Få et ekstremt stærkt gulv med epoxy

Det er ikke nogen hemmelighed, at lige for tiden er det meget rå og rustikke look, der hitter i de danske hjem. Det er således moderne at følge de meget nordiske og skandinaviske tendenser, der præger markedet, og derfor bringer folk materialer såsom træ og beton ind i deres hjem. Dog er der også en anden tendens, der viser sig, og denne har med epoxy at gøre. I langt højere grad end før, får folk nemlig lagt epoxy gulve – og det med god grund.

Epoxy er et ekstra stærkt materiale, og derfor giver det nogle meget slidstærke og kraftige gulve. Derudover er det ufattelig let at rengøre, hvorfor det med et epoxy gulv er muligt at få et gulv, der er nemt at holde og har en lang levetid. Derfor er det i særdeleshed i kældre, garager, køkkener, bryggeser og badeværelser, at epoxy bliver brugt. Dette er nemlig de rum i hjemmet, der har behov for at være mest modstandsdygtige.

 

Bomagasinet anbefaler, at man tager imod
3 gratis og uforpligtende tilbud
på at få opsat nyt epoxygulv

Tilbud på prisen til et nyt tag

Få 3 gratis tilbud »
 

Se videoen herunder om Sådan laver du et epoxygulv:

Foruden gulv med epoxygulv er der også følgende:

Få den skandinaviske stil med epoxy

Tidligere blev epoxy brugt på gulve i fabrikker og på værksteder, hvilket bevidner lidt om hvor kraftigt et materiale, der her er tale om. Det kan desuden klare nogle meget store belastninger, har en ekstremt høj slidstyrke, og så er det meget rengøringsvenligt. I de private hjem er der dog også flere fordele ved epoxy, og fordi at malingen findes i så mange forskellige farver, er der helt sikkert også en nuance inden for epoxy, der vil passe hjem til dig.

Særligt bør du dog tage et kig på den grå nuance, idet det er denne, der for alvor vinder frem for tiden. Det er New Yorker-stilen, der præger med sit meget industrielle look. Og det ser ud som om, at det er en gulvtendens, der er kommet for at blive. Netop det robuste og det neutrale look er nemlig kommet for at blive, idet det er en stil, der appellerer til os, fordi vores møbler dermed får lov til at stå mere frem og komme mere i fokus.

Den grå nuance giver desuden en meget rolig og ensartet flade, som passer ganske godt ind i den skandinaviske stil. Her er det nemlig enkeltheden, der præger. Det betyder, at man meget nemmere kan lade de mere unikke ting stå frem. Og det være sig for eksempel smukke møbler, lækker belysning eller helt specielle pyntegenstande, der her er på tale.

Det meget ensartet look er desuden helt fantastisk med grønne planter, og derfor er der mange, der bruger et epoxy gulv, når de også gerne vil have noget mere naturligt ind i deres hjem. Det er således muligt at skab et mere levende hjem med et epoxy gulv på trods af, at der er tale om et så hårdt og robust materiale.

Hvad er epoxy maling?

Epoxy består hovedsageligt af to hovedkomponenter. Der er en base, som der kaldes for epoxyharpiks, og denne blandes med en hærder, umiddelbart før malingen påføres gulvet. Når basen og hærderen mikses, opstår der en helt speciel kemisk sammensætning, og denne er med til at gøre materialet stift og meget stærkt. Malingen er dog ikke så stærk, at den kan bruges udendørs.

Med det sagt kan epoxy gulve kun findes inden for. Solens meget stærke uv-stråler kan nemlig nedbryde den ellers så solide maling. Dog er der ikke nogen fare for at ligge gulvet inden for i for eksempel en stue, hvor der kan komme sollys ind fra vinduer. Her foregår der nemlig ikke den samme påvirkning, idet der skærmes af fra strålerne med glasset fra vinduerne. Derudover er varmen ej heller nær så kraftig eller vedvarende, som den der kan opleves uden for på for eksempel en terrasse, der ligger perfekt placeret til at få sollys hele dagen igennem.

3 uforpligtende tilbud på bygning af tag

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud »
Et epoxygulv kan ofte kendes på den meget blanke overflade, som der kan findes i et væld af forskellige farver. Og fordi at malingen laves på et fundament af kunstharpiks, skabes der et meget unikt look, der passer ind i det moderne, danske hjem, som i høj grad er blevet inspireret af den trend, som man i dag ser i diverse modemagasiner, de sociale medier og TV. Det er således noget, der kan være med til at få dit hjem til at emme af stil og give det et meget moderne udtryk, som der er mange, der efterspørger i dag.

Før man vælger den epoxy maling, som man gerne vil benytte sig af i ens hjem, er det dog en god idé at undersøge lidt nærmere omkring de forskellige mærker her inden for. Der findes nemlig efterhånden en lang række forskellige producenter lige såvel, som der er mange, der tilbyder deres hjælp til at få lagt gulvet professionelt. Det betyder, at det er et område, hvor der hviler en stor konkurrence, og for dig er det en fordel.

Det betyder nemlig, at du blandt andet via 3byggetilbud.dk kan finde frem til det tilbud, der stemmer bedst overnes med dine ønsker og dine behov. Her får du tre tilbud ganske gratis og helt uforpligtende, hvorfor du helt uden nogle omkostninger kan se, om der er et tilbud, som det kan betale sig for dig at gøre brug af. Er der ikke det, så er du heller ikke forpligtet til at vælge et af dem alligevel.

Det giver således dig en meget stor frihed til at tage det helt rette valg i dit hjem. Der er trods alt tale om gulvene i dit hjem, som har en meget stor betydning for det udtryk, som der hersker. Det er således svært at skabe sig et pænt hjem, hvis man har grimme gulve, lige såvel som det er ganske let at skabe et smukt udtryk, hvis gulvende er helt perfekte.

Hvor er det oplagt at bruge epoxy maling?

Da epoxy maling skaber et meget råd og industrielt look, er det et materiale, der gør sig bedst i rum, der skal klare en stor belastning. Det være sig for eksempel en kælder eller en garage, som ofte rummer motorkøretøjer, eller det kan være vådrum som for eksempel ens køkken, badeværelse eller bryggers. Epoxy kan dog i princippet bruges i alle rum i et hjem, men det naturlige look gør sig i særdeleshed godt sammen med fliser og andre neutrale overflader.

Derfor bør du især kigge efter epoxy gulve til:

 

  • Værkstedet
  • Køkkenet
  • Stuen

Værkstedet er en oplagt mulighed til et epoxy gulv. På den måde skaber man sig nemlig en meget modstandsdygtig overflade, der kan holde til stort set alle kemikalier, olier og terpentinbaseret maling. Spilder man noget, tørrer man det blot op, og der vil ikke komme nogle grimme mærker på gulvet efterfølgende.

Køkkenet er også godt til epoxy, idet dette er et rum, som der hviler en stor aktivitet i. Og det er jo egentlig også noget, der gør sig gældende med det primære badeværelse, som der findes i hjemmet. I badeværelset er det muligt at male med epoxy direkte på vådrumssikringen på en pudset mur for eksempel i brusenichen. Og for at slippe for den meget glatte fornemmelse, er det også muligt at blande blandt andet kvarts i malingen til gulvet, således den bliver skridsikker. Uanset hvad så skal gulvet i køkkenet være ekstremt slidstærkt for at kunne modstå alle de madvarer og redskaber, som det kan blive udsat for i løbet af tiden. Og derfor er epoxy oplagt, og det er faktisk uanset, om det ligges oven på rå beton eller træ.

Stuen er også et rum, som der er mange, der får stor glæde af, hvis de får et epoxy gulv. Her er der nemlig også tale om et rum, der bliver udsat for meget slid i løbet af årene, og ofte er det noget, der kan vise sig i form af et trist og kedeligt gulv. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende, når det kommer til et gulv med epoxy maling. På den måde vil man nemlig ikke kunne se de mange gangruter, som der hver dag betrædes, og man vil heller ikke kun se afmærkninger fra de hårdt belastede møbler som for eksempel et spisebord eller en sofa.

Det betyder, at du vil have lettere ved at rykke rundt på dine møbler uden, at du skal frygte for, hvordan gulvene ser ud nedeunder. Det er for eksempel også noget, der gør sig gældende med nuancerne i dit gulv. Har du for eksempel et trægulv eller et gulvtæppe på nuværende tidspunkt, vil der nemlig også ofte med tiden opstå farveforskellige. Det skyldes, at nogle områder er mere udsatte for sollys end andre, mens der også er nogle områder, der skærmes helt af for lyset. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende under en sofa eller under et tæppe.

Hvad er prisen på epoxy?

Det er aldrig helt billigt at få lagt et nyt gulv. Dog er det bestemt heller ikke ufatteligt dyrt, hvis du vælger at gøre brug af en løsning som epoxy. Du skal dog være opmærksom på, at priserne kan variere markant, når det kommer til epoxy gulve. Det skyldes, at der findes en stor mængde forskellige fabrikanter lige såvel, som der findes en lang række forskellige forhandlere. Alle disse har således nogle forskellige prisklasser, og du bør være opmærksom på, at den billigste løsning langt fra altid er den bedste, når man gerne vil ende ud med et godt resultat. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at kvalitet ofte koster en lille smule mere.

Derudover varierer priserne også alt efter hvilket gulv, som der i forvejen ligger der, hvor man gerne vil have malet med epoxy. Dog ligger et estimat på, at det koster omkring 4-500 kroner pr. m2. Igen skal det dog påpeges, at det er meget afhængigt af både tykkelse og egenskaber. Det kan jo for eksempel være, at der er tale om tillægsydelser såsom sand i blandingen, så det bliver meget mere skridsikkert. Det er noget, der ofte bruges når det kommer til butikker og virksomheder, hvor ansatte og kunder færdes dagligt.

For at være sikker på at du ender ud med et godt resultat, anbefales det, at du tager et kig på 3byggetilbud.dk. Her kan du nemlig uforpligtende få tre tilbud på at få lagt dine epoxy gulve professionelt. I priserne vil derfor ofte også være materialer inkluderet, og derfor er det tre tilbud på slutpriser, som du ender ud med. Det betyder, at du helt gratis får givet tre tilbud, som du kan holde op mod hinanden, således du får skabt dig et godt grundlag for at sammenligne. Det gør det meget lettere for dig at tage den helt rette beslutning, således du bliver tilfreds med det resultat, du ender ud med i dit hjem.

Det anbefales dog, at du forhører dig om priser både med og uden epoxy. Der er nemlig nogle firmaer, der kan finde på at tage overpriser for deres materialer frem for deres arbejdskraft, og det betyder, at der for dig måske kan være mange penge at spare, hvis du selv vælger at købe den epoxy maling, som du blot vil have nogle professionelle fagfolk til at male på dit gulv.

Og selvom der er mange, der er af den mening, at de sagtens selv kan få malet deres epoxy gulv, så er det ikke noget, der anbefales. Både fordi der er tale om nogle yderst skadelige kemikalier, der skal mikses sammen, men også fordi at der så ikke er garanti på ens gulv. Skulle det ske, at der opstår lufthuller, eller at der er kommet skidt i malingen, vil det skabe en ujævn overflade. Og det er noget, der kan få hele udtrykket bag et epoxy gulv til at smuldre. Derudover er der også flere kurser inden for det at ligge et epoxy gulv korrekt, og det fortæller noget om, at det er noget, som man bør få uddannede til at hjælpe sig med.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Laminatgulv – fordelene + pris for at skifte til laminatgulv.

Hvordan maler man med epoxy maling?

Selvom det ikke lyder som om, at det er svært at male med epoxy, så anbefales det altid, at du indhenter 3 bygetilbud online, således du får professionelle til at klare arbejdet for dig. Epoxy maling er nemlig ikke helt ufarligt. Selvom at epoxy maling er en vandopløselig maling, der ikke indeholder nogle farlige opløsningsmidler, hvorved der aldrig afgives nogle farlige dampe, så er det stadig vigtigt, at du beskytter din hud mod blandingen.

Når der er tale om opblandet epoxy, er din hud på især dine arme og hænder nemlig udsat. Og hvis du får epoxy på huden, så kan du risikere at få en allergisk reaktion, der kan være mere eller mindre alvorlig alt efter, hvor allergisk du er. Når der skal lægges et epoxy gulv, er det derfor altid vigtigt, at man benytter sig af handsker, som er godkendte særskilt til netop epoxy. Derudover anbefales det også, at man gør brug af for eksempel beskyttelsesbriller eller ansigtsværn, således der ikke er noget, der sprøjter op i ansigtet på en, samt en malerdragt. Får du maling på din hud, er det vigtigt, at du straks får det vasket af.

Når man er klar til at gå i gang med at male med epoxy, er der især tre ting, som man skal huske på:

  • Underlaget skal være i orden
  • Malingen skal blandes grundigt
  • Man skal arbejde hurtigt
  1. Det underlag, som man skal male på, skal være tørt, ren tog fedtfrit, og derfor er det vigtigt med en meget grundig rengøring forinden. Sørger man ikke for det vil malingen ikke hæfte ordentligt. Blanke flader kan slibes let, beton med en diamantsliber og træ med slibepapir. På den måde skabes der en overflade, der tager bedre imod malingen. Er der tale om sugende flader, anbefales det, at man stryger med en grunder, der er beregnet til epoxy, og så skal diverse revner, som der er i gulvet fyldes op med epoxyspartelmasse.
  2. Da epoxy maling består af to komponenter – en base og en hærder, er det vigtigt, at man sørger for at blande det grundigt sammen. Derudover skal det også blandes sammen i meget præcise mål, så det kommer til at hærde, som man ønsker det. Sørg for at blande delene grundigt helt ud i kanterne for eksempel med et piskeris på en boremaskine ved lav hastighed. Og sørg for kun at blande det, du skal bruge i forhold til holdbarhed.
  3. Når malingen er blandet, skal du være hurtigt. Du har nemlig kun begrænset tid til at male i – her er der typisk tale om 2 timer. Underlaget skal have en temperatur på mindst 15 grader, førend at malingen kan hærde, og derfor er der mange, der bruger de lune dagstimer til arbejdet. Malingen bør fordeles med en kortluvet rulle, og så er det vigtigt, at man arbejder vådt i vådt, ellers er der risiko for, at der kan opstå nuanceforskelle. Oftest er der behov for to lag af den samme maling, før man opnår det resultat, som man drømmer om. Det er desuden vigtigt under hele processen at sørge for en grundig udluftning.

Se også Nyt gulv renser hjemmets luft skrevet af dagensbyggeri.dk.

Denne side er anmeldt af: Magnus M. Jeppesen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar