Et stativ til slyngevugge er et godt valg til dig, der vil undgå at hænge vuggen op i enten loftet eller dørkarmen. Stativet er måske nok en ekstra investering og kræver også lidt ekstra plads. Til gengæld er det som regel super nemt at flytte stativet alt efter behov – og det er en mindst lige så sikker løsning som de traditionelle ophæng til slyngevugger.

Vi har taget et grundigt kig på de bedste stativer til slyngevugger og præsenterer dig her for fordele og ulemper, så du kan træffe et velbegrundet valg.

Det skal du overveje, før du køber et stativ til slyngevugge:

 • Type: Inden for stativer til slyngevugger kan der være flere forskellige varianter. Med hensyn til et punkt som type bør du være OBS på, hvor stor en bæreevne stativet har. Langt de fleste stativer har en bæreevne på op til 15 kg, hvilket typisk passer til børn op mod 2-års alderen. Du bør også være opmærksom på, om der eksempelvis mulighed for at benytte sig af slyngevugger til tvillinger. Andre vigtige parametre kan være at tjekke, om stativet har særlige sikkerhedsmekanismer eller andre smarte funktioner.
 • Materiale: Tag et godt kig på materialet. Er det vedligeholdelsesvenligt og slidstærkt? Tåler det udendørs brug? Det er nyttig viden for en travl børnefamilie, hvor der ofte spildes og slides på materialet. I kombination med materialevalget bør du naturligvis også have øje for, om stativet er tungt og derfor sværere at flytte på egen hånd. Tjek også altid størrelsen på stativet – ikke blot højden, men også hvor stort et gulvareal stativet kræver. 
 • Pris: Et stativ til vugge er en ekstra udgift for børnefamilien; ofte koster de mellem 1000-2000 kroner. Du kan dog få stativerne inden for mange prisklasser, da nogle har flere finesser end andre. Ender du med at vælge det lidt dyrere stativ til hængevugge, kan du overveje at videresælge det efter brug. Der er en stor efterspørgsel, og du kan herigennem tjene nogle af pengene ind.
 • Hvad siger forbrugeree og eksperter: Det er langt fra alle stativer til slyngevugger, der er blevet testet i eksperttests. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at der er tale om en dårlig kvalitet. Det er dog altid en god idé at undersøge, om det er muligt at finde testresultater – som dem her på Bomagasinet – og forbrugerkarakterer, så du kan vurdere, om produktet har særlige fordele eller ulemper.

arrow-more


Nonomo stativ til hængevugge Tipi – et tidløst design, der passer ind overalt

Vores favorit

Nonomo stativet til hængevugge tilbyder dig en god kombination af stabilitet til hyggestunder indendørs og gode legemuligheder udendørs – med tipifunktionen bliver der endnu flere legemuligheder for både store og små børn. Det tidløse design med en max. bæreevne på 15 kg vil passe godt ind i stort ethvert hjem. 

 • Tidløst design, der passer ind overalt
 • Kan bære op til 15 kg
 • Fungerer både til indendørs og udendørs brug

Det skal du vide, før du køber Nonomo stativ til hængevugge Tipi

Letvægtsmateriale, der er nemt at håndtere
Tipi-stativet er forarbejdet i aluminium og træ – det har en vægt på lige under 8 kg, så du kan nemt flytte rundt på det, uden at skulle have hjælp af andre. Samtidig er det nemt at samle og skille det uden værktøj. Vi ser det som en stor fordel, at du både kan bruge stativet indendørs og udendørs, så du kan bruge det året rundt – og derfor får fuld valuta for pengene.

Bemærk, at stativet har en højde på 1,94 meter og kræver et gulvareal på 125 x 125 cm, ifølge producenten. Så overvej nøje, om du har nok plads til det.

Stativdesign, der forbliver funktionelt
Der vil naturligvis komme et tidspunkt, hvor barnet bliver for gammelt til sin slyngevugge, og hvor stativet derfor mister sin oprindelige funktion. Formen på stativet gør dog, at det fungerer perfekt som en tipi. Dæk det til med et tæppe, og lad det flytte med ind på børneværelset. De større børn vil elske at have deres egen private hule – og som forælder vil du elske, at stativet forbliver funktionelt og ikke blot skal flyttes ud i garagen eller sælges videre.

Fordele

 • Kan bruges op til 2-års alderen
 • Praktisk og funktionelt design
 • Fungerer godt til leg
Ulemper

 • Fungerer ikke sammen med tvillinge- eller juniorvugger

Redaktionens vurdering

Nonomo Tipi er vores personlige favorit. Det er særligt letvægtsdesignet og de mange anvendelsesmuligheder, der imponerer os. Stativet er både æstetisk flot, men også super funktionelt. Rent prismæssigt ligger stativet i mellemprisklassen, og du kan bruge det over en længere periode, typisk op til 2-års alderen med brug af en slyngevugge. Ulempen er, at stativet ikke fungerer sammen med slyngevugger til bl.a. tvillinger.

Specifikationer:

 • Max. bærekapacitet: 15 kg
 • Højde: 1,94 meter
 • Areal: Kræver et gulvareal på 125 x 125 cm
 • Vægt på pakken: 7-8 kg

Nonomo designstativ til hængevugge – den pladsbesparende løsning

Bedst til prisen

Designstativet til hængevugge fra Nonomo er en pladsbesparende og simpel løsning til børnefamilier. Det er endvidere et af de få stativer til slyngevugger, der har plads til en tvillingevugge. Den store funktionalitet gør det til et godt valg til prisen.

 • Pladsbesparende og simpelt design
 • Fremstillet af galvaniseret stål
 • Kan anvendes sammen med Nonomos tvillingevugge

Det skal du vide, før du køber Nonomo designstativ til hængevugge

Design i galvaniseret stål og flere farvekombinationer
Robustheden for Nonomo designstativet kommer fra det galvaniserede stål. Du kan derfor forvente dig en solid konstruktion trods det lidt anderledes design. Trods den gode tyngde vil det stadig være nemt at flytte stativet, som både fungerer til udendørs og indendørs brug. Konstruktionen stabiliseres ved, at den nederste del bliver fikseret med skruer, som medfølger i pakken. Du kan derfor trygt regne med, at det står fast, hvad enten du tager det med ud på plænen eller placerer det midt på stuegulvet.
Max. bærekapaciteten er sat til 15 kg, som ligger på linje med de andre modeller på vores liste. Farveudvalget tæller den klassiske hvide farve samt grålige nuancer.

Højt stativ, men pladsbesparende fod
Nonomo stativet er endnu et godt eksempel på, at stativer til slyngevugger kan fylde en del i højden. Det har en højde på 2 meter, mens foden blot fylder 112×112 cm og adskiller sig her en del fra andre stativer, der fylder væsentligt mere. Der er derfor gode argumenter i at vælge Nonomo designstativet, hvis du f.eks. gerne vil kunne flytte det lidt ind mod et hjørne. Husk blot at placere stativet på en måde, så der er god bevægelsesfrihed for både dig som forælder og barnet, der ligger i slyngevuggen.

Fordele

 • Robust kvalitet
 • Kan bruges i alle hjem
 • Prisvenlig løsnin
Ulemper

 • Skal bruges sammen med en Nonomo motor

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler først og fremmest Nonomo designstativet til hængevugge med henblik på prisen. Det er bestemt ikke det billigste valg, men du får en utroligt god og robust kvalitet til en fair pris. Designmæssigt vil det også være et stativ, der gør sig godt i ethvert hjem. Samtidig er det også et åbenlyst valg, hvis du søger et pladsbesparende stativ – uden klodsede ben, der normalt kræver ekstra gulvareal. Stativet kan kombineres med en motor – det skal dog være en motor fra Nonomos eget sortiment. Det samme gælder, hvis du skal bruge en tvillingevugge.

Specifikationer:

 • Max. bærekapacitet: 15 kg
 • Højde: 2 meter
 • Fod: 112 x 112 cm

Moonboon stativ til slyngevugge – æstetisk flot og holdbart design

Bedste premiumvalg

 

Moonboons stativ til slyngevugge er en bestseller på det danske marked. Det har den unikke egenskab, at du kan benytte det til en slyngevugge med motor – uden at gå på kompromis med sikkerheden. Stativet tæller også flere andre nyttige sikkerhedselementer, ligesom det holdbare og flotte design med et skandinavisk præg vil være attraktivt for enhver børnefamilie.

 • Flot skandinavisk design
 • Designet til slyngevugger/slyngevugger med motor
 • Fleksibelt og holdbart design

Det skal du vide, før du køber Moonboon stativ til slyngevugge

Smart design med lav vægt, men kræver god plads
Slyngevugge-stativet vejer under 7 kg, og du vil derfor ikke have problemer med at flytte rundt på det. Du kan i øvrigt nemt skille det ad på egen hånd, hvis du enten vil flytte det fra rum til rum eller skal på weekendtur. Rent designmæssigt er det holdt i en enkel skandinavisk stil, hvor toppen i valnøddetræ fungerer som den mest iøjnefaldende detalje og kommer til at matche på tværstangen på Moonboons slyngevugger. Bæreevnen lever op til andre lignende modeller, da stativet kan bære et barn på max. 15 kg. 

Du skal være særligt opmærksom på stativets højde – det måler 203 cm og har en diameter på 127 cm. Det optager derfor lidt ekstra plads end konkurrerende produkter.

Højere pris – men flere finesser
Moonboon stativ til slyngevugge ligger i en lidt højere prisklasse. Du får dog også flere finesser med i købet, som f.eks. den omtalte sikkerhedsstrop til fjederen, ligesom modellen er en af de eneste, der er udviklet til både motor og slyngevugge. Du får kort og godt ekstra meget for pengene, selvom designet måske ved første øjekast ligner andre lignende stativer til slyngevugger.

Fordele

 • Sikkerhedsstrop til fjeder
 • Nemt at flytte rundt
 • Fås i to farver
Ulemper

 • Kræver en god loftshøjde
 • Højere pris

Redaktionens vurdering

Moonboon stativet er ifølge vores vurdering et indlysende valg til dig, der går efter et premiumvalg – trods den højere pris. Vi er især glade for det flotte og let håndterlige skandinaviske design, som du både kan vælge i den hvide og mørkegrå farve. Det er et slyngevugge-stativ, der sigter mod dig, der vil mikse funktionalitet med design. Det er imidlertid også et design, der tilbyder en ekstra grad af sikkerhed. Du finder bl.a. en sikkerhedsstrop til fjederen – så din øjesten ikke falder nogen steder, hvis fjederen skulle knække.

Specifikationer:

 • Max. bærekapacitet: 15 kg
 • Højde: 2,03 meter
 • Diameter: 127 cm
 • Vægt på pakken: 6,4 kg

Leander stativ til slyngevugge – nemt at folde sammen

Mest pladsbesparende løsning

Leander stativet passer perfekt til dig, der gerne vil kombinere det sammen med en slyngevugge fra samme mærke. Du får et både foldbart og højdejusterbart 3-bens stativ, der fungerer ideelt til dig, der vil spare plads – og ikke har lyst til at skulle hænge slyngevuggen op i loftet. Et-punktsophænget giver desuden dit barn en ekstra rolig vuggebevægelse.

 • Nemt at folde sammen og opbevare
 • Kan justeres i højden
 • 3-bens konstruktion med beskyttende plasticdutter

Det skal du vide, før du køber Leander stativ til slyngevugge

Design forarbejdet i materialerne aluminium og jern
Stativet til slyngevugge er forarbejdet i aluminium og jern, så du får en god kombination af et letvægtigt materiale og en stor robusthed. Vær OBS på, at de 3 aluminiumsben er forsynet med plasticdupper, så gulvet bliver godt beskyttet, og der ikke efterlades grimme mærker.

Det særlige ved designet er, at teleskoprørene på stativet altid skal stå i spænd mellem gulv og luft, og det kan her blive nødvendigt også at trække lidt ekstra i benene. Teleskopfunktionen er designet til en højde på 242-275 cm, så stativet kræver en større loftshøjde. Det er derfor også noget, du skal tage med ind i overvejelserne, når du står og skal vælge mellem de forskellige modeller på markedet. Den forholdsvis store højdejustering er dog ekstra praktisk, hvis du f.eks. planlægger at bruge stativet i forskellige hjem. 

Smart feature – kan foldes sammen
Har du ikke behov for stativet til din slyngevugge hele tiden, kan du udnytte den praktiske foldemekanisme – uden at skulle afmontere alle delene. Du kan blot sætte det væk for en stund, inden du atter får behov for det. Det er derfor også et stativ, der f.eks. kunne være særligt attraktivt for bedsteforældre, der passer barnet i ny og næ.

Fordele

 • Holdbart materiale
 • Prisvenlig løsning
 • Smart og anderledes design
Ulemper

 • Ikke lige så bærbart design som andre modeller
 • Kræver stor loftshøjde

Redaktionens vurdering

Vil du spare både penge og plads, er Leander stativet til slyngevugger et fint valg. Det er noget billigere end de andre produkter på vores liste, og i forhold til vores premiumvalg får du et mere simpelt design uden det helt samme omfang af ekstra sikkerhedsmekanismer. Designet er dog yderst holdbart, ligesom det skiller sig ud blandt lignende modeller. Selvom det er nemt at folde stativet sammen, er det ikke nær så bærbart som andre modeller. Det er selvfølgelig en ting, du skal overveje, hvis du planlægger at flytte en del rundt på stativet til slyngevuggen.

Specifikationer:

 • Max. bærekapacitet: 15 kg
 • Brugbar til loftshøjde: 242-275 cm

Nonomo Hug stativ – sigter mod designelskeren

Bedste designvalg

Nonomo Hug er et glimrende eksempel på, at babyudstyr ikke alene behøver at være funktionelt, men også kan bidrage med noget ekstra rent designmæssigt. Kombinationen af pulverlakeret stål og asketræ gør Nonomo Hug til et naturligt valg for designelskeren såvel praktikeren, der ikke ønsker borehuller i loftet eller dørkarmen.

 • Skandinavisk design
 • Eksklusiv træramme
 • Passer til børn op til 2 år

Det skal du vide, før du køber Nonomo Hug stativ til slyngevugge

Dyrere materialevalg – vejrbestandigt asketræ og pulverlakeret stål
Den højere pris på Nonomo Hug kan retfærdiggøres ved, at der er gjort brug af kvalitetsmaterialer over hele linjen. Selve stangen er forarbejdet i et flot lyst asketræ, mens den snoede fod er fremstillet af pulverlakeret stål. Det er slidstærke materialevalg, der sagtens vil kunne holde til udendørs brug. Du opnår dog den flotteste finish ved at beskytte stativet mod nedbør.

Alt monteringsværktøj medfølger
Stativet kan samles inden for relativt kort tid. Du skal dog stadig være indstillet på at afsætte 20-25 minutter, men alt monteringsværktøj medfølger. Så du kan uden problemer gå i gang med at samle sættet, så snart du modtager det.

Design, der er nemt at placere mange steder
Hug-stativet er nemt at placere rigtig mange steder – også over mod hjørner, hvis du ikke synes, at du har plads midt på stuegulvet og lignende. Højden ligger på 2 meter, hvilket er en ret almindelig højde for mange stativer til slyngevugger. Gulvarealet er klassificeret til 120 x 120 cm, men designet virker som bekendt noget mere luftigt end lignende valg.

Fordele

 • Kan samles på relativt kort tid
 • Fungerer både til indendørs og udendørs brug
 • Holdbart og praktisk design
Ulemper

 • Kan kun anvendes med Nonomos egne motorer
 • Højere pris

Redaktionens vurdering

Vi har valgt at udpege Nonomo Hug som det bedste designvalg. Nonomo-teamet har efter vores mening løst problemet med de ellers til tider noget klodsede ben på smart vis. Designet virker gennemgående meget let og luftigt. Vi anbefaler også Nonomo Hug til dig, der vil have et holdbart stativ, som tilmed kan rykkes med udenfor på en varm sommeraften. Du skal dog være villig til at give lidt ekstra for den smarte designløsning, ligesom stativet fungerer bedst til dig, der allerede har – eller planlægger at købe – en Nonomo slyngevugge, eventuelt med motor.

Specifikationer:

 • Max. bærekapacitet: 15 kg
 • Højde: 2 meter i højden
 • Gulvareal: 120 x 120 cm
 • Monteringsværktøj medfølger

Nonomo Basic stativ – klar til brug i en fart

Det mest praktiske valg

Klar til brug i en fart – det er hovedoverskriften for det super praktiske, bærbare og meget simple Basic slyngevugge-stativ fra tyske Nonomo. Det er tilmed billigt, men tilbyder stadig en fin stabilitet via galvaniseret stål for børn op til 2 år – eller max. 15 kg.

 • Prisvenligt valg
 • Nem at flytte rundt
 • Galvaniseret stål

Det skal du vide, før du køber Nonomo Basic stativ til slyngevugge

Ultralet materiale – vægt på blot 700 gram
Nonomo Basic er forarbejdet i pulverlakeret stål og vejer blot 700 gram. Det har omvendt ikke den samme tyngde som andre produkter i kategorien. Det er dog stadig klassificeret til en max. bærevægt på 15 kg, hvilket typisk vil kunne bære et barn op til 2-års alderen. Du vil kunne bruge stativet sammen med samtlige vugger i Nonomos eget sortiment, men du skal altid være OBS på, at vægten som sagt ikke må overgå de 15 kg. 

Godt pladsbesparende design
Hvis du ser nærmere på de tekniske data for Nonomo Basic, vil du lynhurtigt opdage, at det har et ret pladsbesparende design. Højdemæssigt er det et af de mindre på vores liste – højden er blot 194 cm, hvor andre modeller oftest ligger på 200 cm og derover. Stativet har en bredde x længde på 112 x 112 cm, hvilket ligeledes hører til i den lavere ende. Du skal dog være OBS på, at det har 4 udsvævende ben og derfor rent visuelt ikke virker lige så luftigt som de stativer med en designerfod. 

Fordele

 • Både egnet til indendørs og udendørs brug
 • Stabil og holdbar ramme
 • Kan monteres uden brug af værktøj
Ulemper

 • Har ikke de store designfinesser

Redaktionens vurdering

Vi ser Nonomo Basic som særligt velegnet til dig, der gerne vil have et stativ til din slyngevugge, som du kan samle lynhurtigt, uden først at skulle have fat i en masse værktøj. Går du desuden efter et prisvenligt stativ uden de helt store designfinesser, får du her et godt bud. Det er også godt til dig, der ønsker at tage stativet med ud i ny og næ. Materialet er vejrbestandigt. Alt i alt vurderer vi det til det praktiske valg inden for kategorien stativer til slyngevugger.

Specifikationer:

 • Max. bærekapacitet: 15 kg
 • Højde: 194 cm i højden
 • Bredde x Længde: 112 x 112 cm

Hvad gør et stativ til slyngevugge?

Slyngevugger er ultrapopulære hos børnefamilier – de imiterer den vuggende bevægelse fra livmoderen, der gør spædbarnet trygt. Den vuggende bevægelse stimulerer søvnen, men er også med til at udvikle barnets motoriske evner.

Slyngevugger kan have forskelligartede designs, men består typisk af en stoflignende vuggedel. Vuggen bliver som udgangspunkt monteret i en loftskrog, hvorfra der opstår en vuggende bevægelse – enten via en fjeder eller ved hjælp af en integreret motor. Det er også fuldt ud muligt at montere slyngevugger i en dørkarm. 

Som nybagt forælder er du måske ked af at skulle i gang med at bore huller i loftet – eller ridse dørkarmen. Et stativ til slyngevugge er et godt alternativ til de traditionelle ophæng til slyngevugge. Stativet er fritstående, og du kan placere det, hvor du ønsker det – ligesom du enten kan flytte det eller tage det med på farten. Et Moonboon stativ er et af de mest populære valg inden for kategorien.

Hvor længe må man bruge slyngevugge ad gangen?

Fra officielt hold er der ikke sat nogen fast begrænsning for, hvor længe barnet må ligge i slyngevuggen. Det afgørende punkt er søvnen – dit barn bør kun sove i slyngevuggen, hvis du holder opsyn. Det er heller ikke tilrådeligt at lade barnet sove i slyngevuggen om natten. Er barnet ikke under opsyn, skal det sove i en seng med en fast bund. Skulle barnet komme til at gylpe om natten, er det her vigtigt, at barnet selv kan dreje hovedet til siden. Det er ikke på samme måde muligt i en slyngevugge uden afstiver.

Falder dit barn i søvn, mens det ligger i slyngevuggen, kan du bære det over i en anden seng – det skal du altid gøre, hvis du ikke har mulighed for at holde barnet under opsyn.

Har du brug for inspiration til at finde de bedste børnesenge, har vi hos Bomagasinet både testet kravlegårde, babyreder, også kaldet babynests i daglig tale, og tremmesenge.


FAQ

Hvilket stativ til slyngevugge er bedst?
Nonomo stativ til hængevugge Tipi er den personlige favorit blandt i alt 6 produkter i vores egen test. Stativet er både æstetisk flot, men også super funktionelt. Rent prismæssigt ligger stativet i mellemprisklassen og vil være et attraktivt valg for mange.
Hvad skal jeg overveje inden jeg køber et stativ til slyngevugge?
Materialet er noget af det vigtigste – tåler det både udendørs og indendørs brug? Er stativet tungt at flytte rundt med? Overvej også ting som størrelse, bæreevne, hvilke slyngevugger stativet fungerer sammen med, og om prisen modsvarer omfanget af designfeatures og sikkerhedsmekanismer.
Hvad koster et stativ til slyngevugge?

Ofte koster de mellem 1000-2000 kroner. Du kan dog få stativerne inden for mange prisklasser, da nogle har flere finesser end andre. Ender du med at vælge det lidt dyrere stativ til hængevugge, kan du overveje at videresælge det efter brug grundet den store efterspørgsel.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar