Løbesko Test – her er de 9 bedste par til kvinder og mænd

Et par gode løbesko er guld værd, når du skal ud og løbe langt flere gange om ugen. Det er nemlig vigtigt at komfort og pasform er i orden, så du ikke føler ubehag eller belaster ledbånd og muskler unødigt. Løbesko fås både med og uden støtte, samt i mere robuste udgaver til trailløb.

Vi tager et kig på de nyeste tests af løbesko, og samler i denne artikel de modeller der klarer sig bedst.

Bedste neutrale løbesko

Herunder har vi samlet de bedste løbesko til dig med neutral løbestil, hvor foden hverken falder mod inder- eller ydersiden. Neutrale løbesko kendetegnes ved ensartet hårdhed i hele mellemsålen, intet kilemateriale på indersiden og en blød eller fast hælkappe.

Denne type løbesko anbefales til alle nybegyndere og erfarne løbere uden skader. Det bakkes op af et forskningsprojekt ved Aarhus Universitet.

New Balance Fresh Foam Zante v3

Let løbesko til korte og lange ture. New Balance Fresh Foam Zante v3 klarer sig godt i test hos Aftonbladet og Klikk.no. Den er let og har god støddæmpning, hvilket gør den velegnet til kortere og længere ture.


New Balance Fresh Foam Zante v3. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 706,00

Køb hos Spartoo

 • 5/5 stjerner – Aftonbladet
 • Topscorer – Klikk.no

Det kan vi lide:

Vi er vilde med det strømlinede design på denne løbesko, som med den lave vægt og høje komfort gør det muligt at løbe hurtigt og længe. Overdelen er sømløs og lavet delvist af et syntetisk meshmateriale, der giver god støtte samtidig med at dine fødder kan ånde og vægten holdes nede.

Pasformen slutter tæt om din fod men støtter også de rigtige steder, og løbeskoen er velegnet til både korte og lange ture hvor du eksempelvis sprinter, lunter eller løber i intervaller.

Opsummering:

 • Løbestil: Neutral
 • Vigtigste egenskab(er): Let og komfortabel
 • Anvendelse: Kort- og langdistanceløb på faste underlag
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
706,00 kr. 0,00 kr. 706,00 kr. Til butik »

Nike LunarEpic Flyknit 2

Komfortabel testvinder med fleksibel sål. Nike LunarEpic Flyknit 2 er en smart løbesko med fleksibel sål og åndbart design. Den bliver bedst i test blandt neutrale løbesko hos iFORM, og anbefales blandt andet til intervaltræning.


Nike LunarEpic Flyknit 2. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 799,00

Køb hos Sportmaster

 • Testvinder – iFORM

Det kan vi lide:

Nike er for mange synonymt med fed stil, og LunarEpic Flyknit 2 er ingen undtagelse. Udseendet gør det dog ikke alene, men denne løbesko er heldigvis også yderst velfungerende i praksis. Det er en neutral løbesko i et lynhurtigt design, der fås i mange friske farver. Den omslutter din fod på en god og komfortabel måde, så du opnår god støtte under løb. Komfort og støtte er især vigtigt ved lange distancer, men løbeskoen er også tilpas let til brug på korte og mere intense løbesessioner.

LunarEpic Flyknit 2 er, som navnet antyder, en videreudviklet af den forhenværende model. Her har Nike virkelig lyttet til løberne, og blandt andet forbedret overdelen med et enklere design og et bedre snøresystem. Den er stadig lavet i et særdeles åndbart materiale, dog uden at der gået på kompromis med polstringen.

Opsummering:

 • Løbestil: Neutral
 • Vigtigste egenskab(er): Komfortabel og fleksibel
 • Anvendelse: Interval- og langdistanceløb
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »

Asics Gel-DS Trainer 22

Topscorer til bane og asfalt. Den lette Asics Gel-DS Trainer 22 klarer sig godt i test hos Aftonbladet, og på grund af designet anbefales den til interval- og tempotræning på bane og asfalt.


Asics Gel-DS Trainer 22. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 899,00

Køb hos Sportmaster

 • Topscorer – Aftonbladet

Det kan vi lide:

I herrestørrelse 43 vejer denne løbesko kun 227 gram, hvilket især gør den velegnet til de mere krævende interval- eller tempoløb. Den flotte og farverige løbesko kan bruges af dig der enten har neutral løbestil eller tendens til mild pronation, da den understøtter dette i mellemsålens udformning.

En ekstra fordel ved det lette og luftige design er overdelen, som er særdeles åndbar. Luft kan næsten passere uhindret igennem det bløde meshmateriale, så dine fødder ventileres optimalt under intense løbesessioner.

Opsummering:

 • Løbestil: Neutral / mild pronation
 • Vigtigste egenskab(er): Meget let
 • Anvendelse: Interval- og tempoløb på bane eller asfalt
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
899,00 kr. 0,00 kr. 899,00 kr. Til butik »

Nike Air Zoom Vomero 12

Komfortabel løbesko i ny udgave. Nike Air Zoom Vomero 12 er en god mellemting mellem komfort og lethed. Den klarer sig godt i test hos Aftonbladet, og anbefales til dig der ønsker lidt af det gode fra begge verdener.


Nike Air Zoom Vomero 12. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 871,00

Køb hos Spartoo

 • Topscorer – Aftonbladet

Det kan vi lide:

Nike Air Zoom Vomero er en god og klassisk løbesko, som både er let og komfortabel. Designet er holdt i vanlig Nike-stil med simple strømlinede linjer, der smyger sig langs sålen og overdelen.

I en herrestørrelse 43 vejer denne løbesko kun 295 gram, hvilket er en smule mere end de letteste modeller. Det betyder dog at der er lidt ekstra komfort bygget ind i løbeskoen, og det mærkes blandt andet på støddæmpningen og det komfortable snøresystem.

Løbeskoen er således det perfekte match til dig der både løber tempo- og langdistanceløb.

Opsummering:

 • Løbestil: Neutral
 • Vigtigste egenskab(er): Let og komfortabel
 • Anvendelse: Tempo- og langdistanceløb
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
871,00 kr. 0,00 kr. 871,00 kr. Til butik »

Bedste løbesko med støtte

Løbesko med støtte er til foden, der pronerer eller supinerer ved landing på underlaget. Det betyder at foden enten falder indad eller udad, hvilket kan belaste ledbånd og muskler unødigt. Mest udbredt er pronation, og derfor findes der mange løbesko som har indlagt en kile langs indersiden af skoen. Pronation kan også være årsagen til skinnebensbetændelse, så hvis du har problemer med dette kan du med fordel købe en løbesko eller et ekstra indlæg, der mindsker pronation.

Vi anbefaler altid at du får testet din løbestil hos en fysioterapeut, hvis du er i tvivl. Her kan du få lavet en retvisende måling og anbefaling til valg af løbesko. Det er vigtigt at understrege, at løbesko med støtte ikke garanterer forebyggelse af skader. Der er nemlig mange andre væsentlige faktorer der spiller ind, såsom kropsbygning, vægt, træningsomfanget og tidligere skader.

Adidas Supernova

Blød testvinder med god støtte. Adidas Supernova er blandt de bedste sko til dig med overpronation, da den både er komfortabel og giver rigtig god støtte til længere ture. Den bliver testvinder hos iFORM og får 5 stjerner hos Aftonbladet.


Adidas Supernova. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 699,00

Køb hos Sportmaster

 • Testvinder – iFORM
 • 5/5 stjerner – Aftonbladet

Det kan vi lide:

Den tyske sportsgigant har i mange år været synonymt med klassisk modedesign, men deres løbesko kan uden problemer banke konkurrenterne af banen. Adidas Supernova er en flot og velfungerende løbesko med rigtig god støtte til dig der pronerer, hvilket både understreges af testpanelet hos iFORM og Aftonbladet.

Supernova har et blødt og komfortabelt design, som giver en god og tæt pasform når den snøres helt til. Alligevel er den åndbar, og ydersålen har et godt greb i underlaget.

Opsummering:

 • Løbestil: Pronation
 • Vigtigste egenskab(er): Meget god støtte
 • Anvendelse: Kort- og langdistanceløb på faste underlag
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »

Adidas Ultra Boost ST

Testvinder med god stødabsorbering. Adidas Ultra Boost ST er en rigtig god løbesko til de længere ture, da den ifølge testpanelet hos Søndagsavisen har god stødabsorbering og pasform.


Adidas Ultra Boost ST. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 1.099,00

Køb hos Sportmaster

 • Testvinder – Søndagsavisen
 • Topscorer – Aktiv Træning

Det kan vi lide:

Den farverige Ultra Boost ST løbesko har et smart design med en god pasform og godt vejgreb. Den eksklusive løbesko giver optimal stødabsorbering, og sammen med den indbyggede støtte i sålen er den velegnet til dig der pronerer. Støtten er dog tilpas moderat til at den også kan bruges af dig med neutral løbestil, som blot ønsker en øget stabilitet.

Adidas Ultra Boost ST er med det høje komfortniveau velegnet til løb over længere distancer.

Opsummering:

 • Løbestil: Mild pronation / neutral
 • Vigtigste egenskab(er): Stabil og stødabsorberende
 • Anvendelse: Langdistanceløb
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »

Hoka One One Bondi 5

Topscorer ekstra støddæmpning. Bondi 5 er Hoka One Ones mest støddæmpende løbesko, hvilket ses i den høje sål. Den klarer sig godt i test hos Aftonbladet og Klikk.no, og anbefales især til længere løbeture.


Hoka One One Bondi 5. Klik på billedet og se alle dame- og herremodellerne.

Set til: 871,00

Køb hos Spartoo

 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Klikk.no

Det kan vi lide:

Hoka One One Bondi 5 har en meget høj sål, hvilket giver en særdeles god støddæmpning. Ydersålen har desuden en rund udformning, som fordrer en naturlig vandring fra hælen med afsluttende afsæt i storetåen.

Den tykke sål gør andet end at dæmpe stød fra underlaget. Den bidrager nemlig også til en blød pasform, som sammen med overdelen giver en meget komfortabel løbesko til lange distancer, hvor der ønskes god støtte til en fod med pronation.

Opsummering:

 • Løbestil: Pronation
 • Vigtigste egenskab(er): Kraftig stødabsorbering
 • Anvendelse: Langdistanceløb
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
871,00 kr. 0,00 kr. 871,00 kr. Til butik »

Bedste trail løbesko

Trail løbesko er, som navnet antyder, løbesko beregnet til løb ‘off trail’ – uden for etablerede veje og stier. De har typisk en kraftig sål med knopper, der nemt tager fat i en våd skovbund og sørger for du ikke glider. Overdelen er også forstærket, så den bedre modstår slitage og holder mere tæt end almindelige løbesko.

Hovedkriteriet for trail løbesko er at pasformen skal være så tæt som muligt, så dine fødder ikke kan kure rundt. Det øger stabiliteten og giver dig bedre kontrol, når du løber i kuperet terræn med glatte og våde underlag. Du kan læse en længere beskrivelse af trail løbesko hos Løberen.

Salomon Speedtrak

God trail løbesko til begynderen. Salomon Speedtrak er en god og komfortabel løbesko til dig, der ønsker at prøve kræfter med trailløb. Den er både robust og komfortabel, og QuickLace-systemet gør det nemt og enkelt at få skoen på.


Salomon Speedtrak. Klik på billedet og se dame- og herremodellerne.

Set til: 622,00

Køb hos Spartoo

 • Anbefalet – Grejguide

Det kan vi lide:

Salomon Speedtrak er en fed trail løbesko i et kraftigt design. Den har et robust ydre som beskytter dine fødder mod naturens elementer, men den har også et finmasket meshmateriale på overdelen som sikrer en god åndbarhed.

Løbeskoen anbefales af Grejguide som en god begyndersko, og den fås til en meget fornuftig pris på nettet. Dermed bliver det overkommeligt at kaste sig ud i trailløb med de rette løbesko til opgaven.

QuickLace snøresystemet betyder at du nemt kan stramme og løsne dine Speedtrak løbesko, og sålen er lav så du har god føling med terrænet.

Opsummering:

 • Løbestil: Neutral
 • Vigtigste egenskab(er): Komfortabel og robust
 • Anvendelse: Trailløb i skov, jord m.m.
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
622,00 kr. 0,00 kr. 622,00 kr. Til butik »

Inov-8 X-talon 200

Bedste løbesko til ekstremløb. Hos Grejguide får denne trail løbesko en meget høj bedømmelse, da den klarer sig godt i såvel skoven som på mudrede stier. Pasformen er god, og skoen lader til at være enddog meget robust.


Inov-8 X-talon 200. Klik på billedet og se oplysninger om unisex-modellen.

Set til: 799,00

Køb hos Apuls

 • 100 % – Grejguide

Det kan vi lide:

Hvis du er bidt af løb i mudret terræn og al slags vejr, så er denne trail løbesko et must-have. Inov-8 X-talon 200 er en videreudvikling af X-talon 190, og den er især velegnet til ekstremløb i stil med Extreme Mandehørm og Nordic Race.

Sålen har en god profil men er samtidig fleksibel, hvilket kombinerer et godt greb med en god føling med underlaget. Skoen er en såkaldt unisex-model, hvilket betyder at den passer til både damer og herrer. Pasformen er da heller ikke helt så tæt som ved almindelige løbesko, hvilket især mærkes omkring tæerne som kan bevæges en smule for en endnu bedre kontakt med underlaget der løbes på.

De skrigende grønne striber langs siden kan i øvrigt reflektere lys, så de er også perfekte til løb i mørke.

Opsummering:

 • Løbestil: Neutral
 • Vigtigste egenskab(er): Kraftig og robust
 • Anvendelse: Ekstremløb i alt terræn
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »

Hvad betyder pronation og supination?

Pronation og supination betegner måden hvorpå foden falder, når den belastes. Ved pronation falder foden således indad, mens den ved supination falder udad. Langt de fleste af os har tendens til at pronere i højere eller mindre grad, men det behøver ikke være et problem for din løbetræning.

Ved overpronation/supination er der en risiko for at muskler og ledbånd overbelastes, men her kan flere faktorer også spille ind – eksempelvis din vægt, kropsbygning, skader med mere.

Du kan købe specielle løbesko med støtte, der har til formål at begrænse pronation og supination. Det gøres blandt andet med særlige indlæg, som støtter føden igennem et mere neutralt fald. Som udgangspunkt bør du dog altid forsøge dig med et par neutrale løbesko først, eller som minimum få din løbestil undersøgt på en specialiseret klinik. Gå aldrig ned i en sportsforretning og få det undersøgt, da ekspedienterne i mange tilfælde ikke udfører de nødvendige analyser eller tager højde for andre faktorer end den bevægelse der udfolder sig i og omkring din fod.

Du kan læse mere om emnet hos Fysiopunkt, hvor fysioterapeut Jesper Fried Vive har udarbejdet en dybdegående artikel om emnet.

Tjekliste – sådan vælger du den rigtige løbesko

Når du skal finde de rette løbesko, er der flere ting du bør gøre dig klart inden du køber de første og de bedste. Det er nemlig vigtigt at løbeskoene har en god pasform, og at de er lavet til den slags løb du ønsker at bruge dem til.

Vi har undersøgt hvad fysioterapeuterne og eksperterne anbefaler, hvilket er blevet til en generel tjekliste til dig der skal købe dine første løbesko eller gerne vil være sikker på du køber de rette.

Gå som udgangspunkt efter en løbesko til neutral løbestil

For nybegyndere og øvede uden skader, er neutrale løbesko det rette valg. Er du i tvivl, bør du tage en tur forbi din fysioterapeut eller en specialiseret klinik, som kan analysere dine fødder og anbefale dig et par løbesko.

Gå efter den gode pasform + 1 centimeter

Dine nye løbesko skal sidde godt og tæt, især omkring hælen. Din fod må med andre ord ikke svuppe rundt, og der bør som minimum være 1 centimeter foran dine tæer. Det skyldes at fødderne udvider sig en smule, når først de er varme.

Vælg løbesko der passer til din vægt

Din kropsvægt har stor betydning for dit valg af løbesko. Normalvægtige kan i de fleste tilfælde nøjes med en lettere og mindre robust løbesko end overvægtige, som har brug for en løbesko med en kraftigere konstruktion, mellemsål og overdel. Dette for at sikre en god og optimal støtte til fødderne, som belastes i højere grad jo flere kilo de skal understøtte.

Vælg en netbutik med gratis ombytning

Langt de fleste online tøj- og skobutikker har idag mulighed for gratis ombytning. Det betyder at du helt risikofrit kan handle 1-2 par løbesko hjem, hvilket kan være nyttigt hvis du er meget i tvivl om størrelsen. Så kan du prøve dem begge i ro og mag, hvorefter du omkostningsfrit kan sende dem retur eller bytte dem hvis de ikke passer.

Vælg løbesko efter underlaget der løbes på

Det er ikke helt ligegyldigt, om du løber på asfalt eller på skovstier. Jo hårdere underlaget er, jo mere støddæmpning anbefales. Ellers skal din krop selv afbøde de mange hårde slag, og det kan være hårdt i længden. På hårdt og fast underlag behøver du ikke tænke meget over sålens profil, men skal du ud og løbe på skovstier er du nødt til at finde et par løbesko med en grovere sål. Køb eventuelt 2 par løbesko, så du har et par til begge formål.

Vælg løbesko til kort distance, lang distance eller begge dele

Løbesko kan enten være lette med meget tæt pasform, eller de kan være lidt tungere med bedre stødabsorbering. Førstnævnte er perfekt til dig der løber tempoløb, mens sidstnævne er perfekt til dig der vil løbe længere distancer. Det er med andre ord ikke ligegyldigt om du træner op til at løbe hurtigere eller længere, da det har stor betydning for dit valg af løbesko.

Den gode mellemvej er selvfølgelig at vælge en løbesko med lidt af det gode fra begge verdener, hvilket er det rette valg for dig der ønsker at variere dine løbeture.

Testkilder

Herunder har vi samlet de tests, som vi har anvendt i vores research. Der er testet mange løbesko i tidens løb, og derfor vil listen blive udvidet i takt med at vi finder nye tests.

Klikk.no (28. april 2017)

Klikk.no har i april 2017 testet 10 forskellige løbesko med støtte til dig, der løber meget. Det drejer sig primært om løbesko i det lidt dyrere segment.

I testen har der været fokus på følgende:

 • Stabilitet 25 %
 • Støddæmpning 35 %
 • Praktiske egenskaber 20 %
 • Komfort 20 %

Alle løbesko i testen er blevet afprøvet og vurderet af et testpanel bestående af både eksperter, professionelle løbere og motionsløbere. Testen indeholder således flere aspekter, som alle har givet deres besyv i den samlede bedømmelse af hver model. Der er løbet mindst 100 kilometer i hver løbesko.

I testen konkluderes det, at løbeskoene generelt er rigtig gode. Enkelte modeller skiller sig dog ud. Det drejer sig om Brooks Ghost 9 og Saucony Triumph ISO 3, der begge for 6 ud af 6 stjerner. Derudover er der et stort felt af topscorere, hvoraf 4 modeller får 5 ud af 6 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Klikk.no (28. april 2017)

I denne test er der fokus på letvægtssko til dig med neutral løbestil. Der er testet i alt 10 modeller, og det er primært modeller i den lidt højere prisklasse.

I testen er alle løbeskoene vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Praktiske egenskaber 40 %
 • Støddæmpning 25 %
 • Komfort 20 %
 • Stabilitet 15 %

Hvor løbesko er blevet testet over en samlet distance på 100 kilometer eller mere, for at give et så præcist billede af egenskaberne som muligt. Testpanelet består desuden af både eksperter, professionelle løbere samt motionister, så alle har haft mulighed for at give deres mening til kende.

I testen klarer flere af løbeskoene sig rigtig godt, men enkelte modeller skiller sig alligevel ud. Det drejer sig om Mizuno Wave Sayonara 4 og Saucony Kinvara 8, der begge får 6 ud af 6 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Aftonbladet (27. april 2017)

I denne test er 14 løbesko blevet testet af magasinet Runner’s World, der er et specialiseret løbemagasin.

Løbeskoene er delt op i disse kategorier:

 • Løbesko som både er stødabsorberende og stabiliserende
 • Løbesko som er lette og fleksible
 • Løbesko med god stødabsorbering og lidt stabilitet

Blandt de testede modeller klarer de sig næsten allesammen godt, og kun enkelte modeller får en middel bedømmelse.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt abonnement hos Aftonbladet.

iFORM (26. april 2017)

iFORMs testpanel har i april 2017 testet 16 forskellige løbesko. Der er tale om nye modeller, som er dukket op i butikkerne samme forår.

Løbeskoene er blandt andet testet ud fra følgende kriterier:

 • Pasform
 • Komfort
 • Stødabsorbering
 • Åndbarhed
 • Sål
 • Stabilitet
 • Vægt
 • Hælkappe
 • Design

Den praktiske del af testen er udført på forskellige underlig og i forskelligt vejr, for at teste hvordan løbeskoene klarer sig under forskellige scenarier. Dette for at få et så realistisk billede af hvordan de præsterer som muligt.

I testen udnævnes en testvinder og en “bedste køb”, og løbeskoene er delt op i neutrale og pronation løbesko. I hver af de to kategorier er der udnævnt både en testvinder og en “bedste køb”.

Testvinderen blandt de neutrale løbesko er Nike LunarEpic Flyknit 2, mens det bedste køb er Skechers GOrun 4, som fås til en pris under de andre testede modeller i samme kategori. Blandt pronation løbeskoene er Adidas Supernova testvinder, mens Nike Air Zoom Structure 20 udnævnes som bedste køb.

Hele testen er tilgængelig som PDF-fil og kan læses gratis ved at klikke dig ind på iFORMs hjemmeside.

Grejguide (31. juli 2016)

Hos Grejguiden er mere end 30 par løbesko til trail løb blevet testet, og i denne artikel får du et godt overblik over de bedste modeller lige nu.

Artiklen opdateres løbende i takt med at der testes nye modeller, så hold øje hvis du er særligt interesseret i trail løb.

Ekspertpanelet har udvalgt den bedste løbesko under hver af disse kategorier:

 • Bedst til begynderen
 • Bedst til vanskelige forhold
 • Bedste trailsko til off-trail/orientering/OCR/Mega Mudder
 • Bedste hybridsko

Udover anbefalingerne rummer artiklen også henvisninger til samtlige anmeldte løbesko hos Grejguide, og du finder gode fyldestgørende anmeldelser af alle de testede modeller.

Søndagsavisen (26. maj 2016)

Søndagsavisen har i samarbejde med iFORM fået testet 16 forskellige løbesko i maj 2016. Der er tale om forskellige modeller til forskellige løbestile, hvor løbeskoene er delt op i neutrale og stabiliserende modeller.

Løbeskoene er testet ud fra følgende kriterier:

 • Pasform
 • Komfort
 • Stødabsorbering
 • Åndbarhed
 • Sål
 • Stabilitet
 • Vægt
 • Hælkappe og design

Testpanelet har været ude og løbe næsten 900 kilometer, for at teste de 16 løbesko. Modellerne er meget forskellige, og er alle testet på forskellige typer underlag og korte og lange ture.

Nike Zoom Vomero 11 ender med at blive bedst i test sammen med Adidas Ultra Boost ST. Løbeskoene er henholdsvis neutrale og stabiliserende. Derudover får 4 andre modeller topkarakter, mens vi ikke kender udfaldet for de restende 10 løbesko.

Hele testen kan læses gratis hos Søndagsavisens Testuniverset-sektion.

Femina (25. august 2015)

Femina har allieret sig med Stine og Adele, for at teste 13 par løbesko i let design. Stine arbejder som løbeinstruktør og løber 3 gange om ugen i forskelligt terræn, mens Adele er er motionist og løber typisk intervalløb et par gange om ugen. Sammen har de testet og vurderet 13 par løbesko, som du kan læse nærmere om i denne artikel.

Denne artikel er især relevant for dig, der kan identificere dig selv med de en eller begge kvinders løbevaner. Således finder du nemlig god inspiration blandt de testede modeller.

Hele testen er gratis, og du kan læse vurderinger for alle 13 modeller ved at besøge Feminas hjemmeside.

Aktiv Træning (2. april 2014)

Aktiv Træning har i april 2014 testet 18 par løbesko. På trods af at testen er af ældre dato, findes flere af de testede løbesko stadig i handlen i dag.

Løbeskoene er testet ud fra følgende kriterier:

 • Pasform
 • Komfort
 • Løbeoplevelse
 • Vægt
 • Støddæmpning

Testpanelet hos Aktiv Træning er blandet på bedste vis, og repræsenterer således både eliteløbere og almindelige motionister i alle vægtklasser. Dette for at sikre en så bred og nuanceret bedømmelse af hver enkelt løbesko som muligt. Løbeskoene er desuden testet i praksis under forskellige forhold, og af mindst 3 forskellige løbere. Der er således mindst løbet 100 kilometer i hver løbesko.

Hos Aktiv Træning er løbeskoene delt op i neutrale og støttende modeller. Blandt de neutrale modeller udnævnes New Balance M1080 V6 Fresh Foam til testvinder, mens Puma FAAS 600 V3 udnævnes som bedste køb. Blandt de støttende løbesko er Saucony Guide 9 testvinder, mens Adidas Supernova Sequence 8 anbefales som bedste køb.

Hele testen er tilgængelig hos Aktiv Træning, hvor den kan hentes som PDF gratis.

Løbesko Test – her er de 9 bedste par til kvinder og mænd
Hvad synes du om artiklen?

Skriv en kommentar