Sengen er ét af hjemmets absolut vigtigste møbler, ligesom søvnen er én af de vigtigste prioriteter i livet – eller det bør det i hvert fald være. Det er ikke for sjov, at eksperter anbefaler, at voksne mennesker får minimum 7 timers søvn hver eneste nat. Det er ganske enkelt kroppens måde at få ro og lade op til en ny dag på. Søvn er livsvigtigt for kroppen, og dermed er det en rigtigt god idé at prioritere sengen højt i indretningsbudgettet.

Sengen er dog også ét af de møbler, der optager allermest plads, og selvom de fleste ville elske at have rigeligt med plads at boltre sig på, er det ikke nødvendigvis sikkert, at du har plads til det derhjemme. Det er ligeledes ofte pladsmæssige årsager, der medvirker til, at mange mennesker køber en trekvart seng, fordi den er nemmere at få plads til derhjemme.

Det kan være, at du bor i en lille lejlighed, eller at I blot har prioriteret at bruge det mindste værelse i huset som soveværelse. En ¾ seng optager ikke unødvendig plads, og der er stadig rigeligt med plads til, at I kan sove to mand i den – og eventuelt et par af jeres børn, når de kommer snigende i løbet af natten. 

Men hvilken én skal du vælge? Og hvad skal du særligt have fokus på, når du er på jagt efter en god ¾ seng? Få en masse gode råd her sammen med vores bedste forslag til gode ¾ senge.

Norland Eksklusiv EL 140×200 – mest for pengene


Set på Sengetid

Norland Eksklusiv EL 140x200Denne Norland Eksklusiv El er til dig, der ønsker en moderne og langtidsholdbar elevationsseng i absolut topklasse. Den er blevet vurderet til titlen ”mest for pengene” hos Sengetid.dk.

Med denne seng er der høj liggekomfort og moderne elektronik med en LINAK motor. Norland Eksklusiv El har en 20 cm. tyk træramme, der sikrer en god og stabil bund og kommer med hele 25 års brudgaranti. Man er dermed sikret en seng, der holder i meget lang tid.

Sengen har en springmadras med pocketfjedre, hvori der er indbygget 5 komfortzoner. Disse zoner bidrager til optimal støtte for kroppen.

Pocketfjedrene har også hele 25 års brudgaranti. Pocketfjedrene beskyttes yderligere af et lag Cooltex polstring på 25 mm. indpakket i tykt tekstil, der er både slidstærkt og meget lækkert at røre ved.

For at opnå optimal støtte til kroppen, kan man vælge madrassen med hårdhedsgraderne medium og fast hårdhed, så man får den hårdhedsgrad, der passer til ens kropsvægt. Norland Eksklusiv El har en LINAK motor, der kan styres via en app på telefonen eller tabletten. Motoren fungerer trådløst, støjsvagt og driftssikkert.

Norland Eksklusiv El skiller sig ud fra andre elevationssenge på markedet, fordi den har hele to automatiske nakkevip samt 25 års brudgaranti på ramme – og fjederbrud. Ligeledes har pocketfjedrene 25 års brudgaranti. Med disse 25 års garantier er man dermed sikret en langtidsholdbar investering i en topmoderne elevationsseng.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 200 cm
 • Garanti: 25 år
 • Pocketfjedre
 • Farve: Sort

Se pris på Norland Eksklusiv EL 140×200 hos Sengetid

Krone Signatur Box 140×200 – 15 års garanti


Set på Sengetid

Krone Box NU 140 x 200 cmKrone Signatur Box er til dig, der ønsker en rigtig god halvanden mandsseng med en god liggekomfort, valgfrie ben og en lækker, valgfri topmadras med et vaskbart betræk.

Krone Signatur Box er udstyret med to lag fjedre. Det nederste lag er bonellfjedre. Disse fjedre er med til at sikre stabiliteten i sengen. Det øverste lag har er udgjort af pocketfjedre, der har indbygget 5 zoner. Disse zoner hjælper til at stabilisere kroppen, så man får optimal støtte de steder, hvor man ellers synker lidt ned i madrassen. Dette sker især ved skuldre og hofte.

Sengen kan vælges, så den passer til ens kropsvægt i hårdhedsgraderne medium, fast eller ekstra fast fasthed. Man er sikret optimal liggekomfort med et lag skum over fjedrene, der pakket ind i tykt tekstil. Ovenpå ligger en topmadras, som kan vælges i to typer: Latex eller Memory skum på 7 cm.

Krone Signatur Box skiller sig ud fra andre lignende senge på markedet, fordi den har en høj kvalitet, der bidrager til en optimal liggekomfort og er meget solid og robust. Samtidig har den en yderst fornuftig og budgetvenlig pris. Dens 15 års garanti sikrer desuden en langtidsholdbar seng og er dermed en rigtig god investering.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 200 cm
 • Garanti: 15 år
 • Pocketfjedre
 • Bonellfjedre
 • Farve: Grå

Se pris på Krone Signatur Box 140×200 hos Sengetid

Krone Kontinental Plus 140×200 cm – meget høj komfort


Set på Sengetid

Krone Signatur Kontinental Plus 140 x 200 cmKrone Kontinental Plus er til dig, der ønsker at investere i en langtidsholdbar kontinental seng med optimal liggekomfort og 15 års garanti.

Den høje liggekomfort fås via sengens to komfort lag, der er inddelt i to særskilte madrasser. Dette betyder konkret, at man kan vende madrassen lige under topmadrassen. Denne smarte funktion gør, at komforten øges betydeligt og sikrer kroppen optimal støtte i alle liggestillinger.

Sengens lag er udgjort af posefjedre, som er med til at sikre en meget stabil seng. Det unikke ved, at denne seng er en kontinentalseng er, at den er tredelt. Det første lag er en tyk, vendbar springmadras med pocket/multipocket fjedre. Disse fjedre er inddelt i 5 zoner, der giver ekstra støtte til blandt andet skuldre og hofter, hvor kroppen trykker mere vægt ned i madrassen.

Sengen har en boksmadras i bunden og øverst en lækker topmadras. Disse lag gør, at kroppen får optimal støtte og fleksibilitet gennem hele liggeperioden og søvnen.

Det, der adskiller Krone Kontinental Plus fra andre kontinental senge er, at den har to komfortlag plus en topmadras, der sikrer dig en uovertruffen søvn og optimal liggekomfort. Sengen er til dig, der søger god kvalitet, velvære og liggekomfort i kombination med godt, dansk solidt håndværk udført i eksklusive materialer og et moderne og smart design.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 200 cm
 • Garanti: 15 år
 • Pocketfjedre
 • Farve: Sort

Se pris på Krone Kontinental Plus 140×200 cm hos Sengetid

Nocturne Silver ¾ seng mål 120 x 200 cm – eleverende paradis


Set på ILVANocturne Silver

Bruger du sengen til andet end at sove i – for eksempel se tv, læse bøger eller skrive – så er det en god idé at kaste dine penge efter en seng, hvor du kan sidde behageligt oprejst. Og her er en elevationsseng uden tvivl guld værd. Denne elevationssag har alt, hvad hjertet kan begære, og så holder den sig stadig inden for 120 cm i bredde, således at den nemt kan passe ind i langt de fleste mindre soveværelser.
Det er en super god seng til dig, der bor alene, idet den ikke er alt for stor at sove i selv, men den er også ideel til parret, der ikke har meget plads at gøre med. Elevationssengen fra Nocturne er i lysegrå med en medium affjedring. Du får god og individuel større fra Multi Pocket fjedre i madrassen, ligesom topmadrassen har en antibakteriel latexkerne, der sørger for at varmeregulere din kropstemperatur natten igennem.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 120 x 200 cm
 • Farve: grå
 • Medium affjedring
 • Topmadras på 6 cm
 • Antibakteriel latexkerne, der varmeregulerer din krop i løbet af natten
 • Individuel støtte fra Multi Pocket fjedre
 • Ben og gavl skal tilkøbes
 • Praktisk elevationsseng

Se pris på Nocturne Silver ¾ seng mål 120 x 200 cm hos ILVA

Olympic kontinentalseng med opbevaring 140 x 200 cm – praktisk og pæn


Set på BoboonlineOlympic kontinentalseng

Når du først kaster et blik på Olympic sengen, vil din første tanke helt sikkert være, at det er et utroligt smukt stykke håndværk. Og håndværk er faktisk lige præcis, hvad det er. Olympic sengen er nemlig håndlavet præcist til dig, og den laves kun på bestilling. Dermed bliver sengen også bygget efter præcist dine ønsker og behov – og dermed skal du selvfølgelig også forvente en lidt længere leveringstid end hos sædvanlige møbelproducenter. 

¾ sengen er bygget op i tre lag – først massivt træ med en stærk skumramme og bonell fjedre. Dernæst er selve madrassen, der har en solid fjederkerne med et solidt lag skum, så du får en super komfortabel madras, der kan holde i meget lang tid.

Og endeligt er der den 4 cm tykke topmadras i visco skum, hvor betrækket kan tages af, så du med jævne mellemrum kan vaske det.

Der er skuffer på hver side af sengen, og skuffen har 120 x 50 x 14 cm. Selve højden på sengen er 60 cm, og den er udstyret med en sengegavl i lækkert massivt træ, der efterfølgende er polstret, så sengen får et smukt look, og så din ryg læner sig mod noget blødt og behageligt. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 200 cm
 • Farve: bordeaux
 • Solid fjederkerne
 • Håndlaves per bestilling specifikt til dine behov og ønsker
 • Topmadras på 4 cm i visco skum
 • Har store skuffer på hver side
 • Solid sengegavl polstret og inddelt i små firkanter
 • Smukt design

Se pris på Olympic kontinentalseng med opbevaring 140 x 200 cm hos Boboonline

Athena Kontinental 140 x 200 cm – garanteret kvalitet


Set på UnolivingAthena Kontinental

Her er en danskproduceret kontinentalseng, der er holdt ganske enkelt rent designmæssigt. Også denne seng er bygget op omkring tre lang, nemlig en boxmadras nederst, en springmadras i midten samt en topmadras. Springmadrassen i midten er vendbar, og du kan derfor være med til at forlænge dens levetid ved at sørge for at vende den regelmæssigt. Springmadrassen er desuden kendt for at have 5 komfortzoner.

Topmadrassen har latexkerne og er dermed rigtigt god til dig, der har tendens til at få det meget varmt om natten. Topmadrassen er desuden allergivenlig. Du kan naturligvis frit mellem forskellige hårdheder inden for madrasserne, og her bør du bruge din vægt som rettesnor. 

Der er ben med i prisen, men ønsker du andre end de standard ben, der følger med, har du mulighed for at tilkøbe andre. Du kan få denne seng i både sort og grå, og fælles for begge er, at de er holdt ganske minimalistisk og stilsikkert, så det er nemt at tilføje dem til din soveværelsesindretning.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 200 cm
 • Farve: grå eller sort
 • Pocketfjedre
 • 5 komfortzoner
 • 10 cm stålben medfølger. Andre ben kan tilkøbes
 • Topmadras på 4 cm med vaskbart betræk
 • Springmadras er vendbar
 • 15 års garanti på fjerbrud og rammebrud
 • Enkelt og monokromt design

Se pris på Athena Kontinental 140 x 200 cm hos Unoliving

Budget kontinentalseng 140 x 200 cm – lækre detaljer


Set på BoboonlineBudget kontinentalseng

Dette er den ultimative seng til dig, der både gerne vil have komfort, fine detaljer og et lækkert udseende. Med denne fine kontinentalseng får du et dansk produceret produkt, som er holdt i rene sort og hvide linjer, og som dermed passer ind i langt de fleste hjem. 

Sengen kommer med en gavl, så du kan sidde op og læse eller se tv. Dertil kommer to behagelige puder, der hænger på gavlen, så du får den ultimative komfort, når du skal slappe af. 

Platformen udføres af boxmadrassen, hvor det øverste lag er en springmadras med 5 zoner. Det faktum, at madrassen består af to forskellige madrasser, medvirker til en rigtigt god nattesøvn. Desuden får du en 4 cm topmadras, metal ben og gavl med i prisen – og sidstnævnte er meget, meget fornuftig. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 140 x 200 cm
 • Farve: sort
 • 5 komfortzoner
 • Topmadras på 4 cm 
 • Metal ben medfølger
 • Gavl med hængende puder medfølger
 • Fås i flere størrelser
 • Perfekt til afslapning og hygge

Se pris på Budget kontinentalseng 140 x 200 cm hos Boboonline

Nora Boxmadras 120 x 200 cm – minimalistisk perfektion


Nora boxmadrassen er ganske enkelt både fin og minimalistisk at se på og samtidig fulde af alt det gode. Den har en 5-zone pocket fjedring øverst og med tilføjede bonell fjedre nederst. Fjedrene er polstret med polyether skum, hvilket giver en helt igennem god liggekomfort. 

Designmæssigt er denne ¾ seng betrukket med et møbelstof i antracit. Og endelig får du en 10 cm tyk koldskums topmadras, hvor du naturligvis selv kan vælge, hvilken hårdhed du foretrækker.

Du kan desuden tilkøbe både ben og gavl ved siden af, og dermed bliver det den perfekte saml-selv løsning for dig, der hverken vil gå på kompromis med komfort eller sengens udseende.

Den passer ind i langt de fleste hjem, herunder også teenageværelset derhjemme. Prisen er i den absolut fornuftige og lave ende.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 120 x 200 cm
 • Farve: sort
 • 150 bonell fjedre per m2 nederst
 • 5 komfortzoner
 • Polstret med polyether skum
 • Betrukket med antracit møbelstof
 • Topmadras på 10 cm 
 • Gavl og ben skal tilkøbes
 • Fås i flere størrelser
 • Minimalistisk design

Hvem er ¾ senge velegnet til?

En ¾ seng er helt perfekt til jer, der bor i en mindre lejlighed, hvor pladsen ikke rummer luft til en dobbeltseng. Den er også rigtigt god, hvis du blot har et lille soveværelse, eller i øvrigt skal have plads til en masse andre ting i soveværelset.
Men en ¾ seng er også rigtigt god til dig, der bor alene, og som føler, at en dobbeltseng simpelthen vil blive alt for stor at skulle sove i, hvis ikke der ligger nogen ved siden af. Det kan hurtigt føles underligt at ligge i en gigantisk seng ene mand, og her er en ¾ seng en rigtigt fornuftig investering.
Desuden er ¾ senge også ganske gode til teenageren, der gerne vil have en større seng på sit værelse, men som næppe har plads til en dobbeltseng.
En ¾ seng kommer typisk i bredderne 120-140 cm, og du har derfor lidt snor i forhold til, hvor bred du ønsker sengen. Husk at vælge én der er bred nok til, at du kan overskue, at der ligger nogen ved siden af dig – men som samtidig ikke er så bred, at den ser stor og klodset ud i soveværelset.

Gode råd, når du skal købe seng

Når du skal købe seng, er det alfa og omega, at du prøver den først. Alle kroppe er forskellige, og vi har alle sammen forskellige behov og præferencer, når det kommer til søvn. Du kan derfor ikke sende nogen afsted for at prøve den for dig. Husk også at tage overtøjet af, når du lægger dig i sengen i butikken – du sover jo ikke med stort overtøj på, og overtøjet kan altså fjerne en del af fornemmelsen af sengen og underlaget. Du kan sagtens købe sengen på nettet, men sørg for at have testet dem af først.
Husk også, at både din vægt og din højde spiller ind, når du skal vælge underlag. Jo mere vægt du bærer rundt på, des hårdere skal dit underlag være, og det gør sig faktisk også gældende, når det kommer til din højde. Det betyder også, at det sagtens kan være, at du skal have en anden madras på sengen, end din partner skal. Der er heldigvis masser af muligheder for at købe ¾ senge, hvor madrasserne er adskilte.
Du skal desuden helst have god plads omkring dig og gerne 20-30 cm i overskud til både hoved og fødder, så du kan ligge helt strakt.
Du skal desuden tænke over, hvordan du vil bruge sengen. Du skal selvklart sove i den, men mange mennesker bruger også sengen til at læse, skrive eller se tv i. Her kan det være rart med et polstret hovedgærde eller mulighed for elevation, så du kan sidde oprejst.
Endelig skal du have stor fokus på topmadrassen, der er nærmest lige så vigtig som sengen selv. Det kan gøre en kæmpestor forskel for din søvn, og her er det vigtigt, at du vælger en topmadras, som har samme type som sengens originale form. Dermed kan du nemlig nemmere bevare den samme komfort gennem sengens mange leveår.

Hvilken madras skal du vælge?

Som nævnt ovenfor har din vægt en afgørende betydning for dit valg af madras. Derfor er det bydende nødvendigt, at du er ærligt overfor dig selv – og eventuelt de mennesker, du spørger om gode råd hos – omkring din vægt. Det nytter ikke noget at lyve vægten lavere, da det kan komme til at få rigtigt sure følger for dig, hvis du ligger for blødt i sengen. Det kan nemlig give alvorlige rygproblemer, ligesom du også vil vågne flere gange om natten og dermed få en ustabil og usund søvn.
Vil du gerne undgå at slynge om dig med vægtangivelser, kan du i stedet nøjes med at se på fastheden, der opgøres nogenlunde efter vægt. Vejer du under 75 kg., bør du vælge en madras med medium fasthed. Vejer du mellem 75 og 95 kg., er en fast fasthed den bedste type madras for dig. Vejer du mere end 95 kg., skal du have en ekstra fast madras.

¾ seng tilbud

En ¾ seng kan være en større investering, og senge koster i det hele taget ofte en god slat penge. Men mange af de større bolighuse kører ofte med senge på tilbud, for eksempel ¾ seng i jysk eller Ilva. Du har også rigtigt gode muligheder for at gøre et scoop på nettet, hvor det tilmed er nemmere og hurtigere at sammenligne priser mellem de forskellige forretninger.

Læs også vores artikel om: Det fineste sengetøj til dobbeltdyne

Se også denne artikel på bedsteseng.dk: Trekvartseng Test (2020) → Se de 10 bedste trekvartsenge

Læs også: Guide til køb af madras til elevationsseng

Denne side er anmeldt af: Silje M. Henriksen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment