De nyeste fladskærme er bedre og billigere end tidligere modeller, og så har den nye Ultra HD-opløsning nu for alvor gjort sit indtog. Det ses i de nyeste testresultater fra Danmark, Sverige og Tyskland, hvor de smarte Ultra HD-fladskærme scorer højt på billedkvalitet og funktioner. Enkelte Full HD-modeller er dog stadig med i toppen, og du behøver ikke trække den store pengepung op af lommen. De bedst bedømte fladskærme fås nemlig til gode priser på nettet.

Vi har gennemgået de nyeste testresultater og kommer med 6 konkrete anbefalinger af fladskærme i disse størrelser:

 • Bedste 40″ – 43″ fladskærme
 • Bedste 47″ – 49″ fladskærme
 • Bedste 50″ – 55″ fladskærme

Herunder får du vores top 3 anbefalinger, hvorefter vi gennemgår de i alt 6 bedste fladskærme enkeltvis:

De nyeste og bedste fladskærme har HDR

En spændende ny teknologi er HDR (forkortelse for High Dynamic Range), som kort fortalt gør det muligt for fladskærmen at gengive et mere dynamisk billede end tidligere, hvor hvid og sort står skarpere mod hinanden end nogensinde før. Læs også den mere tekniske forklaring af HDR hos Flatpanels.dk. Styresystemerne er også blevet bedre og mere smidige, så din fladskærm nu kan bruges til flere ting end tidligere.

Bedste 40″ – 43″ fladskærme

Fladskærme på mellem 40 og 43 tommer fås ofte til meget fordelagtige priser, hvorfor det sjældent kan betale sig at vælge en mindre skærmstørrelse. Fladskærme i denne størrelsesklasse er velegnede til brug i eksempelvis sommerhuset, soveværelset eller på børneværelset. De nyeste modeller er desuden særdeles lette, så de kan nemt hænges op på væggen når der skal spares på pladsen.

Herunder har vi fundet to billige fladskærme, der begge får gode bedømmelser:

43″ LG 43UH650V Ultra HD LED-TV

Godt køb: LG 43UH650V klarer sig rigtig godt i test, og fås til en fornuftig pris på nettet. Det er en 2016-fladskærm med HDR og LG’s nyeste webOS 3.0 styresystem.
Bedste pris: 3.999,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi LG 43UH650V: Denne fladskærm brillerer i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den placerer sig i toppen blandt dyrere modeller. Den har alle de nyeste teknologier og et meget brugervenligt interface, som skyldes den helt nye webOS 3.0 platform fra LG. Du får således en god og fremtidssikret fladskærm med Ultra HD opløsning og HDR, som er fremtidens standardteknologi til flottere billeder med bedre gengivelse af lyse og mørke farver. Alt i alt en rigtig god fladskærm til en meget attraktiv pris.

Om: LG 43UH650V er en fladskærm på 43 tommer fra LG’s 6-serie. Den befinder sig således i mellemsegmentet, og henvender sig til forbrugeren der både efterspørger ny teknologi og en fornuftig pris. Med andre ord er denne fladskærm klargjort til fremtidens standarder med Ultra HD, nyeste webOS 3.0 styresystem fra LG, HDR og – selvfølgelig – indbygget WiFi. Ultra HD er fremtidens standardopløsning, som forventes at tage over for Full HD med tiden. Endnu er der ikke meget indhold tilgængeligt med denne opløsning, men det kommer løbende. webOS 3.0 er kernen i alle LG’s nyeste fladskærme med Smart TV funktionalitet. Det er fra denne platform du starter applikationer som Netflix og Youtube, og så er det blevet nemmere end før at navigere intuitivt i menuerne og de mange genveje.

Fladskærmens design er klassisk med en mørkegrå ramme i minimalt design, diskret LG-logo og 2 små plastfødder. På bagsiden af fladskærmen finder du 3 HDMI-indgange og 2 USB-indgange. På LG’s 6-serie kan du blandt andet bruge USB-indgangen til at optage film og programmer, hvis du tilkobler en ekstern harddisk.

LG 43UH650V er forhåndsgodkendt til Boxer, Yousee og Stofa, og der er indbygget alle de mest gængse TV-tunere, så du kan modtage flere forskellige typer signaler uden at tilkoble ekstraudstyr.

Specifikationer:

 • 43″ LED-TV
 • HDR
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Wifi
 • Kan optage på ekstern harddisk
 • Energiklasse A+
ButikPrisFragtTotalLæs mere
3.999,00 kr. 0,00 kr. 3.999,00 kr. Til butik »
CDON 6.590,00 kr. 29,00 kr. 6.619,00 kr. Til butik »

40″ Samsung UE40K5515 Full HD LED-TV

Topscorer: Samsungs 5-serie imponerer igen i år testpanelerne i både Danmark og udland. UE40K5515 er således den perfekte fladskærm til den lille stue, sommerhuset eller børneværelset.
Bedste pris: 3.819,00 (CDON)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Samsung UE40K5515: Når snakken falder på fladskærme i det billige segment, er der ingen tvivl: Samsung er bare bedst. Det er UE40K5515 og flere andre modeller et levende bevis på. Fladskærmen imponerer ikke bare med overvejende gode testresultater, den fås nemlig også til en rigtig god pris. Det er således en rigtig god fladskærm til den moderate forbruger, som ønsker en billig og funktionel løsning. Samsung UE40K5515 er blandt andet velegnet til børneværelset, sommerhuset, soveværelset eller den lille stue, og på grund af den lave vægt kan den nemt hænges på væggen.

Om: Samsung UE40K5515 er en ny 40 tommer fladskærm i det billige segment. Den findes i varehuse og tilbudsaviser, hvor den fås til en meget fornuftig pris. Fladskærmen rummer ikke nogen banebrydende ny teknologi, men det stopper den ikke fra at få meget positive bedømmelser der generelt placerer den højere end dyrere alternativer.

Fladskærmen har Full HD opløsning, som er den nuværende standard, og derfor også billigere end modeller med Ultra HD. Derudover har den Samsungs Tizen-styresystem, der sørger for at Smart TV-platformen og hele interfacet fungerer smidigt og enkelt.

Designet på denne fladskærmen er holdt i vanligt Samsung-stil med en minimalistisk sort ramme, et diskret logo nederst og en fod i sort/sølvgrå plast. Der er ingen synlige knapper foran på denne fladskærm, og bagpå er der henholdsvis 3 HDMI-indgange og 2 USB-indgange.

Fladskærmen er godkendt til både Boxer, YouSee og Stofa, og så er de mest gængse tunere indbygget, så du kan modtage signal fra både stueantenne og kabel uden brug af ekstraudstyr.

Specifikationer:

 • 43″ LED-TV
 • Full HD – 1920 x 1080 pixels
 • DVB-T/T2/C tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Wifi
 • Energiklasse A
ButikPrisFragtTotalLæs mere
CDON 3.790,00 kr. 29,00 kr. 3.819,00 kr. Til butik »
Dustinhome 3.449,00 kr. 399,00 kr. 3.848,00 kr. Til butik »

Bedste 47″ – 49″ fladskærme

En fladskærm på mellem 47 og 49 tommer er et rigtig godt valg til den prisbevidste forbruger. Fladskærme i denne størrelse klarer sig generelt bedre i test sammenlignet med mindre modeller, og koster sjældent mere end hvad en familie med moderat tv-behov ønsker at betale.

I denne størrelseskategori har vi udvalgt to fornuftige fladskærme med gode egenskaber, som begge er velegnede til familierne med et moderat tv-behov:

49″ Samsung UE49K5505 Full HD LED-TV

Topscorer: Samsungs 5-serie anbefales igen i år som et rigtig godt køb. Fladskærmen udmærker sig især på billedkvaliteten, der matcher flere dyrere modeller.
Bedste pris: 4.348,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Samsung UE49K5505: Denne fladskærm klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og så udmærker den sig ved at kunne købes på nettet til en rigtig god pris. Samsungs 5-serie har altid fået ros for den gode billedkvalitet, som ellers kun findes på de dyrere modeller. Der er selvfølgelig også en god og funktionel Smart-TV platform på fladskærmen, som du kan benytte til underholdning. Alt i alt er denne fladskærm et rigtig godt køb, hvis du ønsker en kombination af flot billedkvalitet og en fornuftig pris.

Om: Samsung UE49K5505 hører til den billige 5-serie, som fås i mange forskellige modeller og typer. De er designet med fokus på den prisbevidste forbruger, der ønsker en billig fladskærm med god billedkvalitet. Fladskærmen er en mellemstor model med Full HD opløsning og Smart-TV platform, hvilket betyder at den kan benyttes til flere typer underholdning via nettet og antennestikket.

Designet er holdt i vanlig diskret Samsung-stil med en tynd sort ramme og sort/sølvgrå fod, der er designet som 4 ben. Fladskærmen leveres desuden med en almindelig fjernbetjening med genvejsknap til Smart Hub.

På fladskærmens bagpanel finder du 3 HDMI-indgange og 2 USB-indgange, og så er der indbyggede tunere til både kabel og egen antenne. Har du parabol kræves der en separat boks, som fås fra tv-udbyderen.

Specifikationer:

 • 49″ LED-TV
 • Full HD – 1920 x 1080 pixels
 • DVB-T/T2/C tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Wifi
 • Energiklasse A
ButikPrisFragtTotalLæs mere
4.348,00 kr. 0,00 kr. 4.348,00 kr. Til butik »
Dustinhome 4.769,00 kr. 399,00 kr. 5.168,00 kr. Til butik »

49″ Samsung UE49KU6405 Ultra HD LED-TV

Samsung-49KU6405-Fladskaerm
Topscorer og godt køb: Samsung brillerer endnu engang med deres nye 2016-modeller, og UE49KU6405 er den perfekte kombination af pris og kvalitet.
Bedste pris: 4.980,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Samsung UE49KU6405: Med denne fladskærm får du virkelig smæk for skillingen. Den klarer sig næsten lige så godt som testvinderne der er dobbelt så dyre, og så har den alle de nyeste teknologier. Fladskærmen er set til under 6.000 kroner på nettet, og til den pris får du både Ultra HD-opløsning, nyeste Tizen-styresystem og HDR. Alt i alt får du rigtig meget for dine penge med Samsung UE49KU6405, og vi vurderer den til at være det bedste køb lige nu.

Om: Samsungs 6-serie byder på ny teknologi til billige penge. UE49KU6405 er en 2016-fladskærm med nyeste indmad og teknologier, som også findes i de dyrere modeller. Deriblandt HDR, som giver en bedre dynamik mellem sort og hvid, et fladt og stilrent design og en helt smal ramme.

Samsung holder fast i deres Tizen-styresystem som er et finde i alle deres Smart-TV modeller, og ved hjælp af Smart Hub får du overblik over dine favoritprogrammer og underholdningstjenester på en enkel og overskuelig måde. Smart Hub holder nemlig styr på hvad du ser mest, og kan nemt tilgås ved hjælp af en dedikeret knap på fjernbetjeningen.

Samsung UE49KU6405 leveres med en Multifjernbetjening, alle gængse tv-tunere, 3 HDMI-indgange og 2 USB-indgange. Den er selvfølgelig forhåndsgodkendt til Boxer, YouSee og Stofa.

Specifikationer:

 • 49″ LED-TV
 • HDR
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Wifi
 • Energiklasse A
ButikPrisFragtTotalLæs mere
4.980,00 kr. 0,00 kr. 4.980,00 kr. Til butik »
Dustinhome 6.311,00 kr. 399,00 kr. 6.710,00 kr. Til butik »

Bedste 50″ – 55″ fladskærme

Til HIFI-entusiasten eller stuen med lang rækkevidde fra seer til fjernsyn, anbefales en fladskærm på mellem 50 og 55 tommer. Denne størrelse er desuden det ultimative valg hvis hensigten er at nyde de nyeste film i højeste opløsning og i en kvalitet så levende og flot at der bliver kamp om fjernbetjeningen.

Vi har taget et kig på to fladskærme i denne størrelse – en billig model med gode testresultater, samt en topscorer med ekstraordinært god billed- og lydkvalitet:

55″ Samsung UE55KU6405 Ultra HD LED-TV

Topscorer: Samsung UE55KU6405 klarer sig imponerende godt i test, og får generelt højere karakterer end dyrere alternativer. Den er blandt de bedste fremtidssikrede fladskærme lige nu.
Bedste pris: 6.399,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Samsung UE55KU6405: Hvis du vil have en stor, højtydende og fremtidssikret fladskærm uden at ende i økonomisk ruin, så skal du vælge denne model. Samsungs 6-serie har fået en forrygende medvind af de professionelle forbrugerorganisationer, der placerer den blandt dyrere konkurrenter. Og kigger man nærmere på fladskærmen, forstår man hvorfor: Til en pris på knap 7.000 kroner får du 55 tommer, HDR, Ultra HD opløsning, nyeste Tizen styresystem og en brugervenlig lille fjernbetjening. Du får således optimeret din TV-oplevelse, uden at det koster dig skindet. Samsung UE55KU6405 er vores bud på den bedste fladskærm til hjemmeunderholdning lige nu.

Om: Med Samsungs 6-serie får du den nyeste teknologi til en fornuftig pris. I serien findes en række billigere fladskærme, der alle ligger i mellemsegmentet og typisk sælges i store varehuse. 6-serien har mange af de samme teknologier som i de dyrere modeller, deriblandt HDR som giver et bedre spil mellem mørk sort og lys hvid.

I Samsungs fladskærme finder du deres eget Tizen-styresystem, hvor du med den indbyggede Smart Hub får overblik over alle dine favoritprogrammer og apps som Netflix og Viaplay. Du har også mulighed for at indrette genvejsmenuen så den passer til dine behov, så du får hurtig adgang til din favoritunderholdning ved tryk på en enkelt knap.

Designet er holdt i vanlig minimalistisk stil med en slank sort ramme, som er grå i bunden. Standeren har de vanlige 4 ben, og du har adgang til de mest gængse indgange i siden af fladskærmen så den kan monteres helt tæt på væggen.

Fladskærmen har alle gængse tunere indbygget, og den er forhåndsgodkendt til både Boxer, YouSee og Stofa.

Specifikationer:

 • 55″ LED-TV
 • HDR
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 3 HDMI-porte
 • 2 USB-porte
 • Wifi
 • Energiklasse A
ButikPrisFragtTotalLæs mere
6.399,00 kr. 0,00 kr. 6.399,00 kr. Til butik »
Dustinhome 6.973,00 kr. 399,00 kr. 7.372,00 kr. Til butik »

55″ Samsung UE55KS7005 Ultra HD LED-TV

Samsung-UE55KS7005-Fladskaerm
Bedst i test: Samsung UE55KS7005 klarer sig bl.a. rigtig godt i Tænks test, hvor den rangeres blandt dyrere fladskærme i Samsungs 8- og 9-serier. Det er en højtydende Ultra HD fladskærm med HDR.
Bedste pris: 9.999,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Samsung UE55KS7005: Denne 2016-fladskærm hører til Samsungs 7-serie, der generelt klarer sig rigtig godt i test. Det er den billigste af de tre premium-serier som føres af Samsung, hvilket betyder at du får nogle af de nyeste og bedste teknologier uden at blive ruineret. I Tænks test klarer den sig rigtig godt på alle punkter, og vi forventer at den bliver en af årets mest populære fladskærme. Lyd & Billede er enige med Tænk, og roser fladskærmen for sin “blændende lysstyrke og sine flotte farver”. Også her bliver den bedst i test, og vinder blandt andet over fladskærme fra LG, Panasonic og Sony. UE55KS7005 har HDR for et bedre og mere dynamisk billede, nyeste Tizen-styresystem og en multi-fjernbetjening, som er velfungerende og intuitiv. Alt i alt en rigtig god high-end fladskærm til dig, der ønsker det nyeste og bedste markedet har at tilbyde lige nu.

Om: Samsung UE55KS7005 er en SUHD-fladskærm, som ifølge Samsung differentierer sig fra andre modeller ved at tilbyde et optimeret billede med bedre dynamik. Med andre ord bruges betegnelsen om de tre premium-serier 7, 8 og 9, som alle har HDR.

Fladskærmsmodellen er fra sommeren 2016, og den rummer den nyeste hardware og Tizen, som er Samsungs eget styresystem til Smart-TV platformen. Samsungs fladskærme er desuden født med den såkaldte Smart Hub, der sorterer og organiserer dine tjenester, apps og programmer på en overskuelig måde, så du får et samlet overblik når du tænder fladskærmen. Smart Hub fungerer med andre ord som en underholdningsplatform, hvorfra du får adgang til alle de tjenester du benytter til hverdag.

Designet af UE55KS7005 er holdt i simple og minimalistiske linjer, som kendetegner nuværende trend med diskret design og stramme linjer.

Specifikationer:

 • 55″ LED-TV
 • HDR
 • Ultra HD – 3840 x 2160 pixels
 • DVB-T/T2/C/S/S2 tuner indbygget
 • 1 tuner
 • 4 HDMI-porte
 • 3 USB-porte
 • Wifi
 • Energiklasse A+
ButikPrisFragtTotalLæs mere
9.999,00 kr. 0,00 kr. 9.999,00 kr. Til butik »
Dustinhome 12.529,00 kr. 399,00 kr. 12.928,00 kr. Til butik »

Testkilder

Med i vores research af de bedste fladskærme har vi nøje gransket en række testresultater for at finde ud af hvilke fladskærme der klarer sig allerbedst i test. Herunder lister vi derfor vores primære kilder, så du selv kan gå i dybden med de forskellige tests der ligger til grund for vores vurderinger:

Forbrugerrådet Tænk (december 2016)

Forbrugerrådet Tænk får løbende testet et stort antal fladskærme på eksternt laboratorium, og i denne omgang er testen blevet opdateret, så den rummer 161 testede fladskærme i alt. De er som tidligere nævnt blevet testet på et eksternt laboratorium, som samarbejder med flere andre forbrugerorganisationer i Europa. I Tænks test er fladskærmene vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Billedkvalitet 40 %
 • Lydkvalitet 20 %
 • Brugervenlighed 12,5 %
 • Ekstra funktioner 22,5 %
 • Strømforbrug 5 %

Testen er foregået efter fastlagte prøver, hvor eksperter blandt andet har forsøgt at indstille billedet efter en række tekniske målinger, der går ud på at forsøge at få blandt andet hudfarver til at være så naturlige som muligt, ligesom man forsøger hvor godt de forskellige fladskærme gengiver farve uden at brænde igennem.

Som du kan se ovenfor har billedkvaliteten kun 40% indflydelse på det samlede testresultat, hvorfor der kan være andre kriterier der gør at fladskærmen ikke får en førsteplads selvom billedkvaliteten er den bedste på markedet. Det er derfor vigtigt at granske testen nøje, hvis du eksempelvis går efter et perfekt billede og godt kan leve uden god lyd og en masse ekstra funktioner, som eksempelvis indbygget harddisk og fire ekstra modtagere.

Testresultaterne domineres stadig af Samsung i toppen, men LG er også godt med når det kommer til billed- og lydkvalitet samt brugervenlighed og Smart TV funktionaliteten. Det er blandt andet Samsungs nye serie 9, 8 og serie 7 fladskærme, der klarer sig godt i testen, men også deres billige serie 6 fladskærme får høje placeringer. Hos LG er det ligeledes deres serie 8- og 9-fladskærme, der placerer sig i toppen med gode bedømmelser.

Testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (17. november 2016)

Det svenske forbrugermagasin, Råd & Rön, har senest opdateret deres fladskærm test i august 2016. I denne test indgår nu 229 fladskærme på mellem 24 og 65 tommer, og de er testet i samarbejde med bl.a. Forbrugerrådet Tænk på et stort europæisk laboratorium.

I denne test har man testet alle fladskærmene efter disse kriterier:

 • Billedkvalitet 40 %
  Testet af henholdsvis et panel af eksperter, samt en række tekniske tests af blandt andet betragtningsvinklen og refleksioner i skærmbilledet.
 • Lydkvalitet 25 %
  Testpanelet har vurderet lyden, ligesom maxvolumen er blevet testet med hjælp fra en dB måler.
 • Brugervenlighed 10 %
  Der har været fokus på brugervenlighed ved alment brug, af fjernbetjeningen og af indstillinger og brugsanvisninger.
 • Smart TV 5 %
  Alle nye fladskærme har Smart TV funktionalitet, som gør det nemt at navigere i menuer, ligesom du får adgang til nye muligheder for streaming via nettet. Laboratoriet har sat funktionerne på prøve og undersøgt hvor nemt og hurtigt Smart TV funktionaliteten fungerer.
 • Indspilning 5 %
  Her har man undersøgt fladskærmens muligheder for optagelse af video, samt kvaliteten heraf.
 • Multimedieafspilning 5 %
  Ved at koble en ekstern harddisk til fladskærmen har man testet hvor godt den fungerer til afspilning af blandt andet video- og lydklip.
 • Dataoverførsel og modtagelse 5 %
  Her har man testet de forskellige modtagere på fladskærmene samt evt. wifi-forbindelse m.v., for at finde ud af hvor godt signalet er og hvor godt de fungerer
 • Energiforbrug 5 %
  Der er blevet målt hvor meget energi fladskærmene bruger når de er tændt, samt hvor meget de bruger i standby.

Samsung kæmper fortsat om tronen sammen med LG, da begge producenter har en model med i toppen af listen. Det drejer sig om Samsung UE65KS8005, Samsung UE55KS9005 og LG 55UF950V. der alle får den samme høje bedømmelse. Generelt erfarer vi at Samsungs og LG’s serie 7, 8 og 9-fladskærme lægger sig i toppen, mens deres billigere 6-serier placerer sig lige under sammen med blandt andet Sony og Panasonic.

Testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön, hvorefter du får adgang til detaljerede informationer om alle testede fladskærme.

Lyd & Billede (18. oktober 2016)

Lyd & Billede har i oktober 2016 testet 6 nye 4K-fladskærme med HDR. Alle fladskærmene er 2016-modeller, som er tilgængelige til omkring 10.000 kroner. Samtlige modeller har desuden HDMI 2.0/HDCP 2.2, som er nyttigt i kombination med UHD Blu-ray formatet.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Billedkvalitet
 • Lydkvalitet
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk

Ikke overraskende er det Samsung, der løber med sejren. Samsung UE55KS7005 imponerer testpanelet med et flot billede, der skiller sig meget ud fra konkurrenterne. Også designet og brugervenligheden roses, og fladskærmen ender på en samlet bedømmelse på 6/6 stjerner. Der er ikke en decideret taber af denne test, men Sony Bravia 55XD8505, LG 55UH770 og Philips 55PUS7101 får alle 4 ud af 6 stjerner for en præstation der kun er lidt over middel.

Hele testen kan læses gratis hos Lyd & Billede.

 Aftonbladet (29. juli 2016)

Som opvarmning til OL i Rio har Aftonbladet kigget nærmere på 15 fladskærme. Producenterne har nemlig, vanen tro, frigivet nye fladskærme op til årets store sportsbegivenheder.

I testen er fladskærmene delt op i følgende underkategorier:

 • 5 Ultra HD fladskærme
 • 5 billige fladskærme
 • 5 store fladskærme (60 tommer og derover)

Det er Aftonbladets Plus-sektion, der har fundet de 15 fladskærme og vurderet dem individuelt. Der er fokus på billede, lyd, funktioner og brugervenlighed.

LG 55UH770V og Panasonic TX-58DX800E får testens højeste karakterer, men den billige Sony KDL-55W808C fladskærm kan også være med i førerfeltet.

Du kan læse hvordan alle 15 fladskærme klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Stiftung Warentest (25. juli 2016)

Stiftung Warentest – eller blot Test.de – står bag nogle af Europas mest omfattende produkttest. Det vidner deres test af fladskærme blandt andet om med i alt 870 testede modeller per 25. juli 2016.

Der kan sorteres mellem de mange forskellige fladskærme ud fra kriterier som producent, produktgruppe, produktnavn, størrelse, dato for test og pris.

Den tyske test beror på disse kriterier:

 • Billedkvalitet 40 %
 • Lydkvalitet 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Alsidighed/Funktioner 10 %
 • Energiforbrug 10 %

Testens vindere er LG 55UH8509 og LG 65UH8509, der får testens bedste samlede bedømmelse. I toppen finder vi flere modeller fra LG’s serie 7 og 8, men Panasonic er også repræsenteret med flere af deres modeller. Desværre er de fleste af fladskærmene forbeholdt det tyske marked, hvorfor de eksakte modelnavne ikke altid findes i handlen i Danmark. Du får dog stadig en god indikation af hvilke fladskærmsserier der klarer sig godt i forhold til andre.

Hele testen og resultaterne kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de.

Flatpanels (19. maj 2014)

Test af LG OLED-tv (fladskærmen er udgået af denne artikel – men interessant læsning, da OLED-tv spås en stor fremtid)

Flatpanels er et website der udelukkende beskæftiger sig med TV og lyd. De har desuden en stor og anerkendt test-sektion, hvor eksperter kigger nærmere på enkelte modeller og vurderer dem ud fra en række kriterier. Deres tests er typisk opdelt således:

 • Det første indtryk (billeder af produktet)
 • Forud for testen (introduktion til testen)
 • Funktionalitet
 • Strømforbrug
 • Kalibrering
 • Billedkvalitet
 • PC og Mediecenter
 • Betragtningsvinkler
 • Lyden
 • Konklusion

Det er med andre ord nogle meget gennemgribende tests der bliver foretaget, og man får som læser fuldt indblik i testresultaterne i form af billeddokumentation og grafik over de forskellige testresultater. Desuden ligger der i alle deres tests en række unikke billeder af hvert enkelt produkt, så du kan se det testede produkt fra alle vinkler og kanter.

LG’s OLED-tv er desværre udgået af denne artikel, primært fordi teknologien endnu ikke er helt moden til det almene publikum. Testen er dog stadig interessant læsning, hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal investere i denne teknologi eller ej. OLED-tv forventes nemlig at blive den nye standard i nær fremtid, da det med denne teknologi bliver muligt at lave panelerne endnu tyndere samtidig med at billedet forbliver skarpt.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

73 kommentarer

 1. Hej Thomas 🙂
  Jeg er på udkig efter et 55-60 tommer tv.
  Lyd og billedkvalitet, samt smart-tv, bedst for pengene. Prislejen ligger omkring 6000krz

  Håber at du kan hjælpe.
  Mvh Danijel

  • Thomas Svar

   Hej Danijel,

   Mit bedste bud lige nu ville være en af følgende 55″ fladskærme:

   – Samsung UE55KU6405
   – LG 55UH615V
   – LG 55UH650V

   Alle modellerne ligger lige omkring 6.000 kroner, der er god Smart-TV platform på dem alle og et flot og skarpt billede. Lydkvaliteten er alle fladskærmes akilleshæl, men jeg synes faktisk den er god på disse modeller. Dette er dog mest af alt en smagssag, og du kommer ikke udenom at skulle investere i et par gode højttalere hvis du vil have fyldig lyd 🙂

   Prøv evt. at besøge din nærmeste elektronikbutik, så du kan se fladskærmene “live” – det er altid den bedste måde at vurdere fladskærmens egenskaber, ved tvivlstilfælde.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Står for at skulle vælge imellem lg 75 tommer uhd 780 til 18.000 eller 65 tommer uhd 615 til 8000kr. Er type og de 10 ekstra tommer 10 klik mere værd? Håber du kan hjælpe

   • Thomas

    Hej Tony

    Om du skal vælge en 75 tommer fladskærm til 18.000 eller en 65 tommer fladskærm til 8.000, kommer meget an på dit behov. Hvis du har pladsen, behovet og det rette modtager-/afspilningsudstyr, så kan en 75 tommer fladskærm til 18.000 være et godt køb. Personligt ville jeg nok holde mig til 65 tommer fladskærmen, ikke kun fordi du kan få rigtig meget fed lyd ved siden af for 10.000, men også fordi teknologien i øjeblikket flytter sig så hurtigt at du om et par år med stor sandsynlighed ville være ked af at have smidt så mange penge efter det. Her tænker jeg blandt andet på udbredelsen af OLED-tv og aktiv HDR, samt en bredere understøttelse af sidstnævnte i fremtiden. Du kan læse lidt om det her:

    http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1484638350

    Og her:

    http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1435041319

    Problemet med store fladskærme er at de kræver en længere rækkevidde for at billedet skal fremstå flot. De fleste tv-kanaler sender eksempelvis kun i HD eller FullHD, og hvis du sidder for tæt på en stor fladskærm kan billedet fremstå grynet og/eller pixeleret. En Ultra HD fladskærm har jo samme antal pixels uanset om den er 32 eller 75 tommer, så på den store fladskærm kan den enkelte pixel nemmere ses. Dette forstærkes så hvis du afspiller indhold med en lavere opløsning, for så vil fladskærmen 1) forsøge at opskalere til Ultra HD og 2) efterlade et delvist grynet billede som ikke altid er kønt at se på.

    Du kan evt. prøve at gå i din lokale elektronikforretning og finde en stor fladskærm, som viser live-TV. Billedet vil typisk fremstå mere grynet på de store modeller, og det forstærkes jo tættere du står på fladskærmen. Det samme gør sig i øvrigt gældende for streamningtjenester som Netflix og Viaplay, der ikke udbyder alt deres indhold i Ultra HD.

    Jeg håber det giver mening 🙂

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Thomas,

   Jeg har lige købt et Samsung ue43ku6405.
   Brugervenlighed, menuer, adgang til relevante apps osv er helt i top.
   MEN, det har altså en irriterende fejl i billedet og jeg vil derfor spørge dig om det er noget du også har lagt mærke til?
   Det er især tydeligt når man ser sport (fodbold) men man kan også se det i film. Uanset om man ser tv via antennestikket eller via wifi, fx Netflix.
   Midt i billedet kan man se en linje lodret midt gennem billedet. Den ligner sådan en streg der er på udstillede tv-skærme i butikker hvor man ser sådan et prøve billede med “med-eller-uden-HDR+(eller tilsvarende)-slået-til-eller fra”. Det er drønirriterende fordi man ikke kan “u-se” den når man først har lagt mærke til det. Det ser ud som om billedet er skilt ad og svejset sammen igen.
   Er det mon en lokal fejl på lige netop mit tv eller er det ens på alle skærmene af denne model?
   Mvh Lars

   • Thomas

    Hej Lars,

    Godt at du er glad for fladskærmens egenskaber, men ærgerligt med den irriterende lodrette streg. Ud fra din beskrivelse lyder det ikke normalt, og det er ikke noget jeg selv har oplevet.
    Normalt kunne man mistænke et defekt HDMI-kabel eller andet udstyr, men nu hvor du skriver at stregen forekommer ved både streaming og tv via antennestikket, så tyder det på at fladskærmen har en fejl i panelet.

    Inden du fragter fladskærmen til forhandleren og går igang med en reklamationssag, kan du prøve at kontakte Samsungs support her:

    http://www.samsung.com/dk/info/contactus/

    Måske kender de til det konkrete problem, og kan enten komme med en løsning eller en nøjagtig beskrivelse af hvad problemet er.

    Jeg håber det kan hjælpe dig videre 🙂

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Hej Thomas
  Jeg kan se, du anbefaler det hvide 40″ Samsung K5515 i det billige segment. Jeg har forhørt mig hos Elgiganten mv. der ikke er videre begejstrede. De taler om den forholdsvis lave PQI på 400 – mod fx det de har på bud i denne uge, der har 1300PQI. http://www.elgiganten.dk/product/tv-radio/fladskarms-tv/UE40KU6075XXE/samsung-40-4k-uhd-smart-tv-ue40ku6075.Men hvad skal man vælge. Er mest til det hvide – dog ikke hvis det er lidt “afdanket” teknisk, som jeg fik et indtryk af.

  • Thomas Svar

   Hej Jeppe,

   Samsung UE40K5515 er en ganske udmærket fladskærm i det billige segment, som bedst egner sig til moderat tv-kiggeri, lidt konsolspil og en film i ny og næ. Den kan sagtens streame via Netflix og andre apps, og der er Tizen-styresystem installeret som på alle deres Smart TV’er. Jeg kan dog se hos Pricerunner at UE40KU6075 normalt koster omkring de 5.000 kr., så tilbuddet hos Elgiganten på 2.999 kr. er rigtig godt. Her ville jeg nok vælge at købe UE40KU6075, nu hvor prisen i øjeblikket er så lav.

   PQI er en standard Samsung har opfundet, og som med alle disse producent-opfundne standarder skal den tages med et gran salt. PQI (Picture Quality Index) fastsættes ud fra en lang række parametre, som ikke nødvendigvis har direkte indflydelse på billedets kvalitet eller brugeroplevelsen generelt. Andre producenter har også deres egne metoder til at fastsætte billedstandard – LG kalder eksempelvis deres egen standard for PMI (Picture Mastering Index), og således kan producenterne opretholde deres egne marketing-termer og “differentiere” sig fra andre producenter. Det er akkurat det samme som med Samsungs SUHD-fladskærme. Samsung har ikke offentliggjort hvad S’et i “SUHD” står for, de bruger det blot som en betegnelse for deres premium-fladskærme i høj kvalitet. Det er med andre ord ikke en specifik standard, men derimod et marketing-kneb.

   Hvis en sælger formår at få dig i tvivl om hvilken fladskærm du skal købe, kan du gøre 2 ting:

   1) Slå prisen op på Pricerunner, hvor du tjekker priskalenderen. Her kan du se om tilbuddet er så godt som du måske får indtryk af.

   2) Se og sammenlign fladskærmene med dine egne øjne. Afprøv fjernbetjeningerne og naviger rundt i menuerne. Er der stor forskel på billedkvaliteten? Retfærdiggøres den evt. højere pris af en højere billedkvalitet? Og hvordan er brugeroplevelsen: Er menuerne glidende og hurtige? Er fjernbetjeningen intuitiv?

   Håber det gav lidt afklaring, ellers må du endelig spørge igen 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Thomas.

   Jeg har lige kigget lidt ned herinde. Den model du selv for nyligt har købt har da ikke HDR-understøttelse, har den? Jeg har netop set 49KS7005 til 5999,- sidste uge. Du skriver den umiddelbart ikke er prisforskellen værd, men for mig virker det som om de ekstra penge er godt givet ud med så relativt god HDR KS7500 har til prisen?

   Mvh Samuel

   • Thomas

    Hej Samuel,
    Den model jeg selv har købt har, ifølge Samsung, HDR-understøttelse. Nu har jeg dog lige læst hos Flatpanels, at de ikke mener den har fuld HDR-understøttelse. De kalder det istedet “HDR-processering”, da fladskærmen ikke har hardware til at understøtte “rigtig” HDR:
    http://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1460103549
    Jeg synes dog at billedkvaliteten er rigtig god, både lysstyrken og farverne er meget imponerende. Især når man tager prisen i betragtning.
    Samsung UE49KS7005 er også en rigtig god fladskærm, men for de fleste er prisen ikke så attraktiv. Nu skriver du så at du har fundet den til 5.999 kr., og det er bestemt en rigtig interessant pris – det er værd at overveje, hvis man gerne vil have noget nær det bedste uden at blive helt ruineret 🙂 P.t. er det dog kun få der udbyder HDR-indhold, eksempelvis har Netflix kun enkelte programmer, som kræver en opgradering af medlemsskabet. Amazon er også kommet på banen, men tjenesten er stadig ny.
    Efter min bedste overbevisning og hvad jeg ellers har læst på nettet, er HDR ikke et must i nutiden, fordi det ikke understøttes fuldstændigt endnu. Dvs. der kan nå at komme mange nye og bedre fladskærme på markedet, inden HDR er blevet normalt.
    Det er lidt det samme i forhold til skiftet fra HD til Full HD og nu Full HD til Ultra HD. Den ene standard bliver langsomt faset ud, til fordel for en ny. Og vi bevæger os så småt imod HDR-understøttelse og dermed video i med bedre gengivelse af lys og mørk end tidligere.
    Jeg vil derfor ikke sidde og vurdere om det ene er bedre end det andet. Det er jo i vid udstrækning et spørgsmål om dine behov og ønsker i forhold til fladskærmens funktioner og hvad den understøtter.

    Jeg håber det giver mening – det kan være lidt kringlet at gå i detaljer med, især fordi de forskellige producenter ynder at bruge deres egne begreber, som led i deres egen markedsføring.

    EDIT: Den faldende pris kan i øvrigt godt skyldes, at der er nye 2017-fladskærme på vej. Så vil producenter og forretninger selvfølgelig gerne “rydde ud”, så de kan gøre klar til de nye modellers ankomst. De plejer at ankomme i løbet af foråret.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

   • Tak for svaret 🙂
    Nu blev jeg faktisk igen i tvivl, nu hvor du ikke mener HDR er det væsentligste. Sony 55xd8005 fås i skrivende stund til 5.500,- og tænker de 6″ ekstra til en billigere penge er overvejelse værd. Især når det kun er en lidt dårligere HDR-gengivelse. Dog er det så et 50hz IPS-panel med lidt dårligere sortniveau til et relativt mørkt lokale. Spec mæssigt lyder det jo en del ringere, men folk virker meget begejstret på Amazone – særligt for dets behandling af bevægelse og jeg ser en del fodbold og spiller en smule ps3 (kommende 4pro) ????. Er du enig i de ekstra tommer bør give mere glæde end specs for Samsungen?

  • Hej
   Jeg aner intet om smart tv. Dog har jeg 2 stk, hvoraf det ene skal udskiftes
   Jeg har derfor brug for råd.
   Mit behov er et tv hvor jeg fx kan se Netflix mm. God lyd og billede til film. Farven og skarphed skal være perfekt. Gerne i en str 45-50 tommer. Prisklasse Max 10.000 kr.
   Kan du hjælpe?

   • Thomas

    Hej Betina

    Det lyder som om du skal tage et kig på Samsung UE49KU6405 eller LG 49UH650V. Begge fladskærme har et rigtig flot billede, og udmærket Smart TV platform. På Samsung fladskærmen skal du huske at slå Motion Plus-funktionen fra, og på LG-fladskærmen skal du huske at slå TruMotion fra. Funktionen aktiverer nemlig fladskærmens interpolation, og det kan betyde at hurtige sekvenser bliver slørede.

    Lydkvaliteten er og vil altid være fladskærmens akilleshæl, men jeg synes faktisk de indbyggede højttalere er blevet bedre med tiden. Jeg har selv den ovennævnte Samsung fladskærm, og lyden føles mere nuanceret og fyldig end på tidligere modeller.

    Men start med at tage et kig på de to ovennævnte fladskærme. De er, efter min mening, det bedste køb til dit behov.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

   • Thomas

    Der er i øvrigt helt nye fladskærmsmodeller på trapperne, så hvis du kan vente et par måneder er der muligvis gode tilbud at finde på nettet og i de fysiske butikker 🙂 Priserne er dog i forvejen lave, men er du heldig kan du finde et godt tilbud når de nye 2017-modeller kommer på markedet.

   • Hej Thomas,
    Kan se at du bl.a. anbefaler, Samsung UE49KU6405, som jeg også selv overvejer.
    Men da jeg ser en del sport, hvordan står den der? (Tænker her på dens Antal hertz)
    Du nævner, at man skal slå Motion Plus-funktionen fra. Så er det stadigvæk nok til
    at det står godt?

   • Thomas

    Hej Bent,

    Jeg ser ikke selv meget sport, men til gengæld har jeg set flere actionfilm med hurtige sekvenser. Og her oplever jeg ingen problemer med slørede billeder, efter jeg slog Motion Plus-funktionen fra. Med Motion Plus-funktionen (interpolation) slået til, oplevede jeg til gengæld at billedet syntes unaturligt og med slørede sekvenser. Dette er en fælles udfordring for alle fladskærme, da de alle har indbygget en form for interpolation der skal give et flottere og mere levende billede. Herhjemme distribueres TV-signalet dog kun i 50 Hz (50 billeder i sekundet), så en fladskærm med f.eks. 400 Hz beregner og indsætter selv de resterende 350 billeder per sekund.

    Flatpanels forklarer problematikken ret godt i denne artikel:
    http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1288865091
    (Læs også brugerkommentarerne under artiklen – her kommer bl.a. Flatpanels egen skribent med mange kvalificerede svar)

    Jeg vil anbefale dig at kigge ned i nærmeste elektronikforretning, som har den ønskede Samsung fladskærm i udstilling. Så kan du få syn for sagen, ved at slå Motion Plus til eller fra og vurdere forskellen. Det synes jeg selv er den bedste måde at gøre det på, når fladskærmen skal bruges til at se sport på.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

  • Thomas Svar

   Hej Jonas,

   Jo det er præcis den fladskærm Bilka har til 2.999 kr.

   Og jo, det er virkelig et godt køb til den pris 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Hej Hej.

  Har været i Power Odense for at kigge på et Samsung tv og fik at vide at man skulle holde sig fra Samsungs produkter for det holder bare ikke i længden. Kan det passe?
  Ville have kigget på en Samsung UE 65KS8005 men uha nej det duede slet ikke. Han ville sælge mig en Panasonic TX58DX700e i stedet. Må indrømme jeg hælder mest til Samsungs produkter.
  Tænkte om du/i har nogle erfaringer med overstående tv?
  Den skal primær bruges til fodbold og playstation

  VH Rasmus

  • Thomas Svar

   Hej Rasmus,

   Jeg ved ikke hvor Power-sælgeren har sine oplysninger fra, men nu er Samsung altså verdens absolut største producent af fladskærme, og det bliver man ikke hvis man generelt producerer noget, der ikke holder. Derudover klarer netop UE65KS8005 sig rigtig godt i test, bl.a. hos Tænk men også hos Flatpanels og mange andre. Men måske har sælgeren hos Power nogle kilder, som ligger til grund for hans argumenter mod Samsung? Jeg har prøvet at fremsøge noget på Google, men uden held.

   Panasonic-fladskærmen klarer sig fint i test, eksempelvis her og her.

   Der er ingen tvivl om at begge fladskærme er rigtig gode køb, og i bund og grund er det mest et spørgsmål om smag og behag. Prøv gerne at tage i en butik der har begge skærme udstillet, og naviger lidt rundt i menuerne for at se hvordan styresystemet fungerer og om du synes fjernbetjeningen virker intuitiv og god. Bed dem gerne om at afspille en fodboldkamp og spilsekvenser hvis muligt, så du kan gøre op med dig selv hvad der føles bedst. Vær desuden opmærksom på om interpolation er slået fra når du afprøver skærmene.

   Jeg håber du kommer i mål med indkøb af ny fladskærm og bliver glad for dit valg, uanset hvad det ender med 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Rasmus Dalby

    Tak for hurtig svar.
    Det er seriøs noget af en jungle at skal købe nyt tv den dag i dag

    Panasonic modellen bruger styresystemet Firefox modsat Samsungs Tizen system. Er der nogle meninger om dette?

    Panasonics leverer 350 nits kontra Samsungs 1000 nits? hvad betyder det når jeg får den hjem i stuen

   • Thomas

    Velbekomme, Rasmus.

    Ja du har ret i at det kan være lidt af en jungle at købe fladskærm idag, for det kan være svært at skelne mellem hvad der er salgsgas og hvad der er reel information. Hvis du er meget i tvivl om hvad du skal vælge, kommer du derfor altid længst ved at se (og føle) fladskærmen med dine egne øjne 🙂

    Firefox OS har modtaget en del positive reaktioner, blandt andet hos Techradar. Generelt har det fået ros for at være meget brugervenligt og lækkert at navigere rundt i. Desværre har Mozilla for nylig stoppet udviklingen, og Panasonic står nu selv for vedligeholdelse og videreudvikling. Samsungs Tizen-styresystem roses generelt også for at være brugervenligt, og det er ligeledes ganske nemt at finde rundt i. Der har du også alle de mest brugte funktioner lige ved hånden, ved tryk på fjernbetjeningens Home-knap. Jeg har selv et Samsung UE55KU6405 tv med nyeste Tizen-styresystem, og jeg oplever det som både hurtigt og meget velfungerende.

    Nits, også kaldet cd/m2, er lysstyrken i fladskærmen. Det har betydning hvis du har kraftigt lysindfald i stuen, da en højere lysstyrke selvsagt giver et tydeligere billede under disse forhold. Du skal dog være opmærksom på at det jo er producenterne selv der sætter disse specifikationer, så igen er det en god idé at få det demonstreret i forretningen hvis det er vigtigt for dig med en høj lysstyrke 🙂

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Benny Pedersen Svar

  Hej Thomas

  Jeg skal have købt mig en af disse til min 9årige datter i julegave, men kan ikke rigtig finde forskellen udover foden.
  (skal bruges primært til netflix)

  43″ LG 43UH650V eller 43″ LG 43UH664V

  Kan du hjælpe med de helt præcise forskelle?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Benny,

   De to fladskærme er begge 2016-modeller med identiske teknologier. Største forskel er derfor designet og prisen. Du kan derfor roligt vælge den billigste af de to modeller, medmindre designet er meget vigtigt 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 5. Per Nommensen Svar

  Hej Thomas,
  Jeg var ude for at kigge på nyt tv til mine forældre hos Power i Glostrup – sælgeren sagde at Samsungs modeller (2016) slet ikke levede op til den standard som LG leverer. Han sagde at alle Samsungs modeller hakker i billedet hvilket ikke var tilfældet med 2015 modellerne. Hvilket ikke var tilfældet med LG.

  Hvad synes du? Vil gerne købe et 4K/ultra HD men til en fornuftig pris. Hvad vil du anbefale?

  Tak for et informativt forum

  • Bomagasinet Svar

   Hej Per,

   Jeg tror ikke sælgeren gør ret i at dømme alle Samsung-fladskærme ude på den måde. Er det sandt at alle deres 2016-fladskærme hakker i billedet, ville det nok være en meget stor sag i medierne 🙂

   Jeg har selv for under en måned siden købt en 2016-model fra Samsung. Det drejer sig om UE55KU6405, som jeg er meget tilfreds med. Jeg oplever ikke at billedet hakker eller lignende.

   Der kan dog forekomme hakken/knitren i billedet, hvis du ser Full HD-indhold med hurtige sekvenser på fladskærmen. Det gælder for alle modeller, og her har LG ikke opfundet noget magisk som de andre producenter ikke har. Hakken/knitren opstår ved at fladskærmen forsøger at opskalere billedet fra Full HD til Ultra HD, og så forsøger den også at kompensere for manglende billeder ved hjælp af interpolation, der i Samsung-regi kaldes for “Motion Plus”. Hos LG og andre producenter kaldes det sandsynligvis noget andet. Det er dog en funktion som kan slås fra på langt de fleste fladskærme, så du undgår “soap opera”-effekten.

   Hvis du er i tvivl, kan du spørge ekspedienten om han/hun gider slå interpolation fra, og sætte en film på med nogle hurtige sekvenser. Så kan du sandsynligvis nemt se forskel, da interpolationen ofte er årsag til at billedet hakker 🙂

   Du kan læse en dybere forklaring af interpolation her:

   http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1288865091

   Jeg håber det giver mening, ellers må du endelig spørge igen.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Thomas

   Vov, sikke et flot niveau på svarende. Gode og grundige. Tak. Hvad er din anbefaling Samsung 49″ 4K UHD Smart TV UE49KS7005 vs. 49″ Samsung UE49KU6405 Ultra HD LED-TV? Vil helst have en størrelse 49″, men har fået anbefalet Sony 55” LED Smart TV KD-55XD8505BAE eller Panasonic 55” 3D Smart 4K LED-TV TX-55CXC725. Hvad vil du anbefale? At gå op i 55″?

   Vh Mads

   • Bomagasinet

    Hej Mads,
    Mange tak for rosen 🙂
    Nu har jeg ikke et særlig bredt personligt kendskab til Sonys og Panasonics fladskærme, men jeg ved at de klarer sig fint i test hvor det blandt andet er billedkvaliteten der får særlig ros.
    Jeg hæfter mig dog ved at Panasonic-modellen er en 2015-fladskærm, og alene af denne grund synes jeg du skal vælge den fra. Den har også 3D, hvilket producenterne efterhånden har lagt mere eller mindre i graven. Nu er det HDR-processing folk vil have, og det giver også god mening. HDR-processing giver, synes jeg, et flottere billede med skarpere kontrast mellem hvid og sort. Og det gør Samsungs fladskærme rigtig godt.
    Jeg har selv en KU6405-fladskærm hængende på min væg, men blot i 55″-udgaven. Det er dog de samme specifikationer som 49″-udgaven (UE49KU6405), og jeg er meget tilfreds med den. Den medfølgende fjernbetjening er fantastisk, og udmærker sig især når der skal bladres rundt i menuerne og i diverse online streamingtjenester. Derudover er billedet også rigtig godt, og lyden fra de indbyggede højttalere er faktisk overraskende fyldig, i forhold til at den kommer fra en fladskærm. Jeg oplevede dog lidt bøvl med Motion Plus (interpolation), som fik billedet til at hakke en smule. Heldigvis kan man slå det fra, og det vil jeg anbefale at man gør.
    I forhold til UE49KS7005, synes jeg ikke at specifikationerne kan retfærdiggøre den højere pris på nuværende tidspunkt. UE49KS7005 har skam også et rigtig flot billede og nogle lækre features, men det er vist primært de mest entusiastiske tv-kiggere der får glæde af disse.
    Om du skal vælge en 49″ eller 55″, afhænger primært af hvor lang afstand der er fra sofaen til fladskærmen. Vælger du en fladskærm på 49″ er den optimale afstand ca. 2,8 meter, men vælger du en 55″ fladskærm er den optimale afstand ca. 3,2 meter. Personligt hælder jeg mest til 55″, som jeg synes er perfekt til film. Men 49″ er også en rigtig fin størrelse, og der er alligevel ca. 1.500 kroners prisforskel, hvilket faktisk er en del i forhold til størrelsesforskellen.
    Hvis du stadig er i tvivl om det skal være 49″ eller 55″, så synes jeg du skal gå en tur i Hifi-Klubben og få dem til at vise dig forskellen på de to størrelser “live”. De kan i øvrigt ofte konkurrere på priserne, men er måske ikke lagerførende med den fladskærm du kigger efter.
    Jeg håber du finder hvad du søger, og bliver glad for din kommende fladskærm 🙂
    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

  • Brian Gosvig Nielsen Svar

   Hej Thomas
   Jeg kommer lige fra Elgiganten i Taastrup og han har givet mig nøjagtig den samme historie vedrørende Samsung 8005-serien i 55 tommer. Han fortalte også at de brugte en gammel type led panel der var mere følsomt overfor berøring/tryk i forhold til netop LG som han roste nærmest til skyerne… desuden mistænkte han Samsung for at bruge paneler med 50 Hz opdateringshastighed selv i 8-serien model 2016 og så bare modificeret med nogle komponenter jeg ikke husker hvad hed…. ????
   Jeg gik ud for at købe nyt tv som afløsning for vores 5 år gamle 46 tommer 8-serie Samsung som vi har været meget glade for…. Men nu ved jeg ikke rigtig… er der noget om det…???

   Med venlig hilsen

   • Bomagasinet

    Hej Brian,

    Det lyder interessant, at flere forretninger påstår det samme uafhængigt af hinanden. Måske har de noget dokumentation, jeg ikke kender til. Der er umiddelbart ikke noget at komme efter ved en søgning på nettet.

    Jeg skal ikke gøre mig klog på hvilke komponenter de forskellige fladskærme benytter sig af, eller om LG har puttet magi i deres skærme 🙂 Det har jeg slet ikke forudsætningerne til, og jeg har ikke nogen dokumentation for om ekspedientens påstand er sand eller falsk. Af samme grund tager jeg med mine vurderinger udgangspunkt i uafhængige testresultater, hvor fladskærmene er testet ud fra en række givne parametre. Og her klarer Samsung sig altså rigtig godt med deres 7- og 8-serie

    Jeg vil dog også tilføje, at LG laver nogle udmærkede fladskærme med rigtig flot billedkvalitet, og testresultaterne peger da også på at LG og Samsung læner sig meget op af hinanden kvalitetsmæssigt.

    Det rigtige ville nok være at gå ned i Elgiganten igen, og så sætte den pågældende Samsung fladskærm op imod en tilsvarende LG-fladskærm. Så kan du sammenligne de to modellers billedkvalitet, lydkvalitet, brugervenlighed (især fjernbetjeningen) og funktioner, og på den måde finde ud af hvad du synes bedst om.

    Og så kunne jeg godt selv finde på at bede ekspedienterne dokumentere sådanne påstande om komponenter, paneler og hakken i billedet, for hvis der virkelig ER problemer med Samsungs fladskærme, bør det blive lagt frem i mediernes søgelys. Jeg har som skrevet længere oppe selv købt en helt ny 55″ fladskærm fra Samsungs 6-serie, og jeg genkender ingen af de problemer som ekspedienterne fremhæver. Jeg synes desuden at billedet er næsten guddommeligt i forhold til vores gamle fladskærm (som i øvrigt var fra 2015). Farverne står knivskarpt og den har ingen problemer med at vise dyb sort sammen med lyse elementer.

    I øvrigt – hvis du kan vente til på fredag, kan du måske hente en fladskærm hjem til en rigtig god Black Friday-pris. Butikkerne har mig bekendt endnu ikke offentliggjort deres bedste tilbud, så måske er du heldig at de lige netop får den ønskede fladskærm på tilbud med en rigtig fin besparelse 🙂

    Jeg håber det kan hjælpe dig i den rigtige retning. Og opdater endelig kommentarsporet når valget er truffet og hvad det endte med.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 6. hej thomas

  hvilket tv vil du anbefale ud fra det skal være det bedste til 4000 kr og gerne 40″

  og hvor er det billigst ?

  mvh

 7. Hej Thomas,

  Min kæreste og jeg skal flytte og i den anledning skal vi selvfølgelig også os et nyt TV, da det gamle skal kasseres.

  Jeg har netop været i El-giganten idag, hvor jeg så mig varm på et nyt Sony 55″ 4K KD55XD7005BAE til 8.000 kr. og derefter tog jeg et smut forbi Computercity, hvor jeg fik en rigtig god gennemgang af de fladskærme, som er på markedet lige nu og er endt med at købe et Samsung 55″, som er den model du har med i din artikel til 9.900 kr., jeg har så fået den til 8.000 kr. pga. specielt weekend tilbud.

  Sælgeren anbefalede mig Samsungen, hvilken ville du have købt?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Michael,

   Samsung er et godt valg, og til 8.000 kr. er det faktisk et rigtig godt køb. Den Sony fladskærm du omtaler koster markant mindre i udlandet, f.eks. 6.495 NOK i Elkjøp (Elgigantens norske navn). Det betyder måske også at i kunne have forhandlet prisen lidt længere ned, måske endda et par tusinde kroner.

   Fordelen ved at vælge Samsung er at det er en af de mest populære fladskærm-producenter på markedet, og det betyder at du har mange muligheder når det kommer til streaming og underholdning generelt.

   Så jeg ville også have valgt Samsung 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 8. Ole mikkelsen Svar

  Hej
  Kunne I ikke angive om der er to tungere i de forskellige skærme.
  Det er lidt afgørende om jeg kan optage og se et andet program samtidigt.
  Mvh
  Ole

  • Bomagasinet Svar

   Hej Ole,

   Tak for dit input. Det vil jeg få skrevet med i specifikationerne på fladskærmene snarest.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 9. Rasmus Nielsen Svar

  Hej Thomas.

  Jeg vil først lige indrømme jeg ikke har læst ALLE forrige kommentarer, så beklager hvis du har været forbi emnet.
  Jeg skal ud og have nyt tv, og vil gerne bruge en 6-7000 kr.
  Jeg ser en del sport, spiller playstation, og smart-tv delen er stort set ligegyldig. Jeg har apple-tv så det er hovedsagligt det jeg bruger. Jeg er ret grøn i hvad man skal kigge efter på et nyt tv, men jeg tænker at de sidste tal gerne må være høje, kan det passe?
  Jeg har overvejet dette: LG 49″ Ultra HD TV 49UF800V.
  Tv’et må gerne være i den størrelse.

  Hvad er dine anbefalinger, for dette tv, eller evt. nogle andre?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Rasmus,

   Tak for dit spørgsmål.

   Du skriver at du ser en del sport og spiller Playstation. Udfordringen med fladskærme er at de benytter sig af interpolation i et forsøg på at skabe mere glidende bevægelser på skærmen. Du kender det måske fra en fodboldkamp, hvor bolden kan finde på at trække et hvidt “spor” han ad skærmen, eller at baggrunden bliver tilsløret når kameraet panorerer langs banen. Du kan læse lidt mere om emnet her: http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1415942282 Heldigvis kan interpolation slås fra, hvis det bliver generende at se på. Det er bare en vigtig lille detalje, når man ser sport eller spiller Playstation.

   “men jeg tænker at de sidste tal gerne må være høje, kan det passe?”

   Jeg forstår ikke helt hvad du mener her, men hvis du tænker på modelnavnet er det korrekt for bl.a. LG og Samsung. LG 49UF800V er eksempelvis fra LG’s 8-serie, mens LG 49UH664V er fra LG’s 6-serie. Det er dog ikke altid ensbetydende med at billedkvaliteten bliver tilsvarende bedre i forhold til prisen, da der også tillægges en masse andre funktioner og features.

   LG 49UF800V er, så vidt jeg kan se, en 2015-model. Siden 2016 er der sket en del, eksempelvis er der i de nye modeller kommet HDR-processing. HDR-processing giver mulighed for bedre sort/hvid balance, hvilket blandt andet kan være en fordel når du spiller Playstation. Kort fortalt bliver det muligt for skærmen at gengive kombinationer af mørkere og lysere nuancer bedre end tidligere, og det giver et pænere billede.

   Et godt bud i den pågældende prisklasse er LG 49UH664V. Det er en helt ny 49-tommer fladskærm fra 2016, og den klarer sig rigtig godt i Tænks test. Samtidig overholder den dit budget med en pris på 6.999 kroner. Kan du vente en måned eller to, falder prisen sandsynligvis en smule.

   Jeg håber det var svar nok, eller må du endelig spørge løs 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 10. Elisabeth Skibelund Svar

  Kære Thomas,
  Håber du kan guide mig i min søgen efter et tv. Har været rundt hos forskellige forhandlere og er egentlig bare blvet mere i tvivl om hvilket tv jeg skal købe. Lyd og billedkvalitet er virkelig vigtigt. Herefter brugervenligheden.
  Bruger primært tv til at se film på (Netflix m.m.) og alm tv.
  Ønsker et 49 eller 55 tommer – og pt hr jeg kig på (på baggrund af det forhandlerne har anbefalet mig) 55″ Sony KDL-55W755C FullHD LED-TV og LG 55 4k UHD SMART TV 55UH750.
  Første spm: I jeres fladskærmstest anbefale 55″ Sony KDL-55W805C FullHD LED-TV. Hvad er forskellen på dette og så 55″ Sony KDL-55W755C FullHD LED-TV? Og hvad kan du anbefale af tv? – prismæssigt er mindre underordnet.
  Vi overvejer at købe en Sonos playbar for at optimere lyden – hvilken erfaring har du med disse?

  Håber virkelig du kan hjælpe.
  Bedste hilsner Elisabeth

  • Bomagasinet Svar

   Hej Elisabeth,

   Jeg kan godt forstå det er svært at vælge – der er jo mange modeller, og idag er det typisk småting, der gør forskellen 🙂
   De nævnte LG- og Sony-fladskærme er begge gode bud, og når de er indstillet korrekt er billedet rigtig godt. Lyden vil dog altid være en smule kedelig, men faktisk er de nyeste fladskærme kommet godt efter det i forhold til ældre modeller.

   I forhold til dit spørgsmål, har jeg sammenlignet de to fladskærme her: http://www.sony.dk/electronics/tv/t/tv?screensize=127-153-cm-51-60-in&type=full-hd&view=compare

   Den afgørende forskel på de to fladskærme er at KDL-55W805C har 3D, og det har KDL-55W755C ikke. Derudover er begge fladskærme ganske udmærkede, og med en god platform til Smart-TV delen (Android).

   Nu skriver du at billedkvaliteten er vigtig. Har du overvejet at investere i en fladskærm med Ultra HD-opløsning? Flere og flere begynder at bruge dette format, og selvom Full HD stadig vil være standard i nogle år endnu, kommer der stadig mere indhold i den højere (og bedre) Ultra HD-opløsning. Sony, LG og Samsung er alle sikre valg, så længe du ikke vælger deres billigste og mest skrabede modeller.

   En ting der også er værd at overveje, er hvordan den medfølgende fjernbetjening fungerer. Er det nemt at navigere rundt på fladskærmen med den? Er det nemt at finde de rigtige knapper? Tit er fjernbetjeningen faktisk fladskærmens akilleshæl, og når der skal navigeres rundt i f.eks. Netflix, er det rart med en brugervenlig og velfungerende fjernbetjening.

   En Sonos Playbar er også en rigtig god, omend dyr, investering. Min erfaring med Sonos er at det er et rigtig nemt og lækkert system, som fungerer perfekt til afspilning af lyd fra mange forskellige kilder. Du kan hente en app til Android/iOS så du kan afspille lyd via din smartphone eller tablet, samt lyd fra fladskærmen. Det er med andre ord et rigtig godt og multifunktionelt underholdningssystem, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge.

   Jeg håber det var svar nok 🙂 ellers må du endelig skrive igen.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Kære Thomas, tusind tak for dit hurtige respons. Lyd og billed kvalitet er meget vigtigt. Jeg vil meget gerne træffe et valg i morgen formiddag. Kan se der findes mange sony – modeller og bliver bare rigtig forvirret over hvad der så vil være bedste valg hvis vi går efter et sony. Hvis ultra-HD opløsning er godt at gå efter- så gør vi det – hvad vil din anbefalinger så være. Og vi har ingen præference i forhold til mærke – altså om det skal være LG el Sony – som sagt det var bare hvad de forskellige forhandlere anbefalede. Så hvad vil du anbefale? Og du næavner at forskellen på de to sony modeller er at den ene har 3d – så er det også noget at gå efter? både 3d og ultra – hd? Ja beklager men har ikke meget forstand på alt det her :).
    Kan se flere sony tv ikke er kompatibel med HBO nordic – betyder det så vi skal benytte kabel ml tv og computer? Og er det generelt gældende for alle tv´er ?
    Pris er heller ikke styrende.
    Vi har bestemt os at gå efter en sono bar så vi har god lyd når vi høre musik – men ellers må du gerne anbefale et tv der har god lyd og som tidligere skrevet god billedkvalitet.
    God pointe med tv-remoten – har læst lidt på flatpanels som også omtaler vigtigheden af dette.
    Håber virkelig du kan komme med et par forslag — flere af de sælgere jeg har talt med siger at nogle sælgere for mere ud af at sælge et mærke frem for et andet – hvilket er noget frustrerende. Vi ønsker et tv som vi kan have i lag tid. Ser frem til at læse dit svar.
    Bedste hilsner Elisabeth

   • Bomagasinet

    Hej Elisabeth,

    Det var så lidt 🙂 Mht. Sony’s Ultra HD-modeller kender jeg dem ikke godt nok til at kunne give en konkret anbefaling, men uanset hvad i ender med at vælge så vil jeg anbefale jer at vælge sidste nye model. I kan tit finde sidste års modeller på tilbud, og selvom de ikke fejler noget, så sker der altså meget med fladskærme på et enkelt år. De største løbende ændringer er i fladskærmenes indmad, og således er de nyeste 2016-modeller altså bedre til at håndtere applikationer som bl.a. Netflix, og de er generelt hurtigere end ældre modeller.

    Flatpanels.dk har her lavet en rigtig god oversigt over Sony’s 2016-modeller: http://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1456489360

    Og her en oversigt over LG’s 2016-modeller: http://www.flatpanels.dk/artikel.php?subaction=showfull&id=1459238358

    Jeg har desværre ikke nået at undersøge nok testresultater endnu til at kunne komme med konkrete anbefalinger, så jeg tør ikke nævne konkrete modelnavne her. Derfor henviser jeg til Flatpanels.dk, hvor i får en rigtig god introduktion til de to fladskærm-producenter samt hvad de fokuserer på og hvilke modeller de har sendt på markedet for nylig.

    Mht. 3D, så er det ikke rigtigt slået igennem i stuerne. 3D-tv blev ellers spået en stor fremtid, men i længden er det simpelthen for irriterende at skulle have 3D-briller på for at se en film, og de er også dyre at indkøbe. Ifølge Flatpanels.dk er Sony også ved at bevæge sig væk fra 3D i fladskærme, hvilket indikerer at det ikke har været så populært som producenterne antog i starten.

    Ifølge HBO Nordic’s hjemmeside (https://dk.hbonordic.com/service/how-to) er det kun Samsung-fladskærme, der understøtter appen. Ellers skal du have en Chromecast eller Apple TV, som kan fungere sammen med din computer, tablet eller smartphone. Playstation eller Xbox kan også bruges.

    Mht. lyden i fladskærme, så er den generelt god når det handler om almindelig tale. Skal i se film eller høre musik kan den også det, men hvis det skal op på biografniveau kræver det en ekstern højttaler eller soundbar. Fladskærme kan nemlig ikke levere den dybe bas, som leverer drønene i film og musik. Men til hverdagsbrug er lyden i fladskærmene fra Sony og LG ganske udmærket.

    Jeg forstår godt at i kan blive forvirrede/frustrerede over sælgernes anbefalinger 🙂 Generelt er det nok også meget subjektivt hvad der anbefales, for det handler jo om at forsøge at matche jer med et produkt der passer så præcist til jeres behov som muligt, og de enkelte sælgere har måske også præferencer i forhold til mærke og egenskaber, og sidst men ikke mindst tjener de selvfølgelig også mere på at sælge én model frem for en anden.

    Jeg synes i skal gå i en Hifi-klubben butik, når nu i er så meget i tvivl. Mit indtryk er at sælgerne i deres butikker er klædt lidt bedre på end andre steder, og så kan i selv få syn for sagen i forhold til billed- og lydkvalitet. Læs gerne artiklerne fra Flatpanels.dk først, og noter et par navne ned på de modeller fra hhv. Sony og LG, som i finder interessante.

    Det var vidst en længere smøre, jeg fik skrevet. Håber dog at i kan bruge det til noget.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 11. Hey. Jeg fatter intet af alle de specifikationer men kan læse om tv. Jeg ønsker et rigtigt godt 43″ – og ser lidt på det det Sony du anbefaler og et LG 43UF680 V, som også får gode anbefalinger. Jeg vil gerne kunne bruge det på nettet til at se film og serier og ellers se på et godt billede ved hockey og fodbold ???? Kan du hjælpe med hvad der er godt og skidt – måske et helt andet tv ???? Mvh Kasper

  • Bomagasinet Svar

   Hej Kasper,

   Som altid er juli måned en spændende tid at købe ny fladskærm i. Flere producenter er nemlig på banen med nye modeller, deriblandt Samsung og LG. Generelt er fladskærme fra Sony, LG og Samsung sikre køb. Prismæssigt finder du den største forskel i opløsningen (om det er Full HD eller Ultra HD) og fladskærmenes hardware, som afvikler smart-tv delen.
   Med hensyn til opløsningen ville jeg nok vælge en fladskærm med Ultra HD, især taget i betragtning af at du ønsker en god 43″-model. Ultra HD er fremtiden, og der kommer hele tiden mere og mere indhold dertil. De nye fladskærme har også en meget velfungerende smart-tv platform, og det gælder både for Sony, LG og Samsung. Så længe du styrer udenom de billigste modeller, som godt kan være en smule sløve på dette punkt.

   Nu skriver du at du gerne vil kunne se hockey og fodbold på fladskærmen, og det kan du også sagtens 🙂 Fladskærme har dog generelt en akilleshæl ved hurtige bevægelser/panoreringer, da den indbyggede interpolation forsøger at kompensere for de manglende billeder ved automatisk at generere ekstra indimellem. Du kan dog ændre på fladskærmens indstillinger, og på en 43″ model vil det ikke blive et stort problem. Der findes mange gode guides på nettet, der hjælper dig med de bedste indstillinger af din nyindkøbte fladskærm.

   Hvis jeg skulle komme med nogle konkrete anbefalinger, synes jeg du skal kigge nærmere på følgende fladskærme:

   – Sony KDL-43W805C (2015-model, anbefalet i denne artikel)
   – Samsung UE43KU6405 (ny 2016-model = nyeste hardware)
   – LG 43UF680V (billigt alternativ, får gode anmeldelser)

   Tag et kig på ovenstående fladskærme, og se om de rammer plet i forhold til hvad du søger. Jeg vil anbefale dig at slå dem op hos producenten, så du også kan se billeder af den medfølgende fjernbetjening. Det gør nemlig en stor forskel om fjernbetjeningen ser brugervenlig ud, når du skal navigere i f.eks. Netflix eller i menuerne. Du kan også vurdere om den har det rette antal USB- og HDMI indgange, og om de sidder korrekt i forhold til dit behov.

   Jeg håber det giver mening, ellers må du endelig spørge løs 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 12. Christoffer Jensen Svar

  Hej Thomas.

  Jeg har på nuværende tidspunkt et 58” Philips, UHD 3D smart-tv.
  – Kort sagt, jeg er rigtig træt af det, af en særlig grund, input-lag. Jeg bruger mit fjernsyn til at spille PS4 på og der fungere der bare ikke at det signal fra konsollen er “sekunder” om at blive registreret på skærmen.

  Jeg læser dit review af 48″ Samsung UE48J5505 FullHD LED-TV med stor interesse. Jeg er af den overbevisning af jeg ikke ønsker et UHD igen, før konsoller udsender et UHD billede.

  Men mit spørgsmål er, hvordan klarer 48″ Samsung UE48J5505 FullHD LED-TV sig i forhold til spil? Er fjernsynet hurtigt og i stand til at spille skydespil, bilspil og Fifa uden det store forsinkelse i billedet?

  PS. problemet er også ved tilkobling af PC.

  Mvh Christoffer Jensen

  • Bomagasinet Svar

   Hej Christoffer,

   Tak for din kommentar. Nu kender jeg ikke dit konkrete setup, og der er mange ting der kan skabe input-lag. Kablet mellem konsol og fladskærm kan eksempelvis være en flaskehals, så du kan evt. prøve med et andet HDMI-kabel eller gå i HIFI-Klubben og forhøre dig om dine muligheder.

   En anden ting som kan skabe problemer, er interpolation. Fladskærmen forsøger, ved hurtige bevægelser, at gøre billedet mere flydende ved at kalkulere bevægelserne og indsætte ekstra billeder udover dem som konsollen udsender. Prøv at slå dette fra, og se om det måske hjælper.

   Den største flaskehals er dog sandsynligvis den opskalering som UHD-fladskærme forsøger at lave, når der vises billede fra en enhed der kun kan præstere FullHD.

   Jeg har selv afviklet konsolspil på den mindre Samsung UE43J5505 på 43″, som er identisk med UE48J5505. Og det har fungeret uden de problemer, som du skriver om i din kommentar. Så det kan jeg umiddelbart godt anbefale.

   Dog synes jeg du skal gå ned i din lokale HIFI-Klubben eller en anden elektronikforretning med forstand på tingene, hvor du med egne øjne kan se hvordan fladskærmen præsterer ved spil og film med hurtige sekvenser. På den måde er du helt sikker på at få noget der fungerer efter dine ønsker, og de kan i nogle tilfælde matche priser med netbutikkerne 🙂

   I øvrigt kan du måske med fordel vente et par måneder, da der typisk lanceres nye fladskærm-modeller i løbet af sommeren. Så kan du få det nyeste nye.

   Jeg håber du finder hvad du søger, og du må meget gerne skrive hvad du ender ud med at finde 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 13. Mikkel Stein Knudsen Svar

  Hej Thomas.

  Rigtig god artikel med let forståelige anmeldelser, tak for det.
  Vi er nu helt hooked på de to 43 tommer tv, men i tvivl om hvilket det skal være. Vi bruger vores tv til bare at se tv på og har et apple tv vi ser serier og film fra. Vi har derfor ikke det store behov for at man kan installere netflix og viaplay på tv’et. Vi skal bare bruge et tv med godt billede og lyd, og hvis det kan noget smart er det jo bare et plus. Så vores spørgsmål er, hvilket et af Samsung 43″ eller Philips 43″ du vil anbefale?

  Venlig hilsen
  Mikkel og Tanja

  • Bomagasinet Svar

   Hej Mikkel og Tanja,

   Mange tak for de pæne ord 🙂

   Jeg har ikke personlige erfaringer med Philips 43PUT4900 fladskærmen på 43″, men Samsung UE43J5505 har jeg til gengæld haft glæden af at kunne teste i virkeligheden. Begge fladskærme henvender sig til den prisbevidste tv-kigger, der primært bruger dem til at se tv-programmer og evt. streame film m.m. via eksterne bokse (f.eks. Apple TV). Billedet er på Samsungs model overraskende godt, og ifølge flere forbrugere er Philips også rigtig godt. Lyden er som den er på fladskærme – ikke særlig spændende. Men for Samsungs vedkommende har de alligevel formået at få lyden ud af papkassen og give den lidt fylde, hvilket især har fået tale til at gå mere tydeligt og klart igennem.

   Den afgørende forskel er sandsynligvis smart-tv platformen. Samsung benytter deres egen Tizen-platform som de har rigtig meget succes med. Den er hurtig og brugervenlig. Philips er derimod fra år 2015 begyndt at satse mere på Android som platform, og den har ifølge flere kritikere ikke slået helt igennem endnu.

   Så det sikre valg vil være Samsung UE43J5505, men hvis i kan vente et par måneder kommer der med stor sandsynligvis helt nye modeller på markedet, hvor teknologien er så ny som muligt.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 14. Hej Thomas !

  Jeg har lige bestilt et 43″ fladskærms-TV ud fra din anbefaling 40″ – 43″ i “BOmagasinet” af 19. marts 40″- 43″ ditto og jeg håber, at vi bli’r glade for det !
  Jeg syn’s ligesom andre på spørgesiden her, at det kan være ret så forvirrende at tage stilling ud fra de mange opstillede modeller rundt om i varehusene. Jeg havde selv forinden siddet og sammenlignet nogle af de få oplysninger, man mener at kunne forholde sig til og blev ikke i tvivl om valg, da jeg så udfaldet af ovennævnte test. De 400 i/til interpolation – som jeg fra svar på denne side nu har lært, at det hedder – fandt jeg måtte være et plus ? – hvilket jeg nu stadig tror ud fra din forklaring, Thomas ! Jeg ville gerne ha’ kunnet sammenligne med samme fabrikat (indkøbt i 2012) UE40D6577’s data, for det TV er vi meget tilfredse med, men jeg har ikke haft held til at finde produktoplysninger for denne model på nettet. Da jeg ikke har de ønskede data i mine papirer for den “gamle” vare, spørger jeg derfor her, om ovennævnte slet ikke kan opspores mere ? Jeg skulle nok ha’ udskrevet det fra nettet dengang ?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Vivian,

   Tak for din kommentar. Som udgangspunkt kan interpolation ikke bruges som et kvalitetsbarometer, da det afhænger af den enkelte fladskærmsmodel hvor god dens “motor” er. Men Samsung klarer sig generelt godt i test, og til hverdagsbrug er deres Serie 5-fladskærme et godt valg (jeg ejer selv UE43J5505 – og det er en rigtig god fladskærm). Når de fleste butikker alligevel fremhæver antallet af Hz som et kvalitetsstempel, så er det fordi det fortæller noget om den bagvedliggende teknologi. Det kan dog aldrig stå alene som et kvalitetsstempel, da egenskaben skal kunne samspille med mange andre faktorer i fladskærmen – eksempelvis kontrastforhold, evnen til at gengive dyb sort, lyd, styresystem m.m.

   Mht. UE40D6577, så har jeg desværre heller ikke selv haft held med at fremsøge nogle oplysninger om det. Samsung laver rigtig mange forskellige modeller som sælges på forskellige tidspunkter og til udvalgte forhandlere, så det kan være at jeres fladskærm er lavet til et begrænset antal forhandlere og ikke har været officielt listet på deres hjemmeside.

   Fra år 2012 og så til nu er der sket en ret stor udvikling i den teknologi, der driver fladskærmens styresystem og Smart-TV platform. Derudover synes jeg også at farvegengivelsen er blevet forbedret, ligesom evnen til at gengive dyb sort også er forbedret markant.

   Når i modtager jeres fladskærm vil jeg anbefale jer at kalibrere billedet. I kan eksempelvis finde en guide til dette ved at Google “Fladskærmmodel kalibrering” eller “Fladskærmmodel calibration”. Dette er for at optimere gengivelsen af farver og lys.

   Jeg håber i bliver glad for jeres nye fladskærm 🙂

   Fortsat god påske.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 15. Janus Poulsen Svar

  Tak Thomas

  Det er så fint…ikke marketingsstuntet men forklaringen 🙂 Jeg tror du har ret, Hifi Klubben er nok det bedste sted at slutte af.

  Ha en dejlig mandag.

  • Bomagasinet Svar

   Selv tak, Janus 🙂

   Jeg håber du kommer i mål og finder den rette fladskærm.

   God aften.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 16. Janus Poulsen Svar

  Hej Thomas

  Det lader til du kan give fornuftige råd til tv analfabeter. Umiddelbart havde jeg besluttet mig for at købe LG 40LF631V FULL HD SMART TV men opdateringshastighed og panel hz forvirrer mig.

  Jeg ser en del fodbold og vil ikke købe et fjernsyn, hvor bolden trækker slør efter sig.

  Kan du fortælle mig om nævnte model er tilstrækkelig, og hvis muligt en kort forklaring på sammenhængen mellem opd.hastighed og panel hz (hvis nogen)?

  Dbh Janus

  • Bomagasinet Svar

   Hej Janus,
   Tak for din kommentar. Jeg gør mit bedste 🙂
   For at gøre det kort, så er opdateringshastigheden ikke et kvalitetsstempel i sig selv. Antennesignalet herhjemme ligger på 50 Hz, hvilket betyder at der sendes 50 billeder ud i sekundet. Når opdateringshastigheden så alligevel er på f.eks. 450 Hz, så betyder det at fladskærmen forsøger at kompensere for eventuelt slør ved at indsætte flere billeder i sekundet. Dvs. fladskærmen kalkulerer ud fra bevægelserne mellem billede 1 og 2 hvor bolden er på vej hen, og indsætter så nogle autogenererede billeder for at få billedet til at virke mere flydende. Det kaldes også interpolation.

   Interpolation har dog også den kedelige bivirkning at billedet kan få et unaturligt skær, og der kan opstå en smule støj omkring et objekt i bevægelse. Det er dog individuelt fra fladskærm til fladskærm hvor godt de løfter opgaven med interpolation, og her klarer LG og Samsung sig generelt godt. Interpolation kan i øvrigt slåg fra på de fleste fladskærme, ligesom du kan kalibrere lys og farver så billedet bliver mere behageligt at se på. Kalibreringen kan du sagtens selv klare ved at google ‘fladskærmmodel calibration’ eller ‘fladskærmmodel kalibrering’.

   Du kan læse den uddybende forklaring hos Flatpanels.dk: http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1288865091

   Jeg håber det var svar nok 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Janus Poulsen

    Hej Thomas

    Tak for den hurtige tilbagemelding 🙂

    Jeg forstår stadig ikke hvad panel hz er. Måske jeg bare misser noget?

    Det giver fin mening med interpolationen men jeg forstår stadig ikke, hvad panel hz så skal bruges til i beskrivelsen af tv’et…?

    Håber du har mulighed for at give et kort svar.

    Endnu engang tak!

    Janus

   • Bomagasinet

    Hej Janus

    Selv tak 🙂 Jeg har muligvis misforstået dit spørgsmål i første omgang. Jeg kan se at Wupti.com har Panel (hz) stående under deres specifikationer for LG 40LF631V, hvor der står 50 Hz. Det betyder så, at LG 40LF631V har et 50 Hz panel, som med digital interpolation aktiveret opnår 450 Hz ved at indsætte ekstra billeder imellem de 50, der leveres i sekundet.

    Jeg kan i øvrigt læse mig frem til, at der på diverse ekspertfora hersker lidt forvirring omkring de reelle tal og hvorvidt de har betydning på fladskærmens billedkvalitet. Det er tilsyneladende mere et marketing-parameter end en reel egenskab.

    Jeg tror det rette for dig vil være at finde en lokal Hi-Fi Klubben, hvor de er ret dygtige til at vejlede i de tekniske begreber. Her er fordelen også at du kan se de forskellige fladskærme “live” og dermed teste hvor godt de præsterer ved visning af f.eks. en fodboldkamp. Alternativt kan du også prøve dig frem hos Elgiganten, Power eller Bilka, hvor de også har et godt udvalg af nye fladskærme. De kan med stor sandsynlighed også finde en fodboldkamp til dig, så du ved selvsyn kan se hvordan de præsterer.

    Så er du ihvertfald sikker på at få den bedste fladskærm til dit behov, og alle elektronikkæderne vil typisk gerne matche priser med hinanden, så prisen er nok den samme om du køber online eller i butik 🙂

    Det blev så et langt svar igen – håber dog alligevel du kan bruge det til noget.

    Venlig hilsen

    Thomas, Bomagasinet.dk

 17. Daniela Lutrynova Svar

  Hej Thomas.
  Under din gennemgang af de forskellige fladskærme nævner du bl.a modtagelse af signal via satellit.
  Da jeg betragter mig som analfabet, hvad teknink angår, har jeg følgende to spørgsmål : Skal man have en speciel fladskærm for denne modtagelse og er modtagelsen af signal via satellit noget, der fungerer?
  Håber, at du vil besvare mit spørgsmål.
  Mvh. Daniela

  • Bomagasinet Svar

   Hej Daniela,
   Jeg vil prøve at gøre det kort og simpelt 🙂
   Din fladskærm har en såkaldt tuner, som bruges til at finde og indlæse de kanaler, du kan tage via dit tv-abonnement.
   Der findes således tunere til kabel (DVB-C), til stue-/husantenne (DVB-T og DVB-T2) og satellit (DVB-S og DVB-S2).
   For at kunne modtage signal via satellit, kræves der en parabolantenne, som kan peges i den rigtige retning og modtage signalerne fra satelitten. Parabolen sender så signalet videre til en boks, som har en indbygget DVB-S eller DVB-S2 tuner.
   Når jeg skriver at nogle fladskærme kan modtage signal via satellit, betyder det at de har en indbygget DVB-S eller DVB-S2 tuner. Du kan så, hvis tv-udbyderen understøtter det, koble parabolen direkte til fladskærmen og indlæse kanalerne fra fladskærmen. Dermed sparer du modtagerboksen og den ekstra fjernbetjening.
   Som udgangspunkt kan du dog altid modtage signal via satellit, hvis du har en parabol OG en modtagerboks fra f.eks. Viasat eller Canal Digital. Så bruger du bare modtagerboksen, når kanalerne skal indlæses.
   Jeg håber det giver mening 🙂
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 18. Sanne Fals Svar

  Godaften Thomas

  Jeg har netop været i Elgiganten i flere timer, for at finde et tv, men det er alt for kompliceret 🙂

  Fik at vide, at de solgte næsten alle deres tv ud til spotpriser fordi… at der var slukket for digitalt system (IKKE at det siger mig ret meget, for syntes kun, at det er få år siden, man ikke kunne tage analoge kanaler – hvilket heller ikke siger mig noget) 🙂

  Sælgeren var meget interesseret i, at sælge mig en fladskærm til 9.995,- plus en forsikring til ca. 1000,- Der var to fjernsyn i samme model, men en forskel i at det ene tv viste bløde farver og det andet viste skarpe.

  Jeg vil rigtig gerne ha et tv i tommer over 50, men aner INTET om, hvad jeg skal kigge efter og hvad man kan bruge eller der bruges i stedet for digitalt, samt i hvilket prislag jeg skal søge, for at få et ordentligt tv. Jeg kan IKKE gå over 9.995,- og vil helst være under.

  Vil du være sød at hjælpe/råde mig ?

  På forhånd tak <3

  Venlige hilsner
  Sanne

  • Bomagasinet Svar

   Hej Sanne,

   Du har ret i at det kan være en kompliceret sag at finde en god fladskærm, som opfylder alle ens behov og ønsker 🙂

   Når sælgeren fortæller dig at der netop er blevet slukket for det analoge signal, så skyldes det sandsynligvis at Yousee som de sidste slukkede for dette i februar måned. De luftbårne signaler blev nemlig allerede digitale i 2009.

   Mht. hvilken fladskærm du skal vælge, så kan du sagtens finde en god fladskærm fra enten Samsung eller LG på 50 tommer til under 9.995 kroner. Faktisk vil jeg vove at påstå at du ikke behøver gå over 7.000 kroner, medmindre du er film- eller spilentusiast med helt særlige krav til fladskærmen og dens egenskaber. Til almindeligt tv-kiggeri behøver du ikke gå op i det prisleje for at få en ordentlig fladskærm.

   Jeg har eksempelvis denne fladskærm, som jeg er meget tilfreds med: http://www.elgiganten.dk/product/tv-radio/fladskarms-tv/UE50J5505XXE/samsung-50-full-hd-led-tv-ue-50j5505xxe det er en god fladskærm med et fint billede, som kan det jeg ønsker. Menuerne og Smart TV-delen er måske ikke blandt de hurtigste på markedet, men tjenester som Netflix, Viaplay og Youtube fungerer uden problemer direkte på fladskærmen.

   Vil du gerne have lidt “mere”, er denne Samsung fladskærm kommet på markedet for nylig: http://www.samsung.com/dk/support/model/UE50JU6875UXXE det er en helt ny Ultra HD fladskærm, som har nogle teknologier der typisk kun findes i de dyre modeller.

   Hvis du fortsat er meget i tvivl, vil jeg råde dig til at gå i Hi-Fi Klubben eller lignende butikker, som kan give kvalificerede råd og vejledning. Fortæl dem gerne at dit budget ligger på omkring 6-7.000 kroner, hvordan i modtager tv-signal (kabel, antenne eller parabol) og ikke mindst hvad i skal bruge fladskærmen til (film, spil, Netflix, osv.). Fordelen ved at vælge en dedikeret forretning er at deres sortiment er smallere og derfor har de typisk mere viden om de ting de sælger.

   Jeg håber det var hjælp nok 🙂

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 19. Nicolaj Kløcker Svar

  Hej Thomas
  Håber du kan hjælpe mig. Har fået til opgave at finde et 47-49 tommer tv til svigerforældrene. Og dem vil man jo ikke være uvenner med:-D. Så håber du kan hjælpe mig. Skal jeg vælge det Samsung i har testet i den kategori eller LG´en. Eller måske et helt 3. slags.
  Håber du kan rådgive mig.
  Mvh.
  Nicolaj

  • Bomagasinet Svar

   Hej Nicolaj,
   For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at Bomagasinet ikke selv har testet fladskærme. Vi har udelukkende indsamlet testresultater, hvorefter vi har vurderet hvilke fladskærme der egner sig bedst til private hjem, ud fra hvordan de klarer sig.
   Den afgørende forskel på de nævnte fladskærme er deres hardware. Skal de kun bruge fladskærmen til TV-udsendelser på DR og TV2, så vil en Samsung UE48J5505 være et godt valg. Det er en god basismodel, som også kan køre apps (eks. Netflix, Viaplay m.fl.). En tilsvarende LG-model vil være LG 49LF630V, som dog prismæssigt ligger en smule over Samsung-modellen. Disse to fladskærme kan sagtens opfylde en normal families TV-behov.
   Vil de gerne have en mere avanceret fladskærm, som eksempelvis er bedre til actionfilm med mange hurtige sekvenser, så bliver det en smule dyrere. Her klarer Samsung UE48JU7005 sig rigtig godt, dets styresystem kører hurtigere og du får samtidig en del flere features som generelt forbedrer brugeroplevelsen. Spørgsmålet er så bare om det er pengene værd, i forhold til deres behov.

   Håber det var hjælp nok 🙂 Ellers må du endelig spørge igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Hej Thomas tusinde tak for dit svar. De ser også meget sport(fodbold,ishockey), så tænker mon ikke Samsung UE48JU7005 vil være bedre til dem generelt?
    Mvh. Nicolaj

   • Bomagasinet

    Hej Nicolaj,
    Det var så lidt 🙂 Hvis de ser meget sport, så vil de med stor sandsynlighed få glæde af Samsung UE48JU7005. Brugeroplevelsen er på flere punkter markant bedre, da den indbyggede hardware har flere kræfter. Der kan desuden tilkøbes et Evolution Kit på et senere tidspunkt, hvis hardwaren trænger til en oprustning.
    I øvrigt kommer der med stor sandsynlighed nye fladskærm-modeller på markedet om 2-3 måneder, så hvis de kan vente lidt tid med at købe, kommer der med stor sandsynlighed ekstra nedsatte priser i forbindelse med at de nye modeller lanceres. Generelt er priserne dog allerede faldet en smule, hvilket du kan følge på Pricerunner: http://www.pricerunner.dk/pl/2-3051347/TV/Samsung-UE48JU7005-Sammenlign-Priser så spørgsmålet er naturligvis om de tør vente, eller om de måske hellere vil vente og se hvad der kommer af nye modeller.
    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 20. Hej, Thomas , hvad kan du anbefale
  Samsung UE55JS8005 eller LG 55UF840V ?

  • Bomagasinet Svar

   Hej Dina,
   De to fladskærme ser ud til at være meget identiske, hvad angår specifikationer. Samsung og LG laver begge nogle rigtig gode fladskærme, og placerer sig begge i toppen af testresultaterne. Samsung er dog (efter min mening) lidt bedre med deres Tizen styresystem, som fungerer pålideligt og godt.
   Hvis Smart TV platformen er meget vigtig, har Sony, Sharp og Philips rullet fladskærme ud på markedet med Android styresystem, som spås at blive meget populært i fremtiden.
   Jeg vil anbefale, at du tager ud i forretningerne og ser de to fladskærme “live”, så du også får mulighed for at se og prøve fjernbetjeningerne. Det er tit de små detaljer der er med til at gøre den store forskel, og netop betjeningen af fladskærmene kan være meget forskellig fra model til model.
   Jeg håber det var svar nok, ellers må du ikke tøve med at skrive.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 21. Synes I selv det er eb troværdig test, når der er affiliatelinks på det hele?

  • Thomas Svar

   Hej Ken,

   Tak for dit spørgsmål. Bomagasinet.dk tester ikke selv produkterne, men indsamler testresultater fra forbrugerorganisationer og magasiner, der er lokaliseret i det nordlige Europa. Vi lægger ikke skjul på at vi benytter affiliate links i vores artikler, og vi beskriver det også på “Om Os”-siden. Jeg er derfor meget ked af at du stiller spørgsmålstegn ved troværdigheden, da vi i bund og grund “bare” indsamler testresultater og opstiller en oversigt over de produkter, der klarer sig bedst.

   Jeg er selvfølgelig meget lydhør overfor forslag og idéer til hvordan Bomagasinet.dk kan gøres mere troværdigt i dine øjne, så du må endelig skrive her eller sende mig en mail direkte på thomas@bomagasinet.dk, og så vil jeg tage dine idéer og forslag til mig.

   De bedste hilsner

   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Thomas Svar

   Hej Jonas, tak for din kommentar 🙂
   Du har helt ret i at man hos Lefdal i Norge kan få fladskærmen for 9.995,00 kroner. Her er den dog udgået af deres sortiment så vidt jeg kan se, omend den stadig findes i deres fysiske butik (i Norge). Elkjøp har det også på tilbud til 9.995,00 kroner, men det er også i Norge.

   På Bomagasinet.dk sammenligner vi udelukkende priser fra danske butikker, da det giver mest mening for vores besøgende 🙂

   Mvh Thomas
   Bomagasinet.dk

 22. Øøøhhh….. UE55H7005 er da ikke UHD, som der skrives?????

  • Thomas Svar

   Hej Peter

   Du skal have tusind tak for dit input, og du har helt ret – der havde sneget sig en ‘fejl 40’ ind under UE55H7005 modellen, og den er nu rettet 🙂 Jeg beklager!

   Mvh
   Thomas
   Administrator

Skriv en kommentar