Terazzogulv pris: Guide og råd til valg af terazzogulv (+ DIY Guide)

Terazzogulv pris: Guide og råd til valg af terazzogulv (+ DIY Guide)

Tilbage til 80’erne var det næsten umuligt at træde ind i et dansk hjem uden terrazzogulv i en eller anden form. Herefter oplevedes der en lang periode, hvor folk gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at blive frie for det efterhånden meget anvendte gulv, og det betyder, at det i dag kun er få (og især ældre) bebyggelser med terrazzogulve. Nu er der dog en ny tendens, der viser sig.

Efterhånden er terrazzogulve nemlig ved at vinde indpas igen, og det betyder, at folk oftere og oftere efterspørger dem i deres moderne hjem. Den store popularitet, der blot tager til, som tiden går, kan skyldes flere ting. Dog er det især gulvets design samt holdbarhed, der synes tiltrækkende for mange.

 

Bomagasinet anbefaler, at man tager imod 3 gratis og uforpligtende tilbud på at få opsat nyt terrazzogulv

Tilbud på prisen til et nyt tag

 

Få 3 gratis tilbud »

 

Et terrazzogulv er nemlig yderst slidstærkt, og det betyder, at det kan holde mange år ud i fremtiden, hvis man sørger for at give det den helt rette behandling. Så hvis du gerne vil have dig et gulv, der er præget af stil og modernitet samt godt design, så er et terrazzogulv måske noget for dig. Hvert gulv er desuden helt unikt, og derfor får du ikke blot et holdbart gulv, der kan holde til hverdagen slidtage, du får også et gulv, som ikke findes magen til i nogen andre hjem.

Synes du, at det lyder interessant? Så bør du undersøge, hvad det vil koste dig at få lagt et terrazzogulv i dit hjem. I det tilfælde bør du tage et kig online på 3byggetilbud.dk. Her har du nemlig mulighed for at ganske uforpligtende og helt gratis at indhente tre tilbud fra fagfolk, der står klar til at hjælpe dig i mål med dine drømme og dine ønsker om et nyt og flot terrazzogulv. De tre tilbud er uforpligtende, hvorfor du blot kan takke nej til dem, hvis der alligevel ikke er nogle, som falder i din smag.

Udfyld blot en simpel formular med dine kontaktoplysninger samt en beskrivelse af det projekt, du gerne vil have kyndig hjælp til, hvorefter du får tre tilbud inden for 24 – 48 timer. Det gør det ganske let for dig at sammenligne på en række parametre, der har betydning for dig, og derfor kan du lettere få et overblik over dine valgmuligheder.

Foruden terrazzogulv findes også andre gulvtyper, såsom laminatgulv og epoxygulv.

Hvad er et terrazzogulv?

Terrazzo stammer fra Italien og har sit ophav i renæssancens Venedig, hvor mosaik-magerne tog marmorstumperne med sig hjem fra de velhavende byggerier og brugte dem til terrassegulve – deraf navnet. Materialet vandt dog først for alvor indpas, da der begyndte at blive udviklet metoder, som forhindrede gulvende i at sprække og flække. Det er nemlig, hvad der skete, når materialet blev varmt, i og med det blev udvidet i en sådan grad, at det havde svært ved at trække sig sammen igen.

Terrazzo er derfor et materiale, som er fremstillet af skærver af marmor, som blandes med et bindemiddel, der oftest er enten hvid, grå eller en eller anden form for indfarvet cement. På grund af den meget stærke sammensætning er terrazzo et fleksibelt materiale, som på trods af sin hårde overflade rummer et væld af muligheder for at lade ens fantasi få frit spil.

Helt traditionelt bliver terrazzo anvendt til gulvbelægning. Her stater man med at udlægge en form for grødet blanding af skærver af marmor og cement på et cementgulv. Og efter nogle dages hærdning skal belægningen slibes. Det kan klares på to forskellige måder:

 • Vådslibning
 • Tørslibning

 

Herefter har man et meget holdbart og fugefrit gulv. Det er også muligt at anvende terrazzo til for eksempel bordplader, håndvaske, badekar, havemøbler, krukker og fontæner.

Og det er heldigvis ganske let at lave den blanding, der skal bruges til et terrazzogulv. Først skal du beslutte dig for, hvilken stenblanding du vil bruge til dit gulv. Her skal du finde ud af, om du gerne vil have et gulv med et mere moderne udtryk – i så fald kan du vælge mellem blå og grå marmorskærver. Er det derimod et eksisterende terrazzogulv, som du skal reparere, så bør du lave dig en blanding, der ligner den, der i forvejen findes i dit gulv.

Når du har besluttet dig for udseendet på gulvet, er det ikke sværere, end at du skal blande den rette mængde cementblanding med vand. Og så skal du huske løbende at blande nogle af marmorskærverne i, indtil du opnår lige præcis den tæthed af granit i terrazzoen, som du drømmer om.

Når du har den færdige blanding, har du således den helt perfekte sammensætning af cement, beton eller måske endda epoxy og små marmorskærver. Disse kan enten være tilfældigt blandet, eller de kan være lagt meget præcist og sirligt som en mosaik.

Herefter slibes overfladen blank og til sidst forsegles den. Og så står du tilbage med et smukt, interessant og næsten uopslideligt materiale.

Fordele og ulemper ved et terrazzogulv

Der er mange fordele ved terrazzogulve. De væsentligste er:

 • Det er et smukt gulv
 • Gulvet er let at tilpasse ens indretning
 • Det er et hårdført gulv
 • Gulvet er let at vedligeholde og genopfriske
 • Der er ingen revner eller fuger
 • Gulvformen er langt fra den dyreste løsning

 

Det vil sige, at du først og fremmest får dig et meget smukt gulv med et terrazzogulv. Og så har du mulighed for at tilpasse det præcis, som du ønsker. Du har nemlig mulighed for at ændre på marmorskærvernes farver og størrelser samt mønstre og den farve, som du vælger til cementen.

Derudover er terrazzogulve også yderst hårdføre, og hvis du sørger for, at dit gulv bliver lagt ordentligt, er der ikke nogen grund til, at de næste mange generationer skal synes dårligt om dit valg af farve og nuance. Det er nemlig forholdsvis let at holde og vedligeholde et terrazzogulv. Og det betyder, at du har rig og mulighed for at få genopfrisket dine terrazzogulve, så de ingen bliver flotte, som var de helt nye.

3 uforpligtende tilbud på bygning af tag

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud »

Et terrazzogulv kommer desuden også uden hverken revner eller fuger, og det betyder, at det skaber et meget stilrent og moderne udtryk. Så hvis dit gulv bliver lagt ordentligt, og der hverken er revner eller fuger, er denne gulvform også oplagt i for eksempel et vådrum. Det er faktisk også muligt at bygge bassiner med materialet. Du skal altså ikke bekymre dig om vand og fugt.

Og så er et terrazzogulv også til at betale. Materialet er langt fra det billigste, som du kan investere i, men det er også langt fra det dyreste. Og derfor er det en ganske fornuftig og økonomisk løsning, når man gerne vil have et gulv, de skal holde i mange år ud i fremtiden.

Der er dog ikke kun fordele ved et terrazzogulv – desværre. Der er nemlig også nogle få ulemper såsom:

 • Det kræver pleje for at forblive pænt
 • Der kan ikke bruges kalkfjerner på materialet
 • Revner og flænger fører til et træls udtryk
 • Et ødelagt terrazzogulv kræver en fagperson

 

Det vil sige, at det kræver en vis form for pleje og vedligehold, hvis du gerne vil sørge for, at dit terrazzogulv forbliver pænt meget lang tid ud i fremtiden. Og det er især noget, der gør sig gældende i vådrum. Her kan kalk få gulvet til at se træt og slidt ud – og her er det vigtigt at bemærke, at du ikke må gøre brug af kalkfjerner. Det er nemlig noget, der kan være med til at ødelægge overfladen på et terrazzogulv.

Sker det, at dit terrazzogulv går i stykker, f.eks. hvis det får revner eller sprækker, vil det også hurtigt føre til et meget slidt udtryk i dit hjem. Og det er ikke noget, som du blot lige kan rette op på. Her er der nemlig behov for, at du får hjælp af en professionel.

Det anbefales derfor, at du indhenter tre tilbud, før du går i gang, så du fra starten får et tilfredsstillende resultat.

Kan jeg selv lægge et terrazzogulv?

Her er det korte svar ’ja’. For det er nemlig muligt for dig at lægge dit terrazzogulv gulv. Det er dog ikke noget, der anbefales. Det er nemlig et arbejde, som er relativt svært at nå godt i mål med, og derfor er det kun noget, som du bør kaste dig over, hvis du har erfaring inden for området.

Først skal du sørge for at have et både rent og lige underlagt, som du kan ligge terrazzoen på. Det betyder, at der kan herske et stort forarbejde, før du kan lægge den egentlige gulv. Og det skal være beton eller et lignende materiale, som ikke bevæge sig. Hvis der er tale om større arealer, er det muligt at placere lister mellem felterne, så de ikke bliver for store og for uoverkommelige. Og det er også med til at forhindrer gulvet i at flække alt for let.

Herefter er du klar til blandingen. Her skal du sørge for en grundig blanding, som der kan fordeles jævnt ud over dit gulv. Her er det vigtigt at bruge masser af flid og umage, så der ikke opstår luft nogle steder i terrazzolaget. Her kan det for eksempel være en fordel med en rondelsliber. Og det kan godt lade sig at gøre at lægge gulvet selv, hvis du er handy og præcis, men det er dog et stykke arbejde, der meget let kan gå galt, hvorfor det er værd at overveje at tage kontakt til en dygtig fagmand.

Og en sådan kan du let finde, hvis du online indhenter tre uforpligtende og gratis tilbud. Her vil tre fagmænd nemlig byde ind på din byggeproces, og derfor kan du være sikker på, at det kun er professionelle, der har erfaring inden for området, der giver dig et godt tilbud.

En fagmand vil med stor grundighed støbe dit nye terrazzogulv, så du når frem til et godt og tilfredsstillende resultat. Og er der tale om et større areal, vil håndværkeren sørge for at gøre brug af en tromle, der kan lette arbejdet og gøre det både mere præcist og effektivt. Til mindre arealer vil der blive brugt det, som der kaldes for et stålbræt til at plane gulvet ud med.

Efter gulvet er blevet støbt, er det helt afgørende for det endelige resultat og dermed terrazzogulvets færdige udseende, at fagmanden giver sig god tid til at slibe gulvet. Her bruges der ofte en vinkelsliber med en diamantskive til det indledende arbejde. Og efterfølgende vil der blive slebet med en almindelig slibeskive.

Når terrazzogulvet er slebet færdigt, skal det både poleres og mættes, så det bliver smudsafvisende. Her anvendes der typisk en almindelig grundrens samt sæbespåner. På den måde undgås det nemlig også, at gulvet bliver alt for glat.

Hvad koster et terrazzogulv?

Prisen på et terrazzogulv kan variere rigtig meget. Her kan man nemlig ikke komme udenom at den oftest afhænger af, hvor stort et areal der er tale om. Ydermere har materialerne også en betydning. Som med mange andre ting koster kvalitet nemlig mere, og derfor afhænger prisen også af den farve, du ønsker, samt blandingsforholdene. Beliggenhed kan også have en betydning. Det ses nemlig ofte, at det kan være dyrere at få lagt et terrazzogulv, hvis man bor på Sjælland frem for i Jylland.

Det er dog forskellige fra håndværker til håndværker, hvad en slutpris vil ligge på, og derfor anbefales det, at du indhenter flere tilbud, så du kan være sikker på, at du vælger det bedste til dig og dine behov.

Sådan vedligeholder du dit terrazzogulv

Hvis et terrazzogulv bliver træt og kedeligt at se på, er der flere ting, du kan vælge at gøre. Hvis dit gulv er meget slemt, og der for eksempel er huller eller flækker i det, slipper du ikke for at alliere dig med en fagmand – især ikke hvis du vil ende ud med et flot slutresultat. Dog kan de sagtens udrette mirakler med et terrazzogulv. De har nemlig mulighed for at lave en lappeløsning, der rammer det oprindelige gulv til næsten UG, når det kommer til farve og nuance.

Det er også muligt for dig selv at polere dit gulv op, hvis det er blevet lidt mat at se på. I sådan et tilfælde kan du for eksempel gøre brug af en slibemaskine. Det kan nemlig hurtigt blive til et værre knoklearbejde uden. Slib først gulvet med en skive med mellemfine korn og brug efterfølgende en finkornet skive. Når du er tilfreds med din slibning, slutter du af med en vaselinolie for at sørge for, at gulvet får alt den glans, som det fortjener. Og så bidrager det desuden også med en afvisende overflade.

Da et terrazzogulv er lavet af marmor i mindre stykker og dermed kalk, skal du ikke påføre dit gulv kemi. Derfor er kalkfjerner helt udelukket. Det vil i værste tilfælde opløse dit flotte terrazzogulv. Brug derfor et materiale der nænsomt kan fjerne fedt og kalk fra dit gulv. Du kan igen her slutte af med at gøre brug af en vaselinolie, hvis du synes, at det trænger til lidt glans.

Se også denne artikel på dagensbyggeri.dk: Nyt gulv renser hjemmets luft

FAQ

Er terazzogulve flotte?
Det er en individuel sag, om man synes terrazzogulv er flot, men det er kommet på mode igen. Terrazzogulv stammer oprindeligt fra Italien og har en smuk overflade. Ved at bruge terrazzogulve fremfor andre slags gulv undgår du konstant rengøring, trælse revner i gulvet og grimme fuger.
Hvor længe holder et terrazzogulv?
Holdbarheden af dit terrazzogulv afhænger meget af, hvor godt du vedligeholder det. Et terrazzogulv, der bliver vedligeholdt ordentligt, kan holde i rigtig mange år.
Er terrazzogulv dyrt?
Terrazzogulv er noget af det billigste gulv, du kan få. Terrazzogulv kan holde i rigtig mange år uden at blive beskidt eller grimt med tiden, og det er derfor også en god investering for mange.
Hvad er fordelene ved terrazzo?
Der er flere fordele ved terrazzogulve, bl.a. at det er smukt og kan give en smule spil til et ellers kedeligt rum. Derudover er det relativt let at rengøre og vedligeholde - det er især praktisk for dig, der har travlt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme