Indholdsfortegnelse:

Der findes utroligt mange forskellige slags højtalere – og endnu flere forskellige producenter af højtalere. Det kan være en smule uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange forskellige typer, for hvad er dit behov egentlig? Hvor skal højtaleren stå, og hvad skal den kunne? Har du brug for højtalere til hjemmet, eller til når du er på farten?

Vi har her samlet en række forskellige højtalere til dig, hvor vi har lagt vægt på både den gode lyd, funktionaliteten og det smukke design. De fleste kvinder synes nemlig ikke, at højtalere er det pæneste i verden at få ind i hjemmet, men det ændrer ikke på, at de fleste gerne vil have lækker lyd, når musikken skal spille. Heldigvis kan de to ting forenes, da der findes rigtig mange producenter, som vægter det æstetiske højt, når de designer højtalere. Højtalere kan nemlig både være rigtigt dekorative og være en pæn del af indretningen, men de kan også eksistere helt neutralt i baggrunden, hvor ingen lægger mærke til dem.

Mulighederne er mange, så læs med her og bliv inspireret:

Argon Audio ALTO55 gulvhøjtaler – kompakt gulvhøjtaler med lækker lyd

Set på Hifiklubben DK

Argon Audio ALTO55 floor speaker

ALTO55 er det prisbevidste valg, som sikrer dig super god lyd til den bedst mulige pris. Hvis du gerne vil have en gulvhøjtaler, som giver dig absolut maksimal lyd, men til den mindste pris, så får du ganske enkelt ikke et bedre bud end denne. 

ALOT55 højtaleren er udstyret med to bas-enheder i stedet for én. Det betyder, at størrelsen på højtaleren har kunnet reduceres, så den ikke fylder hele din stue. Det er dermed også et valg, som ville falde fint i tråd med enhver boligindretning. Den fås både i sort og hvid og står på gummifødder, så du ikke ridser gulvet derhjemme.

Med denne højtaler får du det bedste fra begge verdener: Du får et lækkert design med mat finish, som indgår diskret og lækkert i enhver boligindretning i kombination med eminent god lyd, der går lige i mellemgulvet. Et rigtigt godt valg, hvis du vægter både æstetik og lyd højt. 

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 5,25”
 • Vægt 12 kg.
 • Farver: Sort, Hvid
 • Gummifødder inkluderet.

Se pris på Argon Audio ALTO55 gulvhøjtaler hos Hifiklubben DK

Lyngdorf MH-2 væghængte højtalere – flad og elegant væghøjtaler sublim til både stereo- og surround-opsætninger

Set på Hifiklubben DK

Lyngdorf MH-2 wall hung speakers

I kategorien kompakthøjtaler finder vi den flade og superkompakte højtaler, som er både elegant, og giver dig fremragende lyd til hjemmebioen fredag aften og til musikken i hverdagen. 

Højtaleren har ekstremt ren lyd, og lyden er meget dynamisk i forhold til, at højtaleren er så kompakt. Den er super nem at montere på væggen, hvad end du bruger det integrerede nøglehuls-beslag eller ønsker et højtaler-vægbeslag.

Højtaleren skal dog kobles sammen med en subwoofer for at kunne yde sit allerbedste. Kobler du højtaleren sammen med en passende subwoofer eller forstærker, vil du opleve, hvor meget denne lille kompakte sag kan præstere, uden at du overhovedet lægger mærke til den i din indretning derhjemme. 

Du kan bruge M2 højtaleren sammen med de fleste anlæg og subwoofere, og du kan derfor både få ekstremt god filmlyd samtidig med, at højtaleren er et fantastisk match til diverse streaming musikanlæg.

Højtaleren fås både med finish i mat hvid og sort pianolak.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 5,25”
 • Vægt: 3,1 kg.
 • Farver: Sort pianolak (højglans), hvid mat.
 • Kan vægmonteres på to måder; via integreret nøglehulsbeslag eller standard vægbeslag.

Se pris på Lyngdorf MH-2 væghængte højtalere hos Hifiklubben DK

DALI Callisto 6C + Sound Hub – trådløst højtalersystem til de helt store lydoplevelser

Set på Hifiklubben DK

DALI Callisto 6C + Sound Hub

Der er her tale om et helt system, som sikrer dig en virkelig ren og detaljeret lyd, også selvom rummet er stort. Forstærkeren er indbygget i de trådløse højtalere, og det sikrer dig en helt unik musikoplevelse, som kun kan sammenlignes med de store HiFi-anlæg. Ved at gemme forstærkeren i højtaleren slipper du for at se på den store separate forstærker og de grumme højtalerkabler, og højtalersystemet kan derfor nemt integreres som en del af din boligindretning.

Du har desuden mulighed for at tilkoble et Bluesound indbygningsmodul. Det kan købes som ekstraudstyr. Bluesound er et multirums-musiksystem, og det er et af de mest velspillende af slagsen. Det giver dig både app-kontrol, streaming-tjenester, internetradio og alverdens musik på din smartphone. Du kan tilføje systemet i hele dit hjem og stadig styre det hele fra din smartphone.

Højtalerne er i sig selv fine og diskrete, selvom det er gulvhøjtalere, og Sound Hub’en er en lille lækker sag, som nemt kan gøres til en del af din indretning, for eksempel som en del af et lille stilleben, hvis du gerne vil have, at den skal forsvinde lidt.

Systemet er ekstremt nemt at sætte op og betjene, og det kan fuldt ud spille på niveau med andre (meget større) anlæg. Callisto 6C fås i sort ask eller mat hvid, Sound Hub’en fås i sort finish, og så medfølger der en bluetooth-baseret fjernbetjening.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Trådløst musikanlæg og trådløse gulvhøjtalere.
 • Indbygget forstærker.
 • Indbygget bluetooth til afspilning af musik direkte fra smartphone mm.
 • Kan tilkobles med Bluesound for multirums-musiksystem.

Se pris på DALI Callisto 6C + Sound Hub hos Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins CCM632 lofthøjtaler – diskret og superkompakt konstruktion

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins CCM632 ceiling speaker

Her er vi ovre i en særdeles diskret og kompakt sag, der indbygges fladt i loftet, og der er derfor stort set ikke brug for nogen plads bag ved højtaleren. Den er nem og sikker at montere og giver dig en fin og diskret baggrundsmusik i rigtigt god kvalitet. 

Denne type højtaler er til dig, som ikke ønsker synlige højtalere overhovedet, eller dig som eventuelt blot har enkelte rum, hvor du ikke ønsker, at man skal kunne se højtaleren, men som stadig gerne vil have dejlig musik, når du kommer hjem. Du kan bruge disse højtalere i alle de rum, du vil, men mest oplagt er køkkenet, som sjældent er velegnet til at have store højtalere stående. Højtalerne kan også bruges i butiksmiljøer og favner altså temmelig bredt. 

Fordi højtaleren er så flad, er det nemt at placere højtaleren, hvor end du ønsker. Samtidig betyder det flade design dog også, at lyden har sine begrænsninger i dybden. Lydkvaliteten er dog stadig overraskende god, og du kan jo altid installere flere højtalere af samme slags for at optimere lyden. 

Du kan få disse højtalere med både en rund og en kvadratisk frontgrill. Desuden kommer højtaleren i en mat hvid finish, som kan spraymales, så den passer til netop din boligindretning.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Højtalere til indbygning i loftet.
 • Bas: 3”.
 • Farve: Mat hvid, som kan spraymales i netop den farve, du ønsker.
 • Vægt: 0,7 kg.

Se pris på DALI Callisto 6C + Sound Hub hos Hifiklubben DK

DALI Sub E-12F Subwoofer – stærk subwoofer med kræfter til både musik- og filmlyd

Set på Hifiklubben DK

DALI Sub E-12F Subwoofer

Med denne subwoofer vil du have muskelstyrke nok til at klare både musiklyd og filmlyd uden problemer. Den er et superlækkert supplement til enhver højtaler i god kvalitet. Designet er ligeledes i top med en smart fod i aluminium og et højglanslakeret frontstykke.

Subwooferen er konstrueret med det formål at kunne fungere lige godt til både musik og filmlyd, det kræver råstyrke og en ekstrem præcision, og er subwooferen placeret korrekt i forhold til anlæg og tv, får du nærmest en fysisk oplevelse fra de mange lydkomponenter. 

Subwooferen fås i sort ask, hvid og lys valnød, og der er derfor også lidt for enhver smag og til enhver type indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Subwoofer.
 • Bas: 12” long-stroke (membran i aluminium).
 • Farver: Hvid, lys valnød, sort ask.
 • Vægt: 14,7 kg.

Se pris på DALI Sub E-12F Subwoofer hos Hifiklubben DK

Samsung HW-NW710 – superslank soundbar med optimal filmlyd

Set på Hifiklubben DK

Samsung HW-NW710

Med denne soundbar er du sikret en lækker lyd til dit tv med 7 indbyggede højtalere. Du kan desuden streame musik via Bluetooth og tilkoble højtaleren trådløst til kompatible Samsung TV. Det giver en markant bedre lyd end TV’ets egne små højtalere, og du behøver samtidig ikke fylde stuen ud med store højtalere for at få skøn lyd til dine filmaftener. Soundbaren er så god, at du ikke nødvendigvis behøver at have en subwoofer ved siden af, da højtaleren i sig selv har en overbevisende og fyldig lyd.

Det er meningen, at soundbaren skal hænge under dit TV, og med en dybde på 5,4 cm, stikker den ikke frem under TV’et. Du kan herefter tilslutte soundbar og Samsung TV trådløst, så du slipper for at kigge på grimme kabler. Har du ikke et Samsung TV kan du i stedet bruge den optiske indgang til at forbinde med højtaleren.

Som nævnt kan du desuden streame musik via din smartphone, tablet og bærebare computer. Streamingen sker via bluetooth. Så snart de to enheder er parret, kan du afspille fra alverdens streaming-tjenester herunder Spotify og Youtube. 

Soundbaren fås i en smuk titangrå finish, der hurtigt bliver et lækkert tillæg til din boligindretning. Der medfølger desuden både fjernbetjening og vægmonteringskit.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Soundbar.
 • 7 indbyggede højtalere.
 • Bluetooth-funktion.
 • Farver: Titangrå.
 • Vægt: 6,7 kg.

Se pris på Samsung HW-NW710 hos Hifiklubben DK

DALI Zensor 5AX – fuldblods gulvhøjtalere med bluetooth

Set på Hifiklubben DK

DALI Sensor 5AX

Du får her en fuld og vild HiFi-oplevelse tilmed uden at skulle købe en forstærker. Med den trådløse streaming via Bluetooth har du med denne højtaler fået den nemmeste vej til overbevisende stereolyd, der både er ægte og i fuld størrelse. Du kan streame direkte fra din smartphone eller tablet, men du kan også vælge at tilkoble via den optiske indgang. Ligeledes kan denne højtaler indgå som en del af et multirumssystem. Den kan med andre ord det hele, når det handler om lækker lyd.

Højtalerne er super nemme at opsætte. Det kræver blot, at den ene forbindes med den anden, sæt strøm til, og så er du i gang. I virkeligheden er det faktisk præcist ligeså nemt som at sætte et par hovedtelefoner på ørerne og trykke start.

Du får en flot og virkelig fyldig lyd, samtidig med at du slipper for at have et kæmpe anlæg stående i din stue. Højtalerne er optimale for indretningsjunkien, der gerne vil have lækker lyd i sit hjem.

Højtalerne fås i henholdsvis valnød, sort ask og hvid højglans, og de er derfor nemme at få til at blende ind i ethvert hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 2x 5,25” (med træfiber-membran).
 • Farver: Valnød, sort ask, hvid højglans.
 • Vægt: 11 kg.

Se pris på DALI Zensor 5AX hos Hifiklubben DK

Argon Audio ALTO4WALL – gennemtænkt design, flot lyd og lav pris

Set på Hifiklubben DK

Argon Audio ALTO4WALL

Du får her en væghængt højtaler, som kan hænges både lodret og vandret afhængig af, hvad du foretrækker. Designet er gennemtænkt og lækkert, højtaleren er nem at montere, og den giver dig en flot lyd til prisen. 

Vil du gerne supplere med en højtaler i stuen til dit anlæg, og vil du helst ikke have et stort skrummel stående, så er denne højtaler en ideel løsning. Du kan leje med udtrykket ved at hænge den på forskellig vis, ligesom højtaleren kommer med både et sort og et hvidt stoffront-stykke, så du kan få højtaleren til at indgå perfekt i netop din boligindretning. 

Lyden er rigtig god i denne højtaler, og den har en imponerende bas til trods for sin lille størrelse. Ved at tilkoble en aktiv subwoofer, kan du gøre de dybeste toner endnu bedre, så du får god bund i lyden uden behov for store højtalere. 

Denne højtaler er ideel til den prisbevidste, som både vil have god lyd og pæn indretning kombineret i ét. Den fås i hvid finish og passer derfor til alle hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 4”.
 • Farver: Hvid.
 • Vægt: 3,4 kg.

Se pris på Argon Audio ALTO4WALL hos Hifiklubben DK

Sonos In-Ceiling lofthøjtaler – elegant og lækker indbygningshøjtaler

Set på Hifiklubben DK

Sonos In-Ceiling Ceiling Speaker

In-Ceiling er en genialitet fra Sonos, som sikrer dig diskret baggrundsmusik af høj kvalitet i de rum, hvor du ikke har brug for de helt store lydoplevelser, og hvor du ikke nødvendigvis lytter koncentreret. Den er udført i et ekstremt pænt, elegant og diskret design, den er nem at montere, og den er designet til at præstere sammen med en Sonos Amp forstærker. Sammen med forstærkeren kan du udnytte Sonos Trueplay-systemet, som kalibrere lyden automatisk til dit rum.

Frontgrillen er noget så diskret, og du lægger stort set ikke mærke til den. Den falder derfor naturligt ind i alle indretninger, så du ikke skal blive irriteret over store klodsede højtalere, når du ikke har brug for dem. Desuden kan frontgrillen spraymales, så den kommer til passe helt ideelt til netop det udtryk, du ønsker.

In-Ceiling er en ren højtaler, og den skal derfor tilkobles en forstærker. Den tilknyttes med et almindeligt højtalerkabel til Sonos Amp, som for det første er dét, der giver dig kraft på lyden, men det er også i Sonos Amp, at du styrer og vælger musikken. Ledningen er heldigvis skjult, da den er bygget ind i loftet.

Alt i alt en lækker lille højtaler, der blot vil være en fin og diskret detalje i dit loft.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Højtalere til indbygning i loftet.
 • Bas: 6,5” (membran i grafit).
 • Farve: Hvid med mulighed for spraymaling i andre farver.
 • Vægt: 2 kg.

Se pris på Sonos In-Ceiling lofthøjtaler hos

Marshall Stockwell II – designer højtaleren med bluetooth

Set på 24hshop

Marshall Stockwell II

Få ægte rock’n’roll attitude med denne lille fikse sag fra Marshall. De fleste er allerede bekendte med brandet, som i årtier har leveret god lyd til den krævende forbruger. Denne kompakte Bluetooth højtaler vil give dig noget street credit, når du medbringer den på stranden eller til vennernes picnic, og så kan den holde batteri til over 20 timers trådløs musik. 

Du kan parre højtaleren med to telefoner på samme tid, så I er flere, der kan styre musikken. Du kan følge med i batteriniveauet med den integrerede batterimåler, og så oplader højtaleren utroligt hurtigt.

Designet er som taget ud af en rockscene og er helt i tråd med Marshalls rockede univers. Den er udformet i samme stil som Marshalls ikoniske guitarforstærkere, og remmen er lavet et klassisk rødt velourstof på indersiden. Der er med andre ord ikke sparet på detaljerne.

En kæmpe fordel ved denne Bluetooth højtaler er, at den spiller både fremad og bagud. Det betyder, at du kan placere højtaleren i midten af en gruppe mennesker, og alle vil kunne høre musikken lige godt. 

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Bluetooth højtalere.
 • Farver: Sort.
 • Vægt: 1,4 kg.

Se pris på Marshall Stockwell II hos 24hshop

Bowers & Wilkins 703 S2 – tung gulvhøjtaler med et rent og dynamisk lydbillede

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 703 S2

Her er tale om en virkelig avanceret og tung gulvhøjtaler, der vil tiltale enhver super kræsen musikelsker. Du får eminent lyd i selv meget store rum, og gengivelse af stemmer, instrumenter og detaljer er krystalklar. Du kan desuden fint anvende højtaleren til både musik og filmlyd.

Om du bruger højtaleren i forbindelse med stereo eller som kanal i en hjemmebio, vil du altid og uden undtagelse få en imponerende lydoplevelse, der er både ren og dynamisk. 

Højtaleren er udstyret med et stort kabinet, som giver dig ultimativ basstyrke, uden at den bliver for voldsom til din stue. Der er tænkt over æstetikken, da producenterne designede højtaleren, og derfor vil den kunne indgå ganske naturligt i ethvert stuemiljø. 

Den fås i enten ægte rosentræsfiner, mat hvid lak eller sort højglans. Frontgrillen sættes fast ved hjælp af magneter. Det betyder også, at du undgår at kigge på grimme monteringshuller, hvis du vælger at lade frontgrillen ligge i skabet og have frit udsyn til enhederne. Hver person har sin smag, så vælg det udtryk, som du synes, passer allerbedst til din indretning. 

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 6”.
 • Farver: Rosentræsfiner, mat hvid lak, sort højglans.
 • Vægt: 25 kg.

Se pris på Bowers & Wilkins 703 S2 hos Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 804 D3 – en kompakt og højkvalitets højtaler

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 804 D3

Her er tale om en kompakt high-end gulvhøjtaler, som kan levere i topkvalitet i både små og mellemstore rum. Den er udført i et slankt og minimalistisk design, som hverken belaster din indretning, pladsen i din stue eller dit budget. Har du et ordentligt anlæg, kan du snildt få enormt meget fylde og detaljer i din lytte oplevelse, og det er noget, som ellers sædvanligvis er udelukket i en højtaler af denne størrelse.

Det er en højtaler til den almindelige stue, som er nem at placere, fordi designet er så slankt. Den kan være næsten alle steder, og den er et fint supplement i enhver minimalistisk indretning. Med Aerofoil basenheder, diamantdiskant og Continuum-mellemtone får du en vild high-end lydoplevelse, selvom modellen er noget mindre end de sædvanlige high-end HiFi-højtalere.

Højtaleren fås i en sort pianolak med højglans, rosentræ, hvid lak og en lækker grå farve. De matcher alle tre en fin minimalistisk indretning til perfektion.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 2 x 6,5”.
 • Farver: Hvid lak, Mystic grå, sort pianolak i højglans, rosentræ
 • Vægt:
 • 33 kg.

Se pris på Bowers & Wilkins 804 D3 hos Hifiklubben DK

Argon Audio ALTO4 – stor fylde, lille pris

Set på Hifiklubben DK

Argon Audio ALTO4

Argon Audio har lavet denne lille genistreg af en kompakthøjtaler, som leverer utroligt god lyd til prisen. Den har et elegant og simpelt design, der passer perfekt til et mere prisvenligt anlæg. Den er holdt i sort og hvid, og den har integreret vægbeslag, så du kan få den op at hænge med det samme. Den er dog også ganske fin til hylden eller i reolen, hvis du foretrækker det.

Designet er klassisk Argon Audio, og så har den en tovejs basrefleks, som du kan anvende med enhver forstærker tilkoblet. Anvend den enten som en ekstra højtaler i dit surround system eller som højtaler i køkken, soveværelse eller andre mindre rum. 

Selvom denne højtaler er relativt lille, leverer den en imponerende bas, og kombinerer du den med en mindre subwoofer, kan du få masser af dybde i lyden. Højtaleren er i den forbindelse rigtig god til både musik og din egen hjemmebio.

Højtaleren fås i sort og hvid, og den er derfor nem at integrere i ethvert hjem. Din indretning vil sætte pris på denne lille fine sag, og din pengepung vil også takke dig.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 4”.
 • Farve: Sort, hvid.
 • Vægt: 2,5 kg.

Se pris på Argon Audio ALTO4 hos Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins PV1D Subwoofer – avanceret teknologi og rundt design

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins PV1D Subwoofer

Fedt design, kompakt kapacitet og avanceret teknologi er kodeordene for denne lækre subwoofer. Den har indbygget forstærkereffekt og et vibrationsfrit design, der sammen med en digital signalbehandling bliver det ypperste af det ypperste på de mest avancerede stereo- og hjemmebio-systemer.

Designet er holdt i en helt unik rund form, som er ganske særligt. Ikke alene er den pæn – den sikrer også en fantastisk lydkvalitet. Den giver stort set alle subwoofere baghjul med det lækre runde design, og designet sætter to 8” enheder ryg mod ryg for en helt utrolig dyb, præcis og dynamisk bas. Det kan være det helt afgørende i et højkvalitets surround- eller stereosystem.

Subwooferen har en række særdeles fleksible indstillinger, og den kan derfor tilpasses langt de fleste højtalerkombinationer. Subwooferen er så eminent, at den kan spille ned i decibel-niveauer, der ligger langt under den normale høregrænse.

Til trods for den avancerede elektronik er den ekstremt brugervenlig og nem at tilkoble og justere. Den er nemlig allerede forprogrammeret til en række modeller, og så er det blot med at vælge den rigtige model i subwooferens menu. 

Du kan både opsætte den manuelt på frontpanelet eller fra din bærbare computer. Den kan lagre op til 5 forskellige personlige indstillinger, hvor du vælger blandt andet lydniveau og frekvens. Dermed kan du lave forskellige indstillinger til forskellige setups, dvs. hvis du skal bruge den til hjemmebio, til gaming, til den store fest, eller til almindelig hverdagsmusik.

Subwooferen fås udelukkende i mat finish i enten hvid eller sort, og er derfor et lækkert og delikat møbel i din stue. Husk at tilkøbe subwooferkabel, da det ikke medfølger.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Subwoofer.
 • Bas: 2x 8” (long-throw papir/Kevlar/aluminium).
 • Farve: Mat sort, mat hvid.
 • Vægt: 18,7 kg.

Se pris på Bowers & Wilkins PV1D Subwoofer hos Hifiklubben DK

Samsung HW-MS661 – God lyd og god bas

Set på Dustin.dk

Samsung HW-MS661

Denne soundbar super smart og funktionel, og den kan tilkobles allerede kompatible Samsung TV. Hvis ikke du har et Samsung TV, kan du alternative koble soundbaren og TV’et sammen via den optiske indgang, AUX-indgangen eller et HDMI-kabel. Der er 9 indbyggede højtalere i soundbaren, som giver dig helt optimal lyd, når du skal se TV, og den er markant bedre end højtalerne i dit TV. Hver af de 9 højtalere har en forstærker, som sikrer en fyldig og lækker lyd, og du behøver derfor ikke tilkoble en subwoofer.

Du kan desuden også streame musik trådløst fra din computer, smartphone eller tablet til højtaleren. Højtaleren er udført med en smuk aluminiumsfinish i sølv og bliver derfor et smukt møbel, der passer godt som en del af din minimalistiske indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Aktiv soundbar.
 • 9 indbyggede højttalere.
 • 5 forskellige lydindstillinger.
 • Trådløs tilkobling.

Se pris på Samsung HW-MS661 hos Dustin.dk

Bowers & Wilkins 800 D3 – det ypperste af det ypperste

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 800 D3

En kompromisløs topmodel der leverer en helt unik lydoplevelse. Den overgår både fantasi og virkelighed, og den fås næppe bedre end det her. Med både Continuum FST-mellemtone og diamantdiskant giver denne gulvhøjtaler et tredimensionelt lydbillede og en stort set ubegrænset dynamik, uanset hvor stort et rum, du befinder dig i. 

Højtaleren er noget af en basse på lige knap 100 kg., og den er derfor svær at overse. Men med sit futuristiske og stilrene design, står den som smuk kunst i dit hjem og sørger for mageløs lyd. Alle tænkelige teknologier og kræfter er sat ind ved udarbejdelse af 800 D3, og du vil føle, at alle dine yndlingskunstnere står midt i stuen og spiller. Derfor gør det heller ikke noget, at højtaleren tiltrækker sig opmærksomhed, for det har den i høj grad fortjent.

Trods sin størrelse er den meget elegant, og du får optimal lyd for pengene. Højtaleren er for feinschmeckere, der er villige til at bruge penge på god lyd, men faktisk kan du få markant dyrere højtalere, der slet ikke er ligeså gode som denne her. Den kandiderer utvivlsomt til at være én af verdens bedste hifi højtalere.

Du vil få det bedste ud af enhver musikgenre med denne højtaler, fordi lyden kommer krystalklart igennem. Musikentusiaster og musikstudier sværger til denne højtaler, netop fordi lyden er så ren, at man kan holde ud at lytte til og arbejde med den i timevis. 

Højtaleren fås i sort pianolak i højglans, rosentræ og hvid lak.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 2x 10” (Aerofil).
 • Farver: Hvid lak, rosentræ, sort højglans pianolak.
 • Vægt: 96 kg. 

Se pris på Bowers & Wilkins 800 D3 hos Hifiklubben DK

Dali Opticon 1 – lille og lækker kvalitetsbombe

Set på Hifiklubben DK

Dali Opticon 1

Det er en meget kompakt og lækker højtaler, der har en fin bas og en lækker dynamik – særligt set i forhold til sin størrelse. Den kan både hænges på væggen eller placeres på en reol, hvad end du synes er pænest. Den er dermed også nem at få integreret i din bolig som et ekstra lille møbel.

Selvom den er ganske lille og har meget beskedne kabinetmål, så har den en meget fyldig bas, som man ikke bør kunne forvente af en højtaler i den størrelse.

Der er lækre design-detaljer over hele linjen, en krystalklar HiFi-kvalitet og low-loss teknologi, og du kan derfor forvente det ypperste af lyden, hvad enten du bruger højtaleren til film eller musik.

Højtaleren fås i mat hvid, sort ask og valnød.

Udvalgte specifikationer

 • Kompakthøjtalere.
 • Bas: 4,5”.
 • Farver: Valnød, mat hvid, sort ask.
 • Vægt: 4,5 kg.

Se pris på Dali Opticon 1 hos Hifiklubben DK

Dali Rubicon LCR væghøjtaler – fuldblods hi-fi, der er perfekt til diskret vægplacering

Set på HiFi Klubben

Dali Rubicon LCR wall speaker

Denne højtaler er særligt unik, da den rummer et utal af muligheder for både musik og hjemmebio. Du kan dreje diskantmodulet og bruge højtaleren som centerhøjtaler for at opnå endnu bedre lyd. Højtaleren har en fyldig bas, og den behøver ingen separat subwoofer.

Der er her tale om flad væghøjtaler, der trods sit diskrete ydre kan levere det umulige til din hjemmebio. Lydbilledet er kæmpestort, og din lydoplevelse minder markant mere om en stor højtaler.

Brug Rubicon højtaleren ved siden af dit tv og brug stereoanlægget til at få en to-kanals lyd til både musik og film. Du kan desuden bruge højtaleren til alle slags kanaler for lyden, også uden subwoofer. Det skyldes i særdeleshed, at højtaleren har en raffineret basport på bagsiden, som netop formår at udnytte placeringen ved væggen optimalt.

Du kan desuden bruge højtaleren som centerhøjtaler under dit tv, fordi du kan dreje diskantmodulet. Dette er blot én af utallige lækre detaljer ved Rubicon LCR-højtaleren, og den formår at levere en vanvittigt ren lyd til en virkelig fair pris. 

Du kan få denne højtaler i sort og hvid højglans eller i ægte træfiner som de gode gamle retro-højtalere.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 6,5”.
 • Farver: Sort højglans, valnød, rosentræ og hvid højglans.
 • Vægt: 8 kg.

Se pris på Dali Rubicon LCR væghøjtaler hos HiFi Klubben

Argon Audio Octave Box1 – imponerende råstyrke og elegant finish

Set på HiFi Klubben

Argon Audio Octave Box1

Octave Box1 er en velspillende Bluetooth højtaler med masser af råstyrke og smarte løsninger. Den er super nem at sætte op, den har den smukkeste lydkvalitet og en imponerende kraft i lyden i forhold til sin størrelse. 

Derudover ligner dette rent faktisk også et højkvalitets produkt i og med, at det er udført med en robust mat lakeret finish. Du kan desuden tilkøbe en stoffront, som kan give højtaleren et endnu mere elegant look. Foretrækker du at bruge højtaleren uden frontstof, vil du få et detaljeret udtryk og endda uden grimme huller, da frontstoffet påsættes via magneter. 

Denne lille aktive højtaler alene kan fylde en helt almindelig stue med eminent lyd, og skal det være endnu bedre, kan du supplere med en separat subwoofer.

Højtaleren fås som nævnt med en mat lakeret finish i enten sort eller hvid.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Aktive højtalere.
 • Bas: 5,35” (membran i aluminium).
 • Farver: Mat lakeret finish i sort eller hvid.
 • Vægt: 4,9 kg.

Se pris på Argon Audio Octave Box1 hos HiFi Klubben

Hvordan vælger du den rigtige højtaler?

Nu har du fået en gennemgang af en lille del af højtalermarkedet, og du er måske allerede blevet trukket i en retning af, hvilken højtaler du godt kunne tænke dig. Men hvordan finder du ud af med sikkerhed, hvilken højtaler du har brug for?

Alle har formentlig prøvet at sidde og lytte til et stykke musik, hvor man pludselig opdager nye detaljer og nuancer i et musiknummer, som man aldrig har lagt mærke til før. Og det er jo netop dét, den gode lyd kan. Den kan afsløre alle de mange ekstra detaljer og dynamikker, som lyden har, og som gør musikken lige en tand ekstra lækker. Derfor har kvaliteten af højtalerne en helt afgørende betydning – jo bedre kvalitet, jo større lydoplevelse.

Som du kan se ovenfor, findes der en masse forskellige typer af højtalere og endnu flere forskellige størrelser. Hvad du skal vælge afhænger ultimativt af, hvad dit reelle behov er, hvor din højtaler skal placeres, og hvor mange penge du vil kaste efter en højtaler.

Hvad er dit reelle behov?

Bor du i en lille lejlighed, hvor højtaleren skal kunne spille et lille rum op? Eller bor du i et kæmpestort hus, hvor hvert rum er store og med højt til loftet? Går du meget op i din indretning, det æstetiske og designet af højtaleren? Nyder du at nørde med god lyd og spille meget højt? Eller skal højtaleren blot fungere til husbehov? Kan du leve med et par store højtalere, der er tydelige i rummet, eller skal de være helt diskrete og blende ind i indretningen?

Der er ret mange spørgsmål, der kan være afgørende for, hvilken højtaler der er den rigtige for dig. Start derfor med som minimum at besvare ovenstående spørgsmål for at pejle dig selv i retning af dit reelle behov. Der skal nok være den helt perfekte højtaler til dig derude.

Har du fokus på det praktiske, på god lyd eller på en diskret løsning?

Hvis dit primære fokus er på den store og magiske lydoplevelse, så kommer du ikke uden om de store højtalere, stor lyd kræver store højtalere, og hvis du skal spille høj musik i et større lokale, bør du vælge et par gode og store gulvhøjtalere.

Bor du i en lille lejlighed, vil du ikke få det maksimale ud af et par store gulvhøjtalere, da du simpelthen ikke har omgivelserne til at få lyden til at fylde ordentligt. Her vil det typisk fungere ganske fint med et par små højtalere. Vælg dog altid to højtalere til dit anlæg, da det sikrer en optimal effekt i lyden. 

Skal det bare være nemt, kan en trådløs højtaler være noget for dig i stedet. Her kan du spille musik, uanset hvor du er, og du slipper for at se på grimme kabler. Hvis du gerne vil læse mere om trådløse højtalere, kan du gennemgå vores test her og finde den trådløse højtaler, som matcher dit behov bedst.

Valg af højtalere – gulvhøjtalere

Når man taler gulvhøjtalere, så betyder det egentlig blot, at højtaleren er så stor, at den er beregnet til at stå på gulvet. Virkelig god lyd og virkelig høj lyd kræver plads og store kabinetter. Og her er gulvhøjtalere bare den mest optimale løsning. De rummer plads til en sublim basenhed, og de har masser af luft til lyden. Du behøver ikke koble en forstærker til en stor gulvhøjtaler, men hvis du gør, får du endnu bedre lyd, forstærkeren giver nemlig højtaleren kraft til at styre musikken, og det betyder også, at store gulvhøjtalere kan spille bedre og højere end små højtalere, selv hvis de har samme forstærker koblet på.

Gulvhøjtaleren er således til dig, som virkelig gerne vil lytte til alle nuancerne i musikken, dig som gerne vil mærke luften, detaljerne og dynamikken i lyden, og dig som også lide at mærke lyden i mellemgulvet. Og så skal du selvfølgelig heller ikke være ked af at vise gulvhøjtalere frem som en meget integreret del af din indretning, da de fleste optager en hel del plads. Og som du kan se ovenfor, kan du nu også få aktive gulvhøjtalere, som indeholder hele pakken. Du behøver således ikke engang at tilkoble et anlæg eller en forstærker.

Kompakthøjtalere

Fordelen ved disse højtalere er netop det faktum, at de er kompakte. De kan puttes ind i de fleste rum som en diskret del af indretningen, og de fleste kan både hænges op og stå på en hylde. 

Hvis du ikke orker at have kæmpestore gulvhøjtalere stående, så er kompakthøjtalere en rigtig god løsning for dig. Det samme er tilfældet, hvis ikke du har særligt store rum. Her er det ofte helt unødvendigt med store højtalere, og et par mindre og kompakte højtalere vil være mere end rigeligt for dig. Kompakthøjtalernes force er nemlig netop, at du får utroligt meget lyd pakket ind i en relativt lille boks. Og bor du for eksempel i en lejlighed, er det ganske tvivlsomt, at dine naboer deler din glæde ved ekstremt høj musik og tung bas. 

Også af den grund er en kompakthøjtaler et godt valg til den lidt mindre bolig, og du sikrer samtidig nabofreden. 

Subwoofer-systemer

Hvis du er ved at kollapse ved tanken om at få et par kæmpe gulvhøjtalere ind i din bolig, men vil du stadig gerne have en perfekt lyd, så vil subwooferen være din redning. Den kan nemlig klare de dybe og tunge toner, som de små højtalere ikke kan, og den fylder samtidig ikke ret meget. Derudover bliver producenterne dygtigere og dygtigere til at designe subwoofere i et innovativt, spændende og pænt design, der kan supplere din indretning som et lille møbel eller endda som et stykke elektronisk kunst.

Subwooferen er et genialt kompromis, når du gerne vil have små højtalere men stor lyd. Sætter du højtaler og subwoofer korrekt op, og vælger du den rigtige kombination, kan du faktisk nå lydniveauer på linje med store gulvhøjtalere. Det gør kombinationen populær til særligt hjemmebiografer, men det giver også de lækre bastoner til din musik.

Indbygningshøjttalere

Her kan du gemme lyden væk i væggen eller i loftet. Forestil dig at få skøn og blød baggrundsmusik ud i køkkenet uden at kunne nogen former for højtalere. Det er formentlig de fleste kvinders drøm at kunne undvære de store og tydelige højtalere i deres indretning, og her kan de indbyggede højtalere altså komme i spil. 

Med en indbygget højtaler skjuler du både højtaler, kabler og oftest også hele anlægget i væggen eller i loftet og efterlader rum og plads til indretning med de ting, du bedst kan lide. Højtalerne bliver stort set usynlige i væggen, og de er derfor særligt oplagte til køkken og alrum, hvor der ikke på samme måde er plads til højtalere. Indbygningshøjtalere kan naturligvis ikke spille med ligeså stor lyd, som hvis der er et større kabinet bagved, men flere producenter bygger alligevel deres indbygningshøjtalere med samme teknologiske udgangspunkt som i deres store og traditionelle gulvhøjtalere.

Designhøjtalere

Der er kommet et øget fokus på at få højtalerne til at se pæne ud og det vel at mærke uden at gå på kompromis med kvaliteten og lyden. Du kan få højtalere i stilfuldt design i alle størrelser, former og farver – og i alle prisklasser. På den måde kan du gøre højtaleren til en smuk del af dit hjem, og langt de fleste af ovenstående højtalere har netop haft design og indretning som en del af deres fokus ved udformningen. 

Jo pænere design og jo lækrere materialer des højere pris – som med enhver anden designvare betaler du for det, du får. Og med netop højtalere er det værd at kaste penge efter, hvis du både får god lyd i dit hjem og et stykke pænt og kunstnerisk lyd-møbel at se på.

Aktive højtalere

Flere af de ovenstående højtalere er markeret som aktive højtalere, og det betyder i al sin enkelthed bare, at de har deres egne indbyggede forstærkere, og at du derfor ikke behøver et separat anlæg for at kunne spille musik på dem. Du kan blot forbinde en af dem med din smartphone, computer eller tablet og spille musik med det samme i fuld stereo. 

Sætter du den aktive højtaler sammen med en subwoofer, får du sublim lyd, der er helt optimalt til gaming. Det kan være et fint alternativ til dig, ikke gider have et kæmpe anlæg stående, og som i stedet overvejer én af de mange små trådløse højtalere. Denne løsning er dog bedre, da lydkvaliteten er markant højere, ligesom du har bedre muligheder for at koble andre ekstra gadgets på blandt andet en subwoofer.

Mange af de aktive højtalere har i øvrigt Bluetooth, ligesom du som nævnt også nu kan få aktive gulvhøjtalere, som giver dig meget stor lyd helt uden et anlæg.

Udendørs højtalere

Selvom ovenstående guide kun har berørt højtalere til hjemmet, så kommer vi ikke udenom de udendørs højtalere alligevel. Det er nemlig virkelig dejligt at høre musik udenfor. Forestil dig, at du har inviteret vennerne over til en grill-fredag, og mens I sipper gin og tonics, strømmer der lækker musik ud i haven. Det kræver dog de helt rigtige højtalere, og de skal trods alt kunne holde til lidt mere, end højtalere der skal stå indenfor. 

Der findes mange forskellige udendørshøjtalere men fælles for dem alle er, at de skal kunne stå imod vind og vejr. Derudover kan du ligesom med højtalere til hjemmet, få dem i alle størrelser, med alle mulige funktioner og i alle prisklasser. Alt afhænger af dit behov og de egenskaber du ønsker, at højtaleren skal have. 

Generelt kan det dog siges, at hvis din højtaler skal bruges udenfor, skal du vælge en højtaler med en høj IPX-certificering. IPX er en international målestok for beskyttelsen mod vand og støv, og den fortæller samtidig, hvor modstandsdygtig højtaleren er overfor slag og stød. 

Husk dog stadig at være opmærksom på dine søde naboer. Der er ingen faste grænser for, hvor højt du må spille i din egen have, men der er ingen grund til at være til gene for dine naboer, eller holde dem oppe hele natten. Sluk derfor helst for musikken i haven, når solen går ned.

Se vores artikel om: Oversigt: Find den bedste dørklokke.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Hængesofaer – 9 lækre hængesofaer til din have og test af stokerfyr.

Se vores artikel om: Stor sammenligning af Sonos Play 1, Play 3 og Play 5 tests

Læs også: Test af hovedtelefoner – her er de 8 bedste modeller lige nu

Se også denne lignende artikel på vores side: Støvsuger test – her er de 15 bedste

Læs også: Mikrofon – Testoversigt med de bedste mikrofoner .

Se vores artikel om: Pladespiller testoversigt – find den bedste pladespiller

Læs også vores artikel om: Elektronisk p-skive testoversigt

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment