Laminatgulv - fordele og priser ved skift til laminatgulv: En grundig guide

Laminatgulv - fordele og priser ved skift til laminatgulv: En grundig guide

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange hjem, der med tiden kan komme til at trænge til en kærlig hånd. Og her er der ikke blot tale om nogle nye skabslåger, en større sofa med bedre affjedring eller en klat maling i en anden farve på væggene. Her er der i særdeleshed også tale om nye gulve i det meste af hjemmet. Eller i hvert fald i de rum, der blive brugt oftest i løbet af den normale hverdag – det er nemlig noget, som du ikke vil kunne lyve dig fra. Gulvene taler sit tydelige sprog.

Øg hjemmets værdi med et nyt gulv

Gulvene er nemlig noget af det, som vi udsætter for mest slidt i hjemmet. Hver dag træder vi på dem med hele vores vægt, og vi stiller tunge møbler på dem – og for at gøre det hele endnu værre, rykker, hiver og slæber vi også ofte rundt med ting på vores gulve. Vi taber ting på dem, så de får mærker, og vi spilder ting, der kan føre til plamager. Vores gulve er derfor altid utroligt udsatte for hverdagens brug.

Med tiden er det noget, der vil vise sig i form af gulve, der er kommet til at se meget triste, kedelige og slidte ud. Og det er noget, der hurtigt kan smitte af på det resterende udtryk, som er i hjemmet. Det betyder for eksempel, at det bliver muligt at se, på hvilke områder man oftest går, hvor sofaen har stået i længst tid og så videre. Det handler derfor om at få gjort noget ved problemet, før det fører til yderligere konsekvenser blandt andet i form af en værdi af et hjem, der falder på grund af gulve, der ikke længere opfylder sine formål ved at være gode at gå på.

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Og tror du, at det er ved at være tid til, at du får gjort nogle ved gulvene i dit hjem? Så kan det være, at du skal tage et kig online. Her har du nemlig mulighed for at indhente tre byggetilbud. Og det kan du endda gøre helt gratis og ganske uforpligtende på 3byggetilbud.dk. Her udfylder du blot en formular med dine kontaktoplysninger, det byggeprojekt som du gerne vil i mål med, og efter 24-48 timer vil du have modtaget tre tilbud fra fagmænd, der står klar til at hjælpe dig med at få nogle nye og smukke gulve i dit hjem.

Og det er helt gratis for dig, hvorfor det ikke er noget, der kræver nogle følsomme data, lige såvel som det er ganske uforpligtende, hvorfor du blot kan takke nej til alle tre tilbud, hvis det alligevel ikke er noget for dig, eller hvis de ikke stemmer overens med dine ønsker og dine behov. Når du har tre tilbud, kan du nemlig hurtigt og let sammenligne de forskellige parametre, der betyder noget for dig. Det være sig for eksempel pris, materialer og så videre, og derfor vil du hurtigt vide, om det er noget, som du gerne vil benytte dig af.

Tilbud på prisen til et nyt tag

 

Se videoen herunder om Reparation laminatgulve: Se videoen herunder om Om nye døre, vinduer:

Derfor skal du vælge et laminatgulv med klik-funktion

Når man går i gang med et nyt projekt i hjemmet. Det være sig for eksempel nogle nye gulve, så er det ikke nogen hemmelighed, at det er noget, der kan virke både frustrerende og tidskrævende. Derfor er der mange, der er på udkig efter en løsning, der kan klares ganske hurtigt, således man ikke skal bo i for eksempel byggerod i en længere periode og måske endda være tvunget til at føle sig begrænset i sit eget hjem og den måde, som man normalt bevæger sig rundt i det.

Og det er nok netop derfor, at der er så mange, der i dag vælger et klikgulv. Det er nemlig til dato det nemmeste gulv, der kan lægges. Det foregår uden, at man skal tænke på det underlag, der er under, hvorfor det kan lægges ovenpå alt lige fra et gammelt laminatgulv til et slidt trægulv. Der er derfor ikke et meget stort forarbejde, som eller er noget af det, der kan være virkelig tidskrævende i en byggeproces. Derudover skal der heller ikke gøres brug af en masse redskaber og værktøjer, idet gulvet blot kan klikkes sammen, og så ligger det helt perfekt. Det er således et arbejde, der er hurtigt at få oversået – selvfølgelig alt efter hvor store rum, der er tale om i dit hjem, og så er det heller ikke yderst krævende for den håndværker, som kommer ud.

Derudover er der mange, der vælger et klikgulv som et laminatgulv. Og det er der faktisk flere gode grunde til. De væsentligste er dog:

 • Et laminatgulv er ganske let at rengøre
 • Et laminatgulv er meget slidstærkt og robust
 • Det er muligt at bruge gulvene i flere rum i hjemmet
 • Et laminatgulv findes i mange forskellige designs
 • Det er let at lægge et laminatgulv
 • Et nyt og flot laminatgulv kan øge en boligs værdi markant

 

Et laminatgulv er næsten umuligt ikke at holde rent. Lige meget hvad der for eksempel spildes her på, vil det være muligt at få af. Det eneste, der er behov for, er en fugtig klud og et let strøg hen over gulvet. Der er således slet ikke brug for en masse knofedt. Og her er det faktisk en fordel at bruge køkkenet, netop fordi at det er de færreste madrester, der kan trænge ned i gulvet og give det nogle grimme skjolde. Du kan tabe og spilde alt den mad, som hverdagen fordrer og stadig have et meget flot gulv med et laminatgulv ude i dit køkken.

Foruden gulv med epoxygulv er der andre gulvtyper, såsom bl.a. Terrazzogulv og epoxygulv.

Så er det også meget slidstærkt og robust, og det betyder, at det er svært at ødelægge næsten lige meget, hvad man taber på det. Du kan derfor med fordel bruge den form for gulv for eksempel i stuen eller på børneværelset. På børneværelset vil et gulv tit blive udsat for slag, når legetøjet bliver kastet rundt med eller tabt, og det gælder også det i en lidt større vægtklasse. Og i en stue er der behov for noget robust, således sofaen kan stå det samme sted i en periode uden, at der efterfølgende ses grimme mærker, der hvor benene har været.

Gulvtypen kan således bruges i flere rum, netop fordi at den er så alsidig. Du kan for eksempel med lethed også implementere den som en del af dit soveværelse. Her vil den skabe en hyggelig og ren fornemmelse, og derfor være med til at indgyde til masser af ro og afslapning, hvor der er fokus på, at der skabes et godt sovemiljø uden alt for meget støj i form af et prangende gulv eller et gulv, der tiltrækker sig masser af støv og snavs.

Og selvom du vælger at bruge et laminatgulv, der kan klikkes sammen, skal du ikke være bange for, at dit hjem kommer til at synes for kedelig g ensformigt. Du kan nemlig med denne gulvtype skabe dig de unikke rum, som du drømmer om. Når det kommer til laminat, kan du nemlig vælge frit mellem en lang række forskellige designs og nuancer, og du har derfor rig mulighed for at skabe den lidt mere dunkle og hyggelige stemning i stuen, den lyse og lette i soveværelset og den praktiske i børneværelset.

Og så er det også et gulv, der er yderst let at lægge, hvorfor det er en ændring, der kan klares på ganske kort tid. Og selvom det måske virker meget let, hvorfor du tror, at det er noget, du kan klare på egen hånd, så anbefales det dog alligevel, at du får en fagperson til at klare arbejdet for dig. Ved man ikke præcis, hvordan det foregår for eksempel, hvordan gulvene klikkes korrekt sammen fra den rigtige vinkel, eller hvordan man får gulvet skåret korrekt til, kan det hurtigt føre til et gulv, der slet ikke er så pænt, som man ønskede, og man vil derfor blot blive frustreret over at have brug så meget tid og også penge på projektet. Et laminatgulv er derfor ikke en gør-det-selv opgave – heller ikke selvom der er tale om et klikgulv som løsning.

Derfor øger du din boligs værdi med et nyt gulv

Kan det virkelig passe, at din bolig bliver mere værd bare fordi, at du investerer i et nyt gulv? Ja, det er helt rigtigt. Ofte er det sådan, at du øger din boligs værdi ved hver forbedring, som du foretager. Og her er det således lige meget, om der er tale om et nyt tag eller et nyt gulv.

Alt sammen er nemlig noget, der er med til at forny dit hjem og give det en kærlig hånd, som kan være med til at forlænge hele hjemmets levetid. Det viser, at du vedligeholder dit hjem, og det er lige præcis det, der er mange, der efterspørger. Også når det kommer til en ejendomsmægler. En sådan vil nemlig gerne se et helstøbt hus, hvor der er styr på det hele, og helhedsindtrykket er moderne, stilrent og velholdt. Og det er noget, som gamle gulve kan sætte en stopper for.

Om du er interesseret i at sælge din bolig eller ej, så er det noget, som potentielle købere vil lede efter. Hvis det første, de ser, når de træder inden for din dør, er slidte gulve, vil de hurtigt lade det udtryk skinne igennem i resten af boligen. De kan således ikke se bort fra det kedelige og triste udtryk, som dine gulve skriger ud med, og derfor vil de hurtigt finde sig en anden bolig. De ved nemlig, at det koster både tid og penge at udskifte gulve, og det er noget, som de gerne vil være foruden.

Derudover skaber du også et hjem, som er langt mere moderniseret og stilrent at se på. Det betyder, at du ofte selv vil blive langt mere tilfreds med de rammer, som du færdes inden for, og derfor kan du skabe dig præcis den indretning, som du drømmer om uden, at du lader dig begrænse af dine gulve, som kan sætte en stopper for flere drømme, hvis de er slidte, triste og kedelige.

Du kan således langt lettere lade din stil skinne gennem og få dine møbler og andre genstande komme meget mere til sin ret, idet gulvene ikke vil stjæle alt fokus. I stedet vil de være både supplerende og komplimenterende, og det er noget, som du vil nyde. Og det er især også noget, som du selv vil opdage yderligere, når det kommer til rengøring. Nye gulve er nemlig meget lettere at holde rene og pæne, end det gør sig gældende med de slidte modeller, der ofte har rigtig mange år på bagen.

Når du skifter dine gulve for eksempel til nogle smarte klikgulve, øger du således din boligs værdi fordi:

 • Du forlænger hjemmets levetid ved at vedligeholde det
 • Du tilføjer værdi ved at modernisere og effektivisere hjemmet
 • Du skaber et smukt helhedsindtryk
 • Din bolig bliver mere attraktiv for potentielle købere, som vil have et færdigt hus ved køb
 • Du sparer potentielle købere for udgifter i form af tid og penge

 

Når du gerne vil opleve nogle økonomiske fordele og samtidig sikre dig en kortere liggetid ved et eventuelt salg af din bolig, bør du således overveje, hvorvidt du har behov for nogle nye gulve blandt andet i form af laminatgulve med en klik-funktion. Og sådanne kan du heldigvis få lagt ganske hurtigt og meget let af en fagmand, der også står klar med et godt tilbud til dig. Online kan du indhente tre byggetilbud på at få dine nye gulve lagt, og derfor er der med sikkerhed et tilbud, der stemmer overens med dine drømme og dine ønsker – og bestemt også dine pengepung.

Derfor øger du din boligs værdi med et nyt gulv

Hvad er et klikgulv?

Når der er tale om klikgulve, så er det umuligt at lade være med at tale om de to froskellige typer, der findes her indenfor. Der hersker nemlig her nogle meget delte meninger, men ikke desto mindre er begge gulvtyper særdeles velegnede i de fleste rum i hjemmet. De er nemlig begge slidstærke, lette at rengøre og pæne i sit udtryk.

Et klikgulv kommer i disse to forskellige typer:

 • Lamelgulv
 • Laminatgulv

 

Dette er begge nogle stærke og slidstærke gulvtyper og det på trods af, at de kommer med en klik-funktion. En sådan betyder, at gulvbrædderne ganske let samles med et lille klik. Brædderne skal således blot lægges op ad hinanden og ganske forsigtigt klikkes sammen. Ofte foregår det ved at gøre brug af en blød hammer og gerne med et andet stykke træ i mellem, således der ikke kommer mærker i de nye gulve, der lægges.

De brædder, der klikkes sammen, kommer til at lægge meget tæt, og derfor opstår der næsten ingen eller meget minimale samlinger. På den måde slipper du for store revner og sprækker, som det kan være svært at rengøre og som også kan føre til yderligere problemer, når man for eksempel taber små genstande. De små samlinger sørger også for ekstra vedligehold, idet det ikke er muligt, at væsker og andre flydende genstande kan trænge ind i gulvet nedenfra. Det er nemlig noget, der ville have ført til ædelagte gulve.

Dog findes der mange forskellige former for klikgulve lige såvel, der findes forskellige systemer til samlinger. Der findes derfor ikke en korrekt måde at gøre det på, men fælles for dem alle er dog, at de hurtigt er til at overskue, og derfor er de alle ganske lette at have med at gøre – især hvis der er tale om en fagmand, der i forvejen har erfaring med klikgulve. Og sådanne finder du, hvis du indhenter tre tilbud online.

Her kan du nemlig være sikker på, at det kun er fagmænd, der byder ind på din byggeproces, og derfor får du professionel gulvlægning, der ikke føre til skuffelse. Når du benytter dig af en fagmand, får du desuden garanti på dit gulv, og derfor skal du ikke være nervøs for, at der sker noget med det efterfølgende. Og sker der alligevel noget uventet, kan du blot kontakte din fagmand, som straks vil sørge for at få rettet op på problemet Du skal dog være opmærksom på, at et gulv giver sig, og derfor er det første resultat ikke nødvendigt 100 % magen til det, som du ser nogle år efter.

Når der er tale om klikgulve, er der dog oftest tale om det, som der kaldes for svømmende gulve. Det lyder en smule specielt, men på godt danske betyder det blot, at det er muligt at lægge gulvbrædderne direkte oven på den belægning eller gulvkonstruktion, som man i forvejen har. Derfor kan det samles relativt hurtigt lige såvel, som det er nemt at have med at gøre via det, som der kaldes for et fer- og not-system, som sørger for at alt lige fra skruer og søm til lim bliver overflødigt.

Hvad er et laminatgulv?

Et laminatgulv er et meget slidstærkt gulv at gøre brug af i sit hjem. Og selvom der er mange, der mener, at et plankegulv ofte er den flotteste løsning, som man kan gøre brug af, så er der alligevel mange, der bliver overraskede over, hvor godt og pænt et laminatgulv er.

Et laminatgulv er bygget op af en hård træfiberkerne, som er belagt med et lag melamin. Det er rent faktisk plastik. Så selv om der her er tale om en gulvbelægning, der ligner træ næsten ned til den mindste detalje, så er der blot tale om en kopi af de rigtige træmodeller. Det, som der ligner ægte træ, er det, som gulvbrædderne beklædes med, og nedenunder finder du således den meget kraftige og stærke melaminbelægning.

Med en så stærk belægning og kerne er det således næsten umuligt at gøre skade på gulvet. Flere steder er det for eksempel blevet testet, hvordan modstanden fungerer, når der er tale om alt fra slag og ridser til spildt rødvind. Og her taler resultatet helt for sig selv. Ingen af disse genstande gjorde nemlig nogen forskel på laminatbrædderne. Dog er det værd at bemærke, at de dyreste laminatgulve alligevel var stærkere end de helt billige. Og derfor er der her tale om, at kvalitet selvfølgelig koster en lille smule mere, og når det kommer til gulve, bør man altid gå efter det af den bedste kvalitet for at sikre både den bedste holdbarhed og den længste levetid.

Rent teknisk er laminatgulve som sagt lavet af en træbaseret plade som kerne med et ekstra lag laminat oven på. Kernen af træ er næsten magen til den, som der ses ved et lamelgulv, men her vil overfladen kun være omkring 1-2 millimeter tyk. Derfor er slidlaget meget tyndt, og derfor beskytter det mindre mod slidtage end det, som der findes ovenpå et laminatgulv.

Med laminatgulve laves der ofte et grafisk tryk på overfladen, således den kommer til at se så naturlig ud, som det overhovedet er muligt. Motivet, som der trykkes på, kan være af træsorter af forskellig slags, hvorfor det også er muligt at anskaffe sig forskellige former for parketmønstre. Du har derfor rig mulighed for at få lagt et gulv, der stemmer overens med din resterende indretning i dit hjem. Og derfor skal du med et laminatgulv heller ikke gå på kompromis med for eksempel nuance på farve på dine gulve, hvad enten du ønsker dem mørke, lyse eller mere neutrale i dit udtryk.

Dog er det ikke kun laminatets udseende, som du skal tage udgangspunkt i, når du skal have lagt et nyt laminatgulv. Der er nemlig også andre faktorer, som der spiller ind som for eksempel:

 • Gulvets modstandsevne mod mærker, slidstyrke og slagstyrke
 • Hvor godt holder farven

 

Og så er det også vigtigt, at du ved, hvordan du rengør det korrekt. For selvom det er et gulv, der ligner træ, er det selvfølgelig ikke et, du kan begynde at slibe på, hvis der opstår mærker eller plamager. I stedte skal du bruge varmt vand og universal sæbe. Og er der behov for en grundigere afrensning, kan du blot skrubbe på det beskidte sted. Det kan du gøre med brug af enten en svamp eller en klud, der ikke ridser gulvet.

For at forlænge levetiden bør du også jævnligt sørge for at støvsuge eller feje det. Små sten kan nemlig være med til at lave grimme ridser og huller i gulvet. Vælger du et laminatgulv i en god kvalitet, får du dog en højere modstandsevne, og derfor vil du have lettere ved at undgå sådanne ridser og små huller.

Hvad er et laminatgulv?

Sådan køber du det rette laminatgulv

Det kan være meget svært at beslutte sig for, hvilket laminatgulv man skal vælge at investere i. Især når der er tale om så mange forskellige typer, og ofte synes man også, at flere af disse er både pæne og moderne. Dog er der nogle forholdsregler, som man altid bør tage sig, når det skal sikres, at man bliver tilfreds med det endelige resultat. Og her er der ikke blot tale om lige nu og her, men også i fremtiden. Når du investerer i et nyt gulv, skal det nemlig gerne blive liggende det samme sted i en længere periode og blive ved med at bringe masser af glæde og tilfredshed med sig – og det skal også genre være uafhængigt af, at man ændrer sin stil og den indretning, som man fører i hjemmet.

Når du skal være sikker på at vælge det rette gulv, er der dog især tre ting, som du bør have fokus på. Her er der tale om:

 • Du skal vælge den rette overflade til klikgulvet
 • Du skal vælge, hvordan klikgulvet skal se ud
 • Mål op og køb ind

 

 1. Når det kommer til et laminatgulv, så er der tale om et gulv, hvis øverste lag ofte er udført i et kunststof. Dette er både nemt at reparere og holde, men det kan også lyde en lille smule plastik-agtigt at gå på – især hvis man har sko på. Et uvildigt testpanelderfor på hvilken overflade som dit gulv har og sørg for et blødt underlag, der kan tage det meste af slaget hver gang, der tages et skidt på gulvet. På den måde kommer du til at gå mere blødt og lyden fra gulvet mindskes markant. Slidstyrken er her også relevant, idet et rum med meget trafik som for eksempel et køkken, hvor der rykkes rundt med stole og borde, hvor der spildes og tabes mad, og hvor gulvet udsættes for køkkenredskaber, kan det anbefales, at der gøres brug af nogle overflader af en god tykkelse. Og dermed sagt også de lidt dyrere udgaver af laminatgulve.
 2. Du kan få klikgulv, der ser ud på mange forskellige måder, og derfor skal du være opmærksom på at vælge det, som der passer bedst ind i dit hjem. Et uvildigt testpanelher især på om du gerne vil have et gulv, der ligner ægte gulvbrædder, eller du hellere vil have et af plastiklaminat.
 3. Sørg for at måle grundigt op i de rum, som skal have lagt et nyt gulv. På den måde ved du nemlig, hvor meget materiale som du skal bruge. Ofte vil du på pakken med laminatgulve kunne se, hvor mange kvadratmeter der er i den enkelte indpakning, og derfor kan du hurtigt regne den mængde ud, som du har behov for. Køb gerne 5-10 % ekstra, således der er plads til, at der kan laves fejl, eller der kan udbedres uforudsete udfordringer. Der vil nemlig altid forekomme spild, og det især når der er tale om kanter, som man skal rundt om med det nye gulv. Dette synes måske ikke relevant for dig, fordi du påtænker at indhente tilbud fra tre fagpersoner og dermed gøre brug af en professionel til arbejdet. Men alligevel bør du kende til priserne på materialer, idet det nogle gange er billigst, at du selv køber materialerne frem for, at håndværkeren gør det.

Derfor bør du få en fagperson til at lægge dit nyt gulv

Selvom det lyder meget let at lægge et klikgulv selv, så anbefales det alligevel, at du allierer dig med en fagperson, når du går i gang med et sådant projekt i dit hjem. Og det er der flere grunde til:

 • Du sparer selv tiden og besværet
 • Arbejdet klares hurtigt og nemt
 • Du er sikret garanti på det gulv, der lægges
 • Du skal ikke bekymre dig om de rette mål
 • Du skal ikke bekymre dig om filt eller andet mellemlag
 • Du skal ikke klare forarbejdet med et plant underlag
 • Du skal ikke være bekymret for at beskadige gulvet under arbejdet

 

Det er således alt sammen nogle bekymringer, som du kan ligge fra dig og blot lade en fagperson tage ansvaret for. Og for en sådan er der slet ikke tale om sådanne bekymringer, da arbejdet beror på erfaringer og masser af ekspertise inden for området. Det er i hvert fald noget, der gør sig gældende, hvis du får indhentet tre gratis og uforpligtende tilbud online. Her er det nemlig kun de fagmænd, der ved, at de kan klare arbejdet til punkt og prikke, der vælger at byde ind og give dig et tilbud på, hvad deres arbejdskraft vil koste. Du bør være opmærksom på, at der ofte er materialer inkluderet i den pris, som du bliver givet, og derfor er der i mange tilfælde tale om en slutpris uden merudgifter.

Det er således vigtigt, at du tænker dig grundigt om, før du kaster dig ud at lægge dit gulv selv. Det kan nemlig uden den rette erfaring hurtigt komme til at give bagslag, og derfor er det bedre at overlade arbejdet til nogle andre, der ved, hvad de har med at gøre. På den måde er du også sikret en god og langvarig løsning.

Før en fagperson går i gang med at lægge dit nyt gulv vil denne sørge for at forberede gulvet. Det betyder for eksempel, at et gulvtæppe bliver fjernet, og så skal undergulvet planes ud. Det er især noget, der er relevant i de ældre hjem, som ofte kan have flere gulvbelægninger oven på hinanden efterhånden, som tiden er gået. Er der tale om en nyere bebyggelse, er der således en del tid at spare, idet der ofte er taget hensyn til et plant gulv i forbindelse med byggeprocessen. Og derfor vil der ikke opstå ujævnheder og skæve fald her.

Når undergulvet er blevet helt plant, således der ikke skabes et knirkende og usikkert gulv med luft mellem undergulv og laminat, lægges der ofte enten filt eller en anden form for et mellemlag, før laminatgulvet lægges. Dette lag skal sørge for, at gulvet kommer til at lægge blødere, hvorfor det også vil være meget rarere at træde på. Det vil ligeledes afhjælpe et knirkende gulv. Som andre vil sige, sørger mellemlaget for at gulvet ikke ’klaprer’, når du går på det.

Ofte følger der en lægningsanvisning med til det enkelte gulv, og derfor kan du også være sikker på, at din fagperson er godt rustet til at udføre et godt stykke arbejde. Denne fortæller også om kravene blandt andet for det undergulv, som laminatgulvet lægges oven på, så der ikke senere opstår problemer, og derfor kan der heri også være nogle vigtige oplysninger, som er interessante for dig at kende til.

Derfor bør du få en fagperson til at lægge dit nyt gulv

Hvad koster et laminatgulv?

Det er meget svært at sige, hvad det for dig vil koste at få lagt et laminatgulv. Her er der nemlig mange forskellige faktorer, der spilder ind på den endelige pris af gulvet. Her er der for eksempel tale om:

 • Behovet for forarbejde
 • Typen af laminatgulv
 • Antal kvadratmeter der er tale om
 • Geografi

 

Hvis der er tale om et stort forarbejde, er prisen ofte en del højere, idet det er et meget tidskrævende arbejde at få udført. Og vælger du en speciel type af laminat, kan det også have en indflydelse på prisen. Her spiller kvaliteten selvfølgelig også ind. Og så kan det heller ikke komme som nogen overraskelse, at størrelsen af det gulv, du skal have lagt, selvfølgelig også har noget at skulle have sagt i forhold til den endelige pris. Når der er tale om et laminatgulv, er der nemlig tale om en pris, der udregnes i det antal kvadratmeter, som der er behov for.

3 uforpligtende tilbud på bygning af tag

Hvor du bor, er heller ikke helt lige meget. Ofte ses det nemlig, at arbejdsopgaver udført af håndværkere, er en smule dyrere i de større byer og byområder som for eksempel i Storkøbenhavn, mens det er billigere mange andre steder. Det er også generelt dyrere på Sjælland end i Jylland.

Dog er det først noget, der endeligt kan udregnes på, når du har indtastet dine oplysninger på 3byggetilbud.dk og beskrevet det arbejde, som du gerne vil have klaret. Her udregner forskellige fagpersoner nemlig den endelige pris for dig med udgangspunkt i de faktorer, som du har angivet, og derfor vil der her også være taget højde for alle de faktorer, der gør sig gældende for lige præcis dig og det nye laminatgulv, som du gerne vil have lagt.

Når du får de tre tilbud, kan du selvfølgelig selv bestemme, om du vil gøre brug af et af dem, idet det er helt gratis og ganske uforpligtende for dig at få dem. Det er blot for at gøre det nemmere for dig at danne dig et indtryk af det prisoverslag, som ud skal regne med, således du har nogle parametre, som du kan bruge til at sammenligne på. Vælger du dog at gøre brug af et af de tre tilbud, som du får indhentet, får du en direkte kontakt med den håndværker, der står bag tilbuddet, og sammen aftaler I således de nærmere omstændigheder for lægningen af dit nye laminatgulv.

Ulemper ved et laminat gulv

Selvom det virker som om, at et laminatgulv er den gulvløsning, som alle burde benytte sig af, idet det både er let at lægge, nemt at anskaffe sig, således det stemmer overens med den resterende indretning, er yderst holdbart og let at vedligeholde og rengøre, så er der stadig nogle få ting, som du bør være opmærksom på. Her er der for eksempel tale om:

 • Levetiden i forhold til for eksempel trægulve og klinker
 • Det kan ikke slibes ned
 • Det kan føre til lydgener frem for, for eksempel et trægulv

 

Når du vælger et laminatgulv, skal du således først og fremmest kende til den største ulempe. Her er der tale om, at et laminatgulv har en lidt kortere levetid, end det gør sig gældende med for eksempel trægulve og klinker. De fleste laminatgulve kommer dog heldigvis med en slidgaranti på over 10 år for private boliger, og da laminat ofte er billigere end mange andre gulvløsninger som for eksempel netop trægulve og klinker, er der her tale om en bedre løsning, hvor der også er økonomi til et nyt gulv efter 10-20 år.

Et laminatgulv kan heller ikke slibes ned, så hvis der først kommer skader på gulvet, så er de ikke mulige at udbedre. Det betyder, at det måske vil være nødvendigt at udskifte dele af gulvet. Heldigvis er det lettere at udskifte enkelte brædder, når der er tale om et laminatgulv i forhold til en lang række andre gulvtyper. Det skyldes blandt andet af laminat bliver mindre påvirket af for eksempel sollys, og derfor ændrer det ikke på samme måde udseende i forhold til nuance, som tiden går. Det er derfor altid en fordel at have nogle ekstra brædder liggende, så man har dem, hvis man får behov for dem i fremtiden.

Sidst men ikke mindst er et laminatgulv også en del hårdere end for eksempel et trægulv, og derfor kan det godt virke en smule forstyrrende blandt andet i forhold til lydgener. Det er dog noget, som et lyddæmpende underlag under gulvet kan forhindre.

Selvom der er ulemper ved et laminatgulv, så er det dog nogle, der er mulige at have med at gøre både tidsmæssigt og økonomisk. Og derfor er det nogle, der er lette at overkomme, hvis blot du sørger for at tage højde for dem lige så snart, du begynder at ligge dit nye gulv.

Læs også Nyt gulv renser hjemmets luft udgivet af dagensbyggeri.dk.

Se vores artikel om: Prisen for gipseloft + guide til gør det selv

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme