Der er nogen ting, man bliver nødt til at have for at holde have, og så er der de ting, der bare er lidt federe at have end andre, og sådan en ting er en havefræser. En havefræser har to formål. Om foråret bruges den til at rode op i jorden og kultivere den, inden planternes sås i bedet, og om efteråret bruges den til at kompostere de overskydende planter og gøre din have klar til vinteren.

Det eneste problem er, at det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilken havefræser du skal købe. Der er enormt mange forskellige modeller og størrelser, og de er alle i vidt forskellige prislejer. Derfor har vi samlet en liste over de bedste havefræsere på markedet, og den får du her.

Texas Hobby 510 B – Redaktionens anbefaling


Texas Hobby 510 B – bedst i test

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Testresultater

Magasinet Gør Det Selv har testet en lang række havefræsere indenfor flere forskellige parametre. Alle havefræserne lå i prislejet 2000 til 8000 kroner. I deres test opnåede Texas Hobby 510 B en samlet score på 8,1 ud af 10, og den blev i særdeleshed rost for sin enormt gode ergonomi, koblet med den lave pris.

Om Texas Hobby 510 B

Vi starter med det bedste først, og med Texas Hobby 510 B, er der i særklasse tale om noget af det allerbedste. Det hænger sammen med, at der er tale om en enormt solid all-round havefræser, der nok skal få dig i mål med dine haveprojekter.

Texas Hobby 510 B er en mellemstor havefræser, der især er velegnet til store jordbede og små køkkenhaver. Den er designet i en praktisk størrelse, hvilket betyder, at den både kan dække et godt areal, samtidig med at den er nem at arbejde med og endnu nemmere at finde opbevaring til.

Havefræseren har en knivhastighed på 91 omdrejninger per minut, hvilket er relativt lavt sammenlignet med mange andre havefræsere, men det betyder samtidig, at det er en maskine, der er enormt let at arbejde med.

Specifikationer

 • Motortype: 4-takts motor
 • Slagvolumen 190 cc
 • Tankvolumen: 1 liter
 • Ydelse: 2,61 kW ved 3400 omdrejninger per minut
 • Knivhastighed: 91 omdrejninger per minut
 • Arbejdsbredde: 50 cm
 • Fræsedybde: 33 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Einhell GC-RT 1440 M Elektrisk havefræser 1400W – bedst til prisen


Einhell GC-RT 1440 M Elektrisk havefræser 1400W – bedst til prisen

Set til: 1.001,00

Køb hos Frishop

Nogle gange er det pengepungen, der bestemmer, men det behøver ikke at være en dårlig ting. Bestemt ikke når der findes havefræsere i så høj kvalitet som Einhell GC-RT 1440 M, der samtidig har så lavt et prisskilt som det her er tilfældet. På trods af den lave pris bliver denne el havefræser vurderet til 4,3 ud af 5 mulige stjerner på mere end 150 anmeldelser hos Google Shopping.

Om Einhell GC-RT 1440 M Elektrisk havefræser 1400W

Einhell GC-RT 1440 M er en meget kraftfuld, elektrisk havefræser, der samtidig er enormt let at manøvrere omkring, hvilket gør den perfekt til stort set alle opgaver, hvor jorden skal fræses. Fordi den er elektrisk frem for benzindreven som de fleste andre havefræsere.

Einhell GC-RT 1440 M er forsynet med en sikkerhedskontakt placeret på maskinens toppunkt, der standser maskinens knive så snart du ikke længere har hænderne på håndtaget, hvilket er med til at give Einhell GC-RT 1440 M en enormt stor sikkerhedsgrad.

Ligeledes er havefræseren udstyret med højdejusterbare hjul, der gør både arbejdet og transporten enormt meget lettere, og samtidig kan det ergonomiske styr indstilles, så du altid arbejder i en komfortabel stilling, og selvfølgelig kan det også foldes sammen, så maskinen er lettere at opbevare og transportere.

Specifikationer

 • Elektrisk havefræser
 • Sammenklappeligt og højdejusterbart greb
 • Effekt: 1400 Watt
 • Arbejdsbredde 40 cm
 • Fræsedybde: 20 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

STIGA SRC 500 RB – premium valg


STIGA SRC 500 RB – premium valg

Set til: 4.195,00

Køb hos 10-4 online byggecenter

Der er aldrig nogen grund til at gå ned på udstyr, og det gælder selvfølgelig heller ikke, når det kommer til havefræsere. Hvis det er sådan du har det, så bør du bestemt tage et nærmere kig på STIGAs SRC 500 RB, der er blandt luksusmodellerne indenfor havefræsere.

Om STIGA SRC 500 RB

STIGA SRC 550 RB er en designmæssig kombination af komfort og manøvredygtighed, der drives af en 4-takts benzinmotor. Den er ligeledes udstyret med to gear (et der går fremad og et der går bagud), hvilket gør det endnu nemmere at gennemarbejde både jord og marker.

Hver side af havefræseren har to rotorer, der tilsammen giver STIGA SRC 500 RB en arbejdsbredde på 50 cm. Samtidig har fræseren en arbejdsdybe på 20 cm, hvilket betyder, at rigeligt med hårde jordklumper brydes rigtig godt op.


Der er monteret to sideskivebeskyttere ud for rotorerne, hvilket gør det muligt at arbejde rigtig tæt på eksempelvis træer eller murer, uden at jordfræserens knive tager skader eller skader muren. Styrets højde og vinkel kan justeres, hvilket sørger for en rigtig god komfort, og sidst men ikke mindst er SRC 500 RB udstyret med to baghjul, hvilket gør transporten ekstra nem.

Specifikationer

 • Motortype: 4-takts motor
 • Fremadgående gear og bakgear
 • Ydelse: 1,66 kW
 • Højde- og vinkeljusterbart styr
 • Arbejdsbredde 50 cm
 • Fræsedybde: 20 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

MTD T 380 M – brugernes favorit


MTD T 380 M – brugernes favorit

Set til: 4.700,00

Køb hos Frishop

Testresultater

En af de bedste måder at vurdere et produkts kvalitet og funktionalitet er at kigge på andre kunders anmeldelser og kommentarer. På Pricerunner har de danske forbrugere mulighed for at vurdere kvaliteten af forhandlere såvel som produkter, og Pricerunners brugere har været svært glade for MTD T 380 M, der har opnået en samlet vurdering på 4,3 ud af 5 stjerner.

Om MTD T 380 M

MTD T 380 M er en benzindreven havefræser med en arbejdsbredde på 33+61+81 cm. Den er særligt god til at kultivere jorden, hvilket øger mængden af næringsstoffer, der er til rådighed for dine planter. Havefræseren kan ligeledes bruges, hvis du har meget mos i græsplænen, plænen skal dog efterfælgende jævnes ud, for et godt resultat.

MTD T 380 M’s indstillelige arbejdsbredde gør, at du kan udføre stort set alle fræseopgaver i haven, og fordi den er udstyret med en benzindreven motor, kommer du ikke til at blive hindret af en irriterende ledning, der både kan komme i vejen, og forhindre dig i at nå de yderste af havens kroge.

MTD T 380 M er ligeledes udstyret med en række selvslibende knive, der er lavet af fjederstål.

Specifikationer

 • Ydelse: 3600 omdrejninger
 • Arbejdsbredde 33, 61 og 81 cm
 • Fræsedybde: 20 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

AL-KO MH 350-9 LM Benzin Havefræser – en kompakt arbejdshest


AL-KO MH 350-9 LM Benzin Havefræser – en kompakt arbejdshest

Set til: 3.419,00

Køb hos Frishop

Det er sjældent, at man bliver reelt imponeret af en havefræser, men det er ikke desto mindre tilfældet med AL-KO MH 350-9 LM, der er udstyret med aktive fræserknive, en kraftig benzinmotor og en fantastisk ergonomi, der gør, at du får en kraftfuld og rigtig velfungerende havemaskine.

Om AL-KO MH 350-9 LM

AL-KO MH 350-9 LM er en benzindreven havefræser med en solid arbejdsbredde på 35 cm, hvilket gør, at du uproblematisk kan nå hele vejen rundt i din have. AL-KO motoren har med sine 2,7 kW en enormt solid trækkraft, og den er samtidig udstyret med et fremadgående gear, hvilket gør, at det er let at opretholde en god fremdrift, og samtidig gør det det meget nemmere at manøvrere med havefræseren.

AL-KO MH 350-9 LM er rigtig god til at arbejde igennem hård, tung og leret jord, og derfor er den også udstyret med et stålskjold hen over fræserknivene, der sørger for at beskytte dig imod slag fra sten eller hårde jordklumper.

Havefræseren er udstyret med et højdejusterbart styr, hvilket gør, at du altid kommer til at arbejde i en god, ergonomisk arbejdsstilling, og sidst men ikke mindst kan styret let foldes sammen, hvilket gør det meget lettere, at transportere og opbevare havefræseren.

Specifikationer

 • Fremadgående gear
 • Ydelse: 2,7 kW
 • Højdejusterbart og sammenklappeligt styr
 • Udstyret med 4 fræserknive
 • Arbejdsbredde 35 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Texas Havefræser El-Tex 750 – en smart el havefræser


Texas Havefræser El-Tex 750 – en smart el havefræser

Set til: 799,95

Køb hos Davidsenshop.dk

Der kan være mange grunde til at foretrække en mini havefræser. Det kan være det kun har en lille have, men det kan selvfølgelig også have med størrelsen på værktøjet, der skal opbevares at gøre.

Om Texas El-Tex 750

Texas El-Tex 750 er enormt let el havefræser, der har et meget lavt støjniveau og er virkelig let at betjene, hvilket gør den ideel til de små haver, hvor der ikke skal fræses meget, og samtidig er behov for ikke at forstyrre naboerne.

Som navnet antyder, er El-Tex en lille elektrisk havefræser, der arbejder i størrelsesordenen på 750 W, hvilket gør, at den ikke er det ideelle værktøj til større opgaver, men fordi den er konstrueret i den størrelse, er den til gengæld både let at løfte og ekstrem nem at manøvrere, hvilket gør den ideel til ældre brugere.

Specifikationer

 • Elektrisk havefræser
 • Udstyret med et fremadrettet gear
 • Effekt: 750 Watt
 • Knivhastighed: 400 omdrejninger i minuttet
 • Arbejdsbredde 40 cm
 • Fræsedybde: 22 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Texas Fusion 10b – et muskelbundt der kan klare det hele


Texas Fusion 10b – et muskelbundt der kan klare det hele

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Lige meget du har en meget stor have, et kæmpe stykke arbejde foran dig, eller bare overhovedet ikke har i sinde at gå ned på haveudstyr, så bør du helt bestemt se nærmere på Texas Fusion 10b, der i sandhed er et muskelbundt i haven.

Om Texas Fusion 10b

Fusion 10B er en helt igennem veludført arbejdshest, der kan udføre nærmest et hvilket som helst stykke arbejde, du står foran. Den er udstyret med en integreret støbejernsgearkasse, der kan levere otte forskellige hastigheder i form af fire fremadrettet gear og fire bakgear, hvilket gør det til en ekstremt fleksibel maskine at arbejde med.

Fusion 10B er ligeledes udstyret med en justerbar arbejdsbredde, der kan varieres fra 35 til 90 cm i intervallerne 35, 62, 68 og 90 cm, hvilket bare øger mængden af opgaver havefræseren kan være med til at løse.

Som en ekstra bonus er Fusion 10B også udstyret med transporthjul, der gør det ekstremt let at komme omkring med den ellers både store og tunge maskine, og den er ligeledes udstyret med specialkonstruerede, varmhærdede fræserknive, og Texas tilbyder sågar livstidsgaranti mod brud på knivene. Dette gælder dog ikke almen slitage.

Specifikationer

 • Fire Fremadgående gear og 4 bakgear
 • Motortype: 4-takts
 • Slagvolumen: 208 cc
 • Tankvolumen: 3,6 liter
 • Ydelse: 4,5 kW ved 3600 omdrejninger per minut
 • Højdejusterbart og sammenklappeligt styr
 • Knivhastighed: 39-96 omdrejninger per minut
 • Arbejdsdybde: 38 cm
 • Arbejdsbredde: 35 – 90 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvilken havefræser skal jeg vælge?

Hvilken havefræser du skal vælge, kommer meget an på din situation. I første omgang handler det om hvor stor din have er, hvordan jorden er, og hvor mange penge du har i sinde at bruge. For nogen betyder det noget at have det bedste af det bedste udstyr, imens det for andre er nok at have noget, der allernådigst kan klare opgaven. Når det er sagt, så kan alle havefræserne på denne liste bestemt anbefales.

Det er dog ikke alle, der har brug for at købe en havefræser, eller måske er du ikke hundrede procent sikker på, hvilken model du bør anskaffe dig. Hvis det er tilfældet, så er der heldigvis hjælp at hente. Det er nemlig muligt at leje en havefræser for cirka 500 kroner i døgnet. 

Ligeledes kan du overveje at købe en brugt havefræser, eller indgå i et deleøkonomisk forhold med en nabo, hvor I deles om udgifterne til en havefræser. Det giver dig også mulighed for at få en større og bedre havefræser for færre penge, hvis du har et lidt strammere budget. 

Testkilder

For at udvikle denne liste, har vi gennemgået en lang række anmeldelser, brugeranbefalinger og produkttests, for at kunne give dig den allerbedste vejledning, når det kommer til havefræsere. Nedenfor kan du se et udvalg af de kilder vi har gjort brug af.

Gør det Selv

Test af fræsere

Gør Det Selv er et magasin til håndværks- og hobbyfolket, der foretager en lang række tests og sammenligninger af forskellige typer værktøj.

Pricerunner

Pricerunner giver forbrugere mulighed for at anmelde produkter på deres side og efterlade anmeldelser af selvsamme produkter. En del af disse brugeranmeldelser af havefræsere har været brugt til at udarbejde disse anbefalinger.

Forbrugerrådet TÆNK

Haveredskaber: Skal du eje eller leje?

Forbrugerrådet TÆNK udfører en lang række tests og produktanmeldelser af alskens forbrugerprodukter, i et forsøg på at hjælpe danske forbrugere med at træffe de bedst mulige valg, når de shopper. Deres anbefalinger har været med i udviklingen af denne gennemgang af de bedste havefræsere på markedet.

Se også denne artikel på Osmedhus.dk: Havefræser test – Se den vores omfattende test med 12 modeller

Denne side er anmeldt af: Felix Kjeldsen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment