Det er ikke nogen hemmelighed, at vendevinduer ofte bruges i etageejendomme – og det med god grund. Der er nemlig flere fordele ved disse, når det kommer til ejendomme, hvor man er oppe i højden, og man derfor er begrænset på nogle områder. Når du har med et vendevindue at gøre, er det nemlig lige som navnet antyder muligt at vende vinduet rundt. Og på den måde er det pludselig let at få rengjort ruden på trods af, at man befinder sig måske oppe i flere etagers højde.

Derudover findes vendevinduer i et væld af forskellige modeller, og derfor er det også muligt at finde en variant, der stemmer overens med det enkelte byggeri. Du kan således frit vælge, om du gerne vil have nogle vendevinduer med forskellige specifikationer. Her er der for eksempel tale om:

  • Med eller uden sprosser
  • Du kan selv vælge antal ruder
  • Forskellige materialer såsom træ, træ/alu og PVC
  • Forskellige mål
  • Ekstra udstyr som for eksempel frisktluftventil
  • Energioptimerede ruder

Du har derfor flere valgmuligheder, når du skal finde frem til lige præcis det vendevindue, der passer bedst i den enkelte etageejendom eller måske blot hjem til dig selv på din 1. sal.

For at være sikker på, at du tager det rette valg i forhold til vendevinduer til lige præcis din bolig, så bør du alliere dig med en professionel håndværker. En sådan kan du finde, hvis du tager et kig online på 3byggetilbud.dk. Her har du nemlig mulighed for helt gratis og ganske uforpligtende at indhente tre tilbud fra kompetente håndværkere, der står klar til at hjælpe dig i mål med dine nye vendevinduer.

Vi anbefaler, at man tager imod 3 gratis og
uforpligtende tilbud på nye vinduer.

   Relateret billede?   3 gratis tilbud – helt uden binding.

   ?   Nemt og risikofrit at skrive sig op til.

   ?   Bliv bedre stillet til at træffe den rigtige beslutning.

» Klik her for 3 gratis og uforpligtende tilbud «

Se videoen herunder om fordelene ved tophængte vinduer:

Hvad er prisen på vendevinduer?

Det er et spørgsmål, som det er særdeles svært at svare på. Og det er der flere grunde til. For det første er det afhængig af en lang række forskellige parametre, og for det andet er prisen også meget svingende alt efter, hvilken håndværker du får hjælp fra.

Dog kan det siges, at noget af det, der især har en indflydelse, er, hvor mange vendevinduer du skal have monteret, samt hvilke mål disse skal være i. Jo flere der er tale om, samt jo mere unikke mål du skal bruge, jo højere end prisklasse vil du lægge i. Derudover er prisen også afhængig af det ekstra udstyr, som du vælger samt det materiale, som du vælger vinduerne i.

Vælger du for eksempel træ eller træ/alu, så vil prisen være højere end PVC. Træ kræver en del mere vedligehold, og derfor passer disser rammer også typisk kun ind i byggerier, der skal have bevaret et ældre udtryk. PVC er et hårdt palstik og dermed uden vedligehold, og når det sammenlignes med den laveste pris, er det derfor ikke nogen overraskelse, at netop PVC i dag er den mest populære løsning på materialer. PVC kan desuden fås i flere varianter, således du for eksempel selv kan vælge, om du ønsker en hvid eller en sort udgave.

Træ og træ/alu bruges derfor ofte i de ældre bebyggelser samt for eksempel murermestervillaer, som har et autentisk look, der gerne skal bibeholdes. Dog er det muligt med kombinationen af træ og alu at bevare det autentiske udtryk udendørs, mens man med aluminiummet får et mere moderne og stilrent look indendørs. PVC gør sig bedre til de nye og moderne boliger, hvor der er fokus på det minimalistiske udseende.

Læs også: Plastvinduer – her er de mange fordele

Kan man selv montere vendevinduer?

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er til at montere vinduer selv, dog er det ikke noget, der anbefales, at man kaster sig ud i med mindre, man har erfaring eller en eller anden form for ekspertise her indenfor. Og det er der flere grunde til:

  • Det er svært at finde de rette mål på de nye vendevinduer
  • Man skal være påpasselig med monteringen for ikke at gøre skade på hverken rude, ramme og murværk
  • Monteren skal være præcis, således isoleringsevnen ikke sænkes

Der er således mange ting, der kan gå galt, og når det sammenlægges med alt den tid og de kræfter, der også skal ligges arbejdet, er der mange, der hellere vil have en professionel til at tage ansvaret for det arbejde, der skal udføres. På den måde slipper du også for eventuelle merudgifter, der måske kunne opstå, hvis det blev en nødvendighed at gøre noget om. Med en professionel håndværker, som du kan finde ved at indhente tre byggetilbud online, kan du desuden også være sikker på, at der er garanti på det arbejde, som der bliver udført.

Og det er heldigvis ganske let for dig at få de tre tilbud. Du skal blot udfylde dine kontaktoplysninger, beskrive det arbejde, som du gerne vil have hjælp til, og inden for 24-48 timer vil du så have tre tilbud liggende.

Læs også Sådan får du nye vinduer til rekordbillige priser udgivet af jv.dk.

Læs også: Boremaskine test – her er de 8 bedste akku boremaskiner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar