Leder du efter en perfekt sengelampe til soveværelset? Vi har gennemgået 5 af vores favorit webshops for at finde de fedeste sengelamper. Vi har fundet vores absolut favoritter blandt bordlamper, sengelamper til væggen og sengelamper med lysdæmper.

Sengelamper kan fungere som meget, men bedst af alt fungerer de som et læselys eller ekstra lys til natteærinderne. Vi har fundet 8 af de mest stilfulde sengelamper til dit soveværelse lige her – så du ikke behøver gennemgå alle de forskellige webshops. 

Uanset, om du leder efter en sengelampe i et unikt design eller i et råt og eksklusivt udseende, så kan du finde din nye sengelampe her. På listen findes også farvestrålende lamper, og lamper fra flere kendte designere og de bedste danske mærker. 

Lamperne i denne artikel kan selvfølgelig ikke kun bruges som sengelamper. Så leder du efter en ny spisebordslampe, væglampe eller læselampe, så kan du rolig læse videre. Vi er sikre på, du finder en lampe, som du falder for lige her.

Hos Bomagasinet ønsker vi dig god jagt efter din nye sengelampe. Vi håber denne artikel inspirerer dig til at vælge den rigtige sengelampe til lige netop dig!

 

Flowerpot VP3 – Klassisk bordlampe designet af Verner Panton i 1969 i rød brun farve

Bomagasinets favorit


Flowerpot VP3Denne smukke Flowerpot VP3 er designet af ingen mindre end Verner Panton for &tradition. Verner Panton har gennem sit arbejdsomme liv modtaget flere design priser. Hans passion lå i at designe med plast og andre hurtigt menneskeskabte materialer. Disse materialer brugte han til at skabe designs i levende farver og geometriske former – og denne farvestrålende Flowerpot VP3 af Verner Panton for &tradition er ingen undtagelse.

Hos Bomagasinet elsker vi Flowerpot VP3 for dens klassiske og tidløse design, der gør, at den passer ind i alle moderne og danske hjem. Inspirationen til denne farvestrålende bordlampe fik Verner Panton fra den glade Flower Pot tid. I dag er Flowerport serien mere populær, end den nogensinde har været før. Skal du være med på design moden med din sengelampe? Så er Flowerpot VP3 din løsning. Desuden kan du aldrig gå helt galt i byen med en sengelampe fra Verner Panton, vel? 

Leder du efter en smart lampe at stille på senge bordet eller i vindueskarmen? Flowerpot VP3’s glade og legende design vil med sikkerhed passe perfekt ind i en moderne indretning. Lampen fås i rigtig mange forskellige farve, så du kan sagtens gøre dit hjem endnu mere farvestrålende ved at mikse og matche forskellige farver af disse lamper. Hos Bomagasinet er vi sikre på, at Flowerpot VP3 også vil være et hit hjemme hos dig!

Specifikationer

 • Vægt: 4,5 kg
 • Materiale: Stål
 • Farve: Rød brun
 • Ø (Diameter): 230 mm
 • Højde: 500 mm
 • Lyskilde: Maks. 40W E27

i samarbejde med PriceRunner

 

Menu Carrie – En elegant og alsidig bordlampe i børstet messing, som nemt kan flyttes fra sted til sted

Bedste premium valg


Menu CarrieDenne elegante Menu Carrie er en alsidig bordlampe, fordi du kan flytte den fra sted til sted, alt efter hvor du har brug for lys. Det betyder, at du både kan bruge Menu Carrie bordlampen som sengelampe eller som et dæmpet og hyggeligt lys i stuen og på badeværelset. Samtidig fylder den heller ikke det store med en diameter på 13,5 cm.

Vi er vilde med Menu Carrie sengelampen, fordi den bliver nemt opladet med en USB-lader. Herefter er den flytbar, og det tager kun 4 timer at lade den op – hvis den vel og mærket er løbet helt tør for strøm. Herefter kan den lyse i 5 timer.

Leder du efter en LED lampe? Så er Menu Carrie det oplagte valg. Bordlampen er designet til den moderne bolig, og du kan anvende lampen både som sengelampe, skrivebordslampe eller pyntelampe på en reol. Lampen kommer desuden i smukt pulverlakeret stål og glas. 

Alt i alt er denne LED Menu Carrie lampe til dig, som godt kan lide at flytte rundt i dit hjem ofte. Med denne lampe behøver du ikke tage højde for, hvor du har en stikkontakt, når du indretter dit hjem. Vi er derfor sikre på, at du har en helt perfekt plads til Menu Carrie, hver gang indretningen får en makeover. 

Specifikationer

 • Diameter: 13,5 cm
 • Højde: 24,5 cm
 • Materialer: Pulverlakeret stål og glas
 • Opladningstid: 4 timer
 • Lys tid på én opladning: 5 timer

i samarbejde med PriceRunner

 

Strap – Hvid sengelampe til væggen i metal med brun læderstrop og 2 meter hvid ledning af gummi

Bedst til prisen


StrapHer hos Bomagasinet er vi vilde med denne Strap sengelampe til væggen, fordi den får indretningen til at se mere simpel ud. F.eks. vil den se fantastisk ud over et simpelt hvidt sengebord. Leder du derfor efter en læselampe til sengen eller bare lidt ekstra lys til, når du skal op om natten, så tag et kig på Strap sengelampen. Vi er sikre på, du vil være lige så vild med den som os.

Denne Strap sengelampe til væggen kommer med en hvid gummiledning, en strop i brunt læder samt en metalskærm i hvid. Disse simple materialer og den minimalistiske farvekombination gør denne sengelampe til en meget moderne løsning med et tidløst design. Vi foreslår at du hænger lampen over enten dit sengebord eller over sengen. Her vil det set perfekt ud med en Strap lampe i hver side af dobbeltsengen.

Strap sengelampen til væggen kan både fås i farverne hvid, sort eller grå. De fås også til at hænge i loftet. Derfor har du rig mulighed for at kombinere flere farver uden det bliver for farvestrålende. Desuden kan du matche dine sengelamper med f.eks. dine lamper over køkkenbordet. Alt i alt er det ikke uden grund, at vi er ret begejstrede for Strap sengelampen.

Specifikationer

 • Diameter: 17 cm
 • Højde 21 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Sokkel til pære: Sokkel gu10
 • Max. Watt: 8W
 • Længde på ledning: 2 meter

i samarbejde med PriceRunner

 

Pyra – Matsort bordlampe fra DybergLarsen i et klassisk nordisk design med et hyggeligt lys


PyraKort sagt: Denne Pyra Bordlampe fra DybergLarsen får os til at ønske, den stod i vores hjem. Bordlampen er en del af DybergLarsens Pyra-serie. Den giver et rigtig hyggeligt lys til de lidt senere nætter eller de helt tidlige morgener, hvor der stadig er mørkt. 

Lampen er designet af Frank Kerdil. Han er designeren bag flere kendte møbelserier. De meste kendte værker fra Frank Kerdil er PineApple serien, Illumin Serien samt New Worker pendlerne. Frank Kerdil har vundet flere priser inden for grafik/produktdesign. 

I stedet for at lede efter afbryderen under f.eks. dit sengebord, så sidder den i stedet på skærmen af Pyra bordlampen. Til lampen kommer der en pæn sort stofledning. Bordlampen er 60 cm høj. Hermed kan du give et ekstra løft til din indretning, da bordlampen ikke går ubemærket hen. 

Alt i alt, så er vi vilde med denne Pyra sengelampe til natbordet, fordi den giver et dejlig roligt lys. Lampen mangler heller ikke noget designmæssigt og designet gør, at den ikke er et dårligt syn. Faktisk er den en designgenstand til indretningen i sig selv. Vær dog opmærksom på, at der ikke medfølger en lyskilde eller er en lysdæmper på Pyra sengelampen.

Specifikationer

 • Mål (H x B x D): 60 x 23 x 23 cm
 • Materiale: Metal
 • LED-klar: Ja
 • Lyskilde/fatning: E27
 • Max. Watt: 60
 • Afbryder: På lampe
 • Længde på ledning: 1,8 m

i samarbejde med PriceRunner

 

Arum – Sort væglampe fra Ferm Living med serein omkring lampeskærmen, der har form som et kronblad 


ArumDanske Ferm Living byder på et stort udvalg af rolige og smukke lamper, hvor det skandinaviske design har fået et ekstra strejf af kunst. Alligevel er denne sorte Arum sengelampe til væggen blandt vores favoritter her hos Bomagasinet. Den fremskaffer nemlig både personligheden og historien i dit hjem.

Arum væglampen er smuk i sig selv. Serein er bygget omkring lampeskærmen, som er meget karakteristisk. Lampeskærmen er nemlig formet som et kronblad. I sammenspil med lampens lange metalstand får Arum lampen et elegant udtryk, som også tilføjer lethed i din indretning.

Du kan nemt justere skærmen på lampen, så den får din foretrukne og den perfekte vinkel. Lampeskærmen har en lys inderside, og takket være den, så reflekterer lyset, hvilket giver lampens omgivelser et både blødt og jævnt fordelt lys. 

Lampen er et must have i enhver indretning, fordi den med lethed passer ind. Arum kan fungere perfekt som sengelampe, læselys eller som skrivebordslampe. Passer den sorte farve ikke til din indretning? Så afskriv ikke lampen helt endnu. Arum kan nemlig også fås i beige. Samtidig findes der også både en gulv-, bord- og væglampe i Arum-serien, så du kan få lamper i ens design til hele dit hjem. 

Specifikationer

 • Mærke: Ferm Living
 • Højde: 47 cm
 • Bredde: 25,5 cm
 • Dybde: 4,4 cm
 • Lyskilde: Max 40W E14
 • Længde på ledning: 2,6 meter
 • Materiale: Stål
 • Farve: Sort

i samarbejde med PriceRunner

 

Como – Væglampe I et moderne design med en rund glasskærm i klart glad og base i matsort metal


ComoComo væglampen er blandt vores favoritter, fordi den har et klassisk, moderne og sort design. Denne sengelampe til væggen kommer med en smuk glasskærm i klart glas – og den er vi helt vilde med hos Bomagasinet. Lampen har herudover en elegant base i matsort metal. Hvis du leder efter en lampe, som er tidløs og ikke koster det store, behøver du ikke lede videre. 

Med Como væglampen kan du nemt sætte dit eget moderne præg på indretningen. Lige meget hvilket rum, du indretter med lampen, så ender du med et rum, hvor du har sat dit eget præg. Du kan f.eks. hænge lampen i hjørnet over din sofa. Her kan det være rigtig hyggeligt med lidt ekstra lys, som kan tændes om aftenen, når du ikke vil have loftslamperne til at lyse hele rummet op.

Hos Bomagasinet foreslår vi, at du hænger Como sengelampen på væggen ved siden af din senge. Hermed fungerer lampen som læselampe, og du får et moderne læselys. Fordelen ved denne lampe er, at den passer ind i flere forskellige indretninger og stilarter. Vær opmærksom på, at der ikke medfølger en pære til lampen. Du skal også tænde og slukke lampen med en kontakt.

Specifikationer

 • Højde: 21,7 cm
 • Bredde: 33,5 cm
 • Vægt: 0,8 kg
 • Sokkel til pære: Sokkel e27
 • Max Watt: 25W
 • Tænd/Sluk: Med kontakt
 • Længde på ledning: 1,5 meter

Game fra House Doctor – Messing giver væglampen et eksklusivt udseende og tilføjer på samme tid varme og personlighed til rummet


Game fra House DoctorDet danske brand House Doctor har det med at tilføje et rå og eksklusivt look til de fleste designs. Denne Game sengelampe til væggen er ingen undtagelse – og hos Bomagasinet er vi bestemt ikke skuffede over resultatet. Lampens rå og tidløse design tilføjer en rolig varme til din indretning. Samtidig tilføjer lampen meget mere personlighed til rummet – eller dit soveværelse. 

Lampen er designet og fremstillet af jern. Hertil kommer en smuk messingfinish, som er det, der skaber lige præcis det eksklusive look, som House Doctor er gode til. Sengelampen passer perfekt til væggen over de fleste sengeborde. Du kan også placere den over sengen. Lampen kommer nemlig med drej, så du kan styre, hvor den skal lyse hen. Det betyder også, at den er oplagt at bruge som læselampe på soveværelset.

Lampen er meget funktionel, da du både kan bruge den som en klassisk sengelampe eller som en dekorativ genstand i f.eks. din stue. Indersiden af lampen er hvid, og det er det, der skaber det fine lys i rummet. Er du ikke vild med messingfarven eller guld? Så findes lampen også i sort – og du kan skabe en god variation ved at mikse de to farver i din indretning.

Alt i alt kan vi ikke få hænderne nede over denne Game messing væglampe fra House Doctor. Den er lige dét, vi selv mangler i vores indretning af soveværelset.

Specifikationer

 • Mærke: House Doctor
 • Væglampe med drej
 • Materiale: Metal, jern og messingfinish
 • Produktfarve: Metal
 • Længde 13 cm
 • Diameter: 35 cm

i samarbejde med PriceRunner

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Ball Wall – Sengelampe til væg i matsort metal med indbygget hylde USB-tilslutning


Ball WallHer hos Bomagasinet er vi vilde med denne Ball Wall, fordi den også er ideel som f.eks. sengebord. Samtidig kommer den i moderne matsort metal, som er perfekt til den simple indretning. Du kan også nemt oplade din smartphone i løbet af natten, da Ball Wall har USB-tilslutning. Ledningen, der medfølger, er pakket ind tekstil. Længden på den er 2,5 meter. 

Bruger du Ball Wall som sengebord, slipper du for at tage fra gulvet, da det er en sengelampe til væggen. Den indbyggede hylde fylder ikke meget eller er særlig stor, men den er der, og det er vi vilde med. Den ekstra gulvplads kan du i stedet kan du f.eks. pynte gulvet med en gulvplante. På hylden har du let plads til f.eks. en bog, dine læsebriller eller en kop kaffe også – uden at det ser proppet ud. Ball Wall er virkelig en ideel lampe for dig, som leder efter en simpel løsning.

Lampen vejer kun 1 kg. Det er en lille fiks løsning, hvor du både får en sengelampe til væggen, en hylde samt USB-tilslutning lige ved hånden, når du skal sove. Dette kan være smart, så du ikke hele tiden skal lede efter stikkontakten til opladeren under sengebordet eller bag ved sengen. Vær dog opmærksom på at Ball Wall ikke kommer med en pære. 

Specifikationer

 • Højde: 50 cm
 • Længde: 17,5 cm
 • Bredde: 22 cm
 • Maks. Watt: 25W
 • Længde på ledning: 2,5 m
 • Sokkel til pære: Sokkel e14

 

Hvilken sengelampe skal du vælge?

Efter at have set Bomagasinets favorit sengelamper, står du sikkert tilbage med ét spørgsmål. Du vil gerne have dem alle, men hvilken sengelampe skal du vælge? 

Det er vigtigt, at du overvejer, hvilke funktioner din sengelampe skal have. Vil du have en bordlampe eller en væglampe? Hvor meget må lampen fylde? Hvilken farve passer ind i din indretning? Der er mange punkter at tage til overvejning. 

Både bordlamper, sengelamper til væggen og sengelamper med lysdæmper er populære valg. Her kigger vi lidt nærmere på, hvad fordelene ved sengelamper til væggen og sengelamper med lysdæmper er.

Hvorfor vælge sengelamper til væggen?

Sengelamper på væggen kan placeres primært to steder:

 1. Over din seng i soveværelset.
 2. Over dit natbord i soveværelset.

Fordelen ved sengelamper til væggen er, at du har et godt læselys, hvis du placerer den over din seng. Placerer du den over dit sengebord, tager du ikke opbevaringsplads fra dit sengebord. 

Ulempen er, at du ikke så nemt kan flytte rundt på sengelamper til væggen, da det jo kræver at de enten bores eller skrues fast i væggen. Hermed kan du komme til at få mange huller i væggen, hvis du godt kan lide at rykke om på din indretning ofte.

Hvorfor vælge sengelamper med lysdæmper?

Sengelamper med lysdæmpere er praktiske. De kan både bruges som en læselampe, men de kan også bruges som en lampe til at skabe en hyggelig belysning i rummet. Den helt klare fordel ved sengelamper med lysdæmper er, at du let kan variere lysstyrken alt efter, hvad dit behov i sengen er. 

Vurder derfor om du har behov for en sengelampe med lysdæmper – og hold øje med, om den lampe du falder for, opfylder alle dine behov til en sengelampe.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar