Skab en frodig oase med vores stilfulde plantekasser

Skab en frodig oase med vores stilfulde plantekasser

Foråret og sommeren er snar på vej – endelig! Efter mange måneder med slud og sjap, regnvejr i lange baner og frostkølige dage lysner det endelig derude i horisonten. Og dermed er det også endelig tid til at gøre de grønne fingre klar til planteland.

Hvad end du bor i et hus med en kæmpestor have eller en lille bitte lejlighed med en lille altan, så er planter vejen frem til det gode forårshumør og lidt ekstra liv udenfor. Det gælder, uanset om du ikke er ferm til alt det med planter, da du sagtens kan holde det i det simple.

Der findes masser af blomster og planter, hvor du ikke skal være et plantegeni for at kunne holde dem i live, ligesom der selvfølgelig også er smukke planter til dem, der er lidt mere garvede udi den grønne verden.

Vil du gerne have planter på altanen eller terrassen, er plantekasser guld værd. Men faktisk er de også virkeligt brugbare i en helt almindelig have. Og hvorfor surfe nettet tyndt efter de bedste af slagsen, når vi har samlet alle de fineste plantekasser lige her? God fornøjelse med det grønne.

VidaXL Hævet Plantekasse
yderst holdbar og populær model

Dagens bedste priser og tilbud på VidaXL Hævet Plantekasse:

 • Stærke og vejrbestandige materialer
 • Massivt teaktræ i naturligt udseende
 • Ovntørret og finslebet

Mangler du en plantekasse til haven, der virkelig kan holde til meget? Så vil VidaXL Hævet Plantekasse være et godt valg. Dette produkt er fremstillet af massivt teaktræ, der er kendt for sin stærke robusthed og lange holdbarhed – selv i svære vejrforhold.

Mere om VidaXL Hævet Plantekasse

Detaljer

 • Dimensioner: 120 x 40 x 40 cm
 • Materiale: Massivt teaktræ

Den kommer i en flot træfarve, der giver en høj grad af naturlighed, og derfor vil den passe godt til alle typer af haver. Designet er firkantet og enkelt og lader det flotte træ tale for sig selv. Da den er subtil i udtrykket, vil blomster og planter for alvor få lov til at træde frem, og der vil herske en dejlig harmoni mellem de stærke blomster- og plantefarver og træet.

Teaktræet er ovntørret plus finslebet, hvilket giver overfladen en dejlig blødhed, der står i kontrast til den råhed, der findes i et naturmateriale. Den passer rigtig godt til gør det selv-entusiasten, der elsker at sætte sit eget præg på haven.

VidaXL Hævet Plantekasse med Drivhus
unik model inklusiv drivhus

Dagens bedste priser og tilbud på VidaXL Hævet Plantekasse med Drivhus:

 • Bygget på drivhus på toppen
 • Masser af plads til blomster og planter
 • Dekorativt og praktisk design

VidaXL Hævet Plantekasse med Drivhus er fordelagtig for den forbruger, der vil have det hele til haven – og gerne i ét produkt. Denne er nemlig udformet som en normal hævet plantekasse, men med et drivhus-element øverst.

Mere om VidaXL Hævet Plantekasse med Drivhus

Detaljer

 • Dimensioner: 120 x 54 x 120 cm
 • Materiale: Massivt grantræ

Alene fungerer den som en almindelig plantekasse, hvor der er god plads til blomster og planter. Den er fremstillet i grantræ, der giver en ekstrem holdbarhed og lang levetid. Farven er derfor lidt til den mørke og grålige side, men det gør den også diskret og lader blomsterne eller planterne vise sig frem. Perfekt til at stå ude under vanskelige vejrforhold, og alle delene er spændt sammen for at holde fugt og misfarvninger ude.

Drivhus-elementet er aftageligt, således at man ikke behøver at anvende det. Har man med særligt sarte planter at gøre, eller ønsker man blot at komme før i gang med havearbejdet, vil drivhuset fremme væksten og hurtigt give liv til haven.

VidaXL Forhøjet Plantekasse med Espalier
smukt skuestykke til de kravlende planter

Dagens bedste priser og tilbud på VidaXL Forhøjet Plantekasse med Espalier:

 • Plantekasse med espalier
 • Perfekt til kravlende blomster og planter
 • Flot og robust i akacietræ

VidaXL Forhøjet Plantekasse med Espalier vil uden tvivl blive omdrejningspunktet i haven, for her er tale om en plantekasse med stil og overdådighed. Vil passe lige så godt til haven som til terrassen og er skabt til at blive vist frem.

Mere om VidaXL Forhøjet Plantekasse med Espalier

Detaljer

 • Dimensioner: 100 x 28 x 60 cm
 • Materiale: Massivt akacietræ

Modellen indeholder nemlig både en forhøjet plantekasse samt et tilhørende espalier. Espalieret er skabt med et flot krydsmønster i en kraftig ramme, der ser meget imponerende ud alene. På grund af denne tilføjelse passer den rigtig godt til den forbruger, der ønsker blomster og planter, der kan kravle. Via mønstret vil de nemt kunne klatre op og pryde haven eller terrassen med skønne farver og former.

Produktet er skabt i akacietræ, der til sidst i fremstillingsprocessen har fået en let olie-finish. Det betyder både, at holdbarheden er blevet forstærket, og at de naturlige træfarver bliver tydeligere og mere markante.

Samles let uden problemer.

VidaXL Hævet Havekasse
populær variant i stål med sekskantet form

Dagens bedste priser og tilbud på VidaXL Hævet Havekasse:

 • Sekskantet form
 • Stort planteareal
 • Uden skarpe kanter

VidaXL Hævet Havekasse kommer i et flot og råt udtryk, der giver personlighed og stil til haven. Modellen er skabt i mørkegråt galvaniseret stål, som har den store fordel, at det virkelig er holdbart og kan håndteres hårdhændet.

Mere om VidaXL Hævet Havekasse

Detaljer

 • Materiale: Galvaniseret stål, grå
 • Dimensioner: 129 x 46 x 129 cm

Prisen er også favorabel, og man får meget plantekasse for pengene. Plantearealet er stort i den sekskantede form, og eftersom den er høj, så er der plads til masser af jord og mange forskellige planter og blomster. Vil se flot ud sammen med stærke blomsterfarver som lavendler eller valmuer. Er også velegnet til krydderihaven, og på grund af de høje og beskyttende sider gives der bedre vilkår for de mere sarte planter.

Der er indvendige støttebeslag, som fremmer holdbarheden og robustheden, og selve designet er skabt som et foldedesign, hvilket betyder, at der ikke findes nogen skarpe kante – perfekt hvis man har små børn eller dyr.

Let at samle.

Cortenstål plantekasser
perfekt til den store altan

Dagens bedste priser og tilbud på Cortenstål plantekasser:

 • Kommer med bund med drænhuller
 • Opnår en smuk rustfarve efter cirka 2 uger
 • Robust, lang levetid, smuk overflade

Disse plantekasser er udført i kraftig cortenstål og har en tykkelse på 2mm. Den øverste kant er bukket, så du får en flot afslutning på den øverste flade. Disse plantekasser har drænhuller i bunden, og så er de foret med flamingo. Flamingoen isolerer plantekasserne og sikrer, at jorden har de optimale forhold uden at være hverken for varm eller for kold.

Mere om Cortenstål plantekasser

Detaljer

 • Dimensioner: 120 x 40 x 40 cm
 • Materiale: Cortenstål

Disse plantekasser er helt perfekte til de lidt større altaner eller terrasser, hvor du gerne vil plante mere end blot et par enkelte blomster. Med målene 120 x 40 x 40 cm er der rigeligt med plads til, at du kan boltre dig med en masse forskellige planter, blomster og krydderurter.

Det er skabt til at stå udenfor, og cortenstål er et robust materiale, der kan holde mange år.

Plantekasser 99 x 51 x 25 cm
ideel til krydderurter og grøntsager

Dagens bedste priser og tilbud på Plantekasser 99 x 51 x 25 cm:

 • Perfekt til grøntsager, bær og krydderurter
 • Kan graves ned
 • Robust, diskret, grøntsagsvenlig

Disse typer plantekasser er helt ideelle til dig, der ikke har så meget plads, men som stadig gerne vil kunne dyrke lidt grøntsager og krydderurter selv. Den kan naturligvis bruges i haven, men du kan også sagtens have den stående på altanen eller terrassen. Bor du i lejlighed, kan du også sætte den ned i jeres gårdmiljø.

Mere om Plantekasser 99 x 51 x 25 cm

Disse plantekasser er ideelle til dyrkelse af for eksempel jordbær, tomatplanter og masser af krydderurter. Kassen har en ret neutral grøn farve, så den blender pænt ind i miljøet omkring den. Der er afstivere med, så plantekasserne står helt stabilt, når du fylder den med jord.

Disse plantekasser kan desuden graves ned i jorden, så dine planter bliver en del af nogle plantebede eller planteborde, hvis du foretrækker dét.

Rund plantekumme i cortenstål
rund og rå

Rund plantekumme i cortenstål
 • Bunden er løftet for ekstra styrke
 • Robust, rund og smuk form, lækker overflade
 • Rustfarve viser sig inden for få uger

Disse plantekasser er helt anderledes end de gængse, du er vant til. Alene formen er ganske anderledes. Der er her tale om en stor plantekasse med en diameter på 120 cm, som er udført i cortenstål. Den vil derfor få et rustagtigt look inden for et par uger, og det står supersmukt til den runde form.

Mere om Rund plantekumme i cortenstål

Detaljer

 • Diameter: 120 cm
 • Højde: 50 cm
 • Materiale: Cortenstål

Stålet giver den et råt look, og med hele 3 mm stål er der altså også tale om en særdeles robust fætter. Bunden sidder løftet fra jorden for ekstra styrke, ligesom det er en ganske tung krabat at arbejde med. Den er imidlertid utroligt smuk, og hvis du ved, hvor du gerne vil have den stående og ikke har behov for at flytte rundt på den, er den helt perfekt. Og så vil den med garanti kunne holde i mange, mange år.

Plantekummer i galvaniseret stål
industrielt look

Plantekummer i galvaniseret stål
 • Kan stå ude året rundt
 • Indbygget i 4 hjul for lettere at flytte
 • Råt og industrielt design

Her får du plantekasser, der både er lækre, skinnende og smukke at se på – og de er ekstremt holdbare oveni. Plantekasserne står på 4 kraftige hjul, således at det er nemt at flytte rundt på den, og de egner sig til såvel altanen som terrassen. 

Mere om Plantekummer i galvaniseret stål

Detaljer

 • Dimensioner: 80 x 40 x 40 cm
 • Materiale: Galvaniseret stål på 2 mm

Det galvaniserede stål gør, at du ikke behøver at den flytte den inden for om vinteren, idet den sagtens kan stå ude i al slags vejr. Det galvaniserede stål får den til at fremstå sølv og eksklusiv, og idet den bliver en smule mere mat med tiden, vil den få et mere råt og industrielt look.

Den er særdeles velegnet på selv små altaner, idet de 4 hjul gør det let at flytte rundt på den, hvis du for eksempel får gæster.

Hvordan fungerer plantekasser, og hvad er det?

Plantekasser ligger i gråzonen mellem højbede og havekrukker, og der er ikke en reel specifik definition på dem. Det kan være alt fra et mindre bed og op til en stor blomsterkumme. De fås i næsten alle størrelser og materialer, og kan bruges til en lang række forskellige planter, blomster og krydderurter.

Plantekasser i træ er som udgangspunkt det mest populære materialevalg, men du kan faktisk også få plantekasser i beton, plastik, gips og flamingo, og hvis du er en rigtig handyman, kan du også bygge dem selv. Det er desuden blevet meget populært at vælge plantekasser på hjul, fordi de dermed er markant nemmere at flytte rundt på, hvis du skulle få behov for det.

Plantekasser bliver ofte valgt, fordi det er en rigtigt smuk og æstetisk måde at dyrke planter, blomster og urter på, og de er ret nemme at indføre i din indretning af haven. Vælger du plantekasser med espalier bliver det endnu nemmere at skabe en rigtigt fin stemning på terrassen eller altanen, og det kan give en følelse af hygge og intimitet.

Med plantekasser sørger du for at isolere dyrkelsen af dine planter, og det er derfor nemmere at holde ukrudtet ude. Desuden har snegle meget svære ved at nå op og spise løs af grøntsager og blade. Desuden får du meget mere græsplæneplads, hvis du vælger at sætte plantekasser op i stedet, idet dyrkningen således er begrænset til ét område.

Se vores artikel om: Få inspiration til smukke havekrukker, der pryder din have eller altan

Hvordan bruger man plantekasser?

Nu tænker du måske: Hvordan lykkes man med plantekasser? Du skal først og fremmest beslutte dig for, hvilke planter og blomster du gerne vil dyrke i plantekasserne, og her er det alfa og omega, at du vælger nogle, der trives godt i i miljøet omkring dem. Skal plantekasserne stå midt i solen, skal du vælge blomster og planter, der kan tåle direkte sol. Skal plantekasserne derimod stå i skyggen, skal planterne kunne tåle netop dét.

Plantekasser er generelt set anvendelige til dyrkning af alle slags blomster, planter og urter. Du skal blot sørge for at fylde plantekasserne med pottemuld, når du skal udplante de valgte blomster. Forinden skal du tilsætte lidt vand til kassen, og når jorden er godt fugtet, rører du kompost eller organisk gødning i jorden. Herefter kan du begynde at plante i plantekasserne. Start i midten af kassen, så der er plads nok til alle dine planter. Til slut dækker du planterne godt til med jord, men efterlad 2-5 centimeter op til toppen af plantekassen.

For at lykkes med plantekasser, er det vigtigt, at du giver hver plante sin egen plads. Står de for tæt, skal de kæmpe for hårdt om næringsstofferne i jorden, og så vil de gå til grunde.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme