Artiklen indeholder reklamelinks.

En ekstern harddisk er uundværlig, hvis du ønsker en god backupløsning og deling af filer i dit hjemmenetværk. Den eksterne harddisk fås både i lommeformat når du skal bruge ekstra plads på farten, men også i stort format med tusindvis af gigabytes, hvis du skal bruge meget lagerplads til billige penge.

Vi tager i denne artikel et kig på 5 gode eksterne harddiske. Vi har både fundet små transportable harddiske i lommestørrelse, men også større harddiske til brug i hjemmet.

Seagate Expansion Desktop (3 TB) – god plads til hjemmebrug

seagate-expansion-desktop-4tb-ekstern-harddisk

Bedste pris: 700,00 (Wupti)

 • Meget høj kapacitet

Derfor anbefaler vi denne eksterne harddisk: Seagate er en af verdens største producenter af lagringsmedier, og udmærker sig især ved at tilbyde rigtig mange gigabytes til rimelige priser. Expansion Desktop er et godt bud på en ekstern harddisk til hjemmebrug. Seagate klarer sig generelt godt i test, og denne harddisk har plads til hele 3 TB data. Du løber derfor ikke tør for plads med det samme, og med USB 3.0 port går det hurtigt med overførsel af data. Vi kan også godt lide at Seagate har designet denne eksterne harddisk til at stå op, så du kan spare plads på skrivebordet.

Om: Seagate Expansion Desktop er en rummelig ekstern harddisk med plads til 3 TB. Det svarer i runde tal til 600.000 billeder, 750.000 sange eller op mod 375 film i Full HD. Således løber du ikke tør for plads med det samme, og harddisken er derfor velegnet til dig der tager billeder eller optager video på såvel hobby- som professionelt niveau.

Harddisken i denne enhed er en 3,5″ model, som kører ved 5.400 RPM (omdrejninger/minut). Det betyder at harddisken arbejder en lille smule langsommere end de lidt hurtigere modeller med mulighed for 7.200 RPM, men da denne eksterne harddisk skal anvendes i en stationær position, kræves der sjældent højere hastigheder end hvad den er i stand til at levere.

Seagate Expansion Desktop kræver tilslutning til stikkontakten via den medfølgende adapter, og vægten ligger på 950 gram.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 3 TB
 • Type: 3,5″, 5.400 RPM
 • Tilslutning: USB 3.0 (op til 625 MB/s)
 • Kræver stikkontakt: Ja
 • Vægt: 950 gram
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
700,00 700,00 Til butik »

Toshiba Canvio Basics (2 TB) – billig ekstern harddisk i lommeformat

Bedste pris: 581,00 (Wupti)

 • Godt køb

Derfor anbefaler vi denne eksterne harddisk: Toshiba er en af Japans største elektronikproducenter, og deres produkter sælges i hele verden. Canvio Basics er en serie af billige og simple små harddiske, og modellen er i lommefrmat med 2 TB lagerplads. Det gør den blandt andet velegnet til brug som backuplager på farten. Fordelen ved denne eksterne harddisk er at den ikke kræver ekstern forsyning af strøm, da den får dette gennem computerens USB-port. Således er den et rigtig godt køb og perfekte valg til dig der ønsker en lille transportabel harddisk med god plads.

Om: Toshiba Canvio Basics er en lille og simpel harddisk i lommeformat. Den fås i flere størrelser, men vi har udvalgt 2 TB-modellen da du får meget hukommelse for penge, og så passer den til de flestes behov. Med 2 TB lagerplads kan du gemme op til 400.000 billeder, 500.000 sange eller hvad der svarer til 250 film i Full HD. Der er således rigeligt med plads til dig der er på en længere rejse eller bare gerne vil have en smart lille harddisk til ekstern lagring af filer m.m.

Denne eksterne harddisk består af et lagringsmedie i 2,5″ format, som kører ved 5.400 RPM. Ved tilslutning til en USB 3.0-port får du overførselshastigheder på op til 500 MB/s mellem enhederne, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.

Toshiba Canvio Basics har en vægt på 149 gram og måler nogenlunde det samme som 3 pas stablet ovenpå hinanden.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 2 TB
 • Type: 2,5″, 5.400 RPM
 • Tilslutning: USB 3.0 (op til 500 MB/s)
 • Kræver stikkontakt: Nej
 • Vægt: 149 gram
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
581,00 581,00 Til butik »

Samsung Portable SSD T3 (250 GB) – hurtig og kompakt ekstern disk

samsung-portable-ssd-t3-ekstern-harddisk

Bedste pris: 1.108,00 (Dustinhome)

 • Testvinder – Datatid Techlife

Derfor anbefaler vi denne eksterne harddisk: Her er der faktisk ikke tale om en mekanisk ekstern harddisk, men derimod en ekstern SSD (Solid State Drive). Det er et ultrakompakt og robust lagringsmedie med mulighed for høje hastigheder og indbygget AES 256-bit kryptering, som sikrer dine data mod adgang fra uvedkommende. Denne lille lagringsenhed er således perfekt til dig som er på farten. Samsung Portable SSD T3 har masser af plads og måler kun 74 x 58 x 10,5 millimeter, og vægten er kun 51 gram. Den passer således perfekt i kameratasken, og anbefales af samme grund til fotografen og dig der rejser ofte.

Om: Samsung Portable SSD T3 bliver testvinder hos Datatid Techlife, hvor den roses for at være den hurtigste disk i testen. Det fremhæves desuden at den er stødsikker og har mulighed for AES 256-bit kryptering.

Da det der er tale om en SSD (Solid State Drive), er der ingen mekaniske diske eller andre bevægelige dele indvendigt. Den fungerer på stort set samme måde som de små hukommelseskort til kameraer og telefoner, blot i lidt større format. SSD’en er således mere robust og støjsvag end en mekanisk harddisk, og den er derfor bedre egnet til brug på farten.

Denne lille eksterne disk har kapacitet til 250 GB, hvilket svarer til 50.000 billeder, 62.500 sange eller ca. 31 film i Full HD. Således er der masser af plads til dig der skal bruge den til backup eller på farten, hvor lagringsmediets fysiske størrelse er et vigtigt kriterie.

Samsung Portable SSD T3 gør det muligt at overføre data med op til 450 MB/s, og den tilsluttes via computerens USB-port.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 250 GB
 • Type: SSD
 • Tilslutning: USB 3.0 (op til 450 MB/s)
 • Kræver stikkontakt: Nej
 • Vægt: 51 gram
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.049,00 1.108,00 Til butik »

WD My Passport Ultra (1 TB) – topscorer i smart design

wd-my-passport-ultra-1tb-ekstern-harddisk

Bedste pris: 708,00 (Dustinhome)

 • Bedste køb – Datatid Techlife

Derfor anbefaler vi denne eksterne harddisk: WD My Passport Ultra er en smart lille ekstern harddisk, som er velegnet til brug på farten eller hjemmekontoret. Den passer lige ned i lommen, og med WD SmartWare Pro-softwaren kan du tage automatisk backup til en Dropbox-konto. Du vælger selv om der skal tages backup af bestemte filer eller hele mapper, og på den måde er du sikret optimalt når du er på farten. Alt i alt et rigtig godt køb, hvis du ønsker en smart ekstern harddisk med gode features.

Om: WD My Passport Ultra er en lille ekstern harddisk med et 2,5″ drev indbygget. Den anbefales som bedste køb hos Datatid Techlife, hvor den blandt andet roses for at være testens billigste. Testpanelet vurderer desuden at WD efter erfaring leverer harddiske i høj kvalitet, hvilket ligger til grund for købsanbefalingen.

Modellen vi anbefaler har kapacitet til 1 TB, hvilket giver plads til 200.000 billeder, 250.00 sange eller hvad der svarer til 125 film i Full HD. På trods af dette vejer den eksterne harddisk fra Western Digital kun ca. 230 gram, hvilket er rigtig fornuftigt for en harddisk i denne størrelse.

Til My Passport Ultra følger der både backup-software og kryptering, som gør det muligt at sikre din data hvis harddisken går i stykker eller forsvinder, ligesom det er muligt at forhindre adgangen for uvedkommende.

Der kræves ingen ekstern strømforsyning, og med USB 3.0 er det muligt at overføre med op til 625 MB/s.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 TB
 • Type: 2,5″, 5.400 RPM
 • Tilslutning: USB 3.0 (op til 625 MB/s)
 • Kræver stikkontakt: Nej
 • Vægt: 230 gram
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
649,00 708,00 Til butik »

SanDisk Extreme 500 Portable SSD (240 GB) – vand- og smudsafvisende topscorer

sandisk-extreme-500-portable-ssd-240gb-ekstern-harddisk

Bedste pris: 1.551,00 (Dustinhome)

 • Topscorer – PCAdvisor

Derfor anbefaler vi denne eksterne harddisk: Denne eksterne disk er perfekt til dig, der ønsker et robust lagringsmedie der tåler ekstreme forhold. Det lille drev er bygget ind i et vandafvisende og støvtæt kabinet, og samtidig tåler den både stød og skiftende temperaturer. Udover at være en robust lille disk, er den også sikret med en 128-bit kryptering. Dermed får du en af de mest robust lagringsmedier på markedet, hvor dine filer opbevares trygt og sikkert.

Om: SanDisk Extreme 500 Portable SSD er et vand- og smudsafvisende lagringsmedie til brug under ekstreme forhold. Det kan være alt lige fra vandreturen til sejladser, hvor det må forventes at temperaturen og klimaet skifter fra time til time.

Den lille robuste harddisk klarer sig godt i test hos PCAdvisor, hvor den roses for at være et godt valg til dig der ønsker en hurtig og kompakt disk. Den måler nemlig kun 75,7 x 75,7 x 10,7 millimeter og vejer 78,9 gram, på trods af at den er indkapslet i et ekstra robust kabinet.

På trods af den ringe størrelse er der plads til 240 GB i denne eksterne disk, og der kan overføres med op til 415 MB/s via en USB 3.0-port.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 240 GB
 • Type: SSD
 • Tilslutning: USB 3.0 (op til 415 MB/s)
 • Kræver stikkontakt: Nej
 • Vægt: 78,9 gram
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.492,00 1.551,00 Til butik »

Vælg den rette eksterne harddisk

Der findes overordnet to forskellige typer af harddiske, som bruges til både ekstern og intern lagring. er går vi ikke i nærmere detaljer med typerne, men opridser blot de vigtigste forskelle.

HDD (Hard Disk Drive) er den “gammeldags” type med metalskiver i 2,5 eller 3,5 tommer, som roterer ved høj fart når der skal læses eller skrives data til disken. Dette er den billigste form for lagringsmedie, og derfor også den mest populære type til brug i eksterne harddiske. Samtidig er HDD også en mere holdbar løsning, da diskene ikke er lige så “nemme” at slide op som en SSD.

SSD (Solid State Drive) er en nyere type hukommelse, men teknologien i sig selv er ikke ny. En SSD fungerer på samme måde som en USB-nøgle eller hukommelseskort som du kender fra digitalkameraet, hvor dataen lagres på en række små hukommelseskomponenter på en printplade. SSD er generelt en smule dyrere end HDD, men der er også mange driftsmæssige fordele. Eksempelvis hastigheden, den fysiske størrelse og strømforbruget. Idag bruges SSD som lagringsmedie til styresystem og programmer i de fleste computere, men folk med ekstra pladsbehov sværger stadig til HDD fordi det er billigere.

2,5″ ekstern harddisk – letvægter til brug på farten

Denne eksterne harddisk kendetegnes ved at være kompakt i størrelsen og med en lav vægt, der gør det muligt at tage den med i lommen eller kameratasken. Den kræver ingen strømforsyning, men trækker i stedet strømmen fra USB-porten når den er tilsluttet herigennem.

Den lille 2,5″ harddisk er typisk en smule dyrere end den større 3,5″ harddisk, men skal du bruge den på farten er den det bedste valg.

3,5″ ekstern harddisk – stationær harddisk med høj kapacitet

Hvis du skal bruge den eksterne harddisk med din stationære computer og gerne vil have maksimal lagerplads for pengene, så skal du vælge en 3,5″ harddisk. Den vejer typisk lige under et kilo, og kræver tilslutning til stikkontakten. Til gengæld kan du få tusindvis af gigabytes til meget små penge, og derfor er denne type harddisk mest populær hos folk med stort behov for lagerplads.

Ekstern SSD – robust og hurtig disk

SSD står for Solid State Drive, og er ikke i sig selv et drev. Der er nemlig ingen fysisk bevægelse i dette lagringsmedie, men mange bruger alligevel betegnelsen “SSD-harddisk” eller “SSD-drev”, hvilket i princippet er forkert. Den korrekte betegnelse er blot “SSD” eller “SSD-disk”.

Fordelen ved SSD er at den er robust, kompakt og hurtig, hvilket er årsagen til at den oplever en stadigt stigende popularitet på markedet. Den er dog sårbar overfor pludselig strømafbrydelser, og med tiden vil den blive langsommere grundet slitage. Af samme grund benyttes SSD ikke i lige så vidt omfang til lagring af store mængder data.

NAS – til fildeling i hjemmet

NAS står for Network Attached Storage, og er egentlig blot en server med indbygget harddisk. Denne form for lagringsmedie er koblet på et netværk, og kan af samme grund tilgås af samtlige enheder på samme netværk. Dermed har alle adgang til harddisken, hvorfra der så kan deles data imellem brugerne. Derudover kan en NAS-server også sættes op så du kan tilgå den fra hele verden, så længe både du og din NAS-server har internetadgang.

Flere routere kan idag også kobles på en ekstern harddisk, hvorved samme funktionalitet opnås. Dette er oftest en billigere og mere diskret løsning, da du undgår at have en stor ekstern boks med egen strømforsyning stående. Du kan nemlig blot koble en lille ekstern harddisk direkte til routeren, og dermed få mulighed for at lagre data direkte på denne.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar