Foråret begynder at banke på døren, og det er på tide at krybe ud af vinterhiet og ud i den spirende forårssol. Det er tid til at pleje haven eller altankasserne og omplante eventuelle planter, krydderurter og blomster, så de er helt klar til at spire og vokse, når først forår og sommer gør sit reelle indtog.

Har du en have, kan du naturligvis plante dine smukke blomster, buske, planter og krydderurter direkte i jorden, men sørg også for at plante noget i smukke havekrukker, som du har stående rundt omkring i haven. Det giver nemlig et smukt udtryk, og din have får yderligere et æstetisk og lækkert lille tilskud.

På altanen kan du bruge både havekrukker og altankasser og skabe grønt liv midt i storbyen. Og du behøver ikke kun købe dine havekrukker i Plantorama. I disse digitale tider er det nemlig nemt at finde smukke havekrukker på nettet, hvor du kan sammenligne priser og produkter med hinanden. Du kan sidde i ro og mag derhjemme og beslutte dig for, hvilke havekrukker, der vil passe bedst sammen og planlægge, hvor de skal stå, hvad der skal i dem og i hvilket set-up.

For at gøre det endnu nemmere for dig, har vi samlet alle de smukkeste, fineste og mest dekorative havekrukker, der er at finde på nettet i denne lille inspirationsartikel. Nederst i artiklen guider vi dig til, hvordan du bruger havekrukkerne, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke planter du kan dyrke i dem. God fornøjelse.

Sinnerup Sia – Smuk urtepotte i en retro stil


SIA

Set på Sinnerup

Holder du af at have en retro-stil i dit hjem, vil Sia fra Sinnerup helt sikkert være værd at tage et nærmere kig på. Der er tale om en urtepotte med en form, der skiller sig ud fra andre urtepotter, og det er godt valg til dig, der ikke er bange for at vælge genstande til hjemmet, der skiller sig lidt ud.

Den er fremstillet af stentøj, og den får et altså et rustikt og råt udtryk, der både vil egne sig godt til en inden- og udendørs placering. Urtepotten har en smuk form, hvor den står på en fod, der har en mindre diameter end den øverste del af urtepotten. Der skabes derfor et spil med urtepottens form, og hvis du i en periode ikke måtte have en plante til urtepotten, er urtepotten så flot i sig selv, at den blot ville kunne stå uden en plante.

Det kan være, at du har flere genstande i din boligindretning, der bærer præg af retro-stilen, og med Sia urtepotte fra Sinnerup vil du blot have endnu en genstand til din retroprægede indretning. Urtepotten er glaseret med glasur, og du kan både vælge mellem farven grøn og Curry, alt efter hvad, der vil egne sig bedst til din indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Urtepotte designet i en retrostil
 • Vælg mellem farverne Grøn og Curry 
 • Fremstillet i stentøj med glasur 
 • Urtepotten har en særlig form, der skiller sig ud fra andet keramik
 • Kombinationen af et råt og elegant udtryk

Se pris på Sinnerup Sia hos Sinnerup

Sinnerup Seo – Urtepotte i stentøj i forskellige størrelser


SEO

Set på Sinnerup

Er du på udkig efter en større urtepotte, der både vil kunne pynte ved at stå på gulvet samt ved at stå på en kommode eller et bord, bør du kigge nærmere på urtepotten fra Sinnerup. 

Det er en urtepotte, der vil egne sig godt til at stå i haven eller på en altan, hvis du har sådan én. Vælger du at købe urtepotten, har du altså mange muligheder i forhold til, hvor du skal placere den i hjemmet. Det er også en genstand, du kan have i mange år, hvor du kan veksle mellem placeringerne.

Urtepotten står på en fod, der har en mindre omkreds end den øverste del af urtepotten. Urtepotten har en smuk form, så hvis du ønsker blot at have potten stående som et stykke smuk keramik i dit hjem, er det også en mulighed. Seo urtepotten er fremstillet af stentøj, og den er farvet med glasur, hvilket giver urtepotten en glat overflade.

Det smarte ved lige netop seo er, at det både er muligt at vælge mellem forskellige størrelser samt forskellig glasur. Alt efter hvor du ønsker, at urtepotten skal placeres i dit hjem og hvilke planter, der skal være i urtepotten, kan du også vælge mellem forskellige størrelser – både small, medium, large og XL. Du kan derudover vælge mellem farverne hvid eller blå, samt Taupe, hvor urtepotten fås med lodrette striber.

Udvalgte specifikationer

 • Vælg mellem fire forskellige størrelser; small, medium, large eller XL.
 • Findes i farverne hvid, blå eller Taupe, hvor der er brune, lodrette striber
 • Lavet af stentøj
 • Kan både placeres ude og inde

Se pris på Sinnerup Seo hos Sinnerup

LECHUZA ”Quadro” – Krukke i hvid højglans


Set på vidaXL

Lechuza Quadro LS Flower Pot 28x26cmEr du på udkig efter en smuk og elegant krukke til blomster og opsatser, kan dette LECHUZA produkt være et godt valg. Krukken er designet i hvid højglans, der giver den et moderne og minimalistisk look. 

”Quadro” er en af kundefavoritterne indenfor sin kategori hos Cdon.dk.

Derfor skal du vælge denne

 • Kan bruge både ude og inde
 • Lav vægt 
 • Smukt look

For mange haveejere er det langt fra kun størrelse af krukker og potter, der har betydning for køb af tilbehøret. 

Stil og udseende har lige så meget at skulle have sagt. 

De fleste krukker til haven er lavet af stål eller cement. Quadro er lavet af ekstra, hårdt plastik, der giver produktet høj slidstyrke og stor modstandskraft. Det er højkvalitetsplastisk, som gør den egnet til at have stående udenfor i det omskiftelige og til tider hårde, danske vejr. 

Materialet gør, at Quadro havekrukken har en lav vægt sammenholdt med mange af de andre krukker og store potter. Dette har stor betydning for mange mennesker, der ønsker at kunne skifte look i forhold til dekoration af krukker. Du slipper for uheldige vrid og tunge løft, når du bruger LECHUZA havekrukken. Om du vælger at bruge Quadro indenfor eller udendørs, er helt op til dig. 

Det er både look, materiale og vægt, der får Quadro til at skille sig ud fra de andre højkvalitetshavekrukker på det danske marked. Den er let at løfte, og du kan uden fysiske problemer flytte krukken rundt – selv med blomster og jord i. 

Udvalgte specifikationer 

 • Højkvalitetsplastik
 • Passer perfekt til det moderne hjem 
 • Mulighed for at fjerne bundproppen (optimal vanding)
 • Volumen på 9L
 • Brudsikker
 • UV-resistent 

Se pris på LECHUZA “Quadro” hos vidaXL

LECHUZA “ORCHIDEA” all-in-one – Bedste havekrukke til orkidéer


Set på CDON

lechuza plantekrukke orchideaI mange danske hjem er orkidéen en favorit, når det kommer til stueplanter. Det er de skønne, majestætiske og prydende planter, der kun kræver et minimum af vand. 

Når du vil give dine orkidéer den bedste trivsel, skal du vælge denne ”Orchidea” krukke, der er specialdesignet til netop disse blomster. 

”Orchidea” er en af favoritprodukterne i kategorien for havekrukker hos Cdon.dk

Derfor skal du vælge denne 

 • Innovativt design
 • Lav pris sammenholdt med de mange funktioner 
 • Perfekt til tropiske blomster

Det er ikke kun orkidéer, der vil komme til at stortrives i ”Orchidea”. Krukken egner sig til alle tropiske planter, der kræver masser af sol og optimal vanding for at blomstre. 

Det særlige ved ”Orchidea” er, at krukken er udformet og skabt til at give de tropiske planter den bedste kombination af lys, varme og vand. 

Du behøver ikke have ’grønne fingre’ for at kunne få unikke og specielle blomster til at gro og stortrives i fremtiden. 

Med ”Orchidea” kan enhver mand og kvinde blive blomsterekspert, da krukken er udstyret med en smart og hjælpsom indikator, der viser, hvornår du har givet den korrekte mængde vand. Det er vandsamling, der er den værste fjende mod orkidéer og subtropiske blomster. Med denne intelligente havekrukke fra LECHUZA kan du nemt og enkelt undgå overvanding.

Det er det innovative design, der gør ”Orchidea” særlig. Vandingsindikatoren er unik på havekrukker, og denne funktion er den bedste hjælp for dig, når du vil have dine specielle blomster til at stortrives. ”Alt-i-én” betegnelsen betyder, at ”Orchidea” både indeholder krukke, foring, vandingssystem og vandingsindikator.

Udvalgte specifikationer 

 • Alt i en krukke
 • Brudsikker 
 • Lavet i højkvalitetsplastik
 • Lav vægt 
 • Egnet til indendørsbrug og anvendelse i havestue og drivhus
 • Plantevolumen på 1L

Se pris på LECHUZA “Orchidea” hos CDON


Piedestal med 3 krukker – Perfekt til dekoration i hus og have


Set på CDON

Piedestal med krukkerHar du flere planter, du gerne vil bruge til forskønnelse af haven eller hjemmet, behøver du ikke købe forskellige slags krukker. Med dette Piedestal produkt for du en smart og funktionel løsning med 3 krukker samt et moderne stativ som holder. 

Du kan bruge produktet både indenfor og udendørs. 

Piedestal med 3 krukker er en kundefavorit hos Cdon.dk.

Derfor skal du vælge denne

 • Egner sig til flere slags blomster og grønne planter
 • Høj slidstyrke 
 • Mange anvendelsesmuligheder

Har du først fået smag for at bringe farver og natur ind i eller omkring dit hjem, vil du sikkert, hvor vanedannende det kan være at købe nye slags blomster. 

Med Piedestal får du mulighed for at integrere flere smukke blomster eller grønne planter uden at skulle købe en masse krukker. 

Produktet er designet med aftagelige krukker, som gør det let og praktisk for dig at udplante dine yndlingsblomster. Du kan anordne dem, så de passer perfekt ind i omgivelserne. 

Piedestal stativet og de 3 tilhørende krukker er lavet i kubistiske former, der gør det let for dig at rengøre alle dele. Det kan ske ved at skylle krukkerne og lade dem tørre af sig selv. Stativet kan gøres rent med en fugtig klud.  

Det er det smarte design med 3 krukker på række, der får produktet til at være en ener. 

Du får masser af kvalitet for pengene med krukkerne, der er lavet i slidstærke materialer, så du kan udskifte dine blomster og opsatser i mange år frem.

Udvalgte specifikationer 

 • Multifunktionelt design 
 • Kan anvendes både indenfor og udendørs 
 • Mørkebrunt look
 • Nemme at vedligeholde 
 • God pris

Se pris på Piedestal med 3 krukker hos CDON

Venedig firkantede havekrukker – kantet og smuk


Set på PlantetorvetVenedig firkantede havekrukker

Denne fine firkantede krukke er perfekt til en sommerlig have, og den kan rumme nogle af de lidt større planter, du måtte ønske at dyrke i en krukke. Den er udført i et letvægtsmateriale og med sin fine terracotta farve, sendes du direkte ned til italiensk sommer og sol. 

Den har et Long Life Pot System, og så tåler den høje temperaturer og sol. Den er biologisk fremstillet i genbrugsmaterialer, og så er den tilmed brudsikker. Med målene 51 x 51 x 46 cm er der plads til denne type havekrukker både på altanen og ude i haven.

Udvalgte specifikationer

 • Italiensk inspireret havekrukke
 • Firkantet model
 • Farve: Terracotta
 • Letvægtsmateriale
 • Dimensioner: 51 x 51 x 46 cm
 • Tåler høje temperaturer og sol
 • Biologisk fremstillet i genbrugsmaterialer
 • Brudsikker

Se pris på Finland kompakt / massiv skydedør hos Plantetorvet

Antracit havekrukke – minimalistisk og rund


Antracit havekrukke – minimalistisk og rundSet på (Produktet er udgået)

Denne havekrukke er et æstetisk pletskud, og den fusionerer smukt en minimalistisk fremtoning med et praktisk formål. De sorte havekrukker er lavet en flot fibercement, der herefter er sat ned i en stander af metal. Det giver den et flot og råt look, samtidig med at krukken løftes en smule fra jorden. Det betyder samtidig, at den er en smule lettere at håndtere, hvis du gerne vil flytte på krukken.

Du kan få disse havekrukker i tre forskellige størrelser, nemlig 31 x 27 cm, 39,5 x 35,5 cm og 48,5 x 44 cm. Det er desuden også super smukt at lave et lille set-up i haven med alle tre størrelser.

Udvalgte specifikationer

 • Minimalistiske og rå havekrukker
 • Rund model
 • Farve: Antracit
 • Krukken står i en stander af metal
 • Udført i fibercement
 • Fås i tre forskellige størrelser

Se pris på Antracit havekrukke hos (Produktet er udgået)

Hortus krukke og plantebeskyttelsespose – passer godt på dine planter


Set på (Produktet er udgået)Hortus krukke og plantebeskyttelsespose – passer godt på dine planter

Denne fine pakkeløsning er helt genial til dig, der gerne vil passe ekstra godt på dine blomster og planter. Pakken kommer nemlig båd med en havekrukke og et planteovertræk, så du kan holde dine planter godt beskyttet om vinteren.

Den medfølgende pose har en bund af skum, hvor der er drænhul, ligesom den har dobbeltisolerende bobleplast. Den lukkes og åbnes desuden nemt med velcro, og den kan derfor bruges igen og igen. Når du bruger beskyttelsesposen, beskytter du planterne samt krukken mod frost, og pakkeløsningen er dermed også frostsikret.

Udvalgte specifikationer

 • God pakkeløsning med både havekrukke og beskyttelsespose
 • Rund model
 • Holder både krukken og planten beskyttet om vinteren
 • Posen er med dobbeltisolerende bobleplast og drænhul
 • Åbnes og lukkes med velcro, så den kan bruges år efter år
 • Frostsikret
 • Dimensioner: 35 x 35 cm

Se pris på Hortus krukke og plantebeskyttelsespose hos (Produktet er udgået)

Havekrukker i plast – praktiske til altanen


Set på MorelandHavekrukker i plast – praktiske til altanen

Det kan være svært at finde planteløsninger til altanen, da der sjældent er plads til ret meget derude. Men det giver både rum, lys og liv at få planter på altanen, og her er dette sæt med 4 havekrukker helt genialt. 

Du får nemlig her et sæt med 4 potter samt 4 plader til vægophæng. Dermed kan du hænge potterne om på rækværket på altanen, muren eller en anden stabil og nogenlunde plan flade. De er nemme at flytte rundt på, og de 4 moduler behøver ikke at hænge sammen. 

Det er således en rigtigt nem måde at skabe liv på altanen og få en masse planter derud. Og da potterne er holdt i grå, hård plast, kan de modstå det meste, samtidig med at de er tidløse.

Udvalgte specifikationer

 • Praktiske potter til altanen
 • Rund model
 • Udført i plastik med vægophæng
 • Farve: Grå
 • Du får 4 separate vægophæng med krukke på
 • Kan hænges op på rækværk, mur eller anden plan overflade
 • UV beskyttet
 • Dimensioner på potte: 19 x 13 x 28 cm
 • Dimensioner plade til væg: 30 x 25 x 1.5 cm

Se pris på Havekrukker i plast hos Moreland

Muubs Kanji cement havekrukker – smukt og råt


Set på Byggebilligt.dkMuubs Kanji cement havekrukker – smukt og råt

Denne smukke krukke er nærmest lige så smuk, som den er praktisk. Det er dygtige Muubs, der står bag, og det kan du roligt tage som et garantistempel. Den har en højde på 50 cm og kan dermed også rumme relativt stor og høje planter. Den kommer også i en mindre udgave, hvis du foretrækker at arbejde med små planter.

Den har en super god størrelse til sommerens mange blomster eller små træer. Desuden er den frostsikret og kan holde til temperaturer helt ned til -18 grader. Men du kan også sagtens bruge den indenfor, idet den er holdt i et smukt og meget skandinavisk look med det simple design i beige og grå farver. 

Udvalgte specifikationer

 • Muubs krukke
 • Rund model
 • Udført i cement
 • Farve: Beige og grå
 • Frostsikker ned til -18 grader
 • Kan bruges både inde og ude
 • God størrelse til sommerblomster og mindre træer
 • 50 cm høj

Se pris på Muubs Kanji cement havekrukker hos Unoliving

Ferm Living havekrukker Bau serien – futuristisk og smart


Set på Lampemesteren.dkFerm Living havekrukker Bau serien – futuristisk og smart

Er du til det helt stilrene, der imidlertid gerne må være lidt anderledes, så er denne havekrukke formentlig lige noget for dig. Du kan nemt skabe forskellige niveauer med de forskellige udgaver af havekrukker fra Bau serien, og de industrielle linjer giver dine planter kant og finesse, uden at det bliver for pænt. 

De kan nemt bruges på altanen og terrassen, men de passer også perfekt ind i haven, hvor de vil pynte med nyligt udsprungne farverige blomster. Du kan desuden også sagtens bruge den indenfor til dine planter, og med det lille hul i urtepotteskjuleren, kan overskydende vand løbe ud i underskålen, der står på ben. Dermed drukner planten ikke, og den har et lille reservelager af vand, til når det bliver for tørt.

Udvalgte specifikationer

 • Futuristisk design
 • Rund model
 • Med urtepotteskjuler med et lille hul
 • Farve: Grå
 • Dimensioner: 28 x 38 cm
 • Materiale: Galvaniseret og pulverlakeret stål
 • God både inde og ude
 • Fås i flere størrelser, så du kan skabe flotte niveauer

Se pris på Ferm Living havekrukker Bau serien hos Lampemesteren.dk

Square rib havekrukker – bæredygtigt alternativ


Square rib havekrukker – bæredygtigt alternativSet på Plantetorvet

Er du begejstret for det bæredygtige, så er denne Square Rib krukke et rigtigt god bud på den helt rigtige krukke til haven derhjemme. Den er helt kvadratisk og måler 3 x 40 cm og kan rumme 64 liter. Du kan således have mellemstore til store planter stående i denne i din have. 

Den fås desuden i en smuk grå og hvid udgave, men du kan også vælge den sorte og lidt mere rå model. Krukken er udført i et materiale, der ikke vejer ret meget, og det har derfor aldrig været nemmere at flytte rundt på dine planter i haven – vel at mærke uden, at ryggen lider overlast.

Udvalgte specifikationer

 • Lækker firkantet havekrukke med rib effekt
 • Firkantet model
 • Farve: Grå/hvid eller sort
 • Dimensioner: 40 x 40 x 40 cm
 • Kan rumme 64 liter
 • Letvægtsmateriale
 • Bæredygtig

Se pris på Square rib havekrukker hos Plantetorvet

Melina rattan havekrukker


Melina rattan havekrukkerSet på (Produktet er udgået)

Disse klassiske havekrukker har du formentlig set før, da de er et meget populært bud på en god havekrukke i en mellemstørrelse. De fås i både sort og brun og måler lige omkring 40 cm i højden og bredden.

De er lavet i polyrattan, som er gode til at modstå regn. De vejer desuden ikke alt for meget, og de er derfor perfekte til blomster og andet, som du måske gerne vil flytte lidt rundt på.

Udvalgte specifikationer

 • Populær havekrukke
 • Firkantet model
 • Udført i polyrattan
 • Fås i brun og sort
 • Dimensioner: 38.5 x 38 x 39 cm.

Se pris på Melina rattan havekrukker hos (Produktet er udgået)

Tivoli x Normann havekrukker – terracotta idyl


Tivoli x Normann havekrukker – terracotta idylSet på (Produktet er udgået)

Denne smukke havekrukke i terracotta er helt perfekt til både indendørs og udendørs planter. Med sin smukke rustfarve og fine linjer, kan den skabe et rigtigt fint udtryk i haven, der leder tankerne tilbage på flotte monumenter og romerske søjler. 

Havekrukkerne er inspireret af Tivolis mange smukke blomster og en fantastisk havekunst, der typisk står i mange forskellige højder. Derfor er denne serie også lavet i forskellige størrelser, bredder og højder, så du kan skabe dit helt eget lille plantemiljø og dermed få et lille bitte stykke af Tivolis have derhjemme.

Udvalgte specifikationer

 • Smuk søjlelignende havekrukke
 • Rund model
 • Farve: Terracotta
 • Materiale: Terracotta
 • Fås i flere størrelser, bredder og højder
 • Dimensioner: 22 x 29 cm

Se pris på Tivoli x Normann havekrukker hos (Produktet er udgået)

Hvordan bruger du krukker til haven?

Du skal betragte krukker til haven som lige dele praktiske og æstetiske. De tjener først og fremmest en praktisk funktion, idet de opbevarer dine yndlingsplanter og sørger for, at de har masser af plads, ilt og vand til at blomstre og blive smukke. Men de tjener bestemt også et æstetisk formål. Havekrukker er super smukke, og de fås i alle regnbuens farver, men masser af forskellige mønstre, med og uden glasering og i alle mulige forskellige slags materialer.

Ligesom når du indretter dit hjem, kan du også indrette med havekrukker. Du køber jo netop også pæne krukker til dine planter indenfor, så hvorfor ikke også prioritere at have nogle smukke af slagsen stående i haven? 

Eneste forskel på havekrukker og de krukker, du har stående indenfor, er, at krukker udenfor skal være nogen mere hårdføre og kunne håndtere både varme, kulde, blæst og regn, og de skal derfor som udgangspunkt være udført i et mere robust materiale, end dem du sædvanligvis bruger inden døre.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber havekrukker?

Der findes mange forskellige slags havekrukker, og du skal starter med at finde ud af, hvilken stil du godt kan lide, og hvilke planter du gerne vil plante ned i dem. Først og fremmest kan det være en fordel af prioritere de frostsikre havekrukker, idet du så kan lade dem stå ude året rundt og ikke nødvendigvis skulle hive dem ind, når vinteren rammer landet. Du skal samtidig se på, om bundens diameter er mindre end plantehullets diameter. Er der ingen huller i bunden, skal du passe på, for her vil overskydende vand fryse til is, og kan derfor lettere sprænge. Små plantehuller er heller ikke gode i frost, fordi de er særligt udsatte for frostsprængning.

Dernæst skal du selvfølgelig se på, hvilke planter du har tænkt dig at plante ned i havekrukkerne. Store planter kræver store havekrukker, kæmpe planter kræver kæmpe havekrukker, og høje planter kræver høje havekrukker. Bortset fra disse få råd er der ikke som sådan begrænsninger på, hvad du bør og ikke bør vælge – hvis blot du tænker dig lidt om.

Havekrukker i flet, havekrukker i plastic eller havekrukker i beton – hvilket materiale skal du vælge til din havekrukker?

Havekrukker, der er produceret i keramik (for eksempel terracotta) eller ler er generelt mest sikre, når det kommer til giftstoffer, og det er vigtigt, hvis du gerne vil plante krydderurter til maden. Du kan også bruge havekrukker i plastik. Mange vil gerne plante i store og smukke murebaljer, men det er faktisk en rigtigt dårlig idé til dyrkning af planter, idet materialet afgiver ftalater.

De seneste par år er der også kommet en bølge af havekrukker i flet eller bambus, og selvom det er pænt, er det naturligvis ikke super praktisk. Men hvis du blot husker at tage dem ind for regnen og ikke har dem uden for om efteråret og vinteren, så kan de find overleve en rum tid. Tag dem dog også ind, når du skal væk hele dagen eller flere dage – du ved aldrig, om det begynder at regne.

Hvilke planter kan du dyrke i havekrukker, og hvordan gør du?

Der er ingen grænser for, hvilke planter og blomster du kan dyrke i havekrukkerne – her er det kun din fantasi, der sætter grænser. Det samme gælder krydderurter og faktisk også egentlige grøntsager – det hele kan plantes og dyrkes i havekrukker. Det kræver dog, at du følger nogle enkelte regler, så du får succes med dine planter.

Først og fremmest skal du sørge for, at der i bunde er et godt dræn, så eventuelt overskydende vand kan samle sig. Når planterne bliver størrelse, vil rødderne nemlig nå ned i det overskydende vand og bruge vandet i de perioder, hvor der ellers er tørt. 

Du skal bruge helt almindeligt pottejord i langt de fleste tilfælde, men hold øje med, om netop den plante, du skal plante, har nogle særlige krav til jorden. 

Skal du plante store havekrukker, så tilfør lidt Go Dan til jorden, da det hjælper planterne med at klare eventuelle tørre perioder en hel del bedre, idet planterne kan suge ekstra fugt fra Gro Dan granulatet. 

Endelig er det selvfølgelig helt afgørende, at du sørger for at gøde korrekt i havekrukkerne, ligesom du skal vande i korrekte mængder. Selvom planterne er udenfor, er det jo begrænset, hvor meget regnvand der kan nå at trænge ned i en krukke. 

Sørg derfor for at vande godt, og vand altid om aftenen, hvor solen er færdig med at tørre. Dermed planterne også fulde af fugt dagen efter, når solen varmer igen. 

Skal du ud at rejse eller blot væk i nogle dage, så stil planterne i skyggen, hvor de vil bruge mindre vand, og dermed også kan klare sig i længere tid uden vand. 

Brug også store underskåle under krukkerne, idet disse kan samle på vandet og hjælpe til, at planterne bevarer vandbalancen. Ved meget store planter, der kræver meget vand, kan du også overveje at købe en havekrukke med en indbygget vandbeholder. Så skal du ikke vande hele tiden, og du kan også tage væk fra planterne i lidt længere perioder, uden at planterne tager skade.

Er havekrukker billige, og hvor finder man havekrukker på tilbud?

Du behøver hverken at købe havekrukker i Bilka, havekrukker i Silvan eller havekrukker i Ikea for at kunne gøre et godt kup. Der findes masser af rigtigt gode bud på billige havekrukker på nettet, og fordelen er her, at du kan gå ind og sammenlignede priser 1-1, så du kan gøre brug af det bedste kup.

Ligeledes vil online butikker ofte kunne tilbyde lavere priser, idet de ikke har samme udgifter til butik og personale, som en fysisk butik vil have. Og så har online butikkerne altså også den fordel, at de leverer de tunge havekrukker direkte hjem til din hoveddør, så du ikke skal slide og slæbe.

Se vores artikel om: Nemme haveplanter – de perfekte planter og blomster til den nemme have

Se også artiklerne: Find de rette plantesække til dine haveprojekter

Læs også: Rullegræs – find inspiration til den nemme og hurtige græsplæne

Se også artiklerne: Hvilken slags gødning skal jeg bruge, og gør det nogen forskel?

Læs også: Skræddersy din egen altankasse udgivet af sonomaseven.dk

Læs også vores artikel om: Inspiration til de bedste og flotteste altanplanter

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar