Artiklen indeholder reklamelinks.

En skrivebordslampe er uundværlig, når kontorarbejdet skal ordnes. Her er det vigtigt at lyset kan fokuseres til et mindre område, så du kan læse og skrive uden at blive blændet af lyset fra lampen. Derfor skal en skrivebordslampe have en god skærm og et retningsbestemt lys, så du kan få arbejdet gjort uden at blive træt i øjnene.

Vi har besøgt en række butikker og fundet 19 gode skrivebordslamper, som du kan læse mere om herunder:

Archi – matsort arkitektlampe med bordklemme

Archi er en smart og moderne skrivebordslampe, udformet som en arkitektlampe med bordklemme. Det betyder at du sparer plads på skrivebordet, da den ikke har en stor fod der skal stå midt i det hele. Læg dertil at Archi-lampen er monteret på en lang og justerbar arm på 50 + 50 centimeter, hvilket betyder at den giver et godt bredt lys på dit skrivebord.

Skrivebordslampen er designet af Light-Point, og fås i flere forskellige farver. Modellen vi har udvalgt er lavet i aluminium og sortlakeret. I lampeskærmen er den dog hvidlakeret, men den fås også med en varmere guldlakering hvis du ønsker dette. Derudover fås skrivebordslampen også i en hvid udgave.

Du kan se alle varianterne af Archi skrivebordslampen hos forhandleren ved at klikke dig videre på linket herunder.

Detaljer:

 • Mål – arm: 50 + 50 cm.
 • Mål – skærm: Ø16 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Se pris på Archi skrivebordslampen hos Luxlight

Ball – lille skrivebordslampe i kobberlook

Den lille Ball skrivebordslampe er perfekt til den stilrene indretning, hvor der ønskes elementer i varme og rustikke nuancer. Den er nemlig lavet af metal med et flot kobberlook, der får den til at fremstå skinnende og moderne.

Skrivebrodslampen er designet af Benny Frandsen for Frandsen Lighting, og designet er kendt og elsket i mange hjem rundt omkring. Den klassiske kuglelampe har nemlig været på markedet i årtier, og oplever igen fornyet popularitet i takt med at den simple og minimalistiske indretning vinder indpas i de danske hjem.

Ball skrivebordslampen står på en lille justerbar arm med en kuppel der kan drejes. Den måler 45 centimeter i højden, og fylder derfor ikke meget på dit skrivebord.

Detaljer:

 • Mål: H45 cm.
 • Lyskilde: G9 LED (medfølger)

Se pris på Ball skrivebordslampen hos Luxlight

Code – dekorativ skrivebordslampe i sort/guld

Code er en helt speciel skrivebordslampe i sort og guld, som med sin særlige form giver et specielt og diskret lys på dit skrivebord. Lampen er formet som et rektangel med afrundede kanter, hvor lyskilden sidder inde i den øverste side.

Skrivebordslampen er blandt andet velegnet til placering ved siden af computeren, hvor lyset helst skal være let dæmpet og ikke stå direkte ind i hverken øjnene eller skærmen. Du kan desuden regulere lyset ved hjælp af den indbyggede berøringsfølsomme dæmper, og der er indbygget en LED lyskilde på 6 Watt.

Code skrivebordslampen måler 20 centimeter i højden, 6 centimeter i dybden og 14 centimeter i bredden. Det er således en lille lampe med et fint og diskret lys.

Detaljer:

 • Mål: H20 x B14 x D6 cm.
 • Lyskilde: LED, 6 Watt (indbygget)

Se pris på Code skrivebordslampen hos Luxlight

BL1 – justerbar skrivebordslampe i hvid/krom

BL1 er en flot skrivebordslampe i et elegant design, som passer ind i mange forskellige indretninger. Den er designet af Robert Dudley Best for Bestlite, som har eksisteret siden 1930.

Designet er klassisk med en rundt fod og en lodret stang, hvorpå der er monteret en arm der kan vippes. Toppen af denne arm er afrundet, og skærmen sidder påmonteret i et beslag der også kan justeres. Dermed kan lyset justeres på mange måder, også i højden.

Den udvalgte skrivebordslampe har et stel i krom og hvidlakeret metal, som tager sig fint ud i det lyst indrettede kontor. Den fås også i flere andre farver, og du kan se dem alle ved at klikke til forhandleren.

Detaljer:

 • Mål – fod og stel: Ø21 x H51-84 cm.
 • Mål – skærm: Ø16 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 40 Watt

Se pris på BL1 skrivebordslampen hos Luxo Living

Arigato – stor skrivebordslampe i sort design

Arigato er en stor og flot skrivebordslampe i et slankt sort design. Den passer perfekt ind i den rustikke eller minimalistiske indretning, men faktisk kan den indgå næsten alle steder på grund af det minimale design.

Skrivebordslampen står på en rund fod, og skærmen sidder på en tredelt arm der kan justeres i alle led. Dermed er lyset meget justerbart, og den kan enten hæves eller sænkes efter behov. Inde i lampeskærmen er den hvid, og en hætte sidder foran pæren for at dæmpe det direkte lys og distribuere det godt ud over skrivebordet.

Arigato er lavet i Kroatien, og stel og lampeskærm er i aluminium. Den har fået en matsort lakering, men fås også i en hvid udgave som kan ses hos forhandleren.

Detaljer:

 • Mål – stel: 42 + 37 + 37 cm.
 • Mål – skærm: Ø22 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 100 Watt

Se pris på Arigato skrivebordslampen hos Luxlight

Momento – sort skrivebordslampe i simpelt design

Momento er en smuk og simpel skrivebordslampe, som passer perfekt til en hjørneplacering på det lille skrivebord. Den er ikke så høj og skal mere betragtes som et dekorativt element på dit skrivebord. Den giver dog et fint lys til dig der arbejdet på computer og ønsker en dæmpet belysning, som hverken er for skarp eller for svag.

Skrivebordslampen er designet for Normann Copenhagen af Daniel Debiasi og Frederico Sandris, og den er udstyret med en indbygget LED lyskilde som kan dæmpes i 3 trin. Dermed kan du både bruge skrivebordslampen til læsning, eller dæmpe den når du bare skal arbejde på computer.

Momento er 44 centimeter høj og står på en 16,5 centimeter bred fod. Den fås også i en hvid udgave, som kan ses hos forhandleren.

Detaljer:

 • Mål: H44 x B16,5 cm.
 • Lyskilde: LED (indbygget)

Se pris på Momento skrivebordslampen hos Luxo Living

WAaF – skrivebordslampe i bevægelig trækonstruktion

WAaF er en sød lille skrivebordslampe med en udformning som en lille hund, der enten kan stå, balancere på bagben, sidde eller ligge. Der er således mange muligheder for at justere lysets retning, samtidig med at den har et sødt, flot og sjovt udseende.

Skrivebordslampen fås  mange farver, og den udvalgte model har en rød ledning, stel i birk og en skærm i aluminium. Den er designet af Pierre Stadelmann for Structures, og den er ideel i det kreative værksted hvor alting ikke behøver være så kedeligt.

WAaF har en højde på 35 centimeter og en bredde på 45 centimeter, så den tager god plads på skrivebordet. Til gengæld kan den rejses op så den står på bagben, hvis du ønsker at benytte bordpladsen. Den bruger en E14 pære på højst 25 Watt.

Detaljer:

 • Mål: H35 x B45 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 25 Watt

Se pris på WAaF skrivebordslampen hos Lampemesteren

Leaf – minimalistisk bladformet skrivebordslampe

Leaf er en flot lille skrivebordslampe fra Muuto. Den er udformet som et blad der sidder på en stængel, og designet er derfor let og meget stilrent. Den udvalgte skrivebordslampe er desuden grøn, hvilket fremhæver det naturlige look yderligere. Udover den grønne lakering fås den dog også med en hvid, grå eller sort lakering.

Skrivebordslampen er designet for Muuto af Broberg & Ridderstråle, som har fundet inspirationen i bladene fra et træ. Den sætter et minimalt aftryk på rummets indretning, og lampen kan drejes så den lyser i forskellige retninger. Den har en indbygget LED lyskilde på 8 Watt, så dette skal du ikke tænke på når du køber den. Du kan desuden dæmpe lysstyrken, så den er velegnet til mange forskellige slags formål.

Du kan se alle farverne på Leaf skrivebordslampen, ved at klikke dig videre til forhandleren.

Detaljer:

 • Mål – stel: Ø18 x H41,5 cm.
 • Mål – skærm: B15,5 x L18,5 cm.
 • Lyskilde: LED, 8 Watt (indbygget)

Se pris på Muuto Leaf skrivebordslampen hos Luxo Living

Reade – sort skrivebordslampe i aluminium

Reade er en flot og dekorativ skrivebordslampe fra Menu, som udstråler enkelthed og rustik charme. Den er lavet ud af et simpelt stel som udgør et rør, der er afrundet og bøjet så det kan stå på bordet. I røret er ledningen ført op til fatningen, hvori du kan sætte en dekorativ glødepære eller en af de nye LED-pærer, som også har et flot og dekorativt lys.

Skrivebordslampen er således bedst egnet til en dæmpet hyggebelysning, da pæren ikke sidder bag en skærm. Derfor bør lyset ikke være for skarpt, da det så vil komme til at blænde dig.

Reade skrivebordslampen måler 34 centimeter i højden, og optager et areal på 15 x 15 centimeter på dit skrivebord. Det er således en lille lampe med et rigtig flot udseende, der passer perfekt til den rustikke indretning med rå elementer af træ eller beton.

Detaljer:

 • Mål: H34 x B15 x L15 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Se pris på Menu Reade skrivebordslampen hos Luxo Living

Dundee – cremehvid skrivebordslampe med 3 fødder

Dundee er en pæn skrivebordslampe på en fast trefod, der mest af alt minder om et stativ som holder den flotte lampeskærm oppe. Skrivebordslampen har ikke mange justeringsmuligheder, men den giver alligevel et fint lys ned på skrivebordet.

Skrivebordslampen er derfor mere dekorativ end funktionel, men det gør ikke noget hvis du ønsker et flot og stilrent design og primært skal bruge den ved siden af din computer. Ydermere kan bordlampen udstyres med en E27-pære på op til 60 Watt, så der er gode muligheder for at lampen kan give et godt og kraftigt lys hvis det ønskes.

Dundee-lampen måler 29 centimeter i diameter og 44 centimeter i højden, så den kræver relativt meget plads på skrivebordet på grund af udformningen af benene. Den fås også i en mintgrøn farve med ben der er kobberfarvede forneden. Du kan se begge modeller hos forhandleren, ved at følge linket forneden.

Detaljer:

 • Mål: Ø29 x H44 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Se pris på EGLO Dundee skrivebordslampen hos Wupti

Gizzera – skrivebordslampe med træstel og sort skærm

EGLO Gizzera er en flot og moderne skrivebordslampe, som har et råt look med træstel og en ledning, der flere steder bryder igennem træet. Foden på denne skrivebordslampe er T-formet og designet er derfor minimalistisk, hvilket sætter et diskret aftryk på rummets indretning.

Skrivebordslampen har en skærm som er sort udenpå og hvid indvendigt, hvilket giver et godt og klart lys. Der er ikke mange justeringsmuligheder på denne lampe, men det gør ikke noget såfremt du bare skal bruge den ved siden af computeren eller bare gerne vil have en dekorativ skrivebordslampe.

EGLO Gizzera måler 47 centimeter i højden og 18 centimeter i bredden, så den optager minimalt plads på dit skrivebord.

Detaljer:

 • Mål: H47 x B18 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Se pris på EGLO Gizzera skrivebordslampen hos Wupti

Torona – hvid skrivebordslampe med rød ledning

EGLO Torona er endnu en flot skrivebordslampe i et rustikt design, som dog bryder vanetænkningen med diskrete farver. Ledningen er nemlig skrigende rød, og den gennembryder træstellet flere steder og går helt op i lampefatningen under den slanke skærm.

Skrivebordslampen har en hvid fod, en todelt arm i træ og en hvid lampeskærm, som rummer en E27-pære på højst 60 Watt. Den giver således et godt lys som kan justeres en smule i hældningen, men derudover er der ikke mange indstillingsmuligheder. Det gør dog ikke noget, for skrivebordslampen er tilpas høj til at lyset alligevel fordeles godt over bordet.

EGLO Torona måler 54 centimeter i højden og står på en fod der har en diameter på 18 centimeter. Lampen fås også i sort med en sort-hvid ledning. Begge modeller kan ses hos forhandleren ved at klikke på linket herunder.

Detaljer:

 • Mål: H54 x Ø18 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Se pris på EGLO Torona skrivebordslampen hos Wupti

Leon – slank sort skrivebordslampe med messingelementer

Hvis du er til stilrent og diskret design, så er denne skrivebordslampe noget for dig. På trods af dens underspillede udseende har den flere elegante elementer, såsom elementer i skinnende messing og et generelt eksklusivt udtryk.

Leon skrivebordslampen er designet af By Rydéns, og findes også i en gulvudgave. Skrivebordslampen har en indbygget LED-lyskilde på 5 Watt, og den er konstrueret i stål som har fået en sort lakering.

Skrivebordslampen måler 33 centimeter i højden og 50 centimeter i bredden, og den øverste arm kan højdejusteres efter behov. Den er således ideel som læselampe, eller når lektier og regnskaber skal ordnes ved skrivebordet.

Detaljer:

 • Mål: H33 x B50 cm.
 • Lyskilde: LED, 5 Watt (medfølger)

Se pris på By Rydéns Leon skrivebordslampen hos Wupti

Tribun – hvid skrivebordslampe med elementer af egetræ

Tribun er en flot skrivebordslampe fra svenske By Rydéns, og denne model har printede elementer i lyst egetræ som bryder med det ellers meget stilrene hvide design. Skrivebordslampen er konstrueret af to arme, og den øverste kan justeres i hældningen så lampens højde reguleres. Derudover er lampeskærmen sat i et beslag der kan drejes til alle sider, så du kan få et godt og retningsbestemt lys over dit skrivebord.

Skrivebordslampen benytter en E14-pære på højst 40 Watt, og du kan derfor selv bestemme om du ønsker en kraftig pære eller en energivenlig pære til arbejds- eller hyggebelysning.

Tribun måler 50 centimeter i højden, 60 centimeter i bredden og 18 centimeter i dybden, hvilket svarer til diameteren på lampeskærmen.

Detaljer:

 • Mål: H50 x B60 x D18 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 40 Watt

Se pris på By Rydéns Tribun skrivebordslampen hos Wupti

Hvid skrivebordslampe med rund skærm og trefod

Denne flotte skrivebordslampe er perfekt til det moderne hjem, hvor der ønskes en dæmpet og hyggelig belysning. Ikke nok med at den kan bruges på skrivebordet, så kan den faktisk også stå på reolen eller andre steder, hvor der ønskes et godt og blødt lys, som udelukkende reflekteres nedad.

Skrivebordslampen er fra Bloomingville og designet i hvidlakeret metal. Den står på en lille trefod og har en rund lampeskærm, som dækker over pæren. Den har en fatning der passer til en E27 pære på højst 25 Watt, hvilket giver et fint og hyggeligt lys.

Målene på denne Bloomingville skrivebordslampe er 35 centimeter i diameter og 40 centimeter i højden.

Detaljer:

 • Mål: Ø35 x H40 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Se pris på Bloomingville skrivebordslampen hos Littlethings

Chili – simpel sort skrivebordslampe

Hvis du søger en dejligt simpel og alsidig skrivebordslampe, er Chili-lampen et godt valg. Den er en del af en mindre lampeserie, der også omfatter en væglampe. På den måde vil du kunne kombinere modellerne i samme serie, for et pænt helhedsudtryk i rummet.

Skrivebordslampen står på en sort rund base, der måler 11 centimeter i diameter. Den optager således ikke meget plads på skrivebordet, og da den ikke har nogen bagudvendt arm kan den stå helt tæt op ad en væg. Armen har til gengæld flere led, som kan justeres efter behov.

Den runde skærm er af metal, med hvid belægning indvendigt. Det betyder at lyset fra pæren bedre kan reflekteres, således at lyset kan fordeles over hele skrivebordet.

Chili-skrivebordslampen måler 55 centimeter i højden, og har en samlet vægt på 1,8 kilo. Der medfølger desuden en lyskilde.

Detaljer:

 • Mål: H55 x Ø11 cm.
 • Lyskilde: Maks. 5 Watt (LED)

Se pris på Chili skrivebordslampen hos ILVA

Game – skrivebordslampe i messing

House Doctor er kendt for at lave rustikt interiør i rå materialer, og denne Game skrivebordslampe er ingen undtagelse. Den er nemlig lavet i messing fra top til bund, og derfor fremstår den både skinnende, stilren og rustik på samme tid.

Skrivebordslampen har et simpelt design med en enkelt buet arm, der holder den lille lampeskærm på plads i et justerbart beslag. Du kan således justere lysets retning ved at skubbe lampeskærmen, så lyset falder netop der hvor du har brug for det.

Game skrivebordslampen måler 50 centimeter i højden, og passer til en E27 pære på op til 60 Watt. Der er derfor gode muligheder for et godt og klart lys ved skrivebordet med denne finde skrivebordslampe.

Detaljer:

 • Mål: H50 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Se pris på Game skrivebordslampen hos Luxo Living

Skrivebordslampe i messing med marmorfod

Denne smukke skrivebordslampe har et look der både er råt og elegant. Det skyldes ikke mindst den runde marmorfod men også den blottede pære, der sidder monteret i en fatning og en enkelt buet arm i blankt guldlook.

Den skinnende skrivebordslampe er således perfekt til en dæmpet dekorationspære af den gammeldags type, eller en ny LED-pære med efterligning af glødepæren. Skrivebordslampen bruger en E27-pære på højst 15 Watt, hvilket sætter en naturlig begrænsning på lysstyrken. Det er dog ikke meningen at denne skrivebordslampe skal give et kraftigt lys, men nærmere et hyggeligt lys som er tilstrækkeligt når du skal arbejde ved computeren om aftenen.

Skrivebordslampen måler 55 centimeter i højden og står på en fod på 15 centimeter i diameter.

Detaljer:

 • Mål: H55 x Ø15 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 15 Watt

Se pris på Bloomingville skrivebordslampen hos Littlethings

Hobby – kobberfarvet skrivebordslampe i klassisk design

Den flotte kobberfarvede Hobby skrivebordslampe har et flot look, som passer perfekt ind i flere slags rum. Den har et design som en klassisk arkitektlampe, men overfladen er opgraderet i en flot kobbernuance.

Skrivebordslampen er således perfekt til dig der ønsker en lampe der kan justeres i mange forskellige retninger, så du altid har lys netop hvor du har behov for det. Den har en højde på 55 centimeter og en diameter på 13 centimeter, hvilket betyder at den er stor nok til at kunne dække hele skrivebordet med lys.

Detaljer:

 • Mål: H55 x Ø13 cm.

Se pris på Hobby skrivebordslampen hos Fenomen

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar