Med en ledningsfri støvsuger kan du nemt komme rundt i det lille hjem, bilen, campingvognen eller på båden. Du behøver nemlig ikke have en stikkontakt i nærheden, og beholderen er poseløs.

Vi har taget et kig på de nyeste tests og anmeldelser, og fundet 9 gode modeller. De er velegnede til hverdagsrengøringen, og enkelte vurderes endda at kunne erstatte den almindelige støvsuger i en mindre bolig. Se dem alle herunder:

Dyson V8 Absolute

Bedste sugeevne blandt ledningsfrie støvsugere. Kvalitet koster, men ifølge tests og anmeldelser er Dyson V8 Absolute alle pengene værd. Den er både kraftfuld og brugervenlig.


Dyson V8 Absolute.

Bedste pris: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Det kan vi lide:

Med Dyson V8 Absolute får du mere af det hele. Mere tilbehør, bedre sugeevne og længere drifttid. Det konkluderes i flere uafhængige testresultater, og købernes egne anmeldelser er også meget positive. Desværre koster kvalitet stadig en del, men denne ledningsfri støvsuger er ifølge testresultaterne så god at den overgår flere almindelige modeller med ledning.

Redaktionens kommentar: Siden lanceringen af Dyson V10 er prisen på Dyson V8 faldet markant. Ifølge de fleste tests er ydeevnen kun marginalt højere på Dyson V10, så netop nu kan Dyson V8 være et rigtig godt køb.

Dyson V8 Absolute har en beholder på 0,54 liter, som tømmes i bunden ved hjælp af en smart 1-klik funktion. Du holder den blot over en skraldespand, trykker på en knap og  indholdet tømmes ud af bunden. Der medfølger mundstykker til både hårde gulve, tæpper, møbler, fodpaneler, reoler og meget mere, så med V8 Absolute er du godt dækket ind.

Drifttiden på denne ledningsfri støvsuger er forbedret, så du med elektriske mundstykker får 25 minutters drifttid og andre mundstykker op til 40 minutter.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,54 liter
 • Drifttid:  Op til 40 minutter
 • Ladetid: 5 timer
 • Vægt: 2,6 kilo
 • Batterispænding: 21,6 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Dyson V10 Absolute

Ny anmelderrost topmodel. Dyson V10 Absolute er den nyeste topmodel, men også den dyreste. Tests og anmeldelser peger dog også i retning af at den er markedets bedste ledningsfrie støvsuger.


Dyson V10 Absolute.

Bedste pris: 4.190,00

Køb hos Skousen

Det kan vi lide:

Dyson satser i disse år stort på batteridrevne støvsugere uden ledning, og det ses tydeligt i deres markedsføring af disse. Dyson kan vel bedst opfattes som en slags “støvsugernes Apple”. Med et moderne og eksklusivt design har Dyson således formået at skabe nogle ganske særlige støvsugere, der af de fleste kendetegnes som kraftfulde og brugervenlige.

V10 Absolute er den nyeste og kraftigste ledningsfrie støvsuger fra Dyson, og den er delvist redesignet i forhold til forgængeren V8. Det ses eksempelvis på mundstykket som har en større frihøjde foran, samt på støvbeholderen der nu er monteret i en anderledes retning og har kapacitet til 0,76 liter imod 0,54 liter på V8.

Du har stadig det klassiske pistolgreb på Dyson V10 Absolute, og der medfølger ligeledes en stor tilbehørspakke som gør dig i stand til at støvsuge over alt i hjemmet.

Ifølge Dyson har du med denne støvsuger op til 60 minutters driftstid på laveste indstilling, men skruer du den op på “Max” har du alligevel 8 minutter at støvsuge i.

Vægten for støvsugeren er på små 2,6 kilo, hvilket er ganske let for en kraftfuld støvsuger uden ledning.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,76 liter
 • Drifttid:  Op til 60 minutter
 • Ladetid: 4 timer
 • Vægt: 2,6 kilo
 • Batterispænding: 25,2 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.190,00 4.190,00 Til butik »
4.190,00 4.190,00 Til butik »
4.799,00 4.799,00 Til butik »

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Bedste ledningsfri støvsuger til dyrehår. Hvis du har hund og/eller kat, er Bosch BCH6ZOOO det rette valg. Den har nemlig et elektrisk mundstykke, der effektivt opsamler dyrehår.


Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO.

Bedste pris: 1.695,00

Køb hos Skousen

Det kan vi lide:

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en alsidig ledningsfri støvsuger, som med den store tilbehørspakke gør det muligt at støvsuge over alt. Du får nemlig ikke kun et elektrisk ProAnimal børstemundstykke med i pakken men også bærerem, slange og forskellige små mundstykke til brug i møbler og langs kanter.

Den får gode bedømmelser i test hos både Tek.no og Aftonbladet, og vurderes at være den bedste ledningsfri støvsuger til dyrehår. Den suger nemlig ikke kun hårene op som almindelige støvsugere gør det, men opsamler dem ved hjælp af roterende børster i mundstykket. Det betyder at du kommer godt i dybden med støvsugningen på gulvtæpperne, fordi hår kan krattes op og fjernes.

Beholderen er på Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO på hele 0,9 liter, og den kan køre i op til 60 minutter på en opladning. Efterfølgende kræver den opladning i 6 timer, men den kan også klatlades i 3 timer for at opnå 80 % opladning.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,9 liter
 • Drifttid: Op til 60 minutter
 • Ladetid: 6 timer
 • Vægt: 3 kilo
 • Batterispænding: 25,2 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.695,00 1.695,00 Til butik »
1.695,00 1.695,00 Til butik »
1.759,00 1.759,00 Til butik »
1.775,00 1.775,00 Til butik »

Dyson V7 Animal

Simpel ledningsfri støvsuger. Dyson 7 Animal er et godt alternativ til markedets mange gode håndstøvsugere, og ifølge tests og anmeldelser leverer den et rigtig fint resultat.


støvsuger

Bedste pris: 2.219,00

Køb hos Proshop

Det kan vi lide:

Dyson har i årevis været firstmovers på poseløse støvsugere, og på det seneste har de udvidet deres sortiment af ledningsfrie ditto. Det er der kommet en række spændende modeller ud af, som generelt høster gode anmeldelser på nettet.

Dyson V7 Animal er en god og simpel poseløs støvsuger, som fås til en meget rimelig pris på nettet. Den har det mest nødvendige udstyr, og vægten er helt nede på 3,43 kilo. Den ledningsfri støvsuger er således velegnet til mindre hjem, hvor der primært skal støvsuges på hårde overflader. Det medfølgende tilbehør gør det ligeledes muligt at komme rundt langs paneler, hjørner og ind i reolerne. Med det smarte “pistolgreb” er den nem at styre, og til svære områder kan du aktivere turbofunktionen.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,54 liter
 • Drifttid: Op til 30 minutter
 • Ladetid: 3,5 timer
 • Vægt: 2,11 kilo
 • Batterispænding: 21,6 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.219,00 2.219,00 Til butik »
2.421,00 2.421,00 Til butik »

Electrolux UltraPower EUP84IGM

God ledningsfri støvsuger til hjemmebrug. Electrolux UltraPower EUP84IGM er lavet til støvsugning i hjemmet, hvor du nemt kommer rundt på hårde gulve og tynde tæpper.


Electrolux UltraPower EUP84IGM.

Bedste pris: 1.379,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Det kan vi lide:

Electrolux er dygtige når det kommer til sugestyrke, og af samme grund anbefaler vi denne ledningsfri støvsuger til hjemmebrug. Den fås til en meget fornuftig pris på nettet, og er vel nok en af de mest populære modeller på det nordiske marked. UltraPower-serien klarer sig generelt også godt i test, hvor den hos eksempelvis Smartson anbefales af et enigt testpanel på 45 testpiloter, hvilket indikerer at det er en rigtig god ledningsfri støvsuger.

Electrolux EUP84IGM kommer nemt rundt langs hjørner og kanter, og på mundstykket er der monteret 4 små LED-dioder der hjælper med at lyse op når du støvsuger. Det kan være praktisk når du skal rundt i hjørnerne, for så kan du bedre se om du får det hele med.

Det indbyggede batteri er på hele 32,4 Volt, hvilket er markant mere end andre ledningsfrie støvsugere i samme prisklasse. Ifølge producenten giver batteriet en drifttid på op til 80 minutter, og ladetiden er nede på 5 timer.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,8 liter
 • Drifttid: Op til 80 minutter
 • Ladetid: 5 timer
 • Vægt: 3,65 kilo
 • Batterispænding: 32,4 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.379,00 1.379,00 Til butik »
1.645,00 1.645,00 Til butik »
1.719,00 1.719,00 Til butik »

Bosch BBHMOVE1N

God ledningsfri 2-i-1 støvsuger til fornuftig pris. Bosch BBHMOVE1N klarer sig godt i test, og er særligt god til trapper og små rum.


Bosch BBHMOVE1N.

Bedste pris: 1.071,00

Køb hos KitchenOne

Det kan vi lide:

Bosch BBHMOVE1N er en god lille ledningsfri støvsuger, hvorpå der også er monteret en håndstøvsuger. Denne kan klikkes af stangen og bruges separat, hvilket betyder at BBHMOVE1N er en god og billig 2-i-1 støvsuger.

Den ledningsfri støvsuger klarer sig overordnet godt i test, hvor den blandt andet roses for at have en god rengøringsevne på hårde gulve. Den fås desuden til en meget fornuftig pris, og den kan fordeles købes som supplement til den almindelige støvsuger, så du let kan støvsuge på trapper eller på små områder.

Håndstøvsugeren har en arbejdstid på omtrent 15 minutter, hvilket er tilstrækkeligt til mindre områder. Vægten er på kun 3,2 kilo, så den er nem at håndtere og bringe med rundt i hjemmet.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,3 liter
 • Drifttid: op til 15 minutter
 • Ladetid: 16 timer
 • Vægt: 3,2 kilo
 • Batterispænding: 14,4 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.071,00 1.071,00 Til butik »

Bosch BBH52550

Smart ledningsfri støvsuger med god kapacitet. Bosch BBH52550 har en større beholder på 0,9 liter og en kraftigere motor med 3 hastighedstrin.


Bosch BBH52550 med ekstratilbehør, som kan tilkøbes efter behov.

Bedste pris: 1.550,00

Køb hos Wupti

Det kan vi lide:

Bosch BBH52550 er ikke nogen almindelig ledningsfri støvsuger. Den ligner til forveksling en opretstående støvsuger, men med ekstra tilbehør kan den forvandles til en fuldt støvsuger der gør det muligt at støvsuge overalt.

Med denne ledningsfri støvsuger får du ifølge producenten 50 minutters drifttid, hvilket er markant bedre end konkurrenterne. Det betyder så også at vægten er en smule højere, men Bosch har løst dette med et smart stykke udstyr som kan tilkøbes: En rem og en støvsugerslange, som du kan montere når den ledningsfri støvsuger skal bæres på ryggen. Så kan du helt problemfrit komme rundt langs alle hjørner og kanter, uden at selve støvsugeren kommer i vejen.

Bosch BBH52550 får mange gode anmeldelser hos forhandlerne, og flere af de tilfredse købere bruger den i stedet for den almindelige støvsuger med ledning.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,9 liter
 • Drifttid: Op til 50 minutter
 • Ladetid: 6 timer
 • Vægt: 3,6 kilo
 • Batterispænding: 25,2 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.550,00 1.550,00 Til butik »
1.625,00 1.626,00 Til butik »
1.625,00 1.626,00 Til butik »
1.659,00 1.659,00 Til butik »

Electrolux ErgoRapido EER77SSM

Godt og billigt alternativ. Electrolux ErgoRapido EER77SSM er et fornuftigt alternativ til de større og dyrere ledningsfrie støvsugere. Det er en 2-i-1 model med aftagelig håndstøvsuger, som gør den velegnet til små husholdninger.


Electrolux ErgoRapido EER77SSM.

Bedste pris: 949,00

Køb hos Skousen

Det kan vi lide:

Electrolux ErgoRapido EER77SSM fås til en meget fornuftig pris på nettet. Det er en god ledningsfri støvsuger med aftagelig håndstøvsuger, så du ubesværet kan komme rundt i krogene, vindueskarmene og på gulvet.

På nettet får den desuden rigtig mange positive anmeldelser, hvor køberne både roser den for at være praktisk i små lejligheder og til støvsugning af små områder i løbet af dagen. Eksempelvis når der er slæbt lidt snavs ind i entreen eller noget er spildt på gulvet. Den lille ledningsfri støvsuger klarer nemt disse opgaver, og sugeeffekten bemærkes generelt som værende udmærket.

Ifølge producenten skal man regne med cirka 45 minutters driftstid, hvorefter den skal sættes til opladning i 4 timer. Der sidder et 18 Volt lithiumbatteri i denne ledningsfri støvsuger, og i alt vejer støvsugeren 3,14 kilo.

Alt i alt en god ledningsfri støvsuger til den lille husholdning, eller et godt supplement til den almindelige støvsuger i den større husholdning.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,5 liter
 • Drifttid: Op til 45 minutter
 • Ladetid: 4 timer
 • Vægt: 3,14 kilo
 • Batterispænding: 18 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
949,00 949,00 Til butik »
1.001,00 1.001,00 Til butik »
1.001,00 1.001,00 Til butik »
1.099,00 1.099,00 Til butik »

Nilfisk Handy GRSTV25NO

Billig og let 2-i-1 ledningsfri støvsuger. Nilfisk Handy GRSTV25NO er en billig ledningsfri støvsuger med aftagelig håndstøvsuger til trange områder.


Nilfisk Handy GRSTV25NO.

Bedste pris: 1.019,00

Køb hos Skousen

Det kan vi lide:

Nilfisk klarer sig generelt fint i test, og selvom denne lette ledningsfrie støvsuger ikke indgår i nogen nyere tests, har vi valgt at anbefale den alligevel. Den er nemlig populær blandt køberne, som generelt roser den for at være nem at anvende og kraftfuld nok til at klare den daglige støvsugning i en mindre bolig.

Den lille lette støvsuger fra Nilfisk har desuden en aftagelig håndstøvsuger, som kan bruges til støvsugning på blandt andet borde, i vindueskarme og langs fodpaneler. Når den er monteret i stangen kan den bruges på gulvet, og da der er lys i fronten af mundstykket har du altid et godt overblik over arbejdsområdet.

Ifølge Nilfisk har du med denne ledningsfrie støvsuger en driftstid på mellem 20 og 40 minutter, afhængigt af hvilken sugestyrke du vælger. Den har et Li-Ion batteri på 25,2 Volt indbygget, og alt i alt vejer den 2,5 kilo hvilket er i den lave ende.

Opsummering:

 • Beholderkapacitet: 0,5 liter
 • Drifttid: Op til 40 minutter
 • Ladetid: 4 timer
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Batterispænding: 25,2 Volt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.019,00 1.019,00 Til butik »
1.049,00 1.195,00 Til butik »
1.195,00 1.195,00 Til butik »
1.799,00 1.799,00 Til butik »

Hvad kan du bruge en ledningsfri støvsuger til?

Med en ledningsfri støvsuger får du ubegrænset rækkevidde, og du er ikke længere afhængig af stikkontakter. Du sætter den blot i ladestationen når den er løbet tør for batteri, og få timer efter er den klar til brug igen.

Den ledningsfrie støvsuger er dog ikke velegnet for alle, og har du et stort hus eller langhårede husdyr, bør du vælge en almindelig eller poseløs støvsuger med ledning. Men til dig der bor i lejlighed, har en campingvogn eller en båd, er den et rigtig godt alternativ til den store og pladskrævende støvsuger med ledning.

I større huse kan den ledningsfri støvsuger dog stadig vise sig nyttig. Flere købere er nemlig meget glade for den, selvom de bor i større huse. Den kan nemlig hurtigt findes frem når gulvet i køkkenet eller omkring spisebordet trænger til en støvsugning, eller hvis ungerne har slæbt græs og andet med ind i entréen. Den er således en god hverdagshjælp, når det skal gå hurtigt.

Vi anbefaler en ledningsfri støvsuger til følgende:

 • Den lille husstand (lejlighed, sommerhus eller mindre hus)
 • Supplement til almindelig støvsuger
 • Bilen
 • Campingvognen
 • Båden
This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

Skriv en kommentar