Spisebordslampen er bogstaveligt talt et centralt møbel i større hjem, da den hænger lige over familiens samlingspunkt, nemlig spisebordet. Inviterer du gæster på middag, kommer de også til at skele til lampen mange gange i løbet af aftenen, og så meget desto vigtigere er det derfor, at lampen fænger rent æstetisk i dit hjem og ikke ligner en lavbudget lappeløsning.

Flotte spisebordslamper finder du let, men lige hvilken én passer til dig, får du her et fif om. Spisebordslampe inspiration følger her, hvor du gennem 7 bedst i test lamper får øjnene op.

PH 5 Pendel Classic White – en designklassiker


Denne spisebordslampe er populær hos pricerrunner.dk, hvilket ikke er så mærkeligt. Poul Henningsen designede den for Louis Poulsen i 1958, og den er både æstetisk og praktisk. De buede former giver et organisk udtryk, næsten som en blomst der folder sig ud. Men det er også med til at sprede lyset, så der er et blødt lys på spisebordet, uden at det skærer i øjnene. 

Derfor anbefaler vi denne

  • Æstetisk og praktisk
  • Behageligt lys
  • Høj kvalitet

Det var glødepærens skarpe lys, der gav designeren Poul Henningsen ideen til en blændfri lampe, der samtidig er smuk. Den har efterhånden fået en fast plads i de fleste danske hjem, hvor design og kvalitet vægtes højt. Den hvide farve passer godt til lampen, men den kan få et interessant tvist, hvis der vælges andre farver på skærmen. Farven har forskellig intensitet, med den dybeste farve på hovedskærmen og svagere nuancer på de andre fem skærme. Det giver en blid overgang fra hvid til den valgte farve, som enten kan være blå, grå, grøn, orange, rosa eller rød.

PH 5 Pendel Classic White vs. markedet

PH 5 Pendel Classic er et godt køb til den kvalitetsbevidste forbruger, hvor harmonien i hjemmets indretning er i højsædet. Den smukke lampe vil ikke tiltrække uønsket opmærksomhed, og samtidig vil den sprede et blidt lys ud over spisebordet. Det er en lampe, der i kraft af sin ikoniske status vil vise ejerens gode smag. Den er designet i en tidløs form, som de mange årtiers brug har bevist, så den vil ikke miste sin skønhed i takt med modens skiftende tendenser.

 

vidaXL loftslampe i metal – Prisvenlig og moderne


 

Her er en bestseller hos vidaxl.dk, og det er fuldt forståeligt. De sælges som et par af to pendellamper, så der er sikret lys over hele spisebordet. De har et råt udtryk i metal og sort, som vil give dit hjem en kant. 

Derfor anbefaler vi denne

  • Kraftigt, men behageligt lys
  • Moderne design
  • Skarp pris

Designet er interessant, da det viser hele teknikken bag fremstillingen af lampen. Skruerne og stålbuerne er blevet en del af designet, og det gør den spændende at se på. Den hænger i en kæde, der spiller fint sammen med resten af designet. Den er så enkel og solid, at den også kunne passe godt ind på kontorer eller en cafe. Samt selvfølgelig over spisebordet. 

Det er en lampe, der passer til den prisbevidste forbruger, der gerne vil have en moderne og ny lampe. Den kan holde i mange år, og den vil derfor hurtigt være tjent ind. Den levner plads til køb af andre ting med sin lave pris. Og så er den en elegant og spændende lampe, der vil give ethvert hjem et interessant tvist. Skærmen sørger for, at den ikke blænder øjnene, samtidig med at lyset kan sprede sig frit. De tekniske detaljer er både moderne og flotte på en rustik måde.

vidaXL loftslampe vs. markedet

Denne lampe adskiller sig gennem sit smarte design og sin høje værdi for pengene. Materialet er holdbart og i en god kvalitet, så lamperne kan holde i mange år. Det er både bæredygtigt og godt for pengepungen. Prisen er i den lave ende, og den kan nemt købes for et almindeligt budget og med penge tilovers til andre ting.

 

WOUD Annular pendel sort large loftslampe i ikonisk design


WOUD Annular pendel sort large loftslampe

Med denne WOUD-loftslampe får du en lækker lampe i simpelt design, der på én og samme tid lyser godt op i køkkenet takket være skærmens bøjning af lyset, mens lampen i sig selv ikke lægger beslag på så meget plads grundet dens brug af minimalistiske principper. Med en diameter på 46,8 cm på kolbens bredeste sted og højde på 32,4 cm får du en kompakt lyskilde.

LED-lys med lang levetid

Du kommer næsten aldrig til at skulle skifte pære i denne WOUD-loftslampe, for som så mange andre smarte spisebordslamper trækker den på moderne LED-lys i form af 12W pæren, der giver dig omkring 50.000 timers lys. Samtidig bruger pæren strømmen effektivt, så du sparer altså på to fronter: Både i forhold til elpærekøb og elregningen. Den lange levetid er din garant for, at WOUD Annular bliver ved med at præstere selv efter talrige måltider og spilleaftener.

Stilrent sort look

Lampen er let i vægt takket være valget af aluminium som materiale og har sort overflade samt ledning til at give lyset et udgangspunkt i mørk modernitet, der passer ind i et køkken, der helliger sig det monokromatiske look. Du finder altså en diskret, men stilren spisebordslampe.

 

House Doctor Twice lampe med dobbelt lyskilde


House Doctor Twice lampe med dobbelt lyskilde

Et helt andet look byder Twice lampen fra House Doctor på både form- og farvemæssigt, for den trækker nemlig på to lyskilder placeret skråt i forhold til hinanden, der har sfæriske skærme af hvidt glas og forbindes via en gylden ramme. Det giver både en helt anden spredning af lyset, der selvsagt bliver mindre koncentreret og når mere vidt omkring, samt et varmere look, der passer ind i det farverige køkken eller entréen. Den skaber særlig stemning.

Twice er et eksempel på de mere trendy spisebordslamper, hvor det ikke blot er formen på lampeskærmen, der overvejes i forhold til bedst at anvende lyset. Selve lyskildens placering og valget om at have to i samme lampe er udtryk for House Doctors designmæssige nytænkning.

Giver høj æstetisk værdi i hjemmet

Lampen har en højde på 70 cm, hvilket er mere end det dobbelt af WOUD Annular og ligger i den høje ende af spektret, når det kommer til spisebordslamper. Af den grund er pladsforhold særligt vigtige at have in mente ved Twice spisebordslampen, men er du villig til at ofre lidt luft over hovedet for æstetikken, er spisebordslampen et optimalt valg til at lyse køkkenet op.

 

COSSANO pendel Ø500 AHORN BS med skiveskåren lampeskærm


COSSANO pendel Ø500 AHORN BS med skiveskåren lampeskærm

Ønsker du et kompromis mellem WOUD Annulars minimalistiske fokus og House Doctor Twices mere ambitiøse udseende, har du en gylden middelvej denne i COSSANO Ø500 pendellampe, hvis lampeskærm består af en række krumme skiver, nærmest som var de skåret ud af et æble. Skiverne forbindes via ramme og giver indtryk af lysets frembrud fra basal geometri som en skinnende eksplosion, hvis lysstråler løfter humøret ved spisebordet.

Det sikre valg af spisebordslampe

Det sfæriske design ved COSSANO lampen gør den let at blive klog på og et sikkert valg, hvis du ikke føler dig frisk på at eksperimentere med lamper, der henter deres visuelle pragt fra asymmetrien eller ved at fylde meget i den vandrette dimension. Med en beskeden vægt på ca. 3 kg er den let at sætte op, og skærmen kan du fjerne ved rengøring helt uden problemer.

Giver optimale lysforhold

Pæren tåler maks. 60W, hvilket gør den kompatibel med outputtet i el i danske hjem. Lampen anvender strømmen effektivt, da det skiveskårne design formår at målrette lyset nok til at skabe fuldt overblik over spisebordet, uden den blænder som en skærmfri, frithængende pære. Derfor kan du være vis på, at COSSANO Ø500 AHORN BS giver dig optimale lysforhold.

Nordal 1600 Pendellampe med jernwire trådnet


Nordal pendel med jernwire trådnet

Her finder du et af de mere vovede designs, nemlig Nordals pendellampe, der anvender en lampeskærm i trådnet af jernwire, hvilket giver ståls stivhed, men et broderet look der træder vandene mellem plisserede lampeskærme af stof fra bedstemors barndom og middelalderlige ringbrynjer. Det er en interessant kombination, der gør den velegnet til eklektiske hjem, hvor det ikke er de strømlinede look så meget som møblers egenart, der er det centrale for beskueren.

Er du træt af konventionelle lamper med uambitiøst design, er denne en måde at lade dine særegne præference bogstaveligt talt skinne igennem i køkken, stue eller sågar soveværelse.

Effektiv spredning af lys over spisebordet

Med en højde på 62 cm får du en spisebordslampe med vagt klokkeformet lampeskærm, der lyset hele lokalet op med en svag bias til at dirigere lyset lodret ned, hvilket gør det lettere at sidde samlet ved bordet ved aftensmåltider eller evt. brætspil med dine børn eller børnebørn.

Du får altså i Nordal pendellampen en frithængende lampe, der er perfekt til at give lysforhold, der naturligt trækker opmærksomheden hen mod fladen, den hænger over, uden dog at resten af lokalet forbliver i mørket. Trådnettet giver i øvrigt en unik, let nopret tekstur.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Lucinda Shadow/L Ø22 lysekrone med mørkt krystalglas


Lucinda Shadow L Ø22 lysekrone med mørkt krystalglasNok det mest kuriøse design af spisebordslamperne på denne liste bryster Lucinda Shadow sig af at have. Denne lysekrone kan nok bedst beskrives som et bundt overdimensionerede sorte vindruer i mørkt glas, der er bygget op som polygoner. Selve ledningen ligner på overfladen et reb eller en gren, og alt i alt giver designet et look af raffineret natur og højkunst.

Alsidig spisebordslampe

Lysekronen har en højde på 28 cm og en diameter på 22 cm. Målene er meget beskedne, så trods det fyldige design slipper du alligevel for at ofre en masse plads i hjemmet for at få plads til denne lampe. Med lampen sat op kan du byde en særlig atmosfære velkommen i dit hjem, da lyset danner kontrast til de mørke glasperler og skaber en fornemmelse af sprudlende liv med ophav i mørke. Designet tillader i øvrigt, at lampen kan placeres hvor som helst i hjemmet, da den ikke lader sig rubricere som nogens stereotype forestilling på en spisebordslampe.

 

Jeanne D’Arc Living tredobbelt hængelampe


Jeanne D’Arc Living tredobbelt hængelampeHvis du syntes, Twice fra House Doctor havde et sjovt koncept i spil med den dobbelte lyskilde, vil du blive endnu mere forundret over denne tredobbelte hængelampe til spisebordet. Med Jeanne D’Arc Living lampen får du tre lamper i én, der er internt forbundne via rør, der krydses for til sidst at mødes midtpå. De giver dig al det lys, du måtte have brug for til det ekstra lange spisebord, så en større familiesammenkomst kan blive siddende i gode lysforhold til midnat.

Tredobbelt lampeskærm giver god belysning

Skærmene består her af metal med sort overflade, så der bliver ikke lukket lys ud andre steder end fra bunden af. Det sørger for i endnu højere grad end tidligere nævnte lamper at sikre, at al strømmen går til lys, der skaber overblik over bordet og gør det let at finde rundt i de forskellige retter, bestik m.m., der lægges frem til aftensmaden. Jeanne D’Arc Living lampen lægger derfor alle sine æg i den kurv, der hedder funktionalitet, og du kan være vis på, at du ikke kommer til at fumle efter noget på spisebordet, når lampens tre skarpe lys holdes tændt.

Lippi pendellampe med stilig skærm i gråt glas


Lippi pendellampe med stilig skærm i gråt glasDu får en pendellampe med et mere elegant look i Lippi lampen, som trækker på en nærmest diamantformet lampeskærm af svagt gråt glas til at sprede en helt særlig belysning i hjemmet, der er velegnet til at give en afdæmpet stemning. Ligesom Nordal lampen får du i Lippi lampen en cirkelformig åbning forneden, der retter kraftigt lys mod flader, der ligger under lampen.

Du får derfor den samme evne til at oplyse spisebordet, men lyset fra siderne bliver spredt anderledes og med et andet skær. Alt det her gør Lippi til en eftertragtet spisebordslampe.

Lampeskærm let at holde ren

Da lampeskærmen er af glas, er den særligt udsat for snavs og skidt, der er mere synligt her end på Nordal lampens skiver. Men heldigvis kan Lippi lampen let skilles ad, og skærmen kan du uden problemer skylle af under vandhanen for at gøre den ren som ny. Det buede design nærmest som ved to tragter slået sammen gør det let for vandet at bevæge sig gennem hele indersiden. Så du kommer ikke til at slås med at holde lampen ren til større sammenkomster.

På den facon kombinerer Lippi en eksklusiv æstetik med kærkommen praktikalitet i udformning, hvilket giver denne spisebordslampe en niche over blandt andet WOUD Annular.

 

Læs også vores artikel om: Spisebord med udtræk – 26 flotte borde der kan udvides

Læs også: 13 væglamper i flot og moderne design

Se også Lamper skrevet af forbrugerviden.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar