En god printer skal først og fremmest være økonomisk i drift og passe til dit behov. Der findes nemlig både laserprintere og blækprintere, og mens nogle modeller er gode som fotoprintere, er andre modeller bedre egnede til hjemmekontoret og familien med alsidige behov.

Vi har undersøgt testresultater fra blandt andet Danmark, Sverige og Tyskland, og kommer i denne artikel med en række konkrete anbefalinger af printere, der alle klarer sig godt i test.

Herunder er vores top 3 over de printere, vi anbefaler lige nu:

Brother DCP-J4120DW – billig i drift og anbefalet som bedste køb

Brother-DCP-J4120DW-Printer
Brother DCP-J4120DW anbefales som bedste køb hos Datatid Techlife, hvor den både er billigst på pris og blækforbrug. Den kan desuden udskrive helt op til A3-format.
Bedste pris: 799,00 (Wupti)

 • Bedste køb – Datatid Techlife
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Brother DCP-J4120DW er den perfekte multifunktionsprinter til dig med behov for en alsidig printer. Både Datatid Techlife, Tænk og Råd & Rön har testet den, og prisen per tekstside er helt nede på 20 øre, hvilket er i den absolut billige ende. En side med grafik koster desuden kun 86 øre, hvilket også er fornuftigt. Og da printeren samtidig er billig og udskriftskvaliteten god, så anbefales den som et rigtig godt køb. Som en lille ekstra detalje er det værd at nævne at den er i stand til at printe helt op til A3-format uden at printeren i sig selv tager mere plads på skrivebordet. Alt i alt et rigtig godt køb til dig med alsidigt og moderat behov for udskrivning.

Om: Brother DCP-J4120DW er en trådløs og driftbillig blækprinter med flere funktioner. Den er således en multifunktionsprinter med mulighed for både at printe, scanne og kopiere.

Med blækprinteren fra Brother kan du, ifølge producenten, udskrive op til 20 sider i sort/hvid og 18 sider i farve per minut. Den er således væsentligt hurtigere end Epson printerne. Den kan ligeledes lave dobbeltsidet udskrivning, så der printes på begge side af papiret, og du kan printe på formater op til A3-størrelsen via en separat papirbakke bag printeren.

Printeren bruger i alt fire forskellige blækpatroner: Magenta, Yellow, Cyan, Black.

Scanneren har en opløsning på op til 2.400 x 2.400 DPI (vandret x lodret), og det er en udmærket opløsning til brug i hverdagen.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan og kopi
 • Touchskærm
 • USB / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 20 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 18 sider/min
 • Papirformat: Op til A3
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »

HP Envy 5540 – brugervenlig blækprinter til lavpris

HP-Envy-5540-Printer
HP Envy 5540 er velegnet som fotoprinter, og har desuden scanner og kopifunktion. Den bliver kåret som Editor’s Choice hos Tom’s Guide og topscorer hos Råd & Rön.
Bedste pris: 635,00 (Wupti)

 • Editor’s Choice – Tom’s Guide
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: HP Envy 5540 er en billig hurtigløber, som er velegnet til hjemmebrug. Den klarer sig rigtig godt i test, og bliver blandt andet Editor’s Choice hos Tom’s Guide og topscorer hos Råd & Rön. Printeren roses blandt andet for at være særdeles hurtig til alle typer udskrifter, og så er den nem og enkel at bruge. Alt i alt får du rigtig meget for pengene i denne printer, som også kan scanne, kopiere og faxe. Til familiefotos er der desuden integreret en ekstra bakke til 10 x 15 cm fotopapir, så det altid er nemt at udskrive billeder til albummet.

Om: HP Envy 5540 er en billig 4-i-1 printer med mange anvendelsesmuligheder. Udover at printe kan den nemlig både scanne, kopiere og faxe, ligesom den kan kobles på smartphones og tablets, hvorfra der kan scannes og printes via den gratis app HP All-in-One Printer Remote, som findes til både iOS, Android og Windows. Printeren kan desuden printe på begge sider af papiret, så du minimerer papirspild og giver dine publikationer et professionelt udseende som en rigtig bog eller brochure.

Ifølge HP er Envy 5540 i stand til at printe 12 sider i sort/hvid og 8 sider i farve per minut, hvilket er tåleligt for de fleste. Papirbakken har kapacitet til 125 ark i størrelse op til A4, og så er der plads til 15 ark i den lille ekstra fotobakke.

Printeren bruger i alt 2 forskellige blækpatroner: Sort og 3-farvet.

Scanneren har en opløsning på op til 1.200 DPI, og det er helt fint til hverdagsbrug ved scanning af dokumenter og andre ting.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan, kopi og fax
 • Touchbetjening
 • USB / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 12 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 8 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
635,00 kr. 0,00 kr. 635,00 kr. Til butik »

HP Color LaserJet Pro M252dw – hurtig farvelaserprinter til flotte udskrifter

HP-Color-LaserJet-Pro-M252dw-Printer
HP Color LaserJet Pro M252dw bliver bedst i test hos Tænk. Det er en alsidig og effektiv farvelaserprinter med høj udskriftskvalitet.
Bedste pris: 1.560,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Editor’s Choice – PCMag
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: HP Color LaserJet Pro M252dw er et rigtig godt køb til dig der ønsker en billig, effektiv og alsidig printer til hjemmekontoret. Den lille farvelaserprinter bliver bedst i test hos Tænk og får en Editor’s Choice-award hos PCMag.com, og den roses generelt for at levere flotte udskrifter i et effektivt tempo. Fordelen ved denne printer er også at den både kan udskrive over lokalnetværket eller trådløst via en smartphone eller WiFi, så du ikke behøver foretage et større opsætningsarbejde for at printe. Alt i alt en  god printer til hjemmekontoret, hvor kombinationen af effektivitet og kvalitet er værdsat.

Om: HP Color LaserJet Pro M252dw er en farvelaserprinter, som kan anvendes og tilsluttes fra mange forskellige enheder. Den kan nemlig både være koblet på et lokalt netværk, trådløst netværk eller direkte til computeren via USB, men du kan også printe direkte fra en tablet eller smartphone, uden forudgående opsætning af forbindelse mellem enhederne. Det foregår via NFC-forbindelse som giver dig mulighed for let og hurtigt at printe dokumenter, uden at skulle tænde computeren først. Der kan desuden printes på begge sider af papiret, og i denne farvelaserprinter foregår det automatisk.

I og med at det er en laserprinter, er den i stand til at printe hurtigt og effektivt. Du kan således printe op til 18 sider i sort/hvid og 18 sider i farve per minut, hvilket er rigtig godt hvis du gerne vil kunne printe flere sider uden at skulle vente i længere tid. Der er desuden en papirbakke til 150 A4 ark og udbakken har kapacitet til 100 ark, hvilket giver god plads og mulighed for at udskrive mange sider uden at papiret skubbes på gulvet.

Printeren bruger i alt 4 forskellige laserpatroner: Sort, Cyan, Gul og Magenta. De findes både i standard-størrelse og XL-størrelse, hvis du har behov for at printe mange sider ud løbende.

Specifikationer:

 • Farvelaserprinter
 • Multifunktionel: Nej
 • Touchbetjening
 • USB / LAN / Wifi / NFC tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 18 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 18 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.560,00 kr. 0,00 kr. 1.560,00 kr. Til butik »
1.849,00 kr. 0,00 kr. 1.849,00 kr. Til butik »
1.890,00 kr. 49,00 kr. 1.939,00 kr. Til butik »

Epson Expression Premium XP-830 – hjemmeprinter til flotte udskrifter

Epson-Expression-Premium-XP-830-Printer
Epson er på det nærmeste blevet synonym med god printkvalitet, og XP-830 er ingen undtagelse. Den multifunktionelle printer klarer sig rigtig godt i tysk test, hvor den rangeres som en af de bedste modeller.
Bedste pris: 1.013,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi den: Epson Expression Premium XP-830 er en af de bedste multifunktionsprintere lige nu. Den printer billeder og tekster i knivskarp kvalitet, og så har den indbygget scanner, kopimaskine og fax. Betjeningen klares nemt via den indbyggede touchskærm, hvor du ubesværet kan navigere rundt i menuerne. Expression Premium XP-830 er desuden i stand til at printe ved meget høje hastigheder, og hos Stiftung Warentest er den blevet målt til 4 sekunder for en A4-side med tekst. Alt i alt en god og alsidig printer til hjemmet, som fås til en fornuftig pris på nettet.

Om: Epson Expression Premium XP-830 er en fornuftig 4-i-1 printer, som dækker behovet i enhver husstand. Til det lille hjemmekontor kan den blandt andet bruges til print, scan, kopi og fax, og til privaten kan den bruges til udskrift på fotopapir fra den ekstra papirbakke, eller du kan printe og kopiere vigtige dokumenter. Begge papirbakker er frontbetjente, og kan således nemt fyldes op efter behov.

Som med HP-printere kan du også til Epson hente en mobilapp, der gør det muligt at printe direkte fra din tablet eller smartphone. Du skal blot downloade og installere iPrint1 fra App Store eller Google Play, og så kan du printe billeder og dokumenter trådløst via en mobil enhed. Der kan også sendes emails direkte til printeren, som så bliver printet ud med det samme. Dermed kan du faktisk printe uanset hvor du befinder dig i verden.

Epson Expression Premium XP-830 er, ifølge producenten, i stand til at printe 14 sider i sort/hvid og 11 sider i farve per minut, hvilket er rigtig godt. Der er plads til 100 ark i papirbakken og 20 ark i fotobakken, og den maksimale papirstørrelse er A4.

Printeren bruger i alt 5 forskellige blækpatroner: Sort, Cyan, Magenta, Yellow og Photo Black.

Scanneren har en opløsning på op til 4.800 x 4.800 DPI (vandret x lodret), hvilket er rigtig godt til både hverdagsbrug og professionelt brug, når der skal scannes detaljerede dokumenter og billeder.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan, kopi og fax
 • Touchbetjening
 • USB / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 14 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 11 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.013,00 kr. 0,00 kr. 1.013,00 kr. Til butik »

Epson WorkForce WF-3620DWF – multitalent til hjemmekontoret

EPSON-WorkForce-Pro-WF-3620DWF-Printer
Epson WorkForce WF-3620DWF byder på øget funktionalitet til hjemmekontoret. Den kan både printe, scanne, kopiere og faxe, og den klarer sig godt på alle test-parametre.
Bedste pris: 1.724,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Denne multifunktionelle printer har et godt udvalg af brugbare funktioner, som du vil få glæde af på hjemmekontoret. Når du skal printe på farten kan du eksempelvis forbinde din smartphone eller tablet direkte til printeren, og så har du en papirbakke til 250 ark papir i fronten, så du slipper for besværet med hele tiden at fylde papir i. I test klarer WorkForce WF-3620DWF sig desuden rigtig godt på alle parametre, og på trods af en generelt høj kvalitet på udskrifter, bruger den ikke særlig meget blæk. Alt i alt får du med denne printer et godt arbejdsredskab, hvis du ønsker flotte udskrifter og nem betjening.

Om: Epson WorkForce WF-3620DWF er en semiprofessionel printer til hjemmekontoret. Det er en 4-i-1 printer med mulighed for at printe, scanne, kopiere og faxe, ligesom du kan printe via web når der er behov for det. Som en særlig finesse tilbyder Epson en gratis app til tablets og smartphones, som gør det muligt at betjene printeren via en direkte Wifi-forbindelse. Du behøver således ikke at have printeren koblet på en router i hjemmenetværket, før du kan komme igang med at printe. Derudover kan du selvfølgelig også tilvælge duplexudskrivning, som betyder at der udskrives på begge sider af samme papir. Det sker ved at printeren kører papiret igennem som normalt, hvorefter den trækker det ind igen og derefter printer på den modsatte side. En nyttig funktion, hvis du eksempelvis vil printe professionelle foldere, små bøger eller lignende.

Ifølge Epson er WorkForce WF-3620DWF i stand til at printe 19 sider i sort/hvid og 10 sider i farve per minut, hvilket er rigtig godt. Der er plads til 250 ark op til A4 i den frontbetjente bakke, og bagtil findes en indgang til specialmedier i forskellige mål og tykkelser, så du eksempelvis kan printe på konvolutter, visitkort og hvad der ellers måtte være behov for i hjemmet eller forretningen.

Printeren bruger i alt 4 forskellige blækpatroner: Magenta, Yellow, Cyan og Black. Fordelen ved dette er at du kan udskifte patronerne individuelt, hvilket i sidste ende betyder en lavere omkostning end ved de billigere modeller med multifarve-patroner.

Scanneren har en opløsning på op til 1.200 x 2.400 DPI (vandret x lodret), og det er helt fint til brug i hverdagen og ved scanning af forretningens dokumenter.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan, kopi og fax
 • Touchbetjening
 • USB / Wifi / LAN tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 19 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 10 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.724,00 kr. 0,00 kr. 1.724,00 kr. Til butik »

HP Officejet 3830 – billig kontorprinter med gode egenskaber

HP Officejet 3830 er en billig og multifunktionel kontorprinter med rigtig gode egenskaber. Den klarer sig godt i test og anbefales til det lille kontor med mindre udskriftbehov.
Bedste pris: 495,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi den: Den multifunktionelle HP Officejet 3830 printer er perfekt til dig med mindre behov for udskrift, men som gerne vil have en multifunktionel maskine der også kan kopiere, scanne og faxe. Den klarer sig samlet set godt hos Forbrugerrådet Tænk, og ender i toppen af testskemaet på trods af en pris på under 500 kroner. Der er mange forbindelsesmuligheder, og printeren kan således både kobles til et kablet eller trådløst netværk eller en USB-port, hvis du blot ønsker at printe fra én computer. Alt i alt får du her en smart og billig printer, som dækker alle hjemmets behov.

Om: HP Officejet 3830 er en 4-i-1 printer, der er tiltænkt kontoret eller hjemmet med mindre behov. Den har mange anvendelsesmuligheder og kan både printe, scanne, kopiere og faxe. Det kan ske via lokalt netværk, trådløst netværk (Wifi), USB eller direkte via en app, som du kan hente til din smartphone eller tablet. Det kan ske via HP ePrint, som findes til både Windows, iOS og Android. Printeren er i stand til at printe på begge sider af papiret (manuel dupleksudskrivning), hvilket giver et mere professionelt indtryk af dine publikationer.

Denne printer er ikke blandt de mest effektive af sin slags, men formår alligevel at printe op til 8,5 sider i sort/hvid og 6 sider i farve per minut. Papirbakken har plads til 60 ark, men der i udbakken er plads til 25 ark. Printeren kan håndtere papirstørrelser op til A4.

I denne model er der monteret 2 blækpatroner: Sort og en 3-farvet. Du kan enten købe blækpatronerne i standard- eller XL-størrelser, som gør det muligt at udskrive op til 480 sider i sort/hvid eller 330 sider i farve.

Scanneren har en opløsning på op til 1.200 DPI, og det er fint til hverdagsbrug.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan, kopi og fax
 • Touchbetjening
 • USB / LAN / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 8,5 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 6 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
495,00 kr. 0,00 kr. 495,00 kr. Til butik »

Epson Expression Photo XP-760 – god fotoprinter med stort display

Epson-Expression-Photo-XP-760-Printer
Epson Expression Photo XP-760 har et stort display og udskriver flotte billeder på fotopapir. Det konkluderes blandt andet hos DinSide.no, og så rangeres den højt hos både Tænk og Råd & Rön.
Bedste pris: 1.299,00 (Conrad)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – DinSide.no

Derfor anbefaler vi den: Epson Expression Photo XP-760 er velegnet til dig, der ønsker at printe dine egne billeder til fotoalbummet. Den kan dog også printe normale dokumenter, samt scanne og kopiere. Du får således en god og billig all-round printer til hjemmet, som også klarer sig godt på alle parametre i test. En af hængepartierne ved en fotoprinter er dog at blækpatronerne er relativt dyre, men til lejlighedsvis udskrivning af dokumenter er den stadig et rigtig godt valg. Epson har altid været gode til billedudskrivning og det ses også i denne printer, hvor der er separat bakke til fotopapir. Alt i alt en rigtig god printer til hjemmebrug.

Om: Epson Expression Photo XP-760 er en mellemklasse 3-i-1 printer, som også kan bruges til scanning og kopiering. Den har et stort display på fronten og kan både kobles til det lokale netværk, trådløst netværk og direkte til smartphone eller tablet via Epson iPrint, som er en gratis app til iOS og Android. Der kan også printes direkte fra mail eller Google Cloud, så uanset hvor du befinder dig i verden kan du betjene den. Printeren kan selvfølgelig printe på begge sider af papiret, og så slukker den automatisk når den er færdig.

Expression Photo XP-760 hører ikke til blandt de hurtigste printere, og kan således kun printe 9,5 sider i sort/hvid og 9 sider i farve per minut. Skal der printes på fotopapir kan den klare et 10 x 15 centimeter foto på 10 sekunder. I denne printer er der 2 papirskuffer: En almindelig skuffe med plads til 100 ark op til A4 og en fotoskuffe med plads til 20 fotoark. Der er desuden indgang til specialmedier på bagsiden – eksempelvis konvolutter og visitkort. Printeren er i stand til at udskrive helt ud til kanten af papiret, hvilket blandt andet er nyttigt når du udskriver billeder.

Printeren bruger i alt 6 forskellige blækpatroner: Light Magenta, Magenta, Yellow, Light Cyan, Cyan og Black. De mange blækpatroner gør det muligt at komme så tæt på en realistisk farvegengivelse som muligt.

Scanneren har en opløsning på op til 2.400 x 4.800 DPI (vandret x lodret), hvilket er rigtig godt til dig der eksempelvis vil scanne gamle billeder ind, korrigere farver og udskrive dem på ny.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan og kopi
 • Touchbetjening
 • USB / /LAN / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 9,5 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 9 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.299,00 kr. 0,00 kr. 1.299,00 kr. Til butik »

Epson Expression Premium XP-530 – billig topscorer til små behov

epson-expression-premium-xp-530-printer
Epson Expression Premium XP-530 er en god og billig printer. Den klarer sig godt i test og fås i øjeblikket til under 600 kroner. Printeren er velegnet til dig med mindre behov for udskrivning.
Bedste pris: 1.108,00 (Dustinhome)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Med Epson Expression Premium XP-530 er der for alvor penge at spare. Printeren koster kun ca. 600 kroner i anskaffelse, og den har rigtig mange gode funktioner. Printeren er hverken blandt de hurtigste eller billigste at have i drift, men til gengæld kan den også scanne og kopiere. Den er således velegnet til hjemmet, som ønsker en alsidig løsning til let hverdagsbrug. Printeren klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den får en god samlet bedømmelse. Vi vurderer denne printer til at være blandt de bedste køb i øjeblikket.

Om: Epson Expression Premium XP-530 er en billig 3-i-1 printer til hjemmet. Den kan således bruges til flere forskellige formål, og den kan tilsluttes dine enheder via både USB og/eller Wifi. Ved brug af smartphones eller tablets kan der desuden oprettes direkte forbindelse udenom det trådløse netværk, hvilket blandt andet foregår via Epson Connect og en række forskellige Cloud Printing services, deriblandt Apple AirPrint og Google Cloud Print.

På trods af den lave pris er denne printer i stand til at udskrive på begge sider af papiret. Den gør det desuden automatisk, så du ikke selv skal vende arkene for at få udskrift på begge sider. Udover at minimere dit papirforbrug, er du med duplex udskrivning også i stand til at lave professionelt udseende publikationer – eksempelvis brochurer og flyers.

Printeren er, ifølge producenten, i stand til at udskrive op til 9 sider per minut i farve, eller 9,5 sider per minut i sort/hvid. Det er ikke blandt det hurtigste på markedet, men til hjemmebrug er det fint. Den har kapacitet til 100 ark i papirskuffen, og papirformatet kan være op til A4.

Printeren bruger i alt 4 forskellige blækpatroner: Sort, Cyan, Magenta og Gul. Derudover findes også en ekstra blækpatron, kaldes Photo Black, som kan isættes efter eget ønske. Blækpatronerne fås både i en standardstørrelse til dig med mindre behov, eller XL-størrelse til dig med lidt større behov.

Scanneren har en opløsning på op til 1.200 x 2.400 DPI (vandret x lodret), hvilket er tilstrækkeligt til hverdagsbrug.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan og kopi
 • Touchbetjening
 • USB / LAN / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 9,5 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 9 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.049,00 kr. 59,00 kr. 1.108,00 kr. Til butik »

Brother MFC-J680DW – multifunktionel topscorer til lavpris

brother-mfc-j680dw-printer
Brother MFC-J680DW er en multifunktionel blækprinter. Den klarer sig godt i test, og med lave forbrugsomkostninger er den et godt køb til dig der skal bruge den ofte.
Bedste pris: 991,00 (De3bedste)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Med en god samlet bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön, er denne multifunktionelle blækprinter et godt valg. Brother er generelt kendt for at lave printere i god kvalitet med relativt lave forbrugsomkostninger, hvilket også er tilfældet for denne model. Den er især velegnet til udskrift af almindelige tekstsider, og derudover kan den både scanne, kopiere og faxe. Du får således en god printer til hjemmekontoret, hvor alsidighed prioriteres højt. Printeren fås i skrivende stund til under 1.000 kroner, og med de mange anvendelsesmuligheder er den et rigtig godt køb.

Om: Brother MFC-J680DW er en billig 4-i-1 blækprinter, som udover at printe også kan scanne, kopiere og faxe. Det kan foregå direkte via computeren med USB, men også direkte ved hjælp af trådløs forbindelse eller over Wifi netværket.  Til betjening af printerens funktioner er der et berøringsfølsomt display på fronten.

Printeren er i stand til at printe op til 12 sider per minut i sort/hvid eller 10 sider per i minut i farve. Den er desuden i stand til at printe på begge sider af papiret, så du sparer på ressourcerne og får en mere professionelt udseende publikation.

I papirbakken er der plads til 100 A4 ark, og udbakken har plads til 50 ark. Således er der god kapacitet når der skal udskrives større mængder ad gangen. Udover den almindelige papirbakke er der også en fotopapirbakke, med plads til 20 ark.

Printeren bruger i alt 4 forskellige blækpatroner: Sort, Cyan, Magenta og Gul. Patronerne fås i både standard og XL, som henholdsvis har kapacitet til op til 260 og 550 sider.

Scanneren har en opløsning på op til 1.200 x 2.400 DPI (vandret x lodret), og det er helt fint til hverdagsbrug ved scanning af dokumenter og andre ting.

Specifikationer:

 • Blækprinter
 • Multifunktionel: Print, scan, kopi og fax
 • Touchbetjening
 • USB / Wifi tilslutning
 • MAC / Windows kompatibel
 • Mulighed for dobbeltsidet udskrift
 • Hastighed, sort/hvid ISO: 12 sider/min
 • Hastighed, farve ISO: 10 sider/min
 • Papirformat: Op til A4
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.000,00 kr. 0,00 kr. 991,00 kr. Til butik »
1.199,00 kr. 29,00 kr. 1.228,00 kr. Til butik »

Testkilder

For at finde de bedste printere, har vi undersøgt en række testresultater fra både Danmark og udland. Det har vi gjort for at give et bedre overblik over hvilke modeller der anbefales på tværs af landegrænser og uafhængige testpaneler. Herunder kan du læse mere om vores kilder og finde links til uddybende testresultater:

Datatid Techlife

Fra Datatid har vi set på denne printer test:

Teknologimagasinet Datatid tester løbende nyt hardware indenfor alle kategorier, og således har de også haft mange forskellige printere til test i løbet af årene.

Printerne testes ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Funktionalitet
 • Ydelse
 • Pris

Den billige Brother DCP-J4120DW roses af testpanelet for at være billig i anskaffelse og i drift, hvilket kun sjældent er tilfældet. Den printer helt op til A3 størrelse, hvilket er endnu et plus. Den får derfor titlen som “Bedste køb” i en test af i alt fire forskellige printere.

Epson Expression Photo XP-950 er en lidt dyrere printer velegnet til fotoprint helt op til A3-format. Den klarer sig rigtig godt i testen, hvor den yder godt og er nem at betjene. Den får titlen som “Testvinder” i en test af fire forskellige fotoprintere.

Du kan læse de forskellige printer test gratis hos Datatid Techlife og Alt Om Data.

Råd & Rön (12. oktober 2016)

Svenske Råd & Rön har i oktober 2016 fået de nyeste printere med i deres test, der nu tæller 45 printere i alt. Det er printere med både blækpatroner, lasertonere i farve eller sort/hvid og forskellige ekstra-funktioner som scanner, kopimaskine og fax.

Hos Råd & Rön vægtes kriterierne således:

 • Printfunktion 75 %
 • Blæk- og toneromkostninger 20 %
 • Netværksfunktioner 5 %

Hos Råd & Rön er det ikke lige til at gennemskue, hvordan de har testet printerne uden scanner og kopifunktion, men vores bud er at printfunktionen så har fået lov at vægte de 25 %, som scanner- og kopifunktionen står for i den samlede bedømmelse.

I testen klarer flere printere sig rigtig godt, og det drejer sig om modeller i den billige ende, men også lidt dyrere modeller til professionelt brug. Heriblandt Samsung Xpress M2885FW, Samsung SL-C480FW, Epson Expression Premium XP-830, HP LaserJet Pro M402dn og Samsung SL-C430W. Alle modellerne får generelt høje bedømmelser, og grunden til at det er samme modeller som hos Tænk, er at de to forbrugerorganisationer samarbejder på europæisk plan og får printerne testet på samme laboratorium. Således kan du selv vælge om du vil købe adgang til testen i Sverige eller hos Tænk i Danmark.

Du kan læse hele testen og se hvordan de enkelte modeller klarer sig, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tænk (september 2016)

I september 2016 blev Tænks printer test senest opdateret. Den rummer nu en oversigt over 133 printere, som er blevet testet på et laboratorium i samarbejde med Tænk og andre forbrugerorganisationer. Testen indeholder test af printere til alle behov, og der er både sort/hvid laserprintere, farvelaserprintere og almindelige blækprintere.

Tænk har testet og vurderet printerne ud fra følgende kriterier:

 • Print, scan, kopi og brugervenlighed 75 %
 • Blæk- og toneromkostninger 20 %
 • Netværksfunktioner 5 %
 • Strømforbrug 0 %*

*Et højt strømforbrug når printeren er slukket, trækker ned i den samlede bedømmelse.

I testen klarer flere multifunktionsprintere fra Epson, Samsung, HP og Canon sig godt, men Brother og Dell er også repræsenteret i toppen. Der udnævnes i alt 7 testvindere, og en enkelt printer vurderes som “Godt køb”.

Tænk konkluderer at billige printere generelt er dyre i drift, mens de lidt dyrere modeller er gode investeringer på længere sigt.

Generelt klarer alle printerne sig godt i testen, og der er kun enkelte modeller med en karakter lidt over middel. De fleste printere ligger på en god samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen og få adgang til bedømmelser af de enkelte modeller ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Stiftung Warentest (11. august 2016)

Tyske Stiftung Warentest samarbejder blandt andet med Tænk og andre europæiske forbrugerorganisationer, og har således også haft en række printere til test i 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016. I alt har testportalen lige nu testet 142 printere, og dem der stadig findes i handlen, listes i deres testskema.

Hos Stiftung Warentest vægtes kriterierne således:

 • Printfunktion 20 % (for multifunktionsprintere)
 • Printfunktion 45 % (for standardprintere)
 • Scannefunktion 10 %
 • Kopifunktion 15 %
 • Blæk/toner forbrug 20 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Ekstra funktioner 15 %
 • Strømforbrug 5 %

I denne test er det interessant at bemærke, at 20 % af den samlede bedømmelse beror på printerens løbende driftsomkostninger. Det er en vigtig detalje, som eksempelvis ikke er med i Tænks test, og derfor ser vi at flere dyrere modeller placeres højt hos Stiftung Warentest, mens de billige modeller med høj udskriftkvalitet placeres højt hos Tænk.

Hos Stiftung Warentest klarer flere printere sig rigtig godt. Det drejer sig blandt andet om Canon Maxify MB5350, Samsung Xpress C1860FW, Samsung Xpress M2885FW, Samsung Xpress C1810W og Canon Maxify iB4050, der alle opnår højeste placeringer på grund af gode egenskaber og lave driftomkostninger.

De nyeste multifunktionsprintere klarer sig generelt godt på printegenskaberne, og den store forskel ligger primært i omkostningerne til blæk og brugervenligheden. Epson Ecotank ET-4550 klarer sig eksempelvis rigtig godt fordi den har meget lave blækomkostninger, mens Epson Expression Premium XP-830 klarer sig godt på grund af en flot printkvalitet.

Du kan læse hele testen og se hvordan de enkelte modeller klarer sig, mod oprettelse af et betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Tom’s Guide (1. december 2015)

Test af HP Envy 5540.

Hos Tom’s Guide testes løbende en række forskelligt hardware, deriblandt printere. Siden har eksisteret i lang tid, og deres test og anmeldelser er dybdegående og med gode sammenligningsdata.

Printeren er blevet testet og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Design
 • Printer hastighed
 • Kopi og scan hastighed
 • Printkvalitet
 • Forbrug
 • Installation
 • Opstartstid
 • Software

HP Envy 5540 klarer sig godt på alle parametre, og ender med at få tildelt en Editor’s Choice-award, da den er billig og printer i en rigtig god kvalitet. Den er desuden hurtig til at scanne, og kopi-funktionen er rigtig god.

Du kan læse hele testen gratis hos Tom’s Guide, hvor du også kan sammenligne en række målinger med andre printere i samme kategori.

PCMag.com (29. januar 2016)

Test af HP Color LaserJet Pro M252dw.

I denne test kigger PCMag hurtigere på HP Color LaserJet Pro M252dw, som er en farvelaserprinter til det lille hjemmekontor.

Det er en kort test, hvor der løbes igennem nogle enkelte kriterier, såsom:

 • Mobilprint
 • Installation og hastighed
 • Udskriftkvalitet

I testen konkluderes det at printeren tilbyder en god balance mellem effektivitet, kapacitet og udskriftkvalitet. Den er således velegnet til hjemmekontoret, hvor udskriftskvaliteten og hastigheden er vigtige faktorer. Printeren får af samme grund en Editor’s Choice, fordi den overordnet klarer sig rigtig godt i testen.

Du kan læse hele testen gratis hos PCMag.com, hvor du også kan læse positivt/negativt om denne farvelaserprinter.

DinSide.no (4. december 2014)

Test af Epson Expression Photo XP-760.

I denne printer test har panelet kigget nærmere på Epson Expression Photo XP-760. Det er en fotoprinter, og det bemærkes allerede i underrubrikken, hvor der står “Testens fineste fotoprinter og klart bedste skærm. Bør absolut vurderes om foto er det vigtigste for dig”. Imellem linjerne hentydes der til at fotoudskrivning er dens styrke, mens den halter lidt på andre områder.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Funktionalitet
 • Hastighed
 • Scannerkvalitet
 • Printerkvalitet
 • Fotokvalitet

Det konkluderes i testen at printerens absolutte styrke ligger i udskrift af billeder, som den gør rigtig godt. Den har mange funktioner og klarer også scanningsopgaver godt, ligesom det fremhæves at der er to papirbakker (en til almindeligt papir og en til fotopapir) og en stor skærm. De gode egenskaber går dog udover hastigheden, og udskriver du i kladdekvalitet er den ikke særlig godt. Prisen er desuden en smule højere end konkurrerende mærker, ligesom funktionerne halter lidt bagud.

Bedømmelsen ender på 4/6, da printeren leverer et flot fotoresultat.

Du kan læse hele testen og se en række dybdegående resultater gratis hos DinSide.no.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Henrik Larsen Svar

  Hej Daniela,
  Jeg har ikke kendskab til lige de to modeller, men et godt generelt råd er at sammenligne prisen på blækpatroner for de forskellige printere, da udgiften til printeren hurtigt kan ende med at blive en brækdel af, hvad du ender med at bruge på blækpatroner. Du kan prøve at sammenligne priser på http://www.kompat.dk/ hvor priserne kun er omkring 75% af, hvad du normalt vil betale for en orignal HP blækpatron

 2. Daniela Lutrynova Svar

  Hejsa. Jeg vil gerne spørge om følgende : Hvilken printer vil I anbefale, hvis valget står mellem HP ENVY 4500 og HP ENVY 4520?
  Mvh. Daniela

Skriv en kommentar