Med en støvsuger til bilen bliver det nemt at klare rengøringen, hvilket er en fordel i både arbejdsbiler og familiebiler. Der kan nemlig hurtigt ophobe sig en masse støv og snavs, som bliver sværere at fjerne jo længere tid der går.

Når der skal vælges en ny støvsuger til opgaven, er det ikke helt ligegyldigt hvilken model du vælger. Der er nemlig nogle ting som er værd at tage højde for, hvis du vil have det optimale ud af den.

Til denne artikel har vi samlet 5 af de bedste støvsugere til rengøring af bilen, og så guider vi dig igennem rengøringen trin for trin.

Nilfisk Handy – praktisk lille støvsuger til bil

 • Gode anmeldelser

Nilfisk Handy er en god lille støvsuger til hånden, og med det medfølgende tilbehør er det nemt at komme ind i alle hjørnerne.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
699,95 748,95 Til butik »

Vores vurdering

Nilfisk Handy er et godt og pladsbesparende valg til den lette rengøring af bilen. Den får ros af mange købere, og generelt er den yderst populær. Med en motor på 18 Volt og indbygget Li-Ion batteri har den desuden masser af kræfter, og med de 3 stykker tilbehør er det muligt at støvsuge alle bilens overflader nemt og enkelt. Alt i alt er det således en rigtig god lille letvægter, der også kan bruges til mange andre formål.

Anvendelsesområder

Støvsugeren er anvendelig til både en større eller mindre bil, men sugestyrken er måske ikke helt på niveau med en større støvsuger. Den kan bruges til den lette rengøring og fjernelse af blandt andet støv og jord, men inde i hjemmet kan den desuden også bruges til flere forskellige formål. Deriblandt støvsugning af vindueskarme, på hylder og andre små områder.

Producenten fremhæver

Det er vores indtryk, at Nilfisk markedsfører denne støvsuger som en universel håndholdt støvsuger med rigeligt styrke til at kunne klare dagligdagens mange små opgaver. Her er hvad Nilfisk fremhæver om denne støvsuger:

 • Genopladelig håndholdt støvsuger. Der er ingen ledning, men derimod indbygget batteri. Den er således nem at bringe med rundt til steder, hvor der ikke nødvendigvis er en stikkontakt i nærheden.
 • Nem og enkel tømning. Støvsugeren har en beholder til opsamlet støv og snavs, som let åbnes og tømmes direkte i skraldespanden.
 • Vaskbart filter, som kan skylles rent med vand. På den måde sikrer du at alt støv og snavs fjernes, hvorefter filteret blot skal have lov at tørre helt før brug.
 • Indikator for batteristatus. Med indikatoren er det hele tiden muligt at følge med i, hvor meget batteri der er tilbage på støvsugeren.

Design

Nilfisk Handy har et simpelt sort design, som ikke byder på alverdens finesser. Støvsugeren holdes med en enkelt hånd, og en knap trykkes ned for at tænde.

Støvsugeren har glatte overflader hele vejen rundt, og knapperne skiller sig ud ved at være i krom.

Komfort

Da det er en håndstøvsuger er der ikke tænkt meget i brugskomfort, da den i sig selv er rimelig komfortabel at benytte. Den vejer nemlig ikke mere end 1 kilo, og er således ikke tung at bære rundt på. Håndtaget vurderes således at være tilstrækkeligt ved regelmæssig anvendelse.

Tilbehør

Normalt medfølger der ikke noget tilbehør til en håndholdt støvsuger, men denne model har hele 3 stykker tilbehør som er nyttigt til støvsugning af bilen. Især børste- og fugemundstykket er nyttigt, da det således bliver muligt at fjerne støv fra alle overflader, samt komme helt ind i alle små hjørner og afkroge.

Specifikationer

 • Motor: 18 Volt
 • Batteritype: Li-Ion
 • Maks. arbejdstid: 20 min.
 • Ladetid: 240 min.
 • Lydniveau: Ukendt
 • Vægt: 1 kg.

Bosch BBH6PZOO – alsidig støvsuger til bilen og huset

 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Tek.no
 • Gode anmeldelser
 • God til dyrehår

Bosch BBH6PZOO fås i flere versioner, og denne version har en stor tilbehørspakke. Den er således et oplagt valg til støvsugning af både bilen og huset.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.695,00 1.695,00 Til butik »
1.775,00 1.775,00 Til butik »

Vores vurdering

Bosch BBH6PZOO klarer sig godt i test hos både Aftonbladet og Tek.no, og den er blandt andet særdeles god til opsamling af dyrehår. Så hvis du eksempelvis ofte transporterer hunden i bilen, kan den være et godt valg til støvsugning af bagagerum, sæder og alle andre overflader i bilen. I den viste version medfølger også en stor tilbehørspakke, som blandt andet inkluderer skulderrem, støvsugerslange og flere mundstykker, således at den kan bæres på ryggen og nemt kommer ind i alle hjørner og afkroge. Alt i alt er den således en rigtig god investering til brug i såvel bilen som i hjemmet, hvor den både kan støvsuge gulve og alle andre overflader.

Anvendelsesområder

Bosch BBH6PZOO er en alsidig støvsuger, der er velegnet til brug i bilen. Den har nemlig en stor tilbehørspakke, og derudover har den også et elektrisk børstemundstykke til opsamling af dyrehår på flere slags overflader. Den er således brugbar til rengøring af såvel bilen som huset, og den er et nyttigt supplement i hjemmet med kæledyr. Da den er batteridrevet kræves der ingen ledning under støvsugningen, og den kan derfor nemt bringes ud i indkørslen når bilen skal støvsuges.

Producenten fremhæver

Det er vores indtryk, at Bosch med denne støvsuger ønsker at fremhæve dens rengøringsevne i hjem med dyr, men også dens effektivitet og lange driftstid. Herunder er hvad Bosch fremhæver:

 • ProAnimal børste. Med dette elektriske mundstykke er det nemmere at opsamle dyrehår.
 • SmartSensor Control. Støvsugeren er sensorstyret, og indikerer hvornår en rengøring er nødvendig.
 • Bosch Lithium-Ion teknologi. Støvsugeren har et genopladeligt batteri, som giver op til 60 minutters støvsugning og kort opladningstid.
 • Maksimal fleksibilitet. Med de mange tilhørende mundstykker og andet tilbehør er støvsugeren særdeles alsidig.
 • Filter skal aldrig udskiftes. Dette giver samtidig ren udblæsningsluft.

Design

Bosch BBH6PZOO er designet som en stangstøvsuger, der står opret og kan bruges som normal støvsuger. Den har et håndtag hvorpå en tænd-/sluk knap er monteret, og derudover er den designet som et cylinder hvori motoren og støvbeholderen sidder. For enden sidder så mundstykket, som kan afmonteres ved hjælp af en kliklås.

Støvsugeren er designet med røde og grå detaljer.

Komfort

Der er lagt vægt på brugskomfort i denne støvsuger, som på grund af den store tilbehørspakke er nem at anvende til mange formål. Håndtaget er designet til at give et godt greb, og støvsugerens tyngdepunkt er flyttet ned tæt ved mundstykket.

Den tilhørende skulderrem gør det desuden muligt at tage støvsugeren på ryggen, således at du har begge hænder frie ved støvsugning på ufremkommelige steder.

Tilbehør

Støvsugeren har en meget stor tilbehørspakke, der inkluderer ProAnimal børstemundstykke, skulderrem, fuge- og møbelmundstykker og støvsugerslange. Det er således muligt at bruge støvsugeren i bilen, i huset og flere andre steder.

Specifikationer

 • Motor: 25,2 Volt
 • Batteritype: Li-Ion
 • Maks. arbejdstid: 60 min.
 • Ladetid: 360 min.
 • Lydniveau: Ukendt
 • Vægt: 3,6 kg.

Dyson V8 Absolute – kraftfuld støvsuger til bil og hus

 • 10/10 stjerner – TrustedReviews
 • Topscorer – M3 Smartworld
 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Tek.no
 • Gode anmeldelser

Der er skrevet meget om Dyson V8 Absolute, og med god grund. Den er formentlig en af de kraftigste batteridrevne støvsugere i nyere tid.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.950,00 2.950,00 Til butik »
3.401,00 3.401,00 Til butik »

Vores vurdering

Dyson V8 Absolute er en af de mest anmelderroste støvsugere uden ledning i nyere tid. Med den store tilbehørspakke er den perfekt til rengøring af bilen, da der både medfølger store og små mundstykker af flere typer. Støvsugeren klarer sig blandt andet rigtig godt i test hos TrustedReviews, M3 Smartworld, Aftonbladet og Tek.no, der alle roser den for at være kraftfuld og alsidig. Med sin kraftige sugestyrke er det ingen sag at opsamle støv og snavs fra snævre områder, og den får desuden ros for at være særdeles nem at tømme og holde ren. Det eneste minus er formentlig prisen, som i forhold til andre støvsugere er på et temmelig højt niveau.

Anvendelsesområder

Støvsugeren er god til bilen, men kan også anvendes til huset. Faktisk kan den anvendes helt på niveau med en almindelig støvsuger, og i den mindre bolig på op til 100 kvadratmeter kan den klare rengøringen alene. Der medfølger flere forskellige mundstykker, deriblandt flere med roterende børster, som er ideelle til støvsugning på såvel tæpper som bilsæder, bagagerum, gulve og meget mere.

Producenten fremhæver

Dyson har med V8 Absolute lagt sig i selen for at udvikle en alsidig, kraftfuld og brugervenlig støvsuger, der kan bruges til mange forskellige formål. De fremhæver flere forskellige fordele, heriblandt disse:

 • Drevet af V8 digitalmotor. Motoren i denne støvsuger roterer med op til 110.000 omdrejninger i minutter, og kan ifølge Dyson generere en større sugeevne end andre tilsvarende stangstøvsugere.
 • 15 cykloner opfanger fint støv. De øger desuden luftstrømmen, og sikrer at støvet ikke ender i filtrene hvor sugeevnen så formindskes.
 • Op til 40 minutters brug. Støvsugeren kan på Eco-funktionen bruges i op til 40 minutter uden at sugeevnen mindskes, og op til 25 minutter når motoriserede gulvmundstykker er monteret.
 • Motoriseret minitilbehør. Det er ikke kun gulvmundstykkerne, der har motoriserede børster. Der medfølger også et minimundstykke til møblerne, som ligeledes har roterende børster.
 • Kan omdannes til håndholdt støvsuger. Teleskopstangen kan afmonteres, så tilbehør kan monteres direkte på motorenheden.
 • Hygiejnisk støvtømning. Støvbeholderen tømmes ved at trække i et håndtag, hvorefter bunden åbnes og støvet falder direkte i skraldespanden.
 • Praktisk væghængt ladestation. Med denne monteret på væggen, kan støvsugeren nemt klikkes af og på efter behov. Den oplades automatisk, når den er sat i ladestationen.

Design

Dyson V8 Absolute har et futuristisk design med den karakteristiske støvbeholder, der har 15 cykloner i toppen og et filter i midten. Støvbeholderen er gennemsigtig hele vejen rundt så du nemt kan se om den skal tømmes, og håndtaget er designet som et pistolgreb med tænd-/sluk knap ved pegefingeren.

En gul stang forlænger støvsugeren til brug på gulvet og i bilen, men denne kan afmonteres helt ved hjælp af kliklås-systemet. Det er således muligt at forvandle støvsugeren fra en gulvstøvsuger til en håndholdt støvsuger alt efter behov.

Komfort

Da tyngdepunktet sidder oppe omkring håndtaget, vil støvsugeren for nogen føles tung og anderledes at håndtere i forhold til en klassisk støvsuger. Der rådes til gengæld bod på dette på grund af mundstykkets design, da det er nemt at manøvrere med.

Ydermere er alle låsemekanismer tydeligt markeret med rød, og det er således nemt at lokalisere de forskellige funktioner. Støvbeholderen er af mange vurderet som værende blandt de mest brugervenlige på markedet, da der ved et enkelt træk udløses en mekanisme til komplet tømning.

Tilbehør

Til Dyson V8 Absolute medfølger en stor tilbehørspakke, som består af motoriserede gulvmundstykker til både hårde gulve og tæpper. Derudover medfølger en række mindre mundstykker til både møbler, sprækker og afstøvning, således at du kan rengøre på alle områder. Af den grund er den også et godt valg til bilen, da det forskellige tilbehør gør det muligt at støvsuge alle steder.

Udover de forskellige mundstykker medfølger der også en vægmonteret ladestation.

Specifikationer

 • Motor: 21,6 Volt
 • Batteritype: Li-Ion
 • Maks. arbejdstid: 40 min.
 • Ladetid: 300 min.
 • Lydniveau: Ukendt
 • Vægt: 2,63 kg.

Philips FC8721/09 – klassisk støvsuger til fornuftig pris

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Med hundredvis af positive anmeldelser og en lav vægt, er Philips FC8721/09 et rigtig godt valg til den daglige støvsugning af både bil og bolig.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.266,00 1.266,00 Til butik »

Vores vurdering

Hvis du ikke søger en specifik støvsuger til bilen, men hellere vil have en all-round støvsuger der kan det hele, er Philips Performer Expert FC8721/09 et rigtig godt valg. Den klarer sig fænomenalt i test og har hundredvis af positive køberanmeldelser, og til prisen er den desuden et særdeles fornuftigt køb. Vægten er desuden på et fornuftigt niveau, og det store bærehåndtag gør det nemt at bringe støvsugeren med rundt.

Anvendelsesområder

Philips FC8721/09 er en god støvsuger til bilen, men også til boligen. Der medfølger godt tilbehør til lidt af hvert, således at rengøringen nemt kan klares. Den kræver blot en stikkontakt for at kunne bruges, hvilket måske kan knibe hvis din bil normalt holder ude på en parkeringsplads. Med en forlængerledning er denne støvsuger dog stadig et godt valg, hvis du ønsker en god all-round løsning.

Producenten fremhæver

Det er vores indtryk, at Philips ønsker at markedsføre denne støvsuger som en all-round model, der har styrke og alsidighed til at klare de fleste opgaver i og omkring hjemmet. Philips fremhæver blandt andet følgende:

 • Høj ydeevne med energiklasse 3AAA. Støvsugeren er klasse A i både energiforbrug, rengøringsevne på hårde gulve samt i rengøringsevne på tæpper.
 • AirflowMax optimerer luftstrømmen. Støvsugeren bruger således mindre strøm, uden at det går ud over ydeevnen.
 • 3-i-1 TriActiveMax gulvmundstykke. Optimeret støvopsamling på flere forskellige overflader.
 • 11 meter lang rækkevidde. Så kan du støvsugere længere, uden at skulle skifte stikkontakt.
 • SmartLock-koblingssystem. På den måde sikres det, at alt udstyr og tilbehør er koblet godt sammen.
 • HEPA13-filter. Med denne type filter kan mere end 99% af støvpartiklerne tilbageholdes, så de ikke blæses ud i rummet.

Design

Støvsugeren har et rødt og sort design, som funktionelt adskiller sig fra mange andre modeller. Den har nemlig et stort håndtag i toppen, som gør det nemt at løfte støvsugeren og bære den rundt. Dette er eksempelvis gavnligt hvis den skal løftes op og bæres ud til bilen, men også hvis den normalt står på alle hjul hvor den opbevares.

Et sæt store baghjul gør den desuden nem at trække med rundt.

Komfort

Støvsugeren har en simpel konstruktion, hvor vægten er holdt på et fornuftigt niveau. Den kan således nemt trækkes rundt i rummet, og de tilhørende mundstykker gør det nemt at komme rundt. Håndtaget er simpelt og uden finesser, men ifølge anmeldelserne er det ganske godt og funktionelt.

Med et lydniveau på 78 decibel er støvsugeren ikke den mest lydsvage på markedet, men ifølge størstedelen af brugerne er det ikke et problem.

Tilbehør

Til denne støvsuger medfølger en simpel tilbehørspakke, der består af et TriActiveMax mundstykke. Dette er støvsugerens normale mundstykke, og det kan eksempelvis bruges til bilens bagagerum. Derudover medfølger et sprækkemundstykke samt 2-i-1 børstemundstykke, samt et mundstykke specifikt til hårde gulve.

Specifikationer

 • Motor: 650 Watt
 • Lydniveau: 78 dB
 • Vægt: 5 kg.

Bosch BGL35MON6 – god lille støvsuger til bilen

 • Gode anmeldelser

Bosch BGL35MON6 er en god lille støvsuger, som med fordel kan anvendes i bilen. Den er populær blandt køberne, og vejer kun 4,6 kilo.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
769,00 769,00 Til butik »
809,00 809,00 Til butik »
809,00 809,00 Til butik »
999,00 1.038,00 Til butik »

Vores vurdering

Bosch BGL35MON6 er en fornuftig støvsuger, som sagtens kan bruges til rengøring af bilen og den mindre bolig. Prisen er i den meget fornuftige ende, og den har en god rækkeevne. Ydermere er den generelt populær blandt køberne, som har efterladt et stort antal anmeldelser på netop denne støvsuger. Blandt andet er køberne glade for dens ydeevne, men også dens brugervenlighed og manøvredygtighed anprises af de fleste. Den er således et rigtig godt valg til bilen, men den kan lige så vel bruges til den mindre bolig.

Anvendelsesområder

Denne Bosch støvsuger er et godt valg til støvsugning af bilen, da den er let at bære rundt og nem at tilpasse efter behov. Den kan dog også bruges til andre rengøringsopgaver i og omkring boligen, og af den grund er den et godt valg for dig der ønsker en alsidig støvsuger der kan lidt af det hele.

Producenten fremhæver

Det er vores indtryk, at Bosch ønsker at markedsføre denne støvsuger som en fleksibel og alsidig model, der ligeledes er hygiejnisk i brug. Bosch fremhæver således følgende:

 • PowerProtect System sørger for at optimere ydeevnen, selv når posen er ved at være fuld.
 • Bedste rengøringsklasse på hårdt gulv. Med rengøringsevne A på hårde gulve er denne støvsuger særligt god til støvsugning på hårde overflader.
 • 4 liters støvsugerpose giver færre poseskift.
 • Vaskbart HEPA-filter sørger for at selv små støvpartikler tilbageholdes i støvsugeren.

Design

Bosch BGL35MON6 har et flot lyseblåt design, med en fin støvsugerslange. Bunden er desuden sort, og resten af støvsugeren er relativt simpel. På toppen er en drejeknap til regulering af sugestyrken placeret, og denne bruges også til at tænde og slukke for støvsugeren med.

Komfort

De fleste brugere vurderer at denne støvsuger er nem og behagelig at anvende, da det er en letvægter på under 5 kilo med store hjul. Den er derfor nem at trække efter sig, og på grund af størrelsen kan den komme rundt de fleste steder. Mundstykkerne og teleskoprøret er desuden lette at håndtere.

Tilbehør

Der medfølger et simpelt mundstykke til hårde gulve, og derudover medfølger der to stykker småt tilbehør: Et fugemundstykke og et møbelmundstykke. Du er således godt dækket ind, således at du kan bruge støvsugeren til lidt af hvert.

Specifikationer

 • Motor: 600 Watt
 • Lydniveau: 76 dB
 • Vægt: 4,6 kg.

Nem rengøring af bilen i 5 trin

Det er en rigtig god idé at rengøre bilen regelmæssigt, og gerne hver 14. dag.

Det behøver hverken at være svært eller tidskrævende at holde bilen ren, hvis bare du gør det med jævne mellemrum. Det anbefales derfor at rengøre bilen cirka hver 14. dag, så støv og snavs ikke når at ophobe sig.

Når først støv og snavs har ophobet sig, bliver rengøringen først endnu sværere og mere krævende.

Hver 14. dag anbefales det at gøre følgende:

 • Ryd op og smid evt. skrald ud
 • Tag måtter ud og rens dem
 • Støvsug sæder, bagagerum og gulve
 • Tør alle overflader af
 • Puds ruder og spejle

Ryd op og smid evt. skrald ud

Hver 14. dag går du handskerummet og alle små opbevaringsrum igennem, så bilen finkæmmes for overflødige ting og skrald. Jo flere ting du har liggende rundt omkring, jo mere støv kan gemme sig.

Tag måtter ud og rens dem

Dine måtter er typisk de første der bliver beskidte efter bilen er gjort ren, og det kan især være nødvendigt at rense måtterne efter perioder med sne, salt og regn.

Sørg for at tage måtterne forsigtigt ud af bilen så snavs ikke vælter ud til alle sider, og bank derefter det værste skidt og snavs af. Herefter kan måtterne støvsuges og renses grundigt på begge sider.

Støvsug sæder, bagagerum og gulve

Når måtterne er ude, skal støvsugeren ind. Start med at støvsuge sæderne oppefra, og arbejd dig nedefter. Støvsug gulvene til sidst, og giv ligeledes bagagerummet en tur.

Hattehylden kan måske også trænge, så husk at køre støvsugeren henover der også.

Tør alle overflader af

Når støvet er fjernet ved hjælp af støvsugeren, er det tid til at tørre overfladerne af. Således sikrer du at skidt og snavs bliver fjernet helt, og din bil vil stå flot og skinnende efterfølgende.

Brug helst en mikrofiberklud og varmt vand med en lille smule opvaskemiddel, så du undgår at trække spor ved overtørring.

Du kan evt. bruge demineraliseret vand eller vand fra tørretumblerens vandopsamlingsbeholder, så du undgår eller minimerer pletter fra kalk.

Puds ruder og spejle

For at sikre et godt udsyn, er det vigtigt at pudse ruderne godt op. Det gælder især for forruden, da snavs og fedtfingre kan være meget generende.

Brug en ren mikrofiberklud og vand tilsat lidt opvaskemiddel. Igen kan det være en fordel at bruge kalkfrit vand, men hvis du blot sørger for at overtørre ruderne med et tørt viskestykke efterfølgende, bliver de normalt meget fine og rene.

Du kan også blot bruge en glasrens i sprayflaske, hvis dine ruder kun er en lille smule beskidte.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar