Der er mange danskere, der hvert år oplever, at de får behov for nogle nye vinduer. Måske er de gamle blevet utætte, hvorfor den isolerende evne sænkes, og der forekommer træk inde i huset, måske er de sprunget, hvorfor de er svære at se ud af, eller måske er karmen ved at have taget for meget skade af vinden og vejret, hvorfor der er risiko for, at der opbygger sig fugt. Uanet hvad grunden er, så er der mange, der vælger at investere i et fastkarmsvindue. Og det med god grund. Disse har nemlig en lang række fordele. Her er der for eksempel tale om:

 

  • Det er et billigere vindue
  • Der skabes et godt lysindfald i rum, der måske ikke er så meget brugte
  • Det er nemt at montere og kan monetres direkte efter modtagelsen

 

Der er dog også nogle ulemper ved denne type af vindue. For eksempel:

 

  • Det kan ikke åbnes
  • Det er ikke et godt valg i de primære rum

 

Med alt dette sagt er det således nok gået op for dig, hvad der er tale om her. Et fastkarmsvindue kan nemlig ikke åbnes, og derfor er det ikke muligt at bruge det for eksempel, hvis man trænger til en frisk brise inde i huset. Dog er der her tale om et vindue, der er billigere end dem, som der kan åbnes, og for mange kan det være en kærkommen besparelse – nye vinduer kan nemlig være en stor investering. Et fastkarmsvindue er især en god ide, hvis der er tale om, at du skal skabe et større vinduesparti, hvor det ikke er nødvendigt, at alle vinduer kan åbnes. Derudover skaber disse et godt lysindfald, idet de er fastmonterede på karmen, og så er de yderst lette at montere.

 

Kan du selv montere et fastkarmsvindue?

Et fastkarmsvindue er forholdsvis let at montere selv, også fordi at du modtager et færdigt produkt, der blot skal sættes det rette sted. Dog kræver det stadig en del snilde og forsigtighed, hvis man hverken vil gøre skade på vindue eller bebyggelse, og derfor anbefales det, at man søger professionel hjælp, hvis det ikke er noget, man tidligere har haft erfaring med at gøre godt.

 

Og netop derfor kan du tage et kig på 3byggetilbud.dk. Her finder du nemlig en lang række håndværkere, der står klar til at hjælpe dig med at montere dine fastkarmsvinduer. Du skal blot udfylde dine kontaktoplysninger, beskrive arbejdsopgaven og vente i 24-48 timer, så har du fået tre tilbud – ganske gratis og helt uforpligtende. Du har således mulighed for at takke nej, hvis der alligevel ikke er et tilbud, der stemme rovernes med dine ønsker og dine behov. Med hjælp fra en professionel skal du dog huske, at du får garanti på det arbejde, der blive rudført, du slipper selv for besværet og det store arbejde, og du kan være sikker på, at arbejdet bliver klaret ordentligt.

 

Hvad er prisen på et fastkarmsvindue? 

Det er et spørgsmål, som det er meget svært at besvare. Her er der nemlig en del faktorer, der spiller ind. For det første er prisen afhængig af den type vindue, du vælger. Et fastkarmsvindue kan nemlig fås i flere forskellige udgaver, og derfor skal du tage stilling til blandt andet:

 

  • Om du vil have 2- eller 3-lags glas
  • Om du ønsker solafskærmning
  • Om du ønsker lydisolerende glas
  • Om du ønsker sikkerhedsglas 

 

Dette er nemlig alle nogle ting, der har indflydelse på den endelige slutpris og det resultat, som du ender ud med. Jo mere udstyr du vælger at bruge til dit fastkarmsvindue, jo dyrere vil det selvfølgelig blive. Men her kan du så også være sikker på, at du får et vindue af en rigtig god kvalitet, som holder mange år ud i fremtiden. 

 

Derudover er prisen selvfølgelig også afhængig af, hvor mange vinduer der er tale om, at du skal have udskiftet, samt de mål som de skal være i. Er der tale om en stor mængde vinduer, vil prisen være herefter, og skal du have lavet vinduerne i nogle specielle mål, så de passer helt unikt til dit hjem, vil det også afspejle sig i den endelige pris.

 

Sidst men ikke mindst er prisen også afhængig af, om du selv kan montere dine fastkarmsvinduer, eller om du ønsker professionel hjælp til det. Hvis du indhenter tre tilbud online, vil du få et bedre estimat af den endelige pris, og derfor har du også et overblik over, hvad det vil koste dig at få arbejdet klaret hjemme hos dig. Prisen kan nemlig også svinge alt efter, hvilken håndværker man benytter sig af, samt hvor man geografisk har til stede. Ofte er det for eksempel dyrere at få håndværkerhjælp, hvis man bor på Sjælland, end hvis man bor i Jylland. 

Se vores artikel om: Stort spejl – 17 flotte spejle til gulv eller væg

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post

Write A Comment