En god stegepande er forudsætningen for velsmagende mad med perfekt stegeskorpe. Der er mange modeller at vælge imellem, og for at give et bud på de bedste stegepander netop nu, har vi undersøgt stegepande tests fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Herunder kan du læse mere om de 8 stegepander, vi mener er bedst lige nu:

Greenpan Barcelona

 • Testvinder – Tænk
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en stegepande uden kemi, som både er nem at rengøre og let at anvende.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
479,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »
449,00 kr. 0,00 kr. 479,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 39,00 kr. 738,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Greenpan klarer sig med deres Barcelona-serie rigtig godt i test, og bliver således testvinder blandt 16 testede stegepander. Det er dog ikke kun testresultaterne der er positive, for generelt er køberne også meget glade for Barcelona-stegepanden. Den roses blandt andet for at have en god keramisk non-stick belægning, som gør den nem at anvende og rengøre, og så er den designet med stålhåndtag så den kan tåle en tur i ovnen. Til prisen er den desuden et godt køb netop nu.

Om: Denne stegepande er en del af Greenpans Barcelona-serie, der omfatter kogegrej i flere forskellige typer og størrelser. Stegepanden har en keramisk belægning, som ifølge producenten tåler både metal-, træ- og plastikredskaber. Ifølge producenten frigiver den keramiske belægning ingen kemikalier, og du slipper for at maden brænder fast.

Greenpan Barcelona fås i flere størrelser, og tåler både ovn og maskinopvask. Det anbefales dog altid at vaske stegepanden i hånden, da maskinopvask slider mere på overfladebelægningen end håndvask.

Detaljer:

 • 20, 24, 28 eller 30 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Keramisk belægning indvendigt og udvendigt
 • Tåler maskinopvask

Fiskars All Steel

Raadvad-All-Steel-Stegepande

 • 6/6 stjerner – Gastromand
 • Topscorer – Søndagsavisen
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der har brug for en stegepande, der der kan tåle lidt af hvert og som holder længere end gennemsnittet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
359,00 kr. 49,00 kr. 408,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Fiskars (tidligere Raadvad) All Steel får stor ros hos Gastromand, der anbefaler stegepanden på grund af dens gode egenskaber og lange holdbarhed. Den har været igennem en række prøvelser – blandt andet opvarmning til høje temperaturer og nedkøling i koldt vand. Varmefordelingen er desuden særdeles god, og den bliver hurtigt varm. Alt i alt en suveræn stegepande, der overrasker både Gastromand og Søndagsavisen på den gode måde.

2 år efter den oprindelige test har Gastromand igen valgt at hive denne stegepande frem. I en gruppetest, hvor 4 Fiskars-stegepander indgår, ender Fiskars All Steel på 6 ud af 6 stjerner. Den er stadig favoritten, og anbefales derfor som et af de bedste køb netop nu.

Om: Fiskars All Steel er en del af All Steel serien, som blandt andet tæller en række pander i forskellige størrelser, gryder og sauterpande med låg. Det udvendige design er udført i rustfrit stål, mens den indvendige Ceratec belægning modvirker fastbrændte madrester. Ceratec belægningen har de samme egenskaber som Teflon, dog vurderes den at kunne klare højere temperaturer. Det kolde greb er langt som på de professionelle køkkenredskaber, og du er således altid sikker på at få godt fat når du tilbereder mad.

Detaljer:

 • 28 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Rustfrit stål med Ceratec belægning
 • Tåler maskinopvask

WMF Comfort Ceradur

WMF-Comfort-Ceradur-Stegepande

 • Bedst i test – Stiftung Warentest
 • Bedst i test – Råd & Rön

Velegnet til: Dig der ønsker en god stegepande med et godt greb, som i øvrigt har en god og holdbar non-stick belægning.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
349,95 kr. 50,00 kr. 399,95 kr. Til butik »
529,00 kr. 0,00 kr. 529,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: WMF Comfort Ceradur klarer sig rigtig godt i både danske, svenske og tyske tests. Stegepanden udmærker sig blandt andet på en meget høj materialekvalitet, og det kan blandt andet mærkes på den gode non-stick belægning. Derudover er det en fordel med det gode og store plasthåndtag, som sikrer en god isolering med den varme stegepande. Alt i alt en rigtig god og robust stegepande, der fås til en fornuftig pris på nettet og anbefales til hverdagsbrug.

Om: Tyske WMF står bag denne stegepande, som har en keramisk non-stick belægning og en konstruktion i stål. Den tåler kogeplade temperaturer på op til 400 grader, og så kan den også klare at komme i en ovn, så længe temperaturen er på højst 180 grader. Stegepanden er velegnet til alle varmekilder, og således også induktion. Den kan også klare en tur i opvaskemaskinen, men det anbefales altid at vaske stegepander i hånden.

Detaljer:

 • 28 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Rustfrit stål med keramisk non-stick belægning
 • Tåler maskinopvask

Scanpan CTX

 • Bedst i test – Aftonbladet
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en god stegepande, som giver et flot stegeresultat og som er nem at rengøre efterfølgende.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
649,95 kr. 0,00 kr. 649,95 kr. Til butik »
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »
839,00 kr. 0,00 kr. 849,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Scanpan CTX klarer sig bedst hos Aftonbladet, hvor den får testens bedste samlede bedømelse. Den roses blandt andet for at stege jævnt og give en flot stegeskorpe på både hakkebøffer og pandekager, og så er den nem at tørre af og rengøre. Håndtaget har desuden en ergonomisk udformning, og da det er lavet af stål kan stegepanden også bruges i ovnen ved op til 260 grader. Køberne hos KitchenOne er meget tilfredse med denne stegepande, og 8 ud af 8 giver den 5/5 stjerner. Med en pris på kun ca. 500 kroner og en diameter på 28 centimeter, er den et rigtig godt køb.

Om: Scanpan CTX har en belægning af keramisk titanium og en konstruktion af rustfrit stål med en aluminiumskerne, der sørger for at fordele varmen hurtigt og jævnt. Stegepanden fås i størrelser fra 20 centimeter og op til 32 centimeter, hvilket betyder at du kan vælge mellem både store og små modeller. Håndtaget er som resten af stegepanden lavet af rustfrit stål, hvilket betyder at den kan stilles direkte i ovnen og opvarmes til højst 260 grader. Det giver blandt mulighed for at brune og derefter tilberede kød direkte i stegepanden.

Ifølge producenten tåler denne stegepande at blive brugt sammen med køkkenredskaber af metal, men vi anbefaler nu alligevel at du holder dig til redskaber af eksempelvis træ, melamin eller plast.

Detaljer:

 • 20, 24, 26, 28 eller 32 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Rustfrit stål, aluminiumskerne og keramisk belægning
 • Tåler maskinopvask

Fiskars Brasserie (stegepande i emaljeret støbejern)

 • Testvinder – Testfakta

Velegnet til: Dig der ønsker en støbejernspande med porcelænsemalje, som ikke kræver løbende vedligeholdelse.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
269,00 kr. 49,00 kr. 328,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Fiskars Brasserie klarer sig så godt i test, at den vinder over 6 modeller hos Testfakta. Den er lavet af støbejern som efterfølgende har fået en porcelænsemalje, hvilket betyder at den er nemmere at vedligeholde. Emaljen beskytter nemlig støbejernet mod rust, og du undgår at kød og grøntsager sætter sig fast i bunden. En velplejet pande i rent støbejern har selvfølgelig de samme egenskaber, men det kræver løbende vedligeholdelse og pleje med olie. Da Fiskars Brasserie har en emaljeret overflade, slipper du således for denne vedligeholdelse og kan samtidig vaske den med vand og sæbe efter brug. Den er med andre ord et rigtig godt valg for dig der ønsker en stegepande af støbejern, som kan vaskes og ikke kræver løbende vedligeholdelse.

Om: Fiskars Brasserie er en robust og tung stegepande af støbejern, som er porcelænsemaljeret. Denne emalje gør at stegepanden ikke kræver løbende pleje og vedligeholdelse med olie, og at du kan vaske den op med vand og sæbe i stedet. Det anbefales dog at være forsigtig når du vasker den, ligesom det ikke tilrådes at bruge skarpe køkkenredskaber af metal. Brug i stedet redskaber af træ eller melamin, så porcelænsemaljen holder bedst muligt.

Stegepanden er en del af en større serie som både omfatter gryder og pander. Som stegepande fås den i 3 størrelser: 24 centimeter, 27 centimeter og 29 centimeter. Den har desuden et håndtag af træ, som ikke overfører varme fra panden og dermed altid kan holdes om uden grydelapper.

Detaljer:

 • 27 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Emaljeret støbejern (kræver ingen pleje)
 • Tåler ikke maskinopvask

Skeppshult Professional (stegepande i støbejern)

Velegnet til: Dig der foretrækker at stege på støbejernspander, og som vil have en af de bedste på markedet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
874,00 kr. 0,00 kr. 874,00 kr. Til butik »
655,00 kr. 0,00 kr. 874,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Der er en rigtig god grund til, at mange kokke sværger til støbejernspander når de skal tilberede ægte gourmetmad. Støbejernspanden tåler nemlig meget høje temperaturer, og den høje massefylde sikrer at temperaturen ikke falder når du eksempelvis lægger et stykke kød på panden. Du får således et rigtig flot stegeresultat, hvilket testpanelet hos både Testfakta og Aftonbladet bemærker. Denne støbejernspande får desuden ros fra flere sider i en debat hos Gastromand, hvor flere madentusiaster anbefaler netop denne stegepande. En fordel ved støbejernspander er at de er meget holdbare, og hvis du sørger for regelmæssig vedligeholdelse skal den aldrig skiftes ud igen.

Om: Skeppshult Professional er en stor rund støbejernspande med en diameter på 28 centimeter. Den er en del af en større serie stegepander, som henvender sig til madentusiaster der gerne vil ofre lidt ekstra på køkkengrejet. Det smarte ved denne støbejernspande er at dens håndtag er lavet af rustfrit stål, så du kan holde på det mens panden er varm. Derudover er der også et håndtag i den anden side af panden, så du med en grydelap kan løfte panden med begge hænder samtidig.

Støbejernspanden er produceret på egne fabrikker i Sverige, hvor der benyttes rent og godkendt støbejern til produktionen. Efter panden er blevet støbt, er den fra fabrikken blevet indbrændt med rapsolie. Dette sikrer pandens non-stick funktion, da jernets porrer lukkes af og dækkes af et fint lag olie. Af samme grund må du aldrig vaske en støbejernspande med sæbe, da det ødelægger belægningen og jernet kan ruste. Derimod kan du med fordel rense panden ved at opvarme den og fordele et lag salt i den, hvorefter den skal have lov at stå lidt. Herefter dækker du bunden til i olie, og gentager processen – så er støbejernet beskyttet, og pandens non-stick funktion intakt.

Detaljer:

 • 28 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Støbejern indbrændt med rapsolie
 • Tåler ikke maskinopvask

Tefal Ceramic Control

 • Topscorer – Icakuriren
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en billig og funktionel stegepande med en god non-stick belægning.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
209,00 kr. 49,00 kr. 248,00 kr. Til butik »
449,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »
449,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Tefal Ceramic Control er en billig stegepande, som med en pris på ca. 300 kroner er et rigtig godt køb. Den roses for at have gode stegeegenskaber og en robust keramisk overflade, der tåler lidt af hvert. Derudover er det et plus at håndtaget ligger godt i hånden, når du skal stege din mad. Alt i alt en rigtig fin og fornuftig stegepande, der passer til alle slags kogeplader.

Om: Tefal Ceramic Control er en aluminiumsstegepande med en keramisk belægning og en diameter på 28 centimeter. Den er således passende til de flestes behov, og prisen er også meget fornuftig. Den kan desuden bruges i ovnen, hvor den tåler temperaturer på op til 175 grader.

Stegepanden er lavet til alle kogeplader, og fungerer derfor også med induktion. Dette skyldes formentlig at den har en kerne af stål, men vi afventer i skrivende stund producentens bekræftelse af dette. Derudover er den også udstyret med Tefals Termospot, som er en lille rød varmeindikator i midten af stegepanden. Indikatoren viser kort og godt hvornår din stegepande er varm og klar til at blive brugt.

Tefal skriver desuden at stegepanden tåler at blive vasket i maskine, men anbefaler dog at man primært vasker den i hånden grundet slibemidlet i sæben til opvaskemaskinen.

Detaljer:

 • 28 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Støbt aluminium med keramisk belægning
 • Tåler maskinopvask

Fiskars Royal Plus

Raadvad-Royal-Plus-Stegepande

 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en god og simpel stegepande med styrke og holdbarhed til mange års brug.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Fiskars Royal Plus får en god bedømmelse i Tænks stegepande test, og den er både solid og robust i konstruktionen. Materialerne føles holdbare, hvilket er en af stegepandens absolutte styrker. Det er desuden en særdeles højtydende og effektiv stegepande, der giver gode resultater og pæne stegeskorper. Og til prisen er den et godt køb.

Om: Fiskars Royal Plus er en stegepande i et klassisk design med Teflon Platinum Plus belægning og konstruktion i aluminium. Denne belægning vurderes at være god til fedtfri stegning, ligesom den er særdeles nem at rengøre efter brug. Panden kan desuden maskinopvaskes, men det anbefales at vaske den i hånden for at skåne materialerne.

Detaljer:

 • 28 cm.
 • Velegnet til induktion
 • Aluminium med teflon belægning
 • Tåler maskinopvask

Testkilder

Vi har gennemgået de nyeste testresultater fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Ud fra disse har vi kunnet vurdere hvilke stegepander, der klarer sig bedst. Herunder får du et samlet overblik over de kilder, som vi har benyttet i vores research:

Tænk (18. juni 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i juni 2018 fået foretaget en test af 16 forskellige stegepander med non-stick belægning.

Testen er udført ud fra følgende kriterier:

 • Varmefordeling 10 %
 • Slip let-funktion 35 %
 • Holdbarhed 40 %
 • Brugervenlighed 15 %

I denne test ses det, at både slip let-funktionen og holdbarheden vægtes med 75 % af den samlede bedømmelse. Det betyder at stegepandens varmefordeling og almene brugervenlighed kun vægtes sekundært, hvilket da også giver god mening.

I testen udnævnes en enkelt testvinder, men flere af de testede stegepander klarer sig rigtig godt. Der er dog også enkelte modeller, som dumper testen.

Du kan læse om alle modeller og se hvordan de klarer sig i test, ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Testfakta (26. februar 2018)

I februar 2018 foretog svenske Testfakta en test af 7 støbejernspander. Testen er foretaget på det tyske laboratorium SLG, og her er følgende egenskaber blevet undersøgt og vurderet:

 • Varmeegenskaber 20 %
 • Stegeresultat 60 %
 • Anvendelse og sikkerhed 20 %

I testen vinder Fiskars Brasserie stegepanden, fordi den har gode varmeegenskaber. Den bliver hurtigt varm, og er den bedste til at holde på varmen. Derudover er den let at rengøre, og håndtaget bliver ikke varmt.

Hele testen kan læses hos Testfakta, hvor du gratis kan læse om alle 7 testede modeller.

Gastromand (8. oktober 2017)

Under overskriften “Den bedste pande nogensinde testet”, har Gastromand taget et nærmere kig på 4 stegepander fra Fiskars. I testen nævnes det blandt andet at Raadvad er blevet til Fiskars, og at Raadvad All Steel er den stegepande der har klaret sig bedst i Gastromands køkken. Raadvad All Steel er nu blevet til Fiskars All Steel, og denne stegepande er blandt de 4 testede modeller.

I testen gennemgås følgende punkter for hver stegepande:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design

Konklusionen af testen er at Fiskars stegepander generelt er meget højtydende, men Fiskars All Steel skiller sig alligevel ud som den bedste. Den får som den eneste 6 ud af 6 stjerner, mens Rotisser+ og Hard Face får 5 ud af 6 stjerner, og den billige Functional Form ender på 4 ud af 6 stjerner. Alt i alt vurderes det, at Fiskars er en værdig arvtager efter Raadvad.

Du kan læse testen gratis og se hvordan alle stegepanderne klarede sig i praksis, ved at klikke dig videre til Gastromand.

Aftonbladet (29. november 2016)

Aftonbladet har i samarbejde med en kok fra Restaurangakademien i Stockholm testet 8 forskellige stegepander i forskellige materialer og prisklasser.

I testen forsøgte man at stege løgringe, brune hakkebøffer og lave pandekager, for at afgøre hvilke stegepander der giver det bedste og mest jævne resultat. Der har overordnet været fokus på disse kriterier:

 • Varmefordeling
 • Ydeevne
 • Belægning
 • Håndtering

Scanpan CTX ender med at blive testens vinder, og som den eneste får den 5 stjerner. Derudover klarer Skeppshult Professional sig også godt, ligesom Anders Petter Stenfors anbefales som et godt køb. Helt nederst finder vi en stegepande fra Kökskungen, der dumper testen på grund af et utilfredsstillende resultat.

Hele testen kan læses mod oprettelse af et betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Icakuriren (29. februar 2016)

I denne test er 6 pander med teflon og 4 pander med keramisk belægning blevet testet.  Den praktiske del af testen er foretaget ved at stege 36 pandekager på hver pande, samt 1 kilo pølse. Dette er gjort for at blandt andet at undersøge stegepandernes egenskaber og regelmæssighed. Slidstyrken er desuden blevet testet ved brug af særligt udstyr, der simulerer dagligdagens brug.

Det vurderes i testen, at 3 stegepander klarer sig rigtig godt. Det drejer sig om Clas Ohlson Coline 34-3176, ICA Selection og Tefal Ceramic Control, som alle får testens højeste samlede bedømmelse. Her er både stegeegenskaber og slidstyrke helt i top.

Menuett Frying Pan bliver derimod testens taber, og det eneste positive der siges om denne model er at håndtaget er udformet så det er let at holde om. Den dumper derfor på både stegeegenskaber og slidstyrke.

Hele testen kan læses hos Icakuriren, hvor den er tilgængelig for alle.

Aftonbladet (10. maj 2015)

Den svenske avis har i samarbejde med WiseGuide fået testet 6 forskellige stegepander med non-stick belægning. I artiklen gennemgås fordelene ved stegepander med non-stick belægning, hvor den største fordel blandt andet er at stegepanderne er lettere og kræver mindre fedtstof for at opnå en god stegeskorpe.

Tefal Jamie Oliver Professional bliver bedst i test, da den udmærker sig på ydeevnen og tilpasningsevnen til alle former for kogeplader – også induktion.

Du kan læse hele testen hos Aftonbladet mod oprettelse af betalt Plus medlemsskab.

Gastromand (22. marts 2015)

Magasinet for danske madentusiaster har løbende en række køkkenredskaber og udstyr til test. Således har de også haft Raadvaad All Steel stegepanden til test, og den har blandt andet gennemgået følgende prøvelser: Opvarmning til meget høje temperaturer og overhældning med koldt vand. Desuden vurderes udseende og førstehåndsindtryk, materialevalg og kvalitet, og samlet udløser testen en bedømmelse på 5 ud af 6 stjerner og en varm købsanbefaling fra testpanelet.

Søndagsavisen (29. januar 2015)

Søndagsavisen har i samarbejde med Testfakta foretaget en test af 7 forskellige stegepander med non-stick belægning. I testen konstateres det generelt, at stegepander med keramiske belægninger er mere modstansdygtige mod ridser på bekostning af holdbarheden, mens den sartere teflon-belægning holder bedre, så længe den ikke udsættes for metal-redskaber.

De testede stegepander vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Belægningens holdbarhed 40 %
 • Bundens stabilitet 10 %
 • Varmefordeling 20 %
 • Evne til at holde på varmen 20 %
 • Energieffektivitet 10 %

I testen overrasker den billige OBH Nordica Supreme Steel. Den får stor ros for en god byggekvalitet og en stabil bund, der sikrer en god varmefordeling over hele stegefladen. Raadvad All Steel og Eva Solo Gravity overrasker ligeledes positivt, men mister lidt på den ringere holdbarhed.

Hele testen kan læses gratis hos Søndagsavisen.

Klikk (5. december 2014)

I det norske forbrugermagasin har et testpanel undersøgt 13 forskellige stegepander med non-stick belægning. De er alle testet over en periode på 4 uger, hvor de har indgået i almindelig madlavning til stegning af blandt andet bøffer, kyllingfilet, spejlæg og pandekager.

Testen tager udgangspunkt i følgende kriterier:

 • Stegeegenskaber
 • Varmefordeling
 • Brugervenlighed
 • Helhedsindtryk

Der er således fuld fokus på stegepandernes præstationer i køkkenet, og her vinder Woll Induction Line, da stegepanden er helt suveræn på alle punkter. Den steger godt, effektivt og jævnt, men til gengæld er den en smule tung. OBH Nordica Supreme klarer sig også godt i testen, hvor den indtager tredjepladsen.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.

Icakuriren (13. januar 2014)

Det svenske mad- og forbrugermagasin Icakuriren har testet 10 forskellige stegepander med forskellige typer af non-stick belægninger.

Testen tager udgangspunkt i følgende kriterier:

 • Stegeegenskaber
 • Holdbarhed

Stegepanderne er blevet afprøvet med tilberedning af forskellige madvarer, og herefter er deres præstationer blevet vurderet ved at give karakter for resultatet.

I testen bliver Hackman Matador stegepanden bedst, men OBH Nordica Eco Kitchen får også en flot bedømmelse.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Politiken (19. november 2012)

Politikens Forbrug & Liv sektion har i november 2012 testet 10 forskellige stegepander med nonstick belægning, og her skuffer flere af modellerne på deres konstruktion og præstationer.

Stegepanderne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Opvarmningsformåen
 • Stegeegenskaber
 • Udformning
 • Overflade
 • Håndtag
 • Brugervenlighed
 • Rengøringsvenlighed
 • Holdbarhed

Således er der medtaget en større række kriterier, som testpanelet er blevet bedt om at vurdere på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er bedst.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken.

Testfakta (18. februar 2012)

Den svenske testportal foretog i februar 2012 en test af 8 forskellige stegepander med non-stick belægning.

Kriterierne i denne test er som følger:

 • Holdbarhed 60 %
 • Varmefordeling 20 %
 • Varmeevne 20 %

Som det ses af ovenstående kriterier, har Testfakta vægtet stegepandernes holdbarhed særdeles højt. Om man er enig i dette eller ej kan diskuteres, men det er en vigtig oplysning, da det har afgørende betydning for testens endegyldige resultat.

Således bliver Le Creuset Toughened Non-stick bedst i test, mens ICA Selection og Ikea 365+ også klarer sig godt. Varmefordelingen på test-topscorerne er dog også i top, men maks-temperaturerne i testens vindere kommer ikke op over 300 grader. Og det kan gå ud over bøffernes stegeskorpe.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Råd & Rön (27. juni 2011)

(Denne test er desværre ikke online længere.)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har foretaget denne test i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk, dog retter en del af stegepanderne sig til det svenske marked, da der er tale om en række private labels, som kun føres i de svenske butikker.

WMF Comfort bliver også bedst i test hos Råd & Rön, ligesom OBH Nordica Supreme Steel får en andenplads med topkarakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Råd & Rön, da den er af ældre dato.

Stiftung Warentest (21. januar 2011)

Den tyske testportal foretager en række omfattende test af alt udstyr til hjemmet, således også stegepander, hvor hele 19 forskellige modeller er blevet testet ud fra bundens materiale.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Belægning 35 %
 • Stegeegenskaber 35 %
 • Håndtering 25 %
 • Sikkerhed 5 %

Stiftung Warentest går således mod strømmen, og prioriterer stegeegenskaberne højt i den samlede bedømmelse. Det kommer WMF Comfort Ceradur stegepanden til fordel, da den vurderes god på alle punkter. Også Tefal Pro Series får en høj score, ligesom Woll Induction Line roses for sine gode egenskaber.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de.

Politiken (15. marts 2010)

Politikens Tjek  sektion har tilbage i marts 2010 testet 8 forskellige stegepander med non-stick belægning. Her skuffer flere ældre modeller, som dog er mere eller mindre udgået fra det danske marked.

Testen er blevet foretaget ud fra følgende kriterier:

 • Stegeegenskaber
 • Pandernes udformning
 • Pandernes vægt

I testen bliver OBH Nordica Supreme bedst i test. Flere dyre stegepander skuffer imidlertid fælt, da siderne er for høje og stegeegenskaberne generelt dårlige.

Hele testen kan læses hos Politiken mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Stegepande test – her er de 8 bedste stegepander
4.3 (86.67%) 6 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

8 kommentarer

 1. Preben Overgaard Jensen Svar

  Hej Thomas
  Ved du hvorfor de fleste stegepander har så høje kanter, nu for tiden?
  Det synes jeg ikke altid de har haft, i min optik gør det at de bliver unødvendigt store, tunge og klodsede.
  Hvis man har brug for at stege i noget med høje kanter er der jo mange andre muligheder.
  Sauterpande, wok eller en gryde.
  Har du kendskab til nogle som producerer pander med “almindelige” gammeldags kanter?
  Mvh Preben

  • Thomas Svar

   Hej Preben
   Jeg må desværre være dig svar skyldig, for stegepandernes kanter har ikke indgået som en faktor i nogen af de tests jeg har undersøgt. Jeg tjekkede også lige et par producenter, og højden på stegepandernes kanter oplyses ikke.
   De højere kanter kan måske skyldes et ændret forbrugsmønster, hvor stegningen kræver højere kanter end førhen. Det kan også være at det blot er udformningen af kanten der er anderledes end førhen, og derfor er kantens vinkel mere lodret end før. Og dermed synes den markant højere. Jeg har desværre ikke så meget forstand på netop dette, da det ikke er noget jeg selv har bemærket :-)
   Jeg har desværre ikke kendskab til nogen stegepander med lavere kanter, og jeg har ikke haft held med at finde nogen ved søgning. Dog ved jeg at pandekagepander normalt har helt lave kanter, så måske er de værd at kigge nærmere på?
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. John H Mikkelsen Svar

  WMF Confort Ceradur er ved at miste belægningen efter kun 1½ års brug. Ingen overophedning, ingen metalredskaber. Det må bare være en dårlig pandebelægning. Har forsøgt at klage til WMF-Danmark, men de svarer ikke på henvendelsen. Køber aldrig det mærke igen.
  mvh John H.Mikkelsen

  • Bomagasinet Svar

   Hej John

   Tak for dit svar. Det lyder ikke godt med belægningen. Har du forsøgt at reklamere hos forhandleren? Du har jo stadig et halvt års reklamationsret, så hvis du har kvitteringen er det et forsøg værd.

   Jeg har undersøgt problemet nærmere, og fundet følgende hos Jyllands-Posten:
   http://jyllands-posten.dk/livsstil/forbrug/ECE7409859/V%C3%A6lg-den-rigtige-pande-til-fedtfri-stegning/

   Stegepander med non-stick belægning har det generelt svært med slitage, ser det ud til.

   Selv har vi haft god succes med at undgå for høje temperaturer på vores non-stick stegepande. Vores keramiske kogeplader går op til trin 9, og når vi steger er de således kun skruet op på 7. Det giver en pæn stegeskorpe, uden at panden bliver for varm. Indtil videre har vores stegepande holdt rigtig godt, så vi mistænker den høje varme for at have taget livet af flere af vores forhenværende stegepander :-)

   Jeg håber at din næste stegepande holder i længere tid.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Hej Thomas

  Den Hackman jeg havde i sin tid, var en All Steel – jeg tror der er sket en del med slip let belægningen siden jeg fik den, jeg ved ikke om den serie findes mere. Men taget i betragtning af at jeg ikke vidste ret meget om pander da jeg begyndte med at bruge den, og hvordan den blev behandlet, så holdet den længe. Pr dags dato har jeg netop smidt min Jamie Oliver pande ud og købt en scanpan proiq og linealen flugter snorlige med bunden :)
  Nu glæder jeg mig til aften hvor der skal laves bløde løg og kødsovs på den.

  Det kan sagtens være at det var et dårligt parti jamie Oliver pander, og den virker sikkert bedre med induktion, og det er da rart at høre at de ikke alle er lavet dårlige.

  Fortsat god jul og godt nytår
  /Heino

  • Bomagasinet Svar

   Hej Heino,
   Det lyder rigtig godt med den Hackman stegepande, måske vi også skulle prøve den af her i vores køkken snart :-) Scanpan Pro IQ lyder heller ikke tosset. Godt at høre at der trods alt findes flere gode stegepander med non-stick belægning på markedet trods alt :-)

   Tak for din hilsen, og du må også have fortsat god jul og godt nytår.
   Mvh Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Jeg har overhovedet ingen forståelse for, hvorfor Jamie olivers pande er med her.

  Jeg har haft den pågældende pande i 1½ år, og jeg understreger – har aldrig – haft en ringere pande end den. Nu ved jeg ikke hvordan de pander er testet – jeg har et normalt glas keramisk komfur fra siemens.

  1. Fedtstof fordeler sig ikke jævnt på panden – det løber ud i siderne.

  2. bliver aldrig rigtig varm – hvilket jeg tror skyldes at bunden krummer en anelse – man kan se det når man lægger en lineal på tværs. Nu er der måske nogen som vil sige, det er fordi jeg har varmet for hårdt og den har slået sig. Nej! Dette har været et problem fra starten af.

  Det sjove er, at jeg har to bekendte, som har samme pande, de siger nøjagtigt det samme som de to ovenstående punkter. Fælles er, at vi alle har købt dem i Bilka da de havde “super” tilbud for ca 1½ års siden. Jeg burde nok have klaget allerede der og fået pengene retur.

  På et tidspunkt da svigermor skulle lave pandekager, endte det med at komfuret gik i “overheating mode” og hendes kommentar var, at den pande kan ikke blive varm!

  Sammenlignet med min gode gamle Hackman, med 1cm tyk stålbund og slip let, som desværre have udtjent sin værnepligt efter 10år, så er Jamie Oliver proffesional et elendigt stykke køkkenudstyr som jeg personligt ikke kan anbefale ud over at “den er pæn”.

  • Thomas Svar

   Hej Heino,

   Mange tak for din kommentar, som vil blive taget med i overvejelserne, når vi genopfrisker artiklens indhold.

   Undertegnede har faktisk selv den pågældende Jamie Oliver stegepande, og jeg har gode erfaringer med fordeling af fedtstof og stegning generelt. Den udgave jeg har, har til gengæld heller ingen krumning i bunden, og måske er der tale om et mindre heldigt parti, som er blevet leveret til Bilka? Vores Jamie Oliver stegepande er (så vidt jeg husker) købt i Imerco.

   Jeg kan se at Hackman har flere forskellige stegepander (blandt andet disse: http://royaldesign.dk/Hackman.aspx#1). Kan du anbefale nogle af disse modeller? Så vil vi tage et kig på dem.

   De bedste hilsner,

   Thomas Løwe
   Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar