den minimalt. Du vil dermed ikke bemærke den, når du for eksempel sover. Lyset kan også dæmpes eller slukkes helt, hvis det generer dig, når du sover. Generelt set er dette én af de mere lydsvage af de luftrensere, vi anbefaler. 

Du kan konstant få feedback på, hvordan indeklimaet er, og hvor ren luften er.
Phillips forsøger også at garantere en lang levetid, så du altså kan regne med ikke at skulle investere i en ny luftrenser lige foreløbigt. Hvis du går lidt op i klimaet, så er det en rigtig god idé at investere i denne luftrenser fra Philips. Den klarer sig godt generelt set på de forskellige faktorer, der afgør en god luftrenser. Oveni er Philips et miljøbevidst mærke, som du trygt kan købe fra, hvis du gerne vil være lidt bevidst om at tage grønne valg. 

Detaljer

 • Producent: Philips
 • Filtertype: Carbonfilter, HEPA-filter
 • Anbefalet rumområde: 79 m2
 • Maksimalt støjniveau: 51 dB
 • Farve: Hvid og sort
 • Materiale: Plastik
 • Ledningslængde: 1,6 m
 • Mål: 35,9 cm x 24 cm x 55,8 cm
 • Vægt: 7,7 kg
 • Frekvens: 50/60 Hz 
 • Strøm: 11 ~ 60 W

Dyson Pure Cool Me luftrensende ventilator – Godt anmeldt af forbrugerne


Dyson Pure Cool Me luftrensende ventilatorTestresultater

Denne luftrenser fra Dyson har fået 4,4 ud af 5 hos 1366 anmeldere på PriceRunner.

Derfor anbefaler vi den: 

Denne luftrenser fra Dyson Pure Cool Me er en fremragende luftrensende ventilator, der både renser luften, men også holder dig kølig på varme nætter.

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Om Dyson Pure Cool Me luftrenser

HEPA-filteret indfanger 99,95% af urenheder og gasser, så luften kan blive så ren som muligt. Maskinen vil gøre dig opmærksom på, når du skal have skiftet filtre. Dette kan du se på LCD-skærmen, hvor du også kan se luftstrømhastigheden. 

Dysons produkter har en Core Flow teknologi, der gør rummet køligt samtidig med, at den renser luften. 

Der er en søvntimer, som du kan indstille, når du skal sove og ikke orker at høre på renseren. Den kan indstilles til 15 minutter og op til 19 timer. Hvis du skal have en lille lur, eller hvis du skal sove helt igennem. 

Luftrenseren er lille og fiks, og den ligner nærmest en højttaler eller lampe. Designet er super smart, og du kan derfor sagtens have den stående, da den ikke vil tiltrække sig en masse opmærksomhed. 

Luftrenseren har en svingning på 70 grader, så luften kommer ensartet ud. Dette giver en præcis luftstrøm, og du kan også rette den hen mod dig, når du sover, hvis du gerne vil have det køligt der. 

Detaljer:

 • Producent: Dyson
 • Produktserie: Pure Cool Me
 • Maksimal lydniveau: 44 dB
 • HEPA-filter: Ja
 • Timer: Ja
 • Nat-modus: Ja
 • Fjernbetjening: Ja
 • Farve: Sølv/hvid
 • Vægt: 2,8 kg

Dyson Pure Cool Tower TP04 – luftrenser og ventilator


dyson-tp04-luftrenser

Tidligere har en luftrenser fra Dyson vundet læserprisen hos Idényt, da den var købernes favorit blandt 3 smarthome-apparater. Dyson Pure Cool Tower TP04 er ligeledes en favorit blandt køberne.

Derfor anbefaler vi den: Dyson Pure Cool Tower TP04 har et moderne og futuristisk design, hvilket ses i alle Dyson-produkter. Den er ikke kun i stand til at rense luften, men kan også diagnosticere luftkvaliteten og give dig besked efterfølgende. Luftrenseren filtrerer luften med både partikelfilter og kulfilter, hvilket betyder at den både kan fjerne forurenende partikler og gasarter. I en test hos Wired klarer luftrenseren sig rigtig godt, og den roses blandt andet for at være alsidig og nem at anvende med tilhørende fjernbetjening og/eller app. Alt i alt er den således et godt valg for dig, der ønsker en moderne luftrenser til hjemmet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om: Dyson Pure Cool Tower TP04 er mere end en almindelig luftrenser. Dyson har nemlig længe gjort det til deres mission at forene ny teknologi med klassiske hverdagsprodukter, og derfor kan den blandt andet kobles til Bluetooth- og Wifi, hvorved det er muligt at forbinde til den via apps på smartphones og tablets. Dette giver mulighed for at modtage rapporter om luftkvaliteten direkte på din smartphone, og du kan også betjene den herigennem.

Luftrenseren fra Dyson analyserer og diagnosticerer løbende luftens kvalitet, og du modtager herefter en rapport om dette. Udover at fungere som luftrenser, kan den også bruges som en helt almindelig ventilator. Dette kan være nyttigt på en varm dag, hvor der blot ønskes en øget luftcirkulation i hjemmet.

Lydniveauet for denne luftrenser er på et meget lavt niveau, og ifølge Dyson ligger det på højst 42 decibel. Den kan desuden indstilles til nat-tilstand, hvor lydniveauet sænkes yderligere og alt lys i luftrenseren dæmpes til et minimum.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 27 kvm.
 • Støjniveau: Maks. 42 dB. (anslået)
 • Filter/teknik: Partikelfilter og kulfilter
 • Effekt: 40 Watt
 • Mulighed for app-styring: Ja
 • Vægt: 4,98 kg.

Læs mere om luftrensere

Hos Bolius kan du finde en grundlæggende guide til de forskellige typer luftrensere, der findes til privat brug.

Læs om luftrensere hos Bolius

FAQ

Hvilken luftrenser er den bedste at købe?
Hvilken luftrenser der er den bedste at købe, afhænger af, hvad dine behov er. Nogle bud på nogle af de bedste luftrensere, som er på markedet i øjeblikket, er blandt andre modellerne Blueair Classic 405, Coway AP-1008CH og Philips AC3259/10. Modellerne er blevet anbefalet i en række tests.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en luftrenser?
Når du skal købe en luftrenser, så skal du blandt andet være opmærksom på, hvilke dimensioner luftrenseren har, så den passer til det rum, som den skal stå i. Dertil bør du også overveje, hvilket støjniveau maskinen skal have, hvis den f.eks. skal stå i soveværelset og køre om natten.
Hvor mange timer pr. dag bør en luftrenser være tændt?
Du bør som udgangspunkt mindst have din luftrenser tændt 12 timer om dagen, hvis du vil opleve gode forandringer med dit indeklima. Ønsker du dog de bedste resultater muligt, så er det bedst at have maskinen tændt alle døgnets 24 timer, da støv og andre partikler vil cirkulere døgnet rundt.
Er det en dårlig ide at sove med en tændt luftrenser?
Nej, det er fint at sove med en tændt luftrenser. Dog bør du placere maskinen 2 – 3 meter væk fra ansigtet, men med blæseretningen imod hovedenden af sengen. På den måde vil du ikke opleve træk fra maskinen, men du vil stadig få fordelene ved at have den tændt.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Electrolux EAP300 – billig og populær topscorer


Electrolux-EAP300-Luftrenser

Luftrenseren fra Electrolux er både billig og god. Den er topscorer hos Testfakta, hvor den blandt andet roses for at have god luftfiltrering og lavt energiforbrug. Den er ligeledes populær hos køberne, som generelt er glade for den.

Derfor anbefaler vi den: Med Electrolux EAP300 får du meget for pengene. Luftrenseren klarer sig godt i test, og anbefales især til mindre rum på op til 15 kvadratmeter hvis Astma & Allergiforbundets anbefalinger om støjniveau skal overholdes. Det svarer til et lille soveværelse eller børneværelse. Derudover er den også velegnet til større rum på op til 67 kvadratmeter, hvis den sættes på højeste hastighed. Dette er rigtig godt i forhold til luftrenserens pris, så her får du virkelig noget for pengene.

Om: Electrolux EAP300 er en billig luftrenser til mindre rum, men den kan også klare rum på op til 67 kvadratmeter. Støjniveauet øges dog tilsvarende meget, så hvis du skal opholde dig eller sove i rummet, anbefales denne luftrenser kun til rum på højst 15 kvadratmeter.

Luftrenseren fra Electrolux har ikke mulighed for app-tilslutning, men til gengæld medfølger der en fjernbetjening. Den renser luften ved hjælp af en kombination bestående af partikelfilter, kulfilter og ionisering.

Vægten på Electrolux EAP300 er i den lave ende, da den kun vejer 6,1 kilo. Dens støjniveau er desuden på mellem 26 og 55 decibel.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 67 kvm. (anbefalet op til 15 kvm.)
 • Støjniveau: 26 – 55 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter, kulfilter og ionisering
 • Effekt: 60 Watt
 • Mulighed for app-styring: Nej
 • Vægt: 6,1 kg.

Philips AC3259/10 – avanceret topscorer


Philips-AC3259-10-luftrenser

Denne luftrenser er topscorer hos Testfakta, hvor den især roses for at være støjsvag og effektiv. Ved lav hastighed er den god til mindre rum, mens den ved højeste hastighed kan klare selv meget store rum.

Derfor anbefaler vi den: Philips AC3259/10 er en god og effektiv topscorer, der enten kan bruges i mindre rum eller større rum afhængigt af hastighedstrinnet. Den har et af testens laveste opmålte støjniveauer ved lav hastighed, men alligevel kan den filtrere luften i rum på op til 18 kvadratmeter. Det svarer til et normalt soveværelse, hvilket den klarer uden problemer. Luftrenseren fra Philips har desuden luftsensor og mulighed for app-styring, så du hele tiden har et øjebliksbillede af luftkvaliteten og nemt kan styre luftrenseren fra sengen eller sofaen.

Om: Philips AC3259/10 er bedst egnet til mindre rum på op til 18 kvadratmeter, men ved højere hastigheder og tilsvarende højere støjniveau kan den filtrere luften i rum på op til 73 kvadratmeter. Dette ved testens laveste støjniveau, på kun 58 decibel.

Støjniveauet i denne luftrenser kan således variere fra cirka 30 decibel og op til 58 decibel, afhængigt af hastighedsindstillingen. Du kan indstille den i 5 forskellige hastigheder, fra “Sleep” til “Turbo Speed”. Altsammen kan enten indstilles via betjeningspanelet, eller fra den tilhørende app til smartphone eller tablet.

Philips luftrenseren anvender en kombination af partikelfilter og kulfilter til rensning af luften. Den har desuden en indbygget luftsensor, som måler kvaliteten af luften via et numerisk display og en lys-indikator. Det betyder at du hele tiden kender luftens kvalitet, og kan agere derefter.

Detaljer:

 • Arbejdsområde: 73 kvm. (anbefalet op til 18 kvm.)
 • Støjniveau: 30 – 58 dB.
 • Filter/teknik: Partikelfilter og kulfilter
 • Effekt: 60 Watt
 • Mulighed for app-styring: Ja
 • Vægt: 8,42 kg.

 

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

  • Hej Kirsten

   Mange tak for rosen :-)

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar