Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Håndstøvsuger test-guide - Købsguide til de bedste og vejledning (+ gode råd)

Håndstøvsuger test-guide - Købsguide til de bedste og vejledning (+ gode råd)

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Håndstøvsugere bliver hele tiden bedre og mere effektive, hvor flere modeller faktisk nu kan konkurrere med den almindelige støvsuger – det konkluderes i hvert fald i flere uafhængige tests og anmeldelser, hvor nogle håndstøvsugere klarer sig overraskende godt.

Herunder kan du læse mere om 4 håndstøvsugere, vi anbefaler netop nu.

Vores favorit håndstøvsugere

Dyson V8 Absolute
Lager

Dyson V8 Absolute

Bedste alt-i-en håndstøvsuger Gå til bedste pris
3.133 Kr. hos DataWorld
Læs vores anmeldelse
Lager
Leifheit Regulus PowerVac
Lager

Leifheit Regulus PowerVac

Bedste håndstøvsuger i budgetklassen Gå til bedste pris
1.393 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120
Lager

Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120

Bedste praktiske håndstøvsuger Gå til bedste pris
290 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Den 01/11/2023 tilføjede vi, til vores liste over de bedste håndholdte støvsugere, JONR ED12. Støvsugeren, som både støvsuger og vasker dit gulv, har en god kapacitet, og egner sig godt til flere forskellige overflader.

Tidligere ændringer:

18. september 2023

Vi har rykket Leifheit Regulus PowerVac til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

18. november 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste håndstøvsugere i test-guiden 2024:

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte håndstøvsugere

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste alt-i-én håndstøvsugere

Alt-i-én håndstøvsugere er primært designet til at støvsuge gulve. Dog har flere modeller aftagelige teleskoprør, så de kan forvandles til en lille håndstøvsuger på få sekunder. De bedste modeller kan derfor helt erstatte den almindelige støvsuger i den mindre bolig.

Bedste alt-i-en håndstøvsuger test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dyson V8 Absolute
kraftig håndstøvsuger med skaft

 • ExpertReviews anbefalingspris - med en høj bedømmelse på 5/5
 • Høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner hos TechRadar
 • T3 platinum award med høj rating på 5/5
 • 10/10 stjerner - TrustedReviews
 • 4,3/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Dyson V8 Absolute:

 • Kraftig rengøring i hele hjemmet
 • Afvikler automatisk hår
 • Leveres med en række tilbehør

Dyson V8 Absolute er et oplagt valg til dig, der vil have en alsidig håndstøvsuger af højeste kvalitet og med rigtig god sugestyrke til alle formål.

Grunde til at købe

 • Rengøringshoved til både tæpper og gulve
 • Let at bruge
 • Praktisk ledningsfri støvsuger
 • Letvægts og alsidig
 • Er god til at håndtere dyrehår

Grunde til at undgå

 • Opladningstiden kunne være kortere
 • Højere prisklasse

Hvad siger brugere og eksperterne om Dyson V8 Absolute?

Dyson V8 Absolute er en meget anerkendt ledningsfri støvsuger, som får rosende ord med på vejen fra både eksperter og brugere. Expert Reviews giver den en perfekt score på 5/5 stjerner og anerkender dens enestående ydeevne, selv i skyggen af den overlegne Dyson V11, og på trods af en lidt højere pris. TechRadar er også imponerede over støvsugeren og giver den en prisværdig score på 4,5/5 stjerner – en god mellemklassemulighed med robust sugeevne og rigelig batteritid, der effektivt erstatter traditionelle støvsugere med ledning.

I Vacuum Wars’ omfattende anmeldelse fremhæver eksperterne dens imponerende sugeevne på både tæpper og hårde gulve, når den kombineres med det rette mundstykke, og takket være det bløde mundstykke, anbefaler de den især til dig med hårde gulve. Amazon-brugere er enige og fremhæver dens bemærkelsesværdige effektivitet, kraft og enestående værdi for pengene, selv når man tager dens høje pris i betragtning. Desuden har støvsugeren opnået prestigefyldt anerkendelse fra T3.com, hvor den har modtaget Platinum Award og en upåklagelig 5/5-stjernet vurdering sammen med en imponerende 10/10-score på TrustedReviews, hvilket yderligere styrker dens omdømme som en ledningsfri støvsuger i topklasse.

Mere om Dyson V8 Absolute

Detaljer

 • Batteri: 21,6 Volt Li-Ion
 • Batteritid: Op til 40 minutter
 • Ladetid: 5 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 2 trin
 • Støvkapacitet: 0,54 liter
 • Vægt: 2,63 kg
 • Tilbehør: Soft Roller-mundstykke, Direct Drive-mundstykke, ministøvbørste, sprækkemundstykke, motoriseret minimundstykke, og et kombimundstykke

Dyson V8 Absolute er en dyr investering, men hvis du bare gerne vil have noget af det bedste, der både har høj sugestyrke på tæpper og hårde gulve, er modellen det rette valg.

Generelt får Absolute rigtig gode anmeldelser og klarer sig ligeledes godt i test, eksempelvis hos TrustedReviews, hvor den får 5/5 stjerner, samt hos Tek.no hvor den får 7,5/10 og roses for den høje sugestyrke og evne til at opsamle dyrehår.

V8 Absolute er en af de dyreste håndstøvsugere fra Dyson og adskiller sig grundlæggende fra andre håndstøvsugere, da motoren og støvsugeren sidder lige ved håndtaget. Det betyder, at der langs røret ikke sidder en stor og klodset støvbeholder og motor. Af samme grund kan den bruges til næsten alle formål med det medfølgende tilbehør.

Til modellen medfølger et Direct Drive-mundstykke med roterende børster til brug på gulvtæpper, et Soft Roller-mundstykke til brug på hårde gulve, en ministøvbørste til brug i møbler og på sarte overflader, et sprækkemundstykke til brug på smalle områder, et motoriseret minimundstykke og et kombimundstykke.

Batteriet er et Li-Ion batteri på 21,6 volt, som giver mellem 7 og 40 minutters driftstid afhængigt af hvilket trin, den er indstillet på. Når håndstøvsugeren efterfølgende skal oplades, kan den blot placeres i den medfølgende ladestation, hvor den efter ca. 5 timer er klar til brug igen.

Bomagasinets vurdering

Dyson V8 Absolute fortjener sin plads i vores artikel som et godt valg for dig, der søger en alsidig håndstøvsuger af høj kvalitet med kraftig sugeevne. Den har flere forskellige funktioner, som vi mener gør den til et overbevisende valg.

Den fremtrædende funktion ved Dyson V8 Absolute i vores øjne er dens rengøringseffektivitet, som skyldes det bløde rullehoved, der er særligt designet til tæpper, og det direkte drevne rengøringshoved, der er skræddersyet til hårde gulve. Støvsugeren garanterer derfor effektiv rengøring uanset overfladen. Desuden gør dens evne til ubesværet at håndtere dyrehår den endnu mere attraktiv for husstande med kæledyr. Dens alsidighed forbedres yderligere af det medfølgende tilbehør, såsom det motoriserede miniværktøj og kombinationsværktøjet, hvilket gør den velegnet til en bred vifte af rengøringsopgaver.

Mens batteritiden er god med op til 40 minutters driftstid, er den længere opladningstid på 5 timer og den højere prisklasse bemærkelsesværdige ulemper. Vi mener dog, at ulemperne opvejes af støvsugerens overordnede ydeevne og alsidighed, som det fremgår af forskellige testkilder, hvilket gør den til en solid investering, hvis du er på udkig efter en håndholdt støvsuger til alle rengøringsopgaver.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

God våd- og tørstøvsuger test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

JONR ED12
håndholdt støvsuger, som både kan støvsuge og vaske gulv

Dagens bedste priser og tilbud på JONR ED12:

 • Håndholdt "Wet & dry" støvsuger
 • Rullebørste til rengøring af kanter
 • System med to tanke

ED12 er designet med et dobbelttanksystem, som i bund og grund består af to separate tanke – en 850 ml tank med vand og en 450 ml tank til “snavset vand”. Kombinationen af de to sikrer, at du hele kan støvsuge og vaske gulv med helt rent vand. Dermed bliver din rengøring dobbelt så effektiv, uden du behøver at gøre mere – og det gælder på alle hårde overflader.

Grunde til at købe

 • Bundhjul til nem bevægelse
 • Letvægtsdesign
 • Brugervenlig og nem at manøvrere
 • Automatisk genopladning og selvtømningsfunktionalitet
 • Inkluderer en opladningsdock

Grunde til at undgå

 • Hjulene kan være en smule støjende

Anmeldelse: Produktanalyse af JONR ED12

Detaljer

 • Volumen: 1300 ml
 • Driftstid: 30 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Lydniveau: 78 dB
 • Dimensioner: 26 x 112 x 28 cm
 • Vægt: 3,5 kg
 • HEPA-filter
 • Tilbehør: Børsterulle, rengøringsopløsning, rengøringsbørste, udskiftningsfilter, tilbehørsholder, opladningsbase
 • Batteri: 22,2 Volt Li-Ion

Våd- og tørrengøring

JONR ED12 revolutionerer din rengøring i hjemmet, da den som sagt kombinerer støvsugning og gulvvaskning på én og samme tid. Støvsugeren kan nemt håndtere forskellige typer af gulv som hårdt træ, fliser, laminat, vinyl og marmor. Men faktisk sparer du ikke bare tid med JONR ED12, men den sikrer dig også en grundig rengøring. Det kalder vi for en win-win.

Støvsugerens rullebørste til kanter er en anden væsentlig funktion. Den når nemlig ubesværet ind i hjørner og sprækker, hvilket ofte kan være det mest besværlige, når det kommer til rengøring – især hvis man værdsætter et rent hjem.

Brugervenligt design og hurtig tørring

ED12 skiller sig også ud med sin hurtigtørrende funktion, som sørger for, at den ikke efterlader striber på gulvet. Samtidig er hele brugeroplevelsen gjort enkel med et centralt display, som du nemt kan styre med to knapper.

Let og manøvredygtig

Støvsugeren vejer kun 3,63 kg, hvilket gør den super nem at håndtere – ideelt når du skal navigere rundt mellem møbler og andre svært tilgængelige områder. Det er især nyttigt, hvis du har et hjem med flere etager, da du nemt kan bære rundt på støvsugeren, uden du tænker “ej, orker jeg virkelig at bære den ovenpå?”

Hvad siger brugere og eksperterne om JONR ED12?

JONR ED12 er blevet fremhævet i Marques Reviews’ video og har fået ros fra både brugere og eksperter for sine mange fordelagtige funktioner. Især dens dobbeltfunktionalitet som både støvsuger og gulvmoppe muliggør effektiv håndtering snavs, hvilket forbedrer dens alsidighed. Støvsugeren er særligt velegnet til større hjem takket være den lange driftstid, som sikrer omfattende rengøring uden behov for hyppig genopladning. En enestående egenskab er det innovative design af kantbørsterullen, som gør det muligt effektivt at nå og rengøre selv svært tilgængelige områder.

Desuden har støvsugeren en generøs vandtank på 850 milliliter, hvilket reducerer besværet med konstant genopfyldning betydeligt. Det lette design, der kun vejer 3,5 kg, sikrer ubesværet manøvredygtighed. Derudover gør den brugervenlige grænseflade, der er udstyret med et to-knaps system til strøm og automatisk rengøring, den endnu mere brugervenlig.

Mere om JONR ED12

Detaljer

 • Volumen: 1300 ml
 • Driftstid: 30 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Lydniveau: 78 dB
 • Dimensioner: 26 x 112 x 28 cm
 • Vægt: 3,5 kg
 • HEPA-filter
 • Tilbehør: Børsterulle, rengøringsopløsning, rengøringsbørste, udskiftningsfilter, tilbehørsholder, opladningsbase
 • Batteri: 22,2 Volt Li-Ion

BoMagasinet's vurdering

Efter et grundigt kig på JONR ED12 kunne vi hurtigt se, at den virkelig er alsidig, når det kommer til rengøring. Kombinationen af at støvsuge og vaske gulv på én og samme tid hjælper dig rigtig meget med at skære ned på de ellers lidt trælse opgaver, som man er nødsaget til en gang imellem. Derudover er du også altid sikret, med støvsugerens lette design og det smarte tanksystem, en solid og grundig rengøring.

Støvsugeren har dog en lille ulempe – hjulene kan finde på at larme en smule. Men det til side, så mener vi uden tvivl, at du får en smart to-i-en støvsuger, som ikke bare sparer dig tid, men som også gør hele rengøringen meget nemmere.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste håndstøvsuger i budgetklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Leifheit Regulus PowerVac
håndstøvsuger med indbygget LED lys i mundstykket

Dagens bedste priser og tilbud på Leifheit Regulus PowerVac:

Leifheit Regulus PowerVac er en god håndstøvsuger til dig, der skal bruge en multifunktionel alt-i-en model med en større tilbehørspakke.

PowerVac er generelt populær blandt køberne, hvor den særligt i Tyskland får masser af ros. Leifheit er endnu ikke et specielt kendt mærke herhjemme, men deres nye modeller får positive tilbagemeldinger.

Grunde til at købe

 • Multifunktionel alt-i-en-model
 • Smart indbygget LED-lys, der hjælper med at se støv og snavs
 • Lang batterilevetid på op til 40 minutter
 • Leveres med forskellige mundstykker til rengøring af forskellige overflader
 • Letvægtsdesign på 5,1 kg

Grunde til at undgå

 • Relativt ukendt brand i Danmark
 • Længere opladningstid sammenlignet med andre modeller

Mere om Leifheit Regulus PowerVac

Detaljer

 • Batteri: 20 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: 40 minutter
 • Ladetid: 3,5 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 2 trin
 • Vægt: 5,1 kg
 • Tilbehør: Børste- og fugemundstykker

Håndstøvsugeren har et smart indbygget LED lys i gulvmundstykket, som hjælper dig med at se støv og snavs, så du nemt kan se, om gulvet er helt rent — også under sofaen eller sengen.

Driftstiden er op til 40 minutter, og det indbyggede Li-Ion batteri er på 20 Volt. Leifheit har endda været så smarte at gøre det muligt at udskifte batteriet, så der kan tilkøbes et ekstra.

Du kan altså gøre driftstiden dobbelt så lang, hvilket der ikke er mange producenter, der i øjeblikket gør brug af.

Til Leifheit Regulus medfølger en række forskellige mundstykker, som gør dig i stand til at støvsuge på flere forskellige overflader. Den kan bruges i alt fra møblerne til bilen, og med den tilhørende gulvstander kan den hurtigt sættes til opladning efter brug.

Modellen vejer 5,1 kg med alt udstyr monteret.

Bedste praktiske håndstøvsuger test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120
Let model på kun 850 gram

 • 4,2/5 stjerner på Amazon.co.uk

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120:

 • Praktisk ledningsfri og håndholdt støvsuger
 • God støvkapacitet på 0,54 liter
 • Masser af sugekraft

Gør det enkelt at rengøre efter små uheld med Einhell TE-VC 18. Støvsugeren er en favorit på flere forhandleres hjemmeside, hvor den ligger i top som det mest populære produkt.

Topplaceringen på både webshops og hos kunderne skyldes særligt det gennemførte design, der gør den tiltalende og super nem at bruge. Forbrugerne giver den effektive håndstøvsuger ros med på vejen, hvor de i anmeldelser hos blandt andet Amazon.co.uk skriver: ”Really handy little cleaner”.

Grunde til at købe

 • Integreret vægbeslag
 • Inkl. fugeværktøj til svært tilgængelige områder
 • Praktisk og kompakt
 • Stort udvalg af tilbehør

Grunde til at undgå

 • Batteri og oplader er ikke inkluderet (skal købes separat)

Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120 vs. markedet

I forhold til andre modeller (både i vores test-oversigt og markedet) udmærker Einhells’ model sig med sin effektive sugeevne og smarte design. Modellen er håndholdt og ledningsfri, så den er nem at komme til med — selv i de små kroge.

Derudover er håndstøvsugeren særdeles effektiv med en god sugekraft, der ifølge en forbruger på Amazon.co.uk kan tage selv små sten.

Mere om Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120

Detaljer

 • Batteri: 18 Volt Li-Ion
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 2 trin
 • Støvkapacitet: 0,54 liter
 • Vægt: 0,85 kg
 • Tilbehør: Forlængerrør og mundstykker

Med til den lille støvsuger følger en masse smart tilbehør, der gør den endnu bedre:

 • Forlængerrør på 46,5 cm
 • Mundstykker til
  • Gulve
  • Sprækker
  • Møbler

Modellen kan anvendes til alle former for overflader, og med det praktiske forlængerrør kan du uden problem støvsuge gulvet efter behov.

Du skal dog være opmærksom på, at der ikke følger hverken batteri eller oplader med. Batteriet med oplader købes i stedet separat, så du selv kan bestemme størrelsen.

Støv og skidt opsamles i støvbeholderen med en kapacitet på 0,54 liter. Den er derfor lige til at tømme i skraldespanden, og du slipper for at skulle investere i poser. Støvfilteret i støvsugeren kan rengøres efter behov under en rindende hane og skal efterfølgende tørre helt, før det sættes tilbage i maskinen.

Støvsugeren vejer kun 850 g, hvilket gør den let at bruge for de fleste (endda børn). Slutteligt kan du nemt opbevare den i skabet eller hænge den op på væggen med den integrerede vægholder.

Bomagasinets vurdering

Alt i alt viser Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120 sig at være en både praktisk og effektiv håndstøvsuger, der kan forenkle dine rengøringsopgaver. Med en stor støvkapacitet på 0,54 liter og en robust sugeevne er den godt rustet til at håndtere forskellige overflader.

En fremtrædende funktion er det integrerede vægbeslag, så du altid kan have støvsugeren inden for rækkevidde. Derudover kommer den med forseglingsværktøjer til svært tilgængelige områder og en bred vifte af tilbehør, som øger dens alsidighed og gør den til et praktisk valg til forskellige rengøringsbehov. Det er dog vigtigt at bemærke, at batteri og oplader ikke er inkluderet og derfor skal købes separat. Selvom det kan virke som en ulempe, giver det fleksibilitet til at vælge den batteristørrelse, der passer til dine præferencer.

På trods af de mindre ulemper mener vi altså, at Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120’s lette design, omfattende tilbehørssæt og positive brugeranmeldelser gør den til en pålidelig og praktisk håndstøvsuger til hurtige og problemfri rengøringsopgaver. Det er derfor et godt valg for dig, der søger bekvemmelighed og effektivitet i din rengøringsrutine.

6 ting du skal overveje, før du køber håndstøvsugere

 • Batteriets levetid

  Håndholdte støvsugere, der kører på batteri, tilbyder typisk mellem 10 til 30 minutters drift per opladning, hvor 10 minutter er gennemsnitligt. Når de til gengæld er en del af en større ledningsfri støvsuger, kan batteritiden være op til 30 til 40 minutter. Opladningstiden varierer meget og kan tage alt fra 2 til 5 timer – eller endda en hel dag for nogle modeller.

  Det er vigtigt at overveje, hvilke opgaver du skal bruge støvsugeren til, så du undgår frustrationer over drifts- og opladningstider. Overvej eventuelt en ledningsfri støvsuger med et aftageligt hovedstykke, så du får en mere omfattende løsning, der kan håndtere flere opgaver. Hvis dit behov primært består af daglig opsamling af støv eller bilrengøring, kan en enkelt håndholdt støvsuger sagtens være det helt rette valg.

 • Vægt

  Ved brug af en håndholdt støvsuger, hvor du skal løfte, vride, skubbe og trække, bliver vægten hurtigt en vigtig faktor. Det gælder særligt ved langvarig brug, eller når du skal op på hylder over dit eget hoved. Håndstøvsugere vejer typisk mellem 0,7 og 2,3 kg, med mange modeller omkring 1,5 kg. En vægt på 1 til 1,5 kg er generelt nemme at have med at gøre og minimerer ubehag i dine arme, håndled og skuldre.

  Det er dog vigtigt at overveje balancen mellem støvsugerens vægt og støvbeholderens kapacitet. Lettere modeller har ofte en mindre kapacitet, hvilket selvfølgelig kræver, at du oftere skal tømme den. En tungere støvsuger vil typisk have en større beholder, men kan være lidt mere besværlig at håndtere.

 • Støvkapacitet og filtrering

  Når du vælger en håndholdt støvsuger, er støvkapaciteten et vigtigt aspekt. Kapaciteten angiver, hvor meget snavs og støv støvsugeren kan indeholde, før den skal tømmes. Til større opgaver, er det fordelagtigt at vælge en model med en støvkapacitet på mindst 0,5 liter, som er standarden. Til dagligt brug som små oprydninger, let rengøring eller en ugentlig rengøring af bilen, bør en kapacitet på mindst 0,3 liter være tilstrækkelig.

  For filtrering, overvej en støvsuger med HEPA-filtre eller et flerlagsfiltreringssystem, som effektivt fanger fine partikler som allergener. Det kan være specielt vigtigt for husstande med allergikere eller personer med luftvejsproblemer. Husk at udskifte filtrene hver 4. til 6. måned for at få en optimal ydeevne og sundhedsbeskyttelse.

 • Ekstra tilbehør

  Det brede udvalg af tilbehør til håndholdte støvsugere, der er en del af en større ledningsfri støvsuger, kan have en betydelig fordel. Tilbehøret kan markant forbedre håndstøvsugerens funktionalitet og alsidighed, og dermed gøre det nemmere at nå alle steder. Selvom tilbehøret kan variere, er her nogle vigtige tilbehør du bør overveje:

  • Sprækkemundstykke: Ideelt til rengøring af smalle rum og hjørner, som mellem puder, langs fodpaneler, og i bilinteriører.
  • Støvbørste: Perfekt til forsigtig fjernelse af støv fra sarte overflader som lampeskærme, persienner og tastaturer.
  • Polstringsværktøj: Godt til at opsamle dyrehår og fnug fra sofaer, gardiner og bilsæder.
  • Forlængerslange: Udvider støvsugerens rækkevidde, hvilket gør det lettere at rengøre svært tilgængelige steder som høje hylder og hjørner i loftet.
  • Motoriseret børste: Effektiv til at fjerne fastgroet snavs som dyrehår fra tæpper og polstring.

  Vær dog opmærksom på, at mens ekstraudstyr kan være nyttigt, er det ikke essentielt for alle brugere.

 • Pris

  Priserne på håndholdte støvsugere spænder bredt, afhængigt af funktioner, ydeevne og mærke. Den største prisfaktor er, om du vælger en håndholdt støvsuger eller en ledningsfri støvsuger med et aftageligt håndholdt mundstykke, som generelt er dyrere. For enkeltstående håndholdte støvsugere ligger priserne typisk mellem 200 og 600 kr., mens priserne for ledningsfrie støvsugere kan variere fra 1500 kr. til over 6000 kr.

  Billigere modeller tilbyder som regel en mindre kapacitet eller batteritid, men er fine til hurtige og nemme opgaver. Prisklassen over kan du forvente en bedre batteritid, stærkere sugekraft, større kapacitet og forbedret funktionalitet og design. Premium-modeller fra kendte mærker tilbyder til gengæld endnu kraftigere sugeevner, avancerede filtreringssystemer og længere batteritider med hurtigere opladninger.

  Typisk vil det være en god investering at gå efter en model i mellem- eller premiumklassen.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugeranmeldelser kan give dig en værdifuld indsigt i en bestemt håndstøvsugers styrker og svagheder fra et brugerperspektiv. Det er altid en god idé at fokusere på modeller med brugerbedømmelser på 4,0 eller højere, så du kan være sikker på, at du kun overvejer de bedste produkter.

  Ekspertanmeldelser tilbyder derimod en mere professionel vurdering baseret på grundige tests og sammenligninger, hvilket resulterer i en liste over de bedste produkter på markedet.

  Ved at tage hensyn til begge perspektiver kan vi præsentere dig for en omhyggeligt udvalgt liste over håndstøvsugere, der opfylder høje standarder inden for kvalitet og ydeevne.

FAQ

Hvilke håndstøvsugere er bedst?
Nogle af de bedste håndstøvsugere i øjeblikket er blandt andet modellerne Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120 og Dyson V8 Absolute. Modellerne har begge opnået flotte resultater i en række tests, hvor de bliver rost for deres praktiske egenskaber og smarte designs.
Hvordan vælger jeg en håndstøvsuger?
Når du skal vælge en håndstøvsuger, er der flere egenskaber, du bør overveje. For eksempel bør du tænke over batteritiden, da det kan være frustrerende, hvis støvsugeren løber tør for strøm, inden du er nået rundt i alle hjørner.
Hvilke fordele er der ved en håndstøvsuger?
En stor fordel ved håndstøvsugere er, at de er super praktiske og nemme at finde frem, når behovet opstår. Specielt hvis du har små børn eller kæledyr, kan der tit opstå uheld, hvor en håndstøvsuger kan være handy at have.
Er håndstøvsugere pengene værd?
En håndstøvsuger kan bestemt være pengene værd. Har du eksempelvis små børn eller husdyr, kan det være markant nemmere at have en håndstøvsuger, så du ikke skal til at finde den helt store model frem fra skabet. Håndstøvsugere er også praktiske til eksempelvis bilen.

Hvilken håndstøvsuger skal du vælge?

Hvis du ikke helt ved, hvilken hånd støvsuger, du skal gå efter, kan du læse med herunder.

Håndstøvsugere larmer – og det gør de alle.

Da en håndhold støvsuger er mindre, kræves der selvsagt mere af de små motorer. Derfor larmer de typisk mere end almindelige støvsugere, fordi motorerne arbejder ved meget højere antal omdrejninger i minuttet. Eksempelvis ses det hos Tek.no, at alle håndstøvsugerne blev målt til at have et støjniveau på mellem 75-83 dB, hvilket svarer til en hårtørrer eller blender, der kører på højtryk.

Hvad skal støvsuges?

Hvis du skal støvsuge gulvet, skal du have en større håndstøvsuger med et længere skaft og et mundstykke, der kan bruges på gulvet. Hvis den blot skal bruges til møbler, vindueskarme og andre små områder, er en kompakt håndstøvsuger det rette valg.

Flere af de større hånd støvsugere har dog tilbehør, som gør dem i stand til at støvsuge små områder også.

Li-Ion eller NiMH batteri?

Du bør som udgangspunkt altid vælge et Li-Ion batteri, da de har højere kapacitet, holder længere, kan oplades hurtigere og samtidig holder til klatladning. NiMH-batterier er en lille smule billigere, og derfor findes de typisk også i billigere modeller.

Kig desuden efter en håndstøvsuger med så højt antal Volt som muligt, da der for de fleste modeller er en sammenhæng mellem dette og sugeevnen. Det er dog ikke altid tilfældet, da det absolut vigtigste kriterie er selve suget – her er det typisk kun testresultaterne, du kan rette sig efter.

Alternative støvsugere til dig

En håndstøvsuger er et uundværligt redskab til hurtig og effektiv rengøring, især når det kommer til vanskelige områder eller mindre opgaver. Med sin kompakte størrelse og trådløse design er håndstøvsugeren ideel til at fjerne støv, krummer og snavs fra bilen, møblerne eller andre steder, hvor en almindelig støvsuger kan være besværlig at bruge.

En anden praktisk støvsuger, der kan være værd at overveje, er en poseløs støvsuger. Med et poseløst design undgår du besværet med at skulle skifte støvsugerposer, samtidig med at du opnår en konstant og kraftig sugeevne. Den poseløse støvsuger er ideel til at klare både store og små rengøringsopgaver og giver dig mulighed for at tømme og rengøre støvbeholderen nemt.

Hvis du ønsker en støjsvag støvsuger, der ikke forstyrrer hverdagens ro, er en støjsvag støvsuger med lydsvag motor den perfekte løsning. Disse støvsugere er designet til at minimere støjniveauet under rengøring uden at gå på kompromis med ydeevnen. Du kan nyde en mere behagelig og stille rengøringsoplevelse uden at genere dine omgivelser.

En støvsuger til bilen er en uundværlig hjælp til at holde din bil ren og pæn. Med dens specielle design og praktiske funktioner er denne type støvsuger skræddersyet til at håndtere rengøringen af din bil. Med en støvsuger til bilen kan du effektivt fjerne støv, krummer og snavs fra sæderne, gulvet og andre overflader i bilen.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

M3 Smartworld

Hos svenske M3 Smartworld er 4 ledningsfrie håndstøvsugere blevet testet, og resultaterne er udgivet i juni 2018.

De testede håndstøvsugere har alle et skaft så de kan bruges til støvsugning på gulvet, og flere af dem har aftageligt teleskoprør så de også kan bruges som kompakte håndstøvsugere til støvsugning på små områder.

De testede håndstøvsugere er alle topmodeller, som er tilsendt fra 4 udvalgte producenter. Det drejer sig derfor om Bosch Athlet Ultimate, Dyson V8 Absolute, Electrolux Ultrapower og Philips Speedpro Max.

Hver af de testede modeller har sin egen side i artiklen, hvor de gennemgås og beskrives ved hjælp af billeder og tekster. Der hører desuden en konklusion samt oversigt over fordele og ulemper til hver model, så du får overblik over hvad der er godt og dårligt ved de testede håndstøvsugere.

Philips Speedpro Max ender med at blive testens bedste, og udnævnes derfor som testvinder. Derudover klarer Dyson V8 Absolute sig også rigtig godt. Bosch Athlet Ultimate og Electrolux Ultrapower får begge middelmådige bedømmelser.

Du kan læse hele testen gratis hos M3 Smartworld.

Aftonbladet

Svenske Aftonbladet har testet 5 forskellige håndstøvsugere, der alle bruges til støvsugning på gulvet.

Håndstøvsugerne er placeret i forskellige prisklasser fra kun 699 svenske kroner og op til 5490 svenske kroner, og testen viser at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

I testen er der blandt andet kigget på følgende:

 • Støvsugning
 • Design
 • Brugervenlighed

Der udnævnes ikke en egentlig vinder i denne test, men to modeller skiller sig positivt ud: Bosch Athlet BCH6ZOOO og Dyson V8 Absolute. Begge håndstøvsugere får 4 plusser. Bosch roses for at være bedst til dyrehår, mens Dyson roses for at være den bedste all-round håndstøvsuger.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle håndstøvsugerne klarede sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

TrustedReviews

Test af Dyson V8 Absolute.

I denne håndstøvsuger test kigges der nærmere på Dyson V8 Absolute, som er en af Dysons topmodeller.

I testen gennemgås følgende punkter minutiøst:

 • Design og tilbehør
 • Støvsugning
 • Batteritid
 • Trapperengøring
 • Støvsugning af dyrehår

Alt i alt ender Dyson V8 Absolute med at få rigtig meget ros, da den klarer de forskellige udfordringer rigtig godt. Den får derfor 5 ud af 5 stjerner, og anbefales som en af de bedste håndstøvsugere på markedet netop nu.

Tek.no

Hos Tek.no er 13 håndstøvsugere blevet testet tilbage i april 2017, og det drejer sig både om billige og dyre modeller.

Testen er ikke 100 % videnskabelig, men tager alligevel udgangspunkt i en række virkelige hverdagsscenarier hvorpå der måles hvordan de enkelte håndstøvsugere klarer sig. Eksempelvis er der strøet ris, hundehår og støv ud over såvel hårde gulve som tæpper, hvorefter det er undersøgt hvor godt de forskellige modeller er til at opsamle skidtet.

Testen ender med et sammenlagt skuffet resultat, hvor testpanelet konkluderer at det kan være svært at finde rundt blandt håndstøvsugere på grund af manglende kontroller og energimærkninger.

Der udpeges dog alligevel en testvinder, og titlen tilfalder i denne omgang Electrolux ErgoRapido ZB3225POW. Derudover klarer flere andre modeller sig godt, deriblandt Dyson V8 Absolute, Electrolux UltraPower ZB5022, Bosch BBHMOVE1 og Bosch Athlet Zoo´o.

Du kan læse hele testen gratis hos Tek.no.

Smartson

Test af Electrolux UltraPower ZB5022.

Hos Smartson testes specifikke produkter hver for sig, og til forskel for andre tests sendes de ud til et meget stort testpanel. I dette tilfælde er håndstøvsugeren sendt ud til 45 forskellige testpersoner, som har fået til opgave at teste den i egne hjem. Det er der kommet 45 anmeldelser ud af, og 100 % ender med at anbefale håndstøvsugeren.

Den vækker således stor begejstring hos testpanelet, der generelt er positive og roser den for at være effektiv.

Hele testen kan ses gratis hos Smartson.

 

Hos Smartson har man testet 8 håndstøvsugere og fundet den bedste ud fra test på trægulv og tæpper, hvor der er blevet afprøvet støvsugning af solsikkekerner, kokosflager, mel m.m.

Håndstøvsugerne blev bedømt ud fra i alt 5 kriterier: Design, byggekvalitet, funktioner, støvsugning og værdi.

I testen vinder Dyson DC35 en kneben sejr over dyrere modeller, men den meget høje pris trækker gevaldigt ned. Det bemærkes desuden, at man er nødt til at holde startknappen inde under hele støvsugningen, da den fungerer som tænd-knap. Slippes denne, stopper støvsugeren.

De to håndstøvsugere fra Bosch, BBHMOVE4 og BBHMOVE1, får ligeledes høje karakterer hos Smartson for det fine design og behagelige håndtag.

Stiftung Warentest

Støvsuger-testen fra Stiftung Warentest indeholder i alt 101 støvsugermodeller. Heraf er de 8 af dem håndstøvsugere på batteri og 2 af dem håndstøvsugere med ledning. Vi fokuserer i denne artikel på de batteridrevne modeller.

Testen er foregået på laboratorium, og håndstøvsugerne er blandt andet blevet testet for hvor godt de suger, hvor længe batteriet holder og om det kræver fuld opladning. Derudover er det blevet undersøgt, hvor gode de forskellige modeller er til at filtrere og tilbageholde fine støvpartikler, som ellers normalt ender med at slippe ud af maskinerne igen.

I testen af de batteridrevne håndstøvsugere indgår følgende kriterier:

 • Sugeevne 40 %
 • Batteri 5 %
 • Betjening 30 %
 • Miljøegenskaber 15 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Sikkerhed 0 %*

*Da sikkerhed vægtes med 0 %, skyldes det at kriteriet ikke indgår i den samlede bedømmelse. Dog kan den samlede bedømmelse trækkes ned, hvis sikkerhedskriterierne ikke kan opfyldes.

I testen klarer Dyson SV05 V6 Absolute og Bosch BCH6L2560 Athlet sig til en tilfredsstillende bedømmelse, da sugeevnen og betjeningen er tilfredsstillende. Holdbarheden vurderes også at være god. De resterende 6 håndstøvsugere får en bedømmelse under middel, da sugestyrken og en række andre kriterier vurderes at være mangelfulde.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Icakuriren

Svenske Icakuriren stiller skarpt på 8 håndstøvsugere i denne test, hvor de generelt ikke har meget ros til overs for de små apparater.

De finder dog alligevel frem til en enkelt håndstøvsuger, som de vurderer som den bedste, og som får titlen som værende Bedst i Test. Det er Electrolux ZB5012, som vi også anbefaler som den bedste i denne artikel – dog er modellen blevet erstattet af den nyere ZB5022.

I selve testen er der indgået 3 forskellige slags gulve: Plast-, klinke- og trægulv. På disse overflader har man blandt andet testet hvor godt de suger ukogte ris, kaffepulver, sand og grus. Alle håndstøvsugerne er testet på max-effekt. Den samlede bedømmelse gives på baggrund af håndstøvsugernes brugervenlighed og sugeevne.

Hos Icakuriren kan du gratis læse testen, samt se alle modellerne opstillet i testskema.

T3.com

T3 er et teknologi-website, der er kendt for sine dybdegående anmeldelser og indsigter i en bred vifte af forbrugerelektronik og gadgets. De evaluerer produkter gennem en streng testproces, der tager højde for faktorer som ydeevne, funktioner, design og den overordnede brugeroplevelse. T3’s ekspertanmeldere leverer omfattende analyser og vurderinger, der hjælper forbrugerne med at træffe informerede beslutninger, når de køber teknologiprodukter.

Se anmeldelsen af Dyson V8 Absolute her.

Hus & Hem

Det svenske boligmagasin Hus & Hem har testet 8 håndstøvsugere tilbage i marts 2014, og har ligeledes testet på forskellige gulvtyper. De har taget udgangspunkt i situationer, hvor håndstøvsugeren er mest nyttig, det vil sige der er blevet testet på støvsugning af grus på dørmåtte, støv, chipsrester, konfetti, peanuts på gulv og tæppe og kaffepulver på gulvet. Alle tests er udført med fuldt opladte batterier og på højeste sugestyrke. Der er desuden målt på batteriets levetid pr. opladning, ligesom deres design, byggekvaliteten, kapaciteten, funktioner og prisværdien også er indgået i den samlede bedømmelse.

I testen vinder den hundedyre Dyson DC35 Digital Slim håndstøvsuger. Den roses for sin høje sugestyrke, men kritiseres også for at suge sig fast på bløde gulvtæpper. Den er nem at tømme og kommer med to ekstra mundstykker.

I testen indgår desuden Nilfisk Handy, som ender med en bedømmelse på 3 af 5, og roses for at være veludstyret og fritstående.

ExpertReviews

Expert Reviews er en onlinepublikation, der er kendt for sine dybdegående og objektive produktanmeldelser og -analyser. De har et team af eksperter, der nøje vurderer og evaluerer en bred vifte af forbrugerprodukter, herunder elektronik, apparater, gadgets og meget mere. Deres anmeldelser er kendetegnet ved grundig testning, benchmarking og sammenligning for at give læserne omfattende indsigt i funktionerne, ydeevnen og værdien af de produkter, de anmelder, hvilket hjælper forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger.

Anmeldelse af Dyson V8 Absolute her.

Råd & Rön

Testen er ikke længere online.

Det store svenske forbrugermagasin Råd & Rön har i 2013 testet 7 håndstøvsugere. Alle håndstøvsugerne er blevet vurderet på deres evne til at støvsuge, men også på deres brugervenlighed, støjniveau og støvfiltrering samt batteriet.

Hos Råd & Rön vejer de forskellige kriterier således:

 • Støvsugning: 50 %
 • Brugervenlighed: 25 %
 • Støjniveau: 10 %
 • Støvfiltrering: 10 %
 • Batteri: 5 %

Råd & Rön kårede ligeledes Electrolux ZB5012 til “Bedst i Test”, og den får topkarakterer for støvsugning på hårdt gulv.

Du kan se hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemskab eller ved betaling af et engangsbeløb.

Vi Bilägere

Her er der fokus på håndstøvsugere til bil, og der er i alt blevet testet 8 forskellige modeller.

Det særlige ved håndstøvsugere til bil er at de har en række forskelligt udstyr, og nogle af modellerne kan sågar oplades via 12-v stikket i bilen via det medfølgende tilbehør.

I testen er der forsøgt støvsugning af forskellig slags skidt, som man typisk slæber med sig ind i bilen, ligesom de er blevet vejet og fået målt støjniveau. Mundstykkerne er desuden blevet vurderet hver for sig.

I testen ender Black & Decker PAD 1200 med at vinde.

Idenyt

Hos Idenyt har man i 2012 testet 6 forskellige håndstøvsugere. Testen er foretaget af Ilse Dige Bach, som ejer et cateringfirma og kender alt til daglig rengøring.

Hos Idenyt har man testet hver håndstøvsuger for hvor nemme de er at tømme, hvor ergonomiske de er at bruge, samt givet en helhedsvurdering af ydeevnen samt førnævnte faktorer.

I denne test løber Black & Decker ligeledes med sejren, da deres DV7210N-QW håndstøvsuger klarer testen fænomenalt på trods af den ringe vægt.

Ktipp

Ktipp er et forbrugermagasin med base i Schweiz. Her har de testet 10 håndstøvsugere, og slår generelt hårdt ned på de enkelte modeller. Deres vurdering er at kun 2 af 10 testede håndstøvsugere lever op til minimumskriterierne for en god håndstøvsuger.

I testen ender Dyson DC31 og Philips FC6142 håndstøvsugerne i front, hvor de får pæne bedømmelser over hele linjen. Philips anbefales over Dyson på grund af den lavere pris.

Hos Ktipp har de testet håndstøvsugerne efter deres præstationer under støvsugningen, håndteringen, batteriets levetid samt støvfiltreringen.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en førende online markedsplads med en bred vifte af produkter, og den har et brugerbedømmelsessystem, hvor kunderne kan give feedback og bedømmelser baseret på deres erfaringer med produkter, de har købt. Systemet giver værdifuld information til potentielle købere ved at give indsigt i produktkvalitet og ydeevne gennem andre kunders meninger og erfaringer, typisk repræsenteret med en til fem-stjernede vurderinger og skriftlige anmeldelser.

Se brugerbedømmelser af Dyson V8 Absolute her.

Se Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120 brugerbedømmelser her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme