Findes der noget bedre end at slippe sit eget barn eller andre barnlige sjæle løs i et legetårn eller i et dejligt legehus? Her guider vi dig igennem det store marked af barnagtige konstruktioner, som dit barn vil synes om – og ikke mindst vil kunne bruge en masse timer og dage på at lege med. Se blot med her.

Hy-land Q projekt 2 – En moderne legeplads godkendt til offentlig brug


Hy-land Q projekt 2

Set på Frishop

Dette legetårn er den oplagte mulighed for dig, der leder efter et legetårn, der kan benyttes af børn i alle aldre. Hy-land Q projekt 2 legepladsen er til børn i alderen 3-12 år, så der er derfor rig mulighed for leg i tårnet for både store små. Legetårnet er altså en god løsning til dig, der leder efter et sted, hvor alle dine børn – uafhængigt af alder – kan lege sammen. Der vil nemlig være noget at give sig til for de fleste, alt efter, hvad sværhedsgraden skal være. Der er to veje op til rutsjebanen, så der er på denne måde også mulighed for at op til fem børn kan lege i legetårnet samtidig.

For de helt små, vil det være muligt at komme op til rutsjebanen ved at klatre i rebet på den ene side, mens det for de lidt ældre kan være en mulighed at klatre sig op til toppen på klatrevæggen på den anden side af legetårnet. På denne måde kan store som små lege side om side, og det kan være vigtigt at prioritere den fælles leg, i særdeleshed hvis der er tale om en større søskendeflok. Klatresiden kan samtidig være en udfordring, som børnene på sigt vil kunne klare, og det er derfor også et legetårn, som børnene vil finde sjov om et par år. Det koster penge at skulle købe et legetårn, især hvis det er til privat brug, så det kan således være rart at vide, at børnene ikke vokser fra det lige med det samme. Legetårnet er derudover dækket af et tag, så det vil også være et sted, hvor børnene kan lege i regn og slud. 

I forhold til det æstetiske udtryk, har dette legetårn et moderne og spændende udtryk, og det er derfor også en god mulighed til dig, for hvem æstetikken betyder noget. Legetårnet vil kunne passe ind i de fleste haver. 

Legetårnet er derudover godkendt til offentlig brug, så hvis du er på udkig efter et legetårn til en offentlig legeplads eller en institution, vil dette også være en god løsning. Hvis du vælger at købe legetårnet, vil alt der er nødvendigt for monteringen følge med i pakken.

Specifikationer:

 • Passer til børn i alderen 3-12 år
 • Farven er grøn, og materialet er trykimprægneret træ
 • Legetårnet har en højde på 400 cm og en bredde på 310 cm
 • Legetårnet indeholder både rutsjebane, klatrestativ og reb

Se pris på Hy-land Q projekt 2 hos Frishop

Jungle Gym Villa – En kombination af sandkasse, legetårn, rutsjebane og gyngestativ 


Jungle Gym Villa

Set på Frishop

Du bør overveje at kigge nærmere på dette Jungle Gym Villa legetårn, hvis du er interesseret i et legetårn, der kombinerer flere forskellige ting. Dette legetårn er nemlig en god mulighed for dig, der er på udkig efter et legetårn med udfordringer og sjov til alle aldre. Det kan være, at du har flere børn, der alle har forskellige aldre, men som samtidig skal have et sted, hvor de alle kan lege sammen.
Nederst i legetårnet findes en sandkasse, hvor de mindste børn vil kunne bygge forskellige sandfigurer eller lege forskellige lege. Dernæst findes der ovenpå et legetårn, hvor dine børn vil kunne holde udkig over haven, eller hvor end I vælger at placere jeres legetårn – måske børnene ligefrem får mulighed for at kunne kigge over til naboen. Legetårnet er et oplagt og alsidigt valg, fordi det kombinerer både rutsjebane, sandkasse og gyngestativ. 

Hvis du har en flok børn, der elsker at være aktive, vil dette legetårn også egne sig særligt godt til dem. Der er fire forskellige måder at komme op til toppen af legetårnet på: Der findes først og fremmest en 1-Step stige samt en fast stige, men til de børn, der ønsker mere udfordring, findes der også en klatrevæg samt et klatrereb. Selve platformen i legetårnet måler 150 cm x 130 cm, så der er god plads til, at flere børn kan lege deroppe på samme tid.  Der er også en gynge med til legetårnet, så hvis du har børn, der elsker at gynge, er dette også et legetårn for dem. 

På den måde kombinerer dette legetårn altså flere forskellige aktiviteter, der både gør det til et legetårn, der egner sig til flere forskellige aldre samt motoriske færdigheder. Jungle Gym Villa legetårnet er også et legetårn, I vil kunne have i mange år frem, eftersom børnene gradvist vil kunne klare flere udfordringer i legetårnet.

Jungle Gym Villa legetårnet er lavet af trykimprægneret træ, og det er testet for både kvalitet og sikkerhed. Når du får leveret legetårnet, modtager du en saml-selv-pakke. 

Specifikationer:

 • Materialet er trykimprægneret træ
 • Legetårnet har en højde på 274 cm, en længde på 482 cm samt en bredde på 416 cm.
 • Leveres med 120 kg certificeret sandkassesand
 • Det er muligt at komme op i legetårnet på fire forskellige måder
 • Kombinerer rutschebane, legetårn, gyngestativ og sandkasse

Se pris på Jungle Gym Villa hos Frishop

Jungle Gym Båd – Pirat-legetårn i træ


Set på Frishop

Jungle Gym BådDette legetårn vil kunne tilfredsstille selv den mest kræsne børnehjerne. Dette legetårn er nemlig formet som et kreativt piratskib. Ikke blot formen er unik, men også de mange brugsmuligheder og funktionelle løsninger, som er bygget ind i konstruktionen. Sættet sørger du selv for at samle, men når det er samlet, vil du med garanti være tilfreds over resultatet. Sættet er detaljeret lavet, og indeholder således både looket som et piratskib, et soldæk, en personalekabine med både vindue, teleskop og ror. På den måde kan barnet virkelig leve sig ind i legen og bruge sin vilde fantasi og forestillinger. 

Legetårnet er lavet i trykimprægneret krop og arsen fri fyrretræ, som er med til at sikre et slidstærkt og holdbart legetårn til børnene. I sættet er det også muligt at købe rutsjebanen med.

BEMÆRK at kun bådmodullet følger med i prisen, mens selve legetårnet og rutsjebanen skal købes separat.

Specifikationer:

 • Passer til børn på 3-10 år
 • Den maksimale brugervægt er 50 kg
 • Træfarvet
 • Trykimprægneret krom og fyrretræ
 • Ikke egnet for børn under 3 år
 • Kun bådmodulet medfølger, resten købes separat – heriblandt rutsjebanen og selve legetårnet.

Se pris på Jungle Gym Båd hos Frishop

Nordic Play Legehus med veranda – Flot legehus ofte på tilbud


Set på Frishop

Nordic Play Legehus med verandaHvis du er på udkig efter et legehus til de mindste i familien, behøver du ikke at lede længere. Med dette super charmerende og fine legehus på tilbud, får du alt hvad barnet behøver, for at udforme en dejlig leg, som kan leges i legehuset i mange timer. Legehuset er i fine røde og hvide farver, som præger husets udvendige sider. Taget er asymmetrisk skråt, og har hyggelige, skæve vinduer og døre i sig. Døren til det lille legehus har endda en magnetlås, som får legehuset til at minde endnu mere om et rigtigt hus. Udover den del hører der også et gulv, en postkasse og en nuttet altankasse med. Huset er delvist samlet ved ankomst, og skal blot sammensættes i de medfølgende moduler, som til sidst vil danne rammerne for børnenes nye yndlingssted. Legehuset tåler både at stå indenfor og udenfor – det skyldes at træbehandlingen er vandbaseret.

Specifikationer:

 • Udvendige mål er L130xB140xH150 centimeter
 • Maksimal højde indvendigt er 83,3 centimeter
 • Certificeret og godkendt med: CE, FSC og EN71-1,2,3 og 8
 • Rødt og hvis udvendigt
 • Udvendig veranda
 • Tag af træ
 • Todelt dør
 • Altankasse medfølger

Se pris på Nordic Play Legehus med veranda hos Frishop

Smoby Lovely legehus – Plastik legetårn


Set på (Produktet er udgået)

Smoby Lovely lSmoby Lovely legehusegehusHvis du er på jagt efter et praktisk legehus, som ikke fylder det store, så har vi løsningen til dig her. Med dette legehus i plastik får de små for alvor lov til at lege og bruge fantasien. Legehuset skal samles efter levering, men er heldigvis nemt og enkelt at samle – selv for dem, der har ti tommelfingre. Når først legehuset er samlet, er der budt op til mange timers sjov, leg og fantasi. Huset er i friske farver, som med garanti vil pifte din have eller børneværelset op. Taget er rødligt i farven, mens siderne har forskellige farver, nemlig gul/lime, brun/grå og hvis. I huset er der små vinduer på alle fire sider, som børnene kan kigge ud af. Det er ikke muligt at lukke vinduerne. I den forreste ende af huset er der en der endda en dør, som kan åbnes og lukkes. Døren fungere som en låge, da den kun dækker den ene halvdel af dørhullet.

Specifikationer:

 • Legehuset i plastik måler 98x110x127 centimeter
 • Legehuset er anti-UV
 • Sættet er nemt at samle
 • Robust konstruktion
 • Kan fint bruges af børn fra 2 år og op

Se pris på Smoby Lovely legehus hos (Produktet er udgået)

Hy-land Legetårn – Kæmpe legetårn


Set på Frishop

Hy-land LegetårnMed dette legetårn er du sikret prisen som årets forælder, hvis du giver det til dit barn. Med dette legetårn får du alt tænkeligt, som dit barn overhovedet vil kunne komme i tanke om. Dette udendørs legetårn er perfekt til de mellemstore børn, som vil have varieret leg. Dertil er det kun en bonus, at det hele fås i en konstruktion som her. I konstruktionen er der nemlig både et hævet legetårn med rutsjebane og delvis overdækning på den hævede træplatform. Dertil kommer de tre rammer på jorden, som fint kan bruges til opbevaring af legetøj og ikke mindst sandkasse. Den tilhørende rutsjebane er grøn, mens resten af konstruktionen er i naturtræfarve. 

Det flotte legetårn i træ sikrer altså masse vis as timers leg og sjove stunder udendørs for børn og barnlige sjæle.

Specifikationer:

 • Hele legetårnet måler 7,0×9,5×2,3 meter
 • Passer til alderen 3-12 år
 • Passer til 4 børn af gangen
 • Platformens højde er 1,5 meter
 • Børn opsættes af 2 pers. forventet tid er 10 timer

Se pris på Hy-land Legetårn hos Frishop


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Jungle Gym Tower – Komplet træ legetårn


 

Jungle Gym TowerMed denne gør-det-selv-løsning får du muligheden for at glæde et barn, du har kært, med ethvert barns drøm; et legetårn. De fleste børn har nok en drøm om at få deres helt eget legetårn, hoppeborg, gyngestativ eller andet i den dur, og her får du altså det perfekte eksempel. I denne pakkeløsning får du et flot tårn med indbygget sandkasse og tilpasset rutsjebane. Det betyder, at du som køber kun skal sørge for at samle sættet. Rutsjebanen er gul, mens resten af tårnet er naturtræfarvet. Denne variant kan endda tilpasses, hvis du ønsker en anden form for aktivitet fremfor, eksempelvis, rutsjebanen. Du kan også købe udvidelser til tårnet, eksempelvis et gyngestativ.

Materialerne er udvalgt efter, at de skal være behagelige for børnene, og dertil leve op til sikkerhedskravene. Der er nemlig både bløde kanter, afrundede hjørner – de er også vejr- og UV-bestandige.

Specifikationer:

 • Passer til børn på 3-10 år
 • Den maksimale brugervægt er 50 kg
 • Gul og træfarvet
 • Trykimprægneret krom og fyrretræ

 

 

Læs også: Gyngestativ i træ eller metal – 12 smarte stativer

Byg selv legetårn – hvis du ikke vil købe

Hvis du ikke har lyst til at købe et færdigt legetårn eller legehus, men derimod bygge dit eget, så kan det naturligvis også lade sig gøre. Hvis dette er tilfældet, kan du bruge overstående konstruktioner som inspiration og idéer til, hvordan din egen, hjemmelavede konstruktion kan se ud. Nedenfor præsenterer vi dig for et par fordele og ulemper, som er værd at tage med i overvejelserne, når du skal i gang med gør-det-selv-projektet.

Fordele: 

 • Kun fantasien sætter grænser for hvordan du kan sammensætte konstruktionen
 • Du kan opfylde børnenes ønsker helt specifikt
 • Det er ofte billigere at købe materialer selv

Ulemper:

 • Det kræver meget tid og snilde at sammensætte eget legetårn eller legehus
 • Konstruktionen er ikke længere certificeret eller sikkerhedsgodkendt, hvilket kan være problematisk, hvis andre end dine egne børn skal bruge konstruktionen.

Mange muligheder

Der er altså mange muligheder for at overraske eller opfylde dine børns ønsker til legetårne og legehuse. Lige meget om du er til træ, plastik, multiaktiviteter eller det mere enkle, så vil du kunne finde den perfekte konstruktion til børn og barnlige sjæle – hvad end der er tale om et dejligt legehus eller et adrenalinspækket legetårn. Der er altså kun tilbage at beslutte hvilket du vil købe, eller måske hvilket du selv vil kaste dig ud i at købe til de yngste i familien.

Læs også: Find inspiration til den sjoveste rutsjebane til børn.

Se også Lav dit eget legetårn skrevet af bygselvviden.dk.

Se vores artikel om: Find det fineste legehus til dine børn

Læs også: Fodboldmål til haven – her er 12 af de bedste

FAQ

Hvad er en moderne legeplads?
På moderne legepladser findes der meget forskelligt udstyr. På mange moderne legepladser finder du blandt andet et alt-i-et legetårn, der indeholder både rutsjebane, klatrestativ og klatrevæg. Fordelen ved den alt-i-en løsning er, at der spares plads på legepladsen samtidig med at børn kan lege ét samlet sted.
Hvad kaldes en legeplads struktur?
En legeplads struktur kan være flere forskellige ting. Legeplads struktur er dog ofte alt det udstyr, der findes på diverse forskellige legepladser. Udstyret kan for eksempel være sjove rutsjebaner, hurtige snurretoppe og svære klatrerbaner. Udforsk dine nærmeste legepladser, og find selv flere eksempler.
Hvad kalder du legepladsudstyr?
Det er meget forskelligt fra legeplads til legeplads, hvad legepladsudstyret bliver kaldt. Du kan finde meget forskelligt legetøj og udstyr på diverse forskellige legepladser rundt om i landet. Du kan blandt andet finde legehuse, gynger, rutsjebaner, snurretoppe og meget mere. Dine børn vil med sikkerhed det sjove legepladsudstyr.
Hvad er det, der snurrer på en legeplads?
Legepladsen er et sjovt sted for børn i alle aldre at boltre sig og have det sjovt. Der findes flere forskellige ting, der snurrer på en legeplads – herunder karruseller, spinners og supernovas. Det virker måske en smule underligt for voksne, men mange børn elsker at snurre rundt og rundt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar