Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

De 11 bedste terrassevarmere: Guide og nyttige tips

De 11 bedste terrassevarmere: Guide og nyttige tips

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Vi kan om sommeren sidde ude til langt ud på de lange, lyse aftenener og nyde de milde nætter i godt selskab. Dog er den danske sommer ofte alt for kort, og det er fristende at forlænge den med flere timer på terrassen.

En god måde at få muligheden for dette, er ved at anskaffe en terrassevarmer. Hvis du vil vide mere om terrassevarmere, og hvordan du vælger den rette, guider vi dig i artiklen gennem nogle af de modeller, som klarer sig bedst i test, og hjælper dig med hvad du skal overveje, inden du køber.

Vores favorit terrassevarmere

Hortus 211-372

Bedste valg med justerbar højde Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Hortus terrassevarmer golden tube

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Hortus UFO bordmodel

Bedste valg til bordplader Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Eva Solo HeatUp
Lager

Eva Solo HeatUp

Gå til bedste pris
2.719 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Free+ 1400
Lager

Free+ 1400

Gå til bedste pris
4.249 Kr. hos Skousen
Læs vores anmeldelse
Lager
Opranic Thor
Lager

Opranic Thor

Bedst til prisen Gå til bedste pris
2.399 Kr. hos Wattoo.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Enders/Densol Elegance Terrassevarmer
Lager

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer

Gå til bedste pris
1.699 Kr. hos Frishop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Hortus 211-352
Lager

Hortus 211-352

Gå til bedste pris
449 Kr. hos Coop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Solamagic 2000 ECO+PRO
Lager

Solamagic 2000 ECO+PRO

Gå til bedste pris
1.997 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Hortus hængemodel 211-315
Lager

Hortus hængemodel 211-315

Gå til bedste pris
800 Kr. hos BygXtra
Læs vores anmeldelse
Lager
Enders Polo 2.0 Gas
Lager

Enders Polo 2.0 Gas

Gå til bedste pris
1.998 Kr. hos Lomax
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

5 ting du skal overveje, før du køber terrassevarmere

 • Type

  Der findes flere forskellige former og størrelser af terrassevarmere, hvoraf de mest almindelige er hængende, bordmonterede, monterede og stående varmeapparater. En hængende terrassevarmer er beregnet til at blive hængt op fra loftet, og fungerer godt i små områder som en overdækket havepavillon eller veranda. Hængende terrassevarmere er fleksible udendørs apparater, da de optager minimal plads. Terrassevarmere på bordplader er små og transportable, og derfor er de mest praktiske til trange rum som altaner. En monteret terrassevarmer monteres på en væg og bruges kontinuerligt, og de pladsbesparende modeller optager intet gulvareal, så der er plads til møbler og gæster. En stående terrassevarmer har en oprejst profil og ofte et slankt design, hvilket gør den velegnet i mange situationer. Vigtigst af alt er, at den kan transporteres og leveres i fuld størrelse med forskellige designs og størrelser.

 • Funktioner

  Terrassevarmere fås i forskellige designs og tilbyder ekstra funktioner, der forbedrer den praktiske anvendelighed og brugervenlighed. Nogle modeller har fjernbetjening til at justere varmen på afstand, mens andre har justerbare indstillinger, så den kan gøres stærkere eller svagere efter behov. Desuden er nogle modeller miljøvenlige af design, hvilket resulterer i øget energieffektivitet. Endelig har terrassevarmere ofte forskellige sikkerhedsfunktioner som automatisk slukning, hvis den bliver for varm, eller vippebeskyttelse for at forhindre fald.

 • Power

  Apparatets effekt går hånd i hånd med varmekapaciteten. 1.400 watt er ofte nok til en mindre terrasse, 2.000 watt er standard, mens 2.500 watt er nødvendigt for at opvarme en større terrasse. Varmedækningen angiver, hvor meget overfladeareal der kan opvarmes. Tilsvarende vil større apparater opvarme op til 20 meter, mens mindre apparater kun når nogle få meter. Endelig skal du huske at placere din terrassevarmer på et effektivt sted for at opnå optimal temperatur i hele området. Når du vælger en gasterrassevarmer, er det vigtigt at overveje både størrelsen af din terrasse og hvor meget varme du ønsker. Mange mennesker tror, at jo højere tal eller effekt, jo mere varme vil blive udstrålet, men dette er dog ikke tilfældet. En bedre måde at afgøre, hvilken varmeovn der er bedst for dig, er ved at finde en med et tilstrækkeligt dækningsområde til dine behov.

 • Pris

  Terrassevarmere findes i en bred prisklasse, fra omkring 500 kr. til 5.000 kr. og op efter. Når du skal beslutte, hvor meget du vil bruge på en terrassevarmer, er det vigtigt at overveje, hvilke funktioner der er vigtigst for dig. For eksempel har dyrere terrassevarmere tendens til at være fremstillet af materialer af højere kvalitet og kan tilbyde funktioner som automatisk slukning og fjernbetjening. Hvis du kun har brug for at opvarme mindre områder og ikke har behøver de avancerede funktioner, kan en billigere model være det rigtige valg.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  At læse bruger- og ekspertanmeldelser kan give god indsigt i markedet, når du køber en terrassevarmer. Brugeranmeldelser kan vise, hvordan modellerne fungerer under virkelige forhold, mens ekspertanmeldelser kan give en mere dybdegående analyse. Den bedste måde at afgøre, om en terrassevarmer er den rigtige for dig, er at læse så mange anmeldelser som muligt og træffe en informeret beslutning baseret på dine egne behov. Vi har inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser for at hjælpe dig i din købsbeslutning.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte terrassevarmere

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste valg med justerbar højde test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hortus 211-372
bedst til sommerhuset

Dagens bedste priser og tilbud på Hortus 211-372:

avXperten
På lager
1.399 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Praktisk teleskopisk højdejustering
 • Opstartstid på 2 sekunder
 • IP44 kvalificeret

Testresultater

Hortus 211-372 er en klassiker, som klarer sig rigtig fint i bedømmelserne. Den beundres særligt for sin behagelige varme og sit hyggelige skær samt sin praktiske anvendelse.

Grunde til at købe

 • Let at justere
 • God belysning
 • Effektiv varmespredning
 • Meget stabil

Grunde til at undgå

 • Ingen tilhørende fjernbetjening
 • Lavere IP-klassificering

Mere om Hortus 211-372

Detaljer

 • Dækningsområde: 8.0 m²
 • Effekt: 2100 W
 • Dækningsområde
 • Opnår maks. effekt på blot 5 sekunder
 • 80% energiudnyttelse
 • Driftsomkostninger på 3 til 4 kr. per timer
 • Praktisk at flytte rundt på
 • Intelligent design med vedligeholdelsesfri aluminium

Terrassevarmeren fra Hortus er en elegant gulvmodel, som stilles på terrassen i den afstand fra siddepladserne, som du ønsker. Den er udformet i vedligeholdelsesfrit aluminium, og alle rør er lavet af Quartz, som er varmefast glas.

Modellen er praktisk på grund af sin justerbare højde mellem 170-202 cm. Desuden er den lettere at flytte rundt på i forhold til de konventionelle modeller, og det gør den praktisk at have i sommerhuset, hvor den også kan flyttes ud i et telt eller en pavillon til en af sommerens festlige begivenheder.

Ledningen til modellen er 2 meter, så du nemt kan finde tilslutningsmuligheder, og modellen er derfor fleksibel at flytte på, uanset hvor du vælger at stille den.

Hortus 211-372 har en energiudnyttelse på ca. 80%, hvilket er fordelagtigt, og på samme tid har den lave driftsomkostninger på mellem 3-4 kr. per time. Den har en funktionstid på 5.000 timer, og kan opnå fuld varmestyrke i løbet af fem sekunder.

På den måde slipper I for at sidde og klapre tænder, mens I venter på varmen. Med andre ord er modellen det optimale valg til sommerhuset, og vil give mange timers ekstra hyggelige og lune stunder.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Hortus 211-372 med andre modeller, og vi mener, at det er det bedste valg med justerbar højde. Vi er vilde med den justerbare højde, den effektive varmefordeling og den behagelige belysning, da det giver dig mulighed for at tilpasse den til lige præcis dine behov. Justeringen er nem og problemfri, hvilket sikrer en stabil og behagelig oplevelse. Dog kunne vi godt have ønsket en fjernbetjening for endnu mere bekvemmelighed – og så er det vigtigt at være opmærksom på, at den har en lavere IP-klassificering.

Selvom Hortus 211-372 har sine mangler, kan vi varmt anbefale den som det bedste valg med justerbar højde. Dens praktiske egenskaber, elegante design og fleksible placeringsmuligheder gør den perfekt til dit sommerhus. Derudover sikrer dens energieffektivitet og hurtige opvarmningstid hyggelige og fornøjelige stunder. Så hvis du er på udkig efter en terrassevarmer, der kan tilpasses efter behov, er Hortus 211-372 et godt valg.

Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hortus terrassevarmer golden tube
bedste terrassevarmer til gulv

Dagens bedste priser og tilbud på Hortus terrassevarmer golden tube:

avXperten
På lager
849 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Indendørs og udendørs anvendelse
 • Kan modstå vind og vejr
 • Høj energieffektivitet

Testresultater
Hvis du er på udkig efter en terrassevarmer, som kan stå frit direkte på terrassen, behøver du ikke lede meget længere end til Gold Tube modellen fra Hortus. Særligt er eksperterne vilde med, at den er energivenlig, samt at den er velegnet til både indendørs og udendørs brug.

Grunde til at købe

 • Stabil
 • Flot sort design
 • Behagelig varme
 • Let at bruge

Grunde til at undgå

 • Mere velegnet til mindre områder

Mere om Hortus terrassevarmer golden tube

Detaljer

 • Effekt: 1500 W
 • Dækningsområde: 3 - 5 m2
 • Bedste terrassevarmer til gulvet!
 • Fritstående og i elegant design
 • Udformet i aluminium
 • Imponerende energikonvertering
 • Rækkevidde på 4 til 5 meter
 • Driftsomkostninger: 3,3 kr. per time
 • Funktionstid på hele 7000 timer
 • Passer til både indendørs og udendørs

God Tube modellen er en terrassevarmer, som både er et fordelagtigt valg rent økonomisk samtidig med, at den har et flot design. Modellen er en infrarød varmekilde, som giver et behageligt lys og en god varmeeffekt.

Med sin elegante udformning i aluminium, og sit spinkle og slanke design, er der her tale om en terrassevarmer, som kan indgå som del af indretningen på enhver moderne terrasse eller i en skandinavisk indrettet udestue.

Modellen har en effekt på 1.500 watt samtidig med, at den er energivenlig, og den formår at konvertere 92% af elektriciteten til varme, hvilket betyder, at du ikke kommer til at opleve meget elspild, når den kører. Driftsomkostningerne ligger på ca. 3,3 kr. per time, hvilket også er fornuftigt.

Terrassevarmeren opnår fuld effekt i løbet af fem sekunder, og den har en rækkevidde på 4-5 meter, og er derfor godt egnet til små selskaber eller når den tætteste familie samles om spisebordet i løbet af sommeren. Funktionstiden på modellen er omkring 7.000 timer, og du får således en terrassevarmer, som du kan nyde godt af i mange sæsoner.

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast er Hortus Golden Tube et praktisk valg for dig, der er på udkig efter en fritstående terrassevarmer. Vi er især imponerede over dens energieffektivitet og alsidighed til både indendørs og udendørs brug. Denne model har et elegant sort design, der passer perfekt til enhver moderne terrasse eller skandinavisk inspireret udestue.

En stor fordel ved denne terrassevarmer er dens aluminiumskonstruktion, som tilfører stil og elegance til udendørsområdet. Vi er dertil glade for, at den kun bruger 1.500 watt, hvilket betyder, at den er energibesparende og har en bemærkelsesværdig energikonverteringsrate på 92%. Dette betyder, at den udnytter elektriciteten optimalt og begrænser spild. Golden Tube opnår fuld kapacitet på bare fem sekunder og kan opvarme et område på 4-5 meter. Dette gør den ideel til små sammenkomster eller hyggelige familiemiddage om sommeren. Med en levetid på omkring 7.000 timer kan du være sikker på at nyde denne terrassevarmer i mange sæsoner fremover.

Selvom den måske ikke er egnet til større områder, vil vi varmt anbefale den som det bedste praktiske valg til en gulvstående terrassevarmer.

Bedste valg til bordplader test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hortus UFO bordmodel
terrassevarmer med høj energieffektivitet

Dagens bedste priser og tilbud på Hortus UFO bordmodel:

avXperten
På lager
1.399 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Praktisk bord terrassevarmer
 • Indbygget LED-lys
 • Fjernbetjent

Testresultater
Her er endnu et skønt pletskud fra Hortus, som i denne omgang har udarbejdet en model, der har en imponerende rækkevidde trods sin lille størrelse. Flere roser den for, at den er både elegant og aldeles flytbar, hvilket giver dig stor fleksibilitet i forhold til indretning. Netop derfor kåres denne model til den bedste flytbare terrassevarmer.

Grunde til at købe

 • Soft touch tænd/sluk-knap
 • Levetid på mindst 5000 timer
 • Super høj energieffektivitet
 • Kort opstartstid

Grunde til at undgå

 • Ikke beregnet til store rum

Mere om Hortus UFO bordmodel

Detaljer

 • Effekt: 2000 W
 • Dækningsområde: 8.0 m²
 • Bedste flytbare terrassevarmer!
 • Tre effekttrin som nemt kan indstilles
 • Effektiv energikonvertering
 • Lille, elegant og nemt at flytte rundt
 • Fjernbetjening medfølger 
 • Lave driftsomkostninger
 • Funktionstid på 5000 timer
 • Indendørs og udendørs brug

Hortus UFO er en model af terrassevarmer, som anvender infrarøde halogenrør til at opvarme med. Det er en effektiv varmekilde, og på trods af at det er en bordmodel, varmer den lige så effektivt som en væg- eller loftmonteret udgave.

Modellen har en ganske effektiv energikonvertering på 80%, hvilket også gør den ganske energivenlig og økonomisk. Den har tre effekttrin på hhv. 800W, 1200W og 2000W, hvilket altså bestemmer hvor kraftigt apparatet varmer. Det giver dig god fleksibilitet i forhold til at vælge, hvor meget varme du ønsker på et givent tidspunkt. Det betyder samtidig at driftsomkostningerne varierer en del: Faktisk mellem 1,76 kr. og 4,40 kr. afhængigt af, hvor højt blus den kører med.

Hortus UFO er særligt karakteriseret ved sit moderne design, som nærmest ligner en almindelig elegant bordlampe. Den er udformet i sortlakeret aluminium, og afgiver et orangerødt skær. Den opnår fuld effekt på blot fem sekunder, og den er således nem at aktivere i det øjeblik, I begynder at mærke at aftenluften bliver køligere. Dens dækningsområder spænder op til 6 til 8 meter, hvilket betyder at den giver rigelig varme til selv de mellemstore forsamlinger.

Den har et elegant ”soft touch” tænd/sluk system, og der følger desuden en smart fjernbetjening med, så du nemt kan indstille den. Derudover er der som sagt tale om en lille og elegant bordmodel, som altså også giver dig rige muligheder for at flytte rundt på den efter behov.

Denne model fra Hortus har en funktionstid på omkring 5000 timer, og kan anvendes både indendørs og udendørs. Det betyder, at du med anskaffelse af denne model kan se frem til mange behagelige, lune stunder både på terrassen og i udestuen i løbet af alle årstider.

Bomagasinets vurdering

Med sin imponerende rækkevidde og elegante design kombinerer Hortus UFO stil og alsidighed. Vi sætter især pris på soft touch tænd/sluk-knappen, den lange levetid på mindst 5000 timer og den superhøje energieffektivitet.

Det er dog værd at bemærke, at denne model ikke er egnet til store rum. Vi ville derudover gerne have set flere funktioner, såsom et integreret LED-lys og en fjernbetjening. På trods af dette anbefaler vi stadig varmt denne bordvarmer som det bedste valg til bordplader. Den effektive energiomdannelse, de tre effektniveauer og muligheden for at bruge den både indendørs og udendørs gør den til en god investering til hyggelige stunder hele året rundt.

Eva Solo HeatUp
el terrassevarmer med hurtig opvarmning

Dagens bedste priser og tilbud på Eva Solo HeatUp:

Testresultater
Eva Solo HeatUp er en effektiv terrassevarmer i et lækkert design, som har høstet anerkendelse blandt eksperterne. 

Produktet har således fået bedømmelsen ”God” hos det norske teknologimagasin Tek.no, der har givet Eva Solo HeatUp ratingen 7.5/10. 

Terrassevarmeren har derudover en brugerrating på 3.5/5 hos Amazon, og den roses generelt for sit elegante design.  

Grunde til at købe

 • Fuld effekt på 5 sekunder
 • Let at justere
 • Fremragende design
 • God stabilitet

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse

Mere om Eva Solo HeatUp

Detaljer

 • Effekt: 1500 W
 • Giver fuld varme på 5 sekunder
 • Har 3 varmeindstillinger
 • Kommer i et flot design
 • Simpel at rengøre
 • Energieffektiv og derfor et mere bæredygtigt valg

Eva Solo har med HeatUp designet en flot og effektiv terrassevarmer, som giver dig gode muligheder for at gøre de kølige sommeraftener lidt længere. 

Terrassevarmeren er med sine tre ben et meget solidt produkt, som desuden er et bæredygtigt valg. 

Eva Solo HeatUp er nemlig meget energieffektiv i sammenligning med de traditionelle gasvarmere. 

Det gør produktet til et mere klimavenligt valg, som ikke bare vil give dejlig varme på terrassen, men også pynte med sit smukke, nordiske design.  

HeatUp lever op til sit navn, da varmelegemerne efter bare 5 sekunder er oppe på deres fulde effekt. 

Eva Solo HeatUp vs. markedet
Eva Solo har med HeatUp designet en smuk terrassevarmer, som adskiller sig fra sammenlignelige modeller ved sit unikke design og store energieffektivitet. 

Derudover har produktet en meget praktisk side, blandt andet i form af de 3 varmeindstillinger – og så er det let at rengøre terrassevarmeren. 

Eva Solo HeatUp er særligt kendetegnet ved: 

 • Elegant design
 • Fremragende kortbølgemulighed

Bomagasinets vurdering

Vi har undersøgt Eva Solo HeatUp terrassevarmeren ved at analysere eksterne tests og brugeranmeldelser. Den har opnået anerkendelse fra eksperter og fået en vurdering på 7,5/10 fra det norske teknologimagasin Tek.no. kunderne på Amazon har givet den en karakter på 3,5/5 og rost dens elegante design.

Varmelegemet adskiller sig ved at opvarme på blot 5 sekunder, have justerbare indstillinger og være utroligt stabilt. Vi værdsætter dens solide konstruktion og energieffektivitet, hvilket gør den til et mere effektivt valg end traditionelle gasvarmere. Den eneste ulempe er den højere prisklasse, hvilket er vigtigt at være OBS på.

Generelt set kan vi dog varmt anbefale Eva Solo HeatUp på grund af dens effektive ydeevne og smukke design.

Free+ 1400
let varmelampe med maksimal frihed

 • God anmeldelse i test på Pricerunner

Dagens bedste priser og tilbud på Free+ 1400 :

Denne Solamagic Free+ 1400 varmelampe er perfekt til at have stående på terrassen eller på andre plane flader. Du kan med denne varmelampe nyde f.eks. din have i fulde drag i de sene og kølige aftentimer.

Grunde til at købe

 • God som supplerende varmekilde
 • Let at flytte rundt på
 • God byggekvalitet

Grunde til at undgå

 • Langsom opstart
 • Effekten kan ikke indstilles

Mere om Free+ 1400

Detaljer

 • Effekt: 2500 W
 • Lækkert og elegant design
 • Maksimal frihed med håndtag og egen fod
 • Maksimal frihed med håndtag og egen fod
 • Ny High Performance Free-teknologi
 • “Take-five”-timerfunktion

Denne varmelampe er en fleksibel varmelampe, som giver maksimal frihed, da den er bygget på en fod således, at den kan stå frit. Den har mulighed for at blive placeret på alle flader, hvor man ønsker, at varmelampen skal yde sin funktion som fx på terrassen, forteltet, altanen, båden eller havepavillonen.

Varmelampen Free 1400+ har også et håndtag i toppen, så man nemt kan bære og rykke den rundt. Den er fremstillet i høj kvalitet i rustfrit stål samt vejrbestandigt aluminium, der gør, at den er i stand til at kunne stå uden for i al slags vejr. 

Denne varmelampe fra Solamagic vejer i alt 7,8 kg, hvilket ikke er specielt meget, så du har, som nævnt tidligere, mulighed for hurtigt og nemt at rykke rundt på varmelampen.

Designet på denne varmelampe er både enkelt og elegant, hvilket betyder at varmelampen vil kunne pynte på terrassen eller altanen.

Denne varmelampe er fremstillet med en ny High Performance Free-teknologi, der gør, at den har en kapacitet på op til 9 m2

I købet af denne varmelampe fra Solamagic medfølger selve varmelampen samt et kabel, der er 1,8 meter, og en brugerinstruktions-/håndbog.

Varmelampen har en effekt på 1400 watt, og er både elegant men yder også stor funktionalitet. Varmelampen er også smart, da den har en tiltsikring, hvor den automatisk selv vil slukke ved en hældning på over -/+ 15°. 

Af praktiske informationer kan denne varmelampes dimensioner nævnes:

 • 200 mm i bredden
 • 1000 mm i højden
 • 94 mm i dybden

Det anbefales, at varmelampen stilles minimum 300 mm væk fra en væg. Den skal også cirka have en afstand på 700 mm til varmeområdet, man ønsker at varme op.

Denne varmelampe fra Solamagic har en såkaldt “Take-five”-timerfunktion. Dette betyder, at hvis du blot ønsker lidt mere varme, kan du bare dobbelttrykke på varmelampens tænd/sluk-knap. Dette vil medføre cirka 5 minutters varme, hvorefter at varmelampen selv vil slukke automatisk. 

Varmelampen fra Solamagic har også mulighed for at blive indstillet til flere tidsintervaller, 90, 60 eller 30 minutter, hvor der kan gives varme.

I købet af denne varmelampe medfølger også 5 års garanti, hvis der skulle opstå problemer med varmelampen.

Denne varmelampe af mærket Solamagic ved navn Free+ 1400 mangler altså ikke noget, og den vil nemt og hurtigt kunne varme dit ønskede område op. Du vil kunne nyde eksempelvis din have eller terrasse ekstra med denne varmelampe i de køligere timer, så du ikke behøver at pakke dig ind i meget overtøj og tæpper.

Bomagasinets vurdering

Vi er begejstrede for Solamagic Free+ 1400 af tre vigtige grunde. For det første leverer den effektiv opvarmning på op til 9 m² takket være den højtydende Free-teknologi. For det andet tilfører det slanke og elegante design et strejf af raffinement til ethvert uderum. Endelig giver det indbyggede håndtag og den robuste base maksimal fleksibilitet, så du nemt kan flytte og placere varmeren, hvor du har brug for den.

En funktion, som vi særligt er glade for, er “Take-five”-timerfunktionen, der giver et ekstra skud varme med blot et dobbelt tryk på en knap. Det er perfekt, når du har brug for hurtig opvarmning. Desuden leveres varmeren med 5 års garanti, så du kan være helt tryg.

Vi ville dog ønske, at varmeren havde justerbare effektindstillinger, da den faste effekt på 1400 watt måske ikke er egnet til alle situationer. Men alt i alt er Solamagic Free+ 1400 terrassevarmer et pålideligt og stilfuldt valg til at holde dine udendørsarealer hyggelige og indbydende. Vi anbefaler den varmt til de kølige aftener, hvor du gerne vil nyde din have eller terrasse uden at skulle have tykke lag tøj eller tæpper på.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Opranic Thor
godt bedømt varmelampe med god effekt

 • Meget god bedømmelse med 8/10 stjerner i test af norske Tek.no
 • 4,5/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Opranic Thor:

Testresultater
Opranic Thor er en god terrassevarmer til brug på overdækkede områder, hvilket blandt andet fremgår af produktets testresultater. 

Terrassevarmeren er således blevet bedømt ”Meget god” af norske Tek.no med en rating på 8/10 stjerner. 

Derudover er Opranic Thor et meget anerkendt produkt af forbrugerne hos Amazon, som har vurderet terrassevarmeren til 4.5/5 stjerner.  

Grunde til at købe

 • Nem at samle, bruge og flytte rundt på
 • Smart fjernbetjening
 • 5 forskellige effektniveauer
 • Medfølgende fjernbetjening
 • Nem at samle og brugervenlig

Grunde til at undgå

 • Lavere effekt

Mere om Opranic Thor

Detaljer

 • Effekt: 2000 W
 • Dækningsområde: 10.0 m²
 • Forventet levetid på 10.000 timer
 • Rækkevidde på over ca. 4 meter
 • Behagelig varme med mellembølger

Opranic Thor er en fritstående terrassevarmer af høj kvalitet, som er effektiv og kommer i sort aluminium. Det gør den meget let for dig at flytte rundt på. 

Terrassevarmeren har den såkaldte IR-X-teknologi, som er den nyeste version af Opranic infrarød, mellembølget varme. 

Denne smarte teknologi er med til at give produktet en ekstra bred og behagelig varme. Det skaber en hyggelig atmosfære omkring terrassevarmeren, når du bruger den. 

Produktets IR X-teknologi bevirker desuden, at Opranic Thor opvarmer genstandene i sine omgivelser direkte, men ikke selve luften. 

Opranic Thor vs. markedet
Opranic Thor skiller sig særligt ud ved den måde, produktet varmer sine omgivelser på i kombination med de smarte elementer, det indeholder til den gode pris.

Især er fjernbetjeningen og den innovative R-X-teknologi meget smarte features, som gør terrassevarmeren meget praktisk. 

Bomagasinets vurdering

Opranic Thor er blevet vurderet positivt af eksperter og har modtaget 8/10 stjerner fra norske Tek.no. Derudover har det opnået flotte 4,5/5 stjerner fra kunder på Amazon. Terrassevarmeren er velegnet til overdækkede områder og leverer effektiv varme. Vi sætter især pris på den lette montering, den brugervenlige betjening og bekvemmeligheden ved den medfølgende fjernbetjening. Med fem forskellige effektniveauer kan du desuden nemt tilpasse temperaturen, så den passer til dine præferencer.

Et område, hvor Opranic Thor kunne forbedres, er angående effekten. Dog påvirker det ikke den generelle kvalitet og effektivitet på negativ vis.

Med hensyn til den fremragende ydeevne, de brugervenlige funktioner og den attraktive pris, er vi derfor trygge ved at anbefale Opranic Thor som den bedste løsning til prisen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer
billig med stor varmeydelse med lavere gasforbrug

 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Enders/Densol Elegance Terrassevarmer :

Frishop.dk
På lager
1.699 kr.
Homeshop.dk
På lager
1.995 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓

Testresultater
Enders/Densol Elegance Terrassevarmer er en terrassevarmer i god kvalitet, som har en rigtig god varmeydelse. Det er én af de ting, den tyske testside Testberichte.de fremhæver om produktet, der scorer helt i top i en test.  Forbrugerne roser også Enders/Densol Elegance Terrassevarmer, der er ”Amazon’s Choice” og vurderet til 4.6/5 stjerner hos Amazon.

Grunde til at købe

 • Anti-tip-funktion
 • Inkluderet hjulsæt
 • Meget effektiv øko-brænder
 • Silent operating

Grunde til at undgå

 • Kan kun anvendes udendørs

Mere om Enders/Densol Elegance Terrassevarmer

Detaljer

 • Type: Gas
 • Dækningsområde: 8.0 m²
 • Topscorer i test hos Testberichte.de
 • God varmeydelse
 • Øko-brænder og 30% mindre CO2-udledning
 • Strømlinet design
 • Væltesikring
 • Strålingsvarme med en radius på op til 4,5 meter

Terrassevarmeren fra Enders/Densol, der er 220 cm høj, er udstyret med en smart øko-brænder, der er mere klimavenlig end flere andre brændere.

Den højeffektive og nyudviklede øko-brænder er med til at reducere produktets CO2-udledning med 30%. Det er rigtig godt sammenlignet med en klassisk gasbrænder. 

Terrassevarmeren er lavet i stål og kommer med en piezo-tænding, som betyder, at du ved at trykke på én enkelt knap kan bruge produktet. 

Samtidig er der en meget praktisk anti-vippe-mekanisme, som afbryder forsyningen af gas, hvis terrassevarmeren tippes mere end 45°. 

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer vs. markedet
Enders/Densol Elegance Terrassevarmer adskiller sig fra andre produkter på markedet ved sin unikke kombination af en god ydeevne til en lav pris. 

Modellen er derfor særligt kendetegnet ved: 

 • Godt forhold mellem pris og ydelse
 • God varmeydelse

Produktet er samtidig særlig godt i den forstand, at den innovative øko-brænder er med til at sikre en CO2-udledning, der er 30% mindre end en traditionel gasbrænder. 

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Enders/Densol Elegance af tre hovedårsager. For det første leverer den et imponerende niveau af varme, hvilket betyder, at du kan nyde dit uderum komfortabelt. Endelig tilfører det slanke design et strejf af elegance til terrassen. En funktion, som vi er særligt glade for, er anti-tip-mekanismen, der afbryder gastilførslen, hvis ovnen tippes mere end 45 grader. Det giver dig et ekstra lag af sikkerhed, især hvis du har børn eller kæledyr, der løber rundt. Derudover gør piezo-tændingen det utroligt nemt at starte varmeren med blot et enkelt tryk på en knap.

Der er dog et par ting, vi savner, som kunne gøre dette produkt endnu bedre. Det ville have været dejligt at se et større dækningsområde, da den nuværende rækkevidde på 8 m² måske ikke er nok til større udendørsarealer. Derudover ville en fjernbetjeningsmulighed gøre betjeningen mere bekvem og fleksibel.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Enders/Densol Elegance Terrassevarmer. Med sin fremragende varmeeffekt og sikkerhedsfunktioner giver den stor værdi for pengene.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Hortus 211-352
Lille, men energieffektiv og holdbar

 • Bedst i testen hos PriceRunner - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner

Dagens bedste priser og tilbud på Hortus 211-352 :

Testresultater
Denne lille og smarte terrassevarmer fra Hortus fik hurtigt varmet flere testpaneler af eksperter op. Særligt skyldes begejstringen, at denne terrassevarmer er energieffektiv, holdbar og til en helt fantastisk pris. Derfor kåres den som den bedste terrassevarmer til prisen.

Grunde til at købe

 • Brugervenligt design til vægmontering
 • 92 % energieffektivitet
 • 3 varmeindstillinger
 • Opstartstid på kun 2 sekunder
 • IP55 certificeret

Grunde til at undgå

 • Batterier til fjernbetjeningen medfølger ikke
 • Dæksel skal købes ekstra

Mere om Hortus 211-352

Detaljer

 • Effekt: 1500 W
 • Type: Infrarød (elektrisk)
 • Effektiv varmekonvertering
 • Driftsomkostninger: 3,3kr per time
 • Lang funktionstid: 7000 timer
 • 3 til 5 meters rækkevidde
 • Fjernbetjening medfølger 
 • Smart, lækkert og moderne design

Denne model er væghængt, og gør det nemt at nyde en dejlig lun fornemmelse på terrassen i sommermånederne og langt ud på sensommeren. Den er udformet i et slankt og smart design, og har en sølvgrå overflade, som gør den stilfuld og elegant på langt de fleste nordiske terrasser.

Rørene i denne model er Golden Tube infrarød, og den har en effekt på 1500W, hvoraf hele 92% konverteres til varme. Det betyder, at du får utroligt meget varme for pengene, og altså på den måde ikke får en enorm energiregning ved brug af denne model. Driftsomkostningerne per time er beregnet til ca. 3,30 kr.

Den har en rækkevidde på 3 til 5 meter, hvilket betyder at I sagtens kan sidde en større flok rundt om denne terrassevarmer og stadig bliver lunet godt igennem alle sammen. Der medfølger desuden en praktisk fjernbetjening, så du nemt kan indstille den, selv hvis du sidder lidt på afstand.

Funktionstiden er omkring 7000 timer, og du kan med denne terrassevarmer nyde mange lune stunder på terrassen, og får altså en helt imminent model til prisen.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Hortus 211-352 med andre terrassevarmere, og vi kan se, at den skiller sig ud på tre vigtige områder. For det første er dens energieffektivitet helt i top, da den omdanner 92% af strømmen til varme. Det betyder, at den er meget effektiv og giver god værdi for pengene.

For det andet er dens holdbarhed imponerende. Denne model er virkelig bygget til at holde, så du kan være sikker på at have glæde af den i mange år fremover. Det er rart at vide, at du har en terrassevarmer, der kan klare selv de mest udfordrende vejrforhold.

Endelig er prisen på Hortus 211-352 god. Vi er vilde med det nemme vægmonteringsdesign, de 3 varmeindstillinger og den hurtige opstartstid på 2 sekunder. Selvom det ikke medfølger batterier til fjernbetjeningen, og du skal købe et cover separat, er det stadig en terrassevarmer, som vi varmt kan anbefale på grund af dens enestående værdi og pålidelige ydeevne.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Solamagic 2000 ECO+PRO
bedst til den kræsne køber

Dagens bedste priser og tilbud på Solamagic 2000 ECO+PRO:

Testresultater
Denne model fra tyske Solamagic emmer af stærk, tysk kvalitet, og der er kræset for detaljerne. Blandt andet har den ekstra lang funktionstid, mange fleksible muligheder for ophæng og montering, samt smart No-Glare teknologi. Derfor kåres denne model som den bedste terrassevarmer til den kræsne køber.

Grunde til at købe

 • Behagelig varme og behageligt dæmpet lys
 • No-Glare teknologi
 • Lille, kompakt og diskret design
 • Kan dække op til 17 m2

Grunde til at undgå

 • Kan være vanskelig at samle

Mere om Solamagic 2000 ECO+PRO

Detaljer

 • Type: Infrarød (elektrisk)
 • Effekt: 2000 W
 • Dækningsområde: 17.0 m²
 • Fem års garanti

Hvis du er træt af at hyggen ødelægges, når en terrassevarmer blænder alle fremmødte til en hyggelig stund, så kan det være at denne model er den helt rette for dig. Solamagic terrassevarmer model 2000 ECO+PRO er nemlig designet med No-Glare teknologi, som betyder at der udstråles 90% mindre lys, uden der gås på kompromis med varmeeffekten. Det er både smart og behageligere for alle tilstedeværende.

Det smarte og minimalistiske design gør den nem at holde diskret, og du slipper således samtidig for at have en stor og klodset terrassevarmer stående. Modellen måler nemlig blot 23 x 48,3 x 17,6 cm, og du kan derfor let have den siddende ganske skjult på terrassen. Til gengæld har den en imponerende rækkevidde, og kan dække et område på op til 17 m2.

Der er enorm fleksibilitet i forhold til placering og ophæng, og blandt andet kan denne model monteres fast på væggen eller i loftet. Hvis I ønsker endnu mere diskretion, kan den også monteres i markisen eller parasollen, hvilket meget få modeller af terrassevarmere kan. Hvis I ønsker endnu mere fleksibilitet, kan lampen også monteres på et af Solamagics tripodsystemer eller på deres Basepod stativ. Begge dele sælges separat. På denne måde kan I nemt skabe det rum på terrassen eller i haven, som I ønsker og let tilpasse aftenen til størrelsen af jeres selskab.

Med denne model fra Solamagic kan du desuden nyde godt af hele fem års garanti.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig begejstrede for Solamagic 2000 ECO+PRO terrassevarmer af tre vigtige grunde. For det første reducerer No-Glare-teknologien det udsendte lys med 90%, hvilket skaber en hyggelig og behagelig atmosfære uden blænding. For det andet har den et kompakt og diskret design, der gør det nemt at integrere den i ethvert udendørs rum. Og endelig har den et bredt dækningsområde på op til 17 m2, hvilket betyder, at alle kan nyde varmen og komforten.

Dog kan montering af varmeren være en smule udfordrende, hvilket vi ser som en ulempe. For at gøre den endnu bedre, ville vi have foretrukket en mere enkel samleproces.

Med tanke på dens imponerende funktioner og fordele kan vi varmt anbefale Solamagic 2000 ECO+PRO terrassevarmer til dig, der værdsætter kvalitet, funktionalitet og en behagelig atmosfære udendørs. Det er det ideelle valg til at forbedre dine udendørs sammenkomster.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Hortus hængemodel 211-315
bedste loftmonteret terrassevarmer

Dagens bedste priser og tilbud på Hortus hængemodel 211-315 :

Testresultater
Endnu et hit fra Hortus, og med denne model har de skabt noget helt særligt elegant. Der er nemlig tale om en skøn loftmonteret terrassevarmer, som er både æstetisk skøn og absolut i orden i forhold til performance. Derfor kåres denne model til den bedste loftmonterede terrassevarmer.

Grunde til at købe

 • Opnår fuld effekt på blot 5 sekunder
 • Konverterer 80% af energien til varme
 • Smart og elegant design
 • Egner sig til både indendørs og udendørs brug
 • Praktisk og brugervenligt konstrueret

Grunde til at undgå

 • Mindre opvarmningsområde

Mere om Hortus hængemodel 211-315

Detaljer

 • Type: Infrarød (elektrisk)
 • Effekt: 2000 W
 • Dækningsområde: 5 m2

Hortus 211-315 er udformet i aluminium og er udstyret med rør, som udsender infrarøde kortbølger. Den kan anvendes både ude og inde og er altså et smart valg, hvad end du søger en varmelampe til udestuen eller terrassen.

Denne model lykkes med at konverterer 80% af energien til varme, og den udstråler således et godt og kontinuerligt varmt skær, som alle om bordet kan nyde godt af. Den har et mindre dækkeområde end nogle af de andre modeller, og dens rækkevidde er 5 m2. Dette er dog for det meste nok til de flestes hverdagsforbrug, hvor alle om bordet kan nyde godt af den behagelige lune varme.

Der medfølger en praktisk fjernbetjening til denne model, og det gør det nemt at indstille den, uanset hvor du sidder. Den opnår fuld effekt på blot 5 sekunder, og I kan derfor nøjes med at tænde den, når I skal bruge den. Modellen udleder ca. 1 kg CO2 per time og har en effekt på 2000W. Levetiden er ca. 5000 funktionstimer, og de gennemsnitlige driftsomkostninger ligger på ca. 4,4 kr. i timen.

Det er en smart, moderne og elegant løsning som vil være en smuk tilføjelse til det moderne hjem. Hvis du er på udkig efter en lofthængt terrassevarmer, så er denne model således et virkelig godt bud.

Bomagasinets vurdering

211-315 er en elegant model, der imponerer med sin evne til at opnå fuld varmeeffekt på kun 5 sekunder og omdanne 80% af energien til varme. Vi er glade for det slanke design og alsidigheden, som gør det egnet til både indendørs og udendørs brug. Aluminiumskonstruktionen og den infrarøde kortbølgeteknologi sikrer desuden en behagelig og konstant varmeoplevelse.

Selvom Hortus 211-315 har en mindre dækningsområde sammenlignet med andre modeller og kun dækker op til 5 m2, er den stadig en praktisk og brugervenlig løsning. Den leveres også med en praktisk fjernbetjening. Med dens effektive ydeevne og overkommelige driftsomkostninger på cirka 4,4 kr. i timen, vil vi varmt anbefale denne model til alle, der søger en stilfuld og effektiv terrassevarmer.

Enders Polo 2.0 Gas
kompakt og attraktiv

Dagens bedste priser og tilbud på Enders Polo 2.0 Gas :

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Testresultater

Enders Polo 2.0 Gas er en populær terrassevarmer i et flot, moderne design, der klarer sig godt i test. 

Den tyske testside Testberichte.de placerer således produktet på en 2. plads med bedømmelsen ”Meget god”, hvilket vidner om terrassevarmerens høje kvalitet. 

Grunde til at købe

 • Høj varmeeffekt
 • Pladsbesparende med en højde på 115 cm
 • Smart piezo-tænding
 • Håndtag og hjulsæt for nem transport

Grunde til at undgå

 • Designet kunne være bedre

Mere om Enders Polo 2.0 Gas

Detaljer

 • Type: Gas
 • Dækningsområde: 5 m2
 • Placering: Fritstående

Terrassevarmeren fra Enders måler kun 115 cm i højden, hvilket gør den meget anvendelig i praksis. 

Enders Polo 2.0 Gas er således helt oplagt for dig at bruge på områder, hvor der er begrænset plads og højde. 

Det kan eksempelvis være under parasoller, markiser eller altaner og terrasser, der er overdækkede på anden vis. 

Produktet kommer i et lækkert design, så du får ikke bare en god varmekilde, men også lidt ekstra udsmykning til terrassen. 

Enders Polo 2.0 Gas har den fordel, at den kommer i rustfrit og børstet stål, så den kan anvendes udendørs hele året.  

Enders Polo 2.0 Gas vs. markedet

Enders Polo 2.0 gas adskiller sig fra lignende produkter på markedet ved, at den til en lav pris har både en praktisk størrelse, kommer i rustfrit stål og er flot designet. 

Samtidig har produktet en anti-vippe-mekanisme, som afbryder gasforsyningen, hvis terrassevarmeren vippes mere end 45°. 

Modellen fra Enders er især kendetegnet ved disse store plusser: 

 • Rustfrit stål
 • Letvægt
 • Nem at samle

Bomagasinets vurdering

Vi kan varmt anbefale Enders Polo 2.0 Gas terrassevarmer på grund af dens kompakte og attraktive design. Den har opnået bedømmelsen “Meget god” i tests udført af den tyske hjemmeside Testberichte.de. Denne bedømmelse bekræfter kvaliteten af produktet og gør det til et pålideligt valg. Med en højde på 115 cm er varmeren også meget praktisk, især i områder med begrænset plads. Den passer perfekt under parasoller, markiser eller på overdækkede balkoner og terrasser. Udover at give en fremragende varmeeffekt, tilfører den også et stilfuldt touch til dit uderum. Og fordi den er fremstillet af holdbart rustfrit stål, kan den bruges udendørs hele året.

Sammenlignet med andre lignende produkter på markedet skiller Enders Polo 2.0 Gas sig ud med sin overkommelige pris, praktiske størrelse, konstruktion i rustfrit stål og attraktive design. Den har også en anti-tip-mekanisme, der sikrer, at gastilførslen slukker, hvis varmeren vælter mere end 45 grader. Vi sætter dertil pris på den rustbestandige konstruktion i rustfrit stål, letvægtsdesignet og den nemme montering.

Selvom der kunne være nogle ekstra funktioner, som ville have gjort den endnu bedre, er Enders Polo 2.0 Gas stadig en pålidelig og effektiv terrassevarmer pga. dens kompakte størrelse, stilfulde design og gode ydeevne.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Se 6 tidligere anmeldte produkter

Veito Aero S 2500W - patiovarmer med søvntimer

Veito CH1800RE

VEITO Blade 2000 Black - God til både indendørs og udendørs brug

Parasolfod med varme

Hortus golden tube bordmodel

Green>it Pyramide terrassevarmer

FAQ

Hvilke Terrassevarmere er bedst i test?
Vi har samlet en test over de bedste terrassevarmere på markedet i 2022. Vi har fundet flere testvinder i forskellige prisklasser, og du kan læse mere om hver enkelt model i selve artiklen.
Hvordan testes terrassevarmere ?
Terrassevarmere vurderes på deres forskellige funktioner, holdbarhed samt brugervenlighed.
Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Terrassevarmere?
Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort et område du har behov for at opvarme, samt hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, da der findes terrassevarmere til flere forskellige prisklasser.

Andre nævneværdige mærker af terrassevarmere

Terrassevarmere er for alvor at finde i private hjem i disse år, og det skyldes blandt andet de mange gode producenter, som fortsat fremstiller bedre, flottere og billigere modeller.

Der findes langt flere mærker, end hvad der er nævnt i artiklen, og du kan blandt andet også overveje en model fra producenterne Schou eller Outfit, som er kendte for deres innovative design samt gode og slidstærke kvalitet.

Det vigtigste element når du skal vælge en terrassevarmer er dog ikke mærket, men at du finder en model, som passer til din bolig, din livsstil og dine behov.

Derfor er en terrassevarmer god at have

De fleste danskere oplever den danske sommer som værende fyldt med en helt unik stemning og atmosfære, der ofte opstår ud på de sene, lyse aftentimer, hvor luften stadig er mild, og der findes en anden stilhed, som stadig summer af liv og natur.

Dog kan det være en kølig fornøjelse nogle gange, og både lave temperaturer og høj luftfugtighed kan gøre drømmen om flere aftenener på terrassen svære at indfri. Det betyder også, at det hyggelige selskab må søge indendørs, og det er ofte ikke helt den samme følelse som at nyde sommeren udendørs.

Den bedste løsning på problemerne er en terrassevarmer, som giver jer muligheden for at opnå en behagelig og tør varme, mens I sidder udendørs, og som desuden kan bidrage til den hyggelige stemning.

De primære årsager til, at flere danskere vælger at anskaffe sig en terrassevarmer i disse år er følgende:

En uovertruffen varmekilde: Måske har du prøvet at købe dig mere tid udendørs ved at pakke dig ind i trøjer og tæpper. Desværre betyder den høje luftfugtighed dog ofte, at det bliver en klam og ubehagelig fornøjelse efter lidt tid. En terrassevarmer derimod giver god varme til alle personer på terrassen og på en behagelig, lun og tør måde. Derfor giver den også mulighed for at sidde længere ude og nyde naturen, selvom kalenderen viser september eller oktober.

Ekstra hygge: Der er noget særligt ved at sidde i et hyggeligt skær foran en varmekilde. Mange har den første indskydelse, at de vil lave bål, men ofte betyder det uønsket røg og ubehagelig lugt, som sidder i hår og tøj til dagen efter. For at få fordelene ved et bål – og ingen af ulemperne – er en terrassevarmer en optimal løsning.

En del af en smagfuld indretning: De fleste danskere går op i deres have og terrasse, og hvis du er en af de heldige ejere af en eller begge af de to, har du med garanti også gjort dig tanker om indretningen. Før i tiden var terrassevarmere klodsede og store, men i dag findes de i et bredt udvalg og i flotte designs, som gør det nemt at finde en model, der passer ind i netop din stil.

Hvilke forskellige terrassevarmere findes der?

Som du måske allerede har bemærket på, findes der et stort udvalg af forskellige terrassevarmere på markedet, og det gælder ikke kun med hensyn til design og udseende. Faktisk findes der også fundamentalt forskellige typer. Hvis du overvejer en terrassevarmer som din udendørs varmekilde, er der typisk flere forskellige slags at vælge mellem:

Terrassevarmer med gas: Den klassiske og konventionelle type af terrassevarmer, som anvender gas til at brænde. Modellen er oftest fritstående, og gasflasken skjules i foden af konstruktionen. De fungerer på den måde at gas ledes op igennem stammen af terrassevarmeren til en gasbrænder, som er placeret i en stålcylinder. Herfra udledes varmen gennem hatten – også kaldet reflektoren – som sikrer, at varmen fordeles jævnt ud. Modellerne har tit en stor rækkevidde og egner sig godt til større terrasser. Til gengæld er de ofte lidt dyrere i drift end de andre typer, og de kan også larme en smule mere, når de kører. Gasflasken som leverer gas til gasbrænderen, skal skiftes regelmæssigt, men selve brænderen og standeren har ofte en lang levetid.

Terrassevarmer med el: Eldrevet terrassevarmere er blevet mere populær inden for de sidste par år, hvilket særligt skyldes et stigende miljøhensyn. Modellen udleder en del mindre CO2 i timen i gennemsnit, som ligger på ca. 1,1 kg i forhold til en almindelig gasdrevet terrassevarmer på ca. 3 kg. Til gengæld er rækkevidden ofte kortere for en eldrevet model end dem, som kører på gas. De eldrevne modeller kræver desuden tilslutning til elektricitet, så du er afhængig af at kunne føre dette ud til det område, hvor du ønsker, at terrassevarmeren skal stå. Der findes tre forskellige former for eldrevne terrassevarmere:

 • Infrarøde varmelamper: Bruger kortbølget stråling til at opvarme.
 • Halogenvarmere: Samme princip som infrarød, men mindre effektiv. En halogenvarmer bruger ca. 40% af sin energi på at lyse, og 60% på at varme. I kontrast bruger en infrarød varmer kun 4-5% på at lyse.
 • Reflektorvarmere: Fungerer lidt på samme måde som en brødrister. Her opvarmes varmelegemer, som så udsender varme. Modsat en infrarød varmer, så bruger den energi på at opvarme luften, og er derfor energikrævende og anvendes stort set ikke mere.

Herunder bringer vi mere information om infrarøde varmekilder, som er mest relevante for artiklen.

Terrassevarmer med infrarød: Denne type terrassevarmer har vundet indtog på det seneste grundet deres smarte teknologi. De infrarøde varmekilder har den fordel, at de opvarmer de elementer, som strålerne rammer, og derfor går der ikke energi tabt på, at luften varmes op, og der går mindre varme også tabt, hvis det blæser. Lampen på de infrarøde terrassevarmere kan dog virke skarpe og generende i deres lys. Denne type varmekilde er ofte lidt dyrere at anskaffe, men vil til gengæld være billigere i drift, og på den måde kan det være en god investering.

Terrassevarmer med brænde: Hvis du er til en gammeldags løsning, kan du også anskaffe en terrassevarmer, som kører på rigtigt brænde. Her vil der typisk være tale om et bålfad, en lerbrændeovn eller en terrassepejs. Disse anskaffes dog oftest for hyggens skyld og ikke udelukkende som varmekilder, da de har den ulempe, at de bliver varme helt tæt på, og ikke udsender så stor en rækkevidde af varme, hvilket betyder, at det hurtigt bliver koldt, når du bevæger dig væk fra dem.

Hvem egner en terrassevarmer sig til?

En terrassevarmer egner sig kort sagt til alle, som gerne vil kunne nyde flere timer udendørs i løbet af sommerhalvåret i Danmark. Selv hvis du ikke ejer hverken en terrassevarmer eller en have,  kan mange modeller i dag monteres i en udestue eller på en altan, så du stadig kan få glæde af alle fordelene ved at have en terrassevarmer.

En terrassevarmer er både egnet til hverdagsbrug, hvor den kan forlænge de gode stunder med familien på terrassen eller i udestuen. Samtidig er terrassevarmere en smart investering i forbindelse med sommerens udendørs arrangementer, hvor de også kan opvarme en større forsamling. Du kan enten vælge de diskrete modeller, som står under bordene, eller du kan vælge de større fritstående udgaver, som bliver en integreret del af det dekorative udtryk.

En terrassevarmer er en god investering til dig selv, men kan også fungere som en betænksom gave til en housewarming eller til venner, familie og bekendte, som fortjener at få mere glæde af deres udendørs arealer.

Hvad skal en terrassevarmer kunne for at være god?

I artiklen har vi fremhævet flere forskellige modeller, og kigget på forskellige typer, som har klaret sig godt i tests, da der ikke findes en bestemt model, som er den bedste eller som passer til alles behov.

For at finde den rigtige terrassevarmer til dig, kan du med fordel overveje nogle forskellige ting, som kan gøre dig klogere på, hvilke parametre og elementer der er vigtige for dig.

 • Rækkevidde: Det vigtigt at overveje om det er et lille eller et større areal, som skal opvarmes, inden du køber en terrassevarmer, da der er stor forskel på, hvor stor en rækkevidde de forskellige modeller har. Det bedste du kan gøre for dig selv, når du skal finde den rette model, er at måle det areal, som du gerne vil have, at terrassevarmeren skal kunne dække. Du kan hertil også altid skabe en unik og tilpasset løsning, hvor du anvender flere terrassevarmere for at dække netop det areal, som du har i tankerne.
 • Driftsomkostninger: Det også værd at overveje hvor meget modellen må koste at have i brug, da de forskellige typer af terrassevarmere har forskellige driftsomkostninger, og det er ikke helt ligegyldigt, hvad det koster at have den kørende i løbet af en hel sommer. Nogle modeller er meget besparende og udsender en pæn mængde varme ved brug af ganske lidt energi. Disse vil ofte være billigere i drift.
 • Effekt og energikonvertering: I samme boldgade kan du med fordel kigge på effekten og energikonverteringen på de forskellige modeller. Dette siger noget om deres strømforbrug, samt hvor effektive de er i forhold til at konvertere elektricitet til varme. Jo bedre de er til dette, desto mere varme får du altså for pengene, når den kører, og jo mere klimavenlig er den også, da mindre elektricitet går til spilde.
 • Placering: Hvor kunne du tænke dig at have den henne? Mange foretrækker i disse år at have deres terrassevarmere enten hængene på væggen eller over deres primære siddepladser på terrassen. Med denne løsning er der ingen løse ledninger, og heller ingen unødig optagelse af plads på terrassen. Andre derimod kan godt lide at have en flot fritstående terrassevarmer, som på en anden måde bliver et samlingspunkt og leder tankerne hen på den æstetiske stemning, som findes på mange sydeuropæiske spisesteder i disse år.
 • Fleksibilitet: Skal den let kunne flyttes, når først den er placeret? Dette er i høj grad en smagssag. Hvor nogle ved, at de vil have den hængene over spisebordet på terrassen eller i udestuen permanent, ønsker andre en større fleksibilitet i forhold til at kunne flytte rundt på den efter behov. Dette er uden tvivl en smagssag, og kan udelukkende vurderes ud fra indretningen på det sted, hvor terrassevarmeren skal benyttes, samt dine egne personlige præferencer.
 • Størrelse: Lidt i samme dur, kan du med fordel overveje, hvilken størrelse du ønsker. Som udgangspunkt er de fritstående modeller de største, mens de vægmonterede eller lofthængte terrassevarmere ofte er mindre i størrelsen og mere diskrete. Hvis du har en lille terrasse, kan det anbefales at vælge en monteret løsning. Hvis du derimod har en stor terrasse, er der flere valgmuligheder, og her kan du både vælge fritstående modeller, op til flere monterede eller en kombination af de to.
 • Belysning: En betydelig del af oplevelsen ved en terrassevarmer, er dens belysning. De fleste foretrækker et varmt skær, som er blidere mod vores øjne, når mørket falder på, og heldigvis designes langt de fleste modeller i dag med et gult, orange eller rødligt skær, som minder lidt om lyset fra et bål. Hvis du gerne vil have en mere diskret løsning, kan en model med No-Glare teknologi være en overvejelse værd. Her får du mindre udstrålingslys, men samme høje varmeeffekt som på en almindelig terrassevarmer.

Sådan finder du den billigste terrassevarmer

En terrassevarmer til hjemmet er en god investering. Forhåbentlig giver den dig en masse behagelige og varme stunder i løbet af årstiderne, men på samme tid har den selvfølgelig også en omkostning.

Uanset driftsomkostningerne kommer du ikke uden om engangsbeløbet, som skal betales, når den købes, og i denne forbindelse kan det være en fordel at overveje, hvordan du får den ønskede model til den bedste pris. I dag findes der et meget stort udvalg af forhandlere af udstyr til hus og have, og det betyder samtidig, at din foretrukne model kan købes et hav af forskellige steder – og til forskellige priser.

For at finde modellen til den bedste pris, kan du med fordel anvende nogle af hjemmesiderne, som sammenligner specifikke produkter på tværs af en lang række forhandlere. Du indtaster blot mærke og modellens navn og herefter præsenteres du for en lister over, hvor den kan købes til den bedste pris. I mange tilfælde får du over informationer om leveringsomkostninger og leveringstid. På den måde kan du altså nemt og overskueligt finde den butik, hvor din ønskede model kan erhvervs hurtigst og billigst.

En anden nem måde at spare penge på, er ved at holde øje med tilbud, kampagner og udsalg. Nogle butikker reklamerer i forvejen, at de snart vil have stort udsalg, og derfor kan det være en idé at vente et par dage, hvor der potentielt kan være mange penge at spare. Nogle hjemmesider tilbyder attraktive velkomstbonusser, hvor du som ny kunde ofte kan opnå mellem 5-15% på dit første køb.

Hvis der er tale om en dyrere model inden for terrassevarmere, kan der med andre ord være et betragteligt beløb at spare, og en terrassevarmer på tilbud kan på den måde være vejen til at få en lidt bedre model, som ellers normalt ville ligge uden for dit budget.

Her er fordelene ved at købe din næste terrassevarmer på nettet

Flere danskere benytter sig hvert år af handel på nettet, og måske du burde overveje om din næste terrassevarmer skal bestilles hos en webshop. Udover attraktive priser på de forskellige modeller, hvis du handler på nettet, er der også mange andre fordele, og her er de primære:

 • Nemmere overskuelighed: Du har med garanti prøvet det mange gange før; at havne i et have- og boligmarked en lørdag eller søndag eftermiddag. Der er tætpakket med mennesker, ekspedienterne er travlt beskæftiget, og udvalget af varer er enormt. Når du vælger at handle på nettet, kan du danne dig et overblik over alle tilgængelige modeller hos en forhandler, og du kan gøre det fra din egen sofa eller seng. Det er både en lettere og mere behagelig måde at købe din næste terrassevarmer.
 • God og kyndig vejledning: De fleste webshops tilbyder et højt niveau af kundeservice, og har et velinformeret personale, som kan hjælpe dig til at vælge det rette produkt. Ofte er åbningstiderne lange, serviceniveauet er højt, og du slipper for at vente i kø på at blive betjent.
 • Adgangs til brugeranmeldelser: En stor fordel ved at handle på nettet er, at du har adgang til en lang række anmeldelser fra andre brugere. På den måde kan du hurtigt sammenligne deres erfaringer med dine egne behov, og på den måde få et bedre indtryk af, hvorvidt en pågældende terrassevarmer, kan leve op til dine behov.
 • Mulighed for levering: En anden virkelig skøn fordel ved nethandel er, at du i langt de fleste tilfælde kan vælge en meget favorabel leveringsløsning. Det betyder, at du ikke selv skal bakse med at få en terrassevarmer hjem, og du kan blot afvente at modellen bliver leveret på din bopæl eller tæt på, hvor du bor.
 • Sommetider gratis fragt og retur: Lidt i samme dur tilbyder flere netbutikker i dag gratis levering og sommetider også gratis retur, hvis du mod forventning ikke er tilfreds med dit køb. Det gør hele købsoplevelsen sjovere, og du kan således anskaffe en ny terrassevarmer med et par enkelte klik, og herefter læne dig tilbage og vente på at den ankommer, mens du har ro i maven.

 

Vi håber, at du med vores guide er blevet klogere på terrassevarmere generelt, samt har fået et overblik over, hvilke forskellige typer, der findes, og hvilken der er interessant for dig at anskaffe.

Se også Danskerne vil forlænge sommeren og køber terrassevarmere som aldrig før skrevet af jyllands-posten.dk.

Se også denne artikel på vores side: Prisen på en udestue – komplet købeguide

Læs også vores artikel om: TEST – her er de bedste lydløse ventilatorer

Se også denne artikel på varmekilder: Gasfyr Test – Find det bedste gasfyr lige her

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Bolius

Bolius er en nonprofitorganisation, som stiller gratis og uvildig viden til rådighed. Dette er muligt, fordi de er ejet af foreningen Realdania. Bolius har egne fageksperter, og deres viden formidler Bolius’ egne journalister.

Reviews-Test.com

En del af den tyske test-giant test-vergleiche.com. De tester ikke alle produkterne selv, men ser det som deres pligt at sammenfatte forskellige hæderlige og troværdige kilder, såsom Stiftung Warentest, kundeanmeldelser fra nettet og anerkendte tidsskrifter. Fra disse beregnes deres testkarakter og de samlede bedømmelser.

Haveunivers.dk

Reklamefinansieret blog der gennem tips og inspiration til indretning, arbejdsopgaver, redskaber og projekter, guider til dét at have en have.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme