Altankasser er uundværlige når det er småt med pladsen og du gerne vil skabe et hyggeligt miljø på din altan. De fås i mange former, materialer og farver, så det er næsten kun fantasien der sætter grænser. De mest populære altankasser er lavet af plastik og hænges på altanens gelænder, men du kan faktisk også få altankasser som monteres ovenpå gelænderet.

Vi har besøgt en række netbutikker og samlet 8 flotte altankasser i plast, træ og metal herunder:

Corsica altanpotte – det lille runde alternativ til altankassen

Corsica-Altanpotte
Corsica altanpotten er unik i udseendet, og minder om små flotte blomsterpotter.
Til dig der ønsker små dekorative potter i stedet for altankasser, har Elho udtænkt en rigtig fin løsning. Altankassen fra deres Corsica-serie fås også i en rund serie, hvor der er tale om en potte og ikke en kasse. Den er nemlig helt rund, men spændes fast over gelænderet på nøjagtigt samme måde som altankassen.

Potterne har en god diameter på 30 centimeter, så der er rigeligt med plads til at dyrke flotte blomster. Og med mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, kan du sammensætte flere forskellige og få et flot farvespil. Som med andre altankasser og –potter fra tyske Elho, er også disse delvist fremstillet af genbrugsplast.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Diameter 30 cm
 • Altankasse til montering oven på altanen
 • Indbygget overløbsventil

Se pris og farver på Corsica altanpotterne hos Sille & Sylvester

Barcelona altankasse med holder fås i flere farver

Barcelona altankasse med holder fås i flere farverAltankasserne i Barcelona-serien er designet af tyske Elho, der gør en dyd ud af at have en så bæredygtig produktion som muligt. Således er flere af deres produkter fremstillet af genbrugsplast, så miljøet belastes mindst muligt.

Barcelona-altankasserne leveres som et komplet sæt med en 50 meter bred altankasse, underbakke og en stærk metalholder. Den er derfor lige til at sætte op, og du kan nemt montere den på flere typer altaner. Du kan få denne altankasse i flere friske farver – blandt andet vintage blå, mint og antracitgrå.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 50 cm – Højde 17 cm
 • Altankasse i valgfri farve inkl. beslag
 • Underbakke med dræn

Se pris og farver på Barcelona altankasserne hos CDON

Corsica altankasser monteres ovenpå gelænderet

Corsica-Altankasse

Disse smarte altankasser er til dig der ønsker en løsning, som er mere integreret i altanen end andre. Det ses ved den måde som altankassen monteres på, da den simpelthen sættes ned over gelænderet og fastspændes omkring altanstængerne. Det sætter nogle enkelte krav til din altan, som skal være af typen med altanstænger som på billedet, men derudover passer Corsica altankasserne til stort set alle altaner. Fordelen ved denne type altankasse er at den er lige pæn fra begge sider. Du slipper derved for at se på beslagene når du står i haven.

Denne altankasse måler 60 centimeter i bredden, og grundet udformningen er der god plads til flere slags blomster i hver kasse. Måden hvorpå altankassen fastspændes og tilpasses din altan, er ved at den vippes ned over gelænderet. Herefter spænder du det lille beslag i bunden af kassen, og så sidder den fast. Altankassen fås i flere farver hos Sille & Sylvester. For en sikkerheds skyld er der selvfølgelig indbygget en overløbsventil, så regnvand ikke hober sig op i bunden.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 60 cm
 • Altankasse til montering oven på altanen
 • Indbygget overløbsventil

Se pris og farver på Corsica altankasserne hos Sille & Sylvester

B-Green altankasse i zink med altanholder

B-Green-Altankasse-Zink

B-Green er en dansk forhandler af naturligt patinerede krukker og altankasser, som passer godt ind i den nordiske indretning med rå materialer i høj kvalitet.

Denne altankasse er lavet i zink og har en bredde på 60 centimeter. Den fås også i en lidt mindre model på 50 centimeter, og så fås den også i en rustik brun variant.

Til zink-kassen medfølger desuden en sort metalholder, som passer til rækværket eller altanens gelænder. Selve kassen måler 18 centimeter i højden, så der er god plads til dine planter.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 60 cm – Højde 18 cm
 • Altankasse i zink
 • Inkl. sort metalholder

Se pris på B-Green altankasse i zink hos Sille & Sylvester

Speedtsberg altankasser i metal er små og elegante

Speedtsberg er en dansk virksomhed med fokus på moderne interiør i skandinavisk stil. De fører et bredt udvalg af rustikke indretningsartikler til brug inde og ude, hvilket de har gjort siden 2007 da Susanne Speedtsberg grundlagde virksomheden.

Denne lille altankasse er lavet i lakeret metal og fås i flere forskellige farver – eksempelvis mørkegrå, olivengrøn eller i ulakeret zink.

Altankassen har en bredde på kun 38 centimeter, hvilket gør den velegnet til brug på den lille altan, terrasse eller sågar i køkkenet til krydderurterne. Du kan nemlig af- og påmontere beslagene efter behov, så kassen både kan stå og hænge.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 38 cm – Højde 15 cm
 • Lille altankasse i flere farver
 • Aftagelige metalholdere

Se pris og farver på Speedtsberg altankasserne hos Sille & Sylvester

Base212 altankasse i kobberlook er god til potteplanter

Base212-Altankasse

Denne populære altankasse fra Base212 er designet af Mette Hagedorn og har i perioder været udsolgt grundet stor efterspørgsel. Flere butikker er dog begyndt at lagerføre denne altankasse, blandt andet Fenomen som vi henviser til herunder.

Base212 altankassen er designet som en flot trådkasse med beslag, så den er lige til at hænge på altanen. Den er relativt lille med en bredde på 40 centimeter, og du kan derfor med fordel hænge flere af dem ved siden af hinanden. Planterne skal stå i deres egne potter i denne altantrådkasse, hvilket gør det nemt at plante om og holde ved lige.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: 40 x 15 cm
 • Kobberfinish
 • Design af Mette Hagedorn

Se pris på Base212 altankassen hos Fenomen

B-Green altankasse i brunt metal

Denne B-Green altankasse har et flot rustikt finish med en rusten overflade, der fremstår flot og varm. Altankassen er således perfekt til den lille hyggelige altan, hvor der søges et mere moderne look med elementer der allerede har en form for patinering.

Den brune overflade giver en flot glød, der passer perfekt sammen med grønne planter og blomster i hvide nuancer. Hæng den enten over et rækværk eller på gelænderet, eller stil den langs kanten på terrassen. Mulighederne er mange.

Altankassen har en bredde på 60 centimeter, en højde på 18 centimeter og en dybde på 14 centimeter. Den er således perfekt til selv små altaner.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 60 cm – Højde 18 cm
 • Metal med rusten overflade
 • Inkl. holder

Se pris på altankasse i pileflet hos Sille & Sylvester

Altankasse fra Ib Laursen i rustikt metalflet

Ib Laursen altankassen har et flot design af flettet metal. Den er uperfekt i konstruktionen, og således perfekt til den rustikke indretning.

Altankassen fra Ib Laursen er en lille køn model i flettet metal. Den er ideel til brug med et par små planter, der skal stå i hver deres lille potte. Hæng den over rækværket eller på altanens gelænder med de påmonterede kroge, eller afmonter disse så den kan stå på jorden eller gulvet indendøre.

Du får med denne altankasse en køn og rustik atmosfære, hvor alting ikke behøver være så perfekt. Metaltrådene er med vilje flettet så den ser lidt brugt ud, hvilket er meget moderne for tiden. Indretningen må nemlig gerne være lidt rustik og emme af personlig charme, hvor alting ikke er strømlinet og kedeligt.

Altankassen har en bredde på kun 44 centimeter, en højde på 16 centimeter og en dybde på 21,5 centimeter. Den hører således til blandt de små altankasser, hvilket er perfekt til den lille altan eller terrasse.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 44 cm – Højde 16 cm
 • Metalflet
 • Inkl. metalkroge

Se pris på altankasse i pileflet hos Sille & Sylvester

Læs også: Urtepotte – 9 smukke urtepotter i alle størrelser

Se også artiklerne: Få inspiration til smukke havekrukker, der pryder din have eller altan

Denne side er anmeldt af: Simone S. Winther 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

5 kommentarer

 1. Ulla Hermind Svar

  Jeg har ledt højt og lavt efter altankasser, der kan monteres på en 32cm bred betonkant, som min altan har, men forgæves.
  Kan du hjælpe?

  • Thomas Svar

   Hej Ulla

   Uha, jeg har prøvet at søge, men de beslag jeg har kunnet finde kan ikke “gabe” over en 32 centimeter bred betonkant. Jeg tror du skal en tur i det lokale byggemarked og forhøre dig, om de har nogle specielle beslag, som passer til betonkanten.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Hej. Jeg kan rigtig godt lide zink, men også at det er høj kvalitet. Jeg har derfor selv købt ved en lille blikkenslager som laver utrolig meget til haven. Altankasserne er i zink, man kan tilkøbe dræningssystem og ophængsbeslagene blev tilpasset kanten på min altan. Jeg er så glad og tilfreds og synes både jeg kan mærke og se kvaliteten frem for dem man køber i byggemarkeder osv. Er godt tip er at tage en snak med http://www.oc-blik.dk. Han producere det hele selv.

 3. Jeg synes der mangler lidt info om hvor gode de forskellige er til at hjælpe pæanterne til at opnår maksimal vækst – e.g. har de dræn osv

  • Thomas Svar

   Hej Anders,

   Tak for tippet. Det er desværre ikke alle forhandlere, der oplyser dette, og selvom jeg har søgt informationen andetsteds, eksempelvis hos producenten, er det nogengange svært at finde frem til.
   De fleste plastmodeller i denne artikel har dog både dræn og vandingssystem, hvilket jeg vil få tilføjet til teksten hurtigst muligt.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar