hero-image

15 væglamper i flot og moderne design

En væglampe er uundværlig til læsehjørnet, eller når du blot ønsker en mere dæmpet belysning i rummet. Det kan blandt andet være rart i soveværelset eller i stuen, når du sidder og ser en god film med familie eller venner.

Vi har fundet 13 flotte og moderigtige væglamper, og du kan se dem alle herunder:

Lampe Gras 304L40
fransk designet væglampe i sortlakeret stål

304L40 er en smart og moderigtig væglampe, som er monteret i en arm med 2 led. Den kan derfor nemt justeres i præcist den højde du ønsker, og da armen måler 59 centimeter i alt, har den en rigtig god arbejdsradius over bordet eller køkkenet. Du kan således nemt målrette lyset efter behov.

Mere om Lampe Gras 304L40

Detaljer

 • Mål: Ø9,5 x L59 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 11 Watt

Væglampen er lavet af Lampe Gras, som har rødder helt tilbage til dets grundlæggelse i 1922. Her tegnede franskmanden Bernard Albin Gras de første streger, og har siden skabt mange efterspurgte samlerobjekter med hans arkitektoniske snilde. Lamperne var primært tiltænkt industrien, men med tiden har private trendsættere taget lamperne til sig, og i dag er de meget populære i hjem hvor der ønskes en rå eller rustik indretning.

304L40 er lavet af stål, og denne model er sortlakeret med en hvid indvendig skærm. Designet er slankt, og vægten af lampen er således på kun 1,5 kilo. Væglampen findes i mange forskellige farver, som alle kan ses hos forhandleren.

Bellevue AJ9
klassisk væglampe af Arne Jacobsen

Alle kender Arne Jacobsen, og som designer er han for længst udødeliggjort af hans mange legendariske værker. AJ-lampen er oprindeligt designet til SAS Royal Hotel i København, men er med tiden blevet et ikon for dansk design.

Væglampen har et smukt klassisk design med en messing-arm der kan justeres i alle retninger og en sort skærm der giver et godt retningsbestemt lys. Lampen er lavet af stål, og der er monteret en 2 meter lang sort stofledning. Den er velegnet til flere forskellige placeringer, men tager sig bedst ud i soveværelset eller som en lille læselampe ved lænestolen.

Væglampen fås i flere forskellige farver, og du kan se dem alle hos forhandleren.

Mere om Bellevue AJ9

Detaljer

 • Mål: Ø16,5 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 40 Watt

Halo Design Baltimore
højdejusterbar sort væglampe

Coop
Lagerstatus Ukendt
Coop kører Black Week

Denne sorte væglampe sidder på et 50 centimeter langt metalrør, som er monteret på væggen. Dette gør det muligt at justere lampen op og ned, ligesom skærmen kan justeres i alle retninger ved hjælp af et lille beslag.

Baltimore væglampen er lavet af sortlakeret metal, og tager sig perfekt ud i både soveværelset og i stuen. Den er god til retningsbestemt lys, men med en mindre kraftig pære kan du også få en god og hyggelig atmosfære.

Væglampen har en 1,5 meter lang sort stofledning monteret, og denne kan kortes af efter behov.

Mere om Halo Design Baltimore

Detaljer

 • Mål: Ø18 x H59 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Bestlite BL5
smuk væglampe til soveværelset

BL5 har et smukt og elegant design, der passer perfekt til soveværelset, hyggekrogen eller i køkkenet. Dens udtryk sætter et fint aftryk på hjemmets indretning, og den kan sagtens indgå i både den moderne, romantiske og klassiske indretning.

Væglampen fås i mange forskellige farver, som alle kan ses hos forhandleren på nedenstående link. Fælles for dem alle er at de er lavet af metal, og designet har sin oprindelse i 1930’erne. Lampeskærmen har en diameter på 16 centimeter, og den er justeret på et stativ som kan øge lampens højde fra 47 til 80 centimeter.

Mere om Bestlite BL5

Detaljer

 • Mål: Ø16 x H47-80 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 30 Watt

Molecular
gammeldags væglampe fra House Doctor

Hvis du er vild med industrielt og råt design, så er denne gammeldags væglampe det rette valg. Den sætter et minimalt aftryk på indretningen, men med den rette pære giver den et smukt varmt lys.

Væglampen sidder på en 22 centimeter lang sort arm, som kan drejes til siderne. Fatningen kan desuden drejes op eller ned, så pæren kan justeres på en måde der passer til din indretning.

Flere af væglampens detaljer er lavet i messing, hvilket både gælder for fatningen og det lille beslag som armen sidder monteret i. Den er perfekt til placering ved lænestolen eller i soveværelset, hvor den vil give et fint lys og en hyggelig atmosfære.

Mere om Molecular

Detaljer

 • Mål: L22 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 40 Watt

Air Balloon
væglampe formet som luftballon

Denne smukke væglampe er formet som en luftballon i varme nuancer, der pynter og skaber ro på børneværelset. Den er perfekt som natlampe eller som hyggebelysning i det lille rum, da den kun lukker minimalt lys ud gennem skærmen af massiv røget eg.

Væglampen benytter to små G4 LED-pærer på højst 3 Watt stykket, og disse sørger for at lyset hverken bliver for svagt eller kraftigt.

Væglampen måler 26,5 x 34,5 centimeter, og kan med fordel placeres højt så den er uden for børnenes rækkevidde. Dermed kan den forestille en højtflyvende luftballon, som våger over børnene når de sover.

Mere om Air Balloon

Detaljer

 • Mål: B26,5 x H34,5 cm.
 • Lyskilde: G4 LED, maks. 3 Watt

Game
messing væglampe i ophæng

Game-væglampen er designet af House Doctor, som består af en ung midtjysk trio. De tre stiftere er søskende, og designer møbler og indretningsartikler med øje for provokation og rå industrielle elementer.

Mere om Game

Detaljer

 • Mål: Ø15 x H13 x L70 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 40 Watt

Væglampen er lavet af messing og kan nå en længde på 70 centimeter fra væggen, når armen strækkes helt ud. Den giver således en god arbejdsradius til lyset, og kan derfor både anvendes over skrivebordet, som hyggebelysning eller i soveværelset. Den har derfor mange anvendelsesmuligheder, og da den er lavet i messing bidrager den til en varm og hyggelig atmosfære i rummet.

Skærmens diameter er på 15 centimeter, mens højden er på 13 centimeter. Den slanke arm kan drejes i 2 led, mens skærmen og fatningen kan vippes op eller ned.

Club
sort-hvid væglampe fra House Doctor

Club-væglampen er en flot og simpel lampe i et sort design, hvor enkelte elementer er i messing. Væglampen har et stilrent design, som passer ind i mange forskellige indretninger. Du kan derfor med fordel anvende den til både den moderne, klassiske og romantiske indretning, hvor den sætter et minimalt aftryk med det enkle design.

Væglampen er et miks af den moderne retro stil og den typiske nordiske indretning, hvor produkternes funktionalitet vægtes højt. Lampeskærmen og fatningen kan således justeres til at lyse i netop den retning du måtte ønske, så du opnår en god arbejdsradius. Væglampen passer fint ind i både hyggekrogen og soveværelset.

Mere om Club

Detaljer

 • Mål: Ø20 x H54 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Molecular
dobbelt væglampe fra House Doctor

Molecular er endnu en væglampe fra House Doctor, som også er i et råt og industrielt design. Væglampen består af 2 arme, hvor den ene hænger lodret ned og den anden slår en 90 graders vinkel til siden. Det giver nogen spændende muligheder, og du kan således placere væglampen på mange forskellige måder.

Den optimale placering for denne væglampe er enten i hyggekrogen eller på soveværelset, hvor et par dekorative glødepærer kan give et flot og varmt lys. Væglampen er i sig selv i et meget simpelt design, med slanke arme af sortlakeret jern og fatninger i messing.

Mere om Molecular

Detaljer

 • Mål: B18 x H30 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Ball
retro væglampe i krom

Denne væglampe har et ikonisk design, der har været toneangivende for vores indretningsstil i årtier. Den er designet af Benny Frandsen, og fås i et væld af farver. Designet har sit udspring i 1969, og siden har dens popularitet været stort set uændret.

Mere om Ball

Detaljer

 • Mål: Ø12 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 30 Watt

Det stilrene design og den runde kuppel giver et godt og roligt lys, der passer perfekt ind i køkkenet, soveværelset og de små hyggekroge, hvor der ønskes et koncentreret lys på et lille område.

Væglampens diameter er på 12 centimeter, og den kan drejes fra side til side. Dette giver lampen en bedre arbejdsradius, og du har mulighed for enten at pege lyset lidt væk eller pege det direkte ned på dit læsemateriale eller det du sidder og arbejder med.

Du kan se alle farverne hos forhandleren, ved at klikke på linket herunder.

Philips Hue Play Startsæt
2 mindre lamper, der er nemme at placere

Disse to mindre Philips Hue lamper har fået en rigtig god vurdering hos PriceRunner. Her rangerer den som nr. 8 i kategorien, og de får 4,7 stjerner ud af 5. De får også mange positive kommentarer med på vejen. Der bliver for eksempel nævnt følgende: ”De er super gode til både fjernsynet og computeren. Giver et behageligt lys og ser rigtig stilfulde og elegante ud.”

Mere om Philips Hue Play Startsæt

Detaljer

 • Pakke med 2 stk. Philips Hue lamper
 • Energiklasse: C
 • Med kold og varm lysfarve (2.000 - 6.500 K)
 • Materialer: plast og akryl
 • Dæmpbar via app
 • Kompatibel med
 • Mål: 25,3 x 4,4 x 3,6 cm
 • Vægt: 710 g
 • Der kræves en Hue Bridge
 • Levetid: op til 25.000 timer

Hue lamperne giver et super flot lys, når du ser fjernsyn eller spiller på din computer. De kan placeres på gulvet, på din PC, på fjernsynet, eller du kan sætte dem bag på skærmen og lyse væggen bagved op. Lamperne kan danne op til 16 millioner farver, som svarer til dem, der er på skærmen. Desuden kan de anvendes som helt almindelige lamper.

Dermed har lamperne fra Philips flere funktioner. De kan bruges som ganske almindelige lamper, og de kan bruges som lys- og farveforstærkere i forbindelse med en computer eller et fjernsyn. Du kan enten placere en lampe på hver side af skærmen, eller du kan sætte eller hænge dem på en anden måde.

Sammen med lamperne får du diverse beslag, så de kan bruges som bordlamper, hænges på væggen eller monteres bag på et TV eller en computer. Der er mulighed for at udvide antallet af lamper i den samme strømforsyning.

På den måde får du en meget fleksibel lyskilde, som du kan bruge på forskellige måder.

Nanoleaf Aurora Rhythm
15 selvklæbende lysfelter til væggen

Nanoleaf Aurora Rhythm

Hos Pricerunner er disse smarte lysende trekanter meget populære. De har fået 4,5 stjerner ud af 5, og de får mange rosende ord med på vejen. Der nævnes blandt andet følgende: ”Dejligt flair og utroligt brugervenligt. Kan klart anbefale det – også selvom man regner med at flytte rundt på det senere hen.”

Mere om Nanoleaf Aurora Rhythm

Detaljer

 • Energiklasse: fra C
 • Forventet levetid: op til 25.000 timer (25 års forbrug)
 • Materialer: plast og akryl
 • Dæmpbar via app
 • Kompatibel med: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit
 • Ledning: 150 cm
 • Mål: 24 x 0,8 x 25 cm
 • Lyskilde: 15 x LED, 2W
 • Lysspredning: 180 grader
 • Farvetemperaturer: 2.200 - 5.000 Kelvin
 • Antal farver: 16,7 mio.

Disse 15 trekanter kan sættes direkte op på væggen eller loftet ved hjælp af dobbeltklæbende tape. De kan sammensættes, lige som du har lyst til, og farvemæssigt kan de laves i alle regnbuens farver. Du styrer selv, hvilke farver de enkelte trekanter skal have, og også lysstyrken kan reguleres.

Det betyder, at du både får en meget fleksibel lyskilde og et smukt og fleksibelt kunstværk, der kan komme til at se forskelligt ud, så tit du har lyst til det. Der er 15 trekanter i hver pakke, og de kan sagtens kombineres med flere (op til 30 stk.), hvis du har et stort areal, som du vil dække med lysende farver. Pladerne findes også i en udgave, hvor felterne er firkantede.

Du kan bruge sættet uden brug af Bridge eller Hub. Det er lige til at bruge. Sæt trekanter op, som du vil, og vælg den farve, som hver enkelt trekant skal have. Styr det via din app eller via din stemme.

Du kan placere disse lysende trekanter, hvor du har lyst. Det kan være i stuen, i entréen, i soveværelset eller et andet sted i hjemmet, hvor det vil se super fedt ud med dette lysende og skiftende kunstværk.

Philips Hue White & Color Ambiance Discover
projektør til udendørs brug

Hos PriceRunner får denne udendørs projektør 4,8 stjerner ud af 5. Den får også mange flotte ord med på vejen. Den bliver for eksempel omtalt som: ” Elegant. Den egner sig bedst til små områder. Farverne er fede!”

Mere om Philips Hue White & Color Ambiance Discover

Detaljer

 • Energiklasse: B (LED)
 • Forbrug: 15 W
 • Lysstyrke: 2.300 lumen
 • Levetid: 25.000 timer
 • Frekvens: 50-60 Hz
 • Spænding: AC 220 - 240 V
 • Kommunikationsteknologi: Zigbee
 • Intelligent assistent: Alexa
 • Materialer: syntetisk og metal
 • Farve: sort
 • Mål: 16 x 15,3 x 22 cm
 • Vægt: 1,2 kg

Sæt denne farverige og godt lysende projektør op udenfor, og gør dermed dit udendørs område mere indbydende. Den kan lyse op med både hvide og farvede stråler. Den har en lysstyrke på 2.300 lumen, hvilket er glimrende at have udenfor.

Lampen egner sig særligt godt til mindre områder, og der kan den oplyse i en diameter på op til 10 meter. Det er både flot og ekstra trygt.

Du kan styre lyssætningen enten via din app eller via din stemme. Desuden er det også muligt at betjene lyset via en trådløs vægkontakt og en bevægelsessensor. Det er smart med flere forskellige måder at styre lyset på. Især hvis du ikke er hjemme og kan regulere lyset på afstand. Dermed kan lampen være en del af en tyveri-forebyggelse.

Der er i alt omkring 16 millioner forskellige farver at vælge imellem. Dermed kan du sætte stemningen ved dit hus, som du vil. Det er super nemt at lave om på, og det er sjovt med noget forandring.

For at få denne udendørs lampe til at virke er du nødt til at have en Hue Bridge.

Giv din udendørs belysning ved dit hus en ekstra dimension ved at få den til at skifte farve og dermed skifte stemning på området.

Archi W1
sort væglampe med guldlook indvendigt

Archi W1 er en flot lille væglampe, som egner sig til både soveværelset, køkkenet eller det lille hyggehjørne. Den har et fint sort ydre, mens den indvendigt har fået en guldlakering så lyset reflekteres i varme nuancer. Dette giver ro og skaber en hyggelig varm atmosfære, som du vil sætte pris på når du trænger til en rolig stund.

Mere om Archi W1

Detaljer

 • Mål: Ø16 x L35 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 46 Watt

Den sorte væglampe er lavet i aluminium og monteres på væggen i samme beslag, der også bruges til de klassiske arkitektlamper. Designeren har da også hentet inspirationen herfra, hvilket tydeligt ses i den lille arm der holder selve lampen. Du kan justere lampen fra side til side eller du kan justere den op og ned efter behov. Dermed er den især velegnet til soveværelset eller andre steder, hvor lysets retning gerne må kunne reguleres.

Archi W1-væglampen er en del af en lampeserie fra Light Point, og du kan se flere modeller hos forhandleren.

ByRydéns Bazar
sort væglampe med udtræk i sort metal

 

ByRydéns Bazar er en flot sort væglampe, som er monteret på en lang arm med hele 4 led. Det betyder at lampen kan justeres op, ned og til siderne, alt efter hvad dit behov er. I alt kan armen forlænges fra 61,5 til 122 centimeter fra væggen, så arbejdsradiussen er med denne væglampe rigtig god.

Væglampen anbefales blandt andet til placering i køkkenet, over skrivebordet og lignende steder, hvor der ønskes en god retningsbestemt belysning.

Bazar-væglampen er lavet af metal, som efterfølgende har fået en sort lakering. ByRydéns er et svensk brand, og designet er industrielt og typisk for moderne skandinavisk indretning. Den kan derfor fint indgå i både rå, rustik og klassisk indretning.

Mere om ByRydéns Bazar

Detaljer

 • Mål: Ø17 x L61,5-122 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 42 Watt

FAQ

Hvilke vaeglamper egner sig bedst til stuen?
Hvilke væglamper der egner sig bedst til at have i stuen, det kommer an på, hvilken stil du har. Nogle eksempler på væglamper, som er på mode i øjeblikket, er dog modellerne Lampe Gras 304L40 og Bellevue AJ9. Lamperne har vidt forskellige designs, men begge egner sig godt til stueområder.
Hvordan vælger jeg en væglampe?
Når du skal vælge en væglampe, så bør du selvfølgelig vælge en lampe, som passer til stilen i din indretning. Dog er det også vigtigt, at du vælger en lampe, som har et godt lys, sådan at du får den mængde lys fra lampen, som du har brug for.
Hvordan kan jeg gemme ledningen på væglamper?
Hvis du gerne vil gemme ledningerne på dine væglamper, så kan du for eksempel vælge at købe en ledningsskjuler. En ledningsskjuler placeres oven på ledningen, sådan at selve ledningen gemmes væk. Derefter kan du male ledningsskjuleren i samme farve som væggen, hvilket vil gøre ledningen mindre iøjefaldende.
Hvor mange væglamper har jeg brug for i et rum?
Det er en smagssag, hvor mange væglamper du har brug for i et værelse. Dog er der en tommelfingerregel, som lyder, at du i et stueområde skal have 10 – 20 lumens pr. kvadratmeter. Ud fra det og stuens størrelse kan du regne ud, hvor mange lamper du skal bruge.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme