Der findes et stort udvalg af madrasser til elevationssenge, og hvilken en der vil være den rette for dig, afhænger både af størrelsen på din seng, dine ønsker om komfort samt dit budget.

Det kan være svært at gennemskue, hvilken model der kan matche dine behov. Det har stor værdi for din søvn og din glæde ved din seng, at du investerer tid i at udvælge dén model, som tilgodeser dine ønsker. 

I denne guide får du de bedste råd til at udvælge den madras til elevationssengen, som vil give dig utallige timers komfort og uspoleret nattesøvn.

Hvilken madras til elevationsseng skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du vælge en madras, som i dimensioner matcher størrelsen på din elevationsseng. Elevationssenge produceres i mål som enkeltmandssenge. Det er vigtigt, at du vælger en specialdesignet madras, når du har en elevationsseng, så du er sikker på at kunne få gavn af sengens hæve- sænke egenskaber.

Størrelsen 90x200cm er den mest almindelige model, og derfor finder du størst udvalg af madrasser i disse dimensioner. 

Du skal starte med at vælge din madras i forhold til kategorien for størrelsen. Herefter kan du bruge følgende punkter, når du skal udvælge den rette model til din seng:

  • Fasthed 
  • Omfang af polstring 
  • Type af fjedre 
  • Pris 
  • Certificeringer 
  • Materiale og design

En god madras skal give dig masser af komfort og støtte under søvn. Du skal kunne vende dig rundt uden ubehag, og madrassens fasthed skal gøre det mulig for dig at sove behageligt på den igennem mange år. 

Når du vælger en madras til elevationsseng med pocket fjedre, får du den bedste komfort og det mest stabile design. 

Der er forskellige fastheder på madrasserne. Vejer du omkring 70kg, skal du vælge en madras med ”medium fasthed”, og vejer du over 80kg, anbefales det at vælge en madras med ”fast fasthed”. Vejer du over 100kg, skal du vælge en model, som er designet med multipocket fjedre. 

Har du allergi, eller vil du undgå risiko for udvikling af husstøvmideallergi i fremtiden, skal du forholde dig til certificeringerne på dit sengeudstyr. 

Madrasser findes i masser af forskellige udgaver, og de produceres af forskellige materialer og udgaver af skum. Dit budget er med til at afgøre kvaliteten af skumkomponenterne i og opbygningen af madrassen. 

Valg af bedste madras til elevationsseng 90×200

Det er i høj grad typen af fjedrene, der er med til at give dig den bedste komfort i din elevationsseng. Mens de billigere madrasser bliver producenter med brug af fjedretyper af ældre dato såsom Bonell- eller LFK-fejre, bliver de bedste madrasser skabt ved brug af pocketfjedre. Det unikke og særlige ved pocketfjedrene er, at de har mange flere støttepunkter end de andre typer. Dette giver dig en bedre og mere stabil komfort gennem de år, hvor du sover på din madras. 

Der er forskel på vores vægt. Pocketfjedre er i stand til at regulere sig i henhold til en individuel vægt og skabe den rette og mest optimale støtte for hele kroppen. 

Din vægt er med til at afgøre, hvor faste pocketfjedrene skal være.  

Hvilke materialer er en madras til elevationssenge lavet af?

En madras består af en række forskellige delkomponenter. Der er fjedrene, som skaber fastheden og formen i produktet, og så er der skummaterialerne, som giver komforten og blødheden. Hvilke materialeudgaver producenter anvender kan variere meget, og kvaliteterne af dem influerer på madrassens evne til at give dig de bedste søvnforhold.

Betrækket på madrassen kan være fremstillet af bomuld eller et elastisk tekstilmateriale, som har temperaturregulerende egenskaber. 

Under betrækket er madrassen bygget op med skum. Det bedste skum kan være Memory foram eller Airgocell, der begge er åndbare materialer, som sørger for, at du ikke fryser om vinteren eller sveder ekstra om sommeren. 

I midten af din madras til elevationssengen er der en ’kerne’ af fast skum. Denne giver formfasthed og stabilitet. Det er denne kerne af skum, som skal kunne holde til dine sovestillinger og sikre, at du kan sove i varierede positioner, uden at madrassen med tiden tager form. 

Lider du af husstøvmideallergi, skal du vælge et sengeprodukt, som er certificeret med enten Oeko-Tex eller Svanemærket. Dette vidner om, at sengeudstyret er fremstillet uden brug af kemi.

Værd at vide om priser på madras til elevationsseng 

Det er din fordel som forbruger, at du kan gå på opdagelse iblandt mange forskellige forhandlere af madrasser og udstyr til elevationssenge. Dette giver dig mulighed for at sammenligne flere produkter, så du kan finde frem til den madras, som skal give dig støtte, komfort og god natsøvn de næste mange år.

Priserne på de særlige elevationsmadrasser spænder bredt. 

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des bedre kvalitet din madras er skabt i, des højere i pris vil den være. 

Der udvikles konstant nye designløsninger, der er skabt til at give dig de mest optimale søvnforhold. De mange producenter anvender forskellige elementer og materialer til fremstillingen af sengeudstyr.

I takt med at der udvikles nyt udstyr og tilbehør til elevationssenge, bliver der løbende sat basisudstyr til senge på udsalg. Dette giver dig mulighed for at købe din madras til elevationssengen til nedsat pris. Når du handler på tilbud, får du samme høje kvalitet på dit produkt, som du ville have fået, hvis du havde givet fuld pris.

Pas godt på din madras til elevationssengen med en topmadras

Der er flere grunde til, at det kan svare sig at købe en topmadras, der matcher din seng i dimensioner. Du vedligeholder din madras optimalt, når du beskytter den med en topmadras. Med en topmadras er det dén, som er i kontakt med lagenet. Når du sover, afgiver du døde hudceller, og har du tendens til at svede, vil fugten trænge ned i lagenet, og det kan skabe beskidt overflade på topmadrassen. Det er meget nemmere at vaske en topmadras, end det er at rengøre en madras. 

Med optimal beskyttelse kan du få glæde af din madras til elevationssengen i masser af år. Det er billigere at skifte topmadrassen uden efter behov end købe helt ny basismadras.

Læs også vores artikel om: Testoversigt: Her er de bedste hovedpuder i test

Se også denne artikel på time2sleep.dk: HVILKEN MADRAS PASSER TIL ELEVATIONSSENGEN?

Denne side er anmeldt af: Abellona D. Juhl Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment