14 væglamper i flotte og moderne designs

14 væglamper i flotte og moderne designs

En væglampe kan være god til læsehjørnet, eller når du blot ønsker en mere dæmpet belysning i rummet. Det kan blandt andet være rart i soveværelset eller i stuen, når du sidder og ser en god film med familie eller venner.

Vi har derfor fundet 14 flotte væglamper, som du kan læse mere om herunder:

Lampe Gras 304L40
fransk designet væglampe i sortlakeret stål

Dagens bedste priser og tilbud på Lampe Gras 304L40:

 • Passer perfekt til køkkener og stuer
 • Har hverken synlig kontakt eller kabel
 • Fås i forskellige farver

304L40 er en smart og moderigtig væglampe, som er monteret i en arm med 2 led. Den kan derfor nemt justeres i præcist den højde, du ønsker, og da armen i alt måler 59 cm, har den tilmed rigtig god fleksibilitet til at nå over bordet eller køkkenet, så lyset kan målrettes efter behov.

Mere om Lampe Gras 304L40

Detaljer

 • Mål: Ø9,5 x L59 cm
 • Lyskilde: E14, maks. 11 W

Væglampen er designet af Lampe Gras, som har rødder helt tilbage til 1922. Her tegnede franskmanden Bernard Albin Gras de første streger og har siden skabt mange efterspurgte designs.

Lamperne var primært tiltænkt industrien, men med tiden har private også taget lamperne til sig grundet det rå og rustikke look.

Bellevue AJ9
klassisk væglampe af Arne Jacobsen

Dagens bedste priser og tilbud på Bellevue AJ9 :

 • Fleksibel og praktisk
 • Designet af Arne Jacobsen
 • Moderne sort skærm

AJ9 er oprindeligt designet til SAS Royal Hotel i København, men er med tiden blevet et ikon for dansk design.

Væglampen har et smukt klassisk design med en messing-arm, der kan justeres i alle retninger, samt en sort skærm. Lampen er produceret af stål, og der er monteret en 2 meter lang sort stofledning.

Modellen er velegnet til flere forskellige placeringer, men tager sig bedst ud i soveværelset eller som en lille læselampe ved lænestolen.

Væglampen fås i flere forskellige farver, som du kan se hos forhandleren.

Mere om Bellevue AJ9

Detaljer

 • Mål: Ø16,5 cm
 • Lyskilde: E14, maks. 40 W

Halo Design Baltimore
højdejusterbar sort væglampe

Dagens bedste priser og tilbud på Halo Design Baltimore :

 • Super flot stil i industrielt design
 • Kan bruges som dekorations- eller sengelampe
 • Praktisk justering af højden

Baltimore sidder på et 50 cm langt metalrør, der monteres på væggen, hvilket gør, at du kan justere lampen op og ned. Ligeledes kan skærmen også justeres i alle retninger ved hjælp af et lille beslag.

Væglampen er af sortlakeret metal og er oplagt i både soveværelset og i stuen. Den er god til retningsbestemt lys, men med en mindre kraftig pære kan du også få en god og hyggelig atmosfære.

Væglampen har en 1,5 meter lang sort stofledning monteret, der endda kan forkortes efter behov.

Mere om Halo Design Baltimore

Detaljer

 • Mål: Ø18 x H59 cm
 • Lyskilde: E27, maks. 60 W

Bestlite BL5
smuk væglampe til soveværelset

Dagens bedste priser og tilbud på Bestlite BL5:

BL5 har et smukt og elegant design, der passer perfekt til soveværelset, hyggekrogen eller i køkkenet. Dens udtryk sætter et fint aftryk på hjemmets indretning, og den kan sagtens indgå i både den moderne samt klassiske indretning.

Væglampen fås i mange forskellige farver, som alle kan ses hos forhandleren på nedenstående link. Fælles for dem alle er dog, at de er fremstillet af metal i et design fra 1930’erne.

Lampeskærmen har en diameter på 16 centimeter, som er monteret på et stativ, der kan øge lampens højde fra 47 til 80 centimeter.

Mere om Bestlite BL5

Detaljer

 • Mål: Ø16 x H47-80 cm
 • Lyskilde: E14, maks. 30 W

Molecular 1 pære
gammeldags væglampe fra House Doctor

Dagens bedste priser og tilbud på Molecular 1 pære:

Hvis du er vild med industrielle og rå designs, så er denne gammeldags væglampe det rette valg. Den sætter et minimalt aftryk på indretningen, men med den rette pære giver den et smukt varmt lys.

Væglampen sidder på en 22 centimeter lang sort arm, som kan drejes til siderne. Fatningen kan desuden drejes op eller ned, så pæren kan justeres på netop den måde, der passer til din indretning.

Flere af væglampens detaljer er fremstillet i messing, hvilket både gælder for fatningen og det lille beslag, som armen sidder monteret i. Den er perfekt til placering ved lænestolen eller i soveværelset, hvor den vil give et fint lys og en hyggelig atmosfære.

Mere om Molecular 1 pære

Detaljer

 • Mål: L22 cm
 • Lyskilde: E27, maks. 40 W

Air Balloon
væglampe formet som luftballon

Dagens bedste priser og tilbud på Air Balloon:

Denne væglampe er formet som en luftballon i varme nuancer, der pynter og skaber ro på børneværelset. Den er perfekt som natlampe eller som hyggebelysning i det lille rum, da den kun lukker minimalt lys ud gennem skærmen af massiv røget eg.

Væglampen benytter to små G4 LED-pærer på højst 3 Watt stykket, og disse sørger for at lyset hverken bliver for svagt eller kraftigt.

Væglampen måler 26,5 x 34,5 centimeter og kan med fordel placeres højt, at den er uden for børnenes rækkevidde.

Dermed kan den forestille en højtflyvende luftballon, som våger over børnene, når de sover.

Mere om Air Balloon

Detaljer

 • Mål: B26,5 x H34,5 cm
 • Lyskilde: G4 LED, maks. 3 W

Game
messing væglampe i ophæng

Dagens bedste priser og tilbud på Game :

Game er designet af den midtjyske trio fra House Doctor, som er kendt for at designe møbler og indretningsartikler med industrielle looks.

Mere om Game

Detaljer

 • Mål: Ø15 x H13 x L70 cm
 • Lyskilde: E14, maks. 40 W

Væglampen er af messing og kan nå en længde på 70 centimeter fra væggen, når armen strækkes helt ud. Den giver således en god arbejdsradius til lyset og kan derfor både anvendes over skrivebordet, som hyggebelysning eller i soveværelset.

Den har derfor mange anvendelsesmuligheder, og da den er i messing bidrager den til en varm og hyggelig atmosfære i rummet.

Skærmens diameter er på 15 centimeter, mens højden er på 13 centimeter. Den slanke arm kan desuden drejes i 2 led, mens skærmen og fatningen kan vippes op eller ned.

Club
sort-hvid væglampe fra House Doctor

Dagens bedste priser og tilbud på Club :

Club er en flot og simpel lampe i et sort design med enkelte elementer i messing.

Væglampen har et stilrent design, som passer ind i mange forskellige indretninger, og du kan derfor med fordel anvende den til både den moderne, klassiske og romantiske indretning, hvor den sætter et minimalt aftryk.

Væglampen er et miks af moderne retro og den typiske nordiske indretning, hvor produkternes funktionalitet vægtes højt.

Lampeskærmen og fatningen kan justeres til at lyse i netop den retning, du måtte ønske, og modellen passer altså derfor fint ind i både hyggekrogen og soveværelset.

Mere om Club

Detaljer

 • Mål: Ø20 x H54 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Molecular 2 pærer
dobbelt væglampe fra House Doctor

Dagens bedste priser og tilbud på Molecular 2 pærer:

Molecular er endnu en væglampe fra House Doctor, som også er i et råt og industrielt design.

Væglampen består af 2 arme, hvor den ene hænger lodret ned, mens den anden har en 90 graders vinkel. Designet giver spændende muligheder, og du kan således placere væglampen på mange forskellige måder.

En god placering for denne væglampe kunne f.eks. være i hyggekrogen eller på soveværelset, hvor et par dekorative glødepærer kan give et flot og varmt lys. Væglampen er i sig selv i et meget simpelt design med slanke arme af sortlakeret jern og fatninger i messing.

Mere om Molecular 2 pærer

Detaljer

 • Mål: B18 x H30 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Ball
retro væglampe

Dagens bedste priser og tilbud på Ball :

Denne væglampe har et ikonisk design, der har været toneangivende for vores indretningsstil i årtier. Den er designet af Benny Frandsen, og fås i et væld af farver. Designet har sit udspring i 1969, og siden har dens popularitet været stort set uændret.

Mere om Ball

Detaljer

 • Mål: Ø12 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 30 Watt

Det stilrene design og den runde kuppel giver et godt og roligt lys, der passer perfekt ind i køkkenet, soveværelset og de små hyggekroge, hvor der ønskes et koncentreret lys på et lille område.

Væglampens diameter er på 12 centimeter, og den kan drejes fra side til side. Dette giver lampen en bedre arbejdsradius, og du har mulighed for enten at pege lyset lidt væk eller pege det direkte ned på din bog eller det, du sidder og arbejder med.

Philips Hue Play Startsæt
2 mindre lamper, der er nemme at placere

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Hue Play Startsæt :

Disse to mindre Philips Hue lamper har fået en god vurdering hos PriceRunner, hvor de  rangerer som nr. 8 i kategorien og får 4,7/5 stjerner.

De får også mange positive kommentarer med på vejen: ”De er super gode til både fjernsynet og computeren. Giver et behageligt lys og ser rigtig stilfulde og elegante ud.”

Mere om Philips Hue Play Startsæt

Detaljer

 • Pakke med 2 stk. Philips Hue lamper
 • Energiklasse: C
 • Med kold og varm lysfarve (2.000 - 6.500 K)
 • Materialer: plast og akryl
 • Dæmpbar via app
 • Kompatibel med
 • Mål: 25,3 x 4,4 x 3,6 cm
 • Vægt: 710 g
 • Der kræves en Hue Bridge
 • Levetid: op til 25.000 timer

Hue lamperne giver et super flot lys, når du ser fjernsyn eller gamer. De kan placeres på gulvet, på din PC, på fjernsynet, eller du kan sætte dem bag på skærmen og lyse væggen bagved op.

Lamperne kan danne op til 16 millioner farver, som svarer til dem, der er på skærmen. Desuden kan de anvendes som helt almindelige lamper.

Dermed har lamperne fra Philips flere funktioner. De kan bruges som ganske almindelige lamper, og de kan bruges som lys- og farveforstærkere i forbindelse med en computer eller et fjernsyn. Du kan enten placere en lampe på hver side af skærmen, eller du kan sætte eller hænge dem på en anden måde.

Sammen med lamperne får du diverse beslag, så de kan bruges som bordlamper, hænges på væggen eller monteres bag på et TV eller en computer.

På den måde får du en meget fleksibel lyskilde, som du kan bruge på forskellige måder.

Philips Hue White & Color Ambiance Discover
projektør til udendørs brug

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Hue White & Color Ambiance Discover:

Hos PriceRunner får denne udendørs væglampe 4,8/5 stjerner og mange flotte ord med på vejen: ” Elegant. Den egner sig bedst til små områder. Farverne er fede!”

Mere om Philips Hue White & Color Ambiance Discover

Detaljer

 • Energiklasse: B
 • Forbrug: 15 W
 • Lysstyrke: 2.300 lumen
 • Levetid: 25.000 timer
 • Frekvens: 50-60 Hz
 • Spænding: AC 220 - 240 V
 • Farve: sort
 • Mål: 16 x 15,3 x 22 cm
 • Vægt: 1,2 kg

Sæt den farverige og effektive model op udenfor og gør dit udendørs område mere indbydende. Den kan lyse op med både hvide og farvede stråler og har en lysstyrke på 2.300 lumen.

Lampen egner sig særligt godt til mindre områder, hvor den kan oplyse i en diameter på op til 10 meter.

Du kan styre lyssætningen enten via din app eller via din stemme. Desuden er det også muligt at betjene lyset via en trådløs vægkontakt og en bevægelsessensor.

Der er i alt omkring 16 millioner forskellige farver at vælge imellem. Dermed kan du sætte stemningen ved dit hus, som du vil. Det er super nemt at lave om på, og det kan endda være sjovt med noget forandring.

For at få denne udendørs lampe til at virke er du nødt til at have en Hue Bridge.

Archi W1
sort væglampe med guldlook indvendigt

Dagens bedste priser og tilbud på Archi W1 :

Archi W1 er en flot lille væglampe, som egner sig til både soveværelset, køkkenet eller det lille hyggehjørne. Den har et fint sort ydre, mens den indvendigt har fået en guldlakering, så lyset reflekteres i varme nuancer.

Dette giver ro og skaber en hyggelig varm atmosfære, som du vil sætte pris på, når du trænger til en rolig stund.

Mere om Archi W1

Detaljer

 • Mål: Ø16 x L35 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 46 Watt

Den sorte væglampe er fremstillet i aluminium og monteres på væggen i samme beslag, der også bruges til de klassiske arkitektlamper. Du kan justere lampen fra side til side, eller du kan justere den op og ned efter behov.

Archi W1 er en del af en lampeserie fra Light Point, og du kan se flere modeller hos forhandleren.

ByRydéns Bazar
sort væglampe med udtræk i sort metal

Dagens bedste priser og tilbud på ByRydéns Bazar :

ByRydéns Bazar er en flot sort væglampe, som er monteret på en lang arm med hele 4 led. Det betyder at lampen kan justeres op, ned og til siderne, alt efter hvad dit behov er. I alt kan armen forlænges fra 61,5 til 122 centimeter fra væggen.

Væglampen anbefales blandt andet til placering i køkkenet, over skrivebordet og lignende steder, hvor der ønskes en god retningsbestemt belysning.

Bazar er af metal, som efterfølgende har fået en sort lakering. ByRydéns er et svensk brand og designet er industrielt og typisk til moderne skandinaviske indretninger.

Mere om ByRydéns Bazar

Detaljer

 • Mål: Ø17 x L61,5-122 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 42 Watt

FAQ

Hvilke væglamper egner sig bedst til stuen?
Hvilke væglamper, der egner sig bedst til stuen, afhænger primært af indretningen i boligen. Eksempler på populære væglamper er dog Lampe Gras 304L40 og Bellevue AJ9.
Hvordan vælger jeg en væglampe?
Når du skal vælge en væglampe, bør du først og fremmest gå efter en, som passer til din indretning. Dog er det også vigtigt, at du vælger en lampe, der giver dig den mængde lys, du har brug for.
Hvordan kan jeg gemme ledningen på væglamper?
Hvis du gerne vil gemme ledningerne på dine væglamper, kan du for eksempel vælge at købe en ledningsskjuler, der placeres oven på ledningen. Derefter kan du male ledningsskjuleren i samme farve som væggen.
Hvor mange væglamper har jeg brug for i et rum?
Hvor mange væglamper, du har brug for, er en smagssag. Dog er en tommelfingerregel, at du i et stueområde skal have 10 – 20 lumens pr. kvadratmeter. Ud fra det og stuens størrelse kan du derfor ca. regne ud hvor mange lamper, du optimalt set bør have.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme