Bordskånere tjener mange funktionelle formål, men først og fremmest er de lavet til at beskytte sarte overflader mod både varme og ridser. Med de rette bordskånere behøver borddækningen ikke være kedelig, da de kan være meget dekorative og fås i mange unikke former og farver.

Til denne artikel har vi udvalgt en række unikke, smarte og flotte bordskånere som både pynter på bordet og ser godt ud. Se dem alle herunder:

Classic Collection First We Eat – smuk bordskåner med et budskab


Classic Collection First We EatDenne bordskåner er særdeles populær hos Kitchentime.dk, og det forstår vi faktisk godt. Her får du en meget flot, elegant og sjov bordskåner, som du også kan vælge at bruge som borddekoration de dage, hvor der ikke skal varm mad på bordet. 

Bordskåneren har et højblankt og elegant udtryk. Oversiden er pulverlakeret, mens undersiden er ubehandlet, hvilket betyder, at den kan ligge stabilt på bordpladen eller dugen. 

Ikke nok med, at du får en smuk bordskåner, så får du også en bordskåner med et udtryk. Et udtryk, der appellerer til hygge og god mad. Det kan godt være, at der er ting, der skal nås i hverdagen – men nu er det spisetid, og den smukke bordskåner er med til at sætte den helt rette stemning.

 • 20 x 20 cm (H x B)
 • Fremstillet af messing

Se pris på Classic Collection First We Eat hos KitchenTime

Menu ”Wave Trivet” – enkelt, industrielt design


Menu ”Wave Trivet”Menu leverer dansk design, og de forsøger at efterleve en meget simpel filosofi gennem sine produkter. De vil gerne gøre livet bedre. Dette vil de gøre gennem simplicitet og flot design. Og hvad mere kan man egentligt ønske sig? Det er i hvert fald præcist, hvad du får, hvis du vælger Wave Trivet bordskåneren fra Menu. 

Wave Trivet er en simpel, men smuk bordskåner. Den kan være med til at skabe et industrielt look i hjemmet. Farverne kombineret med formen giver, på en meget underspillet måde, et lækkert og elegant udtryk.
Wave Trivet er populær i sin kategori hos Trendyliving.dk, så vi er ikke de eneste, der er forelskede i det lækre design.

 • 1,2 x 22 x 18 cm (H x B x D)
 • Fremstillet af støbejern og silikone

Se pris på Menu ”Wave Trivet” hos (Produktet er udgået)

Classic Collection Miami Beach – smuk bordskåner i nikkelbelagt messing


Classic Collection Miami BeachDenne bordskåner, Miami Beach, fra Classic Collection er populær i sin kategori hos Kitchentime.dk – og det er der flere gode grund til. Først og fremmest er den skabt i et yderst tiltalende design, som giver associationer til varmere himmelstrøg. Det er eksotisk, men uden at den tager for meget opmærksomhed og ødelægger den simple, nordiske stil, som mange danskere holder af. 

Bordskåneren er skabt af den svenske producent, Classic Collection, som skaber lækkert interiør til gode priser. De beskriver sig selv som skabere af elegante og tidløse indretningsartikler, som er skabt i høj kvalitet. 

Den nikkelbelagte messing giver et meget smukt udtryk, som kan pynte på bordet alene. Både formen og designet giver dog også mulighed for at bruge denne som en del af en større bordudsmykning. På den måde kan du altid have den liggende fremme – det er både praktisk og smukt på samme tid.

 • 20 x 20 cm ( H x B)
 • Fremstillet af messing

Se pris på Classic Collection Miami Beach hos KitchenTime

Spring Copenhagen Klods-Hans – fleksibel bordskåner i træ


Klods-Hans er en sjov og unik bordskåner, der er formet som en mand med bøjelige led. Den er perfekt for dig der elsker originale og dekorative indretningsartikler, som skaber samtaler omkring bordet.

Bordskåneren er fra Spring Copenhagen og designet af Nis Hauge, der står bag Sydfyns Trælegetøj. Hans fokus er at skabe gode og funktionelle produkter, hvor leg og fantasi indgår i designet. Og med Klods-Hans er dette lykkedes, fordi den kan bøjes og tilpasses på mange forskellige måder. Af samme grund er denne bordskåner også ganske funktionel, fordi den kan bøjes og tilpasses både aflange fade og runde gryder.

Klods-Hans har i udstrakt tilstand en længde på 26 centimeter, en bredde på 9 centimeter og en højde på 2 centimeter. Længde og bredde varierer dog, alt efter hvordan du former bordskåneren. På hovedet har den en lille løkke monteret, som bruges til ophængning. Den kan således hænge ved komfuret, så den altid er indenfor rækkevidde. I samme serie findes også en lille bordskåner med en højde på 19,5 centimeter.

 • L26 x B9 x H2 cm.
 • Bøjelig bordskåner af træ

Se pris på Klods-Hans bordskåneren hos Coop

Magnetisk bordskåner fra Eva Solo


Du skal ikke tage fejl af det minimalistiske design – denne bordskåner kan mere end den ser ud til.

Eva Solo har ikke blot designet denne bordskåner til at fremstå minimalistisk og diskret, de har også designet den til at fungere som en hjælpende hånd i køkkenet. Således er den udstyret med en magnet, der fungerer til stort set alle gryder og pander. Til fade og skåle i keramik fungerer den blot som en almindelig bordskåner, og når den ikke bruges kan den foldes sammen og pakkes væk uden at optage meget plads.

Bordskåneren fra Eva Solo er det perfekte valg for dig der ønsker at kombinere et minimalistisk ydre med høj funktionalitet. Den fås i flere farver, som du kan se hos forhandleren.

Bredden og længden på denne bordskåner er 19 centimeter, hvilket passer til de fleste gryde- og pandestørrelser.

 • B19 x L19 cm.
 • Fremstillet af nylon og silikone

Se pris på Eva Solo bordskåneren hos KitchenOne

Stelton grydelapper – som også kan bruges til bordskånere


Stelton grydelapper – som også kan bruges til bordskånereDisse Stelton grydelapper kan også bruges til bordskånere, fordi de er lavet i silikone, som kan holde til en temperatur på helt op til 230 grader. Det gør dem perfekte til både grydelapper og bordskånere.

Det gode ved dem er, at de er utrolig pæne, da Stelton altid laver noget stilrent. Her får du to grydelapper i en flot mørkeblå farve. Hvis du bruger dem som bordskånere, er de så pæne, at ingen af dine gæster vil opdage, at det i virkeligheden er grydelapper. 

 • L20,5 cm x B20,5 cm.
 • Fremstillet af Silikone

Se pris på Eva Solo bordskåneren hos Skiftselv

Bordskåner i kork med hul til ophæng


Denne bordskåner kommer i et sæt med 2 styk, og da den er af kork er det et rigtig godt køb.

OYOY, som har lavet denne bordskåner, har taget designet et skridt videre og tilført øget funktionalitet. Formen er eksempelvis aflang så bordskåneren både kan bruges med ovale fade og gryder, og så er der et hul som kan bruges til ophængning. Eksempelvis ved komfuret, så du altid har et par bordskånere hængende indenfor rækkevidde når du steger eller koger.

Bordskåneren fra OYOY måler 27 x 19 centimeter, hvilket er en fin størrelse til de fleste behov.

 • L27 x B19 cm.
 • Fremstillet af kork

Se pris på bordskåneren i kork hos CDON

Alessi Augh! – fleksibel bordskåner i rustfrit stål


Dette er én ud af få bordskånere af metal, og der er i dette tilfælde tale om et ganske snedigt design.

Augh! bordskåneren er nemlig udformet som en stjerne med led, der kan bøjes. På den måde kan bordskåneren trækkes og formes efter behov, så du har plads til både stort og småt.

Bordskåneren fra Alessi er mere konkret fremstillet af rustfrit stål, som både er et robust og hygiejnisk materiale der er nemt at rengøre.

 • Fremstillet af rustfrit stål
 • Bøjelige led

Se pris på Alessi Augh! bordskåneren hos KitchenOne

By Wirth Table Frame – bordskåner i sort træ


Table Frame bordskåneren er både smuk og simpel på samme tid. Den er en del af en serie, hvori bordskånere i natur og røgede nuancer indgår.

Denne bordskåner er af sortmalet træ, hvilket får den til at fremstå elegant og rustik. Den er ideel til den mørke borddækning hvor varme nuancer er i fokus og lyset er dæmpet.

Bordskåneren er fleksibel, da den kan foldes ind og ud. Dette betyder at den kan gøres næsten dobbelt så lang, så du får plads til et større fad eller 2 små gryder på hver. Den er således et godt valg til dig der ønsker fleksibilitet.

 • L21 x B15 cm.
 • Fremstillet af sortmalet træ

Se pris på Table Frame bordskåneren hos luxoliving.dk

By Lassen Exes – bordskåner i keramik


Exes er designet af By Lassen, og den indgår i en serie af kakler med forskellige mønstre.

Bordskåneren er kvadratisk og måler 20 x 20 centimeter, hvilket er en god størrelse til de fleste behov. Den er desuden meget dekorativ, og den vil tage sig fint ud som underlag til eksempelvis en potteplante eller lignende.

Med denne bordskåner bliver borddækningen både elegant og stilren, hvilket er perfekt for dig der sætter pris på emner der har kvaliteter fra begge verdener.

 • L20 x B20
 • Fremstillet af keramik

Se pris på Exes bordskåneren hos (Produktet er udgået)

OYOY Gotoku – sort bordskåner i silikone


Gotoku er en flot og simpel bordskåner i antracitgrå silikone. Den er en del af en større serie bordskånere i forskellige farver, så her er der gode muligheder for at mikse og matche præcis de farver og designs du måtte ønske.

Bordskåneren har en flot geometrisk udforming, der både passer til runde, firkantede og aflange emner. Den måler nemlig hele 26 x 14 centimeter, så her er der masser af plads.

Gotoku er lavet af OYOY, og den er tydeligvis fremstillet med henblik på at tilføre køkkenet funktionalitet. Silikone er nemlig ikke bare et robust materiale, det er også yderst varmebestandigt og tåler rengøring i opvaskemaskine.

 • L26 x B14 cm.
 • Fremstillet af silikone

Se pris på Gotoku bordskåneren hos (Produktet er udgået)

Rosendahl Nanna Ditzel – bordskåner i grå silikone


Denne bordskåner er fremstillet af Rosendahl og designet af Nanna Ditzel. Den er stilren, simpel og tåler opvaskemaskine.

Bordskåneren fra Rosendahl er fremstillet af silikone, hvilket betyder at den er bøjelig og har et skridsikkert underlag. Dine gryder og pander står således sikkert her, så du ikke skal være bange for at de glider ud til siden.

Denne bordskåner er ideel til den stilrene og minimalistiske borddækning, og da den nemt kan vaskes i opvaskemaskinen holder den sig ren og pæn i mange år. Silikone har desuden den egenskab, at det tåler meget høje temperaturer.

 • L18 x B18 cm.
 • Fremstillet af silikone

Se pris på Nanna Ditzel bordskåneren hos (Produktet er udgået)

Denne side er anmeldt af: Stine A. Hansen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar