Er du musikfanatiker, er du højest sandsynligt også kvalitetsbevidst, hvad angår lyd og -kvalitet. Selv det mest sublime stykke musik falder nemlig hårdt til jorden, hvis det afspilles på skodhøjtalere. 

Markedet for højtalere er enormt, og et billigt tilbud er ikke altid den rette løsning. Det er bestemt ikke lige sådan at gennemskue, hvilke højtalere du skal vælge. Derfor har vi sammensat denne guide, hvor vi giver dig et overblik over de tests, der er foretaget af tre modeller fra elektronikgiganten Sonos: Sonos Play 1, Sonos Play 3 og Sonos Play 5. 

Guiden vil hjælpe dig godt på vej til et fornuftigt højtalerkøb. 

Sonos Play 1 – Bedst til prisen 


Sonos Play 1 – Bedst til prisen

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Sonos Play 1 er den mindste af de tre modeller fra Sonos. Den måler blot 12 x 16 x 12 cm. og har en vægt på lige under 2 kg. Den findes både i en hvid og i en sort model, og dens design er slankt og minimalistisk. 

Sonos Play:1 er designet med øje for god lyd i de mindre af hjemmets rum. Højtaleren er trådløs, og den understøtter auto-kalibrering (iOS). Den kan både kobles til din smartphone/tablet (Apple iOS/Android) og kobles til din PC- eller Mac-computer. Alt, du skal gøre, er at downloade den tilknyttede app og sørge for, at du har wifi-forbindelse. Køber du to modeller kan de desuden konfigureres til et stereoanlæg. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Uanset hvad giver Sonos Play 1 dig en fuld integration af et bredt udvalg af streamingtjenester, herunder TDC Play, Deezer, TIDAL og Spotify. Dertil tager højtaleren ikke skade af at blive placeret i fugtige rum. Derfor kan du for eksempel vælge at stille den på badeværelset, så du kan høre musik, mens du kobler af under bruseren. 

Hvad mener eksperterne?  

Blandt teknologieksperterne er der bred enighed om, at Sonos Play 1 er én af de bedste mindre højtalere på markedet. 

What Hi-Fi? giver højtaleren 5 ud af 5 stjerner og skriver, at det er imponerende, hvor meget lyd så lille et apparat kan producere. Trusted Reviews kvitterer med 4 ud af 5 stjerner og påpeger ligeledes højtalerens kraftfulde formåen. Som What Hi-Fi? giver Expert Reviews topkarakter til Sonos Play 1, og denne test hæfter sig desuden ved, at man uden problemer kan skrue helt op for højtaleren. Den skratter ikke det mindste, og det hvad end du udsætter den for opera, jazz eller heavy metal.  

Teknologisider som Techradar og Lifewire fremhæver særligt højtalerens brugervenlighed. Disse to sider pointerer, at alle og enhver kan benytte sig af Sonos Play 1, og at den i denne forstand er en væsentlig forbedring af den forrige model. Lyd & Billede har vurderet modellen ud fra lydkvalitet, funktionalitet, brugervenlighed og kvalitetsindtryk, og de danske eksperter er også ovenud begejstrede for denne lille højtaler. 

Stort set alle ovennævnte sider understreger desuden højtalerens favorable prisleje. Du behøver nemlig langt fra at vælte dig i penge for at have råd til Sonos Play 1. Faktisk behøver du ikke engang at købe den på tilbud – standard prisen er nemlig også ret lav.

Derfor skal du vælge Sonos Play 1 

Der er flere gode grunde til at vælge Sonos Play 1. For det første kan du få den billigt. Af de tre testede modeller er denne højtaler faktisk den bedste til prisen. For det andet fylder den stort set ingenting, hvilket betyder at du kan stille den hvor som helst. For det tredje går du med dette køb bestemt ikke på kompromis med kvaliteten. 

Sonos Play 3 – Den halvgyldne middelvej


Sonos Play 3 – Den halvgyldne middelvejSonos Play 3 er den mellemste af Sonos’ tre højtalerbørn. Den måler 26,8 x 13,2 x 16 og vejer 2,6 kg. Som Sonos Play 1 fås den både i sort og i hvid, og højtaleren er karakteriseret ved det samme simple design som dens lillebror. Sonos Play 3 er desuden ligeledes trådløs, og den tåler også placering i fugtige rum. 

Sonos Play 3 er også app-styret, og du kan både downloade app’en på din smartphone og på din computer. Har du ikke din telefon eller tablet i nærheden, kan du dertil betjene højtaleren ved at trykke på knapperne i toppen. 

Højtaleren består af tre digitale forstærkere, som er koblet til tre lydportaler. Baseelementet producerer de stærke og laveste toner, den anden portal driver mellemtonerne og den første fylder diskantlyden. I stil med Sonos Play 1 kan du bruge Sonos Play 3 i forbindelse med langt de fleste af musikmarkedets streamingtjenester. 

Denne model fra Sonos kan desuden både placeres vertikalt og horisontalt, hvilket giver dig mulighed for nemt at tilpasse den til dit hjems indretning. På amazon.de kan du få højtaleren til 2.347 kr. Er dette for dyrt for dig, kan du løbende holde øje med pricerunner og se, om der på et tidspunkt skulle komme en lidt venligere pris.

Hvad mener eksperterne?  

Sonos Play 3 er nogenlunde lige så populær blandt eksperterne som Sonos Play 1. I What Hi-Fi?’s anmeldelse betegnes den faktisk som markedets absolut bedste multirum streaming-system. Ifølge denne testside er højtalerens lyd både klar og solid, men siden pointerer også, at højtaleren ikke klarer sig helt lige så godt, hvis den placeres op ad en væg. 

Trusted Reviews fremhæver ligeledes højtalerens solide lydkvalitet, og i deres anmeldelse skriver de, at særligt bassen er yderst velfungerende. Denne side giver Sonos Play 3 hele 4,5 ud af 5 stjerner, og begrunder den manglende topkarakter med, at højtaleren ikke har hverken aux-indgang eller indgang til brugerens høretelefoner. 

På Techradars hjemmeside har Sonos Play 3 scoret 4 ud af 5 stjerner. Her påpeges det, at højtaleren er en smule dyr, og dette især fordi du gerne skal investere i to eksemplarer for at kunne nyde multirum effekten. Dog skamroser Techradar både højtalerens lydkvalitet og dens brugervenlighed. 

CNet’s anmeldelse er også overvejende positiv, og som What Hi-Fi?, Trusted Reviews og Techradar betoner siden højtalerens gode lydkvalitet og brugervenlighed. Deres vurdering præges dog også af, at Sonos Play 3 kun kan kombineres med andre Sonos-produkter via en hard-kabelforbindelse. Ellers skal du ud og investere i tilbehøret Sonos Bridge, og herved bliver den samlede pris for højtaleren endnu højere. 

Derfor skal du vælge Sonos Play 3 

Sonos Play 3 er en god investering, hvis du leder efter en højtaler, hvis lyd kan udfylde de lidt større rum i dit hjem. Prisen ligger i den pebrede ende af prislejet, men har du pengene til at købe Sonos Play 3 i to eksemplarer, vil du bestemt komme til at nyde godt af højtalerens multirum-effekt. 

Sonos Play 5 – Premium valget


Sonos Play 5 – Premium valgetSonos Play 5 er, som navnet antyder, storebror til de to forrige modeller. Højtaleren måler 36,5 x 20,3 x 15,4 cm. og fås som Sonos Play 1 og Sonos Play 3 også både i en sort og i en hvid udgave. 

Højtaleren rummer mange af de samme funktioner, som dens yngre søskende. Den er trådløs via wifi, den styres med en app, som du både kan hente ned på din smartphone og på din computere, den kan tåle fugtige rum, og den kan blandt andet bruges til at høre musik fra mange af streaming-tjenesterne. 

Sonos Play 5 har en meget kraftig indbygget stereoforstærker, og den er udstyret med hele seks indbyggede højtalerenheder. Den solide motor giver dig mulighed for at høre musik i god lydkvalitet i større rum som for eksempel din stue eller dit køkken. 

Denne model giver dig i modsætning til de to forrige mulighed for et solidt stereolydbillede. Hvis du indstiller to eksemplarer af Sonos Play 5 på ”stereo mode” og kombinerer højtalerne med den trådløse subwoofer Sonos SUB, har du nemlig et komplet og 100% trådløst stereosystem. Proshop sælger Sonos Play 5 for 4.310 kr.

Testkilder – Hvad mener eksperterne?  

Eksperterne har kort sagt temmelig svært ved at få hænderne ned over Sonos Play 5. What Hi-Fi? betegner den som én af Sonos’ bedste produktioner nogensinde, og særligt roser de højtaleren for dens fornemme lydkvalitet. Ifølge What Hi-Fi? giver Sonos Play 5 en lyd, der både kan høres og mærkes og som samtidig er afsindigt velbalanceret. 

Trusted Reviews er også vilde med Sonos Play 5, og på denne side høster højtaleren 4,5 ud af 5 stjerner. Trusted Reviews fremhæver i deres anmeldelse særligt den nye funktion True Play, som giver dig mulighed for at justere lyden i forhold til dét rum, hvor højtaleren er placeret. Siden The Gadgeteer understreger også True Plays betydning for brugerens lydoplevelse. True Play er ikke helt nem at få op at køre, men når det virker, gør det en solid forskel. Muligheden for at tilpasse Sonos Play 5 specifikt til hjemmet benævnes af begge sider som højtalerens mest unikke og attraktive egenskab. 

Techradar er næsten lige så positivt stemte som de andre eksperter. Dog pointerer de også, at der er et lille misforhold mellem den bombastiske lyd og det beskedne design. De medgiver dog, at der på dette område kan være tale om en smagssag. 

På MacRumors får Sonos Play også masser af ros. Sidens test beskriver endda højtaleren som den perfekte løsning, hvis man leder efter et højtalersystem, som kan dække hele huset. 

Derfor skal du vælge Sonos Play 5

Hvis du leder efter en langtidsholdbar højtalerløsning og samtidig er iført dine spenderbukser, har du god grund til at investere i Sonos Play 5. De robuste og kraftfulde højtalerenheder giver dig en både klar og nuanceret lyd, og kombinerer du Sonos Play 5 med et ekstra eksemplar, har du lyd, der fylder hele hjemmet på lækreste vis. Dette højtalersystem er naturligvis ikke helt billigt. Men hvis du nægter at gå på kompromis med kvaliteten, og godt kan lide at skrue maksimalt op for musikken derhjemme, er det den rette løsning for dig. Sonos Play 5 er lydfanatikerens premium-valg. 

Vælg en Sonos Play, der dækker dine behov 

Du kender måske scenariet, hvor du har sat dig til rette for at nyde det seneste album fra dit yndlingsband. Du har læst de ellevilde anmeldelser, fundet albummet på Spotify, og du er klar til at svælge i en overflod af soniske herligheder. Men hov, hvad er nu dét? Musikken er langt fra lige så overvældende, som du havde håbet på. Faktisk er bandets lyd underligt mudret. Det går op for dig, at din lunkne oplevelse ikke har noget med musikken at gøre. Den skyldes blot, at dine højtalere er noget skrald. 

Du kan ikke for alvor kalde sig selv musikelsker, hvis du ikke har det rette højtalersystem i hjemmet. Mens du har læst denne artikel, har du sandsynligvis gjort dig nogle værdifulde tanker om pris, kvalitetskrav og lydvidde, og dette er rigtig vigtigt. Den perfekte højtaler er nemlig ikke et absolut begreb. Hvad der for den ene knapt synes at udfylde rummet, kan blæse den anden fuldstændigt bagover. Vores guide har forhåbentlig hjulpet dig godt på vej til at finde det Sonos-produkt, som perfekt dækker dine lydbehov. God musiklyt!

 

Se også denne artikel på Hvilke Sonos-højttalere skal du købe?

Denne side er anmeldt af: Nanna A. Klausen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar