Indholdsfortegnelse

Der findes utroligt mange forskellige slags højtalere – og endnu flere forskellige producenter af højtalere. Det kan være en smule uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange forskellige typer, for hvad er dit behov egentlig? Hvor skal højtaleren stå, og hvad skal den kunne? Har du brug for højtalere til hjemmet, eller til når du er på farten?

Vi har her samlet en række forskellige højtalere til dig, hvor vi har lagt vægt på både den gode lyd, funktionaliteten og det smukke design. De fleste kvinder synes nemlig ikke, at højtalere er det pæneste i verden at få ind i hjemmet, men det ændrer ikke på, at de fleste gerne vil have lækker lyd, når musikken skal spille. Heldigvis kan de to ting forenes, da der findes rigtig mange producenter, som vægter det æstetiske højt, når de designer højtalere. Højtalere kan nemlig både være rigtigt dekorative og være en pæn del af indretningen, men de kan også eksistere helt neutralt i baggrunden, hvor ingen lægger mærke til dem.

Mulighederne er mange, så læs med her og bliv inspireret:

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Lyngdorf MH-2 væghængte højtalere – flad og elegant væghøjtaler sublim til både stereo- og surround-opsætninger

Lyngdorf MH-2 wall hung speakers

I kategorien kompakthøjtaler finder vi den flade og superkompakte højtaler, som er både elegant, og giver dig fremragende lyd til hjemmebioen fredag aften og til musikken i hverdagen. 

Højtaleren har ekstremt ren lyd, og lyden er meget dynamisk i forhold til, at højtaleren er så kompakt. Den er super nem at montere på væggen, hvad end du bruger det integrerede nøglehuls-beslag eller ønsker et højtaler-vægbeslag.

Højtaleren skal dog kobles sammen med en subwoofer for at kunne yde sit allerbedste. Kobler du højtaleren sammen med en passende subwoofer eller forstærker, vil du opleve, hvor meget denne lille kompakte sag kan præstere, uden at du overhovedet lægger mærke til den i din indretning derhjemme. 

Du kan bruge M2 højtaleren sammen med de fleste anlæg og subwoofere, og du kan derfor både få ekstremt god filmlyd samtidig med, at højtaleren er et fantastisk match til diverse streaming musikanlæg.

Højtaleren fås både med finish i mat hvid og sort pianolak.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 5,25”
 • Vægt: 3,1 kg.
 • Farver: Sort pianolak (højglans), hvid mat.
 • Kan vægmonteres på to måder; via integreret nøglehulsbeslag eller standard vægbeslag.

Se pris på Lyngdorf MH-2 væghængte højtalere hos Hifi klubben

JBL Xtreme 2 – Editors Choice

JBL Xtreme 2

Set på (Produktet er udgået)

JBL Xtreme 2 er en højtaler til transportable brug, der er blevet kåret som ”Editors Choice” hos det britiske magasin PCmag.com, der blandt andet pointerer dens kraftfulde lydperformance med en stærk bas. Derudover har den også scoret hele 5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Whathifi.com, 4,5 stjerner ud af 5 stjerner hos det britiske test magasin Trustedreviews, 4 stjerner ud af 5 stjerner hos det britiske test magasin Expertreviews.co.uk, 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Techhive.com og sidst 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Cnet.com.

Derfor bør du vælge denne højtaler

 • ”Editors Choice” hos PCmag.com
 • 5 ud af 5 stjerner hos Whathifi.com
 • Vandtæt

Om JBL Xtreme 2

Den transportable højtaler er oplagt at bruge på farten, da den har et indbygget genopladeligt li-ion-batteri med en batterilevetid på op til 15 timers spilletid samt kan oplade andre apparater gennem en USB-port. Højtaleren er også ideel, da den ikke blot kan tages med på farten, men også til stranden eller poolen helt uden bekymringer for, om det begynder at regne eller vandstænk; JBL Extreme 2 er nemlig vandtæt, hvorfor den kan tage en dukkert i vandet uden at tage skade.

Højtaleren er fremstillet i slidstærkt stof og holdbare materialer, hvorfor du i det hele taget kan tage den med dig uden at bekymre dig om, hvorvidt den kan klare turen; materialerne og det solide gummikabinet sikrer, at den overlever alle dine eventyr.

Højtaleren kan have forbindelse til op til 2 smartphones eller tablets ad gangen, hvilket gør det muligt at skiftes til at afspille jeres yndlingssange. Derudover er den også en del af JBL Connect+, hvorfor den kan bruges sammen med mere end 100 JBL højtalere, der understøtte JBL connect+, så lydoplevelsen hæves. 

Dog er højtaleren også fantastisk alene og giver en god lyd med JBL-basradiator. De dobbelte passive radiatorer giver en kraftig, iørefaldende lyd, der spiler højt og klart på egen hånd.

JBL Xtreme 2 vs. Markedet

JBL skaber højtalere, der understøtter JBL Connect+, og dermed muligheden for at øge lydoplevelsen ved brug af flere højtalere, hvilket andre mærker ikke kan.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Bluetooth højtaler
 • Vægt: 2,39 kg
 • Batterilevetid: 15 timer
 • Opladningstid: 3,5 timer
 • Batterikapacitet: 10,000
 • Størrelse: 13c6 cm x 28,8 cm x 13,2 cm
 • Understøtter JBL connect+
 • Vandtæt
 • Fungerer også som powerbank

Se pris på JBL Xtreme 2 hos (Produktet er udgået)

Sony SRS-XB43 – højt, maksimalt lydniveau

Set på Proshop

Sony SRS-XB43Vil du kunne spille høj musik på stranden, i parken eller på ture ud i det blå, så er en bluetooth-højtaler oplagt. Med Sony SRS-XB43 kan du nemt tage af sted og vide, at musikken er sikret. Højttaleren kan holde batteri meget længe, og den kan spille højt, så festen kan gå i gang.

Derfor bør du vælge denne højttaler

 • Stødsikker, vand- og støvafvisende 
 • Imponerende batterilevetid
 • Fungerer også som powerbank

Om Sony SRS-XB43

Sony SRS-XB43 får fin feedback på tests udført af Which.co.uk. Modellen fra Sony får en samlet score på 74%, og den beskrives som en af de mest kraftfulde bluetooth og transportable højtalere, du kan få på markedet. Der er derfor masser af høj og ikke mindst god lyd i den smarte model fra Sony.

Når højttaleren er transportabel, så regner du sikkert med en lav vægt. Det gælder bare ikke for Sony SRS-XB43, fordi den ekstra kraftfulde lyd betyder ekstra tung højttaler. Which.co.uk anbefaler den lidt tungere højtaler, hvis du ikke altid skal have den med på farten.

Forbrugerne hos Amazon har både anmeldt og givet stjerner til Sony SRS-XB43. Alt i alt får modellen 4,8 stjerner ud af 5 af mere end 3.600 anmeldelser. Der er derfor bred enighed blandt forbrugerne om, at det er et godt køb, hvis du går med Sony SRS-XB43.

Dog tilslutter forbrugerne sig også dommen hos Which.co.uk, for det er en tungere bluetooth-højtaler, så du kan gide have den med i tasken eller under armen.

Med Sony SRS-XB43 kan du oplade dine enheder, fordi den har en USB-udgang. Det er praktisk, hvis din mobil er ved at løbe tør, og du skal bruge strøm nu og her. 

Sony SRS-XB43 vs. markedet

Selvom den spiller højt, så vejer Sony SRS-XB43 lige godt 3 kg. Det skal du være opmærksom på, hvis du er på jagt efter en smart bluetooth-højttaler, der også kan levere en imponerende lydstyrke. For modellen kan uden problem spille op til fest i mange timer, når den først er fuldt oplagt og med ud i det blå.

Har du ikke noget imod lidt ekstra vægt i din oppakning, så byder Sony SRS-XB43 på en fin lydkvalitet. Den er stødsikker, støvafvisende og vandtæt, så den uden problemer kan spille, selv når du er langt fra hus og hjem.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Bluetooth højtaler
 • Vægt: 2,95 kg
 • Batterilevetid: 24 timer
 • Opladningstid: 5 timer
 • Batterikapacitet: 10,000
 • Størrelse: 32,5 x 11,7 x 12,3 cm
 • Stødsikker, støvafvisende, vandtæt

Se pris på Sony SRS-XB43 hos Proshop

Sony SRS-XB01 – lille og kompakt med god lyd

Set på (Produktet er udgået)

Sony SRS-XB01Lille og fiks er højtaleren Sony SRS-XB01, og det gør den i vores øjne til din perfekte makker til turene ud af huset. Du kan komme den smarte højtaler i tasken eller under armen, og du er topklar til hyggelige stunder med musikoplevelser.

Tekst

Derfor bør du vælge denne højttaler

 • Brugervenlig
 • Imponerende batterilevetid
 • Kompakt og let at have med på farten

Om Sony SRS-XB01

Skal du ofte have din højtaler med på ture, hvor der ikke er strømforsyning tilgængeligt, så er Sony SRS-XB01 et godt valg. Den lille og kompakte højtaler er nem at have med, og den kan spille med en overraskende fin lydkvalitet. Faktisk vejer højtaleren kun 160 g, hvilket gør den til én af de letteste modeller i oversigten.

Which.co.uk har anmeldt Sony SRS-XB01 og kåret den som et af de bedste køb med god værdi til pengene. Den lille og kompakte højttaler får særligt ros for at være netop lille og praktisk til ture ud af huset, hvor den stadig leverer en god lydkvalitet.

Modellen er både brugervenlig og har en imponerende batterilevetid, så du ikke skal tænke på strøm lige med det første, når først musikken spiller. På en fuld opladning er der til op til 6 timers uafbrudt musikoplevelse.

Sony SRS-XB01 får også fin feedback på Pricerunner, hvor danske forbrugere kan anmelde og give produkter på markedet et antal stjerner ud af 5. Her får modellen fra Sony 4,4 stjerner ud af 5, hvilket er ganske udemærket. Den er let at sætte op og komme i gang med, så du hurtigt kan nyde musikkens toner.

Sony SRS-XB01 vs. markedet

En transportabel højttaler skal gerne være let at tage med og spille godt. Sony SRS-XB01 er en af oversigtens letteste og mest kompakte bluetooth-højttalere, der stadig kan levere en fin musikoplevelse. Med en vægt på 160 g er det de færreste, der vil bemærke, hvis højtaleren kommer med oven i tasken, når den står på oplevelser i det fri.

Modellen er ikke vandtæt, men den kan modstå stænk, hvis du skulle spilde lidt væske på den. Ude i det fri er det bedst med en helt vandtæt højtaler, men Sony SRS-XB01 kan vinde på dens kompakte størrelse og lette vægt.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Bluetooth højtaler
 • Vægt: 160 g
 • Batterilevetid: 6 timer
 • Bluetooth-rækkevidde: 10 m
 • Størrelse: 8,15 x 5,65 cm x 5,75 cm
 • Stænktæt og spildresistent

Se pris på Sony SRS-XB01 hos (Produktet er udgået)

Audio Pro A10 – god timing og dynamik i lyden

Set på (Produktet er udgået)

Audio Pro A10Når du skal vælge højttaler til dit hjem eller turene på farten, så betyder designet også noget for dit valg. Med Audio Pro A10 får du en kompakt og flot højtaler, der med en elegant front i tekstil følger indretningsmodens tendenser. Du kan selv vælge mellem to flotte nuancer af grå, så du skaber det helt rigtige miljø i dit hjem, der indbyder til afslapning og hygge med god musik i baggrunden.

Derfor bør du vælge denne højttaler

 • Med brugervenlig app
 • Fantastisk lydkvalitet
 • Moderne look med tekstilfront

Om Audio Pro A10

Det er ikke kun udvendigt, at Audio Pro A10 vil være en lækker detalje i dit hjem. Også på lydfronten imponerer den kompakte model. Hos Which.co.uk anbefaler de det mindre kendte brand, fordi den lille højtaler fint kan konkurrere med andre mere kendte brands på markedet.

Indbygget i den kompakte model er en mere ukonventionel brug af en dedikeret subwoofer og en særligt BMR-teknologi, der giver dybe baslyde og klare diskanter og mellemranges.

Højtaleren er kompatibel med en app, så du nemt kan klare opsætning og indstillinger gennem din smartphone eller tablet. Fra Which.co.uk anbefales det dog, at du undlader at rode rundt med den integrerede assistent Alexa, da det ikke fungerer optimalt.

Whathifi har testet Audio Pro A10, og den får ros for at være både flot designet og sikre dig en god lyd i dit hjem. Modellen anbefales for dens gode timing og dynamik, der giver en ekstra dimension til lydoplevelsen. Dog påpeger Whathifi, at lyden mangler krop i mellemtonerne.

Audio Pro A10 vs. markedet

Med Audio Pro A10 kan du skabe et lækkert lydsystem i dit hjem, der både visuelt og lydmæssigt er elegant og lækkert gennemført. Designet af selve højttalerens ydre er med en moderne tekstilfront, der både hjælper på lydkvaliteten og giver højttaleren kant.

Lydkvaliteten er god, og der er brugt ekstra krudt på en dedikeret subwoofer og BMR-teknologi, der sikrer en fin lyd i forhold til højtalerens kompakte størrelse.

Which.co.uk er dog ikke så imponerede over den indbyggede AI-assistent Alexa, hvor den ikke er optimalt integreret. Du får derfor ikke det fulde udnytte ved at have Alexa som assistent ved hånden, hvis du går med modellen fra Audio Pro.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Smart højtaler
 • Med wifi Spotify Connect og Apple Airplay
 • Bluetooth V4.0
 • Indgang: AUX 3,5mm
 • Størrelse: 19,3 x 14,0 x 14,0 cm

Se pris på Audio Pro A10 hos (Produktet er udgået)

Denon Home 150 – mange gode forbindelsesmuligheder

Set på Hifi klubben

Denon Home 150Spiller du ofte musik fra mange forskellige enheder og afspillere? Så kan højtaleren Denon Home 150 være en god løsning. Med ekstra mange muligheder for forbindelse, kan du nemt tilgå højtaleren, når du vil høre musik nu og her.

Udover at have ekstra mange forbindelsesmuligheder så byder Denon Home 150 på et flot design, en kompakt størrelse og en god lyd. Særligt bassen er kælet ekstra for, så der er masser af power på de dybe toner.

Derfor bør du vælge denne højttaler

 • Mange smarte funktioner og egenskaber
 • Bombastisk på den gode måde
 • Smart design

Om Denon Home 150

Denon Home 150 får ros af den britiske testside Which.co.uk, hvor højttaleren er blevet testet og anmeldt. Modellen scorer 70% i deres test, og den anbefales til dig, der ønsker ekstra funktioner, flere forbindelsesmuligheder og en kraftfuld bas. 

Hos Trustedreviews får Denon Home 150 ros for at være ekstra smart, selvom den indbyggede AI-assistent ikke lever op til forventningerne. Derfor scorer modellen 4,5 stjerner ud af 5 i deres anmeldelse. Højttaleren har en bombastisk lyd, hvor særligt bassen har en dyb og kraftig tilstedeværelse. Holder du ikke af en intens bas, så kan du kigge på nogle af de andre modeller.

Designet er holdt i afdæmpede grå nuancer med et dække i tekstil. Det giver et rent og enkelt look, så dine højttalere ikke stikker ud i indretningen. Which.co.uk pointerer dog, at modellens øverste overflade let bliver beskidt af fingeraftryk.

Forbrugerne på Amazon er også tilfredse med deres køb af Denon Home 150. Den får 4,3 stjerner ud af 5 fordelt over mere end 5.000 anmeldelser. 

Denon Home 150 vs. markedet

Denon Home 150 får flot feedback fra både eksperter og forbrugere. Anmeldelser af eksperter og enkelte forbrugere påpeger dog, at højtaleren, til trods for muligheden for stemmestyring, ikke virker optimalt. Du kan derfor ikke spørge efter vejret eller andre detaljer, men udelukkende skifte musiknummer og skrue op og ned for volumen med stemmens kraft.

Holder du dog af en dyb bas, et lækkert design og bruger mange forskellige enheder og musikafspillere, er Denon Home 150 et oplagt valg i vores oversigt. Det er ikke den billigste model, men du får dine funktioner og god lyd til pengene.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Trådløs højtaler
 • Fjernkontrol via gratis HEOS app
 • Med stemmestyring
 • Størrelse: 12,0 x 18,7 x 12,0 cm
 • Vægt: 1,7 kg

Se pris på Denon Home 150 hos Hifi klubben

Google Nest Audio – top lydkvalitet

Set på Proshop

Google Nest Audio

Google Nest Audio er en af redaktionens favoritter i oversigten over smarte højtalere. Modellen er flot at kigge på, men der er endnu bedre lyd i den lille hvide højttaler. Både sangstemmer og bassen lyder lækkert, så du kan fylde dit hjem med skøn musik.

Indbygget i højtaleren er Google Assistant, så du bare ved at råbe: ”Hey, Google” kan tænde for musikken, skifte nummer, spørge til opskrifter, vejret og andre sjove og praktiske ting. Du behøver derfor ikke kunne nå højtaleren, før du kan sætte musik på og skrue op for volumen.

Derfor bør du vælge denne højttaler

 • God stemmekontrol
 • Velbygget
 • Let at sætte op og bruge

Om Google Nest

Designet af Google Nest Audio er diskret og elegant, så den er let at få til at passe ind i din indretning.

Du kan kombinere flere af Googles Nest Audio højttalere i hjemmet, hvis du ønsker et forbundet lyssystem. Med flere højttalere kan du spille musik overalt i hjemmet på en og samme tid uden udfald og overlap i lyden.

Which.co.uk har testet den smarte højtaler, hvor den får 82% i score. De bedømmer den som en kompakt og praktisk model, der byder på en overraskende god lydkvalitet til både størrelse og ikke mindst pris.

Der, hvor Google Nest Audio kommer til kort, er i forhold til din personlige musiksamling. Det er nemlig ikke muligt at tilslutte andre enheder via ledning til højtaleren, så alt musik og anden lyd skal være tilgængeligt online.

Hos Techradar er Google Nest Audio får modellen 3,5 stjerner ud af 5. Højtaleren anbefales som god til at sikre hyggelig baggrundsmusik. Lyden mangler dog ifølge Techradar en smule særligt i mellemtonerne, mens lyden kan blive let skinger ved høj volumen.

Google Nest vs. markedet

Det, der gør Google Nest Audio, til noget særligt, er den indbyggede Google Assistant. Med AI-teknologi og smart stemmestyring kan du kontrollere højtaleren udelukkende ved at bruge dine ord. Vil du placere højttalerne højt oppe, hvor det er svært at komme til den, kan stemmestyring lette hverdagens besvær.

Derfor er Google Nest Audio en af oversigtens bedste modeller, hvis du vil samle et lydsystem med højtalere over hele hjemmet. Du kan let kombinere flere højttalere af samme model og skabe dit eget indbydende lydunivers derhjemme.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Smart højtaler
 • Vægt: 1,2 kg
 • Størrelse: 12,4 x 7,8 x 17,5 cm
 • Streamingtjeneste: Chromecast
 • Med Google Assistant
 • AC-strømadapter

Se pris på Google Nest Audio hos Proshop

DALI Callisto 6C + Sound Hub – trådløst højtalersystem til de helt store lydoplevelser

Set på (Produktet er udgået)

DALI Callisto 6C + Sound Hub

Der er her tale om et helt system, som sikrer dig en virkelig ren og detaljeret lyd, også selvom rummet er stort. Forstærkeren er indbygget i de trådløse højtalere, og det sikrer dig en helt unik musikoplevelse, som kun kan sammenlignes med de store HiFi-anlæg. Ved at gemme forstærkeren i højtaleren slipper du for at se på den store separate forstærker og de grumme højtalerkabler, og højtalersystemet kan derfor nemt integreres som en del af din boligindretning.

Du har desuden mulighed for at tilkoble et Bluesound indbygningsmodul. Det kan købes som ekstraudstyr. Bluesound er et multirums-musiksystem, og det er et af de mest velspillende af slagsen. Det giver dig både app-kontrol, streaming-tjenester, internetradio og alverdens musik på din smartphone. Du kan tilføje systemet i hele dit hjem og stadig styre det hele fra din smartphone.

Højtalerne er i sig selv fine og diskrete, selvom det er gulvhøjtalere, og Sound Hub’en er en lille lækker sag, som nemt kan gøres til en del af din indretning, for eksempel som en del af et lille stilleben, hvis du gerne vil have, at den skal forsvinde lidt.

Systemet er ekstremt nemt at sætte op og betjene, og det kan fuldt ud spille på niveau med andre (meget større) anlæg. Callisto 6C fås i sort ask eller mat hvid, Sound Hub’en fås i sort finish, og så medfølger der en bluetooth-baseret fjernbetjening.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Trådløst musikanlæg og trådløse gulvhøjtalere.
 • Indbygget forstærker.
 • Indbygget bluetooth til afspilning af musik direkte fra smartphone mm.
 • Kan tilkobles med Bluesound for multirums-musiksystem.

Se pris på DALI Callisto 6C + Sound Hub hos (Produktet er udgået)

Bowers & Wilkins CCM632 lofthøjtaler – diskret og superkompakt konstruktion

Set på Hifi klubben

Bowers & Wilkins CCM632 ceiling speaker

Her er vi ovre i en særdeles diskret og kompakt sag, der indbygges fladt i loftet, og der er derfor stort set ikke brug for nogen plads bag ved højtaleren. Den er nem og sikker at montere og giver dig en fin og diskret baggrundsmusik i rigtigt god kvalitet. 

Denne type højtaler er til dig, som ikke ønsker synlige højtalere overhovedet, eller dig som eventuelt blot har enkelte rum, hvor du ikke ønsker, at man skal kunne se højtaleren, men som stadig gerne vil have dejlig musik, når du kommer hjem. Du kan bruge disse højtalere i alle de rum, du vil, men mest oplagt er køkkenet, som sjældent er velegnet til at have store højtalere stående. Højtalerne kan også bruges i butiksmiljøer og favner altså temmelig bredt. 

Fordi højtaleren er så flad, er det nemt at placere højtaleren, hvor end du ønsker. Samtidig betyder det flade design dog også, at lyden har sine begrænsninger i dybden. Lydkvaliteten er dog stadig overraskende god, og du kan jo altid installere flere højtalere af samme slags for at optimere lyden. 

Du kan få disse højtalere med både en rund og en kvadratisk frontgrill. Desuden kommer højtaleren i en mat hvid finish, som kan spraymales, så den passer til netop din boligindretning.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Højtalere til indbygning i loftet.
 • Bas: 3”.
 • Farve: Mat hvid, som kan spraymales i netop den farve, du ønsker.
 • Vægt: 0,7 kg.

Se pris på DALI Callisto 6C + Sound Hub hos Hifi klubben

Argon Audio ALTO4WALL – gennemtænkt design, flot lyd og lav pris

Set på Hifiklubben DK

Argon Audio ALTO4WALL

Du får her en væghængt højtaler, som kan hænges både lodret og vandret afhængig af, hvad du foretrækker. Designet er gennemtænkt og lækkert, højtaleren er nem at montere, og den giver dig en flot lyd til prisen. 

Vil du gerne supplere med en højtaler i stuen til dit anlæg, og vil du helst ikke have et stort skrummel stående, så er denne højtaler en ideel løsning. Du kan leje med udtrykket ved at hænge den på forskellig vis, ligesom højtaleren kommer med både et sort og et hvidt stoffront-stykke, så du kan få højtaleren til at indgå perfekt i netop din boligindretning. 

Lyden er rigtig god i denne højtaler, og den har en imponerende bas til trods for sin lille størrelse. Ved at tilkoble en aktiv subwoofer, kan du gøre de dybeste toner endnu bedre, så du får god bund i lyden uden behov for store højtalere. 

Denne højtaler er ideel til den prisbevidste, som både vil have god lyd og pæn indretning kombineret i ét. Den fås i hvid finish og passer derfor til alle hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 4”.
 • Farver: Hvid.
 • Vægt: 3,4 kg.

Se pris på Argon Audio ALTO4WALL hos Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 703 S2 – tung gulvhøjtaler med et rent og dynamisk lydbillede

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 703 S2

Her er tale om en virkelig avanceret og tung gulvhøjtaler, der vil tiltale enhver super kræsen musikelsker. Du får eminent lyd i selv meget store rum, og gengivelse af stemmer, instrumenter og detaljer er krystalklar. Du kan desuden fint anvende højtaleren til både musik og filmlyd.

Om du bruger højtaleren i forbindelse med stereo eller som kanal i en hjemmebio, vil du altid og uden undtagelse få en imponerende lydoplevelse, der er både ren og dynamisk. 

Højtaleren er udstyret med et stort kabinet, som giver dig ultimativ basstyrke, uden at den bliver for voldsom til din stue. Der er tænkt over æstetikken, da producenterne designede højtaleren, og derfor vil den kunne indgå ganske naturligt i ethvert stuemiljø. 

Den fås i enten ægte rosentræsfiner, mat hvid lak eller sort højglans. Frontgrillen sættes fast ved hjælp af magneter. Det betyder også, at du undgår at kigge på grimme monteringshuller, hvis du vælger at lade frontgrillen ligge i skabet og have frit udsyn til enhederne. Hver person har sin smag, så vælg det udtryk, som du synes, passer allerbedst til din indretning. 

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 6”.
 • Farver: Rosentræsfiner, mat hvid lak, sort højglans.
 • Vægt: 25 kg.

Se pris på Bowers & Wilkins 703 S2 hos Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins PV1D Subwoofer – avanceret teknologi og rundt design

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins PV1D Subwoofer

Fedt design, kompakt kapacitet og avanceret teknologi er kodeordene for denne lækre subwoofer. Den har indbygget forstærkereffekt og et vibrationsfrit design, der sammen med en digital signalbehandling bliver det ypperste af det ypperste på de mest avancerede stereo- og hjemmebio-systemer.

Designet er holdt i en helt unik rund form, som er ganske særligt. Ikke alene er den pæn – den sikrer også en fantastisk lydkvalitet. Den giver stort set alle subwoofere baghjul med det lækre runde design, og designet sætter to 8” enheder ryg mod ryg for en helt utrolig dyb, præcis og dynamisk bas. Det kan være det helt afgørende i et højkvalitets surround- eller stereosystem.

Subwooferen har en række særdeles fleksible indstillinger, og den kan derfor tilpasses langt de fleste højtalerkombinationer. Subwooferen er så eminent, at den kan spille ned i decibel-niveauer, der ligger langt under den normale høregrænse.

Til trods for den avancerede elektronik er den ekstremt brugervenlig og nem at tilkoble og justere. Den er nemlig allerede forprogrammeret til en række modeller, og så er det blot med at vælge den rigtige model i subwooferens menu. 

Du kan både opsætte den manuelt på frontpanelet eller fra din bærbare computer. Den kan lagre op til 5 forskellige personlige indstillinger, hvor du vælger blandt andet lydniveau og frekvens. Dermed kan du lave forskellige indstillinger til forskellige setups, dvs. hvis du skal bruge den til hjemmebio, til gaming, til den store fest, eller til almindelig hverdagsmusik.

Subwooferen fås udelukkende i mat finish i enten hvid eller sort, og er derfor et lækkert og delikat møbel i din stue. Husk at tilkøbe subwooferkabel, da det ikke medfølger.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Subwoofer.
 • Bas: 2x 8” (long-throw papir/Kevlar/aluminium).
 • Farve: Mat sort, mat hvid.
 • Vægt: 18,7 kg.

Se pris på Bowers & Wilkins PV1D Subwoofer hos Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 800 D3 – det ypperste af det ypperste

Set på Hifiklubben DK

Bowers & Wilkins 800 D3

En kompromisløs topmodel der leverer en helt unik lydoplevelse. Den overgår både fantasi og virkelighed, og den fås næppe bedre end det her. Med både Continuum FST-mellemtone og diamantdiskant giver denne gulvhøjtaler et tredimensionelt lydbillede og en stort set ubegrænset dynamik, uanset hvor stort et rum, du befinder dig i. 

Højtaleren er noget af en basse på lige knap 100 kg., og den er derfor svær at overse. Men med sit futuristiske og stilrene design, står den som smuk kunst i dit hjem og sørger for mageløs lyd. Alle tænkelige teknologier og kræfter er sat ind ved udarbejdelse af 800 D3, og du vil føle, at alle dine yndlingskunstnere står midt i stuen og spiller. Derfor gør det heller ikke noget, at højtaleren tiltrækker sig opmærksomhed, for det har den i høj grad fortjent.

Trods sin størrelse er den meget elegant, og du får optimal lyd for pengene. Højtaleren er for feinschmeckere, der er villige til at bruge penge på god lyd, men faktisk kan du få markant dyrere højtalere, der slet ikke er ligeså gode som denne her. Den kandiderer utvivlsomt til at være én af verdens bedste hifi højtalere.

Du vil få det bedste ud af enhver musikgenre med denne højtaler, fordi lyden kommer krystalklart igennem. Musikentusiaster og musikstudier sværger til denne højtaler, netop fordi lyden er så ren, at man kan holde ud at lytte til og arbejde med den i timevis. 

Højtaleren fås i sort pianolak i højglans, rosentræ og hvid lak.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 2x 10” (Aerofil).
 • Farver: Hvid lak, rosentræ, sort højglans pianolak.
 • Vægt: 96 kg. 

Se pris på Bowers & Wilkins 800 D3 hos Hifiklubben DK

Dali Rubicon LCR væghøjtaler – fuldblods hi-fi, der er perfekt til diskret vægplacering

Set på Hifi klubben

Dali Rubicon LCR wall speaker

Denne højtaler er særligt unik, da den rummer et utal af muligheder for både musik og hjemmebio. Du kan dreje diskantmodulet og bruge højtaleren som centerhøjtaler for at opnå endnu bedre lyd. Højtaleren har en fyldig bas, og den behøver ingen separat subwoofer.

Der er her tale om flad væghøjtaler, der trods sit diskrete ydre kan levere det umulige til din hjemmebio. Lydbilledet er kæmpestort, og din lydoplevelse minder markant mere om en stor højtaler.

Brug Rubicon højtaleren ved siden af dit tv og brug stereoanlægget til at få en to-kanals lyd til både musik og film. Du kan desuden bruge højtaleren til alle slags kanaler for lyden, også uden subwoofer. Det skyldes i særdeleshed, at højtaleren har en raffineret basport på bagsiden, som netop formår at udnytte placeringen ved væggen optimalt.

Du kan desuden bruge højtaleren som centerhøjtaler under dit tv, fordi du kan dreje diskantmodulet. Dette er blot én af utallige lækre detaljer ved Rubicon LCR-højtaleren, og den formår at levere en vanvittigt ren lyd til en virkelig fair pris. 

Du kan få denne højtaler i sort og hvid højglans eller i ægte træfiner som de gode gamle retro-højtalere.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 6,5”.
 • Farver: Sort højglans, valnød, rosentræ og hvid højglans.
 • Vægt: 8 kg.

Se pris på Dali Rubicon LCR væghøjtaler hos HiFi Klubben

Argon Audio ALTO55 gulvhøjtaler – kompakt gulvhøjtaler med lækker lyd

Argon Audio ALTO55 floor speaker

ALTO55 er det prisbevidste valg, som sikrer dig super god lyd til den bedst mulige pris. Hvis du gerne vil have en gulvhøjtaler, som giver dig absolut maksimal lyd, men til den mindste pris, så får du ganske enkelt ikke et bedre bud end denne. 

ALOT55 højtaleren er udstyret med to bas-enheder i stedet for én. Det betyder, at størrelsen på højtaleren har kunnet reduceres, så den ikke fylder hele din stue. Det er dermed også et valg, som ville falde fint i tråd med enhver boligindretning. Den fås både i sort og hvid og står på gummifødder, så du ikke ridser gulvet derhjemme.

Med denne højtaler får du det bedste fra begge verdener: Du får et lækkert design med mat finish, som indgår diskret og lækkert i enhver boligindretning i kombination med eminent god lyd, der går lige i mellemgulvet. Et rigtigt godt valg, hvis du vægter både æstetik og lyd højt. 

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 5,25”
 • Vægt 12 kg.
 • Farver: Sort, Hvid
 • Gummifødder inkluderet.

Se pris på Argon Audio ALTO55 gulvhøjtaler her

MARSHALL KILBURN II – Klassisk og ikonisk


MARSHALL KILBURN II

Marshall Kilburn II er en trådløs bluetooth højtaler, der har scoret 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin T3.com, der roser dens gode lyd, dens lange batterilevetid og dens gode udseende. Den modtager 4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Techradar, samt 4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com. Derudover har den også scoret 3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske test magasin PCmag.com og 71 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute.

Derfor bør du købe denne højtaler

 • Stærke anmeldelser
 • Ikonisk design
 • 20x timers spilletid

Om Marshall Kilburn II

Højtaleren er kompakt, så du kan have den med på farten; der er dog ikke gået på kompromis med lyden i højtaleren til trods for den lille størrelse. I ægte Marshall stil har højtaleren en fed lyd og det ikoniske og lækre rock’n’roll design. Kilburn II har nemlig samme stil som de legendariske guitarforstærkere med et lækkert vinyl finish, ikonisk Marshall logo og guitar-knapper på toppen, som du kan bruge til at kontrollere lydstyrke, bas og mellemtoner. 

Kilburn II har et indbygget genopladelige li-ion batteri med en batterilevetid på +20 timer, så du har en masse spilletid imellem opladninger. Dermed behøver du ikke at medbringe oplader, når du bruger højtaleren på de små ture. Dette gøres også nemmere, da den har en ren med rødt velour på indersiden. 

Højtaleren er desuden fremstillet i både robuste og slidstærke materialer, hvorfor du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt den kan holde til turen.

Marshall har yderligere fremstillet en app, som du kan bruge som en trådløs fjernbetjening, og derigennem kan du tilpasse lyden til din helt egen smag. Bluetooth forbindelsen kan forblive aktiv i et omfang på 30 fod, hvorfor du også kan bevæge dig væk fra højtaleren. 

Marshall Kilburn II vs. Markedet

Marshall Kilburn II har yderligere en Class D forstærkning, der adskiller den fra lignende højtalere, da den gør den til den højeste højtaler af denne type.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Bluetooth højtaler
 • Frekvensområde (-3 dB): 52-20,000 Hz
 • Maksimal Sound Pressure level: 100,4 dB 
 • Top panel kontrol: bas, indikator af batteri, Bluetooth, strøm/lydstyrke, diskant
 • Vægt: 2,5 kg
 • Batterilevetid: 20+ timer
 • Opladningstid: 2,5 timer
 • Størrelse: 24,3 cm i bredden, 16,2 cm i bredden og 14 cm i dybden.
 • App medfølger

Se pris på Marshall Kilburn II her

DALI Sub E-12F Subwoofer – stærk subwoofer med kræfter til både musik- og filmlyd

DALI Sub E-12F Subwoofer

Med denne subwoofer vil du have muskelstyrke nok til at klare både musiklyd og filmlyd uden problemer. Den er et superlækkert supplement til enhver højtaler i god kvalitet. Designet er ligeledes i top med en smart fod i aluminium og et højglanslakeret frontstykke.

Subwooferen er konstrueret med det formål at kunne fungere lige godt til både musik og filmlyd, det kræver råstyrke og en ekstrem præcision, og er subwooferen placeret korrekt i forhold til anlæg og tv, får du nærmest en fysisk oplevelse fra de mange lydkomponenter. 

Subwooferen fås i sort ask, hvid og lys valnød, og der er derfor også lidt for enhver smag og til enhver type indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Subwoofer.
 • Bas: 12” long-stroke (membran i aluminium).
 • Farver: Hvid, lys valnød, sort ask.
 • Vægt: 14,7 kg.

Se pris på DALI Sub E-12F Subwoofer hos Hifi klubben

Samsung HW-NW710 – superslank soundbar med optimal filmlyd

Samsung HW-NW710

Med denne soundbar er du sikret en lækker lyd til dit tv med 7 indbyggede højtalere. Du kan desuden streame musik via Bluetooth og tilkoble højtaleren trådløst til kompatible Samsung TV. Det giver en markant bedre lyd end TV’ets egne små højtalere, og du behøver samtidig ikke fylde stuen ud med store højtalere for at få skøn lyd til dine filmaftener. Soundbaren er så god, at du ikke nødvendigvis behøver at have en subwoofer ved siden af, da højtaleren i sig selv har en overbevisende og fyldig lyd.

Det er meningen, at soundbaren skal hænge under dit TV, og med en dybde på 5,4 cm, stikker den ikke frem under TV’et. Du kan herefter tilslutte soundbar og Samsung TV trådløst, så du slipper for at kigge på grimme kabler. Har du ikke et Samsung TV kan du i stedet bruge den optiske indgang til at forbinde med højtaleren.

Som nævnt kan du desuden streame musik via din smartphone, tablet og bærebare computer. Streamingen sker via bluetooth. Så snart de to enheder er parret, kan du afspille fra alverdens streaming-tjenester herunder Spotify og Youtube. 

Soundbaren fås i en smuk titangrå finish, der hurtigt bliver et lækkert tillæg til din boligindretning. Der medfølger desuden både fjernbetjening og vægmonteringskit.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Soundbar.
 • 7 indbyggede højtalere.
 • Bluetooth-funktion.
 • Farver: Titangrå.
 • Vægt: 6,7 kg.

Se pris på Samsung HW-NW710 her

Marshall Stockwell II – designer højtaleren med bluetooth

Set på Hifiklubben DK

Marshall Stockwell II

Få ægte rock’n’roll attitude med denne lille fikse sag fra Marshall. De fleste er allerede bekendte med brandet, som i årtier har leveret god lyd til den krævende forbruger. Denne kompakte Bluetooth højtaler vil give dig noget street credit, når du medbringer den på stranden eller til vennernes picnic, og så kan den holde batteri til over 20 timers trådløs musik. 

Du kan parre højtaleren med to telefoner på samme tid, så I er flere, der kan styre musikken. Du kan følge med i batteriniveauet med den integrerede batterimåler, og så oplader højtaleren utroligt hurtigt.

Designet er som taget ud af en rockscene og er helt i tråd med Marshalls rockede univers. Den er udformet i samme stil som Marshalls ikoniske guitarforstærkere, og remmen er lavet et klassisk rødt velourstof på indersiden. Der er med andre ord ikke sparet på detaljerne.

En kæmpe fordel ved denne Bluetooth højtaler er, at den spiller både fremad og bagud. Det betyder, at du kan placere højtaleren i midten af en gruppe mennesker, og alle vil kunne høre musikken lige godt. 

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Bluetooth højtalere.
 • Farver: Sort.
 • Vægt: 1,4 kg.

Se pris på Marshall Stockwell II hos Hifiklubben DK

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Dali Opticon 1 – lille og lækker kvalitetsbombe

Dali Opticon 1

Det er en meget kompakt og lækker højtaler, der har en fin bas og en lækker dynamik – særligt set i forhold til sin størrelse. Den kan både hænges på væggen eller placeres på en reol, hvad end du synes er pænest. Den er dermed også nem at få integreret i din bolig som et ekstra lille møbel.

Selvom den er ganske lille og har meget beskedne kabinetmål, så har den en meget fyldig bas, som man ikke bør kunne forvente af en højtaler i den størrelse.

Der er lækre design-detaljer over hele linjen, en krystalklar HiFi-kvalitet og low-loss teknologi, og du kan derfor forvente det ypperste af lyden, hvad enten du bruger højtaleren til film eller musik.

Højtaleren fås i mat hvid, sort ask og valnød.

Udvalgte specifikationer

 • Kompakthøjtalere.
 • Bas: 4,5”.
 • Farver: Valnød, mat hvid, sort ask.
 • Vægt: 4,5 kg.

Argon Audio Octave Box1 – imponerende råstyrke og elegant finish

Argon Audio Octave Box1

Octave Box1 er en velspillende Bluetooth højtaler med masser af råstyrke og smarte løsninger. Den er super nem at sætte op, den har den smukkeste lydkvalitet og en imponerende kraft i lyden i forhold til sin størrelse.  

Derudover ligner dette rent faktisk også et højkvalitets produkt i og med, at det er udført med en robust mat lakeret finish. Du kan desuden tilkøbe en stoffront, som kan give højtaleren et endnu mere elegant look. Foretrækker du at bruge højtaleren uden frontstof, vil du få et detaljeret udtryk og endda uden grimme huller, da frontstoffet påsættes via magneter. 

Denne lille aktive højtaler alene kan fylde en helt almindelig stue med eminent lyd, og skal det være endnu bedre, kan du supplere med en separat subwoofer.

Højtaleren fås som nævnt med en mat lakeret finish i enten sort eller hvid.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Aktive højtalere.
 • Bas: 5,35” (membran i aluminium).
 • Farver: Mat lakeret finish i sort eller hvid.
 • Vægt: 4,9 kg.

Argon Audio ALTO4 – stor fylde, lille pris

 

Argon Audio ALTO4

Argon Audio har lavet denne lille genistreg af en kompakthøjtaler, som leverer utroligt god lyd til prisen. Den har et elegant og simpelt design, der passer perfekt til et mere prisvenligt anlæg. Den er holdt i sort og hvid, og den har integreret vægbeslag, så du kan få den op at hænge med det samme. Den er dog også ganske fin til hylden eller i reolen, hvis du foretrækker det.

Designet er klassisk Argon Audio, og så har den en tovejs basrefleks, som du kan anvende med enhver forstærker tilkoblet. Anvend den enten som en ekstra højtaler i dit surround system eller som højtaler i køkken, soveværelse eller andre mindre rum. 

Selvom denne højtaler er relativt lille, leverer den en imponerende bas, og kombinerer du den med en mindre subwoofer, kan du få masser af dybde i lyden. Højtaleren er i den forbindelse rigtig god til både musik og din egen hjemmebio.

Højtaleren fås i sort og hvid, og den er derfor nem at integrere i ethvert hjem. Din indretning vil sætte pris på denne lille fine sag, og din pengepung vil også takke dig.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Kompakthøjtalere.
 • Bas: 4”.
 • Farve: Sort, hvid.
 • Vægt: 2,5 kg.

Bowers & Wilkins 804 D3 – en kompakt og højkvalitets højtaler

 

Bowers & Wilkins 804 D3

Her er tale om en kompakt high-end gulvhøjtaler, som kan levere i topkvalitet i både små og mellemstore rum. Den er udført i et slankt og minimalistisk design, som hverken belaster din indretning, pladsen i din stue eller dit budget. Har du et ordentligt anlæg, kan du snildt få enormt meget fylde og detaljer i din lytte oplevelse, og det er noget, som ellers sædvanligvis er udelukket i en højtaler af denne størrelse.

Det er en højtaler til den almindelige stue, som er nem at placere, fordi designet er så slankt. Den kan være næsten alle steder, og den er et fint supplement i enhver minimalistisk indretning. Med Aerofoil basenheder, diamantdiskant og Continuum-mellemtone får du en vild high-end lydoplevelse, selvom modellen er noget mindre end de sædvanlige high-end HiFi-højtalere.

Højtaleren fås i en sort pianolak med højglans, rosentræ, hvid lak og en lækker grå farve. De matcher alle tre en fin minimalistisk indretning til perfektion.

Udvalgte specifikationer:

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 2 x 6,5”.
 • Farver: Hvid lak, Mystic grå, sort pianolak i højglans, rosentræ
 • Vægt:
 • 33 kg.

Sonos In-Ceiling lofthøjtaler – elegant og lækker indbygningshøjtaler

 

Sonos In-Ceiling Ceiling Speaker

In-Ceiling er en genialitet fra Sonos, som sikrer dig diskret baggrundsmusik af høj kvalitet i de rum, hvor du ikke har brug for de helt store lydoplevelser, og hvor du ikke nødvendigvis lytter koncentreret. Den er udført i et ekstremt pænt, elegant og diskret design, den er nem at montere, og den er designet til at præstere sammen med en Sonos Amp forstærker. Sammen med forstærkeren kan du udnytte Sonos Trueplay-systemet, som kalibrere lyden automatisk til dit rum.

Frontgrillen er noget så diskret, og du lægger stort set ikke mærke til den. Den falder derfor naturligt ind i alle indretninger, så du ikke skal blive irriteret over store klodsede højtalere, når du ikke har brug for dem. Desuden kan frontgrillen spraymales, så den kommer til passe helt ideelt til netop det udtryk, du ønsker.

In-Ceiling er en ren højtaler, og den skal derfor tilkobles en forstærker. Den tilknyttes med et almindeligt højtalerkabel til Sonos Amp, som for det første er dét, der giver dig kraft på lyden, men det er også i Sonos Amp, at du styrer og vælger musikken. Ledningen er heldigvis skjult, da den er bygget ind i loftet.

Alt i alt en lækker lille højtaler, der blot vil være en fin og diskret detalje i dit loft.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Højtalere til indbygning i loftet.
 • Bas: 6,5” (membran i grafit).
 • Farve: Hvid med mulighed for spraymaling i andre farver.
 • Vægt: 2 kg.

DALI Zensor 5AX

DALI Sensor 5AX

Du får her en fuld og vild HiFi-oplevelse tilmed uden at skulle købe en forstærker. Med den trådløse streaming via Bluetooth har du med denne højtaler fået den nemmeste vej til overbevisende stereolyd, der både er ægte og i fuld størrelse. Du kan streame direkte fra din smartphone eller tablet, men du kan også vælge at tilkoble via den optiske indgang. Ligeledes kan denne højtaler indgå som en del af et multirumssystem. Den kan med andre ord det hele, når det handler om lækker lyd.

Højtalerne er super nemme at opsætte. Det kræver blot, at den ene forbindes med den anden, sæt strøm til, og så er du i gang. I virkeligheden er det faktisk præcist ligeså nemt som at sætte et par hovedtelefoner på ørerne og trykke start.

Du får en flot og virkelig fyldig lyd, samtidig med at du slipper for at have et kæmpe anlæg stående i din stue. Højtalerne er optimale for indretningsjunkien, der gerne vil have lækker lyd i sit hjem.

Højtalerne fås i henholdsvis valnød, sort ask og hvid højglans, og de er derfor nemme at få til at blende ind i ethvert hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Gulvhøjtalere.
 • Bas: 2x 5,25” (med træfiber-membran).
 • Farver: Valnød, sort ask, hvid højglans.
 • Vægt: 11 kg.

 

Samsung HW-MS661 

 

Samsung HW-MS661

Denne soundbar super smart og funktionel, og den kan tilkobles allerede kompatible Samsung TV. Hvis ikke du har et Samsung TV, kan du alternative koble soundbaren og TV’et sammen via den optiske indgang, AUX-indgangen eller et HDMI-kabel. Der er 9 indbyggede højtalere i soundbaren, som giver dig helt optimal lyd, når du skal se TV, og den er markant bedre end højtalerne i dit TV. Hver af de 9 højtalere har en forstærker, som sikrer en fyldig og lækker lyd, og du behøver derfor ikke tilkoble en subwoofer.

Du kan desuden også streame musik trådløst fra din computer, smartphone eller tablet til højtaleren. Højtaleren er udført med en smuk aluminiumsfinish i sølv og bliver derfor et smukt møbel, der passer godt som en del af din minimalistiske indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Kategori: Aktiv soundbar.
 • 9 indbyggede højttalere.
 • 5 forskellige lydindstillinger.
 • Trådløs tilkobling.

 

Hvordan vælger du den rigtige højtaler?

Nu har du fået en gennemgang af en lille del af højtalermarkedet, og du er måske allerede blevet trukket i en retning af, hvilken højtaler du godt kunne tænke dig. Men hvordan finder du ud af med sikkerhed, hvilken højtaler du har brug for?

Alle har formentlig prøvet at sidde og lytte til et stykke musik, hvor man pludselig opdager nye detaljer og nuancer i et musiknummer, som man aldrig har lagt mærke til før. Og det er jo netop dét, den gode lyd kan. Den kan afsløre alle de mange ekstra detaljer og dynamikker, som lyden har, og som gør musikken lige en tand ekstra lækker. Derfor har kvaliteten af højtalerne en helt afgørende betydning – jo bedre kvalitet, jo større lydoplevelse.

Som du kan se ovenfor, findes der en masse forskellige typer af højtalere og endnu flere forskellige størrelser. Hvad du skal vælge afhænger ultimativt af, hvad dit reelle behov er, hvor din højtaler skal placeres, og hvor mange penge du vil kaste efter en højtaler.

Hvad er dit reelle behov?

Bor du i en lille lejlighed, hvor højtaleren skal kunne spille et lille rum op? Eller bor du i et kæmpestort hus, hvor hvert rum er store og med højt til loftet? Går du meget op i din indretning, det æstetiske og designet af højtaleren? Nyder du at nørde med god lyd og spille meget højt? Eller skal højtaleren blot fungere til husbehov? Kan du leve med et par store højtalere, der er tydelige i rummet, eller skal de være helt diskrete og blende ind i indretningen?

Der er ret mange spørgsmål, der kan være afgørende for, hvilken højtaler der er den rigtige for dig. Start derfor med som minimum at besvare ovenstående spørgsmål for at pejle dig selv i retning af dit reelle behov. Der skal nok være den helt perfekte højtaler til dig derude.

Har du fokus på det praktiske, på god lyd eller på en diskret løsning?

Hvis dit primære fokus er på den store og magiske lydoplevelse, så kommer du ikke uden om de store højtalere, stor lyd kræver store højtalere, og hvis du skal spille høj musik i et større lokale, bør du vælge et par gode og store gulvhøjtalere.

Bor du i en lille lejlighed, vil du ikke få det maksimale ud af et par store gulvhøjtalere, da du simpelthen ikke har omgivelserne til at få lyden til at fylde ordentligt. Her vil det typisk fungere ganske fint med et par små højtalere. Vælg dog altid to højtalere til dit anlæg, da det sikrer en optimal effekt i lyden. 

Skal det bare være nemt, kan en trådløs højtaler være noget for dig i stedet. Her kan du spille musik, uanset hvor du er, og du slipper for at se på grimme kabler. Hvis du gerne vil læse mere om trådløse højtalere, kan du gennemgå vores test her og finde den trådløse højtaler, som matcher dit behov bedst.

Valg af højtalere – gulvhøjtalere

Når man taler gulvhøjtalere, så betyder det egentlig blot, at højtaleren er så stor, at den er beregnet til at stå på gulvet. Virkelig god lyd og virkelig høj lyd kræver plads og store kabinetter. Og her er gulvhøjtalere bare den mest optimale løsning. De rummer plads til en sublim basenhed, og de har masser af luft til lyden. Du behøver ikke koble en forstærker til en stor gulvhøjtaler, men hvis du gør, får du endnu bedre lyd, forstærkeren giver nemlig højtaleren kraft til at styre musikken, og det betyder også, at store gulvhøjtalere kan spille bedre og højere end små højtalere, selv hvis de har samme forstærker koblet på.

Gulvhøjtaleren er således til dig, som virkelig gerne vil lytte til alle nuancerne i musikken, dig som gerne vil mærke luften, detaljerne og dynamikken i lyden, og dig som også lide at mærke lyden i mellemgulvet. Og så skal du selvfølgelig heller ikke være ked af at vise gulvhøjtalere frem som en meget integreret del af din indretning, da de fleste optager en hel del plads. Og som du kan se ovenfor, kan du nu også få aktive gulvhøjtalere, som indeholder hele pakken. Du behøver således ikke engang at tilkoble et anlæg eller en forstærker.

Kompakthøjtalere

Fordelen ved disse højtalere er netop det faktum, at de er kompakte. De kan puttes ind i de fleste rum som en diskret del af indretningen, og de fleste kan både hænges op og stå på en hylde. 

Hvis du ikke orker at have kæmpestore gulvhøjtalere stående, så er kompakthøjtalere en rigtig god løsning for dig. Det samme er tilfældet, hvis ikke du har særligt store rum. Her er det ofte helt unødvendigt med store højtalere, og et par mindre og kompakte højtalere vil være mere end rigeligt for dig. Kompakthøjtalernes force er nemlig netop, at du får utroligt meget lyd pakket ind i en relativt lille boks. Og bor du for eksempel i en lejlighed, er det ganske tvivlsomt, at dine naboer deler din glæde ved ekstremt høj musik og tung bas. 

Også af den grund er en kompakthøjtaler et godt valg til den lidt mindre bolig, og du sikrer samtidig nabofreden. 

Subwoofer-systemer

Hvis du er ved at kollapse ved tanken om at få et par kæmpe gulvhøjtalere ind i din bolig, men vil du stadig gerne have en perfekt lyd, så vil subwooferen være din redning. Den kan nemlig klare de dybe og tunge toner, som de små højtalere ikke kan, og den fylder samtidig ikke ret meget. Derudover bliver producenterne dygtigere og dygtigere til at designe subwoofere i et innovativt, spændende og pænt design, der kan supplere din indretning som et lille møbel eller endda som et stykke elektronisk kunst.

Subwooferen er et genialt kompromis, når du gerne vil have små højtalere men stor lyd. Sætter du højtaler og subwoofer korrekt op, og vælger du den rigtige kombination, kan du faktisk nå lydniveauer på linje med store gulvhøjtalere. Det gør kombinationen populær til særligt hjemmebiografer, men det giver også de lækre bastoner til din musik.

Indbygningshøjttalere

Her kan du gemme lyden væk i væggen eller i loftet. Forestil dig at få skøn og blød baggrundsmusik ud i køkkenet uden at kunne nogen former for højtalere. Det er formentlig de fleste kvinders drøm at kunne undvære de store og tydelige højtalere i deres indretning, og her kan de indbyggede højtalere altså komme i spil. 

Med en indbygget højtaler skjuler du både højtaler, kabler og oftest også hele anlægget i væggen eller i loftet og efterlader rum og plads til indretning med de ting, du bedst kan lide. Højtalerne bliver stort set usynlige i væggen, og de er derfor særligt oplagte til køkken og alrum, hvor der ikke på samme måde er plads til højtalere. Indbygningshøjtalere kan naturligvis ikke spille med ligeså stor lyd, som hvis der er et større kabinet bagved, men flere producenter bygger alligevel deres indbygningshøjtalere med samme teknologiske udgangspunkt som i deres store og traditionelle gulvhøjtalere.

Designhøjtalere

Der er kommet et øget fokus på at få højtalerne til at se pæne ud og det vel at mærke uden at gå på kompromis med kvaliteten og lyden. Du kan få højtalere i stilfuldt design i alle størrelser, former og farver – og i alle prisklasser. På den måde kan du gøre højtaleren til en smuk del af dit hjem, og langt de fleste af ovenstående højtalere har netop haft design og indretning som en del af deres fokus ved udformningen. 

Jo pænere design og jo lækrere materialer des højere pris – som med enhver anden designvare betaler du for det, du får. Og med netop højtalere er det værd at kaste penge efter, hvis du både får god lyd i dit hjem og et stykke pænt og kunstnerisk lyd-møbel at se på.

Aktive højtalere

Flere af de ovenstående højtalere er markeret som aktive højtalere, og det betyder i al sin enkelthed bare, at de har deres egne indbyggede forstærkere, og at du derfor ikke behøver et separat anlæg for at kunne spille musik på dem. Du kan blot forbinde en af dem med din smartphone, computer eller tablet og spille musik med det samme i fuld stereo. 

Sætter du den aktive højtaler sammen med en subwoofer, får du sublim lyd, der er helt optimalt til gaming. Det kan være et fint alternativ til dig, ikke gider have et kæmpe anlæg stående, og som i stedet overvejer én af de mange små trådløse højtalere. Denne løsning er dog bedre, da lydkvaliteten er markant højere, ligesom du har bedre muligheder for at koble andre ekstra gadgets på blandt andet en subwoofer.

Mange af de aktive højtalere har i øvrigt Bluetooth, ligesom du som nævnt også nu kan få aktive gulvhøjtalere, som giver dig meget stor lyd helt uden et anlæg.

Udendørs højtalere

Selvom ovenstående guide kun har berørt højtalere til hjemmet, så kommer vi ikke udenom de udendørs højtalere alligevel. Det er nemlig virkelig dejligt at høre musik udenfor. Forestil dig, at du har inviteret vennerne over til en grill-fredag, og mens I sipper gin og tonics, strømmer der lækker musik ud i haven. Det kræver dog de helt rigtige højtalere, og de skal trods alt kunne holde til lidt mere, end højtalere der skal stå indenfor. 

Der findes mange forskellige udendørshøjtalere men fælles for dem alle er, at de skal kunne stå imod vind og vejr. Derudover kan du ligesom med højtalere til hjemmet, få dem i alle størrelser, med alle mulige funktioner og i alle prisklasser. Alt afhænger af dit behov og de egenskaber du ønsker, at højtaleren skal have. 

Generelt kan det dog siges, at hvis din højtaler skal bruges udenfor, skal du vælge en højtaler med en høj IPX-certificering. IPX er en international målestok for beskyttelsen mod vand og støv, og den fortæller samtidig, hvor modstandsdygtig højtaleren er overfor slag og stød. 

Husk dog stadig at være opmærksom på dine søde naboer. Der er ingen faste grænser for, hvor højt du må spille i din egen have, men der er ingen grund til at være til gene for dine naboer, eller holde dem oppe hele natten. Sluk derfor helst for musikken i haven, når solen går ned.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har gennemgået og bedømt Sony SRS-XB43. Den får en høj bedømmelse med 74% i score baseret på forskellige tests, de har foretaget af højtaleren. Generelt får modellen god feedback og klarer sig fint i tests. Det er dog en tungere model, så det er ikke den mest fikse bluetooth-højtaler på markedet ifølge Which.co.uk.

Testen er udført: September 2020

Du kan se testen her

Sony SRS-XB01 er hos Which.co.uk kåret som både det bedste køb og som mest værdi til pengene. Du får derfor god kvalitet, der prismæssigt også rammer et overskueligt niveau for de fleste. 

Modellen får 71% i deres test ud af 100, og den anbefales til dig, der ønsker en brugervenlig model med god lyd.

Testen er udført: Oktober 2018

Du kan se testen her

Audio Pro A10 scorer 71% i test hos britiske Which.co.uk. Modellen får god feedback på lydkvaliteten og den brugervenlige app, der gør det let at styre musikken.

Til trods for integreret AI i form af Alexa, lever denne højtaler ifølge Which.co.uk ikke op til andre modellers integrerede assistenter.

Testen er udført: Juli 2019

Du kan se testen her

Denon Home 150 får fin feedback i anmeldelsen lavet af Which.co.uk. Modellen er testet på flere parametre, og den scorer 70% i deres oversigt. Særligt fremhæves det gode design, de mange forbindelsesmuligheder og ekstra funktioner, der ikke nødvendigvis er for alle.

Testen er udført: April 2020

Du kan se testen her

Google Nest Audio er også blevet testet og anmeldt af Which.co.uk. Modellen fra Google får mange positive ord med på vejen, hvor den blandt andet får ros for lydkvaliteten, den lette opsætning og den smarte indbyggede stemmekontrol. Det giver Google Nest Audio titlen som ”god værdi til pengene”.

Testen er udført: November 2020

Du kan se testen her

Amazon

Amazon har hovedsæde i Seattle, men er i dag en verdensomspændende forhandler, der sælger alt fra babytøj og tilbehør til højttalere og elektronik. Hos Amazon tilbyder de deres kunder, at de kan anmelde produkter ved at give stjerner og skrive en anmeldelse. Forbrugeranmeldelserne er en direkte afspejling af erfaringer og oplevelser med produkterne i praksis.

Sony SRS-XB43 får af forbrugerne på Amazon 4,8 stjerner ud af 5. Det bygger på mere end 3.600 brugeranmeldelser, hvor de både kan give stjerner og skrive en kommentar til produktet og deres oplevelser og erfaringer. Generelt er forbrugerne tilfredse, men pointerer den høje vægt i forhold til størrelsen.

Du kan se anmeldelserne her

Denon Home 150 får også fine anmeldelser af forbrugerne på Amazon. Den praktiske højtaler scorer 4,3 ud af 5 stjerner med over 5.000 anmeldelser fra forbrugere over hele verden.

Modellen kommer dog til kort, når det gælder stemmestyring og AI-assistenter. Flere forbrugere pointerer, at det ikke virker efter hensigten og mulighederne er begrænsede.

Du kan se anmeldelserne her

Good Housekeeping Institute

Good Housekeeping Institute er en hjemmeside, der skriver om og anmelder forskellige produkter. Det går helt tilbage til 1885, og senere blev det til et magasin rettet mod kvinder. I 1960’erne var det et af de mest læste magasiner i verden. 

Marshall Kilburn II bliver anmeldt af magasinet til 71/100 point. Den er brugervenlig, og performance er god. Dog kan den ikke forbindes med en anden højttaler, hvilket er et minus. Du kan heller ikke oplade din telefon fra den, men du kan dog forbinde via bluetooth. De roser designet og dens robusthed. 

Testen er udført den: 6. juni 2019

Du kan se testen her

PCmag.com 

PCmag er et amerikansk computermagasin, som nu findes online. De giver dig komplette guider over elektroniske produkter i forskellige genrer. De tester og anmelder produkterne. 

PCmag anmelder JBL Xtreme 2 og giver den 4/5 stjerner med ”excellent”. De roser den for at være vandtæt og god til udendørs brug. I testen kommer de omkring designet og performance. Konklusionen er, at den er dyr, men den leverer høj kvalitet til prisen og en god audio performance. 

Testen er udført den: 12. september 2018

Du kan se testen her

Marshall Kilburn II bliver også anmeldt af PCmag med 3,5/5 stjerner og ”good”. Designet er lækkert, lyden er god, men de skriver, at prisen er lidt for højt sat i forhold til dens kapacitet. De efterspørger mere sub-bas til den pris. Den har dog en imponerende audio performance i forhold til størrelsen, der er ret kompakt.

Testen er udført den: 5. juni 2019

Du kan se testen her

Pricerunner

Den danske prissammenligningsside Pricerunner sikrer forbrugere et godt overblik over markedet. De laver uafhængige oversigter over forskellige produkter og forhandlere, så du kan finde både det bedste produkt, men også den bedste pris til dine behov.

Sony SRS-XB01 er blevet anmeldt af forbrugerne på Pricerunner og får 4,4 stjerner ud af 5 med over 500 anmeldelser. Forbrugerne kan derfor siges generelt at være tilfredse med deres køb, når de giver fin feedback til produktet.

Du kan se anmeldelserne her

Techradar

Techradar er en britisk hjemmeside, der deler nyheder og information om teknologi til forbrugere. Deres mål er at tilbyde gode og saglige gennemgange af produkter, så forbrugerne er godt klædt på til at tage gode valg, når de shopper ny elektronik.

Google Nest Audio får hos Techradar 3,5 stjerner ud af 5. Modellen anbefales, hvis du ønsker en simpel og kompakt højttaler, der har en praktisk integreret AI-assistent. Lyden er dog ikke så imponerende som ved andre dyrere modeller, men kan fint fylde hverdagen ud med hyggelig baggrundsmusik.

Testen er udført den: 20. oktober 2020

Du kan se testen her

Trustedreviews

Det anerkendte og britiske testmagasin Trustedreviews sikrer deres læsere nyheder og uafhængige tests af produkter til hjemmet. Siden blev etableret i 2004, og siden da har eksperter testet og anmeldt mere end 1.000 produkter årligt.

Denon Home 150 får en fin anmeldelse, og den klarer sig særligt godt i test, når det kommer til bombastisk lyd og dyb bas. Desværre synes den integrerede AI-assistent at være et flop, og derfor anbefaler Trustedreviews modellen, hvis du ikke bruger stemmestyring til at skifte musik og andre funktioner.

Testen er udført den: 31. juli 2020

Du kan se testen her

T3 

T3 er et tech-magasin, der har som vision at hjælpe dig med at købe praktiske forbrugerprodukter, som vil hjælpe dig til et nemmere og bedre liv. Det er ét af Englands største forbrugermagasiner. 

De giver Marshall Kilburn II 4/5 stjerner for en fantastisk lyd, god batterilevetid og det lækre design. De pointerer, at den er lidt for dyr i forhold til, hvad man får for pengene. Det rykker dog ikke ved, at designet er utroligt lækkert og retro, som Marshall er kendt for, og lyden er stadig fin.  

Testen er udført den: 31. august 2018

Du kan se testen her

Whathifi.com

Hos Whatwifi er de lydnørder og skriver om alt indenfor verdenen af højtalere, god lyd og musikafspillere. Redaktionen laver uafhængige tests og anmeldelser af både nye og klassiske produkter på markedet. Det hjælper forbrugere til lettere at tage velovervejede og gode valg, når de shopper nyt lydudstyr.

Audio Pro A10 er både anmeldt og får god feedback på test udført af Whathifi. Særligt fremhæves det flotte design med en moderne tekstilfront, der vil være et flot element i din indretning. Derudover får højtaleren ros for sin gode lydkvalitet, der med integreret subwoofer og BMR-teknologi sikrer både dyb bas og fine klare toner.

Anmeldelsen er udført den: 27. november 2018

Du kan se anmeldelsen her

Hos Whathifi får JBL Xtreme 2 5/5 stjerner. De giver den høje vurdering på grund af den gode bas, en høj og klar lyd og det robuste design. I anmeldelsen kommer de omkring designet, lyd, funktioner, og dommen lyder, at produktet er bedre, end det ser ud til at være. De er meget positive overraskede.  

Du kan se testen her

Andre relevante guides inden for HiFi og lyd:

FAQ

Hvilke højtalere er de bedste at købe?
Nogle af de bedste højtalere, som du kan købe i øjeblikket, er blandt andet modellerne Lyngdorf MH-2, JBL Xtreme 2 og Sony SRS-XB43. Højtalerne er blevet testet af en række testsider, hvor de har opnået nogle super gode anmeldelser. Højtalerne bliver blandt andet rost for deres gode lydoutput.
Hvad er et godt design til højtalere?
Et godt design til højtalere er et design, som ikke påvirker lyden fra højtalerne negativt. Selvfølgelig er det vigtigt for mange mennesker, at designet også skal være flot, men i nogle tilfælde kan det faktisk skade lydoutputtet, hvilket er langt fra optimalt. Et godt design påvirker dermed ikke med lyden.
Hvilke forskellige typer af højtalere findes der?
Der findes mange forskellige typer af højtalere. Du kan for eksempel finde gulvhøjtalere, højtalere til reoler, surround sound højtalere, subwooferes, soundbars, indbyggede højtalere og mange andre forskellige slags. Dermed kan du vælge den type, som passer bedst til det formål, som du skal bruge dem til.
Hvordan vedligeholder jeg min højtaler?
Der er flere måder, hvorpå du kan vedligeholde din højtaler. Du skal først og fremmest sørge for at holde højtaleren fri for støv, hvilket du kan gøre ved jævnligt at tørre den af med en meget let fugtet klud. Dertil bør du desuden også holde din højtaler ude af sollys.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar