Et fritstående retro køleskab er velegnet til dig der elsker at være i køkkenet og gerne vil skabe en rustik atmosfære med minder fra de ‘gode gamle dage’.

I denne artikel ser vi nærmere på 3 fede retro køleskabe til madværkstedet, hvor nogle modeller har indvendig fryseboks og andre er opdelt i køle- og fryseskab – se med herunder:

SMEG FAB28LUJ1 – lækkert retro køleskab med fede motiver


Set til: 9.406,00

Køb hos Wupti

Derfor kan vi lide dette retro køle-fryseskab: Italienske SMEG kommer altid til undsætning, hvis du savner en mere unik stil i køkkenet. Dette retro køleskab fås således i flere forskellige farver og endda med motiver på døren, som nok skal bringe en helt unik atmosfære ind i køkkenet. Det pågældende retro køleskab prydes således af Union Jack, som er Storbritanniens nationalflag. Udover det sprøde udseende er SMEG FAB28LUJ1 dog også energivenligt, og det placerer sig således i energiklasse A++ med et årligt energiforbrug på kun 180 kWh.

Om: SMEG FAB28LUJ1 er et mellemstort retro køleskab med en højde på ´151 centimeter. Det er således velegnet til det mindre køkken eller lejligheden, hvor der eksempelvis er adgang til et fryseskab eller en kummefryser i depotrummet eller kælderen. Retro køleskabet har dog en fryseboks på 26 liter øverst, så der er stadig plads til enkelte frostvarer i dit køkken.

Udover fryseboksen på 26 liter, har du plads til 222 liter i køleskabsdelen. Dette er mere end i de integrerbare køle-fryseskabe, så her kommer du ikke til at mangle plads. Køleskabet har desuden automatisk afrimning, 3 justerbare hylder, en flaskeholder i krom, en gennemsigtig grøntsagsskuffe med glashylde henover og 3 hylder i døren.

Retro køleskabet fra SMEG er en A++ model, hvilket betyder at det forbruger cirka 180 kWh om året. Det står bedst i et rum med temperaturer mellem 16 og 43 grader, og støjniveauet er på kun 40 dB. Det er således et støjsvagt køleskab, hvilket især er gavnligt hvis køkkenet ligger i åben forbindelse med opholdsrum.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 180 kWh
 • Kølekapacitet: 222 liter
 • Frysekapacitet: 26 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
9.406,00 kr. 0,00 kr. 9.406,00 kr. Til butik »

Gorenje ORB153C-L – smart A+++ retro køleskab i flot farve


Set til: 6.821,00

Køb hos Wupti

Derfor kan vi lide dette retro køleskab: Gorenje fabrikerer nogle gedigne hvidevarer og klarer sig generelt godt i test. Dette retro køleskab har en fryseboks og en masse lækre detaljer, som gør det attraktivt for feinschmeckeren. Det minder på mange områder om det dyrere Smeg køleskab, og det kan ligeledes fås i flere forskellige farver. Du kan med andre ord finde lige netop det køleskab, der passer ind i dit køkken, og med det lille fryserum er der rig mulighed for at opbevare enkelte madvarer og isterninger til drinks og andre lækre sager. Alt i alt et fint retro køleskab til sommerhuset, lejligheden eller hjemmet med supplerende fryser ved siden af.

Om: Gorenje ORB153C-L er først og fremmest et stort retro køleskab med plads til 254 liter, men der er også en lille indvendig fryseboks med plads til 25 liter. Det er et A+++ køleskab, og i denne størrelse forbruger det kun 124 kWh om året, hvilket er ganske pænt. Det kan desuden godt tåle at stå i et delvist uopvarmet hus, da det kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader.

Dette retro køleskab er indrettet med en stor grøntsagsboks i bunden, 4 glashylder og en flaskeholder i rustfrit stål. I døren finder du 3 hylder og en æggebakke med plads til 12 æg. Døren er på denne model venstrehængt, og du kan ikke vende den grundet det særlige design. Der er indbygget LED-belysning, som giver et godt og stærkt lysfald over hele køleskabet. Fryseboksen er indrettet som et enkelt rum, og der medfølger en bakke til isterninger.

Der er desuden indbygget en køleventilator for optimal fordeling af kulden, samt en SuperCool funktion, som kan aktiveres hvis du ønsker hurtigere nedkøling. Du kan desuden justere køleskabet ved hjælp af en indvendig drejeknap.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug/år: 124 kWh
 • Kølekapacitet: 254 liter
 • Frysekapacitet: 25 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
6.821,00 kr. 0,00 kr. 6.821,00 kr. Til butik »

Gorenje ORK192CO – flot fullsize køle-fryseskab i retro design


Gorenje-ork192co-l-retro-koeleskab

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Derfor anbefaler vi dette retro køle-fryseskab: Dette kaffefarvede køle-fryseskab er fuldvoksent og mangler ikke noget. Samtidig fås det til en meget fornuftig pris, taget i betragtning af at det er et fritstående retro køle-fryseskab i energiklasse A++ og en højde på hele 194 centimeter. Gorenje ORK192CO er praktisk indrettet i både køle- og frysesektionen, og der er mange lækre features, som gør det til et godt køb over andre modeller. Alt i alt et lækkert retro køle-fryseskab til den krævende husholdning, som gerne vil have plads til både køle- og frostvarer i samme skab.

Om: Gorenje ORK192CO er et retro køle-fryseskab med plads til 227 liter i køleskabet og 95 liter i fryseskabet. Det er en energivenlig A++ model, som årligt forbruger omkring 232 kWh. Og det er faktisk fornuftigt, i forhold til størrelsen på skabet. Det tåler mange forskellige placeringer da det kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader, som det er tilfældet med de fleste køle-fryseskabe af en vis standard.

Dette retro køle-fryseskab er indrettet med en stor grøntsagsboks i bunden af køleskabet, fire justerbare glashylder og en flaskeholder i rustfrit stål. Døren er indretter med fire hylder hvor den øverste er lukket og velegnet til f.eks. æg eller fødevarer med stærk lugt. I fryseskabet er der tre store skuffer i gennemsigtig plads og en hylde i døren, som du kan bruge til små og skrøbelige frostvarer. Der er LED belysning i hele køle-fryseskabet, og øverst er der monteret et manuelt betjeningspanel bag døren, som er venstrehængt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 232 kWh
 • Kølekapacitet: 227 liter
 • Frysekapacitet: 95 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
Retro køleskab – 3 fede køleskabe til designerkøkkenet
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar