De nyeste fladskærme er bedre og billigere end tidligere modeller, og den høje Ultra HD-opløsning har nu for alvor bidt sig fast. Det ses ikke mindst i de nyeste salgstal, men også i producenternes nyeste lanceringer hvor Ultra HD-fladskærme er i flertal.

Vi har gennemgået de nyeste testresultater og guider dig i denne artikel til 6 af de bedste fladskærme i disse kategorier:

 • Bedste 40″ – 43″ fladskærme
 • Bedste 48″ – 49″ fladskærme
 • Bedste 50″ – 55″ fladskærme

De nyeste og bedste fladskærme har HDR

En spændende ny teknologi er HDR (forkortelse for High Dynamic Range), som kort fortalt gør det muligt for fladskærmen at gengive et mere dynamisk billede end tidligere, hvor hvid og sort står skarpere mod hinanden end nogensinde før. Læs også den mere tekniske forklaring af HDR hos Flatpanels.dk. Styresystemerne er også blevet bedre og mere smidige, så din fladskærm nu kan bruges til flere ting end tidligere.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvad skal du overveje, inden du køber et fladskærms-tv

Opløsning
Det er vigtigt at overveje opløsning, før du køber et fladskærms-tv. Der er lige nu to slags opløsninger at vælge imellem: Ultra HD-TV (4K) og HD-TV. Fladskærme med 4K har fire gange så mange pixels (3840 x 2160) som HD-TV (1920 x 1080), hvilket gør billedet mere skarpt og detaljeret. Hvis du skal have fladskærms-tv til stuen, anbefaler vi, at du køber et 4K-TV. Hvis du derimod blot skal have et tv til soveværelset, vil et HD-TV være tilstrækkeligt.

Skærmstørrelse
En anden faktor, du skal tage højde for, er skærmstørrelsen. Du skal finde ud af, hvor stort et tv du vil have, hvor tæt du vil sidde på det, og om det passer ind i det rum, det skal placeres i. Almindelige fladskærms-TV er mellem 55 og 65 tommer og passer til de fleste stuer. Hvis du vælger en 4K-model, anbefales det at sidde med en afstand svarende til 1,5 gange skærmens højde. Vælger du en HD-model anbefales det, at du sidder med en afstand svarende til 3 gange skærmens højde. 

Funktioner
Du bør også være opmærksom på de ekstra funktioner, som dit ønskede fladskærms-tv har. Disse inkluderer eksempelvis tilslutninger, gaming-funktioner og tv’ets reaktionsevne. Hvis du planlægger at bruge tv’et som en gaming- eller arbejdsstation, skal du også overveje antal porte, da de er nødvendige for tilkobling af højttalere, spilkonsoller osv. HDR-funktionen giver dig mere kontrast og lysstyrke, og en opdateringshastighed på over 60 giver dig et detaljeret billede uden sløret effekt. Eftersom flere funktioner også betyder en højere pris, bør du vide, hvad du skal bruge, før du køber.

Pris
Når du skal købe et fladskærms-tv, er det vigtigt at tænke over, hvor mange penge du vil bruge. De dyreste fladskærme har den bedste billedkvalitet, høj lydhørhed, opgraderede højtalere, next-gen gaming-funktioner og meget mere, men koster til gengæld også 100.000 kr. og opefter. De billigste løsninger koster mellem 1500 – 2500 kr. og har typisk en skærmstørrelse på 32 tommer. Selvom fladskærmene i denne prisklasse ikke er så højteknologiske, kan de være brugbare for personer, der ikke har lyst til at bruge en formue og blot ønsker grundlæggende tv-funktioner. Det er derfor vigtigt at vide, hvad du vil have ud af din TV oplevelse.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Det er en god idé at læse om, hvad folk, der allerede har købt produktet, siger om det. Du vil f.eks. kunne læse, om folk er tilfreds med deres fladskærm, om de har oplevet problemer med det, og om brugervenligheden af produktet . Eksperter kan give oplyse dig om tekniske detaljer, hvor godt det står i forhold til lignende modeller i samme prisklasse, hvilken type mennesker, det egner sig bedst til, og om de mener, at produktet giver god værdi for pengene.

arrow-more

 

55” LG GX 4K OLED55GX – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk


55” LG GX 4K OLED55GX – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Derfor anbefaler vi LG GX 4K OLED55GX

Dette lækre Tv fra Lg er blevet udnævnt som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. I deres test har de testet og anmeldt mere end 200 forskellige modeller. Men hvorfor bliver dette LG Tv udnævnt som testvinder? Forbrugerrådet Tænk fremhæver særligt, at både billedkvalitet og design er knivskarpt. Herudover har de udført en seertest, hvor et testpanel har vurderet billedet. Her klarer denne model sig meget godt. I deres konklusion skriver de således: ”Fladskærmen er god til streaming, og kvaliteten af udsendelser via kabel-tv eller antenne er glimrende. Generelt er brugervenligheden høj, og fladskærmen er nem at betjene”.

 • Testvinder hos Englands største testmagasin, Which.co.uk
 • 4,5/5 stjerner hos techmagasinet Techradar.com
 • 6/6 stjerner hos Lbtechreviews.com
 • 5/5 stjerner hos Whathifi.com

Om: 

Her får du en helt ny 2020-model, som kan give dig nogle fantastiske film- og tv-oplevelser. Tv’et har en 4k opløsning og en fantastisk processor. Kombinerer man disse to elementer, får du et billede, der er klarere, smidigere og mere dynamisk. 

Med Tv’et kan du ligeledes få nogle fantastiske farveoplevelser. LG GX-serien bruger HDR-teknologien med Dolby Vision, som sikrer, at det understøtter flere forskellige HDR-formater. Det vil sige, at du kan opleve milliarder af rige farver, ligegyldigt om du streamer, ser tv eller Blu-ray. HDR-egenskaben giver ligeledes et mere livagtigt billede, da effekten forbedrer kontrasten og farvegengivelsen.

En af de helt specielle ting ved GX-serien er, at den er bygget og udviklet specielt til gaming. Det ses blandt andet ved de innovative teknologier NVidia G-SYNC og FreeSync, som sikrer mindre lagging, en lavere responstid og høje opdateringshastigheder. 

Hvis du eller nogen i din familie har en passion for gaming, er denne skærm det ultimative valg. 

Hvis vi tager et kig på designet, er dette helt fantastisk. Her får du et smukt tv, som på ingen måde ødelægger stuens indretning. På grund af den smarte OLED funktion, får du her et super tyndt Tv. Det er designet med en æstetisk ramme, og så medfølger der en rigtig smart fjernbetjening. Du får en magic remote med i købet. Denne giver dig mulighed for at opleve og bruge dit nye tv på en intuitiv måde. Fjernbetjeningen er skabt ud fra en innovativ gyrobaseret teknologi, hvilket betyder, at du kan give Tv’et kommandoer ved hjælp af simple håndbevægelser.

Når du købet LG OLED55GX får du en vægmount med i købet, men du skal tilkøbe en stander. Tv’et findes både i 55, 65 og 77 tommer.

LG GX 4K OLED55GX vs. Markedet

Som vi allerede har været inde på, adskiller dette Tv sig fra det resterende marked ved at være optimeret til at skabe de fedeste gamingoplevelser. Men hvad er ellers specielt ved det? 

Vi har kigget lidt nærmere på den test, der er foretaget af WhatHifi.com. Her bliver LG OLED55GX særligt rost for disse ting: 

 • Konsekvent, god performance
 • Lækkert design
 • Gode mørkedetaljer

Herudover kan vi nævne, at prisen er relativt højt. Det er en af de dyrere modeller i vores oversigt, men den er uden tvivl pengene værd. LG OLED55GX er til dig, der vil have det bedste af det bedste.

Specifikationer:

 • 55”
 • Serie: GX
 • Årgang: 2020
 • OLED
 • Opløsning: 4K UHD
 • HDR
 • Smart TV

Philips 55OLED706 – for en biograf lignende oplevelse


Bedste værdi for pengene

 • 4.6 Google Shopping
 • 4.7 Amazon
 • 5 Techradar.com

Philips 55OLED706Philips’ fladskærms-tv er et high-end smart-tv, der tilbyder filmisk lydkvalitet og en Ambilight-funktion. Produktet er velegnet til dem, der ønsker en medrivende tv-oplevelse med detaljerede billeder og kvalitetslyd.

 • 4-sidet Ambilight-system
 • Cinematisk lydsystem
 • 5 porte

Anmeldelse: Analyse af Philips 55OLED706

4-sidet Ambilight
Philips 55OLED706 er et fladskærms-tv, der har mange brugbare funktioner. Ved at udsende lys fra bagsiden af tv’et, der passer til indholdet på skærmen, skaber det 4-sidet Ambilight-system en fascinerende TV oplevelse.

4K Ultra HD-skærm og Philips P5-processor med AI
Fladskærmen har en 4K Ultra HD-skærmopløsning, som giver en høj billedkvalitet og et skarpere billede end traditionelle HD-TV. Derudover genkender og tilpasser Philips P5-processoren med AI sig dine TV vaner. Det leveres med en fleksibel soundbar, som kan placeres enten på væggen med de medfølgende vægbeslag eller på et bord, så den nemt kan justeres og indrettes efter dine behov, hvilket forbedrer lydkvaliteten og derfor den samlede oplevelse.

Dolbys førsteklasses lyd og video
Fladskærmen er udstyret med Dolbys premium lyd- og videoformater, som betyder, at du får den bedst mulige lyd- og billedkvalitet. Den tynde metalramme giver det et elegant design, der klæder ethvert rum.

FORDELE

 • God lydkvalitet
 • Apps er allerede installeret
 • Nyeste Dolby Vision og Dolby Atmos teknologi
 • Stabilt og elegant design
 • God brugsanvisning
 • Godt pris/kvalitetsforhold
ULEMPER

 • Små fjernbetjeningsknapper
 • Ingen mikrofon i fjernbetjeningen

Hvad siger eksperter og kunder om Philips 55OLED706?

Fladskærms-tv’et fra Philips er blevet anmeldt af både eksperter og kunder, og har generelt fået høje karakterer. Techradar.com gav det 5 stjerner og sagde, at billedkvaliteten var “afbalanceret og naturalistisk, men alligevel levende.” Amazon-kunder var glade for Ambilight-funktionen, og fladskærmen fik i gennemsnit 4,7 stjerner.

Redaktionens vurdering

Fladskærmens lydkvalitet er fantastisk, og fordi der allerede er installeret apps, behøver du ikke selv bruge timer på det. Desuden har den et slankt og elegant design, der passer ind i ethvert rum. Selv om vi fandt ud af, at fjernbetjeningen har lidt små knapper og ingen mikrofon, vurderer vi stadig, at modellen har god værdi for pengene på grund af de andre brugbare funktioner, den tilbyder.

Specifikationer:

 • Opløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Skærmstørrelse: 55″
 • Type: OLED
 • Opdateringsfrekvens: 120 Hz
 • HDMI-indgange: 4
 • USB-porte: 3
 • Trådløs teknologi: Bluetooth, DLNA, Wi-Fi
 • Strømforbrug (standby): 0.3 W
 • Højde uden stander: 70,6 cm
 • Højde med stander: 72,2 cm
 • Dybde uden stander: 4,7 cm
 • Dybde med stander: 23 cm
 • Vægt uden stativ: 19 kg
 • Vægt med stativ: 19,4 kg
 • Bredde: 122 cm

LG OLED65C1 – en model med mange tilpasningsmuligheder 


Bedste premium valg

 • 4,8 Google Shopping
 • 4,8 Amazon
 • 5 Techradar.com
 • 5 Whathifi
 • 8,8/10 Rtings.com

LG OLED65C1Med over 8 millioner pixels tilbyder flædskærmen fra LG en upåklagelig TV-oplevelse. Den er velegnet sig til alle, som leder efter et TV, der kan bruges til film, gaming og streaming. 

 • Over 8 millioner pixels
 • Selvlysende OLED 
 • 120 Hz-skærm for en bedre gaming-oplevelse

Anmeldelse: Analyse af LG OLED65C1

Medrivende gaming-oplevelse
Sammenlignet med lignende produkter tilbyder LG fladskærmnem navigation og indbygget stemmestyring. Desuden har den en 120 Hz-skærm, der sikrer en mere flydende gaming-oplevelse. Desuden justerer Game Optimizer-funktionen billedkvaliteten, lyden og belysningen for at give en mere fordybende gaming-oplevelse. 

Brugervenligt styresystem
Selvom fladskærmen er højteknologisk, er det nemt at navigere i dens menu, og det er  derfor nemt at finde den specifikke indstilling, du leder efter. Modellen har også det nyeste webOS 6.0-system, som er designet til netop at gøre den brugervenlig. Det er også muligt at benytte stemmestyring med Google Assistant og Alexa, som det hurtigt at afspille din yndlingsserie, skifte kanal, justere lydstyrken eller slukke for tv’et. 

FORDELE

 • Nemt at sætte op
 • Mange tilpasningsmuligheder
 • Game Optimizer for nemmere adgang til spilindstillinger
 • Kvalitetsmaterialer
 • Let at navigere i menuen
 • God billedkvalitet
ULEMPER

 • Reflekterende overflade
 • Mindre god reaktionshastighed på nogle kontrolknapper

Hvad siger eksperter og kunder om LG OLED65C1?

Fladskærms-tv har modtaget stor ros fra både eksperter og kunder. Dens 5-stjernede rating på Techradar.com er baseret på vurderingen, at “LG C1 OLED fortsat er et af de bedste TV’er på markedet.” På samme måde er den 5-stjernede vurdering på What HiFi et resultat af anmelderens mening om, at det har en af de bedste responstider og en rigtig god billedkvalitet. Rtings.com giver fladskærmen en score på 8,8/10 og vurderer, at “LG C1 er et fantastisk allround-tv”.

Redaktionens vurdering

Billedkvaliteten og de mange tilpasningsmuligheder gør det til en glimrende fladskærm. Gennem vores research fandt vi dog ud af, at dens reflekterende overflade måske gør den mindre oplagt til lyse rum, og at responsen på nogle kontrolknapper kunne forbedres. Når vi samlet set kigger på alle specifikationer og anmeldelser, vurderer vi, at alle, der ønsker et godt fladskærms-TV, burde overveje LG OLED65C1 .

Specifikationer:

 • Opløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Skærmstørrelse: 65″
 • Type: OLED
 • Opdateringsfrekvens: 120 Hz
 • HDMI-indgange: 4
 • USB-porte: 3
 • Trådløs teknologi: AirPlay 2, Bluetooth, Wi-Fi, WiSA
 • Strømforbrug (standby): 0.5 W
 • Strømforbrug (i drift): 106 W
 • Højde uden stander: 83 cm
 • Højde med stander: 86 cm
 • Dybde uden stander: 4,7 cm
 • Dybde med stander: 25,1 cm
 • Vægt uden stativ: 24 kg
 • Vægt med stativ: 32,6 kg
 • Bredde: 144,9 cm

55” LG OLED55CX – Anerkendt af både forbrugere og eksperter


55” LG OLED55CX – Anerkendt af både forbrugere og eksperter

Derfor anbefaler vi LG OLED55CX

Her har vi endnu et anmelderrost Tv fra LG. Hos de bundærlige forbrugere hos Pricerunner er denne model blevet anmeldt mere end 800 gange. Det scorer hele 4,7/5 stjerner og er altså en klar favorit blandt forbrugerne.

Det anerkendte, danske forbrugermagasin – Forbrugerrådet Tænk, har også testet denne fladskærm. Modellen bliver udnævnt som testvinder og scorer især højt på disse parametre: Billedkvalitet, videoindgange, lydtilslutning, brugervenlighed og streaming.

LG OLED55CX er også blevet testet internationalt. Hos Englands største testmagasin, Which.co.uk, roser de især denne model for at være utroligt let at anvende og for at have en høj billed- samt lydkvalitet. De giver den 80 ud af 100 point.

Her er nogle andre imponerende resultater, som dette tv har opnået:

 • 5/5 stjerner hos techmagasinet Techradar.com
 • 5/5 stjerner hos Whathifi.com
 • 5/5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
 • 5/5 stjerner hos T3.com

Om:

Hvis du købet det nye LG OLED55CX får du ikke bare et Tv – du får en indgangsbillet til bedre Tv-oplevelser i mange år. Dette Tv er baseret på OLED-teknologien, ligesom den lidt dyrere model LG OLED55GX.

Herudover har fladskærmen Dolby Vision IQ og Dolby Atmos, som giver dig mulighed for at opleve film på samme niveau, som du gør i biografen.

En af de helt særlige ting ved netop denne model er, at LG har udstyret den med en såkaldt ”Filmmaker” egenskab. Det vil sige, at de garanterer, at din filmoplevelse er mindst lige så god som den, filmskaberen havde tiltænkt.

Ligesom i GX-serien får du her et Tv, der er optimeret til gaming. LG OLED55CX har nemlig også både NVidia G-SYNC og FreeSync, som sikrer mindre lagging, konsekvent kvalitet og lave svartider.

Hvis vi skal fremhæve en ulempe ved dette Tv er det, at du ikke får helt det samme design, som du kan få, hvis du vælger mange af de andre modeller på markedet.
Men hvis du prioriterer billedkvalitet over æstetik, og hvis du gerne vil have et lidt billigere Tv, som giver fantastiske og knivskarpe billeder, er LG OLED55CX et rigtig godt valg for dig.

LG OLED55CX vs. Markedet

I Forbrugerrådet Tænks anmeldelse af LG OLED55GX, som også er med i denne oversigt, opsummere de meget fint, hvordan dette produkt adskiller sig fra mange andre produkter på markedet. De skriver: ”LGs anden testvinder på 55 tommer er et billigere alternativ, hvis du kan undvære det flotte design og integrerede vægbeslag”.

Tv’et scorer dog stadig den eftertragtede titel som ”testvinder”. På trods af at fladskærmen ikke kan hamle op med mange af de dyrere modeller, synes vi dog stadig, at designet kan noget. Her får du perfekte, minimalistiske linjer. Herudover er Tv’et ultratyndt og kan sagtens monteres på væggen med det rette ophæng.

Vælg denne, hvis du ikke har noget imod at gå på kompromis med designet for at spare et par tusinde kroner.

Specifikationer:

 • 55”
 • Serie: GX
 • Årgang: 2020
 • OLED
 • Opløsning: 4K UHD
 • HDR
 • Smart TV

Samsung QE55Q70A – fladskærm med billed- og lydforbedrende funktioner


Et godt valg for gamere

 • 4,6 Google Shopping
 • 4,7 Amazon
 • 4,5 TechRadar.com
 • 4 T3.com

Samsung QE55Q70ASamsungs fladskærms-tv er til dem, der vil have et højt kontrastforhold, som gør, at skærmens farver bliver mere levende og naturlige, hvilket er ideelt til film eller gaming. Funktionen “100% Colour Volume with Quantum Dot” sikrer også, at sort farve er mørkere og hvid farve er lysere, hvilket giver en fordybende oplevelse.

 • Kraftig 4K-processor
 • 100% farvevolumen med Quantum Dot
 • Dobbelt LED-baggrundsbelysning

Anmeldelse: Produktanalyse af Samsung QE55Q70A

Lydforbedrende funktioner
4K fladskærmen fra Samsung har Dual LED-baggrundsbelysning, der sikrer både lysere og mørkere toner i billedet som sammen med Quantum HDR-funktionen skaber en skærmoplevelse ud over det sædvanlige. Tv’et tilpasser sig også forskellige lysforhold, så du altid får det bedst mulige billede. Med Q-Symphony-funktionen kan du desuden bruge tv’ets højttalere på samme tid med soundbaren for at få endnu bedre lyd. Fladskærmen har også Active Voice Amplifier (AVA), som kan bruges til at gøre lyden endnu højere og klarere. Det er brugbart for dem, der vil have en endnu bedre lydoplevelse, når yndlingsserien afspilles, eller der skal games. En anden god funktion, som fladskærmen har, er Multi View, som gør det muligt at tilslutte din telefon og bruge den på halvdelen af skærmen, mens du på den andel halvdel ser noget andet. Derudover gør det tynde og elegante design, at tv’et passer ind i de fleste hjem. 

Bred skærmformat til gaming
Fladskærmen er udstyret med Super Ultrawide GameView og Game Bar, som er ideelt for dem, der vil bruge fladskærmen til gaming. Med billedformatet 21:9 og 32:9 får du ekstra skærmbredde, så du kan optimere din gaming-oplevelse og med FreeSync Premium Pro vil du desuden opleve markant mindre lag.

FORDELE

 • Brugervenlig opsætning
 • Dynamisk billede
 • Højt kontrastforhold
 • Batterifri fjernbetjening
 • Lav responstid
 • Nyttige gaming-funktioner
ULEMPER

 • Undersøtter ikke Dolby-Vision
 • ….

Hvad siger eksperter og kunderom Samsung QE55Q70A?

Samsung er kendt for deres gode billedkvalitet, og modellen her er ingen undtagelse. På grund af dens baggrundsbelysning, der giver en dynamisk billedeoplevelse, har den fået en score på 4,5 på TechRadar, hvor den på t3.com scorer 4 stjerner grundet dens gaming- og smart-tv-funktioner. Med et gennemsnit på 4,6 stjerner på Google og 4,7 på Amazon er det tydeligt, at kundernes vurderinger af fladskærmen er positive.

Redaktionens vurdering

Den gode billedkvalitet og det høje kontrastforhold på fladskærmen er fordelagtigt, og så er det også nemt at opsætte. Vi var lidt skuffede over, at fladskærmen ikke understøtter Dolby Vision, som mange andre fladskærme i samme prisklasse gør. Derudover har den også kun én HDMI-indang, der understøtter High Frame rate 4K 120 fps, hvilket kan være et problem for de gamere, der vil gerne vil gøre brug af de høje billedfrekvenser. Med hensyn til teknologiske funktioner vurderer vi dog overordnet set, at fladskærmen er blandt de mest avancerede. 

Specifikationer:

 • Opløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Skærmstørrelse: 55″
 • Type: OLED
 • Opdateringsfrekvens: 120 Hz
 • HDMI-indgange: 4
 • USB-porte: 3
 • Trådløs teknologi: AirPlay 2, Bluetooth, DLNA, Wi-Fi
 • Strømforbrug (standby): 0.5 W
 • Strømforbrug (i drift): 106 W
 • Højde uden stander: 70,9 cm
 • Højde med stander: 77,4 cm
 • Dybde uden stativ: 2,6 cm
 • Dybde med stander: 24,9 cm
 • Vægt uden stativ: 15,5 kg
 • Vægt med stander: 16,3 kg
 • Bredde: 123,3 cm

55″ Philips 55PUS7805 Ultra HD LED-TV


Derfor anbefaler vi Philips 55PUS7805: Hvis du ønsker en god stor fladskærm til en meget attraktiv pris, er Philips 55PUS7805 det helt rigtige valg. Den får ros af flere uafhængige testpaneler og købere, og det er blandt andet den gode billede- og lydkvalitet der trækker gevaldigt op i den samlede bedømmelse. Med en pris på under 5.000 kroner, er det samtidig en meget interessant fladskærm.

 

Om: Philips 55PUS7805 er en billig fladskærm til en pris under 5.000 kroner, hvilket betyder at den er blandt de mere budgetvenlige modeller på markedet.

Blandt de mange funktioner kan blandt andet nævnes at fladskærmen har HDR Plus, samt indbygget Android styresystem der blandt andet gør det muligt at installere apps og bruge Netflix direkte på fladskærmen.

Som andre Philips fladskærme har også denne model Ambilight, som skaber en flot baggrund bag fladskærmens tynde panel.

Der er i alt 3 HDMI indgange og 2 USB indgange.

Specifikationer:

 • 55″ LED-TV
 • HDR
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Energiklasse D

Testkilder

Med i vores research af de bedste fladskærme har vi nøje gransket en række testresultater for at finde ud af hvilke fladskærme der klarer sig allerbedst i test. Herunder lister vi derfor vores primære kilder, så du selv kan gå i dybden med de forskellige tests der ligger til grund for vores vurderinger:

Flatpanels

Hos Flatpanels testes løbende et stort antal fladskærme, og deres tests er typisk meget grundige og omfattende.

Typisk kigges der nærmere på følgende punkter i hver enkelt test:

 • Første indtryk
 • Brugeroplevelse og features
 • Kalibrering
 • Målinger
 • Billedkvalitet

Herunder kan du se hvilke tests vi har taget med i vores research til denne artikel:

PC För Alla (17. oktober 2018)

PC För Alla har testet og vurderet 5 forskellige fladskærme i den lavere prisklasse fra 8.000 til 10.000 svenske kroner, og med en størrese på mellem 49 og 55 tommer.

Magasinet har i forbindelse med testen kontaktet forskellige TV-producenter, med henblik på at få tilsendt testmodeller i den angivne pris- og størrelsesklasse.

I testen klarer 3 af 5 modeller sig rigtig godt, og Philips 49PUS8503 udnævnes således som et godt valg. En Samsung-fladskærm bliver desuden bedst i test, mens en billig TCL-fladskærm ligeledes anbefales som et godt valg.

Forbrugerrådet Tænk (19. december 2017)

Forbrugerrådet Tænk får løbende testet et stort antal fladskærme på eksternt laboratorium, og i denne omgang er testen blevet opdateret, så den nu rummer 157 testede fladskærme i alt. De er som tidligere nævnt blevet testet på et eksternt laboratorium, som samarbejder med flere andre forbrugerorganisationer i Europa. I Tænks test er fladskærmene vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Billedkvalitet 45 %
 • Lydkvalitet 25 %
 • Brugervenlighed 10 %
 • Smart TV 10 %
 • Strømforbrug 5 %
 • Tunere 5 %
 • Brug som multimedieafspiller 0 %

Her skal det bemærkes, at “brug som multimedieafspiller” ikke vægtes i den samlede bedømmelse. Det er således udelukkende for oplysningens skyld, at fladskærmen er testet for afspilning af billede og videoer fra eksterne enheder og trådløst netværk.

Testen er foregået efter fastlagte prøver, hvor eksperter blandt andet har forsøgt at indstille billedet efter en række tekniske målinger, der går ud på at forsøge at få blandt andet hudfarver til at være så naturlige som muligt, ligesom man forsøger hvor godt de forskellige fladskærme gengiver farve uden at brænde igennem.

Som du kan se ovenfor har billedkvaliteten kun 45% indflydelse på det samlede testresultat, hvorfor der kan være andre kriterier der gør at fladskærmen ikke får en førsteplads selvom billedkvaliteten er den bedste på markedet. Det er derfor vigtigt at granske testen nøje, hvis du eksempelvis går efter et perfekt billede og godt kan leve uden god lyd og en masse ekstra funktioner, som eksempelvis indbygget harddisk og fire ekstra modtagere.

Testresultaterne domineres nu i højere grad af LG i toppen, men Samsung har stadig godt fat. Philips og Sony har også enkelte modeller med blandt de bedste modeller.

Testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (13. december 2017)

Det svenske forbrugermagasin, Råd & Rön, har senest opdateret deres fladskærm test i december 2017. I denne test indgår nu 166 fladskærme på mellem 24 og 65 tommer, og de er testet i samarbejde med bl.a. Forbrugerrådet Tænk på et stort europæisk laboratorium.

I denne test har man testet alle fladskærmene efter disse kriterier:

 • Billedkvalitet 45 %
  Testet af henholdsvis et panel af eksperter, samt en række tekniske tests af blandt andet betragtningsvinklen og refleksioner i skærmbilledet.
 • Lydkvalitet 25 %
  Testpanelet har vurderet lyden, ligesom maxvolumen er blevet testet med hjælp fra en dB måler.
 • Brugervenlighed 10 %
  Der har været fokus på brugervenlighed ved alment brug, af fjernbetjeningen og af indstillinger og brugsanvisninger.
 • Smart TV 10 %
  Alle nye fladskærme har Smart TV funktionalitet, som gør det nemt at navigere i menuer, ligesom du får adgang til nye muligheder for streaming via nettet. Laboratoriet har sat funktionerne på prøve og undersøgt hvor nemt og hurtigt Smart TV funktionaliteten fungerer.
 • Dataoverførsel og modtagelse 5 %
  Her har man testet de forskellige modtagere på fladskærmene samt evt. wifi-forbindelse m.v., for at finde ud af hvor godt signalet er og hvor godt de fungerer
 • Energiforbrug 5 %
  Der er blevet målt hvor meget energi fladskærmene bruger når de er tændt, samt hvor meget de bruger i standby.

Testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön, hvorefter du får adgang til detaljerede informationer om alle testede fladskærme.

Lyd & Billede (18. oktober 2016)

Lyd & Billede har i oktober 2016 testet 6 nye 4K-fladskærme med HDR. Alle fladskærmene er 2016-modeller, som er tilgængelige til omkring 10.000 kroner. Samtlige modeller har desuden HDMI 2.0/HDCP 2.2, som er nyttigt i kombination med UHD Blu-ray formatet.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Billedkvalitet
 • Lydkvalitet
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk

Ikke overraskende er det Samsung, der løber med sejren. Samsung UE55KS7005 imponerer testpanelet med et flot billede, der skiller sig meget ud fra konkurrenterne. Også designet og brugervenligheden roses, og fladskærmen ender på en samlet bedømmelse på 6/6 stjerner. Der er ikke en decideret taber af denne test, men Sony Bravia 55XD8505, LG 55UH770 og Philips 55PUS7101 får alle 4 ud af 6 stjerner for en præstation der kun er lidt over middel.

Hele testen kan læses gratis hos Lyd & Billede.

Flatpanels (19. maj 2014)

Test af LG OLED-tv (fladskærmen er udgået af denne artikel – men interessant læsning, da OLED-tv spås en stor fremtid)

Flatpanels er et website der udelukkende beskæftiger sig med TV og lyd. De har desuden en stor og anerkendt test-sektion, hvor eksperter kigger nærmere på enkelte modeller og vurderer dem ud fra en række kriterier. Deres tests er typisk opdelt således:

 • Det første indtryk (billeder af produktet)
 • Forud for testen (introduktion til testen)
 • Funktionalitet
 • Strømforbrug
 • Kalibrering
 • Billedkvalitet
 • PC og Mediecenter
 • Betragtningsvinkler
 • Lyden
 • Konklusion

Det er med andre ord nogle meget gennemgribende tests der bliver foretaget, og man får som læser fuldt indblik i testresultaterne i form af billeddokumentation og grafik over de forskellige testresultater. Desuden ligger der i alle deres tests en række unikke billeder af hvert enkelt produkt, så du kan se det testede produkt fra alle vinkler og kanter.

LG’s OLED-tv er desværre udgået af denne artikel, primært fordi teknologien endnu ikke er helt moden til det almene publikum. Testen er dog stadig interessant læsning, hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal investere i denne teknologi eller ej. OLED-tv forventes nemlig at blive den nye standard i nær fremtid, da det med denne teknologi bliver muligt at lave panelerne endnu tyndere samtidig med at billedet forbliver skarpt.

Læs også vores artikel om de bedste pillefyr på markedet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

43″ Sony KD-43XE8005 Ultra HD LED-TV


Topscorer: Sony KD-43XE8005 klarer sig godt i test, og den er god på både billed- og lydkvalitet.

Derfor anbefaler vi Sony KD-43XE8005: Sony har fået godt fat i markedet med deres nye Android fladskærme, der generelt klarer sig godt i test. KD-43XE8005 er et godt eksempel på en mindre fladskærm til dig der ønsker at bruge den til lidt af hvert. Alt i alt en god Ultra HD fladskærm fra Sonys 2017-sortiment, som rummer alt det nyeste.

Om: Sony KD-43XE8005 er en ny 2017-fladskærm på 43 tommer. Den er til dig som ønsker lidt mere af dit fjernsyn, og som gerne vil have alle de nyeste funktioner ved hånden. Her kan blandt andet nævnes den nyeste udgave af Android TV-platformen, som både Sony og Philips har taget til sig. Derudover kan fladskærmen stemmestyres ved hjælp af fjernbetjeningen, som også har genvejsknapper til både Google Play og Netflix.

Fladskærmen har selvfølgelig Ultra HD opløsning, og rammen er både tynd og diskret. Et lille Sony-logo kan anes forneden, og den medfølgende fod er i metal og ligeledes meget diskret. Du finder 2 HDMI-indgange i siden og 2 bagi, og der er ligeledes 3 USB-indgange i siden. Det giver blandt andet mulighed for at optage til en ekstern harddisk, hvilket er nyttigt hvis du gerne vil optage et bestemt program eller afsnit af en serie der vises på en tv-kanal.

Specifikationer:

 • 43″ LED-TV
 • HDR
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 4 USB-porte
 • Energiklasse D

49″ Philips 49PUS8503 Ultra HD LED-TV


Topscorer: Philips 49PUS8503 anbefales som et godt valg hos PC För Alla, og får generelt gode bedømmelser i forskellige uafhængige tests.

Derfor anbefaler vi Philips 49PUS8503: Philips er med i ræset om de bedste fladskærme, og denne model leverer en rigtig god præstation på mange fronter. Fladskærmen roses blandt andet af PC För Alla for dens høje billedkvalitet, det elegante design og de mange gode muligheder med Android-styresystemet. Det er selvfølgelig også en flot detalje med Ambilight-lyset, som får det til at se ud som om fladskærmen svæver mod væggen. Du kan med fordel vælge denne fladskærm, hvis du gerne vil betale lidt ekstra for den ekstra funktionalitet og det generelt lækre look.

Om: Philips 49PUS8503 er en ny 2018-fladskærm med nyeste Android styresystem, som giver mange forskellige muligheder. Philips har, som andre TV-producenter, valgt at satse på Android som styresystem, og da det således er en bredt anvendt platform, er der mulighed for at hente mange forskellige apps hertil. Har man i forvejen en Android-smartphone, vil nogle af funktionerne føles bekendte. Der er blandt andet Google Play Store, indbygget Google-assistent og Chromecast, så du også kan koble din smartphone sammen med fladskærmen og vise indhold fra denne.

Fladskærmen er en del af 8500-serien, som hører til i det højere mellemsegment. Den har et diskret design med en mørkegrå ramme hele vejen rundt, samt Ambilight-lyspanel der kaster et farvet lys mod væggen når fladskærmen er tændt. Dette kan selvfølgelig slukkes, hvis du ikke ønsker at bruge det. Der medfølger desuden en standard fjernbetjening med genvejsknap til Netflix og store navigationsknapper, som gør det let og enkelt at finde rundt i menuerne.

Der er i alt 4 HDMI-indgange og 2 USB-porte i denne fladskærm, som du kan bruge til forskellige ekstraudstyr.

Specifikationer:

 • 49″ LED-TV
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 4 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Energiklasse D

Philips 49″ Fladskærms TV 49PUS7803


fladskærm

Derfor anbefaler vi Philips 49″ Fladskærms TV 49PUS7803: Denne fladskærm klarer sig rigtig godt i test, og den er det oplagte valg for dig der gerne vil have flot billede og gode Smart TV egenskaber. Philips har taget Android TV til sig som deres styresystem, og det betyder at du har adgang til Google Play og masser af forskellige apps og streamingtjenester. Det er med andre ord en rigtig god fladskærm, som rummer alle de vigtigste egenskaber du måtte have behov for i en moderne hverdag.

Om: Philips 49″ Fladskærms TV 49PUS7803 hører til Philips 7800 serie, og denne model har en række funktioner som kan gøre gavn i hverdagen. Deriblandt en fjernbetjening med genvejsknapper til både Google Play og Netflix, samt stemmestyring der gør det lettere at finde hvad du søger på din fladskærm.

Fladskærmen har 4K, hvilket giver en bedre dynamik mellem lyse og mørke nuancer. Det betyder at dine film og serier står skarpere end før, og at både farver og lys opleves mere intenst. Styresystemet er Android TV, som er født med Google Play og en bred kompatibilitet med rigtig mange forskellige apps. Det betyder også at din fladskærm er fremtidssikret, da Android TV bruges af flere producenter og generelt er populært.

Fladskærmen har et diskret design med en tynd stål ramme og en metalfod, som kan af- og påmonteres efter behov. Den har 4 HDMI-indgange og 2 USB-indgange, som blandt andet kan bruges til optagelse på en ekstern harddisk.

Specifikationer:

 • 49″ LED-TV
 • 4K
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 4 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Energiklasse D

65” Samsung QE65Q95TAT – Forbruger favoritten


65” Samsung QE65Q95TAT – Forbruger favoritten

Derfor anbefaler vi Samsung QE65Q95TAT: 

Dette 65 tommer Samsung TV er vildt populært blandt forbrugerne. Hos Pricerunner er det blevet anmeldt af over 500 ærlige kunder. Her scorer Tv’et hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner. Hos Elgiganten er modellen ligeledes blevet anmeldt af en række glade forbrugere. Her scorer Tv’et 4,8 ud af 5 stjerner. 

Det er dog ikke kun forbrugerne, der er begejstrede for modellen. En lang række eksperter og techmagasiner har også haft fingrene i denne model, og begejstringen vil ingen ende tage. 

Hos det britiske forbrugermagasin, Expertreviews.co.uk, modtager Samsung QE65Q95TAT topscoren på 5 ud af 5 stjerner. Magasinet roser særligt modellen for sin gode opløsning og for at være kompatibel med næste generations konsoller.

Her er nogle andre imponerende resultater, som dette tv har opnået:

 • Andet bedste Tv hos Englands største testmagasin, Which.co.uk
 • 4,5/5 stjerner hos techmagasinet Techradar.com
 • 5/6 stjerner hos Lbtechreviews.com
 • 5/5 stjerner hos Whathifi.com
 • 4,5/5 stjerner hos magasinet Trustedreviews.com

Om

Samsung QE65Q95TAT vækker dit indhold til live. Den kraftige processor, som er optimeret til 4k, leverer i samarbejde med Quantum HDR 2000 indhold, der er intet mindre end fantastisk. Du får et farverigt, skarpt og livagtigt billede, der vil kunne tage enhver filmoplevelse til nye højder. 

I modsætning til LG OLED55GX, som er baseret på en OLED-teknologi, er dette tv udstyret med QLED-teknologi. QLED fungerer på den måde, at skærmen pakker et lag ind i en ny metallisering. Laget er fremstillet af nanokrystaller, der påvirker lyset i individuelle farver. Det giver den mest oprigtige og autentiske farvegengivelse. Kort fortalt – det er en smart lysteknologi, der giver dig et fremragende billede på dit Tv. 

Én af de helt vildt fede funktioner ved denne fladskærm er, at det er udstyret med en lydteknologi, der kaldes ”Object Tracking Sound”. Teknologien går ud på, at højtalerne sender lyden ud enten nedad eller opad alt efter, hvor lyden kommer fra i billedet. Dette giver dig en mere virkelighedstro oplevelse, og det vil virkeligt være med til at sætte prikken over I’et på din filmoplevelse. 

Hvis du vælger denne fladskærm, får du altså: 

 • Et knivskarpt billede
 • En virkelighedstro lyd
 • En dyb og autentisk farvegengivelse

Samsung QE65Q95TAT vs. Markedet

Vi har taget et nærmere kig på to af de tests, der er foretaget af eksperterne. Det har vi gjort for at finde frem til, hvordan Samsung QE65Q95TAT adskiller sig fra de resterende fladskærme i vores oversigt. 

Hos Whathifi.com roser de særligt tv’et for sin knivskarpe og realistisk lyd. Techradar.com er enig i, at lydkvaliteten er noget helt for sig selv. Herudover fremhæver eksperterne hos Techradar, at dette Tv også har nogle rigtig gode gamingegenskaber og et elegant design.

Ligesom LG OLED55GX ligger dette Tv højt på prisskalaen. Du får dog også mange fede funktioner for pengene. Der er dog én ting, som begge ekspertmagasiner er enige om. Både Techradar og Whathifi konkluderer nemlig, at det er et fantastisk tv – dog så begge gerne, at prisen var en smule lavere, hvis det skulle kunne konkurrere med markedet.

Specifikationer:

 • 65”
 • Serie: Q95T
 • Årgang: 2020
 • QLED
 • Opløsning: 4K UHD
 • HDR
 • Smart TV

55” Sony XG95 4K UHD LED Smart TV KD55XG9505


55” Sony XG95 4K UHD LED Smart TV KD55XG9505

Derfor anbefaler vi Sony KD55XG9505: Dette er et rigtig godt bud på et stort fladskærms-tv, hvis det er det, man er på udkig efter. Fladskærmen er i den grad et smart TV, som både har Android TV som styresystem og indbygget Chromecast. Sådan er du sikret at have streamingen lige ved hånden, uden der stilles krav til eksterne apparater som for eksempel et Apple TV.

Om:
Fladskærmen fra Sony besidder enormt mange gode kvaliteter, som både sikrer dig den bedste fjernsynsoplevelse og skarpeste billedkvalitet. For eksempel er den udstyret med X-Motion Clarity teknologi, som gør, at der ikke opstår sløring, når billedet bevæger sig hurtigt. Det er en kæmpe fordel, hvis du for eksempel ser meget sport på dit TV.

For at gøre den bedst mulige billedkvalitet tilgængelig for dig har Sony udstyret denne fladskærm med 4K/UHD-opløsning, der giver kvalitetsrige billeder og en enorm skarphed på skærmen. Ydermere kan man opleve teknologien kaldet Full Array Local Dimming. Det er en funktion, der analyserer alle små områder på skærmen for optimering af farver, lysstyrke, skarphed og skyggedetaljer, afhængigt af hvad du ser.

Desuden er smart TV’et udstyret med stemmestyring, så du ikke behøver at gribe ud efter fjernbetjeningen for at skifte serie på Netflix. Fladskærmen er også kompatibel med måde Alexa og Google Assistant. Så er du sikker på at kunne blive siddende i sofaen, så længe du har lyst.

Fladskærmens design er simpelt, og den har en smal, sort ramme. Sammen med de to diskrete fødder, giver det et eksklusivt og let udtryk. Det kan få stuen til at syne mere elegant end et ældre og tungere fjernsyn.

Specifikationer:

 • 55” LED TV
 • 4K UHD – 3840 x 2160 pixels
 • HDR
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 4 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Energiklasse E

55″ LG B9 OLED-tv 4K SMART – Bedste i test hos Forbrugerrådet Tænk


55" LG B9 OLED-tv 4K SMART

Derfor anbefaler vi 55″ LG B9 OLED-tv 4K SMART:

Dette fjernsyn er ikke kun utroligt flot i sit minimalistiske design, men det er også en testvinder. Den har nemlig vundet som ”Bedst i test” i Forbrugerrådet Tænks store test af fladskærmsfjernsyn.

Om LG B9 OLED-tv 4K SMART:

Dette fjernsyn er til dig, der kun ønsker det bedste til din film- og tv-oplevelse. Med en kraftig 4K-processor får du det et godt billede, der er optimeret ikke kun i forhold til billede og lyd på indholdet, men også til det rum, som tv’et er placeret i.

Med hele 55″ er LG B9 OLED-tv 4K SMART et relativt stort fjernsyn, der dog med sit enkle og minimalistiske design passer ind overalt. Det er meget tyndt og generer derfor ikke, når det ikke er i brug og hænger på væggen.

Tag kontrollen let og enkelt blot ved stemmens brug. Dette fjernsyn er nemlig lavet med AI-teknologi, så du let og enkelt kan bruge stemmen til at kontrollere det. Du behøver derfor ikke bøvle med at finde fjernbetjeninger for at skifte kanal.

Oplevelsen af farverne er helt i top med dette fladskærmsfjernsyn, da særligt den sorte er dyb og tydelig. På den måde bliver billedet endnu mere klart, hvilket er en fordel, når du vil nyde flotte film og tv-programmer.

Specifikationer:

 • 55” smart OLED-tv
 • 4K Cinema HDR
 • Opløsning: 3840 x 2160
 • AI-teknologi for nem stemmestyring
 • 1 analog og 2 digitale tuner
 • 4 HDMI-porte
 • Lyd: OLED Surround, Dolby Atmos

FAQ

???? Hvilken fladskærm er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste fladskærme på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes en fladskærm?

Fladskærme vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Fladskærme?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes fladskærme til flere forskellige prisklasser.

Hvor højt skal fladskærmen hænge?

Det er meget forskelligt da det kommer an på dine egne præferencer. Som tommelfingerregel anbefales det, at midten af skærmen er i øjenhøjde når du sidder på din plads i sofaen eller lænestolen, så du hverken skal kigge op eller ned.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

136 kommentarer

 1. Tak for dine gode råd. Nu er der flere, som har sagt, jeg skal væk fra 32 tommer fladskærm, og kigge efter 40 tommer fladskærm, hvad vil du da anbefale, også med finesser.

  • Velbekomme.
   Generelt vil jeg anbefale dig at gå efter en LG, Samsung, Sony eller Philips fladskærm, og den må gerne have smart tv hvis du ønsker at kunne bruge Netflix og lignende. Hvis ikke du ønsker at bruge dette, er det næsten ligemeget hvad du vælger – blot du vælger en af de nyeste modeller.
   Fladskærme på 40 tommer kan generelt fås i en fin kvalitet til et par få tusinde, så du kan med fordel holde øje med udsalget efter jul og se om der dukker et godt tilbud op.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Hej jeg har fornyligt købt et samsung 43 uhd tv ue43nu6025 til lige under 2000 kr. Ville dog høre om det var muligt at bruge en samsung one remote til tv’et eller understøttes det ikke?
  Og kan der tilkøbes andre fødder til eller er der ikke produceret andre ?
  Mvh Nicklas

  • Hej Nicklas

   Ifølge Samsung kan deres One Remote bruges til lidt af hvert: https://www.samsung.com/global/tv/blog/the-one-smart-remote-you-will-probably-ever-need/

   Dog vil jeg anbefale dig at få det bekræftet direkte fra Samsung, så du kan være helt sikkert.

   Mht. tilkøb af andre fødder, er du nok ude i at skulle kigge efter vægbeslag med base, og dem findes der masser af i forskellige prisklasser. Prøv eksempelvis at søge på Google efter “vægbeslag med fod”, så kommer der lidt resultater frem.

   Jeg håber det kunne bruges.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Står og skal have et nyt 32 tommer fladskærm, helst et med mange finesser, hvad vil du anbefale.

  • Hej Bo

   Jeg vil bestemt anbefale LG, Sony eller Samsung, men i den størrelse kommer det desværre til at knibe med antallet af finesser. Mit indtryk er at du helst skal op i en 40 eller 43 tommer fladskærm, hvis du eksempelvis ønsker Ultra HD, nyeste Smart TV styresystem, osv.

   Hvis det på grund af pladsen ikke er muligt at vælge en større fladskærm, ville et godt alternativ være at finde en Full HD-model til et par tusinde kroner fra en af ovennævnte producenter, og så koble Chromecast eller Apple TV på. Med Chromecast kan du afspille indhold fra eksempelvis en smartphone, tablet eller computer, mens Apple TV er en selvstændig enhed med eget styresystem, der gør det muligt at installere apps direkte på enheden og bruge dem på fladskærmen. Apple TV understøtter eksempelvis Netflix, DR TV, TV2 Play og mange andre, og den opdateres løbende med forbedringer af styresystemet.

   Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt videre.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Det var så lidt – jeg håber du finder noget der kan bruges.

    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Hej Thomas,

  Jeg skal ud og have et nyt 43″ tv men vil helst ikke give over 6000 kr. Det skal primært bruges til streaming og spille PS4 pro på. Da jeg altid har haft Samsung, har jeg fundet disse to modeller til en rimelig pris. Hvad vil du anbefale? eller er der en helt tredje model eller mærke du kan anbefale? Tak :)

  – Samsung UE43NU7405
  – Samsung UE43NU6025

  • Hej Gitte

   Generelt er Samsung- og LG fladskærme rigtig gode, men er du vant til Samsung kan du sagtens vælge én af de to modeller du selv nævner. Ud fra min egen mening og viden ville jeg nok vælge UE43NU7405, da det kun er marginalt dyrere og leveres med Samsungs One Remote som gør det nemt og enkelt at navigere i menuer m.m.

   Jeg håber det kan hjælpe dig videre i din søgning :-)

   Venlig hilsen

   Thomas Hansen
   Bomagasinet.dk

 5. Hej hvilket tv vil du anbefale, mest til brug, at spille, game ps4 på og at se film.. kigger på størrelse “55”

  • Hej David,

   Jeg beklager at jeg ikke har set dit spørgsmål før nu. Jeg håber du fandt hvad du søgte, ellers må du endelig spørge igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 6. Johnny Jensen Svar

  Hej Thomas,

  Jeg sendte dig en besked, men ved ikke om du har fået den. Skriver lige igen, for at se om jeg modtager kvittering for beskeden er modtaget hos dig.

  • Hej Johnny,

   Jeg er ked af at jeg ikke er vendt tilbage til dit spørgsmål før nu. Jeg var på ferie, så jeg valgte at godkende dit spørgsmål i håb om at andre måske kunne hjælpe.

   Du har formentlig allerede fundet dig en ny fladskærm, men ellers må du endelig skrive igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 7. Johnny Jensen Svar

  Hej Thomas.

  Jeg er ude og vil købe en ny fladskærm. Mit nuværende er en Samsung som jeg købte i 2009. Den har den her brede plastikkant, hvor den yderste cm plast er gennemsigtig. Tror nok det er en 100 Hertz plasma. Købte den i Elgiganten i oktober 2009 til 8000 kr. Har så siden fået at vide, at den model faldt drastisk i pris kort efter jeg havde købt min.

  Nu kigger jeg efter en ny Samsung og ser de her 6000-7000-8000 serier. Ved ikke om min har en serie. :-)

  Men har hørt at plasma havde et fantastisk billede og den har også gode farver. Men hvad er den her Samsung 55″ 4K UHD Smart TV UE55MU6195 i forhold til min nuværende plasma? Den koster kun 4000 kr. nu.

  Men hvor langt skal jeg op. for at få et tilsvarende godt billede plus billede bevægelse osv. Jeg kan godt lide. at jeg har de her skarpe farver som man siger er i Samsung. Jeg vil jo gerne have et godt tv, men vil heller ikke give 7000 kr. for en samsung, hvor den til 4000 kr. er næsten lige så god til mit behov. Mine øjne stiller ikke så skarpt længere, og derfor er det også vigtig for mig, at billedet i mit nye tv har så klar og skarp billede som muligt til prisen.

  Men synes jo mange ser lige godt ud trods prisforskel. Men hvis vi kun kigger på skarpheden i billedet plus bevægelse i f. eks en tenniskamp hvor bolden flyver afsted, eller fodbold. Hvad skal jeg så vælge? Er der nogle mærker som faktisk er bedre end samsung til samme pris. Min nuværende er kun en 37″ og nu kigger jeg efter en 55″

  Ekspedienten i Elgiganten forsøgte at sælge mig en Philips 55″ 4K UHD LED Smart TV 55PUS7363/12 til 6000 kr. som koster 7.999 kr. Men synes måske ikke billedet var som på en samsung. Hvad tænker du. Hjælp mig. :-) :-) Hilsen Johnny

 8. Kasper Nørgaard Svar

  Hejsa.
  Jeg er på jagt efter det bedste 40″ 4K tv til min ps4 pro.
  Hvad vil i forslå mig?
  Mange tak.
  Vh- Kasper :)

 9. Katja Baunø Svar

  Hej Thomas
  Jeg har intet forstand på elektronik og har forsøgt at læse mig igennem dine anbefalinger, men jeg synes at det er svært at forstå.
  Jeg skal købe et smart tv. Jeg har ikke adgang til tv kanaler, så vil udelukkende bruge det til at streame.
  Jeg har ingen præferencer i forhold til mærke og vil bare have et billigt tv.
  Når et tv indeholder wifi, menes der så at man kan søge og streame direkte fra tv’et?
  Undskyld min uvidenhed…kan du komme med nogle gode råd?
  Bedste hilsner
  Katja

  • Hej Katja,

   Du kan sagtens få en billig fladskærm, som også er god. Idag kan næsten alle nye fladskærme streame indhold direkte via f.eks. Netflix og YouTube, fordi der er indbygget Wifi og mulighed for at installere apps direkte på fladskærmen.
   Du skal blot være opmærksom på at fladskærmene har visse begrænsninger i forhold til hvad du kan streame, så her kan du med fordel investere i en Chromecast eller Apple TV, som er en lille boks der tilsluttes HDMI-indgangen og gør det muligt at streame fra flere kilder, eksempelvis DR TV. Du kan således også nemmere søge film og TV-programmer via din smartphone, og få dem vist på fladskærmen.
   For dit vedkommende vil jeg anbefale at kigge efter en LG- eller Samsung fladskærm i serie 6, da disse både er billige og gode til netop streaming.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre :-)

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 10. Hej – i skal huske at skrive at siden er sponseret og benytter affiliate links ;)

  • Hej Ian

   Tak for din feedback. Bomagasinet.dk er ikke sponsoreret som det blandt andet ses hos bloggere, der betales for at anbefale/omtale specifikke produkter. Men du har ret i at siden indeholder affiliate links. Vi udvælger dog helt frit og uafhængigt de produkter du ser på siden, blandt andet ud fra hvordan de klarer sig i tests og anmeldelser. Det er faktisk allerede på tegnebrættet at det skal tydeliggøres yderligere, men jeg er i tvivl om hvordan det gøres så det fungerer bedst muligt.

   Nu kan jeg se at du repræsenterer et SEO-/marketing-firma, så har du et godt input er du mere end velkommen – så tager jeg det med videre til vores designer :)

   Venlig hilsen og god weekend

   Thomas Hansen
   Bomagasinet.dk

 11. Hej Thomas

  Jeg er på udkig efter et 55″-65″ tv med bare nogenlunde anstændig HDR, så jeg er fremtidssikret. Kan det lade sig gøre at få sådan et for max 8.000 kr?

  • Hej Henrik

   Hvis du ønsker en fremtidssikret fladskærm, kan du med fordel vente 1-2 måneder til de nye 2018-fladskærme fra henholdsvis LG og Samsung bliver præsenteret. 2017-modellerne er dog stadig rigtig gode, og både LG’s og Samsungs serie 6-, 7- og 8-modeller understøtter flere forskellige HDR-formater som blandt andet kan anvendes i diverse streamingtjenester.

   Du kan også se en liste over Flatpanels vurdering af de bedste HDR-fladskærme her:
   https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1503046255
   (Listen opdateres løbende, i takt med at de tester nye modeller).

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Tusind tak for dit svar. Jeg søger en 2017-model, da de formentlig er tættere på mit budget end de nye 2018-modeller. Jeg har haft kig på Sony XE9005, LG 55SJ800V og LG 65UJ670 – er de noget værd med ordentlig HDR?

   • Hej Henrik

    Det var så lidt. De tre modeller du nævner er alle udmærkede, så der går du ikke galt i byen. Det skal dog siges at det er svært at spå præcist om hvad der sker mht. HDR, men det ser ud til at LG fører an i forhold til understøttelse af flere HDR-formater:
    https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1510573997

    Google-søgninger viser desuden at anmelderne generelt er positive ift. de fladskærme du nævner, så alt i alt lader det til at være meget fornuftige køb uanset hvad du ender med at vælge.

    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 12. Hej Thomas

  Jeg søger efter en tv som har stærk belysning, skal bruges til butik, hensigten er at den skal stå ved vinduet så de forbi gående kan se reklamer.

  har en allerede men den er for mørkt.
  hvad er løsning?

  • Hej Zakaria

   I dit tilfælde er lysstyrke og betragtningsvinkel vigtig. De helt nye fladskærme med HDR har typisk en højere lysstyrke, mens betragtningsvinklen varierer fra model til model.

   Jeg vil derfor anbefale dig at finde en elektronikforretning, og prøve dig frem. Undersøg hvor højt du kan skrue op for fladskærmens lysstyrke, og stil dig ud til siden for at se hvor god betragtningsvinklen er. Jeg gætter på at sidstnævnte er meget vigtigt for dig, da forbipasserende kommer fra siderne og gerne skal kunne se reklamen på fladskærmen så tydeligt som muligt fra alle sider.

   Jeg håber du finder hvad du søger.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 13. Hej Thomas!
  Jeg har på skift været i Elgiganten og Power og synes hele tiden jeg hører forskellige ting hvilket gør det hele utroligt forvirrende når man ikke er så klog på fjernsyns-verdenen.
  Mit råderum ligger på de 6000 så jeg har ikke så meget at skyde med, jeg vil foretrække en 50″ eller deromkring. Den vil primært blive brugt til at streame sport (specielt fodbold) og så også PS4 Pro gaming (HDR og 4k er vidst nødvendigt for den maksimale oplevelse har jeg ladet mig høre).
  Jeg er flere gange blevet anbefalet LG da deres SMART-TV er noget bedre end fx. Panasonic.
  Kan du vejlede mig lidt i det?

  • Hej Michael

   En af grundene til at du har fået forskellige råd i de to forretninger, er sandsynligvis at der er mange delte meninger om hvad der er bedst og hvad de er bedst til. Men hvorom alting er, så er januar et rigtig godt tidspunkt at købe ny fladskærm. Det hænger sammen med at der kommer nye modeller i løbet af foråret, så derfor sælger både producenter og forretninger “sidste års” modeller til fornuftige priser. Typisk er sidste års modeller meget lig dette års modeller, medmindre du skal have en model på øverste hylde og har 30-40.000 eller mere at bruge.

   Du kan sagtens finde en rigtig god LG-fladskærm på 50 eller endda 55″ til omkring 6.000 kroner. Min anbefaling vil være at kigge på deres serie 6-modeller, eksempelvis disse:

   LG 55UJ630 (55″) / LG49UJ630 (49″)
   LG 55UJ634V (55″) / LG 49UJ634V (49″)

   Skulle du finde en serie 7-model der passer til dit budget, kan du selvfølgelig nappe en af dem i stedet – husk dog at tjekke om det rent faktisk er en af de nyeste modeller du får fat på, og ikke en ældre 2016-model (du kan google modelnavnet hvis du er i tvivl).

   Vær opmærksom på at fladskærmen sandsynligvis har interpolation aktiveret fra fabrikken, og dette kan forvrænge billedet ved hurtige sekvenser. Så det kan være en god idé at slå det fra, eller evt. se fladskærmen i en butik med/uden denne funktion aktiveret så du kan få syn for sagen.

   Jeg vil i øvrigt anbefale dig at tjekke Hifi-Klubbens butik eller webshop, hvor der ofte er flere gode råd at hente i forhold til de større elektronikvarehuse.

   Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt videre i din søgning.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 14. Hej Thomas

  Jeg har kig på et dejligt lækkert tv, som en erstatning for mit pioneer plasma 42 tommer skærm.

  Jeg er kommet frem til at LG er en bedre skærm end feks. Samsung ikke at det ikke er god, designmæssigt er den faktiskt pænere. Ret mig hvis jeg tager fejl.

  Jeg har kig på 2 modeller.
  LG 55″ 4K Super UHD LED Smart TV 55SJ850V
  LG 55″ 4K Super UHD LED Smart TV 55SJ810V

  Men jeg ved ikke om det er nogle super skærme, men spørger man sælgerne hos Elgiganten er det noget af det bedste i den prisklasse.

  Er der et bedre alternativ til lidt billigere penge, jeg har virkelig udfordringer med at købe den bedste skærm for pengene med alle de modeller der er på markedet.

  Mhv. Thomas

  • Hej Thomas

   LG og Samsung er på mange områder lige gode, og det er for de fleste primært et spørgsmål om “religion”, om man foretrækker det ene mærke over det andet.

   De to fladskærme du nævner er begge meget gode, men som du selv er inde er prisen også i den høje ende.

   Nu kender jeg jo ikke dit behov, men du kan sagtens få en god 55″ fladskærm i prisklassen 6.000-7.000 kroner. Eksempelvis:

   – Samsung UE55MU6405
   – LG 55UJ670V

   Begge fladskærme er i de respektive producenters serie 6, hvori der findes flere gode modeller. Kig eventuelt her:

   https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1493369841 (Samsungs 2017-fladskærme)
   https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1491561871 (LG’s 2017-fladskærme)

   Serie 6-fladskærmene er, i mine øjne, det bedste match mellem kvalitet og pris. De vil til hver en tid kunne dække dine behov for såvel flow-tv som streaming.

   Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt videre i søgningen :-)

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 15. Hej,

  På Black Friday overvejer jeg at købe Sony KD-55XE8096 Ultra HD LED-TV.
  Når jeg går ind på Pricerunner er den lige nu billigst på Bilka og Power. Men modsat Hifi Klubben (hvor det er dyrere) og anmeldelsn her så har de en endelse som hedder “BEAP” og “BAEP”.

  Er de dårligere versionr eller er de fuldstændig ens ?

  Mvh
  Lars

  • Hej Lars,

   Den pågældende fladskærms officielle modelnavn er KD-55XE8096, og den korrekte endelse er “BAEP”.
   “B” står for “Black” og “AEP” er blot en landekode, som står for “Asia, Europe, Pacific”.

   Dvs. det er identiske versioner, hvor endelserne blot er tastet forkert i nogen tilfælde :-)

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 16. Svend Åge jørgensen Svar

  Hej Thomas

  Mine forældre leder efter et nyt tv ca 43″ Samsung eller LG
  De stremer af og til tv. De har fokus på billede kvalitet og lyd, dog har de et 1 år gl. Extern lyd system. Samt bruger venlighed
  Hvad kan du anbefale.

  Mvh. Svend Åge

  • Hej Svend Åge

   Jeg synes du skal kigge efter en af følgende modeller:

   – Samsung UE43MU6175
   – LG 43UJ635V
   – LG 43UJ670

   Hvis du selv vil kigge lidt videre, kan jeg anbefale dig at kigge på Samsung’s og LG’s Serie 6-fladskærme. Det er udmærkede fladskærme med 4K-opløsning, en intuitiv fjernbetjening (især Samsungs) og en Smart TV platform som generelt er nem at finde ud af.

   Billedkvaliteten er efter min mening rigtig god på disse modeller, og lyden er tålelig. Det er selvfølgelig ikke biograflyd, men omvendt findes der masser af fladskærme som lyder langt værre :-)

   Jeg håber det kunne give lidt inspiration.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 17. Lasse Søndergaard Svar

  Er igang med at kigge efter tv til cirka 8000, men der er 100 modeller som jeg synes alle ligner hinanden og står de har stort set samme specs. Men man kan jo ikke helt stole på alt der står, så har du måske 2-3 tv man kan se på.

  Vh Lasse

  • Hej Lasse,

   Ja man kan nemt komme i tvivl på grund af de mange modeller og produktnavne. Grunden til at der er så mange modeller, er at forskellige modeller sælges til forskellige forretninger. Så der kan sagtens findes 50 modeller i en bestemt serie, som alle har nogenlunde samme specifikationer. Eneste forskel er enkelte designelementer, antal ud-/indgange, men panelet og andre nøglespecifikationer er de samme. Håber det giver mening.

   Med dit budget vil jeg anbefale dig at kigge efter Samsung eller LG’s serie 6 eller serie 7 fladskærme. Du finder oversigterne over de nyeste modeller her:

   LG’s 2017 fladskærme:
   https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1491561871
   (kig fra “LG UJ75 LCD” og ned til og med “LG UJ63 LCD”)

   Samsungs 2017 fladskærme:
   https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1493369841
   (kig fra “Samsung MU7” og ned til og med “Samsung MU61”)

   Ovenstående fladskærme koster fra 5.000 og op til cirka 8.000, og de får generelt fine anmeldelser.

   Håber det kan hjælpe dig lidt på vej :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Lasse Søndergaard

    Hej. Ja det hjalp, og tak for det hurtige svar.

    Men var lige i Elgiganten i dag for at se på nogen af de tv som du skrev. Faldt selv over 2 andre, hvis du kan hjælpe med at sige om de er okay :-)

    LG 65UJ634V – Ligner lidt det er samme klasse som du anbefalede. Synes LG tv har stærke farver eller hvad man nu siger.

    PANASONIC TX58EX700E 58″ – Har set den anbefalet på flere hjemmesider også.

    Undskyld alle mine spørgsmål, men er sgu lidt i tvivl :)

   • Hej Lasse,

    Det var så lidt. Og ingen grund til at undskylde :)

    Af de to fladskærme du nævner, ville jeg personligt vælge LG. Panasonic er også udmærket, men det benytter Firefox OS-platformen, som tilbage i 2016 blev lagt i graven hos Mozilla. Du kan læse lidt om det her:
    https://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1475142396
    Dette behøver selvfølgelig ikke være et problem hvis du alligevel primært benytter Chromecast eller Apple TV, men det kan gå hen og blive begrænsende hvis du vil bruge fladskærmens indbyggede platform. Der giver LG’s webOS 3.0 platform lidt flere muligheder for bl.a. streaming uden brug af eksterne platforme.

    Jeg kan også anbefale dig at kigge på sådan noget som balancen mellem hvid og sort, samt hvordan fladskærmene fungerer ved hurtige sekvenser – bl.a. fodbold og actionfilm. Her kommer de fleste fladskærme for alvor på prøve. Prøv også fjernbetjeningerne og se hvilken du synes fungerer bedst. De fleste fladskærme er jo i bund og grund ret gode, så det er ofte de små ting der gør forskellen :)

    Håber det kan hjælpe dig lidt videre :)

    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 18. Hej Thomas,

  Jeg er på jagt efter en ny fladskærm i størrelse 55 tommer. Budgettet er 8-10.000 kr. Synes dog at markedet er en ren jungle. Hvilket tv i den klasse ville du personligt gå efter?

  • Hej Henrik

   I så fald ville jeg kigge efter en af følgende modeller:

   – LG 55SJ810V
   – Samsung UE55MU7005

   Det er helt nye modeller, som er lanceret i løbet af sommeren 2017. Det betyder også at vi begynder at se de første prisfald her i efteråret, så det er generelt et rigtig godt tidspunkt at købe på. Jeg har ikke så mange oplysninger om disse modeller endnu, men en hurtig søgning på Google viser at anmelderne generelt er meget positive.

   Håber det kan hjælpe dig lidt videre :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Mange tak for svaret. Dem vil jeg kigge nærmere på.

    Vh.
    Henrik

 19. Hej Thomas

  Jeg er på udkig efter et nyt fjernsyn i 48-50″ kategorien til fornuftige penge (studerende).
  Har undersøgt mig frem til, at det står mellem to Samsung fladskærme.

  Samsung ue49k5505 og Samsung UE50KU6075. Er der et du kan anbefale mere end det andet?

  Venlig Hilsen Maria

  • Hej Maria
   Af de to modeller ville jeg personligt vælge UE50KU6075. For den beskedne merpris får du en markant bedre og hurtigere fladskærm, som fungerer fint til almindeligt flow-tv og i særdeleshed streaming.
   UE49K5505 har desuden “kun” Full HD opløsning, mens UE50KU6075 har Ultra HD opløsning, hvilket betyder at den er fremtidssikret.
   Jeg håber det kan hjælpe dig videre :-)
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 20. Er Samsung 43″ UE43MU6175 godkendt til yousee ? Vh. Christian

  • Hej Christian,

   Det er egentlig et meget godt spørgsmål. Jeg har ikke kunnet finde noget konkret information om netop dette, men YouSee skriver selv følgende:

   Når du køber et tv med YouSee Ready-logo, er du garanteret, at dit tv lever op til Nordig-standarden og:
   – Har indbygget DVB-C-modtager
   – Kan vise HDTV
   – Anvender MPEG4-standarden
   – Kan modtage softwareopdateringer.

   Så umiddelbart vil jeg tro at den pågældende fladskærm virker fint til YouSee, dog tør jeg ikke garantere det før jeg ser en officiel udmelding. Jeg opdaterer selvfølgelig artiklen så snart jeg ved mere. Listen med YouSee Ready-fladskærme har ikke været opdateret længe ser det ud til, så jeg afventer lige nærmere informationer.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 21. Henrik Olsen Svar

  Mit 8 år gamle Panasonic P42V20 plasma tv er gået i stykker. Det slukker eller genstarter mens man ser tv. Billedkvalitet er førsteprioritet, især har jeg nydt brede betragtningsvinkler, godt sortniveau og indbygget THX kalibrering for et flot og korrekt neutralt billede, så film og tv ser ud som produceret og ikke revet helt rundt. Jeg bruger ekstern lyd og ofte AppleTV. Mere lysstyrke vil dog være velset.
  Da det gamle har en lidt bred ramme, så vil der være plads lidt større, måske 50″ næsten uden kant.

  Hvad er et godt bud på en erstatning? Qled er for dyrt til 15k+ synes jeg. Hellere 8k- om muligt.

  • Hej Henrik,

   Du kommer meget langt med Samsungs fladskærme – enten deres UE49KS7005 eller den lidt billigere 49KU6405 model. De er godt nok begge 2016-modeller, og de nye 2017-modeller er ved at lande i butikkerne. Så hvis du har lidt tålmodighed og kan vente 1-2 måneder, er der friske testresultater og mere rimelige priser på de helt nye modeller. Efteråret er normalt det bedste tidspunkt at købe fladskærm på, hvis du vil have det nyeste til en mere rimelig pris :-)

   Du kan læse lidt mere hos Flatpanels, der har en god oversigt over alle nye 2017-modeller her:
   https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1493369841

   De to ovennævnte fladskærme er dog ikke dårlige bare fordi de er 2016-modeller, og generelt peger testresultaterne på at Samsung er bedst på netop billedkvalitet og lysstyrke som du efterspørger.

   Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt på vej.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Henrik Olsen

    Tak for svar, Thomas. Jeg må ind i butikkerne og kigge lidt på dine anbefalinger. Mindes tidligere at ingen LED/LCD rigtigt kunne matche plasma (især på betragningsvinkel, og måske også evne til at blive kalibreret rigtig godt). Og da OLED stadigt er dyrere end jeg har lyst at give, så overvejer jeg om jeg bare skal finde et andet brugt plasma, og så håbe det holder et par år til OLED eller andet passende alternativ kommer ned i pris.

   • Velbekomme, Henrik. Så vidt jeg husker har Samsung tidligere udtalt, at deres lidt dyrere SUHD-tv (dog ikke så dyrt som OLED) matcher plasma, men det er nok en smagssag og op til den enkelte at vurdere hvad han/hun synes.

    God idé at tage i forretningerne at kigge – det er altid den bedste fremgangsmåde, hvis man er i tvivl om billedkvaliteten matcher ens forventninger :)

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 22. Hej Thomas.
  Tak for mange gode informationer! Det er virkelig en hjælp at læse.

  Jeg står og vakler mellem Samsung UE40KU6405 og Panasonic TX-40DX700E. Jeg bor på en ø og har ikke lige adgang til butikker og forlader mig derfor på anmeldelser.

  Panasonic får rigtig gode anmeldelser på billedkvaliteten, som er det vigtigste element for mig, men jeg kan kun finde én test af Samsungs og det er hos Tænk, hvor testen er god. Samsungs er en del billigere, og hvis det er lige så godt er det ikke svært at vælge.

  Hvad ville du vælge? Jeg kan se at du anbefaler UE49KU6405, men har også læst et sted at komponenterne ikke nødvendigvis er de samme når skærmstørrelsen er en anden?

  Et andet spørgsmål:
  Efter en hjernerystelse er jeg blevet mere følsom over for lys, og derfor kan det være nødvendigt at skrue ned for lysstyrken på tv’et. Det skal hænge på væggen i et forholdsvis mørkt og lille rum.
  Samsung er mere lysstærkt end Panasonic, så vidt jeg ved. Er det ene at foretrække frem for det andet i forhold til billedkvaliteten, hvis man dæmper lysstyrken.
  Jeg håber det giver mening :-).

  Mvh
  Jes

  • Hej Jes,

   Tak for rosen :-)

   Jeg har ikke det store kendskab til Panasonic TX-40DX700E, men ved dog at det kører Firefox OS som ikke længere videreudvikles. Panasonic har så valgt at overtage udviklingen af styresystemet, men de står alene med platformen hvorimod Android TV er mere populært og findes på bl.a. Samsung fladskærme. Det har ikke nødvendigvis nogen betydning for dig, men hvis du gerne vil bruge apps som Netflix, Viaplay og lignende, så kan du for udfordringer i fremtiden og være nødsaget til at købe f.eks. Apple TV eller Chromecast for at køre apps.

   Nu har jeg selv Samsung UE55KU6405, og ved ikke om komponenterne er anderledes i forhold til mindre modeller. Det er ikke umiddelbart noget jeg kan finde informationer om, men måske jeg leder de forkerte steder.

   Samsung har rigtigt nok en høj lysstyrke, som dog kan dæmpes. Det betyder så bare at farver m.m. ikke træder lige så tydeligt frem, men det er fælles for alle fladskærme. Jeg synes Samsung har et virkelig flot billede, og sammenligner jeg priserne tror jeg du vil blive mest glad for Samsung UE40KU6405 :-) Der er trods alt mere end 3.000 kroners forskel på de to modeller lige nu, og jeg tror ikke Panasonic er mere end 3.000 kroner bedre.

   Jeg kan dog se hos Pricerunner, at Panasonic TX-40DX700E har været nede på 5.555 kroner tidligere på året. Men det er stadig ca. 1.000 kroner mere end hvad Samsung UE40KU6405 normalt koster.

   Håber det kunne hjælpe lidt, ellers må du endelig spørge igen :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 23. Hej thomas.
  Jeg skal have et nyt tv, Jeg har kigget på tv med oled LG oledD55B6V eller et samsung, men er i trivl om jeg vil give ca.5000,- mere for at få oled?. Synes LGS har et mere naturlig billede end samsung, er vant til sony. Kan du anb. Et tv i 55 tommer?. Og lidt øv at LG ikke kan streame HBO.
  Mvh. Pia

  • Hej Pia,

   Det er en svær vurdering, som afhænger helt af dit forbrugsmønster og behov. TV-signalet leveres eksempelvis ikke i en kvalitet så det giver mening at investere i et dyrt OLED tv med 4K opløsning, men på andre platforme kan kvaliteten bedre udnyttes. Eksempelvis streamningtjenesterne, hvor 4K-indhold så småt er begyndt at blive tilgængeligt.

   Mht. OLED tv er jeg enig med dig i at billedet fremstår mere naturligt, hvilket blandt andet har noget at gøre med en mere dynamisk farvegengivelse.

   Når nu du skal ud at investere i et relativt dyrt tv, vil jeg anbefale dig at vente lidt endnu. Om ganske kort tid begynder de nye 2017-modeller at trille ind på markedet, og så kommer der også helt nye testresultater. Lige nu er LG OLED55B6V et virkelig lækkert køb, men alternativt kan du tage et kig på Samsung UE55KS7005 eller UE55KS8005.

   Mht. HBO og andre apps/streamningtjenester, kan det måske betale sig at kigge nærmere på Apple TV. Så kan du benytte alle tilgængelige streamingtjenester uanset tv model, hvilket eksempelvis er brugbart hvis du ender med at vælge en LG fladskærm og gerne vil bruge HBO. Den fungerer også med DR TV, så du kan streame live-tv og on-demand fra DR uden antennesignal.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Hej thomas.
    Tusind tak for dit svar.
    Mener du at det ikke kan betales sig at købe OLED -4K lige nu pågrund af tv signalet?.
    Kan du sige hvornår de nye modeller kommer i 2017?. Skal have et tv meget snart :).
    Jeg ønsker at streame tv, netflix – hbo og mere til :), vil gerne have et lækket tv som kan bruges i mange år med super billedebehandling og streamen.
    Flere siger at LG lave de bedste tv, hvad mener du ?.
    Venlig hilsen.
    Pia

 24. Hej Thomas
  Lige et tv spørgsmål (lige som alle de andre). Vi skal købe et tv (max 42 tommer da vi ikke har så meget plads der hvor det skal stå). krav er ok god billedkvalitet, ok god lyd og så skal det være en model hvor der ikke kommer ledninger ud bagpå (da man også kan se fjernsynet fra siden af). findes der modeller hvor der er udgange i bund som evt kan gå til sokkel eller lignende. Jeg har søgt og søgt. Budget max 20-25K (men det må meget gerne være billigere). Hvis du kan hjælpe vil det være en super hjælp.
  Tak. Jannie

  • Hej Jannie

   Nye fladskærme laves normalt med et lille panel i venstre eller højre side, hvor ind- og udgange er placeret så stikkene sættes i fra siden. Dette for at man kan hænge dem helt tæt til væggen.

   Jeg har dog bemærket, at Bang & Olufsen laver enkelte modeller, som ikke har synlige udgange bagpå:
   https://www.bang-olufsen.com/da/collection/televisions/beovision-horizon

   Men prisen er desværre meget høj, og jeg har ikke kendskab til specifikationerne.

   Der er nye fladskærme på vej i butikkerne i øjeblikket – så det er værd at holde øje med om der dukker modeller op der opfylder dine krav :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 25. Hej Thomas :)
  Jeg er på udkig efter et 55-60 tommer tv.
  Lyd og billedkvalitet, samt smart-tv, bedst for pengene. Prislejen ligger omkring 6000krz

  Håber at du kan hjælpe.
  Mvh Danijel

  • Hej Danijel,

   Mit bedste bud lige nu ville være en af følgende 55″ fladskærme:

   – Samsung UE55KU6405
   – LG 55UH615V
   – LG 55UH650V

   Alle modellerne ligger lige omkring 6.000 kroner, der er god Smart-TV platform på dem alle og et flot og skarpt billede. Lydkvaliteten er alle fladskærmes akilleshæl, men jeg synes faktisk den er god på disse modeller. Dette er dog mest af alt en smagssag, og du kommer ikke udenom at skulle investere i et par gode højttalere hvis du vil have fyldig lyd :-)

   Prøv evt. at besøge din nærmeste elektronikbutik, så du kan se fladskærmene “live” – det er altid den bedste måde at vurdere fladskærmens egenskaber, ved tvivlstilfælde.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Står for at skulle vælge imellem lg 75 tommer uhd 780 til 18.000 eller 65 tommer uhd 615 til 8000kr. Er type og de 10 ekstra tommer 10 klik mere værd? Håber du kan hjælpe

   • Hej Tony

    Om du skal vælge en 75 tommer fladskærm til 18.000 eller en 65 tommer fladskærm til 8.000, kommer meget an på dit behov. Hvis du har pladsen, behovet og det rette modtager-/afspilningsudstyr, så kan en 75 tommer fladskærm til 18.000 være et godt køb. Personligt ville jeg nok holde mig til 65 tommer fladskærmen, ikke kun fordi du kan få rigtig meget fed lyd ved siden af for 10.000, men også fordi teknologien i øjeblikket flytter sig så hurtigt at du om et par år med stor sandsynlighed ville være ked af at have smidt så mange penge efter det. Her tænker jeg blandt andet på udbredelsen af OLED-tv og aktiv HDR, samt en bredere understøttelse af sidstnævnte i fremtiden. Du kan læse lidt om det her:

    https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1484638350

    Og her:

    https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1435041319

    Problemet med store fladskærme er at de kræver en længere rækkevidde for at billedet skal fremstå flot. De fleste tv-kanaler sender eksempelvis kun i HD eller FullHD, og hvis du sidder for tæt på en stor fladskærm kan billedet fremstå grynet og/eller pixeleret. En Ultra HD fladskærm har jo samme antal pixels uanset om den er 32 eller 75 tommer, så på den store fladskærm kan den enkelte pixel nemmere ses. Dette forstærkes så hvis du afspiller indhold med en lavere opløsning, for så vil fladskærmen 1) forsøge at opskalere til Ultra HD og 2) efterlade et delvist grynet billede som ikke altid er kønt at se på.

    Du kan evt. prøve at gå i din lokale elektronikforretning og finde en stor fladskærm, som viser live-TV. Billedet vil typisk fremstå mere grynet på de store modeller, og det forstærkes jo tættere du står på fladskærmen. Det samme gør sig i øvrigt gældende for streamningtjenester som Netflix og Viaplay, der ikke udbyder alt deres indhold i Ultra HD.

    Jeg håber det giver mening :-)

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Thomas,

   Jeg har lige købt et Samsung ue43ku6405.
   Brugervenlighed, menuer, adgang til relevante apps osv er helt i top.
   MEN, det har altså en irriterende fejl i billedet og jeg vil derfor spørge dig om det er noget du også har lagt mærke til?
   Det er især tydeligt når man ser sport (fodbold) men man kan også se det i film. Uanset om man ser tv via antennestikket eller via wifi, fx Netflix.
   Midt i billedet kan man se en linje lodret midt gennem billedet. Den ligner sådan en streg der er på udstillede tv-skærme i butikker hvor man ser sådan et prøve billede med “med-eller-uden-HDR+(eller tilsvarende)-slået-til-eller fra”. Det er drønirriterende fordi man ikke kan “u-se” den når man først har lagt mærke til det. Det ser ud som om billedet er skilt ad og svejset sammen igen.
   Er det mon en lokal fejl på lige netop mit tv eller er det ens på alle skærmene af denne model?
   Mvh Lars

   • Hej Lars,

    Godt at du er glad for fladskærmens egenskaber, men ærgerligt med den irriterende lodrette streg. Ud fra din beskrivelse lyder det ikke normalt, og det er ikke noget jeg selv har oplevet.
    Normalt kunne man mistænke et defekt HDMI-kabel eller andet udstyr, men nu hvor du skriver at stregen forekommer ved både streaming og tv via antennestikket, så tyder det på at fladskærmen har en fejl i panelet.

    Inden du fragter fladskærmen til forhandleren og går igang med en reklamationssag, kan du prøve at kontakte Samsungs support her:

    https://www.samsung.com/dk/info/contactus/

    Måske kender de til det konkrete problem, og kan enten komme med en løsning eller en nøjagtig beskrivelse af hvad problemet er.

    Jeg håber det kan hjælpe dig videre :-)

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 26. Hej Thomas
  Jeg kan se, du anbefaler det hvide 40″ Samsung K5515 i det billige segment. Jeg har forhørt mig hos Elgiganten mv. der ikke er videre begejstrede. De taler om den forholdsvis lave PQI på 400 – mod fx det de har på bud i denne uge, der har 1300PQI. https://www.elgiganten.dk/product/tv-radio/fladskarms-tv/UE40KU6075XXE/samsung-40-4k-uhd-smart-tv-ue40ku6075.Men hvad skal man vælge. Er mest til det hvide – dog ikke hvis det er lidt “afdanket” teknisk, som jeg fik et indtryk af.

  • Hej Jeppe,

   Samsung UE40K5515 er en ganske udmærket fladskærm i det billige segment, som bedst egner sig til moderat tv-kiggeri, lidt konsolspil og en film i ny og næ. Den kan sagtens streame via Netflix og andre apps, og der er Tizen-styresystem installeret som på alle deres Smart TV’er. Jeg kan dog se hos Pricerunner at UE40KU6075 normalt koster omkring de 5.000 kr., så tilbuddet hos Elgiganten på 2.999 kr. er rigtig godt. Her ville jeg nok vælge at købe UE40KU6075, nu hvor prisen i øjeblikket er så lav.

   PQI er en standard Samsung har opfundet, og som med alle disse producent-opfundne standarder skal den tages med et gran salt. PQI (Picture Quality Index) fastsættes ud fra en lang række parametre, som ikke nødvendigvis har direkte indflydelse på billedets kvalitet eller brugeroplevelsen generelt. Andre producenter har også deres egne metoder til at fastsætte billedstandard – LG kalder eksempelvis deres egen standard for PMI (Picture Mastering Index), og således kan producenterne opretholde deres egne marketing-termer og “differentiere” sig fra andre producenter. Det er akkurat det samme som med Samsungs SUHD-fladskærme. Samsung har ikke offentliggjort hvad S’et i “SUHD” står for, de bruger det blot som en betegnelse for deres premium-fladskærme i høj kvalitet. Det er med andre ord ikke en specifik standard, men derimod et marketing-kneb.

   Hvis en sælger formår at få dig i tvivl om hvilken fladskærm du skal købe, kan du gøre 2 ting:

   1) Slå prisen op på Pricerunner, hvor du tjekker priskalenderen. Her kan du se om tilbuddet er så godt som du måske får indtryk af.

   2) Se og sammenlign fladskærmene med dine egne øjne. Afprøv fjernbetjeningerne og naviger rundt i menuerne. Er der stor forskel på billedkvaliteten? Retfærdiggøres den evt. højere pris af en højere billedkvalitet? Og hvordan er brugeroplevelsen: Er menuerne glidende og hurtige? Er fjernbetjeningen intuitiv?

   Håber det gav lidt afklaring, ellers må du endelig spørge igen :)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Thomas.

   Jeg har lige kigget lidt ned herinde. Den model du selv for nyligt har købt har da ikke HDR-understøttelse, har den? Jeg har netop set 49KS7005 til 5999,- sidste uge. Du skriver den umiddelbart ikke er prisforskellen værd, men for mig virker det som om de ekstra penge er godt givet ud med så relativt god HDR KS7500 har til prisen?

   Mvh Samuel

   • Hej Samuel,
    Den model jeg selv har købt har, ifølge Samsung, HDR-understøttelse. Nu har jeg dog lige læst hos Flatpanels, at de ikke mener den har fuld HDR-understøttelse. De kalder det istedet “HDR-processering”, da fladskærmen ikke har hardware til at understøtte “rigtig” HDR:
    https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1460103549
    Jeg synes dog at billedkvaliteten er rigtig god, både lysstyrken og farverne er meget imponerende. Især når man tager prisen i betragtning.
    Samsung UE49KS7005 er også en rigtig god fladskærm, men for de fleste er prisen ikke så attraktiv. Nu skriver du så at du har fundet den til 5.999 kr., og det er bestemt en rigtig interessant pris – det er værd at overveje, hvis man gerne vil have noget nær det bedste uden at blive helt ruineret :-) P.t. er det dog kun få der udbyder HDR-indhold, eksempelvis har Netflix kun enkelte programmer, som kræver en opgradering af medlemsskabet. Amazon er også kommet på banen, men tjenesten er stadig ny.
    Efter min bedste overbevisning og hvad jeg ellers har læst på nettet, er HDR ikke et must i nutiden, fordi det ikke understøttes fuldstændigt endnu. Dvs. der kan nå at komme mange nye og bedre fladskærme på markedet, inden HDR er blevet normalt.
    Det er lidt det samme i forhold til skiftet fra HD til Full HD og nu Full HD til Ultra HD. Den ene standard bliver langsomt faset ud, til fordel for en ny. Og vi bevæger os så småt imod HDR-understøttelse og dermed video i med bedre gengivelse af lys og mørk end tidligere.
    Jeg vil derfor ikke sidde og vurdere om det ene er bedre end det andet. Det er jo i vid udstrækning et spørgsmål om dine behov og ønsker i forhold til fladskærmens funktioner og hvad den understøtter.

    Jeg håber det giver mening – det kan være lidt kringlet at gå i detaljer med, især fordi de forskellige producenter ynder at bruge deres egne begreber, som led i deres egen markedsføring.

    EDIT: Den faldende pris kan i øvrigt godt skyldes, at der er nye 2017-fladskærme på vej. Så vil producenter og forretninger selvfølgelig gerne “rydde ud”, så de kan gøre klar til de nye modellers ankomst. De plejer at ankomme i løbet af foråret.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

   • Tak for svaret :-)
    Nu blev jeg faktisk igen i tvivl, nu hvor du ikke mener HDR er det væsentligste. Sony 55xd8005 fås i skrivende stund til 5.500,- og tænker de 6″ ekstra til en billigere penge er overvejelse værd. Især når det kun er en lidt dårligere HDR-gengivelse. Dog er det så et 50hz IPS-panel med lidt dårligere sortniveau til et relativt mørkt lokale. Spec mæssigt lyder det jo en del ringere, men folk virker meget begejstret på Amazone – særligt for dets behandling af bevægelse og jeg ser en del fodbold og spiller en smule ps3 (kommende 4pro) ????. Er du enig i de ekstra tommer bør give mere glæde end specs for Samsungen?

  • Hej
   Jeg aner intet om smart tv. Dog har jeg 2 stk, hvoraf det ene skal udskiftes
   Jeg har derfor brug for råd.
   Mit behov er et tv hvor jeg fx kan se Netflix mm. God lyd og billede til film. Farven og skarphed skal være perfekt. Gerne i en str 45-50 tommer. Prisklasse Max 10.000 kr.
   Kan du hjælpe?

   • Hej Betina

    Det lyder som om du skal tage et kig på Samsung UE49KU6405 eller LG 49UH650V. Begge fladskærme har et rigtig flot billede, og udmærket Smart TV platform. På Samsung fladskærmen skal du huske at slå Motion Plus-funktionen fra, og på LG-fladskærmen skal du huske at slå TruMotion fra. Funktionen aktiverer nemlig fladskærmens interpolation, og det kan betyde at hurtige sekvenser bliver slørede.

    Lydkvaliteten er og vil altid være fladskærmens akilleshæl, men jeg synes faktisk de indbyggede højttalere er blevet bedre med tiden. Jeg har selv den ovennævnte Samsung fladskærm, og lyden føles mere nuanceret og fyldig end på tidligere modeller.

    Men start med at tage et kig på de to ovennævnte fladskærme. De er, efter min mening, det bedste køb til dit behov.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

   • Der er i øvrigt helt nye fladskærmsmodeller på trapperne, så hvis du kan vente et par måneder er der muligvis gode tilbud at finde på nettet og i de fysiske butikker :-) Priserne er dog i forvejen lave, men er du heldig kan du finde et godt tilbud når de nye 2017-modeller kommer på markedet.

   • Hej Thomas,
    Kan se at du bl.a. anbefaler, Samsung UE49KU6405, som jeg også selv overvejer.
    Men da jeg ser en del sport, hvordan står den der? (Tænker her på dens Antal hertz)
    Du nævner, at man skal slå Motion Plus-funktionen fra. Så er det stadigvæk nok til
    at det står godt?

   • Hej Bent,

    Jeg ser ikke selv meget sport, men til gengæld har jeg set flere actionfilm med hurtige sekvenser. Og her oplever jeg ingen problemer med slørede billeder, efter jeg slog Motion Plus-funktionen fra. Med Motion Plus-funktionen (interpolation) slået til, oplevede jeg til gengæld at billedet syntes unaturligt og med slørede sekvenser. Dette er en fælles udfordring for alle fladskærme, da de alle har indbygget en form for interpolation der skal give et flottere og mere levende billede. Herhjemme distribueres TV-signalet dog kun i 50 Hz (50 billeder i sekundet), så en fladskærm med f.eks. 400 Hz beregner og indsætter selv de resterende 350 billeder per sekund.

    Flatpanels forklarer problematikken ret godt i denne artikel:
    https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1288865091
    (Læs også brugerkommentarerne under artiklen – her kommer bl.a. Flatpanels egen skribent med mange kvalificerede svar)

    Jeg vil anbefale dig at kigge ned i nærmeste elektronikforretning, som har den ønskede Samsung fladskærm i udstilling. Så kan du få syn for sagen, ved at slå Motion Plus til eller fra og vurdere forskellen. Det synes jeg selv er den bedste måde at gøre det på, når fladskærmen skal bruges til at se sport på.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 27. Hej Thomas
  Ovenfor anbefaler i Samsung 49″ UE49K5505 – bare lige for at være sikker, er det så det Bilka har til 2.999?

  Er det ikke et godt køb så?

  • Hej Jonas,

   Jo det er præcis den fladskærm Bilka har til 2.999 kr.

   Og jo, det er virkelig et godt køb til den pris :)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 28. Rasmus Dalby Svar

  Hej Hej.

  Har været i Power Odense for at kigge på et Samsung tv og fik at vide at man skulle holde sig fra Samsungs produkter for det holder bare ikke i længden. Kan det passe?
  Ville have kigget på en Samsung UE 65KS8005 men uha nej det duede slet ikke. Han ville sælge mig en Panasonic TX58DX700e i stedet. Må indrømme jeg hælder mest til Samsungs produkter.
  Tænkte om du/i har nogle erfaringer med overstående tv?
  Den skal primær bruges til fodbold og playstation

  VH Rasmus

  • Hej Rasmus,

   Jeg ved ikke hvor Power-sælgeren har sine oplysninger fra, men nu er Samsung altså verdens absolut største producent af fladskærme, og det bliver man ikke hvis man generelt producerer noget, der ikke holder. Derudover klarer netop UE65KS8005 sig rigtig godt i test, bl.a. hos Tænk men også hos Flatpanels og mange andre. Men måske har sælgeren hos Power nogle kilder, som ligger til grund for hans argumenter mod Samsung? Jeg har prøvet at fremsøge noget på Google, men uden held.

   Panasonic-fladskærmen klarer sig fint i test, eksempelvis her og her.

   Der er ingen tvivl om at begge fladskærme er rigtig gode køb, og i bund og grund er det mest et spørgsmål om smag og behag. Prøv gerne at tage i en butik der har begge skærme udstillet, og naviger lidt rundt i menuerne for at se hvordan styresystemet fungerer og om du synes fjernbetjeningen virker intuitiv og god. Bed dem gerne om at afspille en fodboldkamp og spilsekvenser hvis muligt, så du kan gøre op med dig selv hvad der føles bedst. Vær desuden opmærksom på om interpolation er slået fra når du afprøver skærmene.

   Jeg håber du kommer i mål med indkøb af ny fladskærm og bliver glad for dit valg, uanset hvad det ender med :)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Rasmus Dalby

    Tak for hurtig svar.
    Det er seriøs noget af en jungle at skal købe nyt tv den dag i dag

    Panasonic modellen bruger styresystemet Firefox modsat Samsungs Tizen system. Er der nogle meninger om dette?

    Panasonics leverer 350 nits kontra Samsungs 1000 nits? hvad betyder det når jeg får den hjem i stuen

   • Velbekomme, Rasmus.

    Ja du har ret i at det kan være lidt af en jungle at købe fladskærm idag, for det kan være svært at skelne mellem hvad der er salgsgas og hvad der er reel information. Hvis du er meget i tvivl om hvad du skal vælge, kommer du derfor altid længst ved at se (og føle) fladskærmen med dine egne øjne :)

    Firefox OS har modtaget en del positive reaktioner, blandt andet hos Techradar. Generelt har det fået ros for at være meget brugervenligt og lækkert at navigere rundt i. Desværre har Mozilla for nylig stoppet udviklingen, og Panasonic står nu selv for vedligeholdelse og videreudvikling. Samsungs Tizen-styresystem roses generelt også for at være brugervenligt, og det er ligeledes ganske nemt at finde rundt i. Der har du også alle de mest brugte funktioner lige ved hånden, ved tryk på fjernbetjeningens Home-knap. Jeg har selv et Samsung UE55KU6405 tv med nyeste Tizen-styresystem, og jeg oplever det som både hurtigt og meget velfungerende.

    Nits, også kaldet cd/m2, er lysstyrken i fladskærmen. Det har betydning hvis du har kraftigt lysindfald i stuen, da en højere lysstyrke selvsagt giver et tydeligere billede under disse forhold. Du skal dog være opmærksom på at det jo er producenterne selv der sætter disse specifikationer, så igen er det en god idé at få det demonstreret i forretningen hvis det er vigtigt for dig med en høj lysstyrke :)

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 29. Benny Pedersen Svar

  Hej Thomas

  Jeg skal have købt mig en af disse til min 9årige datter i julegave, men kan ikke rigtig finde forskellen udover foden.
  (skal bruges primært til netflix)

  43″ LG 43UH650V eller 43″ LG 43UH664V

  Kan du hjælpe med de helt præcise forskelle?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Benny,

   De to fladskærme er begge 2016-modeller med identiske teknologier. Største forskel er derfor designet og prisen. Du kan derfor roligt vælge den billigste af de to modeller, medmindre designet er meget vigtigt :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 30. Per Nommensen Svar

  Hej Thomas,
  Jeg var ude for at kigge på nyt tv til mine forældre hos Power i Glostrup – sælgeren sagde at Samsungs modeller (2016) slet ikke levede op til den standard som LG leverer. Han sagde at alle Samsungs modeller hakker i billedet hvilket ikke var tilfældet med 2015 modellerne. Hvilket ikke var tilfældet med LG.

  Hvad synes du? Vil gerne købe et 4K/ultra HD men til en fornuftig pris. Hvad vil du anbefale?

  Tak for et informativt forum

  • Bomagasinet Svar

   Hej Per,

   Jeg tror ikke sælgeren gør ret i at dømme alle Samsung-fladskærme ude på den måde. Er det sandt at alle deres 2016-fladskærme hakker i billedet, ville det nok være en meget stor sag i medierne :-)

   Jeg har selv for under en måned siden købt en 2016-model fra Samsung. Det drejer sig om UE55KU6405, som jeg er meget tilfreds med. Jeg oplever ikke at billedet hakker eller lignende.

   Der kan dog forekomme hakken/knitren i billedet, hvis du ser Full HD-indhold med hurtige sekvenser på fladskærmen. Det gælder for alle modeller, og her har LG ikke opfundet noget magisk som de andre producenter ikke har. Hakken/knitren opstår ved at fladskærmen forsøger at opskalere billedet fra Full HD til Ultra HD, og så forsøger den også at kompensere for manglende billeder ved hjælp af interpolation, der i Samsung-regi kaldes for “Motion Plus”. Hos LG og andre producenter kaldes det sandsynligvis noget andet. Det er dog en funktion som kan slås fra på langt de fleste fladskærme, så du undgår “soap opera”-effekten.

   Hvis du er i tvivl, kan du spørge ekspedienten om han/hun gider slå interpolation fra, og sætte en film på med nogle hurtige sekvenser. Så kan du sandsynligvis nemt se forskel, da interpolationen ofte er årsag til at billedet hakker :-)

   Du kan læse en dybere forklaring af interpolation her:

   https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1288865091

   Jeg håber det giver mening, ellers må du endelig spørge igen.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Thomas

   Vov, sikke et flot niveau på svarende. Gode og grundige. Tak. Hvad er din anbefaling Samsung 49″ 4K UHD Smart TV UE49KS7005 vs. 49″ Samsung UE49KU6405 Ultra HD LED-TV? Vil helst have en størrelse 49″, men har fået anbefalet Sony 55” LED Smart TV KD-55XD8505BAE eller Panasonic 55” 3D Smart 4K LED-TV TX-55CXC725. Hvad vil du anbefale? At gå op i 55″?

   Vh Mads

   • Bomagasinet

    Hej Mads,
    Mange tak for rosen :-)
    Nu har jeg ikke et særlig bredt personligt kendskab til Sonys og Panasonics fladskærme, men jeg ved at de klarer sig fint i test hvor det blandt andet er billedkvaliteten der får særlig ros.
    Jeg hæfter mig dog ved at Panasonic-modellen er en 2015-fladskærm, og alene af denne grund synes jeg du skal vælge den fra. Den har også 3D, hvilket producenterne efterhånden har lagt mere eller mindre i graven. Nu er det HDR-processing folk vil have, og det giver også god mening. HDR-processing giver, synes jeg, et flottere billede med skarpere kontrast mellem hvid og sort. Og det gør Samsungs fladskærme rigtig godt.
    Jeg har selv en KU6405-fladskærm hængende på min væg, men blot i 55″-udgaven. Det er dog de samme specifikationer som 49″-udgaven (UE49KU6405), og jeg er meget tilfreds med den. Den medfølgende fjernbetjening er fantastisk, og udmærker sig især når der skal bladres rundt i menuerne og i diverse online streamingtjenester. Derudover er billedet også rigtig godt, og lyden fra de indbyggede højttalere er faktisk overraskende fyldig, i forhold til at den kommer fra en fladskærm. Jeg oplevede dog lidt bøvl med Motion Plus (interpolation), som fik billedet til at hakke en smule. Heldigvis kan man slå det fra, og det vil jeg anbefale at man gør.
    I forhold til UE49KS7005, synes jeg ikke at specifikationerne kan retfærdiggøre den højere pris på nuværende tidspunkt. UE49KS7005 har skam også et rigtig flot billede og nogle lækre features, men det er vist primært de mest entusiastiske tv-kiggere der får glæde af disse.
    Om du skal vælge en 49″ eller 55″, afhænger primært af hvor lang afstand der er fra sofaen til fladskærmen. Vælger du en fladskærm på 49″ er den optimale afstand ca. 2,8 meter, men vælger du en 55″ fladskærm er den optimale afstand ca. 3,2 meter. Personligt hælder jeg mest til 55″, som jeg synes er perfekt til film. Men 49″ er også en rigtig fin størrelse, og der er alligevel ca. 1.500 kroners prisforskel, hvilket faktisk er en del i forhold til størrelsesforskellen.
    Hvis du stadig er i tvivl om det skal være 49″ eller 55″, så synes jeg du skal gå en tur i Hifi-Klubben og få dem til at vise dig forskellen på de to størrelser “live”. De kan i øvrigt ofte konkurrere på priserne, men er måske ikke lagerførende med den fladskærm du kigger efter.
    Jeg håber du finder hvad du søger, og bliver glad for din kommende fladskærm :-)
    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

  • Brian Gosvig Nielsen Svar

   Hej Thomas
   Jeg kommer lige fra Elgiganten i Taastrup og han har givet mig nøjagtig den samme historie vedrørende Samsung 8005-serien i 55 tommer. Han fortalte også at de brugte en gammel type led panel der var mere følsomt overfor berøring/tryk i forhold til netop LG som han roste nærmest til skyerne… desuden mistænkte han Samsung for at bruge paneler med 50 Hz opdateringshastighed selv i 8-serien model 2016 og så bare modificeret med nogle komponenter jeg ikke husker hvad hed…. ????
   Jeg gik ud for at købe nyt tv som afløsning for vores 5 år gamle 46 tommer 8-serie Samsung som vi har været meget glade for…. Men nu ved jeg ikke rigtig… er der noget om det…???

   Med venlig hilsen

   • Bomagasinet

    Hej Brian,

    Det lyder interessant, at flere forretninger påstår det samme uafhængigt af hinanden. Måske har de noget dokumentation, jeg ikke kender til. Der er umiddelbart ikke noget at komme efter ved en søgning på nettet.

    Jeg skal ikke gøre mig klog på hvilke komponenter de forskellige fladskærme benytter sig af, eller om LG har puttet magi i deres skærme :-) Det har jeg slet ikke forudsætningerne til, og jeg har ikke nogen dokumentation for om ekspedientens påstand er sand eller falsk. Af samme grund tager jeg med mine vurderinger udgangspunkt i uafhængige testresultater, hvor fladskærmene er testet ud fra en række givne parametre. Og her klarer Samsung sig altså rigtig godt med deres 7- og 8-serie

    Jeg vil dog også tilføje, at LG laver nogle udmærkede fladskærme med rigtig flot billedkvalitet, og testresultaterne peger da også på at LG og Samsung læner sig meget op af hinanden kvalitetsmæssigt.

    Det rigtige ville nok være at gå ned i Elgiganten igen, og så sætte den pågældende Samsung fladskærm op imod en tilsvarende LG-fladskærm. Så kan du sammenligne de to modellers billedkvalitet, lydkvalitet, brugervenlighed (især fjernbetjeningen) og funktioner, og på den måde finde ud af hvad du synes bedst om.

    Og så kunne jeg godt selv finde på at bede ekspedienterne dokumentere sådanne påstande om komponenter, paneler og hakken i billedet, for hvis der virkelig ER problemer med Samsungs fladskærme, bør det blive lagt frem i mediernes søgelys. Jeg har som skrevet længere oppe selv købt en helt ny 55″ fladskærm fra Samsungs 6-serie, og jeg genkender ingen af de problemer som ekspedienterne fremhæver. Jeg synes desuden at billedet er næsten guddommeligt i forhold til vores gamle fladskærm (som i øvrigt var fra 2015). Farverne står knivskarpt og den har ingen problemer med at vise dyb sort sammen med lyse elementer.

    I øvrigt – hvis du kan vente til på fredag, kan du måske hente en fladskærm hjem til en rigtig god Black Friday-pris. Butikkerne har mig bekendt endnu ikke offentliggjort deres bedste tilbud, så måske er du heldig at de lige netop får den ønskede fladskærm på tilbud med en rigtig fin besparelse :-)

    Jeg håber det kan hjælpe dig i den rigtige retning. Og opdater endelig kommentarsporet når valget er truffet og hvad det endte med.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 31. hej thomas

  hvilket tv vil du anbefale ud fra det skal være det bedste til 4000 kr og gerne 40″

  og hvor er det billigst ?

  mvh

  • Bomagasinet Svar

   Hej,

   I så fald vil jeg anbefale dig et Samsung UE40K5505, som er en udmærket fladskærm til prisen. Det er i skrivende stund billigst hos Bilka hvor den koster 2.999 kroner, hvilket er ganske fornuftigt. Jeg har selv modellen fra året før, blot i 43″, og både billede og lyd er ganske godt.

   Fladskærmen er primært egnet til at se tv på, men der kan også installeres streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay m.fl. så der kan ses film herigennem. Du kan selvfølgelig også koble en DVD- eller Bluray afspiller på, hvis dette ønskes.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 32. Hej Thomas,

  Min kæreste og jeg skal flytte og i den anledning skal vi selvfølgelig også os et nyt TV, da det gamle skal kasseres.

  Jeg har netop været i El-giganten idag, hvor jeg så mig varm på et nyt Sony 55″ 4K KD55XD7005BAE til 8.000 kr. og derefter tog jeg et smut forbi Computercity, hvor jeg fik en rigtig god gennemgang af de fladskærme, som er på markedet lige nu og er endt med at købe et Samsung 55″, som er den model du har med i din artikel til 9.900 kr., jeg har så fået den til 8.000 kr. pga. specielt weekend tilbud.

  Sælgeren anbefalede mig Samsungen, hvilken ville du have købt?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Michael,

   Samsung er et godt valg, og til 8.000 kr. er det faktisk et rigtig godt køb. Den Sony fladskærm du omtaler koster markant mindre i udlandet, f.eks. 6.495 NOK i Elkjøp (Elgigantens norske navn). Det betyder måske også at i kunne have forhandlet prisen lidt længere ned, måske endda et par tusinde kroner.

   Fordelen ved at vælge Samsung er at det er en af de mest populære fladskærm-producenter på markedet, og det betyder at du har mange muligheder når det kommer til streaming og underholdning generelt.

   Så jeg ville også have valgt Samsung :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 33. Ole mikkelsen Svar

  Hej
  Kunne I ikke angive om der er to tungere i de forskellige skærme.
  Det er lidt afgørende om jeg kan optage og se et andet program samtidigt.
  Mvh
  Ole

  • Bomagasinet Svar

   Hej Ole,

   Tak for dit input. Det vil jeg få skrevet med i specifikationerne på fladskærmene snarest.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 34. Rasmus Nielsen Svar

  Hej Thomas.

  Jeg vil først lige indrømme jeg ikke har læst ALLE forrige kommentarer, så beklager hvis du har været forbi emnet.
  Jeg skal ud og have nyt tv, og vil gerne bruge en 6-7000 kr.
  Jeg ser en del sport, spiller playstation, og smart-tv delen er stort set ligegyldig. Jeg har apple-tv så det er hovedsagligt det jeg bruger. Jeg er ret grøn i hvad man skal kigge efter på et nyt tv, men jeg tænker at de sidste tal gerne må være høje, kan det passe?
  Jeg har overvejet dette: LG 49″ Ultra HD TV 49UF800V.
  Tv’et må gerne være i den størrelse.

  Hvad er dine anbefalinger, for dette tv, eller evt. nogle andre?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Rasmus,

   Tak for dit spørgsmål.

   Du skriver at du ser en del sport og spiller Playstation. Udfordringen med fladskærme er at de benytter sig af interpolation i et forsøg på at skabe mere glidende bevægelser på skærmen. Du kender det måske fra en fodboldkamp, hvor bolden kan finde på at trække et hvidt “spor” han ad skærmen, eller at baggrunden bliver tilsløret når kameraet panorerer langs banen. Du kan læse lidt mere om emnet her: https://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1415942282 Heldigvis kan interpolation slås fra, hvis det bliver generende at se på. Det er bare en vigtig lille detalje, når man ser sport eller spiller Playstation.

   “men jeg tænker at de sidste tal gerne må være høje, kan det passe?”

   Jeg forstår ikke helt hvad du mener her, men hvis du tænker på modelnavnet er det korrekt for bl.a. LG og Samsung. LG 49UF800V er eksempelvis fra LG’s 8-serie, mens LG 49UH664V er fra LG’s 6-serie. Det er dog ikke altid ensbetydende med at billedkvaliteten bliver tilsvarende bedre i forhold til prisen, da der også tillægges en masse andre funktioner og features.

   LG 49UF800V er, så vidt jeg kan se, en 2015-model. Siden 2016 er der sket en del, eksempelvis er der i de nye modeller kommet HDR-processing. HDR-processing giver mulighed for bedre sort/hvid balance, hvilket blandt andet kan være en fordel når du spiller Playstation. Kort fortalt bliver det muligt for skærmen at gengive kombinationer af mørkere og lysere nuancer bedre end tidligere, og det giver et pænere billede.

   Et godt bud i den pågældende prisklasse er LG 49UH664V. Det er en helt ny 49-tommer fladskærm fra 2016, og den klarer sig rigtig godt i Tænks test. Samtidig overholder den dit budget med en pris på 6.999 kroner. Kan du vente en måned eller to, falder prisen sandsynligvis en smule.

   Jeg håber det var svar nok, eller må du endelig spørge løs :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 35. Elisabeth Skibelund Svar

  Kære Thomas,
  Håber du kan guide mig i min søgen efter et tv. Har været rundt hos forskellige forhandlere og er egentlig bare blvet mere i tvivl om hvilket tv jeg skal købe. Lyd og billedkvalitet er virkelig vigtigt. Herefter brugervenligheden.
  Bruger primært tv til at se film på (Netflix m.m.) og alm tv.
  Ønsker et 49 eller 55 tommer – og pt hr jeg kig på (på baggrund af det forhandlerne har anbefalet mig) 55″ Sony KDL-55W755C FullHD LED-TV og LG 55 4k UHD SMART TV 55UH750.
  Første spm: I jeres fladskærmstest anbefale 55″ Sony KDL-55W805C FullHD LED-TV. Hvad er forskellen på dette og så 55″ Sony KDL-55W755C FullHD LED-TV? Og hvad kan du anbefale af tv? – prismæssigt er mindre underordnet.
  Vi overvejer at købe en Sonos playbar for at optimere lyden – hvilken erfaring har du med disse?

  Håber virkelig du kan hjælpe.
  Bedste hilsner Elisabeth

  • Bomagasinet Svar

   Hej Elisabeth,

   Jeg kan godt forstå det er svært at vælge – der er jo mange modeller, og idag er det typisk småting, der gør forskellen :-)
   De nævnte LG- og Sony-fladskærme er begge gode bud, og når de er indstillet korrekt er billedet rigtig godt. Lyden vil dog altid være en smule kedelig, men faktisk er de nyeste fladskærme kommet godt efter det i forhold til ældre modeller.

   I forhold til dit spørgsmål, har jeg sammenlignet de to fladskærme her: https://www.sony.dk/electronics/tv/t/tv?screensize=127-153-cm-51-60-in&type=full-hd&view=compare

   Den afgørende forskel på de to fladskærme er at KDL-55W805C har 3D, og det har KDL-55W755C ikke. Derudover er begge fladskærme ganske udmærkede, og med en god platform til Smart-TV delen (Android).

   Nu skriver du at billedkvaliteten er vigtig. Har du overvejet at investere i en fladskærm med Ultra HD-opløsning? Flere og flere begynder at bruge dette format, og selvom Full HD stadig vil være standard i nogle år endnu, kommer der stadig mere indhold i den højere (og bedre) Ultra HD-opløsning. Sony, LG og Samsung er alle sikre valg, så længe du ikke vælger deres billigste og mest skrabede modeller.

   En ting der også er værd at overveje, er hvordan den medfølgende fjernbetjening fungerer. Er det nemt at navigere rundt på fladskærmen med den? Er det nemt at finde de rigtige knapper? Tit er fjernbetjeningen faktisk fladskærmens akilleshæl, og når der skal navigeres rundt i f.eks. Netflix, er det rart med en brugervenlig og velfungerende fjernbetjening.

   En Sonos Playbar er også en rigtig god, omend dyr, investering. Min erfaring med Sonos er at det er et rigtig nemt og lækkert system, som fungerer perfekt til afspilning af lyd fra mange forskellige kilder. Du kan hente en app til Android/iOS så du kan afspille lyd via din smartphone eller tablet, samt lyd fra fladskærmen. Det er med andre ord et rigtig godt og multifunktionelt underholdningssystem, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge.

   Jeg håber det var svar nok :-) ellers må du endelig skrive igen.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Eilsabeth

    Kære Thomas, tusind tak for dit hurtige respons. Lyd og billed kvalitet er meget vigtigt. Jeg vil meget gerne træffe et valg i morgen formiddag. Kan se der findes mange sony – modeller og bliver bare rigtig forvirret over hvad der så vil være bedste valg hvis vi går efter et sony. Hvis ultra-HD opløsning er godt at gå efter- så gør vi det – hvad vil din anbefalinger så være. Og vi har ingen præference i forhold til mærke – altså om det skal være LG el Sony – som sagt det var bare hvad de forskellige forhandlere anbefalede. Så hvad vil du anbefale? Og du næavner at forskellen på de to sony modeller er at den ene har 3d – så er det også noget at gå efter? både 3d og ultra – hd? Ja beklager men har ikke meget forstand på alt det her :).
    Kan se flere sony tv ikke er kompatibel med HBO nordic – betyder det så vi skal benytte kabel ml tv og computer? Og er det generelt gældende for alle tv´er ?
    Pris er heller ikke styrende.
    Vi har bestemt os at gå efter en sono bar så vi har god lyd når vi høre musik – men ellers må du gerne anbefale et tv der har god lyd og som tidligere skrevet god billedkvalitet.
    God pointe med tv-remoten – har læst lidt på flatpanels som også omtaler vigtigheden af dette.
    Håber virkelig du kan komme med et par forslag — flere af de sælgere jeg har talt med siger at nogle sælgere for mere ud af at sælge et mærke frem for et andet – hvilket er noget frustrerende. Vi ønsker et tv som vi kan have i lag tid. Ser frem til at læse dit svar.
    Bedste hilsner Elisabeth

   • Bomagasinet

    Hej Elisabeth,

    Det var så lidt :-) Mht. Sony’s Ultra HD-modeller kender jeg dem ikke godt nok til at kunne give en konkret anbefaling, men uanset hvad i ender med at vælge så vil jeg anbefale jer at vælge sidste nye model. I kan tit finde sidste års modeller på tilbud, og selvom de ikke fejler noget, så sker der altså meget med fladskærme på et enkelt år. De største løbende ændringer er i fladskærmenes indmad, og således er de nyeste 2016-modeller altså bedre til at håndtere applikationer som bl.a. Netflix, og de er generelt hurtigere end ældre modeller.

    Flatpanels.dk har her lavet en rigtig god oversigt over Sony’s 2016-modeller: https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1456489360

    Og her en oversigt over LG’s 2016-modeller: https://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1459238358

    Jeg har desværre ikke nået at undersøge nok testresultater endnu til at kunne komme med konkrete anbefalinger, så jeg tør ikke nævne konkrete modelnavne her. Derfor henviser jeg til Flatpanels.dk, hvor i får en rigtig god introduktion til de to fladskærm-producenter samt hvad de fokuserer på og hvilke modeller de har sendt på markedet for nylig.

    Mht. 3D, så er det ikke rigtigt slået igennem i stuerne. 3D-tv blev ellers spået en stor fremtid, men i længden er det simpelthen for irriterende at skulle have 3D-briller på for at se en film, og de er også dyre at indkøbe. Ifølge Flatpanels.dk er Sony også ved at bevæge sig væk fra 3D i fladskærme, hvilket indikerer at det ikke har været så populært som producenterne antog i starten.

    Ifølge HBO Nordic’s hjemmeside (https://dk.hbonordic.com/service/how-to) er det kun Samsung-fladskærme, der understøtter appen. Ellers skal du have en Chromecast eller Apple TV, som kan fungere sammen med din computer, tablet eller smartphone. Playstation eller Xbox kan også bruges.

    Mht. lyden i fladskærme, så er den generelt god når det handler om almindelig tale. Skal i se film eller høre musik kan den også det, men hvis det skal op på biografniveau kræver det en ekstern højttaler eller soundbar. Fladskærme kan nemlig ikke levere den dybe bas, som leverer drønene i film og musik. Men til hverdagsbrug er lyden i fladskærmene fra Sony og LG ganske udmærket.

    Jeg forstår godt at i kan blive forvirrede/frustrerede over sælgernes anbefalinger :-) Generelt er det nok også meget subjektivt hvad der anbefales, for det handler jo om at forsøge at matche jer med et produkt der passer så præcist til jeres behov som muligt, og de enkelte sælgere har måske også præferencer i forhold til mærke og egenskaber, og sidst men ikke mindst tjener de selvfølgelig også mere på at sælge én model frem for en anden.

    Jeg synes i skal gå i en Hifi-klubben butik, når nu i er så meget i tvivl. Mit indtryk er at sælgerne i deres butikker er klædt lidt bedre på end andre steder, og så kan i selv få syn for sagen i forhold til billed- og lydkvalitet. Læs gerne artiklerne fra Flatpanels.dk først, og noter et par navne ned på de modeller fra hhv. Sony og LG, som i finder interessante.

    Det var vidst en længere smøre, jeg fik skrevet. Håber dog at i kan bruge det til noget.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 36. Hey. Jeg fatter intet af alle de specifikationer men kan læse om tv. Jeg ønsker et rigtigt godt 43″ – og ser lidt på det det Sony du anbefaler og et LG 43UF680 V, som også får gode anbefalinger. Jeg vil gerne kunne bruge det på nettet til at se film og serier og ellers se på et godt billede ved hockey og fodbold Kan du hjælpe med hvad der er godt og skidt – måske et helt andet tv Mvh Kasper

  • Bomagasinet Svar

   Hej Kasper,

   Som altid er juli måned en spændende tid at købe ny fladskærm i. Flere producenter er nemlig på banen med nye modeller, deriblandt Samsung og LG. Generelt er fladskærme fra Sony, LG og Samsung sikre køb. Prismæssigt finder du den største forskel i opløsningen (om det er Full HD eller Ultra HD) og fladskærmenes hardware, som afvikler smart-tv delen.
   Med hensyn til opløsningen ville jeg nok vælge en fladskærm med Ultra HD, især taget i betragtning af at du ønsker en god 43″-model. Ultra HD er fremtiden, og der kommer hele tiden mere og mere indhold dertil. De nye fladskærme har også en meget velfungerende smart-tv platform, og det gælder både for Sony, LG og Samsung. Så længe du styrer udenom de billigste modeller, som godt kan være en smule sløve på dette punkt.

   Nu skriver du at du gerne vil kunne se hockey og fodbold på fladskærmen, og det kan du også sagtens :-) Fladskærme har dog generelt en akilleshæl ved hurtige bevægelser/panoreringer, da den indbyggede interpolation forsøger at kompensere for de manglende billeder ved automatisk at generere ekstra indimellem. Du kan dog ændre på fladskærmens indstillinger, og på en 43″ model vil det ikke blive et stort problem. Der findes mange gode guides på nettet, der hjælper dig med de bedste indstillinger af din nyindkøbte fladskærm.

   Hvis jeg skulle komme med nogle konkrete anbefalinger, synes jeg du skal kigge nærmere på følgende fladskærme:

   – Sony KDL-43W805C (2015-model, anbefalet i denne artikel)
   – Samsung UE43KU6405 (ny 2016-model = nyeste hardware)
   – LG 43UF680V (billigt alternativ, får gode anmeldelser)

   Tag et kig på ovenstående fladskærme, og se om de rammer plet i forhold til hvad du søger. Jeg vil anbefale dig at slå dem op hos producenten, så du også kan se billeder af den medfølgende fjernbetjening. Det gør nemlig en stor forskel om fjernbetjeningen ser brugervenlig ud, når du skal navigere i f.eks. Netflix eller i menuerne. Du kan også vurdere om den har det rette antal USB- og HDMI indgange, og om de sidder korrekt i forhold til dit behov.

   Jeg håber det giver mening, ellers må du endelig spørge løs :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 37. Christoffer Jensen Svar

  Hej Thomas.

  Jeg har på nuværende tidspunkt et 58” Philips, UHD 3D smart-tv.
  – Kort sagt, jeg er rigtig træt af det, af en særlig grund, input-lag. Jeg bruger mit fjernsyn til at spille PS4 på og der fungere der bare ikke at det signal fra konsollen er “sekunder” om at blive registreret på skærmen.

  Jeg læser dit review af 48″ Samsung UE48J5505 FullHD LED-TV med stor interesse. Jeg er af den overbevisning af jeg ikke ønsker et UHD igen, før konsoller udsender et UHD billede.

  Men mit spørgsmål er, hvordan klarer 48″ Samsung UE48J5505 FullHD LED-TV sig i forhold til spil? Er fjernsynet hurtigt og i stand til at spille skydespil, bilspil og Fifa uden det store forsinkelse i billedet?

  PS. problemet er også ved tilkobling af PC.

  Mvh Christoffer Jensen

  • Bomagasinet Svar

   Hej Christoffer,

   Tak for din kommentar. Nu kender jeg ikke dit konkrete setup, og der er mange ting der kan skabe input-lag. Kablet mellem konsol og fladskærm kan eksempelvis være en flaskehals, så du kan evt. prøve med et andet HDMI-kabel eller gå i HIFI-Klubben og forhøre dig om dine muligheder.

   En anden ting som kan skabe problemer, er interpolation. Fladskærmen forsøger, ved hurtige bevægelser, at gøre billedet mere flydende ved at kalkulere bevægelserne og indsætte ekstra billeder udover dem som konsollen udsender. Prøv at slå dette fra, og se om det måske hjælper.

   Den største flaskehals er dog sandsynligvis den opskalering som UHD-fladskærme forsøger at lave, når der vises billede fra en enhed der kun kan præstere FullHD.

   Jeg har selv afviklet konsolspil på den mindre Samsung UE43J5505 på 43″, som er identisk med UE48J5505. Og det har fungeret uden de problemer, som du skriver om i din kommentar. Så det kan jeg umiddelbart godt anbefale.

   Dog synes jeg du skal gå ned i din lokale HIFI-Klubben eller en anden elektronikforretning med forstand på tingene, hvor du med egne øjne kan se hvordan fladskærmen præsterer ved spil og film med hurtige sekvenser. På den måde er du helt sikker på at få noget der fungerer efter dine ønsker, og de kan i nogle tilfælde matche priser med netbutikkerne :-)

   I øvrigt kan du måske med fordel vente et par måneder, da der typisk lanceres nye fladskærm-modeller i løbet af sommeren. Så kan du få det nyeste nye.

   Jeg håber du finder hvad du søger, og du må meget gerne skrive hvad du ender ud med at finde :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 38. Mikkel Stein Knudsen Svar

  Hej Thomas.

  Rigtig god artikel med let forståelige anmeldelser, tak for det.
  Vi er nu helt hooked på de to 43 tommer tv, men i tvivl om hvilket det skal være. Vi bruger vores tv til bare at se tv på og har et apple tv vi ser serier og film fra. Vi har derfor ikke det store behov for at man kan installere netflix og viaplay på tv’et. Vi skal bare bruge et tv med godt billede og lyd, og hvis det kan noget smart er det jo bare et plus. Så vores spørgsmål er, hvilket et af Samsung 43″ eller Philips 43″ du vil anbefale?

  Venlig hilsen
  Mikkel og Tanja

  • Bomagasinet Svar

   Hej Mikkel og Tanja,

   Mange tak for de pæne ord :-)

   Jeg har ikke personlige erfaringer med Philips 43PUT4900 fladskærmen på 43″, men Samsung UE43J5505 har jeg til gengæld haft glæden af at kunne teste i virkeligheden. Begge fladskærme henvender sig til den prisbevidste tv-kigger, der primært bruger dem til at se tv-programmer og evt. streame film m.m. via eksterne bokse (f.eks. Apple TV). Billedet er på Samsungs model overraskende godt, og ifølge flere forbrugere er Philips også rigtig godt. Lyden er som den er på fladskærme – ikke særlig spændende. Men for Samsungs vedkommende har de alligevel formået at få lyden ud af papkassen og give den lidt fylde, hvilket især har fået tale til at gå mere tydeligt og klart igennem.

   Den afgørende forskel er sandsynligvis smart-tv platformen. Samsung benytter deres egen Tizen-platform som de har rigtig meget succes med. Den er hurtig og brugervenlig. Philips er derimod fra år 2015 begyndt at satse mere på Android som platform, og den har ifølge flere kritikere ikke slået helt igennem endnu.

   Så det sikre valg vil være Samsung UE43J5505, men hvis i kan vente et par måneder kommer der med stor sandsynligvis helt nye modeller på markedet, hvor teknologien er så ny som muligt.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 39. Hej Thomas !

  Jeg har lige bestilt et 43″ fladskærms-TV ud fra din anbefaling 40″ – 43″ i “BOmagasinet” af 19. marts 40″- 43″ ditto og jeg håber, at vi bli’r glade for det !
  Jeg syn’s ligesom andre på spørgesiden her, at det kan være ret så forvirrende at tage stilling ud fra de mange opstillede modeller rundt om i varehusene. Jeg havde selv forinden siddet og sammenlignet nogle af de få oplysninger, man mener at kunne forholde sig til og blev ikke i tvivl om valg, da jeg så udfaldet af ovennævnte test. De 400 i/til interpolation – som jeg fra svar på denne side nu har lært, at det hedder – fandt jeg måtte være et plus ? – hvilket jeg nu stadig tror ud fra din forklaring, Thomas ! Jeg ville gerne ha’ kunnet sammenligne med samme fabrikat (indkøbt i 2012) UE40D6577’s data, for det TV er vi meget tilfredse med, men jeg har ikke haft held til at finde produktoplysninger for denne model på nettet. Da jeg ikke har de ønskede data i mine papirer for den “gamle” vare, spørger jeg derfor her, om ovennævnte slet ikke kan opspores mere ? Jeg skulle nok ha’ udskrevet det fra nettet dengang ?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Vivian,

   Tak for din kommentar. Som udgangspunkt kan interpolation ikke bruges som et kvalitetsbarometer, da det afhænger af den enkelte fladskærmsmodel hvor god dens “motor” er. Men Samsung klarer sig generelt godt i test, og til hverdagsbrug er deres Serie 5-fladskærme et godt valg (jeg ejer selv UE43J5505 – og det er en rigtig god fladskærm). Når de fleste butikker alligevel fremhæver antallet af Hz som et kvalitetsstempel, så er det fordi det fortæller noget om den bagvedliggende teknologi. Det kan dog aldrig stå alene som et kvalitetsstempel, da egenskaben skal kunne samspille med mange andre faktorer i fladskærmen – eksempelvis kontrastforhold, evnen til at gengive dyb sort, lyd, styresystem m.m.

   Mht. UE40D6577, så har jeg desværre heller ikke selv haft held med at fremsøge nogle oplysninger om det. Samsung laver rigtig mange forskellige modeller som sælges på forskellige tidspunkter og til udvalgte forhandlere, så det kan være at jeres fladskærm er lavet til et begrænset antal forhandlere og ikke har været officielt listet på deres hjemmeside.

   Fra år 2012 og så til nu er der sket en ret stor udvikling i den teknologi, der driver fladskærmens styresystem og Smart-TV platform. Derudover synes jeg også at farvegengivelsen er blevet forbedret, ligesom evnen til at gengive dyb sort også er forbedret markant.

   Når i modtager jeres fladskærm vil jeg anbefale jer at kalibrere billedet. I kan eksempelvis finde en guide til dette ved at Google “Fladskærmmodel kalibrering” eller “Fladskærmmodel calibration”. Dette er for at optimere gengivelsen af farver og lys.

   Jeg håber i bliver glad for jeres nye fladskærm :-)

   Fortsat god påske.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 40. Janus Poulsen Svar

  Tak Thomas

  Det er så fint…ikke marketingsstuntet men forklaringen :) Jeg tror du har ret, Hifi Klubben er nok det bedste sted at slutte af.

  Ha en dejlig mandag.

  • Bomagasinet Svar

   Selv tak, Janus :-)

   Jeg håber du kommer i mål og finder den rette fladskærm.

   God aften.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 41. Janus Poulsen Svar

  Hej Thomas

  Det lader til du kan give fornuftige råd til tv analfabeter. Umiddelbart havde jeg besluttet mig for at købe LG 40LF631V FULL HD SMART TV men opdateringshastighed og panel hz forvirrer mig.

  Jeg ser en del fodbold og vil ikke købe et fjernsyn, hvor bolden trækker slør efter sig.

  Kan du fortælle mig om nævnte model er tilstrækkelig, og hvis muligt en kort forklaring på sammenhængen mellem opd.hastighed og panel hz (hvis nogen)?

  Dbh Janus

  • Bomagasinet Svar

   Hej Janus,
   Tak for din kommentar. Jeg gør mit bedste :-)
   For at gøre det kort, så er opdateringshastigheden ikke et kvalitetsstempel i sig selv. Antennesignalet herhjemme ligger på 50 Hz, hvilket betyder at der sendes 50 billeder ud i sekundet. Når opdateringshastigheden så alligevel er på f.eks. 450 Hz, så betyder det at fladskærmen forsøger at kompensere for eventuelt slør ved at indsætte flere billeder i sekundet. Dvs. fladskærmen kalkulerer ud fra bevægelserne mellem billede 1 og 2 hvor bolden er på vej hen, og indsætter så nogle autogenererede billeder for at få billedet til at virke mere flydende. Det kaldes også interpolation.

   Interpolation har dog også den kedelige bivirkning at billedet kan få et unaturligt skær, og der kan opstå en smule støj omkring et objekt i bevægelse. Det er dog individuelt fra fladskærm til fladskærm hvor godt de løfter opgaven med interpolation, og her klarer LG og Samsung sig generelt godt. Interpolation kan i øvrigt slåg fra på de fleste fladskærme, ligesom du kan kalibrere lys og farver så billedet bliver mere behageligt at se på. Kalibreringen kan du sagtens selv klare ved at google ‘fladskærmmodel calibration’ eller ‘fladskærmmodel kalibrering’.

   Du kan læse den uddybende forklaring hos Flatpanels.dk: https://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1288865091

   Jeg håber det var svar nok :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Janus Poulsen

    Hej Thomas

    Tak for den hurtige tilbagemelding :)

    Jeg forstår stadig ikke hvad panel hz er. Måske jeg bare misser noget?

    Det giver fin mening med interpolationen men jeg forstår stadig ikke, hvad panel hz så skal bruges til i beskrivelsen af tv’et…?

    Håber du har mulighed for at give et kort svar.

    Endnu engang tak!

    Janus

   • Bomagasinet

    Hej Janus

    Selv tak :-) Jeg har muligvis misforstået dit spørgsmål i første omgang. Jeg kan se at Wupti.com har Panel (hz) stående under deres specifikationer for LG 40LF631V, hvor der står 50 Hz. Det betyder så, at LG 40LF631V har et 50 Hz panel, som med digital interpolation aktiveret opnår 450 Hz ved at indsætte ekstra billeder imellem de 50, der leveres i sekundet.

    Jeg kan i øvrigt læse mig frem til, at der på diverse ekspertfora hersker lidt forvirring omkring de reelle tal og hvorvidt de har betydning på fladskærmens billedkvalitet. Det er tilsyneladende mere et marketing-parameter end en reel egenskab.

    Jeg tror det rette for dig vil være at finde en lokal Hi-Fi Klubben, hvor de er ret dygtige til at vejlede i de tekniske begreber. Her er fordelen også at du kan se de forskellige fladskærme “live” og dermed teste hvor godt de præsterer ved visning af f.eks. en fodboldkamp. Alternativt kan du også prøve dig frem hos Elgiganten, Power eller Bilka, hvor de også har et godt udvalg af nye fladskærme. De kan med stor sandsynlighed også finde en fodboldkamp til dig, så du ved selvsyn kan se hvordan de præsterer.

    Så er du ihvertfald sikker på at få den bedste fladskærm til dit behov, og alle elektronikkæderne vil typisk gerne matche priser med hinanden, så prisen er nok den samme om du køber online eller i butik :-)

    Det blev så et langt svar igen – håber dog alligevel du kan bruge det til noget.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 42. Daniela Lutrynova Svar

  Hej Thomas.
  Under din gennemgang af de forskellige fladskærme nævner du bl.a modtagelse af signal via satellit.
  Da jeg betragter mig som analfabet, hvad teknink angår, har jeg følgende to spørgsmål : Skal man have en speciel fladskærm for denne modtagelse og er modtagelsen af signal via satellit noget, der fungerer?
  Håber, at du vil besvare mit spørgsmål.
  Mvh. Daniela

  • Bomagasinet Svar

   Hej Daniela,
   Jeg vil prøve at gøre det kort og simpelt :-)
   Din fladskærm har en såkaldt tuner, som bruges til at finde og indlæse de kanaler, du kan tage via dit tv-abonnement.
   Der findes således tunere til kabel (DVB-C), til stue-/husantenne (DVB-T og DVB-T2) og satellit (DVB-S og DVB-S2).
   For at kunne modtage signal via satellit, kræves der en parabolantenne, som kan peges i den rigtige retning og modtage signalerne fra satelitten. Parabolen sender så signalet videre til en boks, som har en indbygget DVB-S eller DVB-S2 tuner.
   Når jeg skriver at nogle fladskærme kan modtage signal via satellit, betyder det at de har en indbygget DVB-S eller DVB-S2 tuner. Du kan så, hvis tv-udbyderen understøtter det, koble parabolen direkte til fladskærmen og indlæse kanalerne fra fladskærmen. Dermed sparer du modtagerboksen og den ekstra fjernbetjening.
   Som udgangspunkt kan du dog altid modtage signal via satellit, hvis du har en parabol OG en modtagerboks fra f.eks. Viasat eller Canal Digital. Så bruger du bare modtagerboksen, når kanalerne skal indlæses.
   Jeg håber det giver mening :-)
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 43. Sanne Fals Svar

  Godaften Thomas

  Jeg har netop været i Elgiganten i flere timer, for at finde et tv, men det er alt for kompliceret :-)

  Fik at vide, at de solgte næsten alle deres tv ud til spotpriser fordi… at der var slukket for digitalt system (IKKE at det siger mig ret meget, for syntes kun, at det er få år siden, man ikke kunne tage analoge kanaler – hvilket heller ikke siger mig noget) :-)

  Sælgeren var meget interesseret i, at sælge mig en fladskærm til 9.995,- plus en forsikring til ca. 1000,- Der var to fjernsyn i samme model, men en forskel i at det ene tv viste bløde farver og det andet viste skarpe.

  Jeg vil rigtig gerne ha et tv i tommer over 50, men aner INTET om, hvad jeg skal kigge efter og hvad man kan bruge eller der bruges i stedet for digitalt, samt i hvilket prislag jeg skal søge, for at få et ordentligt tv. Jeg kan IKKE gå over 9.995,- og vil helst være under.

  Vil du være sød at hjælpe/råde mig ?

  På forhånd tak <3

  Venlige hilsner
  Sanne

  • Bomagasinet Svar

   Hej Sanne,

   Du har ret i at det kan være en kompliceret sag at finde en god fladskærm, som opfylder alle ens behov og ønsker :-)

   Når sælgeren fortæller dig at der netop er blevet slukket for det analoge signal, så skyldes det sandsynligvis at Yousee som de sidste slukkede for dette i februar måned. De luftbårne signaler blev nemlig allerede digitale i 2009.

   Mht. hvilken fladskærm du skal vælge, så kan du sagtens finde en god fladskærm fra enten Samsung eller LG på 50 tommer til under 9.995 kroner. Faktisk vil jeg vove at påstå at du ikke behøver gå over 7.000 kroner, medmindre du er film- eller spilentusiast med helt særlige krav til fladskærmen og dens egenskaber. Til almindeligt tv-kiggeri behøver du ikke gå op i det prisleje for at få en ordentlig fladskærm.

   Jeg har eksempelvis denne fladskærm, som jeg er meget tilfreds med: https://www.elgiganten.dk/product/tv-radio/fladskarms-tv/UE50J5505XXE/samsung-50-full-hd-led-tv-ue-50j5505xxe det er en god fladskærm med et fint billede, som kan det jeg ønsker. Menuerne og Smart TV-delen er måske ikke blandt de hurtigste på markedet, men tjenester som Netflix, Viaplay og Youtube fungerer uden problemer direkte på fladskærmen.

   Vil du gerne have lidt “mere”, er denne Samsung fladskærm kommet på markedet for nylig: https://www.samsung.com/dk/support/model/UE50JU6875UXXE det er en helt ny Ultra HD fladskærm, som har nogle teknologier der typisk kun findes i de dyre modeller.

   Hvis du fortsat er meget i tvivl, vil jeg råde dig til at gå i Hi-Fi Klubben eller lignende butikker, som kan give kvalificerede råd og vejledning. Fortæl dem gerne at dit budget ligger på omkring 6-7.000 kroner, hvordan i modtager tv-signal (kabel, antenne eller parabol) og ikke mindst hvad i skal bruge fladskærmen til (film, spil, Netflix, osv.). Fordelen ved at vælge en dedikeret forretning er at deres sortiment er smallere og derfor har de typisk mere viden om de ting de sælger.

   Jeg håber det var hjælp nok :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 44. Nicolaj Kløcker Svar

  Hej Thomas
  Håber du kan hjælpe mig. Har fået til opgave at finde et 47-49 tommer tv til svigerforældrene. Og dem vil man jo ikke være uvenner med:-D. Så håber du kan hjælpe mig. Skal jeg vælge det Samsung i har testet i den kategori eller LG´en. Eller måske et helt 3. slags.
  Håber du kan rådgive mig.
  Mvh.
  Nicolaj

  • Bomagasinet Svar

   Hej Nicolaj,
   For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at Bomagasinet ikke selv har testet fladskærme. Vi har udelukkende indsamlet testresultater, hvorefter vi har vurderet hvilke fladskærme der egner sig bedst til private hjem, ud fra hvordan de klarer sig.
   Den afgørende forskel på de nævnte fladskærme er deres hardware. Skal de kun bruge fladskærmen til TV-udsendelser på DR og TV2, så vil en Samsung UE48J5505 være et godt valg. Det er en god basismodel, som også kan køre apps (eks. Netflix, Viaplay m.fl.). En tilsvarende LG-model vil være LG 49LF630V, som dog prismæssigt ligger en smule over Samsung-modellen. Disse to fladskærme kan sagtens opfylde en normal families TV-behov.
   Vil de gerne have en mere avanceret fladskærm, som eksempelvis er bedre til actionfilm med mange hurtige sekvenser, så bliver det en smule dyrere. Her klarer Samsung UE48JU7005 sig rigtig godt, dets styresystem kører hurtigere og du får samtidig en del flere features som generelt forbedrer brugeroplevelsen. Spørgsmålet er så bare om det er pengene værd, i forhold til deres behov.

   Håber det var hjælp nok :-) Ellers må du endelig spørge igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Hej Thomas tusinde tak for dit svar. De ser også meget sport(fodbold,ishockey), så tænker mon ikke Samsung UE48JU7005 vil være bedre til dem generelt?
    Mvh. Nicolaj

   • Bomagasinet

    Hej Nicolaj,
    Det var så lidt :-) Hvis de ser meget sport, så vil de med stor sandsynlighed få glæde af Samsung UE48JU7005. Brugeroplevelsen er på flere punkter markant bedre, da den indbyggede hardware har flere kræfter. Der kan desuden tilkøbes et Evolution Kit på et senere tidspunkt, hvis hardwaren trænger til en oprustning.
    I øvrigt kommer der med stor sandsynlighed nye fladskærm-modeller på markedet om 2-3 måneder, så hvis de kan vente lidt tid med at købe, kommer der med stor sandsynlighed ekstra nedsatte priser i forbindelse med at de nye modeller lanceres. Generelt er priserne dog allerede faldet en smule, hvilket du kan følge på Pricerunner. Så spørgsmålet er naturligvis om de tør vente, eller om de måske hellere vil vente og se hvad der kommer af nye modeller.
    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 45. Hej, Thomas , hvad kan du anbefale
  Samsung UE55JS8005 eller LG 55UF840V ?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Dina,
   De to fladskærme ser ud til at være meget identiske, hvad angår specifikationer. Samsung og LG laver begge nogle rigtig gode fladskærme, og placerer sig begge i toppen af testresultaterne. Samsung er dog (efter min mening) lidt bedre med deres Tizen styresystem, som fungerer pålideligt og godt.
   Hvis Smart TV platformen er meget vigtig, har Sony, Sharp og Philips rullet fladskærme ud på markedet med Android styresystem, som spås at blive meget populært i fremtiden.
   Jeg vil anbefale, at du tager ud i forretningerne og ser de to fladskærme “live”, så du også får mulighed for at se og prøve fjernbetjeningerne. Det er tit de små detaljer der er med til at gøre den store forskel, og netop betjeningen af fladskærmene kan være meget forskellig fra model til model.
   Jeg håber det var svar nok, ellers må du ikke tøve med at skrive.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 46. Synes I selv det er eb troværdig test, når der er affiliatelinks på det hele?

  • Hej Ken,

   Tak for dit spørgsmål. Bomagasinet.dk tester ikke selv produkterne, men indsamler testresultater fra forbrugerorganisationer og magasiner, der er lokaliseret i det nordlige Europa. Vi lægger ikke skjul på at vi benytter affiliate links i vores artikler, og vi beskriver det også på “Om Os”-siden. Jeg er derfor meget ked af at du stiller spørgsmålstegn ved troværdigheden, da vi i bund og grund “bare” indsamler testresultater og opstiller en oversigt over de produkter, der klarer sig bedst.

   Jeg er selvfølgelig meget lydhør overfor forslag og idéer til hvordan Bomagasinet.dk kan gøres mere troværdigt i dine øjne, så du må endelig skrive her eller sende mig en mail direkte på thomas@bomagasinet.dk, og så vil jeg tage dine idéer og forslag til mig.

   De bedste hilsner

   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Jonas, tak for din kommentar :-)
   Du har helt ret i at man hos Lefdal i Norge kan få fladskærmen for 9.995,00 kroner. Her er den dog udgået af deres sortiment så vidt jeg kan se, omend den stadig findes i deres fysiske butik (i Norge). Elkjøp har det også på tilbud til 9.995,00 kroner, men det er også i Norge.

   På Bomagasinet.dk sammenligner vi udelukkende priser fra danske butikker, da det giver mest mening for vores besøgende :-)

   Mvh Thomas
   Bomagasinet.dk

 47. Øøøhhh….. UE55H7005 er da ikke UHD, som der skrives?????

  • Hej Peter

   Du skal have tusind tak for dit input, og du har helt ret – der havde sneget sig en ‘fejl 40’ ind under UE55H7005 modellen, og den er nu rettet :-) Jeg beklager!

   Mvh
   Thomas
   Administrator

Skriv en kommentar