Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Bedste Elevationsseng: Guide, rådgivning og hjælp til valget af ny elevationsseng

Bedste Elevationsseng: Guide, rådgivning og hjælp til valget af ny elevationsseng

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

En god nattesøvn er altafgørende for din sundhed og generelle trivsel. Derfor er det vigtigt med en god seng, som giver dig den støtte og komfort, du skal bruge, og det er elevationssenge særligt gode til. 

I vores oversigt præsenterer vi dig for nogle af markedets bedste elevationssenge, der alle har scoret højt i anmeldelser og i kundetilfredshed. 

Vores favorit elevationssenge

Norhland Signatur Elevation

Bedste designede valg Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

Bedste langtidsholdbare elevationsseng Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Aura Nordlys

Bedste elevationsseng til prisen Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af elevationssenge, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

10. oktober 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

5 ting du skal overveje, før du køber elevationssenge

 • Størrelse

  En af de vigtigste faktorer for at få en god nattesøvn er at have en seng med den rigtige størrelse. De mest almindelige mål for elevationssenge er 160×200 eller 180×200 cm, hvilket også er de mest populære størrelser for par. Hvis du har brug for en enkelmandsseng eller har begrænset plads i soveværelset, kan størrelsen 80×200 cm være en god løsning. Hvis du derimod har rigeligt med plads og vil have en stor elevationsseng, bør du lede efter en 200×200 cm model.

 • Madras

  Madrassen til din elevationsseng skal være kompatibel med den justerbare sengeramme, så den let kan justeres til den position, du indstiller sengen til. Latex, hybrid og memoryskum er nogle af de mest populære materialer til polstring af elevationssenge. Madrasser med memoryskum er designet til at tilpasse sig din krops konturer og giver individuel støtte og trykaflastning. Latexmadrasser giver god støtte til kroppen og enhver sovestilling og er samtidig langtidsholdbare, hvis du vedligeholder dem korrekt. Hybridmadrasser har typisk et lag fjedre eller spiraler efterfulgt af et lag memoryskum. De er generelt billigere og egner sig godt til rygsovere, der har brug for en fast eller mediumfast madras.

 • Funktioner

  Elevationssenge har en lang række funktioner, der giver mere behagelig søvn. Nogle modeller leveres med en fjernbetjening til at justere sengens position, mens andre er trådløse eller har smartphone-kontrol. De mest eksklusive elevationssenge har også Bluetooth eller trådløs tilslutning, indbygget natbelysning og massage. I sidste ende skal du vælge de funktioner, som passer til dine personlige præferencer og behov.

 • Pris

  Elevationssenge fås til forskellige priser afhængigt af funktioner og kvalitet. En dyrere model kan koste helt op til 50.000 kr. og har masser af funktioner, der giver mulighed for at indstille sengen, som du vil. Dertil er kvaliteten højere, som sikrer, at du kan bruge sengen i mange år. Billigere modeller koster omkring 10-15.000 kr. og har naturligvis færre funktioner end de dyrere modeller. Den bedste måde at finde en elevationsseng, der passer til dig, er ved at sammenligne modellernes funktioner og pris, så du kan afgøre hvilken model, du mener giver mest værdi for pengene.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Kunde- og ekspertanmeldelser kan være nyttige til at indsnævre dine valg og træffe en informeret beslutning. Kundeanmeldelser kan give dig en fornemmelse af, hvordan sengen føles og fungerer i dagligt brug. Ekspertanmeldelser kan derimod give dig en mere detaljeret indsigt i sengens konstruktion og materialer. Det er også en god idé at tjekke Trustpilot, da det siger noget om en given forhandlers produkter samt service.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte elevationssenge

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste designede valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Signatur Elevation
Tidløst design med 5 komfortzoner

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Elevation:

Sengetid
På lager
27.495 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Tre fastheder- medium, fast eller ekstra fast
 • Eksklusiv latex eller wonderpur topmadras
 • Fremstillet af kvalitetsmaterialer

Signatur Elevation er en populær elevationsseng med fleksible madrasser og nytænkende teknologi. Pocketfjedrene fordelt i 5 komfortzoner er den primære årsag til den høje sovekomfort, du får med Norhlands seng.

Du kan vælge sengen med en af tre fastheder – medium, fast eller ekstra fast. Der er samtidig også frit valg mellem tre stilfulde farver, og sengen kommer med runde egetræsben i en valgfri højde. Vælger du standardhøjden på 19 cm, har sengen en behagelig og praktisk totalhøjde på 56 cm. Benene kan let monteres uden værktøj.

Grunde til at købe

 • Kan styres med app via telefon/tablet
 • Valgfri egetræ eller metalben
 • Elegant og stilfuld

Grunde til at undgå

 • Uden lysfunktion

Mere om Norhland Signatur Elevation

Detaljer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 56 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • type topmadras *: Latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 15 (5 på motor) år
 • Prøveperiode: 101 dage

Signatur Elevation er bygget af danske håndværkere med fokus på komfort. Sengen har en trykaflastende springmadras med pocketfjedre, som hurtigt reagerer på dine bevægelser, så du ubesværet kan skifte liggeposition om natten.

Pocketfjedrene støtter også kroppen og skåner blandt andet dine hofter og skuldre, da madrassen ikke trykker mod de kropsdele, der har mere tyngde. Derfor er springmadrassen god for dig, der døjer med ømhed eller smerter i kroppen.

Uanset hvilken position, du hviler i, sørger madrassen for god komfort. For at forbedre madrassens levetid og komfort er den polstret med komfortskum, som er omgivet af tekstil. Madrassen hviler på en stærk bund med 28 lameller.

Behagelig trådløs elevation 
Signatur Elevation gør det nemt at finde den rette position i sengen, da du kan elevere både hoved- og fodende via en trådløs fjernbetjening eller med en app på din tablet eller smartphone.

Motoren er støjsvag, så du kan justere din position midt om natten uden larm.

Norhland Signatur Elevation vs. markedet

Signatur Elevation har alt, du kan forvente af en kvalitetsseng. Designet udtrykker en moderne nordisk elegance, og madrassen er gjort ekstra behagelig med 5-zoners pocketfjedre, der støtter kroppen.

Elevationen fungerer upåklageligt ved brug af fjernbetjening, mobil eller tablet og sammenlignet med resten af markedet, er sengens motor både energirigtig og støjsvag.

Samlet set får du komfort, funktionalitet og smukt design med Signatur Elevation – og endda til en fordelagtig pris.

Norhland Signatur Elevation kan fås i følgende størrelser:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Bemærk: Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Bomagasinets vurdering

Vi har fundet tre nøglefunktioner ved Norhland Signatur Elevation, som virkelig skilte sig ud. For det første giver sengens tidløse design med 5 komfortzoner en enestående sovekomfort. Vi fandt bl.a. ud af, at pocketfjedrene, der er fordelt på disse zoner, giver målrettet støtte og trykaflastning, hvilket hjælper med at lindre ubehag i områder som hofter og skuldre.

Derudover sætter vi pris på, at man hos Signatur Elevation har valget imellem tre fasthedsniveauer – medium, fast eller ekstra fast. Dette giver dig mulighed for at tilpasse sengen til dine præferencer, hvilket er fantastisk. Du kan også vælge mellem tre stilfulde farver og justere sengens højde med de valgfrie runde egetræs- eller metalben, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse sengen yderligere til din personlige stil.

Selvom vi synes, at sengen generelt er rigtig god, er der også et par mindre ulemper, som vi mener kunne forbedres. For eksempel kunne en lysfunktion være en god tilføjelse til sengen, da nogle brugere måske foretrækker en blid belysning i soveværelset.

Alt i alt vil vi varmt anbefale Signatur Elevation. Denne seng er ikke kun fremstillet af danske håndværkere – der er også fokus på komfort og flot design.

Bedste langtidsholdbare elevationsseng test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation
Bedste elevationsseng hos Sengetid

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Eksklusiv Elevation:

Sengetid
På lager
39.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Delux topmadras med latex eller wonderpur
 • Vedligeholdelsesfri og trådløs fjernbetjening
 • Tilhørende app til telefon/tablet

Prestige Eksklusiv Elevation er for dig, der tænker langsigtet med dit sengevalg. Designmæssigt er sengen tidløs og med et skandinavisk udtryk, hvor benene udformes i enten egetræ eller metal.

Du kan vælge sengen med medium eller fast hårdhed efter egen præference. Uanset hårdheden, får du dog god støtte fra madrassen.

Grunde til at købe

 • Trådløs justering
 • Robust og holdbar træramme
 • God og stabil konstruktion
 • Har lys under sig

Grunde til at undgå

 • I højere prisklasse

Mere om Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

Detaljer

 • Størrelse: 180x210 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 11
 • Anti-skrid
 • type topmadras *: Latex / Wonderpur
 • topmadras tykkelse *: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 25 år
 • Prøveperiode: 101 dage

Springmadrassen er behageligt udformet med pocketfjedre, som giver mere efter ved kropsområder med mere tyngde. Fjedrene mindsker trykket ved blandt andet dit skulderparti, så musklerne bedre afspændes om natten.

Over fjedrene er madrassen belagt med 25 mm cooltex-skum, der er ventilerende og fugtafledende. Skummet beskytter også de solide pocketfjedre, og med en stærk 20 cm træramme med lameller får du et holdbart produkt. For at give dig ekstra tryghed kommer fjedrene og rammen med 25 års garanti.

Moderne design med trådløs elevation
Det er enkelt at indstille Norhlands seng til den rette position med den trådløse fjernbetjening. Du har også mulighed for at bruge den simple tilhørende app til din smartphone og tablet. Motoren er produceret i Danmark og er pålidelig, støjsvag og strømbesparende.

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation vs. markedet

Springmadrassens støtte kommer fra pocketfjedrene, som letter trykket på blandt andet nakke og skuldre. Det kan være et godt valg af fjedretype for dig, der har problemer med ryggen eller bare ønsker ekstra komfort om natten.

Du kan uforstyrret bruge elevationen, da både motoren og posefjedrene er støjsvage. Motoren er også bygget, så den er mere strømbesparende end gennemsnittet.

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation kan fås i følgende størrelser:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Bemærk: Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Bomagasinets vurdering

Vi er begejstrede for Norhland Prestige Eksklusiv Elevation – primært fordi du nemt kan tilpasse sengen til dine behov ved hjælp af fdignbetjeningen eller den praktiske app på din smartphone eller tablet.

Vi værdsætter også, at sengen har en holdbar træramme og en robust konstruktion. Det betyder, at den er stabil og kan holde i lang tid. Og så er vi glade for den komfortable pocketfjedermadras, der hjælper med at lindre trykpunkter og giver en afslappende søvnoplevelse. Det er virkelig vigtigt at få en god nats søvn, og denne madras hjælper med det.

Selvom der er et par områder, hvor Norhland kunne forbedre sig, såsom flere størrelsesmuligheder og mulighed for forskellige fasthedsniveauer, er vi stadig trygge ved at anbefale Prestige Eksklusiv som det bedste langtidsholdbare valg. Med dens tidløse design, trådløse funktionalitet og kvalitetskonstruktion er det en smart investering for enhver, der søger en pålidelig og komfortabel seng. Og med en generøs 25 års garanti kan du være sikker på, at du har truffet en klog beslutning.

Bedste valg til ethvert rum test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ragna Fjäll
luksus elevationsseng med høj komfort

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Fjäll:

Nordicdream.dk
På lager
15.995 kr. 34.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Udviklet i samarbejde med førende eksperter
 • Justerbar fasthed af madrassen
 • Fjernbetjening og lysfunktion
Ligegyldigt hvor stort dit soveværelse er, findes der en Ragna elevationsseng, der passer ind. Den flotte kvalitetsseng fra danske Nordic Dream fås i 8 forskellige størrelser fra 80 x 200 til 210 x 210 cm.

Modellen har en effektiv elevationsmotor, der gør det nemt at justere sengen til den perfekte liggeposition. Derudover giver 7 unikke komfortzoner din krop optimal støtte og trykaflastning hele natten.

Grunde til at købe

 • 7 komfortzoner
 • Skridsikker madras
 • Støjsvag elevationsmotor
 • Fås i 8 forskellige størrelser

Grunde til at undgå

 • Hovedgærde skal købes separat

Mere om Ragna Fjäll

Detaljer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 68 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 5 år
 • Prøveperiode: 100 dage

Ragna er udstyret med en danskproduceret motor, og du kan justere position med den trådløse fjernbetjening.

Indvendigt byder springmadrassen på 2 lag pocketfjedre, der giver ekstra trykaflastning og støtte til din krop. De 2 lag af pocketfjedre er inddelt i 7 individuelle komfortzoner.

Ved dit hofteområde, hvor der er mest tryk på madrassen, er der lagt en ekstra fast zone. Derimod er underlaget blødere omkring dine skuldre, så de kan slappe af under søvnen.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning, og derfor er betrækket Oeko-Tex certificeret.

Fjäll har antibakterielle egenskaber, så bakterier og husstøvmider ikke kan leve i materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis og er en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er derimod oplagt til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer og for at holde på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Ragna vs. markedet

Noget af det særlige ved Ragna er, at sengen fås i mange forskellige størrelser. De fleste modeller i oversigten produceres kun i et par størrelser, hvorimod Ragna kommer i 8 forskellige.

Sengen fra Nordic Dream har et gennemført nordisk udtryk, og du kan vælge mellem enten lysegråt, mørkegråt eller blåt tekstilbetræk.

Hos Nordic Dream tilbyder de en prøveperiode på 100 dage, som betyder, at du har god tid til at vurdere, om sengen lever op til dine forventninger. Skulle sengen ikke opfylde alle dine behov, henter de den kvit og frit, hvorefter du får det fulde beløb refunderet.

Du får desuden 5 års garanti på motoren og 25 års fuld garanti på sengen.

Ragna kan fås i følgende størrelser:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast virker Ragna Fjäll som et attraktivt valg til ethvert rum. Vi er tiltrukket af det luksuriøse design og det høje komfortniveau, som sengen tilbyder. Især den effektive elevationsmotor imponerer os, da den gør det nemt for os at finde den perfekte sovestilling. De 7 komfortzoner sikrer optimal støtte og trykaflastning hele natten, hvilket er meget vigtigt for vores velvære. Vi er også glade for at bemærke, at denne madras er skridsikker og at elevationsmotoren er støjsvag. Dog ville det være mere praktisk, hvis hovedgærdet fulgte med sengen, i stedet for at skulle købes separat.

Selvom Ragna Fjäll har imponeret os på mange måder, er der stadig nogle funktioner, vi ville ønske var tilgængelige. Det ville være rart at have flere muligheder for hovedgærdet, og et bredere udvalg af farver til tekstilbetrækket ville være en velkommen tilføjelse. På trods af disse mindre mangler anbefaler vi stærkt Ragna Fjäll som det bedste valg til ethvert rum. Dens mange størrelsesmuligheder kombineret med det nordiske design gør den til et godt valg – uanset hvad rum den skal stå i. Med Nordic Dreams’ generøse prøveperiode på 100 dage og langvarige garanti, kan du desuden være helt tryg ved din investering.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste elevationsseng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aura Nordlys
Luksus boxelevationsseng med 7 komfortzoner

Dagens bedste priser og tilbud på Aura Nordlys:

Nordicdream.dk
På lager
20.995 kr. 47.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Stærk motor fra Okin
 • Designet og udformet af professionelle
 • Optimal lindring for hele kroppen

Elevation er smart, hvis du gerne vil både sidde og ligge behageligt i din seng, og i den forbindelse er Aura Älv værd at overveje.

Bemærk: Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Grunde til at købe

 • Dobbelt lommefjederlag
 • Fås i 4 forskellige farver
 • Trådløs fjernbetjening
 • Høj komfort
 • Let at justere

Grunde til at undgå

 • Høj prisklasse, når den ikke er på tilbud

Mere om Aura Nordlys

Detaljer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • garanti: 25 (5 på motor) år
 • Prøveperiode: 100 dage

Aura Älv er en elevationsseng fra Nordic Dream med fokus på gode materialer og solidt håndværk. Sengens springmadras er fremstillet med et dobbeltlag af pocketfjedre, der former sig efter din krop. Madrassen er også inddelt i 7 forskellige zoner, der varierer i fasthed for at hjælper din krop med at slappe af. Alt fra Nordic Dream produceres i Danmark af dygtige håndværkere, der arbejder med svensk fyrretræ og Oeko-Tex certificerede tekstiler.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk
Nordlys består af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling.

Betrækket er aktivt kølende, og reagerer derfor, hvis du enten har det for varmt eller for koldt. Betrækket er desuden oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory skum former sig derimod efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Aura vs. markedet

Aura Älv er udviklet af eksperter, der har samarbejdet om at finde den rigtige formel for komfort. Det er derfor en seng til den kvalitetsbevidste forbruger, der vil investere i ekstra god komfort og nattesøvn.

Hvis du vælger at handle hos Nordic Dream, får du mulighed for at prøve sengen i 100 dage og returnere den kvit og frit, hvis ikke du er tilfreds. Du får selvfølgelig det fulde beløb tilbage.

Har du udset dig Aura Älv, kan du regne med høj dansk kvalitet, hvor du tilmed får 5 års garanti på motoren og 25 års garanti på selve sengen.

Aura Älv kan fås i følgende størrelser:

90 x 200 cm
90 x 210 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Bomagasinets vurdering

Vi mener, at Aura Älv er en af de mest prisvenlige luksus boxmadrasser på markedet. Den tilbyder både komfort og alsidighed med sine 7 komfortzoner og smarte elevationsfunktion. Vi er især fans af det dobbelte pocketfjederlag og 7-zoneinddelingen, som giver en god kropsstøtte og mulighed for afslapning. Det er også værd at nævne, at madrassen er fremstillet i Danmark af materialer af høj kvalitet og certificerede tekstiler.

Vi skal dog påpege, at prisen kan være i den hødige ende, når madrassen ikke er på tilbud. Vi synes også, at det havde været godt med flere muligheder i forhold til størrelser.

Alt i alt vil vi anbefale Aura Älv på grund af dens komfort, håndværk og attraktive pris.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste minimalistiske design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Kaagaard 380
elevationsseng med enkelt design

Dagens bedste priser og tilbud på Kaagaard 380:

Drømmeland
På lager
2.609 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Moderne og tidløs bred ramme i solidt træ
 • Vælg mellem træ- eller metalben
 • Stort udvalg af størrelser

Designmæssigt minder Kaagaard 380 om en traditionel træramme med madras. Den fremstår stilren og enkel, og du kan vælge en ud af fire flotte træsorter, så sengen passer bedst muligt med rummets øvrige interiør.

Vælg modellen, hvis du vil have et lettere alternativ til de mere tunge senge, som elevationssenge typisk er.

Der får valgfrihed med hensyn til benene, madrassernes individuelle fasthed, træsorten og størrelsen.

 

Grunde til at købe

 • Skandinavisk minimalistisk stil
 • Holdbar og robust
 • Fås i 4 farver

Grunde til at undgå

 • Madras skal købes separat

Mere om Kaagaard 380

Detaljer

 • Størrelse: 90x200 cm
 • Højde: 43 cm
 • type topmadras *: Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 6 cm
 • Antal komfortzoner: ?
 • Certificeringer: ?
 • garanti: ?
 • Prøveperiode: ?

Sengen har 42 lameller, hvoraf 9 er fleksible. Både rammerne og lamellerne er fremstillet af massivt lakeret eller malet træ.

Madrassen med det trykaflastende skum er 22 cm høj og tilpasser sig din krop. Vælg elevationssengen, hvis du vil have en model, der er enkel i sit udtryk, og som du selv kan designe.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Kaagaard 380 med andre justerbare senge i minimalistisk design, og vi har fundet tre hovedårsager til, at vi synes, den skiller sig ud. For det første ligner dens slanke og enkle design en traditionel træramme med en madras, der tilfødig et strejf af raffinement til ethvert rum. Vi kan virkelig godt lide sengens skandinaviske minimalistiske stil og dens holdbarhed. Den solidt konstruerede ramme og lamellerne er lavet af malet eller lakeret træ af høj kvalitet, hvilket sikrer en lang levetid. Derudover tilpasser den 22 cm brede madras med trykaflastende skum sig til din krop og giver optimal komfort.

For det andet tilbyder sengen et lettere alternativ til de typisk tunge justerbare senge på markedet. Vi synes, det er praktisk at have muligheden for at vælge ben, madrasfasthed, træsort og størrelse, der passer til vores præferencer. Et aspekt, som vi dog savner, er muligheden for at inkludere madrassen, når man køber sengen. Det ville gøre det mere bekvemt for kunderne at få alt, hvad de har brug for, på én gang.

Afslutningsvis kan vi varmt anbefale Kaagaard 380 som den bedste justerbare seng i minimalistisk design. Dens stilfulde udseende, holdbare konstruktion og tilpasningsmuligheder gør den til et godt valg for dig, der søger en enkel og elegant soveløsning.

Se 15 tidligere anmeldte produkter

Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D - Premium valg elevationsseng

ProSleep Boston L700 - mest solgte elevationsseng

Dunlopillo Passion - flot elevationsseng i god kvalitet

Magna Boss - elevationssengenes Rolls Royce

Athena Elevation 140×200 - allergivenlig elevationsseng

Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng

Novoria Hästens Adjustable Elevationsseng

Nocturne Gold elevationsseng 90×200 cm

Wonderland Sonate 522 - Flot og elegant elevationsseng

Wonderland Harmony elevationsseng

Balder elevationsseng

Auping Match elevationsseng

Auping Original elevationsseng m Inizio madras

Krone Elevation Plus - elevationsseng af dansk design

Highline King Size Elevationsseng - ekstra stor

FAQ

Hvilken elevationsseng er bedst?
Det er individuelt hvilken elevationsseng, der er den bedste, da det kommer an på behov og præferencer. Dog anbefaler vi Norhland Signatur Elevation, da vi mener den har mange gode egenskaber og samtidig fås til en god pris.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe en elevationsseng?
Når du skal kigge efter en elevationsseng, skal du være opmærksom på nogle praktisk ting, f.eks. om du har brug for et nyt stel til sengen. Derudover bør du også undersøge, om sengen passer til dig og din krop.
Kan jeg bruge mit gamle sengestel til en elevationsseng?
Generelt kan du godt bruge dit gamle sengestel, når du får en elevationsseng. Du bør dog være opmærksom på, hvorvidt madrasserne er i stand til at bevæge sig frit op og ned, hvis du har en sengegavl.

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en seng, der kan hæves og sænkes. Nogle modeller kan hæves og sænkes ved benene, andre ved hovedet og enkelte kan også ved nakken. De fleste kan hæves og sænkes i begge ender, og de kan samtidig reguleres hver for sig. Elevationen sker ved hjælp af en motor, som typisk er placeret i bunden af sengen.

En elevationsseng fås i samme størrelser som andre senge, og i udseende minder de om en kontinentalseng.

Hvis der er tale om en dobbeltseng, kan de to sengesider reguleres uafhængigt af hinanden, hvilket giver en udvidet komfort, da sengen kan indstilles efter individuelle behov.

Springmadrasser, som typisk bruges i sengene, fås i forskellige hårdheder, som passer til forskellige kropsvægte. Vælg derfor en madras ud fra din vægt.

I springmadrasserne er der typisk pocket-fjedre, som er pakket ind i lommer og skum, så de ikke kan mærkes igennem madrassen.

Sengelinned spiller en afgørende rolle for at sikre en behagelig og hygiejnisk soveflade. Hvis du investerer i sengelinned af høj kvalitet, der er fremstillet af bløde og åndbare materialer, kan du forbedre din samlede søvnoplevelse.

Et andet tilbehør, der kan bidrage væsentligt til din søvnkvalitet, er et kugledyne, eller vægttæppe. Disse tæpper er designet til at give dyb trykstimulering, hvilket kan fremme afslapning og mindske angst. Det blide tryk fra et kugledyne skaber en trøstende fornemmelse, der ligner et varmt kram, hvilket fører til en forbedret søvnkvalitet.

 

Når du skal finde den rette elevationsseng

Som det fremgår af vores oversigt, er der mage gode elevationssenge at vælge imellem. Danmark har en lang tradition for at producere senge i høj kvalitet, og derfor kan du være sikker på at få et godt og solidt produkt, hvis du vælger en seng blandt dem, vi har nævnt.

Det er også tydeligt, at kvalitetssenge koster. Det er ikke billigt at købe en ny seng, men du kan betragte det som en investering i dit helbred. Søvn er en af de vigtigste aspekter for et sundt liv, og helbredsmæssigt gavner det både din krop og dit sind. Derudover holde kvalitetssenge i rigtig mange år.

Kilder

I vores gennemgang af de bedste elevationssenge på markedet lige nu, har vi fokuseret på nogle af dem, der har fået de bedste anmeldelser hos kunderne.

Vi mener, at det er forbrugeren, der har de bedste forudsætninger for at vurdere et produkt. Derfor finder du på vores liste de elevationssenge med flest stjerner.

Hvorfor er søvn nødvendig, og hvad betyder det for os ifølge Mikael Rasmussen

En tredjedel af vores liv bruges i søvnens bevidsthedstilstand. Søvn er uerstattelig og fungerer som en anabolisk, opbyggende fase. Under søvn foregår der restitution og reparation af kroppen. For at hjernen og kroppen kan fungere optimalt, er det afgørende at få nok søvn. Desuden forekommer der katabolsk nedbrydning under søvn.

Søvn er en markant anderledes tilstand end vågenhed. Når vi sover, lukkes der af for sanseindtryk, hvorefter hjernen og kroppens systemer gennemgår forskellige processer i en række faser. Vores bevidsthedssystem gennemgår adskillige søvnstadier, hvor hver fase har sin egen amplitude og genopbygningsmekanismer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme