Din pc skærm er det vigtigste element i din aktivitet foran en computer. En god monitor kan gøre din oplevelse langt mere fornøjelig, uanset om du skal arbejde, spille videospil eller se film og serier. Kun med den rette pc computerskærm kan du tilgå det fulde potentiale af din pc, og på den måde også få mest ud af dine timer foran skærmen. 

I denne artikel kigger vi på nogle af de bedste monitors, som findes på markedet nu. Til formålet har vi skævet til forskellige tests af pc skærme. Vi ser på, hvordan pris hænger sammen med kvalitet og funktioner, og kigger både på de overordnet bedste, de bedste buede pc skærme og nogle af de bedste på budget. Læs med her og få inspiration til din næste pc skærm, og få samtidigt gode råd til, hvad du skal overveje, inden du køber. 

De fire bedste bud på en allround pc skærm 

Vi lægger ud med at kigge på et par af de pc skærme, som klarer sig bedst i tests lige nu, og som samtidig er klare favoritter blandt forbrugerne. 

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Dell UltraSharp UP3218K – premium valg 

Dell UltraSharp UP3218K premium valgTestresultater

Kritiske TechRadar giver den en ekspertvurdering på 4/5 stjerner. De mener, at dette er blandt de absolut bedste skærme, du kan købe i 2020, og at Dell UltraSharp UP3218K tilbyder den absolut bedste byggekvalitet og farvekvalitet på markedet overhovedet. ¨

Om produktet

Hvis 4K Ultra HD bare ikke er nok til dig, og du gerne vil forkæle dine sanser med den ultimative premium oplevelse, så bør du kraftigt overveje en investering i Dells nye betagende og overvældende skærmløsning. Den har en fantastisk 8K-opløsning, 60Hz opdateringsfrekvens, en uovertruffen farvernøjagtighed, som er virkelig nyttigt, hvis du skal redigere fotos og har i øvrigt en upåklagelig byggekvalitet. 

Dell UltraSharp UP3218K har først og fremmest et dejligt og lidt atypisk design. Her har der ikke været noget overlagt forsøg på at skjule foden, men i stedet er den gjort til en integreret del af skærmens helhed. Når skærmen tændes glemmer du dog hurtigt alt andet end selve billedet foran dig. Her bliver du nemlig nærmest blæst baglæns af de 7680 x 4320 pixels, der giver dig en fortsat ualmindelig 8K oplevelse. Nyd alle 1,07 milliarder farver, når de for alvor for lov at komme til live med Dells PremierColor farvedækning (som har 100% AdobeRGB, 100% sRGB, 100% Rec. 709 samt hele 98% DCI-P3 industristandardkompatibilitet). Kort sagt er denne skærm perfekt til dig, som ønsker at redigere billeder eller video i meget høj kvalitet, og for eksempel er professionel eller amatørfotograf.  

Skærmen er større end de fleste i denne artikel og faktisk hele 32 tommer, hvilket gør den til en af de større pc skærme. Samtidig vejer den hele 10,5 kg, hvilket igen er langt over gennemsnittet for en standard monitor. Hold derfor gerne dette in mente, når du overvejer, hvor du vil placere Dell UltraSharp UP3218K henne. Under skærmen finder du strømstik, to Display porte og port til lydudgang samt tre USB-porte.

Det eneste problem med denne overdådige skærm er måske, at der ikke findes så meget film- eller spilmateriale, som understøtter 8K. I hvert fald ikke endnu. Men indtil da kan du stadig nyde godt af den absolut attraktive billedkvalitet, som denne skærm giver. Det er i høj grad det perfekte valg til dig, som ønsker en skærm, der er noget udover det sædvanlige, og som virkelig værdsætter en perfekt og fejlfri opløsning. 

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Premium valg 
 • Overvældende 8K 
 • 7680 x 4320 pixels
 • IPS-panel
 • Elegant design 
 • God byggekvalitet 

 

BenQ 24” computerskærm ZOWIE XL2546K – spilmonitor velegnet til e-sport

BenQ 24 computerskaerm ZOWIE XL2546K

Testresultater

BenQ 24” computerskærm ZOWIE XL2546K er ikke kun testet af eksperter, men også af private forbrugere. PC-skærmen er særligt rost på baggrund af sin fremragende ydeevne hos blandt andet Testberichte.de.

PC-skærmen BenQ 24” ZOWIE XL2546K er en større skærm, der er testet til en rating på 5 ud af 5 af Testberichte.de. Den har en stor ergonomisk fod, der står stabilt på ethvert bord. Computerskærmen har to beskyttende privat skærme til turneringsspillere, der også forhindrer generende lysindfald. Det er en PC-skærm, der er top-rated af adskillige forbrugere med 4,7 stjerner ud af 5 hos Amazons brugere.  

Om produktet

PC-skærmen BenQ ZOWIE XL2546K har en 24,5” stor fuld HD skærm og et 1080p-panel. Designmæssigt får du en skærm i mat sort og med beskyttende shield-vinger.   

Med en PC skærm i høj opløsning og med hurtig opdateringstid, får du en god spilleoplevelse. Der ses ingen sløring på PC-skærmen. Lysindfaldet forebygges med de praktiske, justerbare shield-beskyttere, der er på siden af PC-skærmen. 

Derfor bør du overveje denne PC-skærm

 • Hurtig opdateringstid på skærmen
 • 24,5” full HD skærm
 • Velegnet til e-sport og turneringer
 • Ergonomisk stabil fod
 • Stilfuldt design
 • Regulerbare shield-afskærmning

BenQ ZOWIE XL2546K vs. markedet 

BenQ ZOWIE XL2546K har en ekstrem hurtig opdateringshastighed med meget korte responstider.  Specifikationerne gør denne pc-skærm særligt velegnet til e-sport. PC-skærmen fra BenQ har et farve-svagt TN panel og er uden G-sync. Produktet viser dog hurtigt sine anmelderroste egenskaber med den hurtige og effektive opdateringstid.

BenQ 24” computerskærm ZOWIE XL2546K er en spilmonitor, der er særligt velegnet til dig, der ønsker en PC-skærm til e-sportsturneringer. Computerskærmen er særlig effektiv til spil på professionelt niveau. Det er en PC-skærm, der er rost af den kritiske bruger, som ikke ønsker at gå på kompromis med funktionaliteten. 

Fordele

 • Ekstrem hurtig opdateringshastighed
 • Korte responstider 
 • Skærmvinger til tuneringsspillere
 • Ergonomisk skærmfod
Ulemper

 • Farvesvagt TN panel
 • Uden G-sync

 

Acer Nitro VG270U – skærm med hurtigt responderende 1440p panel 

Acer Nitro VG270U

Testresultater

Testresultaterne taler for sig selv med denne Acer Nitro VG270U PC-skærm. Den er særligt top rated blandt brugere og eksperter med henblik på PC-gaming og turneringer.

PC-skærm modellen fra Acer er en af de billigste 1440p-panel produkter, der findes på markedet. Den vinder på et stilfuldt design og med en skærm, der har en praktisk vippefunktion. De private forbrugere giver PC-skærmen en rating på 4,6 stjerner ud af 5 hos Amazon, hvor den er kåret som ”Amazons Choice” og ”Best Buy” hos Expertrevievs.

Om produktet

Skærmfoden på Acer Nitro VG270U er mindre og kan være en smule ustabil end på andre modeller. Zero-frame konstruktionen fuldbyrder dog det stilfulde udtryk og giver dig en komplet skærmoplevelse helt uden kant. Med et hurtigt responderende 1440p-panel får du en PC-skærm i topklasse, der har en høj farvenøjagtighed. 

Computerskærmen fra Acer giver dig QHD opløsning og høj lysstyrke. Den giver gode klare billeder med en hurtig responderende og 144Hz billedhastighed. Den høje kvalitet og ydeevne tilbydes med et moderat strømforbrug. 

Derfor bør du overveje denne PC-skærm

 • Responderende 1440p-panel med 144Hz
 • Eksklusiv farvenøjagtighed
 • AMD FreeSync og Nvidia G-sync
 • Zero-frame for optimal skærmoplevelse

Acer Nitro VG270U vs markedet 

PC-skærmen Acer Nitro VG270U er særligt velegnet til dig der ønsker den højeste skærmkvalitet og den fulde oplevelse. Computerskærmen er velegnet til PC-gaming og opfylder en fremragende farvefidelitet. Den virker både med AMD FreeSync synkronisering med grafik kort og Nvidia G-sync. 

PC-skærmen har et stilfuldt design samt en praktisk regulering af skærmens vinkel. Du kan derfor tippe og vinkle din skærm, som du har behov for. PC-skærmen fra Acer har en Zero-frame konstruktion, der giver dig en fuld skærmoplevelse. 

Fordele

 • QHD opløsning og høj lysmængde
 • Hurtig respons og 144Hz ramme rate 
 • FreeSynch synkronisering med grafikkort 
 • Moderat strømforbrug
Ulemper

 • Ikke så ergonomisk
 • Ustabil skærmfod

 

Dell UltraSharp U2720Q – farvedækning, der opfylder krav fra semi-professionelle anmeldere

Dell UltraSharp U2720Q

Testresultater

Testresultaterne for denne PC-skærm Dell UltraSharp U2720Q taler for sig selv. Til trods for at PC-skærmen er uden højtalere, overdøver den høje kvalitet den lille ulempe. Hos ITPRO anmeldes PC-skærmen som ”Editors Choice”. PC-skærmen beskrives som særlig alsidig, og den exceptionelle farvedækning findes ikke mange andre steder. Der er på PC-skærmen en stabil og praktisk justerbar skærmfod, så du kan vinkle skærmen.

Testresultaterne fremhæver også  den langsomme reaktionshastighed på skærmen og den svage HDR. PC-skærmens svagheder betyder dog i de samlede vurderinger af skærmen generelt ikke det store. Amazons brugere giver PC-skærmen 4,6 ud af 5 stjerner, hvor den også klassificeres som ”Best choice”. 

Om produktet

Med et yderst stilfuldt design får du en computerskærm af høj kvalitet med stor alsidighed. PC-skærmen er fra Dell og har en af de bedste farvemætninger. Du får en optimal skærmoplevelse på 27”, der er designet til intensiv brug.

Opdateringshastigheden for PC-skærmen er 75Hz. I skærmens konstruktion er der både Display port, HDMI 2,0 samt USB-C port. Den har også 3 USB 3 porte og en USB-C strømforsynings port til notebooks. Altså alsidige porte, der giver dig flere muligheder for anvendelsen af PC-skærmen.

Derfor bør du overveje denne PC-skærm

 • Exceptionel farvedybde med over 1 million farver
 • USB-C strømforsyning
 • Dell Display Manager
 • 27” storskærm 
 • Designet til produktivitet
 • Meget skarpt billede
 • Justerbar skærmfod 

Dell UltraSharp U2720Q vs markedet 

PC-skærmen Dell UltraSharp U2720Q er til dig der ønsker et stilfuld design og som ikke ønsker at gå på kompromis med skærmkvalitetens farvemætning. Til prisen er denne PC-skærm et godt valg, hvis du lægger vægt på alsidighed. Med en PC skærm fra Dell får du til prisen svært ved at finde samme farvekvalitet ved lignende produkter.

Den justerbare skærmfod giver dig mulighed for at regulere for oplevelsen under brug for bedst lys. Skærmfoden kan roteres 90 grader i begge retninger og kan vippes op til 45 grader.

Fordele

 • Meget skarpt billede
 • Meget god farvedækning
 • USB-C port med strømforsyning til Notebooks 
 • Fritstående justerbar skærmfod
Ulemper 

 • Svag HDR
 • Uden højttalere
 • Langsom reaktionstid

 

HP EliteDisplay E202 – topscorer

HP EliteDisplay E202 testvinderTestresultater

Denne monitor er blevet grundigt testet af både eksperter og almindelige forbrugere. Forbruger-test.dk kårer den som topscorer blandt andet på baggrund af dens alsidige funktioner, høje grad af brugervenlighed, tilpasningsmuligheder og stærke pris. Den får en flot score på 4,7/5 i gennemsnit på tværs af forskellige brugeranmeldelser, og her skriver købere, at skærmen er nem at sætte op, fungerer upåklageligt, og at funktionerne er mere end i orden. 

Om produktet

Hvis du er på udkig efter en rigtig god allround pc skærm, som passer til flere forskellige typer af anvendelse, så er denne HP EliteDisplay E202 et usandsynligt godt bud. Det er en 20-tommers baggrundsbelyst LED-skærm med IPS-panel, der blandt andet er utroligt anvendelig på hjemmekontoret. 

HP (Hewlett-Packard) er et amerikansk mærke inden for teknologi, som blev stiftet allerede tilbage i 1939. Siden dengang har de haft store ambitioner om at tilbyde både software og hardware, som kan gøre hverdagen nemmere for ganske almindelige mennesker. Og med HP EliteDisplay E202 formår de netop dette. 

Skærmen har en opløsning på 1600 x 900 pixels ved 60Hz, hvilket betyder at denne skærm tilbyder HD+ billedkvalitet, og samtidig falder ind under det mest almindelige billedformat; 16:9. Det er derfor et rigtig udmærket bud til dig, der leder efter en monitor, du kan bruge i hjemmet til daglig. Skærmen har et væld af tilpasningsmuligheder med blandt andet indstillinger for vippefunktion, højdejustering, og drejning. Det betyder, at du nemt kan skræddersy din skærmoplevelse, så du kan sidde eller stå komfortabelt foran din skærm i mange timer ad gangen uden at overbelaste din krop unødigt. 

Udover de mange gode funktioner, så er denne skærm også at finde til en rigtig fornuftig pris, hvilket alt sammen er med til at gøre netop denne monitor til den bedste allround model, som passer til en bred vifte af mennesker, som ønsker en alsidig pc skærm i høj kvalitet. 

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Topscorer
 • Bedste allround skærm 
 • Baggrundsbelyst LED 
 • 20”
 • IPS-panel 
 • Opløsning: 1600 x 900 pixels
 • Mange tilpasningsmuligheder 

 

2 af de bedste kandidater inden for buet pc skærm

En buet eller en curved pc skærm er i stigende grad efterspurgt. Det er noget af den nyeste teknologi inden for pc skærme, og giver en anderledes og spændende oplevelse, som på mange måder er både dragende og helt fantastisk. Her er to skarpe bud på en buet pc skærm. 

BenQ E Series EX3501R – den bedste overall buede pc skærm lige nu 

BenQ E Series EX3501R den bedste overall buede pc skærm lige nuTestresultater

TechRadar roser netop denne skærm for at være et perfekt valg til dig, som ønsker høj opløsning til en lille pris. De giver den 4/5 stjerner, og nævner særligt at den høje opdateringsfrekvens og FreeSync teknologien giver en stor, smuk og vovet skærmoplevelse.  

Om produktet

Har du også fået smag på ideen om at eje en buet pc skærm eller er du blot nysgerrig på, hvilken du skal vælge, hvis du på et tidspunkt skal have netop denne type skærm? Uanset hvad så er BenQ EX3501R svært at få øjnene fra. Det er en fremragende skærm i forhold til både farveskala og lysstyrke, og med VA-panel er den i øvrigt et perfekt valg til visning af billeder og video. 

Med sine 35 tommer og sin flotte opløsning på 3440 x 1440 pixels, er der virkelig tale om en skærm med ambition om at charmere på det i stigende grad eftertragtede 21:9 format. Denne opløsning kaldes også populært for WQHD, hvilket står for Wide Quad HD, og blot afspejler at skærmen har fire gange så mange pixels som almindelig HD (720p). Derudover understøtter denne skærm også HDR, hvilket kan være attraktivt for både dem, der vil spille videospil eller se film. Flere film kan nemlig i dag streames i HDR, og flere og flere spil kan også spilles i HDR (for eksempel Red Dead Redemption 2 eller Horizon Zero Dawn).

Denne skærm har også BenQ’s EyeCare teknologi, som reducerer belastninger på øjnene, hvilket er en fordel for dig, som måske bruger mange timer foran din pc i træk. Derudover tilbyder BenQ EX3501R en imponerende 100Hz opdateringsrate, hvilket gør både spil og film endnu mere glatte og fejlfri at se på. Sidst men ikke mindst har denne monitor også inkorporeret FreeSync, hvilket betyder, at den er kompatibel med AMD grafikkort. 

For at opsummere, så er denne pc skærm et godt valg for alle. Men måske hovedsageligt dem, der har et specielt fokus på videospil og film. Det er i høj grad buet pc skærm, som virkelig har et flot match mellem pris og kvalitet, og du får med andre ord ganske meget for pengene ved at vælge denne model. 

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • bedste overall buede skærm 
 • 35” 
 • 3440 x 1440 pixels (WQHD) 
 • 100Hz
 • VA-panel
 • FreeSync 

 

ASUS ROG Strix XG27VQ – et sandt monster 

ASUS ROG Strix XG27VQ et sandt monster Testresultater 

TechAdvisor giver denne skærm en ekspertvurdering på 4/5 og skriver blandt andet, at denne monitor er en elegant kombination af både performance og nyttig funktionalitet. Forbrugerne kvitterer med en lignende score på 4,6/5 (baseret på gennemsnit på tværs af forskellige platforme), og her er det særligt den høje opdateringsrate og de mange funktioner, der trækker op. 

Om produktet

ASUS blev grundlagt i 1989 i Taiwan, og er i dag et multinationalt computerhardware- og forbrugerelektronikfirma, der er dedikeret til at skabe produkter til det moderne liv både i dag og i morgen. Samtidig er ASUS pt verdens største producent af bundkort. Med ASOS Rog Strix XG27VQ har du skabt et sandt monster af en buet skærm, som nok særligt vil falde i god jord blandt dem, som spiller MMORPG, First Person Shooter spil eller alternativt kan lide at se film i bredt format. Denne skærm er både hurtig, skarp og flot at se på i sig selv.

Der er tale om en LED skærm med VA-panel på 27 tommer, hvilket er netop den størrelse, som passer mange mennesker godt i dag. Designet er gennemtænkt og gennemført med en moderne fod med elementer af rødt aluminium, og en bagside med spændende æstetiske detaljer. 

VA-panelet betyder, at du får en herlig kombination af TN-panelets opdateringsfrekvens og IPS-panelets flotte farvekvalitet. ROG Strix XG27VQ har en tilfredsstillende opløsning på 1920×1080 (fuld HD), 16,7 millioner farver og samtidig imponerende 144Hz, hvilket vil gøre de fleste videospilsentusiaster begejstrede. Med den integrerede FreeSync teknologi, giver denne skærm desuden et passende AMD grafikkort mulighed for at definere synkroniseringen inden for 48-144Hz. Som en lækker detalje, så har ASUS præprogrammeret særlige indstillinger for skærmen, der blandt andet indeholder Landskab, racing, biograf, RTS / RPG og FPS, som hver især finjustere skærmoplevelsen til netop dét formål, du ønsker at bruge den. 

I forhold til tilslutning har denne pc computerskærm en enkelt HDMI 1.4 port, en DisplayPort 1.2 og DVI-D port. Der er desuden et 3,5 mm mini jackstik, der er den eneste måde at få lyd ud af denne skærm, da der ikke integrerede højttalere. Alt i alt en flot og alsidig skærm, som dog særligt vil passe godt til spil- og filmentusiaster.

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Rigtigt god performance til spil og film 
 • 27”
 • 144 Hz
 • VA-panel 
 • 1920×1080 (fuld HD)
 • FreeSync teknologi 
 • Præprogrammerede indstillinger for finjusteret oplevelse 

 

 

 

To bud på den bedste pc skærm til gaming 

Hvis du er på udkig efter en pc skærm, som specifikt skal kunne anvendes til gaming, så har vi her udvalgt to modeller, som klarer netop denne opgave til perfektion. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

AOC G2460VQ6 – bedst til prisen

AOC G2460VQ6 bedst til prisenTestresultater

Britiske TechAdvisor giver den en ekspertvurdering på 4/5 stjerner og anbefaler specifikt denne skærm som en fantastisk gaming skærm på budget. Denne herlige monitor får samtidig en flot gennemsnitlig score på 4,5/5 på tværs af forskellige brugeranmeldelser, og her er det særligt rosende ord omkring billedkvalitet, FreeSync funktionen og responstiden, der florerer.

Om produktet

Leder du efter en ny monitor, hvor du får virkelig meget for dine penge, uden at du behøver at gå for langt ned på kvalitet og funktioner, så er denne skærm fra AOC et potentielt virkelig godt bud. Med sine 24 tommer, sin fuld HD-opløsning, opdateringsfrekvens på 75Hz og AMD Freesync teknologi, er den nem at kåre som bedst til prisen i denne artikel.

AOC er et Taiwain-baseret teknologifirma, som forsøger at kombinere performance og design inden for skærme og samtidig også hæve standarden inden for særligt skærmteknologi. Det har de gjort siden 1934, og er på den måde en af de ældre virksomheder, som samtidig bliver ved med trofast at levere konkurrencedygtige produkter til forbrugere verden over.

AOC G2460VQ6 har et ganske neutralt og stilrent design med sort som den dominerende farve, og en enkelt rød linje nederst på skærmen, som får den til at skille sig ud. På trods af at det meste af denne skærm er lavet af plastic, formår den at afgive mere klassisk udseende, end hvad der normalt kan forventes inden for denne prisklasse. Dette skyldes i høj grad den flotte fod under skærmen, som har et attraktivt børstet aluminiumslook.

Skærmen er 24 tommer stor og har en opløsning på 1920 x 1080 pixels, hvilket betyder, at den er fuld HD. I forhold til tilslutning har den HDMI, VGA, og Display port, og som noget lidt atypisk i dag er den også udstyret med et par 2Watt højttalere, som du eventuelt kan få glæde af, hvis ikke du har eksterne højttalere til din pc i forvejen. I forhold til performance er der her tale om en skærm med TN-panel, som tilbyder hele 75Hz opdateringsfrekvens, og samtidig har FreeSync, hvilket gør skærmen i stand til at synkronisere sin opdateringshastighed med et AMD grafikkort. Det forhindrer i høj grad, at fænomenet ”skærmrivning” (screen tearing) opstår. Alt i alt er der tale om en skøn pc computerskærm, som virkelig batter i forhold til det beskedne prismærke, og som giver dig mange herlige features til for eksempel film og gaming.

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Bedst til prisen
 • 24”
 • TN-panel
 • 1920 x 1080 pixels (fuld HD)
 • Udstyret med højttalere
 • FreeSync (AMD GPU kompatibelt)

Viewsonic X Series XG2401 

Viewsonic X Series XG2401 bedste gaming pc skærm til prisenTestresultater 

TrustedReviews kalder netop denne skærm for den absolut bedste fuld HD 144Hz gaming monitor, du kan få for prisen lige nu. De kvitterer med 4/5 stjerner og er særligt begejstret for de mange funktioner, den høje billedkvalitet og den flotte gaming performance, som altså alt sammen kommer med et meget beskedent prismærke. 

Om produktet

Hvis du leder efter en virkelig god pc skærm til gaming, men dit budget måske er lidt af en udfordring, så er Viewsonic X Series XG2401 et potentielt virkelig stærkt bud. Det er en skærm, som krydser mange af de vigtigste bokse af, samtidig med at den ikke ruinere din bankkonto på samme måde som andre gaming skærme gør i dag. 

Viewsonic X Series XG2401 er en 24-tommers LED-skærm med TN-panel og en responstid på 1 ms. Den tilbyder en opløsning på 1920 x 1080 pixels, hvilket svarer til fuld HD. Den er moderne af design og er flot og neutralt indbydende at se på med en slank skærm og en praktisk firkantet fod i midten under displayet, som er præget af mørkerøde aftegninger. 

Den højeste opdateringsfrekvens denne skærm kan tilbyde er 144Hz, hvilket formentlig overstiger de flestes behov, og altså kan give nogle flotte spiloplevelser. Den er til og med kompatibel med AMD FreeSync, hvilket er et stort plus og er med til at øge dens popularitet hos forbrugerne. I forhold til tilslutningsmuligheder har denne skærm en DisplayPort, to HDMI og en USB 3.0 hub. Desuden er der indbygget en 2W højttaler, og du har også udgang til jackstik, hvis du vil have lyd ud på anden vis. 

Alt i alt er Viewsonic X Series XG2401 en overraskende billig pc skærm, som formår at performe og imponere på de vigtigste parametre. Det er ikke den bedste gaming skærm derude, men er et solidt bud til dig, som gerne vil have mere ud af din gaming oplevelse på et beskedent budget. 

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Bedste billige variant til gaming 
 • 144Hz 
 • 1 ms responstid
 • 24”
 • TN-panel 
 • 1920 x 1080 pixels (fuld HD)
 • Kompatibel med AMD FreeSync

DELL P2415Q 

DELL P2415Q krystalklare billeder i 4KTestresultater

Amerikanske WireCutter har kigget nøje på de bedste 4K skærme, der findes lige nu, og anbefaler specifikt denne skærm, som det perfekte valg i forhold til en kompakt 4K skærm. Brugere på tværs af platforme kvitterer med en gennemsnitsscore på 4,5/5 og nævner, at netop denne pc computerskærm er fantastisk værdi for pengene, har en smuk opløsning, og at deres arbejde foran deres computer er blevet en langt større fornøjelse.  

Om produktet

Leder du efter en ny pc skærm med 4k opløsning og utroligt flotte billeder, så er denne DELL P2415Q model måske lige det, du går og drømmer om. Det er en 24-tommers LED skærm på 60Hz med IPS-panel, som samtidig tilbyder imponerende 4K Ultra HD. Det er på alle måder en pc computerskærm til dig, som stiller store krav til din billedkvalitet. 

Amerikanske Dell blev stiftet i 1984 i USA og er en af de største tech-virksomheder i hele verden. De har særligt fokus på at fremstille computere og hardware, der leverer den bedste oplevelse for deres kundesegment og som overgår forbrugernes forventninger gennem ny innovation og teknologi. 

Denne pc skærm har 1,07 milliarder farver og tilbyder en opløsning på 3840 x 2160 pixels, hvilket populært omtales som 4K. Det betyder kort sagt, at billedet er ca. fire gange større end på en skærm med 1080 pixels. Mange streamingtjenester tilbyder allerede film i 4K, hvilket betyder, at du kan få en langt bedre filmoplevelse med en pc skærm, der matcher. Desuden kan displayet nemt justeres, så det passer i forhold til både højde og vinkel, hvilket kan være en fordel, hvis du ønsker at bruge mange timer foran din næste pc skærm. Skærmen tilsluttes nemt via HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort og Mobile High-Definition Link (MHL).

DELL P2415Q er absolut en af de bedste 24-tommers skærme med 4K UHD til prisen på markedet i dag. Den vil være et oplagt valg til dig, som leder efter en pålidelig skærm i høj kvalitet, som kan bruges til mange forskellige aktiviteter, for eksempel arbejde, film og nogle typer af videospil. 

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Fantastisk billedkvalitet til prisen 
 • 4K ultra HD-opløsning 
 • Over en milliard farver 
 • IPS-panel 
 • 24”

ASUS ROG Swift PG258Q 

ASUS ROG Swift PG258Q bedste hurtige pc skærmTestresultater 

PCMag kalder det en fremragende skærm og kvitterer med 4/5 stjerner, der gives på baggrund af hovedsageligt den hurtige responstid, den tilpasningsdygtige fod og de mange funktioner. TrustedReviews er lidt hårdere i deres vurdering og giver den 3,5/5, men indrømmer at netop denne skærm har en fantastisk gaming performance, og at den vinder mange point for G-Sync teknologien. 

Om produktet

Hvis hastighed er vigtigt for netop den type videospil, som du kan lide, så er denne model fra ASUS en overvejelse værd. Den tilbyder en absolut fremragende spilpræstation og en overraskende hurtig opdateringsfrekvens. Den har mange spilvenlige funktioner og har samtidig et fuldt justerbart stativ. 

Endnu et ganske imponerende pletskud fra Taiwan-baserede ASUS, der her har fremstillet et – på alle måder – pragteksemplar på den store vision og de tårnhøje ambitioner, som ASUS har for deres produkter. Denne pc skærm er 24,5 tommer og tilbyder en opløsning på 1920 x 1080 pixels, hvilket svarer til fuld HD og 16:9 billedformat. Teknologien bag er et virkelig hurtigt TN-panel, og det er her denne skærms performance virkelig skinner igennem. ASUS ROG Swift PG258Q tilbyder nemlig en overlegen 240Hz opdateringsfrekvens, hvilket altså tillader dig en glat og fejlfri visuel oplevelse, når du spiller videospil. Du slipper med denne skærm for både sløret bevægelser og ”ghosting”, og får samtidig minimal skærmvridning (som ofte forekommer ved panorering over større landskaber, hvor billedet pludselig ikke kan følge med). Derudover er skærmen forudindstillet til videospil, har justerbar belysning, blålysfilter, og et fuldkomment justerbart stativ, som gør spiloplevelsen endnu bedre og mere komfortabel. 

Skærmen er desuden NVIDIA G-Sync kompatibel, hvilket betyder, at den bedst matches med et NVIDIA grafikkort. I forhold til tilslutning har du med denne skærm både DisplayPort-indgang, en HDMI-indgang, flere USB 3.0 porte og en indgang til jackstik. Alle er placeret på bagsiden af kabinettet. Alt i alt er ASUS ROG Swift PG258Q en rigtig god monitor i mellemstørrelsen til dig, som gerne vil spille videospil og har høje krav til din skærms performance i forhold til særligt opdateringsfrekvens.  

Derfor bør du overveje denne pc skærm: 

 • Imponerende hurtig 
 • 240Hz opdateringsfrekvens
 • 24,5”
 • TN-panel
 • 1920 x 1080 pixels (fuld HD)
 • G-sync kompatibel

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

WireCutter.com

Amerikanske WireCutter er en del af New York Times koncernen og fokuserer på at levere information og anmeldelser om teknologi og elektronik. Deres anbefalinger er udarbejdet gennem interviews og tests udført af veteranjournalister, videnskabsfolk og forskere. Deres anbefalinger sker på baggrund af uger eller måneder med research og mange års erfaring inden for en lang række forskelligt udstyr. Alle tests foregår ”blinde”, forstået på den måde, at testeksperter og skribenter aldrig ved, hvilke virksomheder, der eventuelt har aftaler med forretningsteamet, inden de vælger deres favoritprodukter og anbefalinger. I deres afprøvning af pc skærme har de kigget nøje på både farvenøjagtighed (som er testet gennem to forskellige kolorimetere samt tilpassede tests i CalMAN 2019 softwarekalibreringssuite). CalMAN softwaren blev i øvrigt anvendt til at teste, hvor meget af sRGB-farveskalaen, hver skærm kunne gengive. Billedkvaliteten blev overordnet vurderet på baggrund af et par dages brug af eksperterne. 

TrustedReviews.com

TrustedReviews tester og anmelder en lang række forskellige produkter, og de tester hvert produkt grundigt og gennemgår alle vigtige specifikationer. De anvender branchestandardtests for at sammenligne funktioner korrekt, og kortlægger altid, hvad de finder. Til deres anmeldelse af skærme, har de brugt en kombination af egen intuition og erfaring sammen med mere kvantitative værktøjer. Værktøjerne inkluderer X-Rite i1 Display Pro kolorimeter, som måler både lysstyrke, kontrast og farvenøjagtighed. Dette værktøj bruges også at kalibrere skærme for at se, hvad de er i stand til, når de performer bedst. 

TechRadar.com

Storbritanniens største forbrugerorienterede hjemmeside for tests af særlig teknologi og udstyr til lyd og computer. De er uafhængige og upartiske og fortæller ærligt om både fordele og ulemper ved de produkter, som de tester. I forbindelse med deres test af skærme, var alle modeller nøje afprøvet og vurderet internt i teamet, og her var der særligt fokus på brugervenlighed, opsætning, billedkvalitet og performance ved varieret brug. 

Testberichte.de

Den tyske sammenligningsside Testberichte.de sammenligner produkterne fra forskellige produktkategorier på markedet. Produkterne sammenlignes ud fra brugeranmeldelser og allerede udførte tests og giver samlet set et overblik der kan hjælpe dig med at gøre det bedste køb. 

Testberichte.de har udført en anmeldelse af PC-skærmen BenQ 24” ZOWIE XL2546K. I anmeldelser og udtalelser fra forbrugere bedømmer produktet med 4,7 ud af 5 stjerner, og samlet rates computerskærmen til Testberichte.de’s ”Editors Choice” med 5 ud af 5 stjerner. Den er mindre egnet til film eller design arbejde, og der mangler HDR og muligheden for synkronisering med FreeSync og G-sync.

Du kan se anmeldelsen her

Expertrevievs.co.uk

Expertreviews.co.uk anmelder grundigt produkter af eksperter på det respektive område. De anmelder produkterne efter en grundig test og giver dig alt, du behøver at vide for at kunne købe den rette teknologi. 

Expertreviews.co.uk har anmeldt Acer Nitro VG270U og klassificerer produktet som ”best buy”. Eksperterne vurderer at PC-skærmen har en god pris, hvor der især lægges vægt på den store farvenøjagtighed og solide spillefunktioner. Anmeldelsen af denne PC-skærm beskriver, at der til trods for en ustabil skærmfod og en til tider mangelfuld lysnøjagtighed, er tale om et godt køb. 

Anmeldelsen er udført den: 18. juli 2019
Du kan se anmeldelsen her

Amazon.de

Amazon er en af verdens største platforme indenfor international handel. På Amazon kan der købes produkter i enhver kategori også PC-skærme til gaming. 

Acer Nitro VG270U PC-skærm er af Amazons brugere ratet til 4,6 ud af 5 stjerner. Disse private brugerbedømmelser gør, at Amazon berettiger denne PC-skærm til ”Amazons choice” indenfor Acer Monitor. 

Du kan se anmeldelserne her

Amazon har anmeldt PC-skærmen BenQ 24” ZOWIE XL2546K. Her rates denne med 4,7 stjerner ud af 5 af Amazons brugere. Der fremhæves især den høje kvalitet af skærmens fod og tilpasningsevne samt skærmens hurtige opdateringstid. 

Du kan se anmeldelserne her

Dell Ultrasharp U2720Q 27” anmeldes af forbrugerne og giver PC-skærmen en brugeranmeldelse på 4,5 stjerner ud af 5. Anmeldelsen er foretaget ud fra en samlet vurdering af lysstyrke, kvalitet samt gaming-funktion. Det leder til Amazons ”best choice” indenfor Dell computerskærme. 

Du kan se anmeldelserne her

ITPRO

ITPRO. anmelder IT produkter med eksperter indenfor hver deres respektive område. Der findes for de forskellige produkter en nøje gennemgang af de tekniske specifikationer samt en samlet vurdering af produkterne. 

ITPRO. anmelder PC-skærmen Dell Ultrasharp U2720Q 27” og kårer den til deres ”editors choice” med en rating på 5 ud af 5 stjerner. Der lægges i anmeldelsen vægt på den store justeringsmulighed, de alsidige porte samt god kvalitet til pengene. Det overskygger ulempen ved at PC-skærmen ikke har nogle indbyggede højtalere. 

Anmeldelsen er udført den: 23. oktober 2020
Du kan se anmeldelsen her

Fordelene ved at finde en god pc skærm 

Din pc computerskærm er den del af din computer, som du interagerer mest direkte med. Det er også i høj grad den, der bestemmer, hvor stor visuel fornøjelse du har, når du sidder foran din computer. Et flot og klart billede kan nemlig gøre spiloplevelser, filmoplevelser og sågar arbejde langt mere interessant. 

Udover de æstetiske aspekter, så er der også en del sundhedsmæssige elementer, som kan være en fordel at tænke over, når du vælger nu skærm. For eksempel er der stor forskel på, hvor meget en skærm kan indstilles

Sådan vælger du den rigtige pc skærm til dig og dine behov 


Som du måske ved på nuværende tidspunkt, så er en pc skærm ikke bare en pc skærm. Der findes et hav af forskellige modeller, som ikke bare er forskellige i forhold til størrelse, form og pris, men også har distinktive features og funktioner, som du i høj grad bør tage stilling til, når du skal finde den rigtige pc skærm til dig. 

Nogle af de mest fundamentale ting, du skal overveje inden dit køb, er følgende: 

TN, VA eller IPS? Din skærmtype er vigtigere, end du tror

Overraskende mange mennesker kender ikke forskellen på teknologien inde bag deres flotte pc skærme. Men selve paneltypen er faktisk en afgørende faktor, der dikterer, hvordan den performer samt hvilken type opgaver, den er bedst egnet til at udføre. Derfor er det vigtigt at forstå panelteknologi, så du kan være sikker på at vælge den mest passende skærm til dine behov. 

Hvis du som udgangspunkt leder efter en pc skærm til gaming, så vil en variant med TN-panel formentlig være det rette vælg. Den har en høj opdateringsrate (refresh rate) og en lav responstid, hvilket gør den til den mest populære skærmtype inden for videospil.  

Skal du derimod kun spille spil engang imellem og søger du efter en skærm at anvende til grafisk design eller visuelt arbejde, så bør du i stedet overveje en pc skærm med VA-panel eller IPS-panel. Disse paneler performer ikke helt på samme niveau som et TN-panel med hensyn til responstid, og de koster meget mere for den samme opdateringsfrekvens. Imidlertid er deres billedkvalitet overlegen i forhold til TN-paneler, og derfor er de bedre egnede til grafisk designarbejde.

IPS-paneler tilbyder desuden langt mere fleksible synsvinkler. De er ikke følsomme over for farveudvaskning, når de ses i en forkert vinkel, hvilket ellers er et problem med traditionelle TN-paneler. Leder du derimod efter en skærm, der giver en virkelig flotte kontraster, så kan du overveje VA-paneler. Kontrast er, som du måske ved, en af de vigtigste faktorer, når det kommer til billedkvalitet, og VA-paneler overgår IPS paneler, når det kommer til kontrast.

En pc skærm med VA panel bliver af mange anset som det gode kompromis. De tilbyder nøjagtige farver og brede synsvinkler, der næsten kan sammenlignes med IPS paneler. Deres responstid er lidt langsommere end TN-paneler, men også lidt hurtigere end IPS-paneler. Så hvis du ønsker at få en skærm med en god balance mellem, hvad et TN-panel og IPS-panel tilbyder, så kan VA-paneler være det rette for dig.

Hvor mange Hertz har du brug for? 

Hertz (Hz) er det antal af billeder, som vises per sekund, hver gang din skærm opdateres. Kort fortalt betyder det, at en 60Hz skærm vil returnere 60 billeder i sekundet, mens en 120Hz skærm returnerer 120 billeder i sekundet, hver gang den opdateres. Dette kaldes også typisk for FPS (Frames Per Second), og er noget mange videospilsentusiaster går op i, da det har en betydning for, hvor hurtigt du bliver opdateret om de ændringer, der sker i spillet. 

De fleste som spiller videospil i deres fritid, vil gerne have mulighed for mindst 60 FPS (og derved også en 60Hz-skærm), mens de professionelle videospilsudøvere ofte ønsker langt mere (for eksempel 150 FPS). Skal du blot bruge din pc skærm til at arbejde på eller se film og serie, kan du nøjes med en 60Hz skærm eller faktisk mindre. 

Vælg det rette billedformat 

Alt afhængigt af, hvad du skal anvende din nye pc skærm til, så kan det være en fordel at overveje, hvilke dimensioner, du har brug for. Dimensionerne på en skærm afgør kort sagt, hvilken billedform, der bliver vist. De mest almindelige pc skærme har 16:9 format, hvilket er et rigtigt godt udgangspunkt for dig, som skal bruge din pc skærm til arbejde. Her får du nemlig nemt et overblik over hele skærmbilledet, uden at for meget information gemmer sig i periferien af dit syn. 

Skal du derimod bruge din pc skærm til at spille videospil eller se film, så bør du måske overveje en skærm med 21:9 format i stedet for. Det giver dig nemlig et bredere billede, hvilket kan være utroligt flot, når du ser film eller serie, men kan også være en fordel, når du spiller videospil, og gerne vil have et bredere synsfelt. 

Skal du bruge HDR? 

HDR står for High Dynamic Range og er en teknologi, som kan gengive et større dynamisk lysområde af lysstyrke, end hvad der er muligt med standard digital billeddannelse eller fotografiske teknikker. Kort sagt betyder denne teknologi, at forskellen mellem lyse og mørke elementer bliver mere tydelige, og du vil med HDR for eksempel derfor kunne se flere detaljer i skygger. 

Hvis du går op i rigtig høj billedkvalitet, så kan HDR bestemt være værd at overveje at have med i din næste skærm. Mange af de nyeste pc skærme i topklassen understøtter det, men det er vigtigt at huske på, at TN paneler ikke understøtter denne teknologi. Samtidig er der mange videospil, som heller ikke understøtter denne teknologi endnu. 

HDR er en funktion som kan slås til og fra direkte på din skærm. Du kan således blot vælge ikke at have det aktiveret, hvis du spiller spil, der ikke understøtter HDR. 

Hvilket grafikkort sidder i din computer? 

Hvis du forventer at kunne køre storslåede og flotte film eller videospil på din nye pc skærm, så skal du selvfølgelig have et grafikkort (GPU), som passer hertil. Derudover er det vigtigt at huske på forskellen mellem G-Sync og Free-Sync. Disse begreber dækker over kompatibiliteten af en skærm med det mærke GPU, du bruger. G-Sync fungerer kun med Nvidia grafikkort, mens FreeSync er til AMD grafikkort. Som udgangspunkt vil alle skærme dog kunne køre med begge typer af kort, men du får altså ikke mest muligt ud af den glatte og smukke grafik, medmindre du matcher din GPU med din skærmtype. 

Hvor meget plads har du til din pc skærm? 

Alle pc skærme har forskellige stativer, søjler eller ben, de står på. Når du overvejer en ny pc skærm, skal du selvfølgelig være sikker på, at den faktisk kan stå på dit skrivebord, eller hvor du ellers har tænkt dig at opbevare den. Denne overvejelse er mest relevant for den type skærme, som har meget brede ben. 

Derudover kan benene skrues af de fleste pc skærme og i stedet erstattes af en metalarm, som kan spændes på den overflade, du gerne vil have skærmen over.  

Sådan får du mest ud af din pc skærm

Når du har indsnævret dit søgefelt, og måske endda snart er klar til at købe den udvalgte pc skærm, så er der et par ting, du bør vide i forhold til, hvordan du får mest ud af din skærm. Tre hurtige råd kommer her: 

Sørg for at indstille din skærm, så du sidder ergonomisk korrekt foran den. Alt for mange mennesker får i dag unødige skader i nakke, skuldre og ryg, fordi de sidder forkert foran deres skærm. Som udgangspunkt bør du forsøge at vippe din pc skærm, så den har samme højde og vinkel, som du naturligt ville holde en bog, du læser, foran dig. 

Husk at tilpasse lyset på din skærm. Et måske mere overset problem ved en pc skærm er det sommetider skarpe lys, som udsendes. Mange timer foran en skærm med forkert belysning kan give irritation i øjnene og kan også forårsage hovedpine, hvis du for eksempel kniber øjnene sammen i længere tid. Tilpas din skærm til belysningen, hvor du sidder, og sørg for at have naturligt lys, hvis muligt, og ellers baggrundsbelysning med almindelige lamper. 

Hold din skærm ren. For at må mest muligt ud af din pc skærm skal du huske at tørre den af en gang imellem, så støv og fnuller ikke genere dit udsyn. Brug blot en fugtig klud. Sæbe er ikke nødvendigt. 

Vi håber, at du gennem denne artikel er blevet klogere på, hvilke fantastiske pc skærme, der findes på markedet i dag, og måske endda har fået inspiration til, hvilken du selv skal have næste gang. 

Se også artiklerne:Musemåtte testoversigt

Se vores artikel om: De bedste gaming headsets

Læs også PC Skærm Test udgivet af bedstetech.dk

FAQ

Hvilke er de bedste skærme at købe?
Er du typen, der elsker at spille computerspil, ved du med sikkerhed godt, at en god computerskærm er altafgørende. En af de bedste computerskærme på markedet er Dell UltraSharp UP3218K. Computerskærmen har scoret højt i tests, har et elegant design og er af rigtigt god og holdbar kvalitet.
Hvordan vælger jeg en god skærm?
Når du skal vælge en god computerskærm, skal du først og fremmest fastslå dine egne ønsker – hvordan skal computerskærmen se ud? Hvilke funktioner skal computerskærmen have? Hvilken størrelse skal computerskærmen have? Der er mange ting, du skal tænke over, når det kommer til køb af computerskærm.
Hvordan hjælper skærme?
Skærme kan hjælpe dig på mange forskellige måder. Når det kommer til PC-og computerskærme, er det vigtigt, at du finder den skærm, der passer bedst til dig og dit syn. Det kunne for eksempel være en Windows 10 Microsoft skærm, som leverer god grafik og lyd.
Hvor meget koster en skærm?
Det er meget forskelligt fra computerskærm til computerskærm, hvor meget de koster. Computerskærmes pris afhænger ofte af, hvilke funktioner de har og hvordan de ser ud. Skal du have en standardskærm, skal du forvente at komme af med cirka 1000 til 1500 kroner. Det er meget forskelligt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar